Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

KARTA WALK - Smolec 21.06.2014

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jedzie ktos z forum, zeby dac Tutaj obiektywna relacje?

Relacji może nie zapodam bo nigdy nie umiałam pisać takich rzeczy (ale kilka zdań pewnie uda mi się skrobnać ;) ), ale porobię trochę zdjęć to tu podrzucę :)

159737492253a13927a7b43.jpg

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

12

• ManiacZone

11

• CenBoyz

6

• Eskarina

5

Top użytkownicy w tym temacie

Witajcie!

Oto przed wami dwie, ostatnie już w karcie, walki, które odbędą się na show.

A są to:

BATTLE ROYAL Match, w którym dla zwycięscy czeka nagroda - niespodzianka, o której dowiecie się bezpośrednio na gali!

10352258_461762790634619_839862053857058573_n.jpg

MAIN EVENT o Pas Mistrzowski GWF-NEXT STEP

10334294_461764170634481_496738136360334114_n.jpg

Do Zobaczenia na miejscu Maniacy!

Streetovs napisał/a:

Jedzie ktos z forum, zeby dac Tutaj obiektywna relacje?

Ja robię reportaż dla PJC, więc dam też linka tu na forum.

Nic Ci nie ujmując- jak się wchodzi na PJC to od razu widać logo MZW, a tym samym wiadomo że opinia nie będzie obiektywna bo przecież nie wytkniesz im błędów żeby nie psuć ich wizerunku. Oczywiście relację z chęcią przeczytam, ale na pewno nie o taką chodziło Streetowi

Widać logo, bo PJC jest partnerem medialnym MZW. Jeśli chodzi o ten reportaż, to będzie on w formie video. Nagramy fragmenty treningu z Kevinem Williamsem, przeprowadzimy wywiady, a także nagramy niektóre momenty z gali podsumowując cały wyjazd audycją.

Jeśli coś się nam nie będzie podobało to również o tym powiemy. Nie można mówić przecież o samym pozytywach... no chyba, że negatywów nie będzie ;)

Na forum nie pisałem od dłuższego czasu, bo i na ekranie mojego komputera wrestling nie pojawia się już niemal wcale, ale jako, że pojawiały się tu pytania o jakieś opinie z gali jeszcze przed jej odbyciem, to postanowiłem napisać od siebie trzy słowa. W pełni obiektywny chcąc nie chcąc nie będę, bo spędzając dużą część pokazu z mikrofonem na ringu byłem elementem wczorajszego show, ale jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam ;)

To co pierwsze niezwykle rzuca się w oczy to to, że nie sposób nie odróżnić Polskich zawodników MZW od przyjezdnych. Nie ze względu na jakąś przepaść w poziomie umiejętności, nic z tych rzeczy. W ringu obie te grupy prezentują bowiem całkowicie różne oblicza, a w kwadratowym pierścieniu Polacy mieszali się z przyjezdnymi niemal tylko w RR. Członkowie MZW, pewnie ze względu na przywiązanie do federacji, dużo bardziej poświęcają swoje zdrowie, pokazali zdecydowanie więcej akcji wysokiego ryzyka i dla widzów, którzy mieli kontakt z tą dyscypliną po raz pierwszy, czy licznie zgromadzonych wkoło ringu dzieciaków, byli największą atrakcją. Przyjezdni nie pokazali niesamowitych skillsów, ale wystrzegali się botchy bardziej niż nasi reprezentanci i w większości przypadków byli bardziej over z publiką, szczególnie jeśli chodzi o heeli. Najbliżej z Polaków do osiągnięcia równowagi między tym polskim (efektownym, ale nieperfekcyjnym - pewnie ze względu na niewielkie doświadczenie) a zagranicznym stylem (mniej porywającym, ale dokładniejszym) stylem byli Shadow, Jędruś, a z zagranicznych mistrz GWF Zero. Nie ma się więc co dziwić, że cała trójka zebrała największy pop i chwilami na prawdę porywała - mocno nie siedzącą w temacie - publiczność.

Gala połączona z festynem miała swoje minusy. Niektóre 'atrakcje' powiązane z samymi Dniami Smolca przedłużały się i sam pokaz zaczął się niemal godzinę później niż planowano. Nie dało się jednak ukryć, że wrestling był zdecydowanie największą atrakcją całego wydarzenia. Nie będę bawił się w ustalanie liczb widzów, ale wokół ringu zgromadziła się spora grupa ciekawskich w różnym wieku, a falls count anywhere match wywołał reakcję również do wstępnie mniej zainteresowanych 'pikników', których od wrestlingu bardziej interesowało piwo i kiełbaski.

Najgorszy moment eventu - pijaczek, który postanowił ocucić leżących zawodników piwem. Plus - że szybko zatrzymali nadgorliwego widza, a całość tylko minimalnie przekroczyła granicę między otwartą relacją widzowie-zawodnicy znaną z indysów, a zwykłą wiochą.

Ogromny plus, gdy zaraz po gali każdy z face'ów, a także posiadacz najbardziej wyrazistego gimmicku z Polaków - Justin, nie mogli opędzić się od chętnych do zbierania autografów, uściśnięcia ręki, zrobienia sobie zdjęcia czy zamienienia kilku słów. Przyjezdny mistrz z Niemiec jeszcze długo po walce wysłuchiwał skandowania jego ring name'u - ZERO, a mi potem obiecał, że jeszcze na pewno się zobaczymy, a sprawiał przy tym wrażenie jakby taki pop dostał pierwszy raz w życiu.

Jako impreza towarzysząca pokaz się sprawdził, zdarzały się typowe dla takiego otoczenia - przecież oni udają! - ale więcej było szczerych braw i zainteresowania. Prawdziwym egzaminem będzie dla federacji pewnie jednak dopiero stworzenie samodzielnej gali. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Łapcie wyniki:

Shadow def. Kowboj Luke

Jędruś Bułecka def. Justin po interwencji Kevina Williamsa

Robert Kaiser def. Dynamite Dave

Kevin Williams def. Justin

Shadow wygrywa w Battle Royal i zostaje pretendentem do pasa mistrzowskiego MZW

ZERO def. Rick Baxxter przez DQ

Walka gali (wg mnie): Shadow vs Luke

Największy pop: ZERO (duży zgarnęli też Shadow i Jędruś Bułecka)

Największy heat: Robert Kaiser, Rick Baxxter (ciężko mi jest powiedzieć który z nich zgarnął większy)

Ludzi było wg Kaisera (który dał wpis po gali na fb) 350, jednak nie wszyscy chcieli stać koło ringu.

Reportaż wkrótce!

Byłam polecam a wieczorem najpóźniej jutro wrzucę fotki i kilka zdań od siebie :) Na razie powiem że było super tylko zimno ale na to ekipa nie miała wpływu :?

159737492253a13927a7b43.jpg