Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

DDW, a MZW

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Oczywiście, że Jędruś jest dyplomatyczny, bo zawsze był jedną z najsympatyczniejszych osób jakie w życiu poznałem. Dla mnie wszystko związane z MZW to jedna wielka zagadka, bo nie wiem jak inaczej określić to, że ktoś jest kolegą do praktycznie ostatniego dnia i nagle zmienia stronę. Nie kupuję też tłumaczenia, że projekt nie był pewny i trzymano to w tajemnicy do ostatniej chwili, bo jakoś filmiki się wcześniej same nie nagrały. Jak już pisałem do jednego z członków MZW, źle życzyć im nie zamierzam, ale kibicować także nie będę.

Ale Six pytał dlaczego nie ma go w Alumni i dlaczego pytania o tę kwestią są kasowane. Czym Jędruś zawinił? Bo odszedł i założył własną fedkę? Bo planował to od dłuższego, a nie krótszego czasu i nie zameldował zawczasu o swoich planach Roidowi?

14453752125651e0a536c69.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

4

• SixKiller

3

• Maxi4

2

• Captain Jerry

2

Top użytkownicy w tym temacie

Przepraszam Ghost, nie mam za wiele czasu na kompa ostatnio i zbyt szybko wcisnąłem wyślij, na pytania 1 i 2 także z obecnej perspektywy widzę, że nie ująłem wszystkiego co chciałem.

Co do Jędrusią to niech sam się na ten temat wypowie. Nam żadna informacja z jego strony nie została przekazana poza paroma wybranymi osobami, które teraz są w MZW, cholera, przecież jak Shadow wstawił swoje promo to wszyscy je plusowaliśmy, bo myśleliśmy że to promo dla DDW...Oczywiście to wszystko prywatna decyzja Jędrusia i z niczego się nam tłumaczyć nie musiał, jednak znaliśmy się wiele lat, razem walczyliśmy, podróżowaliśmy, a tutaj taka niespodzianka. Rozmienianie na drobne i tak skromnej sceny wrestlingu w Polsce to także moim zdaniem błąd, ale teraz już maszyna ruszyła w ruch. Co do Alumni to nie mam pojęcia, ja się mediami nie zajmuje, a tym bardziej tym co i gdzie jest na stronce, Don zresztą też sam nic na stronce nie edytuje, więc niestety akurat na to odpowiedzi nie znam. Wrestling opiera się na trzech podstawowych i świętych zasadach, zaufaniu, lojalności i szacunku. Nie trudno się domyśleć dlaczego decyzja Jędrusia i paru osób z MZW nie jest nam po drodze.

http://zdrowy-tryb.strefa.pl/dieta-kulturystyczna.html

I żeby nie było gadania, Don nie dał nam żadnego zakazu na walki w MZW, wolałby jednak o tym wiedzieć z wyprzedzeniem.

Edytowane przez KAm2150

• Urządzenie:  Windows

Co do Jędrusią to niech sam się na ten temat wypowie. Nam żadna informacja z jego strony nie została przekazana poza paroma wybranymi osobami, które teraz są w MZW, cholera, przecież jak Shadow wstawił swoje promo to wszyscy je plusowaliśmy, bo myśleliśmy że to promo dla DDW...Oczywiście to wszystko prywatna decyzja Jędrusia i z niczego się nam tłumaczyć nie musiał, jednak znaliśmy się wiele lat, razem walczyliśmy, podróżowaliśmy, a tutaj taka niespodzianka. Rozmienianie na drobne i tak skromnej sceny wrestlingu w Polsce to także moim zdaniem błąd, ale teraz już maszyna ruszyła w ruch. Co do Alumni to nie mam pojęcia, ja się mediami nie zajmuje, a tym bardziej tym co i gdzie jest na stronce, Don zresztą też sam nic na stronce nie edytuje, więc niestety akurat na to odpowiedzi nie znam. Wrestling opiera się na trzech podstawowych i świętych zasadach, zaufaniu, lojalności i szacunku. Nie trudno się domyśleć dlaczego decyzja Jędrusia i paru osób z MZW nie jest nam po drodze.

I żeby nie było gadania, Don nie dał nam żadnego zakazu na walki w MZW, wolałby jednak o tym wiedzieć z wyprzedzeniem.

Odnoszę wrażenie, że podchodzicie do sytuacji z MZW zbyt emocjonalnie i mainstreamowo. Używając dość mocnych słów zdrada czy brak szacunku. Jak sytuacja Jędrusia różni się od jego występów i treningach w Niemczech, na które sam mówił, że jeździł, bo miał bliżej niż na DDW. W AM powiedział, że jego status w DDW to wrestler i nic więcej nie robił. W MZW ma taką samą pozycję, dodatkowo jest trenerem co jest normalną koleją rzeczy. Płacił przez wiele lat za treningi po to by w przyszłości zarabiać na występach i ewentualnie na szkoleniu innych. Jeszcze ma pomagać w sprowadzaniu wrestlerów, ale wygląda na chwilę obecną korzysta z kontaktów jeszcze ze Szkocji. Jedruś w AM zrobił lepszą reklamę szkółce DDW niż te wszystkie suche informacje na stronie i na facebooku. Przez te lata odnoszę wrażenie jakby adepci DDW byli własnością federacji i nie mogli nic robić bez ich zgody czy konsultacji. Tylko co DDW oferuje? 2 gale w ciagu roku i treningi raz na dwa miesiące. To można uznać też za pytanie do wrestlerów DDW co robią przez ten czas, bo nie ma co ukrywać to trochę mało by prezentować odpowiedni poziom. To oczywiście pytanie do Roida jaki jest obecne status Jędrusia i innych z MZW w jego federacji. Jeżeli ich profilem ze strony DDW zostały usunięte bez wiedzy Roida to w dalszym ciągu macie nie odpowiednią sobą, która źle wpływa na wizerunek federacji. Na chwilę obecną konkurencja między obiema federacjami jest marginalna i najpierw muszą się uporać z promocją na lokalnym rynku by mówić o jakiś zabieraniu fanów i pieniędzy od nich. Może to trochę naiwne, ale powstanie MZW to dobra informacja dla DDW. Obecnie jest taka sytuacja, że treningów i gal jest bardzo mało. Z mojej perspektywy to wręcz dobrze, że będzie więcej okazji by treniwać i nabrać doświadczenia w ringu. Nie ma co się zamykać i obrażać na nich. Powinno się z nimi porozmawiać o zaistniałej sytuacji i nie zamykać się na nich. Dlaczego jak terminy gal nie będą się nakładać ktoś nie może występować w DDW i MZW? (Kamil napisał, że nie ma zakazu, ale nie jest do mile widziane. Ciekawa sytuacja jest w drugą stronę) Chciałbym, aby kiedyś doszło do sytuacji, że federację tak się zwiększą swoją pozycję i przyjdzie pora by wybrać jedną stronę. Obecnie nie ma jeszcze wystarczajacej liczby wrestlerów by stworzyć jeden roster, a tutaj dochodzi do podziału.

Kilka luźnych pytań głównie do Dona Roida, ale wrestlerzy DDW też mogą na niektóre opowiedzieć

- Ile osób regularnie uczęszcza na treningi DDW?

- Ile osób jest gotowych by stoczyć m.in. 5 minutową walkę w ringu i kto?

- Jak mają wyglądać najbliższe treningi DDW i czy planuje się zwiększe ilości zajęć czy nawet otwarcie szkólki w innym mieście?

- Czy zmiany w DDW oznaczają zmianę gimmicków niektórych osób i sprowadznie innych wrestlerów ?

- Czy adepci DDW muszą się pytać o zgodę (albo infomować) na wyjazd na trening czy występ w innej federacji?

- Jeżeli hipotetycznie ktoś będzie miał wystarczające fundusze by przyjeżdżać na treningi do DDW i MZW czy będzie taka możliwość, że pojawi się na treningu DDW i będzie mógł pojechać do MZW? Czy nie będzie to źle odbierane?

1575893877482df76acc17a.jpg

Czytam ten temat i oczy przecieram, by po paru sekundach miec uśmiech politowania.

Dzieki za poprawienie humoru, szczególnie swietne sa teksty, o tym ze nie pisali na forum, bo czytają to promotorzy zagraniczni, mistrzostwo :D

Owszem taki zagraniczny promotor, może pogrzebać w necie, ale jka ktoś nie ma tej samej ksywki jak wrestler, to skad będzie wiedział, zreszta, nawet jak bedzie miał to nie USA, Meksyk czy Japonia, masz problem z facem, twitterem? to sie tam nie wypowiadaj, ale wam Roid zrobił papke, szok poprostu. Mam nadzieje ze nikt nie uwierzy w te bzdury. Promotorzy jakby tak brali na powaznie to co wrestler pisze na luzie lub robi glupoty w necie, to gdzie bys nie pojechal czekal by dla Ciebie obiad z psia karma...

Kolejną śmieszno-żałosnym punktem jest ten o stronie. Główny wrestler w fedce i jej właściciel nie wie co się na niej dzieje? Cały czas dajecie tylko świadectwo o sobie...

Fajny też tekst i jak poważnie brzmi "Wrestling opiera się na trzech podstawowych i świętych zasadach, zaufaniu, lojalności i szacunku", ok spoko Rocco, ale jakos przez tyle lat nie zauważyłem żeby DDW hołdowało tym zasadom, przynajmniej do ludzi którzy chcieli ten projekt wspierać, może do siebie tacy byliście, choć od razu jechanie po kimś że nie ma tych zasad ( Jędruś, Shadow), bo odeszli bez słowa i założyli coś własnego, jest też nie na miejscu.

Ja rozumiem że obecnie jakakolwiek konkurencja jest wam nie na reke, trzeba będzie ruszyć dupe, robić częściej gale itp; bo konkurencja jest zdrowa, prowadzi do polepszenia produktu, dla konsumenta jest lepiej, trzeba się z tym pogodzić.

Nie każdy chce jak widać, iśc pod dyktando Roida :wink:

Kayfable to kluczowa część wrestlingu, ale nie w waszym przypadku, gdy mowa jest o promocji mocno kurnikowej, po drugie mogliście pogadać bez ludzi nie smartowych, nie zasłaniaj sie tym, bo argument to jest żaden.

Na posty Roida, trudno sie odniesc, same ogolniki.

Dobra dalej już mi się nie chce pisac, bo szkoda mi na ten temat więcej czasu.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   22

Co do Alumni to nie mam pojęcia, ja się mediami nie zajmuje, a tym bardziej tym co i gdzie jest na stronce, Don zresztą też sam nic na stronce nie edytuje, więc niestety akurat na to odpowiedzi nie znam.

Strona i informacje na niej się znajdujące przejdą pewną metamorfozę. Do obecnych informacji nie przykładajcie zbyt wielkiej wagi, jeszcze Attitude nie położyło tam swoich łap ;)

[ Dodano: 2014-05-06, 21:06 ]

Maxi4, Odnosisz się mocno w swoim poście do tego co było. To jest temat o zmianach w DDW, większość rzeczy o których piszesz chcemy zmienić lub już zmieniamy.

W MZW ma taką samą pozycję, dodatkowo jest trenerem co jest normalną koleją rzeczy

Czy aby na pewno?

http://www.krs-online.com.pl/stowarzyszenie-wrestlerow-wss-wrestling-krs-1053610.html

Michalski Marcin Łukasz - Prezes Zarządu (Jędruś)

Wiśniowski Tomasz - Wiceprezes (Shadow)

8)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

W MZW ma taką samą pozycję, dodatkowo jest trenerem co jest normalną koleją rzeczy

Czy aby na pewno?

http://www.krs-online.com.pl/stowarzyszenie-wrestlerow-wss-wrestling-krs-1053610.html

Michalski Marcin Łukasz - Prezes Zarządu (Jędruś)

Wiśniowski Tomasz - Wiceprezes (Shadow)

8)

Podobno mają bogatego sponsora, możliwe, że Jędruś jako prezes to bardziej pionek niż naprawde ważna osoba.

A nawet gdyby... to ja dalej wolę MZW niż zakłamane DDW...

Szkoda, że to wyszło na jaw, bo w MZW mogli zrobić z tego fajne story.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Ja tam nie zaglądam nikomu w kieszeń. Może mają super sponsora, może Marcin z Tomkiem pobrali kredyty... whatever. Czy ukryty założyciel wykonujący telefony, który nie chciał zostać prezesem własnej federacji, to prawda czy story. Tego też nie będę dociekał.

Aczkolwiek, jestem przeciw aby roznosiła się bajka... że Jędruś i Shadow to tylko zawodnicy w MZW. Myślałem, że po wywiadzie w AM... większość poklei bazę, że klocki się lekko nie zgadzają. Jednakże post Maxiego uświadomił mi, że wcale tak nie musi być.

Utrzymanie Kayfabe jest ciężkie w tych czasach i prędzej czy później kayfabe zostaje złamane. Tak jak w przypadku kupna WWE przez Donalda Trumpa. Akcje WWE na giełdzie poleciały w dół i musieli się przyznać, że to story tylko.

W AM miała wystąpić osoba Jedrusia, a dokładniej Michała, a nie postać wykreowana na rzecz MZW. Miała być szczera rozmowa i dlaczego nie mam mu wierzyć, bo to internet? Przez prawie 5 lat attitude ubiegało się by ktoś bez gimmicku pojawił się w AM, a tu widzę jednak mamy zabawę w storyline. Myślę, że w takim wypadku N!KO (jeśli nie jest w to zamieszany) i słuchacze mogą czuć się oszukani. Nie ma co teraz osądzać, jak okaże się to storylinem to każdy sobie odpowie czy mu się podobało czy nie. Nie myślę, że Jedrus to tylko wrestler w MZW i widzę, że robi więcej niż w DDW. Tylko nie patrząc na pierwsze lata, co w 2013 roku DDW wymagało i zaoferowało Jedrusiowi? Jedną galę w Rzeszowie, może jeszcze jakiś wyjazd zagraniczny. Teraz nie będą chcieli nawet tego zaoferować to ich wybór, mogą nawet wymienić cały roster. Ją nie jestem od tego by im mówić kogo mają bookowac. Chce tylko wiedziec co dalej z Jedrusiem w DDW, poświęcono mu najwięcej czasu obok Kamila przez 5 lat, należy nam się ta informacja. Wyjaśnienia nie oczekuje. Jak się okaze, że MZW to pomysł DDW i po cichu współpracują to im pogratuluje. Choć oparta dużym ryzykiem, bo niektórzy mogą pomyśleć, że się z nich śmieją, bo zmienili logo, dali tych samych ludzi i od razu są chwaleni.

1575893877482df76acc17a.jpg

W AM miała wystąpić osoba Jedrusia, a dokładniej Michała, a nie postać wykreowana na rzecz MZW. Miała być szczera rozmowa i dlaczego nie mam mu wierzyć, bo to internet? Przez prawie 5 lat attitude ubiegało się by ktoś bez gimmicku pojawił się w AM, a tu widzę jednak mamy zabawę w storyline. Myślę, że w takim wypadku N!KO (jeśli nie jest w to zamieszany) i słuchacze mogą czuć się oszukani.

Nie sądzę aby ktoś Attitude (w tym N!KO) wiedział, że "telefon od tajemniczej osoby" to story. Jaka część tego to strony, a jaka nie to chyba wie tylko samo MZW i ich zaufane osoby.

Tylko nie patrząc na pierwsze lata, co w 2013 roku DDW wymagało i zaoferowało Jedrusiowi? Jedną galę w Rzeszowie, może jeszcze jakiś wyjazd zagraniczny. Teraz nie będą chcieli nawet tego zaoferować to ich wybór, mogą nawet wymienić cały roster.

Jasne, że DDW niewiele mu oferowało i pewnie MZW jest tego wypadkową. Zobaczymy jak mu pójdzie "na swoim". Nie mam problemu z tym, że taką inicjatywę podjął. Nie chce też rozdmuchiwać tutaj stylu w jakim to zrobił. Po cholerę prać tutaj jakieś brudy.

Sprawy bookowania Jędrusia w DDW nawet nie ma co teraz poruszać. Ma on swoją fedkę, a DDW będzie się teraz skupiało na swoim aktualnym rosterze, który uczęszcza na treningi DDW.

Nie chcesz dociekac Przemk0 , a po raz drugi wklejasz ten link.

Przeciez i mi i wam chodzi o dobro polskiego wrestlingu, zostawmy takie rzeczy w spokoju, waze slowa poniewaz moje wypowiedzi internetowe czytaja rozni szefowie z zagranicy z ktorymi wspolpracuje firma, w ktorej jestem szarym pracownikiem a jednak tak jest :wink: , sami byscie sie zdziwili :D

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Nie chcesz dociekac Przemk0 , a po raz drugi wklejasz ten link.

No nie dociekam. Wkleiłem tylko jawną informację, która pokazuje kto jest założycielem MZW. I tylko aby sprostować słowa Maxie'go. Nie robię dymu jakiegoś, bo co niby ten wpis w KRS ma zmieniać. Łamie jedynie kayfabe (które byłoby złamane prędzej czy później).

Chill out...

• Reputacja:   1

Nie wiem, czy łamie kayfabe, bo nie wiem, czy to w ogóle miał być storyline. Być może Jędrek nie chciał po prostu powiedzieć: tak, zabrałem kilku chłopaków z DDW i razem założyliśmy MZW (bo z odpowiedzi Kamila wynika, że tak to mniej więcej wyglądało). Dlatego "osoba niezwiązana ze środowiskiem" (bo tym miał być tajemniczy inwestor) była mu potrzebna, żeby odciągnąć uwagę od siebie jako sprawcy całego zamieszania :) Z jednej strony to nawet rozumiem: był to pierwszy wywiad poświęcony MZW, i to od razu w najbardziej nośnym medium wrestlingowym (AM), więc naturalne jest, że Jędruś wolał rozmawiać o federacji, a nie zgrzytach między byłymi kolegami, które zapewne zdominowałyby całą rozmowę. Stąd zapewnienia, że nadal się lubią i takie tam... Z drugiej zaś nie wyobrażam sobie, by w obliczu tego, co już wiemy, na antenie AM nie doszło do spotkania Kamil-Jędruś. I jeśli ktoś mnie zapyta "po cholerę", to odpowiedzią niech będzie tytuł książki Bischoffa :wink: Łapa w górę, kto za. Wpisujcie miasta.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Jeżeli jest tak jak mówi Sixkiller to Don już nie miał wyjścia i powrót do współpracy z Attitude to była dla niego ostatnia szansa, żeby nie okazało się że byli pracownicy potrafili zrobić coś lepszego od niego. Obie federacje bardziej by zyskały na współpracy i ewentualnej wymianie wrestlerów niż na odcinaniu się od siebie, co jednak w obecnej sytuacji nie jest raczej możliwe.

Btw zamiast nudnych gimmickowych feudów takie konflikty ze świata realnego na linii MZW i DDW z ewentualnymi walkami byłyby o wiele ciekawsze do oglądania.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• Reputacja:   1

Btw zamiast nudnych gimmickowych feudów takie konflikty ze świata realnego na linii MZW i DDW z ewentualnymi walkami byłyby o wiele ciekawsze do oglądania.

Zgadzam się. Jeśli kiedykolwiek dojdzie do jakiejś inwazji, czy czegokolwiek, to mimo całej biedy polskiego wrestlingu, będzie to ciekawe, bo shit just got real :wink:

1005187806541accfacb3d6.jpg