Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Programy z WWE Network - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ej, ej, ej... co niektórzy z was mówią o jakiejś tygodniówce w UK? Coś mnie ominęło? Bo ja o żadnej tygodniówce nic nie wiem...
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416135

• Odpowiedzi 644
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Susek

48

• aRo

47

• N!KO

45

• Pavlos

43

Top użytkownicy w tym temacie

Dzień drugi turnieju o pas UK lepszy niż pierwszy. Wiadomo, awansowali ci najlepsi ringowo (a także ten łysy i Finn Balor 2.0). Finał bardzo dobry. Czarny koń wygrał. O Pete'a, się nie martwię. Każdy go zna, gość i tak się znajdzie kiedyś w WWE. Za to wyłowili sobie świetną perełkę w postaci Tylera Bate'a. Tytuł raczej nie będzie zbytnio nic znaczył, ale i tak to cholerne wyróżnienie dla tego młodzieńca.

Kontrowersyjna opinia: UKCT > CWC. Ten turniej nie ciągnął się jak psu jajca, czy jakaś inna telenowela brazylijska. Dostaliśmy tylko dwie gale, po dwie godziny. To nie miało czasu się dłużyć. Charakterów też było dużo więcej. I Dunne dostał jakiś gimmick i Bate dostał gimmick, nawet taki Dan Moloney jakiś tam zalążek miał pomimo tego, że na to wskazywało jedno zdanie przed walką. CWC? Gargano, Ciampa, Kendrick, Gallagher i 28 facetów w gaciach (i maskach).

Ten turniej tak naprawdę może tylko pomóc brytyjskim federacjom. Komuś spodobał się Dunne? Cole wspominał, że jest mistrzem w Progress i zainteresowany może zacząć oglądać tą federację. Wolfgang? Mistrz w ICW. Ktoś inny? Każdy miał tam podbudowę, o każdym powiedziano coś, co wskazuje na to, że mają jakieś osiągnięcia na scenie. Jedni większe, długie mniejsze, ale wiadomo. Jak komuś turniej się spodobał, a nie oglądał żadnej brytyjskiej fedki, to może się zainteresować, wsiąknąć i ewentualnie się na galę wybrać do Anglii, jeśli mówimy o kimś z Polski.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416145

Dwa dni opóźnienia ale w końcu zabrałem się za pierwszy dzień UKCT.

Fajna klimatyczna sala, Nigel za stolikiem i świetna publika. To takie plusy na początek.

Na minus poziom ringowy prawie wszystkich walk. W połowie już prawie zmorzył mnie sen i ożywił mnie dopiero Andrews i bardzo dobry main event.

Nie chce mi się opisywać każdych walk więc nadmienię tylko kto wpadł mi w oko po pierwszej rundzie. Przed turniejem znałem tylko Andrewsa, Burcha i Dunne'a (i to tylko z BOLA).

Mile zaskoczył mnie Seven, ale głównie przez reakcję jaką zbierał, bo poziom ringowy słaby, no i trochę zapasiony jest gość.

Zwycięstwo marnej imitacji Balora mnie zdziwiło, ale jak widać jego, podobnie jak jego nauczyciela też trzeba trochę ciągnąć za uszy :)

Dunne'a to był mój faworyt, aż do main eventu. Wyróżniał się spośród reszty, co też potwierdził na sam koniec dnia.

Cole na faworyta wybrał sobie Van Gogha aka George'a Weasley, czyli gościa który z rywalem stworzył najbardziej bezpłciową parę.

Andrews w brawurowym stylu poskładał gościa trochę podobnego do tańczącego Hindusa z TNA. Bardzo dobry finish.

Z przegranych najbardziej spodobał mi się T-Bone. Miał dobre promo przed walką, ciekawy wygląd, tylko w ringu marnie, więc przegrał z miniaturką młodego Big Showa :)

I wisienka na torcie, czyli main event. To jedyna walka, gdzie autentycznie było mi szkoda, ze któryś z nich musi odpaść już w pierwszej rundzie. Całością swojej postaci zachwycił mnie Bate, a gość ma dopiero 19 lat. Jak nic nie spieprzy to wcale się nie zdziwię jak w ciągu roku albo dwóch lat wyląduje w NXT. Tucker był w jego cieniu, ale i tak wypadł bardzo fajnie, przez co i całość można śmiało polecić.

Pierwszy dzień mi niczego nie urwał i jak drugi tego nie zmieni, to nie spodziewam się żebym regularnie zaglądał na show Brytoli.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416146

UK Championship:

- Roy Jones (johnson?) ma zajebisty theme song. Zastanawia mnie to, skoro WWE ma prawa do takiego themu to czemu go marnują na kogoś takiego?

- Jordan Devil wygląda jak Amumu z League of Legends. Małe ciało - wielki łeb.

- Danny Burch wygląda jakby miał z 50 lat.

- Niech ktoś jeszcze raz zobaczy wywiad z Tuckerem i przyjrzy się jego twarzy kiedy robi "groźną" minę :lol: . Gość wygląda normalnie żeby w sekundę mieć twarz pobitego szczeniaka :P .

- A skoro o szczeniakach mowa. Czy tylko dla mnie Tyler Bate wygląda jak słodki szczeniaczek :D ? Ogólnie trochę dziwna sytuacja. Gość jest w moim wieku i już zdobywa pas w WWE (jako tako), a ja jeszcze trenować nie zacząłem :sad:

[ Dodano: 2017-01-16, 20:04 ]

Jeszcze jedno: Ja rozumiem że Neville jest teraz heelem. Ale holy shit! On jest obecnie chyba najnudniejszym wrestlerem w ringu. Może ja nie mam szczęścia do jego walk i zawsze oglądam jak jestem zmęczony ale odkąd przeszedł heel turn to przy każdej jego walce ziewam i mam odruch przewijania.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416150

• Reputacja:   1

Ogólnie niedzielna gala bardzo, bardzo dobra. Sobotnią oglądałem tak na pół gwizdka, niby gala włączona ale cały czas jakieś inne zajęcie miałem.

Ćwierćfinały dobrze, do rzeczy, szybko, bez żadnego niepotrzebnego przedłużania. Tylko walka Andrewsa mi się nie podobała w ogóle, ten Conners chyba jako jedyny mi nie przypadł do gustu, kompletnie nijaki kolo jest.

Walka Andrewsa z Dunnem jak można się było spodziewać kapitalna. Poszli na całego, znają się doskonale, no i wyszło wszystko świetnie. Aż chciało się dłużej no ale zrozumiała decyzja skoro przed Dunnem jeszcze finał, który jak się potem okazało zmiótł tą walkę. Drugi półfinał dobry, ale nie ta klasa.

O patrzcie, to Tommy End. No fajnie, nie powiem że się tego nie spodziewałem bo od wczoraj rana mówili że będzie, więc to żadna niespodzianka, ale i tak fajnie go było zobaczyć no i mam nadzieję że imię utrzyma bo Alister Black brzmi chujowo. Walka dobra, dupy to nie urwało, po prostu fajny przerywnik przed finałem. Neville wygrywa, ale dobrze że End mógł się szerszej publice zaprezentować.

Finał był niesamowity. Tak mi się to podobało że ciężko nawet wyrazić to słowami. Niby prosta historia ale jaką walkę z tego wycisnęli. I to już nie chodzi o to że Bate sobie jebnął Fosbury Flopa pod koniec, bo to akurat mały detal, ale psychologia, atmosfera, kapitalne sprzedawanie kontuzji i dramaturgia sprawiły że aż chciało mi się to oglądać. Kapitalne widowisko. Czułem się jakbym oglądał Tanahashi vs Suzuki. Mam wrażenie że Dunne miał pierwotnie wygrać turniej ale gdy zobaczyli jak publika reaguje na Bate’a to zmienili plany. I słusznie, bo tak stworzyli sobie nową gwiazdę. Ten skurwesyn ma dopiero 19 lat a już jest tak dobry, jak to możliwe?

Dunne vs Gradwell: ***

Andrews vs Conners: ** ½

Wolfgang vs Seven: *** ¼

Bate vs Devlin: ***

Dunne vs Andrews: ****

Wolfgang vs Bate: *** ½

Neville vs End: *** ¼

Dunne vs Bate: **** ½

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416154

Jedyne czego brakuje Anglikowi to wzrost. Gdyby był ciut większy to mógłby śmiało bić się o US/IC Title.

Styles jest podajże tego samego wzrostu co Neville, do tego jest 2 razy mniejszy jeśli chodzi o mięśnie a jest mistrzem WWE. Więc co Ty dajesz że jakby Neville miał wzrost to mógłby walczyć o US/IC.

[ Dodano: 2017-01-16, 21:09 ]

CWC? Gargano, Ciampa, Kendrick, Gallagher i 28 facetów w gaciach (i maskach).

Swann? Ja tam go niby nie lubię ale większość ludzi chwali go za jakiś tam gimmick. Powiedz mi jeszcze jaki niby gimmick mieli Ciampa i Gargano? :D Przecież ich gimmick zawodowy to "faceci w gaciach ze sceny niezależnej".

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416155

Drugi dzień o wiele lepszy od pierwszego i mógłbym się w sumie zgodzić z opinią wyżej, że ten turniej był lepszy od CWC bo bardziej skondensowany i z połączeniem różnych styli i postaci.

Ćwierćfinały to kolejne odsiewanie ziarna od plew. Łysy, Van Gogh i podróbka Balora nie zdołali mnie przekonać, za to o Wolfgangu całkowicie zmieniłem zdanie. Latający gigant to coś co cieszy moje oczy, a walka z Sevenem to taki wstęp do dwóch najlepszych walk gali.

Czysto wrestlingowo najlepsza pewnie była walka Andrews vs Dunne, ale dzięki emocjom i historii z kontuzją o wiele przyjemniej w moim odczuciu wypadł main event. Jak widać nawet w WWE można sprzedawać kontuzję, ale nie do zanudzenia widza. Tak jak już pisałem, Bate ma przyszłość.

Co do dyskusji o tym czy chłopak nie będzie mieć problemów żeby później zainteresować widza, to dobrym przykładem jest Orton. Co prawda jak wygrywał pas to był 5 lat starszy, ale Anglik mimo wszystko jedyne co do tej pory wygrał to podrzędny pas, więc na poważne laury jeszcze musi poczekać. Dopiero potem można się zastanawiać co dalej.

Balor to w sumie mógł tylko wejść, pocieszyć się z fanami wejściówką i wyjść, bo jak zaczął mówić to czar pękł jak bańka mydlana.

Co innego Neville. Zrobił ogromny postęp, a to chyba jego najlepsze promo po powrocie. Tommy End może bez fajerwerków, ale mnie zaciekawił, bo to zupełnie inny styl niż większość gości we wszystkich rosterach WWE. Czekam na jego walkę z Ohno na którymś Takeover. Taka namiastka strong style'u.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416156

• Reputacja:   515
  • Urządzenie:  Windows

JohnBoy napisał/a:

Jedyne czego brakuje Anglikowi to wzrost. Gdyby był ciut większy to mógłby śmiało bić się o US/IC Title.

Styles jest podajże tego samego wzrostu co Neville, do tego jest 2 razy mniejszy jeśli chodzi o mięśnie a jest mistrzem WWE. Więc co Ty dajesz że jakby Neville miał wzrost to mógłby walczyć o US/IC.

Myszon ma koło 170 cm, a Styles koło 180.

Chyba, że dla Ciebie 10 cm to nie różnica ;>>

Pierwszy dzień turnieju - pierwsze pół godziny spoko - potem zaczęło to męczyć i oglądałem na pół gwizdka. Pseudo-Balor ze śmiesznymi gabarytami ma mocarnego finishera chociaż - taki lepszy trouble in paradise. Trent Seven wyglądał mi na faworyta i dość dobrze się go oglądało, swoją drogą finisher niby lariat, ale fajne salta robili ludzie po nim, czuć moc. Wolfgang zaskoczył, że z takim cielskiem latał i wyglądał jak wczesny big show - mini-Giant. Potem pamiętam tylko Dunne'a, który ma morde taką, że powinien być wiecznie heelem-cwaniakiem oraz Mandrewsa, który polatał zacnie. A no i jeszcze wątek religijny - Dzizus.

Drugi dzień znacznie lepszy, większość albo wszystkie walki nie schodziły poniżej pewnego poziomu. Zdziwił wybór zwycięzcy - gośc fenomenalny w ringu, itp. ale powiedzmy sobie szczerze - wyglądu to on nie ma. Jakby zgolił wąs i włosy to jak noworodek by wyglądał :-D

Tak czy siak fajny turniej. Oby więcej takich eventów. Swoją drogą w końcu o jakiej tygodniówce Wy mówiliście? Coś mi umknęło? To nie miał być jednorazowy wybryk?

p.s. Nie jestem indysomaniakiem, ale Nigel zawsze miał taki głos czy wykastrowali go? :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416159

Jeśli Styles ma 180cm to ja jestem kuzynem Rocka i będę main eventował wrestlemanie. Spójrz na Stylesa, spójrz na niego jak stoi w ringu z takimi jak Cena czy Jericho. I potem napisz że on ma 180cm. Serio jesteś chyba jedynym człowiekiem który wieży w te pierdoły jakie WWE wpisuję swoim zawodnikom. Pewnie myślisz że Kane ma 213 hm?

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416160

CzaQ napisał/a:

Jeśli Styles ma 180cm to ja jestem kuzynem Rocka i będę main eventował wrestlemanie. Spójrz na Stylesa, spójrz na niego jak stoi w ringu z takimi jak Cena czy Jericho.

Akurat Jericho to nosi wkładki w butach by być wyższym - chyba 20. rok tak robi. Jest tak samo mały jak Styles kiedy nie nosi butów ringowych.

Ale akurat faktem jest że zdecydowana większość tych Angoli to same kurduple - Bate mały (ale nawet nabity); Andrews mały; Dunne ciut wyższy, ale też mały; Wolfgang jeden z większych, a reszta też raczej konusy. Żeby było śmieszniej to takie są teraz "trendy" w Dabju - naściągać małych, a ci powyżej 205 funtów nawet nie brać pod uwagę - to jedna z najdziwniejszych/najbardziej intrygujących filozofii w wrestlingu jaką kiedykolwiek słyszałem. Kto wie czy gdzieś się nie chowa taki Bate tylko rozmiarów Ortona? Lub Lesnara? A oni nawet nie spojrzeliby okiem? Nie chcę mi się w to wierzyć, a jednak tak robią. What the fook :?:

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416161

Jeśli Styles ma 180cm to ja jestem kuzynem Rocka i będę main eventował wrestlemanie. Spójrz na Stylesa, spójrz na niego jak stoi w ringu z takimi jak Cena czy Jericho. I potem napisz że on ma 180cm. Serio jesteś chyba jedynym człowiekiem który wieży w te pierdoły jakie WWE wpisuję swoim zawodnikom.

http://images2.itechpost.com/data/images/full/35667/aj-styles-versus-john-cena-a-match-made-in-heaven.jpg

A na tym zdjęciu są nawet równi. Jak to wyjaśnisz?

Szarpnąłem się na drugi dzień rywalizacji i obejrzałem turniej od półfinałów, na szybko muszę bardzo pochwalić panów za walkę finałową, więcej może napisze jutro.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416163

A na tym zdjęciu są nawet równi. Jak to wyjaśnisz?

Na takim zdjęciu to nawet Hornswoggle mógłby zostać pokazany jako równy Cenie :lol: . Nie no ok. Nie chce nikomu psuć zabawy. Jak chcecie myśleć że Styles ma 180 to spoko. Tylko jakbyście go kiedyś spotkali to się nie dziwcie dlaczego wydaję się być 2 razy mniejszy :twisted: .

Nie umiem tak ładnie wstawiać obrazków dlatego daje link:

http://tjrwrestling.net/wp-content/uploads/2016/12/censa-styles.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416184

• Reputacja:   1

United Kingdom Championship

Dzień pierwszy

Na początek tradycyjnie o otoczce. Tak samo jak w przypadku CWC krótkie przedstawienie się zawodników. Zawsze można posłuchać gościa i w miarę wyobrazić sobie jak jest u niego na mikrofonie. Wystrój areny w klimacie pałacu. Całkiem spoko, przywodzi na myśl stare Royal rumble.

Pierwsza walka - pierwsza runda: Trent Seven vs H.C. Dyer

Trent widać umie do siebie przekonać. Ma całkiem spoko gadkę i przyjemnie się go słucha. Co prawda klata już nie jest jak u Greckiego Boga. :twisted: Mimo, że za wiele nie pokazali to z dwójki wolę jego. Dyer wydawał mi się bardzo sztuczny.

Druga walka - pierwsza runda: Danny Burch vs Jordan Devlin

Podłożyli typka z NXT gościowi, którego trenował Bálor. Widać po kurtce mały ukłon w kierunku Finna. Lepsze wrażenie zrobił na mnie pechowiec, który dostał mocnego rozcięcia potylicy. Jordan jest kolejnym gościem, który próbuje na siłe sztucznie podkreślać emocję. Bardzo mnie to irytuje u wrestlerów.

Trzecia walka - pierwsza runda: Saxon Huxley vs Sam Gradwell

Nie zachwycili. Praktycznie cała walka w klinczu. Zabawne trochę, że gość będący u siebie został ciepło powitany, a potem prawie wszyscy stali za "Jezusem". :twisted: Szkoda, że odpadł.

Czwarta walka - pierwsza runda: Roy Johnson vs Pete Dunne

Dunne był tu pewniakiem. Miks Williama Reagala z Tylerem Breezem nie miał zbyt dużego wyzwania, gdyż jego rywal dopiero zaczyna i widać to było gołym okiem. Nawet nie dali mu wiele pokazać.

Piąta walka - pierwsza runda: Wolfgang vs Tyson T-Bone

To była znośna walka. Z jednej strony podobał mi się zarys postaci Tysona. Taki typek, który po prostu postanowił zająć się wrestlingiem, bo lubi się nasuwać po pysku. Z drugiej za wiele aż tak nie pokazał. Wydaje mi się, że awansował lepszy.

Szósta walka - pierwsza runda: James Drake vs Joseph Conners

Drake pokazał więcej dobrego w tej walce, ale to pewnie dlatego, że był u siebie. Skoro Conners faworyt to liczę, że wkrótce mnie przekona do siebie.

Siódma walka - pierwsza runda: Dan Moloney vs Mark Andrews

Punk - Rockowiec był pewniakiem i pozostawił dobre wrażenie, bo praktycznie rywal nic nie miał szans pokazać. Na przestrzeni pierwszej rundy muszę powiedzieć, że to mój cichy faworyt.

Ósma walka - pierwsza runda: Tucker vs Tyler Bate

Dostali bardzo dużo czasu, ale i dali najlepsze starcie dnia chociaż o to trudno nie było. 19 latek ma talent. Dobry w ringu, ludzie kupują jego osobę. To może być w przyszłości dobry zawodnik.

Pierwszy dzień bez fajerwerków, ale CWC też poziomem urosło z czasem. Z czasem nadrobię też drugi dzień... .

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416185

Wg Wikipedii Styles i Neville mają dokładnie tyle samo cm, czyli ok. 178. Czy jest zawyżone czy zaniżone? Nie ważne, ważne że są podobnego wzrostu i nie jest na pewno miedzy nimi 10 cm różnicy.

Chociaż ciekawe, że Styles nie wydawał się być aż tak niski np. przy Deanie, który wg Wikipedii ma 193.

http://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/y385lTrhPiU2iNjrIy2nZ9eFpGw=/65x0:774x473/1310x873/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/50504257/150_SD_08232016dg_1948--7a3b01deaea48d6b681afd4547532bc9.0.0.jpg

http://htcwrestling.files.wordpress.com/2013/08/winner-adrian-neville-vs-dean-ambrose-wwe-nxt-8-7-13.jpg

Edytowane przez LAN
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416186

A przypadkiem za czasów Shield nie nosił butów z trochę grubszą podeszwą? Coś jak teraz Romek?
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/40/#findComment-416187