Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Programy z WWE Network - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chłopak absolutnie nie ma fizjonomii gwiazdy, do tego, w moim odczuciu, zgrywanie heela cwaniaczka, wygląda w jego wykonaniu komicznie.

W ogóle jako całokształt jest bardzo słabym plagiatem Balora. Devlin....Devitt...włosy, broda, kurtka, wejście. W ringu jest straszny i nawet sylwetki nie ma jakiejś wyróżniającej. Taki HoHo Lun tego tunieju z tym, że HoHo był przynajmniej jedyny w swoim rodzaju :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416096

• Odpowiedzi 644
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Susek

48

• aRo

47

• N!KO

45

• Pavlos

43

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

UK Championship Tournament Day 2

Pete Dunne vs Sam Gradwell – Psychologia ringowa była całkiem przyjemna. Plecy Gradwella odgrywały tu czołowe skrzypce i przysłużyły się zaskakującemu finiszowi. Mieszane uczucia, bo prosto i bezemocjonalnie, ale dość realistycznie. Różnie można odbierać. Grunt, że dalej przeszedł ten, który powinien. Jeśli komuś oferować kontrakt na występy w głównym rosterze, to jemu.

Mark Andrews vs Joseph Conners – Zgodnie z logiką turniejową, ten który ma przegrać i już nie walczyć, robi więcej roboty i częściej przeważa. Walka przyzwoita, ale skłamałbym pisząc, że mnie porwała. Raczej sztampa z paroma lepszymi elementami. Ponownie dalej przechodzi ten, któremu bardziej się to należy. A i walki Andrews vs Dunne, zawsze trzymały dobry poziom.

Trent Seven vs Wolfgang – Fuck Yeah! Wolfgang mial sporą przewagę, co podpowiadało mi zwycięstwo Sevena. Potem przyszedł ten wiarygodny near-fall po finisherze i walka nabrała jeszcze większych kolorków. Dobrze, że nie szli uparcie za Trentem, bo po pierwszym dniu, to Wilczek zasłużył bardziej. Zwinny jak na swoje gabaryty. Totalnie zmieniłbym mu gimmick, jeśli miałbym go wpuszczać na większą scenę, ale to i tak wyróżniająca się postać turnieju. Ten triumf to na razie moja najbardziej emocjonalna reakcja tego turnieju.

Tyler Bate vs Jordan Deviln – Za Devlinem przemawiało bycie heelem – dołączenie do face’a w półfinale - za Batem, historia – to podopieczny Sevena, więc zawsze można sprzedać chęć pomszczenia. Dobrze, że poszli za Tylerem, który jest najwierniejszym reprezentantem Angielskiego wrestlingu. Dla mnie – cichy faworyt. Jak zrobią finał Bate va Dunne (bardzo prawdopodobny), to nie boje sie o zwycięzcę. Zaakceptuje każdego – ze wskazaniem na Bate’a, którego widząc, myślę United Kingdom. To kto miałby być mistrzem, jak nie on? O walce nie wspominam, bo miała Devlina, czyli wolno, kiepsko i z kretyńską końcówką.

Pete Dunne vs Mark Andrews – Najlepsza walka turnieju. Sprzedalaby się wszędzie. Piszę, że najlepsza już teraz, bo wiem, że tego nie przebiją. Nie będzie już zestawienia z taką chemią. Oni znają się tak dobrze, że wiedzą, jak sprzedać tę walkę. Sporo genialnych kontr, near-falle, emocje. Teraz mogą Anglicy krzyknąć – This is Wrestling.

Wolfgang vs Tyler Bate – Przyjemna walka. Duży podchodzi na pewniaka, znęca się, a mniejszy wykręca „W”. Fajnie, że pociągnęli dalej wątek kolana, które osłabiało Wolfganga.

Holy Shit! Najpierw świetne promo Neville’a, a potem prawdziwa gratka dla fanów – Tommy End. Totalny szok, bo rozum raczej podpowiadał Gallaghera. Dziwić może tylko, że wszedł do ringu, jako Tommy End, a nie Allistair Black. Jeśli faktycznie chcą iść za nowym ringnamem w WWE, to powinni już się go trzymać.

Final:

Pete Dunne vs Tyler Bate - Bardzo dobra walka. Nawet ten powolny początek budował atmosferę. Sprzedawali konuzje Bate'a wzorowo. Publika jadła im z ręki, i aż chciało się, żeby małolat to ugrał.

Pierwsza noc kiepska, a druga tak bardzo dobra.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416112

Cały turniej miał swój niepowtarzalny klimat. Publika i ta wyjatkowa arena sprawili, że poziom ringowy przeszedł trochę na drugi plan.

Wyróznili się: Marc Andrews (żadna niespodzianka), Pete Dunne (równie znana postać) i młodziutki Tyler Bate. Ten ostatni to prawdziwa perełka. Jak on się uchował? Jest genialny!!! 19 latek, który jest genialnym workerem, fantastycznie bawi się z publiką, ma charyzmę i już w tym wieku bardzo dobry ring skill. Oj WWE musi go sobie przygarnąć. Będą mieli z niego pocieche. Szok, że taki młodzieniaszek jest już tak dobry.

Neville miał dostać walkę i ją dostał. Myślałem nad Zackiem Sabre, Gallagherem, Swannem ale Tommy Fucking End? Chyba zrezygnowali z Allistera, skoro na fb WWE napisali NXT Superstar Tommy End. Oby, chociaż jako Allister Black zacznie karierę w W z czystym kontem.

Dla mnie walka gali to main event. Przebili Andrewsa z Dunnem mimo wszystko. Wiecej historii w ringu i udenrdog, któremu każdy kibicował.

Bardzo fajny turniej jednak wątpię aby tygofniówka była oglądana przeze mnie z zapartym tchem. Nie zatrudnią tych najlepszych ze sceny UK a z tym co teraz mają to program zbyt ciekawy może nie być. Dla publiki jednak warto będzie włączyć

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416115

UK Night 2

Wszystkie ćwierćfinały na tyle dobre, że już przebili wczorajszą galę(nie żeby było ciężko - ale jest naprawdę nieźle). Wszystkie wyniki spoko, z naciskiem na Wolfganga - Seven to największy zawód tego turnieju, a mówiło się o faworycie...

Półfinały? Dunne i Andrews chyba zapewnili sobie kontrakty. Czy na 205, czy choćby i NXT - Dablju nie powinno ich wypuścić. Świetne starcie. Bate i Wolfgang też spoko, ale mieli pecha, że występują zaraz po tamtych. Wolf... chciałbym go wyżej, jednak jest chyba za stary.

Tommy End! Ładny debiut. Trochę szkoda, że to przegrał, ale z Neville'em nie miał szans. No i niby ma już nowy ringname - zrobią drobny repackage i wtedy wygra "prawdziwy debiut", prawdopodobnie.

Finał - narodziny gwiazdy. O Dunne'a nikt się nie będzie martwił, gość znajdzie swoje miejsce i bez tego. Za to Tyler - wczoraj pisałem o czarnym koniu. Świetny pojedynek, świetny występ, czwarty z rzędu w jakieś 25 godzin. Mało kto go znał, teraz będzie na ustach wszystkich. Wyłowili sobie 19-letnią perełkę. Facet ustawił prawdopodobnie rekord nie do pobicia, jeśli chodzi o wiek z pasem. Bez znaczenia, czy tytuł będzie znaczący. Tyler wygrał więcej niż turniej.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416116

Facet ustawił prawdopodobnie rekord nie do pobicia,

A Rene Dupree nie zdobył jakiegoś mistrzostwa też w wieku lat 19tu? Bo ponoć Tyler jest drugim najmłodszym mistrzem w historii WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416118

A Rene Dupree nie zdobył jakiegoś mistrzostwa też w wieku lat 19tu? Bo ponoć Tyler jest drugim najmłodszym mistrzem w historii WWE.

Zgadza się, Dupree w momencie zdobycia World Tag Team Championship byl 4 miesiące młodszy od Bate'a dziś.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416119

To powiedzmy, że chodzi mi o sam tytuł UK ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416121

To ja już rozumiem dlaczego KPel tak namiętnie chciał wiedzieć moje zdanie o finishu pierwszego ćwierćfinału :roll: I na szczęście Dunne'a, jego łysy przeciwnik którego imienia raczej nie warto zapamiętywować ( :wink: ) jest całkiem duży więc samo wykonanie tego movesu nie wyglądało tak makabrycznie jak ostatnie "wyczyny" Gulaka. No i co warto zauważyć rzucił go tym slamem w narożnik nie w centrum lin - narożniki gwarantują jako taką stabilność, więc nie ma takiego efektu jak przy rzucie na liny gdzie nogi odbijają się powodując niekontrolowany upadek (bardziej niekontrolowany niż w tym przypadku). W skrócie - pochwalam realizm i warstwę psychologiczną, pochwalam finish "outta nowhere", do movesu kończącego mam mieszane zdanie - jeśli już ktoś ma wykonywać ten move to niech to robi na człowieku większym od siebie, co zagwarantuje że on nie wyląduje na głowie. Można też wpaść na bardziej nowatorski, innowacyjny pomysł i nie robić tego wcale, dla mnie wystarczyłby zwykły powerslam czy powerbomb i zaakceptowałbym ten finish tak samo jak to co zostało mi przekazane. Ja po prostu nie chcę oglądać ludobójstwa w ringu :wink:

Resztę turnieju obejrzę wkrótce - wtedy albo zrobię edyt, albo jeśli namnoży się postów to prostu wlepie nowego, także no big deal.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416126

Czyżby Josephowi Connersowi dokleili stracony kawałek ucha w grafice przed walką? :D

Ćwierćfinały w zasadzie wszystkie były na jedno kopyto. Ten kto odpadał przeważał i pod koniec dopiero rywal coś atakował. Szkoda jedynie Trenta "Schoopa" Sevena, ale nie dziwi mnie pushowanie Wolfganga.

Jeżeli Tommy End pokazał tutaj w połowie to co pokazywał na scenie niezależnej to ja nie wiem czemu jest na niego taki hype. Facet może ma wygląd (choć sylwetkę ma marną) i oprócz tego nie pokazał kompletnie nic co robiłoby z niego tak dużego nazwiska jak niektórzy go uważali gdy przychodził do Vince'a. Wejście drewniane, walka słaba i w zasadzie to tyle. W ogóle pisałem to w trakcie walki i ja pierdole jaki debiut :D Nie ma to jak podłożyć gościa w debiucie. Tommy End i ten End nastąpił szybciej niż się spodziewaliśmy :D

Nie da się bardziej napompować ludzi przed finałem jak dać mikrofon najgorszemu mówcy w całym rosterze (nawet gorszym od Cesaro)!

Jeśli chodzi o reakcję to Tyler Bate zasłużył na zwycięstwo...szkoda, że facet jest nijaki. To takie połączenie Gallaghera i Gotcha bez jakiegoś wyróżniającego wyglądu. Wielka szkoda, że trudno jest zabookować zwycięstwo heela w takim turnieju, bo Dunne zasłużył na to jak nikt inny. Jeżeli już miał to wygrać face to osobiście postawiłbym w tej roli Mandrewsa, bo jak underdog to underdog na pełnej bulwie!

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416127

Nie da się bardziej napompować ludzi przed finałem jak dać mikrofon najgorszemu mówcy w całym rosterze (nawet gorszym od Cesaro)!

Radzę posłuchać jego heelowych prom po powrocie, bo Neville zrobił niesamowity progres... Nie oceniaj Adriana po faceowatości ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416128

Ogólnie ciekawie zrobiło sie od półfinałów. 4 zawodników, każdy z nich mogłby wygrać turniej ( no może Wolf nie ale i tak sie pokazał). Wygral taki typowy brytol z serialu o starych czasach ulic angielskich, hooliganów barowych i stadionowych.

Bawił się z publiką fajnie, troche bardziej liczyłem na Dunnea. Finał jak i walki półfinałowe a raczej Dunnea vs Andrews, najlepsze w turnieju.

eżeli Tommy End pokazał tutaj w połowie to co pokazywał na scenie niezależnej to ja nie wiem czemu jest na niego taki hype. Facet może ma wygląd (choć sylwetkę ma marną) i oprócz tego nie pokazał kompletnie nic co robiłoby z niego tak dużego nazwiska jak niektórzy go uważali gdy przychodził do Vince'a. Wejście drewniane, walka słaba i w zasadzie to tyle. W ogóle pisałem to w trakcie walki i ja pierdole jaki debiut Nie ma to jak podłożyć gościa w debiucie. Tommy End i ten End nastąpił szybciej niż się spodziewaliśmy

Heh, to fakt. Jakość dziwna tendencja ostatnio na forum i fejsie panuje, sporo nagle zrobiło się fanów europejskiego wrestlingu, a szczególnie przereklamowanych fedek typu Progress.

Nic specjalnego End nie pokazał, w zasadzie, match to pokaz Nevila, zobaczymy jak tam w NXt będzie sobie radzić.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416129

Radzę posłuchać jego heelowych prom po powrocie, bo Neville zrobił niesamowity progres... Nie oceniaj Adriana po faceowatości ;)

Chodziło mi o Balora, bo Nevilke jak sam napisałeś zrobił ogromny progres. To jedyny plus 205 w tym momencie.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416130

Chodziło mi o Balora, bo Nevilke jak sam napisałeś zrobił ogromny progres. To jedyny plus 205 w tym momencie.

Ok, wybacz atak.

Promo Balora było tak słabe, że.... zapomniałem o nim. Niech to będzie komentarz.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416131

Ten turniej to kolejny dodatek, do i tak już bogatej palety programów WWE. Trochę tego dużo i należy się zastanowić, czy na dłuższą metę ta tygodniówka będzie czymś lepszym niż chociażby 205 Live? Według mnie nie, no ale mogę się mylić.

Trzeba przyznać że Triple H ostro działa by wejść w dupę smartom. NXT, Crusuweight Clasic, teraz ten turniej i tygodniówka w Wielkiej Brytanii. Szkoda tylko, że z logistycznego punktu widzenia te programy, łącznie z NXT, nie zarabiają na siebie. A skoro nie generują przychodów i trzeba do nich dokładać, to nie wróży to dobrze przyszłości Triple H'a, jako chairmana WWE. Oby tylko nie było z niego drugiego Heymana. Wszyscy wiedzą, jak skończyło ECW.

Szacunek, to słowo które należy się Neville'owi. Gość nie siedział na dupie na L4, tylko wziął się za swoją postać i efekty są zdumiewające. Heel Turn mu pomógł nabrać swobody, ale jeśli porówna się jego proma z NXT, do tego co mamy teraz to różnica jest ogromna. Anglik powinien być przykładem dla każdej gwiazdki indy, która przychodzi do WWE bez pomysłu na siebie. Czytałem głosy które chcą powrotu Wade'a Barretta do WWE - po co wam Barrett skoro na horyzoncie jest Neville, który ma niesamowitego ring skillsa, potrafi dać niezłe promo. Jedyne czego brakuje Anglikowi to wzrost. Gdyby był ciut większy to mógłby śmiało bić się o US/IC Title.

Promo Balora nie było aż takie złe. Jasne, że dalej jest słabszy niż hejtowany Reigns, ale Ja tam widzę poprawę. Małą, ale jednak. Może do czasu powrotu wejdzie na poziom...akceptowalny? Albo przejdzie Heel Turn, który pozwoli mu poczuć się nieco swobodniej na MIC'u?

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416132

To ja już rozumiem dlaczego KPel tak namiętnie chciał wiedzieć moje zdanie o finishu pierwszego ćwierćfinału :roll: I na szczęście Dunne'a, jego łysy przeciwnik którego imienia raczej nie warto zapamiętywować ( :wink: ) jest całkiem duży więc samo wykonanie tego movesu nie wyglądało tak makabrycznie jak ostatnie "wyczyny" Gulaka. No i co warto zauważyć rzucił go tym slamem w narożnik nie w centrum lin - narożniki gwarantują jako taką stabilność, więc nie ma takiego efektu jak przy rzucie na liny gdzie nogi odbijają się powodując niekontrolowany upadek (bardziej niekontrolowany niż w tym przypadku). W skrócie - pochwalam realizm i warstwę psychologiczną, pochwalam finish "outta nowhere", do movesu kończącego mam mieszane zdanie - jeśli już ktoś ma wykonywać ten move to niech to robi na człowieku większym od siebie, co zagwarantuje że on nie wyląduje na głowie. Można też wpaść na bardziej nowatorski, innowacyjny pomysł i nie robić tego wcale, dla mnie wystarczyłby zwykły powerslam czy powerbomb i zaakceptowałbym ten finish tak samo jak to co zostało mi przekazane. Ja po prostu nie chcę oglądać ludobójstwa w ringu :wink:

Resztę turnieju obejrzę wkrótce - wtedy albo zrobię edyt, albo jeśli namnoży się postów to prostu wlepie nowego, także no big deal.

Obejrzałem resztę - wrestlingu było trochę dobrego ale mnie osobiście raczej ta gala wymęczyła. Ani razu jakoś się nie poderwałem z zachwytu. Dla mnie w turnieju były tylko cztery osoby godne oglądania - wszyscy z nich wylądowali w półfinałach. Szokuje mnie że w zasadzie największy Wolfgang wygrywa walkę w ćwierćfinale od typka mniejszego od siebie i oni nazywają to niespodzianką. Mark Andrews zadbał o walory lotnicze, i dobrze, kontrast stylów zawsze jest mile widziany. Dunne jako wrzód na dupie Regala też dawał radę, w zasadzie ze wszystkich zawodników, on był najbardziej kompletny.

Tyler Bate wygrał. Chłopak urodził się pod szczęśliwą gwiazdą bo cały turniej był tak zbudowany aby zatuszować jego ew. braki w doświadczeniu - walka z Wolfgangiem prościutka do wykonania, bo polegała wyłącznie na barkach Szkota, finał rozgrywany ze swoim mentorem czyli wiadome było że Dunne będzie wiedział jak wyeksponować zalety tego młodziana, oraz przykryć jego wady. Ogólnie to gimmick Wonder Childa, mistrza-underdoga jest również łatwy do odegrania, widać że chłopakowi mocno ułatwiają drogę. Godnym uwagi jest jego wiek - 19 lat, robi wrażenie, natomiast ja uważam że to może być jego przekleństwo - jak bardzo ten chłopak będzie musiał się napocić by być świeżym produktem w późniejszych latach to będzie niepojęte. Z jednej strony facet szybciej zgarnie doświadczenie dużych scen, ale z drugiej strony fani szybko będą potrafili się nim znudzić. Na teraz to jest fajna historia, na dłuższą metę nie przypominam sobie nikogo (poza Jeffem Hardym .. i w zasadzie jego brata, oraz E&C - topowy przykład) kto zdobyłby duży laur w Dabju w tak młodym wieku, i był przynajmniej dużym graczem mając .. przynajmniej te trzy dychy na karku. Chłopak ma przed sobą całą wieczność, nie musi się śpieszyć, a i Dabju nie powinno go poganiać, bo tylko zepsują jego niewyobrażalny potencjał.

Nie byłem zwolennikiem tego turnieju, nie będę pewnie zwolennikiem reszty kontynentalnych pomysłów. Dla mnie to jest okrutne szufladkowanie, no i monopolizacja, która strasznie ograniczy pole do popisu dla wrestlerów.

Pokazał się ten Tommy End - już mi się podoba, dawno/nigdy nie widziałem Holendra w Dabju, na plus już jest różnorodność. W ringu był w miarę ok, widać że miał grać tło dla Neville'a (i słusznie). Jest potencjał, chcę więcej topowych Europejczyków w Dabju (to w końcu nasi ludzie :wink: )

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/39/#findComment-416134