Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Programy z WWE Network - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   592
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

"Knowledge means nothing" - Alex, 2015. :twisted: Serio nie wiem co gościu sobie myślał, ale po słowach, że nie musi znać tego biznesu od razu sam grzecznie mógł się spakować. Drugi odcinek trochę lepszy, ale dalej czekam na jakieś konkretniejsze konkurencje. U pań bez zmian. Cieszy mnie, że ta cała Dianna skopała tyłki reszcie, ale te pozostałe kobiety na razie cienko. W zasadzie o żadnej nic nie można więcej powiedzieć, poza tym, że Gabi leci na Reignsa. :D Natomiast u panów nic się dla mnie nie zmienia. Patrick jest spoko i widać, że znajomość wrestlingu się przydaje. Oprócz niego Tanner, Josh i ZZ pewnie zostaną, a poleci Mada, który jest tak samo żałosny jak Alex. Ogólnie jak na razie szału nie ma. :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385808

• Odpowiedzi 644
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Susek

48

• aRo

47

• N!KO

45

• Pavlos

43

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Wiem, co sobie myślał Alex mówiąc te słowa, ale on sam nie był świadom, jak łatwo mógł nimi podpaść. O ile on jest typowym wyrobnikiem, który woli robić, niż się uczyć - nic w tym złego - to jednak skreślił się całkowicie nie tylko nie wiedząc nic o WWE, ale wręcz buńczucznie ich olewając. Jakby wiedział coś o WWE, to miałby świadomość, z jak wielkim szacunkiem wszyscy się odnoszą do tych, którzy byli przed nimi. Tak działa ten biznes. Zwyczajnie w świecie podpisał swoje wyjście z programu tymi słowy, a Patrick na tym skorzystał, kolejny raz pokazując swoją pasję - wygra czy nie, ale stawiam, że kontrakt będzie miał. Sara Lee mnie mocno zawodzi, bo jest fajną myszą, ale tak jak mówi Paige - bardziej w tle wszystkich wydarzeń się nie da siedzieć. Musi wystrzelić, bo inaczej znów wyląduje w trójce. Konkurencja pływacka z aligatorami, to głupota. Nic to nie da, poza atrakcją a'la reality show. Gadanie, że to test strachu bym najprędzej wyśmiał.
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385809

• Reputacja:   1

No cóż... Alex dostał dość ciekawy gimmick i to był dokładnie taki sam jaki miał Michael Tarver podczas NXT 1. Teraz go nie ma, więc chciałbym, aby wygrał Tarryn (czy jak mu tam) albo Mada. Mimo tego, że z całą pewnością wygra to ktoś z tej trójki: Joshua, ZZ albo Patrick (a z tej całej trójki ZZ wydaje się być najlepszym wyborem, bo jest jakiś). Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385831

Znalazłem chwilę aby zapoznać się z najnowszymi produkcjami WWE i...

Swerved - ło matko, "toilet humor" dla nastolatków. Poziom szkoły podstawowej prezentowany przez dorosłych mężczyzn jest zwyczajnie żenujący. I do tego takie naturalne to! Stracony czas.

Tough Enough - oglądając, miałem wrażenie, że jestem świadkiem jakiegoś naboru to Total Divas (nie, nie oglądam). Jakieś laleczki, jacyś śmieszni kolesie, a konwencja tego przedstawienia jest tak słodka, że SCSA wydaje się być demonem wcielonym. Żadna z zaprezentowanych osób nie wydaje się być potencjalnym wrestlerem. Bardziej stawiałbym na odrzuty, odpady z innych dziedzin. Crocodil Dandy wydaje się być dość sympatyczną osobą, ale tu przecież nie o to chodzi, a i jednego Braya już mamy.

Ogólnie, to bardzo takie - stereotypowo - amerykańskie te programy, podkolorowane i dość tandetne. Nie polecam.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385832

No to może jako założyciel tematu również wypowiem się na temat Tough Enough.

Jak dla mnie poprzedni format ze SCSA był dużo lepszy. Nie chodzi tylko i wyłącznie o otoczkę, ale rownież o poziom. Wtedy byli Luke Robinson, Jeremi, Ivelisse czy nawet od biedy Andy, a teraz... teraz widzę pustkę... jeśli mam być szczery to nawet panie nie wyglądają tak, jak powinny wyglądać wg standardów WWE, wyjątkami są Sara Lee oraz Gabi, która jednak może być tą osobom, która przegra przez niechęć do innych (co widzieliśmy w I odcinku). Z panami jest jeszcze gorzej... jedynie Patrick coś tam prezentuje, zaś Mada ma chociaż wygląd, który pozwoli my być może dostać się do WWE, ale tam na zbyt wiele nie ma szans...

Dziwi mnie, że wypadli Hank i Alex (mimo jego totalnego olewactwa historii WWE) a zostało parę innych, jeszcze gorszych osób...

Po dwóch odcinkach na pytanie z czołówki: "Who is Tough Enough" odpowiedź jest jedna - nothing. Na moje pytanie czy ktoś rokuje jakiekolwiek nadzieję na awans, choćby do rosteru NXT odpowiem, że jedynie panie swoim wyglądem... no cóż... 6 sezon TE jest jak na razie słaby, a moim komentarzem ogólnym niech będzie to: :-x

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385842

O ile samo WWE ma szczęście do formatu Tough Enough - w końcu to już szósta seria, to ma wyjątkowego pecha co do zwycięzców. Gdzie jest zwycięzca piątej serii TE - Andy? Ano bardzo szybko został zwolniony. A co osiągnęli zwycięzcy pozostałych edycji? Oprócz Mizanina i Morrisona, nikt nie zapisał się w pamięci na dłużej.
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385987

Wiadomo że konwencja obecnego TE jest gorsza od poprzednich, tu chyba każdy się zgodzi. Ale w tej edycji jest więcej zawodników którzy przy odpowiednim treningu mogą zostać gwiadami wrestlingu. Mówię o ZZ Patricku i Tannerze
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385991

No cóż. Live event z Tokio za nami. Chyba tutaj piszemy swoje opinie o gali prawda?

Kandydat do walki roku - Balor vs Owens. Po prostu wrestling na najwyższym poziomie. Bardzo dobry feud, który przełożył się na emocje. Kevin jak zwykle świetnie sprzedawał swoją postać. Ringowo też było bardzo dobrze. Sporo mamy kandydatów do walki roku: Cena vs Owens x2, Cena vs Cesaro, Owens vs Balor i kilka pojedynków z NXT.

Main Event - niestety dostaliśmy Cenę i pojedynek tag teamowy. Był cholernie dugi, ale za to strasznie nudny. Jedynie Ziggler coś tam pokazywał.

Opener to spore zaskoczenie. Wyszło lepiej niż się spodziewałem. Szczególnie Y2J dalej w dobrej formie. Przyjemna walka. Szkoda tylko, że Neville po raz pierwszy odklepał. Y2J promuje młodych, nie tym razem panie Neville :lol:

Divy - jeden fajny spot i tyle.

Brock niszczy Kingstona. Niespodzianka roku! Liczyłem na większy sztos od Brocka, ale może wyżyje się na RAW. Widać, że New Day to prawdziwi bracia. Chcieli pomóc Kofiemu mimo, że byli narażeni na śmierć :twisted:

Gala taka jak się spodziewaliśmy. nie porwała, ale dobrze mi się ją oglądało.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385995

• Urządzenie:  Windows

Neville i Jericho zrobili niezły pojedynek, tylko wynik jest zły. Zbędna wygrana dla Chrisa. Mógł jobbnąć Bourne'owi, nawet Fandango, a tutaj mu nie dali? To niby tylko Live Event, ale ludzie to zobaczą.

Kofi i tak miał więcej ofensywy, niż można się było spodziewać :D Lesnar zniszczył całe The New Day, przewidywalne ale fajnie się oglądało.

No i "prawdziwy ME", Owens vs Balor. Demon w nowych malunkach, klimat japoński, kwiaty przed walką, ring "pomalowany" przy zapowiedzi Finna. Bardzo fajna walka. I totalnie czyste zwycięstwo nowego mistrza. Dla tego pojedynku warto było zerknąć na tego live'a.

Itami musi się czuć wybitnie - on mógł tu zostać mistrzem. Gorszy od Finna, ale mógł.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-385999

Dwa słowa o Tough Enough - lepiej oglądać Tough Talk z Mizem - znacznie ciekawsze. Tylko Paige strasznie się wpieprza w wypowiedzi.

Beast in the East

Chris Jericho vs Neville - Krzyśkowi polecam udać się z Adamem Cole'em na jakąś siłownię i spalić trochę z brzucha. Poza tym, świetna walka, Y2J jest nie do wyjęcia, jak dla mnie śmiało mógłby startować w BoSJ lub w ogóle w NJ, dalej robi dobrą robotę. Neville zrobił swoje, natomiast faktycznie dziwne że przegrał - jak widać nie tylko grawitacja o nim zapomniała.

Walkę o pas kobiet przemilczę ... wygrać po forearm shot ...

Brock Lesnar vs Kofi Kingston - zabawna walka, biedny Kingston kopał, kopał, kopał i ... wyłapał kilka germanów i klawisz odświeżania. Walka mogła być bardziej wyrównana gdyby nie drobniutki fakt, że na ostatnich dwóch Raw Kingston był pinowy ... taki tam drobny bookerski wiel-błąd.

Finn Balor vs Kevin Owens - KO ładnie wywoływał heat, z Demon został przywitany jak Bóstwo. Hideo może pluć sobie w brodę, bo jestem pewien że to on miał zgarnąć pas od Owensa (chcieli mu nadrobić braki w osobowości dając mu gimmick champa). Walka była bardzo dobra, tylko KO starał się wkurzać swoimi ciągłymi chinlockami (co prawda skutecznie; ale wciąż zabijał tempo walki, które było całkiem zdrowe). Demon pokonał czysto Keva, więc najwyższa pora aż ten się odegra na mistrzu US - win-win situation.

Przyjemne show (poza kobietami), fajnie że podkreślono inny klimat fanów, oraz że wystrój hali był surowy tak jak to w Japonii zwykle bywa - małe smaczki, ale poprawia przyjemność z oglądania tych kilku walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-386005

Adrian Neville vs Chris Jericho

Fantastyczna walka. Chris może i zawitał do kategorii heavyweight to nadal robi świetne walki. Nie zauważyłem botchy, było dobrze technicznie, Neville dbał o ewolucje i jeszcze mały shocker, bo spodziewałem się wygranej Neville'a, a tutaj Y2J wygrał.

Brock Lesnar vs Kofi Kingston

Spodziewał ktoś się innego przebiegu? Dla Lesnara pewnie każdy by kupił bilety. Nie napiszę nic nowego ale Brock jest niesamowicie autentyczny w swoim gimmicku. Być terminatorem to jedno ale być terminatorem i być lubianym przez ludzi to drugie. Lesnar ma wizerunek który idealnie sprzedaje go jako czołga i żeby go czysto pokonał to ktoś musiałby mu wyjebać łeb z shotguna.

Kevin Owens vs Finn Balor

Owens rzucający bukietem na plus. Zapowiedź Balor i deszcz serpentyn na plus. Klimat w wuj. Walka sama w sobie poprawna. Spodziewałem się więcej po tej dwójce ale źle nie było. Steen teraz może ruszyć po pas US, który mam nadzieję nie będzie jego kulą u nogi.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-386006

O ile samo WWE ma szczęście do formatu Tough Enough - w końcu to już szósta seria, to ma wyjątkowego pecha co do zwycięzców. Gdzie jest zwycięzca piątej serii TE - Andy? Ano bardzo szybko został zwolniony. A co osiągnęli zwycięzcy pozostałych edycji? Oprócz Mizanina i Morrisona, nikt nie zapisał się w pamięci na dłużej.

zapomniałeś o Rybacku :)

Co do Live Eventu z Japonii to dziwnie się ogląda WWE w klimacie ROH, czy nawet Japonii (tego drugiego nie oglądam, więc strzelam, że Vince inspirował się NJPW, albo inną fedką puro). Jednak nie przeszkodziło mi to w odbiorze programu, a publika pozytywnie zaskoczyła - jedyną galą jako oglądałem z Japonii było BFG 2014, więc mogłem odnieść mylne wrażenie, że publika śpi na galach. Jeśli chodzi o walki to muszę przyznać, że walka o pas NXT byłą fenomenalna, Neville vs. Jericho lepsza niż myślałem, bo Chris mimo iż ma "ważniejsze" sprawy na głowie i walcząc tylko sobie dorabia, to dał z siebie wszystko, za co jeszcze bardziej go lubię. Main Event dostał niespodziewanie dużo czasu i szkoda, że nie skrócili tego dając nam chociażby to Cesaro vs. Diego, bo wolę oglądać w akcji Szwajcara z coś tam potrafiącym jobberem, niż walczącego równo z main eventerami Barretta, który w poniedziałek pewnie jobbnie jakiemuś Truthowi :roll: Walka o pas kobiet straciła na tym, że Tamina weszła za Naomi... Podsumowując - porównując do Elimination Chamber nie było źle, ale jakoś dobrze też nie.

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-386012

zapomniałeś o Rybacku :)

Oraz oczywiście Matt Morgan, o którego jakiś czas temu dablju się starało, ale ten wybrał dalszy pobyt w ti-en-ej.

Co do samej gali, to była kozacka. Sam styl nagrywania i wystrój gali pozwolił chociaż na ten czas przypomnieć sobie o dobrym klimacie starego ECW. Co do walk, to były konkretne... Aczkolwiek szkoda, że nie pomyśleli o innym zakończeniu walki o pas NXT, bo mogli zrobić jakiś accident, podczas którego KO straciłby przytomność, a Balor dobiłby go Double Stompem (może jakieś DDT na gołą posadzkę poza ringiem?). Zmiana mistrza na Undertakera V2 jak najbardziej okej. Undertaker V2 to oczywiście pomalowany Finn, czyli Devil Finn Balor (nie mylić z samym Balorem).

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-386014

The Beast In The East

Pierwsza walka - Chris Jericho vs Neville

Trochę kosztem tempa, ale bardzo fajnie pod względem techniki. Wydaje mi się, że Chris miał więcej momentów dominacji, lecz co by nie patrzeć to znana postać świata WWE stanęła na przeciwko nowicjusza.

Druga walka - Diva's Championship: Paige vs Tamina vs Nikki Bella ©

Dziwna końcówka, chociaż sama walka nie była jak na kobity taka zła.

Trzecia walka - Kofi Kingston vs Brock Lesnar

Dewastacja całego New Day na pewno poprawia wizerunek Brocka po nieudanej przygodzie na RAW.

Czwarta walka - NXT Championship: Finn Bálor vs Kevin Owens ©

Fajne starcie z dobrą podbudową. Niezłe promo, serpentyny, bukiety. Strata tytułu może wyjść Owensowi na dobre, jeżeli planują dać mu pas US.

Piąta walka - King Barrett & Kane vs Dolph Ziggler & John Cena

Niestety, ale 30 minut nudy. Jasiek i Dolph obijani przez całą walkę, by na koniec razem skończyć pojedynek na Angliku. Nic oryginalnego.

Mimo słabego zakończenia, na szczęście pozostałe starcia w plus. Jak to na Japonię bardziej szara otoczka transmisji, nie tak cukierkowa jak normalnie i charakterystyczne trybuny przywodziły mi na myśl wygląd areny ECW. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-386017

jedyną galą jako oglądałem z Japonii było BFG 2014

Zatem - z czystym sumieniem - sięgnij po Wrestle Kingdom 9. Będziesz zaskoczony. I znowu zaskoczony. I ponownie. Tak dobra gala.

A co do samej gali WWE? Sympatycznie, ale bez urywania jąder. Brock na plus, Devitt i Steen na plus, a reszta taka... meh. O dziewojach nawet nie wspomnę, bo i po co?

https://forum.wrestling.pl/topic/35395-programy-z-wwe-network-og%C3%B3lna-dyskusja/page/15/#findComment-386018