Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Nowa, polska federacja Pro Wrestlingu!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ciekaw jestem najbardziej co tam się porobiło w DDW, że wrestlerzy z rosteru Dona tworzą coś własnego.

Powiem tylko Że praktycznie nikomu z DDW nie podoba się to co robi Don wszyscy się starają a on uważa się za Boga który ma prawo rządzić wszystkim i wszelkie pomysły ludzi ma gdzieś... Przykład Shadowa Tomka czy Justin.. Polecam obejrzeć walkę Straceńca z Donem Roidem gdzie to Don spieprzył wiele aspektów meczu. Sam Justin był po prostu zajebisty a don go miał powiedzmy sobie gdzieś a to smutne

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349231

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

18

• CenBoyz

18

• Grishan

14

• SixKiller

12

Top użytkownicy w tym temacie

Polecam obejrzeć walkę Straceńca z Donem Roidem gdzie to Don spieprzył wiele aspektów meczu.

Byliśmy na gali, widzieliśmy jak debiutant musiał przegrać z super Donem. Tego czy coś zepsuł czy nie nie będę oceniał, ale wg mnie Straceniec sprawiał lepsze wrażenie. Ale wiadomo, jak pierwsza walkę dostajesz od razu z szefem to on musi Ci pokazać gdzie stoisz w szeregu, choćbyś miał i z 10 lat doświadczenia w backyardzie.

Sam Justin był po prostu zajebisty a don go miał powiedzmy sobie gdzieś a to smutne

W ringu go nie widziałem, ale jako jeden z niewielu z rosteru DDW miał sylwetkę, na której widniały jakieś mięśnie. Choć przy jego posturze to miał o tyle łatwiej ze mógł budować masę a rzeźba kształtowała się sama. Ale grunt że się jakoś wyróżnia. Zobaczymy na gali czego go nauczył Roid.

shawntaker jak się domyślam masz coś wspólnego z MZW albo miałeś ze szkółką DDW?

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349237

shawntaker, to informacje z zaplecza czy domysły? Jeżeli to pierwsze, to czekamy na więcej... :)
https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349245

Shadow po wykonaniu moonsoultu nie powinien wylądować na nogach? tam nikogo nie było.

Sędzia powinien krzyknąć do Justina " Jesteś zwycięzcą" było by zabawnie. Jakiś dobry filmik spod szyldu MZW mający status takiego półhitu internetu z ilością wyświetleń na youtubie rzędu 500 tysięcy mocno by pchnął do przodu promocję. Niestety w takich wypadkach trzeba popisać się kreatywnością. Wrestling powinien być obok, na pierwszy plan jakas sytuacja z życia codziennego która zainteresuje każdego po czym bang - ddt na stół i trójwymiarowe logo MZW.

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349620

• Reputacja:   1

Dobra, jeśli patrzymy na obraz okiem czysto wrestlingowym to było na prawdę ok. Shadow dużo umiał i to było wiadome, jego rywal takimi umiejętnościami pochwalić się nie może. Mimo to ten cały Justin czy jak go tam nazwaliście widać że w ringu drewnem nie jest, tylko że jego gra aktorska nie była na wysokim poziomie. To rozmawianie z sędzią czy nawet slap w twarz Shadowa nie wyszło jakoś rewelacyjnie, ale filmik na plus głównie dzięki lotom najlepszego polskiego Backyardowca w historii (wielkie osiągnięcie to nie jest :grin: )
https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349623

Nawet fajna ta walka. Zastanawiam się tylko, czy Mr. Fuck You przeprosi kiedyś publicznie, żeby całkowicie oczyścić atmosferę, czy ograniczy się do jednej prywatnej rozmowy na Fejsie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349627

• Urządzenie:  Windows

Jakbym miał ich oceniać na tle reszty polskich federacji (pro, czy backyardowych), to może i było "ok". Jeśli jednak chcą być faktycznie dobzi, to już tak kolorowo nie jest. Sporo naleciałości wyciągniętych z TV, bez pomyślunku:

* - Przede wszystkim, tempo było do bani, przez co wiele akcji ciężko było przełknąć - spoko, to na pewno nadrobicie z czasem, wraz z ciągłymi treningami (poznacie siebie w ringu lepiej).

* - Chain wrestling powinniście sobie odpuścić. Chcieliście zacząc walkę klasycznie, ale to było bez jakiejkolwiek historii, z odrobiną oversellingu. Jak coś nie ma sensu, to tego nie róbcie. A "ja wykręcę rękę Tobie, a teraz Ty wykręć mi", tego sensu nie ma, bo nie wyciągnęliście z tego nic.

* - Kick-out za to na wielki plus. Justin od razu wstał, bo leżąc nie jest w uprzywilejowanej pozycji, a Shadow rzucił się do head-locka, żeby być w pozycji dominującej. To rozumiem!

* - Jaki ma sens przechodzenie z przeciwnikiem z jednego narożnika do drugiego?

* - Po co pchać kogoś na liny, skoro kończy się to slapem? Ok, wyciągnęliście z tego zdenerwowanie Shadowa, ale to jak do tego doszliście było lipne. Na dodatek zgasiliście to chwilę później. Już lepiej byłoby zrobić to na chwilę przed późniejszą kombinacją zamaskowanego.

* - "To jest coś pięknego... To jest coś pięknego" Rozumiem sprzedawanie gimmicku, ale cholera, w takim momencie :shock: Gość został obity najbardziej efektowną serią chwytów w walce, i nawet nie mając zamiaru ich sprzedawać (!), nie chcąc się zrewanżować (!!), nie interesując się, gdzie jego przeciwnik obecnie jest (!!!) - już pominę, że spojrzal i widział, że Shadow czeka na narożniku - zaczął się prężyć swoją przeciętną sylwetką sędziemu ??!! WTF! Kolejny moment na zebranie cheeru przez Shadowa - ludzie się cieszą, kiedy antagonista nie wie, że protagonista się czai za nim - który byście sobie zgasili zanim się zaczął.

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349631

Obejrzałem walkę Justina ze Shadowem i moje wrażenia są średnie, zwłaszcza ze ponoć Terry Shadow robił w backyardzie takie walki, że amerykańska scena indy się chowa (tak pewien znawca napisał w tym temacie), ale w tym starciu nie było tego widać. Z początku postawili na technikę i wykręcanie ręki, na co poświecone zostało prawie ¼ walki i zabiło to jej tempo zupełnie. Później jakichś wyjątkowo skomplikowanych akcji nie zobaczyliśmy, a jedynie dwa razy pomyślałem: ci goście naprawdę coś potrafią. Było to przy nietrafionym mounsaulcie Shadowa i przy przejściu z próby powerbomba do pinu. To była całkiem spoko akcja, która wymaga jednak wytrenowania. No ta końcówka. Justin został obity, już ma być dobity a on co robi? Prezentuje swoje wdzięki sędziemu. Wiadomo, my zrozumiemy czemu on tak robi, ale zwykły widz który to obejrzy od razu straci wiarę w ten produkt, skoro zawodnicy wola napinać mięśnie przed sędzią zamiast wygrywać. Jak już to powinien się napinać jak ma przewagę i rywal leży, a nie jak samemu jest się w opałach. DDT na koniec to nie jest jakiś wymyślny finisher, ale w sumie może być. Podsumowując to walka byłą średnia, a przede wszystkim kiepsko rozpisana. No i ma jeszcze jeden minus. Stała na takim poziomie, że zupełnie nie zachęca mnie żeby jechać na show MZW, bo poziomem przypominają DDW niestety, a długość walki też nie napawa optymizmem, bo nie byłem w stanie określić, na co stać tych dwóch wrestlerów. Mam nadzieję że kolejne starcia będą dłuższe jednak.
https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349633

• Reputacja:   6

Walka mi się spodobała - wiadomo, że do pięciu gwiazdek sporo tutaj brakuje, ale jako przedsmak tego, co oferuje MZW, jest jak najbardziej ok. Cieszy fakt, że materiał został profesjonalnie zrealizowany (przynajmniej ja nie mam pod tym względem żadnych zastrzeżeń). Aktorstwo zawodników trudno mi w tej chwili oceniać - czekam na więcej tego typu materiałów.

Na tą chwilę pomysł na MZW zrobił na mnie pozytywne wrażenie - tworzy się z tego taka kolorowa federacja, którą porównałbym do Lucha Libre i której targetem są dzieciaki... po prostu. Nie mam nic przeciwko temu - w tej chwili wrestling w Polsce ciągle jest postrzegany jako coś obciachowego, więc może niegłupim pomysłem jest wychowanie sobie fanów?

Korzystając z faktu, że MZW śledzi tą dyskusję, miałbym osobistą prośbę do federacji: proszę o stworzenia strony z prawdziwego zdarzenia. Strony federacji takich jak HCW albo FCF są dla mnie wzorem: czytelne, ładne wizualnie, po prostu fajne. Chciałbym, żeby w rosterze znalazły się wyczerpujące opisy zawodników (brakowało mi tego w DDW, dopiero korzystając ze stronki HCW poznałem lepiej Klarysa i Kamila Aleksandra...), ich finishery, osiągnięcia, dążenia i tak dalej. Po prostu ułatwcie mi bycie fanem Waszej federacji - nie zawsze mam czas i chęci, żeby śledzić profile zawodników na facebooku, a chciałbym być na bieżąco. Skoro mieliście kasę na ring i profesjonalne nagrania, to i na stronę chyba też się znajdzie? ;) Tak czy siak, życzę powodzenia - śledzę ten projekt z wielkimi nadziejami :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349662

Już pomijam fakt że pan wyżej przekręca niemiłosiernie moje słowa ale poziom abstrakcji w tym temacie osiągnął szczyt i czuje się jakbym był w czwartej gęstości. Szczegółowe wypunktowanie 4 minutowej pokazowej walki i argumenty typu brak fabuły czy tempo (biorąc pod uwagę że tutaj w większości fani WWE to akurat mega śmieszny argument) no naprawdę xD Oczywiście wszyscy biorą na mega poważnie tę walkę jako całkowity pokaz produktu i zachęta na show zapominając o najważniejszym fakcie czyli tym że MZW będzie robiło specjalny pokaz który będzie w całości na youtube o czym zresztą Jędruś wspominał, ale jak tu od was wymagać jakiś konsekwencji w końcu wypowiadanie się bez chwili zastanowienia przez Polskich smartów to już norma.

Jak na 4 minutową walkę panowie pokazali całkiem sporo fajnych movsów w bardzo dobrym tempie (co prawda tutejsi smarci po Polskim wrestlingu oczekują tempa rodem z AAA i spotfestów z 30 movsów, ale kogo obchodzi że tego nie widać nawet w WWE czy TNA w końcu wazne że Polacy tego nie pokazują) i jedyne do czego można się przyczepić to mega słaby motyw z pokazywaniem muskułów do sędziego było to bardzo niepotrzebne (szczególnie w takim momencie), ale do samej walki nie ma się nawet gdzie przyczepić chyba że bardzo bardzo bardzo by się chciało co niektórzy to udowodnili. W końcu Polskie to trza kopać.

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349663

co prawda tutejsi smarci po Polskim wrestlingu oczekują tempa rodem z AAA i spotfestów z 30 movsów, ale kogo obchodzi że tego nie widać nawet w WWE czy TNA w końcu wazne że Polacy tego nie pokazują

Ty tak na serio? Jak dotykasz klawiatury to musisz komuś pojechać? Nikt tu nie napisał czegoś takiego, a Ty już wyskakujesz zwiększając nasze oczekiwania w swoim poście wielokrotnie. Nam chodzi o to, że zaczynanie od akcji typu wykręcanie ręki czy dziwne zakończenie już w pierwszym starciu w tej federacji to nie jest najlepsza droga. Ale wiadomo, Ty wiesz lepiej, wiesz więcej o wrestlingu od nas wszystkich prawda? Przynajmniej tak się przedstawiasz w każdym swoim poście.

Szczegółowe wypunktowanie 4 minutowej pokazowej walki i argumenty typu brak fabuły czy tempo (biorąc pod uwagę że tutaj w większości fani WWE to akurat mega śmieszny argument) no naprawdę xD

To ze większość osób ogląda samo WWE to znaczy że trzeba robić walki na ich poziomie i nic więcej? No chyba nie. Zresztą jak ktoś chciał wypunktować to co sądzi o nowym produkcie i ich pierwszym pokazie możliwości to jego sprawa, nic Ci do tego. lepiej napisać że było fajne, albo że było do niczego, ale nie uzasadniać? To nie DDW, oni czytają i wyciągają wnioski. Skąd wiesz czy z takiej wyliczanki też nie mają powodów do dyskusji nad tą walką?

MZW będzie robiło specjalny pokaz który będzie w całości na youtube

Wiemy, nie musisz powtarzać. Ale czy jak ktoś by się chciał wybrać na ten pokaz i ma trochę dalej jeśli chodzi o dojazd to jednak będzie swoją opinię wyrabiał na tym co wypuszczają teraz.

ale do samej walki nie ma się nawet gdzie przyczepić chyba że bardzo bardzo bardzo by się chciało co niektórzy to udowodnili.

Wypowiedź bliźniaczo podobna do tych, które wcześniej w tym temacie wstawiał CenBoyz. Też ich tak bronisz. Jak kogoś zdziwiło zakończenie i zachowanie Justina to nie jest dziwne że o tym zostało wspomniane. Pewnie jest wiele osób, które się zastanawiały na co Justin się spina przed sędzią.Wiadomo że taką ma postać, ale umiejscowienie było straszne. I te bardzo, bardzo, bardzo to zachowaj dla siebie, jak raz napiszesz to starczy.

W końcu Polskie to trza kopać.

Piękne zakończenie pięknej wypowiedzi :grin: Udzielam się trochę w jednym polskim projekcie to kopnę się sam, bo to w końcu polskie.

Mimo wszystko chciałbym, żeby kiedyś MZW się wypowiedziało bardziej na temat czy zgadzają się np. z naszymi wypowiedziami czy nie. Cieszył mnie nawet ich post o tymże dziękują za opinie, ale kiedyś wypadałoby go rozwinąć trochę.

Edytowane przez Kowal
https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349666

VebVe, Ty pominąłeś to, że taka reakcja - jak patrzę, to nigdy nie "negatywna", a w najgorszym wypadku "mieszana" - jest lepsza od jej braku. Skoro ludzie komentują, to są zainteresowani. Skoro oni wypuścili filmik, to wiadomo, że czeka ich opinia publiczna. Kompletnie nie rozumiem oburzenia - szczególnie, że nikt tu bezpodstawnie nie "hejtował". To znaczy, że jak ktoś coś robi na treningu, to ma nie uzyskać po tym informacji zwrotnej, bo to tylko trening, i na show będzie na pewno lepiej? My takiej pewności nie mamy, a i psów tu na nich nikt nie wieszał. Tu o klepanie się po plecach nie chodzi. Jeśli mój post sprawi, że następnym razem obgadując walkę przed galą, zastanowią się, po co coś robią, to zadanie wykonane. Jeśli będą tak samo oburzeni jak Ty, to chyba znam ich przyszłość. A czemu w kontekście tej jednej promocyjnej walki, najważniejszy fakt jest taki, że robią show na YouTube? Jaki to ma zwiazek? O tym, to mogliśmy coś napisać po wywiadzie, jak Jędruś to powiedział, a nie jak Shadow z Justinem zawalczyli.
https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349667

Ty tak na serio? Jak dotykasz klawiatury to musisz komuś pojechać?
Wypowiedź bliźniaczo podobna do tych, które wcześniej w tym temacie wstawiał CenBoyz. Też ich tak bronisz.

To nie jest to że jestem specjalnie niemiły, ale dopierdalactwo do MZW jest większe niż za najgorszych czasów DDW. Ja rozumiem jakby MZW sobie zasłużyło w jakiś sposób na takie traktowanie, ale poziom niechęci, hejtu i ogólnego zmieszania tego produktu z błotem na siłe mnie naprawdę przeraża. Wy się nazywanie fanami wrestlingu? Zero entuzjazmu. Ja nie mam słów że takie AMBITNE PROJEKTY jak MZW spotykają z taką niechęcią od ich pierwszego proma po niemal wszystko co zrobią. Może przesadzam, ale przede wszystkim jestem FANEM WRESTLINGU i zależy mi na tym żeby ten sport się rozwijał w tym kraju, a tego co widać po postach to raczej dla większości to obojętne. Podejścia ludzi do czegokolwiek raczej nie da się zmienić, ale jak będziecie kiedyś rozmyślać dlaczego wrestling się w Polsce nie rozwija dlaczego wszyscy omijają ten kraj pomyślcie o sobie i waszym podejściu. Nie jestem adwokatem MZW i nadal uznaje że jak produkt jest dobry to się obroni sam, ale trzeba temu najpierw dać szanse.

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349671

Wzruszyłem się :cry: , dziękuje VebVe :!:
https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/7/#findComment-349672

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...