Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nowa, polska federacja Pro Wrestlingu!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie chcę siać jakiś czarnych wizji już teraz, ale nadal uważam, że MZW skończy tak jak DDW. Wszyscy oczekujemy częstych gal, ale jak przyjdzie co do czego, to ilu osobom nawet z forum będzie się chciało raz na te 2 miechy np ruszyć do Wrocławia na galę? Obstawiam, że niezbyt wielu, a to właśnie wierni fani pojawiający się na każdym show są siłą napędową federacji. Dlatego obawiam się, że MZW podzieli los DDW i będzie ciągle krytykowane za poziom i decyzje przez ludzi, którzy nigdy nie wybrali się na gale, a bawią się w internetowych ekspertów.

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348145

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kowal

18

• CenBoyz

18

• Grishan

14

• SixKiller

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   25
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Wpis w Wikipedii to jakiś żart. Nie dość, że usunęli zupełnie TBW (zamiast przesunąć do federacji już nieistniejących) to jeszcze wstawili siebie bez żadnych dodatkowych informacji.

Myślę, że to dla nich za wcześnie na wrzucanie się wśród profesjonalnych fedek.

Mi się bardziej podobają takie inicjatywy jak MCW. Chłopaki mają swoje ambicje, ale nie sadzą ze startu banialuków w stylu "będziemy robić duże gale", "jesteśmy profesjonalną federacją".

ps. Sytuacja na wiki została poprawiona:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_professional_wrestling_promotions_in_Europe#Poland

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348213

Ok, dobra, bo widzę, że zrobiło się zamieszanie wokół tego wpisu na wiki.

To ja z ciekawości kiedyś tam wszedłem, by zobaczyć, czy ktoś z MZW dodał info o nowej federacji. Takiej nie było, a skoro MZW przedstawiło się jako nowa polska federacja pro wrestlingu to sam dodałem ten wpis. Co do TBW, to jednak nie ja to usunąłem.

Nie wiem, czemu tak wiele osób uważa MZW za backyard. Przecież skoro mówią, że są profesjonalną federacją, która chce często organizować gale z udziałem zawodników zza granicy, to tak jest. Gdy, powstawało DDW, jakoś nikt nie pisał, że to backyard.

Każdy chce dobrej polskiej federacji, a jak ktoś wychodzi z czymś nowym, to każdy od razu "to się nie uda". Jak na starcie będziecie najeżdżali na nowo powstały projekt, to wiadomo, że się nie uda.

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348218

Post Grishana powinien chyba zamknąć, na jakiś czas, dyskusję... ja w każdym razie się pod nim podpisuję :)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348223

Ok, dobra, bo widzę, że zrobiło się zamieszanie wokół tego wpisu na wiki.

To ja z ciekawości kiedyś tam wszedłem, by zobaczyć, czy ktoś z MZW dodał info o nowej federacji. Takiej nie było, a skoro MZW przedstawiło się jako nowa polska federacja pro wrestlingu to sam dodałem ten wpis. Co do TBW, to jednak nie ja to usunąłem.

Nie wiem, czemu tak wiele osób uważa MZW za backyard. Przecież skoro mówią, że są profesjonalną federacją, która chce często organizować gale z udziałem zawodników zza granicy, to tak jest. Gdy, powstawało DDW, jakoś nikt nie pisał, że to backyard.

Organizuje profesjonalną federację o nazwie Western Polish Wrestling - WPW. Będziemy robić gale z udziałem zawodników z Europy i USA. Obiecuje!

Wejdź na wiki i dodaj informację o tym...

:twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348233

Dobra, nie chce mi się dalej dyskutować o tym, czy jest to backyard, czy profesjonalna federacja. Powiem tylko tak... Bezsensu byłoby pisanie o tym, że jest to pro fedka oraz, że będą organizować gale z gwiazdami zza granicy, skoro nie byłaby to prawda. Zastanawiacie się skąd mają pieniądze... Obiecują jakieś tam gwiazdy zza granicy to widocznie skądś je mają i nie pisaliby o tym skoro nie miałoby to pokrycia. Druga rzecz. Sądzisz, że Jędruś Bułecka i Shadow cofnęliby się do backyardu? Sorry, ale ja nie. Nie podobała im się polityka DDW, a jako, że mieli odpowiednie ku temu warunki/możliwości, postanowili stworzyć własną federację.

I ja także podpisuję się pod tym co napisał Grishan.

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348250

Powiem tylko tak... Bezsensu byłoby pisanie o tym, że jest to pro fedka oraz, że będą organizować gale z gwiazdami zza granicy, skoro nie byłaby to prawda.

Oczywiście, że bezsensu... Ludzie przecież robią zawsze wszystko z sensem. Ja też piszę prawdę. Western Polish Wrestling nadchodzi i będą gale z gwiazdami zza granicy.

Czekam na dodanie tej informacji przez Ciebie na wiki.

Musi być to prawda, bo bezsensu bym pisał o tym jeśli nie była by to prawda. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348254

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

CenBoyz, nic już lepiej nie pisz, bo jesteś tak nachalny, a twoja argumentacja tak idiotyczna ("jak napisali, że tak jest, to znaczy, że tak jest"), że jesteś na najlepszej drodze do zirytowania wszystkich, a nie przekonania ich do MZW.

Jeżeli zapowiedzi się potwierdzą, to ludzie sami zmienią zdanie. A przynajmniej przestaną pisać, że to backyard. Nie ma jednak co oczekiwać jakiejś euforii, bo na polską federację po prostu mało kto czeka. Dlatego zamiast pisać "oby się udało! oby się udało!", większość wzrusza ramionami. Bo jak się nie uda, nie będą mieli żadnego poczucia straty.

1005187806541accfacb3d6.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348260

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Wyzłośliwiasz się, PrzemkO :)

Rzeczywiście, można się z chłopaków z MZW trochę pośmiać, że od razu obwołali się profesjonalną federacją i obiecują gale z gwiazdami z zagranicy. Cóż, jakoś się nie bronią. Nie zorganizowali jeszcze ani jednej gali. Pomimo to, jestem skłonny uwierzyć w przynajmniej część ich zapewnień. Przecież Jędruś ma już trochę znajomości w Europie (nie chcę tutaj ich przeceniać, ale jakieś tam ma), więc dlaczego nie miałby sprowadzić na któreś z organizowanych przez siebie show chociażby paru kumpli ze Szkocji? Podejrzewam że dobrze wie, ile go to będzie kosztowało. Ja jednak dałbym mu jakiś tam kredyt zaufania. Jeżeli za jakiś czas (np do końca roku) okaże się, że z szumnych zapowiedzi nic nie zostało, to wtedy będzie można się pośmiać i powytykać MZW błędy. Teraz jest na to po prostu trochę za wcześnie. Wyzłośliwiasz się trochę na zapas ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348263

Grishan, wyzłośliwiam się głównie na CenBoyz... bo... no sam widzisz jego argumenty. Idealny materiał na złośliwości.

O samym MZW wiele nie napisałem. Jestem nastawiony sceptycznie, bo od startu widzę przynajmniej 3-4 błędy, które popełniało DDW. Dodatkowo nigdy nie podobało mi się zapowiadanie czegoś bez jakiś widocznych podstaw. Czym się różni teraz MZW od takiego MCW? Tym, że napisali że są pro? że mają Jędrusia? czy to są podstawy do wiary w to, że będą robić gale co miesiąc i duże show z gwiazdami? Moim zdaniem nie. Chudy też kiedyś pisał o dużej gali na ileś tam osób i ... na pisaniu się skończyło.

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348277

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Przemk0 - nie mogę Ci zabronić okazywaniu zdrowej dozy sceptycyzmu. Tak samo jak nikt nie może mi zabronić przynajmniej odrobiny optymizmu. Po prostu wydaje mi się, że skoro Jędruś i Shadow bawią się w to od tylu lat, i ciągle im się chce w to bawić, to jednak coś to oznacza. Pasja, zaangażowanie, trochę doświadczenia zgromadzonego tu i tam... dla mnie stanowi to całkiem dobry początek. Poza tym nie przepadam za programowym czarnowidztwem. Jak dadzą ciała, to się ich skreśli. Ale nie wcześniej.

Zresztą, HCW też zaczynało od backyardu ;) No i wypadałoby się jednak cieszyć, że mamy już w Polsce dwie szkółki wrestlingowe. Jeszcze parę lat temu wydawało się to marzeniem ściętej głowy ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348287

Obiecują jakieś tam gwiazdy zza granicy to widocznie skądś je mają i nie pisaliby o tym skoro nie miałoby to pokrycia.

Kłamstwo. Do you know what it means, boy?

W dzisiejszych czasach każdy może mówić co mu ślina na język przyniesie 9czego sam jestem teraz przykładem) i niewiele mu to grozi (chyba, że mówi twarzą w twarz, do mafii albo rządu). Byłbym więc oszczędny w zawierzaniu czemukolwiek póki nie zobaczę tego na własne, uzbrojone w pingle oczęta. Po pierwszej "gali" będzie można rozstrzygnąć czy potencjał jest większy niż był w DDW, czy nie.

Proste jak pojedynek Ceny.

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348290

W internecie każdy może napisać co chce, ale nie zawsze musi to być prawda. Wiem, że PJC ich wspomaga w promowaniu i dlatego nie chcesz, aby ludzie źle o tym mówili, ale dlaczego mamy uważać, że to co napisali i co ważniejsze nikt od nich nie raczył napisać nic więcej / odpowiedzieć na to wszystko, jest prawdą? Jeżeli wierzysz im w to co napisali to czemu nie wierzysz w nową federację Przemko? :D Zrobił dokładnie to samo co chłopaki z MZW.

MZW ma być tą konkurencją dla DDW, ale robią te same błędy już na starcie. Jedyna różnica jest taka, że ktoś z MZW podobno się pojawi w AM, gdzie powie coś więcej o tym projekcie, ale w tym jest też minus, bo sami mieli AM w dupie i Schoop pierwszy wyciągnął do nich rękę, aby mogli się wypromować.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348369

Dobra, myślę, że czas zakończyć tą niepotrzebną dyskusję.

Ja wyrażam tylko swoją opinię, do tego te forum służy, prawda? Nie chcę się z nikim kłócić i na siłę mówić komuś, że ma wspierać MZW. Inni mówią, że to backyard, ja mówię, że to profesjonalna federacja. Dlaczego? Bo im wierzę. Trochę wiary, a nie tylko ciągle "sami byli backyardowcy nie mogą utworzyć pro federacji". Mogą jak najbardziej. Owszem, powinni mieć doświadczonego trenera, który siedzi już w tym ładne pare lat, ale skoro do Polski ciężko jest kogoś takiego sprowadzić to trzeba 'zadowolić' się Jędrusiem. W końcu to najbardziej doświadczony polski wrestler, który wciąż walczy. Może i nie jest jakiś wyśmienity w ringu, ale w DDW trenował od początku założenia tej szkółki, a wcześniej specjalnie wyjechał do Szkocji, aby tam trenować. Od 2008 roku ciężko pracował, aby zostać pro wrestlerem, a skoro udało już mu się zostać czołowym zawodnikiem DDW, może teraz także spokojnie szkolić młode osoby chcące tak samo jak Jędruś zaistnieć w tym biznesie. Nie wiem, może i moje argumenty są słabe, ale nie o to tu chodzi. Po prostu trzeba zaufać chłopakom z MZW, a czy spełnią oczekiwania fanów? Czy wywiążą się ze swoich obietnic? To się jeszcze okaże. Spokojnie, jest czas. Nic konkretnego nie wiadomo jeszcze na temat treningów i gal. Po pierwszej gali będzie można oceniać, czy rzeczywiście, MZW mówiło i to zrobiło. Nie wolno na starcie ich przekreślać. Nikt mi nie zabroni wspierania tej federacji od początku jej istnienia. Jak skończą tak samo jak DDW, to trudno. Żyje się dalej. MZW ma jeszcze czas na pokazanie na co ich stać. Również jestem ciekawy ich występu w Attitude Mówi Live. Myślę, że się trochę więcej po tym dowiemy.

I nie mówię tak, tylko dlatego, że PJC jest patronem medialnym MZW. Nawet gdyby tak nie było, to i tak mówiłbym to samo.

Jaka będzie przyszłość MZW? Zobaczymy.

A, tak nawiasem to jak oceniacie ich ring? Niedawno wrzucili zdjęcie na Facebooka :)

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/v/t1.0-9/10170997_424000631077502_3028430082343742900_n.png?oh=bf6f34ec0ec75cfc1e6e579b00f7d847&oe=53A7C962&__gda__=1403268210_a652c92aaa45eb5d72da54776066565910170997_424000631077502_3028430082343742900_n.png?oh=bf6f34ec0ec75cfc1e6e579b00f7d847&oe=53A7C962&__gda__=1403268210_a652c92aaa45eb5d72da547760665659

https://forum.wrestling.pl/topic/35290-nowa-polska-federacja-pro-wrestlingu/page/4/#findComment-348399

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Kolejny dzień/kolejny ranking: Ranking the Top 20 WWE and AEW Stars in Their 20s: Rhea i Dom na samym szczycie, a Fletcher z AEW uzupełnia podium. 1. Rhea Ripley 2. Dominik Mysterio 3. Kyle Fletcher 4. MJF 5. Bron Breakker 6. Oba Femi 7. Jordynne Grace 8. Roxanne Perez 9. Jack Perry 10. Tiffany Stratton Całość: Ranking the Top 20 WWE and AEW Stars in Their 20s BLEACHERREPORT.COM The futures of WWE and AEW are bright, thanks to a wealth of young talent ready to seize heir opportunity and run atop the companies as world champions and top stars for years to come.
    • Attitude
      Nazwa gali: TNA iMPACT #1110 - A Very Hardy Halloween Data: 30.10.2025 Federacja: Total Nonstop Action Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: USA Format: Taped Platforma: AXS TV Karta: Wyniki: Powiązane tematy: TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KyRenLo
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom New Blood 26 Data: 30.10.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Kanda Myojin Hall Publiczność: 239 Format: Live Platforma: YouTube.com Official video: Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • CzaQ
      I to i to jest przereklamowane?       Edit : No wiadomka chodzi o słynne powiedzonko na wejściu Filipa, które zajumał od Thinga - It's clobbering time. Ale moja poprzednia odpowiedź też jest dobra
  • Dodaj nową pozycję...