Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   3
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Kiedy AJ Styles powrócił do Ring of Honor, wielu fanów marzyło, aby zmierzył się z Michaelem Elginem. I to właśnie stanie się dziś ! Już dziś AJ Styles vs Michael Elgin !

Wyświetlony został fragment z HonorCon, gdzie Bobby Fish pokonał Cheeseburgera w arm wrestlingu dzięki pomocy Kyle’a O’Reilly, który oblał Cheeseburgera wodą.

Walka nr 1: Brutal Burgers vs reDRagon

Jak na takie zestawienie, dość sporo czasu temu dali, ale było to dalekie od interesującego poziomu. Pierwszym ciekawszym momentem było pojawienie się Hansona i Rowe’a na rampie, co sygnalizuje iż panowie są ukierunkowani na drogę do pasów tag teamowych. Cheeseburger wciąż ma sowich fanów na widowni, stąd też miał on swój moment w tym pojedynku, wykonując Kyle’owi Headscissors, Stunner czy wspólnie z Bobem Evansem Chokeslam. Jednak gdy reDRagon doszli do głosu, pokazali że są o krok przed rywalami i ich zwycięstwo w tej walce ani przez moment nie miało wątpliwości. Gdy Fish i O’Reilly pozbyli się Evansa, Cheeseburger był całkowicie bezradny i po Chasing the Dragon został odliczony do trzech.

Zwycięzcy: reDRagon

Do stolika komentatorskiego dołączył Adam Cole.

Walka nr 2: Michael Elgin vs AJ Styles

Dużo czasu poświęcono na ten pojedynek, który moim zdaniem spełnił swoje oczekiwania i trzymał bardzo porządny poziom. W pierwszych minutach panowie byli ostrożni i wykorzystywali techniczny wrestling, by znaleźć u rywala słabe punkty. AJ jako pierwszy zdobył przewagę, posyłając Elgina poza ring i wymierzając mu Baseball Slide. Dzięki temu mógł obijać rywala o barierkę dla widzów, a potem jeszcze dorzucił Backbreaker. Tymczasem Steve Corino spełnił zachciankę Adama Cole’a i poszedł po kawę dla niego :)

Elgin popisał się swoim Vertical Suplexem, trzymając Stylesa w powietrzu przez pół minuty, ale Styles podniósł się już po 1 count. Michael obijał rywala o narożniki; nie oszczędzał go także poza ringiem, gdzie wykonał Yakuza Kick. Po powrocie na ring Elgin popisał się Shoulderblockiem z górnego narożnika, ale to nie wystarczyło na zakończenie starcia. Panowie poczuli że się już rozkręcili i przystąpili do szybszych i efektownych akcji. Po serii kontr AJ wykonał Pele Kick, ale potem przy szarży padł jak kłoda po otrzymaniu Uranage. AJ chciał się odbić od lin, lecz w powietrzu dostał Dropkicka i wylądował na krawędzi ringu. AJ’owi udało się wykiwać Elgina i posłać go poza ring, po czym nie tracąc chwili wykonał imponujące połączenie Moonsaultu z Inverted DDT.

Phenomenal Forearm oraz Death Valley Neckbreaker nie wystarczyły na pinfall. Unbreakable odpowiedział serią Clotheslinów w rogu oraz Spinning Side Slam. Michael nie dał się złapać na Sunset Flip Powerbomb, jednak nie uchronił się przed Powerbombem z pozycji Torture Rack. AJ myślał już o Styles Clash, ale musiał się raczej chronić przed wielką siłą Elgina. Michael złapał przeciwnika próbującego Springboard Moonsault i powalił go Tombstone Piledriverem, ale tylko 2 count ! Styles nie pozwolił na Elgin Bomb i wykorzystując roll up, w sprytny sposób założył Calf Killer. Michael jednak złapał głowę rywala i z mocnym impetem cisnął o matę. Mimo początkowych problemów Styles popisał się Hurricanraną z górnego narożnika, do tego jeszcze równie imponujący Springboard 360 Leg Drop, jednak tylko 2 count !!

Zabrzmiał gong informujący o końcu walki z racji upłynięcia limitu czasu.

Brak zwycięzcy (limit czasu)

Publika skandowała “five more minutes”, a Michael Elgin wziął mikrofon. Przyznał, że nie pokonał AJ’a, ale tak samo on nie pokonał jego i jest gotów kontynuować to choćby i całą noc. Tymczasem Adam cole przy stole komentatorskim krzyczał, że nie pojedynek nie powinien być wznawiany i nie ma pretendenta do tytułu.

Styles i Elgin byli gotowi walczyć dalej, więc arbiter dał znać by uderzyć w gong, jednakże Adam Cole zabrał gong i wszedł z nim do ringu, uderzając nim obu wrestlerów.

Adma stał dumnie ze swoim pasem w ringu, ale musiał się ewakuować, gdyż zjawił się Jay Briscoe. Z kolei przy rampie pokazał się jeszcze Kevin Steen, w związku z czym Cole musiał się ratować ucieczką przez trybuny.

Dwie walki dziś mieliśmy i były one całkiem różne moim zdaniem – pierwszą na pewno pominąć, a drugą na pewno obejrzeć. Lekki dyskomfort przy tym, że pojedynek Stylesa z Elginem aż trzykrotnie był przerywany reklamami, jednak aż tak bardzo to nie przeszkadza i można przyjemnie zerknąć na to starcie.

Oglądajcie Ring of Honor !

http://rohfans.wordpress.com/

http://www.youtube.com/user/KLowskieVideo

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• KL

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• KL