Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

PWG Mystery Vortex II, Stawka AJ Stylesa, Oświadczenie DGUSA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Trzęsienie ziemi w PWG. Jak pewnie czytaliście Los Angeles w piątek 28 marca 2014 roku wieczorem nawiedziło trzęsienie ziemi i nastąpiło ono na początku gali Mystery Vortex II, ale jak relacjonują fani: „jesteśmy zbyt wspaniali byśmy mogli takie coś odczuć”. Karta gali nie była ujawniona, ale jednym z niewi...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-pwg-mystery-vortex-ii-stawka-aj-stylesa.html
https://forum.wrestling.pl/topic/35284-pwg-mystery-vortex-ii-stawka-aj-stylesa-o%C5%9Bwiadczenie-dgusa/

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Mr. Crossface

3

• Maxi4

2

• PH93

2

• filomatrix

2

Top użytkownicy w tym temacie

Ta informacja o Low Ki jakoś niespecjalnie zaskakuje :P On chyba serio nie wie, co ze sobą zrobić.

• Reputacja:   1

Mam jedno, niezwykle istotne pytanie - czy newsy ladujace na atti w ogole przechodza jakakolwiek autoryzacje? W powyzszym "wpisie" jest tyle bledow, ze niektore zdania w ogole nie maja sensu. Zeby nie bylo ze sie czepiam - autor niniejszych wypocin regularnie dostarcza nam teksty pelne baboli. Nastepnym razem polecam staranniejsze dobieranie wspolpracownikow, bo dobre checi to za malo. Autorze, jezeli juz cos robisz, to rob to starannie, a nie na "odwal", bo przypominasz mi WWE - niewazne jakim gownem nas czestuje, wszyscy i tak to lykaja.

Zeby nie bylo ze sie czepiam - autor niniejszych wypocin regularnie dostarcza nam teksty pelne baboli. Nastepnym razem polecam staranniejsze dobieranie wspolpracownikow, bo dobre checi to za malo. Autorze, jezeli juz cos robisz, to rob to starannie, a nie na "odwal", bo przypominasz mi WWE - niewazne jakim gownem nas czestuje, wszyscy i tak to lykaja.

Nawet jeśli góra będzie pisał "gura" przez "u" to i tak nie ma się co czepiać, bo jest on chyba jedyną osobą która bierze się za newsy indy i to w takim stopniu a nie jest to taka łatwa sprawa jak z newsami z TNA/WWE.

:)

Mr. Crossface, Maxiego to ty szanuj! Jak jesteś taki mądry to sam zacznij pisać newsy ze sceny indy. Jest ich pewnie taka ilość, że znalezienie istotnych zajmuje dużo czasu i przez kilka błędów nie ma się co czepiać. Nie podoba się, to nie czytaj.

Nawet jeśli góra będzie pisał "gura" przez "u" to i tak nie ma się co czepiać

Nie ma się o co czepiać? Cóż, mam dokładnie odmienną opinię na ten temat. Poprawna polszczyzna to podstawa i popełnianie błędów - a tym bardziej błędów popełnianych przez autorów tekstów czytanych przez setki osób - to niedopuszczalna sprawa. Zrozumiałbym pojedynczą literówkę, ale nagminnego partactwa nie można tolerować. Tym bardziej, że Atti w mniemaniu jego administratorów i użytkowników uchodzi za profesjonalny portal. To nie jest blog pisany przez jakiegoś ciołka.

bo jest on chyba jedyną osobą która bierze się za newsy indy i to w takim stopniu

Doceniam to, ale jeżeli już się za coś zabieramy, to róbmy to w możliwie najlepszy sposób, bo co mi po newsach ze sceny niezależnej, skoro bije z nich amatorszczyzna i "olewactwo".

a nie jest to taka łatwa sprawa jak z newsami z TNA/WWE.

:)

E? A co takiego skomplikowanego mają w sobie newsy na temat sceny niezależnej, że ich pisanie jest trudniejsze od informacji przybliżających nam backstage main streamu? Nie widzę żadnej różnicy, bo przecież wszystkie teksty to i tak tylko tłumaczenie z angielskiego. Chcesz mi powiedzieć, że newsy pochodzące chociażby z ewrestlingnews.com, dotyczące sceny niezależnej, są napisane trudniejszą angielszczyzną? :twisted:

@Kowal

Nie ma sprawy, dajcie mi uprawnienia redaktora i mogę pisać, tym bardziej, że sroce spod ogona nie wypadłem i mam dość duże - blisko 3 letnie - doświadczenie w pisaniu (co prawda na łamach portalu o grach video, ale zawsze). Argument "nie podoba się, nie czytaj" łaskawie przemilczę, bo świadczy to o Twojej niedojrzałości i braku wiedzy na temat funkcjonowania forów/portali.

P.S. Aha, żeby nie było - nic do Maxiego nie mam, po prostu skrytykowałem jego tekst. Chyba mam do tego prawo, prawda? Zresztą, jak to mówił Krasicki: "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi ".

Edytowane przez Mr. Crossface

Nie widzę żadnej różnicy, bo przecież wszystkie teksty to i tak tylko tłumaczenie z angielskiego.

"Nie mierz swoją miarą"... z własnego doświadczenia wiem, że newsy z indy wymagają więcej swojej kreatywności tj. samemu przeglądania stronek federacji czy forum danej fedki. Nie chce się wypowiadać w imieniu kogoś innego, ale praca Maxiego4 raczej się do samego tłumaczenia nie sprowadza.

Nie ma się o co czepiać? Cóż, mam dokładnie odmienną opinię na ten temat. Poprawna polszczyzna to podstawa i popełnianie błędów - a tym bardziej błędów popełnianych przez autorów tekstów czytanych przez setki osób - to niedopuszczalna sprawa. Zrozumiałbym pojedynczą literówkę, ale nagminnego partactwa nie można tolerować. Tym bardziej, że Atti w mniemaniu jego administratorów i użytkowników uchodzi za profesjonalny portal. To nie jest blog pisany przez jakiegoś ciołka.

Wolisz fajne/pełne/aktualne newsy z błędami czy wolisz brak newsów (wtedy twoje zaspokojenie na poprawną ortografie ma szanse wzrosnąc do 100%)? :)

Nie ma sprawy, dajcie mi uprawnienia redaktora i mogę pisać, tym bardziej, że sroce spod ogona nie wypadłem i mam dość duże - blisko 3 letnie - doświadczenie w pisaniu (co prawda na łamach portalu o grach video, ale zawsze). Argument "nie podoba się, nie czytaj" łaskawie przemilczę, bo świadczy to o Twojej niedojrzałości i braku wiedzy na temat funkcjonowania forów/portali.

Wystarczy napisać do Kopra czy innego - jestem jak najbardziej na tak. Więcej newsów z indy to zawsze lepiej.

Chcesz mi powiedzieć, że newsy pochodzące chociażby z ewrestlingnews.com, dotyczące sceny niezależnej, są napisane trudniejszą angielszczyzną?

Gdyby te newsy opierał się tylko na portalach typu lordsofpain itd to byłyby one równie słabe co nie przymierzając WCW z lutego 2001 roku pańskiego.

Edytowane przez PH93

Wolisz fajne/pełne/aktualne newsy z błędami czy wolisz brak newsów (wtedy twoje zaspokojenie na poprawną ortografie ma szanse wzrosnąc do 100%)? :)

A nie można pójść na kompromis i publikować "fajne/pełne/aktualne newsy" napisane poprawnie? Dwudziestokilkuletniego, najpewniej jako tako wykształconego człowieka przerasta poprawne operowanie ojczystym językiem? No proszę Cię...

Nie wiem, dlaczego wpis Crossface'a wywołał takie oburzenie. Ja też uważam, że treści publikowane na portalu, powinny być pozbawione błędów.

I żebyśmy się dobrze zrozumieli: nie jest to żadna publiczna krytyka, ani nic. Sam pisałem newsy i wiem, że nie jest to najprzyjemniejsze zajęcie na świecie. Ale czytelnik też ma prawo oczekiwać, że podczas czytania nie będzie się męczył, i stawianie go w pozycji niewdzięcznika, bo pozwolił sobie na krytykę, jest moim zdaniem nie fair. Co innego czepialstwo, z którym mamy tu czasem do czynienia, a co innego coś takiego. Umówmy się, że newsman bierze na siebie pewną odpowiedzialność i nie można oczekiwać, że wszyscy będą mu wdzięczni tylko za to, że jest i że chce dobrze.

Z drugiej strony, Crossface, nie pouczaj z tym lepszym dobieraniem współpracowników, bo wychodzisz na bufona i kompromitujesz sprawę, o którą walczysz.

Równie dobrze można byłoby to napisać o newsach na temat lucha libre pisanych przez Streeta. Tam też jest masa błędów, ale idzie się przyzwyczaić. Nobody is perfect.

Szkoda, że Maxi stał się kozłem ofiarnym bo przy tym co czasami sklei Street albo panowie od WWE, którzy uwielbiają stawiać apostrofy w dziwnych miejscach albo odmieniać pseudonimy wrestlerów w jakiś mega dziwny sposób (Triple H'em, WTF? jeszcze raz to zobaczę to usunę cały news!) to i tak wychodzi nie najgorzej.

Z całą moją nieocenioną sympatią do Maxiego uważam jednak, że błędów w newsach nie powinno być żadnych więc rozumiem zarzuty Mr. Crossface.

Nie powinien wypuszczać takiego newsa. Widzę dokładnie jak poważne są te błędy, a wystarczyło, żeby raz czy dwa razy przeczytał ten tekst i je poprawił. Pośpiech zrobił swoje. Sam pewnie jakbym przeczytał kogoś innego taki news to nie nie wiem czy bym dotrwał do końca. Portal Attitude ma już wyrobioną reputację i jeżeli moje newsy nie będą reprezentowały odpowiedniego poziomu to nie widzę sensu bym je pisać. Szczególnie, że indy nie cieszy się dużym zainteresowaniem. Moje newsy nie będą ciekawe, bo aż tak wiele nie dzieje się na scenie niezależnej. Nie mówiąc o monotonii, typu ktoś walczył, będzie walczył z kimś. Wygląda, że musiałem zrobić błędy, by dowiedzieć się, że ktoś czyta moje newsy. [/code]

Równie dobrze można byłoby to napisać o newsach na temat lucha libre pisanych przez Streeta. Tam też jest masa błędów, ale idzie się przyzwyczaić. Nobody is perfect.

Dokładnie Tak!. Bądźmy do siebie wreście szczerzy, Ja pisze po polsku z masa błędów a Ty wyglądasz jak lump grzebiący w śmietniku, do tego z odchyłem fanatyczno-religijnym, Ja widze u siebie problem, a Ty?

I poznacie prawdę, a prawda da wam wolność.

Ewangelia Jana, 8, 32

A tak wogóle to Maxi pisz dalej, bo masz jak widzisz czytelników, ja okazało sie ze też :shock: co mnie zdziwiło :D

Dokładnie, pisz Maxi dalej. Mamy tutaj na składzie człowieka, który miał te newsy ogarniać pod tym kątem, więc liczę, że tak będzie w przyszłości.

Street, a z Panem Euz nie masz problemu ?

Zresztą naucz się czytać ze zrozumieniem. Skoro post zakończyłem stwierdzeniem, że nikt nie jest doskonały, to również dotyczy to mnie.