Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE by Giero

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Zamierzałem poczekać z tą informacją do 108 odcinka, czyli do pobicia rekordu Pinio... ale stwierdziłem, że można już ją ogłosić. Przedstawiam Wam nowy portal gdzie możecie zajrzeć na swego rodzaju Wikipedię poświęconą mojej diary. Na portalu będę też umieszczał na świeżo nowe newsy, także polecam Wam zaglądanie tam z dzień, dwa po nowych galach. Newsy będę pisał tak jakby były w universum tej diary. Ponadto nowi czytelnicy z łatwością mogą przeczytać historie poszczególnych zawodników. Zapraszam do zaglądania i zachęcam do rejestracji! :) Na sb możemy też na luzie popisać o pomysłach dotyczących diary.
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-404008

• Odpowiedzi 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

323

• TheVillain

105

• Yarexon

37

• shocker98

16

Top użytkownicy w tym temacie

No no Giero, nie spodziewałem się że zajdziesz aż tak daleko. Własna strona internetowa? To bardzo dobry pomysł i będę Ci kibicował, tyko obawiam się że zbyt dużo osoób nie będzie tam zaglądać. Musisz się postarać o jakąś większą reklamę i może zrobisz nie tylko dział na temat swojego opowiadania, ale może dodasz coś jeszcze? Nie wiem, może dział piłki nożnej, albo coś co przykuje jeszcze większą uwagę odbiorców?

Co do ostatniego Raw, to nie zdarzyło się tam tak naprawdę nic przełomowego. Było solidnie, ale bez błysku:

- Aries i Cesaro mierzyli się w walce 1 na 1 i było to całkiem niezłe widowisko. Atak Ceny po walce przewidywalny, ale spełnił swoją rolę i nieco pociągnął feud do przodu.

- Ryback przegrywa z Undim i nie dostanie walki o pas z Joe. Chyba poszedłeś za głosem tłumu i nie chciałeś dać rewanżu Rybackowi, co według mnie jest trochę złą decyzją, bo walka z Joe nie byłaby dla mnie odgrzewanym kotletem, ale cóż. Ciekawe co teraz przyszykowałeś dla Joe?

- Na razie Bullet Club dostaje po pysku od Takera i Kane'a i ich booking nie powala na kolana, ale na PPV chłopaki się pewnie odkują i zobaczymy pierwsze duże zwycięstwo Bullet Clubu.

- Wspomnę jeszcze coś o przywrócenia podziału na brandy i wydaje mi się, że jest co całkiem niezły pomysł, choć oczywiście prowadzenie dwóch brandów może się odbić na poziomie całego diary - możesz za szybko wystrzelać się z pomysłów.

Słówko jeszcze o przywróceniu US Title i jest to dla mnie głupia decyzja, bo przecież nie dawno był pojedynek Unifikujący tytuły US i Hardcore, więc po co teraz przywracać pas US Title? Rozumiem, jest dużo ludzi w rostrze i dałeś turniej o pas US, tylko że te trunieje przewijają się u Ciebie zbyt często, a sama decyzja o przywróceniu pasa rozwala na drobne wydarzenie jakim była walka Unifikacyjna o pasy Hardcore i US.

Tak samo zresztą zrobiłeś z pasami WWE Title i World Heavyweight Title. Była walka o dwa pasy między Lesnarem, a Austinem i to było duże wydarzenie. Następnie po jakimś czasie przywróciłeś World Title i wychodzi na to, że decyzje o Unifikacji obu pasów podjąłeś od tak i nie była to przemyślana decyzja, dlatego liczę, że następnym razem nie będzie takich "nieprzemyślanych" wydarzeń w twoim diary, bo takiemu bookerowi, jak Ty to po prostu nie przystoi.

Życzę weny i powodzenia w prowadzeniu nowej strony! Oby się udało, będę Ci kibicował.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-404025

http://wrestlingnews.pl/wp-content/uploads/2015/01/nxt-2014-660x3301.png

NXT 27.05.2015

Full Sail University, Winter Park, Florida

Po klasycznym intro widzimy publiczność zgromadzoną w Full Sail University, głośno chantującą "NXT!". Po chwili przenosimy się do komentatorów: Corey'a Gravesa i Toma Phillipsa.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1429/Corey_Graves_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5498/Tom_Phillips_2_GD.jpg

Tom Phillips: Panie i Panowie, witam wszystkich na kolejnej gali NXT! Dzisiejsze show zapowiada się o tyle interesująco, że jesteśmy tydzień po TakeOver: Unstoppable, a działo się na tej gali bardzo dużo! Corey, czy możesz to streścić?

Corey Graves: Debiut Pentagona Juniora, pożegnanie Tylera Breeze'a, zmiana posiadaczki NXT Women's Championship... znakomite walki o pasy tag team i główne mistrzostwo... Unstoppable przeszło do historii jako jedne z najlepszych gal TakeOver, ale czas iść do przodu i pójść dalej!

rozlega się w Full Sail University na co publiczność reaguje olbrzymim cheerem! Shane McMahon wychodzi na stage! Nowy prezes WWE uśmiechnięty wita fanów i zmierza do ringu. Rozlegają się chanty "YES!" i "Holy Shit!". Shane wkracza do kwadratowego pierścienia i prosi o mikrofon. Przez chwilę przysłuchuje się jeszcze chantom i rozpoczyna przemowę...

Shane McMahon: Zatem tak wygląda od wewnątrz... NXT! Słyszałem dużo pochwał o Full Sail University i publiczności, która zwykle gości oraz o tym, że NXT zwykle daje znakomite gale specjalne, ale muszę przekonać się o tym przekonać na własnej skórze! Od kilku miesięcy promuję na RAW is Hardcore i SmackDown! nową erę... erę Hardcore Justice. Nie mówię, że jej zasady chcę wprowadzić także do NXT, ale głównym jej celem jest wprowadzenie stabilizacji do całego WWE i przywrócenie tej federacji na właściwe tory, czyli połączenie jakby wszystkiego co było najlepsze w Attitude Erze i Ruthless Aggression. Jaka jest moja puenta? Według mnie brakuje tej stabilizacji w NXT. To prawda, Unstoppable udało się świetnie, ale nie ma jednego, stałego człowieka, który mógłby kontrolować ten brand. Triple H znowu jest COO na pełnym etacie. Stephanie McMahon dowodzi RAW is Hardcore, a Steve Austin przewodniczy SmackDown!. Jednak pytanie brzmi... kto powinien być za sterami NXT? Tylko tymczasowo taką osobą był ostatnio Chris Jericho. Wcześniej mieliśmy JBL'a. Był też Dusty Rhodes... czas na kogoś nowego, ale jednocześnie kogoś, który pełnił już kilka funkcji w WWE i zna się na rzeczy. Panie i Panowie... oto nowy, Generalny Manager NXT!

Shane wskazał na stage. Przez chwilę jest cisza. W końcu rozlega się

Shawna Michaelsa! "HBK" nowym GM'em NXT! Shawn w charakterystycznym dla siebie stylu wchodzi do ringu i wita się z Shanem, po czym bierze mikrofon...

Shawn Michaels: Trochę czasu minęło odkąd ostatni raz się widzieliśmy... ale muszę przyznać, że NXT rozrosło się do poziomu, którego nie wyobrażał sobie chyba nawet sam Triple H, gdy tworzył ten projekt. I to wszystko... dzięki Wam! Zrobiliście z tego miejsca coś specjalnego, a my chcemy każdym show, każdą galą, każdym TakeOver Was za to wynagrodzić! A zapewniam Was, że teraz... gdy to ja zostaję nowym Generalnym Managerem NXT, to będziemy czerpać z tego miejsca jeszcze więcej zabawy! Dla przykładu powiem tylko jaka nas czeka dzisiaj walka wieczoru! Otóż main eventem będzie starcie... debiutującego na TakeOver: Unstoppable, Pentagona Juniora z Willem Ospreay'em! Mam nadzieję, że jesteście gotów na to, by NXT skradło Wasze serca!

Shane McMahon: Dodam tylko, że kolejne TakeOver odbędzie się w Brooklynie 22 sierpnia! Mam nadzieję, że Was nie zabraknie na dzień przed SummerSlam! To będzie najgorętszy weekend tego lata! A teraz... życzę Wam udanej zabawy podczas dzisiejszego show!

Shane odrzucił mikrofon i zabrzmiała jego muzyka, po czym on i Shawn opuścili zadowoleni z siebie ring.

Widzimy materiał nagrany po TakeOver: Unstoppable. W szatni po przegranych walkach siedzą Bobby Roode i James Storm.

Bobby Roode: Cóż... to miała być wielka noc dla Beer Money. James miał pokazać miejsce żółtodziobowi w szeregu, a ja miałem zdobyć NXT Championship...

James Storm: Los jednak chciał inaczej. Ktoś z góry stwierdził, że trzeba nam skomplikować życie i zbyt przyjemnie byłoby gdybyśmy w tak krótkim czasie od naszych debiutów... w ogóle jak to brzmi w naszym kontekście "debiutów" w NXT odnieśli takie sukcesy.

Bobby Roode: Młode gwiazdy pokazały, że to jest ich teren, ale nie poddajemy się. Beer Money wykorzystało "plan A", ale czas na "plan B" i wkrótce wejdzie on w życie.

James Storm: Zapewniam Was, że jeszcze "It Factor" i "A Creek Swimming, Moonshine Sipping, Beer Drinking, Deer Skinning, Johnny Cash Listening, S.O.B. from Middle Tennessee"... będą na szczycie NXT.

W ringu jest już gotowa do swojej walki Billie Kay. To oznacza iż czas na pierwszy pojedynek. Światło na arenie przygasa i rozlega się wszystkim nieznany theme song. Po chwili na stage wychodzi zapowiadana od kilku tygodni Nia Jax! To debiut dla tej olbrzymki w NXT! Jej rozmiary robią wrażenie i rywalka nie będzie miała łatwego zadania.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3687/Billie_Kay_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/6465/Nia_Jax_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #1 - Billie Kay vs Nia Jax

Opis walki: Obydwie zawodniczki ustawiają się do klinczu, ale Billie nie daje rady w zwarciu siłowym i momentalnie zostaje rzucona niczym lalką przez niemal cały ring. Nia spokojnie i powoli podchodzi do oponentki, po czym podnosi ją i traktuje Samoan Dropem. Następnie odbija się od lin... i mamy Leg Drop! Pin 1... 2... 3!!!

Publiczność jest pod dużym wrażeniem jak szybko Nia poradziła sobie z Billie. Jax jeszcze wykopuje przeciwniczkę i pokazuje do kogo należy ring.

Corey Graves: Jeszcze nie widziałem tak imponującego debiutu w dywizji kobiet! Przypominasz sobie Tom, by któraś z zawodniczek wygrała swoją pierwszą walkę w NXT po trzech akcjach?!

Tom Phillips: Rzeczywiście to robi duże wrażenie, tak duże jak rozmiary Jax. Ta zawodniczka może naprawdę dużo namieszać. Tymczasem przed nami kolejne starcie, które powinno być już trochę dłuższe. Ricochet zawalczy z Tyem Dillingerem!

Corey Graves: Przekonamy się czy morale Ricocheta nie podupadły po jego przegranej w Best of Five Series z Ricochetem.

Widzimy będącego na zapleczu Apollo Crewsa. Kamerzysta pokazuje nam, że Apollo otwiera drzwi z tabliczką "GM NXT Shawn Michaels". W środku biura rzeczywiście czeka już "HBK", ale oprócz niego są także Hideo Itami i Baron Corbin.

Shawn Michaels: Apollo! Cieszę się, że jesteś. Cóż, chyba jesteśmy w komplecie, więc mogę powiedzieć po co Was tutaj zgromadziłem. Jak zapewne wiecie kolejne TakeOver dopiero w sierpniu, a ja jakoś nie wyobrażam sobie, by Hideo przez trzy miesiące nie bronił pasa mistrzowskiego. Dlatego postanowiłem wyłonić nowego pretendenta. Baron, wiem, że ostatnimi tygodniami czułeś się trochę pokrzywdzony i uważałeś, że nie dostajesz należytej Ci okazji. Za tydzień będziesz mógł pokazać co potrafisz. Bowiem już za tydzień zobaczymy walkę Apollo Crews kontra Baron Corbin o miano pretendenta do NXT Championship. Zwycięzca tego pojedynku za trzy tygodnie zmierzy się z Hideo Itamim o pas na NXT! Myślę, że obecnie to najlepsze słuszne wyjście.

Hideo Itami: Widzisz szefie, po tym jak pokonałem dwukrotnie Samiego Zayna i zwyciężyłem w walce z Bobbym Roodem... nie ma już dla mnie rzeczy nie do zrobienia. Apollo, Baron... niezależnie który z Was wygra... musicie pogodzić się z porażką ze mną za trzy tygodnie.

Baron Corbin: Jesteś śmieszny Itami. Jeszcze nigdy nie walczyłeś z kimś takim jak ja. Doceniam Ciebie jako wrestlera... jednak w starciu ze mną nie będziesz miał żadnych szans.

Apollo Crews: Jeszcze się rozczarujesz Baron... po wygraniu Best of Five Series nie dam sobie tak łatwo teraz wykaraskać z rąk title shota! Wiem ile dla Ciebie znaczy walka o pas... ale wiedz, że dla mnie jest równie ważna i dam z siebie absolutnie wszystko, by Cię pokonać...

Shawn Michaels: W każdym razie szykują się ekscytujące tygodnie i być może decydujące o tym co Was czeka w najbliższych miesiącach Baronie i Apollo. Życzę Wam powodzenia i niech wygra lepszy!

Następne TakeOver

http://www.wwe.com/f/styles/talent_champion_xl/public/wysiwyg/image/2015/07/takeover_bk_image.jpg

NXT TakeOver: Brooklyn

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2807/4295_Ricochet.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1119/Tye_Dillinger_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #2 - Ricochet vs Tye Dillinger

Opis walki: Zaczynamy kolejny pojedynek. Tye od razu próbuje zaatakować nogi rywala, ale ten unika tego i chwyta go w Front Face Lock. Tye próbuje uciec z uchwytu, ale Ricochet przechwytuje go tym razem w Waist Lock i powala Takedownem, po czym przechodzi w Arm Lock. Dilinger w końcu podnosi się i zrzuca przeciwnika Arm Dragiem. Obydwaj podrywają się i Tye wyprowadza Back Kick, po czym rusza, by odbić się od lin, ale Ricochet robi to samo i to Ricochet wykonuje świetną Hurricanranę! Dillinger aż wściekły wypada z ringu, a Mr. High Fly rusza na Suicide Dive, lecz widząc uciekającego rywala w ostatniej chwili zatrzymuje się, robiąc efektowne salto przy okazji. Publiczność nagradza go brawami, a Tye uśmiecha się kpiąco i wraca do ringu. Wydaje się, że będzie kolejne zwarcie, ale tym razem chce wyprowadzić kopnięcie Dillinger. Ricochet jednak przechwytuje jego nogę i odpowiada Dragon Screw, po czym zwinnie przechodzi w Single Leg Boston Crab! Dillinger próbuje wyrwać się z uchwytu, ale dość długo zajmuje mu walka o dojście do liny. Wreszcie udaje mu się i sędzia zmusza Ricocheta do przerwania submissionu. Tye powoli podnosi się i zaskakuje przeciwnika wyrzucając go Back Body Dropem na krawędź ringu. Dillinger szarżuje, ale Ricochet odpowiada Shoulder Thrustem, po czym zwinnie przewija się po jego plecach wskakując do ringu, rusza by odbić się od lin... ale nadziewa się na Superkick od Dillingera! Pin 1... 2... Kick-Out! Tye wynosi oponenta na Powerbomb, jednakże ten kontruje kilkoma Punchami i zeskakuje za jego plecy na nogi. Mamy mocny Spin Kick od Ricocheta, po czym jeszcze dokłada Pele Kick! Zamroczony Tye pada na matę, a Ricochet wynosi go jeszcze na barki i wykonuje Benadryller! Chce jednak tę walkę zakończyć w efektowny sposób, więc spina się na narożnik, staje na górnej linie... i mamy 630 Senton! Pin 1... 2... 3!

Ricochet wygrywa walkę bez większych problemów i może spokojnie celebrować zwycięstwo. Sędzia wznosi jego rękę triumfalnie ku górze. A Tye musi się pogodzić z kolejną porażką...

Corey Graves: Ricochet lekko odkuł się po porażce w Best of Five Series z Apollo Crewsem, ale jego droga do topu zawodników NXT może być naprawdę długa.

Tom Phillips: Inaczej ma się sytuacja z Apollo Crewsem. Shawn Michaels ogłosił wcześniej iż Crews zmierzy się w walce z Baronem Corbinem za tydzień o miano pretendenta do NXT Championship. Zwycięzca za trzy tygodnie zmierzy się z Hideo Itamim o pas mistrzowskim! Czekają nas zatem duże emocje w nadchodzących tygodniach.

Corey Graves: Mówimy o pasach mistrzowskich, to warto wspomnieć o świetnej walce Enzo Amore i Colina Cassady'ego z Blakiem i Murphym na Unstoppable. Cała czwórka dała świetne show, a koniec końców górą było SAWFT. Ciekawe jednak, kto następny zyska title shota do pasów mistrzowskich?

Tom Phillips: Być może przekonamy się już za tydzień. Powiem za siedem dni zobaczymy starcie The Revival versus American Alpha i być może wśród tych tag teamów Shawn Michaels wybierze nowych pretendentów. Tymczasem przed nami kolejna walka singlowa. Alex Riley zmierzy się z Angelo Dawkinsem!

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Cathy Kelly ma gościa.

Cathy Kelly: Witajcie! Wraz ze mną jest nowa NXT Women's Champion - Becky Lynch! Becky, na wstępie gratuluję zwycięstwa sprzed tygodnia na Unstoppable z Bayley. Niewiele osób spodziewało się Twojej wygranej, jak się czujesz i jakie są teraz Twoje plany?

Becky Lynch: Cóż... jako ostatnia z Four Horsewoman's zdobyłam NXT Women's Championship. To jednak wcale nie znaczy, że jestem najgorsza. Zamierzam udowodnić, że wręcz przeciwnie. Po tym jak Ashley Flair i Sasha Banks awansowały do głównego rosteru pojawiają się w NXT nowe przeciwniczki na horyzoncie, które także mają coś do udowodnienia. Oczywiście wiadomo też, że Bayley ma także do wykorzystania rewanż i jestem gotowa do walki w każdej chwili. Ekscytuje mnie jednak możliwość starć z nowymi rywalkami i...

Santana Garrett: Przepraszam, że Wam przerywam... ale pozwól, że Ci się przedstawię Becky. Nazywam się Santana Garrett. Może mnie do tej pory nie znałaś, ale zanim przybyłam do NXT byłam jedną z najlepszych zawodniczek na kobiecej scenie niezależnej. Jeżeli więc szukasz nowych wyzwań, nowych przeciwniczek... to myślę, że stoi przeciwko Tobie idealna osoba. Zatem jeżeli nie masz problemu z tym, by się zmierzyć ze mną... nawet w non-title matchu... to co powiesz na pojedynek już za tydzień?

Becky Lynch: Bardzo kusząca propozycja Santano. Akceptuję ją! Do zobaczenia za tydzień.

W ringu jest już Angelo Dawkins czekający na przeciwnika. Rozlega się

, a z zaplecza wyłania się nikt inny jak Alex Riley! A-Ry nakręcony wkracza do ringu i pokazuje, że jest gotów do walki.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2273/Alex_Riley_Jibunjishin_2016_1.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/4446/Angelo_Dawkins_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #3 - Alex Riley vs Angelo Dawkins

Opis walki: Walka ledwo się zaczyna, a Riley od razu rzuca się na przeciwnika z nawałnicą ciosów i sprowadzając do narożnika. Sędzia po odliczeniu odciąga Alexa, ale ten po chwili ponownie atakuje oponenta serią kopnięć. Wreszcie zdenerwowany Riley odrzuca rywala od cornera i traktuje go mocnym Lariatem! Pin 1... 2... Kick-Out. Alex podnosi przeciwnika, a ten niespodziewanie kontruje Jawbreakerem. Do tego Dawkins odbija się od lin i mamy Shoulder Block. Angelo rusza, by ponownie odbić się od lin, lecz Riley rzuca mu się pod nogi, a ten przeskakuje nad nim. Dawkins ponownie odbija się od lin, jednakże tym razem wpada prosto na Spinning Spinebuster od A-Ry'ego! Nakręcony Alex pozwala sobie na moment tauntu, po czym wynosi jeszcze przeciwnika na Sudden Death! Pin 1... 2... 3!

Alex dość szybko rozprawił się z sędzią, a wznosi jego rękę triumfalnie ku górze. Ten jednak wyrywa się i prosi o mikrofon...

Alex Riley: Przerwijcie moją muzykę! W ostatnich tygodniach słyszałem i czytałem na mediach społecznościowych dość wiele pytań typu "w jakim miejscu jest obecnie Alex Riley?". Prawdę mówiąc sam nad tym się zastanawiam. Jestem w NXT już dość długo. Gdy wróciłem z roli komentatora do czynnego zawodnika wielu spodziewało się, że od razu zajdę na szczyt i będę kręcił się przy głównym pasie mistrzowskim. Tak się jednak nie dzieje... ostatnim razem musiałem pokonać Mojo Rawley'a, a dzisiaj Angelo Dawkinsa... czy mogę być jednak z tego zadowolony? Czy mogę być dumny z tego, że wygrywam z przeciętnymi zawodnikami w rozwojówce WWE? Oczywiście, że nie! Naprawdę wiem, że to prawdopodobnie moja ostatnia szansa na wkroczenie do elity w hierarchii NXT i na powrót do głównego rosteru. Wiem... wiem, że ostatnią moją szansą może być zdobycie NXT Championship. Nie wiem jak... nie wiem jaką drogą... nie wiem kiedy i gdzie... ale uwierzcie, że w końcu zyskam title shota. A wtedy zobaczycie... odrodzenie Alexa Riley'ego!

Tom Phillips: Odważne obietnice Alexa, myślisz Corey, że będzie w stanie ją zrealizować?

Corey Graves: Prawdę mówiąc nie wiem co o nim myśleć. Z jednej strony liczę mu jak najlepiej jako swojemu przyjacielowi... z drugiej uważam, że najbezpieczniejsze dla niego było zostanie przy stole komentatorskim. Jestem ciekaw jednak w jakim kierunku to wszystko się dla niego rozwinie.

Tom Phillips: Cóż, zbliżamy się do dzisiejszego main eventu, ale pozwólcie, że wcześniej przypomnimy iż ogłoszono już część walk, które zobaczymy za tydzień na NXT! Nowa NXT Women's Champion Becky Lynch w non-title matchu zawalczy z niezwykle wymagającą rywalką jaką będzie Santana Garrett!

Corey Graves: To będzie dobry, pierwszy test dla Becky jako mistrzyni. Jeżeli chce przełożyć swoje dzisiejsze słowa w rzeczywistość o tym, że nie jest najsłabszą mistrzynią z Four Horsewoman's, to musi zacząć swój reign mistrzowski od zwycięstwa. Z kolei dla Garrett to dobra okazja, by zbliżyć się do walki o tytuł.

Tom Phillips: Dostaliśmy niedawno wiadomość iż w akcji zobaczymy także Beer Money! Bobby Roode i James Storm podejmą nieznanych nam jeszcze przeciwników. Ponadto zobaczymy także niezwykle ciekawie zapowiadającą się walkę wieczoru...

Corey Graves: Apollo Crews kontra Baron Corbin o miano pretendenta do NXT Championship! Zwycięzca zawalczy o pas za trzy tygodnie z Hideo Itamim!

Tom Phillips: To jednak za tydzień, a już za chwilę dzisiejszy main event - Pentagon Jr. versus Will Ospreay!

Następne TakeOver

http://www.wwe.com/f/styles/talent_champion_xl/public/wysiwyg/image/2015/07/takeover_bk_image.jpg

Światło na arenie przygasa i rozlega się nam już dość dobrze znana wszystkim muzyka. Z dymu po chwili wyłania się Pentagon Jr.! Witany jest okrzykami "Cero Miedo!", jednak nie zwracając na nie uwagi powoli przeszedł po rampie i wkroczył do ringu. Tam już spokojnie czeka na przeciwnika. Po chwili słyszymy już

jego rywala. Na stage wychodzi Will Ospreay witany sporym cheerem. Miał już okazję pokazać się kilka razy z pozytywnej strony fanom NXT. Nakręcony wskakuje do ringu i staje naprzeciw Pentagona.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5668/8147_PentagonJr_cut_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5895/Will_Ospreay_3_cut_by_Danger_Liam.jpg

Main Event - Pentagon Jr. vs Will Ospreay

Opis walki: Mamy gong, a Will na wstępie proponuje rywalowi uściśnięcie dłoni. Pentagon jakby przez chwilę zastanawiał się, ale akceptuje gest i obydwaj ustawiają się do klinczu. Z niego zwycięstwo wychodzi Pentagon, który momentalnie przechodzi do Wrist Locku. Meksykanin trzyma przez chwilę uchwyt, aż Will zwinnie wyrywa się i przechodzi za plecy oponenta do Waist Locku. Pentagon wykorzystuje liny, by się od nich odbić, ale to Will przechodzi w Roll Up! 1... 2... Kick-Out! Obydwaj oderwali się od siebie i Pentagon próbuje wyprowadzić Roundhouse Kick w głowę, lecz Ospreay robi unik. Anglik odpowiada High Knee z miejsca, po czym szykuje się do wykonania Cuttera, ale Pentagon w porę go odrzuca i ten ląduje z impetem plecami na macie! Luchador dokłada jeszcze mocny Soccerball Kick. Pentagon podnosi Willa i z całej siły ciska Irish Whipem w narożnik, aż ten wywija się tak, że niemal siada na górnym haku. Ospreay spada z cornera i inkasuje Sling Blade! Pin 1... 2... Kick-Out. Pentagon usiłuje zapiąć firmową dźwignię, ale Will w porę ucieka poza ring. Pentagon jednak wykorzystuje to, by wykonać podręcznikowy Suicide Dive wbijający oponenta w barierę poza ringiem! Luchador wrzuca oponenta z powrotem do kwadratowego pierścienia i sam wchodzi na szczyt narożnika. Ospreay jednak zdążył poderwać się i atakuje nogi rywala, a ten spada kroczem na hak od cornera. Do tego Will ściąga głowę przeciwnika do dołu, by wyprowadzić mocny Superkick! Anglik zrzuca Pentagona z narożnika i przypina 1... 2... Kick-Out! Ospreay zapina Arm Bar. Próbuje jak najbardziej osłabić przeciwnika, jednakże ten podnosi się i zrzuca go Arm Dragiem! Will próbuje wstać i szarżuje na Pentagona, ale ten robi unik i odpowiada Double Knee Backbreakerem! Pin 1... 2... Kick-Out! Will próbuje wstać za pomocą lin i korzysta z okazji, by szarżującego Pentagona Back Body Dropem wyrzucić poza ring! Ospreay nakręca się i bierze rozbieg prosto na Over The Top Rope Corkscrew Crossbody! Publiczność zaczyna chantować "NXT!" Ospreay wrzuca oponenta z powrotem do ringu i wspina się na szczyt narożnika. Nadchodzi Corkscrew Shooting Star Press! Ale Pentagon w ostatniej chwili zrobił unik! Wyprowadza Superkick i dokłada Package Piledriver! On jednak nie ma zamiaru w ten sposób kończyć walkę! Pentagon zapina The Sacrifice, a Ospreay dość szybko odklepuje!

Pentagon jednak dalej trzyma dźwignię. Sędzia próbuje powstrzymać Luchadora... ale ten po chwili łamie rękę Willa! Ospreay zwija się z bólu i natychmiast dobiega do niego pomoc medyczna. Pentagon nakręcony stanął na linach i krzyknął do kamery "Cero... Miedo!". Cóż... to może być długa przerwa dla Ospreay'a. My tymczasem kończymy NXT i widzimy się na SmackDown!

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-404230

:arrow: Segment na otwarcie otrzymał bardzo duży star power. Shawn jako GM to dość oklepany i przez to niezbyt ciekawy motyw. Mam jednak nadzieję, że czołowy booker BZ poradzi sobie z rozpisaniem go i szybko zmienię zdanie na temat tego wyboru.

:arrow: Beer Money bitches! czekam na tę drużynę i pokładam w nich duże nadzieje... chociaż chciałbym ich szybko w głównym rosterze...

:arrow: Nia...Nia... Nia... zobaczymy co z niej będzie, w oczy rzucił mi się fakt, iż była to chyba najkrótsza walka w historii twojego diary...?

:arrow: "W każdym razie szykują się ekscytujące tygodnie" - to zdanie opisuje co myślę ;) Raczej wygrać tu musi Crews, bo Baron i Hideo to heele chociaż... nie raz już nas zaskoczyłeś ;) Murzynek jak dla mnie może przejąć pas, chociaż wtedy nie chciałbym rewanżu na TakeOver, jak już to wcześniej/wcale.

:arrow: Ricochet mimo porażki na w Bo5 wciąż utrzymuje wysoką pozycję - i dobrze ;)

:arrow: Fighting Champion Becky vs. Santana? Nie wyobrażam sobie porażki tej pierwszej...

:arrow: Alex daje dobry spech, ciekawe, czy będzie teraz obijał jobberów czy też szybko awansuje w hierarchi...

:arrow: Szkoda Willa, aczkolwiek czasem trza poświęcić fajnych zawodników dla wyższego celu jakim jest promocja ciekawszego Pentagona. Ospreay dostał teraz pewnie trochę urlopu (też bym tak chciał... przepracować kilka dni i urlop ;) ) i pewnie nie powróci przed TakeOver... :( Jednak mimo to bardzo cieszy promocja Juniora, bo zasługuje on na nią. Ciekawe co wymyśliłeś dla tego pana.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-404232

Dobra mam w końcu trochę czasu, więc czas skomentować NXT.

Czy pierwszy segment miał duży star power? Hmmm...raczej nie, bo to nie są aktywni zawodnicy, tylko legendy. Shawn już chyba kiedyś u Ciebie zarządzał NXT i całkiem nieźle wywiązywał się wtedy ze swoich obowiązków, dlatego teraz też może być ciekawie.

Beer Money coś tam pogadali, ale nie był to wybitny segment. Jeśli mam być szczery, to jestem trochę zawiedziony takim krótkim segmentem, bo co by nie mówić był on bardzo ważny - dostaliśmy komunikat że Beer Money chcą iść po Tag Team Titles.

Nia Jax debiutuje i bardzo fajnie, bo to kolejna wyrazista postać do dywizji Div. Masz już sporo dobrze wypromowanych/zaprezentowanych kobiet, jak Becky, Bayley, Danna, Emma, a w dzisiejszym odcinku do tego grona dołącza Nia i Santana Garrett

Promocja Alexa trwa. Na razie obija jobberów, ciekawe co dla niego przyszykowałeś. Promo po walce bardzo przyjemne i przede wszystkim PRAWDZIWE.

Pentagon Jr. vs Will Ospreay - całkiem przyjemna walka. Dałes się wykazać obu zawodnikom. Co można powiedzieć o Pentagonie Jr...? Nic, bo w Twoim diary nie dałeś mu nawet żądnego speechu, czy coś w ten deseń. Ten motyw ze złamaniem ręki średnio mi się podoba - rozumiem to, że chciałeś go podbudować po porażce z Tylerem, ale jednak Will coś tam u Ciebie wygrywał.

Szkoda Willa, aczkolwiek czasem trza poświęcić fajnych zawodników dla wyższego celu jakim jest promocja ciekawszego Pentagona. Ospreay dostał teraz pewnie trochę urlopu (też bym tak chciał... przepracować kilka dni i urlop ;) ) i pewnie nie powróci przed TakeOver... :( Jednak mimo to bardzo cieszy promocja Juniora, bo zasługuje on na nią. Ciekawe co wymyśliłeś dla tego pana.

To jest diary Giero, a Pentagon pokazał się tam raptem 2 razy. Nie dostał żadnego speechu, czy segmentu, więc jak możesz sądzić że jest on ciekawy i ZASŁUGUJE na promocję? Na razie widzę gościa, który nie pokazał czegoś większego i uważam, że na razie nie zasłużył on na promocję. Ps. nie odbieraj tego osobiście Giero, bo chciałem po prostu odnieść się do posta PHG, który w kwestii spojrzenia na wrestling z Paulem Heymanem ma wspólnego tyle, co prostytutka z dziewictwem. :twisted:

Podsumowując, kolejny ciekawy epizod NXT. Czekam na następne i powodzenia w dairy.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-404453

Wreszcie mam czas żeby zabrać się za czytanie Twojego projektu. Przyznam, że to wydanie NXT było pierwszym tekstem jaki przeczytałem od Ciebie dlatego mój komentarz dotyczyć będzie tylko tego odcinka, a nie ogółu razem ze storyline'ami, bo niestety jeszcze ich nie znam. Przejdę do konkretów.

Opener Segment

Przeczytałem również komentarze pod tą tygodniówką i co do jednego się nie zgadzam - według mnie tutaj nie było dużego star poweru. No okej Shawn jako GM NXT, fajnie, ale to było takie właściwie... nijakie. Shane nie postarał się, aby wyszło z tego coś "mega", bo ograniczył się do bardzo ubogiej zapowiedzi Michaelsa jako nowego "władcę" żółtego rosteru. Powiedział raptem, że pełnił kilka funkcji w WWE. Potem HBK się pojawił i dobrze wywiązał się ze swojej roli. Powiedział to co miał powiedzieć i ok, bez fajerwerków i tego po GM'ie akurat się spodziewałem. Po prostu przyzwoicie. Mówiąc szczerze to nie poczułem tego "WOW" na postać Shawna.

Segment Beer Money

Krótko, jasno i na temat. Nadal nie ma tutaj tego czego bym oczekiwał. James i Bobby to raczej nie tacy zawodnicy, którzy dają sobie w kaszę dmuchać, a Ty ich na takich kreujesz - to oczywiście Twoje diary i zupełnie nikt Ci nie może tego zabronić. Ja osobiście bym Ci jednak odradzał pójście tym torem. Beer Money kojarzą mi się z twardzielami, a tu wyszli na nijaki tag-team, bo tak naprawdę każda drużyna mogłaby wygłosić taki segment. Zero charyzmy, niedobrze. Może i tak miało być, ale kolejny segment, który mnie nie zainteresował jako czytelnika.

Debiut Nia Jax

Nie ma co tutaj chyba komentować. Fajnie, że Jax tak szybko rozprawiła się ze swoją przeciwniczką. Widać od razu, że będziesz kreował ją na Brocka Lesnara kobiecej dywizji i nie mam zamiaru tego krytykować. Nia będzie powiewem świeżości do dywizji pań - taki dominator jest jak najbardziej wskazany.

Segment w biurze GM'a

Całkiem fajna trójka rywali. Niestety nie pasuje mi do nich Baron, ale tutaj działa tylko moja osobista nienawiść względem jego osoby na żywo, więc nie mam prawa potępiać tego, że Corbin jest na szczycie w Twoim NXT. Ogółem ciekawe rozwiązanie, a kreatywność się ceni. Shawn dobrze pomyślał, bo nie bronienie pasa przez Hideo w okresie 3 miesięcy to faktycznie byłby strzał w stopę dla NXT, bo nic by się nie działo praktycznie. Stawiam na Corbina jako pretendenta do tytułu, ale sercem jestem za Crewsem.

Ricochet vs Tye Dillinger

Widać od razu, że Tye to jobber. Uwielbiam Ricocheta i cieszę się, że u Ciebie nie jest facetem do bicia. Nie wiem jak u Ciebie jest z awansami do głównego rosteru, ale jego chciałbym zdecydowanie zobaczyć wyżej, bo wydaje mi się, że w NXT może się marnować.

Wywiad z Becky Lynch/w. Santana Garrett

Przyznam się bez bicia, że nie znam Santany Garrett. Zupełnie nie wiem co to za diva. W każdym razie jeśli jej debiut ma być w walce z samą mistrzynią NXT to naprawdę ładne będzie miała wejście nawet jeśli przegra. Dla mnie inny wynik niż zwycięstwo Becky Lynch nie wchodzi w grę. Santana i tak na tym nie straci, a Lynch w przypadku porażki z mniej wypromowaną rywalką może stracić na wiarygodności jako mistrzyni.

Alex Riley vs Angelo Dawkins & Segment Alexa

Riley szybko rozprawił się z jobberem w totalnie jednostronnej walce. Ogółem to już kolejna walka, która jest jednostronna. Został przedstawiony nowy GM i daje same walki tych "lepszych" z jobberami? Dziwna sprawa. W każdym razie Alex został przedstawiony w roli tego dominującego. Po zwycięstwie od razu przeszedł do wypowiedzi i wyszło mu to dobrze. Jestem ciekaw kogo jako następnego Riley dostanie jako przeciwnika. Czy jobbera czy kogoś z wyższej półki. Jeśli jobber to jego pobyt w mid cardzie się przedłuży, jeśli kogoś lepszego może czekać go awans.

Pentagon vs Ospreay

Will w Main Evencie, a to oznacza, że plątał się u Ciebie gdzieś na tych najwyższych szczeblach NXT. Szkoda, że rozwiązałeś sprawę łamiąc mu rękę przez Pentagona. Ogółem Pentagon szykuje się na pas, a to widać jasno i przejrzyście. Debiut na PPV plus wygrana z zawodnikiem biegającym w upper mid cardzie bądź nawet w main eventach to już duże wyróżnienie dla debiutanta. Dołożymy do tego jeszcze złamanie ręki to już totalna miazga. Pentagon wyszedł na twardego gościa, który nikogo się nie obawia i jest pewny swego. Ciekawie.

Tak ogółem oceniając to spodziewałem się czegoś lepszego. Chwalą Twoje WWE, ale jak na wyjadacza w świecie bookingu to akurat ten odcinek NXT był mocno przeciętny. W sumie to był słaby. Został przedstawiony nowy GM, który oczywiście musiał udowodnić swoją wartość to przywalił trzy walki na cztery tych lepszych z jobberami. Beznadziejne rozwiązanie. Shawn nie zyskał w moich oczach, a już na starcie dużo stracił. Co prawda promocja zawodników musi być, ale nie może to być 3/4 walk, bo to zupełnie nie jest choć trochę ciekawe. Pentagon jako mocny punkt NXT jest dobrym rozwiązaniem, ale już wysłanie na przerwę Willa już nie. Riley dobrze się przedstawił, ale to tyle z pozytywów, niestety.

Życzę weny :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-404804

W odpowiedzi na komentarze:

- Promuję Pentagona, bo widzę w nim duży potencjał na czołowego heela NXT, a być może i w głównym rosterze. Wiem, że może martwić kontuzja Ospreay'a, ale na niego też mam plany... poza tym uważam, że Pentagon ringowo jest naprawdę świetny, a czy zawsze kwestie mikrofonowe muszą to nakreślać? Niech to będzie odpowiedź na rozważania wszystkich.

- Luiz jak sam zaznaczyłeś, przeczytałeś dopiero jeden odcinek i to nie jakiś wysokich lotów z NXT, więc rozumiem, że na razie możesz nie podzielać zachwytów innych ;) Myślę jednak, że moją najmocniejszą stroną jest kumulacja tego co się dzieje na tygodniówkach, czyli gale PPV i może po którymś PPV będziesz miał lepszą ocenę mojego diary. Sam przyznam, że przykładam się ze story głównie w okolicach tych najważniejszych, czyli wielkiej czwórki, ale będę się starał wkrótce zmienić po brand splicie, który u mnie nastał.

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_show_logo_l/public/2016/02/SmackDown_2--9a7892a871eb29e1e31a596eadf097b6.png

SmackDown! 28.05.2015

17 dni do Battleground, Mohegan Sun Arena, Wilkes-Barre, Pennsylvania, USA

http://www.youtube.com/watch?v=blGu6rF3syE

Publiczność w Mohegan Sun Arena wita nas dużym cheerem po pokazie pirotechnicznym, a my nie tracąc czasu natychmiast przenosimy się do komentatorów: Mauro Ranallo i Jerry'ego Lawlera!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/6503/Mauro_Ranallo_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/63/Jerry_Lawler_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Mauro Ranallo: Na nieco ponad dwa tygodnie przed Battleground , na SmackDown! witają Was: Hall of Famer Jerry "The King" Lawler...

Jerry Lawler: I nowy głos SmackDown! - Mauro Ranallo! Mauro, tydzień temu poznaliśmy nowego World Heavyweight Championa i stał się nim nikt inny jak Samoa Joe!

Mauro Ranallo: Tak jest! Zaskoczyło to niemal wszystkich na RAW is Hardcore, bowiem Samoa Joe odebrał pas Rybackowi w Six Pack Challenge Matchu, a noc wcześniej przegrał walkę na Extreme Rules. Z kolei na ostatnim RAW is Hardcore Ryback przegrał walkę z The Undertakerem i stracił szansę na odzyskanie pasa mistrzowskiego, a przynajmniej tak wszystkim się wydaje...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/202/Stone_Cold_Steve_Austin_cut_by_Danger_Liam.jpg

rozlega się na arenie, a to oznacza iż nikt inny jak GM SmackDown! - Stone Cold Steve Austin otwiera dzisiejsze show! SCSA w swoim stylu, ignorując wszystko po drodze wchodzi na narożnik i wznosi ręce ku górze, po czym wkracza do ringu i żąda mikrofon.

Steve Austin:

Rybacka! "The Big Guy" mocno nabuzowany wchodzi do ringu z mikrofonem w ręku...[/i]

Ryback: Wybacz Steve, że Ci przerywam... Ale podejrzewam, że ta trzecia kwestia dotyczyła czegoś na czym bardzo mi zależy. Dotyczyła czegoś, co niedawno było w moim posiadaniu, a zostało mi zabrane. A zrobiono to w podobny sposób, jak Ciebie chciano pozbawić władzy, czyli oszukując mnie na oczach wszystkich.

Steve Austin przez chwilę przygląda się Rybackowi, jakby nad czymś się zastanawiał...

Steve Austin: Przepraszam, mówiłeś coś? Zamyśliłem się, bo przez chwilę myślałem, że Goldberg wrócił... Jednak nie jesteś nim, więc teoretycznie powinienem dać Ci Stunnera za to, że mi przerywasz. A nawet jakbyś nim był, to pewnie i tak wykonałbym na Tobie Stunnera za to, że mnie wkurwiłeś. Jednak skoro już jesteś, to tak, rzeczywiście po części sprawa trzecia dotyczyła Ciebie i World Heavyweight Championship. Postanowiłem iż dzisiaj zobaczymy trzy pojedynki kwalifikacyjne. Zwycięzcy zawalczą o World Heavyweight Championship na Battleground! W jednej z walk Alberto Del Rio zmierzy się z Dolphem Zigglerem! . W drugiej Bray Wyatt zawalczy z Jeffem Hardym . A w trzeciej zobaczymy Johna Morrisona!... ... a jego rywalem będzie "The Big Guy", Ryback! Powodzenia! And that's bottom line... cause Stone Cold said so!

Zabrzmiała muzyka Austina i wydawało się, że opuści ring... ale po chwili odwrócił Rybacka i wykonał na nim Stunnera! Publiczność zareagowała dużym cheerem, a Stone Cold pokazał jeszcze środkowe palce Rybackowi i dopiero po tym postanowił udać się na zaplecze.

NASTĘPNE PPV

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_show_logo_l/public/2016/04/Battleground_0--0eea11ad6c888e1d980a9f0e7991945c.png

Battleground już 14 czerwca!

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Baron Saxton ma gościa...

Baron Saxton: Witajcie! Wraz ze mną są pretendenci do tytułów tag team: The Dudley Boyz! Bubba, D-Von... już za nieco ponad dwa tygodnie zawalczycie na Battleground o mistrzostwa tag team. Waszymi rywalami będą "The Young Bucks, którzy odebrali Wam pasy na Extreme Rules. Czego można spodziewać się po tej walce?

Bubba Ray Dudley: Do you know who I am? Serio Baron pytasz czego można oczekiwać po Dudley Boyz? Serio pytasz czego można się spodziewać po ludziach, którzy są ponad dwadzieścia lat w tym biznesie?! Od ludzi, którzy każdego dnia czy to na live eventach, czy to na SmackDown!, czy to na galach PPV zostawiają w ringu krew, pot i łzy? Od ludzi, którzy tworzyli historię na SummerSlam i WrestleManii w pierwszych TLC Matchach tag teamów? Od ludzi, którzy są dziesięciokrotnymi mistrzami tag team? Od najbardziej utytułowanego tag teamu w historii tego biznesu? Powiem Ci czego możesz się spodziewać... możesz spodziewać się, że Dudley Boyz zrobią wszystko, by odzyskać mistrzostwa tag team. Dudley Boyz zrobią wszystko, by pokonać The Young Bucks. A przede wszystkim.. Dudley Boyz zrobią wszystko... by zdobyć po raz jedenasty WWE... Tag... Team... Championships!

D-Von Dudley: Oh, it's destify!

Światła na arenie zgasły, a to oznacza iż w drodze na ring jest nikt inny jak Bray Wyatt! W klasyczny dla siebie sposób przemierza rampę i staje na samym końcu, po czym dmuchnięciem gasi lampę i nakręcony wkracza do ringu. Po chwili rozlega się theme song Jeffa Hardy'ego, a ten wybiega na stage, po czym ze sceny wybuchają fajerwerki. "Enigma" w swoim stylu wkracza do ringu i wskakuje na narożnik... ale znienacka atakuje go od tyłu Wyatt!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/bray_wyatt_g4s_24.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/Jeff_Hardy_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #1 - Bray Wyatt vs Jeff Hardy

Opis walki: Wyatt szaleńczo atakuje Hardy'ego nawałnicą Punchów, a następnie kopnięć. Bray podnosi przeciwnika i z całej siły ciska Irish Whipem w przeciwległy narożnik. Wyatt szarżuje, ale Jeff w porę odpowiada ciosem z łokcia. Do tego popisuje się Schoolboy Pinem! 1.. 2... Kick-Out! Obydwaj odrywają się od siebie i Bray odbija się od lin, po czym wyprowadza rywalowi mocny podbródkowy. Do tego chwyta go chyba na Uranage, ale Jeff ponownie świetnie kontruje kilkoma ciosami z łokcia i dokłada Jawbreaker! Bray zamroczony pada na narożnik, a Enigma bierze rozbieg i szarżuje na Stinger Splash, ale Wyatt niespodziewanie przechwytuje go prosto na STO w hak od narożnika! Bray natychmiast to wykorzystuje przypięciem... lecz mamy tylko one count. Destroyer zapina boczny Headlock w parterze. Przez moment osłabia oponenta, ale ten podnosi się i kontruje kilkoma ciosami z łokcia. Dokłada Headbutt i chce wyprowadzić Enzuigiri, jednakże Wyatt przechwytuje jego nogę. Mimo to Hardy'emu udało się odpowiedzieć Mule Kickiem. Do tego dokłada charakterystyczny Double Leg Drop! Pin 1... 2... Kick-Out. Jeff podnosi oponenta i usiłuje go wyrzucić z ringu, ale ten blokuje ruch i sam wyrzuca Hardy'ego poza kwadratowy pierścień. Bray nakręcony rusza za nim i z całej siły ciska go w metalowe schodki poza ringiem! Publiczność reaguje heatem, a Wyatt rozkłada triumfalnie ręce. Podnosi Jeffa i wrzuca z powrotem do ringu. Usiłuje wrócić na pole bitwy, ale Hardy zdążył podnieść się, odbija się od lin i wyprowadza Baseball Slide! Charyzmatyczny Enigma podnosi się i nakręca publiczność, po czym bierze rozbieg i mamy Somersault Plancha! Wzmaga się cheer, a nakręcony Jeff wrzuca oponenta z powrotem do kwadratowego pierścienia. Hardy szykuje się do Twist of Fate, ale Wyatt w porę się wykręcił i odpowiada znakomitym Uranage! Do tego odbija się od lin i dokłada Running Senton! Pin 1... 2... Kick-Out! Bray powoli podnosi przeciwnika i z całej siły ciska Irish Whipem w corner. Rusza na Body Avalanche, ale Hardy niespodziewanie robi unik! Do tego Jeff popisuje się znakomitym Twist of Fatem! Enigma nakręcony zdejmuje koszulkę i wrzuca w publiczność, po czym wspina się na górną linę. Swanton Bomb! Nie! Wyatt robi unik! Bray szybko podnosi się... i wykonuje Sister Abigail! Pin 1... 2... 3!

Przy okazji przypięcia wyraźnie wykonał gest The Undertakera wysuwając demonicznie język. Bray Wyatt pierwszym zawodnikiem, który zawalczy na Battleground z Samoa Joe o World Heavyweight Championship!

Przenosimy się do biura Stone Colda Steve'a Austina. Widzimy, że nie jest zbyt zachwycony, bowiem musi słuchać narzekań Bad News Barretta.

Bad News Barrett: Nie rozumiem dlaczego nikt, niezależnie kto kontruje RAW is Hardcore, czy SmackDown!, to nikt nie daje mi nawet szansy na zdobycie jednego z głównych pasów mistrzowskich.

Steve Austin: Dostałeś okazję od Shane'a McMahona dwa tygodnie temu na RAW is Hardcore. Zmarnowałeś ją. Czas, by też inni dostali taką możliwość.

Bad News Barrett: Ale teraz ty jesteś szefem, jak mam Tobie zaimponować, skoro nie mam nawet takich możliwości. A ty co tu robisz?!

Adrian Neville: Szef chciał mnie widzieć, więc jestem. Spokojnie.

Steve Austin: Dobrze Neville, że jesteś. Masz dzisiaj main event. Zawalczysz z Samoa Joe w non-title matchu. Liczę na świetną walkę.

Adrian Neville: Jak zawsze, nie zawiodę Cię Steve!

Bad News Barrett: To on dostaje okazję do walki, choć go pokonałem, a ja nie?

Steve Austin: Dobra, starczy do diabła! Tak bardzo Ci zależy na pojedynku, to dostaniesz walkę! Zmierzysz się z nikim innym jak z Intercontinental Championem Codym Rhodesem w non-title matchu! I lepiej się rusz, bo ta walka jest następna! A teraz wynoś się z mojego biura!

Barrett pokiwał głową i odszedł, a Steve otworzył piwo...

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Baron Saxton ma kolejnego gościa...

Baron Saxton: Witajcie! Wraz ze mną tym razem jest World Heavyweight Champion, Samoa Joe. Joe... właśnie przed chwilą dowiedzieliśmy się, że dzisiaj w walce wieczoru zmierzysz się z Adrianem Nevillem. Ponadto w międzyczasie dzisiaj zostanie wyłonionych trzech przeciwników z którymi zmierzysz się na Battleground. Powiedz czy w związku z tym czujesz dodatkową presję?

Samoa Joe: Presja? Nie znam takiego słowa jak presja. Jestem "Samoańską Maszyną do Zabijania"! Presję mogą czuć Ci co mają ze mną walczyć. Każdy inny na moim miejscu może czułby presję. Ale ja zdobyłem pas mistrzowski pokonując pięciu rywali! Pięciu! Nie bez powodu jestem World Heavyweight Championem. Stoję na szczycie hierarchii SmackDown!. Udowodnię to na Battleground, wygrywając w kolejnej, wieloosobowej walce. Niezależnie kogo będę musiał pokonać.

Na arenie rozlega się

Alberto Del Rio, a Meksykanin klasycznie wyjeżdża z zaplecza jednym z ekskluzywnych samochodów, po czym wychodzi z niego i pewny siebie wskazuje na swoją postać. Del Rio wkracza do ringu i słyszymy już
Dolpha Zigglera! "Show-off" pojawia się na stage'u, a my już za chwilę rozpoczniemy pojedynek!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/Alberto_Del_Rio_Jibi_Ketsuya_Render8.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #2 Alberto Del Rio vs Dolph Ziggler

Opis walki: Rozlega się duży cheer dla Zigglera, a obydwaj zawodnicy ustawiają się do klinczu. Z niego do lepszej pozycji wyszedł Alberto, który przechwytuje przeciwnika w bocznego Headlocka. Ziggler próbuje go odepchnąć, ale Del Rio zatrzymuje się przy linach i blokuje kolejny ruch. Interweniuje jednak sędzia, więc zawodnicy puszczają siebie nawzajem i Alberto wyprowadza mocny Punch w głowę. Ziggler odpowiada wściekle powalając Meksykanina Takedownem i sam wyprowadza serię ciosów. W końcu Del Rio go odrzuca i obydwaj wracają do stójki, tylko po to, by latynos potraktował oponenta mocnym Back Kickiem. Alberto rusza, by odbić się od lin, ale Dolph niespodziewanie w ostatniej chwili kontruje Dropkickiem! Del Rio wściekły wypada z ringu, a Ziggler nie przerywa natarcia. Wspina się na szczyt narożnika i mamy Diving Double Axe Handle ze szczytu narożnika poza ring! Show-Off nakręca publiczność i wrzuca rywala z powrotem do ringu. On sam chce wykonać kolejną, efektowną akcję z górnej liny, ale Alberto w ostatniej chwili w porę kontruje Tilt-a-Whirl Backbreakerem! Pin 1... 2... Kick-Out! Meksykanin szykuje się do zapięcia Cross Armbreakera, ale Ziggler w porę wyrywa się i kontruje Jumping DDT! Show-Off zbiera siły, a Alberto podnosi się za pomocą narożnika. Dolph szarżuje na Stinger Splash, ale Del Rio robi unik i ten uderza głową o hak od cornera! Arystokrata z miejsca wyprowadza Step-Up Enzuigiri! Dolph pada na kolana i inkasuje jeszcze Superkick! Pin 1... 2... Kick-Out! Del Rio chce wykonać Back Suplex, ale Ziggler w odpowiedniej chwili zeskakuje na nogi i znakomicie kontruje Fameasserem! Pin 1... 2... Kick-Out! Ziggler wściekły szykuje się do kolejnej akcji. Nadchodzi Zig Zag... ale Del Rio w porę odrzuca go! Alberto odwraca się do Dolpha, a ten w porę wyprowadza Superkick! Pin 1... 2... 3!

Ziggler szczęśliwy celebruje wygraną, bo wie jak cenna może być dla niego. Del Rio próbuje dojść do siebie, ale wygląda na mocno niezadowolonego.

Mauro Ranallo: No to znamy dwóch kolejnych uczestników Fatal 4-Way'u o World Heavyweight Championship na Battleground! Z Samoa Joe zawalczą Bray Wyatt i Dolph Ziggler!

Jerry Lawler: Cóż, Bray Wyatt nie podołał w Six Pack Challenge Matchu w którym Joe zdobył pas, a Dolph Ziggler niedawno przegrał walkę z Codym Rhodesem o Intercontinental Championship. Jakoś wątpię, by to stanowiło potencjalne zagrożenie dla Joe.

Mauro Ranallo: Cóż, w każdym razie Samoa Joe jeszcze dzisiaj pozna ostatniego rywala, bowiem niedługo John Morrison zmierzy się z Rybackiem o ostatnie miejsce w walce o World Heavyweight Championship! Sam mistrz będzie dzisiaj także w akcji w non-title matchu z Adrianem Nevillem! Tymczasem my zmienimy trochę klimaty, bowiem przed nami pojedynek z udziałem obecnego Intercontinental Championem.

Jerry Lawler: Walka z Bad News Barrettem będzie dla mnie idealnym testem dla Cody'ego przed pojedynkiem z Chrisem Jericho na Battleground. Jeżeli można to nazwać testem po wygranej walce z Randym Ortonem na Extreme Rules...

Po chwili przerwy światło na arenie przygasa i rozlega się

. Kamerzyści wskazują na stojących w kółeczku Bullet Club z wyciągniętymi rękoma, udając, że namierzają nas z pistoletów. Po chwili w stylu Finna Balora rozkładają ręce i w dobrych humorach przemierzają rampę. Otaczają ring, po czym wkraczają do środka i otaczają swojego lidera, Finna Balora. Finn po chwili sięga po mikrofon.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2620/Finn_Balor_30_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_7_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2030/matt_jackson_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2029/nick_jackson_01.jpg

AJ Styles: To co tu widzicie... to grupa ludzi, których złączył jeden cel: dominacja. Dominowaliśmy w Japonii, gdzie łącznie mieliśmy niemal każdy pas mistrzowski. Taki cel mamy też na WWE. Dominację zarówno na SmackDown! jak i na RAW is Hardcore. Może i Shane McMahon podjął decyzję o podziale na brandy... ale to nie spowoduje, że ograniczymy się tylko do dominacji na SmackDown!.

Matt Jackson: Jednak wszystko zrobimy stopniowo, prawda koledzy? Ja wraz z Nickiem zostaliśmy już mistrzami tag team. Teraz na Battleground pokonamy Dudley Boyz w rewanżu, a AJ i Finn spokojnie poradzą sobie z Brothers of Destruction. Wtedy oni w końcu będą mogli skupić się na tym, by celować w główne pasy mistrzowskie.

Nick Jackson: Wszyscy wiemy doskonale, że tytuły mistrzowskie to istne insygnia władzy. Ja i Matt jesteśmy mistrzami tag team i każdy, absolutnie każdy tag team chce walczyć z nami o tytuł. Wiedzą jednak, że nie dostaną okazji ot tak. Muszą sobie na to zasłużyć. Niedługo każdy w WWE będzie tylko marzył o tym, by walczyć z kimś z Bullet Club, ale doskonale będzie wiadome, że za byle co nie dostanie się title shota. Nawet Stone Cold Steve Austin, czy Shane McMahon, czy też Stephanie McMahon nie będą mogli nam zawsze narzucać co mamy robić.

Finn Balor: To jest właśnie najlepsze! Nikt nie będzie mógł nas powstrzymać. Ani największe gwiazdy tej federacji, ani samo The Authority, ani Stone Cold! Nikt! Na Extreme Rules zobaczyliście małą próbkę tego co nas stać. Na Battleground całkowicie za nami będą już jakieś drobne potyczki i rozpoczniemy prawdziwą drogę na sam szczyt hierarchii w WWE! Nikt nas nie zatrzyma! Ni...

Słyszymy gong! Światło na arenie gaśnie, a po drugim gongu z jednej strony ringu na apronie stoi The Undertaker, a z drugiej Kane!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_0_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/33/undertaker_g4s_4_2.jpg

Kane: Chyba niczego się nie nauczyliście. Uważacie siebie za nie wiadomo kogo. Żadnego szacunku dla innych, zwłaszcza dla tych starszych, bardziej doświadczonych, ale i bardziej utytułowanych i zdecydowanie lepszych zawodników. Tylko wiecie co? To nas nie martwi. Bo my nie jesteśmy zwykłymi wrestlerami. Ja jestem ulubionym demonem diabła, a on jest umarlakiem z Doliny Śmierci! Nie musicie się nas bać, ale musicie wiedzieć jedno... gdy już wejdziecie do świata Braci Destrukcji... to ciężko będzie Wam już go opuścić.

Finn Balor: Proszę Cię, Kane... pokonałem Cię na Extreme Rules, a zwycięstwo na WrestleManii zawdzięczasz tylko swoim sztuczkom i szczęściu! W normalnej walce nie masz ze mną szans!

The Undertaker: Uważaj jak się odzywasz chłopcze! Mój legendarny streak na WrestleManii nadal trwa. Ponadto walczyliśmy z najlepszymi w tym biznesie. A Wy? Jesteście w WWE po kilka miesięcy. Widziałem wielu takich jak Wy. Młodych... ambitnych... pełnych werwy do udowodnienia czegoś światu. Ale zawsze obieracie złe drogi i kończycie tak samo. Tak będzie i tym razem. Pokonamy na Battleground AJ'a i Finna, po czym po raz ostatni ruszymy po mistrzostwa tag team.

Chwila! W stage uderza pirotechnika i rozlega się

The Dudley Boyz! Bubba Ray i D-Von jakby mocno zdenerwowani wkroczyli na apron, a tym samym można powiedzieć, że Bullet Club jest już otoczony.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bubba_ray_dudley_g4s_3.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/632/D_Von_Dudley_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Bubba Ray: Czy Wy wszyscy wiedzie z kim macie do czynienia?! Czy Wy w ogóle wiecie jaka jest w tej chwili najbardziej dominująca i najbardziej destrukcyjna siła w dywizji tag team? Ba, nawet w całym WWE?! Tak! Właśnie na nią patrzycie! To The Dudley Boyz! Najbardziej utytułowany tag team w historii WWE! Jeden z najbardziej utytułowanych tag teamów w historii! Nie mieliśmy sobie równych w WWE, w innych federacjach, a nawet i odcisnęliśmy piętno w japońskim wrestlingu! Patrzycie zatem na połączenie wszystkiego co mają jako atuty Bullet Club i Brothers of Destruction!

D-Von: Natomiast Wy zachowujecie się jakby nas w ogóle nie było! Jakby walka z nami The Young Bucks o pasy tag team była zwykłą formalnością! Nie! Zamierzamy zostać po raz jedenasty posiadaczami mistrzostw! Och... it's destify!

D-Von odrzucił mikrofon i wraz z Bubbą weszli do ringu. Kane i The Undertaker postanowili zrobić to samo. Otoczyli zdenerwowanych członków Bullet Club... i chcą rzucić się na nich, ale w tym momencie zabrzmiał gong i zgasło światło! Po ponownym gongu okazało się, że cały Bullet Club zniknął z ringu i był już na stage'u, śmiejąc się z rywali! Kane i The Undertaker nie odpuścili i chwycili Bubbę i D-Vona prosto na Double Tombstone Piledriver! Miny, szczególnie Jacksonów nieco już zrzedły, a Kane i Undertaker klasycznym tauntem pokazali co ich czeka.

http://www.antena3.com/clipping/2015/07/03/00599/31.jpg

The Beast in the East

Już 4 lipca po raz pierwszy w historii WWE pokaże galę prosto z Tokio w Japonii w PPV za pomocą WWE Network!

Do tego w pełni organizowane przez SmackDown!

Na arenie rozlega się

Bad News Barretta, a to oznacza iż czas na malutką zmianę klimatu. Anglik skupiony zmierza do ringu, witany dość mieszaną reakcją. Bad News wchodzi do ringu i prosi o mikrofon...

Bad News Barrrett: Gdyby ktoś mnie jeszcze nie znał... w co wątpię... to pozwólcie, że się przedstawię. Pochodzę z pięknego, angielskiego Penwortham w Lancashire. Jestem byłym, dwukrotnym mistrzem Interkontynentalnym i jednokrotnym mistrzem tag team. Ostatnio na Extreme Rules pokonałem Adriana Neville'a, mojego byłego tag team partnera. I co? On walczy dzisiaj z World Heavyweight Championem w non-title matchu, a ja zawalczę z Intercontinental Championem? Szanuję obydwa tytuły tak samo, ale gdzie tu logika? Jednak myślicie, że to zmniejszy mój zapał, to... i'm afraid i've got some bad news! Niezależnie od wyniku tej walki mam zamiar w końcu zasłużyć o to, by dostać pojedynek o World Heavyweight Championship i zostać jednym z głównych mistrzów!

Barrett odrzucił mikrofon i czeka na przeciwnika. Rozlega się

Cody'ego Rhodesa i ten pewny siebie wyłania się z zaplecza. Przygląda się minitronowi, gdzie jest "lustro", po czym skoncentrowany przemierza rampę. Przed nami kolejny pojedynek dzisiejszego wieczoru. Co ciekawe ostatni raz Bad News Barrett w singlowej walce na tygodniówce wziął udział pół roku temu, 5 grudnia pokonując na SmackDown! Big Showa. Z kolei Cody Rhodes 19 stycznia przegrał na RAW is Hardcore z Zackiem Ryderem. Zatem obydwóch dawno nie widzieliśmy w akcji poza galami PPV.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/4180_King_Barrett.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/4316_Cody_Rhodes.jpg

Walka #3 - Bad News Barrett vs Intercontinental Champion Cody Rhodes

Normal Non-Title Match

Opis walki: Cody oddał pas mistrzowski sędziemu, a Bad News od razu, agresywnie ruszył na rywala. Wyprowadza serię maczug w plecy i dokłada cios z kolana w brzuch, po czym przerzuca mistrza do narożnika. Tam wyprowadza kolejną serię strike'ingową w korpus, aż w końcu reaguje sędzia i odpycha go po wyliczeniu. Wreszcie Barrett chwilowo przerywa natarcie, a Cody odpowiada ciosem z łokcia. Mamy Irish Whip w narożnik i Rhodes szarżuje na kolejną akcję, lecz Barrett odpowiada kopnięciem. Anglik dokłada jeszcze Back Kick i rusza, by odbić się od lin na Big Boot, jednakże Rhodes w porę odpowiada Dropkickiem! Pin 1... 2.. Kick-Out. Cody postanowił popracować trochę w parterze i zapina Chin Lock. Przez jakiś czas osłabia oponenta, który jednak po chwili podnosi się i siłowo rozrywa uchwyt, a następnie wyprowadza mocny cios z kolana. Barrett wynosi rywala na barki, lecz ten momentalnie kontruje kilkoma uderzeniami z łokcia. Rhodes zeskakuje za plecy przeciwnika i decyduje się na Russian Legsweep! Pin 1... 2... Kick-Out. Rhodes próbuje przejąć inicjatywę i wyprowadza mocny Soccerball Kick w plecy rywala. Do tego odbija się od lin i dokłada Jumping Knee Drop. Po chwili ponownie usiłuje popracować w parterze, usiłując zapiąć Arm Bar, ale Barrett niespodziewanie przerolował go w pin! 1... 2... Kick-Out! Rhodes podnosi się i wpada na Spinebuster outta nowhere od Barretta! Anglik nie traci czasu, tylko jeszcze wspina się na drugą linę i popisuje się Elbow Dropem! Pin 1... 2... Kick-Out! Zdenerwowany Bad News szykuje się do kolejnej akcji. Przewraca frotkę, co sygnalizuje Bull Hammer, ale Rhodes w ostatniej chwili robi unik i ucieka z ringu! Publiczność reaguje heatem, a Barrett próbuje go z powrotem wrzucić do kwadratowego pierścienia, ale ten odpowiada naciągając jego twarz na trzecią linę! Rhodes wspina się na szczyt narożnika... lecz w tym momencie brzmi muzyka Chrisa Jericho! Odwraca to uwagę Cody'ego, który zawahał się będąc na cornerze. Wykorzystuje to Barrett, który atakuje go w nogi i podcina! Rhodes boleśnie upada kroczem na hak narożnika, a Bad News narzuca go sobie na barki i wykonuje Wasteland! Pin! 1... 2... 3!

Barrett zadowolony z siebie krótko celebruje wygraną, po czym widzi, że Jericho wchodzi do ringu. Chris patrzy prosto w oczy Cody'emu... po czym pomaga mu wstać! Y2J potrząsa Rhodesa, by doszedł do siebie... a następnie z lekko kpiącym uśmieszkiem klepie go po twarzy i opuszcza ring przy swojej muzyce.

Jerry Lawler: Ale Jericho wykpił obecnego mistrza! Co on sobie wyobraża?! Nie dość, że spowodował porażkę Cody'ego, to jeszcze próbuje go ośmieszyć na oczach wszystkich...

Mauro Ranallo: Cóż, Chris to bardzo doświadczony zawodnik i na pewno ma jeszcze kilka asów w rękawie, by wpłynąć na psychikę Rhodesa. Tymczasem przed nami ostatnia walka kwalifikacyjna do Fatal 4-Way'u o World Heavyweight Championship na Battleground! John Morrison zmierzy się z byłym mistrzem, Rybackiem!

Widzimy ćwiczącego na drążkach Rey'a Mysterio. Luchador pracuje nad formą. Przerywa mu jednak te treningi Sin Cara, który pojawia się obok i opiera się o ścianę.

Sin Cara: Zastanawiam się dlaczego ktoś taki jak wielki Rey Mysterio, legenda lucha libre ma ochotę kręcić się w trzyosobowej grupce z żółtodziobem i z kimś, kto zawsze będzie tylko w jego tle.

Rey Mysterio: Widzę, że cały czas jesteś źle nastawiony do naszej ponownej współprac mimo zeszłotygodniowej wygranej z Prime Time Players.

Sin Cara: Jestem. Wiesz czemu? Bo uważam, że próbujesz zatrzymać moją próbę zyskania większego spotlightu. Po pierwsze doskonale wszyscy wiedzą, że to u mojego boku Kalisto wybił się tak, by awansować do głównego rosteru. To ze mną miał mistrzostwo tag team w NXT, nie z Tobą. Po drugie wkroczyłeś, gdy akurat ja szykowałem się do ponownego bycia singlem. Doskonale wiesz, że mam dość... że jestem zmęczony tag teamami i chcę coś zyskać w końcu dla siebie!

Rey Mysterio: Rozumiem to. Sam dość długo czekałem na to, by wszyscy mnie respektowali. Cóż, część osób nadal twierdzi, że część osiągnięć zawdzięczam szczęściu, ale nie zmienia to faktu, że widzę też iż fani chcą takiego trio w WWE jak nasze z Kalisto! Nigdy nie było tutaj trzech luchadorów współpracujących ze sobą! Nie do końca wiem czy jesteś o mnie zazdrosny... czy nagle zacząłeś obawiać się o swoją pozycję. Ale uwierz... na tej współpracy możesz skorzystać zarówno ty, jak i ja, jak i Kalisto.

Sin Cara: Mam rozumieć, że masz jakiś plan?

Rey Mysterio: Tak... i po Battleground wejdzie w życie w przyśpieszonym tempie. Możesz być tego pewien. Spokojnie, ja sam wiem, że nie zostało mi zbyt wiele czasu na osiągnięcie jeszcze czegoś w WWE. Ale jeżeli mogę pomóc w tym Tobie i Kalisto... to czemu masz odrzucać taką pomoc?

Sin Cara: Zaufam Ci, bo jesteś legendą i być może przyszłym hall of famerem. Jednak wiedz... że jeżeli coś pójdzie nie tak... to sam zadbam o to, by lucha libre znowu było wielkie w WWE.

Wracamy do ringu, gdzie jest już gotowy do walki Ryback. Tymczasem na arenie rozlega się

Johna Morrisona, który w swoim stylu wyłania się z zaplecza i wykonuje klasyczny taunt. JoMo skupiony zmierza do ringu...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/John_Morrison_25.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_6_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #4 - John Morrison vs Ryback

Opis walki: Rozlega się gong... i Ryback wściekle rusza na przeciwnika, podnosząc go i rzucając prosto w narożnik! Widać, że The Big Guy'owi zależy na zwycięstwie! Wyprowadza serię Shoulder Thrustów aż w końcu zainterweniował sędzia. Ryback na chwilę przerywa inicjatywę, ale tylko po to, by chwycić Morrisona dwoma rękoma za głowę i przerzuca nim przez ring jak lalką! JoMo próbuje wstać za pomocą narożnika, a Ryback szarżuje na Body Avalanche, ale tym razem John w porę zrobił unik! Do tego kontruje poprzez Enzuigiri i wyprowadza jeszcze cios z łokcia. Tym razem to Guru Wspaniałości bierze rozbieg i szarżuje, lecz Ryback wyrzuca go poza ring efektownym Back Body Dropem! The Big Guy rusza za przeciwnikiem, czeka na odpowiedni moment i dokłada potężny Lariat! Ryback wrzuca oponenta z powrotem do ringu i przypina go 1... 2... Kick-Out. The Human Wrecking Ball podnosi rywala i ciska nim Mat Slamem o matę. Po chwili powtarza atak. I jeszcze raz. Następnie z niesamowitą łatwością wyrzuca go na bark i przygotowuje pod Front Powerslam, ale ten w porę zeskakuje za jego plecy i kontruje Capoeira Spinning Heel Kickiem! Do tego z miejsca dokłada Standing Shooting Star Press! Pin 1... 2... Kick-Out! Morrison czeka na odpowiedni moment, by wykonać Springboard Roundhouse Kick... ale Ryback robi unik! Do tego mamy Meat-Hook Clothesline! The Big Guy krzyczy "Finish It!", a następnie wynosi Johna na barki! Mamy Shell Shocked! Pin 1... 2... 3!

Ryback szybko odchodzi od rywala i pokazuje jaki jest jego cel. Widać to po jego twarzy. Nawet nie pozwolił sędziemu na podniesieniu jego ręki w geście triumfu.

Przenosimy się na zaplecze, a dokładniej gdzieś w okolice parkingu. Widzimy AJ Stylesa i The Young Bucks siedzących lub stojących na schodach w przejściu. Przychodzi do nich Finn Balor.

Finn Balor: Byłem u Austina. Oficjalnie zatwierdził nasze walki z Dudley Boyz i z Brothers of Destruction. Dodał, że jeżeli któraś walka zakończy się nieczysto, zwłaszcza wygrana Young Bucksów w ten sposób, to Matt i Nick na Beast in the East będą musieli bronić pasów w Three Way'u. Także mamy przejebane.

Matt Jackson: Musimy wymyślić jakiś plan awaryjny.

AJ Styles: Myślę, że należy pokazać prawdziwą siłę Bullet Club. Siłę jakiej WWE jeszcze nie widziało.

Nick Jackson: Co masz AJ na myśli?

Finn Balor: Chyba wiem co, ale to ostateczny plan. W końcu... kto powiedział, że Bullet Club jednej nocy nie może odnieść historycznych zwycięstw zarówno nad Brothers of Destruction jak i Dudley Boyz? Wyobrażacie to sobie? Wtedy ta nowa era, era Hardcore Justice... zostałaby zdefiniowana jako Bullet Era. I tak też się stanie... a, jeszcze jedno. Za tydzień mamy walkę. Cała nasza czwórka kontra Bubba Ray, D-Von, Kane i The Undertaker.

Cała czwórka popatrzyła po sobie, a Jacksonowie wzruszyli ramionami.

NASTĘPNE PPV

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_show_logo_l/public/2016/04/Battleground_0--0eea11ad6c888e1d980a9f0e7991945c.png

W stage uderzają fajerwerki i rozlega się dym. Słyszymy

Adriana Neville'a. Anglik w swoim stylu wyłania się z dymu i zrzuca pelerynę, a następnie wskakuje do ringu. Tam już czeka na swojego przeciwnika. Tymczasem rozlega się theme song Samoa Joe i World Heavyweight Champion we własnej osobie wyłania się z zaplecza. Samoańczyk pewnym krokiem przemierza rampę i wchodzi do kwadratowego pierścienia, po czym lekceważąco rzuca ręcznikiem w rywala.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1483/neville_g4s_3.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/Samoa_Joe_cut_by_Danger_Liam.jpg

Main Event - Adrian Neville vs World Heavyweight Champion Samoa Joe

Normal Non-Title Match

Opis walki: Wydaje się, że będzie klincz, ale Joe próbuje niespodziewanie wyprowadzić mocny prawy. Neville robi unik, lecz odpowiada solidnym Low Kickiem. Zdenerwowany Samoańczyk przepycha oponenta i tam wyprowadza nawałnicę strike'ingowych Punchy w korpus, po czym dokłada Backhand Chop. Mamy Irish Whip w przeciwległy corner, co Neville wykorzystuje, by odbić się od haka i przeskoczyć nad rywalem! Anglik rusza jeszcze, by odbić się od lin, ale nadziewa się na potężny Big Boot! Do tego Joe popisuje się Running Sentonem! Pin 1... 2... Kick-Out! Joe powoli podnosi oponenta, wykręca mu rękę w Wrist Locku i wyprowadza mocny prawy. Ponadto częstuje przeciwnika nawałnicą prawych i lewych Punchy. Joe rusza, by odbić się od lin, a Adrian niespodziewanie kontruje Enzuigiri! Samoańczyk zostaje na nogach, więc Neville rusza, by odbić się od lin, ale nadziewa się na Samoan Drop! Pin 1... 2... Kick-Out! Joe podnosi oponenta i wrzuca na górną linę. Wyprowadza mocny Backhand Chop, po czym chce wykonać Muscle Buster, ale Neville w porę blokuje akcję i wyrywa się. Dokłada jeszcze kopnięcie i chce wykonać akcję z górnej liny, ale Joe w powietrzu przechwytuje go w Powerslam! Pin! 1... 2... Kick-Out! Zdenerwowany Joe podnosi przeciwnika i popisuje się Atomic Dropem. Do tego rusza, by odbić się od lin, ale Neville niespodziewanie odpowiada Dropkickiem! Wściekły Samoańczyk wypada z ringu, a Adrian bierze rozbieg i chce wykonać Somersault Plancha, lecz Joe w porę robi unik! Neville przewraca się na rampie, a Samoańczyk szybko wraca do kwadratowego pierścienia, bierze rozbieg i mamy Suicide Dive! Joe nie traci czasu, tylko wrzuca przeciwnika z powrotem do ringu, a następnie wynosi prosto na Muscle Buster! Pin 1... 2... 3!

Samoa Joe pokazuje klasę i pokonuje Neville'a. Zabiera od sędziego pas mistrzowski, który triumfalnie wznosi ku górze. Czy taki obrazek zobaczymy też na Battleground? Przekonamy się wkrótce... tymczasem widzimy się na RAW is Hardcore!

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-404938

:arrow: Fajny segment początkowy. Austin wypadł jak Austin, a RyBack... cóż, wypadł jakkolwiek, ale chyba taka była jego rola? Gwiazda miał być tu chyba Steve, nie?

:arrow: Wyatt kwalifikuje się do walki o pas, a to z miejsca budzi moje obawy, czy go nie przejmie...? Potem Dolph po kontrze, co mnie cieszy. PS Czy czasem Barrett na BackStage'u nie usłyszał, że jego walka jest następna? :D

:arrow: Bardzo podobał mi się motyw ze zniknięciem Bullet Clubu w stylu BoD/Unddertakera. Wyszlo to całkiem spoko, tylko czy kończenie segmentu leżącymi pretendentami do pasów tag team nie zeszmaciło ich trochę? (Mimo, że dostali od dwóch legend)

:arrow: ooo... walka obiecane Bad Newsowi się znalazła ;) Barrett wygrywa, co mimo interwencji Jericho podnosi go w hierarchii, pytanie tylko dokąd (i czy w ogóle dokądkolwiek) to prowadzi.

:arrow: Mocne deklaracje Sin Cary. Ciekawi mnie plan Rey'a... powrót WWE? Jakiś sojusz z Bullet Clubem? A może skończy się na jobbnieciu midcarterom i feudzie luchadorow? Pytanie tylko kto będzie w kim i kto będzie heelem a kto facem? Może być ciekawie ;)

:arrow: RyBack dostanie szansę? Please... feed...n't he more...

:arrow: A show kończy wygrana mistrza z Neville'm... co tu dużo mówić? Wygrał, i na uj drążyć temat :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-404975

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore - 1.06.2015

13 dni do WWE Battleground PPV, San Antonio, Texas, USA,AT&T Center

http://www.youtube.com/watch?v=wwnwjStswi4&feature=youtu.be

Antonio usiłuje wykonać Ricola Bomb... ale tym razem Austin skutecznie kontruje poprzez DDT! AA wyczuwa swoją okazję, by szybko wspiąć się na narożnik i wykonuje świetne 450 Splash! Pin 1... 2... Kick-Out! Aries jest wściekły, lecz momentalnie wynosi oponenta prosto na Brainbuster... jednakże Cesaro w powietrzu kontruje ciosami z kolana, po czym tym razem udanie wykonuje Ricola Bomb! Szwajcar wykorzystuje okazję i wykonuje Neutralizer! Pin 1... 2... Kick-Out!!! Cesaro nie może w to uwierzyć! Aries odkopał po finisherze! Antonio szykuje się do kolejnego Neutralizera... ale gra muzyka Johna Ceny! John wychodzi na stage i powoli przemierza rampę, by stanąć na jej końcu. Rozlegają się głośne chanty "John Cena Sucks!" wraz z gwizdami. Cesaro jednak nadal szykuje się do finishera, choć fakt iż na chwilę zatrzymał się dał czas Ariesowi do skontrowania Back Body Dropem! Austin zbiera siły i mamy Discus Elbow Smash, po czym dokłada jeszcze Brainbuster! AA jednak ma coś jeszcze w zanadrzu! Wspina się na szczyt narożnika mimo zmęczenia... i mamy 450 Splash! Pin 1... 2... 3!

Austin zadowolony pozwala sobie na celebrację, ale jest tylko chwilowa. Po zabraniu pasa mistrzowskiego do ringu wchodzi John Cena, który staje naprzeciw Ariesa. AA wznosi mistrzostwo ku górze i pokazuje uśmiechnięty Cenie "You Can't See... This!". John odpowiada lekkim uśmiechem i momentalnie wynosi Ariesa na barki! Attitude Adjustment!!! Obolały Aries ucieka z ringu, zostawiając w nim pas mistrzowski. Cena spogląda na tytuł i wznosi ku górze.

Fajerwerki wzbijają się ku górze, a to oznacza iż czas na kolejne, przedostatnie RAW is Hardcore przed Battleground!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/26/Michael_Cole_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/19/J._B._L._.5.jpg

Michael Cole: Jak ten czas pędzi! Ledwo mieliśmy WrestleManię trzydziestą pierwszą, dopiero co byliśmy po Extreme Rules, a już jesteśmy na ostatniej prostej przed Battleground!

JBL: Jakby tego było mało, to jesteśmy obecnie w Teksasie, czyli w miejscu, gdzie w następnym roku będziemy gościć WrestleManię! Ta cała otoczka powoduje, że dzisiejsze RAW is Hardcore powinno być naprawdę ekscytujące!

Michael Cole: I będzie! Już możemy zapowiedzieć, że dzisiaj czeka nas ostatni półfinał turnieju o United States Championship! Big Show zmierzy się z Romanem Reignsem, a zwycięzca na Battleground zawalczy o pas z Randym Ortonem. Tymczasem przed nami MizTV!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/The_Miz_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

I rzeczywiście ring jest specjalnie przybrany, a na samym środku stoi The Miz z mikrofonem w ręku.

The Miz: Witajcie w jednym z najchętniej oglądanych, najwspanialszym i najbardziej niesamowitym show w historii RAW is Hardcore! Niemal tak niesamowitym, jak jego gospodarz, czyli ja... "The Moneymaker"... The Miz! Jak doskonale wiecie za trzynaście dni odbędzie się kolejna gala PPV, która będzie do obejrzenia za darmo dla nowych abonentów na WWE Network! Zobaczymy podwójny main event, a jedną z dwóch walk wieczoru Battleground będzie Triple Threat Match o WWE Championship! Już teraz chciałbym zaprosić do ringu jednego z uczestników tej walki! Przed Wami były dwukrotny mistrz WWE i były United States Champion... Antonio... Cesaro!

Rozlega się

i na stage przy dużym cheerze wychodzi Antonio Cesaro! Szwajcar wita się z fanami swoim gestem jodłowania i pewny siebie wkracza do ringu, gdzie wita się z Mizem i siada na wskazanym miejscu.

The Miz: Czas na drugiego z gości! Ten człowiek jeżeli wygra na Battleground, to zrówna się z samym Riciem Flairem pod względem ilości reignów jako WWE Champion lub World Heavyweight Champion! Panie i Panowie... John... Cena!

Zaczyna grać "The Time is Now", na co publiczność reaguje przeraźliwie głośnymi chantami "John Cena Sucks!". Ten tylko podkręca publikę, udając, że dyryguje nimi. Wbiega do ringu i ignorując pozostałych siada na swoim miejscu.

The Miz: No i czas na ostatniego... zadebiutował podczas Royal Rumble Matchu, a już w ciągu pięciu miesięcy od debiutu nie tylko zdobył walizkę Money in the Bank, ale także został nowym WWE Championem! Sam siebie określa jako "The Greatest Man Than Ever Lived"! Oto Austin... Aries!

Światło na arenie nieco przygasa i rozlega się "Ambition and Vision"! Z zaplecza wyłania się w końcu sam WWE Champion, który dostaje dość mieszaną reakcję, ale w przeważającej części cheer. AA wskakuje do ringu i wita się z Mizem, a następnie siada pomiędzy Cesaro i Ceną, podczas gdy Miz ustawia się obok ich.

The Miz: Pewnie niewiele osób ma tego świadomość, ale w jednym ringu obecnie znajdują się cztery osoby, które kiedykolwiek posiadały WWE Championship. Jako pierwszemu chciałbym zadać jednak pytanie obecnemu champowi, Austinowi... większość zawodników WWE obawiałaby się sytuacji w której musiałoby walczyć przeciwko dwóm takim tytanom. Dlaczego zatem podjąłeś decyzję o realizacji walizki akurat na Extreme Rules i akurat po ich walce?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/aries_world_champ_04.png

Austin Aries: Cóż, sam doskonale wiesz Miz, że walizka Money in the Bank może dać zarówno przepustkę do bram main eventów największych gal ppv, jak i wiąże się z dużym ryzykiem. Mimo iż jestem w WWE tak jak wspomniałeś od pięciu miesięcy, to doskonale wiem co potrafią Antonio i John. Wiedziałem też przed ich walką na Extreme Rules, że jeżeli pojawi się jakakolwiek okazja do realizacji kontraktu na jednym z nich jako mistrz... to właśnie po ich pojedynku! Wszyscy widzieli ile z siebie dali. Ja sam byłem pod olbrzymim wrażeniem tego jak przenieśli walkę na szczyt klatki, czy też Double Foot Stompu z dachu klatki w wykonaniu Cesaro. Obydwaj dali z siebie wiele i być może to była dla nich najbardziej wycieńczająca walka jeden na jednego w ich karierach. Druga taka okazja mogła się długo nie pojawić, a ja nie miałem zamiaru czekać z realizacją kontraktu, bo chciałem jak najszybciej zostać WWE Championem. No... i oto i jestem nim.

The Miz: John... to ty byłeś tym na którym zrealizowano kontrakt. Nie miałeś wrażenia, że historia znowu zatacza koło? Że niezależnie co robisz, to i tak kończysz ciągle tak samo?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/3884_John_Cena.jpg

John Cena: Miz... lepiej zamknij mordę. Możesz się wywyższać przez całą swoją karierę, bo w statystykach masz zapisane zwycięstwo ze mną w main evencie WrestleManii 27. Wszyscy jednak wiemy doskonale jak do tego doszło. Osoba, która wtedy przyczyniła się do Twojego zwycięstwa została zniszczona. Ciebie może czekać to samo.

The Miz: Ok... rozumiem... to może ty Antonio powiesz nam jaki masz plan na walkę na Battleground.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/cesaro_g4s_24.jpg

Antonio Cesaro: Mój plan jest prosty. Można powiedzieć, że znalazłem się w podobnej sytuacji co rok temu. Mniej więcej w tym samym okresie kalendarza musiałem bronić WWE Championship na Over The Limit w walce z CM Punkiem i Randym Ortonem. Wtedy też byłem tuż po realizacji kontraktu z walizki Money in the Bank, więc można powiedzieć, że Austin powtarza moją historię. Ja jednak pokonałem Punka i Ortona. I to nie przypadkowo. Punk po walce trafił do szpitala przez mój Big Boot przy ringpoście, a Orton został posłany w palący się stół. Jeżeli na Battleground będę zmuszony zrobić to ponownie, by odzyskać WWE Championship i po raz trzeci zostać mistrzem, to absolutnie nic mnie nie powstrzyma w dokonaniu tego.

John Cena: Tak Antonio... mniej więcej to samo mówiłeś przed walką ze mną. Odszczekiwałeś się, że nie przegrasz ze mną... że nie powtórzy się historia sprzed roku jak w walkach z Brockiem Lesnarem... chłopie! Przestań myśleć, że masz komukolwiek cokolwiek do udowodnienia!

Antonio Cesaro: Oczywiście, że mam! Cała moja sekcja będąca na trybunach liczy na mnie! To dla nich walczę, bo w porównaniu do Ciebie mam jeszcze dla kogo walczyć!

John Cena: I to jest Twój błąd! Wiara w tych ludzi powoduje u Ciebie słabość! Na Extreme Rules aż nadto chciałeś im coś udowodnić i zobacz jak skończyłeś.

Antonio Cesaro: Niewiele gorzej od Ciebie, bo w końcu po tamtej gali ty też nie masz pasa mistrzowskiego i to przynajmniej mnie pociesza. [Cena wstał i stanął naprzeciw Cesaro. Miz opuścił ring]

Austin Aries: Czekajcie, czekajcie... w tej chwili nie jest ważne to, czy jeden z Was walczy dla fanów, czy drugi z Was dla siebie. Ważne jest to, kto jest obecnym WWE Championem. A faktem jest... że ja posiadam pas mistrzowski! [Wzniósł pas ku górze] I to nie zmieni się po Battleground. Doskonale wiem jak dobrzy jesteście... ale Waszym problemem jest to, że nie do końca wiecie na ile stać mnie. I zamierzam to wykorzystać.

John Cena: A Tobie ktoś dawał głos? No właśnie! Więc lepiej...

Aries nie wytrzymał i rzucił się na Cenę! Powalił go na matę i zasypuje serią Punchów. Cesaro w końcu odrzuca Austina, a ten wstaje za pomocą narożnika. Szwajcar wzrusza ramionami i wyprowadza Running European Uppercut! Widzi, że Cena wstaje za pomocą lin, więc jego też traktuje tą akcją! Ponownie chce ruszyć na Austina, ale on wyrzuca Antonio Back Body Dropem poza ring!!! Cena także szarżuje na Double A, a ten podciąga linę i pozbywa się Johna z kwadratowego ringu! WWE Champion bierze jeszcze rozbieg i mamy Suicide Dive! Nakręca publiczność do cheeru i ponownie atakuje Cenę. W końcu przybiega kilku sędziów, którzy uspokajają Ariesa i pozostałych. Gra też muzyka

Generalna Managerka RAW is Hardcore wychodzi na stage z mikrofonem w ręku.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1249/stephaniemcmahon.jpg

Stephanie McMahon: Dobrze, wystarczy tego! Widzę, że RAW is Hardcore zamienia się nam w jedno wielkie pole bitwy, a przecież Battleground mamy za trzynaście dni! Widzę jednak, że cała Wasza trójka nie może się doczekać i chce walki, więc każdemu z Was wyznaczę pojedynki na dzisiaj! Antonio... wiem, że lubisz wyzwania i nie boisz się nowych przeciwników. Zatem jeszcze dzisiaj zmierzysz się z nikim innym jak z Finnem Balorem! Z kolei ty John... wiem, że ciągnie Cię do main eventów i uwielbiasz dokonywać personalnych zemst. A taką po części będzie dzisiejszy pojedynek z Austinem Ariesem w non-title matchu! Co więcej... Wasza walka będzie No DQ Matchem, więc poczujecie się tak jakby to już było Battleground! Życzę powodzenia Panowie!

Zabrzmiała muzyka Stephanie i ta opuściła ring. Austin uśmiechnął się, co również uczynił Antonio... jedynie John wygląda na zdenerwowanego.

Michael Cole: No to Stephanie nie bawi się w tańcu. Nie dość, że zobaczymy znakomicie prezentujący się na papierze zestaw Antonio Cesaro kontra Finn Balor, to walką wieczoru będzie No DQ Match między Austinem Ariesem, a Johnem Ceną!

JBL: W WWE nie widzieliśmy jeszcze starcia Cesaro z Balorem, więc nie mogę już się doczekać, by ich zobaczyć dwóch w akcji. A Cena dostaje znakomitą okazję, by podwójnie zemścić się na Ariesie zarówno za to, że ich walka na RAW is Hardcore sprzed kilku tygodni nie miała normalnego zakończenia, jak i za realizację walizki na Extreme Rules!

Michael Cole: To jeszcze dzisiaj, a przed nami walka z udziałem kobiet. I to tag teamowa! Obecna WWE Women's Champion Paige wzmocniona Natalyą zmierzy się z pretendentką Naomi i jej przyjaciółką Taminą!

NASTĘPNE PPV

Walka I

WWE Women's Champion Paige&Natalya vs Naomi&Tamina

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3222/New_Paige_Jibi_Ketsuya_Render1.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/761/Natalya_1_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2402/4230_Naomi.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2289/Tamina_cut_by_Danger_Liam.jpg

Opis walki: Walkę zaczynają Natalya i Tamina. Mamy klincz z którego zwycięsko wychodzi Snuka i przechodzi w Waist Lock. Natalya kontruje ciosem z łokcia, po czym rusza, by odbić się od lin, lecz nadziewa się na Back Body Drop. Kanadyjka próbuje wstać, ale nadziewa się na Shoulder Block. Tamina szybko chce dołożyć Elbow Drop, lecz Natalya w porę robi unik. Nattie wstaje i popisuje się Snapmarem, po czym mamy przypięcie. 1... 2... Kick-Out. Natalya szybko zapina boczny Headlock w parterze. Tamina jednak bez większych problemów podnosi się i... kontruje Back Suplexem! Do tego robi zmianę z Naomi, a ta wykonuje Leg Drop! Pin 1... 2... Kick-Out. Naomi podnosi Natalyę i Irish Whipem ciska w narożnik. Szarżuje, a Nattie kontruje ciosem z łokcia. Do tego mamy Schoogirl Pin! 1... 2... Kick-Out! Natalya chce wyprowadzić Discus Clothesline, lecz Naomi w porę robi unik i odpowiada wspaniałym Spinning Heel Kickiem! Pin 1... 2... Kick-Out! Naomi przeciąga Natalyę bliżej narożnika i szykuje ją pod Split-Legged Moonsault, ale Natalya w porę robi unik! Kanadyjka próbuje wstać i robi zmianę z Paige! Ta momentalnie wpada do ringu i powala Naomi Clotheslinem! Po chwili mamy Shot-Arm Clothesline. I jeszcze jeden, po czym następuje Side Kick w podbródek! Tamina usiłuje zaingerować, ale Paige nie pozwala jej na to, wyprowadzając jej mocny cios z kolana! To powoduje, że Snuka wypada z ringu, a Brytyjka szykuje się do kolejnej akcji. Szykuje się do Running Single Leg Dropkicku, ale Naomi w porę robi unik! Do tego podnosi Paige, by Front Suplexem cisnąć ją na górną linę. Naomi wskakuje na drugą linę i mamy gilotynowy Diving Leg Drop! Pin 1... 2.. w ostatniej chwili przerywa Natalya! Do ringu wkracza też Tamina, która wyrzuca Kanadyjkę z ringu! To samo chce zrobić z Paige, ale ta w porę kontruje i sama wyrzuca Snukę z kwadratowego pierścienia! Naomi chce to wykorzystać Rear View, ale Paige sprytnie przytrzymała się lin i uniknęła finishera! Poza ringiem tymczasem Natalya atakuje Taminę i ich walka przenosi się na rampę! Do tego Natalya powala Taminę i zapina Sharpshooter! Ponadto Paige w ringu podnosi Naomi i mamy Ram-Paige! Pin 1... 2... 3!

Natalya zadowolona puszcza Taminę poza ringiem i wraca do kwadratowego pierścienia, by wraz Paige celebrować wygraną. Angielka odbiera pas mistrzowski i triumfalnie wznosi ku górze. Czy taki widok zobaczymy też na Battleground?

New_United_States_Championship_design.png.jpg

Jeszcze dzisiaj Big Show vs Roman Reigns w drugim półfinale turnieju o United States Championship

Zwycięzca na Battleground zawalczy z Romanem Reignsem!

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Renee Young ma gościa...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5179/Renee_Young_3_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/8215_Sheamus_cut_by_Crank.jpg

Renee Young: Witajcie! Wraz ze mną jest nikt inny jak pretendent do Hardcore Championship - "Celtycki Wojownik", Sheamus! Sheamusie... po pokonaniu Kofiego Kingstona i Zacka Rydera zmierzysz się z Alexandrem Rusevem za trzynaście dni na Battleground o wspomniane Hardcore Championship. Dzisiaj jednak zmierzysz się z Sethem Rollinsem. Czy to dobre wyzwanie przed PPV?

Sheamus: W WWE każda walka jest wyzwaniem. Dla mnie w tej chwili szczególnie, bo social media ostatnio szybko obiegła informacja, że tydzień temu odniosłem pierwszą wygraną w tym roku. Jednak wierzę, że walka z Rusevem przychodzi w doskonałym momencie. Za trzynaście dni na Battleground zostanę po raz pierwszy Hardcore Championem, natomiast dzisiaj... dzisiaj będę mógł wyładować złość na Sethie Rollinsie na dwa tygodnie przed tą najważniejszą walką dla mnie dotąd w tym roku. I zobaczycie... zobaczycie, że "Celtycki Wojownik" nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

Przenosimy się do biura Stephanie McMahon. GM RIH sprawdza coś przez telefon, ale przerywa jej wchodzący do środka Kurt Angle...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1249/stephaniemcmahon.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/kurt_angle_e2k9.jpg

Stephanie McMahon: Kurt! Nie spodziewałam się Twojej wizyty...

Kurt Angle: Wcale nie dziwię się... rzadko o coś proszę. Z reguły nie muszę tego robić. Jednak tym razem... wyjątkowo chcę Cię prosić Stephanie o wyznaczenie mi walki na Battleground.

Stephanie McMahon: Cóż Kurt... w normalnych okolicznościach pewnie nie miałabym z tym żadnego problemu, ale ty ostatnio przegrałeś walkę w turnieju o United States Championship, część zawodników jest zajętych poszczególnymi rywalizacjami... rozumiem Twoją irytację, że na ten moment jesteś poza kartą na Battleground, a jeszcze niedawno byłeś Intercontinental Championem, ale sam rozumiesz...

Kurt Angle: Stephanie, szczerze... nie obchodzi mnie kto będzie moim rywalem. Tylko proszę Cię o walkę na tym PPV... chcę tylko tej jednej walki, by wiedzieć, czy sobie powoli zacząć darować z wrestlingiem, czy jeszcze coś mogę tutaj osiągnąć.

Stephanie McMahon: Dobrze... rozumiem, że może to być absolutnie każdy zawodnik, więc mam nadzieję, że nie obrazisz się iż swojego rywala poznasz dopiero na Battleground. Myślę, że obecnie to będzie najbardziej rozsądny dla nas układ. W porządku?

Kurt Angle: Dobrze, zgadzam się. Dziękuję Stephanie...

Kurt odszedł, a Stephanie wróciła do swoich zajęć...

Walka #2

Braun Strowman vs Randy Orton

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/6435/Braun_Strowman_1_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy_orton_g4s_2_6.jpg

Opis walki: Randy widzi doskonale różnicę w budowie ciał z rywalem, więc unika na początku starć siłowych. Próbuje zaatakować nogi przeciwnika, ale i to mu nie wychodzi, bo Strowman przechwytuje go, wynosi chwytając dwoma rękami za gardło i rzuca przez ring jak lalką. Zdenerwowany Orton opuszcza kwadratowy pierścień, by zastanowić się nad taktyką. Po chwili jednak wraca na pole bitwy. Wydaje się, że będzie klincz, jednakże Orton ucieka za plecy oponenta i wyprowadza serię ciosów w plecy. Viper bierze rozbieg odbijając się od lin i wyprowadza Football Tackle w nogi olbrzyma! Strowman jednak wciąż stoi, więc Orton dokłada Dropkick z miejsca! Żmija jednak nie przypina rywala, tylko dokłada Jumping Knee Drop. Do tego mamy stompnięcie w głowę. I w rękę. I w drugą rękę. The Apex Predator znalazł chyba odpowiedni sposób, by jak najbardziej osłabić rywala. Publiczności nie musi się to zbytnio podobać, ale to chyba najlepsza taktyka jaką Randy mógł obrać. Viper dokłada jeszcze jeden Jumping Knee Drop i mamy przypięcie 1... 2... Kick-Out. Żmija zapina boczny Headlock w parterze. Strowman próbuje walczyć i powoli podnosi się. Orton cały czas trzyma uchwyt, więc Braun wynosi go i zrzuca Back Suplexem! Pin 1... 2... Kick-Out! Olbrzym stracił sporo sił, więc powoli rozpracowuje rywala. Podnosi go i z całej siły Irish Whipem wyrzuca poza ring. Strowman rozgląda się po arenie i zbiera heat, więc rusza za przeciwnikiem. Podnosi go i chce z całej siły cisnąć Irish Whipem Ortona w ringpost, ale ten w porę kontruje i odwraca atak! Strowman uderza głową o rurę, a Viper wykorzystuje to i wrzuca jeszcze przeciwnika na apron... i mamy klasyczne DDT poza ring! Randy wrzuca oponenta z powrotem do ringu i szykuje się do finishera. Nadchodzi RKO... ale Strowman w porę przechwytuje rywala w Full Nelson Hold! Orton znalazł się w poważnych opałach! Szuka jakiejś drogi ucieczki, ale powoli odpływa... publiczność go mocno dopinguje. Orton próbuje coś zrobić... i w końcu kontruje wyprowadzając kilka ciosów tyłem głowy! Robi to aż w końcu wydostaje się z uchwytu... i mamy RKO outta nowhere! Pin 1... 2... 3!

Randy mocno nakręcony celebruje zwycięstwo. Widać, że bardzo tego potrzebował. Publiczność cieszy się wraz z Ortonem.

Michael Cole: Randy Orton wygrywa z olbrzymem jakim jest Braun Strowman i pokazuje, że jest w świetnej dyspozycji przed Battleground i walką o United States Championship!

JBL: Zwłaszcza iż jego rywalem może być zawodnik podobnych gabarytów, bowiem jeszcze dzisiaj w drugim półfinale turnieju Big Show zmierzy się z Romanem Reignsem!

Michael Cole: John, John... dostałem wiadomość z zaplecza... lepiej szybko się tam przenieśmy.

Ponownie dzisiejszego wieczoru widzimy Stephanie McMahon. Tym razem widzimy, że kłóci się z jakimś pracownikiem...

Stephanie McMahon: Ale jak to go nie ma?! Przecież miał walczyć z Big Showem! Co on sobie myśli?! Dobrze... w takim razie przekaż mu, że jest zawieszony do odwołania. Niech sobie nie myśli nawet, że unikając turnieju o U.S. Championship dostanie szansę walki o główny pas!

Równie szybko przenosimy się do pomieszczenia, gdzie przebywa Bullet Club. Widzimy AJ Stylesa, Finna Balora i braci Jacksonów. Cała czwórka ma na sobie kurtki stajni.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2620/Finn_Balor_30_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_7_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2030/matt_jackson_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2029/nick_jackson_01.jpg

AJ Styles: Jesteśmy na RAW is Hardcore... a wszyscy doskonale wiedzą, że tutaj nie zobaczycie Dudley'ów, czy "Braci Destrukcji". Wiecie jednak co na pewno zobaczycie? Grupę, która ma aspiracje do tego, by być najbardziej dominującą, najbardziej niszczycielską i najbardziej nieprzewidywalną stajnią wszech czasów w WWE! Nie w historii RAW is Hardcore... nie w historii SmackDown!... a w całej historii tej federacji! Doskonale jednak rozumiemy, że słowa musimy udowadniać w czynach, dlatego początkiem tego procesu będzie Battleground!

Matt Jackson: Mały zalążek naszych możliwości widzieliście na Extreme Rules, gdzie Finn pokonał Kane'a, a my z Nickiem odebraliśmy The Dudley Boyz WWE Tag Team Championships. Pokonaliśmy najbardziej utytułowany tag team w historii WWE! I zrobimy to po raz drugi za te trzynaście dni. Nikt chyba nie ma wątpliwości, że tego dokonamy, prawda Nick?

Nick Jackson: Dokładnie bracie. Wiemy jaką historię mają za sobą Bubba Ray i D-Von. Wiemy na co ich stać. Ale do cholery jasnej, wiemy też na co nas stać! Na pewno Was nie ignorujemy Dudley Boyz, tak jak twierdziliście na SmackDown!. Jednak nie jesteśmy żółtodziobami, by brać tak na poważnie każdego i wszystko co ktoś powie. Jesteśmy w WWE, by przeprowadzić potężne Superkick Party i tak też stanie się na Battleground, gdzie dostaniecie jeden Superkick, kolejny, następny i tak w kółko, a muzyka, która zabrzmi Wam w głowach... na pewno nie będzie brzmieć słodko.

Finn Balor: Bullet Club nie boi się nikogo i niczego. Bullet Club nie ma wyzwań. To Bullet Club jest wyzwaniem dla innych. Dzisiaj... pokonam byłego WWE Championa Antonio Cesaro. Na SmackDown! cały nasz team zwycięży z Dudley Boyz i Brothers of Destruction. A na Battleground... ja pozbawię jakichkolwiek złudzeń Kane'a, a jego towarzystwo w postaci The Undertakera nie pomoże mu, bo mam za plecami "Fenomenalnego"... AJ Stylesa.

Walka #3

Sheamus vs Seth Rollins

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/seth_rollins_g4s_32.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/8215_Sheamus_cut_by_Crank.jpg

Opis walki: Zaczynamy kolejny pojedynek. Mamy klincz z którego zwycięsko wychodzi Sheamus i przepycha przeciwnika do narożnika. Wydaje się, że tam przerwie uchwyt, ale niespodziewanie Irlandczyk wyprowadza mocny cios z kolana. Do tego mamy European Uppercut. Irish Whip na liny, których Rollins niespodziewanie chwyta się. Sheamus chce pozbyć się go z ringu Clotheslinem, ale ten w porę podciąga liny i wyrzuca Irlandczyka poza kwadratowy pierścień! Rollins bierze rozbieg... i mamy Somersault Plancha! Architekt uśmiecha się i pozwala na moment tauntu, po czym wrzuca oponenta z powrotem do ringu. Sam Seth szykuje się do odpowiedniego momentu na wykonanie Springboard Clothesline'u, lecz Sheamus w porę przechwytuje go w Irish Curse Backbreaker! Pin 1... 2... Kick-Out! Celtycki Wojownik podnosi rywala i wyprowadza mu mocny cios z łokcia. Rollins lekko zamroczony pada na narożnik, a Sheamus rusza, by odbić się od lin i wyprowadza Running Shoulder Thrust. Seth odchodzi od cornera, ale inkasuje jeszcze Running Double Axe Handle! Irlandczyk powala przeciwnika i zapina Texas Cloverleaf! Rollins walczy z dużym bólem, ale nie ma zamiaru się poddać. Architect podnosi się i czołga do lin, aż w końcu przerywa submission. Sheamus puszcza uchwyt, ale po chwili wraca po oponenta, a ten Back Body Dropem wyrzuca go na drugą stronę ringu. Irlandczyk wykorzystuje to i zaplątał ręce Rollinsa między liny, by zacząć swoją charakterystyczną serię ciosów w klatkę piersiową! Publiczność odlicza każdy cios, aż do dziesiątego i Sheamus przerywa atak. Czeka na kolejny ruch aż przeciwnik podniesie się i chce popisać się Springboard Shoulder Tackle, ale Rollins niespodziewanie kontruje Superkickiem! Zamroczony The Great White pada na matę, a Architekt podnosi go i wynosi prosto na Turnbuckle Powerbomb! Rollins bierze jeszcze rozbieg na Curb Stomp, ale Sheamus niespodziewanie robi unik i odpowiada Brogue Kickiem! Pin! 1... 2... 3!

Sheamus obolały, ale zadowolony celebruje wygraną... póki nie przerywa mu donośne

. Na stage wychodzą Hardcore Champion Alexander Rusev i Lana.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/Rusev_cut_by_Danger_Liam_3.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5593/8258_Lana_cut_by_Crank.jpg

Lana: Moje gratulacje Sheamusie. W imponującym stylu pokonałeś Setha Rollinsa. Wiedz jednak... że w starciu z "Superatletą" to będzie zdecydowanie za mało na Battleground, za trzynaście dni.

Alexander Rusev: Widzisz... jestem człowiekiem, który jest zawodnikiem kompletnie innego kalibru w porównaniu do Ciebie. Jestem wrestlerem, który nie tylko jest niesamowicie silny, ale także nie boi się wyzwań. Jestem także wrestlerem... który daje szanse innym. By walczyć ze mną na Battleground pokonałeś Kofiego Kingstona i Zacka Rydera. Chyba masz świadomość, że to żaden wyczyn, zważając na to, że nawet nie miałeś miejsca w karcie walk na WrestleManię trzydziestą pierwszą i przegrałeś większość swoich walk w ciągu kilku ostatnich miesięcy. Nie masz żadnych... powtarzam, żadnych argumentów, by liczyć na zwycięstwo ze mną. Na Battleground zrobię z Tobą to co z innymi przeciwnikami... czyli po prostu zniszczę!

Sheamus: Dlaczego nie skończysz pieprzyć i nie wejdziesz do tego ringu, by ze mną zawalczyć?! Czyżbyś się mnie jednak obawiał?!

Alexander Rusev: Rusev nikogo się nie obawia. Nie bałem się walki z Kurtem Angle, mimo iż wiedziałem iż będzie to moja najtrudniejsza walka w karierze i rzeczywiście taka była, choć w niczym nie odstawałem Kurtowi. Tym bardziej nie będę się obawiał walki z Tobą. Nie muszę robić jednak już teraz. Ci ludzie nie zasługują, by widzieć Ruseva w akcji na RAW is Hardcore!

Sheamus: Ale ja nie mówię o normalnej walce! Zamierzam skopać Twoją bułgarską dupę! I albo ty przyjdziesz po mnie... albo ja pójdę po Ciebie!

Sheamus rzuca mikrofon i zachęca Ruseva do walki. Ten wściekły patrzy na niego... i powoli zdejmuje pas mistrzowski, po czym wręcza go Lanie. Alexander krzyczy coś po rosyjsku i nakręcony zmierza w kierunku ringu... ale zatrzymuje się na końcu rampy. Uśmiechnął się i machnął ręką. Zdenerwowany Sheamus ruszył zatem za oponentem i zaczęli brawl na rampie! Irlandczyk chce cisnąć Ruseva w ringpost, ale ten kontruje i to Sheamus uderza głową o rurę! Rusev... wyjmuje spod ringu stół! Rozkłada go i ustawia na nim Sheamusa, po czym sam staje na krawędzi ringu przy ringpoście. Wydaje z siebie wściekły okrzyk i rusza na Splash, ale Sheamus w porę robi unik i to Rusev sam sobą niszczy stół! Przerażona Lana sprawdza jego stan, a Irlandczyk zadowolony sięga po pas mistrzowski i wznosi ku górze.

Michael Cole: Kto by się spodziewał, że wyłonienie nowego pretendenta do Hardcore Championship przerodzi się w taką rywalizację? Obydwaj zawodnicy chcą sobie coś udowodnić, a szczególnie sporo do udowodnienia ma Sheamus.

JBL: Zwróć bardzie uwagę do czego doszło po konfrontacji słownej... do użycia stołu! Czyżby to miało być nawiązanie do stypulacji w jakiej mogą zawalczyć na Battleground? Wszyscy przecież doskonale wiemy, że walka o Hardcore Championship nie może być na normalnych zasadach.

Michael Cole: Zapewne przekonamy się o tym za tydzień, na ostatnim RAW is Hardcore przed Battleground. Tymczasem przed nami walka, która została ogłoszona na początku gali przed GM Stephanie McMahon! Po raz pierwszy w WWE - Antonio Cesaro kontra lider Bullet Club, Finn Balor!

Jesteśmy na zapleczu, gdzie zdenerwowana Stephanie McMahon wyraźnie kogoś szuka. W końcu napotyka... ponownie dzisiejszego wieczoru Kurta Angle.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1249/stephaniemcmahon.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/kurt_angle_e2k9.jpg

Stephanie McMahon: Kurt, jak dobrze, że Cię znalazłam... przepraszam, że wcześniej potraktowałam Cię nieco... chłodno... widzisz, plany się zmieniły. Roman Reigns całkowicie olał dzisiejszy półfinał i opuścił arenę. Nie wiem dlaczego to zrobił... ale w każdym razie potrzebuję zastępstwa na jego miejsce, bo inaczej Big Show awansuje bez półfinału do walki o pas, a to będzie nie fair w stosunku do pozostałych uczestników turnieju, w tym do Ciebie. Pomyślałam... że jeżeli nadal chcesz walki na Battleground, to równie dobrze możesz pokazać mi, że zasługujesz na nią...

Kurt Angle: Czekaj... mam dzisiaj zawalczyć z Big Showem? Tak nagle? Bez żadnego przygotowania?

Stephanie McMahon: Wiem, że to może być dla Ciebie problem...

Kurt Angle: Nie! To znaczy... okej, zawalczę z Big Showem. Niech będzie. Możesz też być pewna, że przy najbliższej okazji i Roman dostanie nauczkę za to, że tak znieważył Ciebie i mistrzostwo Stanów Zjednoczonych. It's true... it's damn true!

Przed nami kolejna walka dzisiejszego wieczoru. Światło na arenie przygasa, a ze stage'u wychodzi duży dym. Rozlega się

, a z zaplecza wyłania się nikt inny jak Finn Balor. Co ciekawe jest sam. Najwyraźniej chce coś udowodnić publiczności. Spokojnie przy sporym heacie przemierza rampę i wkracza do ringu, gdzie jeszcze wskakuje na narożnik i pozuje. Balor siada na cornerze i czeka na rywala. W końcu gra
. W AT&T Center rozlega się duży cheer, a na stage wychodzi były WWE Champion - Antonio Cesaro. Szwajcar spokojnie, w swoim stylu wchodzi do kwadratowego pierścienia.

Walka #4

Antonio Cesaro vs Finn Balor

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_0_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2620/Finn_Balor_30_cut_by_Danger_Liam.jpg

Opis walki: Antonio wyciąga rękę do Finna przed rozpoczęciem walki, ale ten ignoruje gest, co publiczność kwituje dużym heatem. Obydwaj ustawiają się do zwarcia, jednakże tu momentalnie Finn zaskakuje oponenta i przechodzi do Waist Locku. Cesaro próbuje się wyrwać, ale Balor unika ciosów z łokcia. Szwajcar decyduje się zatem na manewr siłowy. Udaje mu się samemu rozerwać uchwyt, a następnie przechwytuje oponenta w boczny Headlock i mamy Takedown, po czym kontynuację akcji w parterze. Teraz to Irlandczyk musi szukać drogi do ucieczki. W końcu podnosi się i odpycha przeciwnika do lin, a następnie wyrywa się z uchwytu. Cesaro rusza, by odbić się od przeciwległych lin, a Balor chce wyprowadzić Dropkick, lecz Szwajcar w porę zatrzymuje się przed tą akcją! Do tego sam popisuje się Double Foot Stompem z miejsca! Pin 1... 2... Kick-Out! Antonio podnosi oponenta i wyprowadza European Uppercut. Po chwili jeszcze jeden. I kolejny. Mamy próbę Irish Whipu, ale Balor zablokował akcję i odwrócił atak, by przejść w Arm-Trap Neckbreaker! Pin 1... 2... Kick-Out. Finn przymierza się do wykonania Suplexu, ale Cesaro nie pozwala na to. Siłowo rozrywa uchwyt i sam wynosi przeciwnika prosto na Double Underhook Powerbomb! Pin 1... 2... Kick-Out! Swiss Superman wskakuje na narożnik i siada na górnym haku. Czeka aż oponent podniesie się i odbija się dwukrotnie od lin na Diving Crossbody! Balor jednak sprytnie przy okazji przerolował go w przypięcie! 1... 2... Kick-Out! Obydwaj podrywają się i mamy Sling Blade od Balora! Do tego Irlandczyk jeszcze bierze rozbieg i Running Front Dropkickiem wbija rywala w corner! Finn wspina się na szczyt narożnika... i mamy Coup de Grâce! Ale Cesaro w porę robi unik! Czeka aż Balor wstanie i wyrzuca go z miejsca prosto na Very European Uppercut! Do tego nakręcony Szwajcar dokłada Neutralizer! Pin 1... 2... 3!

Szwajcar odnośni zwycięstwo w dobrym stylu, na trzynaście dni przed Battleground! Ale chwila... światło na arenie gaśnie! Co to ma znaczyć?! Słyszymy gong... po drugim gongu światło zapala się, a The Young Bucks wyprowadzają Cesaro Double Superkick! Do tego Styles wspina się na szczyt narożnika i dokłada Spiral Tap!!! Tylko po co... po co ten atak?! Przecież Cesaro w niczym im nie zagroził... Bullet Club pomaga wstać Balorowi... A tymczasem na arenie rozlega się ponownie gong! Tym razem gdy światło zapala się w ringu pojawiają się Brothers of Destruction! Kane i Undertaker chwytają za gardła wszystkich członków Bullet Club i mamy Double Chokeslam! Bracia wykonują swój tradycyjny taunt, głównie klękając nad Stylesem i Balorem, którzy będą ich przeciwnikami na Battleground!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5179/Renee_Young_3_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/Big_Show_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Renee Young: Panie i Panowie... wraz ze mną jest Big Show! Show... już za kilka chwil zmierzysz się z zawodnikiem, który odpadł w ćwierćfinale turnieju o United States Championship, ale zastąpi w nim Romana Reignsa, który zrezygnował z udziału. Jak bardzo dla Ciebie taka zmiana wpłynęła na przygotowania do tej walki?

Big Show: Gdybym był żółtodziobem to mógłbym narzekać, że tak się nie robi. Jestem jednak w WWE już tak długo, że jestem przygotowany na wszelkie niespodzianki czy to ze strony władających RAW is Hardcore, czy po prostu z takiego rozwoju losu. Do tego znam tak długo Kurta Angle, że wiem na co go stać. Wiem, że jest świetnym wrestlerem i zawsze jest doskonale do każdej walki. Walka z nim na pewno nie będzie łatwa.... ale on także będzie musiał uważać. Bo gdy otrzyma KO Puncha... to już nie będzie drogi ucieczki i kolejnych szans. Gwarantuję to...

Widzimy całą czwórkę członków Bullet Club będących na zapleczu. Poobijani próbują dojść do siebie, a najbardziej wściekły jest Finn...

Finn Balor: Mam dość! Mam dość uciekania i bycia obijanym!

Matt Jackson: Rozumiem Cię Finn, ale co mieliśmy zrobić? Kane i Undertaker wparowali na nasz teren! Przecież oni są ze SmackDown!. My to co innego... jesteśmy Bullet Club i przestrzegamy tylko własnych zasad, ale ktoś mocno się prosi o Superkick Party...

AJ Styles: Finn ma rację! Albo się nie ogarniemy i nie zrobimy tego w naszym stylu, albo będzie potrzebne dodatkowe wsparcie.

Nick Jackson: Spokojnie Panowie! Na SmackDown! dorwiemy zarówno "Braci Destrukcji" jak i Dudley'ów. Pokażemy im przed Battleground gdzie ich miejsce w szeregu!

Na arenie rozlega się

Kurta Angle i ten dużym cheerem witany jest przez publiczność. Angle wychodzi na stage i unosi ręce, po czym wybuchają fajerwerki. Po chwili słyszymy
Big Showa. Olbrzym wychodzi powoli z zaplecza. Dostaje nieco mniejszy cheer niż Kurt, ale także witany jest pozytywną reakcją.

Walka #5

Semifinal Tournament for United States Championship

Big Show vs Kurt Angle

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/Big_Show_2_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpg

Opis walki: Mamy gong i zaczęli. Początkowo Kurt unika starcia siłowego i ucieka za plecy przeciwnika. Próbuje przechwycić go w boczny Headlock, lecz ten go w porę odpycha na liny i odpowiada potężnym Shoulder Blockiem. Olbrzym jeszcze rusza, by odbić się od lin i chce wykonać Elbow Drop, ale Kurt w porę zrobił unik. Angle czeka aż przeciwnik wstanie... i popisuje się znakomitym Dropkickiem! Big Show niespodziewanie wypada z ringu, a Cyborg pokazuje, że jest w świetnej formie. Olbrzym opuszcza ring, ale Kurt przenosi się na apron i nie odpuszcza. Czeka na odpowiedni moment i mamy Leaping Clothesline, który powala olbrzyma! Angle wykorzystuje okazję i wyprowadza kilka kopnięć przeciwnikowi. Big Show próbuje wstać, ale Kurt ciska go głową o apron i wrzuca z powrotem do ringu. Pin 1... 2... Kick-Out. Medalista Olimpijski powoli podnosi przeciwnika i wyprowadza European Uppercut. Po chwili dokłada kolejny. I jeszcze jeden. Mamy Irish Whip w narożnik i Kurt szarżuje, ale Big Show robi unik. Do tego Największy Atleta Świata sam bierze rozbieg i mamy Body Avalanche! Ponadto mamy Showstopper! Pin 1... 2... Kick-Out! Big Show podnosi oponenta i wynosi na Body Slam! Oprócz tego mamy tym razem udany Elbow Drop! Pin 1... 2... Kick-Out! Show zamierza zapiąć Camel Clutch, jednak Kurt w porę ucieka do tyłu... i z trudem, ale udaje mu się wykonać German Suplex! Rozlegają się chanty "Suplex City", a Kurt zapina Ankle Lock! Big Show krzyczy z bólu, ale nie poddaje się. Wykorzystuje swoją siłę, by przekręcić się na plecy i odkopać oponenta. Kurt podnosi się i zostaje schwytany za gardło! Nadchodzi Chokeslam... lecz Angle w powietrzu ześlizguje się i zeskakuje na nogi! German Suplex! Uchwyt nie zostaje przerwwany, więc z trudem, ale jednak Angle wykonuje drugi German Suplex! Po chwili Kurt ponownie podnosi się... lecz tym razem Big Show kontruje próbę kolejnego Suplexu. Show znienacka usiłuje wyprowadzić KO Punch, jednakże i tym razem Kurt robi unik! Do tego mamy Olympic Slam!!! Angle nie traci czasu i w parterze przechodzi do Ankle Lock! Big Show dość szybko odklepuje...

Publiczność dużą wrzawą przyjmuje wynik tej walki... ale chwila! Randy Orton wychodzi na stage! Viper lekko się uśmiecha i pokazuje, że pas mistrzowski będzie jego. Kurt potrząsa głową...

Michael Cole: Zatem można powiedzieć, że na Battleground zobaczymy Kurt Angle vs Randy Orton II, tym razem z United States Championship na szali! Biorąc pod uwagę, że gala odbędzie się w rodzinnym mieście "Vipera"... to szykuje się nam niezwykle ekscytująca walka!

JBL: Cóż, z jednej strony mógłbym stwierdzić, że Kurt wyżebrał drugą szansę w półfinale i przy okazji miał szczęście, że z turnieju zrezygnował Roman Reigns. Z drugiej... Kurt w porównaniu do Randy'ego musiał stoczyć jedną walkę więcej, by zawalczyć z nim o pas, więc coś za coś.

Michael Cole: Uważasz, że tym razem Angle będzie w stanie pokonać Ortona na jego terenie?

JBL: Tak jak powiedziałeś publiczność będzie po stronie Ortona. I głęboko wierzę, że będzie w stanie powtórzyć zwycięstwo z pierwszego półfinału. Ale nie raz historia pokazywała, że gdy oprócz ringowych umiejętności obudzona jest jeszcze wola walki i determinacja... to tworzy się mieszanka wybuchowa i kto wie... może to Angle zgarnie pas? Zresztą wszyscy wiemy, że byłaby to postać idealna do posiadania tego tytułu.

Michael Cole: Cóż, rozważania o United States Championship musimy odłożyć na bok. Przed nami walka wieczoru! No DQ Non-Title Match między Austinem Ariesem i Johnem Ceną! Oj, będzie się działo!

NASTĘPNE PPV

W arenie AT&T Center ponownie dzisiejszego wieczora rozlega się muzyka Austina Ariesa. WWE Champion wychodzi na stage, co oznacza iż czas na dzisiejszy main event... ale chwila! John Cena wybiega za nim i atakuje go od tylu! Publiczność reaguje dużym heatem, a Cena obija mistrza Punchami i ciska prosto w barykadę. John chwyta rywala i podnosi, przez chwilę prowadzi po rampie i ciska prosto w metalowe schodki! W końcu wrzuca Ariesa do ringu, a sędzia daje znak na gong.

Main Event

No DQ Non-Title Match

WWE Champion Austin Aries vs John Cena

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/Austin_Aries_2_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/3884_John_Cena.jpg

Opis walki: Aries próbuje wstać, a Cena nie dość, że wrzuca do ringu dolną część metalowych schodków, to spod ringu sięga jeszcze po kosz na śmieci i krzesło. Obydwa przedmioty wrzuca do kwadratowego pierścienia, po czym sam wraca na prawidłowe pole bitwy. Aries robi unik przed Chair Shotem i wyprowadza Discus Elbow Smash! AA sięga po krzesło, które Cena opuścił i wyprowadza mu mocny cios w plecy! Austin rzuca krzesło na matę i chwyta Cenę, by wnieść go na barki. Szykuje się do Death Valley Driver, lecz John w porę odpowiada kilkoma ciosami z łokcia i wsadzając jeszcze palec w oko Ariesowi. Do tego Cena popisuje się Springboard Stunnerem! Pin 1... 2... Kick-Out! Cena sięga po pokrywę kosza na śmieci i z całej siły przykłada w głowę Ariesa! Po chwili powtarza atak! John kładzie kosz na macie i przykłada w nim Fisherman Suplexem Ariesem! Cena jednak tym razem nie przypina. Zamiast tego wyprowadza serię Punchów w głowę oponenta. John podnosi oponent i ma zamiar wyrzucić go z ringu Irish Whipem, ale ten niespodziewanie odwraca atak i to sam Cena wypada z kwadratowego pierścienia! AA bierze rozbieg i mamy Suicide Dive wbijający oponenta prosto w stół komentatorski! Jakby tego było mało Aries zdejmuje osłonę stołu i szykuje go pod kolejny atak. Ustawia Johna na stole i wspina się na szczyt narożnika... szykuje się chyba 450 Splash! Aries wznosi ręce ku górze i mamy 450 Splash, ale Cena robi unik!!! AA samym sobą niszczy stół!!! Rozlegają się chanty "This is Awesome!". Cena dochodzi do siebie i wrzuca przeciwnika z powrotem do ringu. John wynosi Austina na barki... ale ten niespodziewanie kontruje DDT! AA zbiera siły i mamy Kip-Up! Przypomina sobie o schodach, które wcześniej wrzucił Cena do ringu. Podnosi Johna i wynosi na barki, po czym przybliża się do schodów i wykonuj Death Valley Driver prosto na nie! Pin 1... 2... Kick-Out! Aries jest wściekły. Opuszcza ring i wyjmuje spod niego łańcuch! Wkracza do ringu i zapina Last Chancery za pomocą łańcucha! Cena walczy z olbrzymim bólem i ucieka do lin. Oczywiście to nie pomoże mu to w przerwania dźwigni, ale sięga pod ring, co pozwala mu na wyjęcie kastetu! Cena szuka miejsca, wykręca się i wyprowadza mocny cios kastetem w twarz Ariesa! AA zaczyna krwawić, a Cena zapina jeszcze STF! Ale chwila! Brzmi

Antonio Cesaro!!! John wściekły szybko przerywa dźwignię i opuszcza ring, by zacząć z Cesaro brawl na rampie! Antonio jednak ma więcej siły i wyprowadza kilka European Uppercutów dzięki którym zyskuje inicjatywę! Aries w międzyczasie powoli dochodzi do siebie... i obydwóch powala Suicide Divem!!! To nie wszystko! Podnosi Johna i wchodzi na apron... by wykonać Brainbuster prosto na niego! Cena obolały wtoczył się z powrotem na środek ringu, a Aries mimo zmęczenia wspina się na szczyt narożnika... i mamy 450 Splash! Pin 1... 2... 3!!!

Cesaro nie zdołał przerwać przypięcia, a Cena odkopać! Aries od razu ucieka z ringu i zabiera swój pas mistrzowski. Zakrwawiony na twarzy i jakby w lekkim szoku pada na rampie, gdzie dopiero zbiera siły. Antonio nie wygląda na zachwyconego. A Cena po chwili wściekły wynosi go na barki i wykonuje FU! John wygląda na mocno zdenerwowanego, a Aries wznosi triumfalnie pas mistrzowski ku górze. Czy taki widok zobaczymy też na Battleground? Przekonamy się za trzynaście dni, a my kończymy to RAW is Hardcore i już wkrótce widzimy się na NXT!

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-405343

:arrow: MizTV na otwarcie jak najbardziej na plus. Panowie dupy co prawda nie urwali, ale nie był to zły segment, wyróżnienia dla najlepszego mówcy tego segmentu jednak nie dam, bo żaden ponad dobry poziom się nie wybił.

:arrow: Serio Sheamus odniósł pierwszą wygraną w roku? Niestety dla niego... jego streak długo nie potrwa; na PPV Rusek go zjedzie...

:arrow: Kurt wypadł bardzo fajnie prosząc Stephanie o walkę. Ciekawi mnie kogo dostanie i czy po prostu wygra, czy też do czegoś większego to prowadzi...

:arrow: Bullet Club wyszło, powiedziało mało, nie przekazało niczego, ale mimo to wypadli bardzo fajnie. Poopowiadali jacy to nie są fenomenalni, co mnie się podobało ;)

:arrow: Mimo, iż rozumiem promocję Sheamusa, to szkodami przegranej Rollinsa :( :(

:arrow: Wycofujesz się z pomysłu dania Romanowi walki o pas US, czy poświęciłeś go na rzecz Kurta? Nie wiem, ale chętnie zobaczę jak to pociągniesz.

:arrow: Czesiek słusznie wygrywa, lecz Bulleci i tak sobie odbijają po walce... cieszy mnie, że to stajnia inter-brandowa, bo oni są świetnie niezależnie od tego, gdzie i kiedy się pojawią! Tak samo jest z BoD, lecz Ci niestety nie powinni się byli tu pojawić, bo nie mają na to żadnych argumentów...

:arrow: Ciekawi mnie atak Cesaro na Cenę, czy on nie był facem? No cóż... nieważne, ważne, że jest pokaz kopania dupy w stylu Stone...Saro ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-405351

To ja także pozwolę sobie skomentować – bardziej ogólnie, bo dopiero wkręcam się w regularne czytanie Twojego diary.

Bardzo podobał mi się pierwszy segment, podkręcił jeszcze bardziej sytuację wokół WWE Championship. Podoba mi się to, jak prowadzisz Ariesa, który w którym czasie stał się czołowym rozgrywającym fedki ;)

Dobry segment Kurta, fajnie, że wygrał tą walkę. Kolejna dobra rzecz to Bullet Club, który bardzo mi się spodobał, od początku do końca. No i przede wszystkim ME, w którym skrzyżowały się drogi całej trójki i wyszło to całkiem nieźle. Widać, że niezależnie od wcześniejszych poczynań, na Battleground każdy może posunąć się do najgorszego, aby opuścić galę z pasem ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-405374

Petros, PHG dzięki za komentarze ;)

http://wrestlingnews.pl/wp-content/uploads/2015/01/nxt-2014-660x3301.png

NXT 3.06.2015

Full Sail University, Winter Park, Florida

Na starcie kolejnego epizodu NXT widzimy Barona Corbina przybywającego do Full Sail University na motocyklu. Zabiera swój plecak i kask, po czym rusza do budynku...

Baron Corbin: Wreszcie... wreszcie po trzech latach od podpisania kontraktu, rozpoczęcia treningów w Performance Center, występów na dziesiątkach live eventów, na galach NXT i występów na specjalnych TakeOverach... wreszcie ktoś dał mi prawdziwą szansę na zdobycie miana pretendenta do NXT Championship. Zapewniam Was... że wykorzystam tą okazję. Pokażę wszystkim, że wcale nie trzeba być byłą gwiazdą scen niezależnych, by być mistrzem NXT. Pokażę Wam, że wcale nie trzeba być gwiazdą scen niezależnych, by występować w main eventach gal. Apollo... może i wygrałeś Best of Five Series... ale tak śmiesznego rywala jakim był Ricochet... mógłbym pokonywać co tydzień, ba każdego dnia! I ty dobrze wiesz... wiesz, że nie ma groźniejszego człowieka w NXT... od Barona Corbina. "The Lone Wolfa"... przyszłego... NXT Championa.

Gromkie chanty "NXT" tradycyjnie witają nas w wypełnionym Full Sail University. A my momentalnie przenosimy się do stałych komentatorów...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1429/Corey_Graves_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5498/Tom_Phillips_2_GD.jpg

Tom Phillips: Witajcie po raz kolejny w N... X... T! Ze stanowiska komentatorskiego tradycyjnie witają Was: Tom Phillips i Corey Graves! Dzisiaj czeka nas znakomity wieczór, bo karta na show zapowiada się znakomicie!

Corey Graves: Dzisiaj w akcji zobaczymy po raz pierwszy od zdobycia tytułu mistrzowskiego Becky Lynch! Będzie miała niezwykle ciekawą rywalkę jaką jest Santana Garrett! Ponadto zawalczą także Beer Money, a walką wieczoru będzie starcie o miano pretendenta do NXT Championship! Zwycięzca starcia Apollo Crews vs Baron Corbin za tydzień zmierzy się z Hideo Itamim o NXT Championship!

Rozlega się na arenie

co oznacza iż czas na akcję z udziałem Beer Money! Bobby Roode i James Storm przy dużym cheerze wyłaniają się z zaplecza i witają się z fanami. Oczywiście przy sobie mają też nieodłączny atrybut - butelki piwa. Obydwaj pewni siebie wkraczają do ringu i czekają na rywali, gdzie czekają na rywali. Rozlega się muzyka Blake'a i Murphy'ego, którzy w swoim stylu wychodzą na stage w towarzystwie Alexy Bliss. Skupieni wchodzą do kwadratowego pierścienia, więc czas na pierwszą walkę dzisiejszego wieczora!

Walka #1

Beer Money vs Blake&Murphy w/Alexa Bliss

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1059/Beer_Money.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5679/Blake_0_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5771/Murphy_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Opis walki: Rozpoczynają Bobby Roode i Blake. Mamy klincz z którego zwycięsko wychodzi Roode i zapina boczny Headlock. Rywal odpycha go na liny i wyrywa się z uchwytu, lecz po chwili wpada na Shoulder Block. It Factor rusza, by odbić się od lin, a Blake wykorzystuje okazję, by paść mu pod nogi. Roode ponownie odbija się od lin i nadziewa się na Dropkick, po czym Blake dokłada jeszcze Elbow Drop i przypina go. 1... 2... Kick-Out. Blake zapina Chin Lock. Próbuje jak najbardziej osłabić oponenta. Bobby jednak powoli podnosi się i siłowo próbuje rozerwać uchwyt. Jednakże Blake kontruje w porę ciosem z kolana, po czym chwyta oponenta za tył głowy i przykłada o górny hak od narożnika. Robi zmianę z Murphym, a ten zaczyna serię Shoulder Thrustów. Mamy Irish Whip, lecz Roode w porę odwraca akcję. Buddy wskakuje na apron, lecz Bobby w porę zrzuca go ciosem z łokcia, a on zeskakuje i uderza jeszcze głową o barierkę. Bobby robi zmianę z Jamesem, a ten wchodzi na szczyt narożnika i wyprowadza Diving Double Axe Handle poza ring Murphy'emu! Storm wrzuca oponenta z powrotem do ringu, a sam wspina się na szczyt narożnika... lecz jego uwagę odwraca Alexa! To pozwala Murphy'emu na zaatakowanie nóg Storma i podcięcie go. Ten kroczem upada na narożnik, a Buddy wspina się na górny hak i zrzuca z cornera Storma Superplexem! Pin 1... 2... Kick-Out! Murphy podnosi Storma i wyprowadza Backhand Chop. Po chwili dokłada kolejny. I jeszcze jeden. W końcu James odpowiada ciosem z łokcia. Ponadto wyprowadza Headbutt. Rusza, by odbić się od lin i mamy High Knee. Storm próbuje zapiąć Sharpshooter, lecz Murphy w porę odpowiada kilkoma Punchami w głowę. Do tego mamy Schoolboy Pin! 1... 2... Kick-Out! Storm w porę wyprowadza Enzuigiri! Robi zmianę z Roodem i obydwaj chwytają Murphy'ego pod Double Suplex. Do ringu wkracza jednak także nielegalny Blake, który przechwytuje tag team partnera z Suplexu i ten zeskakuje na nogi. Storm wyprowadza Last Call Superkick w odpowiedzi Blake'owi! Storm wyprowadza Murphy'emu Gut Kick i wynosi prosto na Powerbomb, a Roode dokłada Neckbreaker i tym samym mamy Drinking While Investing! Storm przypina Murphy'ego! 1... 2... 3!

Storm przypina z Roodem żółwiki i pozwalają sobie na celebrację wygranej. Obydwaj jednak sięgają jeszcze po mikrofony...

Bobby Roode: NXT TakeOver nie wyszło nam tak jak planowaliśmy. Ale każdy koniec oznacza nowy początek. Dla Beer Money to początek drogi po NXT Tag Team Championships! Przed chwilą pokonaliśmy pierwszą przeszkodę jaką byli Blake i Murphy. Teraz czas na kolejne. I wcześniej czy później zdobędziemy mistrzostwa tag team!

James Storm: Zapamiętajcie to! Przyszli NXT Tag Team Champions to A Creek Swimming, Moonshine Sipping, Beer Drinking, Deer Skinning, Johnny Cash Listening, S.O.B. from Middle Tennessee... James Storm and The It Factor of Professional Wrestling... Bobby Roode, Beer... Money!

Tom Phillips: Beer Money jasno określili swój cel na najbliższe tygodnie. Myślisz Corey, że są w stanie zgarnąć title shoty już na galę w Brooklynie?

Corey Graves: Cóż, wydaje mi się, że pierwszymi w kolejce do pasów są teraz American Alpha. Zresztą do TakeOver w Brooklynie pozostały ponad dwa miesiące, więc dużo może się jeszcze wydarzyć.

Tom Phillips: Sytuacja w dywizji tag team wygląda niezwykle ciekawie, bo wyrastają nowe drużyny aspirujące o tytuły, które są w posiadaniu SAWFT. Podobnie jednak sytuacja wygląda także w dywizji kobiet, a co ważniejsze także w dywizji mężczyzn. Już za kilka chwil Santana Garrett stanie przed jedną z najważniejszych dla siebie walk w karierze.

Corey Graves: Jeżeli pokona obecną NXT Women's Champion - Becky Lynch, to kto wie, może będzie kolejną w kolejce po pas po Bayley, której należy się teraz rewanż?

Tom Phillips: Ponadto dzisiaj w walce wieczoru poznamy także nowego pretendenta do NXT Championship! Od tygodnia jest to jeden z głównych tematów w social media! Apollo Crews kontra Baron Corbin!

Następne TakeOver

Przenosimy się do szatni w której do swojej walki przygotowuje się Apollo Crews. Przerywa mu wchodzący do środka Ricochet.

Ricochet: Apollo... rzadko mieliśmy styczność od naszego Best of Five Series. Mam jednak nadzieję, że mimo naszej rywalizacji i próbie udowodnienia kto jest lepszy... nic się nie zmieniło i dalej będziemy kumplami.

Apollo Crews: Oczywiście! Mimo to... wiesz, że nie ma sentymentów w tym biznesie. Wszyscy walczymy o jak najwyższą pozycję w hierarchii, by ostatecznie kiedyś zawalczyć na samej WrestleManii. Wyobrażasz to sobie? Ty i ja albo w ramię w ramię, albo naprzeciw sobie na największej scenie ze wszystkich! Spełniłyby się nasze marzenia... ale by to zrobić nie możemy okazywać ani przez chwilę słabości, a dobrze wiesz, że inny lubią wykorzystywać pierwszą, lepszą okazję do pokazania ich.

Ricochet: Tak, wiem to. Ale dzisiaj... to ty musisz wykorzystać słabości Barona. Dobrze wiesz, że jesteś lepszym wrestlerem od niego! Każdy to wie. Gdy pokonasz dzisiaj Barona to NXT Championship będzie na wyciągnięcie ręki!

Apollo Crews: Doskonale to rozumiem. Dzisiaj pokonam Barona. Za tydzień odbiorę NXT Championship Hideo Itamiemu. A gdy tylko będę miał pierwszą lepszą okazję, to dam title shota Tobie, by znowu cały świat wrestlingu o nas mówił!

Obydwaj przybili sobie piątki i Ricochet poklepał Apollo po plecach, po czym odszedł, a Crews wznowił przygotowania do walki.

Walka #2

Normal Non-Title Match

NXT Women's Champion Becky Lynch vs Santana Garrett

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5694/8014_Becky_cut_by_Crank.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5513/Santana_Garrett_2_CutByJess_01November2013.jpg

Opis walki: Obydwie zawodniczki zaczynają od okazania sobie oznaki szacunku w postaci uścisku rąk. Mamy klincz i Becky zdołała przepchnąć przeciwniczkę do narożnika. Sędzia nakazuje przerwanie uchwytu, a Santana wykorzystuje to na wyprowadzenie ciosu z łokcia. Do tego dokłada Backhand Chop i cios z kolana. Garrett zyskuje inicjatywę, co wykorzystuje zapinając Abdominal Stretch. Przez jakiś czas osłabia przeciwniczkę, aż ta rozrywa uchwyt Hip Tossem. Do tego wyprowadza Clothesline. Mamy jeszcze obrotowe Back Elbow. Becky podnosi rywalkę i częstuje ją mocnym European Uppercutem. Mamy Irish Whip, ale odwrócony przez Santanę. Becky odbija się od lin i wyprowadza mocny Shoot Kick w klatkę piersiową rywalki. Do tego jeszcze raz odbija się od lin i mamy Calf Kick! Pin 1... 2... Kick-Out! Lynch tym razem skupia się na osłabieniu ręki przeciwniczki i zapina ArmBar. Santana próbuje uciec z uchwytu i udaje się jej to dzięki linie. Becky zostaje zmuszona do przerwania submissionu. Po chwili szarżuje jednak na rywalkę, która Back Body Dropem wyrzuca ją poza ring! Becky niebezpiecznie upada, twarzą uderzając o podłogę! Garrett czeka na odpowiednią okazję i rusza, by jeszcze dorzucić Baseball Slide, lecz Irlandka w porę robi unik! Mistrzyni agresywnie chwyta oponentkę i wpycha ją prosto w barierkę! Do tego... odbijając się od barierki wyprowadza Side Kick z wyskoku! Becky mocno się nakręciła! Wrzuca rywalkę z powrotem do kwadratowego pierścienia, a sama wspina się na szczyt narożnika. Nadchodzi Diving Leg Drop... ale Santana w porę robi unik! Lynch ponownie z impetem uderza, tym razem o matę, a Garrett wykorzystuje to dokładając Neck Snap! Do tego mamy Standing Moonsault! Pin 1... 2... Kick-Out i Santana momentalnie zapina Crossface Chickenwing! Czy mistrzyni odklepie! To byłaby dopiero niespodzianka! Becky próbuje przerolować przeciwniczkę do przypięcia, niczym Bayley na Unstoppable, ale Santana zrobiła kontrę i dalej trzyma dźwignię i to na środku ringu! Becky... odklepuje!!!

Wszyscy są mocno zaskoczeni, a Santana najbardziej! Co to teraz oznacza? Garrett na razie szczęśliwa opuszcza ring i celebruje wygraną, a Becky z niedowierzaniem patrzy na rywalkę...

Tom Phillips: Mistrzyni przegrywająca w pierwszej walce od zdobycia tytułu? Tego chyba jeszcze nie grali w NXT...

Corey Graves: Duża niespodzianka. Oczywiście nic nie odbierając Santanie... to chyba nikt nie spodziewał się porażki Becky. Pytanie co teraz, bo według mnie Garrett automatycznie staje na początku kolejki do walki o NXT Women's Championship, a przecież jest też jeszcze Bayley, która przy pierwszej okazji wykorzysta szansę do rewanżu.

Tom Phillips: Zapewne wcześniej czy później dowiemy się jak Shawn Michaels rozwiąże tą sytuację. Teraz jednak przed nami walka o miano pretendenta do NXT Championship! Apollo Crews kontra Baron Corbin!

Przenosimy się do... mini świątyni, gdzie widzimy skupionego Pentagona, siedzącego po turecku. Wokół widzimy pełno świec. Pentagon zaczyna mówić po hiszpańsku, ale na dole mamy tłumaczenie...

Pentagon Jr: Od lat to WWE tworzyło największe legendy w Lucha Libre i w meksykańskim wrestlingu. Ultimo Dragon... Eddie Guerrero... Rey Mysterio... i wielu innych. Świat nie widział jednak jeszcze najbardziej niebezpiecznego Luchadora w historii pro wrestlingu. Tyler Breeze miał duże szczęście, że mnie pokonał w moim debiucie, ale gdyby mi nie uciekł, to prawdopodobnie skończyłby tak jak ostatnio Will Ospreay. Niech Will będzie dobrym przykładem losu, który czeka każdego w starciu ze mną. Pentagon Junior nie boi się niczego. Pentagon Junior nie boi się nikogo. To wszyscy mają się bać Pentagona Juniora... Cero... Miedo!

Realizator przypomina nam jak tydzień temu Pentagon Jr złamał rękę Willowi Ospreay'owi. Następnie pokazuje jak Anglika szybko doprowadzono na noszach do karetki i odwieziono do najbliższego szpitala na Florydzie. Pokazano też Tweet Willa...

"4-5 Months out. @PentagonJr, you want to know what is really mean "Cero Medo"? I show you this when I back!"

Przenosimy się do biura Generalnego Managera NXT - Shawna Michaelsa. W środku są zarówno Enzo Amore i Colin Cassady jak i Chad Gable i Jason Jordan.

Shawn Michaels: Panowie... jak dobrze wiecie do TakeOver w Brooklynie jest daleka droga, ale zarówno NXT Women's Champion jak i NXT Champion wkrótce poznają swoich rywali z którymi będą walczyć o pasy mistrzowskie na najbliższych galach NXT. Chad, Jason... przez ostatnie tygodnie stworzyliście sobie mocną pozycję i nikt nie ma wątpliwości, że zasługujecie na title shoty. Pokazaliście to też w walce z Enzo i Cassem, która nie miała rozstrzygnięcia. Chcę zobaczyć co się stanie, gdy będzie ono miało w końcu miejsce. Dlatego za tydzień... SAWFT kontra American Alpha... na NXT o NXT Tag Team Championships! Mam nadzieję, że zgadzacie się na to. Zresztą nie macie wyjścia...

Enzo Amore: Nie ma sprawy! "A Certified G and A Bona-Fide Stud" i "The Big Bambino" z przyjemnością akceptują każde wyzwanie!

Enzo i Cass wyciągnęli ręce... a Jason i Chad uścisnęli je, choć po chwili przyciągnęli do siebie bliżej rywali.

Jason Jordan: Macie siedem dni, by nacieszyć się tymi pasami. Pamiętajcie... American Alpha nie marnują okazji, gdy je dostają.

Rozerwali uściski i spoglądając złowrogo na SAWFT odeszli...

Światło na arenie przygasa i rozlega się

Barona Corbina, który wychodzi na stage przy światłach skierowanych na niego. Baron powoli i spokojnie przemierza rampę, po czym ignorując wszystkich wchodzi do ringu. Corbin wchodzi do kwadratowego pierścienia, a tymczasem brzmi
Apollo Crewsa! Rozlega się duży cheer z trybun, a ten wyskakuje z pełną werwą z zaplecza i podgrzewa publikę do jeszcze większej wrzawy. Obydwaj zawodnicy są już gotowi, więc czas na main event!

Main Event

Normal Match for #1 Contender to NXT Championship

Apollo Crews vs Baron Corbin

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3605/Apollow_Crews_4_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3751/Baron_Corbin_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Opis walki: Mamy gong rozpoczynającą walkę. Baron nie patyczkuje się, tylko od razu wyprowadza Gut Kick i ciska przeciwnika w narożnik, gdzie zaczyna serię Shoulder Thrustów. Sędzia przerywa atak, a Baron odrzuca Apollo od cornera i wyprowadza mocny Clothesline! Szybkie przypięcie... ale tylko one count. Widać, że Corbinowi zależy na szybkim zwycięstwie. Baron zapina Chin Lock, by osłabić oponenta. Ten jednak powoli podnosi się i kontruje kilkoma ciosami z łokcia, po czym dokłada jeszcze Headbutt. Crews rusza, by odbić się od lin, lecz nadziewa się na potężny Big Boot! Pin 1... 2... Kick-Out! Wściekły Baron wyprowadza serię kopnięć i wyrzuca oponenta z ringu. Po chwili rusza jeszcze za nim. Rozzłoszczony podnosi rywala i usiłuje uderzyć go o ringpost, ale Apollo w porę blokuje cios. Baron i tak zdołał wyprowadzić cios z kolana, a następnie mamy Body Slam. Corbin odbija się od lin i dokłada Jumping Knee Drop! Pin 1... 2... Kick-Out. Baron powoli podnosi rywala, a ten niespodziewanie wyprowadza Enzuigiri! Do tego odbija się od lin i dokłada Jumping Clothesline! Mamy Kip-Up Apollo i szykuje się do kolejnej akcji! Zapowiada się Standing Shooting Star Press, ale Baron w porę kontruje unosząc kolana! The Lone Wolf momentalnie chce to wykorzystać i wykonać End of Days, ale Apollo sprytnie w powietrzu skontrowal w Schoolboy Pin! 1... 2... Kick-Out! Obydwaj wstają i Baron wściekle z okrzykiem szarżuje na Crewsa, a ten przeskakuje nad nim i Corbin uderza barkiem prosto w ringpost! Apollo czeka na odpowiedni moment i rusza na Stinger Splash! Do tego Dropkickiem wyrzuca przeciwnika z ringu! Klaszcząc w rytm Crews nakręca publikę do dopingu i rusza prosto na Over The Top Rope Suicide Dive! Apollo jednak nie traci czasu i natychmiast wrzuca rywala z powrotem do kwadratowego pierścienia, a sam wykonuje Standing Moonsault! Pin 1... 2... Kick-Out! Crews podnosi Corbina, a ten kontruje Jawbreakerem. Ponadto dokłada mocny Big Boot! Pin 1... 2... Kick-Out! The Lone Wolf powoli podnosi przeciwnika i Irish Whipem ciska prosto na liny... lecz ten sprytnie chwyta się ich. Corbin szarżuje, ale Crews odpowiada kopnięciem i zwinnie przeskakuje nad liną na apron. Apollo czeka na odpowiedni moment i mamy Springboard Clothesline! Crews nakręca publiczność i usiłuje wynieść Corbina na Powerbomb, lecz ten w odpowiednim momencie kontruje poprzez DDT! Pin 1... 2... Kick-Out! Corbin już traci cierpliwość! Podnosi przeciwnika i z całej siły ciska Irish Whipem na liny, by wykonać tym razem udane Spinning Back Suplex! Pin! 1... 2... Kick-Out! Zdenerwowany już mocno Baron podnosi oponenta, a ten znienacka wyprowadza Headbutt! Corbin odpowiada ciosem z kolana, ale natychmiast mamy Enzuigiri od Crewsa! Apollo chwyta przeciwnika w Waist Lock i usiłuje przejść w Roll Up, ale ten niespodziewanie chwycił sędziego tak, by nie zauważył kopnięcia Low Blow! Corbin momentalnie wykorzystuje nieczyste zagranie do przypięcia przeciwnika! 1... 2... Kick-Out! Wściekły Baron kłóci się z arbitrem. Tymczasem... z zaplecza wyłania się sam NXT Champion Hideo Itami! Ale co on ma tutaj do zrobienia?! To lekko odwraca uwagę Barona, który pokazuje, że pas mistrzowski będzie jego, po czym chce podnieść Crewsa, a ten przechwytuje go prosto w Small Package! 1... 2... Kick-Out! Obydwaj podnoszą się, ale Apollo robi unik i przechwytuje rywala prosto w Spin-Out Powerbomb! Pin 1... 2... 3!

Apollo Crews wygrywa i zostaje nowym pretendentem do NXT Championship! Hideo wygląda na zadowolonego... i po chwili wkracza do ringu, by pasem znienacka zaatakować nowego pretendenta... ale nie spodziewał się, że od tyłu zaatakuje go także Baron, który wykonał jeszcze na nim End of Days! Corbin może być wściekły, że przegrał walkę... pokazał też, że mistrz musi mieć oczy dookoła głowy. Crews, gdy dochodzi do siebie zaskoczony obserwuje całą sytuację, a Corbin zły udaje się na zaplecze. W ten sposób kończymy to NXT. Już za tydzień main eventem będzie walka o NXT Championships pomiędzy SAWFT, a American Alpha! Nie może Was zabraknąć! A my widzimy się na SmackDown!.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-405536

:arrow: Jest jak mówiłem (pisałem), czyli Beer Money idą na pasy. Jak dla mnie bardzo dobry wybór, niech sobie tutaj pozostaną, bo w main rosterze przy pasach masz dla nich sbyt duży tłok, więc NXT TT Title to same korzyści dla nich i dla nas.

:arrow: Cieszy mnie promocja przyjaźni Ricocheta z Apollo, mimo że na niezależnej chyba ani razu nie widziałem ich razem :D

:arrow: Santana po pas? Zdziwiłem się, ale w sumie kto inny?

:arrow: Smuci długa przerwa Ospreay'a :( Widać, że masz pomysł na Pentagona i jestem ciekaw jak dalej będzie prezentować się luchador.

:arrow: Krótki, treściwy i dobry segment tagów na zapleczu. Czekam na ich starcie.

:arrow: Dziwne zakończenie gali... po co tam Hideo? Ja rozumiem, że nie chciałeś czystej porażki Corbina, ale to było bez sensu. Teraz Itami ma na głowie nie jednego, a dwóch opponentów.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-405546

Po Battleground będę chciał zmienić nieco sposób rozpisywania gal. Wszystkie trzy brandy, które obecnie są będę prowadził trochę jak osobne federacje. Wydłużę także gale NXT oraz prawdopodobnie będą trochę dłuższe gale PPV.

Ten odcinek oficjalnie powoduje, że moje diary stają się najdłuższe w historii forum ;)

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_show_logo_l/public/2016/02/SmackDown_2--9a7892a871eb29e1e31a596eadf097b6.png

SmackDown! 4.06.2015

10 dni do Battleground, Toyota Center, Houston, Texas, USA

Kolejne SmackDown! rozpoczyna pokaz pirotechniczny i głośna wrzawa publiczności. Po chwili przenosimy się do komentatorów: Mauro Ranallo i Jerry'ego Lawlera!

Mauro Ranallo: Jerry, czy to czujesz? Czy czujesz w powietrzu zbliżające się, kolejne PPV?!

Jerry Lawler: Oczywiście, że tak! Do Battleground pozostało dziesięć dni, a dzisiaj na przedostatnim SmackDown! przed tą galą dostaniemy duży przedsmak tego, co nas czeka w Saint Louis!

Mauro Ranallo: Tymczasem ze stanowisk komentatorskich witają Was: Jerry "The King" Lawler i ja, Mauro Ranallo. Walką wieczoru dzisiejszego SmackDown! będzie starcie czterech na czterech!

Jerry Lawler: Takiego pojedynku w historii WWE jeszcze nie było! Bullet Club w składzie: AJ Styles, Finn Balor, Matt Jackson i Nick Jackson zmierzą się z drużyną złożoną z The Dudley Boyz i Brothers of Destruction. Zarówno Bubba i D-Von jak i Kane z Undertakerem złączą dzisiaj siły przeciwko wspólnym rywalom z Battleground. Pytanie brzmi... czy jedne z najbardziej dominujących tag teamów w historii, mające ze sobą mnóstwo walk w przeszłości... będą w stanie współpracować?

Tymczasem to "Break to Walls, Down!" rozlega się w Toyota Center, a publiczność staje z miejsc! Światło na arenie gaśnie i wszystkich oczy są skierowane na będącego w świecącej się kurtce Chrisa Jericho! Y2J odwraca się do trybun i zostaje przywitany dużym cheerem. Ring jest przybrany specjalnie na "Highlight's Reel", a Jericho pewny siebie wchodzi do ringu i sięga po mikrofon.

Chris Jericho: Wszyscy doskonale wiecie kim ja jestem, ale nie byłbym sobą gdybym nie powiedział... Welcome to... SmackDown!... is... Jericho!!! To niesamowite, że jestem jednym z niewielu aktywnych obecnie wrestlerów, z których walczyli na pierwszym, historycznym SmackDown!. Przez lata istnienia tej tygodniówki miałem przeróżnych rywali i dokonywałem przeróżnych rzeczy, które wbiły się Wam w pamięć. Rzadko jednak zdarza się, by ktoś miał okazję po raz dziesiąty zdobyć jakiś tytuł. Niedawno udało się to Dudley Boyz, którzy na WrestleManii po raz dziesiąty zostali WWE Tag Team Champions. Teraz mam okazję po raz dziesiąty zostać Intercontinental Championem i pobić swój własny rekord! Bo jak nie na Battleground, to kiedy? Moim rywalem będzie człowiek, którego już podobnie znacie bardzo dobrze... nie muszę go Wam zbytnio przedstawiać, powiem tylko, że przed Wami oto "Dashing" Cody Rhodes!

"Smoke and Mirrors" rozlega się na arenie i sporym heatem przywitany został sam mistrz - Cody Rhodes. Ubrany jest w garnitur, ale wygląda na niezbyt wesołego. Powoli wchodzi do kwadratowego pierścienia i sięga po mikrofon, po czym siada naprzeciw Chrisa.

Chris Jericho: Cody... wszyscy doskonale znają Twoją historię. Wszyscy doskonale wiedzą o tym, że jesteś z rodziny z bogatymi tradycjami we wrestlingu i powinieneś go mieć w DNA. Tak samo w DNA powinieneś mieć odnoszenie sukcesów... przez wiele ostatnich lat... właściwie od początku kariery byłeś jednak w cieniu innych. Przez jakiś czas w cieniu Hardcore Holly'ego. Przez jakiś czas w cieniu pozostałych członków The Legacy. Aż w końcu, gdy zacząłeś indywidualne występy, to nigdy tak naprawdę nie miałeś nawet okazji zawalczyć o któryś z głównych pasów mistrzowskich. Spytam zatem prosto z mostu... jak to jest... jak się żyje ze świadomością, że jest się zwykłym przegrywem?

Cody Rhodes: Lubisz Chris dużo gadać. W końcu w tym jesteś świetny, przyznaję. Masz jednak kilka cech, które są Twoimi słabościami. Po pierwsze - to gadanie czasami powoduje u Ciebie zbyt dużą pewność siebie i nie doceniasz swoich rywali. I tu uwidacznia się też Twoja druga cecha - wydaje Ci się, że jesteś pępkiem świata, wydaje Ci się... jak ty to określasz... że jesteś najlepszym we wszystkim co robisz. A musisz się pogodzić, że z biegiem czasu jesteś coraz słabszy. Próbujesz oszukać los i wmawiać sobie, że wciąż możesz robić rzeczy takie jak inni w ringu, ale jesteś coraz słabszy, coraz wolniejszy i coraz bardziej przewidywalny. Tak... to prawda. Moja kariera po Legacy nie potoczyła się ta jakbym tego sobie życzył. Ja jednak jestem facetem pod trzydziestkę, który ma najlepszy okres kariery przed sobą. A ty... Tobie już coraz bliżej do emerytury.

Chris Jericho: Uważaj chłopcze... może i jesteś synem Dusty'ego Rhodesa, ale damn it, nigdy nie byłeś, nie jesteś i nie będziesz choć w podobnym stopniu tak dobry jak ja i nie osiągniesz tyle co ja! Założę się, że wciąż mógłbym pokonać większość zawodników czy to RAW is Hardcore, czy to SmackDown! i jestem pewien, że Ciebie to także dotyczy! Kogo do tej pory pokonałeś odkąd zdobyłeś pas? Dwukrotnie Tysona Kidda? Dolpha Zigglera? Szczęśliwie Randy'ego Ortona? Ja walczyłem z największymi w tym biznesie i nadal to robię, a to, że ty masz okazję do pojedynku ze mną to możesz za to dziękować tylko i wyłącznie Bogowi, że stworzył Ci taką szansę!

Cody Rhodes: Ok, skoro używamy już takich argumentów, to przypomnij mi Chris... kiedy ostatni raz miałeś jakąś znaczącą walkę na przykład z pasem mistrzowskim na szali? Powiedzieć Ci kiedy? Rok temu, 1 czerwca na Payback, gdy walczyłeś z Johnem Ceną o World Heavyweight Championship. Od tamtego czasu żadnego title shota. To powinien być dla Ciebie wystarczający argument, że Twój czas przemija. A jeżeli nie... to po prostu pokażę Ci to za dziesięć dni na Battleground. Kończy się pora na gierki umysłowe, ataki znienacka i docinki. Za dziesięć dni załatwimy to jak prawdziwi mężczyźni. Jeżeli nadal ktoś ma wątpliwości, że jestem właściwym człowiekiem obecnie na właściwym miejscu... to wygrana z Tobą z pewnością pozbawi każdego złudzeń. Pokonam Cię. Obronię Intercontinental Championship. I wtedy to każdy... absolutnie każdy będzie musiał szanować Cody'ego Rhodesa nie tylko dlatego, że jest z rodziny Rhodesów... ale dlatego, że jestem jedyny i niepowtarzalny po prostu... jako Cody Rhodes!

Cody rzucił mikrofon i wzniósł pas mistrzowski ku górze. Mamy wymianę spojrzeń z Chrisem. Ich walka na Battleground zapowiada się niezwykle ciekawie.

NASTĘPNE PPV

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3447/8217_Kalisto_cut_by_Crank.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/sami_zayn_g4s_2.jpg

Kalisto w/Rey Mysterio&Sin Cara vs Sami Zayn

Opis walki Wracamy do ringu i niemal od razu zaczynamy pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru. Obydwaj zawodnicy na starcie próbują wyczuć intencje przeciwnika. Kalisto próbuje zaatakować nogi oponenta, ale Sami przechwytuje w porę go w Front Face Lock w parterze. Sami wyprowadza kilka ciosów z łokcia, a następnie zapina Arm Bar. Kalisto szybko wykorzystuje okazję i ucieka do lin. Luchador wstaje za ich pomocą, a Sami szarżuje na niego, więc wyrzuca Zayna Back Body Dropem na apron. Sami próbuje wyprowadzić Shoulder Thrust między linami, ale Kalisto w porę robi unik i wyprowadza mocny Shoot Kick z wyskoku w klatkę piersiową! Do tego przeskakuje na apron i popisuje się gilotynowym Springboard Corkscrew Leg Dropem! Pin 1... 2... Kick-Out! Kalisto powoli podnosi oponenta i wyprowadza mu mocny Low Kick. Do tego chwyta w Wrist-Lock i usiłuje wykonać Springboard Arm Drag, ale Sami w porę zrzuca go z impetem na matę! Kalisto próbuje wstać, ale nadziewa się na Calf Kick! Do tego Zayn podnosi go i mamy Exploder Suplex! Pin 1... 2... Kick-Out! Sami powoli podnosi przeciwnika i Irish Whipem ciska w narożnik, a ten sprytnie wykorzystuje hak, by odbić się od niego i przeskoczyć nad Zaynem. Kalisto robi kilka salt, po czym robi unik przed ciosem, rusza, by odbić się od lin i mamy Tilt-a-Whirl, jeszcze jeden... kolejny... i Hurricanranę! Zayn wypada z ringu, a Kalisto nakręca się i bierze rozbieg prosto na Over The Top Rope Corkscrew Crossbody!!! Luchador przybija piątki ze swoimi tag team partnerami - Rey'em i Sin Carą, po czym wrzuca Samiego do ringu. On sam wspina się na szczyt narożnika. The King of Flight szykuje się do 450 Splash, ale Sami w porę robi unik! Kalisto robi fikołka i ląduje przy przeciwległym narożnik, a Zayn wyraźnie szykuje się do Helluva Kick, ale Sin Cara w porę przytrzymał go za nogę! Sin Cara zbiera duży heat z trybun, a Kalisto wykorzystuje nieuwagę Zayna i wyprowadza Corner Forearm Smash! Do tego szykuje się do Salida Del Sol, ale Sami w porę odrzuca przeciwnika i sam odpowiada Blue Thunder Bombem! Pin 1... 2... Kick-Out! Sin Cara ponownie zagrywa nieczysto i wyciąga swojego tag team partnera z ringu. Rey zwraca mu uwagę i obydwaj zaczynają się kłócić. Sami nie traci czasu i obydwóch atakuje Suicide Divem!!! Wraca do ringu, lecz tam niespodziewanie inkasuje Superkick od Kalisto! Do tego Luchador wykonuje Salida Del Sol! Pin 1... 2... 3!

Dość przypadkowo, ale Kalisto wykorzystuje kłótnię swoich przyjaciół do pokonania rywala. Po chwili próbuje on uspokoić Sin Carę i Rey'a, którzy dalej kontynuują przepychanki. Wreszcie też przypadkowo cios z łokcia inkasuje Kalisto od Sin Cary! Rey wrzuca Carę do ringu i traktuje go Springboard Seated Sentonem! Czeka aż on wstanie i Hurricanraną wrzuca na drugą linę, a następnie bierze rozbieg i mamy 619! Rey szykuje się jeszcze do jednej akcji, ale Kalisto zrzuca go z apronu i ciska wściekle w barykadę obok! O co w tym wszystkim chodzi?! Na razie Kalisto zły udaje się na zaplecze, a Sin Cara i Rey próbują dojść do siebie...

Mauro Ranallo: Cóż, z próby stworzenia drużyny trzech luchadorów wyszła nam bójka jakiej jeszcze nie widzieliśmy w WWE pomiędzy zamaskowanymi zawodnikami! Jak myślisz Jerry... to chyba całkowicie przekreśla szansę na jakąkolwiek współpracę między tą trójką.

Jerry Lawler: Ambicje szczególnie Rey miał duże tworząc ten "projekt". Ale najwidoczniej Sin Cara ani przez chwilę nie myślał o tym, by znowu być w cieniu kogoś innego. Przy okazji w środku konfliktu jest też Kalisto. Jest to chyba bardziej skomplikowane niż sprawy z programu "Dzień który zmienił moje życie".

Mauro Ranallo: Być może rozwiązanie konfliktu zobaczymy już na Battleground. Na pewno na tej gali bracia Jacksonowie będą bronić pasy mistrzowskie przeciwko Dudley Boyz, a dzisiaj obydwie drużyny zmierzą się w walce czterech na czterech.

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Baron Saxton ma gościa... a nawet dwóch...

Baron Saxton: Panie i Panowie... wraz ze mną są najbardziej utytułowani w historii tag teamów zawodnicy... Bubba Ray i D-Von, czyli Dudley Boyz! Panowie... gdy wróciliście do WWE mieliście jasny cel - zdobycie po raz dziesiąty WWE Tag Team Championships. Dość szybko jednak je straciliście i to właściwie na rzecz nowicjuszy w WWE. Czy to zwiększa Waszą motywację przed rewanżem, czy nie potrzebujecie dodatkowej?

Bubba Ray: Kiedy spojrzysz na nas i uświadomisz czego dokonaliśmy w tym biznesie, to sam odpowiesz sobie na to pytanie. Tak, masz rację... The Young Bucks dopiero niedawno zadebiutowali w WWE. Ale to też nie znaczy, że są słabeuszami i przegraliśmy z mięczakami. Nie próbuję bronić mnie i D-Vona... ale chcę by ludzie sobie uświadomili z kim mamy do czynienia i kim my jesteśmy. Nasza walka z The Young Bucks będzie wyjątkowa. Może nie tak jak Ladder Matche, czy TLC Matche z Edgem i Christianem oraz Hardyz Boys... ale tak. Uważam, że nasz pojedynek z The Young Bucks będzie wyjątkowy ze względu na zetknięcie się dwóch różnych stylów i można powiedzieć, że dwóch różnych er, bo oni reprezentują już erę Hardcore Justice, a my Attitude Erę.

Baron Saxton: Dzisiaj wraz z Brothers of Destruction zawalczycie z Bullet Clubem. Czy Wasi rywale mogą czuć się pewniej ze względu na lepszą współpracę między sobą?

D-Von: Nie lubimy się z Kanem i The Undertakerem. To chyba zresztą nikogo nie dziwi. Mamy dzisiaj jednak jeden cel... ten cel to pokonanie wspólnymi siłami całego Bullet Club. Tamci myślą, że mogą sobie na wszystko pozwolić dlatego, bo osiągnęli sukcesy w Japonii i na scenach niezależnych... tylko widzisz Baron... my także walczyliśmy na całym świecie. Wraz z Bubbą złamaliśmy niejeden stół w różnych krajach przeróżnymi zawodnikami. Kolejne czekają na The Young Bucks, niezależnie od tego jakie intencje mają Brothers of Destruction. Oh... it's destify!

Gromie

rozlega się na arenie, a ze stage'u wyłania się nikt inny jak Damien Sandow. Pewny siebie zmierza do ringu, gdzie wchodzi czeka na swojego rywala. W odpowiedzi gra
. Na stage wychodzi Tyson Kidd... w towarzystwie Natalyi. Małżeństwo spokojnie idzie w kierunku kwadratowego pierścienia, a były Intercontinental Champion skupiony wchodzi do ringu w słuchawkach na uszach.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2586/Damien_Sandow_0_cut_by_Danger_Liam.jpgvs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1427/Tyson_Kidd_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Damien Sandow vs Tyson Kidd w/Natalya

Opis walki: Zaczynamy kolejny pojedynek od tradycyjnego klinczu. Z niego zwycięsko wychodzi Sandow, który przechodzi do bocznego Headlocku. Tyson próbuje odepchnąć przeciwnika, ale ten dalej trzyma uchwyt. W końcu jednak Kidd wyrywa się oponentowi po wyprowadzeniu kilku ciosów z łokcia w korpus. Dokłada jeszcze jedno uderzenie, tym razem w głowę i rusza, by odbić się od lin. Nadziewa się jednak prosto na Dropkick od Sandowa. Intelektualista usiłuje wykonać jeszcze Elbow Drop z wyskoku, lecz Kidd w porę robi unik. Kanadyjczyk powoli podnosi rywala i Irish Whipem ciska w narożnik. Kidd szarżuje na oponenta, lecz ten kontruje ciosem z łokcia i dokłada jeszcze Russian Legsweep z szybkim przejściem do przypięcia! 1... 2... Kick-Out. Sandow zapina Abdominal Stretch. Zachęca gestami głową publiczność do zwiększenia dopingu, ale to i tak nic nie daje, bo Kidd rozrywa uchwyt Hip Tossem. Do tego Tyson popisuje się Spin Kickiem, dokłada Shot Kick w klatkę piersiową i usiłuje wyprowadzić Roundhouse Kick w głowę, lecz Sandow w porę zrobił unik. Mimo to i tak mamy Spinning Heel Kick od Kidda! Jakby tego było mało odbija się od lin i dokłada Leg Drop! Pin 1... 2... Kick-Out! Kidd dość szybko usiłuje zapiąć Sharpshooter, ale Damien w porę blokuje akcję i wykręca się. Sandow wraca do stójki i robi unik przed kolejnym ciosem, po czym popisuje się Arm Trap Sitout Side Slamem! Pin 1... 2... Kick-Out! Sandow powoli wkracza na szczyt narożnika. Widać, że szykuje się do akcji wysokiego ryzyka... co Kidd w porę zauważa i atakuje rywala w nogi, tym samym podcinając go. Damien upada kroczem na górny hak od cornera, a Kidd zrzuca go z niego Frankensteinerem z przejściem do pinu! 1... 2... Kick-Out! Tyson próbuje jeszcze raz zapiąć Sharpshootera... i tym razem skutecznie! Sandow walczy z bólem i usiłuje doczołgać się do lin. Kidd jednak z powrotem przeciągnął Sandowa na środek ringu i ten zostaje zmuszony do odklepania!

Kidd puszcza przeciwnika po gongu i zadowolony celebruje wygraną. Po chwili w jego ręce wpada Natalya. Sandow może tylko dochodzić do siebie i patrzeć ze smutkiem na świętującego rywala.

Mauro Ranallo: Cóż, zarówno Kalisto w walce otwierającej dzisiejsze SmackDown! jak i teraz Tyson Kidd pokazali, że są w dobrej dyspozycji, a to ważne, bowiem po Battleground rozpoczną się walki kwalifikacyjne do pojedynku o pas Cruiserweight!

Jerry Lawler: To jest to czego nie zobaczycie na RAW is Hardcore, a będzie na SmackDown! Akcja zawodników wagi średniej przeniesie niebieską tygodniówkę na wyższy poziom i cieszę się, że Stone Cold postanowił przywrócić tą dywizję!

Mauro Ranallo: Dzisiaj jednak także zobaczymy zawodników walczących na Battleground o World Heavyweight Championship. Już za dziesięć dni będziemy mogli oglądać Fatal 4-Way pomiędzy Samoa Joe, Rybackiem, Bray'em Wyattem i Dolphem Zigglerem. A już za kilka chwil Wyatt zmierzy się z Rybackiem, podczas gdy Co-Main Eventem dzisiejszego SmackDown! będzie starcie Zigglera z Joe!

Przenosimy się z powrotem na backstage, gdzie widzimy wściekłego Kalisto. Próbuje on znaleźć kogoś... w końcu widzimy, że znalazł Sin Carę.

Kalisto: Co to miało być?! Co odwaliliście?!

Sin Cara: Nie muszę Ci się tłumaczyć młody, bo od dawna mówiłem i moim nastawianiu do byciu w drużynie z Wami. Nie będę już ani w drużynie z Rey'em, ani w drużynie z Tobą. Niedługo rozpocznie się walka o WWE Cruiserweight Championship i zamierzam się na tym skupić. A jeżeli przy okazji będę musiał walczyć z Tobą, czy z Rey'em, to nie będę miał z tym żadnych problemów!

Kalisto: Okej, rozumiem... tak stawiasz sprawę... a co jeżeli ja nie chcę czekać? A co jeżeli ja nie chcę czekać?! Załatwmy to na SmackDown!, albo na Battleground! Pokażmy kto jest obecnie najlepszym luchadorem na SmackDown!.

Sin Cara: Kalisto...

Sin Cara tylko poklepał Kalisto lekceważąco po twarzy i odszedł.

Przenosimy się do ringu, gdzie jest już Bray Wyatt z mikrofonem w ręku. Światła są oczywiste zgaszone i widać tylko latarki z telefonów.

Bray Wyatt: Stoi przed Wami człowiek... który kilka tygodni temu w ostatecznym boju pokonał samego "Umarlaka z Doliny Śmierci"... stoi przed Wami człowiek, który wygrał kilkumiesięczną wojnę z nikim innym jak The Undertakerem. Samo to jest dla mnie prawie jak zdobycie World Heavyweight Championship. Jednak zostanie mistrzem... to będzie tylko podkreślenie mojej wartości. To będzie w końcu pokazanie iż moja rewolucja miała jednak jakiś skutek. World Heavyweight Championship będzie dla mnie "Świętym Graalem". Graalem... który zdobędę już za dziesięć dni na Battleground. He's got the whole world... in his hands...

W końcu rozlega się gromkie

, a z zaplecza wyłania się nikt inny jak Ryback. Mamy okrzyk "Wake Up" i "It's feeding time!". Pora na kolejny pojedynek dzisiejszego wieczoru...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/bray_wyatt_g4s_24.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_6_cut_by_Danger_Liam.jpg

Bray Wyatt vs Ryback

Opis walki: Obydwaj zawodnicy na razie spokojnie próbują wyczuć rywala. Wydaje się, że będzie klincz, lecz Bray w porę wyprowadza mocny podbródkowy. Po chwili kolejny. I jeszcze jeden. Wyatt wykręca oponentowi rękę w Wrist Locku i wyprowadza Shot-Arm Elbow. Do tego jeszcze raz wykręca rękę Rybackowi i tym razem wyprowadza mocny podbródkowy. Wyatt chce przenieść akcję do narożnika, lecz The Big Guy w porę chwyta go dwoma rękoma za głowę i przerzuca do cornera, gdzie traktuje rywala serią Shoulder Thrustów. Mamy Irish Whip w przeciwległy narożnik i od razu szarżę na Corner Clothesline! Do tego wyniesienie i Military Press Slamem The Human Wrecking Ball wyrzuca rywala poza ring! Ryback pozwala sobie na krótkie taunty z publicznością "Feed Me More!", po czym wspina się na szczyt narożnika. Czeka aż oponent wstanie i powala go Flying Clotheslinem poza ring! The Big Guy z powrotem wrzuca rywala i wspina się na drugą linę, po czym mamy Diving Splash! Pin 1... 2... Kick-Out. Ryback podnosi przeciwnika i z całej siły ciska głową o hak od narożnika. Chce powtórzyć atak, ale Bray blokuje i odpowiada podbródkowym. Do tego dokłada Headbutt. W końcu Ryback wyprowadza Shot-Arm Lariat. Pin 1... 2... Kick-Out. Ryback wynosi przeciwnika prosto na Vertical Suplex. Przez chwilę trzyma rywala w powietrzu i... robi nawet przysiad, po czym mamy Suplex! Pin 1... 2... Kick-Out. Ryback staje nad przeciwnikiem i wykonuje kilka Mat Slamów. W końcu wynosi go na bark i szykuje się na Front Powerslam, lecz Bray w porę ześlizguje się na nogi ii odpowiada mocnym podbródkowym. Jakby tego było mało Wyatt wykonuje jeszcze Side Slam! Pin 1... 2... Kick-Out! Bray nie traci czasu, tylko odbija się od lin i mamy Running Senton! Pin 1... 2... Kick-Out! Wyatt ustawia się przy narożniku i czeka na odpowiedni moment, by zasygnalizować finisher! Nadchodzi Sister Abigail... ale Ryback w porę wyrywa się i odpowiada Spinebusterem! Mamy okrzyk "Finish It!" i The Big Guy wynosi Wyatta prosto na Shell Shocked... lecz ten jednak w porę kontruje i ześlizguje się na nogi, po czym odpowiada Sister Abigail! Pin 1... 2... 3!

Bray Wyatt zadowolony celebruje wygraną. Szybko przerywa mu jednak muzyka obecnego World Heavyweight Championa - Samoa Joe. Joe ma z sobą mikrofon. Mówiąc powoli zmierza do ringu...

Samoa Joe: Brawo... brawo... brawo. Udało Ci się Bray. Jestem pod wrażeniem, pokonałeś samego Rybacka w walce jeden na jeden. Chcę Ci tylko przypomnieć Wyatt... że na Battleground nie zmierzysz się tylko z jednym rywalem. Nie zmierzysz się także z dwoma... a z trzema przeciwnikami. A chcę Ci przypomnieć, że niedawno zdobyłem ten pas mistrzowski pokonując zarówno Ciebie jak i Rybacka w walce sześciu zawodników!

Bray Wyatt: Sam zatem doskonale rozumiesz, że wcale nie musisz zostać przypięty lub poddany, by stracić pas mistrzowski...

Samoa Joe: Tak... bo zdobywając pas poddałem Ciebie po Coquina Clutch jeżeli masz dobrą pamięć...

Przerywa im muzyka... Dolpha Zigglera! Dolph wychodzi na stage z mikrofonem w ręku...

Dolph Ziggler: Wybaczcie, że Wam przerywam... ale z tego co się orientuję, to już za chwilę mam walkę z Tobą Joe. I z tego co się orientuję, to tylko ja w tym gronie jestem dwukrotnym World Heavyweight Championem. Możecie sobie opowiadać o Waszych ostatnich sukcesach... ale nie warto zapominać o tym, kto znienacka potrafi skraść show! A za chwilę... pokażę Ci to Joe w ringu.

Zarówno Wyatt jak i Ryback udali się już w międzyczasie na zaplecze, a Joe zachęca Zigglera do wejścia do ringu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler_6_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/Samoa_Joe_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Dolph Ziggler vs World Heavyweight Champion Samoa Joe

Normal Non-Title Match

Opis walki: Sędzia pojawia się w ringu i daje znak na gong. Wydaje się, że będzie klincz, ale Ziggler ucieka znienacka do parteru i próbuje chwycić nogi rywala. Joe w odpowiednim momencie kontruje kilkoma maczugami w plecy, po czym podnosi oponenta i z całej siły Irish Whipem ciska w narożnik. Zigglerem aż przekręciło i niemal usiadł na cornerze, po czym spełznął z niego i nadział się na mocny Clothesline. Pin 1... 2... Kick-Out. Joe podnosi oponenta i wyprowadza mocny Backhand Chop. Po chwili dokłada kolejny. I jeszcze jeden. Mamy Irish Whip, a Ziggler chwyta się lin. Joe jednak pozbywa się go z ringu Clotheslinem! Samoańczyk bierze rozbieg i mamy znakomite Suicide Dive! Przy jego wadze to jeszcze bardziej robi wrażenie! Joe wrzuca przeciwnika z powrotem do kwadratowego pierścienia i zarzuca go na narożnik. Dolph w porę kontruje Muscle Buster i odkopuje przeciwnika, po czym mamy Tornado DDT! Pin 1... 2... Kick-Out! Ziggler czeka aż rywal wstanie i tym razem dokłada Jumping DDT! Ponadto Dolph podrywa się, kręci pośladkami i mamy Elbow Drop! Pin 1... 2... Kick-Out! Ziggler czeka na odpowiedni moment i zapina Sleeper Hold! Joe jednak po chwili zrzuca go z pleców, a następnie popisuje się Atomic Dropem! Jeszcze odbija się od lin i dokłada Big Boot, po czym ponownie odbija się od lin i dokłada Running Senton! Pin 1... 2... Kick-Out! Mistrz nakręca się i czeka aż rywal wstanie, po czym zapina Coquina Clutch! Ziggler walczy z bólem, ale powoli odpływa... Joe go dusi... Show-Off wykorzystuje jednak narożnik, by odbić się od niego w pin! 1... 2... 3!!!

Ziggler zaskoczony od razu odskakuje i ucieka z ringu! Joe nie może uwierzyć w swoją przegraną, a sędzia wznosi rękę Dolpha ku górze. Joe wściekły opiera się o liny i patrzy na rywala...

Mauro Ranallo: Proszę, jaka niespodzianka! Ziggler pokonuje samego mistrza w walce jeden na jeden na dziesięć dni przed Battleground!

Jerry Lawler: Jestem w małym szoku, ale to jest właśnie SmackDown!. Nigdy nie wiesz co się stanie i ciągle Cię zaskakuje.

Mauro Ranallo: A przed nami już tylko main event! Walka czterech na czterech! Bullet Club w składzie: AJ Styles, Finn Balor, Matt Jackson i Nick Jackson kontra połączone siły The Dudley Boyz i Brothers of Destruction! Zostańcie z nami!

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Baron Saxton ma kolejnych gości...

Baron Saxton: Panie i Panowie... wraz ze mną tym razem są wszyscy członkowie Bullet Club. Panowie, przed Wami walka z połączoną siłą Brothers of Destruction i The Dudley Boyz. Jaki macie plan na ten pojedynek?

Finn Balor: Widzisz Baron... Bullet Club nie potrzebował zbyt dużo czasu, by podkreślić swoją siłę w WWE. Matt i Nick szybko zostali WWE Tag Team Champions na Extreme Rules, a ja pokonałem Kane. To Kane potrzebował pomocy swojego brata, by opuścić Baltimore w jednym kawałku.

AJ Styles: Teraz chcemy to powtórzyć. Dzisiaj wszyscy zobaczą przedsmak tego, co czeka nas za dziesięć dni na Battleground. Wiadomo, że ja i Finn walczymy z Brothers of Destruction na PPV, a Jacksonowie z The Dudley Boyz.

Matt Jackson: A plan na dzisiejszą walkę jest prosty. Chcemy zaprosić każdego z naszych rywali na Superkick Party.

Nick Jackson: A każdy kto odmówi zaproszenie, to mamy dla niego dwa słowa...

Cała czwórka krzyknęła gromkie "Suck It!".

Wracamy po przerwie i w stage uderzają fajerwerki oraz gra

The Dudley Boyz. Bubba Ray i D-Von pewni siebie wychodzą z zaplecza i wkraczają do ringu. Po chwili jednak ze stage'u uderzają płomienie ognia i słyszymy gong, po czym gasną światła. Słyszymy theme song Undertakera i ten wraz z Kanem powoli wyłaniają się z dymu. Deadman w swoim stylu wchodzi na schody i wznosi ręce ku górze, a światło na arenie się zapala. Po chwili jednak światło w arenie ponownie gaśnie. Tym razem słyszymy bicie serca... i
Finna Balora, a gdy światło się zapala, to w ringu już jest cała czwórka Bullet Clubu!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bubba_ray_dudley_g4s_3_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/632/D_Von_Dudley_1_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_0_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/33/undertaker_g4s_5_2.jpgvs

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_Jibunjishin_2016_1.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2620/4326_Finn_Balor.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2030/01_max_buck.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2029/nick_jackson_02.jpg

Dudley Boyz&Brothers of Destruction vs Bullet Club

Opis walki: Zaczynają Finn i Kane. Wydawało się, że będzie klincz, ale Balor w porę wyprowadza mocny Low Kick przeciwnikowi. Po chwili dokłada jeszcze jeden. Jest próba Irish Whipu, ale Kane odwraca, a następnie popisuje się Back Body Dropem! Balor z impetem uderza plecami o matę, po czym gdy wstaje to inkasuje potężny Big Boot! Szybka próba przypięcie, ale równie szybko Balor odkopuje. Kane zapina Chin Lock. Chce jak najbardziej osłabić swojego przeciwnika. Finn próbuje wstać, ale siłowo nie ma szans z rywalem i Wielka Czerwona Maszyna wyprowadza mocny cios z kolana. Po chwili zapina Wrist Lock i robi zmianę z Undertakerem. Ten jeszcze bardziej wykręca przeciwnikowi rękę i wspina się na górną linę! To oznacza tylko jedno... Old School! Jakby tego było mało Undertaker odbija się od lin i dokłada Running DDT! Pin 1... 2... Kick-Out! Deadman spokojnie i powoli podnosi przeciwnika i dwoma rękoma ciska do cornera, gdzie zaczyna nawałnicę strike'ingowych Punchy w korpus. Sędzia upomina Takera, ale ten tylko go przestraszył i bierze rozbieg do kolejnej akcji... lecz Balor robi kontrę w postaci kopnięcia! Do tego zdołał zrobić zmianę ze Stylesem! AJ natychmiast popisuje się Springboard Forearm Smashem! Mamy też jeszcze Kip-Up... ale także i Undertaker niespodziewanie się unosi! Styles chce wyprowadzić kopnięcie, lecz Deadman w porę je zatrzymuje. Zaingerować chce Matt Jackson, a Undertaker w porę chwycił go za gardło! W końcu i Nick wkracza do ringu, by wyprowadzić Superkick Deadmanowi! To rozruszyło Dudley Boyz, którzy weszli na pole bitwy i zrobił się nam jeden wielki chaos! Bubba usiłuje wyrzucić Matta z ringu, ale ten w porę chwycił się lin i sam pozbywa się szarżującego Bubbę z kwadratowego pierścienia! Do tego Matt i Nick wyprowadzają Double Superkick D-Vonowi!!! Do tego Matt bierze rozbieg i wykonuje Somersault Plancha na będącym poza ringiem Bubbie! Inicjatywę Bullet Club przerywa Kane, który jednym mocnym podbródkowym traktuje Nicka. Jednak swoje dorzucił także i Finn, który Front Dropkickiem wykurzył Kane'a z ringu! Wreszcie Undertaker chwycił Balora i wykonuje na nim Chokeslam! Styles wykorzystał mimo wszystko zamieszanie i mamy Pele Kick na Takerze! Do tego wspina się na szczyt narożnika! Zapowiada się Spiral Tap... ale D-Von w porę zrzuca go z cornera na matę! Dudley przenosi się na legalne miejsce, a Undertaker robi z nim zmianę! Do ringu wraca też Bubba, więc Dudleyz wykonują 3D na Stylesie! Pin 1... 2... w ostatniej chwili przerywa Matt wyciągając D-Vona z ringu! Mamy próbę Superkicku, lecz D-Von blokuje kopnięcie i odpowiada Clotheslinem! Mimo to Styles zaskakuje D-Vona Springboard Corkscrew Crossbody! Styles wrzuca D-Vona z powrotem do ringu i wraca do środka. Robi zmianę z Nickiem. AJ podnosi D-Vona i chwycił go z tyłu. Nick chce wyprowadzić Superkick, ale D-Von robi unik i cios inkasuje Styles! D-Von robi zmianę z Kanem, a ten chwyta Nicka za gardło! Do ringu chce wkroczyć też Balor, ale przy próbie akcji z lin chwycił go za gardło Undertaker! Mamy Double Chokeslam! Pin 1... 2... 3! Matt nie zdążył przerwać przypięcia!

Kane i Undertaker spojrzeli na Matta, który chce uciec z ringu, ale trafia prosto na Dudley Boyz! Bubba atakuje Matta Clotheslinem, po czym klepie D-Vona po klatce piersiowej i krzyczy "D-Von... Get The Table!". Po chwili ten wyciąga stół i czekają aż Matt wstanie, a następnie posyłają go 3D w stół! Jedynie Styles z Bullet Clubu w tej chwili był w miarę przytomny i obserwował rywali triumfujących. Ostatnie słowo należy jednak do Brothers of Destruction, którzy pozwalają sobie na klasyczny taunt. W ten sposób kończymy przedostatnie SmackDown! i widzimy się na RAW is Hardcore!

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-405643

:arrow: Highlight Reel na początek SmackDown! to zawsze dobry pomysł, o ile panowie mają coś do powiedzenia. Jericho i Cody wypadli tu bardzo naturalnie i obydwaj mi się spodobali. Dalej stawiam, że to Rhodes obroni pas i udowodni, że jest nie gorszy niż ojciec.

:arrow: ależ zamieszanie przy pierwszej walce! Jeśli to rozpad teamu, to powiem Ci że to zepsułeś - powinieneś to przedłużyć i dać im pasy tagowe, no ale niestety...

:arrow: Bubba wypadł moim zdaniem lepiej od D-Vona, bo ten drugi wydukał wierszyk - nie jesteśmy gorsi i też walczyliśmy na całym świecie, zaś w Ray'a lepiej się wczułeś i jego odpowiedź wyszła bardzo naturalnie.

:arrow: Kidd dostaje Natalya'ę... push?

:arrow: więc jednak rozpad? :| za szybko, żeby mnie to grzało...

:arrow: Jeszcze mniej naturalności niż w D-Vonie widziałem w RyBacku... jakoś nie wyobrażam go sobie mówiącego o tym, że wie, że aby przegrać nie musi być przypięty, bo sam wygrał pas poddając Wyatta, bo RyBack jest na to poprostu za głupi żeby na to wpaść :D

:arrow: dobra walka i jeszcze lepsze zakończenie SmackDown! Czuć atmosferę wojny między dudley'ami i BoD, a Bullet Clubem! I o to chodzi!

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/27/#findComment-405648