Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE by Giero

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tak na szybko dam komantarz.

Fajnie, że nie robisz jak WWE i dajesz szansę wykazać się w segmentach tym słabszym i którzy są bardziej na boku. Dzięki temu dywizja drużynowa na tym zyskuje.

Fajnie, że promujesz Ariesa jako MitB. Zawsze go lubiłem, więc jakieś szybkie zainkasowanie walizki by mnie pasowało.

Ostatnio mamy trochę zmian u ciebie i tutaj teżmamy ich powiew. Coś czuję, że te zmiany wejdą dobrze.

Fajnie, że Me też się robi mocniejszą galą. Zawsze będzie się ją lepiej czytało.

Walka o pretendenta na tej tygodniówce? Cieszy mnie to, ale tutaj nikt inny nie miał prawa wygrać niż Abyss. Dlaczego to zrobiłeś?

Ciąg dalszy feudu Dwayne'a z Johnem. Fajnie się to rozwija, oby tak do PPV.

Owens pokonuje byłego WWE Championa! Szybko się odbudowuje po porażce z WM.

Bardzo fajna gala, którą się szybko czytało. Tak trzymaj :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-396964

• Odpowiedzi 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

323

• TheVillain

105

• Yarexon

37

• shocker98

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Dobra, wziąłem sobie Wasze uwagi do serca i ostatecznie będzie RIH na zmianę z NXT.

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore #1141 - 6.04.2016

Frank Erwin Center, Austin, Texas, USA

20 dni do Payback

Ostatni kurz już opadł po WrestleManii XXXI, a my skupiamy się na drodze do Payback, do którego pozostały niemalże trzy tygodnie. Już wiemy znamy skład kilku walk na nadchodzące PPV i można stwierdzić, że Payback zapowiada się niewiele gorzej niż WrestleMania.

Słyszymy dźwięk stłuczonego szkła i z zaplecza na swoim quadzie jak za starych, najlepszych lat wyjeżdża Chairman WWE - Stone Cold Steve Austin przy olbrzymim cheerze publiczności. Aaach... aż mogła się przypomnieć Attitude Era, czyli najlepsze lata "Teksańskiego Grzechotnika". Austin objechał wokół ring, zaparkował quada i wszedł do ringu, po czym wziął mikrofon. Przez chwilę przysłuchuje się ludziom chantującym jego nazwisko...

Steve Austin: Największy sukinsyn w historii tego biznesu przybył na RAW is Hardcore! [What?!] Co więcej, największy sukinsyn w historii tego biznesu powrócił do jego rodzinnego miasta, Austin w Teksasie! [Cheer] I powiem Wam, że nigdy nie sądziłem, że wracając tu wraz z ekipą WWE będę stał przed Wami jako prezes tej federacji. [What?!] Tak się jednak też dzieje i...

Austin nie zdołał dokończyć myśli, bowiem zabrzmiało

i przy wielkim heacie z zaplecza wyłania się CM Punk. "Best in the World" jest w zaskakująco dobrym humorze. Pewny siebie wkracza do ringu, bierze mikrofon i staje naprzeciw Austina...

Steve Austin: Lepiej Punk opuść ten ring, zanim zaaplikuję Ci soczystego Stunnera.

CM Punk: Spokojnie szefie! Skąd w Tobie tyle negatywnych emocji? Wybacz, że przerywam Ci tą jakże wzruszającą przemowę... ale chcę Ci powiedzieć, że tak naprawdę wszyscy mają wyjebane na Ciebie. [big Heat] Wiesz dlaczego? Bo już nic więcej w tym ringu nie zrobisz, poza wzięciem mikrofonu i gadaniem bez sensu, a wiesz kto to spowodował? No, zgadnij... ta osoba stoi przed Tobą. To ja zakończyłem Twoją karierę na Survivor Series!

Steve Austin: Zakończyłeś moją karierę tak samo dobrze jak Brock Lesnar na SummerSlam. [Cheer] Mam Ci przypomnieć Punku, kto jest teraz Twoim bossem jak i całej tej federacji? [What?!] Ja, damn it! [What?!] Jeżeli będę chciał to mogę Ci skopać dupę oficjalnie w tym ringu! [What?!] Ale nie zrobię tego. [What?!] Wiesz, czemu? [What?!] Bo teraz mam od tego ludzi, którzy mają coś mi do udowodnienia. [What?!] Tydzień temu udało Ci się pokonać Triple H'a [What?!] Ale to nie znaczy, że nie przygotowałem dla Ciebie czegoś więcej. [What?!] Jeżeli myślisz, że będziesz mógł walczyć z Austinem Ariesem o walizkę po tym co zrobiłeś na Main Event, to cytując... i've got some bad news! [What?!] Owszem, stoczysz dzisiaj pojedynek... [What?!] Ale zrobisz to z człowiekiem z którym jeszcze ani razu nie wygrałeś i będzie to dla niego test przed Payback. Chyba już domyślasz się kto będzie Twoim rywalem... mowa o nikim innym jak o The Rocku! [big Cheer]! Tak, Punk![What?!] Dzisiaj na RAW is Hardcore będziemy mieli podwójny main event! Ty kontra The Rock i Open Challenge Antonio Cesaro o WWE Championship!

CM Punk: Co z Tobą?! [What?!] Uwziąłeś się na mnie, czy co?! [What?!] Wiem, że możesz być na mnie wkurwiony, że niemal pół roku temu ośmieszyłem Cię na PPV, ale jesteś do cholery jasnej prezesem tej federacji i nie powinieneś tak postępować! [What?!] Zamknąć się! [W stronę publiczności, ta reaguje heatem]

Steve Austin: Lepiej Punku zamilcz, bo obrażając publiczność z mojego miasta jeszcze bardziej sobie przejebiesz. [What?!] Mogę zrobić wszystko, absolutnie wszystko, co mi się podoba, rozumiesz? [What?!] Mogę nawet odpowiedzieć dzisiaj na otwarte wyzwanie Antonio Cesaro i zabrać mu WWE Championship. [What?!] Mogę ustawić sobie walkę na SmackDown! i zabrać World Heavyweight Championship Rybackowi. [What?!] Mogę zabrać Deanowi Ambrose'owi Hardcore Championship, a Cody'emu Rhodesowi Intercontinental Championship. [What?!] Mogę posiadać wszystko co najważniejsze w tej federacji. [What?!] Ale tego nie zrobię, bo już nie muszę nikomu nic udowadniać, a na pewno nie Tobie. [What?!] A dla Ciebie... skończył się już złoty okres dostawania wszystkiego, czego sobie zapragniesz. [What?!] Najwidoczniej jeszcze tego nie zrozumiałeś po zeszłotygodniowym RAW is Hardcore. [What?!] I póki tego nie zrozumiesz... będę Cię torturować co tydzień coraz to nowymi stypulacjami i coraz to groźniejszymi rywalami. [What?!] A chyba nie muszę Ci przypominać do czego byłem zdolny, by uprzykrzyć życie nawet Vince'owi McMahonowi w najlepszych latach mojej kariery. [What?!] Więc mam dla Ciebie drobną radę Punk... [What?!] nie denerwuj mnie... [What?!] powiedziałem - nie denerwuj mnie! [What?!] Powiedziałem, by CM Punk mnie nie wkurwiał! [What?!] Bo inaczej... Twoje życie naprawdę może zamienić się w piekło. [What?!] A póki co... powodzenia w walce z The Rockiem. Będzie Ci potrzebne.

Austin znacząco spojrzał na Punka, poklepał go i przy swojej muzyce opuścił ring i odjechał na quadzie na zaplecze. Punk wygląda jakby nabrał większego respektu i najwyraźniej nad czymś poważnie się zastanawia...

WWE_Payback_logo,_2015_-_present.png

WWE Payback... zemsta będzie słodka...

Już 26 kwietnia 2015 w Allstate Arena w Chicago, Illinois

Widzimy Austina Ariesa idącego przez zaplecze z walizką Money in the Bank. Austin wita się z każdym, po czym natknął się na będącego w nie najlepszym humorze CM Punka...

Austin Aries: Punk! Po tym co zrobiłeś mi na Main Event powinienem Ci właściwie mocno przypierdolić, ale nie wiedzieć czemu... cieszę się, że Cię widzę!

CM Punk: Chcesz mi dowalić jeszcze bardziej niż Steve? No proszę, proszę bardzo!

Austin Aries: Wyluzuj! Chciałem Ci właściwie podziękować. Dzięki Tobie teraz wiem, że jako Mr. Money in the Bank muszę mieć oczy dookoła głowy, bo nigdy nie wiadomo z której strony zaatakuje Cię chętny na kontrakt będący w tej walizce. Z jednej strony trzymam w tej chwili w rękach coś, co może dać mi nieśmiertelność w tym biznesie, a z drugiej... jest to niesamowita odpowiedzialność. Ale cóż... Tobie o tym nie muszę przecież mówić, jako dwukrotny Mr. Money in the Bank doskonale wiesz z czym to się je. W każdym razie... oglądaj jak dzisiaj pokonuję Kofiego Kingstona. A ja życzę Ci powodzenia z The Rockiem.

Austin mrugnął okiem do Punka i odszedł, a ten wygląda na jeszcze bardziej wkurwionego...

Wracamy do ringu, gdzie jest już Abyss. Czeka on na swojego rywala. Przy stole komentatorskim z kolei siedzi pretendent do mistrzostwa hardcore - John Morrison. W końcu rozlega się

i do ringu pewny siebie wchodzi sam mistrz - Dean Ambrose. "The Lunatic Fringe" wszedł na narożnik, skąd spojrzał na swojego rywala na Payback, po czym zeskoczył z cornera i stanął twarzą w twarz z "Monsterem.

Walka #1

Abyss vs Hardcore Champion Dean Ambrose

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/106/abyss_studio_01.pngvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/4292_Dean_Ambrose.jpg

Normal Non-Title Match

Opis walki: Zaczynamy pierwszy pojedynek dzisiejszego wieczoru. Obydwaj zawodnicy obeszli wokół ringu, aż w końcu Dean rzuca się na Abyssa i traktuje go serią mocnych Punchów w głowę. Monster jednak w końcu odpycha rywala i ciska go z całej siły czołem o hak od narożnika. Abyss bierze rozbieg i wyprowadza potężny Shoulder Thrust. Następnie wykonuje podręcznikowy Body Slam, po czym odbija się od lin i dokłada Elbow Drop! Pin 1... 2... Kick-Out. Abyss podnosi Deana w Two-Handed Choke, po czym rzuca przez ring jak lalką, aż Dean wyleciał z kwadratowego pierścienia. Realizator pokazuje Morrisona, który chyba pozwolił sobie na jakąś uszczypliwą uwagę przy stole komentatorskim. Abyss nie kwapi się do kolejnego ataku, a Dean wreszcie dochodzi do siebie, kilka razy uderza się po twarzy i wraca do ringu, po czym rzuca się na oponenta i wyprowadza serię ciosów w głowę. Dean bierze rozbieg i mamy Corner Forearm Smash! Chyba będzie na dokładkę Running Bulldog... ale jednak Abyss niespodziewanie odepchnął go tak, że z impetem upadł plecami na matę! The Lunatic Fringe wstaje, jednakże szybko inkasuje mocny Clothesline! Pin 1... 2... Kick-Out i Abyss zapina boczny Headlock w parterze. Publiczność dopinguje Deana, a ten po chwili podrywa się i kontruje kilkoma ciosami z łokcia, po czym dokłada Headbutt i zaczyna serię Punchów i Chopów na zmianę. Po kilku ciosach rusza, by odbić się od lin, a Abyss wyprowadza w ramach kontry mocny podbródkowy. Ambrose chwiejąc się pada na liny, od których odbija się w swoim stylu i wyprowadza Lariat! Dean chwyta Abyssa i krzyczy w stronę Morrisona "Ciebie to też czeka!", po czym wykonuje Dirty Deeds! Pin 1... 2... 3!

Stało się! Dean Ambrose pokonuje Abyssa! Sędzia wręcza mu jego pas mistrzowski i wznosi rękę ku górze... ale wait a minute! John Morrison znienacka atakuje Deana przy dużym heacie publiczności! JoMo wściekle obija Deana, po czym podnosi go, pokazuje mu stawkę ich walki na Payback i wykonuje Moonlight Driver prosto w pas mistrzowski! Morrison zadowolony z siebie podnosi pas i wznosi ku górze, pokazując iż to on będzie mistrzem...

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Renee Young ma gości...

Renee Young: Witajcie! Wraz ze mną są bracia Jacksonowie, czyli "The Young Bucks"! Matt, Nick... dzisiaj przed Wami kolejny test na RAW is Hardcore. Waszymi rywalami będą Darren Young i Titus O'Neil, czyli "Prime Time Players". To dla Was kolejna okazja do pokazania się WWE Universe...

Matt Jackson: Wybacz Renee, ale za kogo ty nas masz? Kolejny test? Kolejna okazja do pokazania się? Proszę Cię... obydwaj zaczęliśmy walczyć jedenaście lat temu. Na poważnie na scenie niezależnej walczyliśmy od 2007 roku. Mówienie o kolejnej walce na RAW is Hardcore jako o teście w kontekście naszych osób jest co najmniej nie na miejscu, bowiem nie jesteśmy jakimś tam produktem od zera NXT. Chociażby sam fakt iż debiutując w WWE od razu weszliśmy do głównego rosteru pokazuje, że trzeba na nas uważać i wcześniej czy później wywalczymy title shoty na pasy mistrzowskie.

Nick Jackson: A jeżeli chodzi o Darrena i Titusa... to nie mamy nic przeciwko zaproszenia ich na kolejne "Superkick Party". Pokonaliśmy już zarówno The Uso's jak i Lucha Dragons, więc Prime Time Players dołączą do listy looserów, a dla nas będą kolejnym krokiem w drodze po WWE Tag Team Championships. Ura, ura, ura!

Jacksonowie zadowoleni z siebie odeszli, zostawiając Renee... DEEP!

Widzimy najpierw lampę z której wyłania się dym, a następnie pokazuje się w ciemnościach Bray Wyatt.

Bray Wyatt: Koniec gier umysłowych... koniec tanich sztuczek... czas na prawdziwą, poważną wojnę. Teraz już tylko ty i ja Undertakerze... tylko ty i ja. Na Payback za trzy tygodnie w końcu rozwiąże się konflikt pomiędzy "Deadmanem", a "The New Face of Fear". W tej chwili już nie chodzi o żadne rewolucje, wykorzystywanie ludzi i tak dalej... w tej chwili najważniejsze jest to po prostu, kto z nas jest lepszy. Przyznam, zaskoczyłeś mnie na WrestleManii trzydziestej pierwszej. Zagrałeś moją bronią i użyłeś ludzi, których jeszcze kilka miesięcy temu miałem za swoich towarzyszy, po czym po prostu wspaniałomyślnie ich uwolniłeś. W porządku. Teraz jednak nasza rywalizacja przeniosła się na kompletnie inny poziom. Magia największej sceny ze wszystkich ponownie była na Twoją korzyść, ale za trzy tygodnie zamierzam wszystkim udowodnić, że Twój czas się skończył... a zaczął się czas Bray'a Wyatta. [Roześmiał się] He's got the whole world... in his hands, he's got the whole world... in his hands... Follow the buzzards! [DEEP!]

Walka #2

Mr. Money in the Bank Austin Aries vs Kofi Kingston

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/Aries26.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/Kofi_Kingston_6_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Opis walki: Wracamy na ring i niemal momentalnie przechodzimy do kolejnego pojedynku, który tym razem powinien być zdecydowanie bardziej techniczny ze względu na uczestników tej walki. Obydwaj zawodnicy przybijają sobie piątki i zaczynamy klincz. Z niego zwycięsko wychodzi Austin, który przechodzi w Wrist Lock. Kofi pokazuje swoje umiejętności i zwinnie robi salto, kolejny fikołek, wyrywa się z uchwytu i zapina Waist Lock. Mamy Takedown i zapięcie Front Face Locku. Austin podnosi się, kontruje kilkoma ciosami w brzuch przeciwnika, po czym udaje mu się zaskoczyć rywala poprzez Drop Toe Hold i momentalnie zapina... Last Chancery! Wow! Taka akcja tak szybko?! Kofi jednak ma wystarczająco w sobie sił, by dociągnąć się do liny i przerwać submission. Obydwaj wstają. Austin rusza na Kofiego, a ten kontruje ciosem z łokcia, po czym zwinnie przechodzi w Schoolboy Pin! 1... 2... Kick-Out i znakomity Dropkick od Kingstona! AA aż wyleciał z ringu, a Kofi bierze rozbieg na Suicide Dive... jednak w porę Austin kontruje mocnym ciosem z łokcia! Aries wstaje na krawędzi ringu, wyciąga z pomiędzy lin Kingstona i wykonuje Death Valley Driver na apron!!! Afrykanin zamroczony wypada poza ring, a Austin wspina się na szczyt narożnika. Czeka aż Kofi wstanie... i traktuje go Diving Double Axe Handle. Następnie wrzuca Kingston do ringu, wstaje na krawędzi i dokłada Springboard Senton! Pin 1... 2... Kick-Out! Austin wynosi rywala na Brainbuster, ale Kofi nie daje się i zeskakuje za plecy. Ghańczyk robi unik przed ciosem i odbija się od lin na Springboard Crossbody! Austin dość szybko podrywa się, ale inkasuje solidny Low Kick, po czym jeszcze Spinning Heel Kick w głowę i zamroczony pada na matę! Kofi momentalnie wyczuł okazję, by odbić się od lin, wykonać swój taunt i Boom Drop! Pin 1... 2... Kick-Out! Kofi ustawia się przy narożniku i w klasyczny dla siebie sposób sygnalizuje finisher, a publiczność chantuje "BOOM! BOOM! BOOM!". Austin jednak unika w ostatniej chwili Trouble in Paradise i wykonuje momentalnie Brainbuster!!! Pin 1... 2... 3!

Austin Aries dzięki znakomitej końcówce pokonuje rywala i umacnia swoją pozycję jako Mr. Money in the Bank. Teraz, klasyczne pytanie: kiedy zrealizuje kontrakt z walizki?

Widzimy przechodzącego po zapleczu Chairmana WWE - Steve'a Austina. Zatrzymuje go COO - Shawn Michaels.

Shawn Michaels: Steve, czy ty aby nie przesadzasz?

Steve Austin: Nic takiego nie zrobiłem... jeszcze. Poza tym jestem prezesem tej cholernej federacji, więc...

Shawn Michaels: Chciałbym Ci przypomnieć mimo wszystko, że nie jesteśmy w Attitude Erze. Póki nie załatwimy wszystkich formalnych spraw, to nie jest jeszcze produkt WWE w którym możemy zachowywać się jak za tamtego okresu, gdzie to celowano do Ciebie z pistoletu.

Steve Austin: A może właśnie nadszedł czas byśmy przywrócili zasady z tamtego okresu? Przez to jak Vince i Triple H zarządzali WWE w ostatnich miesiącach narodziło się mnóstwo cipek takich jak CM Punk, którzy uważają, że coś się im należy, bo nazwą się "Best in the World". Myślę, że czas w królestwie "Teksańskiego Grzechotnika" wprowadzić nowe reguły gry. Czas, by pokazać, że zawodowi wrestlerzy naprawdę mają jaja, a nie są jakimiś tam "WWE Superstars". Czas wrócić do korzeni pro wrestlingu... i lepiej byś ty Shawn także się do tego, że WWE już nie będzie takie same.

Austin zostawił lekko rozczarowanego Michaelsa...

Na arenie zabrzmiało

i przy dużym heacie publiczności na stage wychodzi The Miz. To oznacza, że czas na jego MizTV! Nasz aktor pewny siebie wchodzi do ringu i prosi o mikrofon.

The Miz: Witajcie w najchętniej oglądanym segmencie w historii tego biznesu, czyli w MizTV! Nie muszę Wam mówić, że ten program jest tak niesamowity jak jego prowadzący, więc przejdźmy od razu do rzeczy, czyli do moich gości. Dzisiaj chciałbym jednocześnie wrócić się do WrestleManii trzydziestej pierwszej jak i spojrzeć w przyszłość, czyli w Payback. Na największej scenie ze wszystkich dostaliśmy jedną z najbardziej brutalnych walk w historii WWE. W ringu stanęli "The Beast" i "The Prizefighter". I właśnie jako pierwszego chciałbym zaprosić do tego programu...

"Fight" zabrzmiało znienacka z głośników na arenie i z zaplecza powoli wyłonił się Kevin Owens. Bez zbędnych zaproszeń i ceremonii wchodzi do ringu, po czym sięga po mikrofon i siada na specjalnie przygotowanym siedzeniu...

Kevin Owens: Wszyscy wiedzą kogo chciałeś zaprosić Miz. Wszyscy też wiedzą, że Kevin Owens nie potrzebuje specjalnych zapowiedzi. Na WrestleManii trzydziestej pierwszej tak jak wspomniałeś stoczyłem jedną z najbardziej brutalnych walk w historii tego biznesu. Zmusiłem Brocka Lesnara to wykorzystania niemal całego swojego arsenału, a mimo to na końcu i tak potrzebował pomocy Paula Heymana, by mnie przypiąć. Być może w statystykach będzie miał doliczone kolejną wygraną na WrestleManii, ale wszyscy będą pamiętać w jaki sposób tego dokonał. A ja... dopóki nie będę pewny... dopóki nie przekonam się czy jestem w stanie normalnie pokonać Lesnara, to nie spocznę i będę chciał kolejnej z nim walki. Także... [Owens wstał] Nie ważne czy na zapleczu jest Heyman, czy Lesnar... czy obydwaj... niech ktoś z nich ruszy tyłek na ring!

Ostre słowa pewnego siebie Owensa, ale gra

Brocka Lesnara! Na stage wychodzi... "Bestia" we własnej osobie i to bez towarzystwa Paula Heymana! Lesnar spokojnie, w swoim stylu wchodzi do ringu i staje naprzeciw Owensa. Obydwaj patrzą sobie głęboko w oczy... publiczność chantuje "Let's go fight!". Kevin coś mówi do Brocka, a ten lekko uśmiecha się... i kładzie rękę na jego barku, kręci głową.. i odchodzi! Wściekły Owens chce ruszyć za nim, ale Miz go powstrzymuje... Kevin zatem traktuje go Gut Kickiem i wykonuje Package Piledriver! Owens nakręcony rzuca krzesłem poza ring, prosto w stronę Lesnara, a ten je odrzuca! Wydaje się, że Brock ruszy do ringu... ale machnął ręką i opuścił sobie. Owens zatem rusza za nim i mamy brawl na rampie! Owens wyprowadza mocny cios z kolana, ale po chwili Lesnar ciska go prosto w barykadę! Bestia podnosi Owensa i wynosi na barki, ale ten kontruje kilkoma ciosami z łokcia i zeskakuje za jego plecy, po czym wykonuje German Suplex! Kevin krzyczy "Welcome in Suplex City, Bitch!", po czym zamierza wykonać Package Piledriver! Z zaplecza wybiega jednak na stage Shawn Michaels, który woła zawodników z zaplecza, by powstrzymali obydwóch zawodników! Alexander Rusev, Curtis Axel, Damien Sandow, Goldust, Heath Slater, Jack Swagger, Kurt Angle, The Ascension, R-Truth, Randy Orton i Roman Reigns próbują odciągnąć od siebie obydwóch zawodników. Ale chwila... słyszymy chrząknięcie, a na titantronie pojawia się Stone Cold!

Steve Austin: Ktoś mi powie do jasnej cholery: co się tutaj dzieje?! I nie mam na myśli tego, że Lesnar i Owens chcą się pozabijać, Shawn po jakiego chuja wtrącasz swoje trzy grosze?! Jeżeli chcą to niech się biją! O to chodzi we wrestlingu! Każdy z Was ma ich puścić i zająć się swoimi sprawami! No już!

Wszystkie gwiazdy spojrzały na siebie zdziwione, po czym jednak puściły zarówno Owensa jak i Lesnara. Michaels zdenerwowany rozłożył ręce, a wszyscy zawodnicy udają się na zaplecze. Lesnar i Owens patrzą na siebie... i ponownie rzucają się w brawl! Brock wynosi Kevina na F5... a Shawn nie wytrzymuje i wyprowadza mu Sweet Chin Music przy wielkim cheerze publiczności! Kevin wściekły popycha COO, a ten jemu także wyprowadza Sweet Chin Music! Obydwóm zawodnikom pokazuje "Suck It!" i udaje się na zaplecze...

http://i.wwe9.com/f/wwe-network/438x246_nxt.png

The future... is now! NXT już w środę na WWE Network!

Realizator po przerwie przypomina nam jak doszło do brawlu pomiędzy Brockiem Lesnarem, a Kevinem Owensem i to jak Shawn Michaels nie wytrzymał i obydwóm zawodnikom wyprowadził Sweet Chin Music. Lekarze pomogli Lesnarowi udać się na zaplecze, a Owens odepchnął ich i poszedł na backstage o własnych siłach.

"Making Moves" rozlega się z głośników na arenę, a na stage wychodzą Darren Young i Titus O'Neil, czyli "Prime Time Players"! To lekko pozwala na wyluzowanie publiczności, która wraz z zawodnikami pozwala sobie na taunty "Ura! Ura! Ura!". Obydwaj wrestlerzy pewni siebie wchodzą do ringu i czekają na rywali. W końcu rozlega się "War of Nerves" i z zaplecza wybiegają "The Young Bucks"! Oczywiście udają, że wyprowadzają Superkicki kamerze i nakręceni wskakują do ringu.

Walka #3

Prime Time Players vs The Young Bucks

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3673/Primetime_Players_1_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/6287/Young_Bucks_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Tag Team Match

Opis walki: Zaczynamy kolejny pojedynek, a dokładniej Darren i Matt. Z klinczu Young szybko przechwytuje rywala w boczny Headlock. Ten odpycha go na liny i wydostaje się z uchwytu, jednak momentalnie nadziewa się na Shoulder Block. Darren uśmiecha się i rusza, by odbić się od lin, ale niespodziewanie Matt przechodzi pod nim, więc Young jeszcze raz odbija się od lin i wpada na podręcznikowy Arm Drag, po którym Jackson przechodzi w Arm Bar. Darren dość szybko wstaje i próbuje wyrwać się, ale mamy zmianę Matta z Nickiem i obydwaj przechwytują oponenta, po czym wykonują Double Russian Legsweep. Nick momentalnie dokłada jeszcze Springboard Splash, a Matt popisuje się Standing Moonsault! Pin 1... 2... Kick-Out. Matt podnosi rywala w Waist Locku, ale ten kontruje i zrzuca z siebie przeciwnika, po czym popisuje się podręcznikowym Clotheslinem. Matt dość szybko podrywa się, ale inkasuje kolejny Clothesline, po czym Darren ciska go Hot Shotem o linę. Young wysyła oponenta w narożnik i robi zmianę z Titusem. Ten chwyta Matta i rzuca nim przez ring jak manekinem. Jackson próbuje wstać za pomocą narożnika, a O'Neil natychmiast rusza na niego, więc ten kontruje kopnięciem. Matt robi unik przed kolejnym ciosem i odpowiada mocnym Enzuigiri! Chce dołożyć Superkick, ale Titus przechwycił jego nogę, wykręca go i wykonuje Backbreaker! Darren wchodzi na szczyt narożnika i dokłada Diving Elbow Drop! Pin 1... 2... przerywa w ostatniej chwili Nick! Young momentalnie wyrzuca Nicka z ringu, ale po chwili inkasuje Superkick od Matta! Matt odwraca się do Titusa i z zaskoczenia obrywa potężnym Big Bootem! Pin 1... 2... Kick-Out! O'Neil sygnalizuje chęć zakończenia walki. Wynosi przeciwnika, by wysłać Irish Whipem na linę, ale Matt niespodziewanie chwyta się lin. Do ringu wraca Nick i obydwaj wykonują Double Superkick Titusowi! Po chwili mamy też Double Superkick dla Younga! Nick wynosi Titusa do Tombstone Piledrivera w stylu The Undertakera! Matt przechodzi na drugą stronę apronu i przy jego pomocy wykonują Meltzer Driver! Matt przypina 1... 2... 3!

Bracia Jacksonowie odnoszą kolejną wygraną w WWE! Czyżby jako kolejni ustawiali się w kolejce po title shota na WWE Tag Team Championships? Na razie zadowoleni celebrują wygraną z Prime Time Players pozwalając sobie na kilka "Suck It!" nad pokonanymi rywalami.

Widzimy idącego zapleczem COO Shawna Michaelsa i zatrzymuje go Stone Cold Steve Austin.

Steve Austin: Powiesz mi co miało znaczyć Twoje zachowanie?

Shawn Michaels: A ty mi wytłumaczysz, co ty wyrabiasz?! Co ty chcesz tu zrobić? Walki gladiatorów na oczach dzieciaków?! Czy mam Ci przypomnieć, że z formalnego punktu widzenia nadal wychodzimy dopiero z PG Ery? Wiem, że chcesz tu zrobić TV14, czy nawet TV18, ale damn it, póki to nie zostanie ogarnięte, to nie możemy pozwalać sobie na takie zagrywki! Nie tylko polecą ratingi, ale i dochody będą mniejsze...

Steve Austin: Shawn, Shawn, Shawn... Shawn! Wszyscy dobrze pamiętamy, że za Attitude Ery ratingi były najlepsze. Telewizja PG w WWE przestaje się sprawdzać, schematy zaczęły się powtarzać, bo nie pozwalamy zawodnikom na więcej, w ten sposób nie sprowadzimy tutaj nowych widzów. Dobrze wiem Shawn, co robię. Od telewizji dla dzieciaków będą inne programy. Tutaj... na RAW is Hardcore ma się dziać. I zapewniam Cię, że w WWE nadchodzi odwilż, która spowoduje odświeżenie produktu. Dlatego Cię ostrzegam byś nie stawał mi na drodze w zmienianiu tego show. Rozumiesz mnie?

Steve odszedł zostawiając zdenerwowanego Shawna...

Tym razem przenosimy się do biura... Stephanie McMahon. Do środka wchodzi nikt inny jak Ashley Flair.

Ashley Flair: Steph... wybacz, że Ci przeszkadzam, ale...

Stephanie McMahon: Domyślam się o co chcesz prosić. Wiem, że po przegranej z Sashą na SmackDown! masz zagwarantowaną walkę rewanżową. I dostaniesz ją. Na Payback zmierzycie się z Sashą o WWE Women's Championship. Jednak biorąc pod uwagę ilość Waszych walk w ostatnich tygodniach, to będzie Wasze ostateczne starcie. Niezależnie od wyniku. Już drugi miesiąc obydwie blokujecie możliwość walki o mistrzostwo kobiet, a na taką szansę czekają też inne zawodniczki.

Ashley Flair: Dobrze, rozumiem to i dziękuję za szansę.

Walka #4

Adrian Neville vs World Heavyweight Champion Ryback

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1483/neville_g4s_2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/4231_Ryback.jpg

Normal Non-Title Match

Opis walki: Czas na pierwszy od WrestleManii XXXI test dla Rybacka. Obydwaj zawodnicy podają sobie rękę i ustawiają się. Momentalnie to Neville próbuje wyprowadzić Low Kicka. Ryback unika ciosu, a przy następnej próbie kopnięcia mistrz przechwytuje nogę przeciwnika. The Big Guy wynosi Adriana i ciska go prosto w narożnik, po czym wyprowadza kilka Shoulder Thrustów. W końcu sędzia zwraca mu uwagę na zbyt natarczywa ataki, a Ryback wykorzystuje to wyprowadzając mocne kopnięcie w głowę, po czym zwinnie przeskakuje nad linami na krawędź ringu i wyprowadza Springboard Dropkick! Mamy Kip-Up i Standing Moonsault! Pin... ale tylko one count. Adrian podnosi przeciwnika i Irish Whipem ciska w narożnik. Rusza na niego, jednakże ten kontruje potężnym Shoulder Blockiem! Nakręcony Ryback momentalnie wynosi oponenta na Military Press... i przechodzi w Front Powerslam! Pin 1... 2... Kick-Out! The Big Guy szybko podnosi przeciwnika i wykonuje German Suplex! Ryback szykuje się na Meat Hook Clothesline i rusza, by wyprowadzić atak, ale Adrian w porę przeskakuje nad nim! Anglik robi jedno salto, drugie, znajduje się przy narożniku i sam po chwili rusza, by wykonać znakomitą Hurricanranę, którą wyrzuca oponenta z ringu! Neville bierze rozbieg i szykuje się Somersault Plancha, ale Ryback niespodziewanie przechwycił go w locie i Snake Eyesem ciska o ringpost!!! Ależ kontra World Heavyweight Championa! Ryback wrzuca oponenta do ringu, a sam wspina się na szczyt narożnika! Czyżby nadchodził Frog... what?! Ze stage'u buchnęły płomienie ognia! Brzmi muzyka Kane'a, co całkowicie dekoncentruje Rybacka. Kane jednak nie pojawia się... Neville to wykorzystuje i znakomitym Frankensteinerem zrzuca Rybacka z narożnika! Neville... wchodzi na górną linę... Red Arrow! Pin 1... 2... 3!!!

Neville pokonuje mistrza świata wagi ciężkiej! Ryback ma szczęście, że to nie była walka o jego pas mistrzowski... Adrian oczywiście pozwala sobie na małą celebrację, choć nie wygląda na zadowolonego ze sposobu wygranej. Tymczasem arena... zostaje zalana czerwonym oświetleniem, robi się dość mroczno, a my słyszymy w tle śmiech Kane'a i ten pojawia się na titantronie.

Kane: Neville... możesz mi podziękować. Właśnie dzięki mnie miałeś swoje pięć minut sławy. Swoje jednak już zrobiłeś, a teraz pozwól, by prawdziwi mężczyźni załatwili sprawę między sobą. Widzisz Rybacku... właśnie doznałeś kompromitującej porażki, ale to nic takiego w porównaniu do tego, co czeka Cię na Payback za niecałe trzy tygodnie. Wtedy odbędziesz najtrudniejszą walkę w swojej dotychczasowej karierze, bowiem Twoim rywalem w starciu o World Heavyweight Championship będzie nikt inny jak... ja, "Wielka Czerwona Maszyna". Lepiej przygotuj się na to co Cie czeka, bowiem wejdziesz świata z którego nikt jeszcze nie wyszedł... do świata ulubionego demona diabła. I obiecuję Ci, że te kilka minut ze mną w ringu będzie Twoim największym koszmarem jaki kiedykolwiek doznałeś.

Kane ponownie roześmiał się, podniósł ręce ku górze i gdy je opuścił tym razem płomienie ognia wybuchnęły zarówno ze stage'u jak i z narożników...

Czas na podwójny Main Event dzisiejszego RAW is Hardcore.

Na początek CM Punk zmierzy się z człowiekiem, którego jeszcze nigdy w życiu nie pokonał... z "People's Championem" The Rockiem!

Następnie zobaczymy kto odpowie na Open Challenge WWE Championa Antonio Cesaro!

Jesteśmy w strefie wywiadów, gdzie Renee Young ma kolejnego gościa...

Renee Young: Witajcie! Wraz ze mną jest WWE Champion, "Szwajcarski Superman" Antonio Cesaro! Antonio... tydzień temu na RAW is Hardcore pokonałeś Setha Rollinsa. Dzisiaj rzucasz kolejne otwarte wyzwanie. Czy nie obawiasz się, że w ten sposób, co tydzień walcząc na RAW is Hardcore nie dotrwasz nawet do pierwszej gali PPV od WrestleManii jako mistrz?

Antonio Cesaro: Trudne pytanie Renee. Odpowiedź jednak nie powinna zaskoczyć zarówno Ciebie jak i WWE Universe - nie, nie obawiam się tego. Mam za sobą już mnóstwo trudnych walk. Rok temu mniej więcej w tym samym okresie czasu także zdobyłem WWE Championship. Obroniłem je w Triple Threat Matchu walcząc z takimi zawodnikami jak CM Punk i Randy Orton. The Authority wtedy dobrze wiedziało, że jestem groźnym zawodnikiem i wysłało na mnie samego Brocka Lesnara, by odebrał mi pas. Teraz sytuacja niewiele się różni. Tylko ktoś o niesamowitych umiejętnościach technicznych i dużej sile, większej ode mnie jest w stanie mnie pokonać. Broniąc co tydzień WWE Championship przeciwko różnym zawodnikom chcę zasłużyć na miano jednego z najwspanialszych mistrzów w historii. Obecny reign rozpocząłem od odebrania pasa CM Punkowi na samej WrestleManii trzydziestej pierwszej, pokonując zarówno jego jak i Setha Rollinsa. Dzień później na RAW is Hardcore ponownie pokonałem Rollinsa, który jest uznawany za przyszłość tego biznesu. Jeżeli on jest przyszłością... to ja jestem nie tylko przyszłością, ale i teraźniejszością jeżeli chodzi o miano najlepszego pro wrestlera w WWE. I dzisiaj postawię kolejny krok, by to udowodnić.

Cesaro mrugnął okiem i odszedł.

http://wrestlingnews.pl/wp-content/uploads/2015/07/Screen_Shot_2015-06-29_at_12.45.17_PM.0.0.png

Pierwszy raz w historii odbędzie się gala WWE z Tokio w Japonii transmitowana na żywo za pośrednictwem WWE Network!

Już 4 lipca 2015 WWE Supercard #1: Tokio!

rozlega się przy dużym heacie publiczności i na stage wychodzi nikt inny jak "Best in the World" CM Punk! Tydzień temu pokonał Triple H'a, a dzisiaj mierzy się z kolejnym ze swoich byłych rywali. Punk wchodzi na szczyt narożnika, rozgląda się po arenie i zeskakuje na ring, gdzie czeka na rywala. Po chwili przy wielkim cheerze słyszymy
, a na stage wychodzi The Rock... ale what?! John Cena atakuje go od tyłu!!! Publiczność gwiżdże na Cenę, a ten obija The Rocka kilkoma ciosami, po czym wynosi na barki i wykonuje FU na stage'u! Punk z uśmiechem na twarzy spogląda na to co się dzieje, a John podnosi The Rocka i po chwili wrzuca do ringu. Cena zasalutował Punkowi i odszedł. The Rock zamroczony podnosi się za pomocą narożnika, a sędzia pyta go czy jest w stanie walczyć. Punk pokazuje, że ten pojedynek nie powinien się już odbyć... a The Rock przechwytuje go i wykonuje Rock Bottom znienacka!!! Co tu się dzieje?! John nadal jest na stage'u i obserwuje The Rocka, który mimo bólu rzuca swoją frotką w publiczność i odbija się od lin, po czym wykonuje "People's Elbow" na Punku! Punk zamroczony ucieka z ringu, a Dwayne przy swojej muzyce wchodzi na narożnik i pokazuje Cenie, że taki sam los czeka go na Payback...

Cóż, jedna z zapowiadanych walk z podwójnego Main Eventu dzisiaj nie odbyła się, ale słyszymy

Antonio Cesaro i WWE Champion przy sporym cheerze wyłania się z zaplecza. Szwajcar pozwala sobie na charakterystyczny taunt, po czym wznosi pas mistrzowski i dumnie wchodzi do ringu. Antonio zdejmuje swój strój i czeka na przeciwnika. Jego muzyka ucicha... i słyszymy pierwsze takty nieznanego nam theme'u. To AJ Styles przy nowej piosence wychodzi na stage! No to szykuje nam się znakomite zwieńczenie dzisiejszego RAW is Hardcore! Antonio Cesaro kontra AJ Styles o WWE Championship!

Walka #5

Antonio Cesaro© vs AJ Styles

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_4_cut_by_Danger_Liam_2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/4299_AJ_Styles.jpg

Normal Match for WWE Championship

Opis walki: Rozlegają się podzielone chanty "Let's go AJ!/Cesaro!". Obydwaj przybili piątki w zasadzie walki fair play i zaczynamy od klinczu. Z niego zwycięsko w boczny Headlock przechodzi Cesaro. Styles jednak go odpycha na liny i wyrywa się z uchwytu, po czym zdołał przejść pod Szwajcarem, ten odbija się od lin, AJ nad nim przeskakuje i popisuje się podręcznikowym Arm Dragiem! Cesaro dość szybko się podrywa, ale inkasuje kolejny Arm Drag, a następnie znakomity Dropkick! Zaskoczony Szwajcar ucieka do narożnika, by nie wpaść na kolejny atak, a Styles pozwala sobie na taunt. Mistrz z respektem kiwa głową, po czym sygnalizuje kolejną chęć klinczu. Tym razem jednak zaskoczył rywala wyprowadzając mu mocne kopnięcie w kolano, po czym dokłada European Uppercut. Powtórka ataku i Irish Whip... Styles chwyta się lin, a Cesaro wyrzuca go z ringu Clotheslinem! Ty razem to Szwajcar tauntuje, po czym bierze rozbieg i mamy Suicide Dive wpychający Stylesa w barykadę! To nie wszystko co przygotował Szwajcar. Podnosi on rywala, ustawia sobie na krawędzi ringu i chce wykonać jakąś groźniejszą akcję... chyba szykuje przeciwnika pod DDT, ale ten wyrywa się i odpowiada mocnym Forearm Smashem z miejsca. To tego sam wykonuje Double Underhook Suplex na apron! AJ wrzuca przeciwnika z powrotem do ringu i przypina 1... 2... Kick-Out. Styles wynosi Cesaro na barki, ale ten kontruje kilkoma ciosami z łokcia, przeskakuje za jego plecy i kontruje Bridging German Suplexem z pinem! 1... 2... Kick-Out i Styles momentalnie odpowiada Schoolboy Pinem! 1... 2... Kick-Out! Small Package w wykonaniu Cesaro! 1... 2... Kick-Out! Jacknife Pin w odpowiedzi od Stylesa! 1... 2... Kick-Out! Ależ wymiana akcji! W końcu Szwajcar wyprowadzam mocny European Uppercut, po czym Irish Whipem ciska AJ'a w narożnik. Ten jednak zatrzymuje się tuż przed cornerem, odpowiada Back Kickiem, wskakuje na drugą linę, chwyta Szwajcara i chce wykonać Tornado DDT, ale ten go w porę odrzuca! Co tu się dzieje?! Styles rusza na Cesaro, ale ten kontruje poprzez Tilt-a-Whirl Backbreaker! Jakby tego było mało dokłada Double Foot Stomp! Pin 1... 2... Kick-Out! Cesaro ustawia przeciwnika pod Neutralizer, ale ten kontruje Back Body Dropem, lecz Antonio jeszcze przechwytuje go w Sunset Flip z pinem! 1... 2... Kick-Out! Superkick od Stylesa! Do tego zmodyfikowane Springboard Moonsault połączone z DDT, czyli firmowa akcja Fenomenalnego! Pin 1... 2... Kick-Out! Rozlegają się chanty "This is Wrestling!". Styles wspina się na szczyt narożnika. Wznosi ręce ku górze i nadchodzi Spiral Tap, ale Cesaro robi unik! Mistrz podnosi się, czeka na odpowiedni moment i wyrzuca przeciwnika prosto na Very European Uppercut! Pin 1... 2... Kick-Out! Zdenerwowany Cesaro chwyta rywala za nogi i zaczyna swój Swing! Publiczność odlicza każde okrążenie 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10! Nakręcony mistrz podnosi oponenta i szykuje go ponownie pod Neutralizer, po czym wynosi, ale tym razem Styles kontruje Arm Dragiem! Cesaro chwiejąc się wstaje i upada na narożnik, a AJ wykorzystuje to wymierzając Corner Forearm Smash, po czym chce wykonać Neckbreaker, ale Cesaro nie pozwala na to, wyrywa się i odpowiada European Uppercutem w tył głowy! Do tego mamy Roll Up! 1... 2... Kick-Out! Cesaro nie wierzy! Ależ tempo walki i poziom! Antonio tym razem wrzuca przeciwnika prosto na szczyt narożnika. Wyprowadza mu kolejny European Uppercut i sam zaczyna wspinać się na trzecią linę. Cesaro zamierza wykonać Superplex, Styles jednak blokuje akcję, wyrywa się używając siły i odpowiada mocnym Headbuttem. Cesaro utrzymuje się na narożniku, więc Styles wyprowadza mu jeszcze jeden Headbutt, drugi, trzeci, czwarty... i w końcu Antonio spada na matę! To odpowiednia pora, by wykonać... Spiral Tap! AJ przypina! 1... 2... Kick-Out! Styles w to nie wierzy! Ponowny pin 1... 2... Kick-Out! Zdeterminowany pretendent zapina Calf Killer! Publiczność podzielona wzmaga się zarówno z dopingiem dla Cesaro jak i dla Stylesa. Szwajcar próbuje czołgać się do lin, ale widząc iż te przed nim są za daleko, zmienia kierunek i w końcu dzięki linie z boku przerywa submission. AJ próbuje podnieść Cesaro, ale ten mocno trzyma się lin i w końcu zaskakuje przeciwnika ciosem z łokcia. AJ odpowiada znakomitym Pele Kickiem! Pretendent z trudem przypina 1... 2... Kick-Out! Widać po twarzy AJ'a, że ma coraz mniej pomysłów na pokonanie Cesaro. W końcu wstaje i podnosi Szwajcara, by ustawić go Styles Clash, ale ten nie pozwala na sfinalizowanie akcji. Cesaro używa całej swojej siły, by przechwycić rękę Stylesa, a drugą wyprowadzić mocny Punch w głowę. AJ puszcza uchwyt, a Cesaro odpowiada mocnym Bicycle Kickiem, po czym sam ustawia Stylesa... i mamy Neutralizer! Pin 1... 2... 3!

Po dużych trudnościach, ale jednak Antonio Cesaro broni po raz kolejny WWE Championship! Tydzień temu pokonał Setha Rollinsa, a dzisiaj wygrywa z AJ Stylesem po świetnej walce. Kto jako kolejny stanie na drodze Szwajcara? Przekonamy się na kolejnym RAW is Hardcore!

Widzimy Steve'a Austina idącego parkingiem do swojego quada... ale chwila... widzimy, że ktoś jedzie Monster Truckiem! Steve krzyczy... ale tajemnicza postać przejeżdża po quadzie, całkowicie go niszcząc! Stone Cold wściekły rzuca kilkoma przekleństwami, ale nie jest w stanie zobaczyć kto prowadził Monster Trucka, bowiem miał zaciemnione szyby...

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-397601

Dobry segment początkowy. Steve i Punk wypadli super, pytanie tylko czy dasz rade pociągnąć to do SummerSlam....

Aries dziękuje Punkowi - pierdoła, a cieszy :D

Ujebałeś wejściówkę Abbysa? Jobbys? ;)

Wyatt mnie nie jara, ale przemowa wyszła Ci dobrze.

.... a może jednak nie będziesz tego ciągnął... może na SS Austin zawalczy o władzę z Michaelsem?

Oj, świetny brawl, w którym fajnie pokazał się Austin, wywalając wszystkich zawodników, a Michaels znów dokonał buntu - jego walka o władzę to kwestia czasu.

Wygrana Bucksów przewidywalna...

a Sasha i Ashley kończą swój feud :'( Ciekawe, co z nimi dalej...

Neville wygrywa, a to oznacza... że to Anglik jest prawowitym pretendentem do pasa RyBacka! Licze na TTM lub wcześniejszy title-shoot na jakiejś tygodniówce!

A więc jednak walka Rocka z Punkiem zostaje odłożona w czasie? No ok.

Fajnie, że zmieniłeś theme AJ'a ;) Ten lubię bardziej :D

Cesaro wygrywa, co w sumie nie dziwi, szkoda AJ'a, ale ktoś tu przegrać musiał...

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-397603

Czas na komentarz :)

Na początku mamy dobry segment otwarcia, którym prawdopodobnie powoli panowie będą ciągnęli do walki jeden na jeden. Tak trzymaj.

Cieszę się, że promujesz Ariesa z walizką. Lubię go, więc mam nadzieję, że szybko ją zrealizuje.

Dean pokonuje Abyssa i to dobra rzecz jako dla Hardcore champa, ale nie rozumiem czemu dałeś do feudu tutaj Morrisona.

Fajnie, że masz Jacksonów u siebie w WWE. Mam nadzieję, że w miarę szybko wypromujesz ich do pasów.

Faud Bray'a z Takerem już tak bardzo mnie nie interesuje jak przed WM, ale liczę na ciekawą walkę.

Austin wygrywa. Bardzo dobrze.

SCSA chyba coraz bardziej dąży do wprowadzenia hardkoru w federacji. Bardzo dobra rzecz.

MizTV bardzo fajnie pokazało w jakim kierunku zmierza WWE, a feud Lesnara z Owensem cały czas bardzo dobrze się zapowiada.

Kolejne zwycięstwo Young Bucks. Oby w niedługim czasie dobili się do pasów.

Następnie mamy segment Shawna z SCSA, którzy zaczynają coraz mniej się dogadywać, a to mnie intryguje.

Seg Steph z Ashley był tutaj kompletnie nie potrzebny. Nic szczególnego nie wniósł, typowy zapychacz gali.

Feud Kane'a z Rybackiem zapowiada się dosyć przeciętnie. Nie wyróżnia się niczym specjalnie, oby minął jaknajszybciej.

No Cesaro coraz lepiej wygląda w roli mistrza. Oby tak dalej.

Mamy na koniec ciekawą sytuację. Prezes szybko rozpoczyna konflikt, nawet się chyba już domyślam z kim.

Ciekawa gala, jak zawsze w twoim wykonaniu. Trzymaj się głównych feudów, bo one najlepiej wychodzą. Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-397658

• 2 tygodnie później...

Paul_Heyman walka Punka z The Rockiem nie tyle przedłużona w czasie, co po prostu miała służyć jako część feudu pomiędzy The Rockiem, a Ceną ;)

http://wrestlingnews.pl/wp-content/uploads/2015/01/nxt-2014-660x3301.png

NXT 8.04.2015

Full Sail University, Winter Park, Florida

Sześć tygodni do NXT TakeOver: Unstoppable

Do NXT TakeOver: Unstoppable nieco ponad miesiąc. Już jednak dzieje się mnóstwo na drodze do tego PPV. Tydzień temu w NXT zadebiutowali Bobby Roode i Will Ospreay, powróciła Santana Garrett, a do tego byliśmy świadkami znakomitych walk pomiędzy Apollo Crewsem, a Ricochetem, Tylera Breeze'a z Ospreay'em, czy Hideo Itamiego z Enzo Amore. Dzisiaj również nie powinno zabraknąć emocji, bowiem między innymi czeka nas Main Event w postaci walki o NXT Championship pomiędzy Sashą Banks, a Bayley. Do tego rewanż Ricochet vs Crews i wiele więcej...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

brzmi w Full Sail University, a na stage przy dużym heacie wychodzi NXT Champion - Hideo Itami. Japończyk dumnie podnosi pas mistrzowski ku górze, po czym pewnym krokiem wchodzi do ringu i prosi o mikrofon. Przez chwilę przysłuchuje się buczeniu i kręci głową.

Hideo Itami: Patrzę na Was, zwykłych, przeciętnych Amerykanów i mdli mnie, bo nie potraficie oddać należnego szacunku mistrzowi NXT. Myślałem, że przez te cztery miesiące odkąd pokonałem Samiego Zayna udowodniłem Wam, że jestem najlepszym wrestlerem w tym brandzie, a wkrótce być może i całego WWE. Wy jednak dalej wolicie wspierać wrestlerów tych słabszych ode mnie. Tak, mówię o wrestlerach. Nie o tych wykreowanych na rzekomych "WWE Superstars", a o prawdziwych pro wrestlerach. Ktoś może zachwycać się Apollo Crewsem, Baronem Corbinem, Ricochetem, czy Willem Ospreay'em, ale nikt z nich nie ma takich umiejętności w ringu jak ja. Jakby tego było mało, tydzień temu do Full Sail University przybył kolejny człowiek, który myśli, że jest w stanie pokonać mnie. Myśli, że...

Itami się wściekł, bo mu przerwano, a ku wielkiej uciesze publiczności w Full Sail University na arenie zabrzmiał

Bobby'ego Roode'a! "It Factor" uśmiechnął się, a w ręku miał mikrofon. Powoli wszedł do ringu i stanął twarzą w twarz z Japończykiem...

Bobby Roode: Jak śmiesz... jak śmiesz mówić w ten sposób zarówno o gwiazdach tego biznesu jak i o naszych fanach? Gdyby nie oni [Wskazał na trybuny] Nie byłoby Cię tutaj teraz, nie byłoby mnie... nie byłoby tego ringu, nie byłoby w ogóle NXT. Ty jesteś mistrzem tego brandu, więc powinieneś być mistrzem i reprezentować nas wszystkich. A tymczasem skupiasz się tylko i wyłącznie na sobie, a od tygodni bredzisz o tym jak godnie dbasz o japońską tradycję. Wiesz co Ci powiem? W dupie mam Twoją tradycję... jak chcesz walczyć o japońską tradycję do wracaj do swojej ojczyzny i walcz dla NOAH, albo NJPW. Tutaj... tutaj ludzi nie obchodzi z jakiego kraju ktoś jest. Tutaj ludzi obchodzi jak walczysz i jak się zachowujesz wobec ich. Jeżeli chodzi o Twój poziom ringowy... tutaj rzeczywiście masz u mnie respekt. Ale całą swoją postawą wywołujesz u mnie mdłości, dlatego nie mogłem dłużej przypatrywać się temu z boku i zdecydowałem przybyć do NXT, by Cię powstrzymać.

Hideo Itami: Ciekawe jak chcesz to zrobić? Myślisz, że od razu w Twoim ringowym debiucie w NXT zawalczysz o mój pas mistrzowski? Odpowiem Ci: po moim trupie.

Bobby Roode: Nawet przez myśl mi nie przeszło, że zgodzisz się na taką propozycję. Ale... mam inny pomysł...

Przy dużym heacie usłyszeliśmy odgłos

, a światło na arenie zgasło, po czym na stage wyszedł nikt inny jak Baron Corbin. W ręku ma mikrofon i mówiąc powoli wchodzi do ringu...

Baron Corbin: Za kogo do cholery jasnej ty się masz Bobby? Po raz pierwszy zgadzam się z tym co mówi Hideo: nie zasłużyłeś ani na title shota, ani nawet na walkę z samym mistrzem, jeżeli to miałeś w głowie. Jestem w NXT od dwóch lat i jestem najbardziej niedocenianą gwiazdą tego brandu. I wiesz co Ci powiem Bobby? Jeżeli myślisz, że dostaniesz szansę walki z Hideo... to najpierw musisz pokonać mnie, bo jestem jednym z tych którzy są najbliżej pojedynku o NXT Championship.

Bobby Roode: Nie mam z tym problemu. Mogę najpierw zamknąć Twoją mordę, a następnie dokopać Hideo, bo i tak nic mnie nie zatrzyma przed walką o mistrzostwo na NXT TakeOver: Unstoppable...

W tym momencie Hideo zaatakował Bobby'ego pasem mistrzowskim od tyłu! Itami i Corbin zaczęli okładać kopnięciami Roode'a przy dużym heacie publiczności... ale... wait a minute! Co tu się dzieje?! Gra nieznany theme song... to James Storm!!! Storm w NXT! Wbiega do ringu i rzuca się Itamiego, powalając go Takedownem! Corbin go odciąga i rzuca na liny, których się chwyta, a po chwili wyprowadza Baronowi Last Call Superkick! Hideo uciekł z ringu, a Roode wściekły podnosi Corbina i wykonuje Roode Bomb! Ze Stormem wykupują Barona z ringu, po czym przybijają piątki. Beer Money ponownie w komplecie!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie JoJo ma gościa...

JoJo: Witajcie! Wraz ze mną jest pretendentka do NXT Women's Championship, Bayley! Bayley... dzisiaj w walce wieczoru zmierzysz się z Sashą Banks o pas mistrzowski. Sasha zapowiedziała, że odejdzie z NXT jako ta niepokonana i nie ma zamiaru za darmo oddawać Ci pasa. Jak ty jej odpowiesz?

Bayley: Sasha jak zwykle jest wygadana i pewna siebie. To jej dwie charakterystyczne cechy jako "The Boss". A zapewne zdobycie WWE Women's Championship jeszcze tylko podwyższyło jej ego. Ale ok... udowodniła wszystkim, że obecnie jest jedną z najlepszych zawodniczek w tej federacji, niczego jej nie odbieram. Jednak jej czas... w NXT dobiegł końca. I zapewniam zarówno Ciebie JoJo jak i całe NXT Universe, że zamierzam godnie pożegnać Sashę. Chcę zdobyć NXT Women's Championship. Wierzę, że dzisiaj nadejdzie ten moment w którym będę stanie to zrobić dla moich fanów. Sasha może mówić co chce... ale jej czas się skończył... a przyszła pora na mnie. Na Bayley.

Brzmi

Apollo Crewsa, a ten dużym cheerze zostaje przywitany przez publiczność. Czas na jego rewanżową walkę sprzed tygodnia, gdy to przegrał z Ricochetem. Widać, że Apollo jest nakręcony i gotowy wskakuje do ringu, po czym pozdrawia fanów z narożnika. Z pewnością czeka nas ciekawy pojedynek. Tymczasem słyszymy
jego rywala. Ricochet spokojnie zmierza do ringu i staje naprzeciw przeciwnika.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3605/Apollo_Crews_1_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2807/4295_Ricochet.jpg

Walka #1 Apollo Crews vs Ricochet

Opis walki: Widać w oczach obydwóch zawodników respekt wobec siebie. Ustawiają się i wydaje się, że będzie klincz, ale Ricochet zwinnie przeszedł do Waist Locku. Apollo wykorzystał swoją siłę i skontrował jednym, mocnym ciosem z łokcia, po czym dokłada Headbutt. Mamy Irish Whip w narożnik, jednakże Ricochet odbija się za pomocą górnej liny, chwyta przeciwnika w Headscissors i chce wykonać Hurricanranę, ale ten go odrzuca na krawędź ringu, a do tego wyprowadza świetne Enzuigiri i Ricochet wypada poza ring! Crews nakręca się, bierze rozbieg i popisuje się znakomitym Somersault Plancha! Apollo przybija piątkę z jednym z fanów, po czym wrzuca Ricocheta do ringu, a sam wspina się na szczyt narożnika. Ricochet jednak w porę poderwał się i zrzuca Crewsa Frankensteinerem!!! Do tego dokłada jeszcze podręcznikowy Springboard Moonsault! Pin 1... 2... Kick-Out! Ricochet powoli podnosi rywala i wykręca mu rękę w Wrist-Locku. Wyprowadza mu mocny Punch, a ten w odpowiedzi chce potraktować rywala Clotheslinem, lecz Ricochet robi unik i popisuje się Backflip Kickiem! Apollo utrzymuje się na nogach, ale na dokładkę inkasuje Spinning Heel Kick! Pin 1... 2... Kick-Out! Ricochet lekko zaskoczony podnosi przeciwnika i z trudem, ale wrzuca go na szczyt narożnika. Sam też wspina się na górną linę... ale Apollo odrzuca go i ten z impetem spada na matę! Crews odwraca się od rywala i mamy Moonsault, ale Ricochet kontruje unosząc kolana na które Apollo upada plecami! Do tego mamy Roll-Up! 1... 2... Kick-Out! Crews chce wyprowadzić cios, ale mamy unik Ricocheta, który z kolei próbuje odpowiedzieć Back Suplexem, a Apollo zeskakuje na nogi, odbija się od lin i mamy potężny Clothesline, aż obróciło Ricochetem! Pin 1... 2... Kick-Out! Pojedynek nabiera tempa! Apollo wynosi oponenta i mamy Gorilla Press Drop! Próba Standing Moonsault do dokończenia kombinacji, ale Ricochet w porę odsunął się! Do tego Ricochet wykonuje fantastyczny Standing Shooting Star Press! Pin 1... 2... Kick-Out! Rozlegają się chanty "This is Wrestling!", a Ricochet nie może uwierzyć, że to jeszcze nie koniec walki. Wskakuje na szczyt narożnika. Zapowiada się 630 Senton, ale Apollo podrywa się, a Ricochet nad nim przeskakuje, robi fikołka i rusza z szarżą, lecz nadziewa się na Spin-Out Powerbomb! Pin 1... 2... 3!!!

Apollo wygrywa! Kolejny, znakomity pojedynek pomiędzy obydwoma zawodnikami, a Crews tym razem wygrywa! Jednak, obecnie mamy stan 1-1. Czy to oznacza, że czeka nas kolejne starcie między tą dwójką? Na razie Apollo może celebrować z fanami wygraną i jedynie wzruszyć ramionami w stronę patrzącego na niego Ricocheta.

Widzimy idących z butelkami piwa w rękach Bobby'ego Roode'a i Jamesa Storma. Zaczepia ich JoJo...

JoJo: Panowie... tydzień temu debiut Bobby'ego Roode'a, dzisiaj do NXT przybywa James Storm... czy mamy rozumieć, że Wasz legendarny tag team reaktywuje się właśnie tutaj, w NXT?

Bobby Roode: Widzisz Panienko te butelki piwa? Nie wiem czy wiesz co kiedyś zrobiłem Jamesowi taką butelką? Przyłożyłem mu prosto w łeb, by zdobyć pas mistrzowski. Dzisiaj nie jestem z tego dumny, bo zrozumiałem przez ostatnie lata wiele rzeczy, ale odpowiadając na Twoje pytanie: gdyby James przybył do ringu w innym celu niż współpraca, to zapewne w ramach odwetu mi także przyłożyłby piwem w łeb. My jednak nie lubimy marnować piwa w taki sposób. Wolimy je wypić po każdym, nawet małym sukcesem. A takim było dzisiaj dokopanie Itamiemu i Corbinowi.

James Storm: Chyba już znasz odpowiedź JoJo. Ani Bobby, ani ja nie musimy się przedstawiać fanom, bo ciężko nas nie znać. Za to bardzo ładnie przedstawiliśmy się mistrzowi NXT i człowiekowi, który twierdzi iż należy mu się walka o ten pas. Taka walka zależy mu się równie dobrze jak każdemu innemu z NXT. I jako wieloletni, starzy wyjadacze zamierzamy nauczyć obydwóch kilku ważnych rzeczy...

Bobby Roode: Stary? Mów za siebie, ja się czuję bardzo młodo...

James Storm: Ale żółtodziobami już nie jesteśmy w porównaniu do większości zawodników z NXT.

Bobby Roode: Do emerytur też nam daleko.

James Storm: W każdym razie, nikt nie powinien zacierać ani z The It Factore of Professional Wrestling, ani z A Creek Swimming, Moonshine Sipping, Beer Drinking, Deer Skinning, Johnny Cash Listening, S.O.B. from Middle Tennessee! Hideo, Baron... Sorry about yours damn lock!

Widzimy przygotowującą się do swojej walki WWE&NXT Women's Champion - Sashę Banks. Wydaje się, że jest gotowa do walki, a przygotowania przerywa jej GM NXT - Triple H.

Triple H: Sasha... nasza ostatnia rozmowa nie należała do najprzyjemniejszych, ale mam nadzieję, że mimo wszystko nie będziesz miała decyzji za złe.

Sasha Banks: Cóż, z jednej strony czuję się jak wygoniona z NXT, a z drugiej... wiedziałam, że wiecznie tutaj nie będę siedzieć. Na szczęście udało mi się odebrać WWE Women's Championship Ashley, więc niezależnie od wyniku dzisiejszej walki... nie będę czuć się przegrana. [Hunter podszedł do Sashy i przytulił ją]

Triple H: Jeżeli ktoś spyta z których zawodników i zawodniczek wykreowanych przez NXT jestem najbardziej dumny... na pewno w pierwszej kolejności wymienię Ciebie.

Sasha Banks: Dziękuję... [Wytarła łzę] Dziękuję za te wszystkie rady przez cały mój pobyt w NXT i dane szanse. A teraz szefie... ja mam dla Ciebie jedną radę - nie słuchaj wszystkiego co mówią Vince McMahon, czy Steve Austin. Wiem, że Twój teść nadal jest niejako właścicielem federacji, a Steve tylko prezesem, więc wciąż możesz pójść po swoje. Zobacz jak w ciągu roku zepchnięto Cię w dół. Z COO całej federacji, przyszłego prezesa do roli Generalnego Managera rozwojówki. Wiem, że kochasz to miejsce, bo sam je zbudowałeś... ale wierzę, prawdopodobnie jak większość rosteru i NXT i tego głównego, że to ty jesteś prawowitym prezesem. I musisz walczyć o swoje, rozumiesz? Na pewno w razie czego możesz liczyć na pomoc.

Triple H: Dziękuję Ci Sasha... ale wiem co robię. Popełniłem kilka błędów jak rok temu na WrestleManii trzydziestej, a teraz najzwyczajniej na świecie za nie płacę. Jednak... bądź spokojna. Zapewniam Cię, że gra się nie kończy... ona się dopiero zaczyna. A teraz... obiecaj, że wraz z Bayley dacie dzisiaj dobre show.

Sasha Banks: Obiecuję.

Obydwoje przybyli żółwika i Triple H odszedł, a Sasha wróciła do rozgrzewki...

http://cdn.inquisitr.com/wp-content/uploads/2015/05/WWE-NTX-TakeOver-Unstoppable-665x385.jpg

NXT TakeOver: Unstoppable już 2 maja

Czas na akcję tag teamową. W ringu są już Bull Dempsey i Mojo Rowley oczekujący na swoich przeciwników. Widać, że są wyluzowani i gotowi do walki. Tymczasem słyszymy muzykę ich oponentów, którymi okazują się być nowi tag team partnerzy - Jason Jordan i Chad Gable zapowiadani jako American Alpha. Dzisiaj debiutują jako zespół i przekonamy się na co ich stać.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5674/3637_Bull_Dempsey.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3759/Mojo_Rawley_2_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/6315/7975_Chad_Gable_cut_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3756/3632_Jason_Jordan.jpg

Walka #2 Bull Dempsey&Mojo Rawley vs American Alpha

Opis walki: Zaczynają Bull i Jason. Jason unika siłowego zwarcia, tylko momentalnie wypracowuje sobie pozycję do Waist Locku. Jordan odpycha Dempsey'a do lin, próbując przejść w Roll Up, ale ten blokuje akcję i odpowiada mocnym ciosem z łokcia. Do tego dokłada Headbutt, po czym rusza by odbić się od lin, a Jordan zaskakuje go Dropkickiem! Ponadto odbija się od lin i dokłada Jumping Knee Drop. Przyciska Bulla, stając nogą na głowie i robi zmianę z Chadem. Ten chwyta oponenta w Front Face Lock i próbuje pracować w parterze. Bull jednak podnosi się i dzięki swojej sile odrzuca Gable'a! Do tego mamy Running Body Block! Pin 1... 2... w ostatniej chwili Kick-Out! Jason zachęca Chada do walki, a Bull podnosi go i ciska w narożnik, po czym robi zmianę z Mojo. Ten bierze rozbieg i rusza na Stinger Splash, lecz Chad robi unik i odpowiada Schoolboy Pinem! 1... 2... Kick-Out! Gable unika kolejnego ciosu i robi zmianę z Jasonem! Ten momentalnie powala Clotheslinem Mojo i Dropkickiem zrzuca Bulla z narożnika! Do tego mamy Jordan Slam na Rawley'u! Publiczność zaczyna śpiewać "Gable!", a Jason robi z nim zmianę, po czym wyrzuca Mojo, a Chad przechwytuje go w Grand Amplitude! Pin 1... 2... 3!

Pierwsza walka American Aplha jako tag team i wygrana! Jason jeszcze powstrzymał Bulla przed ingerencją w pin, po czym wrzucił się Chadowi w ramiona! Czyżby na naszych oczach powstała nowa siła w dywizji tag team NXT? Na pewno Gable i Jordan udowodnili, że będą groźni i nie można ich skreślać.

Widzimy NXT Championa - Hideo Itamiego, przemierzającego backstage z pasem mistrzowskim i z walizką. Niespodziewanie zza rogu atakuje go Baron Corbin! Ciska go o ścianę, po czym traktuje kilkoma Punchami w brzuch i uderzeniami z kolana.

Baron Corbin: Niech to będzie dla Ciebie ostrzeżenie... dowiedziałem się, że za tydzień mamy walkę z Beer Money. Jeżeli wykiwasz mnie tak jak dzisiaj, to spotka Cię jeszcze gorszy los niż teraz. A... i lepiej dbaj o pas mistrzowski. [Położył rękę na mistrzowskie] Przecież mógłbym teraz go zabrać jak nigdy nic i co byś zrobił?

Baron lekko uśmiechnął się i odszedł, a ogłuszony Hideo próbuje dojść do siebie.

Brzmi

, a na stage przy dużym cheerze wychodzi sam Generalny Manager NXT - Triple H! Hunter wchodzi z mikrofonem w ręku do ringu, po czym przygląda się ludziom oddającym mu hołdy.

Triple H: Jestem dumny, że stoję przed Wami jako jeden z twórców tego miejsca. Miejsca, gdzie szlifujemy diamenty, które w przyszłości będą main eventować największe gale jak chociażby Royal Rumble, WrestleMania, SummerSlam, czy Survivor Series. Dzisiaj wierzę, że za chwilę zobaczycie w akcji dwie zawodniczki, które w przyszłości mogą pójść śladami chociażby Lity i Trish Stratus windując kobiecy wrestling na zupełnie inny poziom. Dzisiaj... po raz ostatni zobaczycie kobietę, która na Waszych oczach stała się "The Boss", w pełni udowadniając swoje predyspozycje zdobywając WWE Women's Championship jeszcze jako NXT Women's Champion. Panie i Panowie... o to mistrzyni - Sasha Banks!

gra przy dużym cheerze publiczności i na stage wychodzi Sasha Banks trzymając na barku WWE Women's Championship, a wokół talii NXT Women's Championship. W swoim stylu wchodzi do ringu, gdzie wykonuje klasyczne pozy i staje obok Triple H'a.

Triple H: A teraz... przywitajcie pretendentkę do tytuły NXT Women's Championship, zawodniczkę, która ma szansę po raz pierwszy zdobyć ten pas - Bayley!

Rozlega się

, a na stage przy równie dużej wrzawie wychodzi Bayley! W swoim stylu wita się z publicznością i skupiona wchodzi do ringu. Staje naprzeciw Banks. Światło na arenie zamienia się w ciemnoniebieskie, a reflektor skierowany jest tylko na Sashę, Triple H'a i Bayley. Sasha całuje pas mistrzowski, po czym oddaje Hunterowi, a ten go wszystkim prezentuje i opuszcza ring. Sędzia daje znak na gong...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4582/Sasha_Banks_3_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5133/Bayley_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Main Event - Sasha Banks© vs Bayley - Normal Match for NXT Women's Championship

Opis walki: Sasha od razu zaczyna swoje gierki. Podchodzi do Bayley i mówi jej, że jest lepsza, bo ma WWE Women's Championship i to ona jest Bossem. W końcu... uderza Bayley z liścia w twarz! Ta nie wytrzymuje i powala przeciwniczkę Double Leg Takedownem, a następnie zasypuje ją serią Punchów w głowę! W końcu obydwie podrywają się, a Bayley wyprowadza Running Spinning Back Elbow! Od razu przypięcie, ale Sasha szybko odkopała. Bayley podnosi przeciwniczkę i ciska głową o narożnik, po czym dokłada kilka Shoulder Thrustów. Bierze rozbieg i mamy szarżę, lecz Sasha kontruje mocnym kopnięciem. Do tego chce wykonać One-Handed Bulldog, ale Bayley w porę ją odrzuca i mamy Running Double Axe Handle! Banks podrywa się, ale ponownie inkasuje ten atak! Bayley zamierza wykonać German Suplex, lecz Sasha blokuje akcję, zrzuca z siebie przeciwniczkę i wyprowadzam mocny Shoulder Block. Banks odbija się od lin, a Bayley pod nią przechodzi. Sasha ponownie odbija się i nadziewa się na Japanese Arm Drag! Do tego Bayley Dropkickiem wyrzuca Banks z ringu! Pretendentka rusza za przeciwniczką, a ta niespodziewanie zaskakuje ją ciosem kolana, po czym ciska ją głową o krawędź ringu. Następnie z całej siły Irish Whipem wysyła ją prosto w metalowe schodki! Sasha pewna siebie krzyczy "Who is The Boss?!", po czym podnosi Bayley i wrzuca do ringu... ale tylko po to, by po chwili ustawić ją na drugiej linie przy narożniku. Zapowiada to akcję firmową, czyli Diving Double Knee Drop, ale Bayley w porę wyrywała się i przechwyciła ją prosto na Powerbomb!!! Pin 1... 2... Kick-Out! Bayley nie czeka tylko od razu dokłada Running Sliding Clothesline! Pin 1... 2... Kick-Out! Zdenerwowana pretendentka podnosi rywalkę, a ta kontruje Jawbreakerem znienacka. Do tego wykonuje Wheelbarrow Bulldog! Pin 1... 2... Kick-Out! Sasha podnosi oponentkę i uderza ją z liścia w twarz. Banks powtarza cios! I jeszcze raz! W końcu wściekła Bayley odpycha ją do narożnika i wyprowadza całą nawałnicę Shoulder Thustów aż w końcu ostrzega ją sędzia. Sasha to wykorzystuje i ciska Bayley prosto twarzą o hak od narożnika! Do tego ponownie ustawia ją na drugiej linie i mamy tym razem udane Diving Double Knee Drop! Pin 1... 2... Kick-Out! Sasha nie może w to uwierzyć. Podnosi Bayley, a ta zaskakuje ją Schoolgirl Pinem! 1... 2... Kick-Out! Banks wyprowadza mocny cios z łokcia, a Bayley odpowiada Headbuttem. Sasha traktuje rywalkę kopnięciem, a Bayley popisuje się znakomitym Dropkickiem! Banks aż wyrzuciło z ringu, natomiast pretendentka bierze rozbieg i popisuje się znakomitym Baseball Slidem wciskającym Sashę w barierkę! Realizator pokazuje Triple H'a, który przygląda się tej walce siedząc niedaleko barierki. Bayley ma coś jeszcze w zanadrzu. Podnosi Sashę i Exploder Suplexem ciska o barierkę! Bayley wrzuca Banks z powrotem do ringu i przypina 1... 2... Kick-Out. Bayley podnosi rywalkę i wrzuca na szczyt narożnika. Szykuje się akcja wysokiego ryzyka, jednakże Sasha w porę odkopuje przeciwniczkę. The Boss wstaje na narożniku i mamy Diving Crossbody, jednakże skontrowane w Roll-Up przez Bayley! 1... 2... Kick-Out! Bayley unika Roundhouse Kicku i przechodzi w Small Package! 1... 2... Kick-Out! Obydwie podrywają się, Sasha robi unik przed ciosem i mamy Double Knee Bacbreaker z przejściem do Bank Statement! Czy Bayley odklepie?! Pretendentka czołga się do lin i robi wszystko co w jej mocy, by przerwać submission. W końcu za pomocą liny przechodzi w Roll-Up! 1... 2... Kick-Out! Hug-Plex!!! Hug-Plex od Bayley! Pin 1... 2... 3!!!

Bayley nową mistrzynią NXT! Publiczność oszalała z radości, a Triple H wchodzi z pasem mistrzowskim i wręcza go nowej mistrzyni. Bayley wpada mu w ramiona. Sasha odbiera od sędziego swoje WWE Women's Championship i z trudem, ale wstaje. Banks pochodzi do Bayley i patrzy jej prosto w oczy. Ta podnosi NXT Women's Championship, a Sasha podnosi swój pas mistrzowski. Bayley robi to samo... ale po chwili obydwie także wpadają sobie w ramiona i ściskają się. Tym widokiem kończymy to NXT i widzimy się na przedostatnim RAW is Hardcore przed Payback!

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398187

Dobry początkowy segment. Bobby przywołujący NOAH, NJPW czy japońską tradycję wbił na ambicję Hideo, potem pojawia się Corbin, który najpierw chce walczyć o pas NXT przeciwko Hideo, a potem razem obijają Roode'a? Trochę bez sensu... pojawienie się Storma nie jara mnie ani trochę, gdyż Bobby mógłby iść po pas NXT, a tu mamy spoiler, że nie pójdzie, bo James...

Normalnie chciałbym żeby Bayley pokonała Sashę, tylko czy jej zwycięstwo nad WWE championką, nie powinno oznaczać awansu z góry do głównego rosteru???

Apollo - Ricochet 1:1. I dobrze, czekam na kontynuację. Oni nie muszą nic mówić, ja nie muszę ich widzieć, samo czytanie walk między nimi mnie jara ;)

Klimatyczny wywiad z Beer Money, który troszkę polepsza mój stosunek do ich reaktywacji.

Wow. Hunter jednak wciąż nie porzuca marzeń o szefowaniu WWE. Kiedy zostanie prezesem? Na SummerSlam? Survivor Series? WrestleManii?

Dempsey&Mojo teamem jobberów? Szkoda tego pierwszego...

Ok, teraz znów Baron jest przeciwko Hideo... zwrot akcji rodem z "Trudnych Spraw"

No... niby Sasha umoczyła, ale powiedzmy, że mogę przymknąć na to oko za tę końcówkę walki jak i wydarzenia po niej...

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398196

Czas na NXT ;)

Itami jako mistrz fajnie otworzył tą tygodniówkę i pokazał, że jako heel chcący szacunku również potrafi dobrze pokazać się za mikrofonem. Roode również fajnie wyszedł za mikrofonem. Wytłumaczył mu, że tu jest WWE, a nie Japonia. Już myślałem, że ten segment skończy się Triple Treat Matchem po dosyć słabym speechu Corbina (za dużo bólu dupy z niedocenianiem), ale jeżeli chodzi o powrót Beer Money to ja jestem za.

Fajnie, że tym razem wygrywa Apollo. Ciekawy pomysł z ich walkami, trzecia będzie na pewno.

Beer Money z zaskoczenia zaliczyło debiut w NXT i już pokazują, że będą ważnymi postaciami. Coś czuję, że Enzo i Cass niedługo stracą pasy i pójdą do główego rosteru.

No zaczyna nam się robić bardzo ciekawie między Sashą, a Tryplakiem. Fajnie, że Hunter nie rezygnuje z walki o władzę i sądzę, że mistrzyni div może mu faktycznie pomóc.

Dywizja drużynowa bardzo nam się rozwinęła u ciebie w ostatnim czasie, a debiut American Alpha to tylko potwierdzenie tych wieści. Liczę, że panowie zajdą daleko, bo bardzo podoba mi się ich styl walki.

Dobrze, że Corbin cały czas nie odpuszcza w tej gonitwie po pas, ale myślę, że nie wygra NXT Championship i przejdzie niedługo do głównego rosteru.

W walce wieczoru dostaliśmy bardzo dobre widowisko od pań. Nic dziwnego, że Bayley zgarnęła pas, bo i tak ktoś w niedługim czasie musiałby go przejąć.

Jak zawsze dobre NXT promujące nowe gwiazdy. Coraz więcej zawodników i zawodniczek jest gotowych na główny roster. Życzę weny :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398230

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore 13.04.2015

Trzynaście dni do WWE Payback PPV

Widzimy CM Punka uśmiechniętego i zadowolonego z siebie, zmierzającego powoli do swojej szatni... ale znienacka atakuje go Stone Cold Steve Austin! Chairman traktuje Punka nawałnicą Punchów, po czym podnosi go i ciska o ścianę, następnie przyciska go głową do ściany...

Steve Austin: Myślisz, że zniszczenie quada ujdzie Ci tak na sucho? Co?! Jesteś większym idiotą Punk niż myślałem!

CM Punk: Nie wiem o czym mówisz...

Austin odsunął Punka i wykonał Stunnera! Następnie plunął na niego i pokazał środkowe palce.

Steve Austin: Dobrze wiesz o co mi chodzi. Ej, Wy! [Krzyknął do dwóch ochroniarzy będących w pobliżu] Macie zamknąć go w jakimś pomieszczeniu i upewnić się, że do końca gali nie wyjdzie. Nie chcę dzisiaj widzieć jego mordy, zrozumiano?!

Jeden ochroniarz podniósł zamroczonego Punka i odniósł, a drugi wziął jego rzeczy...

Well... here comes the pain! Niezwykle mocno i efektownie rozpoczynamy dzisiejsze RAW is Hardcore, przedostatnie przed Payback! Na stage wychodzi Brock Lesnar w towarzystwie Paula Heymana. "Bestia" przemierza wzdłuż stage, po czym mamy taunt i wybuch fajerwerków. Lesnar w swoim stylu, pewny siebie wskakuje na krawędź ringu, a po chwili raz kolejny wybuchają fajerwerki, tym razem z narożników . Heyman bierze mikrofon i wraz z Lesnarem stają na kwadratowym pierścieniu.

Paul Heyman: Ladies and gentlemans... my name is...

Wow! Przy dużym cheerze niemal momentalnie Heymanowi przerywa muzyka Kevina Owensa. "The Prizefighter" wychodzi z zaplecza. Publiczność wie, że może nam szykować się kolejna, wielka bójka... Owens wchodzi pewny siebie do ringu i staje naprzeciw Lesnara, patrząc mu w oczy. Po chwili sięga po mikrofon.

Kevin Owens: Wszyscy doskonale wiedzą Heyman kim jesteś. Wszyscy doskonale też wiedzą kim jest Brock Lesnar... ale także doskonale wiadomo kim jestem ja. I mówię to nie w kontekście naszych dokonań, wszystkich osiągnięć, pasów mistrzowskich i tak dalej... WrestleMania trzydziesta pierwsza doskonale pokazała jakimi ludźmi jesteśmy Brock. Nazywają Ciebie "Bestią"... owszem, może wielokrotnie pokazywałeś, że masz jaja i nie boisz się komuś wpierdolić. Ale na Levi's Stadium zachowałeś się jak zwykła cipa, wygrywając po pomocy swojego adwokata. Dobrze wiesz, że zasługuję na jeszcze jedną szansę, bo byłem bliski, by Cię pokonać. Zmusiłem Cię do największego wysiłku jaki miałeś w ciągu ostatnich lat. Teraz czas na Payback dokończyć dzieła.

Heyman chce coś powiedzieć, ale Owens zatrzymał jego unoszący się mikrofon. Lesnar uśmiechnął się i wyrwał mikrofon swojemu adwokatowi.

Brock Lesnar: Słuchaj dzieciaku... rzeczywiście dwa tygodnie temu zrobiłeś na mnie duże wrażenie. Nie spodziewałem się, że ktoś taki jak ty jest w stanie nie tylko wytrzymać niemal moje wszystkie ataki, ale jak równy z równym walczyć. W moich oczach wzrosłeś jako prawdziwy facet. Jednak mówię Ci tylko po to... bo na Payback spotka Cię duże rozczarowanie. Tak, zgadzam się na następny pojedynek. Powiem więcej... chętnie zmierzę się z Tobą w Steel Cage Matchu. Wiesz dlaczego? Bo jak tym razem Cię pokonam, to nie będziesz miał już żadnych argumentów o jakiejkolwiek pomocy. Swoją drogą... od Royal Rumble zauważyłem, że dużo nas łączy. Zarówno ty jak i ja lubimy walkę. Zarówno ty jak i ja nie dajemy się tak łatwo po przegranej. Jest tylko jedna zasadnicza różnica między nami... a taka, że na kolejnym PPV zamierzam zakończyć tę farsę i nikt nie będzie miał wątpliwości dlaczego nazywają mnie "Bestią".

Kevin Owens: Świetnie... z wielką przyjemnością po raz kolejny wejdę do Suplex City. Jednak tym razem... zapewniam Cię, że po tej walce publiczność zamiast "Suplex City" będzie krzyczeć "Suplex Owens Suplex".

Lesnar lekko uśmiechnął się i wyciągnął rękę. Owens po chwili zastanowienia uścisnął ją, a Lesnar pociągnął go do siebie, natomiast jego wyraz twarzy zmienił się na ten groźniejszy. Zabrzmiała muzyka Brocka i ten z Paulem opuścili ring, bez patrzenia w stronę Owensa udając się na zaplecze. Natomiast sam Kevin wygląda na zadowolonego z takiego obrotu spraw. W końcu na Payback czeka nas rewanż i to w Steel Cage!

Widzimy Shawna Michaelsa przemierzającego zaplecze. COO zauważa dwóch ochroniarzy, których wcześniej postawił Steve Austin.

Shawn Michaels: Co tu się dzieje? [słyszy dochodzące z pomieszczenia przekleństwa Punka] Czemu uwięziliście Punka?!

Ochroniarz: Szef nam kazał. Mamy nie wypuszczać go.

Shawn Michaels: Szef... nie, Austin? Teraz to już przegiął... Punk! [Podszedł do drzwi, ale ochroniarz go odepchnął] Co jest?!

Ochroniarz: Tylko Pan Austin może tu podchodzić...

Punk: Shawn... Shawn to ty?! [usłyszeliśmy głośny krzyk]

Shawn Michaels: Tak, to ja! Znajdę Austina i przemówię mu do rozumu.

Punk: Chuj z Austinem, lepiej mnie stąd kurwa wyciągnij, Austinowi sam przyjebię później!

Shawn Michaels: Czekaj tam cierpliwie...

Punk: A mam jakieś inne wyjście?!

rozlega się na arenie, a publiczność wstaje z miejsc i dużą wrzawą wita Dolpha Zigglera! Przed "Show-Offem" duży test przed walką z Codym Rhodesem o Intercontinental Championship na Payback. Sam mistrz oczywiście obecny jest przy stanowisku komentatorskim. Dolph jest gotowy do walki, a po chwili słyszymy
. Na stage wychodzi Tyson Kidd w towarzystwie swojej żony Natalyi. Tyson ma nałożone na sobie słuchawki w których pewny siebie wskakuje na narożnik, a następnie zeskakuje na matę. Czas zatem na ciekawie zapowiadające się starcie byłych mistrzów Interkontynentalnych.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler_1_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1427/Tyson_Kidd_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #1 - Dolph Ziggler vs Tyson Kidd w/Natalya

Opis walki: Obydwaj zawodnicy ustawiają się i zaczynamy od klasycznego zwarcia. Z niego zwycięsko wychodzi Dolph, który przechodzi do bocznego Headlocku. Tyson szybko odpycha go na liny i wyrywa się, ale momentalnie nadziewa się na Shoulder Block. Show-off rusza, by odbić się od lin, a Tyson po nim przechodzi, po czym chce wyprowadzić Dropkick, lecz Ziggler sprytnie chwyta się lin, unikając ciosu. Do tego natychmiastowo przechodzi w Jacknife Pin! 1... 2... Kick-Out i Tyson zaskakuje oponenta Schoolboy Pinem! 1... 2... Kick-Out! Obydwaj szybko cofają się do narożników i ponownie ustawiają się do klinczu. Najwidoczniej zaskoczeni byli rozpoczęciem walki w taki sposób. Wydaje się, że będzie klincz, ale tym razem Ziggler ponownie wykazał się sprytem i szybciej wyprowadził Headbutt. Mamy Irish-Whip na liny, od których Tyson odbija się, Dolph próbuje przejść w Arm-Trap, lecz Tyson wyrywa się i wyprowadza mocne Enzuigiri! Jakby tego było mało Clotheslinem wyrzuca Dolpha z ringu! Natalya zachęca dopingiem Tysona, a ten bierze rozbieg i wykonuje Suicide Dive! Cody wygląda na razie na zadowolonego wyglądem tej walki. Tyson wrzuca przeciwnika z powrotem do ringu, a sam wspina się na szczyt narożnika. Kidd szykuje się do akcji wysokiego ryzyka, ale Ziggler podrywa się i kontruje zrzucając go Arm Dragiem z narożnika! Tyson wstaje i chwiejąc się upada na narożnik, a Dolph bierze rozbieg i dokłada Stinger Splash! Mamy pozdrowienia w stronę Cody'ego i Neckbreaker! Pin 1... 2... Kick-Out! Show-Off czeka z wykonaniem Zig Zag, lecz Kidd chwyta się lin i odpycha przeciwnika! Tyson robi unik przed kolejnym ciosem i popisuje się Back Kickiem, a następnie dokłada Springboard Roundhouse Kick! Pin 1... 2... Kick-Out! Kidd siada na drugiej linie i chce wykonać Tornado DDT, lecz Ziggler w porę odpycha go i mamy Superkick! Dolph chce przypiąć, ale Cody odwraca uwagę sędziego! Zdenerwowany Ziggler wyprowadza Rhodesowi Superkick! Kidd chce wykorzystać zamieszanie Schoolboy Pinem! 1... 2... Kick-Out, unik Dolpha przed ciosem i Zig Zag!!! Pin 1... 2... 3!

Ależ Dolph wykazał się wielkim sprytem i doświadczeniem! Show-Off ucieka z ringu przed kolejną próbą ataku Rhodesa, który wściekły trzyma się za twarz, czując ból jeszcze po Superkicku. Ziggler uśmiechnięty pokazuje, że pas mistrzowski będzie jego, a Rhodes wznosi tytuł ku górze.

Widzimy Shawna, który bez żadnych ceregieli wbija do biura Steve'a Austina.

Shawn Michaels: Co ty sobie myślisz, by w ten sposób traktować zawodników?! Wiem, że CM Punk kilka razy przegiął w swojej karierze, ale to co ty zrobiłeś...

Steve Austin: What?!

Shawn Michaels: Powinieneś jak najszybciej wypuścić Punka, bo może Ci się zrewanżować z nawiązką.

Steve Austin: What?!

Shawn Michaels: Czy ty nie rozumiesz, że...

Steve Austin: What?! Dość! Zamknij się Shawn! Może i Vince zrobił z Ciebie COO, ale zawsze mogę Cię pozbawić tej posady! Punk tydzień temu zniszczył mi quada! Zniszczył moją własność! A jako, że Punk jest moją własnością jak cała ta federacja to mogę z nim robić to samo! Gala przetrwa bez niego, a ty nie będziesz mi mówił co mam robić!

Shawn Michaels: Skąd wiesz, że to akurat Punk zniszczył ten quad? Może to kto inny? Masz na to dowód?

Steve Austin: A ty co? Zacząłeś go bronić?! A może mam uznać, że to ty zrobiłeś i zamknąć Cię razem z nim?!

Shawn Michaels: Steve... opanuj się... to nie zmierza w dobrym kierunku.

Steve Austin: Wiem, że ty powinieneś odejść w kierunku drzwi zanim sprzedam Ci soczystego Stunnera. Już!

Shawn spojrzał jeszcze na Steve'a, a ten wstał... Michaels jednak odpuścił sobie i odszedł...

Dzisiaj w Main Evencie kolejny Open Challenge Antonio Cesaro! WWE Champion przemierza właśnie zaplecze, idąc do swojej szatni. Widać, że jest gotowy i skupiony. Dwa tygodnie temu pokonał Setha Rollinsa, tydzień temu wygrał z AJ Stylesem. Kto następny?

Jesteśmy w ringu, gdzie na swoich przeciwników czekają pretendenci do WWE Tag Team Championships - The World's Domination. Rozbrzmiewa "Rebellion" , a arena zalana zostaje czerwonym światłem, spod mrocznego titantronu na stage'u wyłaniają się Konnor i Viktor. Obydwaj nakręcają siebie wzajemnie i pokazują, że są gotowi do walki.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/Big_Show_Jibi_Ketsuya_Render1.png http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/mark_henry_g4s_12.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2533/Konnor_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3761/Viktor_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #2 - The World's Domination vs The Ascension

Opis walki: Zaczynają Konnor i Big Show. Konnor próbuje ruszyć na olbrzyma, ale ten momentalnie powala go Shoulder Blockiem! Największy Atleta Świata podnosi oponenta i bez większych problemów wykonuje Body Slam. Konnor obolały podnosi się i upada na narożnik, a tam inkasuje potężnego liścia na klatkę piersiową. Mamy Irish Whip w przeciwległy narożnik i Big Show szarżuje na przeciwnika, lecz ten kontruje ciosem z łokcia. Konnor próbuje dołożyć kolejne uderzenie z rozbiegu, ale Big Show wcześniej wyprowadza potężny Big Boot! Pin 1... 2... przerywa w ostatniej chwili Viktor! Ten jednak nadział się po chwili na mocny Clothesline od wściekłego Henry'ego! Mark podnosi Viktora i Military Press Slamem wyrzuca poza ring! Konnor podnosi się i lekko przerażony orientuje się, że jest pomiędzy Big Showem, a Markiem Henrym... Big Show wyprowadza KO Punch, a Mark dokłada zamroczonemu Konnorowi World's Strongest Slam! Pin 1... 2... 3!

Szybko poszło jak na Big Showa i Marka Henry'ego przystało! Obydwaj pokazują, że są w formie. Nie mają jednak dość... Big Show wykopuje z ringu znokautowanego Konnora, a Mark opuszcza ring i ciska z całej siły Viktora w metalowe schodki! Po chwili wrzuca go z powrotem do kwadratowego pierścienia i staje na krawędzi ringu. Big Show go jednak zatrzymuje i krzyczy "Mark... get the table!" w stylu The Dudley Boyz! Czy mistrzowie tag team pojawią się, by pomóc Viktorowi? Na razie Henry wrzuca stół do ringu, a Big Show rozkłada. Mark wchodzi z powrotem do kwadratowego pierścienia i wspina się na narożnik, po czym na nim siada. Big Show pomaga Markowi chwycić Viktora... a ten Powerbombem ciska go prosto w stół!!! Publiczności zapewne by to się podobało, gdyby nie to, że zrobili to The World's Domination"... brzmi

Marka i ten zadowolony z siebie wraz z Big Showem opuszcza ring...

Wracamy do miejsca, gdzie przetrzymywany jest CM Punk. Nadal przy pomieszczeniu stoją daj ochroniarze postawieni przez Steve'a Austina... ale znienacka atakują ich Big E Langston i Erick Rowan! Obydwaj obijają ochroniarzy i ciskają ich o ściany. Shawn wykorzystuje okazję i zabiera klucz, po czym otwiera pomieszczenie, a następnie wchodzi do środka...

Shawn Michaels: Punk... Punk! Gdzie ty jesteś do cholery...

Shawn spojrzał do góry i zobaczył otwartą kratkę wentylacyjną...

Shawn Michaels: Nie wierzę... idiota... totalny idiota... [Michaels wściekły wybiegł] Zaczepcie każdego napotkanego człowieka, który niczym się nie zajmuje. Trzeba przeczesać sufity! Jeżeli Punk znajdzie drogę do Austina, to będzie gorzej niż przejebane...

Przenosimy się do strefy wywiadów. Renee Young ma gościa...

Renee Young: Witajcie! Wraz ze mną jest "Szwajcarska Sensacja" - Antonio Cesaro! Antonio... tydzień temu pokonałeś AJ Stylesa w kolejnym Open Challenge'u. Niektórzy ocenili ją za jedną z Twoich najlepszych walk w Twojej karierze w WWE.

Antonio Cesaro: Absolutnie nie dziwię się temu. Wraz z AJ Stylesem daliśmy naprawdę świetny pokaz technicznego wrestlingu na najwyższym poziomie. Znakomite kontry na finishery, dźwignie, akcje wysokiego ryzyka... w tej walce chyba było wszystko czego życzyliby koneserzy wrestlingu w każdym pojedynku. Myślę... że to starcie przebiło swoim poziomem pojedynek z Sethem Rollinsem sprzed dwóch tygodni.

Renee Young: Dzisiaj czeka nas kolejne otwarte wyzwanie. Rozumiem, że masz zamiar rzucać je aż do Payback czy też dalej?

Antonio Cesaro: Poprzedni mój reign jako WWE Champion nie należał do udanych, mimo iż wygrałem Triple Threat Match z CM Punkiem i Randym na Over The Limit. Na Payback i Money in the Bank niestety nie udało mi się pokonać Brocka Lesnara, choć w obydwóch walkach walczyłem jak równy z równym. Dlatego tym razem chcę pokazać, że naprawdę jestem najlepszym wrestlerem obecnie w WWE i chcę pokonywać moich kolejnych przeciwników. Tylko w ten sposób mogę udowodnić swoją wartość, dlatego mam zamiar rzucać każde kolejne Open Challenge aż do czasu, gdy stracę pas mistrzowski. Kto wie? Może to będzie dzisiaj? Może za tydzień? A może za rok? Wiem jedno... nie przypominam sobie kogoś, by stawiał WWE Championship co tydzień na szali. Dlatego chcę by to było kolejnym z moich osiągnięć obok U.S. Championship, walizki Money in the Bank, zwycięstwa w Royal Rumble Matchu i dwóch tytułów WWE Championa. Chcę, by ludzie zapamiętali mnie jako fightera. A dzisiaj... dzisiaj liczę na kolejnego, ciężkiego rywala i że naszą walką sprawimy dużą frajdę WWE Universe, bo właśnie na to zasługują!

Antonio mrugnął okiem i odszedł.

Na arenie rozlega się

, a na stage wychodzi dawno niewidziany Damien Sandow! Damien skupiony wchodzi do ringu i zdejmuje swój szlafrok, po czym pokazuje, że jest gotowy do walki. Tymczasem gra
Zacka Rydera, a ten powolnie wychodzi z zaplecza. Też rzadko spotykany na RAW is Hardcore odkąd przegrał rewanż o Intercontinental Championship z Codym Rhodesem na Fastlane. Ta walka będzie zatem szansę na awans w hierarchii w oczach Austina dla obydwóch zawodników.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2586/damien_sandow_4.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/627/Zack_Ryder_12_GD.jpg

Walka #3 Damien Sandow vs Zack Ryder

Opis walki: Sandow chce od razu ruszyć na przeciwnika, lecz ten w porę, sprytnie ucieka pomiędzy lin. Damien zostaje odepchnięty od sędziego, jednakże tym razem Ryder zaskakuje go Drop Toe Holdem w liny. Zack bierze rozbieg i mamy Leapfrog Body Guillotine. Mamy "Woo! Woo!..." i przed ostatnim gestem Ryder machnął ręką, po czym wrzucił przeciwnika z powrotem do ringu. On sam wspiął się na szczyt narożnika i czeka na odpowiedni moment aż oponent wstanie, po czym wykonuje Dropkick! Pin 1... 2... Kick-Out. Ryder przechodzi do zapięcia bocznego Headlocku. Przez moment osłabia Sandowa, lecz ten w końcu podnosi się i kontruje kilkoma ciosami z łokcia. Damien rusza z szarżą, by odbić się od lin i mamy Clothesline. Zack podrywa się, ale inkasuje kolejny Clothesline. Następnie Sandow przechwytuje rywala w Arm Trap Swinging Neckbreaker! Mamy Kip-Up Damien zachęca przeciwnika do wstania, po czym chce ustawić oponenta pod You're Welcome, ale ten w porę wyrywa się, zrzucając go! Jakby tego było mało Ryder dokłada Flapjack na liny i na dokładkę mamy Hip Toss. Sandow wstaje i upada na narożnik, po czym inkasuje Corner Forearm Smash, a do tego Swinging Neckbreaker! Zack czeka na odpowiedni moment, aż przeciwnik wstanie... i mamy Rough Ryder! Pin 1... 2... Kick-Out! Zack wściekły ustawia sobie rywala pod Piledriver... ale ten blokuje akcję i kontruje Back Body Dropem, po czym przechodzi w Backslide Pin! 1... 2... 3!!!

Sandow dość szybko ucieka z ringu, zostawiając w nim zdenerwowanego Rydera. Publiczność reaguje dużym cheerem, a Damien kłania się i krzyczy "You're Welcome!". Sandow wykorzystał okazję... a Ryder... Ryder stacza się w dół w hierarchii...

http://wrestlingnews.pl/wp-content/uploads/2015/07/Screen_Shot_2015-06-29_at_12.45.17_PM.0.0.png

Pierwszy raz w historii odbędzie się gala WWE z Tokio w Japonii transmitowana na żywo za pośrednictwem WWE Network!

Już 4 lipca 2015 WWE Supercard #1: Tokio!

rozlega się na arenie, co oznacza jedno - w drodze na ring nikt inny jak WWE Hardcore Champion - Dean Ambrose! Przed sobą ma Street Fight Match z Johnem Morrisonem na Payback, ale dzisiaj zamierza nam powiedzieć kilka słów. Realizator przypomina jak tydzień temu Dean pokonał Abyssa, ale po walce został zaatakowany przez właśnie JoMo. Dean bierze mikrofon, kładzie pas mistrzowski i opiera się o liny, stając tak, że patrzy w stronę stage'u.

Dean Ambrose: Robiłem w swoim życiu wiele pokręconych rzeczy... przykładano mi wiertarkę do czoła... okładałem się z innymi talerzami... krzesłami... stołami... jarzeniówkami... gdy trzeba było nie bałem się przyłożyć ludziom, których uznawałem za przyjaciół. Jest jednak jedna rzecz, której nie cierpię... rzecz, która powoduje u mnie mdłości i zmienia mój tok myślenia o różnych osobach. Ta rzecz, to tchórzostwo. Mogę przyjąć wszelakie ciosy, powodujące u mnie nawet krew, ale gdy ktoś mnie z zaskoczenia, od tyłu... to muszę go nazwać nikim innym jak zwykłą pizdą. [big Cheer]

Rozlega się

Johna Morrisona, który powoli wychodzi z zaplecza, pozwala sobie na klasyczny taunt, a w ręku trzyma mikrofon.

John Morrison: Chłopcze... nie pozwalaj sobie na używanie takich określeń wobec mnie. Wiesz czemu celuję w Hardcore Championship? Bo nikt w WWE nie ma takiego stylu walk w WWE jak ja. Jestem idealnym odzwierciedleniem tego co powinien prezentować posiadacz tego tytułu mistrzowskiego. Natomiast mój atak sprzed tygodnia miał być tylko przedsmakiem pokazującym jaki obrazek wszyscy zobaczą za trzynaście dni. Zrobiłeś swoje Dean. Udało Ci się odzyskać pas, broniłeś go na WrestleManii... jednak już koniec tego dobrego i czas, by w końcu ktoś inny przejął te mistrzostwo.

Dean Ambrose: Wiesz co różni mnie i Ciebie? Ja mówię o tym jaką osobą jesteś, a ty pieprzysz farmazony. Nie wiem co Cię ostatnio stało, ale w ostatnich tygodniach Twoje ego jeszcze bardziej wzrosło, a wydawało się to już niemożliwe.

John Morrison: Moje ego najwyraźniej odpowiada umiejętnościom ringowym, które posiadam.

Dean Ambrose: Czemu zatem nie pokażesz próbki tych umiejętności i nie wejdziesz do ringu?

John Morrison: Widzę co próbujesz zrobić. Nie uda Ci się to. Próbujesz mnie sprowokować i pokazać, że jesteś w stanie osiągnąć nad te mną przewagę przed Payback. Tak się jednak nie stanie, nie, nie, nie, nie!

Dean Ambrose: Cóż, w takim razie, skoro ty nie chcesz przyjść do mnie, to ja pójdę po Ciebie!

Dean chce ruszyć za Morrisonem... ale chwila... what?! Reigns wyskakuje z trybun i zeskakując z barykady wyprowadza Superman Punch! Co tu się stało?! Ale chwila... Roman rusza także za Morrisonem, a ten lekko przestraszony odchodzi... i próbuje uciec, lecz Roman dobiega do niego, przechwytuje go i wykonuje Powerbomb na stage'u! Czy to oznacza, że do walki dołącza nam jeszcze trzecia osoba? Dlaczego Roman zaatakował obydwóch zawodników?! Na razie powoli, przy swojej muzyce udaje się na zaplecze...

Przenosimy się z powrotem do biura Steve'a Austina i po raz kolejny wpada do niego Shawn Michaels...

Steve Austin: A ty co tu znowu robisz? Masz stąd zniknąć, rozumiesz?!

Shawn Michaels: Steve, chodzi o Punka...

Steve Austin: Nie wypuszczę go, rozumiesz? Ma siedzieć zamknięty.

Shawn Michaels: Ale...

Steve Austin: Nie ma żadnych ale! Wynoś się, rozumiesz? Nie będę już nikogo słuchał, a na pewno nie Ciebie! Spierdalaj!

Steve wypchnął siłą Shawna i zamknął na zamek drzwi. Michaels próbuje się jeszcze dobić... a my widzimy, że z wentylacji już wyskoczył CM Punk, który stanął za plecami Austina...

Steve Austin: Sukinsyn... myśli, że będzie sobie rządził...

CM Punk: Ty zbyt długo już nie porządzisz...

Austin odwrócił się, a Punk zaatakował go! Ciska go o ścianę, po czym przerzuca przez biuro, a następnie przewraca biuro na Austina! Słyszymy, że Michaels próbuje dorwać się do drzwi, ale te są zamknięte.

CM Punk: Potraktuję Cię Twoim własnym pomysłem...

Punk wynosi Austina na barki i wykonuje Go To Sleep! Następnie zapina Anaconda Vise! Austin nie ma nawet sił, by krzyczeć... powoli odpływa... w końcu Punk sobie daruje. Zamierza uciec przez tą samą drogę, co wtarł się do biura... ale wcześniej podnosi biurko, po czym zagląda do szafy. Wyjmuje jakąś teczkę dokumentów, przegląda ją... i uśmiechnięty zabiera, po czym udaje się w górę, by ponownie drogą wentylacyjną uciec.

Wracamy do areny... i słyszymy

Ashley Flair! Była już mistrzyni kobiet wychodzi z zaplecza, witając fanów tradycyjnym "Woo!", po czym robi gwiazdę i w swoim stylu wchozi do ringu. Ashley za trzynaście dni odbędzie rewanżową walkę z Sashą Bank o WWE Women's Championship i jeżeli przegra, to prawdopodobnie będzie to jej ostatnia szansa na tytuł. Rozlega się "Time to Rise", a na stage wychodzi Eva Marie... w towarzystwie Rica Flaira! Ashley jest kompletnie zaskoczona tym faktem. Ric wygląda na uśmiechniętego i zadowolonego, w swoim stylu witając publiczność okrzykami "Woo!". Eva zdejmuje płaszcz i wchodzi do ringu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3807/Charlotte_1_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5212/3383_Eva_Marie.jpg

Walka #4 Ashley Flair vs Eva Marie

Opis walki: Ashley nie zwraca uwagi na to, że walka już się zaczęła, tylko podchodzi do Evy i zaczyna się z nią kłócić. Po chwili podchodzi też do lin, by rozmawiać z ojcem, ale ten krzyczy tylko "Woo" prosto w jej twarz. Marie wykorzystuje to Schoolgirl Pinem! 1... 2... 3!!!

Ależ niespodzianka! Nikt nie spodziewał się, że tak to się potoczy! Eva szybko ucieka z ringu i wpada w ramiona Ricowi, po czym uśmiecha się. Ashley kompletnie zdezorientowana rozkłada ręce, a Ric i Eva zadowoleni z siebie odchodzą na zaplecze.

Już za tydzień ostatnie RAW is Hardcore przed Payback, a w nim...

Podpisanie kontraktu na walkę o Intercontinental Championship pomiędzy Codym Rhodesem, a Dolphem Zigglerem...

Oraz wielki Three on Three Tag Team Match: The Dudley Boyz&Ryback vs Big Show&Kane&Mark Henry

Nie przegapcie!

Przenosimy się ponownie do strefy wywiadów. Renee Young ma kolejnego gościa...

Renee Young: Witajcie! Wraz ze mną jest "The Powerhouse" Roman Reigns! Roman... co znaczył Twój atak na Deana Ambrose'a i Johna Morrisona?

Roman Reigns: Od dwóch tygodni czy to w social media, czy to w zwykłej prasie czytam o niczym inny niż jak to Dean Ambrose pokonał mnie na WrestleManii trzydziestej pierwszej. Nikt nie pamięta, że zanim Dean wykonał na mnie akcję kończącą, to musiał przyłożyć mi kastetem. Nikt nie pamięta ile przeróżnych ciosów i finisherów musiałem wcześniej przyjąć, zarówno na WrestleManii jak i na Fast Lane, by w ogóle Dean był teraz mistrzem. Ale spokojnie... nie zaatakowałem Ambrose'a tylko dlatego, by prosić o kolejny title shot, bo wiem, że zapewne Steve Austin takiego mi nie da. Zaatakowałem Ambrose'a i Morrisona, bo to zapowiedź... zapowiedź czegoś większego. Zapowiedź budowy prawdziwego imperium Romana Reignsa. Believe... that.

Widzimy, że ktoś pomaga Shawnowi w otworzeniu zamka do drzwi od biura Stone Colda. W końcu Michaels kopnął w drzwi i wpadł do środka. Pomaga wstać Austinowi i próbuje go pobudzić... a ten wściekły znienacka wykonuje na nim Stunnera! Powoli wstał i wytarł plamy krwi, które pojawiły się na jego twarzy po Anaconda Vise od Punka...

Steve Austin: Pieprzę to co mówił Vince, przestajesz być COO Shawn. A Punka załatwię w inny sposób...

Na arenie rozlega się... nowa

WWE Championa Antonio Cesaro, który w swoim stylu wychodzi na stage i podnosi pas mistrzowski, po czym kładzie na barku i wykonuje gest jodłowania. Cesaro wchodzi do ringu i czeka na swojego kolejnego przeciwnika. Dwa tygodnie temu pokonał Setha Rollinsa. Tydzień temu wygrał z AJ Stylesem. Kto następny? Muzyka Cesaro cichnie. Mamy chwilę napięcia. Cesaro nakręcony czeka na przeciwnika... rozlega się
Daniela Bryana, a arena eksplodowała cheerem! No to szykuje się nam kolejny, wyborny pojedynek, znowu z udziałem dwóch byłych członków sceny niezależnej! Daniel wraz z fanami chantuje oczywiście "YES! YES! YES!" i uśmiechnięty wchodzi do ringu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_4_cut_by_Danger_Liam_2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/3692_Daniel_Bryan.jpg

Main Event - Antonio Cesaro© vs Daniel Bryan - Normal Match for WWE Championship

Opis walki: Obydwaj przybijają piątki i ustawiają się do zwarcia. Cesaro wykorzystuje swoją siłę i przepycha Bryana do narożnika. Sędzia próbuje od razu ich oderwać, a Antonio przerywa uchwyt i markuje cios, po czym klepie przestraszonego rywala po klatce piersiowej i tauntuje. Ponownie ustawiają się do klinczu, ale tym razem Daniel szybko przechodzi w boczny Headlock, po czym mamy Takedown i kontynuację akcji w parterze. Antonio tym razem wykorzystuje nogi, by przechwycić oponenta w Headscissors. Daniel wyrywa się Kip-Upem, ale Cesaro go podcina i przypina! Jest jednak tylko one count, zatem Szwajcar przechwytuje rywala w Wrist Lock. Daniel zrzuca go Arm Dragiem, a ten staje i upada na narożnik. Amerykański Smok bierze rozbieg, by wyprowadzić Running Front Dropkick, lecz Antonio kontruje odpychając go i ten upada plecami na matę. Z kolei Cesaro przechodzi w Backslide Pin! 1... 2... Kick-Out! Obydwaj podrywają się i mamy Schoolboy Pin w wykonaniu Bryana! 1... 2... Kick-Out! Próba Roundhouse Kicku, ale Cesaro robi unik i chce odpowiedzieć Back Suplexem. Bryan jednak zeskakuje na nogi i tym razem udaje mu się wyprowadzić Roundhouse Kick w głowę! Cesaro zamroczony pada na kolana, ale nie tak, by go przypiąć. Bryan zatem zaczyna serię charakterystycznych kopnięć w klatkę piersiową, a każde kopnięcie publiczność kwituje gromkim "Yes!". Szykuje się kopnięcie w głowę, ale Cesaro robi unik i odpowiada European Uppercutem! Mamy Irish Whip w narożnik, a Daniel w swoim stylu odbija się od niego i przeskakuje nad Antonio. Daniel odbija się od lin, robi unik przed ciosem, ponownie odbija się od lin, ale mistrz zatrzymuje jego momentum przechwytując go w Tilt-a-Whirl Backbreaker! Pin 1... 2... Kick-Out! Cesaro chwyta rywala za nogi i zamierza zacząć swój Swing. Ten jednak w porę kontruje kilkoma Punchami w głowę i odpowiada poprzez Small Package! 1... 2... Kick-Out! Cesaro wyprowadza Discus European Uppercut! Bryan zamroczony pada na kolana, a Antonio zaczyna całą serię Uppercutów! Jeden, drugi, trzeci, czwarty... Szwajcar wskazuje na siebie, pokazując swoją wyższość i dokłada piąty European Uppercut! Zamroczony Bryan pada, a Cesaro go przypina. 1... 2... Kick-Out! Poddenerwowany Champion podnosi oponenta i ustawia go pod Neutralizer, lecz ten kontruje Back Body Dropem i przechodzi w pin siedząc na rywalu! 1... 2... Kick-Out! Bryan szybko przechodzi do zapięcia LeBell Lock! Czy Cesaro odklepie? Szwajcar walczy z bólem i próbuje doczołgać się do lin... ale nie używa jej, by przerwać dźwignię, a by odbić się od niej, przerolować rywala i zwinnie przejść w Crossface! Ależ kontra! Publiczność kwituje to chantami "This is Wrestling", a Daniel znajduje linę obok siebie, dzięki której przerywa pin. Cesaro rozczarowany wstaje, przekręca głowę i podnosi rywala. Mamy Irish Whip, lecz Daniel chwyta się lin i po chwili Back Body Dropem wyrzuca Cesaro poza ring! Danielson bierze rozbieg i mamy Suicide Dive wciskający Cesaro prosto w stół komentatorski! Bryan przy okazji wpadł na kolejny pomysł. Zdejmuje osłonę stołu i wyrzuca monitory! Daniel wspina się na szczyt narożnika! Odwraca się od stołu, co zapowiada jedno... Moonsault... ale Cesaro robi unik i Bryan niszczy sobą stół komentatorski!!! Szwajcar przewidział atak! Cesaro wraca do ringu, a sędzia wylicza Bryana. Już mamy trzy. Realizator pozwala sobie na powtórki akcji. Pięć. Sześć. Siedem. Osiem. Daniel powoli podnosi się. Dziewięć... Bryan w ostatniej chwili wraca do ringu! Antonio momentalnie go dopada i mamy Neutralizer! Pin 1... 2... Kick-Out! What?! Cesaro w to nie wierzy i jeszcze raz przypina 1... 2... Kick-Out! Trzeci pin! 1... 2... Kick-Out! Antonio wściekły wchodzi na szczyt narożnika. Nadchodzi Diving Double Foot Stomp, ale tym razem to Bryan robi unik! Cesaro upada na nogi i chyba przy okazji doznaje lekkiego urazu, bo kuśtykając opiera się o narożnik. Antonio bierze rozbieg, ale Daniel wcześniej wyprowadza Running Single Leg High Knee! Pin 1... 2... Kick-Out!!! Publiczność zaczyna chantować "This is Awesome!". Cesaro odkopał po tej akcji! Nikt nie dawał rady tego robić w pojedynkach z Bryanem! Amerykański Smok jest całkowicie zdezorientowany. Cesaro za to z trudem, ale klęka na kolanach... i krzyczy, czując napływ adrenaliny! Bryan chce go potraktować kopnięciem w głowę, lecz ten robi unik i... przechodzi momentalnie do wykonania Alpamare Waterslide! Pin 1... 2... 3!

Nie Very European Uppercut, nie The Neutralizer, a Alpamare Waterslide dało zwycięstwo Cesaro! Szwajcar podnosi się za pomocą sędziego i upada. Widać, że wciąż jednak odczuwa skutki walki, zwłaszcza to, że źle upadł po akcji z narożnika. Na jego twarzy widać jednak zadowolenie. Opierając się o lin odbiera od sędziego pas mistrzowski i triumfalnie wznosi ku górze. Trzeci Open Challenge pozytywnie zakończony dla Cesaro! Daniel dochodzi do siebie poza ringiem, ale może tylko z respektem spoglądać na rywala. Ale chwila... brzmi

Austina Ariesa! Mr. Money in the Bank przy dużym cheerze wychodzi na stage! "Double A" zmierza w stronę ringu! Czyżby?! Publiczność jest wniebowzięta... ale Austin jednak zatrzymuje się na końcu rampy i staje. Z kpiącym uśmieszkiem wznosi tylko walizkę ku górze, a Antonio odpowiada podobnym gestem, ale wznosząc pas. Czyżby mielibyśmy wkrótce zobaczyć starcie Austina Ariesa z Antonio Cesaro o WWE Championship? To na pewno byłaby kolejna, znakomita walka. Tymczasem my kończymy to RAW is Hardcore i widzimy się na NXT!

Sprawy organizacyjne:

:arrow: Usunąłem listę PPV. Nazwy jednak będę wybierał na bieżąco. Nie będę jednak wybierał nazw odpowiadającym stypulacjom walk, no zostawiając oczywiście Royal Rumble i Survivor Series jako wyjątki od reguły. O kolejnych PPV będę informował zazwyczaj poprzez reklamy w trakcie gal.

:arrow: Będę coraz rzadziej korzystał z tych najstarszych zawodników, wykorzystując ich tak jak w realnym świecie na zasadzie part-timerów. Chciałbym jednak skupić się na promocji nowej generacji wrestlerów, a z niektórych postaci będę korzystał tylko przy największych galach.

:arrow: Jeszcze kilka gal i będziemy mieli setny epizod tego diary. Dlatego postanowiłem, że zrobię specjalne PPV, które będzie w formie gali specjalnej WWE Network, a karta w głównej mierze będzie złożona przez Was samych. Nie zabraknie na tym PPV największych i najlepszych rematchy ze wszystkich gal oraz wspomnień najlepszych momentów. Zapewne będzie to bardziej formie live eventu/one night only i mało będzie kontynuacji storyline'ów/feudów, ale myślę, że jakoś warto celebrować setny odcinek :) A potem już prosto do przebicia Pinio w liczbie gal ;)

:arrow: Prawdopodobnie w storyline'ach coraz częściej będę odwoływał się do motywów wokół tygodniówek, to jest jakichś wymian zdań w Social Mediach lub różnych sytuacji z live eventów i

Newsy:

:arrow: WWE ma duże plany wobec live eventu w Tokio. Będzie to pierwsza gala transmitowana na żywo stamtąd, więc można spodziewać się obecności największych gwiazd, a sama gala ma być traktowane nie tyle jako house show, a jako część kontynuacji storyline'ów. Ponadto karta walk ma opierać się na zawodnikach kojarzonych z walkami w Japonii. Już wiadomo, że Hideo Itami zmierzy się z Jushinem "Thunder" Ligerem. W walce wieczoru zmierzą się dwaj byli mistrzowie IWGP, czyli AJ Styles i Brock Lesnar. Ponadto swoje walki niemal na pewno dostaną także The Young Bucks, Kurt Angle i Finn Balor. Prawdopodobnie można spodziewać się także debiutu/debiutów nowych postaci.

:arrow: Co ciekawe Vince McMahon nadal jest właścicielem większości akcji w WWE. Wychodzi na to, że Steve Austin tylko storyline'owo jest prezesem, ale równie dobrze może być pozbawiony tej posady.

:arrow: Shawn Michaels w wywiadzie z Michaelem Colem na WWE.com po raz kolejny podkreślił, że niezależnie od tego co wydarzy się w następnych tygodniach/miesiącach, to nie ma zamiaru wracać do roli aktywnego zawodnika. HBK nie ma zamiaru łamać słowa danemu The Undertakerowi.

:arrow: Apropos The Undertakera, to kreatywni w ciągu najbliższego roku zakładają dla niego trzy, a nawet cztery duże walki. Wśród potencjalnych rywali wymienia się: Brocka Lesnara, Johna Cenę, Kurta Angle i Stinga. Po Payback prawdopodobnie niezależnie od wyniku walki Deadman odpocznie przynajmniej do lipca, by potem zacząć feud prowadzący do walki na SummerSlam. Następnie ma także pojawić się na Survivor Series, gdzie będzie obchodził 25-lecie swoich występów w WWE. Potem ma stoczyć walki na Royal Rumble i WrestleManii trzydziestej drugiej, która ma być jego ostatnią. Teraz w ciągu następnych tygodni powoli będą odkrywane karty co do kolejnych rywali Undertakera i tego, kto ma być jego przeciwnikiem na WrestleManii trzydziestej drugiej i czy mamy spodziewać się zakończenia streaku.

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398434

Czas skomentować Raw ;)

Steve wygląda coraz bardziej na heela, powoli zaczyna uchodzić za tego złego szefa, a ten segment to potwierdza. Coś czuję, że długo władzy mieć nie będzie.

No, no, no, feud Owensa z Lesnarem widzę dobrze przysłużył temu pierwszemu, bo były UFC Champion razem z Heymanem dobrze go wypromują nawet mimo porażki na WM.

Ten HBK strasznie się miesza SCSA w interesy, cały czas zastanawia mnie czemu. Pewnie to się dla niego źle skończy :) .

Nienawiść zaczyna być budowana między Shawnem, a Stevem, a to oznacza, że pewnie zbierasz się do powrotu jednego, zwłaszcza, że Tryplak cały czas ma chętkę na władze.

Tam mały botch zauważyłem. Jest napisane, że Cesaro w open challengach pokonał dwa razy AJ Stylesa, ale w rzeczywstości najpierw był Rollins, a potem Fenomenalny.

Duża dominacja olbrzymów, a to oznacza, że jeszcze raczej szybko nie przestaną kręcić się przy pasach.

O kurwa! Wymyślasz akcję niczym w dobrym filmie akcji, bo sytuacja między Punkiem, Shawnem i Stevem zaczyna być coraz bardziej napięta.

No Cesaro jako face u ciebie dużo zyskał. Podoba mi się, że nie zależy mu na tym, żeby długo trzymać pas, tylko, żeby fani go dobrze zapamiętali.

Fajnie, że obaj mają w końcu okazję się pokazać. Cieszę się, że wygrał Damien, bo on ma ciekawy gimmick, a jak widzę, że się buja w szlafroku to pewnie inteligentem będzie.

No i mamy ciekawy segment, w którym Ambrose dobrze się pokazał za mikrofonem. Morrison już trochęgorzej, bo jak dla mnie nie pasuje do dywizji hardcore, ale wszystko przyćmiło wydarzenie po tym wszystkim. Heelturn Romka jest “best for buissness”.

A jednak Punk zdążył przed HBK'em. Widzę, że Punk wiedział o czym mówi, bo wyglądało to jakby wiedział od początku po jakie papiery przychodzi, aby udupić SCSA.

Dywizję kobiet też sobie nie odpuszczasz widzę. Ciekawa sytuacja z tym, że Ric współpracuje Evką, może Ashley na tym feudzie coś zyskać jeżeli poprowadzisz ją jako face.

Romek przeszedł na złą stronę mocy i od razu lepiej prezentuje się z mikrofonem, ale trochę dziwi mnie, że narzeka na ten kastet Ambrose'a, bo liczył się z tym w jakiej dywizji występuje.

Steve coraz bardziej się prosi jako despotyczny szef, aby wróciła osoba prawowita, która ostatecznie powinna przejąć władzę nad fedką.

Widzę, że Cesaro teraz czeka seria powtórek ze sceny niezależnej, ale to dobrze, bo dzięki temu w walkach wieczoru mamy wspaniałe pojedynki. Cesaro zmienia finishera? Jeżeli tym ma wykańczać rywali to ja jestem za.

Bardzo dobre Raw, w którym z pewnością mogę wyróżnić Cesaro, Romka no i całą tą sytuację między Punkiem, SCSA, a HBK'em. Cieszy mnie fakt, że przestajesz stawiać na legendy wrestlingu, które już powinny kończyć kariery. Czas zacząc promować swoich jak Cesaro, który myślę, że będzie u ciebie czołowym facem. Mamy też garść newsów, które potwierdzają dla mnie, że Steve długo jako prezes nie zabawi. Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398437

Tam mały botch zauważyłem. Jest napisane, że Cesaro w open challengach pokonał dwa razy AJ Stylesa, ale w rzeczywstości najpierw był Rollins, a potem Fenomenalny.

Gdzie tak masz? Ja nie widzę ani w wywiadzie, ani we wstępie do walki :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398443

Dzisiaj w Main Evencie kolejny Open Challenge Antonio Cesaro! WWE Champion przemierza właśnie zaplecze, idąc do swojej szatni. Widać, że jest gotowy i skupiony. Dwa tygodnie temu pokonał AJ Stylesa, tydzień temu wygrał z AJ Stylesem. Kto następny?

jest to zaraz pod reklamą Payback jak jest zapowiedź z kim na tym Raw zawalczy Cesaro w open challengu, przed walką The World's Domination z The Ascension

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398450

Dzisiaj w Main Evencie kolejny Open Challenge Antonio Cesaro! WWE Champion przemierza właśnie zaplecze, idąc do swojej szatni. Widać, że jest gotowy i skupiony. Dwa tygodnie temu pokonał AJ Stylesa, tydzień temu wygrał z AJ Stylesem. Kto następny?

jest to zaraz pod reklamą Payback jak jest zapowiedź z kim na tym Raw zawalczy Cesaro w open challengu, przed walką The World's Domination z The Ascension

Ok, poprawiłem. Dzięki za czujność :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398465

Segment Brocka i Owensa dobry, ale nie do końca podoba mi się zgapianie od Ambrose'a ("zaproś mnie do suplex city"...)

Cipoface Michaels boi się monster heela Austina? Tego jeszcze nie grali :D :D :D

Zaraz, zaraz... Michaels chce uwolnić Punka, po czym wystraszył się tego, że Punk został uwolniony? What?!

Dobry wywiad Antka.

TTM o pas Hardcore? Idź pan w ch*j z Romanem....

Punk zabiera jakieś dokumenty? Ok... brzmi intrygująco....

Marie z Ricem? Matko boska....

Shawn wylatuje? Co za niespodzianka... :roll:

Antonio wygrywa, co było oczywiste, ale ciekawiej było po walce, gdzie to pojawił się Aries. Nowy feud na RiH? Ok.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398476

Segment Brocka i Owensa dobry, ale nie do końca podoba mi się zgapianie od Ambrose'a ("zaproś mnie do suplex city"...)

Cipoface Michaels boi się monster heela Austina? Tego jeszcze nie grali :D :D :D

Zaraz, zaraz... Michaels chce uwolnić Punka, po czym wystraszył się tego, że Punk został uwolniony? What?!

Michaels chciał uwolnić Punka, ale nie chciał dopuścić przy okazji do jego konfrontacji z Austinem ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398484

Z całej gali najbardziej podobały mi sie segmenty z HBK, SCSA i Punkiem, fajnie budowałeś emocje na przestrzeni tego RAW, no i co było w tej teczce? :twisted:

Heel turn Romana, zobaczymy co dalej, każdy chyba ma dosyć tego co mamy w prawdziwym WWE, więc dobrze będzie zobaczyć coś innego, zwłaszcza, że jest w nim materiał na kilka dobrych feudów.

Nie wiem, czy chciałbym widzieć Ariesa jako mistrza WWE, zobaczymy jak będzie, ma walizkę, więc to raczej nieuniknione, ale jednak wolałbym, żeby pas przejął ktoś inny, jeżeli wogóle miałby on zmieniać posiadacza.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/23/#findComment-398512