Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE by Giero

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Paul, Yarexon dzięki za komentarze ;) Zamierzam pisać to diary tak jak planowałem: RIH, NXT, SD! i ME. Dłużej będzie trzeba czekać na PPV, ale chcę prowadzić ten projekt na całego :)

Na NXT TakeOver: Rival (11.02.15) kulminację miało kilka feudów. Enzo Amore i Colin Cassady w walce rewanżowej o NXT Tag Team Championships pokonali Lucha Dragons. Przypomnę, że luchadorzy stracili pasy mistrzowskie na NXT TakeOver: R-Evolution (11.12.14). Z kolei Sasha Banks wyszła zwycięsko z Triple Threat Matchu o NXT Women's Championship w którym udział Becky Lynch i Bayley. Natomiast Hideo Itami pokonał niespodziewanie Samiego Zayna. Ponadto Baron Corbin pokonał Alexa Riley'a, a Chad Gable i Jason Jordan pokonali Angelo Dawkinsa i Sawyera Fultona.

http://wrestlingnews.pl/wp-content/uploads/2015/01/nxt-2014-660x3301.png

NXT 1.04.2015

Full Sail University, Winter Park, Florida

Publiczność wita nas gromkimi okrzykami "NXT!". Jesteśmy w drodze do NXT TakeOver: Unstoppable, które będzie miało miejsce już 20 maja, także już za niecałe dwa miesiące.

rozlega się z głośników, co oznacza iż dzisiejsze NXT rozpoczynamy od wyjścia na ring obecnej mistrzyni kobiet żółtego brandu - Sashy Banks. Sasha pewna siebie wchodzi do ringu i prosi o mikrofon. Rozlegają się chanty "Like The Boss!", którym przez moment przysłuchuje się Banks...

Sasha Banks: Tak jest! The Boss is in da house! Nie udało mi się pokonać Ashley Flair na WrestleManii trzydziestej pierwszej i zdobyć WWE Women's Championship, ale wszyscy widzieli w jaki sposób obroniła ona pas mistrzowski i zapewniam Was, że wcześniej czy później odbiorę jej tytuł. Udowodniłam już, że jestem w zdanie ją pokonać zdobywając te NXT Women's Championship. Jednak to, że jako mistrzyni kobiet w NXT walczę już o główny pas mistrzowski, to pokazuje tylko, że nie ma już nikogo... absolutnie nikogo w tym brandzie, kto mógłby mnie pokonać. Na TakeOver: Rival wygrałam Triple Threat Match z Becky Lynch i Bayley! Wcześniej tak jak wspominałam pokonałam Ashley dwukrotnie, najpierw odbierając jej pas, a potem broniąc tytuł. Kto zatem... która zawodniczka byłaby w stanie pokonać Sashę Banks?! Odpowiedź jest jedna: żadna. To ja jestem najbardziej dominującą mistrzynią NXT kobiet w historii i tak już pozostanie!

Brzmi na arenie

, a na stage przy dużym cheerze wychodzi nikt inny jak Bayley! Wita się ze swoimi fanami i uśmiechnięta wchodzi do ringu, po czym prosi o mikrofon.

Bayley: Na wstępie powiem Sasha, że jestem pod wrażeniem Twoich dokonań w ciągu ostatniego roku jeżeli chodzi zarówno o NXT jak i o awans do głównego rosteru. Jednak to wszystko o czym powiedziałaś świadczy o jednym... Twój czas w NXT dobiega końca. To jednocześnie oznacza iż ktoś powinien Ci odebrać w końcu, a ten ktoś, kto jest w stanie to zrobić stoi właśnie przed Tobą.

Sasha Banks: Ha, to śmieszne. Chyba masz kłopoty ze słuchem, bo przed chwilą powiedziałam, że pokonałam każdą zawodniczkę w NXT, która mogłaby mi odebrać pas. W tym także Ciebie Bayley, nie pamiętasz?

Bayley: Tak, pokonałaś mnie na TakeOver: Rival, ale to był Triple Threat Match. Nie wygrałaś ze mną jeszcze w singlowym pojedynku.

Sasha Banks: Wiem Bayley, co próbujesz zrobić. Próbujesz wywalczyć kolejnego title shota, ale go nie dostaniesz. Dopóki nie załatwię spraw z Ashley na Payback, nie mam zamiaru stawiać na szali mojego pasa mistrzowskiego NXT. Także wybacz siostro, ale moja odpowiedź brzmi... nie.

Rozległ się duży heel heat, ale w Full Sail University zabrzmiało

, a na stage przy dużym, olbrzymim cheerze wychodzi sam Generalny Manager NXT - Triple H!

Triple H: Dziękuję Wam za tą reakcję. [big Cheer] Nastała nowa era... era panowania w WWE "Teksańskiego Grzechotnika", a mi powierzył on całkowitą kontrolę nad NXT jako nowy, Generalny Manager. To oznacza iż mogę wyznaczać pojedynki i podejmować decyzje, czy komuś należy się title shot, czy też nie. Nie robią tego mistrzowie, tak jak ty chciałaś Sasha. Moim zdaniem Bayley zasługuje na szansę walki o NXT Women's Championship w singlowym pojedynku i taką okazję dostanie. [bayley ucieszyła się, a publiczność zareagowała cheerem] Już za tydzień walką wieczoru NXT będzie pojedynek o pas kobiet pomiędzy obecną mistrzynią - Sashą Banks, a Bayley! Mam dla Ciebie Sasha jeszcze jedną wiadomość... musisz zdecydować o to o jaki pas chcesz walczyć. Rozmawiałem już o tym ze Stevem Austinem i według jego nie możesz blokować przy walkach o pas zarówno w głównym rosterze jak i w NXT. Za tydzień po Twojej walce oczekuję odpowiedzi, czy masz zamiar walczyć dalej w NXT, czy iść dalej. Jeżeli chcesz być w głównym rosterze, to musisz oddać pas mistrzowski. [big Cheer] Tak to jest jak się chce grać różne gierki... Także powodzenia, Panie!

Hunter uśmiechnięty odszedł przy swojej muzyce, a Sasha wygląda na mocno poddenerwowaną... to może być jej ostatni tydzień z pasem kobiet niezależnie do tego czy za tydzień pokona Bayley.

____________________________________________________________________________________________

WWE_Payback_logo,_2015_-_present.png

WWE Payback... zemsta będzie słodka...

Już 26 kwietnia 2015 w Allstate Arena w Chicago, Illinois

____________________________________________________________________________________________

W dzisiejszej walce wieczoru NXT zobaczymy starcie mistrzów.

NXT Champion Hideo Itami zmierzy się z połówką mistrzowskiego tag teamu - Enzo Amore

Ponadto zobaczymy debiut nowej zawodniczki!

Rozlega się

Apollo Crewsa i ten przy dużym cheerze pojawia się na stage'u. Uśmiechnięty i jak zwykle rozluźniony wskakuje do ringu, gdzie z narożników pozdrawia publiczność. Czy "Apollo Nation" będą mogli cieszyć się z wygranej ich ulubieńca? Na pewno nie będzie miał łatwo. Gra
Ricocheta i ten przy równie dużym cheerze wkracza do ringu. Szykuje się nam znakomity opener dzisiejszego NXT.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3605/Apollo_Crews_1_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2807/2435_Ricochet.jpg

Walka #1 - Apollo Crews vs Ricochet

Opis walki: Obydwaj zawodnicy przybijają sobie piątki i wraz z gongiem ustawiają się do pozycji. Ricochet próbuje wyprowadzić Low Kick, ale Apollo robi unik i przechwytuje go w boczny Headlock. Ricochet odpycha go na liny i wydostaje się z uchwytu, po czym przechodzi pod rywalem, ten ponownie odbija się od lin, Ricochet popycha go lekko z powrotem na liny i próbuje zaskoczyć Dropkickiem, jednakże Crews sprytnie chwycił się lin i uniknął ciosu. Po chwili sam wyprowadził potężny Shoulder Block. Apollo rusza, by odbić się od lin, a Ricochet niespodziewanie robi kip-up i przeskakuje nad Crewsem, a następnie popisuje się Arm Dragiem! Po chwili mamy kolejny Arm Drag, a gdy Apollo jeszcze raz podrywa się inkasuje tym razem Dropkick! Crews aż wypada z ringu, jednak Ricochet nie ma zamiaru zwalniać akcji, tylko od razu wykonuje znakomite Over The Top Rope Corkscrew Moonsault Plancha!!! Rozlegają się chanty "This is Wrestling!", a Ricochet nakręca się. Podnosi oponenta i wspina się na szczyt narożnika, ale Crews niespodziewanie podrywa się i wyprowadza Forearm Smash z wyskoku! Apollo także wchodzi na trzecią linę i chwyta oponenta pod Suplex, jednak ten blokuje możliwość wykonania akcji i odpowiada Headbuttem. Wyprowadza jeszcze jeden Headbutt i Crews spada z narożnika! Apollo jednak momentalnie wraca na nogi i częstuje Ricocheta potężnym Enzuigiri, po czym ponownie wchodzi na górną linę i tym razem udaje mu się wykonać Superplex! Pin 1... 2... Kickout! Apollo nei traci czasu. Podnosi przeciwnika i Irish Whipem ciska w narożnik, po czym chce wyprowadzić Running Shoulder Thrust, ale ten robi zwinnie unik, po czym przechodzi w Schoolboy Pin! 1... 2... Kickout! Obydwaj podrywają się i Crews robi unik przed ciosem, ale Ricochet i tak zrobił obrót, po czym wyprowadza Overhead Kick!!! Następnie chwyta zamroczonego Crewsa, wskakuje na drugą linę przy narożniku i wykonuje Tornado DDT! Pin 1... 2... Kickout!!! Zdenerwowany Ricochet natychmiastowo wskakuje na szczyt narożnika! Nadchodzi 630 Senton... ale Apollo zrobił unik! Crews momentalnie wstaje i chce wykonać Standing Moonsault, jednakże Ricochet w porę podniósł kolana, a następnie przechodzi do przypięcia mocno przyciskając Apollo do maty! 1... 2... 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie: Ricochet

Znakomita końcówka walki za co obydwaj zawodnicy zostali nagrodzeni dużymi brawami. Apollo jednak wygląda na bardzo niepocieszonego sposobem ukończenia pojedynku. Ricochet za to zadowolony z siebie udaje się na zaplecze.

Widzimy Triple H'a będącego w swoim gabinecie. Do środka wkracza nikt inny jak NXT Women's Champion Sasha Banks.

Sasha Banks: Co to miało znaczyć szefie? Jakoś w ostatnich tygodniach nikomu nie przeszkadzało, że jako mistrzyni kobiet w NXT walczyłam o główny pas na samej WrestleManii...

Triple H: Tak Sasha, ale zmieniły się władze, więc zmieniły się także zasady gry.

Sasha Banks: Przestańmy pieprzyć o jakichś grach, tu chodzi o pasy mistrzowskie!

Triple H: Chyba powinnaś się nieco uspokoić i spokojniej mówić do mnie Sasha, w końcu zarówno ja jak i Stone Cold jesteśmy Twoimi szefami. On tak zadecydował, a ja muszę wypełniać jego wolę, tak jak ty moją.

Sasha Banks: Ok, rozumiem... przepraszam, może mnie poniosło. Ale wszyscy widzieli jak Flair obroniła tytuł na WrestleManii i że zasługuję na rewanż! Wmieszanie w to pasa kobiet nie jest fair, Paige straciła ten tytuł, gdy zdobyła ten główny, nie gdy o niego miała walczyć!

Triple H: Powtarzam Sasha... taka jest wola Stone Colda. Jego zdaniem siedzisz już w głównym rosterze kilka tygodni, co nie powinno blokować innym zawodniczkom z NXT ubiegać się o NXT Women's Championship. Koniec, kropka. Zdania nie zmienię, bo nawet nie mógłbym jakbym chciał...

Sasha Banks: Wiesz co Hunter? Wszyscy kiedyś widzieli w Tobie chairmana tej federacji, bo wiedziałeś jak postawić się Vince'owi. Uznawaliśmy, że naprawdę masz jaja jak na "The Celebral Assasina" przystało. A teraz u Stone Colda chcesz być jego zwykłym pieskiem? Szkoda, wielka szkoda...

Sasha odwróciła się i odeszła, trzaskając za sobą drzwiami. Hunter wściekły zrzucił z biurka jakieś papiery, które po chwili i tak musiał podnieść...

słyszymy z głośników w Full Sail University, a do ringu zmierza Dana Brooke. Świeżo upieczona zawodniczka NXT chwali się swoimi mięśniami i gibkością, ale rywalkę będzie miała naprawdę trudną do pokonania. Po chwili w końcu gra
tej, która zawalczy z Daną i okazuje się, że to będzie nikt inny jak Santana Garrett! Szykuje się nam zatem ciekawe starcie, tak naprawdę, dwóch debiutantek.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5893/Dana_Brooke_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5513/Santana_Garrett_2_CutByJess_01November2013.jpg

Walka #2 - Dana Brooke vs Santana Garrett

Opis walki: Obydwie zawodniczki od razu ruszają w klincz w którym przez moment miotają się wokół ringu. W końcu przepchnęły się do narożnika, więc sędzia zaczął je wyrywać. Santana puściła uchwyt, a Dana nie wytrzymała i uderzyła rywalkę w twarz z liścia. Wściekła Garrett momentalnie odpowiedziała potężnym Big Bootem! Pin... ale tylko one count. Santana zapina Chin Lock. Przez kilkanaście sekund osłabia Danę tą dźwignią, jednak ona w końcu wstaje i dzięki swojej sile zrzuca z siebie przeciwniczkę. Dana próbuje wyprowadzić Clothesline, ale Santana robi unik i odpowiada znakomitym Enzuigiri! Do tego odbija się od lin i dokłada Bulldog! Pin 1... 2... Kick-Out! Garrett podnosi przeciwniczkę i wyprowadza jej mocny Headbutt. Ta odpowiada ciosem z łokcia, po czym wynosi Santanę na barki! Garrett jednak kontruje i zeskakuje za jej plecy, po czym odbijając się od lin przechodzi w Roll-Up! 1... 2... Kick-Out! Dana niespodziewanie wyprowadza mocny cios z łokcia! Do tego mamy Snapmare, bierze rozbieg i dokłada Sliding Elbow w plecy! Pin 1... 2... Kick-Out! Santana ucieka do narożnika, ale tam nadziewa się na Handstand Corner Foot Choke! Dana bierze rozbieg i odbija się od lin... ale Santana odpowiada mocnym Bicycle Kickiem! Zamroczona Brooke leży na macie, a Garrett wspina się na szczyt narożnika... Moonsault! Pin 1... 2... 3!

Zwyciężczyni przez przypięcie: Santana Garrett

No to ładne wejście do NXT zaliczyła Santana! Garrett celebruje swoje zwycięstwo, a Dana po tym jak dochodzi do siebie jedynie z rampy może obserwować triumfującą przeciwniczkę. Mimo to... czyżbyśmy mieli nowe kandydatki do mistrzostwa kobiet?

Przenosimy się do szatni Ricocheta, który przebiera się po swoim pojedynku. Zaczepia go... Apollo Crews.

Apollo Crews: Jestem pod wrażeniem... świetnie pokazałeś się w naszej walce i wygrałeś, ale mam wrażenie, że miałeś odrobinę szczęścia w końcówce pojedynku...

Ricochet: Szczęścia? Po prostu nie możesz przeżyć swojej porażki.

Apollo Crews: A założymy się, że jestem w stanie Cię pokonać? Możemy to zrobić jeszcze raz nawet za tydzień! Co ty na to?

Ricochet: Ja mogę walczyć z Tobą nawet co każdy tydzień, by pokazać Ci, że jestem lepszy. Zgoda!

Obydwaj podali sobie ręce i Apollo odszedł...

Jesteśmy w strefie wywiadów, gdzie JoJo ma gościa...

JoJo: Witajcie! Wraz ze mną jest obecny NXT Champion: Hideo Itami! Hideo, na TakeOver: Rival pokonałeś w rewanżu Samiego Zayna. Od tamtej pory jednak nie znamy Twojego kolejnego rywala w walce o pas mistrzowski. Czy znasz już plany "Dyrekcji" na Twoją następną obronę mistrzostwa?

Hideo Itami: Nie i wiesz co, JoJo? Prawdę mówiąc to mało mnie to interesuje. Bardziej skupiam się na sobie. Spoglądając na innych nie będę skupiał się wystarczająco na tym, co jest najważniejsze w NXT: czyli na doskonaleniu swoich umiejętności i pokonywaniu kolejnych przeciwników. Obecnie moim celem jest wygranie dzisiejszego pojedynku.

JoJo: Dobrze, w takim razie co powiesz o swoim dzisiejszym przeciwniku, Enzo Amore?

Hideo Itami: Powiem tyle iż ma duże szczęście, że dzisiaj może walczyć na NXT z kimś takim jak Hideo Itami i do tego nie tylko w walce wieczoru, ale także w pojedynku mistrzów. W pewnym stopniu szanuję Enzo za starania udowodnienia wszystkim, że jest kimś... udowodnienia, że naprawdę może coś znaczyć w WWE. Dzisiaj pokażę mu ile mu brakuje, by móc myśleć o głównym rosterze. You can't... teach... that.

Tymczasem w ringu jest już Tyler Breeze, który czeka na swojego przeciwnika. W końcu rozlega się utwór AC/DC, a na stage przy dużym cheerze wybiega Will Ospreay debiutujący w NXT! Kolejny, znakomity lotnik wita się z rozwojówką WWE! Anglik uśmiechnięty wskakuje do ringu i pokazuje, że jest gotowy do walki.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3344/tylerbreeze_gameelite.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5895/Will_Ospreay_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Walka #3 - Tyler Breeze vs Will Ospreay

Opis walki: Sędzia daje znak na gong, a obydwaj zawodnicy ustawiają się do pozycji. Will próbuje zaskoczyć rywala Low Kickiem, jednak ten w porę go unika. Tyler chwyta oponenta w boczny Headlock, a ten odpycha go na liny i wyrywa się z uchwytu. Odbija się od lin, a Tyler pod nim przechodzi. Ospreay ponownie odbija się od lin, a Breeze chce go zaskoczyć Dropkickiem, jednak ten w porę unika ataku i odpowiada Jacknife Pinem! 1... 2... Kick-Out! Breeze robi unik przed kopnięciem w głowę i popisuje się Schoolboy Pinem! 1... 2... Kick-Out! Will w odpowiedzi wykonuje Small Package! 1... 2... Roll-Up Breeze'a! 1... 2... Kick-Out! Obydwaj zawodnicy odskoczyli od siebie, cofając się do narożników, a publiczność nagradza ich oklaskami i chantami "NXT!". Zarówno Will jak i Tyler wracają do pozycji startowych. Tym razem Will w porę przechwycił przeciwnika w Wrist Lock. Robi gwiazdę i popisuje się podręcznikowym Arm Dragiem! Tyler chwiejąc się wstaje i upada na narożnik, a Will bierze rozbieg na Corner Forearm Smash, ale Breeze robi unik i ten uderza głową o hak od narożnika! Jakby tego było mało Tyler wykonuje Double Knee Backbreaker! Pin 1... 2... Kick-Out! Breeze zapina Single Leg Boston Crab. Will krzyczy z bólu, ale nie poddaje się. Czołga się do lin i chwytając dolną linę przerywa submission. Tyler chcąc nie chcąc puszcza dźwignię, po czym próbuje podnieść Willa, ale ten niespodziewanie wyrzuca go poza ring! Ospreay czeka aż Breeze wstanie i bierze rozbieg, po czym wykonuje fenomenalne Springboard Corkscrew Shooting Star Press poza ring!!! Will nakręcony wzmaga publiczność do dopingu, a ta reaguje chantami "This is Wrestling!". Anglik wrzuca oponenta z powrotem do ringu, a sam czeka na odpowiednią okazję do wykonania kolejnej akcji. Will chce wykonać Springboard Clothesline, ale Tyler niespodziewanie kontruje Dropkickiem!!! Pin 1... 2... Kick-Out! Zdenerwowany Breeze podnosi rywala i ustawia go pod Unprettier, jednakże ten w porę kontruje Backslide Pinem! 1... 2... Kick-Out! Obydwaj podrywają się... Superkick od Ospreay'a! Do tego szybko chwyta przeciwnika, by wykonać Essex Destroyer!!! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Will Ospreay

Znakomity występ Willa Ospreay'a w debiucie w NXT! Szczęśliwy celebruje zwycięstwo i w drodze na zaplecze przybija piątki z fanami. Tymczasem Breeze zalicza kolejną porażkę i jest coraz bardziej oddala się od ewentualnego, stałego wejścia do głównego rosteru o który tak od dawna walczy...

Tymczasem po chwilowej przerwie w arenie Full Sail University rozlega się dźwięk stłuczonego szkła na co publiczność reaguje olbrzymim cheerem. Po raz pierwszy w historii Stone Cold Steve Austin zawitał do NXT! Prezes WWE pewnym krokiem wchodzi do ringu i pozdrawia fanów z każdego narożnika, po czym prosi zarówno o mikrofon jak i o piwo.

Stone Cold Steve Austin: Róbcie zdjęcia [What?!] i wstawiajcie na Facebooki [What?!], Snapy [What?!], Instagramy [What?!], Twittery [What?!} i inne dziwactwa, bowiem jesteście świadkami historycznego momentu: Stone Cold Steve Austin jest na N... X... T! [big Cheer] Jestem niezwykle zachwycony tym co NXT zaoferowało fanom do tej pory [What?!} i obiecałem sobie [What?!}, że jedną z pierwszych rzeczy, którą zrobię po objęciu władzy w WWE to będzie zawitanie do Full Sail University [What?!]. Robię to jednak nie tylko dlatego, by lizać Wasze dupy! [What?!] Robię to po to, by Wam zakomunikować, że zmienia się całkowicie system awansów w hierarchii NXT i debiutów do głównego rosteru! [What?!] Od teraz każdy zawodnik, który będzie chciał pojawić się w WWE, wcześniej będzie musiał udowodnić w NXT co potrafi! [What?!] Nie będzie przypadkowych zawodników w głównym rosterze! [What?!] Będą sami najlepsi! [What?!] Do tego będą to ludzie, którzy albo zdobyli pasy mistrzowskie w NXT [What?!], albo odnieśli kilka ważnych wygranych na galach specjalnych! Ponadto mam jeszcze dwie ważne wiadomości! [What?!] Po pierwsze: na galach NXT częściej będziecie widzieć osoby, które nie mają pewnego miejsca w kartach gal głównego rosteru! [What?!] Po drugie... pasy mistrzowskie NXT będą bronione także na galach PPV głównego rosteru! [What?!] Przykład tego zobaczycie już na Payback. [What?!] Tymczasem życzę Wam dobrej zabawy podczas dzisiejszej walki wieczoru... and that's bottom line, cause Stone Cold said so!

Zabrzmiała muzyka Austina i ten otworzył piwo, po czym wypił je i udał się na zaplecze.

Przy dużej uciesze publiczności rozlega się

SAWFT, a na stage wybiegają mistrzowie tag team: Enzo Amore i Colin Cassady w towarzystwie Carmelli.

Enzo Amore: Nazywam się Enzo Amore! I am a certified G, and a bonafied stud. And you can't teach that! And this right here [Wskazał na Colina], this is Big Cass, and he's 7 foot tall, and you can't teach that! [Wskazał na Carmellę] And this right here, this is Carmella, and she's hot as hell, and you can't teach that! [Cała trójka wchodzi do ringu] BADA BOOM, REALEST GUYS IN THE ROOM!

Colin Cassady: How you doing?!

Po chwili gra

Hideo Itamiego i w Full Sail University rozlega się duży heat. Hideo nie zwraca uwagi na reakcję, tylko wstaje na stage'u i pewny siebie wznosi NXT Championship ku górze, po czym skoncentrowany wchodzi do ringu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4457/Enzo_Amore_4_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/936/3708_Hideo_Itami.jpg

Main Event - NXT Tag Team Champion Enzo Amore w/Colin Cassady&Carmella vs NXT Champion Hideo Itami

Opis walki: Zaczynamy dzisiejszą walkę wieczoru! Hideo niemal od razu wyprowadza przeciwnikowi mocnego Low Kicka i wykorzystując jego dekoncentrację dokłada serię ciosów z łokcia. Mamy Irish Whip w narożnik, ale Enzo po chwili zaskakuje szarżującego Japończyka mocnym ciosem z łokcia. Amore chwyta Itamiego na Bulldog, ale ten w porę go odpycha! Enzo z impetem ląduje plecami na macie, po czym inkasuje jeszcze solidny Soccerball Kick. Jakby tego było mało dokłada jeszcze kopnięcie w głowę i mamy pin... ale tylko one count. Itami podnosi przeciwnika i zapina Wrist Lock, a po chwili zrzuca rywala Arm Dragiem. Enzo wstaje za pomocą lin, po czym zostaje wyrzucony z ringu Dropkickiem. Hideo każe sędziemu zwrócić uwagę na Colina i Carmellę, a on sam bierze rozbieg i mamy Suicide Dive wpychający Amore w barierkę! Japończyk wrzuca oponenta z powrotem do ringu, po czym sam wspina się na szczyt narożnika. Enzo jednak w porę podrywa się i podcina rywala, by następnie go zrzucić z cornera Frankensteinerem! Realest Guy in the Room czeka aż przeciwnik wstanie i powala go Running Crossbody! Pin 1... 2... Kick-Out! Enzo momentalnie wstaje i wspina się na górną linę. Wykonuje Diving Crossbody, ale Hideo w porę go przechwycił i przerolował w przypięcie! 1... 2... Kick-Out! Itami zamierza wyprowadzić Roundhouse Kick w głowę, jednakże Amore robi unik i odpowiada Enzuiguri! Do tego zamroczony Azjata wpada na Roll-Up! 1... 2... Kick-Out! Enzo podnosi Hideo i Irish Whipem ciska na liny, których Itami niespodziewanie chwyta się. Po chwili Amore zostaje Back Body Dropem wyrzucony na krawędź ringu, jednak wykorzystał to czekając na odpowiedni moment i wykonując Slingshot DDT! Pin 1... 2... Kick-Out! Zdenerwowany Enzo wchodzi na szczyt narożnika i sygnalizuje swoją akcję kończącą. Gdy rywal wstaje chce wykonać Diving DDT, lecz ten w porę zrzucił go na matę i skontrował Backslide Pinem! 1... 2... Kick-Out! Potężny Roundhouse Kick w głowę od Itamiego! Do tego mamy Bridging German Suplex z pinem! 1... 2... Kick-Out! Enzo z trudem wstaje i upada na narożnik. Hideo bierze rozbieg, a ten kontruje podwójnym kopnięciem, po czym zwinnie przeskakuje na górną linę i mamy Diving DDT!!! Pin 1... 2... Kick-Out!!! Enzo nie może w to uwierzyć, tak samo jak Colin i Carmella. Rozlegają się chanty "This is Awesome!", a Enzo podnosi powoli rywala, który niespodziewanie wyrywa się, wyprowadza mocny prawy, lewy, Discus Elbow, High Knee i dokłada do tej kombinacji Legsweep Kick, a po tym Hideo zapina Omoplata Crossface! Enzo walczy z dużym bólem, ale nie ma zamiaru poddać się. Czołga się centymetr po centymetrze do lin... i w końcu przerywa submission. Japończyk chcąc nie chcąc puszcza uchwyt, ale momentalnie chwyta Enzo za nogi i podrzuca go, by powrócił do stójki, a następnie bierze rozbieg i mamy Busaiku Knee Kick w tył głowy!!! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: NXT Champion Hideo Itami

Itami całkowicie zdominował końcówkę walki i bez problemu pokonał Enzo! Jakby nie patrzeć przetrwał też finisher rywala. To pokazuje jak silny obecnie jest Japończyk. Colin sprawdza stan Enzo wraz z Carmellą, a Hideo odbiera pas mistrzowski od sędziego... którym po chwili atakuje Cassady'ego w tył głowy!!! Carmella przestraszona ucieka z ringu, a Hideo wyrzuca Enzo poza ring, po czym bierze rozbieg i wyprowadza kolejne Busaiku Knee Kick tym razem prosto w Colina! Wściekły Japończyk przy dużym heacie obija Colina... ale moment...

rozlega się w Full Sail University... to Bobby Roode wyłania się z zaplecza!!! Roode debiutuje w NXT przy dużym cheerze publiczności! Bobby spokojnie wchodzi do ringu i staje twarzą w twarz z Hideo na którego twarzy rysuje się szacunek dla Roode'a. SAWFT opuścili już ring, a w nim stoją Hideo i Bobby. Rozlegają się chanty "NXT!", a Bobby spojrzał na pas mistrzowski. Hideo skwitował to uśmiechem, po czym wzniósł tytuł i opuścił ring przy dużym buczeniu z trybun. Itami cofnął się na zaplecze, a Roode zaczął pozdrawiać fanów z narożników. W ten sposób kończymy to NXT...

Od SD! będziecie świadkami nowego stylu graficznego Diary ;)

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-395870

• Odpowiedzi 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

323

• TheVillain

105

• Yarexon

37

• shocker98

16

Top użytkownicy w tym temacie

Fajny segment na otwarcie NXT. Trochę to dziwne, że Hunter pozwala Sasha'e najpierw bronić pasa, a potem jeśli wygra to bardzo możliwe, że sama go odda... no ale cóż, jak widać Triple H gra sobie z nią w jakąś grę ;) Potem segment z biura, który mógłby zwiastować jakis bunt Triple H'a i przejęcie przez niego władzy, gdyby nie fakt, że... Stone Cold dopiero co został prezesem :P

Za szybko napisałeś, że możemy mieć nowe kandydatki do tytułu kobiet, bo panie dopiero co zadebiutowały. Nie zmienia to jednak faktu, że ja cieszę się z obecności Santany, jak i z tego, że Dana robi tylko za jobberkę. Nie trawię tej baby... :)

Ricochet i apollo mogą walczyć ze sobą nawet co tydzień, a ja mogę czytać ich walki nawet co tydzień ;) Best of 5? 7? 9? :D

Ospreeeeeeay, Ospreay, Ospreay, Ospreay, Oospreeeay :D Cieszy mnie debiut tego gościa w NXT i liczę, że zajdzie on jak najdalej - ale też nie do main eventu WrestleManii, bo to nie ten poziom, chyba że jakoś ciekawie go poprowadzisz...

Fajnie, że pojawił się Steve, ale po co pas NXT ma być broniony na WWE PPV? Po co w takim razie TakeOver? Chyba, że... mam taki pomysł, aby na WWE PPV dochodziło do walk mistrzów z zawodnikami, którzy właśnie są w głownym rosterze, ale występują tam tak rzadko, że korzystasz z nich często na NXT, albo po prostu niech walki o pas NXT na PPV będą co 2-3 miesiące, inaczej idea TakeOver nie ma sensu...

Hideo wygrywa, ostro heeluje i... mamy debiut Roode'a! Co prawda wolałbym całe Beer Money (taaak... wiem jak to po dzisiejszym Impackie brzmi :P ), ale i tak cieszy mnie, że It Factor zalicza wejście, mocne wejście do twojego rosteru. Roode ma szansę dużo tu ugrać, jeśli tylko niczego nie spieprzysz :P

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-395876

Szybko wyszło te NXT, więc czas skomentować :)

Segment otwarcia wyszedł nadspodziewanie dobrze. Sasha wyszła tutaj bardzo heelowo i Tryplak też ją dobrze zgasił. Szkoda tylko, że Bayley miała tak mało do powiedzenia.

Apollo vs. Ricochet w openerze to wielka gratka dla fanów. Była oczywiście wspaniała walka, ale zaskoczyło mnie trochę zwycięstwo Ricocheta.

Nowy GM nie dogaduje się dobrze z podopiecznymi z NXT, a to dodaje tylko większego smaczku.

Mieliśmy zapowiedź nowej zawodniczki i Santana rusza od razu z kopyta. Chyba szybko zwojuje dywizję kobiet tak mi się coś wydaje.

Kolejna walka Apollo z Ricochetem to zdecydowanie dobry pomysł, ale przeczuwam, że na dłużej będą feudować ze sobą, a to będzie raczej się wiązało z heel turnem jednego z nich.

Hideo odkąd został heelem pokazuje swoją prawdziwą wartość i teraz również to pokazał. Nie sądzę, że szybko straci pas.

Will Ospreay? Sorry, ale pierwszy raz słyszę to nazwisko, a dla mnie to, że go nie znam oznacza, że jest jeszcze za wcześnie na wygrywanie z tak znaczącymi zawodnikami jak Tyler. Swoją drogą tyle mamy nowych w NXT, że chyba ktoś niedługo przeskoczy do głównego rosteru.

No i mamy dobre inforamcje od SCSA. Walki o pasy NXT na galach PPV to bardzo dobra decyzja, ale w takim razie co się stanie z NXT Takeover? Wychodzi na to, że już nie będzie potrzebne.

Enzo przed walką daje swój standardowy speech, który mi nie przeszkadza jakoś specjalnie. Walkę musiał wygrać oczywiście Hideo, ale debiutu po walce kompletnie się nie spodziewałem. Można powiedzieć, że to było NXT debiutów, a ja czekam na rozwinięcie konfliktu na linii Roode-Itami, bo może z tego wyjść coś świetnego.

Gierobak to tak jak prawdziwe WWE trzyma się tego, że NXT musi być lepsze od głównego rosteru. Mocny start po powrocie i czego chcieć więcej? Życzę weny ;)

P_H, jak mówiłeś, że ten Will Ospreay jest taki dobry to sprawdziłem go i faktycznie chłopak pokazuje sporo w ringu. Widzę źle robię, że tak żadko zaglądam na scenę niezależną.

Edytowane przez Yarexon
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-395888

Yarexon, nie znasz Ospreay'a? Ok, o ile British Wrestling możesz znać tylko z nazwy, i to tylko dzięki temu, że ja ją teraz napisałem, o tyle PWG i Anglika z tej fedki powinieneś przynajmniej kojarzyć. Nadrób zaległości :P
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-395892

• 2 tygodnie później...

http://i.imgur.com/zfg6i4K.png

SmackDown! #815 - 2.04.2015

Save Mart Center, Fresno, California, USA

24 dni do Payback

Powoli ostatnie opary po WrestleManii trzydziestej pierwszej opadają, a my kontynuujemy na całego drogę do WWE Payback! Ze stanowisk komentatorskich witają nas: Rich Brennan, Byron Saxton i Booker T!

Rich Brennan: WrestleMania trzydziesta pierwsza to już przeszłość! Zaczęliśmy drogę do kolejnego PPV, którym jest Payback. Już wiemy, że SmackDown! na tej gali reprezentować będzie Cody Rhodes, który postawi na szali Intercontinental Championship w walce z Dolphem Zigglerem!

Byron Saxton: O tak, a wiele także wskazuje, że kolejnym przeciwnikiem World Heavyweight Championa Rybacka będzie nikt inny jak "Wielka Czerwona Maszyna" Kane, choć jeszcze nie ogłoszono tego oficjalnie.

Booker T: Mówicie o pasach mistrzowskich, ale zapominacie, że nasz człowiek, John Cena pokonał na RAW is Hardcore legendę jaką jest Hulk Hogan i to zmuszając go do odklepania, co jest jednym z najważniejszych wydarzeń w historii wrestlingu. I to właśnie John otworzy dzisiejsze SmackDown!, bowiem ma coś do powiedzenia!

Rozlega się "Word Life" i przy potężnym heacie z areny wychodzi John Cena. Pokazuje wszystkim "You Can't See Me!" i pewny siebie wbiega do ringu. Cena prosi o mikrofon i z uśmiechem na twarzy przysłuchuje się chantom "Cena Sucks!".

John Cena: Czasy się zmieniają... kiedyś chantowaliście "Let's go Cena!", potem z czasem mieszało to się z chantami "Cena Sucks!", a teraz chantujecie już tylko to ostatnie. Wiecie dlaczego? Nie dlatego, że odwróciłem się od Was. Wielokrotnie pokazywaliście, że jesteście w stanie dopingować nawet tych gości, którzy są niby tymi złymi, wystarczy to zauważyć w moich walkach jeszcze sprzed roku, czy też sprzed dwóch, kiedy wspomagaliście dopingiem moich rywali, bylebym ja nie wygrał. Wiecie dlaczego? Bo wszyscy tak naprawdę jesteście wielkimi egoistami. Zazdrościcie mi, bo wiecie, że jestem już żyjącą i regularnie walczącą legendą tego biznesu! [big Heat] Zazdrościcie mi! Zazdrościcie mi, bo każdy z Was chciałby mieć szansę na pokonanie rekordu Rica Flaira w posiadaniu najważniejszych tytułów mistrzowskich! Zazdrościcie mi, bo każdy z Was chciałby main eventować najważniejsze gale WWE! Zazdrościcie mi, bo każdy z Was... chciałby pokonać Hulka Hogana w walce wieczoru RAW is Hardcore dzień po WrestleManii. [Jeszcze większy heat] Możecie na mnie buczyć, gwizdać, pluć, a i tak wiecie, że żaden z Was, ba nikt z ludzi z tej federacji nie osiągnie tyle co ja w tym biznesie! Komuś to jednak nie pasuje... co chwilę pojawia się ktoś, kto próbuje mi wmówić, że jest inaczej. Tym razem jest to The Rock... powiedziałem: tym razem? Nie, znowu to jest The Rock! [Rocky! Rocky! Rocky!] Tak, Wasz Rocky znowu zachował się jak wspaniałomyślny bohater i próbował uratować Hogana przed całkowitą kompromitacją na pożegnanie się z ringiem WWE. Dwayne jednak nie przewidział jednego... że gdy spróbuje dorzucić swoje trzy grosze, to wtedy cała moja złość przejdzie na niego. The Rock prosi się chyba o kolejny wpierdol i w sumie z największą przyjemnością...

W końcu usłyszeliśmy

, a na stage przy olbrzymim cheerze wychodzi The Rock we własnej osobie! Dwayne skupiony wchodzi do ringu, po czym pozdrawia fanów z narożników. Następnie sięga po mikrofon i staje naprzeciw Ceny... przez chwilę przysłuchuje się jeszcze chantom "Rocky".

John Cena: Dwayne... przypomnę Ci tylko, że jesteś na SmackDown!... jesteś na moim terenie i lepiej wynoś się na swoje RAW is Hardcore zanim naprawdę Ci wpierdolę.

The Rock: [Przez chwilę przygląda się Cenie] Finally... finally The Rock has comeback to Fresno, California! [Duży cheer, Cena wygląda na zirytowanego]

John Cena: Daruj sobie Dwayne i...

The Rock: Please Cena, know your role and shut you mouth! The Rock ma już dość Twojego ględzenia! The Rock ma już dość Twojego paplania o tym jaką to legendą jesteś. The Rock ma już dość obrażania WWE Universe przez Ciebie, a co najważniejsze The Rock ma dość samego Johna Ceny! The Rocka nie obchodzi co się z Tobą stało ten rok temu, The Rock nie wie... może John Cena przewrócił się na ulicy, poślizgując się o skórkę od banana i upadł prosto na głowę? A może John Cena uprawiał seks z Nikki Bellą na huśtawce i w trakcie wywaliliście się tak, że upadłeś na głowę? [big Cheer] The Rock nie wie i naprawdę nie chce tego wiedzieć! Jednak w poniedziałek na RAW is Hardcore... Cena... przeszedłeś samego siebie... tak, pokonałeś Hogana, wielkiego, niepowtarzalnego Hulka Hogana. Ale gdy The Rock to zrobił na samej WrestleManii potrafił podać mu rękę i pogodzić się. A ty Cena zachowałeś się jak zwykła, męska cipa. I wiesz co Ci jeszcze The Rock powie? The Rocka jak i wszystkich tych ludzi przychodzących na galę jak i oglądających przed telewizorami wkurwia już ta Twoja "zła strona mocy". Wszyscy wiedzą, że tak naprawdę wewnątrz wciąg jesteś tym zwykłym, pizdusiowatym Johnem Ceną, który nie osiągnąłby tak wiele w tym biznesie, gdyby właśnie nie fani! The Rock pamięta o swoich fanach i dlatego jest "People's Championem". A fani pamiętają o nim nawet jak przegrywa. Natomiast o Tobie John... nikt nie będzie chciał pamiętać. Nie o tym Johnie Cenie, który stoi przed te mną, nie, nie, nie, nie, nie! Co najwyżej na wspomnienie o tym Cenie będą chcieli spalić Twoje zdjęcie, czy zniszczyć jakikolwiek gadżet z Tobą jaki mają w domu. Przykład... fundacja Make a Wish. Co z nią? Porzuciłeś ją rok temu, a ludzie i tak później zgłaszali się, bo ich dzieciaki chciały się z Tobą spotkać. A ty wszystkich olałeś. Miałeś ich najzwyczajniej na świecie w dupie. Ale oni także będą mieli Cię w dupie gdy będziesz kończyć karierę, ba oni będą chcieli byś jak najszybciej skończył karierę. A The Rock z wielką przyjemnością na Payback spowoduje, że przybliży Cię do emerytury. The Rock rozmawiał już ze Stone Coldem Stevem Austinem... i ustaliliśmy, że na Payback "The People's Champion", "The Great One", "The Brahma Bull", "The Most Electrifying Man in All of Entertainment/in Sports Entertainment", The Rock zmierzy się z Tobą Cena... w No Holds Barred Matchu. I wtedy zobaczymy... wtedy zobaczymy czy John Cena ma rzeczywiście jaja, by pokonać kogoś kto naprawdę jest w tej chwili na jego poziomie, a nie chwalisz się pokonaniem człowieka z 60 latami na karku i kończącego karierę. Zapewniam Cię John... na długo nie zapomnisz naszej walki. If yaaaaa smeeeeeell... what The Rock... is cookin'!

Zabrzmiała muzyka The Rocka, który całkowicie nie dopuszczając Cenę do słowa, zignorował go i odszedł na zaplecze...

John Cena: Czekaj, chwila! Rock! Dwayne! [The Rock zniknął na zapleczu] Ja też chyba mam coś do powiedzenia! Myślisz, że możesz ot tak wykorzystywać znajomość z Austinem? Rock, damn it! [usłyszeliśmy chrząknięcie Stone Colda! Jest on na titantronie]

Steve Austin: Spokojnie Cena, nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie. Zaproponowałbym Ci piwa na uspokojenie, ale przecież nie możemy pić będąc w pracy, zwłaszcza, gdy masz przed sobą walkę. Widzisz John... już za chwilę zmierzysz się w WrestleMania Rematchu z nikim innym jak z Samoa Joe! Powodzenia Cena!

John wyglądana wściekłego, ale brzmi

Samoa Joe, który pewnym krokiem zmierza w kierunku ringu! To dopiero mamy opener dzisiejszego SmackDown!

http://i.imgur.com/XZcAFKZ.png

John Cena vs Samoa Joe

Opis walki: Mamy gong i Cena momentalnie robiąc na złość rywalowi opuszcza ring. Machnął rękoma pokazując, że on się na to nie pisał i powoli cofa się na zaplecze. Wściekły Joe rusza za nim i dorwał go na rampie, atakując od tyłu. Samoańczyk wyprowadza kilka ciosów i zamierza Irish Whipem cisnąć Cenę w barykadę, ale ten odwraca atak! Cena wykorzystuje to i dokłada mocne uderzenie z kolana, po czym częstuje Joe kilkoma kopnięciami. John podnosi rywala i wrzuca go do ringu, a następnie przypina 1... 2... Kick-Out! Cena podnosi przeciwnika i wyprowadza mocny prawy w głowę. Następnie rusza, by odbić się od lin, jednakże Joe niespodziewanie kontruje Samoan Dropem! Cena lekko obolały ponownie ucieka z ringu, a Samoańczyk wstaje, bierze rozbieg i Samoan Dropem ciska oponenta plecami w stół komentatorski! Samoańska Maszyna do Zabijania nakręcona wrzuca rywala z powrotem do kwadratowego pierścienia i dokłada jeszcze Running Senton! Pin 1... 2... Kick-Out! Joe powoli podnosi Cenę, a ten zaskakuje go Jawbreakerem. Do tego John popisuje się Hip Tossem. Samoa wstaje i chwiejąc się upada na narożnik. Cena rusza z szarżą, by wykonać Monkey Flip, ale Joe go przechwytuje i wrzuca na szczyt narożnika, sygnalizując chęć wykonania Muscle Buster! Cena jednak odpowiada kopnięciem, wyrywając się spod finishera i wykonuje Diving Leg Drop! Pin 1... 2... Kick-Out! John czeka aż przeciwnik wstanie i wynosi go na FU! Ten jednak momentalnie kontruje serią ciosów z łokcia i zeskakuje za plecy Ceny, po czym zapina Kokina Clutch!!! Akcja jest jednak w stójce, więc Cena zdołał w porę odepchnąć Joe do narożnika i wyrwać się spod submissionu. John bierze rozbieg i nadziewa się na STJoe! Pin 1... 2... Kick-Out! Samoa podnosi przeciwnika i wykonuje Atomic Drop. Następnie odbija się od lin... lecz Cena niespodziewanie wyprowadza potężny Lariat! Samoańczykiem aż obróciło, a John wykorzystuje moment, by pokpić sobie z widzów i wykonuje gesty Hulka Hogana. Mamy jeszcze "You Can't See Me!", odbicie od lin i Five Knucke Shuffle! John po raz kolejny ustawia się pod FU... ale w tym momencie zabrzmiał

Stinga! Czyżby jako odpowiedź za WrestleManię?! Joe wykorzystuje zdezorientowanie Ceny i wykonuje German Suplex, po czym zapina Kokina Clutch!!! Czy Cena się podda?! Sędzia sprawdza stan jego zdrowia... podnosi jego rękę... upada... podnosi po raz drugi... Cena coraz bardziej odpływa... po raz trzeci... Joe wygrywa!

Cena jest całkowicie nieprzytomny. Publiczność reaguje cheerem, ale Joe wygląda na nie do końca zadowolonego ze sposobu wygranej. Mimo to pozwala sobie na celebrację, w końcu wygrał walkę rewanżową za WrestleManię.

Byron Saxton: Cóż, Sting po części postanowił w ramach przeprosin za WrestleManię pomóc Samoa Joe i odwrócić uwagę Ceny swoim theme songiem. Czy nie uważacie, że to jest próba zniechęcenia Joe do ich starcia na Payback?

Booker T: Myślę, że Sting jest na tyle inteligentny i doświadczony, że wie iż takimi sztuczkami nie spowoduje iż Joe nagle nie będzie chciał ich pojedynku. Mimo to myślę, że atmosfera między nimi trochę złagodnieje i po ich walce na Payback dalej będą przyjaciółmi, a na PPV dojdzie po prostu do zwykłego, męskiego pojedynku, by pokazać kto jest lepszy.

Rich Brennan: To co jest ważniejsze, to fakt iż poznaliśmy kolejne starcie na Payback i wiemy, że rywalem Johna Ceny będzie nikt inny jak The Rock i co ważniejsze będzie to No Holds Barred Match. Tymczasem jednak nie zapominajmy o tym co na czeka jeszcze dzisiaj na SmackDown! Już wkrótce Ashley Flair w kolejnym, dzisiejszym WrestleMania Rematchu postawi na szali WWE Women's Championship w walce przeciwko Sashie Banks. Z kolei w walce wieczoru zobaczymy TLC Match o walizkę Money in the Bank pomiędzy Austinem Ariesem, a Randy Ortonem! To wszystko, dzisiaj na SmackDown!, a lada moment przed nami akcja wysokich lotów: Adrian Neville kontra Sin Cara!

Jesteśmy w strefie wywiadów, gdzie Eden Stiles ma gościa...

Eden Stiles: Panie i Panowie... wraz ze mną jest "The Boss" Sasha Banks! Sasha... dzisiaj staniesz przed kolejną szansą zdobycia WWE Women's Championship, po tym jak na WrestleManii trzydziestej pierwszej...

Sasha Banks: Po tym jak na WrestleManii trzydziestej pierwszej zostałam perfidnie oszukana przez rodzinkę Flairów. Nie wiesz Eden jak to jest: przez tyle lat starać się o występ na największej scenie ze wszystkich, mieć walkę o pas na oczach ponad 70 000 osób na trybunach i milionów oglądających WWE Network, a koniec końców zostać tak perfidnie okradzionym. Ashley Flair prawdopodobnie od dziecka miała wszystko. Gdy nawet nie było jej w planach wiadome było, że przynajmniej jedno dziecko Flaira wejdzie do WWE i będzie miało łatwo, by niczym ojciec zgarnąć najważniejsze laury w tym biznesie. Ashley ledwo zadebiutowała w głównym rosterze i dostała okazję walki o WWE Women's Championship, podczas gdy są zawodniczki w tej federacji, które przez wiele lat starają się o taką okazję, a nie dostają jej. Dzisiaj jednak "The Boss" pokaże Ashley gdzie jest jej miejsce i gdzie tak naprawdę powinna się znajdować, gdyby nie znajomości jej tatusia. W NXT pokazałam, że jestem w stanie pokonać Flairównę... dzisiaj na SmackDown! także to udowodnię i będę kolejną zawodniczką po Paige, która będzie mogła się pochwalić jednoczesnym posiadaniem NXT Women's Championship i WWE Women's Championship.

Eden Stiles: Właśnie, czy postanowiłaś coś wobec decyzji Steve'a Austina i Triple H'a?

Sasha Banks: Cierpliwości siostro. Mam czas do kolejnego NXT. Dzisiaj liczy się tylko jeden cel... gdy go zrealizuję, wtedy będę się zastanawiać co dalej.

Sasha mrugnęła okiem do Eden i odeszła...

http://i.imgur.com/Gk44XKV.png

Adrian Neville vs Sin Cara

Opis walki: Wracamy na ring i zaczynamy od razu kolejny pojedynek. Mamy zwarcie z którego zwycięsko wychodzi Neville i ten zapina Wrist Lock. Anglik wyrywa się dzięki zrobieniu kilku salt, po czym zrzuca przeciwnika Arm Dragiem. Sin Cara dość szybko podnosi się, ale nadziewa się na Tilt-a-Whirl, po chwili kolejne i mamy świetną Hurricanranę w wykonaniu Neville'a! Luchador wypadł z ringu, a Anglik bierze rozbieg na Sommersault Plancha... ale Sin Cara niespodziewanie zrobił unik i Neville lądował na nogach! Zamaskowany bierze rozbieg i Dropkickiem ciska rywala w barykadę! To nie wszystko. Luchador wspina się na barykadę i popisuje się znakomitym 450 Splashem! Sin Cara wrzuca rywala do ringu i pozwala sobie na chanty "Lucha! Lucha!", a po chwili wykonuje Springboard Senton, po czym dokłada jeszcze Standing Moonsault! Pin 1... 2... Kick-Out! Sin Cara podnosi przeciwnika w Wrist Locku, po czym wyprowadza Back Kick. Bierze rozbieg, by odbić się od lin, ale po chwili nadziewa się na znakomity Superkick od Neville'a! Do tego Adrian popisuje się fenomenalnym Standing Corkscrew Shooting Star Press! Pin 1... 2... Kick-Out! Anglik podnosi rywala i wykonuje German Suplex, ale ten zeskakuje na nogi! Sin Cara bierze rozbieg, robi unik przed ciosem i wykonuje Springboard Crossbody! Sin Cara chce dołożyć Springboard Moonsault, ale Neville niespodziewanie zrobił unik i odpowiada Schoolboy Pinem! 1... 2... Kick-Out! Frankensteiner DDT w wykonaniu Adriana! Neville wspina się na szczyt narożnika! Red Arr... unik Sin Cary!!! Luchador powoli wstaje, chwyta rywala i mamy Sunset Flip Powerbomb!!! Pin 1... 2... Kick-Out! Sin Cara zdenerwowany momentalnie wspina się na szczyt narożnika... ale Neville podrywa się i najpierw wyprowadza Enzuigiri z wyskoku, zrzucając rywala z narożnika, a następnie sam momentalnie wspina się na górną linę! Adrian wznosi ręce ku górze... Red Arrow! Pin 1... 2... 3!

Adrian szczęśliwy celebruje zwycięstwo wraz z publicznością, ale nie zapomina też o swoim przeciwniku. Pomaga wstać Sin Carze i dziękuje mu za walkę, co fani kwitują dużym cheerem.

Rich Brennan: Adrian Neville pokonuje Sin Carę po naprawdę świetnej walce. Obydwaj pokazali, że mają na tyle umiejętności, by w najbliższym czasie spróbować zawalczyć o któryś z pasów mistrzowskich...

Booker T: Z aż tak daleko idącą tezą uważałbym, aczkolwiek rzeczywiście walka była świetna i mam nadzieję, że jeszcze nie raz obydwaj Panowie dadzą takie pokazy na SmackDown!.

Byron Saxton: Chcecie "pokaz"? To zaraz go dostaniecie. Dosłownie za kilka chwil kolejny pojedynek rewanżowy z WrestleManii, z pasem mistrzowskim kobiet na szali: Ashley Flair kontra Sasha Banks!

http://i.imgur.com/v1BqBFS.png

Main Event... już w sobotę!

Jesteśmy na zapleczu, gdzie widzimy Samoa Joe idącego do swojej szatni z zarzuconym ręcznikiem. W wejściu czeka na niego... Sting.

Samoa Joe: Jeżeli myślisz, że podziękuję Ci za...

Sting: Nie, w ogóle nie oczekuję tego.

Samoa Joe: W takim razie czego chcesz?

Sting: Widzisz Joe... znamy się od wielu lat. Stoczyliśmy już ze sobą mnóstwo walk, ale jeszcze żadnej w WWE. Co się stanie... jeżeli na Payback przegrasz ze mną? Co się stanie jeżeli przegrasz z kolesiem, który ma 56 lat? Czy wtedy nadal będziesz mógł mówić, że jesteś na tyle wystarczająco dobry, by rywalizować z najlepszymi w WWE?

Samoa Joe: Nie mam zamiaru bawić się z Tobą w żadne gry umysłowe, bo wiem, że masz zamiar wejść mi w umysł i namieszać w nim. Jednak wiesz co... jestem na to już zbyt doświadczony i wiem na czym muszę się skupić. Graj sobie w gierki z nowicjuszami z NXT... nie ze mną.

Sting: Nie gram z Tobą w gierki Joe... chcę Cię tylko uświadomić jaka może być potencjalna stawka naszej walki. Jeżeli Ciebie pokonam na Payback... to wiedz, że nic mnie nie powstrzyma przed wyruszeniem po to, co jest po części moim dziedzictwem w tym biznesie. World Heavyweight Championship to jedyna pamiątka po WCW, a ja posiadałem tam ten tytuł sześciokrotnie. Teraz po latach chcę zdobyć mistrzostwo świata wagi ciężkiej w WWE. I jeżeli Ciebie pokonam... będę wiedział, że stać mnie na to. A wszyscy wiedzą, że ty także przyszedłeś do tej federacji, by zdobywać najważniejsze tytuły mistrzowskie. Tylko, że ja... ja dokonam tego wcześniej niż ty. Woo!

Sting odszedł, a Joe pokręcił ze złością głową...

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie widzimy ponownie Eden Stiles...

Eden Stiles: Witajcie ponownie, tym razem wraz ze mną jest nowy pretendent do mistrzostwa Interkontynentalnego - "The Show-Off" Dolph Ziggler! Dolph... na RAW is Hardcore pokonałeś trzech rywali, by wywalczyć możliwość pojedynku z Codym Rhodesm na Payback. Jak się czujesz przed kolejną szansą zdobycia tytułu?

Dolph Ziggler: Widzisz Eden, nigdy nie czułem się tak zdeterminowany jak teraz. Wiem, że potrzebuję tej wygranej z Codym na Payback, bo od tego zależy moje miejsce w hierarchii w ciągu kilku następnych miesięcy. Wiadome jest, że jeżeli nie uda mi się zdobyć Intercontinental Championship, to tym bardziej Stone Cold Steve Austin nie da mi szansy w przyszłości zdobyć World Heavyweight Championship. Dlatego jeżeli chcę wrócić na właściwą ścieżkę drogi ku szczytu WWE...

W tym momencie do Eden i Dolpha podszedł sam mistrz - Cody Rhodes.

Cody Rhodes: Eden, kochanie, wytłumacz mi, dlaczego poświęcasz czas temu nieudacznikowi jakim jest Dolph, zamiast przeprowadzać wywiad z samym mistrzem?

Dolph Ziggler: Najwyraźniej musisz albo bardziej pilnować swojej kobiety, albo nie jesteś jej wystarczający.

Cody Rhodes: Heh, zawsze miałeś pociąg do kobiet i do pasów mistrzowskich. Jednak, wiesz co? Radzę Ci zostawić Eden i zapomnieć o tym, że masz jakiekolwiek szanse na zdobycie Intercontinental Championship. Na Fastlane i na WrestleManii pokonałem Tysona Kidda, by nadal być teraz mistrzem. Natomiast ty... ty kiedy posiadałeś jakikolwiek tytuł? A tak... pamiętam, rok temu raptem z miesiąc, czy dwa trzymałeś bezwartościowe Hardcore Championship. Powiem Ci tyle... jesteś Dolph po prostu przereklamowany. Jest zwykłą podróbką Shawna Michaelsa. I nigdy nie będziesz...

Superkick!!! Dolph wyprowadził Superkick z zaskoczenia Rhodesowi! Eden przestraszona cofnęła się, a Ziggler na dodatek podnosi mistrza i ciska go głową prosto w monitor!

Dolph Ziggler: Wybacz Eden, ale najwyraźniej wyszłaś za kompletnego palanta...

Dolph zadowolony z siebie odszedł, a Eden sprawdza stan swojego męża...

brzmi z głośników, a to oznacza iż czas na co-main event dzisiejszego SmackDown! NXT Women's Champion Sasha Banks w swoim stylu, pewna siebie wchodzi do ringu i prezentuje swój pas mistrzowski, choć ten nie będzie dzisiaj na szali. Po chwili słyszymy
Ashley Flair i WWE Women's Champion skupiona wychodzi na ring. Flair staje naprzeciw Sashy i pozwala sobie na klasyczne "Woo!".

Tony Chimel: Ladies and Gentlemans... przed nami walka o WWE Women's Championship! Pretendentką jest pochodząca z Boston, Massachusetts, obecna NXT Women's Champion... "The Boss"... Sasha Banks! [Mieszana reakcja] Jej rywalką jest pochodząca z Charlotte, North Carolina, obecna WWE Women's Champion... "The Nature Girl", Ashley Flair!

http://i.imgur.com/FgZLqIN.png

Ashley Flair© vs Sasha Banks

Normal Match for WWE Women's Championship

Opis walki: Rozlega się gong i Ashley podchodzi do Sashy, sugerując jej uściśnięcie dłoni. Ta jednak odpycha jej dłoń, po czym wyprowadza mocny cios z łokcia! Następnie mamy Schoolgirl Pin z zaskoczenia w wykonaniu Sashy! Obydwie poderwały się i Banks pozwoliła sobie na moment wykpienia przeciwniczki, naśladując chód jej ojca. Denerwuje to Ashley, która rzuca się w klincz z Sashą i obydwie przepychają się po całym ringu, aż w końcu Ashley przepchnęła rywalkę do narożnika i wyprowadziła jej potężny Knife-Edge Chop, skwitowany gromkim "Woo!'. Wściekła Sasha odpowiada serią ciosów z łokcia, po czym dokłada jeszcze mocny Headbutt i ciska Ashley głową o hak od narożnika. Ta blokuje kolejną próbę ciosu, wyrywa się i odpowiada serią Knife-Edge Chopów. Mamy Irish Whip w corner i Running Shoulder Thrust od Ashley. Flairówna kilkukrotnie powtarza Shoulder Thrust przy narożniku, po czym mamy Snapmare i potężny Soccerball Kick w plecy! Do tego odbija się od lin i dokłada mocny Big Boot w głowę! Jakby tego było mało ponownie odbija się od lin i tym razem popisuje się Jumping Knee Dropem w stylu swojego ojca. Pin 1... 2... Kick-Out! Ashley szybko zamierza zapiąć Figure-Four Leglock, ale Sasha w porę ją odkopuje prosto w rurę od ringpostu! The Boss próbuje wykorzystać pozycję przeciwniczki i umieszcza ją na drugiej linie. To zapowiada jedno... Sasha wspina się na górną linę, by wykonać Diving Double Knee Drop, ale Ashley w porę zwinnie wyrywa się spod akcji i chwyta ją, zarzucają sobie na bark, po czym odciąga Sashę od narożnika i ciska w hak Snake Eyes! Flair rusza, by odbić się od lin i dokłada Spear! Pin 1... 2... Kick-Out! Zdenerwowana The Nature Girl podnosi przeciwniczkę, a ta niespodziewanie kontruje Jawbreakerem. Do tego odbija się od lin i chce wykonać Hurricanranę... ale Ashley przechwytuje ją! Próbuje wykonać Powerbomb... a Sasha jednak wyrywa się i kontruje znakomicie poprzez DDT! Pin 1... 2... Kick-Out! Z trybun rozlegają się chanty "This is Wrestling!", a Flair ucieka z ringu, by złapać chwilę oddechu. Sasha jednak nie przerywa natarcia, bierze rozbieg i mamy Suicide Dive wpychającą Ashley w barykadę! Sasha krzyczy "Who is The Boss?!", a publiczność odpowiada "Like The Boss!". Banks nie ma dość ofensywy. Wrzuca oponentkę do ringu, po czym ustawia ją sobie na... trzeciej linie! Sasha powoli wspina się na szczyt narożnika i tym razem udaje się jej wykonać Diving Double Knee Drop! Pin 1... 2... Kick-Out! Wściekła Sasha kłóci się z sędzią. Podchodzi do Ashley i krzyczy "Woo!" prosto w jej twarz, a ta odpowiada ciosem z liścia! Następnie wykonuje Backspack Stunner, po czym odbija się od lin i mamy Natural Selection!!! To chyba koniec! Pin 1... 2... Kick-Out!!! Ashley nie wierzy! Jeszcze raz przypina Sashę 1... 2... kolejny Kick-Out! Flair chwyta się za głowę i podejmuje decyzję, by wejść na górną linę. The Nature Girl wykonuje Moonsault, ale Sasha robi unik i ta uderza z impetem o matę! Banks wykorzystuje to podnosząc rywalkę i wykonując Double Knee Backbreaker, a następnie zwinnie przechodząc do Bank Statement! Chwila... brzmi muzyka Rica Flaira!!! Ale przecież on nie może pojawić się przy ringu... Ashley straci pas... Sasha przerwała dźwignię i zachęca Rica do pojawienia się, ale Ashley odwraca jej uwagę krzycząc coś do niej... po chwili słyszymy słowa "You Stupid Bitch!". Denerwuje to Sashę na tyle, że podchodzi do Ashley, by ją uderzyć, a ta zaskakuje ją poprzez Small Package! Pin 1... 2... Kick-Out i Flairówna momentalnie zapina Figure-Four Leglock!!! Publiczność jest podzielona... obydwie zawodniczki walczą, by uderzyć rywalkę i ją osłabić. Ashley próbuje przejść do Figure Eight, ale Sasha wcześniej w porę odwraca się, by skontrować submission i swoim przeniesieniem ciężaru ciała, sama trzymać teraz dźwignię! Flair w porę przerywa uchwyt, a Sasha podnosi się i wykonuje Wheelbarrow Bulldog, po czym ponownie zapina Bank Statement, ale tym razem na środku ringu! Ashley robi wszystko co może... ale w końcu odklepuje!

Sasha Banks zostaje nową WWE Women's Championem i jednocześnie przy tym trzyma NXT Women's Championship! Dokonała tego jako pierwsza w historii! Szczęśliwa odbiera od sędziego obydwa pasy mistrzowskie i pozwala sobie na celebrację, a z trybun rozlegają się chanty "Like The Boss!". Sasha spojrzała na Ashley, która nie może uwierzyć w porażkę i pomogła jej wstać, po czym opuściła ring.

Booker T: Sasha przełożyła słowa w czyny i udowodniła, że jest "Bossem" kobiecej dywizji WWE! Jest nową mistrzynią kobiet, a przecież nadal ma także pas NXT!

Byron Saxton: O, tak. Sasha jest niesamowita... nie przesadzę jeżeli powiem, że jest jedną z najbardziej utalentowanych kobiet w historii wrestlingu, bo dzisiaj przecież to udowodniła. A sama walka z Ashley ponownie stała na wysokim poziomie i może być materiałem treningowym dla przyszłych zawodniczek w Performance Center.

Rich Brennan: A to przecież może nie być ich ostatni pojedynek, bowiem teraz teoretycznie Ashley ma do wykorzystania rewanż. Czy to zrobi? Przekonamy się wkrótce. Tymczasem już za chwilę Eden Stiles przeprowadzi wywiad z człowiekiem, który nie pokazywał się od WrestleManii trzydziestej pierwszej i powie o swoich planach na Payback. Następnie czeka nas już tylko walka wieczoru: Austin Aries kontra Randy Orton w TLC Matchu o walizkę Money in the Bank!

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

Kto jako kolejny odpowie na otwarte wyzwanie WWE Championa Antonio Cesaro?

Czy Dean Ambrose znajdzie swojego rywala do walki o Hardcore Championship?

Odpowiedzi na te i wiele więcej pytań już na najbliższym RAW is Hardcore prosto z Austin, Texas,

czyli z miasta rodzinnego prezesa WWE - Stone Colda Steve'a Austina!

Przenosimy się ponownie do Eden Stiles, która ma kolejnego gościa...

Eden Stiles: Witajcie! Tym razem wraz ze mną jest "The Price Fighter" Kevin Owens! Kevin... na WrestleManii trzydziestej pierwszej przegrałeś po niesamowitej walce z Brockiem Lesnarem. Jaki będzie Twój kolejny krok?

Kevin Owens: Przegrałem? Czy właśnie stwierdziłaś Eden, że jestem looserem? Nie! Może i rezultat tej walki to wygrana Brocka Lesnara, ale ja wcale nie jestem tym przegranym. Prawdopodobnie zmusiłem Brocka to największego wysiłku w swojej karierze. W walce ze mną Lesnar musiał wejść na całkowicie nowy level, na którym jeszcze ani on, ani ja nie byliśmy. Brock wykonał na mnie F5 prosto w szklany stół... odkopałem! Po chwili przerwałem Kimurę, wykorzystując swoją siłę i zrzucając go na matę! Tak, zrobiłem to walcząc z samą "Bestią"! Brock musiał skorzystać z pomocy Paula Heymana, który przyłożył mi krzesełkiem, by w końcu wygrać nasz pojedynek po Shooting Star Pressie! Sama więc widzisz Eden, że ja nie przegrałem tej walki. Ba, ja nadal wierzę, że jestem w stanie pokonać Brocka Lesnara! A jeżeli Brock chcesz udowodnić, że jest inaczej to proszę Cię... błagam... zgódź się na jeszcze jeden pojedynek. Jeżeli po naszej walce na WrestleManii jesteś w stanie szybko zregenerować się na Payback, to zmierz się ze mną! Jednak tym razem... tym razem zrób to, nie korzystając z pomocy Paula Heymana, na przykład, powiedzmy... w Steel Cage Matchu? Podejrzewam, że tak czy siak Twój adwokat odpowie, ale mam nadzieję, że ta odpowiedź będzie szybko...

Jesteśmy nadal na zapleczu. Widzimy zrozpaczoną Ashley Flair, która nadal nie może uwierzyć w porażkę. Podchodzi do niej Ric...

Ashley Flair: Odejdź!

Ric Flair: Ashley, zrozum, że...

Ashley Flair: Odejdź, powiedziałam! Mam dość bycia postrzegana tylko i wyłącznie jako córeczka tatusia! Chcę pokazać wszystkim, że nie jestem w WWE tylko dlatego, bo mam na nazwisko "Flair"! Jednak ty mi w tym najzwyczajniej w świecie przeszkadzasz! Rozumiesz?! To przez Ciebie straciłam dzisiaj pas! To przez Ciebie nie wygrałam na WrestleManii tak jak chciałam, a kto wie, czy to nie była moja jedyna walka na największej scenie ze wszystkich o tytuł! Mam po prostu tego dość, rozumiesz?!

Ric ze smutną minął spojrzał na Ashley, a ta odeszła... po chwili ktoś jednak położył rękę na jego barku... to Eva Marie!

Eva Marie: Nie martw się staruszku... Twoja córka nie potrafi docenić kim jest, ale uwierz, że chciałabym być na jej miejscu...

Ric uśmiechnął się i wziął Evę pod ramię, po czym odeszli...

Wracamy na arenę i widzimy, że walizka Money in the Bank już wisi. Rozlega się

Austina Ariesa, który w swojej pelerynie pojawia się na stage'u. Publiczność wita go dużym cheerem, a ten zrzuca pelerynę i wskakuje do ringu. Wspina się na każdy narożnik skąd pozdrawia fanów i spogląda ku górze, na walizkę. W końcu słyszymy charakterystyczne "I hear voices in my head", a z zaplecza wyłania się Randy Orton! "Viper" pewnym krokiem wchodzi do kwadratowego pierścienia, ignorując publiczność. Wchodzi na narożnik skąd pokazuje klasyczną pozę, a następnie zeskakuje na ring i staje twarzą w twarz z Ariesem. Słyszymy gong!

http://i.imgur.com/yr0usvf.png

Austin Aries vs Randy Orton

TLC Match for Money in the Bank Briefcase

Opis walki: Orton momentalnie rzuca się na Ariesa, atakując go serią Punchów w głowę! Mamy Irish Whip, ale AA sprytnie chwyta się lin, po czym Back Body Dropem wyrzuca Vipera poza ring! Austin nie czeka i chce wykonać Springboard Crossbody, ale Randy niespodziewanie przechwytuje go i Fallaway Slamem ciska w stół komentatorski! Ależ początek tej walki! Orton podnosi rywala i głową ciska go o krawędź ringu. Następnie ponownie przykłada nim o stół komentatorski. Viper puszcza przeciwnika, ale tylko po to, by sięgnąć po krzesełko na którym przed chwilą siedział Tony Chimel. Czeka na odpowiedni moment i chce zaatakować Ariesa, ale ten robi unik, więc Orton uderza w stół! AA odpowiada znakomitym Dropkickiem w krzesło! Austin przechwytuje krzesełko, po czym czeka na odpowiedni moment i wyprowadza mocny Chair Shoot! Randy słania się na kolana, a Austin dokłada potężny cios w plecy! AA podnosi przeciwnika i Irish Whipem przerzuca przez barykadę. Double A odwraca uwagę od rywala i skupia się na drabinie, którą wrzuca do ringu i rozkłada na samym środku. Najwspanialszy wrestler jaki kiedykolwiek żył na tej planecie wspina się w górę, ku walizce Money in the Bank. Jest już dość blisko, ale w końcu Randy jakim cudem przeskakuje przez barykadę i wraca do ringu, po czym chwyta Ariesa za nogę i zrzuca z drabiny, by wyprowadzić potężny Clothesline! Viper nakręca się i mamy kolejny Clothesline! Austin podrywa się jeszcze raz, ale nadziewa się na Snap Powerslam! Orton przewraca drabinę, ale po chwili ustawia ją poziomo, by leżąc opierała się o narożnik. The Apex Predator podnosi przeciwnika i Fisherman Suplexem ciska plecami o drabinę. Żmija jednak nie ma dość. Opuszcza ring i sięga po stół! Ustawia go poza ringiem, a sam wchodzi po metalowych schodkach, by następnie wejść na szczyt narożnika. Chwyta oponenta leżącego na drabinie i podnosi, ale ten niespodziewanie kontruje Dropkickiem! AA próbuje zebrać w sobie siły, by samem wspiąć się na górną linę i rozpocząć walkę na Punche z Ortonem. Aries w końcu chwyta przeciwnika i wydaje się, że ustawia go pod Brainbuster z narożnika! Ten jednak kontruje ciosami w korpus, po czym wyrywa się z uchwytu i sam odpowiada zrzucając Austina Front Suplexem na matę! Orton jednak jakby przypomniał sobie o stole będącym poza ringiem. Na chwilę opuszcza kwadratowy pierścień, by ten stół podnieść... ale Austin miał tyle czasu, by zebrać się i rusza na Suicide Dive, wpychając Ortona w barykadę, a ten zrzucił stół! Aries przy tej akcji też trochę ucierpiał, ale postanowił nie rezygnować z pomysłu użycia stołu. Wrzuca go do ringu i ustawia przy narożniku. AA po chwili wpycha także przeciwnika do kwadratowego pierścienia, po czym podnosi go i wynosi na barki, ale ten momentalnie kontruje kilkoma Punchami! Orton chce odpowiedzieć poprzez RKO, a Austin w ostatniej chwili zdołał go odepchnąć, po czym ciska Irish Whipem w stół, bierze rozbieg i mamy IED! Viper leży w odłamkach stołu, a Austin próbuje to wykorzystać. Ustawia sobie drabinę na środku ringu i powoli zaczyna wspinaczkę ku górze. Będąc jednak blisko pasa mistrzowskiego zauważył, że Orton dochodzi do siebie i za pomocą lin próbuje wstać. Aries rozejrzał się po arenie, a z trybun rozległ się cheer. W końcu AA wszedł na szczyt drabiny, rozłożył ręce i wykonał znakomity Dropkick ze szczytu drabiny!!! Rozległy się chanty "This is Awesome!", a realizator pozwala sobie na powtórki akcji. W końcu Austin podnosi się i stopień po stopniu wchodzi po drabinie. Wreszcie jest już na górze, spogląda jeszcze na Ortona, który próbuje wstać, ale nie ma już na to czasu, bowiem Austin w końcu zdejmuje walizkę i zostaje Mr. Money in the Bank!

Austin szczęśliwy siada na drabinie i wznosi walizkę triumfalnie ku górze. Będzie mógł ją zrealizować na WWE Championie w każdym miejscu i o każdej porze, gdy tego sobie zażyczy! Orton może tylko z zazdrością obserwować rywala, który odnosi swój pierwszy sukces w WWE! W ten sposób kończymy SmackDown!... i widzimy się na Main Event, gdzie na dobre rozkręcą się rywalizacje międzybrandowe!

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396361

:arrow: pierwszy segment wypadł na plus. Rock w fajny sposób wyjasnia, czemu zaatakował Johna a do tego otrzymujemy fajna stypulację na PayBack. Potem w walce interweniuje... Sting! What?

:arrow: Stinger prowokuje Joe a mnie coraz mocniej ciekawi, do czego ich feud prowadzi.

:arrow: Świetny wywiad Dolpha :)

:arrow: winner and NEW Woman's Champion is- Sasha Bankssssss 'YES! YES! YES!" ;)

:arrow: Stary Flair leci na Marie? No cóż, kto by nie poleciał ;)

:arrow: Aires Mr. MitB? Wiedziałem :P

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396500

RIP Paul_Heyman [*]

Pierwszy segment pomiędzy Rockiem i Ceną dobry, ale czy powinien być na Smackdown? I czekam na wyjaśnienia o co chodzi z tym Stingiem.

edit: trochę już wiemy o co chodzi Stingowi, chociaż i tak są to strzępki, zobaczymy jak to poprowadzisz, jak narazie masz moją atencję ;) :D :P

Zmiana pasa na na Smackdown, do tego dochodzi walka z Main Eventu którą gdybyś tylko chciał mógłbyś przeciągnąć na PPV. Promocja SD jak najbardziej, ale czy to dobrze? Ja cały czas optuję za tym, żebyś pisał tylko RiH, ale jak chcesz "prowadzić ten projekt na całego" to uszanuję ;) IMO jednak dając to wszystko stopniowo na RAW, poniedziałkowa tygodniówka zyskałaby sporo na jakości, podsumowując, zamiast jednej zajebistej gali masz 2 dobre. Ale jeszcze raz podkreślę, że szanuję twoją decyzję i zapał do pracy.

SmackDown miało 3 mocniejsze uderzenia, jak na SD wystarczy :D Gala na + ;) Powodzenia w dalszym pisaniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396530

Czas skomentować SD :)

Na początek mamy bardzo dobre otwarcie w wykonaniu Ceny i Rocka. Trzecia ich walka, a w końcu coś znaczy ten feud. Zobaczymy jak to się dalej potoczy.

Trochę nie rozumiem po co tutaj Sting się pojawił, ale fajnie, że wygrał Joe.

Sasha w bardzo przyjemnym wywiadzie pokazuje, że zależy jej na pasie div.

Promujesz Adriana co mi się podoba. Może u ciebie chociaż w midcardzie coś zdziała.

Sting nieźle prowokuje Samoa Joe. Feud zaczyna robić się ciekawy.

No ciekawie wygląda konflikt Cody'ego z Dolphem, a większego smaczku dodaje tutaj Eden, żona Cody'ego.

Zdobycie pasa i to na SD? Myślałem, że Banksowa dostanie na tą okazję jakieś PPV. Mam nadzieję, że nie zrobisz jak WWE z Kalisto.

Oj Kevin strasznie pokrętnie się tłumaczy po porażce z Lesnarem. Trochę to zajmie zanim odbuduje swoją pozycję.

No i mamy jeszcze ciekawszą sytuację w dywizji pań. Ashley w końcu jakoś zaczyna się prezentować.

Aries MitB! Cieszy ta informacja, ale z tą walką możnabyło poczekać do Payback.

Dobre SD. Feudy idą pełną parą. Payback będzie miało mocną kartę. Życzę weny :)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396531

Czyli mówicie, by pisać tylko RIH?
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396682

NO! NO! NO!

RiH, NXT i SmackDown!, dzięki temu masz więcej czasu na prowadzenie feudów.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396686

Zastanów się dobrze, jakiego wyboru byś nie podjął, powinieneś się go trzymać. Z tego co pamiętam, to w przeszłości kilka razy zaczynałeś pisać SD i potem przestawałeś. Ja jestem za samym RiH, cztery tygodniówki w 100% wystarczą żeby rozwinąć feud, z resztą, kiedy feud ma potencjał, to nie kończy się go po 1 PPV, więc tygodniówek będzie odpowiednio więcej (8,12 itd.) Mam wrażenie, że po jakimś czasie SD byłoby takie jak w prawdziwym WWE, kilka bezsensownych walk, + losowy feud z RAW. Ale jak już powtarzałem chyba w każdym diary w tym dziale, to twoje diary i decyzja należy do ciebie. Pozdrawiam, może jakąś ankietę zrób dla "Universe"? :D
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396694

W takim razie poszła ostateczna ankieta :D
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396701

Zaznaczyłem "więcej niż jedną", ale tylko ze względu, że NXT mógłbyś zostawić. Jakaś odskocznia od głównego rosteru się sprzyda i będzie to fajne urozmaicenie. Nie jestem za SD!, bo tak jak xYoohas powiedział, z czasem może obniżyć loty, a na samym Raw można i tak fajnie feud poprowadzić.
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396704

Póki co jedziemy wyznaczoną przez ze mnie koncepcją, a co najwyżej chyba ograniczę lekko opisy walk, by zostawiać siły na PPV :) Btw. chciałbym zauważyć, że wprowadziłem ponowny podział na rostery RIH i SD!, więc może to spowoduje, że wszystkie tygodniówki będą na wysokim poziomie ;)

http://i.imgur.com/v1BqBFS.png

Main Event #131 - 4.04.2015

Save Mart Center, Fresno, California, USA

Trzy tygodnie do Payback

"Week's After WrestleMania" kończymy kolejnym epizodem Main Event! Przenosimy się do komentatorów, czyli do Michaela Cole'a i Richa Brennana...

Michael Cole: Droga do Payback rozpoczęła się na dobre! Już wiemy, że na tej gali dojdzie do walki o mistrzostwo Interkontynentalne pomiędzy Codym Rhodesem, a Dolphem Zigglerem, a także zobaczymy starcie Samoa Joe versus Sting!

Rich Brennan: To jednak na Payback, a dzisiaj na Main Event postawimy kolejny krok ku temu PPV. Między innymi w walce wieczoru zobaczymy powracającego do ringu po WrestleManii trzydziestej pierwszej Kevina Owensa!

Michael Cole: Tak jest! Reprezentant SmackDown! zawalczy przeciwko członkowi rosterowi RAW... Sethowi Rollinsowi, po raz pierwszy w historii WWE! Ponadto zobaczymy walkę o miano pretendenta do WWE Hardcore Championship! W Triple Threat Matchu Abyss zawalczy z Johnem Morrisonem i Kalisto! Jednym słowem... będzie się działo!

Jednak nie spodziewanie słyszymy jak dzisiejsze Main Event otwiera

, a na stage wychodzą dwaj byli WWE Tag Team Champions - Big Show i Mark Henry. "The World's Domination" pewnym krokiem wchodzą do ringu, a my mamy przypomnienie końcówki ich walki z WrestleManii XXXI.

Big Show przesuwa rywala bliżej narożnika i sam wspina się na drugą linę. Spogląda jeszcze przez moment do tyłu... i nadchodzi Corner Slingshot Splash... ale D-Von zrobił unik! Big Show z całym impetem uderza o matę! Big Show i D-Von zaczynają czołgać się do swoich narożników... i mamy podwójną zmianę! Bubba robi unik przed ciosem Marka i sam wyprowadza mocny prawy. Dokłada kilka Punchy, mamy kręciołek... i cios z łokcia! D-Von wspina się na szczyt narożnika, a Bubba chwyta nogi Marka! "Wassssup?!"... Diving Headbutt! Pin 1... 2... Big Show wyciąga Bubbę z ringu za nogi i chwyta za gardło! Ale chwila! Jest i D-Von, który z wyskoku atakuje Big Showa i nie pozwala na wykonanie ataku! Bubba atakuje jeszcze nogi olbrzyma i obydwaj Dudleyz wracają do ringu. Mark próbuje ich zaatakować, ale ci Double Hot Shotem ciskają go w linę! Następnie mamy 3D!!! Pin 1... 2... 3!!!

Big Show i Mark kręcąc głową obserwowali powtórkę zaserwowaną przez realizatorów na titantronie, po czym wzięli mikrofony...

Big Show: Przez kilka miesięcy ja i Mark stanowiliśmy najbardziej dominującą siłę w tym biznesie. Nikt nie mógł nas powstrzymać, powtarzam, nikt! Jedynie szczęście innych powstrzymywało nas przed zdobyciem pasów mistrzowskich tag team, aż w końcu na Fastlane udało nam się zdobyć tytuły... i co? Straciliśmy pasy na rzecz dwóch zemerycianych kolesi, myślących, że wciąż są w erze świetności ECW.

Mark Henry: Już nie raz pokazywaliśmy wraz z Big Showem, że nie warto nas denerwować. Jednak teraz podirytowano nas tak jak nigdy wcześniej. Zapewniam Was, że jesteśmy nakręceni jak nigdy wcześniej na odzyskanie pasów mistrzowskich! Mamy prawo do wykorzystania rewanżu i możemy oficjalnie ogłosić iż na Payback chcemy zmierzyć się z The Dudley Boyz o pasy WWE Tag Team Championships! Na WrestleManii trzydziestej pierwszej mieli dużo szczęścia i udało się im nas pokonać. Na Payback będzie jednak inaczej i odzyskamy to co nasze.

W stage uderzają fajerwerki i wybuchają w ognie, po czym brzmi

. Z zaplecza przy dużym cheerze wyłaniają się The Dudley Boyz! Obydwaj mają w rękach mikrofony...

Bubba Ray Dudley: D-Von, czy ty słyszysz, to co ja? Oni chyba nie wiedzą kim my jesteśmy. Big Show, Mark... czy Wy wiecie z kim macie do czynienia? Jesteśmy "The Dudley Boyz"! Jesteśmy nie tylko najbardziej utytułowanym tag teamem w historii WWE, ale także jednym z najlepszych tag teamów w historii tego biznesu!

D-Von Dudley: Dziesięć tytułów mistrzowskich tag team w WWE i 23 ogółem w tym biznesie! Wy macie czelność mówić, że na WrestleManii mieliśmy szczęście?!

Bubba Ray Dudley: D-Von ma na myśli to, że wypowiadacie się o nas jak o bandzie smarkaczy, a my jesteśmy w tym biznesie naprawdę cholernie długo. Tak samo długo jak Wy. I skoro my mamy brać Was na poważnie, to Wy nas także powinniście szanować.

Mark Henry: Mamy brać na poważnie kolesi, którzy mają po czterdzieści lat na karku i ganiają po ringu w strojach niczym na Halloween?

Bubba Ray Dudley: Ci goście w halloweenowych strojach pokonali Was na samej WrestleManii. I zamierzamy tego dokonać ponownie, za trzy tygodnie na Payback. Tak, zmierzymy się z Wami, ale musicie przygotować się na to... że to może być Wasza ostatnia walka o pasy tag team, bowiem kolejnej szansy Wam nie damy, gdy przegracie! A jestem bardziej niż pewien, że po Payback nadal będziemy mistrzami tag team!

D-Von Dudley: Oh my brother, testify!

D-Von z całej siły klepnął Bubbę po klacie piersiowej, by go nakręcić i obydwaj pokazują gotowość do walki z Big Showem i Markiem Henrym. Ci odpowiadają uśmiechem i przecinają sobie gardła, pokazując co czeka Dudley Boyz...

Rich Brennan: Wszystko wskazuje na to, że możemy dodać kolejny pojedynek do listy walk na Payback! W rewanżowym starciu The Dudley Boyz będą bronić pasów mistrzowskich przeciwko Big Showowi i Markowi Henry'emu.

Michael Cole: Można powiedzieć, że prawdziwy pojedynek kategorii wagi ciężkiej. Tymczasem przed nami ciekawe zestawienie w openerze dzisiejszego Main Event.

Rich Brennan: Tak jest, w pierwszym pojedynku dzisiejszej gali reprezentant SmackDown! Sheamus zawalczy z członkiem RAW, nowym Mr. Money in the Bank - Austinem Ariesem! Zostańcie z nami!

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

Kto jako kolejny odpowie na otwarte wyzwanie WWE Championa Antonio Cesaro?

Czy Dean Ambrose znajdzie swojego rywala do walki o Hardcore Championship?

Odpowiedzi na te i wiele więcej pytań już na najbliższym RAW is Hardcore prosto z Austin, Texas,

czyli z miasta rodzinnego prezesa WWE - Stone Colda Steve'a Austina!

Na arenie gra

Austina Ariesa, który zadowolony z siebie wychodzi na stage z walizką Money in the Bank w ręku. Światło na arenie nagle gaśnie i słyszymy
Sheamusa. "Celtycki Wojownik" wyłania się z ciemności z rozłożonymi rękoma i wojowniczym okrzykiem "Fella!". Irlandczyk pewny siebie wchodzi do ringu i staje naprzeciw rywalowi.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/Aries26.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/sheamus_unconquerable_2015_24.jpg

Mr. Money in the Bank Austin Aries vs Sheamus

Opis walki: Mamy gong i obydwaj ruszają na siebie. Irlandczyk dzięki swojej sile przepycha Austina do narożnika i wyprowadza mocny cios z kolana, a następnie dokłada Uppercut. Mamy Irish Whip w przeciwległy narożnik i szarżę, lecz Aries w porę robi unik. AA przykłada głową Sheamusa o hak od cornera, po czym dokłada Backhand Chop. Austin bierze rozbieg i rusza z szarżą, by wykonać Running Dropkick! Aries momentalnie ustawia oponenta pod Brainbuster i chce wykonać tę akcję, ale ten zwinnie zeskakuje za jego nogi i chwyta go w Wrist Lock. Sheamus próbuje powalić rywala Takedownem, jednakże ten w porę kontruje kilkoma Punchami i wyrywa się spod uchwytu. Bierze rozbieg, by odbić się od lin... a Sheamus kontruje Running Double Axe Handle! Austin wstaje za pomocą narożnika i inkasuje Running Shoulder Thrust! Irlandczyk ponownie bierze rozbieg, by dołożyć Running Knee Lift, ale wcześniej Austin poderwał się i kontruje Japanese Arm Dragiem! Celtycki Wojownik próbuje szybko wstać, ale nadziewa się na Discus Elbow Smash, po czym Double A wynosi go na barki, tylko po to, by wykonać Death Valley Driver! Pin 1... 2.. Kick-Out! Nakręcony Austin wspina się na szczyt narożnika i szykuje się 450 Splash... ale Sheamus w ostatniej chwili robi unik! AA z trudem podnosi się, ale nie daje się na Brogue Kick! Odpowiada Gut Kickiem, po czym momentalnie wynosi Sheamusa i wykonuje znakomity Brainbuster! Pin 1... 2... 3!

Austin Aries zwycięża w pierwszej walce jako nowy Mr. Money in the Bank! Zadowolony pozwala sędziemu na wzniesienie ręki ku górze, po czym wskakuje na narożnik, by celebrować wygraną... ale chwila... to CM Punk wybiega z trybun i wskakuje do ringu, po czym atakuje od tyłu będącego na drugiej linie Ariesa! Brooks zrzuca rywala German Suplexem na matę, po czym wyprowadza Spin Kick, odbija się od lin i mamy Shining Wizard! Publiczność reaguje dużym heatem, a Punk podnosi Austina i wykonuje Go To Sleep! Zadowolony z siebie, przy swojej muzyce Phil udaje się na zaplecze, zostawiając znokautowanego Mr. Money in the Bank w ringu.

Rich Brennan: Punk obrał chyba sobie nowy cel. Nie do końca rozumiem dlaczego jest to Austin Aries... ale prawdopodobnie chodzi o nic innego jak o walizkę Money in the Bank.

Michael Cole: Znam Punka dość długo i mogę Ci powiedzieć Rich, że być może wcale nie chodzi o samą walizkę, a konkretnie o Austina. Dokładniej tłumacząc... wszyscy wiemy jaka jest sytuacja Punka w WWE. W ostatnich miesiącach niemal na każdej gali PPV walczył o pas mistrzowski. Tymczasem przyszedł nowy Chairman, Steve Austin, który jasno powiedział, że Punk w najbliższym czasie nie dostanie kolejnego title shota. Może atakując Mr. Money in the Bank chce mu dać znać, że to on jest pierwszy w kolejce do WWE Championship?

Rich Brennan: Być może, jest to bardzo logiczne. Prawdopodobnie dowiemy się o tym jednak na najbliższym RAW is Hardcore, które będzie w rodzinnym mieście "Teksańskiego Grzechotnika", czyli w Austin w stanie Texas. Już samo to powoduje, że na pewno będzie się działo. Tymczasem dostałem wiadomość, że przed kolejną walką coś do powiedzenia ma COO - Shawn Michaels, także przenieśmy się do HBK'a.

Zgodnie z zapowiedzią Richa przenosimy się prosto do biura COO - Shawna Michaelsa, który stoi oparty o swoje biurko.

Shawn Michaels: Witam wszystkich przedstawicieli WWE Universe! Ostatnie tygodnie to bardzo gorący okres dla tej federacji, okres wielu zmian, także dla Main Event. Jak do tej pory można było zauważyć, ta tygodniówka stała trochę z boku w porównaniu do RAW is Hardcore i SmackDown!. Teraz, w imieniu nowego Chairmana - Stone Colda Steve'a Austina mogę Was zapewnić, że poziom Main Event także wzrośnie, co łatwo zauważyć po karcie walk na dzisiejszą galę. To jest jednak jedna z kilku kwestii, które chciałem poruszyć. Jak dobrze wiecie po Payback następna gala PPV to One Night Stand 17 maja, natomiast trzy dni później będziemy świadkami NXT TakeOver: Unstoppable. Wraz z zarządem postanowiliśmy, że dwa tygodnie potem, 30 maja odbędzie się kolejna gala, transmitowana w systemie PPV, za pośrednictwem WWE Network, za 9,99 dolarów, którą będzie WWE Draft. Odbędą się na niej walki po których będą losowani zawodnicy zmieniający swoje brandy. W Drafcie wezmą także udział zawodnicy NXT. Dwaj wybrani będą mogli zasilić od razu główny roster, jeden jako reprezentant RAW is Hardcore, a drugi jako reprezentant SmackDown!. To jedna ważna wiadomość. Druga jest taka, że WWE postanowiło także transmitować część live eventów także jako specjalne gale PPV. Pierwszy taki w historii transmitowany house show odbędzie się 4 lipca w Tokio. Mam przyjemność ogłosić, że pierwszą walką ogłoszoną na tą galę będzie pojedynek dwóch japońskich gwiazd: Hideo Itami zmierzy się z Jushinem "Thunder" Ligerem. Ponadto będą obecni najważniejsi zawodnicy RAW is Hardcore i SmackDown! oraz nastąpi podpisanie kontraktu z nowymi gwiazdami NXT, walczącymi dotąd w Japonii. Myślę, że to o czym Wam powiedziałem oraz wiele więcej rzeczy o których dowiecie się wkrótce spowoduje, że nowa era w historii WWE będzie najbardziej ekscytująca dotąd w dziejach tego biznesu! Zapewnia Was o tym sam "The Showstopper", "The Heartbreak Kid" Shawn Michaels!

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Byron Saxton ma gościa...

Byron Saxton: Witajcie, wraz ze mną jest nowa WWE Women's Champion... Sasha Banks! Sasha, na SmackDown! po raz pierwszy w karierze zdobyłaś ten tytuł, czy już Twoja świadomość przyjęła wiadomość o tym, co dokonałaś?

Sasha Banks: Ooooch... wciąż jestem w lekkim szoku, że jednak udało mi się zdobyć te mistrzostwo, ale myślę, że patrząc na to z szerszej perspektywy... to nic nie mógł być zaskoczony. Zrobiłam to, co zapowiadałam, co zrobię udowadniając, że słusznie niosę przydomek "The Boss". Zobacz Byron jaki ten świat sprawia figle... gdy zdobyłam pierwszy swój pas, NXT Women's Championship, odbierałam go Ashley Flair. Gdy obydwie awansowałyśmy do głównego rosteru, ta historia się powtarza, ale tym razem z tym najważniejszym tytułem mistrzowskim. Triple H prosił mnie o określenie się, czy zamierzam dalej być w NXT, czy chcę walczyć już na tym wyższym poziomie. Myślę, że po tym jak udało mi się w końcu zdobyć ten pas... odpowiedź jest jasna. Niezależnie od wyniku mojej walki z Bayley na nadchodzącym NXT, ten pojedynek będzie moim ostatnim w tym brandzie. Mam nadzieję, że wraz z Bayley stworzymy dobre show, a ja odejdę z NXT tak jak przystało na "The Boss".

Wracamy na arenę i widzimy, że WWE Hardcore Champion Dean Ambrose dołączył do stanowiska komentatorskiego. Oznacza to, że przed nami walka o miano pretendenta do jego tytułu mistrzowskiego na Payback. Rozlega się

Abyssa i ten pewny z siebie wyłania się z zaplecza i wchodzi do ringu, nie zważając przy tym na dość mieszaną reakcję publiczności. Abyss po wydarzeniach na WrestleManii XXXI zaczyna dzisiaj swój nowy etap w karierze w WWE. Czy zacznie go od sukcesu? Po chwili gra theme song Johna Morrisona, który w swoim stylu pozuje w zwolnionym tempie, a następnie zrzuca kurtkę i wita się z publicznością. Widać, że jest skupiony, bowiem ma przed sobą ciężkie zadanie. W końcu słyszymy
i do ringu w charakterystyczny dla siebie sposób wskakuje Kalisto. Co ciekawe zbiera najlepszą reakcję. Cała trójka jest gotowa do walki, a sędzia daje znak na gong.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/106/abyss_studio_01.pngvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/morrison_6.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3447/samuray.png

Abyss vs John Morrison vs Kalisto - Triple Threat Match for #1 Contender to Hardcore Championship

Opis walki: Niemal od razu z gongiem John i Kalisto rzucają się na Abyssa. Widać, że próbując współpracować chcąc jak najbardziej na starcie osłabić potwora. Ten jednak w końcu łatwo odpycha Kalisto aż ten zrobił fikołka, po czym traktuje Headbuttem Johna. Monster wyrzuca z ringu luchador, a następnie wynosi Morrisona i Military Press Slamem ciska go prosto w Kalisto! Abyss pokazuje swoją niesamowitą siłę. Opuszcza ring i idzie do swoich przeciwników, jednak po drodze wyciąga jeszcze spod ringu krzesło. Czeka na odpowiedni moment i chce z całej siły przyłożyć Chair Shootem JoMo, ale ten w porę zrobił unik. John wskakuje na barykadę i odbijając się od niej chce wyprowadzić kopnięcie, ale Abyss niespodziewanie przechwytuje go swoimi łapskami i odpowiada Fallaway Slamem! Kalisto także próbuje powstrzymać olbrzyma. Szybko wkracza do ringu, bierze rozbieg i chce wykonać Suicide Dive, ale Abyss z wielką łatwością w porę chwyta go za gardło, wyciąga poza ring i Chokeslamem ciska o apron! Ależ się nakręcił! Wrzuca Kalisto z powrotem do ringu i przypina 1... 2... ale w porę przerywa pin John, atakując Abyssa krzesłem w plecy! JoMo rozgląda się przez chwilę, po czym czeka aż Abyss wstanie i częstuje go Chair Shootem! Abyss jednak nadal jest na nogach, więc Morrison dokłada Springboard Roundhouse Kick! Pin 1... 2... Kick-Out! John szybko przeciąga Abyssa do narożnika i szykuje się na Starship Pain, ale ten unika finishera! JoMo zeskakuje na nogi i bierze rozbieg, by Low Missile Dropkickiem wbić się w Abyssa! Tymczasem Kalisto wrzuca do ringu... stół! Pokazuje Johnowi, by pomógł mu rozłożyć stół i przytrzymać Abyssa, po czym JoMo wrzuca potwora na table. Kalisto wspina się na szczyt narożnika! Rozlegają się flesze... 450 Splash!!! Stół zniszczony pod ciężarem Abyssa! Publiczność reaguje chantami "This is Awesome", ale John szybko zapina o współpracy po wypchnięciu Abyssa poza ring i ciska Kalisto barkiem w ringpost! Następnie przechodzi w Schoolboy Pin! 1... 2... Kick-Out! Morrison chce wyprowadzić Superkick, ale Kalisto w porę przechwytuje jego nogę i odpowiada poprzez Dragon Screw! John z trudem wstaje, a Kalisto próbuje chwycić go pod Salida del Sol! Ten jedna w porę go odpycha i tym razem udaje mu się wyprowadzić Superkick! JoMo nie zwleka, tylko szybko ustawia luchadora i wykonuje Starship Pain! Pin 1... 2... 3!

Proszę, proszę! John Morrison zyskuje pierwszy title shot po powrocie i po raz pierwszy od czterech lat zawalczy o pas mistrzowski w WWE! Dean Ambrose staje za stanowiskiem komentatorskim i wchodzi na stół, po czym wznosi ku górze Hardcore Championship. Morrison pokazuje, że pas niedługo zawiśnie wokół jego talii.

Michael Cole: Kolejna, ciekawa walka zapowiada się na Payback! Po raz pierwszy w historii zawalczą ze sobą Dean Ambrose i John Morrison, a stawką będzie WWE Hardcore Championship! Jestem pewny, że ta walka nie odbędzie się na normalnych zasadach i wkrótce poznamy jej stypulację.

Rich Brennan: To by oznaczało kolejny, ekstremalny pojedynek na karcie Payback. Do tego PPV jeszcze trzy tygodnie, a już gala zapowiada się naprawdę znakomicie, mógłbym zaryzykować nawet stwierdzeniem, że wcale nie gorzej niż sama WrestleMania, która ledwo co za nami.

Michael Cole: Dość odważne stwierdzenie. Tymczasem przed nami walka wieczoru dzisiejszego Main Event! W akcji, wracający po krótkiej, niemal tygodniowej przerwie, Kevin Owens, który zawalczy z byłym mistrzem WWE - Sethem Rollinsem!

Widzimy segment nagrany nieco wcześniej. W ramach SmackDown! Fallout wywiad z The Rockiem robi Eden Stiles. Podchodzi jednak do nich John Cena, który niby przypadkowo, idąc popycha The Rocka.

The Rock: Znowu ty...

John Cena: Nie wiem w czym tkwi Twój problem... ale zrozum Dwayne, że Twój czas w WWE dawno się skończył. Czy Twoja przegrana z Triple H'em nie uświadomiła Ci tego? Kiedy powiesz sobie dość od powrotów co kilka miesięcy do WWE, by ktoś Ci skopał dupę?

The Rock: The Rock powie sobie: dość z wrestlingiem, gdy fani The Rocka nie będą już chcieli go oglądać, a to nie stanie się zbyt szybko. Za to ty Cena musisz zrobić, że WWE Universe ma już dość... Ciebie. Irytowałeś ich pod swoją cukierkową postacią, jako idol dzieciaków, ale w ostatnich tygodniach przekraczasz jakiekolwiek granice. The Rock dał Ci już John kilka lekcji, ale nie zrozumiałeś ich. Na Payback The Rock da Ci ostatnią lekcję. Jeżeli okaże się skuteczna... to wtedy The Rock zastanowi się nad dłuższym odpoczynkiem od WWE. Wiesz Cena kiedy okaże się ta lekcja skuteczna? Wtedy, gdy ty trafisz do szpitala i być może tam lekarze przywrócą Ci mózg.

Obydwaj wymienili spojrzenia, po czym John odszedł, a Dwayne pozwolił sobie na gest mrugnięcia okiem.

Światło na arenie gaśnie i rozlega się

. Przy dość mieszanej reakcji publiczności do ringu zmierza Kevin Owens."The Prizefighter" na pewno wszystkim zaimponował na WrestleManii trzydziestej pierwszej, zmuszając Brocka Lesnara to wyczerpania swojego całego arsenału, a na koniec i tak "Bestia" potrzebowała pomocy Paula Heymana. Owens nie pojawił się na ostatnich galach, dochodząc do siebie po tej walce i zobaczymy dzisiaj w jakiej jest formie. W końcu gra
Setha Rollinsa i ten przy dużym heacie zmierza do ringu. Były WWE Champion z kolei stracił na Fastlane okazję, by odzyskać pas mistrzowski, na WM XXXI przegrał Triple Threat Match, a na RAW is Hardcore poległ w otwartym wyzwaniu Antonio Cesaro. Czy dzisiaj przerwie złą passę?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/4212_Kevin_Owens.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins2.jpg

Kevin Owens vs Seth Rollins

Opis walki: Owens od razu na początku walki zyskuje przewagę, przepychając rywala do narożnika i traktuje go kilkoma Shoulder Thrustami. Mamy potężny Knife-Edge Chop na klatkę piersiową i Irish Whip w przeciwległy corner. KO rusza na oponenta, jednakże ten kontruje mocnym ciosem z łokcia, po czym wskakuje na drugą linę. Chce wykonać Tornado DDT, ale Kevin w porę go odpycha! Do tego Owens wyprowadza Enzuigiri! Do tego mamy znakomity German Suplex! Prizefighter nie puszcza rywala, tylko wykonuje drugi German Suplex! Po chwili podnosi Rollinsa... i mamy trzeci German Suplex! Kevin krzyczy "Suplex City, Bitch!", a publiczność zaczyna chantować! Czyżby to jakaś wiadomość? Rollins próbuje wstać za pomocą narożnika, ale inkasuje Cannonball Senton! Jakby tego było mało wściekły Owens odbija się od lin i dokłada Running Senton Bomb! Pin 1... 2... Kick-Out! Kevin powoli podnosi Setha, a ten kontruje Jawbreakerem. Rollins dokłada mocny Spin Kick, po czym rusza, by odbić się od lin ale nadziewa się na potężny Shoulder Block! Dawno nie widzieliśmy, by Rollins był aż tak zdominowany! Kevin wynosi oponenta i mamy potężny Powerbomb! Owens jednak nie wygląda na zainteresowanego zakończeniem walki. Kanadyjczyk podchodzi do lin i po podwójnym odbiciu chce wykonać Moonsault, ale Rollins zrobił unik! Błąd Owensa! Kevin jest na kolanach, więc Seth wyprowadza potężny Superkick! Pin 1... 2... Kick-Out! Rollins szykuje się do Curb Stomp... ale Owens w porę zrobił unik! Do tego sam po chwili wyprowadza mocny Superkick, a następnie zamroczonego rywala chwyta i wykonuje Package Piledriver! Pin 1... 2... 3!

Dosłownie chwilowy zryw Rollins nie wystarczył. Owens pewnie wygrał pojedynek i wygląda na to, że doszedł do siebie po WrestleManii trzydziestej pierwszej. Brzmi muzyka Owensa, ale ten prosi o mikrofon, by powiedzieć kilka słów...

Kevin Owens: Jeśli większość z Was myśli, że po WrestleManii trzydziestej pierwszej od tak rozpocznę nowy etap w karierze, to się mylicie. Jak jeden z nielicznych, jeżeli nie jako jedyny, zmusiłem samą "Bestię" do wykorzystania całego swojego arsenału, a koniec końców Lesnar i tak potrzebował pomocy swojego managera, Paula Heymana, by wygrać nasz pojedynek. Jestem pewien.... jestem przekonany o tym, że jestem w stanie pokonać Brocka Lesnara! Zamierzam to udowodnić i wyzywam go na kolejny pojedynek już na Payback! Na odpowiedź czekam do najbliższego SmackDown!.

Owens odrzucił mikrofon i ponownie zabrzmiała jego muzyka, a on pozwolił sobie na celebrację wygranej z Rollinsem... w ten sposób kończymy ten epizod Main Event. Widzimy się na RAW is Hardcore.

Newsy:

:arrow: Walki już oficjalnie zapowiedziane na Payback to: John Cena vs The Rock - No Holds Barred Match, Dean Ambrose vs John Morrison for Hardcore Championship, Bray Wyatt vs The Undertaker, The Dudley Boyz vs Big Show&Mark Henry for WWE Tag Team Championships, Cody Rhodes vs Dolph Ziggler for Intercontinental Championship i Samoa Joe vs Sting.

:arrow: Tak jak zapowiedział COO Shawn Michaels, 4 lipca odbędzie się pierwszy, specjalny live event pod nazwą WWE Supercard prosto z Tokio. Już zapowiedziano walkę Hideo Itami vs Jushin Thunder Liger, a ponadto WWE ma podpisać kontrakt rozwojowy z nową gwiazdą, którą prawdopodobnie będzie Asuka. Ponadto na szali będą zarówno WWE Championship jak i World Heavyweight Championship, a także odbędzie się starcie Hardcore Champion vs Intercontinental Champion, niezależnie od tego jacy zawodnicy będą mistrzami.

:arrow: Tuż po WWE Draft, czyli kolejnej gali transmitowanej w systemie PPV (31 maja) rozpocznie się turniej King of the Ring z finałem na Battleground. Weźmie w nim udział ośmiu zawodników zarówno z RAW is Hardcore jak i SmackDown!, a zwycięzca zyska title shota na pas mistrzowski należący do jego brandu.

:arrow: WWE po objęciu stanowiska Chairmana przez Steve'a Austina postanowiło zmienić politykę wobec nazw gal PPV. W ostatnich latach byliśmy świadkami dużej ilości gal tematycznych, ale nie zawsze w stu procentach odnosiło się to chociażby do karty walk, czasami stwarzając różne kontrowersje co do stypulacji. Dlatego zniknęły takie nazwy jak Money in the Bank, Hell in a Cell, czy TLC z rozkładu gal.

:arrow: Co do walk Money in the Bank kreatywni planują zrealizować dwa starcia w grudniu na gali Armageddon. Tym samym starcie prawdopodobnie zniknie ponownie z WrestleManii.

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396807

Fajny odcinek.

dobrze się zaczęło, nie lubię Showa i Henry'ego ale fajnie czytało mi się ich segment z Dudley'ami. W końcu stali się jacyś.

Sasha zostaje w WWE -przewidywalne, ale dobre.

Aries i Owens wygrali, do tego Kevin chce II część wojny - jestem za!

JoMo zawalczy o pas hardcore? Nie wiem dlaczego on, ale to może być dobry feud.

I na koniec czas na ogłoszenie COO. Shawn powiedział głównie to, co wiemy :P Ciekawi mnie kto będzie tym nowym zabytkiem NXT? Asuka? A może Bullet Club? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/22/#findComment-396825