Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE by Giero

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czas na komentarz ;)

Vince otwiera RiH. Zawsze się cieszę kiedy prezes powraca do WWE i teraz również to zrobił w wielkim stylu. Dobre wprowadzenie do kategorii statuetki. OMG Moment of the Year też jest dobrze dobrany. Sting standardowo na mikrofonie i z pewnością cieszy, że nie odchodzi w cień po jednej walce.

Balor pojechal Jericho i bardzo dobrze. Może w końcu Irlandczyk zacznie się piąć w górę w twoim WWE? :)

Powrót RVD'ego i myślę, że tutaj trafiłeś w dziesiątkę, bo była gwiazda ECW jest jaknajbardziej adekwatna do wręczania statuetki za Extreme Moment of the Year. Zwycięzca też jaknajbardziej zasłużony. Fajnie, że Cesaro zaczął u ciebie wracać do łask. Może znowu zostanie WWE WHC?

Rollins vs. Kidd, czyli kolejna walka na tym RAW bardzo dobra pod względem poziomu ringowego. Fajnie, że Rollins wygrywa, bo musi iść w górę po stracie US Championship.

Czyli mamy lekki konflikt u władzy, ale myślę, że przed WM wszystko się ułoży i to jednak Tryplak zostanie prezesem. Ten segment dobrze dał do myślenia na temat przyszłości władzy.

I właśnie w tym momencie mogę spokojnie stwierdzić, że przesadziłeś z tymi powrotami. Speech Stone Colda oczywiście na plus i trzymał swój styl, ale jakim cudem nagrodę dostał Angle, a nie właśnie SCSA? Angle dal taki średni speech i przynajmniej wiemy, że nie odpuści IC.

Bałem się pod początku tej walki, że Cody zostanie podłożony Celtyckiemu Wojownikowi i tak się niestety stało. Nie potrzebnie idziesz drogą co WWE, którą budują Sheamusa.

Kolejny powrót...ile można? Przynajmniej zwycięzca statuetki jest zasłużony no i oczywiście Hunter już w swoim starym, dobrym stylu, za który zawsze go lubiłem.

Widzę trochę więcej czasu dla kobiet się szykuje. Obie nie uczestniczą w feudach, a mimo to dostały walkę. Dziwne, że wygrała Paige jak mogła rywalce pomóc jej siostra, ale jakoś to przełkne.

3D i już mamy o trzy powroty za dużo. Nie wiem czy oni wypowiadali się w taki sposób jak tutaj, ale odbębnili swoje I dali nagrodę temu, kto kompletnie na nią nie zasługiwał. Czemu nie dostali jej the British Barrage? Poskładanie Ceny i Ortona na Survivor Series to nic?

Bracia Uso zostają pretendentami, czyli kolejny bezbarwny feud o pasy. Jedyne co jest w tym wszystkim ciekawe to to, jak rozegrasz feud dwóch face'owych teamów.

Romek jakoś mnie nudzi i trzeba coś z nim zrobić, bo nie widzę w jego postaci nic, co by mogło przykuwać uwagę.

Czwarty powrót ponad miarę... Przynajmniej tym razem amy godnego zwycięzce i dobry jej speech.

Romek wdupia z Batistą, a to oznacza, że chyba mamy push przedemeryturowy dla Zwierza.

Zack w wywiadzie wypadł trochę gorzej niż w ostatnim czasie mu się to zdarzało, ale mam nadzieję, że wróci na tory na jakich był wcześniej.

Debiut roku ma diva? Ciekawe rozwiązanie i tym razem muszę się zgodzić. Sting jedną już dostał, więc dajmy i jedną Flairównie. Oczywiście mamy przechwalanie jak to mają we krwi gwiazdy którejś generacji, ale akurat to mi się podoba, bo mistrz ma do tego prawo.

AJ coraz bardziej oddala się od wykorzystania swojej walizki, a za to Randy się odbudowuje, bo ostatnio ciężko się go oglądało u ciebie.

Feud Punka z Michaelsem trwa w najlepsze. Nie wiem czy tylko mi, ale to mi się bardzo podoba i coś mi pachnie walką tych dwóch na WM, ale może za bardzo wybiegam w przyszłość.

Dobre RiH i przede wszystkim dosyć szybko wstawione po PPV. Było kilka lepszych i gorszych momentów, ale chyba najgorzej kują w oczy te powroty. Zdecydowanie za dużo ich było.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-385801

• Odpowiedzi 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

323

• TheVillain

105

• Yarexon

37

• shocker98

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

http://wwenews.pl/wp-content/uploads/2015/01/nxt-2014-660x3301.png

NXT 18.12.2014

Full Sail University, Orlando, Floryda

Uhaa wyrzuca Hideo z ringu, a sam po chwili podnosi Riley'ego i wykonuje Powerbomb! Nie przerywa uchwytu i mamy drugi Powerbomb! Po chwili kończy kombinację Turnbuckle Powerbombem! Nation odbija się jeszcze on lin, ale niespodziewanie przechwytuje go Corbin i wykonuje kolejne w tej walce End of Days! Wyrzuca z ringu Alexa i przypina Uhaa 1... 2... chwycił liny w ostatniej chwili! Baron nie może w to uwierzyć! Wściekły podnosi powoli Uhaa... ale zauważa też Hideo, który powala obydwóch Springboard Dropkickiem! I Baron i Uhaa wypadają z ringu, a Hideo nakręca się do kolejnej akcji... i obydwóch atakuje Suicide Divem!!! Publiczność chantuje "This is Awesome!", a Japończyk widzi, że do ringu wraca Riley. Wskakuje więc na szczyt narożnika i powala Alexa Missile Dropkickiem! Następnie wynosi go plecami na barki... i wykonuje Ura Go To Sleep! Pin 1... 2... 3!!! Hideo Itami już wkrótce zawalczy ze zwycięzcą dzisiejszej walki wieczoru: Sami Zayn vs Tyler Breeze!

Breeze przenosi się na apron i powoli wstaje za pomocą lin. Zayn chce to wykorzystać. Również przenosi się na krawędź ringu i chwyta rywala. Zapowiada się DDT na apron... ale Breeze wyrywa się spod uchwytu i to on wykonuje DDT w krawędź ringu!!! Publiczność chantuje "Holy Shit!". Breeze wrzuca rywala do ringu i przypina 1... 2... Kickout!!! Tyler wściekły kopie w narożnik. Zmęczony, zdenerwowany i zły szuka sposobu na pokonanie przeciwnika. W końcu Breeze... wspina się na szczyt narożnika! Odwraca się do ringu, co zapowiada Moonsault... ale Zayn robi unik! Breeze chwiejąc się upada na corner, a Zayn natychmiast to wykorzystuje, by wyprowadzić Helluva Kick! Pin 1... 2... 3!!! Sami Zayn nadal jest NXT Championem! Pokonując Tylera Breeze'a kończy stary rozdział w swojej biografii i może skupić się na kolejnych wyzwaniach. A pierwszym z nim będzie Hideo Itami, który wychodzi na stage i bije brawo mistrzowi. Sami odbiera pas mistrzowski od sędziego i wznosi ku górze, po czym pokazuje Japończykowi co go czeka. Ten uśmiecha się. Widać, że jest gotów. NXT TakeOver: R Evolution przechodzi do historii. Kończymy wymianą spojrzeń między mistrzem, a nowym pretendentem.

Tydzień po wspaniałej gali TakeOver: R Evolution witajcie na kolejnym NXT w Full Sail University! Niemal od razu brzmi theme song NXT Championa - Samiego Zayna. Przy dużym cheerze wychodzi on na stage i prosi o mikrofon, a publiczność reaguje chantując klasyczne "Ole!'.

Sami Zayn: Tydzień temu live na NXT TakeOver: R Evolution w main evencie pokonałem Tylera Breeze'a i tym samym obroniłem NXT Championship! W ten sposób całkowicie zamknąłem stary rozdział i teraz mogę skupić się na całkowicie nowych wyzwaniach. Pierwszym takim wyzwaniem będzie pojedynek o pas mistrzowski z Hideo Itamim. Znam go bardzo dobrze ze scen niezależnym. Wiem, że jest niezwykle groźnym przeciwnikiem i jednym z najlepszych obecnie w NXT. Jednak... to wygrałem Fatal 4-Way, to ja później pokonałem Adriana Neville'a i tydzień temu Tylera Breeze'a, to ja jestem NXT... Championem! Jeżeli Hideo chce mi odebrać ten pas mistrzowski... to będzie musiał dać z siebie więcej niż sto procent.

Po chwili rozbrzmiewa muzyka Hideo Itamiego i sam pretendent pojawia się na stage'u, po czym spokojnie wchodzi do ringu i prosi o mikrofon.

Hideo Itami: Widzisz Sami... podobnie jak ty, by walczyć o ten pas mistrzowski musiałem pokonać trzech pozostałych rywali. Tydzień temu na NXT TakeOver: R Evolution pokonałem Alexa Riley'ego, Barona Corbina i Uhaa Nationa! Teraz zawalczę z Tobą i wiedz... wiedz, że ja zawsze daję z siebie więcej niż sto procent. Ja także Cię szanuję... ale gdy dojdzie do walki o pas mistrzowski... nie będzie tutaj chodziło o szacunek. Respekt odejdzie na bok... będzie się liczył tylko ten ring, ty, ja i to, kto zdobędzie decydujący pin lub podda przeciwnika. Takie są fakty Sami. Tak by the way... wszyscy wiedzą, że zanim przybyliśmy do NXT, to na scenach niezależnych to ja byłem tą większą gwiazdą. Pokonując Cię... udowodnię dlaczego nazywają mnie "Międzynarodową Sensacją".

Sami lekko uśmiechnął się...

Sami Zayn: Widzę, że wystarczyło podpisanie kontraktu z WWE i od razu stałeś się "Międzynarodową Sensacją". Jakoś przed przyjściem do NXT nie słyszałem, by ktoś Cię tak nazywał... chyba, że ty sam.

Hideo Itami: Sami, Sami, Sami... gdy dojdzie do naszej walki zobaczysz, że fakt iż ktoś wcześniej przybył do NXT i wcześniej zdobył pas mistrzowski wcale nie musi oznaczać iż jest lepszy. Miałeś po prostu duże szczęście. Szczęście... które skończy się w pojedynku ze mną. Pytanie tylko kiedy ten pojedynek? Rozumiem, że skoro wywalczyłem sobie title shota, to mogę wybrać termin walki? Może powiedzmy dzi...

Itami nie dokończył wypowiedzi, bo zabrzmiało "Break to Walls, Down!", a na stage przy olbrzymim cheerze wyszedł Generalny Manager NXT - Chris Jericho.

Chris Jericho: Panie i Panowie witajcie na... N... X... T!!! To lubię! To właśnie lubię... widzimy dwóch zawodników, którzy są pewni swoich umiejętności i zarówno jeden jak i drugi zasługuje na pas mistrzowski. Jednak tytuł jest tylko jeden... i walka o niego powinna odbyć się specjalnej gali... ostatniej gali w 2014 roku! 31 grudnia, zamknijmy ten rok dla WWE w naprawdę wyjątkowy sposób! Sami Zayn versus Hideo Itami o NXT Championship za dwa tygodnie! Jednak... wymyśliłem coś dla was, byście mieli robotę dzisiaj i za tydzień. Widzicie... Hideo Itami dzisiaj wskaże przeciwnika z którym Sami Zayn zawalczy w non-title matchu, co będzie walką wieczoru dzisiejszego NXT. Natomiast za tydzień role się odwrócą i to obecny mistrz wybierze przeciwnika Itamiemu. Zatem Hideo... kogo chcesz wskazać jako rywala Samiego?

Hideo Itami: Mogę wybrać absolutnie każdego?

Chris Jericho: Każdego!

Hideo Itami: Zatem... Sami. Zmierzysz się dzisiaj z zawodnikiem, które znasz doskonale. Jest to Twój odwieczny przyjaciel, a teraz rywal... Kevin... Owens!

Wow! Zabrzmiała muzyka Kevina i były Hardcore Champion wyszedł na stage! Sami Zayn wygląda na lekko zaskoczonego, ale i na gotowego do walki. Hideo wygląda na zadowolonego ze swojej decyzji. To się nam main event szykuje!

____________________________________________________________________________________________

Następne PPV...

http://2.bp.blogspot.com/-VrPgVA-39NQ/VHDIJThurmI/AAAAAAAAZCk/omfnYv8VbIc/s1600/Royal_Rumble2015.jpg

Royal Rumble 25 stycznia 2015!

____________________________________________________________________________________________

Wracamy po przerwie, a w ringu jest już Tye Dillinger. Czas na pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru! Rozbrzmiewa muzyka Bulla Dempsey'a i ten po chwili wychodzi na stage. Pewny siebie wchodzi do ringu i czeka na gong.

Walka #1

Bull Dempsey vs Tye Dillinger

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5674/3637_Bull_Dempsey.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1119/Tye_Dillinger_2_CutByJess_12May2014.jpg

Normal Match

Opis walki: Tye próbuje ruszyć na przeciwnika, ale natychmiast inkasuje potężny Clothesline. Dillinger wstaje za pomocą narożnika, po czym nadziewa się na Corner Splash! Bull ustawia sobie rywala i wchodzi na górną linę... Diving Headbutt! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Bull Dempsey

Kolejny, szybki squash na koncie Dempsey'a. Zadowolony opuszcza ring i celebruje zwycięstwo udając się na zaplecze.

Przenosimy się na zaplecze, gdzie JoJo jest gotowa do wywiadu z Lucha Dragons.

JoJo: Witajcie! Wraz ze mną są byli NXT Tag Tam Champions - Lucha Dragons! Kalisto, Sin Cara... czy zamierzacie wykorzystać swoją klauzulę rewanżową i co powiecie o walce sprzed tygodnia?

Kalisto: Tydzień temu straciliśmy pasy mistrzowskie na rzecz Enzo Amore i Colina Cassady'ego. Ciężko stwierdzić dlaczego do tego doszło... ale być może byliśmy zbyt mało skupieni i zbyt mało doceniliśmy przeciwników. Wraz z Sin Carą naprawimy to i na ostatnim NXT w 2014 roku odbierzemy to co jest nasze.

Sin Cara: Na pewno póki jesteśmy w grze, to nie odpuścimy pasów mistrzowskich bez walki. Lucha Dragons dadzą z siebie wszystko, by nie zawieść swoich fanów. Lucha! Lucha! Lucha!

Walka #2

Alexa Bliss vs Dana Brooke

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5438/Alexa_Bliss_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5893/Dana_Brooke_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Opis walki: Zaczynamy od razu kolejny pojedynek. Mamy zwarcie Alexy i Dany. Z niego zwycięsko wychodzi Brooke i zapina boczny Headlock. Bliss próbuje wyrwać się z uchwytu, odbijając się od lin, ale Dana dalej kontynuuje dźwignię, tyle że w parterze. W końcu Alexa podnosi się i kontruje kilkoma ciosami z łokcia, by wreszcie wydostać się z uchwytu. Mamy Irish Whip i Dropkick! Dana aż wypada z ringu po tej akcji, a Alexa przenosi się na apron, czeka aż przeciwniczka odwróci się i zaskakuje ją Tilt-a-Whirl Headscissors Takedown z apronu!!! Publiczność chantuje imię Alexy, a ta wrzuca rywalkę i wspina się na szczyt narożnika, by wykonać Diving Crossbody! Dana jednak wyrolowała ją i przeszła w pin! 1... 2... Kickout! Obydwie podrywają się i mamy Clothesline od Brooke! Po chwili kolejny! I mocny Body Slam! Bliss wstaje za pomocą narożnika, ale po chwili wpada na Handstand Corner Foot Choke! Dopiero, gdy sędzia wylicza do czterech to Brooke przerywa uchwyt. Po chwili Dana wynosi przeciwniczkę na barki i mamy Fireman's Carry Slam! Pin 1... 2... Kickout! Brooke szykuje się do Samoan Drivera, ale Bliss w ostatniej chwili zeskakuje za jej plecy i odpowiada Russian Legsweepem! Alexa wykorzystuje chwilę swojej przewagi i natychmiast wspina się na szczyt narożnika... Sparkle Splash!!! Pin 1... 2... 3!

Zwyciężczyni przez przypięcie: Alexa Bliss

Alexa celebruje zwycięstwo i dość szybko opuszcza ring, by przybić piątki ze swoimi fanami. Po chwili słyszymy, że ktoś jej bije prawo. To Chris Jericho widoczny na titantronie!

Chris Jericho: Gratuluję Alexa. Widzę, że jesteś w świetnej formie. Zobaczymy czy za tydzień też tak będzie. Widzisz... ty, Dana Brooke, Bayley, Becky Lynch, Emma i Eva Marie weźmiecie udział w sześcioosobowym Battle Royal. Zwyciężczyni na ostatniej gali NXT w 2014 roku zawalczy z Sashą Banks o NXT Women's Championship. Życzę powodzenia!

Po chwili wracamy do ringu, gdzie rozbrzmiewa muzyka Alexandra Ruseva i ten w towarzystwie Lany wychodzi na stage. Obydwoje wchodzą do ringu i Lana prosi o mikrofon.

Lana: Tydzień temu niepokonany, wspaniały atleta Alexander Rusev pokonał samego Mr. Money in the Bank AJ Stylesa na TakeOver: R Evolution. To byłby wspaniały wieczór dla całego NXT gdyby nie... pojawienie się... pojawienie się człowieka, którego ludzie nazywają Rhyno. Ten człowiek pojawił się od tak i chciał zaatakować bułgarskiego bohatera jakim jest Rusev. Kim jest Rhyno, by móc coś takiego robić? Za kogo on się do licha uważa?!

Alexander Rusev: Nakazaniye zhdet yego! (Czeka go kara!) Yesli vy nakhodites' v zadney komnate , a zatem pereyti zadnitsu na ring pryamo seychas! (Jeżeli jesteś na zapleczu, to rusz swój tyłek do ringu teraz!) Rhyno... zabieraj swoją dupę na ring, teraz!

Gra theme song Rhyno i ten pojawia się na stage'u przy dużym cheerze. Legenda ECW wchodzi do ringu i prosi o mikrofon.

Rhyno: Widzicie... nie wiem jak jest tam gdzie pochodzicie, ale u nas nie lubi się ludzi, którzy ponoszą się jakby to był ich teren, a wcale tak nie jest. Lana... spytałaś kim jestem, bym mógł przeciwstawiać się Twojemu chłoptasiowi. Odpowiem Ci... nazywam się Rhyno! Jestem ludzką bestią! Ostatnim, oryginalnym ECW Championem w historii! Ty chłoptasiu... jesteś nikim w porównaniu do mnie, rozumiesz to?

Alexander Rusev: Może przekonamy się o tym walcząc?

Rusev i Rhyno zaczęli się przepychać, choć Lana nie chce by doszło do ich walki...

Rhyno: Ok! Chcesz walki? Dostaniesz ją za tydzień! Ty i ja! No DQ! W starym, old schoolowym stylu... co ty na to?

Alexander Rusev: Masz to!

Doszło jeszcze do wymiany spojrzeń, po której Rusev opuścił ring i zdenerwowany wraz z Laną udali się na zaplecze. Natomiast Rhyno pozwolił sobie na tauntowanie wraz z publicznością.

smackdown_logo__rebranding__by_sub1987thai-d581rya.jpg

Nie przegap najbliższego, 800-tnego wydania SmackDown!

Wracamy po reklamach, a z głośników rozlega się "Say It To My Face". Na stage wychodzi Alex Riley! "A-Ry" podkręca publiczność do dopingów i nakręcony wchodzi do ringu. Po chwili gra "#MMMGORGEOUS" i z zaplecza wychodzi Tyler Breeze ze swoim telefonem. Oczywiście w charakterystyczny dla siebie sposób przegląda się w ekranie smartfona, w międzyczasie idąc do ringu. Tyler kładzie się jeszcze na narożniku, a sędzia daje znak, by rozpocząć już tę walkę.

Walka #3

Alex Riley vs Tyler Breeze

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2273/Alex_Riley_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3344/Tyler_Breeze_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Opis walki: Zaczynamy kolejny pojedynek. Wydaje się, że będzie klincz, ale Tyler zaskoczył przeciwnika od razu przechodząc w Waist Lock. Mamy Takedown i przejście do Front Face Locku w parterze. Alex kontruje odpychając rywala do narożnika i tam przechodząc do serii Shoulder Thrustów. Mamy Irish Whip w przeciwległy corner i szarżę, po której następuje Corner Clothesline w wykonaniu Riley'ego. Do tego Body Slam, po czym A-Ry wspina się na górną linę. Tyler zauważa jednak niebezpieczeństwo i szybko opuszcza ring. Alex jednak nie zwleka i Diving Clotheslinem poza ring powala Tylera! Riley nie przerywa natarcia, tylko podnosi przeciwnika i zamierza głową cisnąć go o apron, ale ten blokuje atak i wyprowadza Backhand Chop! Tyler wrzuca Alexa do ringu, a sam wchodzi na szczyt narożnika i wykonuje Missile Dropkick! Pin 1... 2... Kickout. Alex szykuje się do Back Suplexu... ale Tyler zeskakuje za jego plecy i odpowiada mocnym Enzuigiri! Riley zamroczony pada na matę, a Breeze przypina 1... 2... Kickout. Tyler chce wyprowadzić Superkick, ale Alex przechwytuje w porę jego nogę! Wykręca go... Lifting DDT! Pin 1... 2... Kickout! Breeze wstaje za pomocą lin, a Riley rusza na niego, ale Back Body Dropem zostaje wyrzucony poza ring! Tyler bierze rozbieg... i Baseball Slidem wbija Alexa w barierkę oddzielającą ich od publiczności! Breeze wraca na ring, ponownie bierze rozbieg... Somersault Plancha! Świetna akcja! Książę Piękności wrzuca oponenta do ringu i szykuje się do Beauty Shot... ale Alex robi unik, po czym wynosi przeciwnika na barki i wykonuje Fireman's Carry Cutter! Pin 1... 2... Kickout! Riley wspina się na szczyt narożnika! Szykuje się do akcji kończącej... ale Breeze podrywa się i podcina przeciwnika atakując liny! Do tego jeszcze wyprowadza Enzuigiri! Riley spada z cornera, a po chwili nadziewa się na Beauty Shot! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Tyler Breeze

Tyler wygrywa! Szczęśliwy szybko opuszcza ring i sięga po swój telefon. Przeglądając się opuszcza powoli arenę.

http://s2.postimg.org/sw49hjbtl/20141022_WM31_EVENT_LOGO_2.png

WrestleMania XXXI już 29 marca 2015 na Levi's Stadium w Santa Clara, California!

Rozlega się muzyka Kevina Owensa, a to oznacza, że czas na main event dzisiejszego NXT! Były Hardcore Champion pojawia się na arenie przy zgaszonym świetle i reflektorze skierowanym jedynie na niego. Pewny siebie przemierza rampę i nie zwracając uwagi na buczenie wchodzi do ringu. Kevin Owens na NXT! W końcu gra theme song Samiego Zayna i NXT Champion przy dużym cheerze i chantach wychodzi na stage. Widać, że jest nakręcony i gotowy do pojedynku z niegdyś swoim tag team partnerem. Szykuje się arcyciekawe starcie!

Main Event

NXT Champion Sami Zayn vs Kevin Owens

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/3956_Sami_Zayn.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/Kevin_Owens_3_cut_by_Danger_Liam_3.jpg

Normal Non-Title Match

Opis walki: Zaczynamy walkę wieczoru... od szybkiego opuszczenia ringu przez Kevina. Sami nie ma zamiaru bawić się w gry przeciwnika, więc ku uciesze publiczności rusza za nim. Owens ucieka przez Zaynem wokół ringu, po czym wskakuje z powrotem do kwadratowego pierścienia i po chwili zaskakuje rywala kopnięciami. Kevin podnosi Samiego i Irish Whipem wysyła na liny. Ten jednak sprytnie chwyta się lin i podciąga je od razu gdy Owens rusza z szarżą, tym samym pozbywa się go z ringu. Zayn nie traci czasu tylko od razu odbija się od lin i mamy znakomite Over The Top Rope Somersault Plancha! Publiczność natychmiast kwituje tę akcję dużym cheerem, a Sami wrzuca rywala do ringu, natomiast sam wspina się na szczyt narożnika. Czeka tylko aż przeciwnik wstanie i powala go Dropkickiem! Pin 1... 2... Kickout. NXT Champion podnosi oponenta, a ten w końcu kontruje wyprowadzając Punch w korpus. Po chwili mamy Headbutt, a następnie Kevin z całej siły ciska Samiego barkiem w ringpost! Schoolboy Pin 1... 2... Kickout. Owens podnosi Zayna w Waist Locku tylko po to, by wykonać German Suplex! Mistrz ucieka do narożnika, ale tam Kevin dopada go Cannonball z rozbiegu! Pin 1... 2... Kickout! Owens powoli przejmuje inicjatywę w ringu. Podnosi przeciwnika i wyprowadza mu mocny Punch. Następnie odbija się od lin i mamy Neckbreaker. Pin 1... 2... Kickout. Kevin podnosi rywala i Irish Whipem wysyła w narożnik. Po chwili rusza na niego z szarżą, ale ten kontruje kopnięciem. Sami momentalnie wspina się na górną linę i mamy Diving Crossbody... ale Kevin go przechwycił, wyniósł i po chwili wykonał Go Home Driver! Pin 1... 2... Kickout! Wściekły Owens podchodzi do narożnika. Spogląda jeszcze czy przeciwnik na pewno leży, po czym odbija się najpierw od drugiej, a następnie od trzeciej liny, by wykonać Moonsault! Zayn jednak zrobił unik! Sami podnosi się i po chwili wykonuje Blue Thunder Bomb!!! Pin 1... 2... Kickout! Kevin od razu ucieka do narożnika. Sami rusza, by wyprowadzić Helluva Kick, ale atak został zablokowany! Owens obraca rywalem... Superkick! Zayn zamroczony pada na matę, a Owens wspina się na szczyt narożnika... Senton Bomb! Pin 1... 2... Kickout! Kevin nie może w to uwierzyć! Natychmiast szykuje się do wykonania Package Piledriver, ale Sami niespodziewanie kontruje Back Body Dropem! Kevin wstaje za pomocą cornera... Helluva Kick! Pin 1... 2... Kickout!!! Sami nie może w to uwierzyć! Podnosi przeciwnika, jedną ręką trzyma Wrist Lock, a drugą wyprowadza Knife-Edge Chop, by następnie wykonać Springboard Tornado DDT! Pin 1... 2... Kickout!!! Sami powoli podnosi Kevina, a ten wyprowadza Enzuigiri z zaskoczenia! Do tego Irish Whipem wysyła na liny... Pop-Up Powerbomb! Pin 1... 2... Zayn chwycił liny!!! Kevin nie może w to uwierzyć! Podnosi przeciwnika i kieruje się z nim w kierunku narożnika. Wrzuca go na samą górę i sam w wspina się na szczyt narożnika. Szykuje się Package Piledriver ze szczytu cornera... ale Sami w porę blokuje akcję, a następnie wyprowadza serię Headbuttów i zrzuca rywala z narożnika. Sam Zayn... wykonuje... 450 Splash!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Nakręcony NXT Champions podnosi oponenta i Irish Whipem wysyła w corner. Szarża... Helluva Kick! Pin 1... 2... 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie: NXT Champion Sami Zayn

Sami wygrywa! Imponująca końcówka i NXT Champion może celebrować zwycięstwo. On sam jednak prosi jeszcze o mikrofon...

Sami Zayn: Hideo! Przed chwilą pokonałem rywala którego mi wskazałeś. Zobaczymy jak ty poradzisz sobie za tydzień. Widzisz... Twoim oponentem będzie człowiek, który rozpoczynał moją drogę do tego mistrzostwa... Antonio Cesaro! Powodzenia Itami! Będzie Ci potrzebne!

Sami odrzucił mikrofon i wrócił do świętowania zwycięstwa. Antonio Cesaro vs Hideo Itami w main evencie NXT już za tydzień! Tymczasem my widzimy się na specjalnym, 800-tnym wydaniu SmackDown!. Do zobaczenia!

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-385873

:arrow: Pierwszy segment ok, tylko co zawodników głównego rosteru robi na NXT? PS Od kiedy Hideo zna Angielski? :shock: :lol:

:arrow: Bull squashuje rywala, jak nikt nigdy nikogo u Ciebie ;) Czyli raczej Monster-heel, a nie podjadacz batoników jak w WWE :D Zobaczymy w przyszłości co z niego zrobisz.

:arrow: Wywiad krótki, rzeczowy.

:arrow: YES! Dana tam gdzie jej miejsce - jako jobberka :D W prawdziwym świecie jest to chyba najbardziej irytująca mnie postać... a wracając do diary - fajnie, że Jericho ustala takie ciekawe walki na NXT za dwa tygodnie, tylko nie przesadzaj, pamiętaj że to nie specjal a zwykła gala.

:arrow: Rhino idzie na Ruseva więc jest wykorzystany lepiej, niż normalnie w NXT. Kolejny plus twojego diary :P

:arrow: Cieszy, że Breeze pokonał średniawego ogólnie Riley'a, bo choć lubię tego drugiego to Tyler jest ciekawszy...

:arrow: What the...? KO przegrał z zawodnikiem rozwojówki? Świetna promocja mistrza, lecz Owens stracił na tej porażce trochę... Za tydzień Cesaro vs. Itami... będzie się działo, i biorąc pod uwagę że Szwajcar to u Ciebie były WWE Champion to MUSI on poskładać Itamiego, ewentualnie przegrać nie czysto. Mam nadzieję, że Hideo nie przejmie pasa, bo Sami tak naprawde nie miał okazji pokazać się jako mistrz.

Trzymasz się tego, że NXT trwa godzinę, bo twoja gala była krótka :P Wyszła fajnie i czekam, co dalej w NXT oraz WWE Hardcore Justice!

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-385877

Weekend wolny, to mogę komentować ;)

Zaczynamy od razu z grubej rury i mamy dobry segment z udziałem Zayna i Itami'ego. Obaj dobrze się sprzedają, a decyzja o wybieraniu przeciwników również ciekawa. Szybko szykujesz nam PPV od NXT, ale to dobrze.

Pierwsza walka w historii twojego NXT (jeśli chodzi o tygodniówkę) i od razu squash. Widać, że wrócisz do promocji Bulla. Ciekawe co z tego wyniknie, bo musisz mu dać jakiś ciekawy gimmick, żeby coś znaczył.

Wywiad luchadorów utrzymany w starym, dobrych dla nich stylu. Pewnie teraz czeka ich rewanż o pasy tag team, a potem główny roster czeka.

Alexa wygrywa i bardzo dobrze, bo jakoś bardziej ją lubię. Ciekawa zapowiedź Chrisa i wydaje mi się, że Bliss ma duże szanse na zwyciestwo w tym pojedynku.

Fajnie, że Rusev szybko wrócił u ciebie do gimmicku Bułgara, bo robienie na siłe z niego Ruska mu nie pomoże. Fajnie, że tłumaczysz ten jego język, bo ja bym nie zrozumiał :) Obydwaj pokazali dobry poziom, ale trochę liczyłem na ich walkę na PPV.

Dobrze, że nie podłożyłeś Tylera Alexowi. Czekam na coś więcej dla Breeze'a.

Końcówka to duża dominacja Sami'ego, może trochę za duża, ale w końcu trzeba promować mistrza. Oczywiście mistrz musiał ogłosić rywala Hideo i wybór Cesaro to bardzo dobry pomysł, bo nie ma teraz nic do roboty, a tak to może pokaże się z dobrej strony.

Jak już Paul zauważył gala króka, ale tak jak NXT przewidziana na godzinę. Widać, że starasz się to prowadzić po swojemu i chwała ci za to. Póki co jest dobrze i czekam na następny odcinek ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-385976

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/09/20140919_BreakingNews_LIGHT_home.jpg

Czas na kolejną porcję newsów związaną z moimi diary WWE Hardcore Justice!

:arrow: Decyzja Vince'a McMahona o zakończeniu działalności jako prezes WWE zaskoczyła wszystkich. WrestleMania XXXI będzie ostatnią galą jaką będzie kontrolował jako Chairman. Prawdopodobnie na RAW poznamy nowego właściciela WWE. Kto to będzie? Mówi się, że Vince nie chce iż był to ktoś z jego rodziny i woli, by była to nowa, świeża krew. Wszystko zależy od tego czy znajdzie się chętny do kupna federacji.

:arrow: Erick Rowan, Heath Slater i Xavier Woods zostali przeniesieni do działu alumni na stronie WWE.com. Cała trójka została zwolniona w ciągu dwóch dni po ostatnim RAW is Hardcore. Przeniesiony został także profil Edge'a, ale to w związku z tym iż on definitywnie zakończył już karierę w ringu. Nie wiadomo jaki los czeka Christiana, który po walce z Johnem Ceną na TLC na pewno zrobi sobie kilka tygodni wolnego. Blisko pożegnania z WWE jest też Rey Mysterio. Jego kontrakt wygasa tuż po WrestleManii XXXI i tym razem nie zostanie już przedłużony. WWE negocjuje nadal przedłużenie umowy z Brockiem Lesnarem, który na razie storyline'owo leczy kontuzję.

:arrow: Shawn Michaels nie powróci do ringu jeżeli nie da zgody na to The Undertaker. COO rozmawiał z Michaelem Colem w jego cotygodniowym wywiadzie na YouTube na temat jego ewentualnego powrotu do walki. "HBK" przyznał, że czasami ma ochotę "skopać dupę" CM Punkowi i robi wszystko, by się powstrzymać, ale nerwy mu puszczają i częstuje WWE World Heavyweight Championa swoim Sweet Chin Music. Jednak na razie tylko na tyle może sobie pozwolić.

:arrow: WWE ogłosiło iż 4 stycznia 2015 odbędzie się specjalna gala New Year's Revolution. Będzie to powrót tego PPV po ośmiu latach. Wcześniej było ono organizowane pod szyldem RAW. Teraz zarząd WWE planuje zrobić serię kilku gal w roku, które będzie organizowało z zaskoczenia oraz chce skupić większą uwagę na promocji specjalnych live eventów. Po New Year's Revolution jako kolejne PPV odbędą się: Royal Rumble 25 stycznia, FastLane 22 lutego i WrestleMania XXXI 29 marca. Być może pomiędzy FastLane, a WrestleManią także odbędzie się jakiś specjalny event.

:arrow: Wciąż nie jest pewne z kim The Undertaker zawalczy na WrestleManii XXXI w obronie swojego streaku. Obecnie seria "Deadmana" wynosi 22:0 po tym jak na poprzedniej WrestleManii pokonał The Rocka. W tej chwili jako potencjalnych rywali Takera wymienia się Bray'a Wyatta, Johna Cenę i Stinga. Kto to jednak będzie? Nie wiadomo.

:arrow: Jeżeli chodzi o dalsze plany na WrestleManię XXXI to niemal pewna jest ostatnia walka Hulka Hogana. "Hulkster" trenuje cały czas i szykuje się, by wrócić na "one more match". Tutaj jednak też nie ma pewności co do tego z kim Hogan miałby zawalczyć na największej scenie ze wszystkich. Co ciekawe podobnie jak w przypadku The Undertakera tutaj wśród potencjalnych rywali także wymienia się zarówno Johna Cenę jak i Stinga.

:arrow: Zarząd planuje dużą walkę wieczoru na WrestleManii XXXI z udziałem byłych gwiazd scen niezależnych. Kreatywni myślą nad dobraniem 3 lub 4 osób, które prowadziłyby ze sobą o WWE World Heavyweight Championship w trakcie Road to WrestleManii.

Od następnego SmackDown! postaram się, by paczki wstawiać po trzech odcinkach (RIH, NXT i SD!) jako małe podsumowanie weeku w WWE. Przy następnych paczkach postaram się także odpowiadać na Wasze komentarze. Ciao ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386022

SmackDown! 19.12.2014

Van Andel Arena, Grand Rapids, Michigan

Witajcie na specjalnym, osiemsetnym wydaniu SmackDown! Jesteśmy tuż po gorącym RAW is Hardcore poświęconym nagrodom Slammy Awards. Poznaliśmy na nim pierwszych trzech uczestników Royal Rumble Matchu, są to: Antonio Cesaro, John Cena i... Sting! "Ikona" po raz pierwszy w karierze weźmie udział w tym pojedynku! Dzisiaj również nie powinniśmy narzekać na brak atrakcji: Zack Ryder będzie bronił mistrzostwa interkontynentalnego przeciwko Kurtowi Angle, a w main evencie WWE World Heavyweight Champion CM Punk zawalczy w pojedynku z nieznanym nam na razie zawodnikiem. Nie przedłużając... po prostu zaczynajmy!

A zaczynamy od mocnego otwarcia, bo od usłyszenia "Sexy Boy"! To oznacza jedno... na stage wychodzi COO - Shawn Michaels! "HBK" jest przywitany dużym cheerem, a on sam uśmiechnięty klęka na stage'u, po czym podskakuje i w tym momencie strzelają fajerwerki. Widać, że COO jest w dobrym humorze. Shawn wchodzi do ringu i prosi o mikrofon.

Shawn Michaels: Witajcie na osiemsetnym wydaniu SmackDown!!! Nieco ponad piętnaście lat temu miałem przyjemność otwierać pierwszy odcinek SmackDown! i co ciekawe... pełniłem wtedy rolę Komisjonera. Po ośmiuset galach historia zatoczyła koło i jestem tu przed Wami jako COO, z czego bardzo się cieszę! Mam Wam do przekazania kilka nowin. Pierwsza... 4 stycznia odbędzie się specjalna gala PPV, która powraca po ośmiu latach... New Year's Revolution! Będziecie mogli ją oglądać za pośrednictwem WWE Network za... <9,99!> 9,99 dolarów! Main Eventem tej gali będzie Elimination Chamber Match o WWE World Heavyweight Championship! Ponadto odbędzie się Elimination Chamber Match o Intercontinental Championship! Kto pojedzie na tą galę w roli mistrza? Ciężko stwierdzić, bo zarówno dzisiaj jak na RAW is Hardcore Old School dojdzie do obrony obydwóch tytułów mistrzowskich. Dzisiaj obecny Intercontinental Champion Zack Ryder zawalczy z Kurtem Angle, który wykorzystuje swój rewanż za TLC. Dzisiaj też dowiemy się kto zawalczy z CM Punkiem na gali Old Schoo...

O wilku mowa... wystarczyło wspomnieć o CM Punku, a momentalnie zabrzmiało "Cult of Personality", po czym na stage wychodzi sam WWE World Heavyweight Champion. Widać, że nie jest w najlepszym humorze. Wchodzi do ringu i prosi o mikrofon.

CM Punk: Za kogo do kurwy nędzy ty się uważasz?!

Shawn Michaels: Jestem COO tej organizacji?

CM Punk: Drugi raz zaatakowałeś WWE World Heavyweight Championa. Do tego zarządzasz bym zawalczył dzisiaj i w poniedziałek na Old School RAW is Hardcore bronił WWE World Heavyweight Championship. Jakby tego było mało ot tak ogłaszasz jakąś dodatkową galę PPV na której mam wejść do komory eliminacyjnej. Co to ma być?!

Shawn Michaels: Wiem Punk, że ty jako mistrz wszędzie będziesz wyczuwał podstęp, gdy pojawi się okazja, by ktoś inny odebrał Ci pas mistrzowski. Ale o tym, że nagle zostanie zorganizowana gala New Year's Revolution... zadecydował zarząd i prawdopodobnie to nie będzie taki jedyny event "niespodzianka" w następnych tygodniach. Co do Ciebie i Twojej obrony pasa mistrzowskiego na Old School RAW is Hardcore... podjąłem decyzję w jaki sposób zostanie wyłoniony pretendent. Właśnie dzisiaj... na osiemsetnym wydaniu SmackDown!... dojdzie do przedsmaku Royal Rumble! 10-Man Battle Royal! Zwycięzca zawalczy z Tobą w poniedziałek! Dobrze też, że przypomniałeś mi iż miałem powiedzieć wszystkim kto będzie Twoim rywalem dzisiaj... to będzie ten człowiek!

"Time to play the game!" zabrzmiało z głośników! Przy wielkim cheerze z młotem w ręku wbiegł do ringu Triple H! CM Punk natychmiast uciekł przerażony na rampę...

Shawn Michaels: Widzisz Punku... powiedziałeś na RAW is Hardcore, że nie będziesz bronił pasa mistrzowskiego przeciwko Triple H'owi. Ale to nie znaczy, że nie możesz zawalczyć z nim w non-title matchu. A dokładniej... w Steel... Cage... Matchu!

Triple H: Punk! Możesz myśleć, że nieczysto zagrywając ujdzie Ci to wszystko na sucho... jednak nie gdy wchodzisz do gry z Triple H'em! Dzisiaj Cię dopadnę i skopię Twoje dupsko! Bo to ja... stanowię... tę... grę!!!

Zabrzmiała ponownie muzyka Triple H'a, a CM Punk cofnął się wściekły na stage. Zdenerwowany WWE World Heavyweight Champion przygląda się Hunterowi, który staje na narożniku i pokazuje mu gest "Suck It!". Czeka nas wspaniała walka wieczoru!

http://i1240.photobucket.com/albums/gg487/Kamil_Gieroba/NewYearsRevolution%20Logo_zpswc22jpi9.png

New Year's Revolution już 4 stycznia!

Wracamy po przerwie. W ringu są już: Antonio Cesaro, Bray Wyatt, Chris Jericho, Daniel Bryan, Dean Ambrose, John Cena, Kane, Randy Orton i Seth Rollins. Czekamy na ostatniego uczestnika Battle Royal. W końcu rozlega się "I walk alone", a na stage wybiega Batista! Witany jest dużym cheerem. "Animal" wykonuje swój taunt wystrzeliwania, po czym naprawdę wystrzeliwują fajerwerki ze stage'u. Dave wchodzi do ringu i można rozpocząć to Battle Royal!

Walka #1

Antonio Cesaro vs Batista vs Bray Wyatt vs Chris Jericho vs Daniel Bryan vs Dean Ambrose

vs John Cena vs Kane vs Randy Orton vs Seth Rollins

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_2_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista_2_CutByJess_31January2014.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/4165_Bray_Wyatt.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/1576_Chris_Jericho.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_7_cut_by_Danger_Liam.jpgvs

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/dean_ambrose_18.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/John_Cena_13_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy_orton_31.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/sethrollins_cutbygameelite.jpg

10-Man Battle Royal for #1 Contender to WWE World Heavyweight Championship

Opis walki: Od razu każdy rusza na każdego i tak podzielili się wszyscy na pięć par walczących przy narożnikach i na środku ringu. Dean wymienia ciosy z Sethem, Antonio z Chrisem, John z Batistą, Daniel z Randym, a Bray z Kanem. Da próbuje wyrzucić z ringu Cenę ponad narożnikiem, ale ten skutecznie broni się wyprowadzając kilka Punchy w głowę. Animal zostawia Johna i dołącza do Daniela, by okopywać Randy'ego. Po drugiej stronie ringu Kane próbuje wyeliminować Wyatta, ale ten pozostaje na apronie i chwytając się liny nie pozwala na wyrzucenie z ringu. Trwa też zaciekły brawl między Deanem Ambrosem, a Sethem Rollinsem. Rollins robi unik przed ciosem Ambrose'a i wyprowadza mu Spin Kick. Dean pada na kolana i natychmiast inkasuje Avada Kedavra! Rollins chce go wyrzucić z ringu, ale ten utrzymuje się na apronie i do tego chwycił Setha, by przerzucić go ponad linami na krawędź ringu. Obydwaj jeszcze częstują siebie nawzajem Punchami... ale w końcu Kane eliminuje ich, najpierw uderzając głowami o siebie, a następnie wyrzucając poza ring! Pozostało ośmiu. Natychmiast na Kane'a rusza Bray, który częstuje go mocnym podbródkowym. Tymczasem... Randy wykonuje RKO na Danielu! Po chwili Clotheslinem eliminuje Batistę! Viper mocno się nakręcił, ale momentalnie ruszył na niego John Cena, który częstuje go Gut Kickiem, a następnie wynosi na barki... FU... nie! Orton wylądował na nogach i mamy RKO dla Ceny! Chris odwraca Randy'ego... RKO! W końcu Cesaro zatrzymał zapędy nakręconego Ortona wyrzucając go w powietrze i częstując Very European Uppercutem! Antonio chwyta Randy'ego za nogi... i mamy Cesaro Swing! Publiczność odlicza wszystkie obroty, aż doszło do sześciu i w końcu Daniel przerwał akcję Dropkickiem! Wygląda na to, że między obydwoma narodziła się chwilowa współpraca, bo wspólnymi siłami wyrzucają Ortona z ringu! Pozostała szóstka: Cesaro, Jericho, Bryan, Wyatt, Kane i Cena. O ile przed chwilą Antonio i Daniel współpracowali, tak teraz rozpoczęli wymianę ciosów między sobą. Kane próbuje wyeliminować Wyatta wyrzucając go ponad narożnikiem, ale pojawia się Cena... John... on eliminuje jednocześnie Kane'a i Bray'a!!! Publiczność reaguje heatem, ale Cena tego dokonał! Pozostał on, Cesaro i Bryan! John rusza na pozostałych dwóch przeciwników i powala ich Clotheslinem! Cena ciska najpierw Cesaro, a następnie Bryana w narożnik i rusza na nich Corner Clotheslinem po czym obydwóch wynosi na barki!!! Cesaro jednak zeskakuje za jego plecy, czego on nie zauważa i wykonuje FU na Bryanie! Cena wstaje i odwraca się do Szwajcara, który częstuje go Gut Kickiem i wykonuje Neutralizer! Daniel próbuje wstać za pomocą lin, ale Antonio podnosi Johna i ciska go prosto w Bryana, po czym obydwaj wylatują poza ring!!! Antonio Cesaro zostaje pretendentem do WWE World Heavyweight Championship!

Zwycięzca i nowy pretendent do WWE World Heavyweight Championship: Antonio Cesaro

Antonio Cesaro zawalczy z CM Punkiem na Old School RAW is Hardcore o WWE World Heavyweight Championship!!! Szykuje się nam znakomity main event poniedziałkowej gali. Szwajcar dostanie title shota na ten pas po raz pierwszy od lipcowego Money in the Bank, gdy to przegrał rewanż z Brockiem Lesnarem. Szczęśliwy Cesaro celebruje zwycięstwo, bo naprawdę ma co świętować. Pokazuje, że pas mistrzowski zawiśnie wokół jego talii. Czy tak będzie? Przekonamy się na Old School RAW is Hardcore!

Przenosimy się do strefy wywiadów. Byron Saxton ma gościa w postaci... Kurta Angle.

Byron Saxton: Witam wszystkich WWE Universe. Wraz ze mną jest pretendent do Intercontinental Championship - Kurt Angle. Kurt... powiedz nam co czujesz tuż przed walką z Zackiem Ryderem i jak skomentujesz jego wygraną na TLC?

Kurt Angle: Decydując się na 6-Man Ladder Match na TLC chciałem pokazać wszystkim, że Kurt Angle niezależnie od wieku jest w stanie pokonać nawet kilku rywali naraz i obronić tytuł mistrzowski. Niestety... pomyliłem się. Przegrałem. To jednak nie zmienia faktu, że Zack Ryder za kilka chwil zmierzy się z jednym z najwspanialszych z obecnie żyjących zawodowych wrestlerów. To nie zmienia faktu, że Zack Ryder będzie bronić mistrzostwa w pojedynku z samym medalistą Igrzysk Olimpijskich. To nie zmienia faktu, że nadal jestem "Cyborgiem". Zack... na TLC odniosłeś prawdopodobnie największe zwycięstwo w swojej karierze. Jednak Twoja chwila triumfu skończy się dzisiaj... gdy ja, Kurt Angle skopię Ci dupę i poddam Cię przez Ankle Lock lub przypnę po Olympic Slam. It's true! It's damn true!

http://www.pwmania.com/wp-content/uploads/2013/03/old-school-raw.jpg

Old School RAW is Hardcore!

Specjalna gala której main eventem będzie walka o WWE World Heavyweight Championship pomiędzy CM Punkiem, a Antonio Cesaro!

Ponadto będzie mnóstwo powrotów gwiazd.

Nie przegap!

Wracamy po reklamach, a przed nami walka o Intercontinental Championship! Gra już muzyka Kurta Angle i ten przy dużym cheerze wychodzi na stage, po czym wykonuje swój klasyczny taunt skwitowany wystrzałem fajerwerków. "Cyborg" skupiony przemierza rampę i wchodzi do ringu. Teoretycznie Zack Ryder nie powinien mieć z nim jakichkolwiek szans w bezpośrednim pojedynku. Ale czy rzeczywiście tak będzie? Intercontinental Champion pewny siebie wychodzi na stage przy grającym w tle "In the Middle of it Now". Zack spokojnie wchodzi do ringu i staje twarzą w twarz z przeciwnikiem.

Walka #2

Intercontinental Champion Zack Ryder vs Kurt Angle

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/627/3074_Zack_Ryder.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/kurt_angle_g4s.jpg

Normal Match for Intercontinental Championship

Opis walki: Zack niespodziewanie chce na starcie uścisnąć dłoń przeciwnikowi. Kurt podejrzliwie przygląda się rywalowi... i w końcu akceptuje gest patrząc mu w oczy. Po chwili obydwaj ustawiają się... i mamy klincz. Zwycięsko z niego wychodzi Kurt, który natychmiastowo przechodzi do bocznego Headlocku. Zack odpycha przeciwnika na liny i próbuje wyrwać się z uchwytu, ale ten dalej kontynuuje dźwignię, tyle że w parterze. Ryder w końcu podnosi się i kontruje kilkoma ciosami z łokcia, a następnie mamy Jawbreaker. Kurt rusza po chwili na przeciwnika, ale zostaje potraktowany Flapjackiem. Pin Zacka... ale tylko one count i Zack przechodzi do Chin Locku. Stara się jak najbardziej osłabić oponenta. Kurt podrywa się i siłowo rozrywa uchwyt, po czym wykonuje Side Belly to Belly Suplex! Pin 1... 2... Kickout! Cyborg przechodzi do Bodyscissors. Kontynuując dźwignię przekręca się z przeciwnikiem po ringu tak, by być jak najdalej od lin. Zack walczy z bólem i w końcu kontruje uderzając z łokcia w nogi przeciwnika. W końcu Ryder rozrywa uchwyt, po czym sam przechodzi... w Single Leg Boston Crab! Kurt został zaskoczony tą akcją, ale radzi sobie świetnie czołgając się i chwytając liny. Zack przerywa uchwyt, ale po chwili ma zamiar ponownie zapiąć dźwignię. Kurt jednak sobie świetnie radzi odkopując go. Ryder po chwili wraca po przeciwnika, a ten robi unik i mamy German Suplex! Po chwili kolejny German Suplex! Nadchodzi trzeci... ale Zack chwyta się lin, po czym odpychając się od niej przechodzi w Roll Up! 1... 2... Kickout i Roll Up w wykonaniu Kurta! 1... 2... Jacknife Pin Rydera! 1... 2... Kickout! Schoolboy Pin Angle'a! 1... 2... Kickout! W końcu obydwaj podrywają się i mamy Double Clothesline! Obydwaj powalili siebie w tym samym czasie! Sędzia zaczyna ich wyliczać! Przy pięciu zaczyna podnosić się Kurt, przy sześciu Zack i obydwaj wracają na nogi. W końcu mamy wymianę ciosów! Punch za Punch! W końcu z inicjatywą z tej wymiany wychodzi Angle... ale Ryder robi unik przed ciosem... i wykonuje German Suplex! Nie przerywa uchwytu, a to oznacza kradzież kombinacji Kurta! Drugi German Suplex! Nadchodzi trzeci German... ale Kurt w końcu kontruje, Snapmarem i sam przechodzi w Ankle Lock!!! Publiczność chantuje "Let's Go Kurt!", a Zack walczy z bólem! W końcu... Ryder przekręca się tak, że Angle barkiem ląduje w ringpoście! Zack czeka do odpowiedniego momentu i mamy Rough Ryder!!! Mistrz wykorzystuje okazję i od razu wspina się na szczyt narożnika! Nadchodzi 450 Splash... ale Kurt zrobił unik! Zack podnosi się... i mamy Olympic Slam w wykonaniu Kurta! Pin 1... 2... ktoś wyciąga sędziego z ringu! To Tyson Kidd! Sędzia kłóci się z nim, a do ringu wpada... Cody Rhodes, który odbija się od lin i mamy Beautiful Disaster dla Kurta! Oczywiste DQ!

Zwycięzca przez dyskwalifikację: Kurt Angle; Zack Ryder nadal Intercontinental Championem!

Zack zadowolony klepie Cody'ego po plecach i dołącza do nich Tyson. Kidd podnosi Angle'a i wykonuje Swinging Fisherman Suplex! Ryder wspina się na szczyt narożnika... 450 Splash! Co to ma do licha oznaczać?!

Zack Ryder: Widzisz Kurt... nie odbierzesz mi tytułu Interkontynentalnego, bo "Broski" nigdy nie chodzi sam... Ja, Cody Rhodes i Tyson Kidd mamy dość tego iż nikt nie traktuje nas na poważne! Nawet ty Kurt, choć na TLC odebrałem Ci Intercontinental Championship. Od teraz gdy będziemy w trójkę... wszyscy będą się nas obawiać! Wiecie dlaczego? Bo tworzymy "Suicide Crew"!

Zack odrzucił mikrofon, a Cody podniósł jeszcze próbującego wstać Kurta i wykonał Cross Rhodes! Ryder, Rhodes i Kidd wstali w trójkę. Zack wniósł pas mistrzowski, a Cody i Tyson wznieśli palce ku górze.

Ponownie wracamy do strefy wywiadów, tym razem z Byronem Saxtonem jest WWE World Heavyweight Champion CM Punk.

Byron Saxton: Wraz ze mną jest WWE World...

CM Punk: Nie mam czasu Saxton, by odpowiadać na Twoje denne pytania. Shawn! Udało Ci się! Chciałeś bym tak czy siak walczył z Triple H'em... zrobiłeś to. Chciałeś bym na Old School RAW is Hardcore bronił pasa mistrzowskiego? Masz to. Zmierzę się z Antonio Cesaro o swoje WWE World Heavyweight Championship. W sumie... to dobrze. Nigdy nie miałem okazji, by zemścić się na Cesaro za jego cashing Money in the Bank na pierwszym RAW is Hardcore. Na New Year's Revolution pokonam pięciu pozostałych zawodników w komorze eliminacyjnej. Wiesz Saxton czemu to zrobię? Bo jestem najlepszym wrestlerem na świecie! Dzisiaj całkowicie rozprawię się z Triple H'em i będę mógł skupić się na kolejnych, nowych wyzwaniach. Shawn... niezależnie co wymyślisz, by odebrać mi WWE World Heavyweight Championship... nie uda Ci się to!

Początek następnej Road to WrestleManii wkrótce...

http://2.bp.blogspot.com/-VrPgVA-39NQ/VHDIJThurmI/AAAAAAAAZCk/omfnYv8VbIc/s1600/Royal_Rumble2015.jpg

Walka #3

AJ Lee vs Brie Bella

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2347/2749_AJ_Lee.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1085/Brie_Bella_4_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Opis walki: Od razu po reklamach zaczynamy kolejny pojedynek dzisiejszego wieczoru. AJ natychmiast rusza na przeciwniczkę z serią ciosów. Mamy Irish Whip w corner i szarżę, ale Brie kontruje kopnięciem, do tego popisuje się Leaping Clotheslinem! Bellaska krzyczy "Brie Mode" i czeka aż rywalka wstanie, po czym powala ją Dropkickiem! Pin 1... 2... Kickout. Brie nie czeka tylko wspina się na szczyt narożnika. AJ jednak podrywa się i podcina przeciwniczkę atakując liny! Następnie zrzuca Brie z cornera Frankenstainerem! Bella podnosi się, ale inkasuje Spin Kick, by po chwili AJ odbiła się od lin wyprowadziła Shining Wizard! Pin 1... 2... Kickout. Aprilka podnosi przeciwniczkę i momentalnie zapina Black Widow! Brie próbuje walczyć z bólem... ale odklepuje.

Zwyciężczyni przez przypięcie: AJ Lee

AJ wygrywa w imponujący sposób! Sędzia wznosi jej rękę triumfalnie ku górze, a ta zadowolona podskakuje wokół ring, ale gra... "My Time"! Jeden z pierwszych theme songów Stephanie McMahon! Wiceprezes WWE i GM dywizji kobiet uśmiechnięta wychodzi na stage i pewnym krokiem przemierza rampę. Prosi o mikrofon i wchodzi do ringu. Widać po AJ, że jest zaniepokojona. Stephanie staje twarzą w twarz z AJ Lee...

Stephanie McMahon: Gratuluję AJ... gratuluję wygranej z Brie Bellą. Jak możesz się domyślić nie przyszłam tu jednak wyłącznie pogratulować Ci zwycięstwa. Kilka dni temu na TLC: Tables, Ladders and Chairs doszło do sytuacji, która nie powinna mieć miejsce. Dwóch zawodników w walce o WWE World Heavyeight Championship próbowało sobie nawzajem udowodnić kto jest lepszy. Tymczasem ty musiałaś dołożyć swoje trzy grosze... widzisz... nie spodobało mi się to, że wpłynęłaś na wynik main eventu gali PPV. Uważam, że...

AJ Lee: Daruj sobie Stephanie. Wszyscy dobrze wiedzą o co chodzi. Nie możesz przeżyć tego, że Twój mąż Triple H przegrał na TLC. Nie możesz przeżyć tego, że mój chłopak najpierw pozbawił Twojego męża najpierw posady COO na WrestleManii trzydziestej pierwszej, a potem Twój mąż nie był w stanie odebrać mojemu chłopakowi WWE World Heavyweight Championship. Widzisz Stephanie... gdybym była na Twoim miejscu próbowałabym namówić Huntera, by nie kompromitował się i przestał już walczyć, bo coraz więcej traci zamiast zyskiwać. Nie potrafi zadbać nawet o własną rodzinę...

Stephanie McMahon: Stop! Zapędziłaś się AJ! Nie życzę sobie komentarzy na temat mojej rodziny, rozumiesz? Powiedz mi... kiedy ostatni raz walczyłaś o WWE Women's Championship? W lipcu? Prawie pół roku temu. Jeżeli nie chcesz czekać kolejnych pół roku... i kolejnych ... i kolejnych ... i kolejnych ... i kolejnych ... i kolejnych ... i kolejnych ... lepiej przeproś mnie za Twoje komentarze właśnie teraz! Lub... poznasz ciemną stronę Stephanie McMahon.

AJ Lee: Myślisz, że się Ciebie obawiam? Posiadałam pas kobiet ponad trzysta dni! Pokonałam niemal wszystkie zawodniczki z obecnego rosteru! Nie będę nikogo przepraszać za to co powiedziałam, bo żyjemy w wolnym kraju Steph. Na Twoim miejscu zluzowałabym. A teraz przepraszam... ale nie mam całego wieczoru, by spędzić go z Tobą w ringu.

AJ zamierza odejść... ale Stephanie zatrzymała ją, odwróciła i uderzyła mocno z liścia!

Stephanie McMahon: Jeszcze raz obraź moją rodzinę... a dopilnuję byś skończyła jako nic nie warta szmata!

Stephanie rzuciła mikrofon i przy swojej muzyce udała się na zaplecze zostawiając w ringu zaskoczoną AJ!

WrestleMania XXXI już 29 marca 2015 na Levi's Stadium w Santa Clara, California!

Wracamy po przerwie, a w ringu jest już Kevin Owens. Widać, że jest lekko zdenerwowany, a w ręku trzyma mikrofon.

Kevin Owens: Na TLC: Tables, Ladders and Chairs odbyłem szaleńczy, 60-minutowy pojedynek z Romanem Reignsem o Hardcore Championship. Przyznam, że Roman postawił mi ciężkie warunki. Przez pierwsze dwadzieścia minut przegrywałem już 2:0. Potem jednak wziąłem się do roboty. Najpierw posłałem Romana Pop-Up Powerbombem w barierkę. Potem na kwadrans przed końcem walki wykonałem tą samą akcję, ale w apron. Robiłem wszystko, by pokonać Romana. Użyłem metalowej rury... wykonałem Codebreaker... i gdy miałem już wykonać Senton Bomb... ten mnie zaskoczył Samoan Dropem i na kilka sekund przed końcem miał cholerne szczęście wykonując na mnie Superman Punch i Spear, a potem przypinając. Tak... po dwóch miesiącach panowania straciłem pas mistrzowski, ale to i tak nie zmienia tego, że nadal jestem najbardziej hardcore'ową osobą w WWE i należy mi się walka rewanżowa za TLC! Także Roman... niezależnie gdzie teraz jesteś... rusz swoje dupsko na ring, bo chcę zobaczyć MOJE WWE Hardcore Championship, które wkrótce wróci na swoje miejsce!

Przez chwilę trwa cisza... aż w końcu rozlega się muzyka Romana Reignsa. Przez chwilę kamera wyszykuje go na trybunach aż wreszcie go znajdujemy i ten spokojnie, powoli schodzi po schodach w dół, przybijając po drodze piątki z fanami. Hardcore Champion schodzi do barykady, przez którą po chwili przeskakuje i mocno tupnął w metalowe schodki. Roman poprosił o mikrofon i staje twarzą w twarz z Kevinem.

Roman Reigns: Coś Ci się pomyliło Kevin. To nie jest Twoje Hardcore Championship... ten pas mistrzowski w tej chwili należy do mnie. Tak jak wspomniałeś na TLC pokonałem Cię w 60-minutes Hardcore Iron Man Matchu. I przypomnę Ci... że to ty chciałeś spowodować, by ta walka była bardziej ekstremalna i bardziej szalona. To jest Twój problem Owens... nie bierzesz innych przeciwników na serio. Pewność siebie jest dobra... póki nie spotka Cię Superman Punch i nie przywróci Cię na ziemię. Tak się stało na TLC. Wiem jednak, że należy Ci się rewanż i dostaniesz go na New Year's Revolution. Jednak dzisiaj... dzisiaj zmierzysz się z kimś innym. Widzisz Kevin... na RAW is Hardcore: Slammy Awards niepotrzebnie zaatakowałeś dwójkę zawodników, którzy nie byli winni Twojej przegranej na TLC. Dzisiaj spotka Cię za to kara. Chcę Ci przekazać, że Shawn Michaels uzgodnił iż zmierzysz się za chwilę... z tym zawodnikiem...

Kevin wygląda na zdziwionego... rozlega się muzyka Roba Van Dama, po czym z góry stage'u strzelają fajerwerki! RVD powraca na SmackDown! A co ważniejsze RVD wraca do akcji ringowej! Roman opuszcza ring i dołącza do komentatorów: Toma Phillipsa i Jerry'ego Lawlera. Publiczność tauntuje wraz z Robem, a ten gotowy do walki wskakuje do ringu.

Walka #4

Kevin Owens vs Rob Van Dam

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/4218_Kevin_Owens.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/196/rvd_09.jpg

Normal Match

Opis walki: Kevin wygląda na mocno zaskoczonego pojawieniem się Roba, a co ważniejsze tym, że musi z nim walczyć. Sędzia daje znak na gong... a Owens od razu opuszcza ring przy wielkim heacie publiczności. Kevin pokazuje, że do tego pojedynku nie dojdzie... ale innego zdania jest Rob, który natychmiast odbija się od lin i wykonuje znakomite Somersault Plancha!!! Od razu ta akcja skwitowana jest tauntem. RVD wrzuca przeciwnika do ringu, a sam wspina się na szczyt narożnika. Czeka aż oponent wstanie i chce wykonać Diving Crossbody... ale Kevin sprytnie wykorzystał swoją siłę i przechwycił go po zrolowaniu, a następnie wykonał Fallaway Slam! Rob leży lekko obolały, a Owens nie przerywa natarcia, tylko odbija się najpierw od drugiej, a następnie od trzeciej liny, by wykonać efektowny Moonsault! Pin 1... 2... Kickout! Kevin podnosi oponenta, a ten kontruje Jawbreakerem, a do tego dokłada Jumping Spin Kick! Wrestling's Worst Nightmare pada na matę i ucieka do narożnika, ale to okazuje się jego błędem, bo RVD momentalnie bierze rozbieg i mamy Turnbuckle Thrust! Po chwili powtórzenie akcji! Van Dam ponownie rusza z szarżą i mamy Monkey Flip! Klasyczny taunt... i Rolling Thunder! Wygląda na to, że Kevin jest już właściwie ustawiony pod finisher Roba. Ten wskakuje na szczyt narożnika i sygnalizuje Five Star Frog Splash... ale Owens opuszcza ring. Publiczność na niego buczy, a ten wściekły idzie wokół ringu i podchodzi do stołu komentatorskiego. Wygląda jakby zapomniał o RVD'em, który... zaskakuje go wykonując Diving Crossbody! Rob wrzuca go do ringu, a sam ponownie wskakuje na górną linę. Five Star Frog... skontrowany przez Kevina uniesieniem kolan! Owens powoli wstał i podniósł oponenta, po czym wykonał Package Piledriver! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Kevin Owens

Cóż, nie udał się ringowy powrót Roba Van Dama... Kevin zadowolony wstaje i opiera się o liny patrząc w stronę Romana Reignsa, który podniósł się przy stole komentatorskim. Roman wznosi pas mistrzowski, a Kevin pokazuje, że wkrótce będzie to jego własność.

Jesteśmy ponownie w strefie wywiadów. Gościem Byrona Saxtona jest Triple H.

Byron Saxton: Witajcie, wraz ze mną jest "The Game"... Triple H. Hunterze już za kilka chwil zmierzysz się w non-title Steel Cage Matchu z WWE World Heavyweight Championem CM Punkiem. Powiedz... czy to ty poprosiłeś Shawna Michaelsa o ten pojedynek, a jeżeli tak to co Cię do tego skłoniło?

Triple H: Widzisz Byron... gdy w 1992 roku wstąpiłem do szkoły Killera Kowalskiego w Malden, Massachusetts podjąłem jedną z najlepszych decyzji w swoim życiu. Od 14 roku życia wiedziałem, że to czym będę się zajmował to będzie wrestling. Kocham ten biznes. Uwielbiam ten sport. Prawie dwadzieścia lat temu związałem się z WWE i widziałem mnóstwo wspaniałych momentów, część z nich współtworzyłem. Po tylu latach spędzonych w tej federacji dowiedziałem się o sobie, że nie lubię w ludziach dwóch rzeczy: tego, że nie potrafią okazywać szacunku oraz tego, że są tchórzami. CM Punk ma w sobie te dwie rzeczy mimo iż nazywa siebie "najlepszym na świecie". Wytłumacz mi jedną rzecz Byron... skoro Punk jest "Best in the World", to dlaczego pięć dni temu na TLC sięgnął po pomoc swojej dziewczyny, by obronić pas mistrzowski w walce ze mną? No właśnie. Punk stwierdził, że dostałem już wystarczająco dużo okazji, by walczyć o WWE World Heavyweight Championship. Być może ma rację. Na Old School RAW is Hardcore taką szansę dostanie Antonio Cesaro. Jednak dzisiaj... dzisiaj wejdzie do klatki ze mną, gdzie nie tylko nie będzie mógł mi uciec, ale także nie dostanie jakiejkolwiek pomocy. Dzisiaj zamierzam ostatecznie, raz na zawsze załatwić z nim sprawę. I zrobię to na własnych zasadach... bo w końcu nie bez powodu mówią na mnie "The Game".

Triple H odszedł, a realizator na chwilę przeniósł nas jeszcze na arenę, gdzie wokół ringu zaczęto montować stalową klatkę.

http://i1240.photobucket.com/albums/gg487/Kamil_Gieroba/NewYearsRevolution%20Logo_zpswc22jpi9.png

Wracamy po reklamach, czas na main event dzisiejszego wyjątkowego, 800-tnego SmackDown! Rozbrzmiewa na arenie "Cult of Personality", a na stage przy heacie wychodzi WWE World Heavyweight Champion CM Punk! Mamy tradycyjne "It's Clobberin' Time!", po czym Punk rozkłada ręce i przez chwilę odwrócony idzie w kierunku ringu. Pewny siebie przemierza rampę, ale gdy dochodzi do stalowej klatki zatrzymuje się i spogląda na nią. Punk uśmiecha się i wchodzi do ringu. Ciekawe czy po walce także będzie tak zadowolony. Po chwili rozlega się "Time to play the game", a na stage przy swoich efektach świetlnych wychodzi Triple H! Witany jest olbrzymim cheerem. Kto wie, czy to nie jest jedna z jego ostatnich walk na SmackDown!, bo jak wspomniał na TLC być może po WrestleManii XXXI będzie rzadziej występował w ringu. Na razie jednak Hunter wykonuje klasyczny gest wyplucia wody i pewny siebie wchodzi do ringu... a CM Punk od razu rusza na niego z ciosami!

Main Event

WWE World Heavyweight Champion CM Punk vs Triple H

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/74/triple_h_7_unconquerable.jpg

Non-Title Steel Cage Match

Opis walki: Sędzia dał znak na gong, a Punk kontynuuje atak na przeciwnika. Mamy serię Punchów i ciosów z kolana, po czym następuje Irish Whip na liny, ale Hunter chwycił się ich i znakomicie odpowiedział potężnym Clotheslinem! Ku uciesze fanów to Triple H podnosi oponenta i ciska prosto w ścianę stalowej klatki! Po chwili mamy Spinning Spinebuster w wykonaniu Huntera! The Game momentalnie podnosi CM Punka... Pedigree!!! Pedigree!!! Wow! Hunter jednak ani nie przypina WWE World Heavyweight Championa, ani nie ma zamiaru opuścić klatki. On chce jak spuścić jak największy łomot Punkowi! Podnosi go i szykuje się do kolejnego Pedigree... ale Punk kontruje Low Blowem! To na chwilę spowolniło akcję. Triple H zwija się z bólu, a Best in the World próbuje dojść do siebie po finisherze. W końcu CM Punk wstaje za pomocą lin, a Hunter podnosi się obolały za pomocą narożnika. Punk rusza z szarżą... Step-Up High Knee, a następnie klasyczny Bulldog! Punk momentalnie wykorzystuje chwilę przewagi i próbuje ucieczki przez górę klatki. Punk jest już dość blisko szczytu klatki, ale Hunter wstał i również zaczął wspinać się po ścianie Steel Cage. Triple H chwyta nogę przeciwnika i z rzuca go z klatki. The Game powoli przechodzi na szczyt narożnika, czeka aż rywal wstanie i częstuje go Diving Double Axe Handle! Triple H zbiera przez chwilę siły. Wyczekał aż Punk podniesie i wyprowadza potężny Clothesline! The Game podnosi przeciwnika i zapina Sleeper Hold. CM Punk traci tlen i jest podduszany. Jednak kontruje w końcu odpychając Triple H'a na narożnik. Następnie mamy Shot-Arm Clothesline w wykonaniu Punka! Best in the World spogląda na szczyt narożnika i wspina się na niego. Po chwili jednak patrzy na górę klatki jakby do głowy przyszedł mu pewien pomysł. Punk... wspina się na szczyt klatki i wstaje na samym jej rogu! Wznosi ręce ku górze niczym Randy Savage! To oznacza jedno... Diving Elbow Drop ze szczytu klatki!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Sędzia otwiera klatkę, a Punk zaczyna czołgać się na czworaka do wyjścia. Hunter jednak chwycił go za nogę! Punk go odkopuje i ponownie zaczyna czołgać się do wyjścia. Hunter jednak ponownie go chwycił za nogę i podnosi go! Punk kontruje jednak Mule Kickiem! Sędzia jednak zdążył już zamknąć drzwi klatki! Best in the World podnosi rywala i próbuje wynieść na barki! Ten nie daje się i zeskakuje za jego plecy, po czym Irish Whipem ciska na liny... i mamy Spinning Spinebuster, po czym klasyczny taunt "Suck It!". Triple H szykuje się do Pedigree... ale Punk w porę wydostał się spod finishera i mamy Roundhouse Kick w głowę! Wyniesienie na barki... Go To Sleep!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Punk w to nie wierzy i ponownie przypina! 1... 2... Kickout!!! Jeszcze jeden pin 1... 2... Kickout! Wściekły Punk kłóci się z sędzią, ale to nie koniec walki! Triple H przetrwał finishera! CM Punk podnosi oponenta i wyprowadza Spinning Back Kick, po czym odbija się od lin... a Hunter niespodziewanie kontruje High Knee! The Game podnosi się powoli za pomocą lin. Punk rusza na niego z szarżą, ale ten odrzuca go... i mamy Running Neckbreaker! Triple H powoli wstaje... i wynosi Punka na barki! Czy to może być... Go To Sleep!!! Go To Sleep w wykonaniu Huntera! The Game nie ma dość i podnosi przeciwnika, po czym wykonuje Pedigree!!! Pin 1... 2... 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie: Triple H

Triple H zwycięża! CM Punk nie przetrwał kombinacji Go To Sleep + Pedigree! Mamy upragnioną zemstę przez Huntera! Klatka powoli podnosi się, a sędzia pomaga wstać Triple H'owi i wznosi jego rękę ku górze! Triple H mimo zmęczenia jest zadowolony. Powoli opuszcza ring... holy shit!!! Gra nikomu nieznany theme song... to chyba "Demi-Gods", a to oznacza jedno... Mr. Money in the Bank AJ Styles wybiega z zaplecza ze swoją walizką!!! Publiczność reaguje olbrzymim cheerem, a AJ pokazuje sędziemu, że chce zrealizować kontrakt!!! CM Punk podnosi się zamroczony, jakby do końca nie wiedział co się dzieje... a sędzia daje znak na gong!!!

Money in the Bank Cash-ing Contract!

WWE World Heavyweight Champion CM Punk vs Mr. Money in the Bank AJ Styles

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/4018_AJ_Styles.jpg

Normal Match

Opis walki: CM Punk chwiejąc się stoi, a AJ natychmiast częstuje go serią dwóch Punchy, Shoot Kicku, Spinning Backfist i kończy to Lariatem! Styles tauntuje, a następnie wykonuje Styles Clash!!! Pin 1... 2... Punk kładzie nogę na linie! AJ nie dopilnował tego... Widać, że jest zdenerwowany... wspina się na szczyt narożnika! Fenomenalny jest gotowy do... Spiral Tap!!! Pin 1... 2... 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie i nowy WWE World Heavyweight Champion: AJ Styles

Wow! Wow! Wow!!! AJ Styles nowym WWE World Heavyweight Championem! Szczęśliwy odbiera pas mistrzowski od sędziego! CM Punkiem zajmują się sanitariusze... chyba coś mu się stało po finisherze AJ'a. Ten jednak nie zwraca na to uwagi, tylko szczęśliwy wskakuje na narożnik skąd celebruje wygraną przy uciesze publiczności. Nie ma chyba lepszej drogi, by skończyć 800-tny epizod SmackDown! Do zobaczenia na Old School RAW is Hardcore!

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386116

Jubileuszowe SD. Ciekawe jak wypadnie, niezły test dla Ciebie, skoro tak hucznie je zapowiedziałeś.

:arrow: Dobry segment otwierający show, tylko czemu Punk ucieka przed gościem, z którym dopiero co feudował i stali w jednym ringu?

:arrow: Mój faworyt wygrywa Battle Royal! Przewiduję DQ w poniedziałek, może mnie zaskoczysz? ;)

:arrow: Angle wypadł groźnie, ale na PP... RAW is Hardcore Old School i tak musi jobbnąć zackowi, chyba że przedłużysz konflikt do PPV, ale 2 razy DQ na jednej tygodniówce w dwoch walkach o pasy? #MałoKreatywnie.

:arrow: Acha... Angle vs. Zack jest dzisiaj :D No cóż, jak przewidywałem jest DQ. Zack mistrzem i teraz ciekawe jak to zrobisz, żeby w EC matchu Kurt przegrał, ale nie wyszedł z niego słaby... Może Zackowi pomoże obecnośc w walce jegostajni? A właśnie, stajnia Rhodes-Kidd-Ryder. Wygląda to ciekawie, chociaż nazwę dobrałeś fatalnie xd

:arrow: Jestem najlepszy, wygram, a przed chwilą nie spier*alalałem, tylko uprawiałem jogging ;) Cały Punk, dobrze Ci wychodzi on.

:arrow: Niszczenie Bellasek przez inne zawodniczki trwa :D Najpierw Paige, teraz AJ :) Zaraz po walce wiemy o co chodzi. Szybko zaczynasz promować ten feud pod Wrestlemanię, bo rozumiem, że to tak Aj zawalczy z McMahon? Inaczej będzie to dziwne, bo ta walka ma kaliber WMki. No cóż, oby się nie okazało, że skończą Ci się pomysły na ten feud, zanim dojedziesz do FastLane...

:arrow: Dobry segment Kevina z Reignsem. TVD na stałe? Jeśli będzie jobberem dla czołówki to ok, ale nie za bardzo widzę Go w feudach, szczególnie tych o pasy, nawet midcartowe.

:arrow: Hmmm... jakoś trzeba HHH odsunąc od Punka, ale walczy w klatce.. jeśli przegra dużo straci... czy tylko ja mam wrażenie, że zainterweniuje Wyatt? ;P

:arrow: Jednak HHH wygrywa. OK, czyli wejdzie do EC.

:arrow:

Wow! Wow! Wow!

Taakk! AJ niesamowicie mnie zaskoczył, byłem pewny że Punk potrzyma pas do Wrestlemanii, albo chociaż Royal Rumble lub najbliższego PPV, gdzie w końcu dojdzie do cashingu, a tym czasem on traci pas na SmackDown! Jestem za, czekam co Styles pokaże jako mistrz, bo wydaje mi się, że może pokazac dużo :)

Edytowane przez TheVillain
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386124

http://www.pwmania.com/wp-content/uploads/2013/03/old-school-raw.jpg

Old School RAW is Hardcore #33 22.12.2014

Target Center w Minneapolis, Minnesota

Witajcie na kolejnym, specjalnym, Old Schoolowym wydaniu RAW is Hardcore! Arena wygląda jak za dawnych lat, a niemal 20000 osób w Target Center już nie może doczekać się dzisiejszych wydarzeń. Na SmackDown! niespodziewanie poznaliśmy nowego WWE World Heavyweight Championa. AJ Styles po Steel Cage Matchu CM Punka z Triple H'em zainkasował walizkę Money in the Bank! Na tej samej gali miano pretendenta do tytułu wywalczył sobie Antonio Cesaro, więc zobaczymy jak rozwiąże się sprawa dzisiejszej walki wieczoru. Old School RAW is Hardcore czas zacząć!

Z głośników rozlega się... "Real American"! Proszę, proszę! Przy wielkim cheerze po miesiącu przerwy powraca Hulk Hogan! Ostatni raz widzieliśmy jak Vince McMahon zwalniał go z funkcji Generalnego Managera WWE. Mimo to widać, że Hulkster jest szczęśliwy, że powraca i wita się z publicznością swoimi tradycyjnymi gestami. Po chwili prosi o mikrofon.

Hulk Hogan: Pozwólcie, że coś Wam powiem bracia! Niezależnie od tego w jaki sposób żegnałem się ostatnio z WWE, to powroty do tego ringu zawsze są dla mnie miłymi wspomnieniami. Zwłaszcza... widząc iż Hulkamania jest wiecznie żywa! Wszyscy wiedzą, że takie gwiazdy jak ja, Bret Hart, Yokozuna, Ric Flair, Randy Savage i wielu innych wspaniałych zawodników rozpoczynało ten biznes. Dzisiaj mogę przed Wami ponownie stać bracia i po blisko czterdziestu latach w tym zawodzie... mogę Wam z pewnością powiedzieć, że kocham ten biznes i nie wyobrażam sobie życia bez Was! To takie momenty jak wyniesienie Andre The Gianta i posłanie go prosto na ten ring, czy zdobycie pierwszego w karierze pasa mistrzowskiego tworzyły moją sławę. I gdyby ktoś mnie spytał o to, czy jest coś czego żałuję i chciałbym jeszcze dokonać... to one more match at WrestleMania, brothers! Tak, jest! Tak naprawdę nigdy nie miałem okazji, by raz na zawsze pożegnać się z ringiem w taki sposób w jaki chciałem. A nie ma lepszej do tego okazji... niż WrestleMania trzydziesta pierwsza, która za cztery miesiące odbędzie się na Levi's Stadium w Santa Clara w Kalifornii! Muszę Wam powiedzieć, że przez ostatnie miesiące intensywnie trenowałem i jestem gotowy do ostatniego pojedynku! Dostałem zielone światło od lekarzy, więc jestem w stanie zmierzyć się na tej gali! Pytanie tylko... z kim? Kto nie boi zmierzyć się z legendą jaką jest Hulk Hogan? Powiem Wam jedno... gdy tylko znajdzie się taki chętny... Hulk Hogan z wielką przyjemnością odniesie ostatnie zwycięstwo w karierze! Jednak nie pojawiłem się tutaj w ringu tylko, by mówić o swoich planach na WrestleManię. Jestem tu też po to, bo zostałem poproszony, by zaprezentować Wam nowego... WWE... World... Heavyweight... Championa! Panie i Panowie... "Fenomenalny"... AJ Styles!

Światło na arenie gaśnie, a brzmi "Demi-Gods" i na stage przy dużym cheerze wychodzi WWE World Heavyweight Champion AJ Styles! Zadowolony wykonuje swój taunt, po czym w drodze na ring przybija piątki z fanami i wchodzi do kwadratowego pierścienia. Mistrz ściska się z Hulkiem Hoganem, po czym prosi o mikrofon.

AJ Styles: Dziękuję Hulk. To jest dla mnie niesamowity moment... kilka lat temu poznaliśmy się i powiedziałeś, że powinienem walczyć wśród najlepszych, bo jestem jednym z najlepszych. Na 800-tnym wydaniu SmackDown! udowodniłem to inkasując kontrakt z walizki Money in the Bank i pokonując CM Punka, tym samym zostając nowym WWE World Heavyweight Championem! Marzyłem o tym odkąd zadebiutowałem na WrestleManii trzydziestej. Walizkę zdobyłem dopiero na Money in the Bank, ale udało mi ją wykorzystać tworząc kolejny, wspaniały moment w dziejach tej federacji. Możecie pytać "dlaczego teraz?". Przecież miałem zrealizować kontrakt w okolicach WrestleManii lub na samej WrestleManii... prawda jest taka, że jest jeszcze sporo ludzi, którzy mnie nie doceniają. Stwierdziłem, że jeżeli przetrwam całą Road to WrestleManię i samą galę skończę jako mistrz to udowodnię, że naprawdę jestem "fenomenalny". Rodzi się kolejne pytanie... "co teraz?". Co teraz zrobi AJ Styles? Najbliższe tygodnie i miesiące będą dla mnie intensywne. Chcę pojechać na WrestleManię trzydziestą pierwszą jako mistrz. By to zrobić dzisiaj muszę pokonać Antonio Cesaro, na New Year's Revolution wygrać Elimination Chamber Match, a potem jeszcze wygrać walki na Royal Rumble i FastLane. Wydaje się to bardzo trudne... ale gdy tego dokonam to pokażę, że AJ Styles... jest fenomenalny i jest najlepszym wrestlerem na świecie. Apropos... wiecie może gdzie jest CM Punk? Bo nie widziałem go dzisiaj na zapleczu... ach, cóż! Przypomniałem sobie! Punk w tej chwili leczy kontuzję. Tak... Punk po moim Styles Clash doznał urazu szyi i jakiś czas nie pojawi się w tym ringu. Możecie mi dziękować, bo ostatnio robił się naprawdę irytujący. Gdy już wróci... załatwię go tak jak dzisiaj załatwię Antonio Cesaro.

Ale chwila... o wilku mowa! Rozlega się dźwięk syreny kartki, a na stage przy sporym cheerze wychodzi sam Antonio Cesaro! "King of Swing" wykonuje swój taunt jodłowania i pewny siebie wchodzi do ringu, po czym ścisnął dłoń Hulkowi Hoganowi i wziął mikrofon.

Antonio Cesaro: Wow! Gratuluję AJ... gratuluję tego jak szybko zostałeś WWE World Heavyweight Championem od momentu swojego debiutu w WWE. To budzi naprawdę spore wrażenie i respekt. Chcę Ci jednak przypomnieć, że to nie same zrealizowanie kontraktu Money in the Bank i zdobycie pasa robi z Ciebie prawdziwego mistrza. Musi ten pas obronić. Ja straciłem tytuł po dwóch miesiącach, ale nie bałem się wejść do ringu sam na sam z "Bestią" Brockiem Lesnarem. Dzisiaj zmierzę się z Tobą i to jest najważniejsze. Nie to kiedy wróci CM Punk, nie New Year's Revolution, nie FastLane, ani nawet nie WrestleMania. Teraz najważniejsza jest walka AJ Styles vs Antonio Cesaro o WWE World Heayvweight Championship w dzisiejszym main evencie. I wiedz... że zrobię wszystko, by podobnie jak CM Punk w kwietniu, tak ty teraz cieszył się pasem mistrzowskim jak najkrócej. Bo po dzisiejszym Old School RAW is Hardcore... to Antonio Cesaro po raz drugi będzie WWE World Heavyweight Championem. Także AJ... życzę Ci powodzenia... bo będzie Ci naprawdę potrzebne.

Antonio rzucił mikrofon i powoli opuścił ring zostawiając w nim lekko zaskoczonego mistrza oraz zamyślonego Hulka.

Wracamy po przerwie, a w ringu z mikrofonem w ręku jest już Kurt Angle.

Kurt Angle: Na SmackDown! miałem rewanżową walkę o pas Interkontynentalny z Zackiem Ryderem. Ten jednak zamiast walczyć jeden na jednego jak prawdziwy mężczyzna... wspomógł się dyskwalifikacją i pomocą dwóch gówniarzy jakimi są Cody Rhodes i Tyson Kidd. Jak oni siebie nazwali? "The Suicide Crew"? Prawdziwe samobójstwo Zack popełni jeżeli nie zgodzi się na walkę ze mną właśnie tu, właśnie teraz! Chcecie zobaczyć jak Kurt Angle kopie dupę Zackowi Ryderowi? Zatem "Broski", zapraszam na ring, bo inaczej ja po Ciebie pójdę!

Po chwili oczekiwania zabrzmiało "In the Middle of it Now", a na stage przy dużym heacie wyszli: Intercontinental Champion Zack Ryder, Cody Rhodes i Tyson Kidd. Zatrzymali się na stage'u, a Zack trzyma mikrofon.

Zack Ryder: Spodziewałem się, że medaliście Igrzysk Olimpijskich nie wystarczy jedna szansa walki o pas mistrzowski. Tak by the way... nie nazywaj mnie "Broski"! Ta ksywa była przeznaczona dla starego, słabego i nic nie znaczącego Zacka Rydera! Teraz ty Kurt i Wy wszyscy macie przed sobą nowego, wspaniałego, niesamowitego, perfekcyjnego, fenomenalnego, najlepszego...

Kurt Angle: Zrób mi przysługę... i zamknij mordę! Mam dla Ciebie dwie opcje: pierwsza - zamkniesz się i przyjdziesz sam na ring, by pokazać, że naprawdę jesteś w stanie mnie pokonać samodzielnie, albo druga - ja sam po Ciebie pójdę i spuszczę Ci największy łomot w Twoim życiu!

Zack Ryder: Ani jedna, ani druga nie brzmi zbyt interesująco. Jednak skoro chcesz walki... dostaniesz ją. Warunek jest jeden... jeżeli dzisiaj przegrasz to nie będziesz się starać, by walczyć o ten pas mistrzowski na New Year's Revolution. Co ty na to?

Kurt Angle: Masz to!

Zack uśmiechnął się i powiedział coś do Cody'ego oraz Tysona, a Ci kiwnęli głowami, po czym wrócili się na zaplecze. Kurt zaprasza przeciwnika do ringu, a ten powoli wchodzi do kwadratowego pierścienia i daje pas mistrzowski sędziemu. To oznacza, że pierwszą walką dzisiejszego wieczoru będzie pojedynek o Intercontinental Championship!!!

Walka #1

Intercontinental Zack Ryder vs Kurt Angle

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/627/Zack_Ryder_3_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/kurt_angle_g4s.jpg

Normal Match for Intercontinental Championship

Opis walki: Od razu po gongu Kurt chciał ruszyć na przeciwnika, ale ten uciekł z ringu. Cyborg rusza zatem za Zackiem i przez chwilę mamy pościg wokół ringu, aż w końcu Ryder wraca na legalne pole bitwy i zaskakuje oponenta kopnięciami. Kurt jednak wstaje i dość szybko chwycił Zacka za nogę, chyba będzie Ankle Lock! Ryder wydostaje się z niego momentalnie odkopując rywala na narożnik. Zack bierze rozbieg i mamy Corner Elbow Smash! Snapmare... i Rolling Neck Snap! Pin 1... 2... Kickout. Zack powoli podnosi przeciwnika, a ten odpowiada wyprowadzając European Uppercut. Po chwili powtarza atak... i mamy Knife-Edge Chop. Irish Whip... ale Zack chwycił się lin, po czym Back Body Dropem wyrzuca pędzącego na niego Kurta poza ring. Ryder bierze rozbieg... Somersault Plancha!!! Mistrz zadowolony podnosi Kurta i z całej siły Irish Whipem ciska w metalowe schodki! Po chwili Zack wrzuca oponenta do ringu i wspina się na szczyt narożnika. Czeka aż Kurt wstanie i powala go Dropkickiem! Pin 1.. 2... Kickout. Zack... zapina Ankle Lock!!! Akcja Kurta użyta na nim! Cyborg walczy z bólem, nie ma zamiaru poddawać się. Angle czołga się do lin... chwycił się w końcu liny i Zack został zmuszony do przerwania uchwytu. Kurt kulejąc odchodzi, a Zack wstaje... i nadziewa się na Side Belly to Belly Suplex! Pin 1... 2... Kickout! Kurt podnosi przeciwnika i wykonuje German Suplex. Nie przerywa uchwytu i mamy drugi German Suplex! Po chwili trzeci German Suplex! Kurt szykuje się do Olympic Slam, ale ten kontruje przeskakując za jego plecy, a następnie mamy Flapjack! Angle czołga się do narożnika, a Ryder natychmiast dopada go Facewashem! Kurt po chwili podnosi się, a Zack wykonuje Rough Ryder!!! Pin 1... 2... Kickout! Wściekły Zack od razu szykuje się do Lifting DDT, ale Kurt wydostaje się w porę spod akcji i kontruje Olympic Slamem! Pin 1... 2... Ryder chwycił liny!!! Angle nie może w to uwierzyć, ale po chwili momentalnie przechodzi do Ankle Lock. Do tego zapina tę akcję w parterze!!! Ryder robi wszystko, by się nie poddać. Krzyczy z bólu, ale stara się doczołgać do lin. Jest blisko... centymetr po centymetrze czołga się coraz bliżej. Jeszcze trochę... udaje mu się!!! Kurt nie wierzy w to, ale jest zmuszony do przerwania submissionu. Szykuje się do kolejnego Olympic Slamu, ale Zack ponownie wydostaje się w powietrzu, odwraca przeciwnika, częstuje go Gut Kickiem i mamy Piledriver!!! Ryder momentalnie przenosi się na apron i wchodzi na szczyt narożnika! 450 Splash!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Zack zrozpaczony nie wierzy w to i ponownie przypina 1... 2... Kickout!!! Publiczność chantuje "This is Awesome", a zrozpaczony Zack podnosi przeciwnika, a ten niespodziewanie przechodzi w Schoolboy i ponownie zapina Ankle Lock!!! Ryder szybko odkopuje Angle'a i powala go Takedownem, przyciskając do maty i pinując! 1... 2... Kurt chwycił liny! 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie i wciąż Intercontinental Champion: Zack Ryder

Sędzia nie zauważył, że Kurt chwycił liny, gdy Zack go przypinał! Zdenerwowany Angle nie wie o co chodzi, a Ryder szybko odbiera pas mistrzowski i ucieka z ringu. Mistrz miał duże szczęście. Zack cofa się na stage i wznosi pas, a po chwili dołączają do niego Cody i Tyson, którzy gratulują mu wygranej. Kurt daruje sobie kłótnie z sędzią, ale widać, że jest mocno niepocieszony. W końcu przez jakiś czas kolejnej szansy walki o Intercontinental Championship nie będzie...

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Renee Young ma gościa w postaci Antonio Cesaro.

Renee Young: Witajcie! Wraz ze mną jest pretendent do WWE World Heavyweight Championship - Antonio Cesaro. Antonio jak się czujesz dostając kolejną szansę walki o najważniejszy pas mistrzowski właśnie dzisiaj?

Antonio Cesaro: Jestem gotów do akcji i podekscytowany. Od lipca nie miałem okazji walczyć o pas mistrzowski, w końcu po kilku miesiącach dostaję taką możliwość. To, że w przeciągu kilku miesięcy nadal jestem wokół WWE World Heavyweight Championship pokazuje, że jestem zdecydowanie lepszy niż wtedy gdy przychodziłem do WWE. Mam nadzieję, że odbiorę dzisiaj pas mistrzowski AJ Stylesowi i będę rok 2014 kończył jako mistrz.

Renee Young: AJ zadebiutował na WrestleManii trzydziestej. Na tej samej gali ty zdobyłeś walizkę Money in the Bank. Potem zrealizowałeś kontrakt. Z kolei kilka miesięcy AJ też zdobył walizkę Money in the Bank i też zdobył pas realizując kontrakt.

Antonio Cesaro: Słuszna uwaga. Ponadto obydwaj realizowaliśmy kontrakty, gdy mistrzem był CM Punk. Można powiedzieć, że nasza droga do najważniejszego tytułu mistrzowskiego w WWE była bardzo podobna. Z tą różnicą, że ja kilkanaście miesięcy wcześniej byłem jeszcze U.S. Championem. Dłużej też czekałem na zdobycie tego najważniejszego pasa. Dzisiaj jednak zmierzymy się w bezpośredniej walce i zobaczymy kto jest lepszy.

Renee Young: A ty sam wolałbyś walczyć dzisiaj z CM Punkiem, czy jednak z AJ Stylesem o mistrzostwo?

Antonio Cesaro: Ciężkie pytanie Renee. Obydwaj są znakomitymi zawodnikami, mającymi swój świetny styl i walczącymi na bardzo wysokim poziomie. CM Punkowi miał nieco więcej szczęścia, bo kilka lat wcześniej trafił do WWE. Myślę, że gdyby nie to, to być może dawno mielibyśmy walkę między tymi zawodnikami być może na samej WrestleManii. Jedno jest pewne... nie jest ważne z kim walczę o mistrzostwo, ważne jest czy to mistrzostwo zdobędę.

Renee Young: Dziękuję za wywiad. Moim gościem był Antonio Cesaro, a my wracamy na ring, gdzie przed nami walka Jeff Hardy vs Luke Harper.

Walka #2

Jeff Hardy vs Luke Harper

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/Jeff_Hardy_31_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3808/7701_Luke_Harper_cutout_by_Crank.jpg

Elimination Chamber for Intercontinental Championship Qualifying – Normal Match

Opis walki: Od razu rozpoczynamy kolejny pojedynek. Mamy klincz z którego zwycięsko wychodzi Luke i przechodzi do bocznego Headlocku. Jeff odpycha przeciwnika na liny i wyrywa się z uchwytu. Enigma robi unik przed ciosem, odbija się od lin i nadziewa się na potężny Big Boot! Pin... ale tylko one count. Luke przechodzi od razu do Chin Locku i wspomaga się przy tym kolanem, przyciskając do pleców przeciwnika. Jeff jest przez chwilę osłabiany, ale wstaje i siłowo rozrywa uchwyt, po czym wyprowadza Gut Kick. Hardy odbija się od lin... a Harper zaskakuje go Superkickiem! Enigma wypada zamroczony z ringu, a brodacz wyczekuje odpowiedniego momentu, bierze rozbieg i mamy Suicide Dive wbijające przeciwnika w barykadę! Harper wykonuje swój taunt na co publiczność reaguje heatem. Po chwili podnosi oponenta i wrzuca do ringu, a sam wspina się na szczyt narożnika. Hardy jednak podrywa się i Dropkickiem zrzuca oponenta poza ring!!! Publiczność reaguje na to cheerem, a Jeff podchodzi do lin, czeka aż przeciwnik wstanie i mamy Diving Crossbody! Jeff wrzuca rywala do ring i wchodzi na górną linę. Wyczekuje odpowiedniego momentu, po czym mamy Diving Clothesline! Pin 1... 2... Kickout! Jeff szykuje się do Twist of Fate, ale Luke w porę odepchnął go prosto na narożnik, co ten wykorzystuje wykonując Whisper in the Wind!!! Pin 1... 2... Kickout! Jeff podnosi rywala, a ten wyprowadza tak mocny podbródkowy, że Enigma pada na liny, od których odbija się i wpada na Spinning Side Slam! Pin 1.... 2... Kickout! Luke wstaje i sygnalizuje Discus Clothesline, czyli akcję kończącą. Czeka tylko aż Jeff się podniesie i rusza... ale ten robi unik i odpowiada wykonując Reverse Twist of Fate!!! Enigma nie czeka, tylko ściąga koszulkę, którą rzuca w publiczność i wspina się na szczyt narożnika! Swanton Bomb! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Jeff Hardy

Jeff wygrywa i zawalczy o pas Interkontynentalny na New Year's Revolution! Jako pierwszy dołącza do Zacka Rydera w Elimination Chamber Matchu. Zadowolony Hardy opuszcza ring i przybija piątki z fanami w drodze na zaplecze. Ma z czego się cieszyć, bo to jego jedna z pierwszych poważnych wygranych od dłuższego czasu.

http://www.pwmania.com/wp-content/uploads/2015/01/wwe-nxt-logo2.jpg

Czy jesteś gotowy na... przyszłość? NXT już w środę!

Ponownie zaglądamy do strefy wywiadów. Tym razem gośćmi Renee Young są WWE Tag Team Champions - Adrian Neville&Bad News Barrett.

Renee Young: Wraz ze mną są "The British Barrage"! Adrian, Bad News... już na New Year's Revolution zmierzycie się z The Uso's o Wasze pasy tag team, ale jeszcze dzisiaj zmierzycie się z Prime Time Players. Co powiecie o obydwóch walkach?

Adrian Neville: Widzisz Renee tydzień temu, na TLC pokonaliśmy dwóch największych olbrzymów w tym biznesie: Big Showa i Marka Henry'ego... "The World's Domination" w Hardcore Tornado Tag Team Matchu. To spowodowało, że jako tag team jesteśmy silniejsi i pewniejsi siebie. Nie przypominam sobie, gdy ktoś przed nami pokonał w takiej walce "Największego Atletę na Świecie" i "Najsilniejszego Człowieka na Świecie". My jednak tego dokonaliśmy, choć niemal wszyscy nas skreślali przed pojedynkiem. Pokazaliśmy, że jesteśmy godni tych pasów mistrzowskich. Dzisiaj po raz kolejny to potwierdzimy pokonując Prime Time Players.

Bad News Barrett: A jeżeli The Uso's myślą, że na New Year's Revolution zostaną nowymi mistrzami tag team... I'm afraid I've got some bad news! Pokonaliśmy Johna Cenę i Randy'ego Ortona! Pokonaliśmy Big Showa i Marka Henry'ego! Dzisiaj pokonamy Darrena Younga i Titusa O'Neila, a na New Year's Revolution pokonamy Jey'a i Jimmy'ego Uso's! "Brytyjska Bariera" nigdy nie zostanie przełamana. Stoją przed Wami najbardziej dominujący mistrzowie od dawna! Jeżeli ktoś w to jeszcze wątpi... przekonacie się o tym wkrótce.

Wracamy na arenę, a z głośników gra "I Walk Alone" Na stage przy dużym cheerze wychodzi Batista! "Animal' nakręca się i wykonuje klasyczny gest strzelania, a ze stage'u wystrzeliwują fajerwerki! Batista gotowy do walki wchodzi do ringu i czeka na swojego rywala. A będzie on naprawdę wielkiego kalibru. Brzmi" Weeeeell... It's the Big Show!". Olbrzym pojawia się na stage'u przy sporym heacie. On jednak nie zwraca na to uwagi, tylko pewny siebie wchodzi do ringu, gdzie staje twarzą w twarz z przeciwnikiem.

Walka #3

Batista vs Big Show

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/Big_Show_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Elimination Chamber for WWE World Heavyweight Championship Qualifying - Normal Match

Opis walki: Batista od razu po gongu rusza na przeciwnika, przepychając go do narożnika i zasypując serią Shoulder Thrustów! Mamy Irish Whip w przeciwległy corner i Animal rusza z szarżą, ale Big Show kontruje ciosem z łokcia. Do tego wyprowadza mocny Punch w korpus i Headbutt. Big Show wynosi przeciwnika pokazując swoją imponującą siłę i Military Press Slamem ciska poza ring! Największy Atleta Świata wznosi rękę w geście triumfu, co publiczność kwituje heatem. Po chwili Big Show rusza na oponenta, podnosi go i z całej siły Irish Whipem ciska w metalowe schodki. Olbrzym wrzuca Batistę do ringu i przypina 1... 2... Kickout. Big Show przechodzi do Abdominal Stretch. Dave na pewno nie ma zamiaru poddawać się przez tę akcję. Walczy z bólem, ale w końcu kontruje Arm Dragiem, a następnie wyprowadza Clothesline! Big Show próbuje ruszyć na Batistę, ale ten go przechwytuje... i za pomocą niesamowitej siły wykonuje Front Powerslam! Dave pokazuje, że jest gotowy do kolejnego ataku! Co to będzie? Czeka aż Big Show wstanie i rusza na Spe... ale to Big Show kontruje Spearem!!! Pin 1... 2... Kickout! The World's Largest Athlete podnosi oponenta i szykuje się na Chokeslam... ale Batista wydostaje się w powietrzu i kontruje Spinebusterem!!! Pin 1... 2... Kickout! Nakręcony Animal wstaje przy linach i w swój sposób sygnalizuje finisher. Nadchodzi... holy shit, Batista Bomb na Big Showie!!! Pin 1... 2... 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie: Batista

Kto by się spodziewał, że Batista tak szybko pokona Big Showa?! Zmęczony, ale zadowolony celebruje zwycięstwo. W końcu na New Year's Revolution po raz pierwszy od WrestleManii XXX zawalczy o WWE World Heavyweight Championship! Zadowolony opuszcza ring, po drodze spoglądając jeszcze na obolałego przeciwnika, który próbuje dojść do siebie.

Przenosimy się na zaplecze. Widzimy COO Shawna Michaelsa rozmawiającego z jakimś członkiem ekipy. Po chwili w swoich podskokach przechodzi obok niego AJ Lee, ale ten ją zatrzymuje.

Shawn Michaels: O, AJ poczekaj! Na dzisiejszej gali nie ma Stephanie McMahon, ale poprosiła bym przekazał niektórym zawodniczkom wiadomość...

AJ Lee: Nie mogła mi napisać? SMS? Facebook? Twitter? Przecież jest aktywna na social media, więc nie wiem po co zawraca Ci głowę...

Shawn Michaels: Mniejsza o to. Za kilka minut zawalczysz w walce o miano pretendentki do WWE Women's Championship.

AJ Lee: Ja? Stephanie na pewno by mi na to nie pozwoliła po tym co ostatnio zaszło...

Shawn Michaels: Stephanie jako Generalna Manager dywizji kobiet chce rozdzielać sprawy wokół WWE World Heavyweight Championship i WWE Women's Championship. Lepiej przyszykuj się, bo będziesz miała aż trzy przeciwniczki: Maryse, Natalyę i Paige.

AJ Lee: To jakiś podstęp?

Shawn Michaels: Nie. Stephanie zauważyła, że ty i Paige pokonałyście w singlowych pojedynkach siostry Bella, więc chce Wam dać szansę na pokazanie się. Wasz dzisiejszy pojedynek będzie Elimination Matchem.

AJ Lee: Ok...

Shawn Michaels: Jeszcze jedno... jak będziesz w szpitalu to pozdrów CM Punka ode mnie i McMahonów.

AJ lekko się skrzywiła, ale Shawn nie zauważył tego, bo jest odwrócona tyłem. W końcu odwróciła się do jego i uśmiechnęła się, po czym odeszła.

Walka #4

WWE Tag Team Champions Adrian Neville&Bad News Barrett vs Darren Young&Titus O'Neil

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1483/Neville_3_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/badnewsbarrett.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2102/4067_Darren_Young.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2270/Titus_ONeil_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Normal Non-Title Tag Team Match

Opis walki: Zaczynamy kolejne starcie, a jako pierwsi do walki wychodzą Neville i Young. Wydaje się, że będzie klincz, ale Darren zaskakuje rywala kopnięciem w kolano. Do tego wyprowadza mocny Punch. Mamy Irish Whip na liny, ale Adrian odbija się od nich, robi unik przed ciosem, ponownie odbija się od lin i Hurricanraną wyrzuca przeciwnika z ringu! Neville bierze rozbieg... Corkscrew Plancha Shooting Star Press!!! Wow! Natychmiast mamy chanty "This is Awesome!". Adrian wrzuca oponenta do ringu i wykonuje Springboard 450 Splash! Pin 1... 2... Kickout! Anglik podnosi przeciwnika i wyprowadza Spin Kick, po którym następuje Shoot Kick i kolejny Spin Kick. Neville odbija się od lin, ale nadziewa się na mocny Shoulder Block. Darren podnosi Adriana w Wrist Locku i robi zmianę z Titusem. Titus przechwytuje przeciwnika i natychmiast wykonuje Rip Breaker. Po chwili kolejny. I jeszcze jeden, po czym z całą siłą odrzuca rywala. Adrian wstaje za pomocą narożnika, ale momentalnie inkasuje Body Avalanche. Do tego Titus szybko odbija się od lin i dokłada Shoulder Block. Pin 1... 2... Kickout. O'Neil robi zmianę z Youngiem, po czym wynosi go na Front Suplex i ciska w Neville'a. Pin 1... 2... Kickout. Darren robi zmianę z Titusem. Mamy podwójny Irish Whip i Double Shoulder Block, a następnie Leg Drop od Younga. Pin 1... 2... Kickout. Darren podnosi przeciwnika i chce wykonać Belly to Belly Suplex... ale ten niespodziewanie zeskakuje na nogi po akcji! Mamy hot tag z Bad News Barrettem! Ten natychmiast atakuje Darrena Clotheslinem! Titusa wyrzuca z apronu Big Bootem! Darren wstaje, ale momentalnie zostaje wyniesiony na barki przez Barretta, po czym jest Wasteland! Pin 1... 2... przerywa Titus w ostatniej chwili! Darren i Titus podnoszą Bad Newsa i Double Irish Whipem wysyłają na liny. Ten sprytnie chwycił się lin, a następnie obydwóch powala Clotheslinem! Titus po chwili wstaje... Bull Hammer! Darren odwraca Bad Newsa... Bull Hammer dla Darrena! Barrett wykopuje z ringu O'Neila i robi zmianę z Nevillem, który wspina się na szczyt narożnika... Red Arrow na Youngu!!! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzcy przez przypięcie: WWE Tag Team Champion Adrian Neville&Bad News Barrett

"The British Barrage" wygrywają! Pokazują, że są w dobrej formie przed New Year's Revolution. Bad News pomaga wstać Adrianowi i obydwaj odbierają pasy mistrzowskie, po czym celebrują zwycięstwo. Czy taki sam widok zobaczymy po ich walce z The Uso's już w walce o tytuły?

Już wkrótce początek nowej Road to WrestleManii..

Wracamy po przerwie... a z głośników rozlega się muzyka Romana Reignsa! Przy sporym cheerze Hardcore Champion wychodzi na górę trybun i uśmiechnięty wznosi pas mistrzowski ku górze. Spokojnie schodzi w dół i przeskakuje przez barykadę. Poprawia sobie włosy, po czym tupie w metalowe schodki i wchodzi do ringu. Wskakuje jeszcze na narożnik, by wznieść pas mistrzowski, a następnie zeskakuje i prosi o mikrofon.

Roman Reigns: Kilka dni temu na New Year's Revolution dokonałem tego, w co wielu wątpiło. Pokonałem Kevina Owensa w 60-Minutes Iron Man Matchu i zostałem nowym, niekwestionowanym WWE Hardcore Championem! Ten pas mistrzowski kiedyś miały takie gwiazdy jak Rob... Van... Dam... Tommy Dreamer... Rhyno... The Undertaker i wielu innych. Teraz ja jestem w tym zacnym gronie robiąc absolutnie wszystko na TLC, by zdobyć ten pas mistrzowski. Kolejny krok to New Year's Revolution i obrona tytułu przeciwko Kevinowi... Kevin atakując tydzień temu RVD'ego pokazał, że jest tchórzem i jest sfrustrowany. Do tego na SmackDown! zamiast skupiać się na walce próbował zmusić mnie do zaatakowania go jakby myślał, że mogę zejść poniżej pewnego poziomu... jego poziomu. Muszę jednak atakować Kevina na RAW is Hardcore, czy SmackDown!. Wystarczy, że skopię mu dupę na New Year's Revolution i obronię WWE Hardcore Championship!

Światło na arenie zgasło i zabrzmiała muzyka Kevina Owensa! Były mistrz wychodzi na stage przywitany sporym heatem. Szybko wchodzi do ringu i prosi o mikrofon, po czym staje twarzą w twarz z Romanem.

Kevin Owens: Nazywasz mnie tchórzem i mówisz, że moje zachowania są poniżej pewnego poziomu?! Czy tchórz chciałby takiej walki jak 60-Minutes Hardcore Iron Man Match?! Czy tchórz zmierzyłby się z Rob Van Damem na SmackDown! i pokonałby go?! No właśnie! Nie jestem tchórzem, a poniżej pewnego poziomu są Twoje speeche i teksty, bo gdy ludzie Cię słuchają to mają ochotę pójść w kimę! Zresztą to nie jest ważne... ważne jest to co wydarzy się za niemal dwa tygodnie na New Year's Revolution! A wiesz co się wydarzy? Kevin Owens odbierze Ci WWE Hardcore Championship, po raz drugi zdobywając ten tytuł mistrzowski! Tym razem nie będzie żadnego limitu czasu! Będę mógł dawać Ci wpierdol nawet przez trzy godziny jeżeli będzie taka potrzeba! Ale to ja będę ponownie mistrzem, damn it!

Chwila, chwila! Brzmi "Sexy Boy" Shawna Michaelsa! COO przy dużym cheerze wychodzi na stage! W ręku trzyma mikrofon, ma coś do powiedzenia...

Shawn Michaels: Przepraszam, że Wam przeszkadzam chłopcy... ale nie mogłem się powstrzymać, by nie wyjść na stage. Na TLC przekonaliście mnie, że 60-Minutes Iron Man Match był dobrym pomysłem... zobaczymy czy to wypali... tego w WWE chyba jeszcze nie było! Co powiecie na... Electrified... Barbed... Wire Deathmatch!!! W takiej stypulacji zmierzycie się na New Year's Revolution!!! Ring będzie otoczony drutem kolczastym, który będzie naładowany prądem elektrycznym! Natomiast przedmioty, które będą pod ringiem będą owinięte drutem kolczastym. Czy jesteście gotowi na taką zabawę?!

Kevin Owens: Jesteś wariatem jeżeli myślisz, że wezmę udział...

Roman Reigns: Niech będzie! To ja jestem mistrzem i ty Kevin masz najmniej do powiedzenia co do tego w jaki sposób się zmierzymy.

Shawn Michaels: Świetnie! New Year's Revolution będzie zatem nie tylko prawdopodobną rewolucją wśród posiadaczy pasów mistrzowskich... ale także rewolucją jeżeli chodzi o wrestling w WWE! Tymczasem... jesteśmy na Old School RAW is Hardcore, baby! Skoro tak... Roman mam dla Ciebie walkę w Extreme Rules Matchu. Ty Kevin nie masz prawa przebywać w jej trakcie! Zacznie się ona... właśnie teraz, a to jest Twój przeciwnik Romanie!

Przez chwilę trwa cicha... aż rozbrzmiał

, który zaskoczył absolutnie wszystkich! To... Sabu!!! Roman jest kompletnie zaskoczony, ale uśmiecha się. Kevin kręci głową opuszczając ring i patrzy spod oka na Sabu mijając go, a ten pewny siebie wchodzi do kwadratowego pierścienia.

Walka #5

WWE Hardcore Champion Roman Reigns vs Sabu

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/roman_reins_unconquerable_2015_3.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/197/sabu_1.jpg

Extreme Rules Non-Title Match

Opis walki: Zaczynamy! Obydwaj ruszają w klincz. Z niego zwycięsko wychodzi Sabu, który przechodzi do Waist Locku, mamy Takedown i kontynuację w Front Face Locku. Roman powoli podnosi się i odrzuca oponenta, po czym wyprowadza Leaping Clothesline. Sabu szybko wstaje, ale inkasuje kolejny Leaping Clothesline. Legenda ECW wstaje za pomocą narożnika, ale momentalnie nadziewa się na Corner Clothesline i mocny podbródkowy od Romana. Po chwili Clotheslinem wyrzuca Sabu z ringu! Reigns bierze rozbieg... Over The Top Rope Suicide Dive!!! Widać, że Roman musiał ostatnio ćwiczyć z braćmi Uso. The Powerhouse wyjmuje spod ringu pierwszą broń w tej walce. Okazuje się, że to kendo stick. Roman czeka aż Kevin wstanie i częstuje go ciosem w plecy! Po chwili mamy uderzenie w brzuch! Reigns podnosi oponenta i przeciąga bliżej ringu, po czym zaczyna go przyduszać! W końcu Roman puszcza uchwyt, ale wrzuca kij do ringu. Reigns podnosi Sabu i wrzuca do ringu, a sam wspina się na szczyt narożnika. Sabu w porę jednak podrywa się i Dropkickiem wyrzuca Reignsa z narożnika poza ring! Sam Arab opuszcza ring, wyjmuje spod niego krzesło, ustawia na ringu, czeka aż Roman podniesie się i mamy klasyczne Air Sabu!!! Publiczność zaczyna chantować "ECW!". Natomiast Sabu wyjmuje spod ringu stół! Rozstawia go poza ringiem, po czym odwraca się do przeciwnika i podnosi go, a następnie kładzie na stole. Sabu wraca do ringu. Chyba wszyscy wiemy co nadchodzi... bierze rozbieg na Somersault Plancha... Reigns robi unik, a Sabu sam sobą niszczy stół!!! Roman zbiera siły i czeka aż przeciwnik wstanie... Spear przez barykadę!!! Publiczność chantuje "This is Awesome!", a realizator pokazuje kilka powtórek. Mistrz Hardcore podnosi przeciwnika i wrzuca do ringu. Czeka aż Sabu wstanie... Superman Punch! Reigns gotowy jest do finishera... kolejny Spear!!! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: WWE Hardcore Champion Roman Reigns

Roman Reigns wygrywa z legendą ECW! The Powerhouse celebruje swoje zwycięstwo przy mieszanej reakcji publiczności, ale gdy już pomaga wstać Sabu dostaje duży cheer.

Walka #6

AJ Lee vs Maryse vs Natalya vs Paige

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2347/ajlee1.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/95/Maryse_23.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/761/4185_Natalya_Neidhart.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3222/Paige_4_cut_by_Danger_Liam.jpg

Fatal 4-Way Elimination Match for #1 Contender to WWE Women's Championship

Opis walki: Zaczynamy pojedynek o miano pretendentki do mistrzostwa, które jest w posiadaniu Ashley Flair, obecnej przy stanowisku komentatorskim. Od razu zawodniczki rozdzieliły się, Natalya ruszyła wściekle na Maryse, a Paige zasypuje ciosami i kopnięciami AJ przy narożniku. Natalya i Paige spojrzały na siebie, po czym Irish Whipem wysłały na siebie przeciwniczki, a następnie w tym samym czasie przeszły do Schoolgirl Pinów! 1... 2... Kickouty! Paige wyprowadziła Side Kick AJ, a Natalya wyrzuciła Maryse z ringu. Brytyjka podnosi Aprilkę i częstuje ją mocnym Headbuttem. Ta odpowiada Spin Kickiem! AJ odbija się od lin i mamy Hurricanranę, która wyrzuca Paige z ringu! April wspina się na szczyt narożnika i wykonuje Diving Crossbody poza ring! W międzyczasie Natalya podnosi Maryse i chce Irish Whipem wysłać ją w schodki... ale mamy Reversal i to Natalya uderza w schody! AJ podnosi Paige i wrzuca do ringu, po czym wyprowadza Shining Wizard! Pin 1... 2... Kickout. Do ringu wraca Maryse i natychmiast powala AJ Clotheslinem. Po chwili mamy Clothesline dla Paige. Maryse traktuje Lee Hair-Pull Mat Slamem, a Paige podnosi, Irish Whipem ciska w narożnik... i mamy Stinger Splash! Maryse odbija się od lin... Single Leg Running Dropkick od Paige!!! Pin 1... 2... Kickout! Ram-Paige dla Maryse!!! Pin 1... 2... 3!!! Maryse wyeliminowana przez Paige! AJ od razu z zaskoczenia atakuje Brytyjkę. Podnosi ją i z całej siły ciska w metalową rurę od narożnika. AJ odwraca przeciwniczkę i Front Suplexem wrzuca na górną linę. Po chwili sama wchodzi na drugą linę. Do ringu wraca Natalya. Ustawia się pod AJ, co sygnalizuje iż chyba nadchodzi Powerbomb! Mamy Powerbomb Natalyi połączony z Superplexem AJ!!! Najszybciej po tej akcji wstają natalya i AJ, ale to Kanadyjka pierwsza wyprowadziła Nattie-By-Nature! Pin 1... 2... Kickout! Paige zdołała wstać i wyprowadziła Side Kick Natalyi! Do tego zapina Paige Tap Out! Natalya próbuje walczyć z bólem... ale odklepuje, zostając tym samym wyeliminowana! Zostają Paige i AJ! Brytyjka zbiera siły do dalszej walki. AJ częstuje ją Step-Up High Knee przy narożniku, po czym odwraca i wykonuje Tornado DDT! Pin 1... 2... Kickout! AJ odbija się od lin i natychmiastowo mamy Swinging Neckbreaker! Pin 1... 2... Kickout! April próbuje przejść do Black Widow, ale Paige w porę wyrywa się spod dźwigni i odpowiada Shot-Arm Clotheslinem. Po chwili kolejny... i jeszcze jeden. Paige odbija się od lin... ale mamy niespodziewanie Dropkick od AJ! April odbija się od lin... ale co... spod ringu wyszła Stephanie i chwyciła AJ w porę za nogę! Ta się przewróciła, a sędzia nie zorientował się o co chodzi, bo gdy zajrzał poza ring, to Stephanie znowu schowała się. Paige podnosi AJ... Ram-Paige! Do tego zapina PTO – Paige Tap Out! Zamroczona AJ została zmuszona do odklepania!

Zwyciężczyni i pretendentka do WWE Women's Championship: Paige

Stephanie słysząc theme song Paige wyszła spod ringu i weszła do niego, by pogratulować Brytyjce zwycięstwa. Do ringu weszła również Ashley, która zaczęła kłócić się ze Stephanie, bo widziała ze stanowiska komentatorskiego do czego doszło. AJ wstała i nie wytrzymała, bo czym rzuciła się na Stephanie!!! Zaczęła ją obijać i targać za włosy! Paige i Ashley próbują je oderwać od siebie, ale AJ po chwili znowu rzuca się na Stephanie! Przybiega kilku sędziów, którzy dopiero radzą sobie z odciągnięciem od siebie wiceprezes i AJ. Obydwie są wściekłe... ciekawe jak rozwinie się dalej ich rywalizacja...

Kolejny odcinek SmackDown! już w piątek!

Oh my!!! Przy wielkim cheerze publiczności rozbrzmiewa "You think you know me!", a na stage wychodzi dawno nie widziany "Rated R Superstar" Edge! Ring jest specjalnie przybrany, a to oznacza iż czas na "Cutting Edge"! Oportunista wchodzi do ringu i w swoim stylu wita się z publiką, po czym prosi o mikrofon.

Edge: Jak to dobrze jest wrócić do domu, na RAW is Hardcore! Jak to dobrze wrócić do Minneapolis, Minnesota! Ostatni raz gdy widzieliście mnie w tym ringu... John Cena wykonywał na mnie swoje FU, a Randy Orton wysłał mnie do szpitala swoim Punt Kickiem. Wiecie doskonale, że przed moim powrotem w lutym miałem problemy zdrowotne... atak którego dokonali Cena i Orton spowodował, że to problemy mogą się nawrócić. Niestety... ale to już pewne. Więcej powrotów do ringu w roli czynnego zawodnika już nie będzie i jedynie co teraz mogę robić to wspierać swoich kumpli, gdy tego potrzebują, no i od czasu do czasu poprowadzić "Cutting Edge" tak jak dzisiaj. Chciałbym Wam przedstawić pierwszego z moich gości. Jest nim czło...

Rozbrzmiewa "Just Close Your Eyes V1"! Na stage wychodzi Christian! "Kapitan Charyzma" witany jest nieco mniejszym cheerem niż Edge, ale także dostaje pozytywną reakcję. Christian wchodzi do ringu, a my widzimy zdziwionego Edge'a. CC prosi o mikrofon.

Christian: Przepraszam, że Ci przeszkodziłem, ale dobrze wiem kogo chciałeś zaprosić. Oczywiście... mnie, prawda Edge'u? Widzisz... ty i wszyscy Ci ludzie na trybunach oraz w telewizji mogli oglądać jak niszczę Johna Cenę na TLC. Nikt nie pokonał go w taki sposób jak ja to zrobiłem. Sam! Ten mijający rok pokazał mi, że mogę zrobić jeszcze coś, na co pracowałem przez całą karierę, a co jeszcze nie miałem w posiadaniu... główny pas mistrzowski! I ty nie powstrzymasz mnie!

Edge: Wiem Christian, że zapewne nie chcesz o tym słyszeć... ale wszyscy widzieliśmy także w jakim byłeś stanie po pojedynku z Ceną. Zastanów się, czy warto... czy warto jeszcze aż tak ryzykować swoim zdrowiem? Ja wróciłem... i nie wiem czy gdybym mógł ponownie to podjąłbym taką decyzję...

Christian: Oczywiście, że tak! Wiesz dlaczego? Bo to kochasz! Tak samo jak ja to kocham! Kocham ten wrestling! Kocham ten biznes! Kocham wygrywanie dla siebie i dla tych ludzi, którzy kupują specjalnie bilety z ciężko zarobionej pensji! Kocham to! Lekarz nie zabronił mi dalszych walk... więc jeszcze przynajmniej rok, może góra dwa będę robił wszystko... absolutnie wszystko, by zostać w końcu WWE World Heavyweight Championem! Z jednym co John Cena mi mówił się zgodzę... zawsze przy singlowych karierach byłem Twoim cieniem, bo nie miałem takich sukcesów jak ty. Zdobywając choć raz główne mistrzostwo zrekompensuję to sobie... i nikt nie będzie mi niczego wytykał, rozumiesz mnie?

Edge: Doskonale Cię rozumiem... wiem, że ja sam wykorzystałem pierwszą, lepszą okazję, by powrócić... jednak... po prostu martwię się o Ciebie brachu. Zawsze byłeś dla mnie ważny. I chcę dla Ciebie jak najlepiej...

Christian: Wiem o tym. Ale obydwaj jesteśmy dorośli i powinieneś mi pozwolić samemu podejmować decyzje co do mojego życia. Ty wiesz, że nie jesteś w stanie dalej walczyć i szanuję to. Ale ty też uszanuj to, że ja chcę walczyć póki jeszcze mam na to siły i chęci.

Edge: Dobrze, Christian... szanuję to.

Christian lekko uśmiechnął się i odrzucił mikrofon, po czym przy swojej muzyce opuścił ring. Cofa się na zaplecze bez słowa w kierunku Edge'a. Na chwilę jeszcze się odwraca, ale tylko lekko wzruszył ramionami i poszedł na backstage... z którego po chwili został wyrzucony! Edge spojrzał zdziwiony, jak nagle Sheamus zaczął atakować Christiana! Publiczność zaczęła buczeć... a Irlandczyk wykonuje Brogue Kick na Christianie! Edge opuszcza ring i biegnie w stronę Sheamusa, który powala go potężnym Clotheslinem! Następnie ciska go w barykadę! Irlandczyk krzyczy wojowniczo "Fella!" bijąc się w klatkę. Co miał oznaczać ten atak "Celtyckiego Wojownika"?

Z głośników rozbrzmiewa dźwięk syreny karetki, a to oznacza iż czas na main event! W drodze na ring jest pretendent - Antonio Cesaro. Szwajcar wykonuje gest jodłowania, po czym spokojnie przemierza rampę i wchodzi do ringu. Po chwili na arenie gaśnie światło. Gra "Demi-Gods", a na stage przy dużym cheerze wychodzi WWE World Heavyweight Champion - AJ Styles! Czas na jego pierwszą obronę pasa mistrzowskiego! "Fenomenalny" pewny siebie przemierza rampę i wskakuje do kwadratowego pierścienia, po czym sędzia odbiera mu pas mistrzowski i prezentuje.

Main Event

WWE World Heavyweight Champion AJ Styles vs Antonio Cesaro

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/4018_AJ_Styles.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_4_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match for WWE World Heavyweight Championship

Opis walki: Rozpoczynamy walkę wieczoru! Na starcie obydwaj z szacunkiem podają sobie dłonie. Po chwili mamy klincz. Z niego zwycięsko wychodzi Cesaro, który przechodzi do bocznego Headlocku. Mamy Takedown i kontynuację akcji w parterze. AJ jednak sprytnie kontruje za pomocą Headscissors. Antonio wydostaje się Kip-Upem i natychmiast wykonuje Double Foot Stomp! Pin 1... 2... Kickout! Szwajcar podnosi przeciwnika i momentalnie Irish Whipem ciska z całej siły w narożnik. Rusza na niego z szarżą, a ten kontruje kopnięciem i wyprowadza mocny Discus Clothesline! Pin 1... 2... Kickout! AJ podnosi przeciwnika i zamierza wykonać DDT, ale Antonio wydostaje się spod akcji i odpowiada solidnym European Uppercutem. Po chwili kolejny i Irish Whip, po czym pochyla się, a AJ świetnie "przewija się" po jego plecach, a następnie z zaskoczenia wyprowadza Superkick!!! Cesaro zamroczony wypada z ringu, a Styles bierze rozbieg... Suicide Dive! Publiczność kwituje akcję dużym cheerem, a AJ podnosi przeciwnika i zamierza cisnąć go Irish Whipem w barykadę, ale ten zatrzymuje się tuż przed nią, po czym Back Body Dropem przerzuca Stylesa ponad barykadą! Cesaro resetuje licznik sędziego, a następnie wchodzi na barykadę i czeka aż AJ wstanie... i traktuje go European Uppercutem z wyskoku! Publiczności bardzo to się podoba, bo pojedynek przenosi się w trybuny. Akcja przenosi się bliżej miejsca, gdzie jest stanowisko komentatorskie, a po drodze cały czas obydwaj wymieniają ciosy. W końcu Antonio Clotheslinem przerzuca AJ'a przez barykadę, a następnie sam przez nią przeskakuje. Szwajcar ponownie resetuje licznik sędziego, aby po chwili zacząć rozbierać stół komentatorski. Odwraca się do AJ'a, który niespodziewanie wyprowadza Backhand Chop i ciska przeciwnika głową o apron. Styles wrzuca Cesaro na stół komentatorski, a po chwili zaczyna wspinać się na szczyt narożnika! Spiral Taaaa.... oh my!!! Cesaro robi unik i Styles sam łamie stół!!! Część osób na trybunach złapało się za głowę, a Antonio zbiera przez chwilę siły, po czym wrzuca przeciwnika do ringu i przypina 1... 2... Kickout! Szwajcar nie dowierza. Podnosi AJ'a i wyprowadza European Uppercut. Ten prosi go o więcej! Antonio wyprowadza kolejny Uppercut! AJ pada na kolano, ale zachęca przeciwnika do kolejnych ciosów. Ten zaczyna serię wściekłych, kilkunastu European Uppercutów i na koniec pokazuje mu środkowe palce, co publiczność kwituje dużym cheerem! Cesaro odbija się od lin i dokłada potężny Big Boot! Pin 1... 2... Kickout! Wściekły Antonio podnosi oponenta, Irish Whipem ciska na liny i podrzuca, by wyprowadzić Very European Uppercut! Pin 1... 2... Kickout! Cesaro w końcu próbuje wykonać Neutralizer... ale AJ blokuje akcję i kontruje Back Body Dropem! Fenomenalny czeka aż przeciwnik wstanie i wyprowadza dwa Punche, Shoot Kick, Spinning Backfist i chce wyprowadzić Lariat, ale Antonio unika ostatniego ciosu i mamy Backslide Pin! 1... 2... Kickout! Pele Kick od Stylesa! Pin 1... 2... Kickout! Obydwaj zawodnicy mają już mało sił, a publiczność chantuje "This is Wrestling!". AJ z trudem, ale przeczołgał się na apron, po czym wstał i czeka aż przeciwnik podniesie się... Springboard Forearm Smash!!! Pin 1... 2... Kickout! Styles próbuje wykonać Styles Clash, ale Cesaro blokuje akcję chwytając go za ręce, a następnie wyprowadza kilka Punchów w głowę. AJ puszcza w końcu uchwyt, a Antonio częstuje go Bicykle Kickiem! Szwajcar zbiera siły i wspina się na szczyt narożnika. Czeka aż oponent wstanie... Diving European Uppercut! Pin 1... 2... Kickout! Antonio podnosi przeciwnika za nogi i zaczyna swój Swing! 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 13... 14... 15! Piętnaście okrążeń! Antonio niesamowicie nakręcił się! Podnosi AJ'a... Neutralizer!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Szwajcar jest w szoku! Podnosi AJ'a i nie wierzy. Ten odpowiada potężnym Knife-Edge Chopem! Nie wiadomo skąd zebrał sobie siły, by wykonać Springboard Moonsault DDT!!! Obydwaj leżą mocno osłabieni, a sędzia ich wylicza. W końcu Fenomenalny podnosi rywala... Styles Clash!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Publiczność chantuje "Holy Shit!". AJ przechodzi do zapięcia Calf Killer! Antonio walczy z bólem i próbuje doczołgać się do lin. W końcu chwyta się... ale AJ przerywa uchwyt, po czym ponownie przeciąga go na środek ringu i zapina Calf Killer!!! Cesaro robi wszystko co może, ale... w końcu odklepuje!

Zwycięzca przez dźwignię i wciąż WWE World Heavyweight Champion: AJ Styles

AJ po raz pierwszy broni WWE World Heavyweight Championship!!! Z trudem za pomocą sędziego wstaje. Sędzia podnosi go i oddaje mu pas mistrzowski, a ten celebruje wygraną. Szczęśliwy celebruje wygraną i pomaga wstać Antonio, po czym dziękuje mu za walkę. Ten powoli opuszcza ring, a AJ dalej świętuje zwycięstwo. Tym widokiem kończymy RAW is Hardcore i widzimy się na NXT!

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386492

No więc mamy najbardziej wyczekiwana gale tego tygodnia :D

:arrow: Na początek otrzymujemy dobry, ciekawy i przyjemny segment z udziałem powracającego Hogana (odszedł tak niedawno, że sam powrót jakoś mnie nie jara), nowego mistrz oraz pretendenta. Ci dwaj ostatni byli ciekawi, zaś przy spechu Hulka czekałem tylko, aż zacznie się robić ciekawie lub aż skończy...

:arrow: Kurt Angle vs. Scot Armstong na New Year Revolution? :D Jestem ciekaw co dalej z "Olimpic Champion", skoro pas IC poszełd pa,pa. No chyba, że jednak dostanie on szanse. Mimo wszystko nie do końca kupuję to zakończenie.

:arrow: Antonio wypadł ciekawie i szkoda, że teraz pewnie zanotuje spadek w dół karty...

:arrow: Hardy w walce o pas midcardtowy?Ok, chociaż wolałbym tam Luke'a.

:arrow: Usosi wyglądają słabo przy mistrzach, a Ci jeszcze kopią leżącego przypominając kogo pokanali :D Dobra telewizja, bo wole jednak Anglików.

:arrow: Bootista vs. Big Slow, czyli pojedynek dwóch ludzi, ktorzy po mnie spływają.

:arrow: Heh, Shawn na koniec segmentu w formie :D Tekst o szpitalu ok, a cały segment ok. Chciałbym widzieć AJkę z pasem...

:arrow: Prime......Time Suck! Prime.........Time Suck! Cieszy wygrana Brytyjczyków , bo sa oni ciekawszym projektem, w sumie z tych, które walczyły tutaj jedynym ciekawym...

:arrow: Nie wiem co Roman ćpiał, ale skąd on wie, że na New Year Revolution pokonał Owensa i czemu potem mówi, że dopiero Go pokona, w między czasie wplatając coś o jakimś TLC? ;) Panowie wypadli świetnie i aż ostrzę sobię zęby na walkę Romana z Kevinem... dalej mamy... SABU! Kuźwa, spoko powrót, naprawdę! Oby tylko nie na stale...

:arrow: Jednak to Paige idzie na pas? Bardzo ja lubię, ale u Ciebie wypadała dotychczas średnio, więc mam mieszane odczucia.

:arrow: Dobry przyjacielski segment Christiana z Edge'm. Bałem się, że wpadniesz na pomysł turnu Christiana, ale na szczęście tego nie zrobiłeś, uff... aaa, rudy idzie na jobbnięcie Christkowi. God.

:arrow: Tak jak kazy z nas się spodziewał AJ wygrywa... i dobrze. Mam jednak nadzieję, że Antonio nie zniknie gdzieś w jobberce, ale będzie jedną z głównych twarzy WresteManii 31.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386499

Zacznę może od segu Christiana i Edga, który wyszedł dobrze. Niby nic nadzwyczajnego, ale podoba mi się kierunek w jakim zmierza Christian. Ostatni run z WWE World Heavyweight Championship? Jestem na tak! :D

Aj Styles jako nowy mistrz pokazał się z dobrej strony, może podobać się to, że wykorzystał walizkę by mieć jeszcze cięższe wyzwanie. Cieszę się że tak niespodziewanie doszło do cash inu bo Punk zaczął już nudzić. Szkoda, że Cesaro musiał się podłożyć, ale jego czas jeszcze na pewno nadejdzie.

Zack Ryder i jego stajnia to świetna inicjatywa. Mogło zastanawiać czy dasz Zackowi czysto pojechać Kurta, a tu takie dwa brudne zwycięstwa Rydera. Oby dzięki tej stajni Tyson i Cody również dużo zyskali, a nie tylko Zack :P

Feud Owensa z Romanem idzie w najlepsze. Najpierw Iron Man Match, a teraz jakieś druty pod napięciem. Dla mnie to mała przesada, bo takiej rozrywki nie lubię, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Na początku chciałem by to Owens wygrał, ale może to i lepiej, że Reigns ma ten pas? Przynajmniej Kev może iść wyżej.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386503

Fajnie, że jednak nie kończysz jeszcze pisać WWE ;) Odniosę się do RiH i SD.

Fajny segment na początku SD i widać, że konsekwentnie promujesz feud na linii Punk-Michaels, a jeszcze lepiej to wygląda jak widzę, że Punk musi uczekać przed Tryplakiem.

Cesaro wygrywa Battle Royal. Nie był tutaj faworytem i jednak sprawił trochę zaskoczenie w tej walce. W końcu widzę push dla niego się zaczyna, a to dobrze.

Kurt jak zawsze na poziomie i dobrze cały czas się prezentuje, ale nie sądzę, żeby miał jakieś szanse odzyskać pas od Zacka z uwagi na stajnie.

To było trochę do przewidzenia, że w razie czego wejdzie Cody i Tyson i tym sposobem uratowali Zacka od przegranej. To tylko prowadzi do ich kolejnej walki.

CM Punk mówiący o tym, że jest najlepszy jak wcześniej uciekał nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Ten Byron powinien mu to wygarnąć.

Feud pomiędzy AJ, a Stephanie zaczyna nabierać kolorów i jeżeli do tego dołączą się mężowie pań to chyba nam to będzie prowadziło do Mixed Tag Team Matchu.

Fajnie wygląda Owens u ciebie z tą swoją pewnością siebie. Reigns juz tak pewnie za mikrofonem nie wyglądał, ale jak na midcardowego mistrza było ok. Dobrze, że Owens jest budowany ponownie po porażce.

Tryplak mówiący o przeszłości wyszedł bardzo dobrze. Fajnie, że wrócił u ciebie do czynnej walki, bo trochę mi go brakuje w obecnym WWE. Triple H wygrywa co mnie bardzo dziwi, ale chyba najlepszym ukoronowaniem 800-ego epizodu Smackdown mógł być cashing walizki i tym samym wszystko robi nam się coraz ciekawsze.

Teraz RiH ;)

Hulk ogłasza ostatnią walkę. Znowu mamy jednego shokera, ale możesz sobie na coś takiego pozwolić, na taki trochę fantasy booking. AJ tłumaczący powód realizacji walizki i gadający o marzeniach spodobał mi się i oby częściej dostawał mikrofon ten zawodnik. Antonio również wypadł dobrze i fajnie to wyszło, bo Cesaro to w końcu również były Mr. Money in the Bank.

Fajny speech Zacka i Kurta, ale szkoda trochę, że póki co Cody i Tyson trzymają się z tył€, bo mogliby rywalizować o pasy tag team. Ryder oczywiście wygrywa, ale nieczysta porażka Angle'a nie umniejsza go tak bardzo, ale szansy o pas już też nie ma.

Cesaro w speechu swoim kolejny raz dobrze podpromował siebie w roli pretendenta i jest już coraz wyżej w hierarchii.

Hardy wygrywa i dobrze. Zack i Jeff na początku uczestników EC napawają mnie optymizmem.

Adrian i Barrett mają coraz więcej zawodników na rozkładzie i w końcu mają czym się chwalić. Fajnie, że mają push.

Raczej nie sądziłęm, że Big Show ma jakieś szanse na zwycięstwo w tej walce. Fajnie, że Batista nie odchodzi tak często u ciebie do tych jego filmów.

No segment Michaelsa z AJ dał mi dużo do myślenia na temat tego, co może wydarzyć się w tej walce. Zapowiada się to bardzo ciekawie.

Anglicy musieli to wygrać, bo PTP nie są tak wypromowani jak mistrzowie.

Owens w tym feudzie wygląda dużo lepiej od Romka i szkoda trochę, że musi obejść się smakiem jeśli chodzi o Hardcore Championship. Powrót Sabu zaskakujący, ale ktoś z byłęgo ECW musiał się podłożyć Romkowi, że by uwiarygodnić go w roli mistrza.

A jednak to Paige wygrywa tą walkę i dobrze, bo AJ idzie widocznie na Stephanie.

No to teraz czas, żeby Sheamus przegrał z Christianem. Mi to nie przeszkadza, a zwłaszcza jak będzie dawał z Edgem takie ciekawe segi.

Bardzo dobra walka wieczoru i oczywiście mistrz wychodzi z tego zwycięsko i bardzo dobrze, bo takimi walkami obaj zawodnicy się dobrze podpromują.

Dobre gale ostatnio ci wychodzą, a Road to Wrestlemania zapowiada się ciekawie. Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386509

NXT 24.12.2014

Full Sail University, Orlando, Floryda

Witajcie na świątecznym odcinku NXT! Wszyscy już zapewne po wigilijnej kolacji, więc czas w ramach prezentu na kolejne emocje z młodymi, dobrze rokującymi wrestlerami i wrestlerkami w roli głównej. Dzisiaj nie zabraknie wrażeń: Alexander Rusev w No DQ Matchu zmierzy się z Rhyno, dojdzie do sześcioosobowego Battle Royal o miano pretendentki do NXT Women's Championship, a w main evencie pretendent do NXT Championship - Hideo Itami zmierzy się z Antonio Cesaro. Zacznijmy show!

A na start dzisiejszego NXT rozbrzmiewa z głośników "Lucha! Lucha!" Do ringu energicznie wskakuje Kalisto witany sporym cheerem. Luchador jest gotowy do akcji. Czas na jego rywala. Gra... "Ready to Fall" zespołu Rise Against. To... Ricochet debiutuje w NXT!!! Publiczność reaguje dużym cheerem i wita nowego zawodnika. Wow! Część osób na trybunach jest mocno zaskoczona. No to zapowiada się nam wspaniały opener dzisiejszego NXT!

Walka #1

Kalisto vs Ricochet

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3447/Samuray_del_Sol_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2807/2435_Ricochet.jpg

Normal Match

Opis walki: Panowie już bardzo dobrze się znają, więc na starcie podają sobie ręce w geście walki fair play. Obydwaj ustawiają się do pozycji i wydaje się, że będzie klincz, ale Kalisto od razu przechodzi do Wrist Locku. Ricochet wydostaje się z uchwytu robiąc efektowne salto, a następnie mamy Hurricanranę po której Kalisto niespodziewanie ląduje na nogach! Ricochet odbija się od lin, przewija się po plecach przeciwnika, ponownie odbija się od lin i tym razem to luchador wykonuje Frankenstainer! Ricochet również jednak ląduje na nogach po tej akcji! Ricochet odbija się od lin, Kalisto robi unik przed ciosem i popisuje się Springboard Arm Dragiem. Ricochet jednak dość szybko podrywa się i wyprowadza Dropkick, po którym Kalisto szybko wstaje, mamy Schoolboy i kopnięcie w głowę z pozycji w parterze! Luchador odbija się od lin i popisuje się Tilt-a-Whirl DDT! Pin 1... 2... Kickout! Kalisto przenosi się na apron i czeka aż przeciwnik wstanie. Nadchodzi akcja Springboardowa... ale Ricochet kontruje Dropkickiem! Do tego dokłada Standing Shooting Star Press! Pin 1... 2... Kickout! Publiczność nagradza świetne tempo walki chantami "This is Wrestling!". Ricochet wspina się na szczyt narożnika... ale Kalisto podrywa się, odbija się od drugiej liny i Frankenstainerem zrzuca przeciwnika z cornera!!! Ricochet po tej akcji obolały ucieka z ringu, ale Kalisto natychmiast dopada go Suicide Divem! Zamaskowany zawodnik pozwala sobie na tauntowanie wraz z publicznością. Podnosi oponenta i próbuje wrzucić go do ringu, ale ten blokuje manewr i odpowiada ciosem z łokcia, a następnie wyprowadza Headbutt. Ricochet wskakuje do ringu, odbija się od lin i mamy znakomity Corkscrew Moonsault Plancha bez trzymania się lin!!! Publiczność reaguje dużym cheerem, a nakręcony Ricochet wrzuca przeciwnika, chwyta go i wskakuje na drugą linę, po czym wykonuje Tornado DDT! Pin 1... 2... Kickout! Ricochet czeka aż oponent wstanie i chce wyprowadzić Spinning Heel Kick, ale ten blokuje kopnięcie, odwraca rywala i wyprowadza Superkick! Do tego mamy Leg Trap Sunset Flip Powerbomb w wykonaniu Kalisto! Pin 1... 2... Kickout! Luchador nie wierzy, że to nie koniec. Ricochet powoli ucieka na apron. Kalisto próbuje go podnieść, ale ten kontruje Shoulder Thrustem, a następnie przeskakuje ponad linami, przewijając się po plecach przeciwnika, rusza, by odbić się od lin i wykonać Reverse Frankenstainer! Ricochet wspina się na szczyt narożnika... 630 Senton!!! Fenomenalna akcja! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Ricochet

Ricochet wygrywa w swoim debiucie w NXT! Znakomita walka. Ricochet pomaga wstać Kalisto i dziękuje mu za pojedynek, co publiczność nagradza dużym cheerem. Luchador obolały opuszcza ring, a Ricochet celebruje dalej swoją wygraną.

Jesteśmy na zapleczu. Widzimy szczęśliwego Ricocheta z ręcznikiem na głowie. Wszyscy gratulują mu wygranej... po chwili podszedł do niego Generalny Manager NXT - Chris Jericho!

Chris Jericho: Brawo młody! Gratuluję świetnego debiutu. Czuję, że walki w NXT z Twoim udziałem będą na dużo wyższym poziomie niż dotychczas...

Ricochet: Dziękuję Chris, to dla mnie olbrzymi zaszczyt.

Chris Jericho: Za tydzień rozpocznie się ośmioosobowy turniej, którego zwycięzca będzie miał miejsce w Royal Rumble Matchu. Chcę Ciebie jako pierwszego poinformować, że weźmiesz w nim udział. Powodzenia Ricochet.

Chris odszedł zostawiając uśmiechniętego Ricocheta.

"RUSEV UDREA! RUSEV MACHKA!" wita nas z powrotem na renie. W drodze na ring Alexander Rusev z bułgarską flagą w ręku i w towarzystwie Lany. Witać, że "The Bulgarian Brute" jest gotowy do walki. Czy poradzi sobie z bardziej doświadczonym rywalem, legendą ECW? Rozbrzmiewa theme song Rhyno i ten wychodzi na stage przy dużym cheerze. Rhyno wbiega do ringu... i natychmiast Takedownem powala Ruseva!

Walka #2

Alexandar Rusev/w Lana vs Rhyno

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/Rusev_2_cut_by_Danger_Liam_2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/133/Rhyno_cut_by_Danger_Liam.jpg

No DQ Match

Opis walki: Rhyno zasypuje przeciwnika serią wściekłych Punchów! Rusev w końcu odpycha go i obydwaj wstają, ale Rhyno ponownie powala Takedownem przeciwnika i zasypuje Punchami! Legenda ECW podnosi oponenta i Irish Whipem ciska w narożnik, po czym rusza z szarżą, ale Bułgar w porę robi unik i ten trafia barkiem w ringpost! Rusev tylko wyczekuje odpowiedniej okazji i wyprowadza Spinning Heel Kick! Pin 1... 2... Kickout. Rhyno podnosi się za pomocą lin, ale momentalnie zostaje wyrzucony z ringu Clotheslinem. Alexander opuszcza ring i rusza za przeciwnikiem. Bułgar podnosi oponenta, ale ten niespodziewanie pociąga go tak, że ten przewraca się na barierkę. Rhyno... wyjmuje spod ringu stół! Po chwili rozkłada go przy narożniku i wraca po oponenta... który niespodziewanie ciska go plecami w apron! Alexander wyjmuje spod ringu kendo stick! Rusev wyprowadza mocny cios w brzuch przeciwnika! Rhyno trzymając się za brzuch odchodzi od apron i opiera się o ringpost. Rusev chce wyprowadzić kolejny cios, ale tym razem Rhyno robi unik i ten uderza w metalową rurę! Legenda ECW wykorzystuje to i wyprowadza Gut Kick przeciwnikowi, a następnie Irish Whipem z całej siły ciska go w barierkę! Rhyno wyjmuje spod ringu krzesło i krawędzią krzesła atakuje Ruseva najpierw w brzuch, a potem mamy potężny chair shot w plecy! Rhyno wrzuca krzesło do ringu i przeciwnika. Rusev wstaje, a Rhyno rusza na Spear... ale Rusev nad nim przeskakuje i ten z całym impetem wparował w stół, który nieco wcześniej ustawił! To nie wszystko, co Bułgar ma dla przeciwnika. Ustawia sobie krzesło na macie, podnosi Rhyno i Side Slamem ciska w krzesło! Pin 1... 2... Kickout!!! Rusev nie może w to uwierzyć! Momentalnie częstuje przeciwnika stompem w plecy, a następnie zapina The Accolade! Czy Rhyno odklepie?! Walczy z bólem... ale w końcu odklepuje!

Zwycięzca przez submission: Alexander Rusev

Rusev pokonuje legendę ECW! Publiczność buczy, a Lana krzyczy "Crush!", po czym Rusev ponownie zapina The Accolade na Rhyno! Czy jest ktoś w stanie go powstrzymać? W końcu przybiega kilku sędziów i siłą odciągają Bułgara od Rhyno. Lana w końcu daje znać swojemu partnerowi, by uspokoił się i wchodzi do ringu z bułgarską flagą, którą mu wręcza. Rozbrzmiewa muzyka Rhyno i ten przy dużym heacie celebruje wygraną.

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie JoJo ma gościa...

JoJo: Witajcie! Wraz ze mną jest pretendent do NXT Championship - Hideo Itami! Hideo... dzisiaj zmierzysz się z Antonio Cesaro w walce wieczoru, a za tydzień po raz pierwszy zawalczysz o mistrzostwo NXT z Samim Zaynem. To chyba dwie najważniejsze walki dotąd w Twojej karierze. Jak się czujesz przed nimi?

Hideo Itami: Dzisiejszy pojedynek z Antonio Cesaro będzie dla mnie możliwością, by pokazać wszystkim iż jestem gotowy w niedalekiej przyszłości walczyć w głównym rosterze. Nie muszę wcale pokonywać Cesaro, wystarczy, że dobrze pokażę się w pojedynku. Choć zwycięstwo z zawodnikiem, który dopiero co walczył o WWE World Heavyweight Championship to byłby dla mnie znaczący skok w hierarchii całego WWE. Jednak najważniejszy będzie dla mnie pojedynek, który będzie za tydzień. Chcę pokonać Samiego Zayna i zdobyć swoje pierwsze mistrzostwo w NXT. Chcę, by wszyscy fani wrestlingu z Japonii byli ze mnie dumni! Chcę, by te wszystkie lata spędzone na scenach niezależnych przełożyły się na wygranie jednej z najważniejszych walk w moim życiu. Dzisiaj i za tydzień pokażę... że mogę aspirować do sukcesów największych legend japońskiego wrestlingu. Chcę, by Japonia była ze mnie dumna.

Kolejny odcinek SmackDown! już w piątek!

Walka #3

Alexa Bliss vs Bayley vs Becky Lynch vs Dana Brooke vs Emma vs Eva Marie

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5438/191_Alexa_Bliss_7th_Year_Anniversary.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5133/Bayley_cut_2_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5694/3645_Becky_Lynch.jpgvs

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5893/Dana_Brooke_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3693/Emma_2_CutByJess_15February2014.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5212/3383_Eva_Marie.jpg

Battle Royal for #1 Contender to NXT Women's Champion

Opis walki: Ruszyły! Na starcie Alexa rzuciła się na Danę, Bayley na Emmę, a Becky na Evę. Bayley przyduża Emmę przyciskając ją nogą do narożnika. Becky i Eva wymieniają ciosy przy przeciwległym cornerze. Dana próbuje wyrzucić z ringu Alexę. Ta jednak utrzymuje się na apronie. Dana zostawia ją... ale niespodziewanie Bayley zostawiła Emmę i wyrzuciła z ringu Danę, eliminując ją z walki! Bayley uśmiechnięta macha jej na pożegnanie, a gdy odwraca się Becky Lynch zaskakuje ją Hurricanraną. Bayley podnosi się za pomocą lin, a po chwili Back Body Dropem wyrzuca Lynch na krawędź ringu. Ta z trudem, ale utrzymuje się na apronie, by szybko przebiec na narożnik i Dropkickiem powalić Bayley. Irlandka jest na fali, ale Clotheslinem zaskakuje ją Emma. Po chwili Running Big Bootem powala Evę Marie! Emma pewna siebie podnosi Alexę, która kontruje Jawbreakerem, a do tego wykonuje Glitter Blizzard! Bliss podnosi Emmę i wyrzuca z ringu, eliminując ją z walki! Pozostały cztery: Alexa Bliss, Bayley, Becky Lynch i Eva Marie. Alexa rzuca się na Bayley, a Becky na Evę. Bliss szykuje się do Corner Forearm Smash... ale Bayley robi unik i szybko wyrzuca ją z ringu!!! Alexa wyeliminowana!!! Bayley wspomaga Becky i wspólnymi siłami atakują Evę przy narożniku. W końcu ta wyprowadza cios z łokcia najpierw jednej, potem drugiej. Eva robi unik przed ciosem Becky, odbija się od lin i obydwie przeciwniczki powala Double Clotheslinem! Marie bierze rozbieg, odbija się od lin... ale Becky niespodziewanie kontruje Hurricanraną! Eva wstaje za pomocą lin i Dropkickiem zostaje wyeliminowana przez Lynch! Pozostały dwie! Bayley i Becky ustawiają się w pozycjach, po czym ruszyły w klincz! Z niego zwycięsko wychodzi Lynch, ale po chwili Bayley kontruje Back Suplexem! Po chwili podnosi Irlandkę... Belly to Bayley!!! Bayley nakręcona chce Clotheslinem wyeliminować przeciwniczkę, ale ta trzymając się górnej liny pozostaje w grze. Bayley wraca po Becky, a ta niespodziewanie nogami chwyciła jej głowę... i za pomocą Headscissors wyrzuca ją z ringu!!! Becky Lynch nową pretendentką!

Zwyciężczyni i pretendentka do NXT Championship: Becky Lynch

Becky szczęśliwa celebruje zwycięstwo... ale świętowanie przerywa muzyka Sashy Banks! Przy heacie publiczności NXT Women's Champion pojawia się na stage'u z mikrofonem i kpiąco bije brawo.

Sasha Banks: Brawo Becky! Gratuluję! W końcu udało Ci się zdobyć miano pretendentki do mojego NXT Women's Championship! Zanim jednak za tydzień zawalczymy, to pozwól, że przekażę Ci kilka słów... widzisz... nie masz jakichkolwiek szans w pojedynku ze mną. Wiesz dlaczego? Bo zawsze byłaś w moim cieniu i będziesz dopóki będę w NXT oraz w WWE! To ja jestem "The Boss"! I nie bez powodu zasłużyłam na taki przydomek, bo jestem największą suką w tym biznesie! Oni na mnie buczą, bo wiedzą, że taka jest prawda. Tak samo jak ty wiesz, że za tydzień ze mną przegrasz!

Becky Lynch: Wiesz jaka jest prawda? Taka, że jesteś tchórzem, a nie suką, bo inaczej weszłabyś do tego ringu i udowodniła, że Twoje słowa są rzeczywistością!

Publiczność zaczyna chantować "We Want Fight!". Sasha jakby przez chwilę zastanawiała się, po czym odkłada pas mistrzowski na stage i zaczyna iść w kierunku ringu! Będąc jednak na końcu rampy uśmiechnęła się i zaczęła się cofać. Becky nie wytrzymała i wybiegła z ringu, po czym zaatakowała Sashę! Trzymając ją za włosy wrzuca do ringu i dopada serią wściekłych ciosów! Publiczność wspomaga Becky chantując jej imię, a ta wykonuje Exploder Suplex, po czym przechodzi do "Dis-Arm-Her"! Firmowa dźwignia Becky! W końcu przybiega do ringu kilku sędziów, którzy odciągają Irlandkę od mistrzyni. Obydwie wściekłe krzyczą do siebie. Walka o pas kobiet za tydzień zapowiada się elektryzująco!

JUŻ ZA TYDZIEŃ OSTATNIA GALA NXT W 2014 ROKU!

WSZYSTKIE PASY MISTRZOWSKIE NA SZALI! NIE PRZEGAP!

Wracamy po przerwie, czas na walkę wieczoru! Rozlega się dźwięk syreny karetki, a na stage przy wielkim cheerze wychodzi Antonio Cesaro! Dopiero co na Old School RAW is Hardcore walczył o WWE World Heavyweight Championship, a teraz gościnnie powraca do NXT, by zawalczyć z pretendentem do NXT Championship! Szwajcar uśmiechnięty i gotowy wchodzi do ringu. Po chwili jego muzyka ucicha, a gra theme song Hideo Itamiego. Japończyk dostaje nieco mniejszy cheer, ale widać, że jest skupiony przede wszystkim na przeciwniku. Hideo spokojny wchodzi do kwadratowego pierścienia i staje naprzeciw rywala.

Main Event

Antonio Cesaro vs Hideo Itami

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_4_cut_by_Danger_Liam.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/936/3708_Hideo_Itami.jpg

Opis walki: Publiczność na zmianę chantuje "Let's go Cesaro/Hideo!". Obydwaj ustawiają się do pozycji i mamy klincz. Zwycięsko z niego wychodzi Japończyk i od razu przechodzi w Wrist Lock. Antonio siłowo rozrywa uchwyt i mamy Headlock, po czym Headlock Takedown i kontynuację akcji w parterze. Hideo podnosi się i kontruje kilkoma ciosami z łokcia, po czym wyprowadza Headbutt i Backhand Chop. Japończyk rusza, by odbić się od lin, ale po chwili nadziewa się na Back Body Drop. Itami wstaje za pomocą lin, ale po zainkasowaniu Dropkicku wypada z ringu! Cesaro nakręca się i szykuje się do Suicide Dive... ale Itami w ostatniej chwili unika ataku, odpychając go na barierkę!!! Szwajcar trzyma się za rękę sygnalizując iż mocno ucierpiał przy tym nieudanym ataku. Na dodatek Hideo podnosi oponenta i z całej siły przerzuca go Irish Whipem przez metalowe schodki! Japończyk uśmiecha się widząc cierpiącego przeciwnika, po czym wrzuca go do ringu i przypina 1... 2... Kickout. Hideo zaczyna serię Shoot Kicków w klatkę piersiową. Odbija się od lin, by wyprowadzić niski Big Boot, ale Antonio niespodziewanie robi unik i odpowiada Schoolboy Pinem! 1... 2... Kickout! Obydwaj podrywają się, ale będący w lepszym stanie Hideo zdążył zaatakować pierwszy wyprowadzając Roundhouse Kick w głowę! Pin 1... 2... Kickout! Itami wspina się na szczyt narożnika i chwycił Cesaro. Szykuje się Tornado DDT... ale Szwajcar w porę go odrzucił! Antonio szykuje się do ataku... Springboard European Uppercut! Pin 1... 2... Kickout! Japończyk ucieka do cornera, a Cesaro strząchnął rękę, po czym ruszył na Corner European Uppercut! Mamy Irish Whip w przeciwległy narożnik i kolejny Uppercut! Po chwili powtórka ataku! Kolejny Irish Whip i szarża... ale tym razem Hideo kontruje kopnięciem, chwycił Antonio i mamy udane Tornado DDT! Pin 1... 2... Kickout! Poddenerwowany Itami podnosi przeciwnika i chce go wynieść plecami na swoje barki, ale ten w porę kontruje Crucifix Hold Pinem! 1... 2... Kickout! Wyrzucenie w powietrze... Very European Uppercut w wykonaniu Cesaro!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Szwajcar obolały i zły podnosi przeciwnika, by wykonać Neutralizer. Ten jednak w porę kontruje Back Body Dropem! Cesaro trzymając się za plecy wstaje, ale rusza na oponenta, jednak robi błąd, bo nadziewa się na Sitout Powerbomb! Pin 1... 2... Kickout!!! Zdenerwowany Hideo powoli podnosi przeciwnika, a ten powala go Takedownem, po czym sygnalizuje Swing! Mamy Cesaro Swing przy dużym cheerze! 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10 okrążeń! Antonio jest wyraźnie nakręcony! Podnosi przeciwnika... Neutralizer!!! Pin 1... 2... Hideo położył nogę na linie! Antonio w to nie wierzy! Powtarza przypięcie 1... 2... Kickout! Wściekły Szwajcar szykuje się do powtórzenia ataku... ale Hideo kontruje Schoolboy Pinem, do tego wspomaga się trzymając nogi na linach! 1... 2... 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie: Hideo Itami

Sędzia nie zauważył oszustwa! Zdenerwowany Antonio nie może uwierzyć, że przegrał w taki sposób. Z kolei Hideo przy małym heacie celebruje wygraną. Widać, że obydwóch sporo ta walka kosztowała. Jednak to Japończyk pokazał się ze świetnej strony tuż przed swoją walką o NXT Championship za tydzień z Samim Zaynem! Tymczasem... czas zakończyć kolejny epizod NXT. Widzimy się na SmackDown!

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386779

Czas na komentarz ;)

Fajnie, że debiutuje u ciebie Ricochet, bo lubię go i doskonale wiem ile może dać jeśli wychodzi o występy w ringu. Dobrze, że wygrał, ale liczę, że nie będzie takich debiutów nowych zawodników co tydzień, bo to nie będzie miało sensu.

Fajnie, że Jericho już chwali nowego zawodnika. To oznacza, że jest przed nim świetlana przyszłość.

Oczywiste było, że Rusev to wygra. Zwykła walka na wypromowanie Bułgara i teraz już jest tak wypromowany, że chętnie zobaczyłbym go już w głównym rosterze, a w przyszłości jaiś feud o Hardcore Championship.

Itami tutaj wyglądał trochę tak jak typowy Japończyk. Odnoszę wrażenie jakby taki speech mógł wygłosić kazdy inny jego rodak, bo ogólnie oni mają zawsze coś takiego, że chcą, żeby rodacy byli z nich dumni.

Liczyłem, że może Evka trochę tutaj zaskoczy, ale Becky to też nie jest złe wyjście. Sasha po walce nieźle jej pocisnęła, ale riposta Irlandki była chyba jeszcze lepsza i szykuje nam się ciekawy feud.

Hideo pokonuje Cesaro, a to bardzo dużo mu daje i teraz już jest tak wypromowany, że raczej Sami nie ma szans, żeby obronić pas. Fajnie, że Hideo zostanie chyba heelem. To na pewno ożywi jego postać.

Dobre NXT i widać, że trzymasz się ram czasowych z obecnego WWE, ale zabrakło mi trochę czegoś z dywizją tag team. Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-386851

Kolejny format laptopa spowodował u mnie szał przez stratę 3/4 SD!. Jednak biorąc dodatkowo pod uwagę iż nie nadążam z taką ilością tygodniówek, to postanowiłem iż będę pisał RAW is Hardcore i NXT!. Także dzisiaj wrzucam skrót ostatniego RIH! przed New Year's Revolution, a niedługo wrzucę NXT...

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore 29.12.2014 #34

Galę otworzyli niespodziewanie "The Suicide Crew". Intercontinental Champion Zack Ryder, Cody Rhodes i Tyson Kidd weszli do ringu, by każdy wygłosił kilka słów do WWE Universe. Zack stwierdził, że fakt iż dwukrotnie pokonał Kurta Angle'a pokazuje iż jest po prostu sprytniejszy i lepszy od niego. Dodał, że już nie może doczekać się New Year's Revolution, by powtórzyć swój wyczyn z TLC i ponownie pokonać pięciu pozostałych rywali w walce o swój tytuł mistrzowski. Cody i Tyson dodali, że dołączyli do Zacka, bo przez wiele lat byli ignorowani w tym biznesie, a widząc ile Ryder osiągnął swoją zmianą postawy także chcą coś znaczyć. Zack chciał zakończyć przemowę iż od teraz to on dzięki swojej rewolucji będzie rządził w WWE, ale przerwała mu muzyka Shawna Michaelsa. Shawn powiedział iż Zack musi stać na baczności, bo póki w tej federacji są tacy ludzie jak on, Vince McMahon, czy Stephanie McMahon to żaden z zawodników WWE nie będzie miał władzy. Do tego wyznaczył pojedynek: Cody Rhodes i Tyson Kidd kontra... Big E Langston i Dolph Ziggler!

#1 Walka Cody Rhodes&Tyson Kidd vs Big E Langston&Dolph Ziggler

Big E przypadkowo zainkasował Superkick od Zigglera, który chciał wymierzyć kopnięcie Tysonowi. Cody wykorzystał zamierzanie wykonując Beautiful Disaster Dolphowi, a Tyson dokończył sprawę zmuszając Big E'go do odklepania Sharpshooterem.

Zwycięzcy przez przypięcie: Cody Rhodes&Tyson Kidd

Po chwili reklam zobaczyliśmy całą trójkę "The Suicide Crew" świętującą na zapleczu. Jak wiemy ta stajnia zawalczy w Elimination Chamber Matchu o Intercontinental Championship. Zaczepił ich Kurt Angle. Wyśmiał Zacka iż sam nie mógł sobie poradzić, a ponadto dodał iż COO Shawn Michaels dał mu szansę walki o miejsce w Elimination Chamber Matchu o WWE World Heavyweight Championship.

Wywiad z AJ Lee, która ogłosiła iż zamierza spotkać się ze Stephanie McMahon na New Year's Revolution twarzą w twarz w ringu. Jeżeli wiceprezes nie zjawi się... to będzie miała poważne problemy.

Walka #2 Finn Balor vs Rob Van Dam

RVD wykonuje Rolling Thunder i szykuje się do ostatecznej akcji. Wskakuje na szczyt narożnika, tauntuje... i próba Five Star Frog Splash, ale Finn uniknął ataku! Do tego wykonuje Bloody Sunday! Balor nakręcony wskakuje na górną linę, po czym Coup de Grâce i pewnie przypina przeciwnika!

Zwycięzca przez przypięcie: Finn Balor

Po krótkiej przerwie do ringu weszli Adrian Neville i Bad News Barrett, mistrzowie tag team. Obydwaj zapowiedzieli iż na New Year's Revolution zrobią z braćmi Uso to samo co wcześniej z Johnem Ceną i Randym Ortonem, oraz z Big Showem i Markiem Henrym. W ramach odpowiedzi usłyszeliśmy theme song braci Uso, którzy w towarzystwie Naomi pojawili się na stage'u. Jimmy stwierdził iż nie musi czekać do niedzielnego PPV i już teraz z chęcią zmierzy się z jednym z reprezentantów "The British Barrage". Na wyzwanie odpowiedział Adrian Neville.

Walka #3 Adrian Neville vs Jimmy Uso

Jimmy potraktował Adriana solidnym Superkickiem, po którym ten zamroczony padł na matę i uciekł do narożnika. To okazało się jednak jego dużym błędem, bo Uso momentalnie wykonał Running Hip Attack. Uwagę jego próbuje odwrócić Bad News wskakując na apron, ale zrzuca go Jey i zaczyna się między nimi brawl. Jimmy podnosi Adriana, a ten niespodziewanie odpowiada serią: Spin Kick, Shot Kick, Spin Kick i Running Low Front Dropkick. Neville dokłada Imploding 450° splash! Pin 1... 2... Kickout i Reverse Frenkensteiner w wykonaniu Adriana, który momentalnie wskakuje na górną linę i dokłada perfekcyjne Red Arrow! Pin 1... 2... 3.

Zwycięzca przez przypięcie: Adrian Neville

Czas na "Peep Show!". Christian nie tracąc czasu zaprosił do swojego programu Sheamusa. Poprosił go o wyjaśnienie motywów swojego ataku sprzed tygodnia. Irlandczyk stwierdził iż miał dość historii Christiana rodem z serialu "Dzień, który odmienił moje życie i chciał mu pokazać iż WWE to miejsce tylko dla prawdziwych facetów. Christian miał ochotę go zaatakować, ale ten przystopował go i stwierdził iż może udowodnić mu na New Year's Revolution, że się myli. Christian zaakceptował wyzwanie, po czym zaatakował Sheamusa mikrofonem w głowę. Chce wykonać Killswitch, lecz Sheamus uciekł spod finishera i próbuje wymierzyć Brogue Kick. Tym razem to Christian zrobił unik, odbił się od lin i wykonał Spear! Sheamus obolały i zły opuścił ring.

Walka #4 Dean Ambrose vs The Miz

Ostatnia walka kwalifikacyjna. Dean chce wykonać Dirty Deeds, ale Miz w ostatniej chwili wydostaje się spod finishera i próbuje wykonać Skull-Crushing Finale. Ambrose zrzucił przeciwnika z pleców, robi unik przed ciosem, odbija się od lin i wymierza charakterystyczny Pendulum Lariat! Po chwili pewny siebie podnosi Miza i wykonuje Dirty Deeds, po czym zgarnia pinfall!

Zwycięzca przez przypięcie: Dean Ambrose

Ambrose celebruje wygraną, ale przeszkadzają mu w tym "The Suicide Crew"! Ryder, Rhodes i Kidd atakują z zaskoczenia Ambrose'a, co całkowicie olewa Miz opuszczając ring. Publiczność buczy, a Dean jest obijany kopnięciami i Punchami. W końcu na pomoc przybiegają Finn Balor i Jeff Hardy! Enigma momentalnie wykonuje Twist of Fate na Codym, a Finn robi unik przed ciosem Tysona i wymierza Pele Kick, po czym dokłada Bloody Sunday! Znokautowana dwójka opuszcza ring, a w nim zostaje Ryder, który zostaje otoczony przez Balora i Hardy'ego, a po chwili wstaje jeszcze Ambrose, który odwraca mistrza i wykonuje Dirty Deeds! Publiczność reaguje dużym cheerem. Finn, Jeff i Dean stają obok siebie i przyglądają się sobie, ale po chwili Ci dwaj pierwsi decydują się opuścić ring, a Dean kontynuuje przerwaną celebrację.

Walka #5 Daniel Bryan vs Randy Orton vs Seth Rollins vs Triple H

Elimination Chamber for WWE World Heavyweight Championship Qualifying – Fatal 4-Way Elimination No DQ Match

Dość niespodziewanie w ringu pozostali tylko Seth Rollins i Triple H. Wcześniej Hunter wyeliminował najpierw Ortona, a potem Bryana. Seth wykonuje Turnbuckle Powerbomb na Triple H'u i odbija się od lin, ale ten niespodziewanie kontruje Spinning Spinebusterem! "The Game" nakręca się, po czym podnosi Rollinsa pod Pedigree, lecz ten kontruje Back Body Dropem, a po chwili odpowiada Avada Kedavra! Do tego ku zaskoczeniu wszystkich odbija się od lin i wykonuje Curb Stomp, a następnie... przypina Huntera!

Zwycięzca przez przypięcie: Seth Rollins

Wywiad z Johnem Ceną, który stwierdził iż zrobi wszystko, by na New Year's Revolution zostać po raz piętnasty mistrzem WWE. Dzisiaj w walce wieczoru będzie w drużynie z Bray'em Wyattem i Rybackiem, ale gdy już załatwią sprawę z Antonio Cesaro, Chrisem Jericho i Kurtem Angle, to na PPV będą przeciwnikami i nie będzie jakichkolwiek układów.

Walka #6 Natalya vs Paige

Ze stanowiska komentatorskiego walkę oglądała mistrzyni Ashley Flair. Paige ładnie skontrowała Sharpshootera, po czym wyprowadziła mocny Side Kick i wykonała Ram-Paige! Do tego zapięła PTO, po którym przeciwniczka odklepała.

Zwyciężczyni przez submission: Paige

Po walce Ashley Flair stanęła na stole komentatorskim z mikrofonem w ręku. Stwierdziła iż pojedynek z Paige na New Year's Revolution będzie symboliczny, bo obydwie były pierwszymi mistrzami kobiet w NXT. Teraz w końcu zmierzą się na PPV w głównym rosterze i Ashley ma zamiar udowodnić iż to, że ma wrestling we krwi jest jej przewagą. Woo!

Main Event Antonio Cesaro&Chris Jericho&Kurt Angle vs Bray Wyatt&John Cena&Ryback

Elimination Chamber for WWE World Heavyweight Championship Qualifying – Three on Three Tag Team Match

Długa i pełna zwrotów akcji walka. Wyatt, Cena i Ryback dość często pozwalali sobie na nieczyste akcje, dzięki czemu wypracowali sobie przewagę przez większość tego pojedynku. Cesaro próbuje wykonać swój Swing na Cenie, ale ten nie pozwala na to wyprowadzając serię Punchów w głowę przeciwnika. Po chwili z zaskoczenia wykonał Small Package, ale mamy tylko two count. Cena zaczyna swoją klasyczną serię dwóch Shoulder Tackle, Protobombu i kończy to Five Knuckle Shuffle. Szykuje się do wykonania FU, ale zaskakuje go Jericho, który wyprowadza mu Gut Kick i ten zrzuca Cesaro, a Chris dokłada Codebreaker! Ryback natychmiast reaguje karcąc Jericho Meat Hook Clotheslinem, a Angle niespodziewanie wykonuje mu Olympic Slam, po czym Wyatt wykonuje Kurtowi Sister Abigail, a Cesaro wyrzuca Wyatta w powietrze i wyprowadza Very European Uppercut! Cena wykorzystuje całe to zamieszanie i wreszcie wynosi Cesaro na barki, po czym wykonuje FU, a następnie przechodzi w STF! Szwajcar walczy, ale w końcu odklepuje.

Zwycięzcy: Bray Wyatt, John Cena, Ryback

Publiczności wyraźnie nie podoba się ten wynik walki, ale Cena nie zwraca na to uwagi, tylko celebruje swoje zwycięstwo z narożnika. Zadowolony zeskakuje z cornera... i nadziewa się Spinebuster od Rybacka! Po chwili w brawl z Rybackiem wdarł się Bray Wyatt! W końcu z zaplecza przybiegł Batista, który wymierza Spear Wyattowi (Ryback zrobił unik w ostatniej chwili). Do tego brawlu dołącza też Seth Rollins, który wymierza Rybackowi Springboard High Knee! Z zaplecza wybiega też sam mistrz! Wkracza on w wymianę ciosów z Rollinsem! Po chwili dochodzi do siebie Cena, który atakuje AJ Stylesa. Wraca też na nogi Ryback, po chwili Wyatt i Batista. Mamy brawl sześciu osób walczących o WWE World Heavyweight Championship na New Year's Revolution, czym kończymy to RAW is Hardcore!

Karta zostanie wrzucona do newsów, które pojawią się po NXT.

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-387325

:arrow: debiut Ricoheta na plus. Fajnie się czytalo jego wygraną walkę, lubie tego wrestlera i jestem ciekaw co tam dla niego masz. Perspektywa turnieju także cieszy. Ciekawe kto go wygra.

:arrow: Rhyno spełnia swoja powinność i podkłada się Rusevowi :wink:

:arrow: Ciekawie wypada także Itami, choć czy on nie powinien NIE mówić po Angielsku? ;)

:arrow: Becky wygrywa, a po mini-Battle Royal otrzymaliśmy mini-segment pań, który wyszedł dobrze.

:arrow: Itami pokonuje byłego WWE Championa i chyba przechodzi heel turn. Pierwszy feud w głównym rosterze z Cesaro? No ok.

Skrót RiH? No ok.....

:arrow: Balor i Ambrose zawalczą o pas IC? YES! YES! YES!

:arrow: Rollins o głowny pas? YES! YES! YES!

:arrow: Wynik main eventu zaskoczył, ale jest ok.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/17/#findComment-387506