Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE by Giero

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

:arrow: Shawn zaczyna z grubej rury, od razu tyle ogłoszeń! I tak: Sting vs. Wyatt , walka o pretendenta do IC Title dziś wygra pewnie Orton, bo nic innego dla niego nie ma. Unifikacja pasów - bardzo bezpłciowa. Unifikacje powinno rozpocząć ich starcie a nie COO, ale ok. Może coś z tego wyciśniesz, co ja mówię? Tylko jesteś Gierobak - ty napewno z tego coś wyciśniesz!

:arrow: Średnio widzę starcie Neville&Barrett vs. Henry&Show. Niezbyt mi się podoba wybór pretendentów, ale lepsze to niż PTP.

:arrow: Punk w formie. Dobry segment z zaplecza. Jaram się konfrontacją z Hunterem na SD! :D

:arrow: heh, piękna odpowiedź Nattie na "To tyle?" Kidda. Dzisiaj seksu nie będzie :twisted:

:arrow: Zack mocnym heelem? Ok.

:arrow: ten zły John wychodzi Ci dobrze, lepiej niż mnie. Masz najlepszego heelowego Jaśka w całym BZ (mniejsza, że jest ich tylko dwóch :D ) NO DQ to też dobry wybór stypulacji.

:arrow: Wywiad i jak widać szybko ruszasz z promocją unifikacji. Fajny wywiad, ale chcemy więcej!

:arrow: Dywizja pań robi się ciekawa. Natalya vs. Ashley vs. Maryse na PPV? YES! YES! Niech Flair jeszcze wygra tę walkę i będzie super.

:arrow: kolejna walka uczestników MitB o IC Title i znowu wygrywa ten mocniejszy. Na porażce z niedawnym WWE Championem Ziggler nie traci wiele, zaś Antonio pokazuje, że dalej jest groźny.

:arrow: Oj mocne słowa, jak na przegranego Bray :D Na TLC Borden powinien wygrać, oby tylko Wyatt utrzymał się w górze karty...

:arrow: Walka musiała się skończyć wygraną Punka. Dobre, tygodniówkowe starcie :D

:arrow: fail! Sheamus nie jest z Wielkiej Brytanii, a jedynie z Wysp Brytyjskich! Zmień to, bo razi mocno po oczach!

:arrow: Mówiłem, że wygra Orton? PO stracie pasów tagowych zostałby nikim innym, jak midcarderem, gdyby nie dostał czegoś, zaś reszta miesiąc moze poczekać.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-383548

• Odpowiedzi 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

323

• TheVillain

105

• Yarexon

37

• shocker98

16

Top użytkownicy w tym temacie

Skończyłem iPPV, wiéc mam czas na komentarze ;)

Dobry speech na samym początku od strony HBK. Nie było tam niczego wyróżniającego się, ale podjął dobre decyzje. Faktycznie nadchodzi era Hardcore Justice skoro ME RiH jest Ladder Match. Fajnie, że jest unifikacja pasów, bo trzy tytuły midcardowe to troché za dużo.

Olbrzymy jako pretendenci to z pewnością tylko przejściowi pretendenci do wypromowania mistrzów.

Punk robi się coraz ostrzejszy i dobrze, bo jego feud z Tryplakiem dzięki temu nabiera tempa.

W końcu ktoś zaczął pokazywać Tysona i Natalya'ę jako normalne małżeństwo bez większych kłótni. Cieszy mnie to, bo obydwu lubie.

Myślałem, że będzie ciąg dalszy promocji Rydera, ale to jednak Ambroży zwycięża, a Zack robi się coraz ciekawszy w tym gimmicku u ciebie. Czekam na jakiś speech od niego.

Cena nie powiedział nic ciekawego, ale też mnie nie zawiódł. Trochę za dużo narzekania, ale miało to jakiś swój cel. Trochę zabrakło tylko odpowiedzi Christiana.

Hardkorowego feudu między Owensem i Reignsem ciąg dalszy. Bardziej kupuję Kevina, który u ciebie jest bardzo dobrze prowadzony.

Trochę lipa, że wygrała Tamina. Liczyłem na Natkę, ale przynajmniej nie podłożyła się czysto.

W jednej walce dwóch zawodników, których lubię. Fajnie, że wygrał Cesaro. Może jeszcze wróci na szczyt?

Randy idzie na IC. Solidny wywiad, który stawia go w roli faworyta przed Main Eventem.

Bray jak zawsze na swoim poziomie i moim skromnym zdaniem teraz prezentuje się dużo lepiej niż z tą swoją świtą z czasów Survivor Series.

Prawie pewna była w tej walce interwencja Owensa i bardziej niż pewne zwycięstwo Punka.

Sheamus również dał solidny wywiad, ale nie był lepszy od Ortona. Zapowiada nam się ciekawy ME.

Czyli przewidziałem zwycięstwo Ortona, a to oznacza, że mamy bardzo mocny skład o IC, a tacy zawodnicy jak Ryder czy Cesaro mogą tylko na tym zyskać.

Dobre Raw. Była promocja feudów i chyba żaden nie został pominięty. Co więcej mogę powiedzieć? Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-383709

Shaen przychodzi i już dużo decyzji podejmuje. Typowy seg nowego GMa. Ale na szczęście wychodzi on naturalnie. zwlaszcza w tym segu z Punkiem. Shaen jako COO to dobra decyzja.

Big Show i Mark? Chyba wyczuwam nowych mistrzow, którzy będą dominować. No cóż, ja ich nie kupuje.

Zack Ryder heelem, ok. Ale żeby niszczył rzeczy dookoła siebie? No tego się nie spodziewałem, chyba Zack jest zdesperowany aby wreszcie coś znaczyć w WWE. Tylko cxy taki Zack to dobry Zack? To sie okaże.

Fajny speech Ceny. Co federacja, to jest on heelem, ale ten u Ciebie jest chyba najlepszy. Miło się to czyta i czuć w tym taką energię złego Ceny.

Main Event trochę mnie zawiódł. Chciałem aby wygrał Sheamus, co na pewno by było zaskakujące. Jednak Orton od dywizji TT idzie po pas IC, oby go nie zdobył (a skład tej walki wciąż kozacki).

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-383786

• Urządzenie:  Windows

http://www.wrestlingnewsreport.com/wp-content/uploads/2014/10/wwebreak.jpg

WWE Breaking News #4

Witajcie, cześć i czołem! Czas na kolejną porcję newsów z mojej Diary WWE Hardcore Justice! Zgodnie z tym co pisałem na sb, postanowiłem dodać do mojej diary brand NXT i pisać gale z rozwojówki. Zacznę od NXT Takeover: R Evolution, czyli gali która była tuż przed TLC i tak też chronologicznie będzie wstawiona (jeszcze jedno SmackDown!, RAW, SD! i wtedy będzie NXT). W pierwszym poście macie roster NXT, który z czasem będzie przez ze mnie zmieniany.

:arrow: Jak można zauważyć na stronie WWE.com po Survivor Series do działu "WWE Alumni" został przeniesiony profil Abyssa, co oznacza iż ten zawodnik już nie zawalczy w WWE. To samo stało się z profilem Stone Colda Steve'a Austina. Kolejny w kolejce są podobno Kurt Angle i The Rock, ale ma się to wydarzyć dopiero po WrestleManii XXXI.

:arrow: Cały czas nie jest powiedziane kto zawalczy z The Undertakerem na WrestleManii XXXI. O ile w ostatnich latach pod koniec roku już wiadomo było raczej kto będzie próbował przerwać streak, to tym razem jest duży dylemat. Mówi się, że w grze zostają: Bray Wyatt, John Cena i Sting.

:arrow: Na grudzień planowana jest spora ilość gal specjalnych, by przyciągnąć uwagę widzów. Na SmackDown! dokładny plan ma ogłosić COO Shawn Michaels. W grudniu nie zabraknie powrotów wielu legend i niespodzianek.

:arrow: Na WWE.com są już pierwsze kategorie Slammy Awards 2014. (Możecie wybierać swoje typy w komentarzach). Oto one:

Zawodnik roku:

CM Punk

John Cena

Randy Orton

Triple H

Zawodniczka roku:

AJ Lee

Ashley Flair

Maryse

Natalya

Debiut roku:

AJ Styles

Ashley Flair

Neville

Sting

Tag Team roku:

Adrian Neville&Bad News Barrett

Christian&Edge

John Cena&Randy Orton

The Uso's

Powrót roku:

Batista

Hulk Hogan

Kurt Angle

Triple H

Po TLC zostaną ogłoszone kolejne kategorie.

:arrow: Już wkrótce gala NXT Takeover: R Evolution, która odbędzie się 11 grudnia. Oto aktualna rozpiska walk:

#1 Alex Riley vs Baron Corbin vs Hideo Itami vs Uhaa Nation

#2 The Lucha Dragons vs Colin Cassady&Enzo Amore

#3 Brian Kendrick vs Salomon Crow

#4 Sasha Banks vs Bayley

#5 Big E Langston vs Seth Rollins

#6 Sami Zayn vs Tyler Breeze

Fatal 4-Way będzie pojedynkiem, który wyłoni nowego pretendenta do NXT Championship. Zadebiutuje w ringu WWE Uhaa Nation. Ponadto odbędą się pojedynki o pasy mistrzowskie. Obecni mistrzowie The Lucha Dragons postawią pasy na szali przeciwko Colinowi Cassady'ego i Enzo Amore. Sasha Banks będzie bronić mistrzostwa kobiet w walce z Bayley, a main eventem będzie pojedynek o NXT Championship: Sami Zayn vs Tyler Breeze. Nie zabraknie także dodatkowy atrakcji jak ogłoszenie nowego Generalnego Managera NXT, czy pojedynek byłych mistrzów NXT: Big E Langston vs Seth Rollins.

Tym razem będzie połączony typer NXT Takeover: R Evolution i TLC, ale o tym w odpowiednim czasie będzie oddzielny post. Mam nadzieję, że cieszycie się z dodania NXT do mojego diary ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-383864

Oh yeah! nxt na plus :D

Zawodnik roku:

CM Punk - był mistrzem, był w centrum uwagi, był najlepszy

Zawodniczka roku:

Ashley Flair - jest ciekawą postacią i zostawia rywalki nieco z tyłu

Debiut roku:

Sting - no tego chyba tłumaczyć nie trzeba, rozwalił życie Wyattowi :D

Tag Team roku:

John Cena&Randy Orton - Barrett i Neville dopiero zadebiutowali i za wcześnie na tag team roku, a Edge i Christian posłużyli cenie i Ortonowi do podtarcia butów, więc oczywiście najbarwniejszy tag team w twoim diary

Powrót roku:

Kurt Angle - zaskoczenie + fajnie go wykorzystujesz.

Galę komentowałem już, więc na tym zakończę tego posta.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-383871

smackdown_logo__rebranding__by_sub1987thai-d581rya.jpg

SmackDown! #6 (#798)

5.12.2014 Chesapeake Energy Arena, Oklahoma City, OK

9 dni do TLC: Tables, Ladders & Chairs

Ku uciesze wszystkich w Chesapeake Energy Arena po oficjalnym intro SmackDown! na titantronie ukazała się pomalowana twarz Stinga na ciemnym tle!

Sting: Dziewięć dni... pozostało tylko dziewięć dni do gali, która przejdzie do historii WWE jako jedna z najbardziej wyjątkowych. Tak jest! Na TLC: Tables, Ladders & Chairs zadebiutuję! Największa ikona WCW w końcu zawalczy w WWE! Po trzydziestu latach bycia w tym biznesie w końcu zaakceptowałem ofertę Vince'a McMahona. Na pierwszy ogień... Bray Wyatt. Zapewne większość z Was zastanawia się, czy 56-letni Sting jest w stanie pokonać takiego młodzieniaszka jakim jest Wyatt. Odpowiedź jest prosta... Wooo! Oczywiście, że tak! Walczyłem swego czasu z takimi legendami jak: Hulk Hogan, Rick Flair, Goldberg, Lex Luger, Randy Savage, Bret Hart, Booker T i z wieloma innymi. Walka z Tobą Bray będzie tylko początkiem mojej wielkiej drogi na sam szczyt w WWE... 14 grudnia na TLC... Sting nie dość, że po raz pierwszy zawalczy w WWE... to jeszcze po raz pierwszy wygra. Woooo! Do zobaczenia na TLC, Bray.

____________________________________________________________________________________________

Już za dwa tygodnie, 19 grudnia specjalny epizod SmackDown! 800 odcinek! Będzie się działo!

____________________________________________________________________________________________

Wracamy ponownie na ring... a z głośników przy cheerze wszystkich brzmi "Time to play the game!". Na stage wychodzi Triple H z butelką wody w jednym ręku, a w drugim z młotem. Hunter robi klasyczny strumień wody, po czym pewnym krokiem przemierza rampę, wchodzi do ringu i prosi o mikrofon.

Triple H: 17 sierpień bieżącego roku, SummerSlam, Staples Center w Los Angeles. Wróciłem po czterech miesiącach od pamiętnego main eventu WrestleManii trzydziestej, gdzie moja drużyna przegrała z drużyną Vince'a, po tym jak ja odklepałem przez Anaconda Vise CM Punka. Na SummerSlam chciałem pomóc... właśnie Punkowi w pozbyciu się Shane'a McMahona z WWE. Jak mi podziękowano? GTSem! Na Night of Champions miesiąc później miałem szansę zdobyć po raz pierwszy WWE World Heavyweight Championship od pięciu lat. Niestety CM Punk wykorzystał ingerencję Bray'a Wyatta i odebrał pas mistrzowski Brockowi Lesnarowi, gdy był na wyciągnięcie mojej ręki! Przez te ostatnie kilka miesięcy moja ścieżka ciągle krzyżowała się z drogą Punka. Teraz ponownie spotyka się w spólnym punkcie. Jednak... po raz ostatni. Ja i Punk mamy niezałatwione interesy, które rozwiążemy na TLC, gdy zawalczymy w pojedynku ze stołami, drabinami i krzesłami, a pas mistrzowski zawiśnie na samej górze. Tym razem nie będzie mojej i jego drużyny. Tym razem nie będzie Shane'a McMahona. Tym razem nie będzie... The Wyatt's Familly. Tym razem będę ja i on. Nikt więcej. Załatwimy to raz na zawsze... Punku podobno zatęskniłeś za mną i czekałeś na mnie na RAW is Hardcore! Jeżeli nadal masz ochotę się spotkać, to proszę niech zabrzmi te Twoje "Cult of Personality", które kiedyś załatwiłem Ci jako theme song i rusz swoje cztery litery do tego ringu... bym mógł Ci je skopać!

Zgodnie z życzeniem Triple H'a zabrzmiało "Cult of Personality", a przy mieszanej reakcji publiczności na arenie pojawił się WWE World Heavyweight Champion CM Punk. "Best in the World" po drodze do ringu wziął mikrofon i stanął na apronie, po czym... usiadł na narożniku.

CM Punk: Wspomniałeś coś Triple H'u o tym, że ostatnio nasze drogi dosyć często się krzyżują. Wiesz co? Mam wrażenie, że to ty robisz wszystko, by tak się działo. Przypomnę Ci, że na WrestleManii trzydziestej to była moja noc, a ty wyzwałeś Vince'a do tej walki i straciłeś posadę na własne życzenie. Na SummerSlam także dostałeś "Go To Sleep" na własne życzenie, bo wielokrotnie mówiłem, że nie potrzebowałem niczyjej pomocy, by pokonać Shane'a McMahona. Na Night of Champions dostałeś tylko to o co cały czas się prosiłeś... trochę żałuję, że na Survivor Series Bray Wyatt nie skończył Twojej kariery, ale przynajmniej mi przyjdzie ten zaszczyt, bo po TLC... nie będziesz w stanie odbyć jakiejkolwiek walki. Osobiście zamierzam tego dopilnować. Tak jak na WrestleManii trzydziestej straciłeś przez ze mnie posadę COO... tak teraz TLC będzie Twoją ostatnią galą jako czynny zawodnik.

Triple H: Czekałeś specjalnie pięć dni, by mi to powiedzieć? Trzeba było wpaść do mnie do domu w Greenwich, Connecticut. Napilibyśmy się herbatki, bo wiem, że piwa nie pijasz i byśmy spokojnie pogadali, a potem i tak bym przyjebał młotem w głowę, bo wcześniej czy później czeka Cię soczysty Sledgehammer Shot . Przyznam, że na TLC zawalczę nie tylko po to, by zostać nowym WWE World Heavyweight Championem. Na TLC chcę zedrzeć Ci z twarzy ten cwany uśmieszek. Chcę w końcu sprawdzić, by samozwańczy "Best in the World" klękał i prosił o litość przed "Królem Króli"!

CM Punk: Prosił o litość? Ja? Coś Ci się chyba poprzestawiało w tym mózgu. Czyżby już starość przez Ciebie przemawiała? To ja jestem najlepszym wrestlerem na świecie! To ja jestem WWE World Heavyweight Championem! To ja jestem twarzą tej organizacji! Jakiś czas temu udowodniłem to Randy'emu Ortonowi i wszystkim WWE Universe. Teraz udowodnię... że jestem lepszy od "Króla Króli". Udowodnię, że ta gra już nie jest pod Twoją kontrolą... a od dawna to ja... stanowię tę grę. Na Night of Champions 2011 miałeś spore szczęście. Jednak tym razem Twoje szczęście Cię nie uratuje przed tym, by na TLC każde uderzenie krzesłem... każdy złamany stół... każdy upadek z drabiny przybliżył Cię do skończenia kariery. Koniec końców... zostaniesz posłany prosto do snu, a ja ściągnę pas mistrzowski tak jak to zrobiłem na Extreme Rules i wielu innych galach. A na kolejnych RAW is Hardcore, SmackDown! i PPV będziesz obserwował mnie wciąż w roli WWE World Heavyweight Championa!

Punk zeskoczył z narożnika i wzniósł pas mistrzowski tuż przed twarzą Triple H'a. Ten się lekko uśmiechnął...

Triple H: Na Twoim miejscu nie byłbym taki pewny. Three Stages of Hell Match z Randym Ortonem na Extreme Rules to nic w porównaniu z tym co Cię czeka na TLC! Nawet jeżeli nie zdobędę tego pasa mistrzowskiego... to mam zamiar zrobić wszystko... co jest najlepsze dla tego biznesu!

Hunter odrzucił mikrofon i odszedł kilka kroków. Po chwili wydaje się, że Triple H opuści ring, ale gdy był między linami... Punk go zaatakował! Poczęstował go kilkoma ciosami w plecy i w tył głowy, a po chwili próbuje wynieść na Go To Sleep! Hunter jednak kontruje w porę kilkoma ciosami z łokcia i zeskakuje za plecy rywala, po czym odpycha go i częstuje Gut Kickiem! Będzie Pedigree? Nie! Back Body Drop od Punka! Punk łapie swoje WWE World Heavyweight Championship i szybko opuszcza ring, a Hunter podnosi młot i przy swojej muzyce wykonuje swój tradycyjny taunt. Main Event TLC zapowiada się rewelacyjnie!

http://wwenews.pl/wp-content/uploads/2014/11/wwe-tlc-141214-660.jpg

TLC: Tables, Ladders & Chairs

Najbardziej hardcore'owa i ostatnia gala PPV w 2014 roku już 14 grudnia!

Wracamy po przerwie. Czas na pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru! Niespodziewanie z głośników brzmi

i na stage przy sporym cheerze wychodzi Batista! "Animal" w swoim stylu udaje wystrzał z karabinów, a ze stage'u wybuchają fajerwerki! Batista wchodzi do ringu i wskakuje na każdy narożnik, gdzie wykonuje swoje pozy, a następnie zeskakuje na matę i czeka na przeciwnika. Ku zaskoczeniu wszystkich gra
, a na stage powolnym krokiem wychodzi Kevin Owens. Światło na arenie jest przygaszone, jedynie na jego jest skierowanych kilka reflektorów. Hardcore Champion spokojny wchodzi do ringu i wręcza pas mistrzowski sędziemu, po czym oczekuje na rozpoczęcie walki.

Walka #1

Batista vs Kevin Owens

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/kevin_owens_g4s.jpg

Non-Title No DQ Match

Opis walki: Obydwaj zawodnicy na starcie nie kwapią się od razu do bezpośredniego starcia. Przez chwilę krążą wokół ringu i próbują sprawdzić kto jest silniejszy psychicznie w wojnie na wzrok. W końcu ruszają w klincz. Tutaj Batista bez większych problemów przepchnął rywala do narożnika i zaczął rozdawać Shoulder Thrusty. Animal bierze rozbieg i dokłada Corner Clothesline, po czym mamy podręcznikowy Body Slam. Pin... ale tylko one count. Batista podnosi przeciwnika, a ten wyrywa się i zaskakuje go Gut Kickiem. Do tego Kevin wyprowadza mocny Punch. Próba Irish Whipu, jednak odwrócona przez Batistę i ten częstuje Owensa potężnym Big Bootem! Hardcore Champion wyczuł potencjalne niebezpieczeństwo i zdecydował się opuścić ring, by szybko się zebrać. Animal rusza za oponentem, a ten niespodziewanie sięgnął po najbliższe krzesło i wymierzył soczysty Chair Shoot! Batista zamroczony pada na barykadę, a po chwili inkasuje jeszcze uderzenie z krawędzi krzesła w brzuch. Kevin rzuca krzesło do ringu, a sam po chwili ciska Batistę prosto w ringpost! Owens ustawia sobie Batistę przy ringpoście i bierze rozbieg, by wykonać Enzuigiri, ale ten robi unik i Hardcore Champion uderza nogą w rurę! Kevin mocno ucierpiał przy tej akcji i zaczął kuleć. Z kolei na czole Batisty można zauważyć pierwsze krople krwi, po wcześniejszych uderzeniach. Owens ucieka do barykady, co okazuje się jego błędem, bo Batista wbija się w nim Spearem przez barykadę!!! Publiczność chantuje "This is Awesome!", a obydwaj zawodnicy próbują dojść do siebie po tej akcji. Realizator ma czas na kilka powtórek. Pierwszy dochodzi do siebie Batista, który obolały, ale podnosi Kevina i wrzuca do ringu, po czym przypina 1... 2... Kickout! Animal w to nie wierzy, ale Hardcore Champion walczy dalej! Batista ustawia sobie wrzucone wcześniej krzesło i chce wykonać w nie swój finisher. Wynosi Kevina na Batista Bomb, lecz ten instynktownie kontruje kilkoma Punchami w głowę i wykonuje DDT w krzesło!!! Pin 1... 2... Kickout! Owens jest mocno rozczarowany, ale walka trwa dalej. Na twarzy Batisty pojawia się coraz więcej krwi. Kevin opuszcza ring i wyjmuje spod niego... stół! Wszyscy wiemy, że Owens z Reignsem na TLC zawalczą w Tables Matchu! Kevin ustawia stół na narożniku, a po chwili podnosi Batistę. Chce go wynieść na bark, ale ten się nie daje i po chwili kontruje Spinebusterem! Animal stracił mnóstwo sił i nie ma ich wystarczająco tyle, by wykonać kolejne akcje! Sporo czasu zabiera mu powrót na nogi. Gdy to robi podnosi Owensa i ciska w stół. Po chwili bierze rozbieg na Spear... ale Owens zrobił unik i Batista sobą niszczy stół!!! Hardcore Champion natychmiast wyczuwa swoją okazję. Wyciąga Animala z rozwalonego stołu i wykonuje Package Piledriver! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Hardcore Champion Kevin Owens

Sędzia triumfalnie wznosi rękę obolałego i lekko kulejącego Owensa. Ten odbiera od niego pas mistrzowski i prosi o mikrofon.

Kevin Owens: Na Survivor Series Dean Ambrose... dwa tygodnie temu na RAW is Hardcore WWE World Heavyweight Champion CM Punk... a teraz sam "Animal" Batista. Wszyscy oni w ciągu ostatnich tygodni poznali smak porażki w walce ze mną! Ty Romanie Reignsie jesteś następny! Na TLC: Tables, Ladders & Chairs za dziewięć dni jeden z nas przestanie być mistrzem. Wszyscy ostatnio widzą kto bardziej zasługuje miano na niekwestionowanego mistrza hardcore'u! Jest to Kevin Owens! Jedyny... prawdziwy... mistrz... w ... WWE!

Kevin odrzucił mikrofon i przy swojej muzyce przez chwilę pocelebrował wygraną, a następnie opuścił ring.

Jesteśmy w strefie wywiadów. Byron Saxton ma gościa którym jest... Kurt Angle!

Byron Saxton: Panie i Panowie wraz ze mną jest Intercontinental Champion - Kurt Angle! Kurt po Survivor Series ty sam ogłosiłeś, że chcesz bronić pasa mistrzowskiego na TLC przeciwko pięciu innym przeciwnikom w Ladder Matchu. Czy na dziewięć dni przed galą PPV nadal jesteś pewny, że dokonałeś właściwego wyboru i jak oceniasz swoich rywali, w tym dzisiejszego przeciwnika - Dolpha Zigglera?

Kurt Angle: Czy jestem pewny, że dokonałem właściwego wyboru? Jestem cholernie pewny! Patrząc na skład 6-Man Ladder Matchu na TLC o mój pas mistrzowski wiem, że dokonałem właściwej decyzji, bo lepszych rywali, by sprawdzić samego siebie dostać nie mogłem. W tej walce mam trzech przeciwników, którzy niegdyś wygrywali Money in the Bank Ladder Matche, więc wiedzą z czym będą mieli do czynienia. Mówię tu o Antonio Cesaro, Dolphie Zigglerze i Randym Ortonie. Ponadto koleś, który jest byłym Hardcore Championem i uwielbia walki z przedmiotami, czyli Dean Ambrose. No i niezwykle niedoceniany, ale bardzo niebezpieczny Zack Ryder. Cała ta piątka sprawdzi, czy jestem godny obecnie posiadania mistrzostwa Interkontynentalnego. A na pierwszy ogień pójdzie Dolph Ziggler i już nie mogę się doczekać na walkę z nim. Chłopak ma znakomity styl i jest naprawdę utalentowany. Pojedynek z kimś takim to tylko przyjemność... a jeszcze większa przyjemność jest z wygrania takiej walki. Nawet nie wiesz jak nakręcił mnie pojedynek z Danielem Bryanem na Survivor Series do tego, by jeszcze stoczyć choć kilka walk w WWE i mieć z tego jak największą frajdę. Mieć frajdę z robienia tego, co kocham. Po to wróciłem do WWE. I zamierzam robić to jak najdłużej mimo opinii różnych ekspertów, że powinienem już kończyć karierę. Wiesz co mam im do powiedzenia Byron? Kurt Angle jeszcze się nie skończył! Kurt Angle dopiero się rozkręca! It's true! It's damn true!

Wracamy do ringu, gdzie jest... Natalya z mikrofonem w ręku.

Natalya: Przez ostatnie tygodnie byłam traktowana jakbym była zwykłą szmatą, którą można sobie pomiatać. Maryse myślała, że jej ataki zostaną bez odpowiedzi, ale mój mąż już zajął się jej boyfriendem. Ja też nie mam zamiaru stać bezczynnie. Nie będę patrzyła jak dwie zawodniczki walczą ze sobą, gdy ja jestem jednym z elementów ich rywalizacji. Może jestem tylko albo aż gwiazdą Total Divas. Ale potrafię też być niezłą suką jeżeli ktoś nadepnie mi na odcisk...

Natychmiast w odpowiedzi gra

. Maryse zdenerwowana, z mikrofonem w ręku wchodzi do ringu.

Maryse: Comment oses-tu?! Qui avez-vous de ne pas empiéter dans leurs affaires?

Natalya: What?!

Maryse: Za kogo ty się uważasz, by robić swoje pięć minut na tle naszej rywalizacji z Ashley?! Nie wystarczy Ci Total Divas?

Natalya: Ja robię swoje pięć minut na Waszej rywalizacji?! Że co proszę?! A kto mnie zaatakował z dwa tygodnie temu na RAW is Hardcore?! Ty, dziwko! Za długo pozwalałam bym była z boku tego wszystkiego. Przed galą rozmawiałam z COO Shawnem Michaelsem. Shawn zgodził się ze mną i postanowił umieścić mnie w walce o WWE Women's Championship na TLC! Także pojedynek o pas zamienia się w TLC Triple Threat Match!

Maryse: Właśnie popełniłaś... największy błąd w swoim życiu! TLC to nie jest miejsce dla takich modeleczek jak ty, które płaczą, gdy złamią paznokieć. TLC to najbardziej hardcore'owa, ostatnia gala PPV w roku! Żeby zdobyć WWE Women's Championship będzie trzeba wejść na szczyt drabiny i ściągnąć pas. Wiesz co to oznacza? Że wcześniej będziemy mogły zrobić absolutnie wszystko, by jak najbardziej osłabić przeciwniczkę. Gdy stanę z Tobą w ringu za dziewięć dni... zrobię wszystko, by złamać Ci kark... jak najbardziej wykręcić Twoje kończyny... a na sam koniec będziesz w stanie jedynie... pocałować moją seksowną dupę!

Natalya chce coś odpowiedzieć, ale gra

i na stage'u pojawia się WWE Women's Champion - Ashley Flair witana gromkimi "Woo!".

Ashley Flair: Woo! Maryse... to ty podjęłaś dwie najgorsze decyzje w swoim życiu! Pierwsza - gdy zażądałaś rewanżu i zgodziłaś się na TLC Match. Druga - gdy zaatakowałaś Natalyę. Wiedz, że w pełni się z nią zgadzam i uważam, że zasłużyła na to, by na TLC móc Cię dorwać i skopać Twoją dupę! Jednak... to ani Natalya, ani Maryse nie wygra tej walki. Na TLC to ja wejdę na szczyt drabiny i ściągnę pas mistrzowski, tym samym broniąc swój tytuł! Natomiast Ciebie Maryse... zostawiam jej... Woo!

Ashley zaczęła zmierzać na zaplecze, a Natalya rzuciła się na Maryse! Zaczęła ją częstować Punchami. Maryse próbuje się wyrwać, ale nie daje rady. W końcu do ringu wbiega The Miz! Odrzuca on Natalyę i podnosi swoją żonę. Ta rzuca się na Nattie! W końcu przybiega też Tyson Kidd, który zaskakuje Miza, wyrzucając go z ringu Springboard Dropkickiem, a po chwili odrzuca Maryse od swojej żony. To dopiero ją uspokoiło i postanowiła powoli opuścić ring. Miz dołączył do niej, trzymając się za plecy. Zabrzmiała muzyka Tysona i Natalyi, którzy ze złością patrzyli na Miza i Maryse.

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore już 8 grudnia!

A na nim: podpisanie kontraktu na walkę unifikacyjną United States Championship i Hardcore Championship!

I dużo więcej!

Walka #2

Jeff Hardy vs Kofi Kingston

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/2475_Jeff_Hardy.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/Kofi_Kingston_4_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Opis walki: Kingston od razu po gongu zaskoczył przeciwnika Dropkickiem a następnie powalił go jeszcze raz. Hardy jednak nie chciał się tak szybko poddać. Teraz to on przeszedł do pinu, lecz i jemu nie udało się jeszcze odnieść zwycięstwa. Kingston chwycił nogę oponenta ale ten wykorzystał drugą kończynę i wyrzucił oponenta z ringu. Następnie Jeff zrobił rozbieg do Suicide Dive'a, lecz gdy miał już głowę za linami to wpadł na cios łokciem prosto w głowę. Akcja została więc jednak w ringu, gdzie Kingston zapiął Headlock. Jeff walczył z bólem i oczywiście nie chciał przegrać tej walki w tak kiepski sposób. Powoli podnosił się więc na nogi i rzucił nawet przeciwnikiem o liny, Kofi nie chciał jednak oddać ofensywy i wykonał Backbreaker .1....2....Kickout. Afrykanin kontynuował atak i podniósł rywala wymierzając mu kolejne potężne uderzenia w plecy. Gdyby tego było mało to dołożył także efektywny Back Suplex. Teraz Kingston poszedł za ciosem cały czas osłabiając plecy rywala, Hardy ponownie się podniósł ale cały czas otrzymywał mocne uderzenia. Kingston chciał wykonać Leg Drop ale nie trafił, następnie wpadł na Jawbreaker ale udanie nadziała Jeffa na liny ..1......2...Kickout. Kofi był wściekły, że pojedynek wciąż trwa. Wykonywał cały czas charakterystyczne dla siebie uderzenia. Na szczęście Amerykanin odpowiedział Dropkickiem i dołożył także Enzuigiri. Następnie Jeff poczekał aż przeciwnik wstanie i wykonał mu wtedy Twist of Fate oraz następnie Swanton Bomb z trzeciej liny ..1....2.....3!

Zwycięzca przez przypięcie: Jeff Hardy

Podziękowania dla arkao za napisanie walki

Jeff zadowolony wstał i mimo lekkiego zmęczenia zaczął celebrować wygraną z narożnika. Kofi obolały i wściekły opuścił ring.

Jesteśmy na zapleczu. Widzimy idących po korytarzu i rozmawiających ze sobą WWE Tag Team Champions: Adriana Neville'a i Bad News Barretta. Przypadkowo natrafiają na stojących przy stole z jedzeniem: Big Showem i Markiem Henrym.

Bad News Barrett: Proszę, proszę... kogo moje piękne oczy widzą? "The World's Domination", tak? Czy nie powinniście się czasem nazywać "The World's Losers"?

Big Show: Bardzo śmieszne Barrett. Zobaczymy komu będzie do śmiechu na TLC po ostatnim gongu.

Adrian Neville: Owszem, do tej pory zrobiliście na nas spore wrażenie sposobami jakimi wygrywaliście walki. Jednak te drużyny z którymi do tej pory walczyliście... nijak poziomem mają się do nas.

Mark Henry: Niby dlaczego? Bo kantem wygraliście na Survivor Series?

Bad News Barrett: Że co proszę?

Big Show: Wszyscy widzieli pomoc Christiana i Chrisa Jericho. Gdyby nie oni nadal mistrzami byliby John Cena i Randy Orton, taki jest fakt...

Adrian Neville: Fakt jest taki, że to my mamy teraz pasy i na TLC udowodnimy Wam, że należały nam się!

Big Show: Dlaczego nie zaczniecie nam udowadniać tego jeszcze dzisiaj?

Bad News Barrett: W porządku! Bad News Barrett vs Big Show jeszcze dzisiaj na SmackDown! Co ty na to?

Big Show: Zgadzam się!

Bad News Barrett: Świetnie! Nikt nie będzie obrażał nas jako mistrzów! Pokażemy, że traktowanie nas bez szacunku... źle się kończy. Dzisiaj ja pokonam Ciebie Big Show, a po TLC powiem do Was magiczne słowa: I'm afraid i've got some bad news!

Barrett klepnął Neville'a w plecy i odeszli. Big Show lekko się uśmiechnął do Marka, a ten wzruszył ramionami.

Na arenie gaśnie światło. Po chwili gra

i na stage'u ku uciesze wszystkich pojawia się Mr. Money in the Bank AJ Styles! "Fenomenalny" pewnym krokiem wchodzi do ringu i prosi o mikrofon.

AJ Styles: Widzę, że Oklahoma City jest zadowolone iż Mr. Money in the Bank AJ Styles zawitał na SmackDown! Od pamiętnego Survivor Series nie stoczyłem jakiejkolwiek walki, ale to nie jest tak iż zapomniałem o tym jaki sobie obrałem cel po tej gali. Tak jak wiecie... nadal jestem posiadaczem walizki z kontraktem i zamierzam to wykorzystać w odpowiednim momencie. Jednak zanim to zrobię... stwierdziłem, że udowodnię wszystkim iż nie bez powodu jestem Mr. Money in the Bank? Jak to zrobię? Rzucając co każdą galę open challenge! Zawalczę z dowolną osobą z szatni, by pokazać, że nie boję się jakichkolwiek wyzwań! Pierwszy open challenge... rzucam właśnie teraz!

AJ odrzuca mikrofon i czeka na przeciwnika. W końcu... słyszymy bicie serca, a po chwili

Finna Balora! Ku uciesze wszystkich Irlandczyk wyłania się z dymu idąc na czworaka. Arena zalana została czerwonym światłem, a Finn w rytm muzyki zaczyna unosić ręce ku górze, a publiczność powtarza jego gesty. Balor kuca przy barykadzie, a kilku fanów klepie go. Po chwili wchodzi do ringu i staje naprzeciw AJ Stylesa.

Walka #3

Mr. Money in the Bank AJ Styles vs Finn Balor

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/4051_AJ_Styles.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2620/Finn_Balor_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Normal Match

Opis walki: Sędzia kazał uderzyć w gong i zawodnicy weszli w klincz. Balor przeniósł przeciwnika do lin i klepnął go jeszcze w klatkę piersiową. Styles chcąc odpowiedzieć chciał zapiąć dźwignię na rekę rywala, następnie powalił go na matę ale Balor sprytnie wydostał się teraz to on osłabiał rywala. AJ czuł potężny ból ale jednak wstał na nogi i udało się mu wykręcić rękę przeciwnika, tylko że Finn nie chciał odpuścić i odpowiedział dokładnie tym samym. Amerykanin był w sporych opałach ale podniósł się, tylko że ponownie Finn osłabiał jego rękę. Po chwili obydwaj zawodnicy byli na nogach i stali naprzeciwko siebie. Weszli oni w klincz i AJ powalił oponenta osłabiając tradycyjnie jego rękę. Irlandczyk się podniósł i następnie powalił rywala zapinając mu Single Leg Boston Grab. Balor następnie podniósł swojego oponenta i cały czas go osłabiał. Tylko że Styles uniknął Dropkick i naskoczył na przeciwnika a następnie wykonał mu Shooting Star Press z miejsca ..1....2....Kickout. Amerykanin zapiął Headlock ale przeciwnik doszedł do lin. Styles wykonał serię kopniaków w narożniku i ponownie zapiął duszenie. Balor był w potężnych opałach, na szczęście dotknął on liny. Phenomenal One wykonywał uderzenia i dołożył jeszcze efektowny Corner Splash. Styles kontynuując atak wrzucił rywala w narożnik ale ten odpowiedział bardzo dobrym Dropkickiem. AJ wypadł z liny wic Finn zrobił nabieg ale Styles wrócił i wyrzucił rywala za liny Frankenstainerem. Teraz to on chciał wykonać lot za ring, tylko że tym razem powrócił Fnn i wykonał efektywny Dropkick. Styles wypadł za ring a Irlandczyk by jeszcze bardziej go osłabić wykonał bardzo efektowną Somersault Planche. Akcja powróciła do ringu, gdzie to Finn nie mógł jeszcze zakończyć pojedynku. Zapiął więc duszenie nogami i Styles ponownie był w sporych opałach. Widać było że czuje on potężny ból a mimo to nie może przerwać duszenia. W końcu zdołał nogami dotknąć dolnych lin. Balor chciał kontynuować atak, tak więc wymierzył Low Dropkick. Irlandczyk podniósł przeciwnika i wymierzył mu potężny Chop, Styles otrzymał jeszcze kilka takich akcji. Na szczęście odpowiedział kopniakiem, Finn zablokował jego nogę ale otrzymał Pele Kick ! ….1.....2....Kickout. Amerykanin doszedł do siebie i wszedł na narożnik chcąc wykonać Diving Clothesline. Nie trafił w przeciwnika i ten postanowił wykonać Frankenstainer, tylko że AJ przechwycił go a następnie efektywnie przeszedł do Styles Clasha wykonując tą akcję .1....2....3

Zwycięzca przez przypięcie: Mr. Money in the Bank AJ Styles

Podziękowania dla arkao za napisanie walki

Po walce AJ Styles pozwolił sobie na celebrację wygranej, ale nie zapomniał też o przeciwniku. Przy dużym cheerze pomógł wstać Finnowi i podziękował mu za walkę, po czym ten opuścił ringa AJ dalej świętuje wygraną.

postpic.png

Please... Don't Try This...

Jesteśmy w biurze COO Shawna Michaelsa, który ma coś do przekazania...

Shawn Michaels: Witam wszystkich WWE Universe! Mam do ogłoszenia kilka rzeczy w związku z planami zarządu na grudniowe gale. Już 14 grudnia odbędzie się gala TLC, ale o tym od dawna wiecie! Będzie to ostatnia i najbardziej hardcore'owa w tym roku! Atrakcji nie zabraknie: odbędzie się 6-Man Ladder Match o mistrzostwo interkontynentalne, Triple Threat TLC Match od pas kobiet, w ringu zadebiutuje Sting, który zawalczy z Bray'em Wyattem, a w main evencie CM Punk będzie bronić WWE World Heavyweight Championship przeciwko Triple H'owi! To jednak nie wszystko mała część tego, co planujemy na nadchodzące tygodnie! Już 15 grudnia, dzień po TLC odbędzie się RAW is Hardcore poświęcone statuetkom Slammy Awards i to Wy wybierzecie zwycięzców w poszczególnych kategoriach! Nie zabraknie legend WWE i interesujących walk. Cztery dni później... specjalny, 800 epizod SmackDown! Cofniemy się do przeszłości, by zobaczyć najciekawsze momenty tej niebieskiej tygodniówki. To 19 grudnia. 22 grudnia kolejne RAW is Hardcore, tym razem w stylu old school! Arena będzie przybrana niczym za początków WWE i także nie zabraknie powracających gwiazd! Z kolei 26 grudnia świąteczne SmackDown! Do zgarnięcia będzie kilka "prezentów" takich jak title shoty, czy specjalne numery w Royal Rumble Matchu. No i ostatnie w tym roku RAW is Hardcore, 29 grudnia, gdzie także nie zabraknie atrakcji. Tak jak więc grudzień będzie pełen wrażeń. Nie zdziwię się jeżeli niektórzy pomyślą iż Road to WrestleMania tym razem zaczęła się wcześniej. Czeka nas mnóstwo dobrej zabawy!

Wracamy na arenę i z głośników brzmi muzyka Bad News Barretta! Na stage'u pojawiają się WWE Tag Team Champions - The British Barrage! Jednak przed nami walka singlowa. BNB i Neville w rytm muzyki zrzucają peleryny i wchodzą do ringu. Po chwili rozbrzmiewa

, a na stage przy heacie publiczności wychodzą Big Show i Mark Henry, czyli "The World's Domination". Dwa olbrzymy wchodzą do ringu i stają twarzą w twarz z mistrzami. Sędzia każe jednak Markowi i Adrianowi opuścić kwadratowy pierścień, co Ci po chwili czynią.

Walka #4

Bad News Barrett w/Neville vs Big Show w/Mark Henry

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/bad_news_barrett.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/Big_Show_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Opis walki: Anglik początkowo unika zwarcia siłowego. Big Show i tak jednak dorwał go i przerzucił do narożnika. Olbrzym chce od razu wyprowadzić Open-Handed Chop, ale Bad News robi unik i odpowiada serią bokserskich Punchy w korpus. Na Big Showie to jednak nie robi wrażenia i ten częstuje przeciwnika mocnym Headbuttem. Barrett od razu uchyla się przez siłę tego ciosu, a Big Show jeszcze dokłada mocny Punch w brzuch. Największy Atleta Świata przerzuca ponownie rywala do narożnika i tym razem udaje mu się wyprowadzić Knife-Edge Chop! Po chwili mamy potężny Irish Whip w corner, aż zgięło Bad Newsa. Pin 1... 2... Kickout. Neville zachęca Barretta do walki, ale to na razie Big Show rozpracowuje oponenta. Podnosi go i zapina Abdominal Stretch na środku ringu. Robi to tak, by Bad News nie miał jakiejkolwiek drogi ucieczki. Anglik ma jednak nadal wolną rękę. Wykorzystuje to i wyprowadza kilka ciosów, po czym w końcu udaje mu się wyrwać z submissionu. Barrett natychmiast odbija się od lin, ale wpada prosto w ręce Big Showa, który wykonuje Fallaway Slam! Anglik aż wypada z ringu po tej akcji, a Największy Atleta Świata wykorzystuje moment na triumfalne wzniesienie ręki ku górze, skwitowane heatem. Bad News po chwili wraca do ringu, ale natychmiast go dopada serią ciosów w plecy. Mamy Irish Whip i Big Boot, ale uniknięty przez Barretta. Anglik odbija się od lin i łokciem atakuje nogę przeciwnika. Do tego Back Kick w głowę! Pin 1... 2... Kickout! Big Show z dużą siłą odrzucił oponenta przy pinie! Bad News kontynuuje jednak natarcie i wykonuje Neckbreaker! Po chwili wspina się na szczyt narożnika... i mamy Diving Elbow Drop! Pin 1... 2... Kickout! Barrett podnosi rywala, a ten odpowiada kilkoma Punchami w korpus i wyprowadza mocny Headbutt. Big Show natychmiast chwyta przeciwnika za gardło i chce wykonać Chokeslam, ale ten w powietrzu wyskakuje z uchwytu i wyprowadza Bull Hammer! Po chwili kolejny Bull Hammer! Big Showa nadal jest na nogach, więc inkasuje trzeci Bull Hammer! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Bad News Barrett

Natychmiast po gongu do ringu wpada Mark Henry i odrzuca Bad Newsa od swojego tag team partnera. Reaguje także Adrian Neville, który próbuje zaskoczyć Marka akcją Springboardową, ale ten go przechwytuje i wykonuje World's Strongest Splash! Barrett odwraca Henry'ego i częstuje go Bull Hammerem! Wydaje się, że niebezpieczeństwo unieszkodliwione, ale w międzyczasie niespodziewanie dochodzi do siebie Big Show, który z kolan wyprowadza KO Punch! Bad News od razu zamroczony pada na matę. Big Show odczuwający jeszcze poprzednie akcje Anglika podnosi się z trudem za pomocą lin i pomaga wstać Markowi. Obydwaj przesuwają Barretta na Neville'a i Henry odbija się od lin, by wykonać World's Strongest Splash! "The World's Domination" przy heacie publiczności stają nad znokautowanymi rywalami. Czy tak też będzie na TLC?

Jesteśmy w strefie wywiadów, gdzie Byron Saxton ma gościa w postaci Dolpha Zigglera...

Byron Saxton: Witam wszystkich, moim gościem jest jeden z pretendentów do Intercontinental Championship - "The Showoff" Dolph Ziggler! Dolph, dość dawno nie posiadałeś jakiegoś tytułu mistrzowskiego. Ostatni raz, w czerwcu posiadałeś Hardcore Championship. Jak znosisz taki okres bez pasa mistrzowskiego?

Dolph Ziggler: Przyznam Byron... że jak dotąd moja kariera w WWE nigdy nie była jakoś usłana różami. Zawsze byłem tym niedocenianym. Mówiono, że mam wielki talent, ale nawet gdy dwukrotnie byłem World Heavyweight Championem to nie miałem szczęścia i moje reigny nie zostały jakoś specjalnie zapamiętane. Do tej pory po razie posiadałem mistrzostwa: hardcore, tag team, interkontynentalne i Stanów Zjednoczonych. Nigdy nie potrafiłem jednak pokazać siebie jako tego, który w stu procentach zasługuje na bycie mistrzem. Teraz czuję jednak... że niedługo zmieni się to. Czuję, że teraz nadejdzie mój czas... i mistrzostwo interkontynentalne po raz drugi będzie moje.

Byron Saxton: Jak ocenisz swoich przeciwników w 6-Man Ladder Matchu?

Dolph Ziggler: Wow... każdy z moich rywali jest niezwykle groźny. "The Lunatic Fringe" Dean Ambrose jeszcze niedawno był mistrzem hardcore i to on odebrał mi tytuł na Payback. Antonio Cesaro wrócił przed Survivor Series, ale początek roku należał do niego, zdobył walizkę Money in the Bank i był WWE World Heavyweight Championem. Randy'ego Ortona nie trzeba przedstawiać. Zack Ryder... to mój, mam nadzieję, wciąż dobry kumpel, a ostatnio pokazuje, że także jest groźny. No i sam mistrz... Kurt Angle. Mam piekielnie silnych przeciwników.

Byron Saxton: Czy pojedynek z Kurtem Angle, który za chwilę stoczysz to dobry test przed TLC?

Dolph Ziggler: Jak najbardziej. Walka z samym mistrzem, z którym zmierzę się za dziewięć dni na TLC może mnie jak najlepiej przygotować na to, co czeka mnie na tej gali. Z Kurtem jeszcze nigdy nie miałem przyjemności walczyć... dlaczego to będzie dla mnie dobra nauka przed TLC.

Byron Saxton: Dziękuję za wywiad i życzę powodzenia w dzisiejszym main evencie. WWE Intercontinental Champion Kurt Angle vs Dolph Ziggler w non-title matchu już za chwilę na SmackDown!

Wracamy po przerwie i czas na walkę wieczoru! Przy dużym cheerze publiczności rozbrzmiewa

i na stage'u pojawia się Dolph Ziggler, który klasycznie dla siebie kręci pośladkami i przejeżdża rękoma po włosach. Nakręcony "Show-off" wchodzi do ringu i pokazuje, że to jego czas. Po chwili jednak brzmi "Medal" i na stage wychodzi Intercontinental Champion Kurt Angle! W swoim stylu wznosi ręce ku górze, po czym wystrzeliwują fajerwerki. Niektórzy na trybunach krzyczą "You Suck!", ale publiczność raczej przyjaźnie wita "Cyborga". Kurt wchodzi do ringu, a sędzia daje znak na gong.

Main Event

Dolph Ziggler vs Intercontinental Champion Kurt Angle

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler2_cutout_by_Crank_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/kurt_angle_g4s.jpg

Normal Non-Title Match

Opis walki: Na starcie Kurt proponuje Dolphowi uścisk dłoni, co ten akceptuje. Publiczność kwituje to dużym cheerem. Po chwili mamy klincz. Z niego zwycięsko wychodzi Kurt, który natychmiast przechodzi do bocznego Headlocku. Dolph odpycha go na liny i wyrywa się z uchwytu. Kurt odbija się od lin, a Dolph przeskakuje nad nim. Angle ponownie odbija się od lin, a Ziggler pod nim przechodzi. Trzecie odbicie od lin... i Dropkick od Show-offa! Trybuny reagują na to oklaskami, a Ziggler przechodzi do bocznego Headlocku, ale w parterze. Angle wstaje i kontruje Jawbreakerem, a następnie wykonuje klasyczny German Suplex! Ziggler podnosi się za pomocą lin, lecz momentalnie zostaje wyrzucony z ringu Clotheslinem. Cyborg podkręca publiczność do dopingu i rusza po przeciwnika. Chce go podnieść, ale ten wyprowadza kilka Punchy w korpus i ciska Kurta głową w apron. Dolph... z całej siły Irish Whipem wysyła oponenta w barykadę! Ziggler podnosi Angle'a i wrzuca do ringu, a sam wchodzi na szczyt narożnika. Czeka aż Kurt wstanie i częstuje go Dropkickiem z górnej liny! Pin 1... 2... Kickout. Cyborg ucieka do narożnika, ale inkasuje Stinger Splash! Do tego Neckbreaker... i Jumping Elbow Drop! Pin 1... 2... Kickout! Dolph gotowy jest do Superkicku... ale Kurt w porę przechwytuje jego nogę i próbuje zapiąć Ankle Lock. Ziggler jednak nie daje się odkopując przeciwnika Mule Kickiem, a po chwili dokłada jeszcze Jumping DDT! Pin 1... 2... Kickout. Ziggler podnosi rywala, a ten niespodziewanie wyprowadza European Uppercut. Do tego mamy Headbutt. Irish Whip na liny... i Overhead Belly to Belly Suplex! Pin 1... 2... Kickout! Zdenerwowany Kurt natychmiast chce wykonać Olympic Slam, ale Dolph kontruje to w Sleeper Hold w stójce! Angle próbuje to skontrować. Przez chwilę szuka drogi ucieczki z dźwigni... aż w końcu ciska rywala w narożnik! Cyborg próbuje przez moment odetchnąć, po czym wrzuca przeciwnika na górną linę. On sam też wspina się na szczyt narożnika. Wszystko to po to... by wykonać Superplex!!! Z trudem, ale Kurt przypina 1... 2... Kickout! Wściekły mistrz powoli podnosi przeciwnika... a ten niespodziewanie wykonuje Sitout Facebuster! Pin 1... 2... Kickout! Poddenerwowany Dolph czeka tylko aż Kurt wstanie i mamy Famouser! Pin 1... 2... Kickout! Ziggler traci cierpliwość. Publiczność chantuje na zmianę "Let's go Angle!/Let's go Dolph!". Showoff wstaje i wyprowadza mocny Punch w głowę przeciwnikowi. Ten odpowiada European Uppercuttem. Kolejny Punch od Dolpha... i Uppercut od Kurta. Punch od Dolpha... i Headbutt od Kurta. Ziggler chce wyprowadzić Superkick, ale Angle robi unik i wykonuje Olympic Slam!!! Pin 1... 2... Dolph chwyta liny w ostatniej chwili! Część publiczności odetchnęła z ulgą, a pozostała jęknęła z rozczarowania. Kurt jednak szybko przeszedł do Ankle Lock! Ankle Lock zapięte! Czy Dolph odklepie?! Ziggler walczy z bólem i próbuje przejść do lin, ale Angle go odciąga na środek ringu! Showoff próbuje się wykręcić i wyrwać z uchwytu, ale Cyborg kontynuuje dźwignię i do tego przechodzi do submissionu w parterze! Dolph walczy z bólem... ale w końcu odklepuje!

Zwycięzca przez submission: Intercontinental Champion Kurt Angle

Kurt Angle wygrywa! Mistrz Interkontynentalny pokazał, że jest w świetnej formie przed TLC! Cyborg wstaje i pomaga podnieść się Dolphowi, któremu dziękuje za walkę, co publiczność kwituje dużym cheerem. Ziggler obolały opuszcza ring, a Angle celebruje wygraną. Kurt pokazuje, że to on wygra na TLC, a Dolph obserwuje świętowanie ze stage'u... ale chwila! Zack Ryder zrzuca Zigglera ze stage'u!!! Zack uśmiecha się, a publiczność kwituje to heatem, po czym Broski wbiega do ringu i rzuca się na Kurta! Trwa między nimi brawl, a po chwili przy dużym cheerze gra

Deana Ambrose'a! Lunatic Fringe wpada do ringu i odciąga Zacka, po czym wykonuje Dirty Deeds! Nie brakuje też odgłosu
i do ringu wbiega Antonio Cesaro, który zaczyna brawl z Deanem Ambrosem! Kurt jednak odciąga Antonia i wykonuje mu Olympic Slam! Mistrz podnosi Deana i pyta się go, czy wszystko ok... a ten wykonuje mu Dirty Deeds!!! Ambrose nakręcony wskakuje na narożnik... ale chwila! Jest jeszcze Randy Orton, który wybiega z zaplecza! Gdy tylko Dean zeskakuje z narożnika wykonuje mu RKO! Publiczność reaguje heatem, a Randy przy swojej muzyce sięga po pas mistrzowski i wznosi triumfalnie ku górze. Realizator pokazuje znokautowanych rywali. Czy tak będzie też na TLC za dziewięć dni? Przekonamy się wkrótce! Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384064

:arrow: Sting na otwarcie daje dobre promo.

:arrow: Oh my... kolejny w twoim wykonaniu segment roku :D Świetnie mi się czytało zarówno HHH jak i Punka, widać że niesamowicie mocno wczuwasz się w gimnicki i mnie się to podoba.

:arrow: Byłem pewny, że Batista wygra po interwencji Romcia, a tu pozytywna niespodzianka i czysty pojazd po Animalu :)

:arrow: Kurt daje fajny wywiad, cieszy mnie jego postac.

:arrow: Fajny segment pań. Przewiduję albo wygraną Nataly'i i intergender feud z pasem kobiet w tle, albo wygraną Ashley i danie jej nowej rywalki, gdy pozostałe panie wraz z mężami zajmą się sobą wzajemnie.

:arrow: Dobry segment tagów, fajny motyw z jedzeniem grubasów, szkoda tylko że Ban News będzie musiał jobbnąć Showowi, aby uwiarygodnić pretendentów.

:arrow: Styles wygrywa dobrą walkę, po czym pomaga Balorowi. Tak powinny wyglądac open challenge przyjaciół :)

:arrow: Shawn zapowiada naprawde ciekawe najbliższe tygodnie. DO WMki szykują się niezapomniane emocje (y)

:arrow: Jednak Barrett wygrywa, ale to co dzieje się po walce... już chyba wolałbym czysty job i zostawienie mistrzów bez ataku, bo team "grubasów" niezbyt mi pasuje.

:arrow: Po wywiadzie i walce, myślę że Ziggler może być u Ciebie Underdogiem walki o pas IC ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384089

Czas na komentarz ;)

Sting wyszedł trochę na takiego przechwalającego się z kim to on nie walczy, a nie wiem czy to jest najlepszy sposób prowadzenia dla face'a.

Tutaj obaj panowie, i CM Punk, i Triple H wyszli fajnie w tym segmencie. Ciekawi mnie, który z nich wygra, bo każde rozwiązanie jest ciekawe.

Powrót Batisty na SD! To pierwsza dobra wiadomość. Druga to to, że Owens go pojechał. Kevin u ciebie już jest coraz poważniejszym zawodnikiem po feudzie z Ambrosem. Speech Owensa też był na poziomie i podoba mi się, że jest na niego pomysł.

Speech, a raczej wywiad Angle'a na początku był dobrze pisany, później trochę było słabiej i na koniec również dobre zakończenie. Dobry segment. Widać, że Kurt nie będzie jobberem w twoim WWE.

Panie są bardzo mocno budowane i walka, która powstała tak może naprawdę fajnie wyjść. Ciekawi mnie, która para opuści TLC z pasami.

Hardy musiał pojechać w tej walce Kingstona. Mam nadzieję, że szykujesz jeszcze coś więcej dla mojego ulubieńca ;)

Bad News i Adrian nie dają za wygraną. Fajnie wyszedł ten segment. Jeżeli Barrett i Neville wygrają i tą walkę to szybko będą mieli duże nazwiska na rozkładzie w postaci Ortona, Ceny, Big Showa i Henry'ego.

W sumie jak tak powstał ten open challenge to się ucieszyłem, że to trochę pociągniesz, bo Styles przynajmniej będzie zajęty na jakiś czas i nie będzie musiał z początku uczestniczyć w jakimkolwiek konflikcie. AJ wygrywa oczywiście po ładnej kontrze. Finn jeszcze jest za cienki na niego.

No Shawn nam przyniósł dużo dobrych wieści. Cieszę się, że dajesz mu się wykazać.

Ten Barrett to troché słaby skoro potrzebuje dwóch Bull Hammerów, żeby ubić Big Showa, ale fajnie, że doprowadził to do zwycięstwa, bo Anglicy nie mogą teraz przegrywać, ale mogą być tak niszczeni po walkach, bo u ciebie kontuzja u mistrza raczej nie wchodzi w grę.

Ziggler fajnie wyszedł w tym wywiadzie i sądze, że może dużo namieszać w tej walce, ale nie zgarnie tytułu. Trochę cienko wyglądało to przedstawianie rywali. Za dużo tego słodzenia.

Czemu, powiedz mi czemu zawsze Ziggler musi być gnojony? To nie był non-title match, więc mógłbyś dać mu jakieś zwycięstwo, ale po Money in the Bank. Randy wygrywa brawl, a stara zasada wrestlingowa mówi, że ten kto tryumfuje na tygodniówce ten nie wygrywa na gali PPV.

No trochę mały starpower tej walki wieczoru. Liczyłem na jakiś mocniejszy main-event, bo brakowało tutaj Stinga i Wyatta, ale gala całkiem fajna. Każdy segment wygląda dobrze i feudy się rozwinęły. Dobra robota. Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384094

http://s3.ifotos.pl/img/rawpng_eernspn.png

RAW is Hardcore #31 (#1124)

8.12.2014 Bon Secours Wellness Arena w Greenville, South Carolina

Sześć dni do TLC: Tables, Ladders & Chairs

Na sześć dni przed ostatnim PPV w 2014 roku - TLC: Tables, Ladders & Chairs witam Was na RAW is Hardcore prosto z Bon Secours Wellness Arena w Greenville, South Carolina! Droga do najbardziej hardcorowego PPV w tym roku się kończy, ale przed nami jeszcze trzy akcenty: dzisiejsza czerwona tygodniówka, czwartkowe NXT TakeOver: R Evolution i piątkowe SmackDown!. Podobnie jak na ostatnich galach, tak i dzisiaj nie zabraknie atrakcji. Nadal trwa pokaz sił i walka o mistrzostwo interkontynentalne, Triple H robi wszystko, by pokazać CM Punkowi, że gra o WWE World Heavyweight Championship jest na jego zasadach, a Bray Wyatt i Sting ciągle podgrzewają atmosferę przed ich walką na TLC. Także emocji dzisiaj nie powinno zabraknąć... czas zacząć kolejne RAW is Hardcore!

Niespodziewanie dzisiejszą galę otwierają dźwięki starej wersji

, a na stage'u przy dużym cheerze wychodzi na stage Christian! "Kapitan Charyzma" najpierw jakby kogoś szukał wśród trybun, a po chwili uśmiecha się i zadowolony wchodzi do ringu, gdzie prosi o mikrofon.

Christian: Rzadko otwierałem w swoim życiu tak ważne gale jak RAW is Hardcore, ale Shawn Michaels wyjątkowo pozwolił mi na ten zaszczyt dzisiaj. Jestem w tym biznesie prawie dwadzieścia lat. Jestem już w takim wieku, że coraz bliżej mi końca kariery... choć patrząc na Hulka Hogana, czy Stinga to niektórzy pokazują, że można z siebie wycisnąć dużo jeszcze tuż przed emeryturą. W każdym razie... jestem byłym dwukrotnym World Heavyweight Championem... dwukrotnym ECW Championem... dziewięciokrotnym mistrzem tag team i czterokrotnym mistrzem Interkontynentalnym. Z jednej strony te osiągnięcia brzmią znakomicie... ale z drugiej nigdy nie miałem tego najważniejszego tytułu mistrzowskiego. Zawsze byłem tym, który musiał oglądać jak inni cieszą się z zdobycia WWE Championship, czy jak to teraz się nazywa: WWE World Heavyweight Championship. Potrafiłem jednak to przeżyć... wiecie dlaczego? Bo przez większość mojej kariery byliście ze mną i wspieraliście mnie! "Kapitan Charyzma" zawsze mógł liczyć na odrobinę otuchy ze strony publiczności! Jednak tym razem na TLC za dziewięć dni nie chodzi o mnie, czy o Was. Chodzi o przyjaciela... chodzi o zemstę. A gdy w grę wchodzi zemsta... uczucia biorą górę, a rozum jest mniej ważny. John Cena, gdy był jeszcze w tag teamie z Randym Ortonem poważnie mi się naraził powodując kontuzję u Edge'a. Nawet nie wiecie ile Edge zrobił, by wrócić do tego ringu i ponownie dla Was walczyć! A Cena i Orton w dwie, trzy sekundy... mogli zniszczyć resztę jego życia. Jako przyjaciel Edge'a nie mogłem stać bezczynnie i na Survivor Series zrobiłem to co mogłem najlepszego zrobić; wraz z Chrisem Jericho spowodowałem utratę pasów mistrzowskich przed Cenę i Ortona. To spowodowało u nich sprzeczkę i rozpadli się, ale to dla mnie nie wystarczyło. By całkowicie dopełnić zemsty musiałem wybrać jednego z nich i potraktować go tak jak on Edge'a... padło na Cenę. Za sześć dni na TLC: Tables, Ladders & Chairs zrobię wszystko, by John zobaczył, że popełnił swój największy błąd w życiu zacierając z Edgem i ze mną... zrobię wszystko, by...

Christianowi przerwało grające z głośników

! Przy dużym heacie na stage'u pojawia się John Cena. Wchodzi pewnym krokiem do ringu i prosi o mikrofon...

John Cena: Wiesz co Christian? Fakt iż starzejesz się nie pokazuje Twój obecny wiek, a to, że zrobiłeś się naprawdę sentymentalny. A zazwyczaj... to jedna z największych słabości takich jak ty. A w WWE... nie ma miejsca dla słabych. Zresztą... ty byłeś zawsze byłeś tym słabszym. Zawsze... zawsze byłeś tłem dla Edge'a. Nie mów, że nigdy to Cię nie bolało. Nie mów, że nigdy nie zazdrościłeś Edge'owi, gdy ten bił się o WWE Championship, czy wygrywał walizki Money in the Bank. Twoje osiągnięcia w porównaniu z tym co on osiągnął są tak naprawdę gówno warte! Ty po pojedynku ze mną będziesz takim samym gównem! Zresztą... już stojąc tutaj jesteś jak mała kupa, bo patrzysz właśnie na czternastokrotnego WWE World Heavyweight Championa. Kiedy ty czyściłeś buty Edge'owi ja main eventowałem najważniejsze gale PPV i zdobywałem pasy mistrzowskie! To zawsze nas różniło... i na TLC zobaczysz, że nie bez powodu to ja jestem jednym z najbardziej utytułowanych zawodników, a ty zawsze... byłeś wrestlerem klasy b.

Christian: Wrestler klasy b? Really? Nie chcę Ci mówić, ale na TLC zmierzymy się w No DQ Matchu. To oznacza, że nie będzie dyskwalifikacji... nie będzie wyliczeń poza ringowych... nie będzie poddań. A w takich pojedynkach to ja królowałem. By Cię pokonać nie będę miał do dyspozycji drabin, stołów, czy krzeseł. Będę mógł użyć pinezek... kendo sticku... a nawet przedmiotów owiniętych drutem kolczastym. W końcu to era Hardcore Justice, prawda?! Poza tym Stone Cold Steve Austin już Ci udowodnił... że wiek nie gra roli. Liczy się pasja, wytrwałość i determinacja. Brzmi niemal jak hustle, loyality i respect, prawda?

John Cena: Przestań mi tu pieprzyć! Wiesz co będzie się liczyło za sześć dni na TLC: Tables, Ladders & Chairs? To, że skopię Ci dupę na najbardziej hardkorowym PPV w roku! I zrobię to na oczach całego świata! Wszystkich ludzi siedzących na trybunach Quicken Loans Arena w Cleveland, Ohio jak i wszystkich oglądających ten event za pośrednictwem WWE Network! Przez większość roku musiałem męczyć się z Tobą i Edgem. Na TLC w końcu zamknę ten etap i będę mógł się skupić, by nową Road to WrestleManię... rozpocząć drogę ponownie do WWE World Heavyweight Championship.

Christian: Bardzo ambitne plany. Jest tylko jedno "ale". Najpierw musisz przełożyć słowa na czyny. Nikt jeszcze, nawet ty nie wygrał samymi słowami. Gdy wejdziemy do ringu za sześć dni... rzeczywiście nic nie będzie się liczyło poza tym, że będziemy w kwadratowym pierścieniu tylko ty, ja i sędzia, który odliczy do trzech, po tym jak ja wykonam na Tobie akcję kończącą. I lepiej John dobrze się przygotuj... bo nawet nie wiesz co Cię czeka w spotkaniu z "Captainem Charisma", "The Instant Classic"... Christianem.

Christian odrzucił mikrofon, zmierzył wzrokiem Cenę i przy swojej muzyce opuścił ring. John pokazuje mu, że jest gotowy do walki, a ten lekko się uśmiecha i w drodze na zaplecze przybija piątki z fanami.

Widzimy będącego w szatni Zacka Rydera, który przegląda się w lustrze. Zauważa będącego za sobą kamerzystę i odwraca się do niego...

Zack Ryder: Woo! Woo! W... No! Już nigdy więcej tego słabego, bezużytecznego i nic nie znaczącego Zacka Rydera. Czas na ewolucję Broskiego! Wiele osób jest zaskoczonych moim zachowaniem na ostatnich tygodniówkach. Pytaliście mnie na Facebooku i Twitterze: "Why Zack, Why?!". Powiem Wam dlaczego... mam dość bycia pośmiewiska dla wszystkich i Waszą maskotką! Jestem w WWE już dziesięć lat! Dziesięć cholernych lat! I co przez ten czas osiągnąłem? Raz mistrzostwo Stanów Zjednoczonych, które przestanie istnieć za kilka dni, raz mistrzostwo tag team na początku mojej kariery z WWE i raz... Internet Champion! Internet! Serio?! Zbyt długo to znosiłem... obserowanie innych jak się rozwijają... nawet teraz patrzenie zawodników z NXT, którzy przeskakują stopień wyżej do głównego rosteru i coś w nim znaczą... nawet nie wiecie... nie zdajecie sobie z tego sprawy... jak to wszystko mnie wkurwiało. Jednak to już się skończyło. Nadchodzi era Zacka Rydera... era, która rozpocznie się już na TLC za sześć dni, gdy po raz pierwszy w karierze zdobędę... Intercontinental Championship!

Wracamy na arenę i z głośników rozlega się syrena karetki, a po chwili gra

, co oznacza, że w drodze na ring jest były WWE World Heavyweight Champion - Antonio Cesaro. Szwajcar za sześć dni będzie jednym z tych, którzy staną przed szansą walki o Intercontinental Championship. Już za chwilę w pierwszej walce wieczoru zawalczy... z innym z pretendentów. Na razie Antonio pewny siebie wchodzi do ringu, gdzie robi tradycyjny dla siebie gest jodłowania. W końcu gra
i przy jeszcze większym cheerze niż Cesaro na arenie pojawia się Dean Ambrose! "The Lunatic Fringe" nakręcony wchodzi do ringu i już nie może doczekać się gongu. Czas zacząć pierwszą walkę dzisiejszego RAW is Hardcore!

Walka #1

Antonio Cesaro vs Dean Ambrose

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/3755_Cesaro.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/dean_ambrose_18.jpg

Normal Match

Opis walki: Obydwaj od razu ruszają w klincz. Z niego zwycięsko wychodzi Cesaro, który przechodzi do bocznego Headlocku. Ambrose odpycha go na liny i wyrywa się z uchwytu, po czym Szwajcar odbija się od lin, a on przechodzi pod nim. Antonio ponownie odbija się od lin, ale zostaje powalony Double Leg Takedownem i zasypany serią Punchów. Cesaro go odpycha, by zszedł z niego i obydwaj wstają. Dean natychmiast wyprowadza Clothesline. Pin... ale tylko one count. Obydwaj podrywają się i Ambrose momentalnie częstuje oponenta ciosem z kolana. Mamy Irish Whip, ale jednak odwrócony przez Cesaro, a po chwili ten zaskakuje jeszcze przeciwnika Back Body Dropem! Ambrose podnosi się za pomocą lin, ale natychmiast zostaje wyrzucony z ringu Clotheslinem! King of Swing nakręca się... i wykonuje perfekcyjne Suicide Dive, wbijające przeciwnika w barykadę! Wzmaga się doping od publiczności, a Szwajcar robi tradycyjny taunt jodłowania. Antonio podnosi Deana i ciska go głową o apron. Po chwili wchodzi do ringu, staje na drugiej linie, podciąga Ambrose'a tak, by był na krawędzi ringu... i Suplexem ponad linami wrzuca na matę! Pin 1... 2... Kickout! Cesaro podnosi oponenta, a ten kontruje Jawbreakerem. Antonio odpowiada jednak mocnym European Uppercutem. Dean aż chwieje się na liny, od których odbija się i chce wyprowadzić charakterystyczny dla siebie Lariat, ale Szwajcar go przechwytuje w Backslide Pin! 1... 2... Kickout! Obydwaj podrywają się, Dean odbija się od lin i mamy Running Crossbody, po czym wyprowadza serię Punchów w głowę rywala! Po chwili Ambrose wyczuwa swoją okazję i wspina się na szczyt narożnika. Szykuje się do akcji wysokiego ryzyka, lecz Cesaro się podrywa i wskakuje na drugą linę, po czym wyprowadza Uppercut! Ale to nie wszystko co ma w zanadrzu Szwajcarski Superman. Chwyta Deana i wykonuje Superplex! Pin 1... 2... Kickout! Cesaro momentalnie szykuje się do Swingu, ale Ambrose kontruje w Small Package! 1... 2... Kickout! Obydwaj wstają i mamy Punch od Deana! Antonio odpowiada Uppercutem! Dean wyprowadza mocny prawy! Antonio za to częstuje go Headbuttem. Backhand Chop od Ambrose'a! Cesaro chce wyprowadzić kolejny cios, ale Ambrose robi unik, odbija się od lin i wyprowadza Lariat! Pin 1... 2... Kickout! Dean gotowy jest do Dirty Deeds, ale Antonio w porę ucieka spod finishera, Irish Whipem posyła Deana na liny i wyrzuca w powietrze, po czym wyprowadza Very European Uppercut! Pin 1... 2... Ambrose chwycił liny! Publiczność zaregowała z zaskoczeniem, a Cesaro nie może w to uwierzyć. Szwajcar gotowy jest do Neutralizera, ale Ambrose nie pozwala na wykonanie akcji i odpowiada wykonując Dirty Deeds! Pin 1... 2.. 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Dean Ambrose

Dean Ambrose dość niespodziewanie pokonuje Antonio Cesaro! "The Lunatic Fringe" może cieszyć się ze zwycięstwa przy dużym cheerze publiczności. Czy taki podobny widok zobaczymy za sześć dni na TLC?

Jesteśmy na zapleczu. Widzimy idącego korytarzem WWE World Heavyweight Championa CM Punka. Zauważa go rozmawiający z członkiem ekipy COO Shawn Michaels i zaczepia go.

Shawn Michaels: Punk! Świetnie się składa, że Cię spotkałem. Za sześć dni mamy TLC i myślę, że warto sprawdzić formę tych, którzy odegrają główne role na tej gali. Ustaliłem dla Ciebie pojedynek. Zmierzysz się dzisiaj z Bray'em Wyattem w Extreme Rules Matchu.

CM Punk: Czy Triple H także ma na dzisiaj zaplanowany pojedynek?

Shawn Michaels: Nie... Triple H zawalczy w piątek na SmackDown!. Na SmackDown! także podpiszecie kontrakt na walkę o WWE World Heavyweight Championship.

CM Punk: Wiesz co Shawn... na Twoim miejscu jeszcze bardziej martwiłbym się formą Twojego kumpla, bo gdy stanie ze mną w ringu w tą niedzielę... musi być w jak najlepszej dyspozycji, by wyjść z naszego pojedynku zdrowy.

Shawn Michaels: Sugerujesz mi coś Punku?

CM Punk: Nie, nic, skądże znowu! Jakbym śmiał?! Raczej chciałbym coś zauważyć... zauważyć, że ja od TLC walczę na niemal każdej gali, a Triple H zawalczył raptem... raz? Może dwa? Rozumiem, że Survivor Series Match mógł go wyczerpać, dlatego zastanawiałbym się na Twoim miejscu, czy aby na pewno będzie w stu procentach gotowy na TLC...

Shawn Michaels: O Huntera lepiej się nie martw, tylko o siebie. O ile dobrze wiem uważasz siebie za "najlepszego wrestlera na świecie" i walczącego mistrza. Walczący mistrz oznacza, że jesteś do dyspozycji na każdej gali. Dlatego daję fanom to czego chcą... zobaczyć w akcji WWE World Heavyweight Championa.

CM Punk: Mam nadzieję, że nie popełnisz takich błędów jak Triple H i Shane McMahon. Obydwaj próbowali moim kosztem osiągnąć jak najwięcej dla siebie. Obydwaj skończyli bez posady. Jeden z nich w niedzielę stoczy swoją ostatnią walkę w karierze... a drugi ogląda to RAW is Hardcore siedząc na fotelu przed telewizorem. Jeżeli nie chcesz zbyt szybko odejść ponownie z WWE... to trzymaj się z dala od niedzielnej walki wieczoru.

Punk odszedł, a Shawn pokręcił głową...

Przenosimy się do szatni Natalyi, która przygotowuje się do swojej walki z Maryse. Do środka wchodzi obecna WWE Women's Champion Ashley Flair...

Ashley Flair: Przepraszam, że przeszkadzam Ci przed walką... ale przyszłam sprawdzić jak się masz i przekazać Ci, że dzisiaj w trakcie Twojego pojedynku z Maryse będę przy stanowisku komentatorskim.

Natalya: Ashley... bardzo Ci dziękuję za to, że chcesz jakoś mi pomóc i zapewne czujesz się po części winna za ataki Maryse na mnie... chcę jednak żebyś wiedziała, że w tę niedzielę wszystkie trzy wejdziemy do ringu i nie będzie już jakiejkolwiek współpracy. Sama chciałam wejść do walki o pas mistrzowski i sama jestem w stanie o siebie zadbać.

Ashley Flair: Rozumiem... jednak chcę żebyś wiedziała, że darzę Cię dużym szacunkiem. Rodziny Hartów i Flairów od lat ze sobą rywalizowały we wrestlingu. Kiedyś Bret Hart vs Rick Flair, teraz ty kontra ja. Wiesz dlaczego wybrałam TLC Match jako gimmick naszego pojedynku na TLC? Bo chcę pokazać, że my kobiety jesteśmy zdolne zrobić to, co kiedyś nasi ojcowie, wujowie i dziadkowie!

Natalya: Powiem Ci... że możemy nawet dużo więcej. I pokażemy to za sześć dni. Ale to w niedzielę... dzisiaj pokonam Maryse i pokażę wszystkim... że dostałam się do walki nie dlatego, że jestem ofiarą Waszej rywalizacji. A dlatego... że naprawdę mogę być mistrzynią kobiet.

Ashley Flair: W takim razie... cieszę się, że sobie to wytłumaczyłyśmy. Życzę Ci powodzenia dzisiaj w walce... i do zobaczenia.

Ashley uśmiechnęła się i odeszła, a Natalya wróciła do przygotowań.

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/11/20141120_EP_LIGHT_takeoverrevolution-home.jpg

NXT Takeover: R Evolution już w ten czwartek (11.12.14) na WWE Network!

W Fatal 4-Way Matchu poznamy nowego pretendenta do NXT Championship...

Lucha Dragons będą bronić pasów tag team przeciwko Enzo Amore i Colinowi Cassady'emu...

Sasha Banks postawi na szali pas kobiet w walce z Bayley...

Dojdzie do pojedynku byłych mistrzów NXT: Big E Langstona i Setha Rollinsa...

Poznamy nowego Generalnego Managera NXT...

A w walce wieczoru NXT Champion Sami Zayn zmierzy się z Tylerem Breezem

Nie przegap!

Wracamy do ringu, a w nim są już Adrian Neville i Mark Henry, którzy za chwilę zawalczą. Realizator przypomina pojedynek Bad News Barretta z Big Showem ze SmackDown! i to jak "The World's Domination" potraktowało mistrzów po pojedynku.

Walka #2

WWE Tag Team Champion Adrian Neville w/Bad News Barrett vs Mark Henry w/Big Show

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1483/Neville_4_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/mark_henry_g4s_3.jpg

Normal Match

Opis walki: Od samego początku pojedynku Anglik próbuje unikać starć siłowych. Chce wyprowadzić Low Kick, ale Mark od razu przechwytuje jego nogę i z całej siły go odpycha! Adrian próbuje ruszyć i wykonać Hurricanranę, ale okazuje się to wielkim błędem, bo Henry przechwytuje jego nogi, podrzuca go i chwyta swoimi łapami za gardło, po czym rzuca przez cały ring. Bad News natychmiast próbuje coś podpowiedzieć swojemu tag team partnerowi, a ten potakuje mu. Adrian wstaje i ponownie coś kombinuje. Chce chwycić nogi przeciwnika, ale ten momentalnie częstuje go maczugą w plecy, a następnie wykonuje potężny Body Slam. Neville obolały siada przy linach, ale okazuje się to jego błędem, bo inkasuje Leapfrog Body Guillotine. Mark krzyczy w stronę publiczność "That's what i've do!", po czym przy heacie wraca do ringu, odbija się od lin i mamy World's Strongest Splash! Pin 1... 2... Neville chwyta liny! Mark spogląda na Big Showa, który zachęca go do ataku. Mark wspina się na drugą linę... Corner Slingshot Splash! Nietrafiony! Neville w ostatniej chwili zrobił unik! Pod linami przechodzi na apron i wstaje... po czym wykonuje Springboard 450 Splash!!! Pin 1... 2... Mark odrzuca go z dużą siłą! Najsilniejszy człowiek na ziemi podnosi się, ale natychmiast inkasuje Spin Kick, Shoot Kick i kolejny Spin Kick. Adrian odbija się od lin i Dropkickiem wyrzuca przeciwnika z ringu! Anglik się nakręca i wzmaga się cheer! Over The Top Rope Moonsault Plancha!!! Holy shit! Znakomita akcja! Adrian z trudem, ale wrzuca Marka do ringu i wspina się na szczyt narożnika. Nadchodzi Red Arrow... ale pojawia się Big Show, który odwraca jego uwagę! Bad News chce podbiec do Big Showa, lecz ten częstuje go KO Punchem! Mark wykorzystuje to i zrzuca Adriana z narożnika na matę! Po chwili wykonuje World's Strongest Splash! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Mark Henry

Brzmi muzyka Marka Henry'ego i sędzia unosi jego rękę triumfalnie ku górze, co publiczność kwituje dużym heatem. Ci jednak zadowoleni opuszczają ring, spoglądając na znokautowanych rywali.

Jesteśmy w strefie wywiadów. Renee Young ma gościa w postaci... Maryse.

Renee Young: Witam wszystkich WWE Universe, wraz ze mną jest... Maryse. Maryse już w tę niedzielę zmierzysz się z Ashley Flair i Natalyą w Triple Threat TLC Matchu. Takiej walki dawno nie było w dywizji kobiet. Czy jesteś gotowa na to co czeka Cię za sześć dni, a także czy dzisiejszy pojedynek z Natalyą będzie dla Ciebie odpowiednim testem przed TLC?

Maryse: Z każdym dniem czuję coraz większe podniecenie. Nigdy nie brałam udziału w takiej walce jak Triple Threat TLC Match. To będzie dla mnie nowość, jednak nie obawiam się tego. To moje przeciwniczki powinny się obawiać tego co ja zrobię z nimi. Ashley Flair wygrała pas na Survivor Series, kilka tygodni po swoim debiucie na RAW is Hardcore. Ok, za to należy się jej respekt. Ale mimo to nadal... jest tylko żółtodziobem w tym biznesie i w porównaniu ze mną... jest po prostu nikim. To ja jestem tą, która niegdyś posiadała najdłużej pas kobiet, a później przerwałam najdłuższy reign w historii, który należał do AJ Lee. Od Payback byłam niepokonana. To coś znaczy, prawda? Chcę pokazać, że równie świetnie mogę odnajdywać się w ekstremalnych walkach. Jak na erę Hardcore Justice przystało. Jeżeli chodzi o Natalyę... już raz ją pokonałam. Jestem w stu procentach pewna, że dokonam tego ponownie pokazując jej, że dołączenie do walki o pas kobiet na TLC... było jedną z jej najgorszych decyzji w życiu.

Przenosimy się do szatni Big E Langstona i NXT Championa Samiego Zayna, którzy są w trakcie rozmowy...

Big E Langston: Sami wiem ile ten pas mistrzowski dla Ciebie znaczy i jak długo starałeś się o NXT Championship. Przeszedłem przez podobną drogę co ty. W ten czwartek na NXT Takeover: R Evolution pokażemy... że nie tylko tacy zawodnicy jak John Cena, Christian, Sting, CM Punk, czy Triple H mogą zrobić dobre show... ale my także.

Sami Zayn: Zgadzam się z Tobą Big E. Zbyt długo jesteśmy niedoceniani. Dzisiaj pokonamy Setha Rollinsa i Tylera Breeze'a w tag team matchu... a w czwartek wygramy swoje pojedynki.

Big E Langston: Dokładnie! Takie podejście mi się podoba.

Sami Zayn: Mam tylko jedną prośbę Langston... gdy do ringu wejdzie Breeze... zostaw go mi.

Big E Langston: Nie ma problemu, stary... ja sam bardziej skupiam się, by dzisiaj dokopać głównie Sethowi...

Sami Zayn: Dobrze, że się rozumiemy.

Przy stanowisku komentatorskim siada obecna WWE Women's Champion Ashley Flair. Po chwili rozbrzmiewa

. Na stage'u przy buczeniu publiczności pojawia się Maryse. Była mistrzyni pewna siebie wchodzi do ringu i najpierw pokazuje Ashley, że pas wróci do niej, a po chwili oczekuje na przeciwniczkę. Z głośników gra
, a na stage'u pojawia się Natalya. Zbiera ona dużo pozytywniejszą reakcję z trybun. Przybija kilka piątek z fanami, ale wygląda na skupioną. Wchodzi do ringu i staje twarzą w twarz z przeciwniczką.

Walka #3

Maryse vs Natalya

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/95/Maryse_23.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/761/4185_Natalya_Neidhart.jpg

Normal Match

Opis walki: Mamy gong, ale obydwie zawodniczki zaczynają się kłócić zamiast walczyć. Maryse pokazuje w stronę Ashley i że odbierze jej pas mistrzowski... a Natalya uderzyła ją z liścia, po czym zaskoczyła Schoolgirl Pinem! 1... 2... Kickout! Maryse zaskoczona ucieka do narożnika, ale Natalya dopada ją i wyprowadza serię Shoulder Thrustów, aż do momentu przerwania ataku przez sędziego. Nattie chce wykonać jakąś akcję, ale gdy podnosi Maryse, ta z zaskoczenia ciska ją twarzą w hak od narożnika. Maryse ciska z całej siły Irish Whipem rywalkę w przeciwległy corner, po czym wykonuje Spinning Backbreaker. Pin 1... 2... Kickout. Maryse zapina Chin Lock. Publiczność wzmaga się z dopingiem dla Natalyi, a ta walczy z bólem i próbuje wstać. Podnosi się i siłowo rozrywa uchwyt, po czym mamy Snapmare, odbicie się od lin i Low Dropkick w plecy rywalki! Pin 1... 2... Kickout! Natalya wykonuje Bridging German Suplex z pinem! 1... 2... Kickout! Obydwie podrywają się i Nattie chce wyprowadzić Discus Clothesline, ale Maryse robi unik i przechodzi w Backslide Pin 1... 2... Kickout. Obydwie wstają i Natalya powala oponentkę, po czym chce przejść w Sharpshooter, ale ta nie pozwala na to i odkopuje ją. Maryse podnosi się, wysyła całusa Ashley i przy gromkim "Woo!" zapina Figure Four LegLock Natalyi! Natalya krzyczy z bólu, ale robi wszystko, by się nie poddać... ale po chwili odklepuje!

Zwyciężczyni przez submission: Maryse

Maryse wygrywa przez dźwignię rodziny Flairów! Ashley na pewno to się nie spodobało... co od razu pokazuje atakując zwyciężczynie krzesłem w plecy!!! Po chwili Flairówna dokłada jeszcze cios z krawędzi krzesła w brzuch Maryse! Ta upada obolała na matę. Natalya próbuje dojść do siebie, ale Ashley to zauważa, kładzie krzesło pod jej głową... i wykonuje Natural Selection! Po chwili powtarza atak na Maryse! Mistrzyni sięga po pas i przy swojej muzyce opuszcza ring, a z trybun mamy mieszaną reakcję publiczności...

Jesteśmy ponownie na zapleczu. Widzimy przygotowującego się do walki Tylera Breeze'a. Przygotowującego się w ten sposób... że przegląda się w lustrze i układa sobie fryzurę. Po chwili zauważa jednak, że do jego szatni wszedł Seth Rollins, który jakby przez chwilę pomyślał o szybkiej ewakuacji.

Seth Rollins: A miałem nadzieję, że tylko żartowali, gdy mówili, że będziesz moim tag team partnerem...

Tyler Breeze: Masz coś do największego przystojniaka w WWE? Może mi zazdrościsz?

Seth Rollins: Zadro... zresztą... mam nadzieję tylko, że przynajmniej w ringu skupisz się na przeciwnikach, a nie na swoim wyglądzie. Nie zamierzam być przez Ciebie pośmiewiskiem...

Tyler Breeze: O to się martwić nie musisz... co więcej patrząc na Ciebie mogę Cię zapewnić, że to ja skradnę dzisiaj show.

Seth Rollins: Masz coś...

Seth zrezygnowany machnął ręką i odszedł, a Tyler wrócił do swojego zajęcia.

Wracamy do ringu, a z głośników rozlega się

, na co publiczność reaguje dużym cheerem. Przy zgaszonym świetle na arenie i reflektorach skierowanych na siebie, na stage wychodzi Mr. Money in the Bank AJ Styles. "Fenomenalny" wchodzi do ringu i prosi o mikrofon.

AJ Styles: W miniony piątek na SmackDown! ogłosiłem iż do czasu realizacji kontraktu Money in the Bank będę, na oczach Was wszystkich, sprawdzał swoją formę i umiejętności w Open Challenge. Jako pierwszy odważny odpowiedział na moje wyzwanie Finn Balor. Pokazał on duży talent i potwierdził, że jest przyszłością WWE. Ale... podkreślam, przyszłością. Ten czas należy do mnie i wyzywam kolejnego, chętnego i nie bojącego się przeciwnika. Rzucam wyzwanie każdemu wrestlerowi obecnemu na zapleczu dzisiejszego RAW is Hardcore. Czy jest ktoś, kto nie boi się zawalczyć z przyszłym WWE World Heavyweight Championem?

AJ rozłożył ręce i odrzucił mikrofon, po czym spojrzał na stage... a na arenie rozbrzmiewa

przy dużym zaskoczeniu publiczności! Hideo Itami debiutuje na RAW is Hardcore! Człowiek, który w ten czwartek na NXT Takeover: R Evolution zawalczy o miano pretendenta do NXT Championship, dzisiaj sprawdzi się z Mr. Money in the Bank AJ Stylesem! AJ zadowolony kiwa głową. AJ Styles vs Hideo Itami już za chwilę!

Walka #4

Mr. Money in the Bank AJ Styles vs Hideo Itami

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ52_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/936/3708_Hideo_Itami.jpg

Normal Match

Opis walki: Obydwaj podają sobie ręce w geście walki fair play. Po chwili ruszają. Próbują ruszyć na siebie nawzajem, po czym to AJ jako pierwszy zapina Wrist Lock. Mr. Money in the Bank wykręca przeciwnikowi rękę, a ten próbuje wyrwać się z uchwytu. Hideo popisuje się świetnym przeskokiem i ucieka z akcji rywala, a następnie sam zapina Wrist Lock. AJ próbuje chwycić się lin, ale Hideo mu na to nie pozwala i przechodzi w Roll Up 1... 2... Kickout. Obydwaj podrywają się i mamy Enzuigiri od AJ'a! Itami zamroczony upada na liny, ale odbija się od nich i odpowiada Dropkickiem! Publiczność reaguje cheerem na tę wymianę, a obydwaj próbują po chwili dojść do siebie. Sędzia w międzyczasie wylicza ich. Dolicza do pięciu, a pierwszy wstaje Japończyk. Podnosi przeciwnika i wyprowadza Low Kick z prawej nogi, po chwili z lewej i dokłada jeszcze Twisting Back Elbow. Hideo odbija się od lin, a AJ robi unik przed ciosem i wyprowadza Pele Kick! Zamroczony Japończyk upada na matę, a AJ natychmiastowo zaczyna wspinać się na szczyt narożnika. Wyczekuje odpowiedniego momentu aż przeciwnik podniesie się i częstuje go Diving Missile Dropkickiem! Pin 1... 2... Kickout. AJ podnosi oponenta i zaczyna swoją kombinację: dwa Punche, Shoot Kick, Spinning Backfist i chce wyprowadzić Lariat, ale Hideo blokuje ostatni cios i wyprowadza Roundhouse Kick! Lekko obolały Itami po ostatnich uderzeniach po chwili popisuje się Bridging Tiger Suplexem! Pin 1... 2... Kickout! Japończyk wskakuje na drugą linę i czeka aż oponent wstanie, po czym chce wykonać Tornado DDT, ale AJ w ostatniej chwili go odrzuca i wyprowadza jeszcze Superkick! Fenomenalny przeturlał się na krawędź ringu i czeka aż rywal wstanie, przy okazji pobudzając publiczność do dopingu. Hideo podnosi się i inkasuje Springboard Forearm Smash! To prosta droga do tego, by AJ wykonał Styles Clash! Pin 1... 2... Hideo chwyta lin! AJ łapie się za głowę, a z trybun roznosi się "This is Awesome!". Zdenerwowany Mr. Money in the Bank ponownie wspina się na szczyt narożnika. Wykonuje Spiral Tap... ale Hideo robi unik! Japończyk wykorzystuje okazję i odbija się od lin, po czym wyprowadza Shotgun Kick! Pin 1... 2... Kickout!!! Teraz to Itami nie może uwierzyć, że to nie koniec! Hideo chce wynieść go jego plecami na barki, do Ura Go To Sleep, ale AJ kontruje tę akcję w Crucifix Pin! 1... 2... Kickout... Bloody Sunday w wykonaniu Stylesa!!! Mr. Money in the Bank jeszcze raz wchodzi na górną linę i wykonuje tym razem trafione Spiral Tap! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Mr. Money in the Bank AJ Styles

Jak nie tą drogą, to inną! Hideo przetrwał Styles Clash ale już po kombinacji Bloody Sunday+Spiral Tap nie dał rady odkopać. AJ i tak pomaga wstać Japończykowi i dziękuje mu za walkę, co publiczność kwituje dużym cheerem. Hideo klepie AJ'a po plecach i dziękuje fanom, po czym opuszcza ring. Z kolei Styles świętuje swoją wygraną.

postpic.png

Please... Don't Try This...

Światła na arenie przygasają, a reflektory skierowane są na stage, gdzie przy

w tle wychodzi Hardcore Champion Kevin Owens. Prosi on o mikrofon i z nim w ręku wchodzi do ringu.

Kevin Owens: Za sześć dni... w WWE będzie jednego mistrza mniej. Na TLC: Tables, Ladders & Chairs dojdzie bowiem do unifikacji dwóch tytułów mistrzowskich, Hardcore Championship i U.S. Championship. Nowy mistrz zostanie niekwestionowanym mistrzem hardcore'u, a mistrzostwo Stanów Zjednoczonych po wielu latach odejdzie w zapomnienie. Tak samo w zapomnienie... po naszej walce pójdzie Roman Reigns. Prawda jest taka, że nikt nie jest w stanie mnie powstrzymać, zwłaszcza po tym jak pokonałem Deana Ambrose'a... CM Punka... i Batistę w dwa, trzy tygodnie. Roman w tę niedzielę wejdzie do ringu z maszyną do wygrywania. Z pieprzonym niszczycielem! I pokażę mu... czemu to ja jestem jedynym, prawdziwym i niekwestionowanym mistrzem w WWE!

Kevin wznosi pas mistrzowski ku górze, co publiczność kwituje heatem, ale po chwili heat zamienia się w cheer, bo gra

, a na górze trybun pojawia się sam United States Champion. Romek w swoim stylu schodzi w dół trybun, po drodze przybijając żółwiki i piątki. Pozwala nawet na jedno, szybkie selfie z jakąś ładną blondyneczką. Reigns przeskakuje przez barykadę i wchodzi do ringu, po czym wskakuje na szczyt narożnika i w swoim stylu wznosi ręce ku górze. Zeskakuje z cornera i prosi o mikrofon.

Roman Reigns: Christian był ostatnim ECW Championem... Stone Cold Steve Austin był ostatnim World Heavyweight Championem... a ja będę ostatnim w historii United States Championem. I jestem z tego cholernie dumny! Za sześć dni na TLC: Tables, Ladders & Chairs zakończę pewien rozdział, ale rozpocznę nową kartę. Bardzo dużo pracowałem nad tym, by być w tym miejscu. Od WrestleManii trzydziestej starałem się o walkę z Sethem Rollinsem o United States Championship. I nie żałuję tego wszystkiego... teraz mogę oddać ten pas mistrzowski ze świadomością... iż naprawdę na niego zasłużyłem. Tak samo jak zasłużyłem, by być nowym WWE Hardcore Championem.

Kevin Owens: Wiesz na co zasłużyłeś Roman? Na prawdziwy łomot! Twój brat z byłej stajni The Shield - Dean Ambrose także był bardzo pewny siebie przed walką ze mną... a skończył dwukrotnie przegrywając ze mną. My stoczymy tylko jedną walkę. Ale bądź pewny, że włożę w nią absolutnie wszystko czym dysponuję. Wykorzystam cały swój arsenał akcji. Wykorzystam wszystkie możliwe przedmioty. Zrobię wszystko... by Cię pokonać. Widzę tylko jeden mały problem Reigns... nie wierzę, by Tables Match był wystarczający, by rozstrzygnął kto naprawdę zasłużył na ten pas mistrzowski. Uważam, że ten kto wpadł na pomysł takiego gimmicku w walce unifikacyjnej... nie ma pojęcia czym jest tak naprawdę hardcore. A ja... chcę walczyć... w jak najbardziej hardkorowych pojedynkach. Nie będę miał żadnej przyjemności z obrony mistrzostwa po jednym złamaniu Tobą stół. Chcę to zrobić dwa... trzy... a nawet cztery razy, jeżeli tylko będzie to potrzebne!

Roman Reigns: Widzisz Kevin z wielką przyjemnością zmierzyłbym się z Tobą w bardziej ekstremalnej walce. W końcu TLC to najbardziej hardcorowe, ostatnie PPV w roku, prawda?! Jest tylko jeden problem... ani ty, ani ja nie decydujemy o tym w jakim pojedynku się zmierzymy. Robi to władza.

Kevin Owens: W takim razie niech COO, wiceprezes lub sam prezes... nie obchodzi mnie które z nich, niech po prostu któreś ruszy swój tyłek tutaj na arenę i oficjalnie ogłosi decyzję! Śmiało, zapraszam...

Po chwili oczekiwania rozbrzmiewa...

, a na stage'u pojawia się COO Shawn Michaels! "HBK" witany jest dużą owacją, a sam uśmiecha się na reakcję publiczności. W ręku ma mikrofon.

Shawn Michaels: Proszę, proszę, co tu się dzieje... dwóch młodych, głodnych walki twierdzi, że gimmick w którym mają się zmierzyć na TLC jest zbyt mało wystarczający... chyba po raz pierwszy coś takiego usłyszałem... ale damn it, podoba mi się to! Samo TLC będzie najbardziej hardcorowym PPV w roku, ostatnim PPV w 2014 roku. Zróbmy więc coś specjalnego... coś czego dawno lub jeszcze nie było... czekajcie, niech no pomyślę... w czymś moglibyście się zmierzyć... w czymś specjalnym... Ladder Match? Nieee, byłoby ich zbyt dużo. Chairs Match? Zbyt nudne... Co by tu...

Kevin Owens: Panie COO nie mamy zbyt dużo czasu...

Shawn Michaels: Tak, tak, wiem... mam to! Wpadłem na świetny pomysł! 60 minutes Iron Man Match! Ale nie zwykły Iron Man Match... Hardcore Iron Man Match! Żadnych dyskwalifikacji, wyliczeń poza ringowych, czy poddań! By wygrać... należy zdobyć większą liczbę przypięć. Co Wy na to?

Kevin Owens: No Panie Michaels, jednak potrafisz czasem wpaść na coś naprawdę dobrego. Zatem w tę niedzielę...

Superman Punch od Reignsa!!! Owens znokautowany opuścił pas mistrzowski i wypadł z ringu.

Roman Reigns: Zatem w tę niedzielę najpierw przez sześdziesiąt minut będziesz obijany przez ze mnie, a potem będziesz przyglądał się jak odbieram Hardcore Championship. Believe... that!

Brzmi muzyka Romana, który kładzie na macie ringu United States Championship, a podniósł Hardcore Championship, które wzniósł ku górze. Owens trzymając się za twarz krzyczy w stronę rywala, by oddał mu jego pas. Realizator pokazuje jeszcze uśmiechniętego Shawna Michaelsa.

http://www.ringsidenews.com/wp-content/uploads/2015/01/New-SmackDown-Logo-2015-600x250.jpg

Już w ten piątek kolejne SmackDown!, ostatnie przed TLC! Nie przegap!

Z głośników brzmi

, a to oznacza, że w akcji już za chwilę Big E Langston! Big E nakręca się przed pojedynkiem i pewny siebie wchodzi do ringu. Nie zawalczy jednak w pojedynku singlowym. Przed nami walka tag teamowa, playa! Jego tag team partnerem będzie NXT Champion Sami Zayn, który już wychodzi na stage przy swojej
, a publiczność chantuje rytmicznie. Sami uśmiechnięty wchodzi do ringu i przybija piątkę z Langstonem. Po chwili gra
Setha Rollinsa, który zostaje przywitany już zdecydowanie mniej życzliwie. On jednak nie przejmuje się tym. Staje na końcu rampy i czeka na swojego tag team partnera. Po chwili rozlega się
Tylera Breeze'a i ten pojawia się ze swoim telefonem w ręku, cały czas sprawdzając swój wygląd w drodze na ring. To debiut Breeze'a na RAW is Hardcore! Tyler podchodzi do Setha, który spojrzał zniesmaczony do góry, ale po chwili obydwaj wchodzą do ringu.

Walka #5

Big E Langston&NXT Champion Sami Zayn vs Seth Rollins&Tyler Breeze

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/Big_E_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/3956_Sami_Zayn.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/seth_rollins_3_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3344/3356_Tyler_Breeze.jpg

Normal Tag Team Match

Opis walki: Pojedynek zaczynają Big E i Se... a jednak nie, bo Tyler. Langston pokazuje Rollinsowi, że chce jego, ale ten od razu zrobił zmianę z Breezem. Chcąc nie chcąc muszą zacząć pojedynek. Mamy klincz. Z niego zwycięsko wychodzi Big E, który przechodzi do bocznego Headlocku. Tyler odpycha go na liny i wyrywa się z uchwytu, ale po chwili inkasuje Shoulder Block. Big E odbija się od lin, a Tyler przechodzi pod nim. Langston ponownie odbija się od lin, a Breeze przeskakuje nad nim, po czym po chwili popisuje się Dropkickiem! Pin... ale tylko one count i Tyler od razu przeszedł do bocznego Headlocku w parterze. Big E bez większych problemów wstaje i rozrywa uchwyt Back Suplexem! Pin 1... 2... Kickout. Langston podnosi Breeze'a i przerzuca do swojego narożnika, po czym robi zmianę z Zaynem. NXT Champion witany dużym cheerem natychmiast robi Irish Whip na liny, po czym popisuje się Arm Dragiem. Tyler dość szybko podrywa się, ale inkasuje kolejny Arm Drag. Breeze wstaje za pomocą narożnika, ale inkasuje Corner Splash. Snapmare i Soccerball Kick od Samiego. Nakręcony Zayn dokłada perfekcyjny Standing Moonsault! Pin 1... 2... Kickout. Seth już chciał zainterweniować, ale okazało się to niepotrzebne, choć zwróciło już uwagę Samiego. Zayn podnosi Breeze'a i zapina Wrist Lock. Tyler chce wyprowadzić cios, ale nadziewa się na Reverse STO i Koji Clutch! Koji Clutch zapięte przez Zayna! Tym razem już Rollins reaguje i przerywa submission, po czym szybko opuszcza ring. Big E schodzi ze swojego narożnika i zaczyna się kłócić z Sethem. Całą sytuację wykorzystuje Sami, który opuszcza ring i wykonuje charakterystyczne dla siebie Suicide Dive połączone z Tornado DDT na Rollinsie! Zayn się nakręca, a publiczność kwituje tę akcję dużym cheerem. W międzyczasie dochodzi jednak do siebie Breeze i zarówno Langstona jak i Zayna powala wykonując znakomite Somersault Plancha! Tyler wrzuca legalnego Samiego do ringu i od razu chce wykonać Beauty Shot, ale Sami robi unik i po chwili popisuje się Blue Thunder Bombem! Pin 1... 2... Kickout! Breeze ucieka do narożnika, a Zayn rusza na Helluva Kick, ale chybia! Tyler robi unik, po czym wyprowadza Beauty Shot!!! Pin 1... 2... w ostatniej chwili przerywa Langston i momentalnie wynosi Breeze'a na Big Ending! Nie bez odpowiedzi pozostawia to powracający do siebie Seth, który częstuje Big E'go Springboard High Knee! Po chwili wynosi Samiego i wykonuje Turnbuckle Powerbomb! W końcu sędzia jednak upomina Rollinsa, że nie jest legalnym zawodnikiem i każe mu opuścić ring. Ten wściekły to robi, ale zaraz zmienia się z Breezem, którego klepie znienacka po plecach. Momentalnie wyprowadza Avada Kedavra Samiemu! Seth chce przypiąć, ale Tyler zaczyna się z nim kłócić. Pokazuje, że to jego moment. Rollins machnął ręką... i opuścił ring. Breeze wstaje przy narożniku i krzyczy w jego stronę. Nie zauważa jednak, że Zayn do siebie dochodzi... i momentalnie inkasuje Helluva Kick! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzcy przez przypięcie: Big E Langston&NXT Champion Sami Zayn

Świetna rozgrzewka przed NXT Takeover: R Evolution, które już w czwartek! Big E i Sami pokazują, że są w formie. Seth kręcąc głową obserwuje ze stage'u świętujących zwycięzców.

Wracamy po przerwie, a przed nami walka wieczoru dzisiejszego RAW is Hardcore! Rozbrzmiewa

, a na stage wychodzi WWE World Heavyweight Champion CM Punk! Przed nami Non-Title Extreme Rules Match! "Best in the World" robi swoje klasyczne "It's clobberin' time!", po czym rozkłada ręce i pewny siebie przemierza przez rampę. Punk wskakuje na narożnik i podkręca publiczność do większego cheeru, a następnie zeskakuje na matę i pokazuje swój pas mistrzowski. W końcu jego muzyka ucicha. Mamy kilka szybkich obrazków, po czym światło na arenie gaśnie, a z głośników brzmi
. Ze swoją lampą naftową, z której "wycieka" dym na stage wychodzi Bray Wyatt. Spokojny i rozluźniony przemierza przez rampę, po czym wchodzi do ringu i "gasi" swoją lampę. Światło na arenie wraca do normy, a Bray uśmiecha się i zdejmuje swoją kurtkę, pokazując iż jest gotowy do walki.

Main Event

Bray Wyatt vs WWE World Heavyweight Champion CM Punk

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/4165_Bray_Wyatt.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_6_cut_by_Danger_Liam.jpg

Non-Title Extreme Rules Match

Opis walki: Mamy gong rozpoczynający dzisiejszy pojedynek wieczoru! Już za sześć dni na TLC Bray Wyatt zmierzy się ze Stingiem, a Punk będzie bronić pasa mistrzowskiego przeciwko Triple H'owi. Idealna zatem okazja do testu swojej formy przed PPV. Wydaje się, że zaczną od klinczu, ale Punk zaskakuje Bray'a Low Kickiem. Po chwili wyprowadza kolejny Low Kick. Punk odbija się od lin, ale inkasuje mocny Clothesline! Bray podnosi przeciwnika i przerzuca do narożnika, po czym najpierw wyprowadza mocny pobródkowy, a następnie przerzuca przez cały ring! Punk podnosi się za pomocą narożnika, ale Bray natychmiast wykonuje Body Avalanche. Mamy Snapmare i przejście do pinu 1... 2... Kickout. Wyatt szykuje się do Drop Suplexu, ale Punk kontruje kilkoma ciosami z łokcia, po czym mamy Arm Trap i German Suplex! Pin 1... 2... Kickout. Punk opuszcza ring i wyjmuje spod niego pierwszą broń. Okazuje się, że to Kendo Stick! Wchodzi z nim do ringu i natychmiast częstuje Bray'a ciosem w brzuch! Po chwili dokłada uderzenie w plecy! Ponadto wykonuje Russian Legsweep z użyciem kija! Pin 1... 2... Kickout! Punk kontynuuje natarcie, zapinając dźwignię za pomocą Kendo Sticku. Wiadomo, że w tej walce nie ma poddań, ale Punk najwidoczniej chce jak najbardziej osłabić oponenta. Ten wydostaje się z submissionu uciekając pod liny i próbując wydostać się z ringu. W końcu Punk puszcza dźwignię, a Bray próbuje złapać oddech poza ringiem. Best in the World nie pozwala mu na to wykonując znakomite Springboard Corkscrew Crossbody poza ring!!! Publiczność reaguje gromkim "This is Awesome!", a Punk wyjmuje spod ringu stół, który po chwili rozkłada na środku kwadratowego pierścienia. Mistrz po chwili wraca po Bray'a i chce go cisnąć głową o apron, ale ten nie daje się i kontruje ciskając przeciwnika prosto w ringpost! Po chwili z całej siły wysyła go Irish Whipem w barykadę! Wyatt wyjmuje spod ringu... Janice!!! Wrzuca Punka do ringu i czeka, by wyprowadzić cios. Punk wstaje i Bray natychmiast chce wyprowadzić uderzenie, ale Best in the World robi unik i ten uderza w narożnik! Wyatt nie może wyciągnąć Janice'a, a Punk to wykorzystuje Schoolboy Pinem! 1... 2... Kickout! Punk momentalnie chce wynieść oponenta na barki, ale ten nie daje się i Ura-Nage łamie Punkiem stół! Pin 1... 2... Kickout! Bray nie może w to uwierzyć. Opuszcza ring i wyjmuje spod niego kolejny stół. Tym razem rozkłada go poza ringiem. Ale to nie wszystko. Wyjmuje spod ringu także... jakiś woreczek. Jak się po chwili okazuje, są w nim pinezki! Wysypuje je na stół! Publiczność chantuje głośno "ECW!", a Bray wraca do ringu i wrzuca Punka na narożnik. Po chwili sam wspina się na szczyt cornera. Szykuje się Superplex poza ring... ale Punk blokuje akcję i popisuje się niesamowitą siłą wynosząc Wyatta na barki, po czym częstuje go soczystym GTS! Bray wypada poza ring łamiąc stół z pinezkami!!! Rozlegają się chanty "Holy Shit", a Punk próbuje zebrać w sobie siły do zakończenia walki. Ale chwila... gra "Time to play the game", a na stage'u pojawia się Triple H ze Slegdehammerem w ręku! Publiczność reaguje dużym cheerem, a Punk zdenerwowany wrzuca Bray'a do ringu, a po chwili idzie w kierunku Huntera i mówi mu, by pozostał na stage'u. Ten jednak zaczyna zmierzać w jego stronę i obydwaj zaczęli brawl! Publiczność kwituje to "We Want Fight!", a obydwaj wymieniają serię ciosów! Hunter opuszcza młot i wyprowadza przeciwnikowi Punche. Ich brawl przenosi się na backstage!

Wynik walki: No Contest

Bray próbuje dojść do siebie, a realizator pokazuje jak CM Punk i Triple H kontynuują brawl na zapleczu. Hunter ciska mistrza prosto w ścianę, po czym chce wykonać Pedigree, ale Punk kontruje Back Body Dropem. Po chwili to Punk rzuca się na Triple H'a z serią Punchów! Po chwili podnosi Huntera i chce wynieść go na Go To Sleep... ale przybiega kilku sędziów, którzy nie chcą dopuścić do dalszego brawlu. Punk kłóci się z nimi, a Hunter to wykorzystuje i zeskakuje z jego pleców, po czym wypycha go na jednego z sędziów! Triple H podnosi Sledgehammer i szykuje się do Shotu... ale Punk w ostatniej chwili robi unik i ucieka! Triple H go goni, a ten ucieka na parking. Hunter go goni, a ten wskakuje do samochodu i odjeżdża. Triple H... zdążył jeszcze rzucić młot, rozbijając tylną szybę wozu!!! Punk odjeżdża, a Hunter wściekły to obserwuje...

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384468

:arrow: No więc show rozpoczyna niespodziewanie Christian, do którego szybko dołącza Cena. Doby segment, panowie miło porozmawiali, Christian pokazał, że jest facem, zaś John przypomniał, że CC jest zawodnikiem klasy B, co w sumie jest prawdą. Mimo iż lubię Christiana obawiam się, że przegra u ciebie walkę, wróci do midcardu a Jasiek pójdzie wyżej, obym się mylił...

:arrow: Mocne słowa Zacka. Za 6 dni przekonamy się czy coś z nich wyniknie, czy jego promowanie pójdzie na marne. Oczywiście nie mam złudzeń i wiem, że pasa nie dotknie, ale być może ta walka rozpocznie jego feud, który rozpocznie duży push Broskiego. Zobaczymy.

:arrow: Widzę, że walk uczestników Ladder Matchu ciąg dalszy. Ok.

:arrow: Punk już grozi HBK'owi, co sugeruje jakiś program między tymi panami. Może Shawn vs. HHH vs. Punk na wrestlemanii? Tylko, że wtedy lepiej żeby CM nie był mistrzem, bo nie chcę widzieć Shawna i Triple H'a w walce o główny pas...

:arrow: Flair średnio pasuje mi do roli tej wchodzącej w dupę innym, ale ten segment nagrzał moje oczekiwania na walkę! Wspomnienie o Brecie i Ricku było dobrym posunięciem, a powiedzenie że stać je na więcej również powoduje, że czekam na starcie na PPV. Późniejszy wywiad też był ok, choć mam wrażenie, że Flair pojawiła się u Ciebie dawno, dawno temu ze 3-4 razy a potem zniknęła i powróciła, więc debiut to nie był ;) Nie wiem czy to dobrze, że Nattie zostaje ze squashowana na tydzień przed PPV...

:arrow: Domination promowane na wiarygodnych rywali. Ok, ale i tak przepieprzą.

:arrow: Mimo, że nie podoba mi się wysłanie żółtodziobów na RAW, to Ci drudzy wypadli bardzo fajnie :)

:arrow: Ciekawe czy Itami zadebiutował na RAW, czy tylko przybył promować TakerOver. Jeśli to drugie to marnujesz potencjał debiutów wrestlerów....

:arrow: Dalej mamy fenomenalny segment Owens-Reigns-Michaels. Cała trójka wypadła tu świetnie, nawet przekonuje mnie u Ciebie znienawidzony Reigns :D

:arrow: Oh my...! Świetne zakończenie! Pocisnąłeś ostro z main eventem i gratuluje Ci świetnego zakończenia RiH!

Edit:

Zawodnik roku:

CM Punk - poza nim i HHH reszta nominacji była nie przemyślana. Gdzie Lesnar i Austin?

Zawodniczka roku:

Maryse

Debiut roku:

AJ Styles

Tag Team roku:

John Cena&Randy Orton

Walka roku:

Team Wyatt vs Team Triple H - Survivor Series

Powrót roku:

Kurt Angle

OMG moment roku:

Triple H odklepuje po Anaconda Vise CM Punka i przestaje być COO - WrestleMania XXX

Ekstremalny moment roku:

Antonio Cesaro wykonuje Randy'emu Ortonowi Neutralizer ze szczytu narożnika w płonący stół - Over The Limit

I typerek PPV:

1. CM Punk- ściągnięcie pasa

2. Sting - pin

3. Kevin Owens - pin; jeśli liczy się wynik to 3-2

4. Ashley Flair - ściąga pas

5. The British Barrage - DQ

6. John Cena - pin

7. Kurt Angle - ściąga pas

---

1. Hideo Itami - pin na Riley'u

2. The Lucha Dragons - pin

3. Sasha Banks - pin

4. Seth Rollins - pin

5. Tyler Breeze - pin

Edytowane przez TheVillain
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384470

Czas na komentarz ;)

Zdziwiło mnie trochę, że Christian otworzył RiH, ale za to dali bardzk zjadliwy segment razem z Ceną.

Ryder wkurzony jobbowaniem wygląda naprawdę dobrze. Powoli robi się z niego lekki czarny koń walki na TLC i mam nadzieję, że nie zapomnisz o nim po grudniowej gali.

Ambrose'owi przyda się to zwycięstwo, bo cały czas buduje się po porażkach z Owensem.

Powoli zaczyna nam się robić konflikt na linii Punk-Michaels. CM jako mistrz wygląda dobrze, ale też nie wydaje mi się, aby Shawn jako świeży szef już miałby ustępować.

Trochę za mało tej zaciętości widać między Natalyą i Ashley. Rozumiem, że obie są face'ami, ale możnaby było zaostrzyć trochę ich rywalizację.

Mark musiał to wygrać, żeby grubaski były wiarygodnymi pretendentami.

Maryse pokazała pazur i jak narazie prezentuje się najlepiej ze wszystkich pań, które zmierzą się w TLC Matchu.

Segment na zapleczu Big E'ego i Sami'ego dobrze, że się ukazał, bo fajnie promuje następną galę NXT.

Maryse oczywiście wygrywa. Żadne zaskoczenie.

Lekka kłótnia Setha z Tylerem. Fajnie, że Breeze pojawia się na Raw.

W końcu mamy debiut Itami'ego. Szkoda tylko że umoczył już w debiucie, ale liczę, że w najbliższym czasie poprawią się jego wyniki na RiH. Dobrze chociaż, że Styles Clash go nie wykończyło.

Z początku nie byłem przekonany do feudu Owensa z Reignsem, ale po tym segmencie jestem pewien, że ich walka będzie bardzo dobra i mam nadzieję, że Kevin wygra, bo wiele by tym zyskał.

Face'owie wygrywają. Trochę lipa, bo wolę tych drugich.

To było raczej oczywiste, że będzie dq albo no contest. Fajny brawl na zakończenie walki.

Dobre RiH, które fajnie wypromowało twoją galę PPV, na którą czekam z niecierpliwością. Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384474

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/09/20140919_BreakingNews_LIGHT_home.jpg

WWE Breaking News #5

Od razu zarzucam dzisiaj newsy i typera

:)

:arrow: Pojedynek AJ Stylesa z Hideo Itamim na RAW is Hardcore był ich pierwszym starciem w długich karierach. Mimo iż AJ walczy od szesnastu lat, a Hideo od czternastu, to nigdy ze sobą do tej pory nie walczyli.

:arrow: Na WWE.com są już wszystkie zatwierdzone kategorie w Slammy Awards 2014:

Zawodnik roku:

CM Punk

John Cena

Randy Orton

Triple H

Zawodniczka roku:

AJ Lee

Ashley Flair

Maryse

Natalya

Debiut roku:

AJ Styles

Ashley Flair

Neville

Sting

Tag Team roku:

Christian&Edge

John Cena&Randy Orton

The Uso's

Walka roku:

Team Triple H vs Team McMahon - WrestleMania XXX

The Rock vs The Undertaker - WrestleMania XXX

CM Punk vs Randy Orton (Three Stages of Hell) - Extreme Rules

Powrót roku:

Batista

Hulk Hogan

Kurt Angle

Triple H

OMG moment roku:

Triple H odklepuje po Anaconda Vise CM Punka i przestaje być COO - WrestleMania XXX

Antonio Cesaro wykorzystuje walizkę Money in the Bank na - RAW is Hardcore #1

Brock Lesnar pokonuje Steve'a Austina i zostaje WWE World Heavyweight Championem - SummerSlam

Sting debiutuje w WWE - Survivor Series

Ekstremalny moment roku:

Daniel Bryan Back Body Dropem posyła Steve'a Austina w palący się stół - Extreme Rules

CM Punk wykonuje Go To Sleep ze szczytu drabiny Randy'emu Ortonowi - Extreme Rules

John Cena posyła Chrisa Jericho Attitude Adjustment w przednią szybę samochodu - Over The Limit

Antonio Cesaro wykonuje Randy'emu Ortonowi Neutralizer ze szczytu narożnika w płonący stół - Over The Limit

Możecie typować swoich zwycięzców.

:arrow: Tak jak zapowiadałem będzie połączony typer NXT Takeover: R Evolution i TLC. Mimo iż jest jeszcze jedno SmackDown!, to będziemy już typować walki, które zostały potwierdzone.

CM Punk vs Triple H - TLC Match for WWE World Heavyweight Championship

Bray Wyatt vs Sting - Normal Match

Kevin Owens vs Roman Reigns - 60 Minutes Ironman Hardcore Match for Hardcore Championship

Ashley Flair vs Maryse vs Natalya - TLC Match for WWE Women's Championship

The British Barrage vs The World's Domination - Normal Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

Christian vs John Cena - No DQ Match

Kurt Angle vs Dean Ambrose vs Antonio Cesaro vs Zack Ryder vs Dolph Ziggler vs Randy Orton - 6-Man Ladder Match for Intercontinental Championship

---

Alex Riley vs Baron Corbin vs Hideo Itami vs Uhaa Nation - Fatal 4-Way for #1 Contender to NXT Championship

The Lucha Dragons vs Colin Cassady&Enzo Amore - Normal Tag Team Match for NXT Tag Team Championships

Sasha Banks vs Bayley - Normal Match for NXT Women's Championship

Big E Langston vs Seth Rollins - Normal Match

Sami Zayn vs Tyler Breeze - Normal Match for NXT Championship

Wszystkie walki typujemy według starego sposobu:

Przykład

Zwycięzca: CM Punk lub Triple H

Sposób: Ściągnięcie pasa

Skontaktuję się ze zwycięzcą ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384486

Zawodnik roku:

CM Punk

John Cena

Randy Orton

Triple H

Zawodniczka roku:

AJ Lee

Ashley Flair

Maryse

Natalya

Debiut roku:

AJ Styles

Ashley Flair

Neville

Sting

Tag Team roku:

Christian&Edge

John Cena&Randy Orton

The Uso's

Walka roku:

Team Triple H vs Team McMahon - WrestleMania XXX

The Rock vs The Undertaker - WrestleMania XXX

CM Punk vs Randy Orton (Three Stages of Hell) - Extreme Rules

Powrót roku:

Batista

Hulk Hogan

Kurt Angle

Triple H

OMG moment roku:

Antonio Cesaro wykorzystuje walizkę Money in the Bank na - RAW is Hardcore #1

Brock Lesnar pokonuje Steve'a Austina i zostaje WWE World Heavyweight Championem - SummerSlam

Sting debiutuje w WWE - Survivor Series

Ekstremalny moment roku:

Daniel Bryan Back Body Dropem posyła Steve'a Austina w palący się stół - Extreme Rules

CM Punk wykonuje Go To Sleep ze szczytu drabiny Randy'emu Ortonowi - Extreme Rules

John Cena posyła Chrisa Jericho Attitude Adjustment w przednią szybę samochodu - Over The Limit

Możecie typować swoich zwycięzców.

Tak jak zapowiadałem będzie połączony typer NXT Takeover: R Evolution i TLC. Mimo iż jest jeszcze jedno SmackDown!, to będziemy już typować walki, które zostały potwierdzone.

Zwycięzca: CM Punk

Sposób: ściągnięcie pasa

Bray Wyatt vs Sting - Normal Match

Zwycięzca: Bray Wyatt

ób: przypięcie

Kevin Owens vs Roman Reigns - 60 Minutes Ironman Hardcore Match for Hardcore Championship

Zwycięzca: Kevin Owens

Sposób: przypięcie

Ashley Flair vs Maryse vs Natalya - TLC Match for WWE Women's Championship

Zwyciężczyni: Ashley Flair

The British Barrage vs The World's Domination - Normal Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

Zwycięzcy: The British Barrage

Christian vs John Cena - No DQ Match

Zwycięzca: Christian

Kurt Angle vs Dean Ambrose vs Antonio Cesaro vs Zack Ryder vs Dolph Ziggler vs Randy Orton - 6-Man Ladder Match for Intercontinental Championship

Zwycięzca: Zack Ryder

Alex Riley vs Baron Corbin vs Hideo Itami vs Uhaa Nation - Fatal 4-Way for #1 Contender to NXT Championship

Zwycięzca: Baron Corbin

The Lucha Dragons vs Colin Cassady&Enzo Amore - Normal Tag Team Match for NXT Tag Team Championships

Zwycięzcy: Colin Cassady&Enzo Amore

Sasha Banks vs Bayley - Normal Match for NXT Women's Championship

Zwyciężczyni: Sasha Banks

Big E Langston vs Seth Rollins - Normal Match

Zwycięzca: Seth Rollins

Sami Zayn vs Tyler Breeze - Normal Match for NXT Championship

Zwycięzca: Tyler Breeze

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384514

Christian otwierający galę to zaskoczenie. Jego feud z Ceną ma fajne podłoże i wydaje mi się, że może potrwać jeszcze dłużej, tym bardziej, że wypowiedzi obu panów są bardzo fajnie napisane.

Dywizja teamów istnieje i ma się dobrze. Widać, że chciałeś podpromować team gigantów dając im w walkach jeden na jeden wygrywać z mistrzami. Oby to nie zwiastowało ich title runu.

CM Punk znów pcha się do konfliktu z władza. Oczywiście podłoże jest, a i same sprzeczki Phila z Shawnem sa dobre, ale to może się przejeść. Oby Punk skupiał się na rywalach, a nie na tym, że niby władza mu utrudnia.

https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384585

11.12.2014 Full Sail University, Orlando, Floryda

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/11/20141120_EP_LIGHT_takeoverrevolution-home.jpg

NXT Takeover: R Evolution

Gromkimi chantami "NXT!" przywitała nas publiczność w Full Sail University! Kolejna, czwarta już specjalna gala spod szyldu NXT Takeover, tym razem: R Evolution zapowiada się naprawdę elektryzująco. Wszystkie pasy mistrzowskie będą na szali, nie zabraknie pojedynku byłych mistrzów NXT, a także o walki, która wyłoni nowego pretendenta do pasa mistrzowskiego z debiutantem w ringu NXT - Uhaa Nationem. Ponadto poznamy nowego Generalnego Managera NXT. Jesteście gotowi? The future... is now!

Jako pierwsze brzmi

i przywitany sporym cheerem został Alex Riley! To oznacza, że dzisiejsze show rozpoczniemy od Fatal 4-Way'u o miano pretendenta do NXT Championship! Riley pewny siebie wszedł do ringu i oczekuje na przeciwników. Jako pierwsze w odpowiedzi gra
i przy skierowanych na siebie reflektorach na stage wychodzi Baron Corbin. Wchodzi on do ringu skupiony i spokojny. W końcu rozbrzmiewa
i największym dotąd cheerem zostaje przywitany Hideo Itami! Widać, że Japończyk jest nakręcony przed pojedynkiem! Trzech już jest w ringu. Czas na czwartego. Wreszcie z głośników brzmi
Uhaa Nationa! Debiutant w NXT przy sporym debiucie wchodzi do ringu. Czas na pierwszy pojedynek dzisiejszego wieczoru!

Walka #1

Alex Riley vs Baron Corbin vs Hideo Itami vs Uhaa Nation

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2273/Alex_Riley_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3751/3894_Baron_Corbin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/936/3708_Hideo_Itami.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3605/Uhaa_Nation_cut_by_Danger_Liam.jpg

Fatal 4-Way o miano pretendenta do NXT Championship

Opis walki: Wszyscy zawodnicy ustawili się gotowi do walki, a sędzia dał znak na gong! Od razu Alex rzucił się na Barona, a Hideo na Uhaa! Przez chwilę trwa brawl w ringu, ale Riley wyrzuca Corbina Clotheslinem poza ring. Ich walka przenosi się poza kwadratowy pierścień, a Itami i Nation kontynuują wymianę ciosów w ringu. Japończyk podcina oponenta Low Kickiem, po czym zaczyna wyprowadzać serię Repeated Shoot Kicków w klatkę piersiową. Do tego odbija się od lin, by potraktować rywala Low Front Dropkickiem! Pin 1... 2... Kickout. Riley wynosi Corbina na bark i chce Snake Eyesem cisnąć w ringpost, ale ten zeskakuje za jego plecy i sam popycha go w metalową rurę od narożnika! Po chwili jeszcze wysyła w barierkę oddzielającą ich od publiczności! W międzyczasie Hideo wszedł na górną linę. Szykuje się do akcji wysokiego ryzyka, ale Uhaa w porę poderwał się i uderzając w trzecią linę podciął przeciwnika. Po chwili wyprowadza jeszcze świetne Enzuigiri! Nation zrzuca Itamiego z narożnika, po czym sam wchodzi na szczyt. Shooting Star Press!!! Pin 1... 2... przerywa Corbin! Podnosi Uhaa i ciska go barkiem w ringpost przy narożniku. Po chwili podnosi też Hideo, a ten instynktownie wyprowadza Roundhouse Kick w głowę! Japończyk odbija się od lin, ale nadziewa się na Back Body Drop od Barona! Do tego Corbin od razu wykonuje End of Days! Pin 1... 2... w ostatniej chwili przerywa Riley! Podnosi on Barona i ciska prosto na będącego przy narożniku Uhaa, tym samym robiąc kanapkę. Alex bierze rozbieg i mamy Stinger Splash na Corbinie i Nationie! Wykopuje on Nationa z ringu, a po chwili częstuje Itamiego Back Elbow. Riley odbija się od lin, ale niespodziewanie inkasuje Dropkick od Japończyka! Do tego wykonuje on Bridging Tiger Suplex! Pin 1... 2... Kickout! Alex wstaje za pomocą narożnika, a Hideo rusza na niego, ale inkasuje cios łokciem. Do tego sam Corbin dochodzi do siebie i wyprowadza mocny Lariat Itamiemu! Pin 1... 2... przerywa Alex. Irish Whip na liny i Spinebuster od Riley'ego! Pin 1... 2... przerywa Nation wykonując Springboard Senton obydwóm zawodnikom! Uhaa wyrzuca Hideo z ringu, a sam po chwili podnosi Riley'ego i wykonuje Powerbomb! Nie przerywa uchwytu i mamy drugi Powerbomb! Po chwili kończy kombinację Turnbuckle Powerbombem! Nation odbija się jeszcze on lin, ale niespodziewanie przechwytuje go Corbin i wykonuje kolejne w tej walce End of Days! Wyrzuca z ringu Alexa i przypina Uhaa 1... 2... chwycił liny w ostatniej chwili! Baron nie może w to uwierzyć! Wściekły podnosi powoli Uhaa... ale zauważa też Hideo, który powala obydwóch Springboard Dropkickiem! I Baron i Uhaa wypadają z ringu, a Hideo nakręca się do kolejnej akcji... i obydwóch atakuje Suicide Divem!!! Publiczność chantuje "This is Awesome!", a Japończyk widzi, że do ringu wraca Riley. Wskakuje więc na szczyt narożnika i powala Alexa Missile Dropkickiem! Następnie wynosi go plecami na barki... i wykonuje Ura Go To Sleep! Pin 1... 2... 3!!!

Zwycięzca przez przypięcie i nowy pretendent do NXT Championship: Hideo Itami

Hideo Itami już wkrótce zawalczy ze zwycięzcą dzisiejszej walki wieczoru: Sami Zayn vs Tyler Breeze! Japończyk szczęśliwy celebruje zwycięstwo, a publiczność nagradza go dużymi oklaskami. Realizator pokazuje dochodzących do siebie i wściekłych Corbina oraz Nationa, a także znokautowanego Riley'ego. Hideo naprawdę ma z czego się cieszyć, najpierw debiut na RAW is Hardcore, a teraz zdobycie pretendenta do NXT Championship...

Seth Rollins przypina Jindera Mahala... 1... 2... 3!!! Rollins pierwszym w historii NXT Championem!

Seth Rollins: Pamiętam moje zdobycie NXT Championship jakby to było wczoraj. Te niesamowite emocje... już wtedy pokazałem wszystkim, że jestem niekwestionowaną przyszłością WWE. Moja ciężka praca i wiele wyrzeczeń nie poszło na marne...

Reigns się podnosi, ale nie widzi, że wstaje za nim Rollins... i wpada prosto na Avada Kedavra K! Reings wypada z ringu po tej akcji, a Seth wchodzi jeszcze na narożnik... by wykonać Corkscrew 450 Splash na Ambrosie! PIN! 1....2....3! MAMY NOWEGO MISTRZA STANÓW ZJEDNOCZONYCH!

Seth Rollins: WrestleMania trzydziesta to z kolei jedna z moich najszczęśliwszych nocy w życiu. Gdy spojrzę na to, co zrobiłem w NXT, a potem, że wygrałem pas mistrzowski na najważniejszej gali w roku... te ostatnie dwa, trzy lata w moim życiu były naprawdę szalone. Teraz jednak skupiam się na tym, by nadal być lepszym i lepszym... skupiam się na tym, by pokonywać największe obecne gwiazdy w WWE. Rok 2014 był dla mnie naprawdę udany, ale rok 2015 może być jeszcze lepszy jeżeli zdobędę WWE World Heavyweight Championship. Bardzo tego pragnę... pokonując Big E Langstona na NXT Takeover: R Evolution zamknę klamrą cały ten rok i będę mógł skupić się na napisaniu nowego rozdziału w swojej historii.

Jesteśmy w strefie wywiadów. Renee Young ma gościa...

Renee Young: Witajcie... wraz ze mną jest nowy pretendent do NXT Championship - Hideo Itami! Hideo gratuluję Ci wygranej, powiedz co teraz czujesz i kogo wolisz jako swojego następnego przeciwnika: Samiego Zayna czy Tylera Breeze'a?

Hideo Itami: W tej chwili to naprawdę nie jest ważne z którym zmierzę się o pas mistrzowski. W tej chwili ważne jest to, że pokonałem trzech przeciwników za jednym zamachem! Tym samym udowodniłem, że jestem w gronie najlepszych zawodników NXT o co tak walczyłem od mojego debiutu w tym brandzie. Udowodniłem, że jestem bliżej niż kiedykolwiek NXT Championship, a także głównego rosteru. Ten tydzień jest dla mnie znakomity, najpierw walka na RAW is Hardcore, a teraz to... dzięki temu nakręcam się do dalszej pracy i kolejnych walk. Mam nadzieję, że zdobycie NXT Championship to będzie kropka nad i mojej pracy w NXT.

Wracamy na arenę i przy dużym cheerze rozbrzmiewa

, a na stage wychodzą Enzo Amore i Colin Cassady witani dużym cheerem. Obydwaj mają w rękach mikrofony.

Enzo Amore: Nazywam się Enzo Amore i jestem "Certified G", i prawdziwym gwoździem tego show! I tego nie możecie się nauczyć! A ten człowiek? To Big Cass! Ma rozmiar siedmiu stóp i tego także nie możecie się nauczyć! Bada Boom, Realest Guy in the Room! How you doing?!

Colin Cassady: Już za chwilę zawalczymy z dwoma gośćmi o NXT Tag Team Championship, których możemy określić jednym słowem. Przeliterujcie je z nami... S... A... W... F... T... SAWFT!

Po chwili gra

, a na stage'u pojawiają się Kalisto i Sin Cara! Mistrzowie tag team witani są sporym cheerem. Obydwaj z rozbiegu przeskakują nad linami i w swoim stylu pozują, po czym tauntują wraz z publicznością.

Walka #2

NXT Tag Team Champions Kalisto&Sin Cara vs Enzo Amore&Colin Cassady

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3447/Samuray_del_Sol_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2588/Sin_Cara_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/4457/3528_Enzo_Amore.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3144/3076_Colin_Cassady.jpg

Normal Tag Team Match for NXT Tag Team Champions

Opis walki: Zaczynają Enzo i Sin Cara. Luchador niemal od razu zapina Wrist Lock. Enzo zrzuca przeciwnika Arm Dragiem. Sin Cara dość szybko podrywa się, ale inkasuje kolejny Arm Drag i Enzo przechodzi do Armbaru. Meksykanin wstaje i próbuje walczyć. Zrzuca z siebie oponenta i częstuje go Soccerball Kickiem. Do tego Sin Cara odbija się od lin i mamy Low Front Dropkick. Pin 1... 2... Kickout. Zamaskowany zawodnik podnosi rywala i zapina Wrist Lock, po czym robi zmianę z Kalisto. Ten przechwytuje rękę Enzo i jeszcze bardziej mu wykręca rękę, a następnie wyprowadza Open-Handed Chop i popisuje się Springboard Arm Dragiem. Amore wstaje za pomocą lin, ale Dropkickiem zostaje wyrzucony z ringu! Kalisto nakręca się i wykonuje znakomite Over The Top Rope Corkscrew Suicide Dive!!! Oczywiście rozlegają się chanty i taunt "Lucha! Lucha!" Kalisto wrzuca przeciwnika do ringu i czeka aż on wstanie, po czym popisuje się Springboard Crossbody. Pin 1... 2... Kickout. Obydwaj wstają i Enzo wyprowadza Gut Kick, po czym ciska głową Kalisto o narożnik i robi zmianę z Colinem. Ten podnosi Luchadora i natychmiast ciska z całej siły Irish Whipem o narożnik, by chwilę później wykonać Sidewalk Slam. Pin 1... 2... przerywa Sin Cara! Enzo natychmiast chce zareagować, wspina się na szczyt narożnika i wykonuje Crossbody Sin Carze, ale ten go przerolował, przechwycił i wykonuje Fallaway Slam! Cassady chwycił Sin Carę i ciska go barkiem w ringpost! Kalisto próbuje wykorzystać zamierzanie i mamy Schoolboy, po czym charakterystyczne kopnięcie w głowę! Big Cass wstaje, a Kalisto próbuje wyprowadzić Superkick. Colin przechwytuje jednak jego nogę, ale i tak po chwili inkasuje Enzuigiri! Pin 1... 2... Kickout! Kalisto czeka na odpowiednią okazję i chce wykonać Hurricanranę, ale Cassady tym razem nie daje się zaskoczyć i wykorzystuje swoją siłę, by skontrować w Powerbomb! Pin 1... 2... Kickout! Enzo Amore wraca do swojego narożnika. Big Cass to zauważa i robi z nim zmianę. Amore podnosi Kalisto, a ten zaskakuje go Frankenstainerem, a następnie wyprowadza Superkick! Kalisto zauważa, że Colin próbuje zainterweniować, więc powstrzymuje go Dropkickiem i przypina Enzo! 1... 2... Kickout! Salida del Sol! Zmiana z Sin Carą! Senton Bomb! Pin 1... 2... przerywa Cassady! Publiczność chantuje "NXT!", a Big Cass przeciąga Enzo do swojego narożnika i robi z nim zmianę! Częstuje Sin Carę High Knee, a Kalisto pozbywa się z narożnika potężnym Big Bootem! Do tego wykonuje East River Crossing na Sin Carze! Zmiana z Enzo i wyrzuca go na High Crossbody! Pin 1... 2... 3!!!

Zwycięzcy przez przypięcie i nowy NXT Tag Team Champions: Enzo Amore&Colin Cassady

Mamy nowych mistrzów tag team! Znakomita końcówka walki i Enzo Amore oraz Colin Cassady z pasami mistrzowskimi! Obydwaj cieszą się z wygranej, wraz z publicznością, która tauntuje "How you doing?!". Po chwili... z zaplecza wyłania się Carmella! Ta, która była ostatnio nieco skłócona z Enzo i Colinem dołącza do nich i gratuluje im wygranej, po czym we trójkę celebrują zwycięstwo. Sin Cara pociesza Kalisto poza ringiem.

Widzimy Tylera Breeze'a w specjalnym wywiadzie z Michaelem Colem.

Michael Cole: Panie i Panowie, już 11 grudnia w Full Sail University w Orlando na Florydzie będziemy świadkami kolejnego święta dla NXT, Takeover: R Evolution. Wraz ze mną jest uczestnik main eventu tej gali Tyler Breeze, który zawalczy z Samim Zaynem o NXT Championship. Witaj Tyler. W poniedziałek na RAW is Hardcore ty i Seth Rollins przegraliście z Big E Langstonem i Samim Zaynem. Sami zapowiedział, że ten sam koniec, otrzymanie Helluva Kicku czeka Cię na Takeover. W jaki sposób możesz powstrzymać obecnego mistrza?

Tyler Breeze: Witaj Michael. Po pierwszym pytaniu zastanawiam się, czy mamy rozmawiać o mnie, czy o Samim Zaynie. Widzisz... nie powinieneś mnie w jaki sposób mogę go powstrzymać... tylko jak to zrobię, bo to niemal pewne, że pokonam Samiego na R Evolution. Pracowałem na to bardzo długo, by zostać NXT Championem. Wiem, że może nie jestem tak długo jak Sami w tym biznesie i ma za sobą dużo więcej walk, a co za tym idzie doświadczenia niż ja. Ale to ja jestem prawdziwym materiałem na mistrza. Widzisz ten look? Ten style? Przed Tobą jest człowiek, który powinien zostać prawdziwą twarzą WWE.

Michael Cole: Jak sam wspomniałeś masz mniejsze doświadczenie niż Sami, czy to nie będzie Twoją słabą stroną?

Tyler Breeze: W wrestlingu nie liczy się to ile jest się w ringu. Liczy się to... czy ktoś ma prawdziwy talent do tego zawodu i umiejętności. Gdyby los wrestlingu był w liczbach i w statystykach, to byłby on nudny. W czwartek spowoduję, że liczby znowu się pomylą... tym razem na moją korzyść.

Michael Cole: W czwartek jak już wejdziesz do ringu... jak myślisz... co wtedy będzie siedziało w Twojej głowie?

Tyler Breeze: Będę się starał na tym, by jak najlepiej wykonać swoją robotę i ani na chwilę nie dopuścić do głowy opcji porażki. Będę robić wszystko, by wygrać i zostać nowym NXT Championem.

Michael Cole: Dziękuję Ci Tylerze, powodzenia w czwartek.

Wracamy po przerwie... a światło na arenie gaśnie. Z głośników brzmi

! Publiczność chantuje "AJ Styles!", a na stage'u pojawia się Mr. Money in the Bank we własnej osobie! AJ uśmiechnięty i pewny siebie wchodzi do ringu, po czym prosi o mikrofon.

AJ Styles: Zatem to jest NXT... Mr. Money in the Bank, "Fenomenalny" AJ Styles tu jest! Na SmackDown! stwierdziłem, że czas, by się przetestować i co każdą galę rzucać otwarte wyzwanie wszystkim zawodnikom obecnym na zapleczu. Nie inaczej jeżeli chodzi o NXT Takeover: R Evolution! Na SmackDown! miałem przyjemność pokonać byłego zawodnika NXT - Finna Balora, a na RAW is Hardcore wygrałem z nowym pretendentem do NXT Championship - Hideo Itamim. Już jestem ciekaw z kim dzisiaj się zmierzę... także... Open Challenge AJ Stylesa... czas zacząć... teraz!

AJ spojrzał na stage... i z głośników zabrzmiało

i przy heacie publiczności na stage'u pojawia się Lana z Rusevem. "The Bulgarian Brute" nakręca się i wchodzi do ringu, a Lana z uśmiechem na twarzy wstaje przy kwadratowym pierścieniu. AJ Styles z dużym niepokojem patrzy na przeciwnika.

Walka #3

Mr. Money in the Bank AJ Styles vs Alexandar Rusev

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/4018_AJ_Styles.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/Rusev_2_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Normal Match

Opis walki: Mamy gong i zaczęli! Obydwaj próbują na starcie wyczuć przeciwnika. Wydaje się, że będzie klincz, ale to Alexander pierwszy wyprowadza kopnięcie w kolano. Po chwili dokłada Punch w głowę. Mamy Irish Whip na liny i od razu Samoan Drop! Pin 1... 2... Kickout. Rusev przechodzi do Chin Locku. AJ Styles walczy z bólem, ale raczej nie powinien się poddać na tak wczesnym etapie walki. Co najwyżej zostanie trochę osłabiony. Mimo to Bułgar z całej siły zapina dźwignię i stara się ją kontynuować. Lana krzyczy wspierając go. AJ jednak zaczyna się podnosić i próbuje siłowo rozerwać submission. Natychmiast zostaje skarcony Headbuttem. Kolejny Headbutt. Irish Whip, po czym Rusev przygotował się do kolejnej akcji, ale AJ niespodziewanie kontruje Shoot Kickiem, a następnie odbija się od lin i mamy Running Swinging Neckbreaker! Pin 1... 2... Kickout. AJ podnosi przeciwnika i wyprowadza dwa Punche, Shoot Kick, Spinning Backfist i chce zakończyć kombinację Lariatem, ale Rusev robi unik, odbija się od lin i wyprowadza Spinning Heel Kick! Pin 1... 2... Kickout! Zdenerwowany Bułgar krzyczy ze złości, po czym podnosi AJ'a i przerzuca do narożnika, a następnie częstuje kilkoma Shoulder Thrustami. Sędzia upomina Ruseva, więc ten odchodzi kilka kroków, ale tylko po to, by wziąć rozbieg i wykonać Body Avalanche! Alexander jeszcze odbija się od lin, ale niespodziewanie inkasuje Dropkick! AJ już lekko obolały przeturlał się pod linami na apron i szykuje się do akcji springboardowej. Lana jednak nie pozwala mu na to, chwytając go za nogę! Nie robi to wrażenia na Stylesie, ale wystarczyło, by odwrócić jego uwagę, co natychmiast wykorzystuje Rusev, który przerzuca go z ponad linami do ringu, a następnie wyprowadza Jumping Side Kick! Pin 1... 2... Kickout! Zdenerwowany Rusev wynosi Stylesa na Alabama Slam, ale ten kontruje w Sunset Flip pin! 1... 2... Kickout! Pele Kick od Stylesa! Do tego Crucifix Hold DDT! Pin 1... 2... Kickout! Zdenerwowany Mr. Money in the Bank przeturlał się ponownie na apron, tym razem tam, gdzie nie ma Lany. Czeka aż Rusev w stanie i wyprowadza Springboard Forearm Smash! AJ wykorzystuje moment i natychmiast wspina się na szczyt narożnika. Spiral Tap... nietrafione! Rusev w ostatniej chwili zrobił unik! Po chwili Bułgar wykonuje Alabama Slam, a następnie zapina The Accolade! Publiczność chantuje AJ'a chantując, ale ten chyba powoli odpływa. Lana zachęca Ruseva, by jak najmocniej trzymał dźwignię. Styles próbuje wyrwać się z submissionu, ale nie daje rady. Sędzia sprawdza stan Mr. Money in the Bank... a ten po chwili odklepuje!

Zwycięzca przez submission: Alexandar Rusev

Gong już zabrzmiał, ale Rusev kontynuuje dźwignię. Lana krzyczy tradycyjne "Crush!", co jeszcze bardziej nakręca Bułgara. Sędzia próbuje jakoś zmusić go do przerwania uchwytu, ale ten sobie nic z tego nie robi. W końcu jednak gra "Tusk" i z zaplecza ku uciesze wszystkich wybiega Rhyno! Rusev puszcza submission na Stylesie i nadziewa się na soczysty Spear! Rozlegają się chanty "ECW!", a Bułgar obolały opuszcza ring. Natychmiast pojawia się przy nim zaniepokojona Lana, a z głośników brzmi ponownie muzyka Rhyno. Pomaga on wstać AJ'owi, by po chwili ponownie skupić swój szaleńczy wzrok na Rusevie, który powoli z Laną udają się na zaplecze.

Seth Rollins chce wykonać Skywalker... ale Big E go przechwytuje i odpowiada Big Ending! Pin 1... 2... 3! Mamy nowego NXT Championa! Cały roster wychodzi, by celebrować z nim zwycięstwo!

Big E Langston: Patrząc z perspektywy czasu mogę stwierdzić iż NXT naprawdę świetnie przygotowało mnie do rywalizacji w głównym rosterze. Zanim przyszedłem do WWE byłem kompletnie zielony w uprawianiu wrestlingu. Dzięki NXT wiele się nauczyłem.

Big E chce wykonać Big Ending, ale Curtis to kontruje i próbuje odpowiedzieć swoimi finisherem. Langston w porę go odpycha na liny i odpowiada Running Body Blockiem, po czym zdejmuje górną część kostiumu i wykonuje Big Ending! Pin 1... 2... 3! Mamy nowego Intercontinental Championa!

Big E Langston: Pokonanie Setha i zdobycie NXT Championship pozwoliło mi, by później mi zaufano i dano szansę walki najpierw o U.S. Championship, a potem o Intercontinental Championship. Udało mi się pokonać Curtisa Axela. Chcę, by po NXT Takeover: R Evolution historia zatoczyła koło i ponownie mi zaufano. Jestem w stanie rywalizować z najlepszymi. Jestem w stanie pokonywać najlepszych. Muszę tylko pokazać, że naprawdę mi zależy. Chcę to zrobić pokonując Setha Rollinsa.

Wracamy do ringu, gdzie stoi z mikrofonem w ręku Renee Young.

Renee Young: Panie i Panowie, o to przed Wami nowy... Generalny Manager NXT!

Światła na arenie zgasły. Panuje atmosfera napięcia i wyczekiwania. Kto to jest? Kto jest nowym Generalnym Managerem NXT? Jest niesamowita cisza... holy shit! Widzimy świecącą się kurtkę! Czy to... wybuchają fajerwerki gra

, a na stage'u pojawia się Chris Jericho! Publiczność chantuje "Y2J!", a ten uśmiechnięty i pewny siebie zmierza do ringu. W swoim stylu podkręca jeszcze fanów do cheeru na apronie i wchodzi do kwadratowego pierścienia, po czym sięga po mikrofon. Przez chwilę przysłuchuje się jeszcze chantom.

Chris Jericho: Witajcie na NXT... is... Jericho! Tak jest! Nie macie przewidzenia! "Y2J", "The Ayatollah of Rock 'n' Rolla", "The Best In The World At What He Does", "The King of His World", "The Most Charismatic Showman to Enter Your Home via a Television Screen", "The Man of 1,004 Holds", "The Sexy Beast", "The Highlight of the Night", Chris Jericho... jest nowym Generalnym Managerem NXT! Jakiś czas temu zastanawiałem się, gdzie jeszcze moja stopa nie postała i gdzie nie oznaczyłem swojej obecności czymś wyjątkowym. Byłem w ECW. Byłem w WCW. Byłem i jestem jedną z głównych gwiazd RAW is Hardcore i SmackDown!. Teraz czas, by Chris Jericho odmienił NXT! Spokojnie, fakt iż będę tutaj występował jako Generalny Manager nie oznacza, że moja kariera ringowa dobiega końca. Wręcz przeciwnie, mam zamiar jest sporo osiągnąć w najbliższym roku. Dzisiaj jednak i w najbliższych tygodniach, a mam także nadzieję, że i w najbliższych miesiącach będę wprowadzał swoją własną wizję tego jak ma wyglądać NXT. Będzie ono takie jaki jestem ja! Czyli we wszystkim najlepsze na świecie! Przygotowałem mnóstwo atrakcji... ale o tym przekonacie się już wkrótce. Przed nami jeszcze trzy walki na dzisiejszym show: Sasha Banks vs Bayley o NXT Women's Championship, Big E Langston vs Seth Rollins i Sami Zayn vs Tyler Breeze o NXT Championship. Mam nadzieję, że wszyscy Jerichoholics będą świetnie się bawić do końca dzisiejszego show! I możecie mogę Was zapewnić, że od teraz NXT... niiiiiiiiigdyyyy... przeeeeeniiiigdyyyy nie będzie już takie same!

Ponownie zabrzmiała muzyka Chrisa, który opuścił ring i powoli udając się na zaplecze, po drodze rozdał jeszcze kilka autografów.

http://www.ringsidenews.com/wp-content/uploads/2015/01/New-SmackDown-Logo-2015-600x250.jpg

Już w ten piątek kolejne SmackDown!, ostatnie przed TLC! Nie przegap!

Wracamy po przerwie, a z głośników rozlega

. Na stage wychodzi Bayley, co oznacza iż przed nami walka o mistrzostwo kobiet. Pretendentka w swoim stylu przekazuje wszystkim pozytywną energię i uśmiechnięta wchodzi do ringu. Po chwili jednak
i na arenie pojawia się mistrzyni Sasha Banks przy mieszanej reakcji publiczności. Sasha zdejmuje okulary i wznosi pas mistrzowski ku górze, po czym pewna siebie wchodzi do ringu. Banks oddaje NXT Women's Championship sędziemu, a ten gdy ucicha muzyka prezentuje go wszystkim. Obydwie zawodniczki przygotowują się do walki... i mamy gong!

Walka #4

NXT Women's Champion Sasha Banks vs Bayley

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4582/4100_Sasha_Banks.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5133/Bayley_cut_2_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match for NXT Women's Championship

Opis walki: Bayley od razu wściekle chce rzucić się na Sashę, ale ta wyczuła niebezpieczeństwo i szybko opuściła ring. Banks ucieka przed Bayley i jesteśmy świadkami pościgu wokół ringu. W końcu mistrzyni wraca do kwadratowego pierścienia i z zaskoczenia zaczyna okopywać przeciwniczkę. Sasha natychmiast chce podkreślić swoją przewagę tauntem. Bayley jednak ją zaskakuje Schoolboy Pinem! 1... 2... Kickout. Po chwili Bayley powala przeciwniczkę Double Leg Takedownem i przechodzi do serii Punchów i Slamów o matę. Po chwili odbija się od lin i wyprowadza Jumping Knee Drop. Pin 1... 2... Kickout. Bayley podnosi Sashę, a ta niespodziewanie kontruje Jawbreakerem, a do tego ciska Bayley głową o narożnik. Wściekła mistrzyni na dokładkę wysyła Bayley barkiem w ringpost! Poobijana pretendentka opuszcza ring, ale Sasha nie zamierza przerywać ataku. Natychmiast wykonuje znakomite Suicide Dive! Banks pokazuje swoją wyższość tauntem i podnosi Bayley, po czym jeszcze wysyła ją Irish Whipem w metalowe schodki! Sędzia wylicza obydwie zawodniczki, więc Sasha wraca do ringu. Oczywiście wykorzystuje moment na kolejny taunt. Sędzia policzył na razie do czterech. Bayley stara się dojść do siebie i chce wrócić do ringu, ale Banks nie pozwala jej na to Baseball Slidem! Mamy sześć. Bayley podnosi się za pomocą barierki i wraca do ringu, ale Sasha natychmiast ją przypina 1... 2... Kickout. Banks podnosi Bayley... a ta niespodziewanie wykonuje Exploder Suplex wbijający ją w narożnik! Pin 1... 2... Kickout! Bayley podnosi rywalkę i chce wykonać Belly to Bayley, ale ta momentalnie kontruje kilkoma ciosami z łokcia i w ostatniej chwili wydostaje się spod finishera, a następnie zaskakuje Small Package! 1... 2... Kickout! Obydwie podrywają się, ale Sasha tym razem wykonuje Wheelbarrow Victory Roll! 1... 2... Kickout! Banks robi unik przed ciosem i wykonuje Double Knee Backbreaker! Pin 1... 2... Kickout! Zdenerwowana mistrzyni zapina Bank Statement! To chyba koniec! Czy Bayley odklepie? Stara się walczyć, a publiczność dopinguje ją. Ta powoli czołga się w kierunku lin. Sasha jednak na chwilę przerywa submission, by momentalnie przeciągnąć ją na środek ringu i ponownie zapiąć dźwignię. Bayley walczy z bólem... ale w końcu odklepuje.

Zwyciężczyni przez submission i wciąż NXT Women's Champion: Sasha Banks

Sasha broni tytułu mistrzowskiego, a Bayley spada teraz na koniec kolejki zawodniczek ubiegających się o ten pas. Banks zadowolona może odebrać NXT Women's Championship od sędziego i wznosi je ku górze. Jaka będzie kolejna przeciwniczka Sashy? Być może już wkrótce tego się dowiemy. Na razie może ona celebrować swoją wygraną.

Jesteśmy na zapleczu, do wywiadu z nowymi mistrzami tag team gotowa jest JoJo.

JoJo: Wraz ze mną są nowi NXT Tag Team Champions: Enzo Amore i Colin Cassady oraz Carmella! Jak czujecie się po zdobyciu pasów mistrzowskich i jakie macie teraz plany jako nowy mistrzowie?

Enzo Amore: Jak się czujemy?! To proste! Czujemy się niesamowicie! W końcu mamy to na co pracowaliśmy tak bardzo przez ostatnie miesiące! W końcu mamy to, na co zasługiwaliśmy odkąd powstał nasz tag team. W końcu mamy to, co podkreśla... iż jesteśmy obecnie najlepszy w NXT w dywizji tag team... czyli NXT Tag Team Championships.

Colin Cassady: Teraz w planach mamy duży melanż, bo zasłużyliśmy na świętowanie. Później? Nie obchodzi nas czy Lucha Dragons będą chcieli rewanżu, czy też ktoś inny będzie chciał walczyć o te pasy mistrzowskie. Najważniejsze w tej chwili jest to, że one należą do nas. I nic innego obecnie się nie liczy. Nic. Enzo Amore i Colin Cassady... NXT Tag Team Champions!

Carmella: Przyznam, że zaczęłam w pewnym momencie wątpić w nich, czy są jeszcze w stanie coś osiągnąć w NXT. Ale dzisiaj mi zaimponowali wygrywając z Lucha Dragons i wiem, że właściwi ludzie są obecnie na właściwym miejscu.

Wracamy na arenę, a z głośników rozlega się

. Na stage przy dużym cheerze wychodzi Big E Langston. To oznacza, że już za chwilę pojedynek byłych NXT Championów. Langston pewny siebie wchodzi do ringu i jego muzyka ucicha, a gra
i na stage wychodzi Seth Rollins. Publiczność wita go heatem, ale ten się tym nie przejmuje, tylko spokojny wchodzi do ringu i zdejmuje koszulkę, przygotowując się do walki.

Walka #5

Big E Langston vs Seth Rollins

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/bigelangston3_wfmashupz.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/sethrollins_cutbygameelite.jpg

Normal Match

Opis walki: Zaczynamy Co-Main event dzisiejszego wieczoru! Obydwaj od razu ruszają w zwarcie. Wygrywa je Big E, który przechodzi do Waist Locku. Seth momentalnie kontruje jednak kilkoma ciosami z łokcia i wydostaje się z uchwytu, po czym odbija się od lin. Big E zaskakuje go mocnym Shoulder Blockiem. Langston wykorzystuje moment i odbija się od lin, po czym przeskakuje nad Rollinsem, ponownie odbija się od lin... i inkasuje Dropkick. Pin... ale tylko one count. Seth podnosi rywala w Wrist Locku i wykonuje Russian Legsweep. Do tego od razu dokłada świetny Standing Moonsault. Pin 1... 2... Kickout. Seth podnosi przeciwnika i Irish Whipem wysyła w narożnik. Po chwili bierze rozbieg, ale Big E najpierw kontruje ciosem z łokcia, a po chwili wyprowadza mocny Clothesline. Langston wynosi przeciwnika i mamy Rip Breaker. Po chwili kolejny Rip Breaker. I jest jeszcze trzeci. Do tego Big E popisuje się Fallaway Slamem. Pin 1... 2... Kickout. Langston podnosi rywala, a ten kontruje Jawbreakerem, a do tego wyprowadza mocne Enzuigiri. Big E zamroczony utrzymuje się na nogach, ale po chwili inkasuje jeszcze Legsweep Kick. Seth wyczekuje do odpowiedniego momentu i wyprowadza jeszcze Avada Kedavra. Pin 1... 2... Kickout. Rollins podnosi rywala i Irish Whipem wysyła go na liny. Ten chwyta się lin i po chwili zaskakuje Setha Back Body Dropem na krawędź ringu. Big E bierze rozbieg i mamy Spear miedzy linami! Publiczność chantuje "NXT!". A Langston nakręca się i wynosi oponenta na bark, po czym Snake Eyesem rzuca na krawędź ringu. Big E ponownie chce powtórzyć atak, lecz tym razem w ringpost. Seth jednak na to nie pozwala i odpycha go prosto w metalową rurę od narożnika. Rollins ustawia sobie rywala przy ringpoście i wyprowadza Backhand Chop. Po chwili chce powtórzyć atak, ale Big E robi unik i Seth uderza w ringpost! Publiczność słysząc to odbicie aż jęknęła wyobrażając sobie ból Rollinsa, który zwija się na podłodze. Langston podnosi go i wrzuca do ringu, po czym przypina 1... 2... Kickout. Big E podnosi oponenta i wysyła Irish Whipem w narożnik, po czym częstuje go Running Turnbuckle Thrustem. Seth odchodzi od cornera, ale momentalnie inkasuje Body Block. Nakręcony Big E odbija się od lin jeden raz, drugi raz i wykonuje Running Splash! Pin 1... 2... Kickout. Langston od razu chce wynieść rywala na Big Ending, ale ten wydostaje się spod finishera, odbija się od lin, robi unik przed ciosem, ponownie odbija się od lin i mamy Spinning Sitout Sleeper Slam! Pin 1... 2... Kickout. Seth mimo iż jeszcze odczuwa ból w ręce, przenosi się na apron i szykuje się do akcji Springboardowej... którą jest Springboard Clothesline! Pin 1... 2... Kickout. Architekt podnosi oponenta, a ten zaczyna kontrować wyprowadzając Punche w korpus. Do tego niespodziewanie wykonuje Side Belly to Belly Suplex! Pin 1... 2... Kickout! Langston zdenerwowany ściąga górę kostiumu, pokazując iż nadchodzi koniec walki! Podnosi rywala, a ten niespodziewanie wykonuje Small Package 1... 2... Kickout. Kolejne Avada Kedavra od Setha! Rollins wykorzystuje swój moment i od razu wspina się na szczyt narożnika... Phoenix Splash! Pin 1... 2... Big E chwycił liny!!! Zdenerwowany Seth szykuje się do odpowiedniego momentu i chce wykonać Curb Stomp, ale Big E podrywa się i wynosi Rollinsa na Big Ending! Pin 1... 2... noga Setha na linie!!! Langston nie może w to uwierzyć, a publiczność chantuje "This is Awesome". Big E zdenerwowany podnosi przeciwnika, którego wysyła w narożnik i rusza na niego, ale Seth robi unik. Langston odbija się od cornera, po czym nadziewa się na Gut Kick i z trudem, ale jednak Rollins wykonuje Turnbuckle Powerbomb, a następnie momentalnie dokłada Curb Stomp! Pin 1... 2... 3!

Zwycięzca przez przypięcie: Seth Rollins

Seth Rollins wygrywa! Można powiedzieć, że zemścił się za porażkę sprzed dwóch lat. Teraz zadowolony celebruje zwycięstwo i pokazuje, że jest lepszy od Big E'go. Czy odbije się to na jego pozycję w głównym rosterze? Wkrótce się przekonamy.

Sami Zayn... Sami Zayn pokonuje Adriana Neville'a, Tylera Breeze'a i Tysona Kidda w Fatal 4-Way Matchu! Zayn jest nowym NXT Championem!

Sami Zayn: Jestem dumny z tego, co dokonałem na NXT TakeOver: Fatal 4-Way. Pokonałem zarówno Adriana Neville'a jak i Tylera Breeze'a oraz Tysona Kidda. Wygrać z trzema przeciwnikami naraz i zostać mistrzem to jest niesamowite osiągnięcie. Teraz czekają mnie ciężkie tygodnie pracy. Adrian został pokonany na NXT i skupił się na głównym rosterze, ale jest wielu innych rywali, których trzeba pokonać, by udowodnić, że jest się godnym tego pasa mistrzowskiego. Teraz na NXT TakeOver: R Evolution zmierzę się z Tylerem Breezem. W tej walce nie tylko będę się skupiał na tym, by go pokonać i obronić tytuł mistrzowski. Będę się starał także pokazać wszystkie swoje najlepsze strony. Będę chciał pokazać jaka ewolucja dokonała się wewnątrz Samiego Zayna. Chcę pokazać, że jestem obecnie naprawdę najlepszy w NXT. Zrobię to pokonując kolejnych rywali. Tyler... możesz być pewny, że na NXT TakeOver: R Evolution zmierzysz się z najlepszym dotychczas Samim Zaynem, jakiego WWE Universe mogło zobaczyć.

Wracamy po przerwie i przy dużym heacie gra

. Na stage wychodzi Tyler Breeze ze swoim telefonem na kiju i tradycyjnie nagrywa się. Dodatkowo jest w towarzystwie dwóch kobiet: blondynki i brunetki podobnie ubranych do niego. Tyler wygląda na pewnego siebie i spokojnego. Po chwili gra
i nakręcony na stage wychodzi NXT Champion Sami Zayn. Publiczność wita go dużą owacją i chantami. Sami uśmiechnięty wchodzi do ringu. Widać, że jest gotowy na walkę. Sędzia odbiera od niego pas mistrzowski i prezentuje wszystkim, po czym daje znak na gong.

Main Event

NXT Champion Sami Zayn vs Tyler Breeze

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/3956_Sami_Zayn.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3344/Tyler_Breeze_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match for NXT Championship

Opis walki: Publiczność chantuje klasyczne "O ooo ooo!" w odpowiednim rytmie. Nakręca to Samiego, który pewny siebie przygotowuje się do zwarcia. W końcu mamy klincz. Z niego górą wychodzi Tyler, który przechodzi do bocznego Headlocku. Sami odpycha go na liny i wydostaje się z uchwytu, a następnie Irish Whipem wysyła rywala na liny i popisuje się świetnym Arm Dragiem, aby momentalnie przejść do Arm Baru. Tyler próbuje wyrwać się z dźwigni. Podnosi się i wyprowadza mocny Open-Handed Chop. Wydostaje się z submissionu, a następnie odbija się od lin, ale Sami rusza za nim i Clotheslinem wyrzuca go z ringu! Publiczność dopinguje Zayna, który nakręca się. Wychodzi z poza ring z drugiej strony, by po chwili wykonać charakterystyczne Suicide Dive połączone z Tornado DDT! Nakręcony Sami wrzuca rywala do ringu i przypina 1... 2... Kickout. Zayn podnosi przeciwnika i Irish Whipem wysyła w narożnik. Po chwili rusza z szarżą, ale Breeze robi unik, a następnie wyprowadza Enzuigiri! Sami pada na matę, a Tyler pinuje 1... 2... Kickout. Pretendent podnosi oponenta i ciska Irish Whipem w liny, a następnie Dropkickiem wyrzuca z ringu. Tyler triumfalnie wznosi rękę ku górze, co publiczność kwituje heatem. Breeze gotowy jest do Somersault Plancha, ale Zayn robi unik i ten ląduje poza ringiem! Sami szybko wbiega do kwadratowego pierścienia, bierze rozbieg i wykonuje Over The Top Rope Corkscrew Crossbody! Publiczność kwituje to chantami "NXT!", a Sami wstaje i zachęca do jeszcze większego dopingu. Zayn wrzuca Breeze'a do ringu, a sam wchodzi na szczyt narożnika... by wykonać 450 Splash!!! Pin 1... 2... Tyler w porę chwycił liny! Rozczarowany Sami podnosi Tylera, a ten kontruje Jawbreakerem, a następnie wyprowadza Superkick! Pin 1... 2... Kickout! Breeze szykuje się do Beauty Shot... ale Zayn w porę robi unik przed kopnięciem! Następnie wykonuje German Suplex! NXT Champion nie przerywa uchwytu i wykonuje drugi German Suplex! Sami zmienia pozycję i wykonuje Exploder Suplex na koniec kombinacji! Breeze podnosi się za pomocą narożnika, a Zayn rusza na Helluva Kick, ale ten robi unik i przechodzi do Schoolboy Pinu. 1... 2... Kickout! Obydwaj wstają... Beauty Shot od Breeze'a!!! Pin 1... 2... Kickout!!! Ponownie rozlegają się chanty "NXT!", a po chwili "This is Awesome!". Zdenerwowany Tyler kłóci się z sędzią, bo uważa iż powinien być już NXT Championem. Po chwili powoli podnosi Samiego i Irish Whipem ciska w narożnik. Tyler rusza z szarżą, ale Sami instynktownie robi unik i ten uderza w corner! NXT Champion bierze rozbieg i mamy Helluva Kick! Pin 1... 2... Kickout!!! Teraz to Zayn nie może uwierzyć, że to nie koniec walki i chwyta się za głowę. Sami podnosi rywala, mamy Irish Whip i Blue Thunder Bomb! Pin 1... 2... Kickout! Zayn zaczyna się denerwować. Wynosi oponenta na Brainbuster, ale ten blokuje akcję i nie pozwala na wykonanie jej, po czym zaskakuje przechodząc w Small Package! Pin 1... 2... Kickout. Obydwaj podrywają się, Tyler robi unik przed ciosem i sam wyprowadza Low Kick. Sami odpowiada mocnym ciosem z łokcia. Breeze wyprowadza Punch. Zayn częstuje go kolejnym uderzeniem z łokcia. Kolejny cios od Tylera i odpowiedź od Samiego. W końcu NXT Champion wykonuje Cradle DDT! Pin 1... 2... Kickout! Breeze ponownie wstaje za pomocą narożnika. Zayn szykuje się do kolejnego Helluva Kicku, ale Breeze robi unik! Tyler chce wykonać ponownie Beauty Shot, ale tym razem to Sami robi unik! Mamy Reverse STO od Zayna i zapięte Koji Clutch na środku ringu! Tyler robi wszystko, by się nie poddać. Próbuje powoli przedostać się w kierunku lin. Centymetr po centymetrze czołga się, by zrobić rop break. W końcu udaje mu się przerwać uchwyt. Zayn chcąc nie chcąc puszcza dźwignię. Breeze przenosi się na apron i powoli wstaje za pomocą lin. Zayn chce to wykorzystać. Również przenosi się na krawędź ringu i chwyta rywala. Zapowiada się DDT na apron... ale Breeze wyrywa się spod uchwytu i to on wykonuje DDT w krawędź ringu!!! Publiczność chantuje "Holy Shit!". Breeze wrzuca rywala do ringu i przypina 1... 2... Kickout!!! Tyler wściekły kopie w narożnik. Zmęczony, zdenerwowany i zły szuka sposobu na pokonanie przeciwnika. W końcu Breeze... wspina się na szczyt narożnika! Odwraca się do ringu, co zapowiada Moonsault... ale Zayn robi unik! Breeze chwiejąc się upada na corner, a Zayn natychmiast to wykorzystuje, by wyprowadzić Helluva Kick! Pin 1... 2... 3!!!

Zwycięzca i wciąż NXT Champion: Sami Zayn

Sami Zayn nadal jest NXT Championem! Pokonując Tylera Breeze'a kończy stary rozdział w swojej biografii i może skupić się na kolejnych wyzwaniach. A pierwszym z nim będzie Hideo Itami, który wychodzi na stage i bije brawo mistrzowi. Sami odbiera pas mistrzowski od sędziego i wznosi ku górze, po czym pokazuje Japończykowi co go czeka. Ten uśmiecha się. Widać, że jest gotów. NXT TakeOver: R Evolution przechodzi do historii. Kończymy wymianą spojrzeń między mistrzem, a nowym pretendentem. A tymczasem widzimy się na ostatnim SmackDown! przed TLC.

Edytowane przez Giero
https://forum.wrestling.pl/topic/35085-wwe-by-giero/page/15/#findComment-384974