Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestler Miesiąca - styczeń 2014

Wrestlerem stycznia zostać powinien:  

118 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wrestlerem stycznia zostać powinien:

• Batista
      6
    • Bray Wyatt
      31
    • Roman Reigns
      65
    • Samoa Joe
      5
    • EC3
      6
    • AJ Styles
      5

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://www.attitude.pl/gfx/wrestler_miesiaca.gif

Nominowani w tym miesiącu:

Batista - Zaliczył powrót i zaklepał sobie miejsce w Main Evencie WrestleManii. Może jeszcze forma nie ta, ale wypada wierzyć, że będzie lepiej.

Bray Wyatt - Udowodnił niedowiarkom, że może zmierzyć się z Cena na największej ze scen. Jedna z najjaśniejszych postaci Royal Rumble PPV, gdzie pokonał swojego byłego podopiecznego (Bryan) i uniemozliwil zwyciestwo innemu topowemu face'owi (Cena)

Roman Reigns - Długo trzeba było czekać, aż ktoś pobije wyśrubowany rekord eliminacji Kane'a. Teraz jeszcze dłużej poczekamy na tego, który pobije Reignsa.

* - Roman został wybrany przez słuchaczy we wstępnym głosowaniu, wyprzedzając New Age Outlaws

Samoa Joe - Joe dawno nikogo nie "zabił", ale catchphrase już powoli wraca na usta wszystkich. Spory skok w hierarchii w styczniu, zakończony statusem pretendenta. Samoan Submission Machine wraca na szczyt TNA.

EC3 - Wciąż niepokonany, lecz dziś na liście ofiar nie widnieją tylko jobberzy. EC3 stał się jedną z jaśniejszych gwiazd w federacji.

* - Ethan został wybrany przez słuchaczy we wstępnym głosowaniu, wyprzedzając Kurta Angle i Magnusa

AJ Styles - Storyline czy nie, Styles walczy gdzie tylko może. Ring of Honor zdaje sie mięc dalekosiężne plany dla niedawnego mistrza TNA.

Głosowanie trwa do 6 lutego.

Głosowanie na podstawie Attitude Mówi - Wrestling Podcast LIVE - Card Subject to Change (

) Edytowane przez Schoop
The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

1

• 8693

1

• blanco19

1

• chaveiro

1

Top użytkownicy w tym temacie

Głos oddałem na Braya Wyatta, ponieważ ten grubasek w styczniu jednak zdziałał trochę.

Uniemożliwił on zdobycie Cenie pasa oraz pokonał największego ulubieńca fanów Bryana.

Wahałem się również nad Romanem Reingsem, ale on poza eliminacją 12 gwiazd na Royal Rumble jeszcze niczego wartościowego nie dokonał. Sorry Men nie tym razem : - )

Batista w tym głosowaniu w ogóle nie powinien się znaleźć moim zdaniem, ponieważ nic jeszcze wartościowego nie pokazał, ale poczekamy - zobaczymy :) Oby do walki na WM stała się ona Triple Threatem, bo inaczej dojdzie do porażki na WM, np. Lesnar uratowałby takową walkę swoją osobą lub chociażby Cena, który mimo hejtów na prawdę nie jest taki zły na jakiego go piszą. Bo na Bryana niestety liczyć w walce o pas nie można, powód jasny, idiotyczna polityka WWE ;D

Nie wiem gdzie w głosowaniu CM Punk, który powinien się pojawić, za to, że pokazał jak ma wy*****e na WWE :lol:

http://www.i-mockery.com/chojin/RKO1-1.jpg

Damianejroo

• Reputacja:   1

W grę wchodzili tylko dwaj kandydaci: Wyatt lub Reigns. Zagłosowałem oczywiście podobnie co kolega wyżej. Oczywiście Roman błyszczał na tle kolegów z Shield (mocarne wypromowanie speara, pobity rekord eliminacji w RR czy w końcu kozackie wyjście z submissiona Jaśka na jednej z tygodniówek) ale mimo wszystko Bray go przebił. Świetne proma i odgrywanie gimmicku to u niego norma ale wyróżnił się dobrą walką z Bryanem na Royalu która uratowała to PPV przed całkowitą klęską.

Batista ujęty w głosowaniu? Za co? Za powrót po którym ludzie zapomnieli tydzień później czy za mega przewidywalne wygranie RR (w dodatku formę ma daleką od ideału)? Z całym szacunkiem ale Dave nie zasłużył w żadnym stopniu na nominację.

• Urządzenie:  Windows

W poprzednim miesiącu największe wrażenie zrobił na mnie Reigns także na niego głos.

Myślę nad głosem Reings'a lub Wyatt'a. Obaj najbardziej dominowali w tym miesiącu. Jednak wybieram Romana, pokazał klasę na RR, pobił rekord Kane'a i na dodatek publika sporo razy krzyczała jego imię i nazwistko. Za to jest duży plus! Głos na Romana :P
Why So Serious?

207483497254a5615a11bee.jpg

Zastanawiałem się nad tym, co bardziej zasługuje na wyróżnienie czy dominacja w Royal Rumble czy pokonanie w czysty sposób byłego mistrza dablju i jednak zdecydowałem się oddać głos na Reingsa.

• Styl:  Jasny

Może to trochę nie fair w stosunku do takiego Wyatta - który miał bardzo mocny miesiąc - ale głosuję na EC3. To ta postać nabrała kolorków. Teraz czekam aż chłopak wybuchnie i coś się wydarzy na linii Ethan-Magnus. Nie wspominając, że jest on jednym z najprzyjemniejszych punktów Impactów, jeśli o segmenty chodzi. Niby ten Dave powinien tutaj mieć pewne zwycięstwo, bo wygrał Royal Rumble. I to nie jest tak, że go nie lubie, ALE facet mi zbrzydł w ekspresowym tempie i na ten moment, w ogóle mnie nie rajcuje jego walka z Ortonem - WWE, apeluje o nadrobienie zaległości i sprzedanie mi tego kotleta.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Głos poszedł na Reignsa. Należało mu się zwycięstwo na RR, pobił rekord eliminacji i głównie dlatego.

• Reputacja:   1 356
  • Styl:  Ciemny

Romek, mimo, że nie należy do moich ulubieńców to trudno nie docenić pobicia rekordu, ale i fajnej postawy na Rumble. Mógłby godzinami uczyć Boo-Tiste jak się robi speary. ;)

...

Oddaję swój głos na Bray'a Wyatta przez cały miesiąc trzymał wysoki poziom i wskoczył na wyższy poziom. Co dowodzi Royal Rumble gdzie pokonał Daniela Bryana czysto oraz zaatakował największą gwiazdę federacji Johna Cenę.

1807567559522728e3a44bf.jpg

6 kandydatów, 2 osoby godne wyróżnienia. Z jednej strony mający za sobą najlepszy chyba miesiąc w karierze (booking na Supermena, ringowo też nieco mniej niepewny niż jeszcze jakiś czas temu) Piękny Romek, z drugiej Wyatt, który stoczył na RR walkę życia z Bryanem. Głos na tego drugiego - w uznaniu postępu względem, np, debiutu na Summerslam.

P.S. Batista nominację dostał chyba tylko za umiejętności negocjacji kontraktu, w WWE tv pokazał bowiem niewiele więcej niż przysłowiowiowy El Torito...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Głos na Romana Barbarzyńcę za to że pobił wieloletni rekord eliminacji w RR matchu. Dla mnie to było zdecydowanie bardziej istotne i widowiskowe niż wygrana Batisty.Zastanawiałem się jeszcze nad EC3, bo to duże wyróżnienie, że mógł walczyć ze Stingiem w jego ostatniej walce w TNA. Ale to jednak nie ten kaliber wydarzeń, dlatego głos na Romka.

28054889252fa02dfba372.jpg

Myślałem nad dwoma - Romek i Bray.

Drogą eliminacji na starcie skreśliłem AJ'a Stylesa i dwójkę z TNA. Uważam że Styles nie powinien znaleźć się w nominacjach ponieważ, tak jak napisał Schoop "Ring of Honor zdaje sie mięc dalekosiężne plany dla niedawnego mistrza TNA" a to oznacza że nie zostały one jeszcze zrealizowane. Nie zostały zrealizowane bo Styles na dobrą sprawę wrócił dopiero w sobotę(nie obchodzi mnie kiedy taping został nagrany), AJ'a nie było jeszcze w styczniu w ROH a więc z miejsca odpada, jedyne miejsce w jakim go w styczniu widziałem to tracącego pas w TNA.

EC3 - mimo że genialny, nic wielkiego nie zrobił. Niech będzie sobie w tych Main Eventach ale tak naprawdę na razie jest tylko przydupasem Dixie i teoretycznie nie istnieje. To jest gość "przyjdź, wynieś, pozamiataj", tak jak Rockstar Spud, tylko że róznica między nimi jest taka że exBateman coś tam w tym ringu robi i nie jest gościem do poskładania.

Samoa Joe - nie czuje tego... nie czuje tego promowania Samoańczyka i cieszę się z tego że znów Main Eventuje ale myśląc o odbudowaniu postaci Samoańczyka myślałem o czymś więcej niż poskładanie Rockstar Spuda i segment na otwarcie Impactu. Myślałem że to będzie powolny proces jak w przypadku Ethana a TNA zrobiło to w 2 tygodnie - za szybko.

Dalej wylatuje Batista bo wygrał to Royal Rumble ale to jak na razie jego jedyny sukces. Poza tym wrócił dopiero w końcówce stycznia więc ciężko mówić o jego miesiącu. Oprócz tego powrót Dave'a ładnie podsumowuje jeden mem "Batista is back and he is tighter than ever".

Pozostają Wyatt i Romek, obydwaj są głównymi punktami swoich stajni, obydwaj będą walczyć w 6 Man Tag Matchu na Elimination Chamber, obydwaj mają także zarost i długie włosy :P. A co najważniejsze: Obydwaj sprawili że Royal Rumble należało do nich. Nie lubię Romka, Royal Rumble było jego życiówką a na Raw dzień później nie był już tak dominującym SOB. Znowu był powtarzalny i co prawda patrząc na publikę ma szanse stać się tak over jak Daniel Bryan ale ten poległ na mic skillach i uważam że Romka czeka to samo. Bray Wyatt zaś skradł show w walce z Bryanem, genialny pojedynek który pewnie swoje miejsce mógłby znaleźć też w karcie show PWG, dodatkowego smaczka zrobiła publika którą w WWE naprawdę rzadko słyszymy tak głośno, nawet na ostatnich WM'kach nie było ludzi słychać tak dobrze, pozbawił też Jasia pasa WWE. Coś czuje że Bray jeszcze będzie miał swój moment a Romek... jeśli nie za przebicie rekordu Kane'a i za zabijanie w Royal Rumble to chyba nigdy wrestlera miesiaca nie siegnie. Głos oddaje na Romana Reignsa.

Rownież biorę pod uwagę tylko dwie nominacje, w których biorę pod uwagę częstotliwość i wartość z nimi związanych - Roman poza wyeliminowaniem 11,5 zawodnika w RR matchu, umocnieniem swojej pozycji jako lidera Shield i wykonaniu paru Spearów nie dokonał niczego specjalnego, Wyatt natomiast ma na koncie wygrane story z Bryanem, świetną walkę z nim na RR oraz dobranie się do tyłka Cenie i pozbawienie go szans na przejęcie tytułu co wyraźnie klaruje mojego wybrańca - Bray Wyatt.

Pod uwagę można też brać Ethana, jednak osobiście nieco zaniedbalem TNA, więc nie będę ocenial miesiąca w jego wykonaniu bez przejrzanych wszystkich walk i segmentów, sorry Derrick :)

Patrząc na pozostałe nominacje zdecydowanie brakuje mi NAO, którzy zasłużyli zdecydowanie bardziej na miejsce w ankiecie, niż Batista, który firmuje się "tylko" wygraną w RR matchu oraz jednym przyzwoitym segmentem.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   375

Jak dla mnie - wybór wyłącznie pomiędzy Romkiem a Bray'em. Ciężki wybór... Romano jest cały czas mocno promowany i występem w RR tylko to potwierdził, dochodząc do finalnej dwójki. Natomiast Wyatt "z cicha pękł", bo w końcu dostał wymagającego rywala (Dragon) w walce "jeden na jeden" i pojechał go czysto.

Głos leci na Romka, bo jednak Bray miał swój "moment", a Reigns cały miesiąc był regularnie promowany na każdym kroku (gale, PPV).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg