Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2014 PPV (spoilery, dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

23 lutego 2014

Minneapolis, Minnesota (Target Center)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f0/WWE_Elimination_Chamber_poster_%282014%29.jpg/200px-WWE_Elimination_Chamber_poster_%282014%29.jpg

Karta:

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2014/01/20140130_EP_LIGHT_EC_matches_6man_HOMEPAGE.jpg

1. WWE World Heavyweight Championship "Elimination Chamber" Match

Randy Orton © vs Sheamus vs Christian vs John Cena vs Cesaro vs Daniel Bryan

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2014/01/20140127_EP_LIGHT_EC_matches_wyatts-shield_C-homepage.jpg

2. Six Man Tag Team Match

The Wyatt Family vs The Shield

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2014/02/20140127_EP_HP_EC_Batista_DelRio.jpg

3. Singles Match

Batista vs Alberto Del Rio

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2014/02/20140214_EP_LIGHT_EC_matches_bigeswagger_C-homepage.jpg

4. Intercontinental Championship Match

Big E © vs Jack Swagger

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/wysiwyg/image/2014/02/20140214_EP_LIGHT_EC_matches_outlawsusos_HOMEPAGE.jpg

5. Tag Team Championship Match

New Age Outlaws © vs The Usos

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/image/2014/02/20140217_LIGHT_EC_OneilYoung_HOMEPAGE.jpg

6. Singles Match

Titus O'Neil vs Darren Young

http://www.wwe.com/f/styles/show_matchup/public/match/thumb/2014/02/20140217_LIGHT_EC_Kickoff_HOMEPAGE_SUN.jpg

7. Preshow Tag Team Match

Cody Rhodes & Goldust vs Rybaxel

Zapraszam do dyskusji

Edytowane przez TakerFanKrk
  • Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

12

• Arkao

10

• nightwatcher

7

• DeanAmbrose

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Na razie nie ma zbytnio co dyskutować, bo nawet nie mamy reszty uczestników EC, ale łatwo sobie wyobrazić, że dodatkowe spoty otrzyma ktoś z grupy: Ziggler, Kofi, Reigns, Del Rio.

Oprócz tego zobaczymy:

Batista vs Lesnar

Punk vs Kane

NAO vs Brotherhood vs Usos vs Sin Cara/Mysterio

Tak myślałem, że w przypadku kiedy teraz na placu boju mamy tylko jeden wielki pas, to czy nie zrobią EC o mistrzostwo Interkontynentalne. Z pewnością ustawienie takiego starcia podniosłoby odrobinę prestiż srebrnego trofeum.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Lesnara to ja akurat widzę w komorze.

dostaniemy zapewne Wyatt vs The Shield, żeby Bray miał czym zająć się przed Ceną na WM. i pewnie będzie to ostatni wspólny mecz The Shield, a na WM pójdą już jako single w triple treat o US title.

Batista dostanie Del Rio, bo po coś ta tweeterowa wojenka była potrzebna. Batista vs Lesnar odpada z prostego względu, ani jeden ani drugi nie mogą pozwolić sobie na porażkę w 1vs1 tuż przed WM.

jak bardzo chciałbym zobaczyć Punka w komorze tak teraz już wiadomo, że go tam nie będzie. dostanie Kane'a. no chyba, że w komorze znajdzie się 4 face'ów. Sheamus'owi wróże heel-turn już podczas meczu.

takie mam przewidywania, ale prawda jest taka, że na chwilę obecną mogą na kolanie wszystko powykreślać i pozamieniać, więc kto ich tam wie.

Jestem prawie pewien, że żaden członek Shield i Wyatt Family nie znajdzie się w komorze.

Mamy czterech zawodników, z czego tylko jednego heela ! Więc pozostałe miejsca zajmą pewnie hilowie, chociaż to nie jest takie pewne. Wątpię, że Lesnar wejdzie do EC matchu.

Myślę, że nawet nie zawalczy na tym PPV, ale się pojawi, żeby kogoś zdemolować. Wtedy też powróciłby Taker i feud zacząłby się na dobre.

Ja dalej liczę na powrót Jericho i Van Damma, którzy mogliby zająć 2 miejsca w komorze. Ale było by za dużo Fejsów. Bardzo prawdopodobne jest też, że Sheamus na EC przejdzie turn.

Nie wiem, czy wiecie, ale na SD powróci Christian. Więc jego też nie wykluczam jako członka EC matchu.

Na razie przewiduję taką kartę:

Wyatt Family vs. The Shield (najlepiej w EC matchu)

Big E Langston© vs. ??? (jeśli nie walka stajni, to 6-osobowy pojedynek o pas IC mógłby odbyć się w komorze. Nie dość, że podniosłoby to prestiż pasa, to jeszcze sam Big E by się ostro pod promował przed WM'ką, na której zabraknąć go nie może. W końcu IC title to teraz drugi tytuł w fedce)

Kane vs. CM Punk

Batista vs. Del Rio

NAO© vs. Brotherhood for TT titles

Randy Orton© vs. John Cena vs. Daniel Bryan vs. Sheamus vs. ???(Jericho, Christian) vs. ???(RVD, Miz?, być może Lesnar, ale wątpię)

Wiecie jak może jeszcze być ? Kane i Punk nie dostaną Singles matchu, tylko wrzucą ich do komory, w sumie nie byłoby to takie głupie rozwiązanie :)

Kane i Punk nie dostaną Singles matchu, tylko wrzucą ich do komory, w sumie nie byłoby to takie głupie rozwiązanie :)
Moim zdaniem jednak dostaną ten single match gdyż przypuszczam że Tryplak pojawiłby się pod koniec walki i pomógłby Kane'owi wygrać (logiczne jeśli mają mieć walkę na WM). Może być też tak że wrzucą ich obu do Kapsuły i Punk spinuje Kane'a po jakimś kancie. Wtedy pojawi się Triple H który ogłosi że Punk zagrał nieczysto i automatycznie wylatuje z walki- feud na WM mamy gotowy. Nie sądzę żeby powtórzyli motyw z HBK'a wychodzącego spod ringu. Wiem natomiast jedno: HHH na bank zainterweniuje jakoś w walce z udziałem Punka. Poza tym nie widzi mi się Lesnar w Kapsule. Będąc tam musiałby mimo wszystko przegrać, co nie stawiałoby go w dobrym świetle przed walką z Takerem...

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

Zaś ja uważam , że ostatnie 2 spoty w elimination chamber matchu otrzymają właśnie Lesnar i powracający Christian. Brock mógłby nawet wygrać ten pojedynek(chociaż marne szanse) Z drugiej strony strasznie nie wdzi mi się wygrana Ortona z jakby nie patrzeć bosami obecnego wwe. Cały czas jest takim mistrzem, któy nie przekonuje, do ogrania ryali (mocnjieszych) potrzebuje kogos do pomocy. Jesta tutaj na poziomie takeigo Shemusa, a gdy dochodzi do tego Bryan, Cena, czy Brock-to jego szanse na zwycieztwo wydają się wręcz minimalne. Jak on ma to wygrać? Chyba, że cały pojedynek spędzi w kapsule i zablokuje sobie wejście , jak kiedyś Big show. Gdyby zaś Lesnar miał wystąpić a przegrać, to może cos w stylu Undi- Mickels w 2010 roku? Na takiej przeszkodzie Brock dużo nie traci.

Co do CC to jest to prawdopodobne, gdyż dziwne , że włsśnie teraz dają mu powrócić do akcji. Niby nie jest takim pikiem jak pozostali, ale w allstars mitb się zmieścił, to może i tu. Jak nie on to kto? raczej nie Del rio, Kofiemu chyba jednak ten zapowiadany push wstrzymali, Wyatt-może, chociaż bardziej prawdopodbna jest sprzeczka z Shield. Ewentualnie powracajaca RVD. Dziś rano czytałm, że wwe zaczyna się zastanawiać, w co wplątać Roba i gdzie dać mu miejsce na wm. Więc pewnie niedługo powróci. Inncyh opcji nie widzę i byłbym bardzo zaskoczony, gdyby takie się znalazły. :roll:

163870508457e2d890447a3.jpg

Nie ważna kto pojawi się jako 4 i 5, nie oszukujmy się, ani Cena ani Sheamus tego nie wygrają. Osoby które dojdą też raczej nie, faworytami będą tylko Orton i Bryan. Zależy co planuje WWE, jeśli będzie chciało na WM walkę Batista vs Randy to mistrz wyjdzie zwycięsko. Jednak jeśli planują oni walkę aż trzech rywali, to się nie zdziwię jeśli wygra ten pojedynek Bryan.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

The following matches are expected for WWE's Elimination Chamber pay-per-view:

* CM Punk vs. Kane

* Batista vs. Alberto Del Rio

* The Shield vs. The Wyatt Family

Ja za to mam inny pomysł na kartę, może niezbyt zróżnicowany ale zawsze coś:

IC Title Match: Big E Langston dostaje jakiegoś Heela, może Fandango, może Zigglera i bez problemowo go pokonuje.

CM Punk vs Kane. Kane zwycięża, najpewniej przy pomocy HHH.

The Shield vs The Wyatt Family, najlepiej w Elimination Chamber Matchu. Wygrana Wyatt'ów. Bray ma teraz niezłą podbudowę przed WM a Shield się rozpada. Według mnie ta walka jest już zaklepana.

Batista vs Del Rio. Wiadomo, zwycięzca jest tylko jeden.

NOU vs Brotherhood. Lub Fatal 4 Way Tag Team z Usos / Real Americans / Rybaxel / Sin Cara & Mysterio. Dużo kombinacji jest tu możliwych.

No i Main Event. Orton vs Bryan vs Cena vs Sheamus vs Henry vs Big Show (?). Big Showa dorzuciłem tak z du*y. Według mnie może to być byle kto, nawet RVD. Przed EC wraca Henry i niszczy on wszystkich na swojej drodzy, tłumacząc się tym, że gdy jest dobry to od razu Lesnar to wykorzystał. Henry jako Heel. Orton jako drugi Heel. Sheamus przechodzi Hell Turn (może zostać wyeliminowany przez Bryana i potem częstuje go Brogue Kickiem tym samym przechodząc Heel Turn i ustalając pojedynek na WM). Reszta Face'ów. Podczas walki Lesnar chce wejść do klatki i nagle gaśnie światło. Taker atakuje Lesnara i kolejna walka na WM zaklepana. Elimination Chamber wygrywa Orton i w taki sposób broni swój pas. NA WM walczy z Batistą. Cena idzie na Braya. Sheamus na Bryana. Natomiast Henry jako heel mirzy się o pas IC z Langstonem.

Fajne diary o dablju dablju i:

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=419110

"Look in my eyes, what do you see?"

1221692335316239be3243.jpg

Na razie nie ma co się rozpisywać na temat PPV, cieszy fakt że najważniejszy pas federacji zostanie postawiony na szali w stalowej konstrukcji, pełnego składu nie mamy, na razie są to: Orton, Cena, Bryan, Sheamus. Można teraz albo dodać dwóch kolejnych Main Eventerów albo dać szanse dwóm wrestlerom z górnej części midcardu, tylko od WWE zależy jak zostanie rozpisana cała walka. Co do innych pojedynków to pewnie trafi się walka o pasy tag team, Punk vs Kane czy nawet Lesnar vs Batista.

66487669857979e1f5d8b5.jpg

DUŻY SPOILER Z TAPINGU SMACKDOWN !!!

Otóż poznaliśmy dwóch ostatnich uczestników EC matchu. Jednym z nich jest, tak jak się spodziewałem Christian, który wygrał swoją walkę kwalifikacyjną.

Natomiast drugim, można powiedzieć małym schokerem jest.......... Antonio Cesaro !!!!

Jak to przeczytałem to uwierzyć nie mogłem. W każdym razie, pokonał Zigglera i znalazł się w komorze.

Potwierdzona została również walka Wyatt Family vs. The Shield.

• Reputacja:   239
  • Urządzenie:  Windows

Osobiście wolałbym aby Tarcza spotkała się z Wariatami, kiedy ani jedni ani drudzy nie będą w międzyczasie uwaleni w innych storyline’ach (zmierzających ku WrestleManii), które mogą mieć przełożenie na to starcie. Tutaj nie dostaniemy odpowiedzi na to, która stajnia jest mocniejsza (a taka powinna być „stawka” tego pojedynku), bo o wyniku zadecyduje to, czy dla bookerów większe znaczenie będzie miał przyszły rozpad Tarczy (i wykorzystają tą walkę, by go zapoczątkować na dobre), czy może jednak przyszłe starcie Jaśka z Bray’em (i przez Cenę Banda Mansona zaliczy tutaj wtopę). Smaczku jednak dodaje to, że będziemy mieli tu sytuację „heel vs. heel”, a więc bookerzy będą mieć szersze pole do popisu :wink: Na chwilę obecną, kasę postawiłbym tu na Bray’a i Spółkę.

Co do walki z kapsułami, to skład sugeruje, że Orton na 99% zachowa tytuł, a ostatnia zakwalifikowana „dwójka”, choć obecność ich bardzo mnie cieszy, pod kątem wypromowania pasuje tam jak Don Roid na pokazy kulturystyczne.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Trochę mnie ciekawi to że Cesaro znalazł się w komorze, wiadomo że gdyby była to walka o pas WHC jakiś rok temu to by to nie dziwiło nikogo. Ale mamy jeden pas, i niby sześć głównych gwiazd jest w klatce, Antonio dostał aż taki push ? Jestem wielkim fanem Cesaro, jednak to mnie dziwi i obawiam się trochę tego że może on zostać wyrzucony z walki przed samą galą przez jakiegoś Reya Mysterio czy Bad News Barretta.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

A na moje niekoniecznie - być może WWE szykuje dla Cesaro coś fajnego, jak miało to miejsce z Barrettem, a więc zrobienie totalnej demolki w komorze. Ja to kupuję, na pewno dostaniemy jakieś akcje związane z Cesaro Swing, więc jakieś plany dla Antonio można w tej walce wykrzesać. Nie wygra tej walki, nie zrobi jakiejś wielkiej różnicy, ale na pewno nie posłuży tam jako mięso armatnie - bardziej widzę w tej roli Christiana i obstawiam, że on jako pierwszy poleci.

Nie rozumiem tego sceptycyzmu userów, którzy już wieszczą, że z tej walki zostanie wyeliminowany najpierw Christian, teraz moda na Cesaro. Skoro Santino się utrzymał i wytrzymał bardzo długo (nie został wyeliminowany jako ostatni?), to czemu mieliby wykreślać wyżej wymienioną dwójkę?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Urządzenie:  Windows

Trochę śmieszne (a nawet smutne) jest to, że karta na Elimination Chamber po tych 2 walkach (na które się mocno nakręciłem) zapowiada się znacznie lepiej niż potencjalny line-up na Wrestlemanie.