Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE by Shocker - Drugie podejście.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Segment Ceny i Wyatt Famiily

Wypowiedź Ceny możesz zaliczyć do udanych, ale patrząc subiektywnie(chodzi mi o poziom speechy w innych diarach) była ona co najwyżej średnia. Później pojawił się Bray Wyatt i segment zrobił się ciekawszy, jednak to w jaki sposób rozpisałeś wypowiedź Bray'a sprawia że cały segment był co najwyżej średni. Na pewno dałoby się to rozpisać lepiej(chodzi mi o wypowiedzi Bray'a).

Ocena segmentu: 5.5

Cena vs Harper + brwal po walce

Hmmm..walka to taki typowy średniak. Ciekawych akcji w ringu było jak na lekarstwo, dodatkowo nie było ani jednego momentu w którym uwierzyłbym w wygraną któregoś z nich. Końcówka co prawda była ciekawa, ale co nie zmienia że i tak ten pojedynek był przeprowadzony sztampowo. Sytuacja po walce nieco polepszyła odbiór tej części walki, ale mam nadzieję, że kolejne walki będą już lepsze.

Ocena: 4.0

Alberto Del Rio & Dolph Ziggler vs Rey Mysterio & Sin Cara

Walka może i miała kilka ciekawych akcji jak np. Backstabber(po którym mógłbym uwierzyć że wygra team Del Rio), ale jej rozpisanie było fatalne...Mysterio wykonał 619 Zigglerowi już w środku walki, a Dolph chwilę później walczył już normalnie jakby nigdy nic. Co prawda walka była długa, ale na prawdę lepiej jest napisać walkę na 5 linijek i wrzucić tam konkretne akcje, niż pisać walki nie wiadomo jak długie, ale słabe. Sytuacja po walce świadczy że Alberto i Ziggler będą mieli kolejny feud i jestem ciekaw jak go rozpiszesz.

Ocena: 4.5

Backstage segment

Całkiem dobrze poradziłeś sobie z rozpisaniem segmentu pomiędzy Kane'em, a Bradem Maddoxem. Co prawda nie było to nic wielkiego, ale paradoksalnie takie niezbyt trudne rzeczy piszę się najtrudniej, dlatego muszę Cię pochwalić za ten segment, bo był on naprawdę przyjemny.

Ocena: 6.0 (więcej nie dam, bo na większą ocenę segment musiałby być dłuższy, ale i tak brawo)

Antonio Cesaro (w./ Jack Swagger & Zeb Colter) vs Tag Team Champion Goldust (w./ Cody Rhodes)

Z tych zawodników dało się wyciągnąć znacznie więcej, ale w porównaniu z poprzednimi walkami, ta była dobra. Było kilka fajnych akcji jak Pop-Up Uppercut, co prawda nie było momentu w którym Goldast mógłby zwyciężyć, ale może tak miało być. Zwycięstwo Cesaro świadczy o tym że Real Americans będą wkrótce walczyć o pasy Tag Team i mam nadzieję, że je przejmą.

Ocena: 6.0

Reszty show nie chcę mi się komentować dokładniej, bo pojawiały się te same błędy. Przyczepić się jeszcze mogę do walki wieczoru, bo to Cena został przypięty, więc tak naprawdę wychodzi on na frajera, którego może przypiąć każdy. Rozumiem, że większość ludzi na tym forum ma niechęć do Ceny, ale skoro ten jest mistrzem w Twoim diary, to niech będzie PRAWDZIWYM mistrzem, a nie tylko papierowym.

OCENA GALI: Nie było to nic szczególnego, ale należy Cię pochwalić za widoczną poprawę. Co prawda dalej błędy są karygodne i powtarzają się, ale wierzę że wyeliminujesz je i zaczniesz przykładać również uwagę na WALKI i ich booking, bo jeśli chcesz być najlepszy, to musisz to poprawić, a tymczasem ode mnie dostajesz za te SmackDown!... 4.5

211437251853627083cc668.jpg

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• shocker98

20

• Giero

7

• xYoohas

4

• Mr. Ghost

4

Top użytkownicy w tym temacie

Dzięki za komentarze gierobak i backayrdownia! A co do ostatniego komentarza, o ile ocenę gali pozostawiam całkowicie Twojej ocenia, o tyle niestety nie spodobało mi się, że próbujesz mi niektóre rzeczy narzucać. To jak prowadzę Cenę jest sprawą bookera, czyli mnie. I to, czy będzie wygrywał czy też przegrywał również zależy ode mnie. Dlatego bardzo Cię proszę, abyś w storyline'y się nie mieszał, bo mam wszystko zaplanowane. Niestety przez to Twój komentarz przybiera bardziej formę hejtu, niż opinii... A szkoda.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/raw39_Kopie.jpg

06.01.2014

Witam na pierwszym Raw w nowym roku! Zanim jednak przejdziemy do oficjalnej części Show, przypomnijmy co wydarzyło się kilka dni temu, na SmackDown!

- John Cena na początku kłócił się z Brayem Wyattem. Ostatecznie doszło do walki Ceny z Harperem, którą przy pomocy rodzinki wygrał ten drugi. Wyacci chcieli dokończyć dzieła zniszczenia w czwórkę, ale ostatecznie na pomoc Mistrzowi przyszli bracia Uso.

- W walce Tag Teamowej Alberto Del Rio oraz Dolph Ziggler przegrali z Sin Carą i Reyem Mysterio.

- Kane ostrzega Brada Maddoxa, żeby zaczął się bardziej starać na stanowisku Generalnego Managera.

- W solowej walce Antonio Cesaro pokonał Goldusta.

- Brad Maddox ogłosił, iż Main Eventem będzie starcie braci Uso w drużynie z Johnem Ceną, a Wyatt Family, bez Braya.

- W walce o pas Interkontynentalny Big E Langston pokonał Davida Otungę, tym samym zatrzymując pas.

- Doszło do małej konfrontacji pomiędzy CM Punkiem a The Shield.

- W walce wieczoru Daniel Bryan, Eric Rowan oraz Luke Harper pokonali braci Uso oraz Johna Cenę.

Pora na Raw!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2583/Brad_Maddox_7_GD.jpg

Brad Maddox: Witam na Raw! Royal Rumble coraz bliżej. Na tym prestiżowym PPV oprócz 30-osobowego Royal Rumble Matchu dostaniemy także między innymi walkę i pas Wagi Ciężkiej czy pas WWE. Ale to nie wszystko! By zwiększyć prestiż tego PPV, dostaniemy na nim także pojedynek o pasy Tag Team! Jednak tu pojawia się problem, jaki Tag Team będzie rywalem dla obecnych mistrzów? Aby odpowiedzieć na to pytanie, zorganizowałem Turniej Tag Team! 8 Tag Teamów będzie walczyć w turnieju. A zwycięzca całego turnieju zawalczy o pasy na Royal Rumble! Panie i panowie, pora na pierwsze starcie!

Brad Maddox opuszcza ring, a tymczasem wybrzmiewa muzyka Rybacka...

Quarter-final of Tag Team Tournament for #1 Contenders for Tag Team Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/ryback_12_unconquerable.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/curtisaxel1_wfmashupz.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3866/sinsterio_2.png

Rybaxel vs Reycara

Zaczęli Sin Cara oraz Curtis Axel. Klincz wygrywa Axel i zaczyna prowadzić pojedynek. Jednak Sin Cara kontruje jedną z akcji Michaela w narożniku i zaczyna okładać rywala seriami kopnięć, a następnie piękny Corner Splash. Curtis ledwo trzyma się na nogach, tymczasem Sin Cara melduje się na narożniku, a następnie skacze w kierunku Axela i wieńczy wszystko pięknym Torando DDT! Przypięcie, ledwo 2 count. Sin Cara chwyta rywala za głowę i idzie z nim w kierunku narożnika, Curtis jednak w końcu ucieka od Sin Cary i popycha go w kierunku narożnika. Cara ląduje głową w narożniku, ale Mysterio go klepie i jest zmiana. Curtis jednak jakby na złość Luchadorowi robi zmianę z Rybackiem. Big Hungry wchodzi do ringu, uśmiecha się, wykrzykuje słowo "Stupid" i biegnie na Mysteria. Ten jednak robi unik, jak zawodowiec unikający byka. Rybackowi niezbyt się to spodobało, więc rusza drugi raz, ale tym razem kończy się to boleśniej - Mysterio robi unik i wyrzuca osiłka z ringu. Curtis Axel przekazuje jakieś porady Rybackowi i ten po pewnej chwili wraca do ringu. Ryback próbuje rozpocząć klincz z przeciwnikiem, ten jednak rozsądnie nie zamierza tego zrobić. Big Hungry po raz kolejny się zdenerwował i rusza na byłego Mistrza Świata Wagi Ciężkiej. Mysterio się odsuwa i Ryback ląduje w narożniku, a następnie inkasuje dużą dawkę ciosów. Ryback zamroczony krąży po ringu, tymczasem Mr. 619 odbija się od lin, ale następnie nadziewa się na piekielnie mocnego Clothesline'a! Przypięcie, 1...2 Kickout! Ryback zdenerwowany, że jeszcze nie zakończył się ten pojedynek chwyta Mysteria i wykonuje mu trzy Powerbomby, jeden za drugim. Kolejne przypięcie i znowu 2 count. Skip widocznie wyprowadzony z równowagi czeka na przeciwnika w narożniku i pokazuje,że nadchodzi potężny, stylowy dla Rybacka, Clothesline. Mysterio w końcu się podnosi, ale robi unik! Sheffield ląduje w narożniku, odbija się i inkasuje Hurricaranę prosto na liny! Mysterio pokazuje, że nadchodzi 619. Rey odbija się od lin, ale do ringu wbiega Curtis Axel i aplikuje on Zamaskowanemu Big Bot! Natychmiastowo do ringu wbiega Sin Cara i Dropkickiem wyrzuca Axela z ringu. Meksykanin jednak po tej akcji nadział się na Clothesline od Rybacka, którzy wyrzucił go z ringu. Były członek Nexus patrzy na leżącego poza ringiem Sin Carę, tymczasem podnosi się Mysterio, Big Hungry natychmiastowo próbuje poczęstować go wcześniej nieudanym Clothesline'm, ale po raz kolejny nie trafia! Mysterio wykonuje Drop To Hold i Ryback ląduje na linach, po czym inkasuje 619! Ryback krąży zamroczony po ringu, a Mysteria dokańcza dzieła zniszczenia pięknym Crossbody z lin. Przypięcie, 1...2... Axel przerywa w ostatniej chwili, po czym kopie Mysteria w głowę. Sędzia nakazuje byłemu Mistrzowi Interkontynentalnemu opuszczenie ringu. Curtis stosuje się do polecenia, ale po chwili wraca, gdyż Ryback robi zmianę. Curtis rusza z Big Botem na Mysteria, ale ten robi unik i but Axela ląduje na twarzy Sin Cary, który dopiero co pojawił się przy narożniku! Tym czasem Roll-Up od Reya, znowu w ostatniej chwili przerywa Ryback! Mysterio zajmuje się teraz Rybackiem, co natychmiastowo wykorzystuje Axel, który tylko czeka na pana 619. Rey odwraca się, inkasuje kopniaka w brzuch, a następnie zostaje poczęstowany przez Axela Hangman's Facebuster'em. Przypięcie, 3 count.

Winners - Rybaxel

Ryback i Curtis Axel cieszą się ze zwycięstwa, gdyż awansują do półfinału. Możliwe, że to oni zawalczą na Royal Rumble o pasy Tag Team.

---

"Przypomnienie wydarzeń z TLC, gdzie to Ryback zaatakował Big Showa z zaskoczenia, tym samym kontuzjując go. Tydzień później do sali w szpitalu, gdzie leży Big Show wkrada się Ryback, którzy wywraca do góry nogami łóżko z Big Showem, a następnie zrzuca na niego szafkę oraz kroplówkę. To wszystko powoduje pogłębienie kontuzji Big Showa."

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_84_GD.jpg

W ringu z mikrofonem jest CM Punk.

CM Punk: Jestem już tutaj 8 lat. 8 lat wchodzę do tego ringu i zdążyłem każdemu udowodnić, że jestem Best In The World. Zdążyłem dwa razy zostać panem Money In The Bank. Byłem mistrzem ECW, rosteru którego już nie ma. Byłem Mistrzem Interkontynentalnym oraz Mistrzem Tag Teamów. Trzykrotnie zostałem Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej oraz dwukrotnie Mistrzem WWE. Jestem Best In The World i to prawda, że biorę sobie urlop kiedy tylko chce. Nikt nie może się do mnie przyczepić! Każdy kto wejdzie do ringu i nakaże mi z niego wyjść, to ja za nic nie wyjdę. Będę stał dopóki nie użyje siły! Robię wszystko po swojemu. A trzej z Shield, jeśli nakażą mi nie wchodzić im w drogę, to niech wiedzą, że będę robił na przekór. Zawsze będę im wchodził w drogę i w końcu doprowadzę do ich rozpadu! Czekam na was. Chodźcie, zniszczcie mnie we trzech. Pokażcie swoją siłę, która przez te 13 miesięcy każdemu się już znudziła!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/batista_standing_full_by_timinater94.jpg

"I walk Alone" i na rampie pojawia się Batista. Wolnym krokiem zmierza do ringu trzymając mikrofon w ręku.

CM Punk: A ty czego tu szukasz?

Batista: Spokojnie Punku, jesteśmy po tej samej stronie.

CM Punk: Nie, nie jesteśmy. To, że tydzień temu walczyliśmy razem nie znaczy, że od razu jesteśmy sojusznikami. Życie mnie nauczyło, że nie warto nikomu ufać.

Batista: Nie wiem jakie masz na mój temat zdanie i szczerze nie interesuje mnie to. Tydzień temu zmierzyliśmy się z Shield i udowodniliśmy, że nie są już tak silną grupą. Dobrze mówisz, oni się już znudzili.

CM Punk: Cieszy mnie, że też posiadasz niechęć do nich, ale chcę to sam załatwić. Ja kontra ich trzech.

Batista: No to przykro mi, ale...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4428/The_Shield_CutByJess_19February2014.jpg

"Sierra, Hotel, India, Echo, Lima, Delta. Shield" The Shield na drodze do ringu!

Zawodnicy otaczają ring, Dean Ambrose zabiera mikrofon, staje na krawędzi ringu. Ma zamiar coś mówić, ale nagle cała trójka wkracza do ringu i atakuje Punka oraz Batistę. Tarcza radzi sobie z rywalami i wyrzuca ich z ringu.

Dean Ambrose: Punk chciałeś walczyć z nami trzema? We dwóch sobie nie daliście rady!

Punk i Batista spojrzeli na siebie, po czym wracają do ringu i znowu mamy brawl!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2583/Brad_Maddox_6_GD.jpg

Brad Maddox wkracza na arenę!

Brad Maddox: Stop! Stop! Stop! Macie natychmiastowo przestać! Nie mam zamiaru tolerować brawli na moim Show! I nie obchodzi mnie co o tym myślicie! Punk, ty nie dostaniesz walki jeden na trzech, nie mam zamiaru po raz kolejny oglądać pogromu. Ustalam, iż dzisiejszego wieczoru wszyscy członkowie Shield zawalczą, ale w solowych pojedynkach. CM Punk zmierzy się z Deanem Ambrosem już za chwilę. Batista zawalczy z Romanem Reingsem. Natomiast dla Ciebie Seth mam niespodziankę, szykuj się. Pora na walkę Punk kontra Ambrose. Aaa, jeszcze jedno. Podczas walk zawodników Shield, nie może nikt być przy ringu.

Ta decyzja członkom Shield wyraźnie się nie spodobała, ale jednak musieli się z nią pogodzić.

---

Reklamy...

Singles Non Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/2860_CM_Punk.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/3092_Dean_Ambrose.jpg

CM Punk vs United States Champion Dean Ambrose

Gong rozbrzmiał i rozpoczęła się druga walka dzisiejszego wieczoru. Walkę rozpoczął klincz, Dean jednak zaczyna kopać swego przeciwnika i szybko wysyła go w liny. Punker jednak po odbiciu od lin zrobił unik i wykonał tradycyjny Neckbreaker. Ambrose natychmiastowo się podnosi, ale inkasuje cios w brzuch. Dean zniga się, CM odbija się od lin, ale nadziewa się na Big Bota. Przypięcie, 1 count. Ambrose rzuca się na Punka i okłada go ciosami, Straight Edge Warrior jednak chwyta się liny, przez co sędzia jest zmuszony przerwać atak Ambrose'a. Dean dyskutuje z sędzią, co wykorzystuje były Mistrz WWE częstując rywala Shoulder Tackle'm. Ambrose pada na matę, natomiast Punk czeka na niego. Dean się podnosi, próba High Kicku od Punka, ale Ambrose zrobił unik, po czym natychmiastowo się podniósł chwytając nogę rywala w ręce. CM teraz odbija się na jednej nodze, ale jednak postanawia wykonać ryzykowną akcję i nogą którą stoi wyskakuje i kopie w powietrzu Ambrose'a w głowę! Mistrz Stanów Zjednoczonych pada na ring i jest przypięcie, ale 2 count. Punk nie wierzy, że Ambrose zdołał odkopać. Były Mistrz WWE po kilku chwilach spędzonych na linach odwraca się w stronę wstającego Ambrose'a. CM częstuje go kilkoma ciosami, jednak Dean w końcu odpłaca się rywalowi i zaciąga go do narożnika. Ambrose częstuje Punka ciosami w głowę. Straight Edge Warrior jednak niczym niezniszczalny po każdym ciosie wraca do prawowitej postawy i nie daje się pokonać. Ambrose w końcu bierze rozbieg, próba Corner Splashu, ale Brooks robi unik! Członek Shield trafia na narożnik, odbija się i zamroczony krąży po ringu. Natychmiastowo wykorzystuje to Punk który melduje się na narożniku, po chwili skacze na Ambrose'a, w powietrzu wykonuje mu Bulldog tak, że lądując na ziemi zapina mu Anaconda Vise! Niesamowicie efektowna akcja! Dean po niesamowitej dawce bólu i utracie tlenu zdołał w końcu doczołgać się do lin. Sędzia nakazuje Philowi zaprzestać akcji i ten po kilku chwilach przerywa. Punk opiera się o liny i uśmiecha się dostrzegając kątem oka wstającego Ambrose'a. Dean się podnosi, ale momentalnie wita się się z podłożem po High Kicku! Brooks jednak jeszcze nie kończy, wychodzi na narożnik i wykonuje tradycyjny Flying Elbow Drop! Przypięcie, 1...2... Ambrose odkopuje! Dean pokazuje wolę walki. Jednak CM Punk wykonuje gest, który zwiastuje Go To Sleep. Dean wyniesiony, ale wydostaje się z rąk Punka i popycha go na narożnik. Phil jednak panuje nad sytuacją i chwilę później unika Corner Splashu, po czym wynosi Ambrose'a i wykonuje mu Go To Sleep! 1...2...3!

Winner via pinfall - CM Punk

Punk świętuje zwycięstwo, wtem jednak z publiczności wyłania się Seth Rollins. Seth wbiega do ringu, ale Punk nie zamierza walczyć z Rollinsem i ucieka z ringu, po czym na rampie pokazuje, że to on wygrał.

---

Josh Mathews i jego gość...

Josh Mathews: Witam państwa, moim dzisiejszym gościem jest Mistrz WWE - Randy Orton. Randy, wciąż nie wiemy z kim zawalczysz na Royal Rumble. Jednak ostatnio masz na pieńku z Batistą, czy to może zwiastować wasz pojedynek?

Randy Orton: Josh, zacznijmy od jednej stanowczej rzeczy. Mogę w ogóle nie bronic pasa, a wejść do Royal Rumble Matchu i tam zwyciężyć. Tym samym stanę się pretendentem do pasa Wagi Ciężkiej i na WrestleManii zostanę Mistrzem WWE Wagi Ciężkiej. A co do Batisty to nie zasłużył on sobie na miano pretendenta. Nie wygrał żadnej walki o to miano.

Josh Mathews: No tak, ale czy nie czujesz potrzeby pokonania go, by udowodnić, że jesteś lepszy?

Randy Orton: Ja, ty, Triple H, wszyscy na tej arenie i wszyscy przed telewizorami wiedzą, że jestem lepszy. Nie muszę nic udowadniać.

Josh Mathews: Randy, dziś zawalczysz z dwoma przeciwnikami w Handicap Matchu. Czy nie uważasz to za niesprawiedliwe?

Randy Orton: Nie, z chęcią skopie dupy tej dwójce.

Josh Mathews: Dzięki za wywiad.

---

W ringu jest już Seth Rollins, czeka on na swojego rywala. Kim on będzie? Wybrzmiewa "Nas & Damian Marley - Strong Will Continue" a na titatronie zaczyna wyświetlać się napis Mason Ryan, a później jego video entrance. Po chwili na rampie pojawia się Mason Ryan! Publiczność reaguje mieszanie. W każdym razie Seth Rollins nie jest zbytnio zadowolony z rywala, z którym musi się zmierzyć.

Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins_CutByJess15Feb2013.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2338/Mason_Ryan_CutOut_Jess-x_2.jpg

Seth Rollins vs Mason Ryan

Rozbrzmiał gong. Zawodnicy spojrzeli na siebie i zaczęli krążyć po ringu nie zmieniając odległości między sobą. W końcu Ryan zaczął zmniejszać dystans, ale nagle Rollins rzuca się na Ryana, ale ten chwyta go w powietrzu! Mason trzyma Rollinsa i rzuca nim o ziemię, po czym tam rozpoczyna atak. Seth inkasuje potężną dawkę ciosów od umięśnionego zawodnika. W końcu Mason puszcza przeciwnika, a ten opuszcza ring. Seth przy buczeniu publiczności trzyma się za twarz i po chwili wraca do ringu. Zawodnicy natychmiastowo przechodzą do klinczu, Rollins kopie Ryana w nogę, przez co Mason traci równowagę. Wykorzystuje to natychmiastowo Rollins, który zapina Masonowi headlock. Walijczyk jednak nie miał problemów z wyjściem z dźwigni i odpycha Rollinsa na liny. Seth odbija się i natychmiastowo zostaje wyniesiony przez Ryana pod Samoan Drop i... jest! Przypięcie, ale 2 count. Mason nie kończy natarcie, lecz rzuca Rollinsa w narożnik i po chwili dobija go takim Corner Spearem. Ryan kilka razy wjeżdża barkiem w byłego Mistrza Tag Teamów, po czym przestaje. Rollins ledwo trzyma się na nogach i inkasuje dodatkowo Gorilla Press. Ryan udaje się do narożnika, zaczesuje rękami włosy do tyłu i czeka na przeciwnika. Seth się podnosi ale natychmiastowo inkasuje Spear od byłego członka Nexus! Mason jednak na tym nie konczy, gdyż czeka jeszcze na rywala. Rollins po kilku chwilach się podnosi, ale zostaje natychmiastowo wyniesiony w stylu Batisty i... Batista Bomb od Ryana! Rollins nie miał prawa się podnieść i Ryan uzyskał pinfall.

Winner via pinfall - Mason Ryan

Publiczność nie wie jak reagować na zwycięstwo byłego członka Nexus. Tymczasem kamera pokazuje nam stojących gdzieś w trybunach Ambrose'a oraz Reingsa, którzy są wyraźnie przejęci, tym co przed momentem się stało.

---

Jesteśmy w szatni Johna Ceny. John patrzy na tytuły które zdobył i kładzie obok nich pas Mistrza Świata Wagi Ciężkiej. Cena odwraca się, a w drzwiach stoją Luke Harper oraz Eric Rowan. John szybko zabiera krzesełko i czeka na swoich rywali. W końcu Harper i Rowan rzucają się na niego, jednak John przy pomocy krzesełka radzi sobie z dwójką atakujących. Jednak nagle Cena inkasuje Busaiku Knee od wbiegającego Bryana! Daniel patrzy na swego rywala, natomiast w drzwiach stoi już Bray Wyatt, który przyklaskuje swemu podopiecznemu i mówi, że wykonał dobrą robotę.

---

Promo Royal Rumble.

2-on-1 Handicap Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/2739_R-Truth.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/870/Xavier_Woods_3_CutOut_Jess-x.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/Randy_Orton_3_CutByJess_23August2013.jpg

R-Truth & Xavier Woods vs WWE Champion Randy Orton

Gong zabrzmiał, a w ringu R-Truth i Randy Orton. Prawda od razu rzuca się na Mistrza WWE, ten jednak bez problemu robi unik i rzuca Trutha w narożnik. Tam Randy rozpoczyna atak pięściami, nogami, aż sędzia musi go odciągnąć. Orton odchodzi, a następnie wykonuje rywalowi Corner Clothesline. Były członek R-Boom ledwo trzyma się na nogach, a dodatkowo zostaje powalony tradycyjnym Powerslamem od Ortona. Master of RKO pokazuje Woodsowi, że to właśnie Viper rządzi w ringu. R-Truth w końcu się podnosi, Orton próbuje go powalić Clothesline'm, ale Ron robi unik, a następnie wykonuje przeciwnikowi cios w brzuch! Randy zgina się, Truth robi zmianę z Woodsem. Xavier próbuje wykorzystać niekorzystną sytuację Ortona atakiem z narożnika, ale okazuje się, że Apex Predator cały czas symulował i w powietrzu powala przeciwnika Dropkickiem! Przypięcie, 1...2. Kickout! Killings wykrzykuje coś w stronę Ortona, Randy jednak odwraca się plecami do Trutha, a następnie znowu się odwraca i częstuje byłego Mistrza Stanów Zjednoczonych ciosem w twarz! R-Truth wypada z ringu, natomiast Woods próbuje zaatakować Ortona, Legend Killer jednak robi unik! Xavier wypada za liny, ale jednak utrzymuje się w ringu. Były Mistrz Wagi Ciężkiej natychmiastowo to wykorzystuje aplikując przeciwnikowi DDT z lin. Randy rzuca się na matę i pokazuje, że nadchodzi RKO, ale nagle z ringu za nogi wyciąga go Xavier Woods! Viper zdenerwowany natychmiast aplikuje mu RKO! Randy patrzy na leżącego przeciwnika, ale nagle Xavier Woods odbija się od lin i wykonuje Suicide Dive za ring! Prosto na Ortona! Teraz cała trójka zawodników leży poza ringiem. Sędzia zaczyna liczyć. Pierwszy podnosi się Xavier Woods, który wrzuca Ortona do ringu. Następnie czarnoskóry zawodnik pomaga wstać swojemu Tag Team Partnerowi. Woods wchodzi do ringu, ale natychmiastowo inkasuje RKO! Przypięcie, 1...2... ale R-Truth w ostatniej chwili przerywa pin! Randy Orton jest tym niesamowicie zdenerwowany, więc wykonuje Killingsowi drugie RKO! Ron aż wypada z ringu. Xavier Woods tymczasem powoli się podnosi, ale natychmiastowo Orton wykonuje mu Punt Kick! Przypięcie, 3 count.

Winner via pinfall - Randy Orton

Randy zabiera swój pas Mistrza WWE i przy buczeniu publiczności opuszcza arenę.

---

"Już w piątek na SmackDown czeka nas wieczór pełen emocji! W kolejnym ćwierćfinale turnieju o miano pretendentów do pasów Tag Team bracia Uso zmierzą się z Lukiem Harperem oraz Ericem Rowanem! A więc czeka nas powtórka z TLC! Dostaniemy także walkę powracającego po przerwie Damiena Sandowa. Pan Money In The Bank zmierzy się z Kofim Kingstonem!"

Main Event: Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/Roman_Reigns_2_CutByJess_06March2014.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/batista_16.jpg

Roman Reings vs Batista

Rozpoczął się pojedynek, publiczność była wyraźnie podekscytowana tą walką. Zawodnicy chwilę patrzyli sobie w oczy, po czym przeszli do klinczu, Batiście udało zapiąć się boczny Headlock, ale Reings zdołał wyjść z dźwigni i rozpoczyna serię kopnięć. Reings teraz dominuje w ringu. Roman rzuca przeciwnika w liny, Batista odbija się i inkasuje Clothesline. Przypięcie, ale sędzia nie doliczył nawet do 1. Roman podnosi swego przeciwnika, próbuje go wynieść pod Suplex, ale Dave nie daje wykonać Reingsowi tej akcji. Kolejna próba, ale tym razem Batista już na dobre wyszedł spod dominacji Reingsa i aplikuje mu Clothesline. Roman podnosi się, ale momentalnie inkasuje kolejny Clothesline! Reings znowu się podnosi, ale tym razem trafia pod Backbreaker! Samoańczyk pokazuje wolę walki i po raz kolejny wstaje, ale tym razem inkasuje potężnego Big Bota! Przypięcie, 1...2 Kickout! Batista opiera się na linach w geście zmęczenia i niezadowolenia, że jeszcze nie wygrał. Członek The Shield w tym czasie zdołał się podnieść i próbuje zaatakować Batistę, ten jednak robi unik i Reings wypada z ringu! Animal również opuszcza ring i mocno popycha Reingsa na barykadę. Roman zwija się z bólu, natomiast Batista podnosi go i chwyta pod ramię. "Zwierzak" pokazuje Reingsowi na schody, jakby w geście, że Roman zaraz tam wyląduje. Próba Irish Whipu od Batisty na schodki, ale kontra! Irish Whip od Reingsa i to Batista ląduje w schodkach! Dave zwija się z bólu, natomiast Roman pokazuje gest, że nadchodzi Supermen Punch. Były Mistrz WWE się podnosi, natomiast Reings biegnie na niego, przeskakuje rozwalone schody i wykonuje z niesamowitą siłą Supermen Punch! Reings wraca do ringu, natomiast sędzia jest już przy sześciu. Siedem, Batista nadal leży. Osiem, Batista zaczyna się podnosić. Dziewięć, Batista wstaje. Już miało być dziesięć, ale Dave zdołał wrócić do kwadratowego pierścienia! Batista wstaje, ale natychmiastowo inkasuje Spear! Przypięcie, 1...2.. ale Batista kładzie rękę na linie i sędzia to zauważył! Reings zdenerwowany, że jeszcze nie wygrał udaje się do narożnika i tam przez krzyk wyraża swoją agresję. Roman pokazuje, że nadchodzi kolejny Spear. Batista wstaje i również rusza na Reingsa! Obaj wykonują w tym samym czasie Spear i uderzają się w powietrzu! Zawodnicy leżą teraz na podłożu ledwo przytomni! Sędzia rozpoczyna liczenie. W końcu zawodnicy zaczynają się podnosić. Pierwszy wstaje mniej obity Reings. Chwyta on za głowę Batistę i rzuca go w liny. Dave odbija się, unika Clothesline'u i częstuje przeciwnika Spinebusterem! Animal pokazuje, że nadchodzi Batista Bomb, ale wtem na rampie pojawia się Randy Orton z mikrofonem!

Randy Orton: Wow, cóż za efektowny pojedynek. Ale widzę "Zwierzaku", że trochę brakuje kondycji. Wyraźnie widać na Twojej twarzy zmęczenie, tak jakbyś miał się zaraz przewrócić. Czyżby Roman Reings był dla Ciebie zbyt trudnym przeciwnikiem? I powiedz mi, jak ty chcesz ze mną walczyć na Royal Rumble? Przecież ja Cię tam zniszczę. Batista, lepiej daj sobie spokój z karierą w WWE i odejdź. A Twój nieudany powrót odejdzie w zapomnienie.

Batista jednak w swoim tradycyjnym stylu daje "łapkę w dół" i odwraca się stronę Reingsa. Roman jednak już wypoczęty czekał na rywala i aplikuje mu Spear! Spear dla Batisty! Przypięcie, 1...2...3!

Winner via pinfall - Roman Reings

Wybrzmiewa Theme Song The Shield i Reings stoi nad pokonanym Batistą. Nagle z trybun wyłaniają się Seth Rollins i Dean Ambrose. Reings wyrzuca Batistę z ringu, natomiast Ambrose i Rollins próbują go podnieść w celu wykonania Triple Powerbomb na stół. Batista jednak nie daje się i atakuje Ambrose'a oraz Rollinsa! Seth ląduje na schodach, natomiast Ambrose zainkasował Spinebuster na barykadę. Wtem Batistę atakuje Roman Reings, jednak i z nim radzi sobie Batista. Dave wychodzi z Samoańczykiem na stół komentatorski, w celu wykonania Batista Bomb, jednak nagle zza pleców Batistę atakuje Randy Orton. Mistrz WWE ratuje z opresji Romana Reingsa, a następnie wykonuje Batiście RKO na stole komentatorskim! Mistrz WWE zabiera swój pas i wznosi go do góry nad nieprzytomnym Batistą. I takim akcentem Raw schodzi anteny.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1017/wwe_bn_cutby_lewis0214.png

:arrow: Wyniki Main Event:

1. Kofi Kingston def. Jinder Mahal

2. Fandango def. Justin Gabriel

3. Goldust & Cody Rhodes def. PrimeTime Players

:arrow: Na WrestleManii XXX mamy obejrzeć 10 pojedynków + Pre-Show. Jako iż jest to historyczna WrestleMania, to WWE chce nas uraczyć tak dużą dawką pojedynków. Pewne jest, iż na tej WrestleManii nie zobaczymy The Rocka, który dostał rolę w nowym filmie. Dodatkowo WWE nie miało planów dla Peoples Championa. Natomiast mówi się, że w zamian dostaniemy zawodnika mniej więcej o podobnych osiągnięciach, którego w WWE nie było od dawna.

Fajne diary o dablju dablju i:

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=419110

"Look in my eyes, what do you see?"

1221692335316239be3243.jpg

Na początku przepraszam że nie komentowałem twojego diary, ale jak może zauważyłeś nie komentowałem żadnego diary :D Ale ty w szczególności zasługujesz na zapoznanie się z twoją pracą, komentujesz każdy mój odcinek i bardzo to doceniam.

Galę otwiera Madoxx i mamy turniej o pretendenta do pasów TT. Z doświadczenia wiem że ciężko jest napisać ciekawy storyline z turniejem o jakikolwiek z pasów, dlatego tym bardziej trzymam za ciebie kciuki, pierwszą walkę wygrał Ryback i Axel po dobrej walce, chociaż przyznam szczerze że liczyłem na Reya i Sina. Początek na lekki +.

Punk wymienia swoje osiągnięcia, zawsze wygląda to dobrze i nie inaczej było w tym przypadku. Lekkie spięcie z Batistą, a potem brawl z Shield. Nie wiem dlaczego, ale nie mogłem się wczuć w ten segment. Patrząc na każdą wypowiedź z osobna wygląda to przyzwoicie, ale po sklejeniu coś nie gra. Mam nadzieję że czujesz o co chodzi, bo nie umiem tego opisać dokładniej :D Powiedzmy że segment oceniam na neutralny, ani +, ani -.

Punk wygrywa z Ambrose. Coś się zaczyna dziać, ale mam nadzeję że nie doprowadzi to do rozpadu Shield. Kolejna dobra walka na RAW.

Wywiad z Ortonem. Podbudowa jego pozycji, nawet nieźle to wyszło. Ciężko się wypowiedzieć dokładniej, bo segment trochę krótki, powiedzmy że walki na tej tygodniówce toją na wyższym poziome niż segmenty ;) Czasami musisz się zatrzymać przy pisaniu, popatrzeć na to co napisałeś, może coś dodać, może coś poprawić i powinno być lepiej :)

Kolejna przegrana członka Shield... co się dzieje? I to z Ryanem? Potwierdzam to co powiedziałem pod walką Punka, zaczyna się robić ciekawie :D Czekam na kolejne odcinki, to na pewno, ale przede mną jeszcze kawałek tego odcinka, może coś się wyjaśni :)

Atak na Johna, Cena poradził sobie z 2 rywalami, ale Bryan go wykończył, to pokazuje jaka jest hierarcha u Wyattów. No nic zobaczymy co z tego wyniknie.

A więc to są ci przeciwnicy dla Randala? :D Myślałem że potrwa to dłużej, a tutaj mistrz ma lekkie problemy. Jednak wygrana to wygrana, mistrz wygrał tak jak powinno być. Jeszcze jedna dobra walka.

W końcu wygrana Shield! Po interwencji Ortona, ale zawsze. No i wydarzenia po walce... To już nie to samo Shield, mają problemy z Batitą, ale pojawia się Randy i jest OK.

Podsumowując, walki OK, segmenty troszeczkę gorzej ale nie ma tragedii. W skali szkolnej oceniam na 3+/4-. Powodzenia w dalszym pisaniu.

Dzięki Yoohas za komentarz. Otrzymanie takiego komentarza od jednego z najlepszych, o ile nie najlepszego bookera na tym forum, zdecydowanie mnie podbudowało. Staram się ulepszać moje diary, a Twoje uwagi na pewno wezmę sobie do "serca" :D

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1016/SmackDown_05.jpg

10.01.2014

Witam na WWE SmackDown! Niebieska tygodniówka jest kolejną, na drodze do Royal Rumble PPV! Ale zanim przejdziemy do oficjalnej części gali przypomnijmy, co wydarzyło się na Raw:

- Brad Maddox ogłosił, iż na Royal Rumble dostaniemy walkę o pasy Tag Team, a pretendentami będzie drużyna, która zwycięży turniej. W pierwszej walce turnieju Rybaxel pokonali team złożony z Reya Mysterio i Sin Cary.

- CM Punk wygłosił przemowę na temat Shield, ale przerwał mu Batista. Dave również miał coś do Tarczy, co niezbyt spodobało się Punkowi. Zawodnikom ostatecznie przerwało same The Shield. Wywiązał się brawl, z którego ostatecznie wynikły trzy walki ogłoszone przez Brada Maddoxa.

- W Non Title Matchu CM Punk pokonał Mistrza Stanów Zjednoczonych - Deana Ambrose'a.

- Orton w wywiadzie powiedział, że Batista nie może mu zagrozić i nie jest godzien walki o pas.

- Tymczasem w kolejnej walce Seth Rollins zawalczył z powracającym do głównego rosteru Masonem Ryanem. Ryan pokonał członka Shield po Batista Bomb.

- Cena w szatni został zaatakowany przez Wyatt Family. Ostatecznie znokautował go Daniel Bryan.

- W walce Handicapowej Mistrz WWE Randy Orton pokonał R-Trutha i Xaviera Woodsa

- Walką wieczoru było starcie Romana Reingsa z Batistą. Dave w czasie walki został rozproszony przez Ortona, przez co przegrał walkę. Po starciu doszło do brawlu. Batista poradził sobie z The Shield, ale ostatecznie na sam koniec zainkasował RKO od Ortona na stół komentatorski.

A tymczasem pora przejść na SmackDown!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4428/sheild_3_unconquerable.jpg

SmackDown otwierają The Shield.

Dean Ambrose: To co wydarzyło się w poniedziałek na Raw woła o pomstę do nieba. Przegraliśmy, przegraliśmy. Czy to był CM Punk, Mason Ryan czy Batista. Nie ważne, ważne, że nie pokazaliśmy tego, co pokazywaliśmy przez ostatnie miesiące, czyli dominacji.

Roman Reings: Przepraszam Cię Dean, ale ja swoją walkę wygrałem.

Dean Ambrose: Proszę Cię Roman, z tym drewnem Batistą każdy by wygrał.

Roman Reings: Czyli co, wątpisz w moje umiejętności?

Dean Ambrose: Tego nie powiedziałem.

Roman Reings: Ale zasugerowałeś.

Seth Rollins: Hej! Pogięło was?! To, czy jeden wygrał swą walkę, a drugi przegrał niczego nie zmienia. Po walce Romana Batista zniszczył każdego z nas! Pokażmy mu, kto tu rządzi. Jesteśmy The Shield!

Seth wychodzi z inicjatywą jako pierwszy, wyciąga rękę i zaciska pięść. Po chwili dołącza do niego Ambrose. Teraz ta dwójka patrzy na Reingsa, który również patrzy na swych Tag Team Partnerów, ale nagle próbuje opuścić ring! Wtem jednak na rampie pojawia się... Batista!

Batista: Tu chyba nie trzeba niczego komentować. Seth, powiedziałeś przed chwilą, że pokażecie mi kto tu rządzi. Serio? Nie jesteście już grupą. Nie jesteście już tym The Shield, którym byliście choćby w trakcie walki na TLC. Teraz jesteście tylko zlepioną trójką wrestlerów, w której rodzą się indywidualności. Pokazałem wam w poniedziałek, że już nie jesteście The Shield.

Dean Ambrose: Oj Batista. Może teraz my wypowiemy się o Tobie? 4 lata temu gdy odchodziłeś krytykowałeś politykę federacji. Krytykowałeś, bo przegrałeś wszystko co mogłeś z Johnem Ceną. Tak naprawdę Cena zniszczył Cię na WrestleManii, zniszczył Cię na Extreme Rules i zniszczył Cię na Over The Limit. A teraz co? Skończyła się kaska i postanowiłeś wrócić z podkulonym ogonkiem? Myślisz, że od razu dostaniesz walkę o pas? Nie, mój drogi. Dopóki my, The Shield jesteśmy w tej organizacji nie pozwolimy ci na nic. Będziesz miał znacznie trudniejszy żywot, niż Twój poprzednik, The Rock. Pamiętasz tego gościa? Wrócił do WWE, bo nie dostał żadnej roli. Reżyserzy i producenci zapomnieli o nim. Wrócił i od razu dostał pas WWE. Czy to było sprawiedliwe? Nie! Pas stracił 2 miesiące później i od tej pory go nie zobaczyliśmy. Wrócił do swych nędznych filmów. Teraz to my jesteśmy tu sprawiedliwością i każdy, kto się nam sprzeciwi spotka się z brutalnością ze strony Shield. Bo ja, Dean Ambrose, Seth Rollins oraz Roman Reings jesteśmy The Shield!

Roman Reings: Uwierz w The Shield.

Wybrzmiewa Theme Song Shield, już cała trójka wykonuje znany gest i patrzą na Batistę, który stoi zamurowany.

---

"Przypomnienie wydarzeń z poniedziałku, gdzie w pierwszym ćwierćfinale turnieju Tag Teamowego Rybaxel pokonali ReyCarę."

Quarter-final of Tag Team Tournament for #1 Contenders for Tag Team Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/theusos2_wfmashupz.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5225/The_Wyatt_Family_3_GD.jpg

The Usos vs Luke Harper & Eric Rowan (w./ Bray Wyatt & Daniel Bryan)

Zaczęli Jey oraz Luke. Zawodnicy rozpoczęli od klinczu, wygrał go lepiej umięśniony Harper, który od razu rozpoczął uderzanie przeciwnika na wszelkie możliwe sposoby. Jey wyraźnie słabnie, natomiast Harper obija go w nieoblężonym narożniku. Sędzia odciąga członka Wyatt Family, a ten po chwili wraca do Jey'a, jednak Uso zdołał chwilę wypocząć i dał sobie radę w narożniku z Lukiem. Harper inkasuje kopnięcia w kolano, po czym Jey ustawia nogę rywala na linie, bierze rozbieg i wykonuje Dropkick prosto w obolałą nogę! Harper pada na kolana, natomiast Jey go rzuca o matę i przypięcie, ale tylko 1 count. Jey od razu podnosi rywala i znowu częstuje go kopnięciami w obolałą nogę. Harper pada na kolana, Uso bierze mały rozbieg i próbuje kopnąć członka Wyatt Family prosto w głowę, ten jednak chwyta mu nogę, podnosi się, po czym podcina drugą nogę Jey'a tak, że ten pada na matę. Harper próbuje zaatakować rywala w parterze, ale ten broni się nogami. Luke nie zamierza się cackać z rywalem i robi zmianę. Rowan od razu biegnie w kierunku Jey'a, który już wstał, ale Uso elegancko robi "damski" szpagat, przez co Eric nie trafia a odbija się od lin. Harper po odbiciu biegnie wprost na Jey'a, ten jednak w świetnym stylu wykonuje Dropkick w nogi! Harper pada na matę. Zmiana. Jimmy wchodzi do ringu, a właściwie wbiega, ale natychmiastowo wykorzystał to Harper wykonując... Spinebuster znikąd! Przypięcie, ale Jimmy zdołał w ostatniej chwili odkopać. Jimmy natychmiastowo zostaje podniesiony za włosy, ale uderza Harpera w brzuch. Eric w końcu puszcza rywala, po czym inkasuje kolanko w głowę. Harper zamroczony odbija się, ale zostaje popchnięty na liny. Harper wolno odbija się po czym nagle aplikuje członkowi Usos Big Boota! Jimmy pada na matę jak rażony piorunem. Wtem jest zmiana i do ringu wchodzi Luke Harper. Natychmiastowo zaczyna on okopywać leżącego, a wszystko wieńczy Leg Dropem. Kolejne przypięcie, 1...2.. Kickout! Luke Harper nie zamierza czekać, wykonuje Irish Whip po czym częstuje jednego z braci potężnym Big Bootem! Jimmy leży ledwo przytomny, natomiast Harper pokazuje, że nadchodzi Discus Clothesline. W końcu Jimmy się podnosi, ale w porę o zagrożeniu ostrzega go Jey, przez co Jimmy zdołał zrobić unik, a Luke wylądował w narożniku! Harper totalnie zamroczony krąży po ringu, natomiast w szeregach braci Uso jest zmiana! Do ringu wchodzi Jey który od razu uzyskuje przewagę. Wtem poza ringiem Bray nakazuje Bryanowi, by w jakiś sposób pomógł swym "braciom". Daniel zbliża się do ringu, a wtem na arenę wbiega John Cena i od razu częstuje Clothesline'm, wstającego z fotela, Braya Wyatta. Po czym atakuje Daniela Bryana, nie dając mu okazji zainterweniować w to starcie. Rozpoczyna się brawl pomiędzy Johnem Ceną, a Brayem Wyattem. Harper i Rowan patrzą na to co się dzieje poza ringiem, wtem Jey Uso częstuje Rowana potężnym kopnięciem w głowę, przez co Eric ląduje poza kwadratowym pierścieniem. Ten "legalny" Luke odwraca się i również inkasuje kopnięcie w głowę, po czym zostaje przypięty. 1...2...3!

Winners via pinfall - The Usos

Cena poza ringiem toczy brawl z Wyattem. Natomiast Jey i Jimmy odbijają się lin, po czym wykonują Suicide Dive! Jey ląduje na Danielu Bryanie, natomiast Jimmy na Ericu Rowanie! Tymczasem Cena wygrywa brawl z Wyattem. Rozbrzmiewa Theme Song The Usos i bracia w towarzystwie Johna Ceny opuszczają arenę.

---

Renee Young i jej goście...

Renee Young: Witam państwa, moimi dzisiejszymi gośćmi są Mistrzowie Tag Teamów - Cody Rhodes i Goldust! Panowie, w pierwszych pojedynkach do dalszej części turnieju zakwalifikowali się Rybaxel oraz bracia Uso. Czy uważacie, że możecie z jednym z tych Tag Teamów stoczyć pojedynek o pasy na Royal Rumble?

Goldust: Tak. Wiemy, że obie te drużyny są silne. Dosyć niedawno broniliśmy pasów przeciwko Rybackowi oraz Curtisowi Axelowi i problemy były, ale udało się wygrać. Może dojść do rewanżu na Royal Rumble.

Cody Rhodes: Tak, ale nie zapominajmy, że są jeszcze inne drużyny. Każda z tych drużyn może stanowić dla nas realne zagrożenie, ale to my jesteśmy Mistrzami.

Renee Young: No właśnie, jesteście Mistrzami, ale nie jedynymi. Poza wami jeszcze 4 osoby w tej federacji mają pasy. Największe zamieszanie jest zdecydowanie wokół pasa WWE. Batista pozbawił szansy Ortona na podwójne Mistrzostwo, jakby chcąc wysłać mu oświadczenie, że chce walki o pas. Jednak Randy odmawia wyzwaniu Batisty, twierdząc że nie zasługuje na tę walkę. A wy co o tym sądzicie?

Cody Rhodes: Cóż, według mnie Randy boi się Batisty. Jestem pewien, że znaczna większość osób w tej federacji wie, że Randy zdobył pas w nieuczciwy sposób. Gdyby nie Triple H, to dziś Mistrzem prawdopodobnie byłby Daniel Bryan. Jeśli Orton byłby godzien pasa Mistrzowskiego WWE, to przyjąłby wyzwanie Batisty.

Do zgromadzonych dołącza Mistrz WWE - Randy Orton!

Randy Orton: Czy ja się przesłyszałem, czy ty mówiłeś, że ja się boje Batisty?

Cody Rhodes: Nie przesłyszałeś się. Nie zasługujesz na pas Mistrza WWE. Jesteś tchórzem, a my nie chcemy takiego Mistrza. Na TLC powinieneś stracić pas!

Randy Orton: Jestem Mistrzem WWE i zasługuję na to. Nikt nie może tego kwestionować, rozumiesz?!

Cody Rhodes: Tak? To udowodnij, że zasługujesz na ten pas.

Randy Orton: Nie będziesz miał wątpliwości po dzisiejszej walce, kiedy zainkasujesz RKO.

Cody Rhodes: Już nie mogę się doczekać.

Orton odchodzi...

---

Promo Royal Rumble

Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2338/masonryan_2012_brwanti.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/614/Drew_McIntyre_02_2.jpg

Mason Ryan vs Drew McIntyre (w./ HeathSlater & Jinder Mahal)

Gong rozbrzmiał. Zawodnicy spojrzeli na siebie, następnie McIntyre ruszył na rywala, ten jednak nie miał problemów żeby go odepchnąć. McIntyre pada na ziemię. Natychmiastowo się podnosi, ale Mason atakuje go niezliczoną ilością ciosów, po czym wpycha go w narożnik i tam dokłada kolejną dawkę ciosów. Mason wycofuje się z narożnika. Drew chwilę odpoczywa po czym rusza na Ryana. Walijczyk jednak bezproblemowo wynosi rywala w biegu i aplikuje Spinebuster! Potem chwycił McIntyre'a pod Batista Bomb, ale jednak walkę przerwali pozostali członkowie 3MB.

Winner via DQ - Mason Ryan

HeathSlater wskakuje Ryanowi na plecy, ale Mason natychmiastowo zrzuca go z pleców prosto na Jindera Mahala! Zawodnicy się podnoszą, ale od razu inkasują Clothesline, który wyrzuca ich z ringu. Nagle podnosi się McIntyre, atakuje on Ryana zza pleców. Mason jednak nie miał problemów by rozprawić się ze Szkotem i wszystko zwieńczyć wykonując Batista Bomb.

---

Reklamy...

Jesteśmy na Backstage'u, gdzie jest Brad Maddox. Rozmawia on z Kofim Kingstonem, po czym uśmiechnięty odsyła go. Nagle do Brada podchodzi Kane.

Brad Maddox: O, witaj Kane.

Kane: Brad, ostrzegałem Cię. Miałeś zapanować nad tym co się tutaj dzieje. Tymczasem dochodzi do kolejnego brawlu!

Brad Maddox: Kane, przez tyle lat byłeś aktywnym Wrestlerem. Walczyłeś przez kilkanaście lat na najwyższym poziomie i wiesz, że to jest nieodłączna część tego, czym WWE jest.

Kane: Ale to nie jest mój wymysł. Ja mam przekazać to, co powie Triple H. A on niewątpliwie chce, by na wszystkich tygodniówkach panował spokój.

Brad Maddox: Ech, spróbuje z nim pogadać.

Kane: Ale Triple H'a nie ma dziś w budynku. Hunter chce, byś uspokoił tarcia na linii Cena - Wyatt Family.

Kane odchodzi a kamera się urywa...

---

Singles Champion vs Champion Non Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/cody_rhodes_1_by_timinater94.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/orton-wwe_champ_by_cs.jpg

Tag Team Champion Cody Rhodes (w./ Goldust) vs WWE Champion Randy Orton

Walka rozpoczęta. Zawodnicy ruszyli na siebie i zaczęło się od klinczu. Randy uzyskał przewagę, zaczął nieregulaminowo przyduszać Cody'ego w narożniku, na co sędzia musiał zainterweniować. Sędzia odciąga Ortona, wtem z narożnika wychodzi Cody i biegnie wprost na Ortona, ale Mistrz WWE pokazał doświadczenie częstując rywala Clotheslinem. Rhodes natychmiastowo wstaje, ale inkasuje kolejnego Clothesline'a! "Dashing" znowu wstaje, próbuje uderzyć Ortona, ten jednak robi unik i odpycha Cody'ego na liny. Rhodes jednak zatrzymuje się na linach tym samym oszukując Apex Predatora, który już wykonał ruch pod tradycyjny Powerslam! Predator leży na podłożu, co wykorzystuje jego były podwładny w Legacy aplikując cios z nogi w głowę. Przypięcie, ale tylko 2 count. Zawodnicy wstają, Cody natychmiastowo chwyta rywala w Headlock, ale Randy'egmu udaje się przejść za plecy rywala, po czym odpycha go prosto na liny. Rhodes jednak wskakuje na liny, po czym odbija się od nich i aplikuje Ortonowi cios w powietrzu z nogi! Przypięcie, 1...2.. Kickout! Cody jednak pozostaje w parterze i uderza kilka razy Vipera. Następnie wstaje, odbija się od lin, ale pod nogami prześlizguje mu się Orton. Cody odbija się od przeciwległych lin i inkasuje tradycyjny "Ortonowski" Powerslam! Legend Killer od razu się podnosi i skacze, by z większą siłą uderzyć Cody'ego w głowę. Przypięcie, ale 2 count. Orton czeka na rywala, tymczasem Goldust zachęca do kibicowania Rhodes'owi. Mistrz Tag Team w końcu się podnosi, ale natychmiastowo inkasuje Dropkick, przez który wylatuje przez górną linę, ale wciąż pozostaje w ringu. Apex Predator natychmiastowo to wykorzystał wykonując DDT z lin. Cody pada na podłoże, tuż za nim rzuca się Orton, który wije się wokół swej ofiary niczym żmija w wiadomym celu. Cody wstaje, ale jest już na tyle wycieńczony, że nie zdołał odepchnąć Ortona, który wykonał mu RKO! 3 count.

Mistrz WWE odbiera swój pas, po czym prosi o mikrofon by coś przekazać.

Randy Orton: Teraz udowodniłem, że zasługuje na mój pas. Jestem Mistrzem i nikt nie może powiedzieć, że wygrałem ten pas dzięki czyjejś pomocy! Batista, nie boję się Ciebie! Jestem godnym Mistrzem!

Randy po tych słowach wykonał Punt Kick Goldustowi, który pomagał dojść do siebie Cody'emu. Po tej akcji Legend Killer opuścił arenę przy buczeniu publiczności

.

---

"Już na Raw w poniedziałek dojdzie do kolejnej walki w ćwierćfinale turnieju Tag Teamów. The Real Americans zawalczą z Tons Of Funk - Tensaiem oraz Brodusem Clayem! Ponadto Mason Ryan będzie musiał mierzyć się w Tornado Handicap Matchu z Heathslaterem oraz Jinderem Mahalem! To tylko niektóre z atrakcji Raw!"

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2583/Brad_Maddox_10_GD.jpg

W ringu jest już Generalny Manager - Brad Maddox!

Brad Maddox: Triple H, a właściwie Kane poprosił mnie, bym zapanował nad Rodziną Wyatt'a i Johnem Ceną. Aby nie doszło dziś już do żadnej konfrontacji pomiędzy nimi chciałbym ustalić walkę wieczoru dzisiejszego SmackDown! Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - John Cena zawalczy z jednym z członków Wyatt Family. A będzie nim... Daniel Bryan! Dziękuję za uwagę!

---

"Już dziś w walce wieczoru Mistrz Świata Wagi Ciężkiej John Cena zmierzy się z Danielem Bryanem! A tymczasem już za chwilę dojdzie do powrotu na ring Damiena Sandowa!"

Singles Non Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2586/sandow.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/kofi_09.jpg

Mr. WHC Money In The Bank Damien Sandow vs Kofi Kingston

Gong zabrzmiał. Walka się zaczęła, Kofi zbliża się do Sandowa, a ten jednak ucieka z ringu! Damien idzie w kierunku stołu komentatorskiego, zabiera mikrofon od Justina Robertsa i mówi.

Damien Sandow: Bando hamburgerożerców, powinniście oklaskiwać mnie na stojąco! Cisza! Jestem Waszym zbawcą intelektualnym i wróciłem po kontuzji, by znowu dać wam to, czego nie było podczas mojej nieobecności. Czyli ekscytacji! Beze mnie WWE jest niczym! To ja tu jestem najlepszy! Cisza! Każdy na tej arenie ma wstać i zacząć...

Sandow nie dokończył gdyż Kofi Kingston poczęstował go Suicide Dive'm! Kofi teraz obija swojego przeciwnika poza ringiem, po czym wrzuca go do kwadratowego pierścienia! Sandow podnosi się, ale Ghańczyk natychmiast powalił go Low Thesz Presse'm! Kingston częstuje rywala niesamowitą dawką ciosów. Sandow leży wciąż z grymasem bólu natomiast Kingston już wstał, częstuje Sandowa kopnięciem, po czym pokazuje, że nadchodzi Boom Drop i... jest! Ghańczyk idzie teraz do narożnika i zaczyna wykonywać tradycyjne gesty - nadchodzi Trouble In Paradise. Były członek Rhodes Scholars wstaje, Kingson już biegnie na niego, próba Trouble In Paradise, ale Damien robi unik! Chwilę później chwyta Kingstona od tyłu pod Full Nelson Slam, ale wykonuje swój finisher - You're Welcome! Przypięcie, 1...2...3! Szybka walka!

Winner via pinfall - Damien Sandow

Sandow prosi o swoją walizkę i o mikrofon. Po czym zaczyna mówić.

Damien Sandow: You're Welcome.

Sandow przy swoim Theme Songu opuszcza arenę, a publiczność wciąż buczy.

---

Reklamy...

Kamera przenosi nas do szpitala. A tam jest już Justin Roberts!

Justin Roberts: Witam państwa. Jestem dziś w szpitalu w Denver. To własnie tutaj leży Big Show. A dziś moim gościem jest jeden z lekarzy który na co dzień zajmuje się Big Showem - oto Paul Kennedy.

Paul Kennedy: Witam Cię Justin oraz witam państwa.

Justin Roberts: Paul powiedz nam, w jakiej sytuacji znajduje się Big Show?

Paul Kennedy: Trafił do nas z niezbyt dużymi obrażeniami. Głównie miał obite nerki, ale powinien z tego wyjść w ciągu tygodnia. Niestety przez nasze niedopatrzenie do szpitala wszedł osobnik, który zaatakował pacjenta, przez co ten jest w znacznie gorszym stanie.

Justin Roberts: To znaczy jak bardzo gorszym?

Paul Kennedy: Oprócz oczywiście bardziej obitych nerek doszły do tego małe obrażenia kręgosłupa, ale znacznie większe obrażenia łopatek. Głównie plecy są uszkodzone. Ale nie tylko. Big Show żeby wrócić na ring będzie musiał także przejść operację kolana.

Justin Roberts: A można wiedzieć, kiedy do niej dojdzie?

Paul Kennedy: Operacja odbędzie się jutro z rana. Jak się po prześwietleniach okazało pacjent od zawsze miał problemy z prawym kolanem. Nie gwarantujemy, że ten problem ustąpi, ale na pewno będzie już trochę lepiej.

Justin Roberts: Dobrze. Moje ostatnie pytanie. Kiedy Big Show będzie mógł powrócić do ringu.

Paul Kennedy: Myślę, że do dwóch tygodni powinien być już w pełni wypoczęty i gotowy do akcji w ringu.

Justin Roberts: Dziękuje ze wywiad.

Kamera się urywa.

---

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/cena_by_rexcs.jpg

Do ringu zawitał już John Cena. Czeka teraz na swojego rywala. Ale światła gasną, a na titatronie pojawia się Wyatt Family!

Bray Wyatt: John, John, John. Jesteś ulubieńcem publiczności, tak? W WWE wszyscy Cię kochają, łącznie z Vince'm McMahonem, który oczywiście się tego wypiera. Ale nie muszę już mówić, jak dobrze potrafisz się podlizywać. Bardzo dobrze ujął to pewien pan 27 czerwca 2011 roku. Wszyscy się cieszą, gdy John po raz kolejny zdobywa pas. Woo! To tak bardzo ekscytujące. John, przez to, że co rok jesteś na szczycie chyba zapomniałeś, że nie każdy jest taki sam. Tym razem trafiłeś na nas. Na Wyatt Family. Dzięki nam stracisz swój pas Wagi Ciężkiej i już nigdy go nie odzyskasz. To samo z pasem WWE. John, powinieneś odejść już na emeryturę. Posłuchaj czasem fanów, co o Tobie myślą. Nie dzieci, dzieci osobniki pozbawione mózgu i kochające tylko Johna Cenę, jej, Let's go Cena! Nie! Wejdź na jakiekolwiek forum wrestlingowe, wejdź w zakładkę WWE i przejdź przykładowo do opinii na temat Hell In A Cell 2013 lub WrestleManii 29. Każdy z wiekiem, w którym rodzi się mózg będzie niezadowolony, że Cena po raz kolejny zdobył pas. To już się stało nudne! Przestań podlizywać się u Vince'a, to i przestaniesz dostawać Title Shoty. Bo ile można? Ale spokojnie John. Wiemy, że za nic nie odejdzie z tej federacji, bo "kochasz wrestling i kochasz ten biznes", dlatego my z chęcią pozbawimy Cię tytułu na Royal Rumble.

Wybrzmiewa Theme Song Wyatt Family i cała rodzinka na drodze do ringu. Pora na Walkę Wieczoru!

Main Event: Singles Non Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/cena_by_rexcs.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_38_GD.jpg

World Heavyweight Champion John Cena vs Daniel Bryan (w./ Bray Wyatt, Luke Harper & Eric Rowan)

Gong zabrzmiał i zawodnicy od razu rzucili się na siebie. Walka przypomina teraz brawl. Zawodnicy tylko wymieniają się ciosami. W końcu przewagę uzyskuje John Cena, który zaczyna obijać Bryana w narożniku. American Dragon jest w końcu unika jednego z ciosów Ceny i zaczyna częstować go kopniakami. Danielson bierze teraz rozbieg, próba Corner Dropkicku, ale Johnboy w ostatniej chwili robi unik! Bryan odbija się od narożnika i natychmiastowo zostaje przypięty przez Cenę, ale tylko 2 count. Bray Wyatt siedzi niewzruszony w swym fotelu. Tymczasem Cena podnosi rywala, przechodzi mu za plecy w próbie wykonania German Suplexu, ale Danielson efektownie kładzie jedną nogę na pierwszej linie, drugą na drugiej i odbija się, wychodząc z uchwytu Ceny i przechodząc mu za plecy! I to Bryan wykonuje Mistrzowi German Suplex z przypięciem, 1...2. Kickout! Daniel jednak nie kończy i od razu rzuca się na swojego przeciwnika częstując go niezliczoną ilością ciosów w parterze. Były członek Team Hell No na chwilę odpuszcza, by kilka sekund później podnieść Cenę, zaprowadzić go do narożnika i tam zacząć go obijać. Bryan próbuje wysłać Leadera of Cenation do przeciwległego narożnika, ale jednak jest kontra i to członek Wyatt Family leci wprost na narożnik. Daniel jednak umiejętnie, w swoim stylu wskakuje na narożnik, by chwilę później odbić się od niego, w powietrzu minąć Cenę obrotem. Daniel odbija się do lin i próbuje zaaplikować Cenie Clothesline, Cena jednak robi unik i były Mistrz WWE biegnie dalej. Odbija się od kolejnych lin i z niesamowitą siłą otrzymuje Shoulder Tackle od Ceny! Wyprowadza to Braya z równowagi który zaczyna coś wykrzykiwać w kierunku Mistrza Świata Wagi Ciężkiej. John wychodzi z ringu i zaczyna się kłótnia między tymi zawodnikami. Wykorzystuje to Bryan który melduje się na zewnętrznej krawędzi ringu, by chwilę później pobiec, zeskoczyć z ringu i w powietrzu poczęstować Johna kolankiem. Bray zaczyna się śmiać i wraca do fotela. Bryan wraca do ringu, a Cena leży ledwo przytomny. Sędzia liczy. Jest już przy ośmiu i Cena nareszcie wraca do kwadratowego pierścienia. Zwycięzca Money In The Bank 2012 próbuje się podnieść, co natychmiastowo wykorzystuje jego rywal, częstując go dawką kopniaków w klatkę w rytm wykrzykiwanych przez publiczność "Yes'ów". W końcu Cena pada i jest kolejne przypięcie, znowu 2 count. Bryan wyraźnie zdenerwowany opiera się o liny, Cena wstaaje, Danielson odbija się od lin, próba Clothesline'u, ale nie trafiona! Natychmiast wykorzystuje to Cena, który częstuje rywala Shoulder Tackle'm, po chwili kolejny Shoulder Tackle. Danielson znowu staje i próba Proto Bomb od Ceny, ale American Dragon zdołał uciec w powietrzu z rąk przeciwnika. Daniel ląduje za plecami Ceny, John odwraca się i momentalnie inkasuje cios w brzuch! Członek Wyatt Family korzysta z sytuacji i od razu zapina Yes/No Lock! Cena jest w bardzo złej sytuacji, gdyż dwójka zawodników znajduje się na środku ringu. Mistrz Wagi Ciężkiej wyraźnie walczy, czołga się do lin. Jest już coraz bliżej i... jest! Cena chwyta się lin, przez co Bryan jest zmuszony przerwać dźwignię. Wyraźnie wyprowadza go to z równowagi i teraz wyładowuje swoje emocje w narożniku. Daniel odwraca się, ale natychmiastowo inkasuje Shoulder Tackle, kolejne Shoulder Tackle, a następnie już poprawnie wykonany Proto Bomb! Cena pokazuje do Braya Wyatt'a swe tradycyjne "You Can't See Me' i po chwili aplikuje Bryanowi Five Knuckle Shuffle! Bray podnosi się z fotela i krzyczy coś w kierunku Ceny. Ten jednak spokojnie wynosi przeciwnika pod Attitude Adjustman. Już miał wykonać ten finisher, ale Daniel Bryan w ostatniej chwili uciekł z rąk Cenie, po czym odbija się od narożnika i z niesamowitą siłą wykonuje Mistrzowi Wagi Ciężkiej Knee Plus! Przypięcie, 3 count!

Winner via pinfall - Daniel Bryan

Wybrzmiewa Theme Song Wyatt Family i Bray zaczyna się śmiać, po czym wchodzi do kwadratowego pierścienia. Cena zostaje umieszczony w rękach Braya. A "ojciec" rodziny chwilę później zaaplikował Cenie Sister Abigail! Następnie Mr. You Can't See Me został chwycony na barki przez Luke'a Harpera i Erica Rowana. Bray na początku, Luke, Eric oraz Cena w środku, a Bryan na końcu dążyli do opuszczenia areny. Ale wtem... Big E Langston oraz bracia Uso przybyli na pomoc Cenie! Zanim Harper oraz Rowan zdążyli upuścić Cenę, to już zainkasowali uderzenia w twarz od Usos! Big E powalił ciałem Wyatta oraz Bryana. Następnie cała trójka chwyciła Cenę i uratowała go z rąk Wyatt Family. Bray chwilę później podniósł się i nakazał całej trójce biec za Ceną, braćmi Uso oraz Big E'm. Pobiegli, a Wyatt zdenerwowany zaczął krzyczeć i w taki sposób zakończyło się to SmackDown!

:arrow: Wyniki SuperStars:

1. Sin Cara def. JTG

2. Fandango def. Tensai

3. Rybaxel def. Justin Gabriel & Santino Marella

• Urządzenie:  Windows

Czas skomentować SmackDown! :D

:arrow: Galę otwierają The Shield i jest już pierwsza, poważniejsza sprzeczka w Tarczy. Pojawia się Batista i cały segment byłby ogółem na plus, gdyby nie krótka wypowiedź Animala, która właściwie niewiele wniosła. Brakowało na koniec segmentu jakiegoś brawlu...

:arrow: Niezły wywiad z Rhodesami i przerywa Orton, który zapowiada wygraną.

:arrow: Razi mnie w oczy, że przy finisherze Masona Ryana piszesz "Batista Bomb". Batista Bomb jest dla Batisty ;) Pisz Powerbomb, albo Ryan Bomb...

:arrow: Znowu małe starcie na linii Maddox - Kane i coś czuję, że ten pierwszy u Ciebie przestanie być Generalnym Managerem.

:arrow: Randy wygrywa z Codym i do tego czysto co jest dla mnie zaskoczeniem...

:arrow: Zapomniałem, że Sandow wciąż jest u Ciebie Mr. Money in the Bank. Ciekawi mnie kiedy zainkasuje walizkę :D

:arrow: Rośnie napięcie między Ceną, a Wyattem. Czyżby na następnej gali pojedynek czterech na czterech? ;)

Gala ok. Rozkręcasz feudy. Mam nadzieję, że po Royal Rumble wrzucisz jednak trochę swoich pomysłów na rywalizacje, a po za tym Royal Rumble Match wygra ktoś o dużym nazwisku :)

@gierobak - Dzięki za komentarz. A co do finishera Ryana, to spokojnie, wiem co piszę. W moim diary wykonuje on Batista Bomb. Ale to tylko z powodów "storyline'owych", więc spokojnie. ;)

13.01.2014

Witam na WWE Raw! Już dziś między innymi w ringu zobaczymy Real Americans którzy w ćwierćfinale Turnieju Tag Teamów zawalczą z Tons Of Funk Brodusem Clayem i Tensaiem. Dodatkowo Mason Ryan będzie musiał uporać się w Handicap Matchu z Jinderem Mahalem oraz HeathSlaterem. Ale to tylko niektóre z atrakcji dzisiejszego wieczoru. Tymczasem przypomnijmy co wydarzyło się na ostatnim SmackDown!:

- Doszło do małej kłótni w szeregach Shield, przerwał im Batista. Ale natychmiastowo "Animalowi" przerwał Dean Ambrose, który powiedział min., że Batista nie zdobędzie pasa WWE, póki Shield są w tej federacji.

- Bracia Uso pokonali Luke Harpera i Erica Rowana w kolejnym pojedynku ćwierćfinałowym turnieju Tag Teamów.

- Cody Rhodes powiedział co nieco w wywiadzie na temat Randy'ego Ortona, co doprowadziło do ustalenia pojedynku między tą dwójką.

- Mason Ryan przez dyskwalifikację pokonał Drew McIntyre'a, a następnie uporał się z całą trójką 3MB.

- Randy Orton pokonał Cody'ego Rhodesa, a po walce zaatakował jeszcze Goldusta.

- Damien Sandow w krótkim pojedynku pokonał Kofiego Kingstona.

- Justin Roberts przeprowadził wywiad z lekarzem, który zajmuje się Big Showem.

- W walce wieczoru Daniel Bryan pokonał Mistrza Świata Wagi Ciężkiej - Johna Cenę. Przed walką Bray Wyatt wygłosił małe promo na temat Ceny. Po pojedynku natomiast Wyatt'ci próbowali wynieść Cenę z areny, ale zaatakowali ich bracia Uso oraz Mistrz Interkontynentalny Big E Langston. Po małym brawlu Cena został zabrany przez tych "dobrych".

A tymczasem pora rozpocząć Raw!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/2818_Randy_Orton.jpg

Raw otwiera Mistrz WWE - Randy Orton.

Randy Orton: Cody Rhodes... Pamiętam czasy kiedy byliśmy bliskimi przyjaciółmi. Razem mogliśmy osiągnąć wiele, ale ten się ode mnie odwrócił. Kim dziś jest Cody Rhodes? Tak, dzierży tytuł Mistrza Tag Teamów, ale jest w cieniu swojego brata. Goldust jest od niego o 16 lat starszy! A wciąż lepszy... Goldust powinien szykować się do zakończenia kariery, ale lituje się nad swoim bratem i zapewnia mu pracę. Bo gdyby niue Goldust, to Cody byłby skończony. Albo pracowałby w TNA, albo w Ring Of Honor. Albo może wciąż byłby w WWE, ale jobbował był takim "gwiazdom" jak Santino Marella lub Batista! Bez różnicy, są na tym samym poziomie. Ale no właśnie, Batista. Batista, udowodniłem Ci, że się Ciebie nie boje. Ale teraz wiadomość do każdego z zaplecza. KAŻDY kto powie, że nie jestem godzien tego pasa, lub że się boję, spotka się z takim losem, jak w piątek Cody Rhodes. Jestem Mistrzem i nikt nie może powiedzieć, że nie zasłużenie.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista_10_GD.jpg

"I walk alone" Batista na drodze do ringu!

Batista: Randy, Twój tok rozumowania jest bezsensowny. Chwalisz się, że pokonałeś Cody'ego. Mówisz, że jesteś godnym mistrzem i że się mnie nie boisz. W takim razie dlaczego nie chcesz ze mną stoczyć pojedynku? O to, co według Ciebie godnie nosisz na ramieniu.

Randy Orton: Wiesz dlaczego? Bo nie zasługujesz na walkę o ten pas. Wracasz i pierwsze czego chcesz to walki o pas. Ale my nie zapomnieliśmy w jakiej atmosferze odchodziłeś 4 lata temu. Ale Batista, mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Dostaniesz walkę o pas na Royal Rumble, jeśli pokonasz dzisiejszego wieczoru jednego z nich!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4428/2589_The_Shield.jpg

Wybrzmiewa Theme Song The Shield! W drodze na ring Mistrz Stanów Zjednoczonych Dean Ambrose, Roman Reings oraz Seth Rollins! W końcu cała trójka wchodzi do ringu. Stają obok siebie, naprzeciwko Batiście. Randy obserwuje wszystko z boku. Tymczasem Batista robi krok do przodu, to samo robi Roman Reings. Teraz ta dwójka patrzy sobie w oczy, co publiczność nagradza brawami.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2583/brad_maddox_raw_1_by_timinater94.jpg

Brad Maddox: Batista kontra Roman Reings w walce wieczoru, co wy na to Providence? Randy, nie wierzę, że nie będziesz chciał zainterweniować w tę walkę, by tylko nie bronić pasa na Royal Rumble. Ale by zgromadzona tu publiczność obejrzała czysty pojedynek, bez żadnych interwencji, ustalam iż walka Batisty z Roman Reingsem odbędzie się w Steel Cage!

Brad opuszcza arenę, natomiast Randy wykrzykuje coś w kierunku Titatronu z wielkimi pretensjami. Seth Rollins oraz Dean Ambrose też nie są zbytnio zadowoleni z tej decyzji. Tymczasem Batista oraz Roman Reings ponownie patrzą sobie w oczy. Po chwili Batista się uśmiecha, poklepuje rywala po ramieniu i opuszcza ring przy swoim Theme Songu.

---

Przypomnienie wydarzeń ze SmackDown, gdzie to Usos pokonali Luke Harpera oraz Erica Rowana w walce ćwierćfinałowej turnieju Tag Teamów.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5099/tof_01.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5381/The_Real_Americans_CutByJess_16September2013.jpg

Tons of Funk vs The Real Americans (w./ Zeb Colter)

Gong zabrzmiał. W ringu Jack Swagger oraz Brodus Clay. Zaczęło się od klinczu, który wygrał Brodus, natychmiastowo rzucił on Swaggera w liny, by chwilę później poczęstować go Shoulder Blockiem. Jack od razu się podnosi, ale inkasuje kolejny Shoulder Block! Clay teraz tauntuje przy uciesze publiczności. Taunt przerywa Swagger, który próbuje wykonać Brodusowi Roll-Up, ale olbrzym się nie przewrócił. Wręcz przeciwnie, chwycił Swaggera za ramiona, by chwilę później wynieść go na wysokość i spuścić go z dużą siłą na ziemię. Przypięcie, ale tylko 1. Brodus robi zmianę z Tensaiem. Lord natychmiastowo próbuje wykonać Splash z miejsca, ale Swagger się odsuwa. Jack podnosi się, robi zmianę z Cesaro, ale jeszcze na chwilę pozostaje w ringu, by zaaplikować przeciwnikowi Big Boot. Cesaro przekręca głową w lewo i prawo, Tensai podnosi się i od razu inkasuje Clothesline. Kolejny Clothesline. Cesaro chwyta rywala za kark i kilka razy częstuje go kopniakami w brzuch. Teraz Antonio rzuca jeszcze członka Tons of Funk do swego narożnika i "wjeżdża" w niego barkiem. Zmiana. Swagger uderza kilka razy przeciwnika, a następnie aplikuje mu Side Belly to Belly! Przypięcie, 1...2. Tensai odkopuje! Swagger zdenerwowany rzuca się na Tensaia, ale sędzia go odciąga po uprzednim liczeniu. Jack wysłuchuje kazania sędziego, a w tym czasie Tensai oparł się o liny i zaczął odpoczywać. Natychmiastowo wykorzystuje to Real American American który zaczął przyduszać A-Traina. Swagger robi zmianę z Antoniem. Szwajcar od razu częstuje opartego o liny Tensaia kopniakiem. Były Mistrz Stanów Zjednoczonych wchodzi do kwadratowego pierścienia, chwyta Lorda za nogi i pokazuje, że nadchodzi Cesaro Swing i... zaczyna się! Pierwsze, drugie, trzecie, czwarte, piąte, szóste, siódme, ósme, dziewiąte i dziesiąte okrążenie! Antonio ledwo trzyma się na nogach, ale przechodzi do przypięcia. 1...2... Kickout w ostatniej chwili! Cesaro niesamowicie zdenerwowany podnosi rywala, wkłada mu głowę pomiędzy swoje nogi, ale Tensai zdołał wykrzesać z siebie ostatki sił i przerzucił Szwajcara za siebie! Teraz obaj zawodnicy leżą i czołgają się do zmian. Zawodnicy w tym samym momencie dochodzą do zmian! Swagger i Brodus Clay w ringu. Zawodnicy biegną na siebie, Clay próbuje poczęstować przeciwnika Clotheslinem, ale Prawdziwy Amerykanin robi unik, przechodzi za plecy rywala i wykonuje German Suplex! Następnie kopie Tensaia i ten wypada z kwadratowego pierścienia. Jack nie czekał i wykorzystał sytuację, że Clay wciąż leży i przeszedł do Patriot Locku. Brodus Clay długo walczył, ale w końcu odklepał.

Winners via submission - The Real Americans

Do ringu wchodzi Zeb Colter oraz Antonio Cesaro, cała trójka stoi teraz obok siebie. Kładą ręce na piersi i razem z publicznością wypowiadają słowa "We The People", po czym opuszczają ring.

---

Promo Royal Rumble

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/The_Miz_41_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/Kofi_Kingston_10_GD.jpg

Pora na MIZ & KOFI TV!

The Miz: Witam Państwa w najbardziej elektryzującym talk-show w WWE, witam w...

Kofi Kingston: MIZ AND KOFI TV!

The Miz: Jak pewnie pamiętacie, lub też nie, ostatnie MIZ & KOFI TV odbyło się jeszcze w tamtym roku. A dokładnie 27 grudnia, na SmackDown. To właśnie wtedy naszymi gośćmi byli członkowie Shield. Niestety nie udało się nam z nimi dogadać. Jak pamiętamy ucierpiał wtedy Kofi Kingston. Ale to nieważne.

Kofi Kingston: Ważne jest to, że chcemy ich ponownie zaprosić do naszego Talk-Show. Zapraszamy, mamy do was kilka pytań.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose_6_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins_CutByJess_27January2014.jpg

Wybrzmiewa "Special Op" i Dean Ambrose oraz Seth Rollins kroczą do ringu.

The Miz: A gdzie wasz trzeci członek?

Dean Ambrose: Nie powinieneś się tym interesować. Ale skoro już pytasz to odpowiem Ci, że szykuje się do walki wieczoru.

Seth Rollins: Dobra, po co nas tu zwołaliście?

Kofi Kingston: Tak się składa, że powinniśmy wam zadawać pytania, ale to jednak nie dziś. Dziś razem z moim Tag Team Partnerem mamy zamiar się na was zemścić. Za to co zrobiliście mi dwa tygodnie temu na SmackDown.

Dean Ambrose: Oo, widzę, że kochający się przyjaciele chcą się zemścić! Zemścić za sprawiedliwość! Zaraz wam pokażemy, z kim zadarliście!

Ambrose rzuca się na Miza, a Rollins na Kingstona. Rozpoczyna się brawl, który przerywa GM - Brad Maddox!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2583/brad_maddox_raw_1_by_timinater94.jpg

Brad Maddox: Halo, halo! Mam dziś pracowity wieczór, ale zrobię wszystko, by utrzymać swoją posadę. Proszę, abyście przestali się bić, w przeciwnym razie każdy z was zostanie zwolniony. Oo, chyba częściej muszę być tak konsekwentny. To jest moje show, więc nie życzę sobie takich bójek. Jeśli chcecie walczyć, to proszę bardzo, ale w oficjalnym pojedynku. Ale to później, bo teraz ma odbyć się inna walka. Natychmiast macie się rozejść, bo tylko zabieracie czas antenowy.

Brad opuszcza arenę, natomiast zawodnicy się rozchodzą.

---

Reklamy...

Tornado 2-on-1 Handicap Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2591/Jinder_Mahal_11_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2101/3049_Heath_Slater.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2338/Mason_Ryan_2_CutOut_Jess-x.jpg

Jinder Mahal & HeathSlater (w./ Drew McIntyre) vs Mason Ryan

Gong zabrzmiał. Ryan patrzy na swoich przeciwników, a Ci nagle rzucają się na niego. Mason nie ma problemów, żeby odepchnąć jednego, a następnie drugiego. Slater ponownie rzuca się na Ryana, Mason jednak zaczyna go atakować i szybko uzyskuje przewagę. Wtem od tyłu atakuje go Mahal, który zapina Walijczykowi Sleeper Hold. Slater natychmiast to wykorzystuje i uderza przeciwnika we wszystkie części ciała, by tylko doprowadzić do jego poddania się. Mason klęka, ale następnie ze złością na twarzy zaczyna się podnosić. Slater stoi przed nim niesamowicie zdziwiony i przerażony, po czym Mason rzuca w niego Mahalem! Zawodnicy leżą, następnie się podnoszą, ale inkasują podwójny Spear! Mason szaleje, natomiast połowa publiczności buczy, a połowa go dopinguje. Ryan odwraca się i natychmiastowo aplikuje wstającemu Mahalowi Spinebuster! Zaraz po nim podnosi się HeathSlater, który na swoje nieszczęście został chwycony pod Batista Bomb i Slater wylądował na Mahalu, po czym został przypięty do trzech.

Ryan zadowolony opuszcza ring przy swoim Theme Songu i przybiją piątki fanom. Niektórzy fani chantują "You aren't Batista!". Natomiast w ringu McIntyre zajmuje się ledwo przytomnymi kolegami.

---

Josh Mathews i jego gość...

Josh Mathews: Witam Państwa, moim dzisiejszym gościem jest Pan Money In The Bank - Damien Sandow! Damien, przed tygodniem powróciłeś i pokonałeś Kofiego Kingstona. Jest to dobry powrót, bo byłeś nieobecny w ringu przez prawie miesiąc.

Damien Sandow: No cóż, Ryder wszedł mi w drogę więc został zniszczony w Pre-Show TLC. Teraz powinien przejść na emeryturę i starzeć się spokojnie w swoim domu, opowiadając swym dzieciom, może później wnukom, że miał zaszczyt wejść do ringu ze zbawcą ludzkości Damienem Sandowem! Mało tego! Że udało mu się mi zadać obrażenie! Mało tego, że udało mu mnie skontuzjować! Ale to nie zmienia faktu, że dałem mu nauczkę.

Josh Mathews: No tak, zwyciężyłeś, ale walka była zacięta.

Damien Sandow: To prawda, powinien się z tego cieszyć do końca życia, gdyż już taki jobber jak on, nie będzie miał okazji by wejść ze mną do ringu. Bo jestem Zbawcą Mas! Jestem najlepszy!

Josh Mathews: Powiedz mi Damien, kiedy masz zamiar wykorzystać swą walizkę Money In The Bank?

Damien Sandow; Będzie to wtedy, kiedy nikt...

Do zgromadzonych dołącza CM Punk.

CM Punk: Czy ja usłyszałem "najlepszy"? Czemu mówicie o mnie w wywiadzie?

Damien Sandow: Idź stąd egoisto! Udzielam wywiadu dla nędznych mas!

CM Punk: Zmuś mnie, bym stąd poszedł.

Damien Sandow: Zabierasz czas mój czas antenowy! Zejdź stąd, Ci nędzni ludzie muszą zobaczyć jak wygląda najlepszy człowiek na świecie!

CM Punk: Ale oni dobrze wiedzą, jak wyglądam.

Damien Sandow: Nie mówię o Tobie. To ja jestem najlepszy!

CM Punk: Ha ha ha! Wszyscy wiedzą, że to ja jestem najlepszy na świecie!

Damien Sandow: Nie! Ja jestem najlepszy na świecie!

CM Punk: Nie! Ja jestem najlepszy na świecie!

Damien Sandow: Nie! Ja jestem!

Wtem Punk uderza Sandowa i zaczyna go okładać ciosami, a następnie rzuca go w stół który stał w pobliżu.

CM Punk: Do zobaczenia w ringu, najgorszy na świecie.

Punk odchodzi a Josh Mathews jest zdziwiony całą tą sytuacją.

---

Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose_6_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins_CutByJess_27January2014.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/kofikingston1_wfmashupz.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/miz_by_cs.jpg

United States Champion Dean Ambrose & Seth Rollins (w./ Roman Reings) vs Kofi Kingston & The Miz

Rozpoczynają Miz i Ambrose. Zawodnicy zaczynają od klinczu, wygrywa go Miz, ale Ambrose zachował się przytomnie i w porę zaatakował nogę Miza. Mr. Awesome aż się ugiął co wykorzystał Dean rozpoczynając serię ataków, która przeniosła się do narożnika, a tam już była nieregulaminowa. Sędzia nakazał Mistrzowi Stanów Zjednoczonych odejść od przeciwnika, co Miz natychmiastowo wykorzystał częstując przeciwnika Clothesline'm. Mizanin natychmiastowo przechodzi do przypięcia, ale sędzia "klepnął" tylko raz. Miz podnosi przeciwnika i zamierza go wrzucić w narożnik, ale jest kontra i to były Mistrz WWE ląduje w narożniku. Ambrose od razu próbował go poczęstować Corner Splashem, ale Pan Niesamowity zdążył się odsunąć i zaczął częstować rywala serią uderzeń z pięści, a wszystko zakończył Corner Clotheslinem w swoim tradycyjnym stylu. Przypięcie, 1...2. Ambrose odkopuje. Były Mistrz Interkontynentalny uderza przeciwnika, po czym go podnosi. Idzie z nim w kierunku narożnika, ale Ambrose zdołał się wyrwać z rąk przeciwnika, kopnął go w podbrzusze a wszystko zwieńczył pięknym DDT. Dean na kolanach, natomiast Miz leży rozłożony na łopatki. Mistrz Stanów Zjednoczonych idzie na kolanach w kierunku zmiany i jest! Rollins wbiega do ringu, od razu chce przerwać możliwość zmiany atakując Kofiego Kingstona, ale Ghańczyk w porę się schylił i poczęstował rywala uderzeniem z barka w brzuch. Rollins się odsuwa, Miz już wstał i próbuje zaaplikować mu Neckbreaker, ale Rollins pokazał spryt, wyszedł z rąk rywala i wykonał mu Dropkick z miejsca! Przypięcie, 1...2.. Kickout! Mike niesamowicie obolały leży w ringu. Rollins jeszcze dokłada mu kilka ciosów, po czym podnosi rywala. Próba Irish Whipu od członka Shield, ale Miz jeszcze zdołał wykrzesać z siebie ostatki sił i kontruje. Rollins odbija się od lin, Miz w mgnieniu oka przechodzi mu za plecy i Skull Crushing Finale znikąd! Obaj zawodnicy leżą rozłożeni na łopatki. Miz czołga się do zmiany, ale bardzo powoli. Jest coraz bliżej, coraz bliżej, bliżej i... jest! Kofi Kingston wchodzi do gry! Ghańczyk od razu zaczyna od Boom Dropu, po czym udaje się do narożnika i tam rozpoczyna swój tradycyjny gest "Boom! Boom! Boom!". Rollins wstaje i od razu inkasuje Trouble In Paradise! Przypięcie, 1...2.. Ambrose przerywa pin! Od razu Kingston i Ambrose zaczynają się kłócić, po czym Dean uderza Kingstona w twarz z "liścia", Ghańczyk odwraca się i inkasuje dodatkowo High Kick od Rollinsa! Seth wykorzystuje jeszcze sytuację robiąc zmianę z Ambrosem. Rollins nie wygląda na zmęczonego gdyż po opuszczeniu ringu zaczyna poza kwadratowym pierścieniem brawl z Mizem. Tymczasem w ringu Ambrose nieregulaminowo przydusza Kingstona o liny. Sędzia liczy i w końcu odciąga Mistrza Stanów Zjednoczonych. Dean jest bardzo ostro upominany przez sędziego. Tymczasem za plecami do ringu wślizguje się Roman Reings który wykonuje Kingstonowi Spear! Sędzia kończy kazanie, Kingson leży na macie, Reings już poza ringiem, a Ambrose przechodzi do przypięcia! 1...2...3!

Winners via pinfall - Dean Ambrose & Seth Rollins

Miz wygrał poza ringiem brawl z Rollinsem i wchodzi do ringu z pretensjami do sędziego. Tymczasem Ambrose oraz Reings trzymają ręce w górze zbliżając się do Miza. Mike jest trochę przestraszony, gdyż do dwójki dołącza jeszcze Rollins. Nagle cała trójka rzuca się na Miza, wykończając go. A wszystko kończą Triple Powerbombem!

---

"30 osób w jednym ringu. Jeden zwycięzca, który pojedzie na WrestleManię walczyć o któryś z pasów mistrzowskich. Droga do WrestleManii zacznie się 26 stycznia. Royal Rumble już za niecałe dwa tygodnie!"

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/cena_25.jpg

W ringu z mikrofonem jest już Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - John Cena!

John Cena: Gdy przybyłem do tego biznesu nigdy nie myślałem, że odniosę taki sukces. Piąłem się ku górze. Na początku byłem Mistrzem Stanów Zjednoczonych. Później udało mi się sięgnąć po pas WWE. Później wygrałem Royal Rumble, przez co zostałem Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej. Przez moją 12-letnią karierę 11 razy byłem Mistrzem WWE. 3 razy byłem Mistrzem Stanów Zjednoczonych. Trzy razy byłem Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej. 2 razy byłem Mistrzem Tag Teamów. Dwa razy również zwyciężyłem Royal Rumble. Oraz raz sięgnąłem po walizkę Money In The Bank. Na wszystko co zdobyłem w tej federacji składają się lata ciężkiej pracy. Pot i łzy często mi towarzyszyły, nie ukrywam. Brayu Wyatt'cie. Ty w tej federacji jesteś od pół roku, nie miałeś jeszcze żadnego tytułu na swoim koncie, ale jest o Tobie bardzo głośno. Skoro tak bardzo zależy Ci, bym stracił pas, to sam mi go odbierz. Proszę! Wyzywam Cię do walki na Royal Rumble o to co noszę na ramieniu. I nie boję się Ciebie. Będziesz mógł zgarnąć od razu jeden z najbardziej prestiżowych tytułów tej federacji. Jeszcze raz to powtórzę - nie boję się Ciebie i chcę Ci dać walkę o pas! Jeśli jesteś na tyle silny by się ze mną zmierzyć, to zapraszam do ringu na Royal Rumble PPV.

Nagle gasną wszystkie światła, natomiast na Titatronie pojawia się ta osoba:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/Bray_Wyatt_Update_GD_2.jpg

Bray Wyatt ze swoimi towarzyszami z rodzinki zaczyna mówić...

Bray Wyatt: John, chwalenie się swoimi osiągnięciami jest zawsze w modzie. Muszę Ci powiedzieć, że potrafisz kupić publikę! Wszyscy słuchali Cię z zapartym tchem. John, jesteś prawdziwą gwiazdą! Johnie, na Royal Rumble stracisz pas. I nie odzyskasz go do końca swych nędznych dni. Johnie Cena, chcę Cię powiadomić, że po gali Royal Rumble Twój pas Mistrza Świata Wagi Ciężkiej przejmie rodzina Wyattów. Ale nie zmierzysz się ze mną. Zmierzysz się z nim! Ta osoba pokonała Cię w piątek na SmackDown. Co ważniejsze, pokonała Cię na SummerSlam i odebrała Ci tytuł Mistrza WWE! To samo stanie się na Royal Rumble. Daniel Bryan, który jest moim bratem po raz kolejny odbierze Ci tytuł i zostanie on już na zawsze, w posiadaniu Wyatt'ów! Hahahaha!

Wyatt'ci znikają z Titatronu, a John stoi jeszcze chwilę w ringu, po czym podnosi pas i krzyczy na cały głos - "The Champ Is Here!"

---

"Już w piątek na SmackDown dostaniemy kilka niesamowitych pojedynków! W ostatnim ćwierćfinale turnieju Tag Teamów Primo i Epico zawalczą z R-Truthem i Xavierem Woodsem! Pan Money In The Bank Damien Sandow zmierzy się z Masonem Ryanem. Dostaniemy także walkę Champ vs Champ, po wydarzeniach z ostatniego SmackDown Mistrz WWE będzie musiał zawalczyć z jednym z Mistrzów Tag Team - Goldustem! Bądźcie z nami już w ten piątek na SmackDown!"

Singles Non Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2586/Damien_Sandow_21_GD.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_CutByJess_28February2014.jpg

Mr. WHC Money In The Bank Damien Sandow vs CM Punk

Gong zabrzmiał. CM Punk od razu próbował zmniejszać dystans do Sandowa, ale ten skutecznie ten dystans podtrzymywał. W końcu Punk rzuca się na Sandowa, ten jednak w porę robi unik i zaczyna atakować byłego Mistrza WWE w narożniku. Sandow częstuje go kilkunastoma ciosami, po czym bierze rozbieg i próba Corner Splashu, Punk jednak w porę się odsuwa. Straight Edge Warrior rozpoczyna teraz serię kopnięć na Sandowie, który tylko wzdycha z bólu po każdym kopnięciu. Punk następnie przerzuca rywala przez bark i zapina mu Butterfly Lock. Sandow jednak nie miał większych problemów żeby wyjść z tej dźwigni, mimo stanowczego oporu CM Punka. Sandow rozpoczyna obijanie żeber rywala i na dobre już wychodzi z tej dźwigni, po czym wysyła przeciwnika w liny. Punk odbija się i inkasuje Shoulder Block. Natychmiastowe przypięcie i natychmiastowe odkopanie. Pan Money In The Bank natychmiastowo się podnosi, kopie kilka razy rywala, przybiera charakterystyczną pozę i wypowiada na cały głos słowa: "You're Welcome", które publiczność nagradza buczeniem. Punk próbuje się podnieść, ale Sandow natychmiastowo mu to uniemożliwia kilka razy uderzając go w brzuch. Następnie chwyta byłego Mistrza WWE pod You're Welcome, ale Punkowi udaje się wyjść z rąk Sandowa, po czym wysyła Zbawcę Mas do narożnika. Best In The World od razu częstuje go kolankiem, a w następnej kolejności zaaplikował Damienowi Bulldog! Straight Edge Warrior nie czekał, lecz od razu melduje się na narożniku, by wykonać Flying Elbow Drop! I jest! Przypięcie, 1...2.. Sandow odkopuje w dosłownie ostatniej chwili, ale wciąż ledwo się podnosi. Punk pokazuje, że zaraz wyśle przeciwnika do spanie. Sandow wyniesiony pod Go To Sleep, ale jednak w ostatniej chwili udaje mu się uciec. Sandow kopie teraz Punka w brzuch. Próba Irish Whipu, ale kontra od Straight Edge Warriora. Sandow odbija się od lin, Punk tuż za nim również się odbija, dogania pana Money In The Bank i częstuje go Bulldogiem! Ale CM na tym nie kończy, gdyż dodatkowo zapina Anaconda Vise! Damien walczy, próbuje doczołgać się do lin, ale z marnym skutkiem. W końcu zaczyna brakować tlenu, więc Sandow jest zmuszony odklepać!

Winner via submission - CM Punk

Były Mistrz WWE zaczyna świętować. Wskakuje na narożnik i tam przy owacji publiczności podnosi ręce do góry. W tym czasie Sandow z powrotem otrzymał swoja walizkę Money In The Bank. Punk schodzi z narożnika i od razu inkasuje uderzenie z walizki prosto w twarz! Sandow wykrzykuje słowa "You're Welcome" i przy heacie publiczności wykonuje jeszcze Punkowi Terminus. A następnie opuszcza arenę.

---

Jesteśmy w szatni The Shield. Roman Reings przygotowuje się do walki, natomiast Rollins oraz Ambrose siedzą na ławce...

Seth Rollins: Roman, pokaż mu gdzie jego miejsce.

Dean Ambrose: Jeśli tylko to będzie możliwe, utrudnimy Batiście zwycięstwo.

Seth Rollins: Zapomniałeś, że ring będzie ogrodzony klatką?

Roman Reings: Hej! Co ty powiedziałeś? Utrudnicie Batiście zwycięstwo? Czyli od razu skazujesz mnie na porażkę?

Dean Ambrose: Nie, no ale wiesz. Ma większe doświadczenie od Ciebie i dzierżył nie tylko pas Tag Teamów...

Roman Reings: Tyle, że on swoje pasy przynajmniej bronił.

Dean Ambrose: Sugerujesz, że ja swoich pasów nie bronię?

Zawodnicy coraz bardziej zbliżają się do siebie, ale nagle przerywa im wchodzący do szatni Randy Orton...

Seth Rollins: Czego tu szukasz?

Randy Orton: Chciałem Ci życzyć powodzenia w dzisiejszej walce.

Orton wystawia rękę do Reingsa. Roman popatrzył na Ortona, później na jego rękę i w końcu mu podał swoją.

Roman Reings: Nie robię tego ze względu na Ciebie.

Nagle Reings wychodzi z szatni.

---

Main Event: Steel Cage Match - Jeżeli Batista wygra zostaje pretendentem do pasa WWE.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/3067_Batista.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/Roman_Reigns_8_GD.jpg

Batista vs Roman Reings (w./ Seth Rollins & Dean Ambrose)

Gong zabrzmiał. Zawodnicy popatrzyli na siebie i zaczęli powoli minimalizować dystans. Klincz, zawodnicy w klinczu byli stosunkowo długo. Widać było, że oboje grzeszą siłą. W końcu jednak przeważył Batista i od razu rzucił Reingsa o klatkę, by chwilę później dołożyć jeszcze Shoulder Block. Przypięcie, ale natychmiastowy Kickout. Batista chwyta rywala za głowę, ale ten od razu wykorzystuje sytuację i obija rywalowi żebra. Batista aż pochyla się z bólu, co wykorzystuje Reings aplikując rywalowi Suplex! Przypięcie, 2 count. Roman zaczyna obijanie Batisty, częstuje go solidną dawką ciosów, a następnie wysyła byłego Mistrza WWE w kraty, by chwilę później wykonać mu jeszcze Back Body Drop. Tym razem Reings ma zamiar opuścić klatkę. Wspina się, ale jednak mniej więcej w połowie drogi na szczyt za nogę chwyta go Batista, po czym zrzuca swojego rywala. Dave schodzi w dół, Reings już się podnosi, ale od razu inkasuje Bulldog od Animala. Teraz to Zwierzak próbuje opuścić klatkę. Roman jednak zachował się przytomnie i również zaczął wychodzić w górę klatki. Dogania Batistę, chwyta go od tyłu w okolicach bioder, by wykonać German Suplex z klatki, ale Batista radzi sobie z przeciwnikiem i go zrzuca! Dave chwilę odpoczywa, idzie ku szczytowi klatki, ale na klatkę próbuje wyjść Rollins! Batista patrzy na Rollinsa, a Rollins na Batistę. Chwilę trwa wymiana spojrzeń i Reings zdołał się ocknąć, a w następnej kolejności pociągnąć rywala za stopę. Dave z impetem spada na matę, natomiast Reings udaje się do narożnika i pokazuje, że nadchodzi Supermen Punch. Animal wstaje i od razu inkasuje cios od Reingsa! Były Mistrz Wagi Ciężkiej leży na macie ogłuszony, a Samoańczyk pokazuje, że zaraz nadejdzie Spear. Batista wstaje, ale skutecznie unika Spearu, przechodząc za plecy Romana i wykonując mu Roll-Up! Pin 1...2.. Reings odkopuje! Batista patrzy na Reingsa który wstaje, po wstaniu członek Shield od razu inkasuje Spinebuster! Tymczasem na klatkę wspina się Ambrose! Batista uderza w klatkę nogą co powoduje upadnięcie z klatki Ambrose'a! Batista się odwraca, ale natychmiastowo inkasuje Spear! Przypięcie, 1...2... Batista odkopuje dosłownie w ostatniej chwili! Reings opiera się o klatkę nie wierząc, że nie wygrał. Roman chwilę opiera się o klatkę, po czym wstaje, ale od razu Batista wykonuje mu Spear! Dave nie przypina, lecz wychodzi po klatce. Dochodzi już do szczytu, ale na klatkę wspinają się Ambrose oraz Rollins! Rollins pierwszy wyszedł na szczyt i wymienia się ciosami z Batistą. W końcu dochodzi Ambrose i jest 2 na 1. Zawodnicy koncentrują się na głowie Batisty. Dave jednak nagle z wielką siłą uderza Rollinsa, tak, że ten ze szczytu klatki spada na ziemię! Wykorzystuje to Ambrose i zaczyna obijanie Batisty. Dave jednak powoli zaczyna uzyskiwać przewagę. Na rampie tymczasem pojawia się Orton! Randy biegnie w kierunku ringu, wspina się na klatkę i pomaga Ambrose'owi przy obijaniu Batisty! W dwójkę uzyskali przewagę nad Dave'm. Ambrose trzyma Batistę i schodzą z klatki, wprost do ringu. Gdy już zeszli Ambrose rozpoczyna obijanie Batisty. Tymczasem podnosi się Reings i od razu próbuje wymierzyć Spear Batiście, ten jednak w ostatniej chwili się odsunął i Reings trafił w Ambrose'a! Roman nie wierzy w to co się stało, ale od razu wykorzystuje to Batista, Gut Kick i Batista Bomb! Pin, 1...2...3!

Winner via pinfall and #1 Contender to WWE Championship - Batista

Batista cieszy się ze zwycięstwa, natomiast Orton stoi jak wryty. Batista jeszcze wyrzuca Reingsa i Ambrose'a z ringu i cieszy się ze zwycięstwa. Natomiast Orton cofa się na rampę i tam unosi tytuł WWE do góry. Natomiast Batista pokazuje, że to on będzie mistrzem. W taki sposób Raw schodzi z anteny.

:arrow: Triple H wraz ze Stephanie ma wrócić do TV w okresie Road to WrestleManii, czyli zaraz po Royal Rumble, a być może nawet na PPV. Triple H ma wrócić by między innymi zbudować swój feud na WrestleManię, na której zawalczy.

:arrow: Krążą plotki, że Curtis Axel może przejść Face-Turn. Nie wiadomo, czy wraz ze swym Tag Team Partnerem Rybackiem, ale raczej tu mowa o singlowym Face-Turnie. To by prawdopodobnie oznaczało koniec Tag Teamu.

:arrow: Obecna karta na Royal Rumble:

Singles Match for World Heavyweight Championship

http://files.tinypic.pl/i/00511/ixus6gtzcjgj.jpg

John Cena © vs Daniel Bryan

30-man Royal Rumble Match

http://files.tinypic.pl/i/00511/963uf8sfqyp4.jpg

Singles Match for WWE Championship

http://files.tinypic.pl/i/00511/u6o09pklvsln.jpg

Randy Orton © vs Batista

Widać, że robisz duże postępy i uczysz się na błędach, a to jest najważniejsze.Dobrze rozpisujesz segmenty, są też fragmenty z backstage i chyba najważniejsze - wreszcie dłuższe walki.Pisz dalej swoje diary, na prawdę dobrze ci to wychodzi.

6461414375333119a4c697.jpg

Dzięki za komentarz Vendrell!

17.01.2014

Witam państwa na SmackDown! Już dziś dojdzie do ostatniego pojedynku ćwierćfinałowego w Turnieju Tag Teamów, Primo i Epico zawalczą z R-Truthem i Xavierem Woodsem. Dodatkowo Pan Money In The Bank Damien Sandow stanie w ringu z Masonem Ryanem! Kolejną atrakcją dzisiejszego wieczoru będzie starcie Champ vs Champ. Mistrz WWE Randy Orton zawalczy z jednym z mistrzów Tag Team - Goldustem! Ale najpierw przypomnijmy co wydarzyło się na Raw:

- Została ustalona walka wieczoru. W Steel Cage Matchu Batista zmierzy się z Romanem Reingsem. Dodatkowo jeśli Batista wygra, to na Royal Rumble zawalczy o pas WWE.

- The Real Americans pokonali Tons of Funk i zakwalifikowali się do półfinału Turnieju Tag Teamów.

- W Miz & Kofi TV doszło do brawlu, przez co GM Brad Maddox ustalił walkę. The Miz i Kofi Kingston kontra Dean Ambrose i Seth Rollins.

- W 2-on-1 Tornado Handicap Matchu Mason Ryan pokonał HeathSlatera i Jindera Mahala.

- Przy wywiadzie doszło do małej przepychanki słownej, czego efektem zostało ustalenie walki pomiędzy CM Punkiem a Damienem Sandowem.

- W walce Tag Teamowej Dean Ambrose i Seth Rollins przy pomocy Romana Reingsa pokonali Miza i Kingstona.

- John Cena i Bray Wyatt wygłosili proma. Ostatecznie została ustalona walka na Royal Rumble o pas Wagi Ciężkiej. John Cena zmierzy się z jednym z członków Wyatt Family - Danielem Bryanem.

- CM Punk pokonał Damiena Sandowa, ale Pan Money In The Bank zaatakował po walce walizką świętującego zwycięzce.

- W walce wieczoru Batista pokonał po zaciętym pojedynku Romana Reingsa i tym samym został pretendentem do Mistrzostwa WWE.

Pora przejść na SmackDown!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/3054_Batista.jpg

W ringu z mikrofonem wita nas pretendent do pasa WWE - Batista!

Batista: Witam na Friday Night SmackDown! Jak dobrze tu wrócić! Jak pewnie wiecie, jestem pretendentem do pasa WWE. Na Royal Rumble udowodnię Ortonowi, że nie należy się mu pas. Nikt mnie nie powstrzyma. The Shield, wiedzcie, że nie powstrzymacie mnie, przed zdobyciem pasa. Wróciłem tu tylko w jednym zamiarze - Mistrzostwa WWE. Randy Orton jest wspierany przez Triple H'a, jest wspierany przez Stephanie, jest wspierany przez Kane'a, jest wspierany przez Shield. Ba, jest wspierany przez samego Vince'a! Wszyscy go uważają za "twarz WWE". Ale czy tak jest? Nie! Orton zachowuje się dokładnie tak, jaki ma pseudonim, czyli żmija. Orton zachowuje się jak żmija, w końcu tak rozpoczęła się jego przygoda z pasem WWE. To Triple H wystawił Ortonowi Bryana. Orton, wiem, że jesteś w budynku. I wiem, że zabrakło ci słów. Ale jeśli masz w sobie choć odrobinę odwagi, to wejdź tutaj do ringu i stań ze mną twarzą w twarz!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/2869_Kane.jpg

Charakterystyczny odgłos ognia i Kane na drodze do ringu!

Kane: Randy jest w budynku, ale przygotowuje się do walki i nie ma czasu, by zajmować się tobą. Ale ja muszę ci powiedzieć Dave kilka słów. Wielka szkoda, że mówisz iż faworyzujemy Ortona. Randy sam zapracował sobie na Mistrzostwo WWE zdobywając kontrakt Money In The Bank. Nie rozumiem dlaczego uważasz, iż jest niegodnym Mistrzem?

Batista: Kane, Kane, Kane. Jesteś śmieszny...

Nagle na Titatronie pojawia się Randy Orton! Chyba ma coś do powiedzenia!

Randy Orton: Hej Batista, co słychać?

Batista: Wejdź do ringu frajerze, a nie kryj się za titatronem!

Randy Orton: Batista, jesteś żałosny. Widać, że stanąłeś w rozwoju. Chciałbym Ci przypomnieć, że to już nie jest ten sam biznes co 4 lata temu.

Batista: Przestań bredzić Orton! Jestem pretendentem do Twojego pasa i jeśli się mnie nie boisz, to przyjdź tu i stań ze mną twarzą w twarz!

Randy Orton: Ja się Ciebie nie boję, natomiast ty powinieneś się bać kogo innego.

Orton pokazuje palcem Batiście, by się odwrócił. Dave się odwraca i natychmiastowo za szyję chwyta go Kane! Następnie Big Red Machine aplikuje rywalowi Chokeslam! Po czym zabiera mikrofon.

Kane: Z władzą się nie zadziera, Dave.

Na arenie wybuchają płomienie, a Kane przy swoim Theme Songu śmiejąc się opuszcza arenę.

---

Przypomnienie wydarzeń z Raw, gdzie to Real Americans pokonali Tons of Funk i zakwalifikowali się do półfinału Turnieju Tag Teamów.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3350/Primo_Epico_GD_1.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/truth_01.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/870/Xavier_Woods_2.jpg

Primo & Epico vs R-Truth & Xavier Woods

Rozpoczęli Primo oraz R-Truth. Klincz rozpoczął pojedynek, ale szybko się skończył, ponieważ Primo kopnął Prawdę i uzyskał nad nim przewagę. Primo popycha rywala w liny, ten się odbija, unika Clothesline'u i Dropkick prosto w twarz Prima! Portorykańczyk aż wylatuje z ringu, odzyskuje świadomość i jeszcze chwilę przebywa poza ringiem, by po chwili do niego wrócić. Znowu klincz, tym razem jednak Truth wygrał i rozpoczyna częstowanie rywala ciosami w rytm tańca. Primo ląduje w narożniku i inkasuje jeszcze Corner Splash. Primo kroczy po ringu omotany, Truth robi zmianę, po czym wysyła jeszcze rywala w liny, wykonuje szpagat, natomiast Woods wyskakuje w powietrze i kopniak prosto w twarz Prima! Przypięcie, 1...2. Kickout! Tag Team Partner Epica podniesiony i inkasuje kolejne kilka ciosów. Xavier wysyła jeszcze Portorykańczyka w liny, Primo odbija się, inkasuje Gut Kick i DDT! Przypięcie, 1...2.. Kickout! Primo jest już wyraźnie zmęczony! Xavier jeszcze chwyta przeciwnika za głowę i idzie z nim do zmiany, ale Primo mądrze wyślizguje się z rąk czarnoskórego zawodnika i popycha go wprost na narożnik! Primo robi zmianę! Do ringu wchodzi Epico! W tym samym czasie zmianę zrobili Woods i Truth, ale Portorykańczycy tego nie zauważyli. Epico rzuca się na Woodsa, tymczasem Truth jako ten legalny wchodzi do ringu, uderza z kopniaka w twarz Prima. Epico odwraca się zaskoczony tym co się dzieje, ale natychmiastowo inkasuje Lie Detector! Były członek R-Boom pokazuje, że nadchodzi akcja kończąca! Epico powoli wstaje i od razu inkasuje Corkscrew Scissors Kick! Przypięcie, 1...2...3!

Winners via pinfall - R-Truth & Xavier Woods

Wybrzmiewa Theme Song R-Trutha i zwycięzcy cieszą się z wygranej. Tymczasem do ringu wbiegają Real Americans! Swagger i Cesaro od razu atakują z zaskoczenia Woodsa i Trutha. Po kilku chwilach obijania Woods zainkasował Neutralizer, natomiast R-Truth przez dobre kilka chwil był w Patriot Locku. W końcu Swagger odpuścił i razem z Cesaro opuścili arenę z uśmiechami na twarzach.

---

Renee Young i jej goście...

Renee Young: Witam państwa, moimi dzisiejszymi gośćmi są Ryback oraz Curtis Axel! R-Truth oraz Xavier Woods wygrali ostatni ćwierćfinał. Wy w półfinale zawalczycie z braćmi Uso, jak sądzicie, macie szanse na zwycięstwo ze zgranymi braćmi?

Curtis Axel: Nie boimy się ich. Oni są w WWE tylko dlatego, że ich ojciec to Rikishi, wrestler z zasługami. My natomiast złączyliśmy siły by zdominować WWE jako Tag Team, ale wcześniej odnosiliśmy sukcesy jako indywidualności. Ja byłem Mistrzem Interkontynentalnym, a Ryback powinien być Mistrzem WWE. To wszystko przemawia za tym, że wygramy z braćmi-frajerami.

Renee Young: Rybacku, jak pamiętamy zaatakowałeś Big Showa w szpitalu. Czy spotkała Cię jakaś kara za ten czyn?

Ryback: Haha, nie. Muszę przyznać, że wszyscy na zapleczu są bardziej zadowoleni, gdy nie ma w budynku Big Showa. To musi coś oznaczać.

Renee Young: A czy nie boisz się powrotu Big Showa? W końcu jak wiemy ma wrócić na Royal Rumble, a teraz jest pilnie strzeżony.

Ryback: Ja się mam bać? Czekam na jego powrót! Feed Me Big Show! Feed Me Big Show! Feed Me Big Show!

Ryback odchodzi z tymi słowami na ustach. Natomiast Axel chwilę na niego popatrzył i również odszedł...

---

Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2103/otunga_01.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/Rey_Mysterio_16_GD.jpg

David Otunga vs Rey Mysterio (w./ Sin Cara)

Gong zabrzmiał. Zawodnicy okrążają ring cały czas patrząc na siebie. W końcu Otunga próbuje przejść do klinczu, ale Rey umiejętnie prześlizguje się mu pod ręką i zaczyna atak od tyłu. Na początku cierpią plecy Davida, po chwili również i nogi zostają zaatakowane przez Reya. David pada na kolana, natomiast Mysterio odbija się od lin i niski Dropkick, prosto w twarz rywala! Przypięcie, 1 count. Zawodnicy natychmiastowo się podnoszą, ale teraz to Otunga uzyskuje przewagę atakując twarz rywala. Rey rzucony w liny, odbija się od razu Big Boot! Otunga przechodzi do przypięcia, ale przy "dwóch" Rey kickoutował. Były członek Nexus od razu się podnosi i kopie twarz jeszcze leżącego Mysteria. Po chwili go podnosi, wyniesienie i Powerslam! Przypięcie, 1...2. Kickout! David Otunga wyraźnie zdenerwowany chce zwyciężyć, więc rzuca przeciwnika w liny, ale pan 619 unika Clothesline'u, po czym wskakuje na liny, odbicie i Croosbody! Przypięcie, 1...2.. David odkopuje w ostatniej chwili! Zawodnicy natychmiastowo się podnoszą, ale Otunga tworzy dystans trochę oddalając się od Reya. Mimo to od razu go atakuje, próba Clothesline'u, jednak Rey robi unik i pociąga za sobą linę! Otunga wypada z ringu! Sędzia rozpoczyna liczenie, natomiast były Tag Team Champion wstaje i patrzy na Sin Carę zarzucając mu coś. Otunga wykrzykuje coś w kierunku Luchadora, ten jednak nie szuka problemów. Wszystko wyjaśnia Rey Mysterio, który wykonuje piękny Suicide Dive na Otungę! Zawodnicy chwile leżą poza ringiem. Pierwszy w końcu podnosi się Mysterio i wraca on do ringu. Sędzia kontynuuje liczenie, przy "siedmiu" Otunga wstał i chwilkę później wrócił do kwadratowego pierścienia, by rzucić się na Reya, ten jednak zrobił Drop To Hold i były Mistrz Tag Teamów ląduje na linach! Rey pokazuje, że nadchodzi 619. Odbija się od lin, ale w tym samym czasie Otunga zdołał już wstać z lin i przechwycił biegnącego Reya, by chwilkę później zaaplikować mu The Verdict. Od razu przejście do przypięcia. 1...2...3!

Winner via pinfall - David Otunga

David pokazuje, że znowu chce dostać walkę o pas. Tymczasem opuszcza przy swoim Theme Songu i buczeniu publiczności ring.

---

Royal Rumble już za 9 dni!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/The_Miz_28_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/kofikingston11.jpg

W ringu są już Miz i Kofi Kingston, co mają nam dziś do powiedzenia?

The Miz: To nie jest kolejne MIZ and KOFI TV. Dziś nie będziemy mieli gości, ani nie będziemy wypowiadać się kulturalnie. Albowiem dziś wypowiemy się na temat tego, co wydarzyło się na Raw, a właściwie co NIE POWINNO się wydarzyć. Spójrzcie na Kofiego. Kofi, pokaż im to. Widzicie to? Czy wy to do cholery widzicie? Kofi, powiedz im.

Kofi Kingston: Mieliśmy na pieńku z Shield. Chcieliśmy to załatwić w normalnej, Tag Teamowej walce. Ja i Miz kontra Rollins i Ambrose. Ale frajerzy z Shield udowodnili, że wszystko co wygrywają, wygrywają poprzez nieuwagę sędziego i nieczyste zagrania. Zainkasowałem Spear od Reingsa, gdy sędzia nie widział. Przez to dzisiaj muszę chodzić owinięty bandażem.

The Miz: Ale spokojnie. Odegramy się. Shield, wyzywamy was na walkę 3 na 3. Wtedy już nie będziecie działać pod nieuwagę sędziego. Na przyszłym SmackDown dostaniecie to, na co zasłużyliście. A naszym partnerem będzie... A z resztą sami zobaczycie.

Miz i Kofi mieli już opuszczać arenę, gdy nagle na Titatronie pojawili się członkowie grupy The Shield, w lewym dolnym rogu widnieje napis "Live via satellite"

Dean Ambrose: Wielka szkoda, że nie ma nas dziś w budynku. Naprawdę wielka szkoda. Z chęcią weszlibyśmy teraz do ringu i skopali wam dupy. Zachowujecie się jak dzieci z podstawówki, którym starsi zabrali lizaki, bo ci sobie do nich zaczynali. Tak jak te dzieci lecą do nauczycieli, tak wy chronicie się przepisami, sędziami i innymi pierdołami. Sprawiedliwość, mówi wam to coś? My jesteśmy sprawiedliwością. My WYZNACZAMY sprawiedliwość. Lecimy roznosić sprawiedliwość. Czekajcie, pokaże wam coś.

Ambrose zabiera kamerę i zbliża ją do otwartych drzwi... od śmigłowca! The Shield siedzą w śmigłowcu na dużej wysokości ponad ziemią. Ambrose pokazuje widoki, po czym odkłada kamerę na swoje miejsce.

Dean Ambrose: Mam nadzieję, że naoglądaliście się widoków, bo mogą to być wasze ostatnie jakiekolwiek widoki. Z okna szpitalnego niewiele widać. A właśnie w szpitalu wylądujecie po walce na SmackDown za tydzień. Tak, przyjmujemy wasze wyzwanie!

Roman Reings: Uwierzcie w The Shield.

---

Reklamy...

Singles Non Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2586/Damien_Sandow_CutByJess_15August2013.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2338/Mason_Ryan_2.jpg

Mr. WHC Money In The Bank Damien Sandow vs Mason Ryan

Gong zabrzmiał, zawodnicy spojrzeli na siebie. Ryan zbliża się do Sandowa, jednak ten nie ma zamiaru wejść w bezpośrednią bójkę z Ryanem. Mason jest coraz bliżej, więc Sandow postanawia opuścić ring! Ryanowi niezbyt się to podoba i ten również wychodzi poza ring, jednak to była woda na młyn dla Sandowa, gdyż ten od razu atakuje byłego członka Nexus. Ryan obijany przez Sandowa, ale Walijczyk w końcu użył całej swojej siły i rzucił Zbawcę Mas w stół komentatorski! Mason od razu chwyta jeszcze przeciwnika i uderza nim o stalową rurę podtrzymującą ring! Ryan wraca do ringu, natomiast Damien cierpi, a sędzia wciąż odlicza. Po kilku sekundach Pan Money In The Bank wraca do ringu, ale Ryan od razu się na niego rzuca! Powerslam jeszcze od Ryana, teraz Walijczyk obija rywala w parterze, po czym go podnosi i umieszcza w narożniku. Damien bardzo obolały niemal leży w narożniku, tymczasem Ryan częstuje go Clotheslinem! Kolejny Clothesline! I kolejny! Sandow niemal upada z nóg, tymczasem Ryan wynosi go wysoko w górę pod Miliary Press, ale Sandow w ostatniej chwili uciekł z rąk Masona i atakuje go od tyłu! Sandow skupia się na nogach rywala. Były członek Nexus w końcu pada na kolana, tymczasem Sandow cały czas go kopie. W końcu przeradza się to w duszenie w narożniku, co jest nieregulaminowe i sędzia nakazuje przestać Damienowi. Ryan leży obolały w narożniku, natomiast w przeciwległym siedzi Sandow który patrzy z nienawiścią w stronę Walijczyka. Mason zaczyna się podnosić, ale natychmiastowo uniemożliwia mu to Pan Money In The Bank wykonując Corner Dropkick. Teraz Sandow przechodzi do przypięcia, 1...2. Kickout! Zbawca Mas jest niesamowicie zdenerwowany, więc kopie teraz wstającego Ryana. Walijczyk znowu pada na podłoże, kolejne przypięcie i znowu 2 count. Sandow teraz chce wygrać inną drogą, ma zamiar wyrzucić rywala z ringu, ale Mason w świetnym stylu kontruje i z impetem poza ringiem ląduje Sandow. Mason od razu do niego dołącza i poza ringiem aplikuje mu dwa German Suplexy oraz Dwa Clothesline'y. Ryan wrzuca teraz rywala do ringu, po czym sam do niego wchodzi, ale Sandow od razu rzuca się na Ryana i częstuje go Elbow Dropami! Mason zaskoczony inkasuje trzy łokcie, natomiast Sandow po tych akcjach przewraca się, widać że jestem poobijany. Ryan powoli wstaje, ale od razu z nóg ścina go Sandow, Clothesline od Damiena! Teraz Zbawca Mas kopie swojego rywala, jedno kopnięcie za drugim. Gdy nagle na arenie wybrzmiewa... Cult of Personality! Sandow przerywa kopanie przeciwnika i opiera się zdumiony na linach, gdy wtem na rampie pojawia się CM Punk! Straight Edge Warrior zyskuje duży Pop. Były członek Straight Edge Society patrzy teraz z uśmiechem na twarzy na Sandowa. Damien w końcu odwraca się w stronę Ryana, ten jednak od razu częstuje go Spearem! Chwilę później Batista Bomb i przypięcie, 1...2...3!

Wybrzmiewa Theme Song Masona Ryana i uśmiechnięty Walijczyk opuszcza arenę. Chwilę wcześniej to samo zrobił CM Punk. Tymczasem Sandow leży w ringu niesamowicie zdenerwowany.

---

"Już w poniedziałek na Raw dojdzie do dwóch walk półfinałowych w Turnieju Tag Teamów, w którym nagrodą jest miano pretendentów od pasów Tag Team! W półfinałach bracia Uso zawalczą z Rybaxel, natomiast Xavier Woods i R-Truth zmierzą się z Real Americans! Dodatkowo Main-Eventem tego Raw będzie starcie Batisty z Kane'm! To wszystko i nie tylko już na Raw!"

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5225/The_Wyatt_Family_CutByJess_24March2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_38_GD.jpg

Do ringu przy swoim Theme Songu wkroczyła Rodzinka Wyatta. Bray zabrał mikrofon.

Bray Wyatt: Przybyliśmy do WWE, by odmienić ten świat, pokazać go w lepszym świetle. Przybyliśmy tutaj po drodze niszcząc takie osobowości jak Kane, The Miz czy CM Punk. Szukaliśmy osoby, która będzie chciała zostać moim bratem. Bratem, który chce zostać demonem. I w końcu go znalazłem, jest on u mojego boku - oto Daniel Bryan. Daniel na Royal Rumble będzie miał okazję zdobyć pierwszy tytuł dla naszej Rodziny. Zmierzy się on bowiem z Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej - Johnem Ceną. No właśnie, John, John, John. Wasz ulubieniec jest inny od pozostałych, jego nie da się przekonać. Będzie walczył o swoje za wszelką cenę i nigdy, przenigdy nie odwróci się od swoich fanów. Muszę przyznać, to mi zaimponowało. Ale John tak naprawdę jest słaby. Cena bez was jest nikim. Chciałem wam pokazać prawdziwego Cenę, tego Cenę, którego nie interesują fani, pasy mistrzowskie i dobro. Chciałem wam pokazać Cenę złego. Możecie sobie to wyobrazić? Ja wyobraziłem, świat z takim Johnem byłby światem pięknym. Niestety, Cena był już moją zdobyczą, ale nagle znalazła się trójka "dobrych" ludzi która go uratowała!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/John_Cena25_cutout_by_Crank.jpg

Nagle wybrzmiewa Theme Song Johna Ceny! Mistrz Świata Wagi Ciężkiej wraz ze swym pasem i popem publiczności melduje się na rampie. Ma przy sobie także mikrofon, z którego zamierza chyba coś powiedzieć.

John Cena: Bredzisz Bray! Za żadne skarby nie odwróciłbym się od fanów WWE! To oni czynią mnie Johnem Ceną, a ja chce nim być i chce być dla nich, dla tych tutaj zgromadzonych, dla tych siedzących przed telewizorami i dla każdego, kto jest fanem WWE! Myślisz, że nagle zmieniłbym to, co budowałem 12 lat. Na mojej drodze miałem już nie takie przeciwności losu, ale poradziłem sobie! I czy to ze złamaną ręką, czy na wózku inwalidzkim, zawsze będę Johnem Ceną i się nie poddam! Wiedz jednak Brayu, że nie tylko ja chcę dołożyć Tobie i Twojej rodzince. To samo chcą zrobić te osoby!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/Big_E_Langston_20_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/The_Usos_2.jpg

Na rampę wychodzi Mistrz Interkontynentalny Big E Langston w towarzystwie Braci Uso!

Bray Wyatt: Chcecie mi dołożyć? Haha, dam wam tę szansę, choć gwarantuję, że się wam to nie uda. Jestem nietykalny, do zobaczenia w walce wieczoru! Follow The Buzzards! Hahahaha...

---

"Już dziś w Main-Evencie The Wyatt Family zmierzą się z Mistrzem Wagi Ciężkiej Johnem Ceną, Mistrzem Interkontynentalnym Big E Langstonem oraz braćmi Uso! Dodatkowo już za moment dojdzie do pojedynku Champion vs Champion. Mistrz WWE Randy Orton kontra jeden z Mistrzów Tag Team - Goldust!"

Singles Champion vs Champion Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/170/goldust_1_by_timinater94.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy_orton_wwe_champion1_by_timinater94.jpg

Tag Team Champion Goldust (w./ Cody Rhodes) vs WWE Champion Randy Orton

Rozpoczyna się pojedynek, zawodnicy od razu ruszyli na siebie, ale Goldust sprytnie i mądrze uniknął klinczu prześlizgując się pod ręką Ortona. Następnie wstał, odwrócił go i dmuchnął mu prosto w twarz. To zdenerwowało Ortona, który od razu ruszył na przeciwnika aplikując mu cios za ciosem. Orton nieregulaminowo obija Goldusta w narożniku, przez co sędzia odciąga Mistrza WWE. Randy wysłuchuje kazania sędziego, po czym natychmiastowo rusza na starszego syna Dusty'ego, jednak ten w porę się odsunął i Legend Killer uderzył głową w narożnik. Orton odbija się i inkasuje Powerslam od Goldusta w stylu samego Ortona! Przypięcie, 1... Kickout! Goldust pierwszy się podnosi i zachęca Mistrza WWE do wstania, Orton wstaje i od razu próbuje kopnąć Mistrza Tag Team, jednak ten chwyta go za nogę, pada na ziemię i przerzuca go nad sobą! Orton ląduje na podłożu, a Goldie rozpoczyna atak w parterze. Następnie podnosi przeciwnika i próbuje przejść do Suplexu, ale Orton dobrze się zaparł i sam wykonał Dustowi Suplex! Na twarzy Ortona widać zmęczenie, ale przechodzi do przypięcia po którym uzyskał 2 count. Orton wstaje, jest wyraźnie zmęczony, to samo czyni Goldust i na jego twarzy również maluje się zmęczenie. Zawodnicy jednak znowu ruszają na siebie z klinczem, wygrywa go Randy i przejście do Headlocku, dobrze jednak Goldust wyszedł z uścisku, chwycił Apex Predatora za rękę, naciągnął ją i wymierzył rywalowi Clothesline! Orton natychmiastowo wstaje, Dust próbuje poczęstować go jeszcze jednym Clothesline'm, ale Viper robi unik, Gold leci na liny. Orton myśli, że wykona tradycyjny Powerslam, ale "złoty" pozostał przy linach, wykorzystał to, że Orton padł na matę i sam padł na kolana próbując wymierzyć rywalowi cios z ręki, jednak WWE Champion chwycił rękę rywala, sam wymierzył mu cios w brzuch, a następnie po wstaniu Dropkick po który Goldust wypada z ringu! Orton zaczyna tauntować, co wywołuje heat publiczności. Za ringiem Goldustowi pomaga wstać Cody, Orton to zauważył i momentalnie wychodzi z ringu i zaczyna straszyć Cody'ego. Były Mistrz Interkontynentalny nie chce się w to mieszać i odchodzi w tył, wykorzystuje to Goldust który częstuje przeciwnika ciosem w brzuch, a następnie wrzuca go do ringu. Randy wpada do kwadratowego pierścienia, jednak niezbyt obolały od razu wstaje. Tymczasem Goldust wchodzi do ringu w tradycyjny sposób, nie wślizguje się. Chwilę gdy Goldust jest w ringu, ale poza linami wykorzystuje Mistrz WWE, który kopie Mistrza Tag Team w brzuch, a następnie aplikuje mu DDT z lin! Randy szykuje się do RKO, ale Cody zaczyna go zagadywać, przez co wywiązuje się kłótnia na linii byłych Tag Team Partnerów ze stajni Legacy. Wtem od tyłu Randy'ego próbuje zaatakować Goldust, Apex Predator skutecznie jednak odpycha rywala będąc do niego odwrócony plecami. Goldust pada na podłoże, jednak od razu biegnie na rywala, Orton jednak w swym tradycyjnym stylu wykonuje Powerslam, po czym wykrzykuje do Cody'ego by patrzył, co teraz zrobi. Po tych słowach Viper zaaplikował Goldustowi Punt Kick, a następnie przeszedł do przypięcia. 3 count.

Orton nie mieszał się w już nic po walce. Zabrał swój pas i przy heacie publiczności opuścił arenę. Do ringu od razu wszedł Cody, który próbował Goldustowi wstać. Starszy syn Dusty'ego jednak odrzucił pomoc brata i opuścił ring sam, a następnie wyszedł z hali. Cody stał jak wryty i patrzył na to, jak brat opuszcza arenę.

---

Renee Young i jej kolejny gość...

Renee Young: Witam państwa po raz drugi dzisiejszego wieczora. Moim dzisiejszym gościem jest Generalny Menadżer - Brad Maddox.

Brad Maddox: Witam Cię Renee, witam państwa.

Renee Young: Ten wywiad został zaplanowany dokładnie przez jedną rzecz. Generalny Menadżer przedstawi państwu, pierwszych oficjalnych uczestników Royal Rumble Matchu!

Brad Maddox: Tak, dokładnie. Obok mnie jest 6 gwiazd, które zaraz państwo ujrzą. Jednak zapowiedzianych przeze mnie zostanie 7! Tak więc przejdźmy do konkretów. Tą gwiazdą nieobecną, a którą państwo na pewno ujrzą w Royal Rumble Matchu będzie Big Show! Dostałem informację od lekarzy, że Show będzie mógł powrócić na Royal Rumble, więc pewnie zrobi to z chęcią. Pierwszą gwiazdą po mojej lewej jest Sin Cara, on również weźmie udział w Royal Rumble Matchu!

Renee Young: Chciałbyś coś powiedzieć?

Sin Cara: Wiedzcie WWE Universe, że szykuje się spora dawka emocji!

Brad Maddox: Kolejne gwiazdy obok mnie to prowadzący najbardziej elektryzujące show w tym biznesie - The Miz i Kofi Kingston!

The Miz: Jeśli myślicie, że jesteśmy w tym biznesie tylko po to, by prowadzić MIZ and KOFI TV to jesteście w błędzie! Mamy zamiar wygrać Royal Rumble!

Brad Maddox: Kolejną osobą która wejdzie do walki jest jeden z Mistrzów. Zawodnik który zaraz wejdzie do ringu - Big E Langston! Pozostała dwójka to Fandango oraz Dolph Ziggler!

Renee Young: Słuchamy Cię Fanda...

Fandango: Chcę powiedzieć, że moja wygrana rok temu na WrestleManii to nie był wypadek. Mój streak na WrestleManii zostanie powiększony do dwóch! Będę dumnie kroczył w kierunku streaku Undertakera wygrywając Royal Rumble, a na WrestleManii zostając nowym Mistrzem WWE!

Renee Young: Czyli rozumiem, że wykluczasz już walkę o pas Wagi Ciężkiej?

Fandango: Ten pas nie pasuje do mnie. Bardziej pasuje on do osób o dużej wadze. Ja natomiast jestem szczupły, posiadam figurę osy, idealnie się nadaje na Mistrza WWE.

Wtem Ziggler wybucha śmiechem.

Fandango: Co Cię w tym bawi?

Dolph Ziggler: Jak to co? Chłopie, wracaj do baletu czy skąd tam przybyłeś. Twój dorobek to wygrana na WrestleManii przez Roll-Up! To wszystko co osiągnąłeś w tym biznesie!

Fandango: Nie będę rozmawiał z osobami o tak niskim ilorazie inteligencji.

Fandango odchodzi, natomiast Ziggler dalej się śmieje. Kamera przenosi nas na twarz Renee, która również jest uśmiechnięta.

Renee Young: A teraz zapraszamy na walkę wieczoru!

Kamera się urywa...

---

Main Event: 8-Man Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5225/The_Wyatt_Family_CutByJess_24March2014.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_38_GD.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/cena_by_rexcs.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/Big_E_Langston_20_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/The_Usos_2.jpg

The Wyatt Family vs World Heavyweight Champion John Cena & Intercontinental Champion Big E Langston & The Usos

Rozpoczęli Big E oraz Luke Harper. Big E wygrał klincz, ale Harper zdołał uniknąć jednego z ciosów Langstona i uzyskał przewagę. Po kilkudziesięciu sekundach obijania Langstona przez Harpera do ringu wkroczył Rowan, on też pokazał Langstonowi "gdzie pieprz rośnie". Do ringu następnie wszedł Wyatt, który zaczął się znęcać nad Mistrzem Interkontynentalnym. Big E jednak w końcu się odgryzł, kiedy to Bray śmiał się z niego patrząc mu prosto w oczy. Langston wymierzył cios rywalowi i rozpoczął dominację, po czym zrobił zmianę z Jimmy'm. Jimmy wchodzi do ringu, jednak Bray dał sobie z nim radę i do kwadratowego pierścienia wkroczył Daniel Bryan. Bryan biegnie z dużą prędkością na Jimmy'ego, ten jednak wykonuje mu Superkick! Daniel pada na podłoże i przypięcie, 1...2 Kickout! Jimmy od razu po pinie rozpoczyna obijanie Bryana, w końcu go podnosi i próbuje z nim iść do narożnika. Daniel jednak w porę się ocknął i popchnął Jimmy'ego na liny, Uso odbija się brzuchem od lin i jest Small Package od Bryana! Jimmy kickoutuje w ostatniej chwili! American Dragon szybciej podnosi się od Jimmy'ego i rozpoczyna rozdawać mu kopniaki w klatkę piersiową. Publiczność do każdego kopnięcia krzyczy "Yes!", a Daniel tylko wykrzykuje jakieś dziwne odgłosy. Po całej serii rzuca Jimmy'ego do narożnika i mówi, żeby do ringu wszedł Cena. Jimmy'ego jednak w ramie klepie Jey. Cena mówi, że nic na to nie poradzi. Bryan tylko bardziej się zdenerwował i od razu po wejściu do ringu Jey zainkasował Knee Plus! Jey aż wylatuje z ringu. Bryan teraz mówi, że do ringu ma wejść Cena. John mówi Bryanowi, że nie było klepnięcia. Bryan odwraca się w stronę publiczności, po czym uderza Cenę w twarz kilka razy, a następnie wrzuca go do ringu. Tam rozpoczyna pastwienie się nad nim. Sędzia mówi, że jest to nieregulaminowe, jednak Bryan nie zwraca na to uwagi. Do ringu wchodzi Big E Langston, który chce odciągnąć Bryana od Ceny. Do akcji wkraczają również pozostali członkowie Wyatt Family. Chwilę później do kwadratowego pierścienia wkraczają także Bracia Uso. Sędzia nakazuje uderzyć w gong i zakończyć walkę.

Result - No Contest

Rozpoczyna się jeden wielki brawl. Każdy walczy z każdym. Sędzia nie potrafi zapanować nad sytuacją. Pierwszy z ringu za sprawą Johna Ceny wylatuje Eric Rowan. Chwilę później z kwadratowym pierścieniem żegna się również Daniel Bryan. Niedługo po nim przez Johna Cenę wylatuje również Bray Wyatt! W ringu na pastwę losu został Luke Harper, który jest kolejno obijany przez rywali. Bray Wyatt wycofuje się, wraz z Bryanem oraz Rowanem. Harper tymczasem inkasuje podwójny Superkick od braci Uso, chwilę później Big Ending aplikuje mu Langston. Na dobry koniec Cena wykonuje rywalowi Five Knuckle Shuffle, po uprzednim geście "You Can't See Me" w stronę Wyatta. Całą akcję zwieńczyło Attitude Adjustman od Ceny. Bray jest już na rampie wraz ze swymi parobkami i krzyczy coś w kierunku ringu. Natomiast cała czwórka cieszy się ze zwycięstwa przy Theme Songu Johna Ceny. I takim akcentem SmackDown schodzi z anteny...

:arrow: Są bardzo ciekawe newsy na temat Undertakera. Podobno Grabarz powróci nie tylko na WrestleManię. Ma stoczyć jeszcze jedną walkę na PPV w tym roku. Jednak nie powinniśmy się napalać na jakiś osobny feud i walkę na Summerslam, bo Grabarz drugą walkę w tym roku ma stoczyć w drugim kwarale. Tj. przestrzeń na linii kwiecień - czerwiec.

:arrow: Ostatnio nie podałem wyników Main Event, więc podaje teraz:

1. Tensai def. Darren Young (Po walce Prime Time Players przeszli Heel Turn atakując Tensaia i Brodusa Claya)

2. Alberto Del Rio def. Justin Gabriel

3. The Shield def. Reycara & Zack Ryder

Wyniki SuperStars:

1. Fandango def. JTG

2. David Otunga def. The Great Khali

3. The Miz & Kofi Kingston def. Prime Time Players

Big Show, Sin Cara, Intercontinental Champion Big E Langston, The Miz, Kofi Kingston, Fandango, Dolph Ziggler i 23 innych.

Randy Orton © vs Batista

• Urządzenie:  Windows

Skomentuję Ci ostatnie SmackDown! ;)

Ogółem jesteś jednym z dwóch, którzy pisząc diarę o WWE opisują zarówno czerwoną jak i niebieską tygodniówkę, za co należą Ci się brawa, bo nie każdy ma na to ochotę i czas.

Galę otwiera segment między Batistą, Kanem, a Ortonem. O ile Batista i Kane nawet dobrze wyszli to Randy swoimi tekstami wydał mi się mało prawdopodobny. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, ale mówię chociażby już o pierwszym zdaniu "Hej Batista, co słychać?"....

Ciekawie rozwija się turniej tag team i plus za to, że stawiasz na tą dywizję. Wywiad Renee z Rybaxel też niezły.

Otunga wygrywa z Rey'em? Widzę, że poważnie go pushujesz. Z tego co pamiętał miał też u Ciebie chyba jakiegoś title shota. Ciekawi mnie jak rozwiniesz jego postać...

Miz&Kofi TV... widzę, że kontynuujesz ten pomysł. Choć przyznam szczerze po pierwszej gali miałem nadzieję na heel turn Kingstona i wciąż gdzieś w głębi duszy liczę na poważny feud Miz-Kofi i Afrykańczyka jako heela. Shield akceptują wyzwanie i czeka nas ciekawy pojedynek na następnym Smacku.

Tak samo jak pushujesz Davida Otungę tak też i Masona Ryana za co też plus, bo realizujesz swoje pomysły. Skoro mówiłeś, że nazywasz "Batista Bomb" finisherem Ryana to spodziewam się pojedynku obydwóch w przyszłości.

Kolejny segment i konfrontacja Wyattów z Ceną. Bray dobrze wypadł i dostajemy Main Event czterech na czterech.

Randy Orton pokonuje Goldusta i to podkreśla jego pozycję jako WWE Champion. Czepnę się tylko jednego. Walkę zakończyłeś Punt Kickiem. Normalnie niejedna osoba po tej akcji ma kontuzję i kilka tygodni nie pojawia się w ringu. Natomiast Goldust jak nigdy nic opuścił arenę o własnych siłach...

Następny segment i podanie pierwszych uczestników Royal Rumble Matchu to według mnie mała zapowiedź tego co może nas czekać na PPV.

No i Main Event, który kończy się... no contestem. Trochę było to do przewidzenia, ale w sumie podgrzewa tylko emocje przed walką Ceny z Wyattem na RR.

W ogóle czekam na Royal Rumble i jestem ciekaw kto je u Ciebie wygra i czy dojdzie do jakichś powrotów. Z tego co liczę pozostały jeszcze dwie tygodniówki do PPV, więc na pewno można liczyć na podgrzewanie emocji przed głównym daniem i rozpoczęciem Road to WrestleMania :-)

Początek Smackdown nie powalił na kolana, ale najgorzej też nie było, podobnie jakgierobak zwróciłem uwagę na pierwszą wypowiedź Ortona, która kompletnie tam nie pasowała. Musisz jeszcze popracować nad doborem słownictwa, wyobraź sobie co byś powiedział gdybyś był na jego miejscu, a potem to napisz :)

Walk z reguły nie opisuję, powiem tylko tyle że dla mnie są na przyzwoitym poziomie, ale co ja tam wiem, jak może wiesz walki w moim wykonaniu nie są rewelacyjne :D Dobrze że robisz coś w kierunku rozwoju dywizji Tag Team, ale bardziej przydałby się tutaj feud z krwi i kości.

Wywiad z Rybaxel krótki ale czytało się płynnie, nie wzniósł Rybacka i Curtisa na wyżyny, ale też nie spuścił ich w odmęty Low Cardy, dobry przerywnik.

Rey przegrywa z Otungą, co mnie trochę martwi bo wolałbym zobaczyć Reya w walce o jakiś pas, ale to twoja bajka, jeżeli dobrze to rozwiniesz to nie będę miał oporów żeby oddać ci honor i przyznać się do błędu :)

Miz & Kofi TV, Shield akceptuje wyzwanie, no i tajemniczy 3 członek walki. Ciekawe kto to, ale nie spodziewam się gwiazd pokoju Undertakera czy Ceny :D

Mason kontynuuje swoją zwycięską passę, przy lekkiej pomocy Punka ale zawsze, no i znowu Batista Bomb... to może oznaczać tylko jedno, ale nie uprzedzajmy faktów.

Wyatt brzmi jak Wyatt, Cena jak Cena, wszytko poprawnie i na swoim miejscu. Dobry segment.

Heh, u mnie do tej pory Barrett nie może pozbierać się po Punt Kicku sprzed Extreme Rules, a tutaj proszę :D Dobra walka i kolejne zwycięstwo dla Ortona

Poznajemy kolejnych uczestników RR, jak zwykle przy takich okazjach panowie trochę się posprzeczali, przyjemny segment

No Main Event. Dobra walka zakończona brawlem, co jeszcze bardziej podgrzewa atmosferę przed Royal Rumble, może być naprawdę ciekawie :D

Ogółem tygodniówka na przyzwoitym poziomie, czekam na kolejne gale, nie gwarantuję że skomentuję, ale przeczytam na 100% :)

Dzięki Gierobak i Yoohas za komentarze. I mam dla Ciebie gierobaku jedną wiadomość. Na Royal Rumble Cena zmierzy się z Bryanem, a nie Wyattem. :D

20.01.2014

Jesteśmy na ostatnim Raw przed Royal Rumble! Jednak nim przejdziemy do oficjalnej części show przypomnijmy, co wydarzyło się na ostatnim SmackDown!:

- Batista skrytykował Randy'ego Ortona, że ten pas posiada tylko dzięki władzom WWE. Batiśćie przeszkodził Kane, panowie weszli w konfrontację słowną, ale wszystko przerwał Orton, który zaczął mówić z Titatronu. Ostatecznie cały spór zakończył Kane, który wymierzył Batiście Chokeslam.

- W ostatnim pojedynku ćwierćfinałowym turnieju Tag Teamów R-Truth i Xavier Woods pokonali Prima i Epica. Ale zwycięzców po walce zaatakowali The Real Americans.

- David Otunga pokonał Reya Mysterio.

- Miz i Kofi wyzwali Shield na pojedynek 3 na 3 na przyszłym SmackDown. Tarcza zaakceptowała wyzwanie.

- Mason Ryan pokonał Damiena Sandowa, po tym, jak Mr. Money In The Bank został rozproszony przez CM Punka.

- Bray Wyatt wraz ze swoją rodzinką pojawił się w ringu, by co nieco powiedzieć na temat Johna Ceny. Mistrz Świata Wagi Ciężkiej pojawił się na rampie i powiedział, że dziś w walce wieczoru Wyatt Family zmierzy się z Johnem Ceną, The Usos oraz Big E Langstonem.

- W walce Champion vs Champion Mistrz WWE Randy Orton pokonał jednego z mistrzów Tag Team Goldusta.

- Brad Maddox przedstawił pierwszych uczestników Royal Rumble.

- Walka wieczoru zakończyła się No Contestem. Ale po walce rozpętał się brawl, z którego zwycięsko wyszła drużyna Johna Ceny.

Pora na Raw!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4428/The_Shield_CutByJess_28March2014.jpg

Wybrzmiewa muzyka The Shield i cała trójka wchodzi do ringu przez trybuny.

Dean Ambrose: The Shield tu jest. Sprawiedliwość znowu zawitała na Raw. Ze sprawiedliwością spotkają się Miz, Kingston i ich przyjaciel na SmackDown w piątek. Ba! Ze sprawiedliwością spotkają się wszyscy uczestnicy Royal Rumble Matchu! Wejdziemy do Royal Rumble, zniszczymy każdego, kto stanie na drodze sprawiedliwości, a następnie staniemy na drodze Batiście, w walce o pas WWE.

Seth Rollins: Mamy trochę niewyrównanych rachunków i z chęcią w Royal Rumble Matchu to naprawimy.

Roman Reings: Uwierzcie w The Shield.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista_OctCutoutByDipset4.jpg

"I walk alone" Batista pojawia się na rampie!

Batista: Wiecie co? Jesteście śmieszni. Mówicie, że wymierzycie sprawiedliwość na Royal Rumble i, że nikt nie stanie wam na drodze. Dobra, załóżmy, że się tak stanie. I co dalej? Zostaniecie w trójkę, a trzech zawodników na raz nie może wygrać Royal Rumble. Co w takim wypadku zrobicie? Nagle nastąpi wielki rozłam?

Dean Ambrose: Dave, Dave, Dave... Nie powinieneś się w to wtrącać. Na Twoim miejscu szykowałbym się do swojej walki na Royal Rumble. Z resztą nie wiem, po co my mamy ci przeszkadzać w tej walce. Przecież ty nie zdołasz pokonać nawet kogoś takiego, jak Randy Orton!

Batista: Na mojej drodze stały już nie takie przeciwności. Wy, jesteście tylko kolejnym etapem w mojej karierze, przez który przebrnę bez większych problemów. Cieszę się, że nie zamierzacie interweniować w Main Event, bo będzie mi tylko łatwiej pokonać Ortona. Zostanę nowym Mistrzem WWE stając naprzeciw wam, Ortonowi, Kane'owi i całej tej zakłamanej organizacji!

Ale wtem od tyłu Batistę atakują Orton i Kane! Kane i Viper obijają Batistę idąc w kierunku ringu. Następnie wrzucają go do kwadratowego pierścienia. Tam The Shield chwyta Animala, rzuca go w kierunku Ortona, a ten wymierza mu RKO! Następnie Shield wymierzyło Batiście Triple Powerbomb. Animal zwija się z bólu, natomiast jego rywale opuszczają ring.

---

"Droga do WrestleManii zacznie się już w tę niedzielę. Royal Rumble PPV już 26 stycznia Consol Energy Center w Pittsburghu!"

Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2532/Fandango_26_GD.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_CutByJess_11December2013.jpg

Fandango (w./Summer Rae) vs CM Punk

Gong zabrzmiał i rozpoczęła się pierwsza walka dzisiejszego wieczoru. CM Punk od razu rusza na swojego przeciwnika, ten jednak robi unik i zaczyna tańczyć! Fandango wyraźnie się popisuje, co niezbyt się podoba Punkowi, gdyż ten od razu rzuca sięna rywala w narożniku. Fandango inkasuje jeden cios za drugim. Następnie Irish Whip, Tancerz odbija się od lin i od razu otrzymuje cios z kolana prosto w podbrzusze! Johnny Curtis leży na ziemi i jest okopywany przez Punka. Summer Rae jest podirytowany tym co robi Punk i krzyczy na niego. Straight Edge Warrior zaczyna nieudolnie tańczyć, co wywołuje duży pop ze strony publiczności. Jednak tę sytuację wykorzystuje Fandango, ponieważ od tyłu wykonuje Punkowi Roll-Up! 1...2.. CM kickoutuje! Zawodnicy od razu wskakują na równe nogi, ale Punk od razu zdziela Fandanga potężnym kopnięciem w łydki! Teraz to tancerz pada na ziemię, a Punk rzuca się na niego i w parterze częstuje go niezliczoną dawką ciosów. Kiedy Fandango jest już ogłuszony były lider Nexus zapina mu Anaconda Vise! Fandango walczy ile tylko ma sił i w końcu udaje się mu położyć nogę na linie. Punk puszcza po dwóch sekundach rywala, uśmiecha się i pokazuje, że nadchodzi Go To Sleep. Fandango wstaje i od razu zostaje wyniesiony przez rywala pod finisher. Tancerzowi jednak udaje się uciec z rąk Punkowi i od razu częstuje low-kickami. Następnie seria chopów od partnera Summer Rae i próba wymierzenia potężnego puncha, jednak Punk znowu zatrzymuje cios i kontruje! Second City Saint po dawce ciosów dla Fandanga rzuca go w liny, Tancerz odbija się i unika uderzenia Punka, po czym kopie go w brzuch i Leg Drop niemal z miejsca! Przypięcie, 2 count! Fandango nie wierzy, że jeszcze nie wygrał. Lecz podnosi się pierwszy, poprawia fryzurę i chwyta Punka od tyłu. Chwilę później aplikuje mu Russian Leg Swep! Straight Edge Warrior leży na podłożu i nawet się nie rusza! Tancerz chce to wykorzystać. Wchodzi na narożnik i pokazuje, że zaraz wykona swój finisher. Jest próba Diving Leg Dropu, ale Second City Saint odsuwa się! Okazuje się, że udawał! Punk czeka na rywala, Fandango wstaje i jest Go To Sleep! Pin, 1...2...3!

Winner via pinfall - CM Punk

Sędzia podnosi rękę zmęczonego Punka, ale wtem do ringu wbiega Damien Sandow i atakuje on Punka walizką! Damien Sandow atakuje i okłada rywala w parterze, ale nagle Punk go przerzuca na plecy i sam rozpoczyna atak. Zawodnicy wymieniają się sporą ilością ciosów Ale nagle na stage'u pojawia się Brad Maddox!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2583/Brad_Maddox_11_GD.jpg

Brad Maddox: Stop! Stop! Macie natychmiastowo przestać! Uspokójcie się, inaczej wzywam ochronę! Ochrona!

Na arenę wbiega kilku ochroniarzy, którzy przerywają brawl. Zawodnicy są trzymani przez ochroniarzy, próbują się wyrwać, ale bez skutków. Do ringu wchodzi Brad Maddox.

Brad Maddox: Wiecie, że jeżeli nie opanuje sytuacji na tygodniówkach, to stracę pracę? Zdajecie sobie z tego sprawę? Z resztą nie interesuje mnie to, co macie do powiedzenia na ten temat. Za nie wykonywanie moich poleceń czekają was konsekwencje. Miałem zamiar wpuścić was do Royal Rumble z dosyć wysokimi numerami, ale teraz pasowałoby obu was wykluczyć z Royal Rumble Matchu. Żeby jednak był wilk syty i owca cała znalazłem lepsze rozwiązanie. Już w piątek na SmackDown zawalczycie między sobą, a przegrany NIE WEJDZIE DO ROYAL RUMBLE MATCHU! A, i jeszcze jedno. Jeśli jeszcze raz dojdzie do brawlu między wami, zostaniecie zwolnieni. Dziękuje, to wszystko.

Maddox opuszcza arenę, natomiast zawodnicy zostają wyprowadzeni przez ochroniarzy.

---

Kamera przenosi nas gdzieś na świeże powietrze. Nagle kamera odwraca się w stronę drzwi do domu, przy których stoi Cody Rhodes. Cody dzwoni. Nagle drzwi otwiera jakaś kobieta.

Cody Rhodes: Jest Gol... znaczy Dustin. Jest w domu?

Tajemnicza kobieta: Tak, jest, ale nie wiem, czy życzy sobie wizyt.

Cody nawet nie pyta o zgodę, lecz wchodzi do domu.

Cody Rhodes: Gdzie jest?

Tajemnicza kobieta: Ale nie wiem czy on...

Cody Rhodes: Grzecznie pytam gdzie jest, więc grzecznie mi odpowiedz.

Tajemnicza kobieta: W swoim pokoju. Na końcu korytarza w prawo.

Cody Rhodes: Dziękuję bardzo.

Cody idzie przez korytarz i wchodzi do pokoju. Zastaje w nim leżącego Goldusta z zabandażowaną głową.

Goldust: Co ty tu do cholery robisz?!

Cody Rhodes: Jak to co bracie? Przyszedłem zobaczyć jak się czujesz.

Goldust: A jak sądzisz? Jak się mogę czuć po dwóch Punt Kickach, które zainkasowałem w jednym tygodniu?

Cody Rhodes: No podejrzewam, że niezbyt dobrze... Ale trzymasz się! To jest najważniejsze, niejedna osoba by leżała na stole operacyjnym. Ale chyba pora odwołać Turniej Tag Teamów.

Goldust: Co? Niby dlaczego?

Cody Rhodes: Masz uraz czaszki, nie zdołasz się wykurować na Royal Rumble.

Goldust: Masz zakaz cokolwiek odwoływać, rozumiesz?

Cody Rhodes: Dustin, spokojnie wyzdrowiej, a pasów będziemy bronić np. na Elimination Chamber.

Goldust: Czy to do cholery rozumiesz co powiedziałem? Masz niczego nie odwoływać, a na Royal Rumble staniemy w obronie pasów Tag Team.

Cody Rhodes: Masz uraz czaszki. Powinieneś przez minimum dwa tygodnie leżeć w łóżku, a ty chcesz walczyć na Royal Rumble?!

Goldust: Jestem jednym z posiadaczy tych pasów i mogę robić co chcę. Ty, ani nikt inny nie będzie mi mówił co mam robić. A teraz daj mi spokój, kuruje się na Royal Rumble.

Cody Rhodes: Dobra, rób co chcesz, ale jeżeli stracimy pasy, to już nie będzie tak wesoło.

Goldust: Żegnam pana.

Kamera się urywa...

---

Przypomnienie walk ćwierćfinałowych turnieju Tag Teamów. Pokazane zostały walki Rybaxel z Reycarą oraz The Usos z Harperem i Rowanem.

Semi-Final of Tag Team Tournament for #1 Contenders to Tag Team Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/Ryback_CutByJess_27January14.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/curtis_axel_2.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/the_usos_4.jpg

Rybaxel vs The Usos

Rozpoczynają Axel i Jimmy Uso. Klincz dosyć szybko wygrał Curtis, od razu przeszedł do Headlocku, jednak Uso nie miał problemów, żeby się z niego wydostać. Jimmy przechodzi za plecy rywala, próbuje go powalić German Suplexem, ale Curtis się nie daje. Samoańczyk więc obiera inną drogę i wykonuje Russian Leg Swep. Od razu próbował przypiąć, ale Curtis odkopał przed pierwszym uderzeniem sędziego o matę. Zawodnicy wskakują na równe nogi i znowu klincz, syn Mr. Perfecta po raz kolejny wygrywa "przepychankę" i zaciąga rywala do narożnika, gdzie go przydusza. Sędzia nakazuje Curtisowi oddalić się od Jimmy'ego, gdyż wykonuje nieregulaminowe ruchy. Curtis oddala się, ale wykorzystuje nieuwagę Jimmy'ego i częstuje go Corner Clothesline'm. "Better than Perfect" chwyta teraz rywala z włosy i idzie z nim w kierunku swojego narożnika. Curtis klepie Rybacka w rękę, jednak wtem Jimmy uwalnia się z rąk Axela i częstuje go Enzuigiri z miejsca! Jednak Ryback pokazał Jimmy'emu "gdzie pieprz rośnie" zwalając go z nóg Clothesline'm. Przypięcie, 1...2. Kickout. Ryback zdenerwowany, że rywal odkopał, więc podnosi go. Wyniesienie i Suplex z rzutem do przodu! Jimmy zwija się z bólu, a Jey zachęca do dopingowania swojego brata. Publiczność jest widocznie za braćmi, natomiast Ryback melduje się na drugim poziomie narożnika. Próba Splashu, ale Uso się odsuwa. Jimmy czołga się w kierunku zmiany, natomiast Ryback zaczyna się podnosić. Jest zmiana! Jey od razu wbiega do ringu i próbuje poczęstować stojącego już Rybacka Superkickiem, członek Rybaxel jednak chwyta nogę przeciwnika i uśmiecha się. Nie sprawia to jednak problemów Jey'owi, gdyż ten zrobił obrót i drugą nogą dał w twarz Rybackowi! Przypięcie, 1...2. Kickout! Jey wstaje pierwszy i wykrzykuje słowa "Get Up!" Mr. Feed Me More wstaje, ale po kilku ciosach w nogę znowu pada na kolana, Uso natychmiastowo wykorzystuje to odbijając się od lin, a następnie częstując przeciwnika DDT! Natychmiastowo do ringu wbiega Curtis Axel, próbuje on uderzyć Jey'a, ten jednak robi unik, a następnie częstuje Curtisa Superkickiem. Axel chwieje się na nogach, ale chwilę później już wylatuje z ringu przy pomocy Jimmy'ego. Jednak w tym samym czasie Jey został wyniesiony przez Rybacka pod Milliary Press, ale ostatecznie Jey został rzucony w swojego brata, Jimmy'ego. Jimmy wylatuje z ringu. Ryback tymczasem melduje się w narożniku i pokazuje, że nadchodzi Meathook Clothesline. Poza ringiem tymczasem rozpoczyna się brawl pomiędzy Jimmy'm a Axelem. W ringu natomiast Jey wstaje i od razu unika potężnego Clothesline'a od Rybacka! Big Guy uderza w narożnik, następnie odwraca się i inkasuje Superkick od Jeya! Tymczasem poza ringiem brawl wygrał Jimmy, pojawił się on na skraju ringu i od razu doszło do zmiany. Jimmy jako ten legalny wchodzi na narożnik i z niego częstuje Rybacka Diving Splashem. Przypięcie, 3 count!

Winners via pinfall - The Usos

Bracia Uso wraz z publicznością świętują swoją wygraną. Mają się z czego cieszyć, bowiem już na SmackDown zmierzą się w finale Turnieju Tag Teamów ze zwycięzcami walki The Real Americans / R-Truth & Xavier Woods. Ta walka jeszcze dzisiaj!

---

Reklamy...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/2898_John_Cena.jpg

W ringu jest już Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - John Cena!

John Cena: Uwielbiam tu być. Uwielbiam wchodzić do tego ringu by walczyć, rozmawiać, słuchać waszej reakcji. Jednak to co jest nieodłącznym elementem życia każdego wrestlera poza walkami, to oczywiście rywalizacja. To jest już mój trzeci raz, kiedy w swoim posiadaniu mam pas Wagi Ciężkiej. Tak jak wszystkie pasy zdobywałem, taki i po pewnym czasie je traciłem. Ten pas, który obecnie dzierżę, zdobyłem na Hell In A Cell. I nie powiem, może w niedzielę na Royal Rumble go stracę. Może to Daniel Bryan zostanie nowym Mistrzem Wagi Ciężkiej. Ale jedno jest pewne. Nawet jeżeli przegram, to wstanę z podniesionym czołem, by rywalizować dalej. Daniel już udowodnił, że jest godzien posiadać najlepsze tytuły w tym biznesie. Pokonał mnie na SummerSlam, tak samo może się to stać na Royal Rumble. Ale Danielu, mam do Ciebie jedną bardzo ważną wiadomość. Tytuł który zdobyłeś na SummerSlam zdobyłeś bez niczyjej pomocy. Pokonałeś mnie sam, w czystej walce. Niech tak samo będzie w niedzielę. Stoczmy czysty i miły dla oka pojedynek. Zostaw Braya Wyatta i całą tą jego psychiczną rodzinkę. Oderwij się od nich, masz miliony fanów na całym świecie, którzy kochają Cię jako prawdziwego Daniela Bryana, a nie członka Wyatt Family!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/Bray_Wyatt_Update_GD_2.jpg

Na titatronie pojawia się Bray Wyatt. Co ciekawe, bez swojej rodzinki.

Bray Wyatt: Zamknij się! Zamknij się John! Każde Raw na które wychodzisz z mikrofonem, to jest tylko twoje bełkotanie na temat ile to tytułów nie zdobyłeś. Każdego już to denerwuje, zrozum to! I przestań mieszać w głowie Danielowi. Żadnych fanów nie ma! Każdy kto siedzi tu na trybunach przyszedł by rozpieprzyć kasę i coś tam przy okazji obejrzeć. A może będą sprzedawać hamburgery? To typowe myślenie każdego siedzącego tu "fana". To jaką drogę wybrał Daniel jest jego prywatną sprawą. W każdym razie nikt go nie zmuszał, do podjęcia takiej decyzji, jaką podjął. Czyli dołączenia do Wyatt Family. Wiesz co Ci jeszcze powiem John? Że chyba znalazłem rozwiązanie całej tej sytuacji, wiem dlaczego tak bronisz Bryana i polecasz mu, żeby od nas odszedł. Bo ty nigdy byś nie mógł dostać się do naszej rodziny! Nikt by cię nie przyjął! Jesteś wyrzutkiem! Hahahaha!

Wtem Bray znika z Titatronu, światło się zaświeca, a Harper oraz Rowan atakują Cenę. Co ciekawe, Daniel Bryan też tam jest, jednak nie dołącza do atakowania Ceny. Kiedy już Cena jest ogłuszony, Eric i Luke rzucają go w kierunku Bryana, natomiast ten wykonuje Mistrzowi Busaiku Knee. Publiczność buczy, a cała trójka patrzy na nieprzytomnego Cenę. Wybrzmiewa Theme Song Wyatt Family i Daniel Bryan, Eric Rowan oraz Luke Harper opuszczają arenę..

---

Wyświetlono promo feudu Randy'ego Ortona oraz Batisty, który rozpoczął się na TLC.

Singles Non Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/Alberto_Del_Rio_CutByJess_16September2013.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/Big_E_Langston_21_GD.jpg

Alberto Del Rio vs Intercontinental Champion Big E Langston

Gong zabrzmiał. Zawodnicy ruszyli na siebie i rozpoczęło się od klinczu, po chwili wygrał go Big E Langston, jednak Albertowi udaje się wyjść z rąk rywala, po czym wykonuje Irish Whip. Big E odbija się, ale od razu zmiata z nóg Del Ria potężnym Shoulder Tackle. Langston jednak na tym nie kończy, gdyż odbija się od lin i wykonuje następne Shoulder Tackle. Przejście do przypięcia, ale Alberto odkopuje zaraz po pierwszym uderzeniu sędziego o matę. Zawodnicy podnoszą się na równe nogi, jednak teraz to Alberto rozpoczyna pierwszy atak obijając łydki Langstona. Mistrz Interkontynentalny jednak nie dał za wygraną i rzucił się na rywala z kilkoma ciosami, po czym częstuje go Belly To Belly Suplexem. Kolejne przypięcie, ale tym razem 2 count. Del Rio tym razem nie wstaje od razu, pomóc mu musi Langston. Jak się okazało, była to podpucha ze strony Meksykanina, gdyż ten natychmiastowo uderzył przeciwnika w brzuch, Langston się zgiął w pół, po czym zainkasował jeszcze podbródkowego od Arystokraty. Big E ma problemy z utrzymaniem równowagi, a Del Rio jeszcze bardziej mu to utrudnia wykonując kopnięcia w łydki. Mistrz Interkontynentalny pada na kolana, natomiast Del Rio uśmiecha się i idzie do narożnika. Alberto opuszcza nakolannik, po czym biegnie w stronę Langstona i próbuje mu wymierzyć cios z prostej nogi w głowę, jednak były Tag Team Partner Dolpha Zigglera robi unik, po czym przerzuca go na plecy wykonując pin. 1...2.. Del Rio w ostatniej chwili kickoutuje. Zawodnicy od razu po pinie rzucają się na siebie, jednak przewagę uzyskuje Langston, częstując rywala dużą dawką ciosów oraz German Suplexem. Del Rio wstaje, ale od razu trafia pod ręce Langstona, a ten wynosi go wysoko w górę, po czym rozdaje mu serię Backbreakerów. Big E opuszcza górną połowę stroju sygnalizując, że nadchodzi Big Ending. Ale co to?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2103/David_Otunga_9_GD.jpg

Na rampę wchodzi David Otunga! Były członek Nexus melduje się z mikrofonem i rozpoczyna przemowę idąc w kierunku ringu.

David Otunga: Witam Państwa, nazywam się David Otunga. Jestem najbardziej niedocenioną osobą w tej federacji. By się tu dostać musiałem zostać członkiem Nexus, jednak to miała być tylko podpora do mojej dalszej kariery. Jednak nie potoczyło się tak, jak myślałem. Jedyną osobą, która mnie doceniała był John Laurinaitis. Jednak i on został zwolniony, choć był najbardziej sprawiedliwą osobą w tej federacji. Jednak mam już dość polegania na innych, zamierzam zerwać z moją przeszłością i rozpocząć nową karierę. Moją nową karierę rozpocznę zdobywając tytuł Interkontynentalny!

Widać, że Langston się trochę rozproszył pod wpływem tych słów, co natychmiastowo wykorzystał Del Rio wykonując Roll-Up! Przypięcie, 1...2...3!

Winner via pinfall - Alberto Del Rio

Meksykanin po zwycięstwie natychmiastowo opuszcza ring i przy swoim Theme Songu zadowolony opuszcza arenę. Otunga się uśmiecha, natomiast Big E prosi o mikrofon.

Big E Langston: Myślisz, że tak bez powodu dam ci walkę o pas Interkontynentalny? Myślisz, że jeśli przyjdziesz i przeszkodzis mi w walce, to od razu masz zapewniony Title Match? O nie. Ale muszę Ci powiedzieć, że z chęcią spuściłbym ci lanie. Zrobiłem to nie tak dawno, bo jeśli pamiętasz, miałeś już swoją okazję, na zdobycie pasa. Tak się jednak składa, że ja już zapewniłem swoją obecność w Royal Rumble Matchu. Mimo to, Pre-Show Royal Rumble jest wolne. Już zostałem zapytany przez Brada Maddoxa, czy nie dałbym rady bronić pasa w Pre-Show. Myślę, że to nie będzie problem. Ale nie popadaj w samozachwyt. Chcę, by mój rywal był jak najbardziej godny walki o pas, dlatego na SmackDown odbędzie się Fatal 4 Way o miano pretendenta do tytułu Interkontynentalnego. Tak więc Davidzie, dostajesz jeszcze jedną szansę, nie zmarnuj jej. Z chęcią dam ci w kość na Royal Rumble.

Otunga opuszcza arenę, natomiast Langston podnosi swój pas w górę, po czym wybrzmiewa jego Theme Song.

---

Kamera przenosi nas na zaplecze. Widzimy idącego przez korytarz Rybacka, jest on wyraźnie zdenerwowany.

Josh Mathews: Ryback, Ryback, zaczekaj!

Ryback: Czego?

Josh Mathews: Chciałem Ci zadać jedno pytanie dotyczące twojej, waszej dzisiejszej przegranej w Turnieju Tag Teamów.

Ryback: Nie mam nic do powiedzenia na ten temat.

Josh Mathews To w takim razie powiedz nam, czy masz zamiar wziąć udział w Royal Rumble Matchu?

Ryback: Tak. Wejdę tam, zniszczę każdego kto stanie mi na drodze, by pojechać na WreslteManię, a tam zostać nowym Mistrzem.

Josh Mathews: A Twój Tag Team Partner, Curtis Axel? Wejdzie do Royal Rumble Matchu?

Ryback: Nie wiem i szczerze mówiąc, gówno mnie to obchodzi.

Ryback odchodzi, natomiast Josh Mathews jest zdziwiony całą sytuacją.

---

Przypomnienie walk ćwierćfinałowych Turnieju Tag Teamów. Przypomniane zostały walki The Real Americans z Tons Of Funk oraz R-Trutha i Xaviera Woodsa z Primem i Epiciem.

Semi-Final of Tag Team Tournament for #1 Contenders to Tag Team Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5381/3259_Real_Americans.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/rtruth1_wfmashupz.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/870/xavier_woods.jpg

The Real Americans (w./ Zeb Colter) vs R-Truth & Xavier Woods

Walka się rozpoczęła. Od klinczu rozpoczęli Jack Swagger oraz R-Truth, Swagger wygrywa klincz i próbuje rzucić rywala w liny, jednak kontra i to Swagger odbija się od lin, próbuje przy okazji poczęstować Trutha sierpowym, jednak ten robi szpagat i Jack nie trafia. Real American American odbija się od kolejnych lin po czym inkasuje Dropkick! Przypięcie, ale natychmiastowy kickout ze strony Swaggera. Zawodnicy podnoszą się i Swagger od razu dwoma rękami chwyta przeciwnika za szyję, po czym z impetem rzuca go o podłoże. Były członek R-Boom chwyta się za plecy, natomiast Swagger jeszcze rzuca się na niego i częstuje go kilkoma Elbow Dropami. Zmiana, do ringu wchodzi Cesaro. Jack podnosi jeszcze Trutha i chwyta go od tyłu za ręce, tak, by Cesaro nie miał problemów z wykonaniem kilku ciosów na korpus czarnoskórego zawodnika. Swagger musi opuścić ring, teraz tymi legalnymi są Cesaro i R-Truth. Antonio trzyma rywala, śmieje mu się prosto w twarz, po czym aplikuje mu Uppercut, jeden za drugim, w sumie wyszło ich pięć. Szwajcar teraz rzuca przeciwnika w liny, Killings odbija się, unika Clothesline'u, odbija się od kolejnych lin i wykonuje Lie Detector! Zawodnicy padają na matę. Czołgają się do zmian. Truth jest wyraźnie bliżej i... jest zmiana! Do ringu wbiega Woods, Xavier od razu uniemożliwia zmianę w szeregach Real Americans uderzając Swaggera prosto w twarz, tak, że ten aż wyleciał z ringu. Woods tauntuje, po czym odwraca się w stronę Cesara, a ten już stał na nogach i tylko czekał, aż Woods się odwróci! Powalenie ze strony Cesara i nadchodzi Cesaro Swing! I jest! Publiczność liczy liczbę okrążeń, 1...2...3....4....5....6....7....8....9....10! Cesaro ledwo co trzyma się na nogach, po czym usiada w narożniku. Swagger już ochłonął po ciosie i wraca do ringu, wykonując zmianę ze Szwajcarem. Woods czołga się do zmiany, ale natychmiastowo uniemożliwia mu to Swagger chwytając go za nogę i wykonując Patriot Lock! R-Truth aż gotuje się w narożniku. Woods czołga się do zmiany, ale cały czas zmianę uniemożliwia mu Swagger trzymając jego nogę w Patriot Locku. W końcu Truth odwraca uwagę Swaggera, ten się dekoncentruje i zostaje kopnięty z drugiej nogi przez Woodsa! Real American American jest ogłuszony, tymczasem jest zmiana i R-Truth wchodzi do ringu. Czarnoskóry zawodnik od razu rzuca się na Swaggera, jednak Jack przytomnie zrobił unik, przeszedł za plecy Trutha i wykonał mu German Suplex w okolice narożnika Real Americans. Były Mistrz Świata Wagi Ciężkiej wziął rozbieg, po czym wykonał "Prawdzie" Swagger Bomb. Zmiana. Cesaro wchodzi do ringu, jednak Jack jeszcze kwadratowego pierścienia nie opuszcza. Jest pora na grupową akcję. Swagger wykonuje Truthowi Irish Whip, ten odbija się od lin i leci prosto na Swaggera. Jack podrzuca byłego członka Awesome Truth, po czym inkasuje Uppercut z powietrza od Swaggera! Jack opuszcza ring, po czym niezauważenie ściąga z krawędzi ringu Woodsa i rozpoczyna się brawl poza ringiem, który wygrał Swagger. W ringu tymczasem Cesaro wykonał Truthowi Neutralizer, następnie doszło do pinfallu.

Winners via pinfall - The Real Americans

Antonio Cesaro, Jack Swagger i Zeb Colter już w ringu. Zadowoleni z wygranej kładą rękę na pierś i wraz z publicznością wypowiadają słowa "We The People", po czym przy swoim Theme Songu opuszczają arenę. The Usos vs The Real Americans w finale!

---

"Już w piątek ostatnia tygodniówka przez Royal Rumble. Na SmackDown czeka nas duża dawka emocji! W ringu zobaczymy 4 zawodników którzy będą walczyć o miano pretendenta do tytułu Interkontynentalnego! Dodatkowo The Miz, Kofi Kingston i tajemniczy trzeci uczestnik zawalczą z The Shield w 6-Man Tag Team Matchu! Będziemy mogli zobaczyć również finał turnieju Tag Teamów, w którym The Real Americans zmierzą się z The Usos! Jednak to nie koniec emocji! Best In The World CM Punk zmierzy się ze Zbawcą Mas Damienem Sandowem, a stawką tej walki będzie udział w Royal Rumble Matchu! Te i wiele więcej atrakcji już w ten piątek na SmackDown!"

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5225/3261_Wyatt_Family.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_38_GD.jpg

Kamera przenosi nas w jakieś ciemne miejsce, w którym znajduje się Wyatt Family.

Bray Wyatt: John Cena, John Cena, John Cena. Ciesz się swoimi ostatnimi chwilami jako Mistrz Wagi Ciężkiej, bo już w niedzielę stracisz swój pas, a jego nowym posiadaczem zostanie mój wierny brat Daniel Bryan! Hahaha! Ale to dopiero początek naszej dominacji. Zdominujemy całe WWE. Daniel zostanie Mistrzem Wagi Ciężkiej, Luke oraz Eric zostaną Mistrzami Tag Team, a ja... Haha, zostanę Mistrzem WWE! To nadejdzie już niedługo. Spodziewajcie się nas w Royal Rumble Matchu!

---

Reklamy...

Main Event: Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_21_GD.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/Batista28_cutout_by_Crank.jpg

Kane vs Batista

Gong rozbrzmiał. Zawodnicy popatrzyli na siebie, po czym zaczęli minimalizować dystans. Kane próbuje uderzyć Batistę, jednak ten przytomnie robi unik i przechodzi za plecy Kane'a. Big Red Machine się odwraca i rozpoczyna inkasować jeden cios za drugim. Irish Whip od Batisty, Kane odbija się od lin i od razu inkasuje Clothesline! Batista pokazuje swą dominację przed publicznością, jednak w tym czasie Kane'owi udało się wstać. Batista odwraca się i od razu zostaje chwycony za szyję. Wielka Czerwona Maszyna wyrzuca przeciwnika z ringu, po czym sam wychodzi z kwadratowego pierścienia. Animal jednak już zdołał się podnieść i rozpoczyna się bójka poza ringiem. Dave wygrywa bitwę na ciosy i rzuca Kane'a w rurkę podtrzymującą ring. Brat Undertakera chwyta się za nos, ale natychmiastowo otrzymuje jeszcze potężny Clothesline. Kane powoli się podnosi, natomiast Animal pokazuje, że nadchodzi Spear. Próba Spearu, ale Big Red Monster robi unik i Dave uderza w krawędź ringu! Batista wyraźnie ogłuszony zostaje jeszcze rzucony w barykadę okalającą ring. Kane wraca do ringu, natomiast sędzia dalej odlicza, jest już przy 6. Chwila mija i jest siedem, a Batista dopiero zaczyna się podnosić. 8 i Batista wstaje. 9 i Dave wraca do ringu. Kane jednak od razu chwyta rywala za szyję i szykuje się do wykonania Chokeslame'u, jednak Batista kopie Wielką Czerwoną Maszynę w brzuch. Po czym ustawia go pod Batista Bomb, mimo to Kane'owi udaje się przerzucić Batistę nad sobą. Dave z dużą siłą uderza o matę, natomiast Kane przechodzi do przypięcia, 1...2. Kickout! Big Red Monster zdenerwowany, że jeszcze nie wygrał rzuca Animala do narożnika i tam rozpoczyna obijanie go. Rzut do przeciwległego narożnika i jeszcze Corner Clothesline! Batista odbija się od narożnika i jeszcze inkasuje Powerbomb! Kolejne przypięcia i znowu 2 count. Kane ma teraz pretensje do sędziego, że ten za wolno liczy. Jednak wtem brat Undertakera zostaje zaatakowany od tyłu przez Batistę! Dave z dużą agresją obija rywala w parterze, w końcu sędzia musi przywołać Batistę do porządku. Dave wysłuchuje kazania sędziego. Wtem jednak na Batistę biegnie Kane, Animal jednak był cały czas przytomny i z biegu zaaplikował rywalowi Spinebuster! Dave pokazuje, że nadchodzi Batista Bomb! Big Red Machine powoli wstaje, po czym zostaje ustawiony pod finisher i jest! Batista Bomb! Przypięcie, 1...2...3!

Winner via pinfall - Batista

Batista cieszy się ze zwycięstwa! Natomiast Kane wypada z ringu i poza kwadratowym pierścieniem zwija się z bólu. Ale nagle... wybrzmiewa Theme Song The Shield!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4428/The_Shield_CutByJess_28March2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/2873_Randy_Orton.jpg

The Shield idą w kierunku ringu przez trybuny, natomiast Randy Orton również kroczy w kierunku ringu, tyle że on idzie tradycyjnie rampą! Batista sam w ringu, jest otoczony przez rywali. W końcu The Shield meldują się na krawędziach ringu i to samo robi Randy Orton. Ale co to ma znaczyć?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/John_Cena_CutByJess_18February2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/the-miz_12_unconquerable.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/kofikingston_2.jpg

Mistrz Wagi Ciężkiej John Cena w towarzystwie The Miza i Kofiego Kingstona wbiegają do ringu w pomoc Batiście! Teraz jest 4 na 4, jednak zdaje się, że nie dojdzie do brawlu. The Shield oraz Randy Orton wycofują się. Natomiast Batista, John Cena, The Miz i Kofi Kingston cały czas obserwują swych rywali. Ci jednak ostatecznie się wycofali. Wybrzmiewa Theme Song Batisty i każdy zawodnik zajmuje swój narożnik, po czym staje na nim. I w taki oto sposób ostatnie Raw przed Royal Rumble schodzi z anteny!

:arrow: Wyniki Main Event:

1. Cody Rhodes def. Primo

2. Titus O'Neil def. The Great Khali

3. Justin Gabriel & Tyson Kidd def. Drew McIntyre & Jinder Mahal

:arrow: Na Main Event swoje siły ponownie złączyli Justin Gabriel i Tyson Kidd. Dużo mówi się, że ten Tag Team może poważnie zainstnieć w głównym rosterze, jednak na razie ich występów możemy spodziewać się tylko na Main Event oraz Superstars.

:arrow: Dużo mówi się, że na przestrzeni tego roku w głównym rosterze ma zadebiutować kilku zawodników z NXT. Jak wiadomo re-debiut zanotował Mason Ryan, powrócił jednak jako face. Dużo mówi się o tym, że w głównym rosterze ma zadebiutować Tag Team The Ascension. Dużo mówi się także o takich zawodnikach jak Aleksander Rusev, Adam Rose oraz Bo Dallas.

Big Show, Sin Cara, Intercontinental Champion Big E Langston, The Miz, Kofi Kingston, Fandango, Dolph Ziggler, The Shield, The Wyatt Family i 17 innych.

Randy Orton © vs Batista

• 2 tygodnie później...

Podczas czytania pierwszego segmentu poczułem się jakbym czytał swoje diary ;) :D Pierwsza część segmentu poprawna, typowa gadka Shield została przez ciebie dobrze odwzorowana. Po pojawieniu się Batisty mogłeś dać mu się więcej wypowiedzieć, bo doszedł do głosu tylko 2 razy, ale pomijając tą uwagę segment był dobry. No i atak po walce. Myślałem że Shield zakończą to sami, ale Kane i Randy przybyli z pomocą. Krótko ale treściwie.

Punk vs. Fandango - jak już może zdążyłem was przyzwyczaić, nie ocenię samej walki, bo po pierwsze - sam nie umiem ich pisać ;) ,a po drugie, od długich walk są gale PPV, i będę to podkreślał na każdym kroku :D Po walce wygranej przez Punka ( :o ) ;) Sandow atakuje Brooksa i interweniuje Madoxx. Widać że nie ma posłuchu wśród zawodników ;) Walka na SmackDown którą pewnie wygra Punk, ale nie uprzedzajmy faktów :D

Segment w Domu Gol... znaczy Dustina :D Niektórzy po jednym Punt Kicku są nieobecni przez rok, a ten po przyjęciu dwóch chce wrócić na najbliższą galę... :D Mniejsza o to, segment trochę słabszy niż ten z początku gali, chociaż dłuższy. Poszczególne wypowiedz brzmiały trochę sztucznie, jak z "Ukrytej Prawdy" czy innych "Trudnych spraw", ale dało się zrozumieć o co chodzi. Powiedzmy że segment ani na + ani na - ;)

Cena i Wyatt - Cena namawia Bryana żeby odszedł od Wyatta, potem wchodzi Bray i w doby sposób mu odpowiada. Widać że dobrze ci się pisze zarówno Johnem jak i Brayem, i myślę że powinieneś to wykorzystać i trzymać ich feud jak najdłużej. Po segmencie kolejny atak... Madox powinien stracić posadę, połowa gali i już 3 ataki :D

Otunga z pasem IC? Hell NO! Nawet nie chcę żeby zdobył title shot, ale na to się zanosi, na SmackDown mamy fatal 4 way, i pewnie David wygra.

Rozpad w Rybaxel - w tym teamie nigdy nie było materiału na cokolwiek, więc może i lepiej że się rozchodzą? Ryback wspomina o wygranej w RR, więc jego szanse maleją ;)

Real Americans wygrywają, ale mam nadzieję że to Usosi wygrają title shota

Wyaci dają kolejne dobre promo, i tyle. Krótki segment to krótki komentarz :D

Wydaje się że Batista zostanie zmiażdżony po walce, ale skład który przybiegł go uratować zaskoczył mnie totalnie. O ile Cena jeszcze by uszedł, to Miz i Kofi? Ich się przestraszyło The Shield? Końcówka RAW trochę zaskoczyła, ale według mnie Batita i tak jest skazany na przegraną.

Ogólnie RAW średnie, ale utrzymujesz solidny poziom od jakiego czasu, czekam na RR a w szczególności na Royal Rumble Match ;)

Dzięki za komentarz xYoohas. Fajnie przeczytać uwagi od takiego bookera jak ty. :)

23.01.2014

Royal Rumble już w niedzielę, a my tymczasem jesteśmy na ostatniej tygodniówce przed tym PPV! Już dziś w ringu zobaczymy starcie czterech rywali, a na szali będzie miano pretendenta do tytułu Interkontynentalnego! W 6-Man Tag Team Matchu The Shield zawalczą z The Mizem, Kofim Kingstonem oraz tajemniczym sojusznikiem. Ponadto w finale Turnieju Tag Teamów zobaczymy walkę The Real Americans z The Usos. To nie koniec emocji na dziś, bo wiadomo, iż dostaniemy również pojedynek CM Punka z Damienem Sandowem, w którym przegrany nie wejdzie do Royal Rumble Matchu. A tymczasem przypomnijmy co wydarzyło się na Raw:

- Doszło do konfrontacji słownej Batisty z The Shield. Batista podczas swojej wypowiedzi został zaatakowany przez Ortona i Kane'a. A wszystko zakończył Triple Powerbomb od The Shield.

- CM Punk pokonał Fandanga, ale po walce Best In The World został zaatakowany przez Damiena Sandowa. Brawl chciał przerwać Brad Maddox, lecz bez skutku. Musieli interweniować ochroniarze. Natomiast Brad Maddox powiedział, że Punk i Sandow zawalczą na SmackDown, a przegrany nie wejdzie do Royal Rumble Matchu.

- Cody Rhodes odwiedził Goldusta w jego domu. Jednak ich rozmowa nie wyglądała zbyt dobrze.

- The Usos pokonali Rybaxel i tym samym awansowali to finału Turnieju Tag Teamów.

- Wymiana zdań między Ceną i Wyattem tylko podkręcająca atmosferę przed starciem o mistrzostwo Wagi Ciężkiej.

- Alberto Del Rio wygrał z Big E Langstonem w Non-Title Matchu. Jednak w połowie walki wszedł David Otunga, który rozproszył Langstona, tym samym doprowadzając do jego przegranej. Po walce Big E ogłosił Fatal 4 Way z Davidem Otungą o miano pretendenta do tytułu Interkontynentalnego.

- The Real Americans pokonali R-Trutha i Woodsa tym samym zapewniając sobie udział w finale Turnieju Tag Teamów.

- Wyatt Family ogłosiło swój udział w Royal Rumble Matchu.

- W walce wieczoru Batista pokonał Kane'a, jednak po walce Animala prawie zaatakowało The Shield oraz Randy Orton. Jednak na pomoc Batiście przyszli John Cena, The Miz i Kofi Kingston.

Pora na SmackDown!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/orton-with-mic.png

W ringu z mikrofonem jest Mistrz WWE - Randy Orton!

Randy Orton: To, co wydarzyło się na Raw każdy widział. Batista prawie otrzymał to, na co zasłużył. Czyli łomot od całej naszej czwórki, czyli mnie i The Shield. Jednak na pomoc Zwierzakowi przyszli The Miz, Kofi Kingston oraz wielki bohater - John Cena! Proszę o owacje dla tego pana! John Cena, tego pana nie trzeba nikomu przedstawiać. Ulubieniec Vince'a, terminator, wieczny mistrz, żartowniś... Gdy tylko słyszę jego imię, krew mi się gotuje. John jako wielki superbohater przyszedł ocalić Batistę! Myśli, że wszyscy już zapomnieli o tym, jak 4 lata temu wysłał go na emeryturę? Z resztą zasłużenie. Ale nie, pieniądze się skończyły i kolejny wielki superbohater Batista powrócił! Z marszu pozbawia mnie zostania Mistrzem WWE Wagi Ciężkiej, a miesiąc później otrzymuje szansę walki o pas WWE. Co to ma do cholery znaczyć?!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/3053_Batista.jpg

Wybrzmiewa "I walk alone"! Animal na drodze do ringu przy owacji publiczności!

Batista: Randy proszę Cię, zamknij mordę. Pieprzysz od rzeczy. Nie można Cię słuchać. To co zaszło między mną a Johnem 4 lata temu to daleka przeszłość, wyjaśniliśmy sobie wszystko z Johnem i nie mamy zamiaru sobie tego wypominać. Nie wróciłem z tego powodu, że pieniądze mi się skończyły, bo mam ich na tyle, że ty się o to nie musisz martwić. Wróciłem z tego powodu, bo widzę jak w ostatnich miesiącach funkcjonuje WWE. Daniel Bryan nie słusznie został pozbawiony tytułu. Ale o tym już Ci wiele osób mówiło. Tak samo na Survivor Series, gdyby nie Triple H, starciłbyś tytuł na rzecz Big Showa!

Randy Orton: Batista, jesteś na prawdę żałos...

Batista: Zamknij się! Nie skończyłem! Gdy tylko zobaczyłem, co się dzieje z tytułem WWE i jak jeszcze usłyszałem, że na TLC będziesz miał okazję zdobyć podwójne Mistrzostwo, od razu zadzwoniłem do Vince'a. Ustaliśmy wszystko bardzo szybko i dlatego, nie zdobyłeś podwójnego tytułu na TLC. Z resztą ciesz się swoimi ostatnimi godzinami jako Mistrz WWE, bo już na Royal Rumble stracisz swój tytuł.

Randy Orton: Doprawdy? Z chęcią i Tobie, i Jasiowi dziś udowodnię, że jestem od was lepszy. Jeśli jesteście takimi "przyjaciółmi", to złączcie siły i zmierzcie się ze mną w Main Evencie. W moim narożniku natomiast stanie rywal Ceny z Royal Rumble, Daniel Bryan. Szykujcie się na manto.

Po tych słowach wybrzmiał Theme Song Randy'ego Ortona i Mistrz WWE udał się na zaplecze.

---

"Droga do WrestleManii rozpocznie się już w tę niedzielę. Musisz być z nami. Royal Rumble PPV już 26 stycznia w Consol Energy Center w Pittsburghu!"

Big E Langston przy swoim Theme Songu wkracza na arenę. Następnie dołącza do stołu komentatorskiego. To zapowiada walkę o pretendenta!

Fatal 4 Way Match for #1 Contender to Intercontinental Title

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/Alberto_Del_Rio_52_GD.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/Rey_Mysterio_Update_4.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2103/Davido_Otunga_CutOut_Jess-x.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/ziggler_20_unconquerable.jpg

Alberto Del Rio vs Rey Mysterio vs David Otunga vs Dolph Ziggler

Gong rozbrzmiał. Zawodnicy popatrzyli chwilę na siebie i w końcu pierwszy z atakiem rzucił się Del Rio. Alberto zaatakował Reya, do którego nie pała zbyt dużą sympatią. Ziggler natomiast rozpoczął walkę z Otungą. Del Rio obija swojego rywala w narożniku, po czym oddala się z uśmiechem na ustach, a następnie próbuje wykonać Corner Splash, Mysterio jednak robi unik! Meksykanin trafia w narożnik, natomiast Mr. 619 zaczyna go okopywać w narożniku. Otunga tymczasem ogłuszony opiera się o liny, Ziggler tauntuje na środku ringu przy owacji publiczności, po czym próbuje zaaplikować Otundze Clothesline, były członek Nexus jednak w porę się obudził i przerzucił Zigglera za siebie Back Body Dropem. Dolph jednak ląduje na krawędzi ringu, już poza linami. Otunga widzi co się stało i próbuje powalić Show Offa Big Botem, jednak był Mistrz Wagi Ciężkiej zrobił unik i pociągnął za sobą linę tak, że Otunga powędrował za ring. Dolph jeszcze tauntuje na krawędzi ringu, po czym powala Otungę Splashem. Rey Mysterio próbuje wykorzystać tę sytuację i rzuca Del Ria w liny, Alberto odbija się i inkasuje Hurricaranę w okolice środka ringu. Przypięcie, 1...2. Kickout! Ziggler wraca do ringu i od razu powala Reya Low Thesz Pressem! Show Off obija Mysteria niezliczoną dawką ciosów. Del Rio tymczasem się podnosi, usiada w narożniku, po czym uśmiecha się do siebie i biegnie w kierunku Zigglera i Mysteria, po czym aplikuje Dolphowi Superkick prosto w twarz! Przypięcie, 1...2. Jednak Otunga wraca do ringu i natychmiastowo przerywa pin! Del Rio wstaje niezwykle zdenerwowany i staje z Otungą prosto w twarz, były członek Nexus jednak jest bezwzględny, uchyla się, wynosi Del Ria na barki i aplikuje mu Running Powerslam! David teraz pokazuje przed publicznością swoją siłę. Wtem jednak od tyłu Otungę Zig Zagiem powala Ziggler! Dolph wstaje i od razu próbuje przejść do przypięcia, lecz wtem od tyłu Roll-Upem powala go Mysterio! 1...2... Kickout dosłownie w ostatniej chwili! Zawodnicy od razu wstają na równe nogi, jednak przewagę szybko uzyskuje Mysterio swoimi kopniakami. Ziggler teraz siedzi obolały w narożniku, Mysterio odwraca się, a tu nagle Otunga z wielką siłą wyrzuca go z ringu! Mysterio jeszcze uderza twarzą o ziemię i wydaje się nie podnosić. Otunga niezwykle zadowolony z tego co zrobił uśmiecha się, lecz po chwili nie jest mu do śmiechu, kiedy Ziggler Dropkickiem żegna go z ringiem! Otunga ogłuszony zwija się poza kwadratowym pierścieniem, a do Reya przychodzą lekarze. Tymczasem w ringu rozpoczyna się brawl pomiędzy Zigglerem i Del Rio. Dolph na fali uzyskuje przewagę nad Meksykaninem. Ziggler popycha teraz byłego Mistrza WWE w liny, ten odbija się, unik Clothesline'u i częstuje Show Offa Backstabberem! Del Rio uśmiecha się i zapina Zigglerowi ArmBreaker! Dolph próbuje się wyrwać, ale to na nic. Jest już o krok od odklepania, ale nagle na narożniku melduje się Mysterio i wykonuje on Splash na tę dwójkę! Ziggler z niesamowitym bólem chwyta się za rękę, natomiast Alberto inkasuje jeden kopniak za drugim, następnie Hurricarana na liny i 619! Del Rio zamroczony kroczy po ringu, Mysterio próbuje wykonać Splash z lin, jednak za nogę pociąga go Otunga i były Mistrz Interkontynentalny uderza głową o krawędź ringu! David wraca do ringu, Alberto od razu biegnie na niego, jednak był członek Nexus w umiejętny sposób go chwyta i wykonuje The Verdict. Dolph podnosi się, ale od razu jeszcze inkasuje Big Boot, który wyrzuca go z ringu. Otunga przypina Del Ria, 1...2...3!

Winner via pinfall and #1 Contender to Intercontinental Title - David Otunga

Otunga zadowolony staje na narożniku i gestem pokazuje, że już wkrótce Intercontinental Title będzie należeć do niego. Big E jednak nie pozostaje mu dłużny, staje na stole komentatorskim i unosi pas w górę. Zawodnicy patrzą sobie prosto w oczy, po czym Otunga opuszcza arenę. Tymczasem do Reya przyszli lekarze i okazało się, że muszą go wynieść na noszach. Jednak nagle Mysterio zostaje zaatakowany przez Del Ria! Alberto zrzuca go z noszy i atakuje w parterze. Dopiero sędziom udaje się odciągnąć Meksykanina, który zadowolony udaje się na zaplecze.

---

Reklamy...

Widzimy idącego przez korytarz Randy'ego Ortona. Viper idzie zamyślony ze swym pasem, aż nagle na jego drodze staje członek Wyatt Family - Daniel Bryan.

Daniel Bryan: Co ty sobie do cholery wyobrażasz?

Randy Orton: Ale o co ci chodzi?

Daniel Bryan: Już wystarczająco dużo razy stanąłeś na mojej drodze. A teraz bez mojej zgody mówisz, że będziemy drużyną w walce wieczoru?

Randy Orton: Ale posłuchaj Danielu...

Daniel Bryan: Nie ma żadnego posłuchaj... Spróbuj podczas dzisiejszej walki mi wejść w drogę, a potraktuję Cię za wszystkie czasy. Będę w tej walce tylko dlatego, że mam ochotę nakopać Cenie jeszcze przed Royal Rumble.

Bryan odchodzi i kamera się urywa pokazując nam zamyślonego Ortona...

---

6-Man Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4428/The_Shield4_cutout_by_Crank.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/2535_The_Miz.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/kofi_07.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/975/2461_Sin_Cara.jpg

The Shield vs The Miz, Kofi Kingston & Sin Cara

Tajemniczym wspólnikiem Miza i Kingstona okazał się Sin Cara, który pierwszy wszedł do ringu z Sethem Rollinsem. Gong zabrzmiał i walka się zaczęła. Rollins rzuca się na Meksykanina, ale ten umiejętnie przerzuca go przez rękę, po czym w parterze mu ją wykręca. Seth jednak pomyślał i udało mu się wykonać z takiej pozycji Roll-Up, Sin Cara kickoutował na "dwa", a Rollins od razu po przypięciu zmienił się Reingsem. Roman wchodzi do ringu, natomiast Miz pali się do zmiany. Sin Cara klepie w rękę pana Niesamowitego. Teraz w ringu Miz i Reings. Zawodnicy rozpoczynają od klinczu, wygrał go jednak Reings który z wielką siłą odepchnąl Miza, tak, że ten wylądował na siedząco. Miz jednak od razu się podnosi i podcina Reingsa pociągając go za nogi! The Miz rozpoczyna atak w parterze. Po kilkunastu ciosach oddalił się, by po chwili wrócić do Reingsa. Miz chwyta nogi byłego Mistrza Tag Teamów i pokazuje, że nadchodzi Figure 4 Leg Lock. Roman jednak w porę odepchnął Miza nogami. Mr. Awesome poleciał aż na liny, po czym się od nich odbija i nadziewa się na Samoan Drop od Reingsa! Samoańczyk teraz pokazuje, że nadchodzi Spear, Miz się powoli podnosi, ale jednak robi zmianę z Kingstonem. Kofi wbiega do ringu, Roman od razu biegnie na niego, ale Ghańczyk prześlizguje mu się po plecach, po czym sprzedaje mu High Kick! Roman pada jak rażony piorunem, a Kofi jeszcze wykonuje Boom Drop! Roman jeszcze bardziej obity leży, po chwili jednak zaczyna się podnosić. Kingston pokazuje, że nadchodzi Trouble in Paradise. Reings wstaje i od razu inkasuje Troble in Paradise! Przypięcie, 1...2.. Rollins przerywa pin! Sędzia zagania Rollinsa do narożnika i tam zaczyna go upominać. Tymczasem Ambrose niepostrzeżenie wkrada się do ringu i na spółkę z Reingsem obijają Kingstona. Niezbyt spodobało się to Mizowi i Sin Carze, którzy wbiegli do ringu i wyrzucili z ringu zaskoczonych Reingsa i Ambrose'a. Nie spodobało się to Rollinsowi, który od razu pobiegł w stronę Miza i Cary, ci jednak wykonali mu podwójny FlapJack prosto na narożnik. Rollins odbija się i inkasuje jeszcze Trouble in Paradise od Kingstona który wyrzuca Rollinsa z ringu! Już całe Shield jest poza kwadratowym pierścieniem, natomiast w nim Miz, Kingston oraz Sin Cara. Sędzia nakazuje tym "dobrym" udać się do swojego narożnika, by Shield spokojnie mogli wrócić do ringu. Mistrz Stanów Zjednoczonych i spółka wracają do ringu. Dean Ambrose zostaje w ringu by walczyć, natomiast z drużyny przeciwnej wyszedł Sin Cara. Zawodnicy od razu ruszają na siebie, przewagę szybko uzyskał Ambrose. Teraz Irish Whip. Sin Cara odbija się od lin, a Ambrose podcina go Drop To Holdem i Meksykanin ląduje twarzą prosto na liny. Dean teraz przydusza rywala, sędzia odlicza i przy "czterech" Ambrose odpuścił. Sędzia upomina teraz Deana w nieoblężonym narożniku i jest plecami do wydarzeń. Rollins tymczasem jeszcze przydusza Sin Carę. Kingston zaczyna szaleć i sędzia nie wiedząc co się dzieje upomina jego. Miz nie wytrzymuje i wpada do ringu, lecz w tym samym czasie do kwadratowego pierścienia wszedł Reings i od razu zaaplikował on Mizowi Spear! Zawodnicy wyturlali się z ringu. Kingston również nie wytrzymuje i biegnie wprost na Ambrose'a który już uwolnił się od sędziego. Mistrz Stanów Zjednoczonych unika Clothesline'u, natomiast Kofi leci wprost na Rollinsa, Seth jednak ugina się i pociąga za sobą liny tak, że Kingston wylądował poza ringiem. Rollins wychodzi z ringu i obija poza nim Kofiego, sędzia krzyczy coś do Rollinsa, natomiast do ringu wemknął się Reings i od razu powala on wstającego Sin Carę Spearem! Roman niezauważenie opuszcza ring, natomiast Ambrose podnosi jeszcze Sin Carę i aplikuje mu Headlock Driver, po czym kończy pojedynek pinfallem.

Winners via pinfall - The Shield

Całe The Shield już w ringu świętuje zwycięstwo przy swoim Theme Songu. U ich stóp leży ledwie przytomny Sin Cara. Trójka zwycięzców uznała, że jednak chce go doprowadzić do nieprzytomności i zaaplikowała Meksykaninowi Triple Powerbomb, po czym opuścili arenę.

---

Jesteśmy w szatni Batisty, który szykuje się do dzisiejszej walki wieczoru, po chwili do szatni wchodzi Mistrz Świata Wagi Ciężkiej John Cena.

John Cena: Hej, Dave. Co słychać?

Batista: Leci. A u Ciebie?

John Cena: Też leci. Słuchaj, dobrze Cię znowu widzieć w tym biznesie.

Batista: Heh, dzięki John.

John Cena: Słuchaj Dave, mam nadzieję, że nie żywisz do mnie urazy po naszej rywalizacji sprzed czterech lat.

Batista: To samo ja miałem Tobie powiedzieć. Cóż, to już jest przeszłość. Z resztą wtedy to ja zawiniłem.

John Cena: Tak, to już jest przeszłość. Bądźmy dziś wieczorem drużyną i skopmy dupy Ortonowi i Bryanowi.

Batista: Z chęcią.

Animal wystawia rękę w celu pokojowym. John podaje mu swoją rękę, po czym zawodnicy przyjacielsko się uściskali. Następnie Cena wraz ze swym pasem opuścił szatnię.

---

Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2338/Mason_Ryan_3_GD.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2102/Darren_Young_8_GD.jpg

Mason Ryan vs Darren Young (w./ Titus O'Neil)

Zawodnicy od razu ruszyli na siebie, klincz wygrał Ryan, co było czymś oczywistym. Mason od razu poczęstował Younga sporą dawką ciosów, po czym rzucił go w liny. Darren odbił się i zainkasował na dodatek potężnego Clothesline'a. Young podnosi się, jednak od razu zostaje wyniesiony przez Ryana, i ten rzuca nim z impetem o podłogę. Mason teraz patrzy w stronę publiczności, większość jest za Masonem, jednak jest też grupka ludzi, którzy heatują Walijczyka, są też transparenty "You aren't Batista!" co jest jawnym odwołaniem do finishera, jakiego wykorzystuje Ryan. Mason uśmiecha się, wtem Young się podnosi i biegnie w stronę byłego członka Nexus, ten jednak odwraca się i od razu aplikuje czarnoskóremu zawodnikowi Spear! Mason w tradycyjnym stylu "daje łapkę w dół", po czym wykonuje rywalowi Batista Bomb! Przypięcie, 1...2...3!

Mason świętuje zwycięstwo, jednak nagle do ringu wchodzi drugi członek Prime Time Players - Titus O'Neil, który staje z Ryanem twarzą w twarz. Zawodnicy patrzą sobie w oczy z bliskiej odległości, jednak to Titus pierwszy ustępuje, opuszczając ring i wyciągając z niego Younga. A nagle od tyłu Ryana krzesłem atakuje Curtis Axel! Były Mistrz Interkontynentalny rozdaje serię uderzeń swemu rywalowi z krzesła, po czym zabiera mikrofon.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/2496_Curtis_Axel.jpg

Curtis Axel: Jeśli myślisz, że jesteś silny, to stań ze mną w ringu. Złamię Twoją serię zwycięstw, bo jestem lepszy niż perfekcyjny!

Curtis jeszcze raz uderzył krzesłem Ryana, po czym opuścił arenę.

---

"Royal Rumble już za 2 dni! Pora otworzyć drogę do WrestleManii!"

Renee Young i jej gość...

Renee Young: Witam państwa, moim dzisiejszym gościem jest Pan Money In The Bank Damien Sandow! Witam Cię Damien.

Damien Sandow: Witam Cię Renee. I witam was, nędzni ludzie siedzący przed telewizorami z puszką piwa i paczką czipsów, bo bez tego wieczorem obejść się oczywiście nie można. Renee, mam nadzieję, że wiesz z kim masz doczynienia.

Renee Young: No tak, Damien Sandow, zwycięzca walki Money In The Bank o niebieską walizkę.

Damien Sandow: Jestem Damien Sandow! Wielki zbawca mas! Przyszedłem tutaj, by was wybawić od otyłości, głupoty i nieodpowiedzialności za swoje czyny. Przyszedłem tutaj jako Best In The World i dziś to udowodnię pokonując człowieka, który Best In The World nie jest, a szczyci się tym mianem. Dziś pokonam CM Divę, by w niedzielę zgarnąć Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej oraz zwyciężyć w Royal Rumble Matchu, by na WrestleManii zostać podwójnym Mistrze...

Sandow nie dokończył, gdyż nagle nie wiadomo skąd rzucił się na niego CM Punk. Straight Edge Warrior zmasakrował Sandowa dużą dawką ciosów, by na koniec podejść do mikrofonu Renee i powiedzieć:

CM Punk: I'm Best In The World.

Punk odchodzi i kamera się urywa...

---

"Już za chwilę pojedynek finałowy w turnieju Tag Teamów! The Real Americans na swojej drodze pokonali Tons of Funk oraz Xaviera Woodsa i R-Trutha. The Usos natomiast pokonali członków Wyatt Family - Erica Rowana i Luke'a Harpera oraz team złożony z Rybacka i Curtisa Axela. Teraz te dwie drużyny zawalczą w finale Turnieju Tag Teamów. A zwycięzcy już w niedziele zmierzą się z braćmi Rhodes o tytuły Tag Teamów."

Przed walką do stołu komentatorskiego dołączył Cody Rhodes, bez swojego kontuzjowanego brata Goldusta.

Final of Tag Team Tournament for #1 Contenders to Tag Team Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5381/3259_Real_Americans.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2333/usos_01.jpg

The Real Americans (w./ Zeb Colter) vs The Usos

Gong zabrzmiał. Pojedynek rozpoczynają Swagger oraz Jey Uso. Walkę rozpoczął klincz, wygrał go Jack i od razu przeszedł do bocznego Headlocku. Jey'owi, jednak udało się wyślizgnąć z rąk Amerykanina, po czym przeszedł mu za plecy. Próba German Suplexu od Uso, ale Swagger nie daje się podnieść, po czym wykręca rękę rywala. Jey pada na kolana, natomiast Swagger ma kontrolę nad ręką rywala. Samoańczyk jednak powoli zaczyna wstawać na nogi. Swagger inkasuje jednego kopniaka, drugiego, po czym Jey odrywa rękę i częstuje rywala Superkickiem z obrotu. Jey trzyma się za rękę, widocznie go boli. Uso robi zmianę ze swym bratem, jednak pozostaje w ringu i próbuje wymierzyć Superkick prosto w twarz klęczącemu Swaggerowi, Jack jednak robi unik i wynosi Jeya na barki, ten jednak zostaje uratowany przez brata który kopnął "Prawdziwego Amerykanina" w brzuch. Swagger zgina się w pół a Jimmy aplikuje mu Leg Drop! Przypięcie, jednak Swagger kickoutuje na "dwa". Jack wyciąga rękę do zmiany, jednak Jimmy szybko niszczy jego zamiary aplikując mu niski Dropkick prosto w klatkę piersiową. Kolejne przypięcie i kolejny kickout na "dwa". Colter się denerwuje poza ringiem, tymczasem Swagger zaczyna się powoli podnosić. Jimmy bierze rozbieg, po czym biegnie w stronę Swaggera i próbuje mu wymierzyć Superkick prosto w twarz, Jack jednak robi unik i podnosi Jimmy'ego, tak jak wcześniej Jey'a. Jimmy utrzymuje się tylko na jednej nodze, jednak tą nogą udaje mu się wymierzyć Jackowi kopniaka prosto w twarz! Real American ląduje w swoim narożniku. Cesaro natychmiast klepie Jacka i wchodzi do ringu. Jimmy jednak nie czeka i rzuca się na rywala. Antonio w pięknym stylu robi unik i przechodzi za plecy Jimmy'ego chwytając go pod German Suplex. Uso jednak umiejętnie łokciem uderza rywala tym samym doprowadzając do jego zamroczenia. Jimmy nie rezygnuje i od razu rzuca się na przeciwnika, jednak zostaje powalony podcięciem! The King of Swing szykuje się do swojego charakterystycznego ruchu i... jest! Rozpoczyna się Cesaro Swing. 1....2....3....4....5....6....7....8....9.....10! 10 okrążeń! Coś niesamowitego! Szwajcar od razu przechodzi do przypięcia, 1...2.. Kickout! Cesaro jeszcze nie dowierza, że nie wygrał. Uso podnosi się i rozpoczyna inkasować Uppercuty, które prowadzą prosto do narożnika Real Americans. Cesaro robi zmianę i do ringu wchodzi Swagger. Jack wyładowuje agresję na przeciwniku w narożniku, następnie kolejna zmiana. Cesaro wyciąga rywala z narożnika i rozdaje mu kolejną serię podbródkowych. Były Mistrz Stanów Zjednoczonych rzuca przeciwnika w liny, Jimmy jednak zatrzymuje się na nich. Cesaro próbuje go jeszcze poczęstować Clothesline'm, ale inkasuje kopnięcie w twarz z dwóch nóg! Szwajcar jest lekko ogłuszony, co wykorzystują bracia Uso robiąc zmianę między sobą. Jey wbiega do ringu i od razu unika Clothesline'u, przechodzi za plecy Antonia i wykonuje mu Roll-Up! Swagger wbiega do ringu, ale na jego drodze staje drugi z braci Uso. Tymczasem Cesaro kickoutuje dosłownie w ostatniej chwili. Jack uśmiecha się i rusza z furią na Jimmy'ego, ten jednak robi unik i pociąga za sobą liny. Swagger ląduje poza ringiem! Cesaro zdenerwowany rozwojem sytuacji rzuca się na Jimmy'ego, ten jednak unika ciosu i wyprowadza uderzenie w brzuch rywalowi, po czym popycha go w stronę Jey'a, a ten zaaplikował mu Superkick. Jest zmiana. Jey melduje się na narożniku, a Jimmy odbija się od lin i wykonuje Suicide Dive prosto na wstającego Swaggera. Jey jest już na narożniku i przy popie publiczności wykonuje Diving Splash prosto na Cesaro. Przypięcie, 1...2...3!

Winners via pinfall and #1 Contenders to Tag Team Championship - The Usos

Bracia Uso są już w dwójkę w ringu i świętują zwycięstwo przy swoim Theme Songu. Cesaro tym czasem wyturlał się za ring i wraz z Colterem i Swaggerem opuścili arenę. Usos świętują zwycięstwo patrząc na jednego z Mistrzów Tag Team - Cody'ego Rhodes'a, a wtem... Do ringu od tyłu z krzesełkiem wbiega Goldust! Dustin atakuje krzesłem braci Uso! Rozdaje im serie ciosów, ale nagle do ringu wchodzi Cody Rhodes i zatrzymuje atak. Rozpoczyna się dyskusja w szeregach braci. Po kilku ostrych słowach Goldust rzuca krzesełko i opuszcza arenę zostając wygwizdany przez publiczność. Warto dodać, że Goldust przyszedł z zabandażowaną głową. Kamera się urywa.

---

Reklamy...

Renee Young i jej kolejni goście...

Renee Young: Witam państwa, moimi kolejnymi dziś gośćmi są Real Americans. Zeb Colter, Jack Swagger oraz Antonio Cesaro. Przed kilkoma minutami przegraliście finał turnieju Tag Teamów. To oznacza, że na Royal Rumble Bracia Rhodes zawalczą z The Usos, a nie z wami.

Jack Swagger: Ta porażka była zdecydowanie niesprawiedliwa i to my zasługiwaliśmy za zwycięstwo!

Zeb Colter: Usos wygrali dzięki szczęściu, ale to nie koniec naszych starań o pasy Tag Team. Po tym jak Usos zdobędą tytuły Tag Team fartem, bo nie sądzę, żeby Rhodes i Goldust byli teraz w stanie obronić pasy, to my im je odbierzemy! Real Americans staną na szczycie jako Mistrzowie Tag Team! A tymczasem na Royal Rumble moi klienci wejdą do Royal Rumble i już teraz wam oświadczam, że jeden z nich wygra ten pojedynek, na zawsze zapisując się w historii jako zwycięzca Royal Rumble, Mistrz jednego z głównych Tytułów i Mistrz Tag Team.

The Real Americans odchodzą...

Renee Young: No i cóż, to był bardziej monolog, ale cóż poradzić...

Nagle do Renee podchodzi Kane!

Renee Young: Czy chciałby pan coś przekazać WWE Universe?

Kane: Tak się składa, że ja, Dyrektor do Spraw Operacyjnych na Royal Rumble również nie będę bezrobotny. Z chęcią wejdę do Royal Rumble, by pokazać kim naprawdę jest Ulubiony Demon Diabła. Hahahaha.

Kane odchodzi a kamera się urywa...

---

Singles Match - Przegrany nie wejdzie do Royal Rumble Matchu

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2586/sandow.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/2953_CM_Punk.jpg

Mr. WHC Money In The Bank Damien Sandow vs CM Punk

Już przed walką było widać, że zawodnicy się nienawidzą. Gong zabrzmiał i ruszyli na siebie niczym dwa dzikie psy. Więcej ciosów od początku rozpoczął rozdawać Punk i to on zdobył dominację. Sandow jednak szybko skontrował jedną z akcji Straight Edge Warriora i począł go obijać w narożniku. Second City Saint inkasuje jeden cios po drugim. Sędzia aż musi odciągnąć Sandowa. Damien odszedł by chwilę później wrócić do Punka, ale ten niemal znikąd zaaplikował mu Roundhouse Kick! Damien pada na podłoże, a Punk przechodzi do przypięcia. 1...2.. Kickout! Punk podnosi się pierwszy, natomiast Sandow wciąż leży. CM rozkłada ręce, na co publiczność reaguje niesamowitym popem. Punk odwraca się, ale od razu inkasuje Gut Kick, a następnie DDT od Sandowa! Natychmiastowe przypięcie, jednak tylko 2 count. Zbawca Mas teraz ma dominację w ringu. Chwyta Punka za głowę i wysyła w liny, Straight Edge Warrior odbija się, unika Clothesline'u i wybiega z ringu! Punk zachęca teraz Sandowa, by ten też wyszedł. Pan Money In The Bank opuszcza kwadratowy pierścień, ale natychmiastowo inkasuje kilka ciosów, po czym zostaje wysłany w rurę podtrzymującą ring. Punk pokazuje, że nadchodzi Go To Sleep. Sandow odwarca się i natychmiastowo zostaje wyniesiony, ale ucieka z rąk byłego Mistrza WWE, ten jednak nie kończy ataku i częstuje Zbawcę Mas potężnym Roundhouse Kickiem. Sędzia rozpoczyna liczenie, 1.....2.....3.....4......5....6. Sandow podnosi się ....7... Sandow stoi ..8.... Sandow wraca do ringu i od razu biegnie w stronę Punka, próba uderzenia ale Second City Saint robi unik! Damien odbija się od lin i inkasuje Spinning Heel Kick! Pan Money In The Bank leży ogłuszony na ziemi, natomiast były Mistrz Wagi Ciężkiej od razu to wykorzystuje i wchodzi na narożnik. Punk podnosi ręce w górę, po czym aplikuje rywalowi Flying Elbow Drop! Punk od razu jeszcze zapina Anaconda Vise! Sandow walczy z bólem, ale jednak w końcu udaje mu się dojść do lin. Sandow wstaje przy pomocy lin, ale nagle Punk go podnosi na barki! Sandow trzyma się lin i nie chce puścić, w końcu jednak Punkowi udaje się odciągnąć Sandowa od lin i aplikuje mu Go To Sleep prosto poza ring! Damien ląduje poza kwadratowym pierścieniem, natomiast Punk zachęca rywala, żeby wrócił. Sandow jednak zabiera swoją walizkę i opuszcza arenę. Sędzia odliczył do 10, po czym gong kończący walkę zabrzmiał.

Winner via count out - CM Punk

CM Punk wejdzie do Royal Rumble Matchu, natomiast Sandow będzie musiał się zadowolić siedzeniem przed telewizorem. Po walce nie wydarzyło się już nic ciekawego.

---

Jesteśmy w szatni Curtisa Axela. Nagle do szatni wchodzi Ryback.

Curtis Axel: O, siema bracie.

Ryback: Słuchaj Curtis, mam zamiar wygrać Royal Rumble Match i nie chciałbym, żeby nasze prywatne porachunki mi to zepsuły.

Curtis Axel: Ale jakie porachunki?

Ryback: Nie wiem, czy nasza drużyna ma jeszcze sens istnieć. Chyba powinniśmy się rozejść. Ty pokonaj Ryana na Royal Rumble, a ja wygram Royal Rumble Match i nie wchodźmy sobie w drogę.

Curtis Axel: Ale dlaczego chcesz niszczyć naszą drużynę? Obaj byliśmy klientami Paula Heymana, razem walczyliśmy na TLC o pasy Tag Team, później jeszcze byliśmy w turnieju.

Ryback: Ale jak widać bez efektów. Jako Paul Heyman Guye zniszczyła nas jedna osoba, którą był CM Punk. Nie udało się nam zdobyć pasów Tag Team w Fatal 4 Wayu na TLC, ani później na SmackDown, ani nie wygraliśmy turnieju. Po prostu chce sobie dać z tym spokój i pamiętaj, nie wchodź mi w drogę. Mam jeszcze kilka niezałatwionych spraw z pewnymi osobami.

---

Main Event: Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/7/batista_16.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/2787_John_Cena.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/2820_Randy_Orton.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_38_GD.jpg

Batista & World Heavyweight Champion John Cena vs WWE Champion Randy Orton & Daniel Bryan (w./ The Wyatt Family)

Gong zabrzmiał, Daniel Bryan i Randy Orton wymienili kilka zdań w niezbyt miłej atmosferze i jednak to Bryan jako pierwszy będzie walczył. Brodacz odwraca się i od razu inkasuje Low Thesz Press od Ceny! John częstuje go dawką ciosów, po czym wstaje i uśmiecha się wykonując gest "You Can't See Me" w kierunku Braya Wyatta. To rozwścieczyło Bryana który rozpoczął rozdawać Cenie serię uderzeń i kopnięć, na zmianę. W końcu dwójką ląduje w narożniku, Cena inkasuje jedno kopnięcie za drugim. Daniel biegnie w kierunku przeciwległego narożnika, odbija się i biegnie z dużą prędkością w kierunku Johnboya, ten jednak robi w ostatniej chwili unik i Bryan trafia w narożnik! John od razu podnosi rywala i aplikuje mu Suplex! Po czym następuje zmiana w szeregach "face'ów". Batista wchodzi do ringu i wykonuje Irish Whip Bryanowi, Daniel odbija się od lin i z zaskoczenia wykonuje Batiście Busaiku Knee! Coś niesamowitego! Widać zmęczenie na twarzy Daniela, jednak udaje mu się przejść do przypięcia. 1...2... Batista odkopuje w ostatniej chwili! Cenie niemal spadł kamień z serca. American Dragon tymczasem czołga się do zmiany i jest! Orton wchodzi do ringu i od razu rzuca się na leżącego Batistę. Legend Killer po dużej dawce ciosów odchodzi od Batisty, Dave powoli próbuje się podnieść, ale pomaga mu w tym Orton. Randy chwyta przeciwnika pod RKO i pokazuje, że za chwilę nadejdzie finisher, ale jednak Batista odpycha byłego kolegę z Evolution! Randy odbija się od lin i nadziewa się na piękny Spinebuster w wykonaniu Batisty! Dave zadowolony z siebie daje kciuki w dół i szykuje się do Batista Bomb, ustawia Ortona, ale nagle Bryan zaczyna coś wykrzykiwać do Batisty. Rozpoczyna się mała kłótnia między Batistą i Brynanem, wykorzystuje to Orton który przerzuca Batistę nad sobą. Orton natychmiastowo robi zmianę. Daniel wchodzi do ringu w efektowny sposób, aplikując Batiście Flying Headbutt. Po tym członek Wyatt Famiyl zapina Yes/No Lock! Animal walczy z bólem, ale ewidentnie zaczyna mu brakować sił. Jest jednak coraz bliżej lin i tak! Batista chwyta lin! Bryan zdenerwowany rozpoczyna serię kopnięć Batiście który trzyma się lin. Sędzia odciąga Bryana, ten jednak kłóci się z sędzia po czym z powrotem biegnie w stronę Batisty, ten jednak zdołał się podnieść i nagle wykonuje Spear! Spear! Spear dla Bryana! Zawodnicy są ewidentnie zmęczeni i czołgają się do zmian. Są coraz bliżej i tak! Zmiany następują w tym samym czasie! Cena i Orton wbiegają do ringu. Viper od razu próbuje zaaplikować Cenie Clothesline, ten jednak robi unik, odbija się od lin i wykonuje przeciwnikowi Shoulder Tackle. Kolejny Shoulder Tackle. Orton wstaje i inkasuje jeszcze Proto Bomb! Mistrz Wagi Cieżkiej wykonuje gest "You Can't See Me" w kierunku Braya Wyatta, to wścieka lidera Wyatt Family. Natychmiastowo do ringu wbiega Daniel Bryan, próbuje on zaatakować Cenę, John jednak robi unik, Bryan biegnie na Batistę, a Dave sprzedaje mu cios w twarz! Bryan zagłuszony odwraca się i inkasuje Attitude Adjustman! Bryan leży ledwie przytomny gdzieś w okolicach narożnika, tymczasem Orton się podnosi i biegnie w kierunku Ceny. John jednak podcina go, po czym zapina STF! Jednak do ringu wbiegają Wyatt Family! Sędzia kończy walkę!

Winners via DQ - Batista & World Heavyweight Champion John Cena

Wyatt family atakuje teraz kogo popadnie, nagle do ringu wbiegają Miz i Kingston, po czym do kwadratowego pierścienia wbiegają także The Shield. Następnie w ringu meldują się Ryback, Del Rio, Mysterio, Ziggler, Fandango i cała masa innych wrestlerów! Teraz w ringu jest jeden wielki brawl! To zwiastuje udane Royal Rumble, tymczasem SmackDown schodzi z anteny. Do usłyszenia na Royal Rumble!

:arrow: Na oficjalnej stronie WWE zostało potwierdzone, że w Royal Rumble matchu udział wezmą także Alberto Del Rio, Justin Gabriel oraz Rey Mysterio.

:arrow: Oficjalna karta na Royal Rumble zostanie podana poniżej.

:arrow: Mówi się, że podczas tego Royal Rumble dostaniemy kilka powrotów, mniej lub bardziej długich.

:arrow: Oficjalna strona WWE także potwierdziła, że na Royal Rumble dostaniemy walkę Masona Ryana z Curtisem Axelem.

Oficjalna karta na Royal Rumble 2014:

Nim zobaczysz oficjalną kartę zapraszam do przeczytania SmackDown!

http://s3.postimg.org/uanp8k5kj/wwe_royal_rumble_2014_poster.jpg

Pre-Show: Singles Match for Intercontinental Championship

http://s13.postimg.org/rqwudwy6f/bigvsotunga.jpg

Big E Langston © vs David Otunga

Main Show

http://s13.postimg.org/4znrrid53/braynvscena.jpg

Singles Match

http://s13.postimg.org/lehp42v47/ryanvsaxel.jpg

Mason Ryan vs Curtis Axel

Tag Team Match for Tag Team Championship

http://s13.postimg.org/rw0lnl5hj/rhodesvsusos.jpg

Rhodes Brothers © vs The Usos

30-Man Royal Rumble Match

http://s13.postimg.org/yjx7a6ozr/image.jpg

Big Show, Sin Cara, Intercontinental Champion Big E Langston, The Miz, Kofi Kingston, Fandango, Dolph Ziggler, The Shield, The Wyatt Family, The Real Americans, Alberto Del Rio, Rey Mysterio, Justin Gabriel, Ryback, Kane, CM Punk i 9 innych.

Main Event: Singles Match for WWE Championship

http://s13.postimg.org/edtpbatc7/ortonvsbatista.jpg

Randy Orton © vs Batista

Zapraszam do typowania!

Edytowane przez shocker98

Przeczytałem ostatni epizod SmackDown, więc skomentuję go.

-Muszę powiedzięc, że zaskoczył mnie wygranie braci Usos, bo szczerze stawiałem na Real Americans. To co wydarzyło się po walce wskazuje na heelturn Goldusta, a to może oznaczać, że na Royal Rumble stracą pasy, a na Wrestlemanii zobaczymy walkę Cody Rhodes vs. Goldust.

- Kolejny błyskawiczny pojedynek Ryana zakończony po Batista Bomb, co pokazuję, że szykuję się co wielkiego dla niego (czyżby walka Batistą?)

-Sandow przgrywa z CM Punkiem i nie zobaczymy go w Royal Rumble matchu. To również mnie trochę zdziwiło, bo myślałem, że będzie remis lub Double Count Out. To może oznaczać, że na Royal Rumble może postara się wykorzystać walizkę, ale zobaczymy.

- Main Event moim zdaniem dobrze, że zakończył się DQ, ponieważ dalej nie wiadomo kto może wygrać wlkę o pas WWE i o pas WHC. Po walce mamy mini Royal Rumble, co często można zauważyć na tygodniówkach przed Royal Rumble.

Moje typy na Royal Rumble.

IC Title match

Big E Langston def. David Otunga

WHC Titlematch

John Cena def. Daniel Bryan

WWE TT Title match

The Usos def. Rhodes Brothers ( Goldust zaatakuje brata lub opuści go, po czym przejdzie hellturn)

Myson Ryan def. Curtis Axel

Royal Rumble match

Nie mam pojęcia, ale postawię na Punka lub Bray'a Wyatt'a, ponieważ mamy feund rodzinki z Ceną i ich walka o pas może odbyć się na WMce, lub ewentualnie Bray'a z Bryanem.

WWE Title match

Randy Orton def. Batista

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...