Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

2014

Przemk0

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   41
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

<<< Szakal 2014 - Przygotowania >>>

Promo zaczyna się od znanego, można by powiedzieć sztampowego, motywu z filmu Rocky "Bill Conti - Gonna Fly Now" (

). Producent tegoż obrazu chce przekazać widzowi przygotowania senatora Szakala do nowego roku w EWF. Mamy więc zaszczyt zobaczyć jak łysy:

- Trenuje na ringu w swojej lokalnej federacji operującej w Zachodniopomorskim. Sparingpartnerzy to najroślejsi zawodnicy z regionu i nie dają Szakalowi taryfy ulgowej.

- Siedzi przy swoim senatorskim biurku i w pocie czoła przegląda projekty ustaw. Po jego prawej stronie piętrzy się stos dokumentów do przejrzenia, po lewej zaś widzimy małą kupkę przejrzanych już papierów.

- Popija świeżo parzoną kawę w swoim ulubionym kubku i zasiada do pisania wierszy swoim ulubionym piórem. Wszystko to dzieje się w zaciszu jego przytulnego biura w EWF. Czyżby powstawał "Halogen 2"?

- Spotyka się z wyborcami w przeróżnych lokalizacjach (wsie, szpitale, fabryki). Z zatroskaną miną słucha problemów zwykłych ludzi, obiecuje pomoc i kończy uściskiem dłoni wraz z zdjęciem do lokalnej gazety.

- Wizytuje ostatnio rozpoczęte inwestycje z środków Unii Europejskiej. Jest oprowadzany przez kierownika każdej z budów. Potakuje ze zrozumieniem, gdy przekazywany jest mu plan budowy i informowany jest o postępie prac.

- Pisze najnowszy felieton do Gazety Polskiej pod tytułem "Felipe Castro - 2014 rokiem zamachu na EWF?"

- Pracuje w telefonie zaufania senatora Szakala i odbiera setki telefonów.

- Rzuca lotkami w tarczę z wizerunkiem Vaclava i napisem "Świniożerca".

Całość przeplatana jest urywkami z walk Szakala z roku 2013. Realizator nie skupia się jedynie na zwycięstwach, ale podkreśla także porażki i pokazuje zakulisowe (nigdy nie emitowane!) materiały na których senator wścieka się po nieudanych pojedynkach.

Po tym przecudnym wstępie, muzyka dobiega końca i do akcji wkracza Szakal wraz z mikrofonem. Były komisarz EWF jest ubrany standardowo (adidasy, czarne dresy z 3 paskami, czarny t-shirt z białym napisem "Szakal 2014"). Całość nagrana jest na nienagannie biały tle, bez żadnych elementów.

Szakal - Przyszedł czas na rok 2014. Nowy rok w Polsce i polskim wrestlingu. Wiele jest pracy przed nami w tym nowym roku, tak abyśmy mogli się cieszyć naszym krajem i oglądać najlepszy wrestling na świecie. Nasz rodzimy wrestling. Los obu tych rzeczy... Polski i Wrestlingu... leży także i w moich rękach. Obiecuje wam, że was nie zawiodę w tym roku. Zgładzę tych, który nie wierzą w potęgę Szakala (pojawił się napis pod senatorem "... i nie szanują dobrej kawy oraz poezji"). Zgładzę tych, którzy nie dbają o dobro EWF. Nowy rok nadchodzi!

(pauza)

Szakal - Nowy rok, a przed nami stara dobra, nazwana jak kiełbasa, gala. (pauza) EWF Wrestlepalooza w Lublinie. Na niej nowa świecka tradycja czyli... Właściwie to nie wiem, co to jest. Grupy, koszyki, co to kurwa eliminacje do mistrzostw świata. (Szakal wyciąga kartkę) Podobno jestem w grupie z Bidamem, Thornpike, Won Wejem... kto to kurwa jest... Sebą i jak każda grupa z SR-Crazym. A gdzie Vaclav, gdzie rewolucjonista Bubba z którym mam niewyrównane rachunki z ostatniej Wrestlepaloozy? Jak rozumiem z tego popierdolonego regulaminu (Szakal wyciąga baaardzo długi zwój papieru, który opada aż do podłogi) to będę walczył tylko z tym swoim koszykiem czy tam grupą. Jest tam tylko jedna godna walki ze mną postać...

(pauza)

Szakal - Chłopak wyrobił się przez ostatnie miesiące w EWF. Przekształcił się jakby to poetycko kurwa rzec... jak poczwarka w pięknego dorosłego motyla. Bidak przerodził się w Bidama Siergiejewicza Nowosibirskiego. Zaiste piękna historia, może kiedyś EWF wypuści o tym film lub książkę. Nawet się… kurwa lekko wzruszyłem. (Szakal udaje, że ociera łzę z policzka)

(pauza)

Szakal - Bidam radzi sobie nieźle. Ba! Nawet lata po moich walkach i wali mi w głowę biednego Bubbiego. Ktoś mógł pomyśleć, że uratował mi remis w walce. Ochujał ten ktoś? Ja tylko taktycznie odpoczywałem w tym momencie, zbierałem siły do kontry. To oczywiste, że chciałem z zaskoczenia skontrować i wykończyć Bubbę! Niestety walka została przerwana, gdy byłem o krok od powstania. Niestety…

(pauza)

Szakal - Bidam, nie jesteś już tym przestraszonym Bidakiem... trzęsącym się na widok ringu. Jesteś Bidamem Siergiejewiczem i masz swoje miejsce w EWF. Rozumiem, ale kurwa nie wpierdalaj się w moje łyse porachunki. Mieliśmy dobre walki w zeszłym roku. Udowodniłeś, że masz hardcorowe zacięcie. Byłeś godnym przeciwnikiem, ale czy rzeczywiście chciałbyś zobaczyć jak skończyłoby się nasze ostateczne starcie? Czy naprawdę wierzysz, że mógłbyś wyeliminować mnie z EWF? Ja tu jestem od… kurwa… zawsze. Dobrze Ci radzę, nie próbuj rozgrzebywać naszej historii. Mieliśmy dobre walki w 2013 roku i niech tak już zostanie. Dla twojego dobra Bidam, dla twojego dobra.

(pauza)

Szakal - Zapamiętajcie dziś wszyscy… rok 2014 będzie rokiem Szakala!

Szakal spokojnie wychodzi poza ekran. Realizator serwuje nam drugi raz motyw z filmu Rocky, a razem z nim ,mamy więc zaszczyt zobaczyć jak łysy:

- Kończy swoje treningi wykańczając ostatniego sparingpartnera przez "Pocztówkę z parku sztywntych". Szakal ociera pot z czoła i odchodzi do szatni z mokrym ręcznikiem na ramieniu.

- Siedzi przy swoim senatorskim biurku i przegląda ostatni projekt ustawy. Po jego prawej stronie nie ma już ani jednego dokumentu do przejrzenia, po lewej zaś widzimy ogromną kupę przeglądniętych papierów.

- Wychodzi z biura EWF, w którym zostawia dopity kubek z kawą oraz całą zapisaną kartkę z prawdopodobnie nowym wierszem.

- Pracuje w telefonie zaufania senatora Szakala i w pewnym momencie wyrywa kabel od słuchawki.

- Uderza kijem bejsbolowym w zrobione z gipsu popiersie... znanego wrestlera EWF....

<<< The End >>>

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie