Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestler Miesiąca - grudzień 2013

Wrestlerem grudnia zostać powinien:  

99 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wrestlerem grudnia zostać powinien:

• Randy Orton
      46
    • Bray Wyatt
      23
    • Sin Cara
      11
    • Magnus
      11
    • Gunner
      1
    • BJ Whitmer
      7

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://www.attitude.pl/gfx/wrestler_miesiaca.gif

Nominowani w tym miesiącu:

Randy Orton - Zunifikowane pasy główne w WWE, to coś, o czym wielu fanów marzyło. Randy może królem popularności nie jest, ale to on jest odpowiedzialny za ten krok naprzód. W grudniu ugruntował swoje miejsce w historii tego biznesu.

Bray Wyatt - Daniel mógł się skłonić ku nowego władcy dopiero na początku stycznia, ale to katusze jakie przeszedł pod koniec 2013 były za to odpowiedzialne. Solidny miesiąc Wyatta, w którego wielu traciło nadzieje.

Sin Cara - A jeśli o traconej nadziei mowa, to Sin Cara zaliczył udany powrót, i wiele wskazuje, że WWE odzyskało w niego wiarę. Kilkukrotnie czysto pokonywał niedawnego mistrza Alberto Del Rio. * - "Nowy gimmick" Hunico, wygrał głosowanie słuchaczy AM, wyprzedzając CM Punka i Big E Langstona.

Magnus - Czy Anglik może być zwiastunem nowej ery w TNA? Ery, w której Dixie zacznie promować swoich wiernych chowanków, a nie ustabilizowane gwiazdy? Magnus, to na pewno jakiś start. Wciaż niepewny jako mistrz, ale złoto mówi samo za siebie.

Gunner - Niegdyś ochroniarz, zazwyczaj postać w tle, dziś jego feud to jeden z motorów napędowych Impactów, który przyniósł mu status pretendenta do pasa.

BJ Whitmer - Największym dokonaniem diabła, było przekonanie ludzi, że nie istnieje. Tego się nikt nie spodziewał. Internet na ten temat milczał - brawo RoH! Wszycy już go skreślali, byli gotowi żegnać na grudniowym Final Battle. Dziś czekają na dalszy rozwój zamieszania, pośrodku którego stoi on.

Głosowanie trwa do 9 stycznia.

Głosowanie na podstawie Attitude Mówi - Wrestling Podcast LIVE - Happy New Year B#TCH (

) Edytowane przez Schoop
The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TakerFanKrk

1

• 8693

1

• blanco19

1

• pawlik3213

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Nie ma innej opcji jak niezagłosowanie na zawodnika, który brał udział w walce unifikacji pasów i który opuścił ją jako mistrz. Głos idzie na Randalla.

Zastanawiałem się pomiędzy Ortonem i Magnusem. Stwierdziłem, że ten drugi pomimo zdobycia głównego pasa wciąż jest zbyt nijaki. Orton został pierwszym WWE World Heavyweight Championem pokonując bez niczyjej pomocy człowieka, który będzie twarzą WWE dopóki zdrowie mu na to pozwoli. Dlatego głos leci na Ortona

Mi już wybranie nie idzie tak łatwo bo kandydaci naprawdę są nie byle jacy. Jeśli kogoś mogę z miejsca skreslić to Sin Cara, reszta ma predyspozycje do zostania Wrestlerem Miesiąca.

BJ Whitmer: Śmiało można powiedzieć, że zaczyna się jego moment. Koleś jednak nie kończy karierę i w bardzo przyjemny sposób na Final Battle narodziła się nowa stajnia której Whitmer jest członkiem. Jak dla mnie mocny kandydat.

Gunner: Do spółki ze Stormem, po rozpadzie ich Tag Teamu stał się naprawdę ciekawą personą. Dostaje sporo czasu w TV i mimo że za gościem nie przepadam, to ma on title shoota na najważniejszy pas god damn it! Nie można na to przymknąć oka. Najlepsze jest to że również do spółki z Stormem, jest tweenerem i nie wiadomo w którą stronę się zwróci i który z nich, on czy jego były partner będzie tym złym. To czyni Gunnera ciekawym na najbliższe tygodnie. Kolejny mocny kandydat.

Magnus: Może mikrofonowo się dobrze nie pokazał ale to był dobry miesiąc dla Brytyjczyka. Wygrana w tournamencie o złoto no i heel turn który nadszedł nie w taki sposób w jaki się go spodziewałem ale zawsze jest czymś nowym i jest odświeżeniem postaci Magnusa. Kolejny mocny kandydat :P.

Sin Cara: Wybrany, najprawdopodobniej z opinii słuchaczy robiących sobie jaja. Wygrał parę pojedynków ale wielkiego progresu to on nie zaliczył, możemy pomówić o nominacji gdy powalczy w upper mid cardzie bądź też main evencie.

Bray Wyatt: To był dobry dla niego miesiąc a mimo to zostanie on przeze mnie skreślony. Story z Bryanem dopiero stanie się ciekawe. W grudniu było ono prowadzone bardzo niedbale i głównie przez pojedynki Daniela z Wyattami w różnych konfiguracjach, nie miało to większego sensu a napomknięcia o Bryanie w Wyattach zdarzały się od czasu do czasu. Nie poczułem groźby tego że Daniel może stać się jednym z Wyattów i dopiero teraz będzie to jakieś story które będę oglądał.

Randy Orton: Unifikacja pasów to duże wydarzenie. Z dupy bo z dupy i osobiście myśląc o PG erze wciąż będę myślał o feudzie Punka z Ceną z MitB 2011 ale połączenie dwóch najważniejszych trofeów w jedno, bez znaczenia jak zrobione tematem jest naprawdę ważnym. Dokonał tego Randallek a to czyni go mocnym kandydatem do wrestlera miesiąca.

Zdecyduje się jednak na Ortona. Unifikacja pasów jest jednak czymś epickim a poza tym stało się coś nad czym wszyscy się spuszczali gdy Bryan pokonał Cene. Nie wiem jak teraz ludzie mogą o tym zapominać (hipokryzja, ekhem :P) ale Randalek czysto poskładał Jasia i w przeciwieństwie do sytuacji z SummerSlam z Bryanem, tutaj nie musiało tak być. Więc głos idzie na mistrza mistrzów.

• Reputacja:   70
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Mój głos leci zdecydowanie na Magnusa.

2025collage.png

Głos na Randy'ego Ortona. Wygrał walkę unifikującą dwa najważniejsze pasy w federacji. Czy potrzeba coś więcej dodawać?

165537016952a258451c0fc.jpg

Głos na Magnusa za zdobycie WHT, jednak nagranie wszystkie na miesiąc w przód zabiło cały urok.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

• Styl:  Jasny

Nie można nie docenić Magnusa, choć pewnie jak zwykle wygra reprezentant WWE. Nie często w wieku 27 lat zostaje się mistrzem, a jeszcze rzadziej dokonuje tego Brytyjczyk. TNA postawiło na swojego wychowanka, a nie na gotowy produkt z WWE, ale po promach widać, że jeszcze sporo jest do szlifowania, choć jest przyzwoicie. Magnus jest bardzo młody i za kilka lat stanie się jeszcze lepszym zawodnikiem.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Jakieś takie biedne to zestawienie, ale faktycznie grudzień był słaby.

Jako, że przestałem oglądać TNA, to ciężko mi zagłosować na kogokolwiek.

Z resztą ani Magnus ani Gunner nigdy mnie nie przekonywali i nie sądzę, żeby coś się w tej kwestii zmieniło.

W WWE natomiast Sin Cara, który wreszcie zaczął walczyć. Nawet jeśli to nowa osoba pod maską. Nie do końca rozumiem jego miejsce w zestawieniu, ale to wasz przywilej dawać typy do głosowania.

Orton od czasów Legacy przestał u mnie wywoływać jakieś emocje i wg mnie od tamtego czasu zaliczył spory regres. Owszem, turn trochę pomógł, ale to i tak nie wystarczy.

Mój głos zatem na:

Bray Waytt. Lubię go słuchać na mikrofonie. Lubię oglądać te jego dziwne zachowania. Nawet z tym chodem z egzorcysty. Jego feud z Bryan'em poszedł w stronę, której się nie spodziewałem, więc ten storyline śledzę chyba najchętniej.

Gdybym miał ustawiać typer, to dodałbym tu jeszcze AJ Styles'a. To o nim się obecnie mówi i to jego postać wywołuje u mnie największe zainteresowanie.

213559901458cecbdd39123.jpg

Głos na Ortona. Unifikacja pasów to wielkie osiągnięcie, szczególnie że w tej walce pokonał największego face'a federacji, czyli Jaśka Cene. Zastanawiałem się jeszcze nad Magnusem i BJ Whitmerem, ale wydaje mi się że Orton to najlepsza opcja z tego miesiąca i dokonał największej rzeczy z wszystkich nominowanych.

28054889252fa02dfba372.jpg

Unifikacja, sracja. Może to i doniosły moment, ale całkowicie skopany. Oddaję głos na Braya Wyatta (chociaż wolałbym opcję z całą familią), którego storyline ze złamaniem Daniela Bryana jest czymś, czym można się autentycznie jarać - w przeciwieństwie do przereklamowanej unifikacji.

14453752125651e0a536c69.jpg

Głos na Braya Wyatta, chociażby dlatego, że nie uważam aby Orton aż tak czysto pokonał JC chociaż nikt mu nie "pomagał", zastanówmy się czy jeżeli Cena nie zostałby przypięty kajdankami do liny, to czy Orton by wygrał (zakładając oczywiście, że nie ma uzgodnień przed walką kto ma wygrać), a feud z DB kończący się przyłączeniem tego ostatniego do Rodzinki całkiem dobry i pozostaje ta ciągła ciekawość jak to się rozwinie dalej, to jest coś na co czekam, a nie ciągłe narzekanie Ortona (chociaż wiem że to tak akurat ma wyglądać, ale nie przekonuje mnie to)

TNA jakoś mnie nie porwa i nie oglądam więc byłoby bezsensem oddawać głos na ludzi z tejże federacji.

Natomiast Sin Cara może i miał dobry miesiąc, tylko że można powiedzieć walczył z małą ilością zawodników (chyba nawet tylko z jednym ADR), fajnie że WWE odświeżyło tą postać za pomocą innego wrestlera, może najbliższy rok podniesie Sin Care wyżej w kartach skoro gadżety z tą postacią się dobrze sprzedają

209469494152cc37b49d5aa.jpg

Zdecydowanie głos oddaję na Randy'ego Ortona. Unifikacja wydaje mi się wystarczającym argumentem aby zdobyć tytuł wrestlera miesiąca. Jest teraz głównym mistrzem największej federacji i pokonał czysto Jaśka na PPV co to jest sporym wyczynem.

1807567559522728e3a44bf.jpg

Moje pierwsze głosowanie. Ciekawe zestawienie, ale na start mogę skreślić jednego zawodnika, bo nie oglądam ROH. Z pozostałych mój głos idzie na Gunnera. Mam nadzieję, że grudzień to będzie początek jego wielkich chwil w TNA.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

• Reputacja:   2

Randy Orton. Ważny storyline, i zgarnięcie dwóch pasów. Głosowałem na unifikację jako moment roku no to wypadało, by na Randall'a.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg