Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dixie zapowiada nowości w TNA w 2014, TNA Genesis tygodniówk

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Dzisiaj w systemie PPV emitowana jest ostatnia gala TNA One Night Only nagrana wiosną 2013 roku. Jest nią ONO Tag Team Tournament. Z kolei dwie nagrane na koniec grudnia gale ONO, Old School oraz Hardcore Justice, wyemitowane zostaną prawdopodobnie w lutym i w marcu. Na tapingu HJ w Lowell pojawiło się 1000 fanów, a na...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-dixie-zapowiada-nowosci-w-tna-w-2014-tna.html
https://forum.wrestling.pl/topic/34654-dixie-zapowiada-nowo%C5%9Bci-w-tna-w-2014-tna-genesis-tygodni%C3%B3wk/

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

2

• filomatrix

2

• Rebellion

2

• Kcramsib

2

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

TNA emitowało One Night Only w miesiącach, w których nie były rozgrywane niedzielne gale PPV, a więc skoro HardCore Justice lub Old School ma zostać wyemitowane w marcu oznacza to, że Lockdown 2014 odbędzie się w kwietniu...

Dixie Carter nie dość, że ośmiesza się na galach Impact Wrestling to jeszcze ciągle zapowiada nowe pomysły, postacie, długofalowe storyline' y i ,,ważne ogłoszenia". To wszystko jest jak Yeti - ktoś podobno gdzieś coś widział...Czasem mam wrażenie, że Dixie zapowiadając coś, np. nową postać jest na etapie rozmów z wrestlerem, po czym kończą się one tak jak pertraktacje kontraktowe z AJ Stylesem...

Rockstar Spud jako sługus Dixie spisuje się dobrze, ale według mnie to maksimum jego możliwości. Z jego gabarytami (jeśli wierzyć wikipedii, Brytyjczyk nie mierzy nawet 165 centymetrów wzrostu i nie waży 60 kilogramów... :D ) nadaje się on tylko do roli np. asystenta. Ja np. w przyszłości widzę w nim niezłego komentatora, np. w duecie z Tazem po odejściu Mike' a Tenaya. EC3 z kolei widziałbym w roli człowieka aspirującego do miana jednej z czołowych postaci rosteru, ale do tego potrzeba zmiany gimmicku i minimum rocznego pobytu w głównym rosterze.

Mick Foley chyba nie zarabia zbyt dużo w roli otyłego jegomościa z Rovaniemi, bo wychwalanie nowego mistrza TNA pachnie mi (choć mając w pamięci finisher Foleya należałoby napisać ,,śmierdzi" :P ) chęcią przymilenia się i powrotu do TNA... :twisted:

• Reputacja:   1

Czy tylko ja mam wrażenie że TNA kopiuje WWE już niemal na potęgę? Teraz z WWE jest storyline z rządami McMahonów to naraz TNA wyskakuje z analogiczną historią ws Dixie Carter. Była ostatnio unifikacja pasów mistrzowskich na TLC PPV? Nie minęło wiele czasu a federacja z Orlando robi to samo. Sytuacja ze Stylesem poza fedką z pasem, też żywcem skopiowana z WWE (tyle że Punk wrócił po tygodniu więc plus dla nich że chociaż pozwolili AJ-owi na dłuższą rozłąkę). Widzą że w WWE dzieje się ostatnio wiele ciekawych rzeczy więc próbują robić to samo. Kiedyś TNA wyróżniała odmienność od największego rywala a teraz widać że pewnie kreatywni oglądają każdą galę RAW z długopisem i kartką papieru w dłoni :roll:

Ciekawe czy teraz spróbują zakontraktować Goldberga czy inną przygasłą gwiazdę by przyćmić nadchodzący powrót Batisty do WWE...

Dzięki za newsy - Road to Wrestlemania się zaraz zacznie więc i "największy draw wśród newsmanów" wrócił po "największą wypłatę" :twisted:

Chętnie powitałbym AJ-a w NJPW - jego walka z np. Tanahashim mogłaby być fenomenalna (dosłownie)

EC3 i Spud ratują wizerunek Dixie od totalnego blamażu - Spud zawsze może zostać interesującym menago, a na Cartera można stawiać pieniądze że ma być kimś wielkim.

Taker, tak naprawdę TNA stoi w tak beznadziejnej sytuacji że nie mają zbytnio wyjścia jak podążać ścieżką Dabju - muszą narazie naprawić produkt po odejściu Hogana więc to narazie etap przejściowy (ja tak to widzę). Prędzej czy później TNA znajdzie swoją ścieżkę którą będą podążać.

Czy tylko ja mam wrażenie że TNA kopiuje WWE już niemal na potęgę? Teraz z WWE jest storyline z rządami McMahonów to naraz TNA wyskakuje z analogiczną historią ws Dixie Carter. Była ostatnio unifikacja pasów mistrzowskich na TLC PPV? Nie minęło wiele czasu a federacja z Orlando robi to samo. Sytuacja ze Stylesem poza fedką z pasem, też żywcem skopiowana z WWE (tyle że Punk wrócił po tygodniu więc plus dla nich że chociaż pozwolili AJ-owi na dłuższą rozłąkę). Widzą że w WWE dzieje się ostatnio wiele ciekawych rzeczy więc próbują robić to samo. Kiedyś TNA wyróżniała odmienność od największego rywala a teraz widać że pewnie kreatywni oglądają każdą galę RAW z długopisem i kartką papieru w dłoni :roll:

Po pierwsze - jaka unifikacja? W TNA jest jeden pas heavyweight, to będzie walka o miano prawowitego mistrza.

Po drugie - w październiku było już wiadome, że do takiej sytuacji dojdzie (vacant pasa i rozpoczęcie turnieju), a więc na długo przed wydarzeniami w WWE.

Po trzecie - już nie rób z TNA jakiegoś hultaja robiącego na złość starszemu bratu. Fakt faktem są historie, także te przez Ciebie niewymienione, które są bliźniaczo podobne do tych z WWE, ale federacja McMahona również wiele od Dixielandu zapożycza. I to nie tylko storyliney, ale też różne pomysły Bischoffa na realizację Impaktów. Nawet Vince - jeśli wierzyć newsmenom Attitude - powołał specjalną grupę mającą podpatrywać rywala i wyłapywać ciekawsze pomysły. Także jeśli ktoś siedzi z długopisem i kartką papieru w ręku to ludzie z WWE. :roll:

• Urządzenie:  Android

Dzięki za newsy - Road to Wrestlemania się zaraz zacznie więc i "największy draw wśród newsmanów" wrócił po "największą wypłatę" :twisted:

Możliwe, ale założenie moje jest takie, że jak TNA upadnie w 2014, to chcę być pierwszym, który powiadomi fanów Attitude o tym fakcie :)

Niech Angle wraca do McMahona, serio. Tutaj już nic ciekawego go nie spotka, a w WWE już samym wydarzeniem będzie podobne usłyszenie jego genialnego theme songu. Oby Kurtowi zamarzyła się jeszcze jedna WrestleMania, bo gdyby on sam wyraził chęć powrotu, to myślę, że Vince i spółka nie mieliby nic przeciwko.

Generalnie ciekawie to wygląda - jakiś czas temu Kurt unikał odpowiedzi od pytania, czy wróci do WWE, mówiąc, że wierzy w projekt TNA. Teraz rzekomo może wrócić do swojej rodzimej federacji. Ale jeszcze ciekawiej brzmi to o Stylesie, bo jeśli rzeczywiście chciałby się pojawić u największej konkurencji, to jest to silny bitch slap wymierzony w Dixie i jej ekipę.

• Reputacja:   1

Kurt raczej wróci do Vince'a, jeśli nie na ostatnią walkę na Wrestlemani to chociaż by wejść do Hall Of Fame. A pewnie i tak by podpisał by kontakt z Macmahonem jak Rock czy Brock, fani chcą go jeszcze oglądać. A i Angle w ringu ciągle jest za dobry by odchodzić na emeryturę.

Czyżbym jednak nie pomylił się z JJ i jest to rzeczywiście storyline...?

O powrocie Kurta do WWE pisałem już, że jestem za. Co do A.J, to ciekawe to stwierdzenie. Tylko że tutaj bardziej byłby problem z rozpisaniem postaci i odpowiedniego scenariusza, niż z finansami.

Już chyba tylko najwięksi optymiści wierzą w to, że odejście AJ z TNA to tylko storyline. Czym innym są jednak gościnne występy w Meksyku i na jakiś niewielkich indie-galach, czym innym występy w RoH (które nie żyje z TNA w wielkiej przyjaźni) oraz miłe słówka w stronę WWE.

A zresztą... popatrzmy logicznie: co tak naprawdę zyskałoby TNA na takim prowadzeniu tego story? Od 2 miesięcy wszyscy po nich jadą, w świat poszedł komunikat "TNA jest niepoważną federacją" i co, nagle miałoby się okazać, że była to tylko prowokacja? Nawet CT TNA nie wymyśliłby czegoś tak głupiego.

Moim zdaniem TNA chciało zwyczajnie oszczędzić oferując Stylesowi niższe zarobki i, jednocześnie, dało mu pas po to, by przekonać go do podpisania nowej umowy. Coś na zasadzie "płacimy Ci mniej, ale jesteś naszym numerem 1 - przecież nie odejdziesz będąc mistrzem". I się przeliczyli...

Jeśli chodzi o AJ to w spoilerze zamieszczam informację, która przekreśla wszelkie domysły czy to story, czy nie.

Na najbliższym impact! AJ zmierzy się z Magnusem w meczu wyłaniającym prawdziwego mistrza i przegra ten mecz. Jest to informacja, którą przeczytałem na jednym z polskich portali, prawdopodobnie nawet na Attitude.

Jednak z tego co pamiętam wynika, że WWE nie jest zainteresowane Stylesem, co potwierdzili jakiś czas temu podając informację, że nie potrzebują nikogo z TNA. AJ miał już swój występ w WWE (chyba w roku 2005, lecz mogę się mylić) i myślę, że jeśli Mcmahon widziałby w nim kasę, już wtedy zaoferowałby mu kontrakt.

Ja równierz chętnie bym zobaczył Kurta w WWE. Wciąż pokazuje dobre walki, a jego powrót na pewno przyniósłby Vince'owi trochę dodatkowej gotówki.

No niestety nie umieściłeś informacji w spoilerze.

[ Dodano: 2014-01-04, 02:59 ]

AJ miał już swój występ w WWE (chyba w roku 2005, lecz mogę się mylić) i myślę, że jeśli Mcmahon widziałby w nim kasę, już wtedy zaoferowałby mu kontrakt.

Tutaj nie chodzi o kasę, a o samą postać. Tak jak pouczył mnie Tupak, to jest to samo, co w przypadku Stinga.

Za spoiler przepraszam, nie wiem czemu nie wyszedł. Myślałem, że zadziała, testowałem go na forum dwa dni temu.

Tutaj nie chodzi o kasę, a o samą postać. Tak jak pouczył mnie Tupak, to jest to samo, co w przypadku Stinga.
Zgadzam się, ale myślę, że jedno nie wyklucza drugiego. Gdyby AJ mógł przynieść WWE sporo kasy, to znalazłby się pomysł na prowadzenie postaci.

A zresztą... popatrzmy logicznie: co tak naprawdę zyskałoby TNA na takim prowadzeniu tego story? Od 2 miesięcy wszyscy po nich jadą, w świat poszedł komunikat "TNA jest niepoważną federacją" i co, nagle miałoby się okazać, że była to tylko prowokacja? Nawet CT TNA nie wymyśliłby czegoś tak głupiego.

Co by zyskało? Może rozgłos? Skoro ostatnio częściej się mówi o tym, że Styles nie dostał kontraktu zamiast o tym, że WWE połączyło oba pasy i teraz o powrocie Batisty. Mimo takich dwóch ważnych wydarzeń ludzie nadal mówią o Stylesie, a jest on głównie kojarzony z TNA. Jeżeli to wszystko okaże się workiem to dostaniemy coś czego dawno w MS nie było. Storyline, w który uwierzyło 99% ludzi.

Rozgłos... tylko, że pod tym względen królująca w Hollywood zasada "nieważne jak mówią..." nie ma racji bytu. Od miesiąca o TNA mówi się tylko źle, zwrot o 180* w kwestii Stylesa niewiele by już w tym momencie zmienił. Co najwyżej niektórzy ludzie by się właśnie wkurzyli, że ktoś robi z nich debili.

Nie wspominając już o tym, że ciężko mi posądzać ludzi, którzy wymyślili Josepha Parksa czy MEM2 o kreację tak genialnego story...

P.S. Nie wykluczam, że AJ wróci kiedyś do TNA, w powrocie tym upatrywałbym jednak wyłącznie kapitulacji fedki, nie zaś jakiegoś większego planu.