Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WCW by Arkao

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

WCW – Reaktywacja.

images?q=tbn:ANd9GcQhpA6vIzNxUwlOoVw3HIYSljCzvcnMbAirfDQCPD2sqS1gaG3IFg

Eric Bischoff odchodzi z federacji TNA i wykupuje prawa do WCW od Vinca McMahona za niesamowitą sumę pieniędzy. Następnie zaproponował on za wielką ilość pieniędzy umowy gwiazdą, celem Bischoffa jest kolejna wojna ratingów z WWE.

Roster Nitro

images?q=tbn:ANd9GcRpEjnCDTabSYd5AyiD-AoZ8SLl1ps0mF-2kfOIiy8ORiEEzYCZ

Austin Aries

Samoa Joe

Kevin Steen

Bobby Roode

James Storm

Magnus

El Generico

Adam Cole

Michael Elgin

Chavo Guerrero

Sting

AJ Styles

Big Show

Kurt Angle

Tyler Black

Dean Ambrose

Goldberg

Kurt Angle

Bully Ray

Devon

Scott Hall

Kevin Nash

Gale PPV

images?q=tbn:ANd9GcQqNf3FTltlKnfg3Tm0PXzJvYIG1yn0ZvtQAHfcUNvWRdk-3UaFVg

Souled Out

SuperBrawl

Uncensored

Spring Stampede

Slamboree

The Great American Bash

Bash at the Beach

New Blood Rising

Fall Brawl

Halloween Havoc

Millenium Final

Starrcade

General Manager

images?q=tbn:ANd9GcQB-LuIT_GHlj1dwIZU8csqS2e2hzDcskHrdjajTupK-H1RJxj3Qg

Eric Bischoff

WCW Nitro # 1

Pierwsze Nitro po kilkunastoletniej przerwie rozpoczął General Manager i prezes WCW czyli sam Eric Bischoff. Przyszedł on do ringu przy wielkim aplauzie fanów, gdy dotarł na miejsce kazał sobie jeszcze podać mikrofon.

Eric Bischoff – Jak się bawicie ? Mam nadzieję że świetnie, ahh. Jak świetnie tu być, po kilkunastoletniej przerwie wraca WCW. Są stare gwiazdy, Big Show, Scott Hall, Kevin Nash oraz możliwe że dwie największe gwiazdy tej organizacji w historii Goldberg, a także Sting !! Są zawodnicy którzy nie znaleźli miejsca u Vinca czy Dixie, np. Bobby Roode, John Morrison, Tyler Black czy James Storm. To jednak nie wszystko, są też osoby zupełnie nowe, El Generico, Kevin Steen czy Michael Elgin. Wszystkie te osoby stworzą nowe WCW, federację która wypowiada wojnę WWE oraz TNA. Za rok te dwie federacje nie będą się mogły z nami równać, za dwa lata nie będą one istnieć. Sytuacja sprzed wielu lat się nie powtórzy, mamy legendy, genialnych lotników oraz wielkich gigantów. Jednak to nie wszystko, wykupując z WWE wykupiłem też nasze pasy, pas WCW, pas USA oraz pasy Tag Team. O te trofea w najbliższych tygodniach będą trwały rywalizację, jednak musimy pierwsze poznać nową twarz organizacji. Więc dzisiaj w Main Evencie, odbędzie się sześcioosobowy Elimination Chamber Match. To nie wszystko, walka ta będzie o pas World Heavyweight Championship, osoba z każdej epoki, stare gwiazdy, aktualnie oraz przyszłe. O to skład tej walki, Sting vs Goldberg vs Kevin Steen vs Samoa Joe vs AJ Styles vs El Generico. Jeśli ktoś nie wierzy że tej nocy będą wielkie emocje to mam dla was jeszcze coś, już za moment Scott Hall i Kevin Nash zawalczą z Devonem oraz Bully Rayem. NWO vs Dudley Boyz, WCW !

***Reklamy***

Walka nr 1

NWO (Kevin Nash i Scott Hall) vs Dudley Boyz

Walkę od klinczu rozpoczęli Devon i Hall, Scott posłał przeciwnika w narożnika gdzie dołożył mu świetny Corner Clothesline. Następnie Scott wszedł na drugą linę, jednak nie trafił z Diving Double Axe Handle. Dudley wykorzystał to atakując rywala całą serią potężnych chopów w klatkę piersiową. Do tego jeszcze kopniak w brzuch i zmiana z Bullym, Ray odbił się od lin i powalił przeciwnika potężnym Clotheslinem. Bully wszedł na drugą linę, jednak Hall wstał i wymierzył przeciwnikowi potężne uderzenie w twarz, Ray spadł na matę, za to Scott zmienił się z partnerem. Nash wrzucił rywala w narożnik gdzie wykonał mu niesamowitą serię potężnych kopniaków, do tego jeszcze nabieg i świetny Corner Splash ..1...2..Kickout. Bully się jeszcze nie poddaje, za to Nash wszedł na narożnik, miał on zamiar wykonać rywalowi Diving Clothesline jednak Ray w ostatniej chwili zrobił unik. Do tego jeszcze wykonał on jeszcze rywalowi świetny Dropkick, Bully zmienił się z Devonem. Zawodnik ten od razu wykonał rywalowi Irish Whip w narożnik, szykował się także Clothesline jednak tym razem Devon nie trafił. Za to Kevin dał radę zmienić się ze swoim partnerem, Hall tym razem powalił przeciwnika lariatem, do tego wykonał on świetny Big Boot i potężny Body Slam. Nash odbił się od lin i wykonał rywalowi jeszcze doskonały Elbow Drop ..1...2....Kickout. Było bardzo blisko końca, Kevin szykował się do swojego firmowego Powerbombu. Devon nie dał sobie jednak wymierzyć tej akcji, do tego wymierzył on rywalowi Backbody Drop a także Leg Drop. Do tego zmiana z Bullym, Ray wszedł na narożnik i dołożył przeciwnikowi świetny Diving Senton ..1...2...Kickout. Ray mógł zapewnić swojej drużynie wygraną, jednak Bully na nic nie czekał tylko od razu podniósł przeciwnika chcąc wykonać mu Piledriver. Do ringu wbiegł jednak Hall który przerwał tą akcję, pojawił się także jednak Devon. Wyrzucił on rywala z ringu Clotheslinem wypadając przy tym samemu, w środku Bully chciał wykonać przeciwnikowi Bully Bomb. Jednak Nash nie dał sobie wykonać tej akcji, do tego to on wymierzył rywalowi kopniak w brzuch i świetny Powerbomb od Kevina Nasha !! ….1...2...3....NWO wygrywa.

Po walce Kevin i Scott podnieśli swoje ręce do góry, następnie Nash kazał sobie podać mikrofon.

Kevin Nash – Byliśmy tutaj razem ponad dekadę temu, jesteśmy też teraz. Naszym celem jest jedno, pasy drużynowe. Dzisiaj Dudley Boyz zobaczyli co znaczy zadrzeć z oryginalnym NWO. Radzę wszystkim innym drużynom nawet nie próbować stanąć na naszej drodze.

Scott Hall – WCW ! Nadszedł nowy czas, federacja ta już była kiedyś na szczycie. Tym razem stanie się tak ponownie, dzięki mnie i Scottowi federacja ta zniszczy najpierw TNA a następnie WWE. Tym razem to nie oni nas zniszczą, tym razem to my zniszczymy inne federacje. NWO ! Będzie najpierw na szczycie WCW, a następnie na szczycie całego Wrestlingu.

***Reklamy***

Na arenie zabrzmiała muzyka mistrza olimpijskiego z Atlanty czyli Kurta Angle. Przyszedł on do ringu przy wielkim aplauzie fanów.

Kurt Angle – Byłem już mistrzem olimpijskim, walczyłem w WWE i TNA. Nadszedł więc czas na WCW, nie wystąpię dzisiaj w walce o główny pas. Jednak kto by nie był mistrzem musi się martwić, za miesiąc odbędzie się pierwsza gala PPV, Souled Out. Wyzywam na tą galę do walki o pas WCW, mam tą walkę zapewnioną w kontrakcie. Nie ważne czy do ringu ze mną wejdzie, Goldberg, Sting czy Styles, to ja na Souled Out wyjdę z walki wieczoru jako zwycięzca.

W tym momencie zagrała ku niesamowitym aplauzie fanów muzyka Goldberga, potwór wyszedł ze swojej szatni po czym ruszył w kierunku rampy. Gdy wyszedł na arenę fani nagrodzili go jeszcze większym cheerem. Bill ruszył więc w kierunku ringu, gdy tam wszedł kazał sobie podać mikrofon.

Goldberg – Czy ty wiesz o co prosisz ? Jeszcze dzisiaj ponownie zostanę mistrzem WCW, niszczył swoim rywali piętnaście lat temu i to samo zrobię dzisiaj. Następnie na Souled Out wejdę do ringu właśnie z tobą, będziesz mnie prosił o litość. Jednak ja nie znam tego uczucia, wykonam ci Spear po czym dołożę Jackhammer. Dwie legendarne akcje które dominowały w WCW, dzięki mnie dowiesz się że to nie TNA ani WWE, tutaj nie ma ulg.

Kurt Angle – Bill, możesz sobie grozić. Jednak ja mam ciągle w głowie tak jak oni wszyscy twoje zakończenie kariery w Nowym Jorku. Wszyscy wtedy na ciebie gwizdali, to się powtórzy, nawet jeśli wejdziesz ze mną do ringu na Souled Out to na pewno nie opuścisz go o własnych siłach. Walczyłem wszędzie, WWE, TNA a teraz WCW. Zdominowałem zapasy na całym świecie, zawodowe i amatorskie, teraz nadszedł czas na upokorzenie kolejnej gwiazdy, na pewno chcesz nią być.

W tym momencie rozpoczęła się bitwa między zawodnikami, w końcu jednak Bill zdominował rywala wrzucając go w narożnik. Jednak nie trafił ze Spearem i Kurt wykonał mu świetny German Suplex. Do tego podniósł on jeszcze rywala pod Olimpic Slam, jednak Goldberg skontrował to i rzucił przeciwnika na liny dokładając rywalowi spear. Do tego jeszcze Bill wyniósł rywala pod Jackhammer jednak Angle zdołał uniknąć tej akcji i uciec z ringu.

Walka nr 2

Austin Aries vs Tyler Black

Walka rozpoczęła się od klinczu, Aries zapiął od razu Headlock rywalowi po czym rzucił go na liny, jednak Tyler uniknął Clotheslinu i następnie wykonał rywalowi świetny Dropkick. Black wyszedł jeszcze za liny, gdy jego przeciwnik wstał tylko na nogi to Tyler wykonał mu świetny Springboard Clothesline. Powaliło to na matę Ariesa, Rollins więc go podniósł po czym wykonał mu świetny Snapmare oraz Standing Moonsault ..1...2..Kickout. Było bardzo blisko szybkiego zakończenia tej walki, Tyler podniósł swojego przeciwnika jednak ten wykonał mu Roll Up a następnie świetny Headstand Dropkick ..1...2...Kickout. A Double ustawił koło lin swojego rywala, następnie sam wyszedł za nie po czym dołożył przeciwnikowi świetny Slingshot Corkscrew Splash. Były zawodnik WWE wypadł z ringu, A Double na nic nie czekał tylko zrobił nabieg i wymierzył przeciwnikowi znakomity Suicide Dive za liny. Fani nagrodzili za to brawami Austina, ten za to wrzucił od razu do ringu przeciwnika i sam wszedł na narożnik. Gdy Tyler wstawał to Aries wykonał mu świetny Diving Double Axe Handle, Austin po tej akcji nie czekał i dołożył przeciwnikowi Pendulum Elbow. Do tego wyrzucił on z ringu przeciwnika, Austin szykował się do kolejnego Suicide Divu, jednak gdy był już głową przy linach to nadział się na kopniaka od Tylera. W ringu już Black poczekał aż przeciwnik wstanie i wymierzył mu on rewelacyjny Yakuza Kick. Do tego jeszcze kopniak w brzuch i potężny Buckle Bomb w narożnik, po tej akcji Austin postanowił wyjść z ringu. Tyler więc na nic nie czekał i wymierzył przeciwnikowi rewelacyjny Slingshot Senton za ring. Do tego jeszcze Black wrzucił oponenta w schodki za ringiem, zrobił on jeszcze rozbieg i wykonał przeciwnikowi znakomity Low Dropkick. Black wrzucił oponenta do ringu, gdy chciał tam wykonać Running Shooting Star Press to nadział się jednak na kolana przeciwnika. Wykorzystał to Austin który wyniósł od razu rywala wykonując mu znakomity Brainbuster, do tego wskoczenie na narożnik i 450 Splash ..1....2....3..A Double zwycięża.

***Reklamy***

Na zapleczu Bobby Roode, był gościem do wywiadu, Matta Strikera.

Matt Striker – Witaj Bobby, jak wiadomo odszedłeś z TNA do WCW. Jednak nie znalazłeś się w Elimination Chamber Matchu do walki o pas WCW.

Bobby Roode – Ktoś tu chyba nie wie kim ja jestem, to ja tworzyłem TNA. Jeśli Eric Bischoff sądzi że ktoś z szóstki która zawalczy o pas jest lepszy niż ja to chyba nie wie kim ja jestem ? Możecie być pewni że zawalczę na Souled Out, nie tylko tam zawalczę ale i pokonam swojego rywala. Nie ważne kto będzie moim przeciwnikiem, zniszczę każdego by zdobyć najważniejsze mistrzostwo tej federacji.

Matt Striker – To prawda że tworzyłeś TNA, jednak to już nie jest ta federacja. Czy według ciebie możesz tutaj osiągnąć to samo co w Orlando ?

Bobby Roode – Ty sobie ze mnie żartujesz ? Pokazywałem od dziesięciu lat że jestem najlepszy w tym biznesie, nie ma w tym budynku osoby lepszej niż It Facor, Bobby Roode. Goldberg czy Sting to legendy tej organizacji, mnie to nie obchodzi, są to stare dziadki które będę niszczył. Od tego tutaj jestem, rzucam otwarte wyzwanie, jeśli ktokolwiek w szatni myśli że jest wstanie mnie pokonać to zapraszam za tydzień do ringu, pokażę że nie ma lepszego niż Bobby Roode.

Matt Striker – Dzięki Bobby za wywiad.

***Reklamy***

Na arenie zabrzmiała muzyka największego atlety świata, Big Showa. Olbrzym przyszedł do ringu przy sporym aplauzie fanów.

Big Show – World Championship Wrestling, federacja którą tworzyłem osobiście ku boku takich osób jak Hulk Hogan. Byłem tutaj legendą, jednak moje czasy wracają. To że nie mam już włosów i jestem o wiele starszy nic nie zmienia, jeśli ktoś nie wierzy że jestem takim samym potworem jak dawniej niech wyjdzie na arenę. Rzucam otwarte wyzwanie, każda gwiazda na zapleczu może na to zareagować. Pokażę każdemu że to ja jestem ciągle najbardziej dominującą gwiazdą tej federacji.

Po krótkiej chwili zabrzmiała muzyka Michaela Elgina. Były zawodnik sceny niezależnej wszedł na arenę z pewną siebie miną ku wyraźnemu zdziwieniu Big Showa.

Walka nr 3.

Big Show vs Michael Elgin.

Show od razu cisnął rywala w narożnik jednak nie trafił z Corner Splashem, Michael wykorzystał to wymierzając ku zdziwieniu rywala mu kilka potężnych Shoulder Blocków. Show zdziwił się że to Michael zyskał sobie przewagę na początku starcia, Elgin chciał wykonać jeszcze Clothesline jednak nadział się na potężny chop od Showa. Big Show podniósł jeszcze rywala i wykonał mu świetny Body Slam, Paul odbił się jeszcze od lin jednak nie trafił z Leg Dropem. Elgin wykorzystał to wykonując przeciwnikowi znakomity Arched Kick, zachwiało to olbrzymem. Michael wykorzystał to wchodząc na narożnik i wykonując mu świetny Diving Clothesline. Powaliło to na matę Paula Wighta, Elgin nie czekał na nic tylko zapiął rywalowi świetny Camel Clutch. Dźwignia ta sprawiła sporo problemów Showowi, jednak dał on radę dojść do lin. Elgin chciał wyrzucić Clotheslinem rywala przy linach, jednak Show wykonał mu świetny Big Boot. Do tego jeszcze Clothesline i Irish Whip w narożnik. Tam szykował się liść w klatkę piersiową, Elgin nie mógł nic zrobić by uniknąć tej akcji. Big Show szykował się jeszcze do kończącego Chokeslamu, jednak gdy Paul wyniósł już rywala to ten wykonał mu genialne Tornado DDT. Fani nagrodzili Michaela za tą akcję, za to Elgin nie czekał na nic tylko dołożył przeciwnikowi świetny Leg Drop ..1...2...Kickout. Michael szykował się do Suplexu, jednak nie mógł wynieść on rywala i gigant skontrował to na DDT. Paul był zły że walka ta tyle trwa, szykował się do swojego KO Punchu. Jednak The Unbreakable uniknął ciosu i sam wykonał rywalowi świetny Neckbreaker ..1....2..Kickout. Elgin nie poszedł za ciosem, poczekał aż przeciwnik wstanie i wymierzył mu wtedy znakomite Enzuigiri. Do tego Elgin wskoczył na narożnik szykując się do Senton Bombu, jednak Show zrobił w ostatniej chwili unik. Big Show był zły że walka jeszcze trwa, więc szykował się do KO Punchu. Elgin dał radę uniknąć tej akcji po czym wymierzył przeciwnikowi świetny Roll Up ..1....2....3...Michael Elgin pokonuje Big Showa !!!

Po walce Elgin był bardzo szczęśliwy z wygranej, wszedł na drugą linę świętując przy wielkim szoku Big Showa. W końcu Elgin zszedł do ringu i chciał podać rękę rywalowi, Big Show podał przeciwnikowi dłoń. Jednak gdy żółtodziób chciał opuścić ring to Show zaatakował go Clotheslinem od tyłu. Elgin wypadł z ringu, więc Big Show na nic nie czekał tylko cisnął nim jeszcze o schodki. Następnie Paul podniósł rywala i wykonał mu potężny KO Punch.

Big Show – Elgin ! Jesteś nikim, miałeś szczęście, to ja jestem największym dominatorem tej federacji. Nikt w jej historii nie był lepszy niż ja, ale dam ci Michael szansę. Na Souled Out, ja i ty zmierzymy się w walce. Pokażę ci że jesteś przy mnie nikim.

Następnie jeszcze Show podniósł rywala i wykonał mu potężny Chokeslam na stół komentatorski który się rozwalił na wiele kawałków.

***Reklamy***

Tym razem Matt Striker był z byłym mistrzem Ring of Honor czyli Adamem Colem.

Matt Striker – Witaj Adamie, wszyscy znają cię z takich federacji jak RoH czy PWG, jednak to jest WCW, wiele osób sądzi że nie masz szans na osiągnięcie tego tytułu.

Adam Cole – Co mam im do powiedzenia ? Zdobywałem tytuły które dawniej mieli w swoich rękach tacy zawodnicy jak Bryan Danielson czy CM Punk ! Jestem następcą wielkich zawodników którzy rządzili całą sceną niezależną, to mi jednak nie wystarczy. Przybyłem do WCW by zdobyć tutaj takie same trofea jak dawniej w mniejszych federacjach. Za rok będę rozmawiał z tobą jako mistrz WCW.

Matt Striker – Dzisiaj jeszcze podejmiesz w ringu Jamesa Storma, czyli osobą która jest o wiele bardziej doświadczona niż ty.

Adam Cole – James Storm ? Mam nadzieję że mnie słuchasz ! Dziadku twoje lata minęły, teraz nadszedł czas nowych osób. Jestem osobą która wykona ci dzisiaj Florida Key, następnie przejdę do pinu a sędzie odliczy się do trzech. To będzie koniec wielkiego Jamesa Storma, koniec wielkiej gwiazdy. Koniec wywiadu, idę walczyć !

***Reklamy***

Walka nr 4

Adam Cole vs James Storm

Storm na początku ruszył na rywala, jednak Adam uniknął uderzenia a następnie zaczął okładać przeciwnika przy narożniku. Odbił się on jeszcze od lin jednak nie trafił z Clotheslinem, Storm wykorzystał to wykonując rywalowi świetny Neckbreaker przy narożniku. Adam odczuł tą akcję, za to kowboj wszedł na narożnik. Gdy tylko Cole podniósł się na nogi to James wymierzył mu świetny Sunset Flip Powerbomb ..1....2...Kickout. Było bardzo blisko końca, Storm powoli podnosił przeciwnika. Jednak Adam gdy był już na nogach cisnął rywala na liny, następnie wykonał mu jeszcze świetny Dropkick. Cole kontynuował akcję wskakując szybko na narożnik, gdy tylko James podniósł się na nogi to Adam wymierzył mu genialne Diving Crossbody ..1...2...Kickout. Storm wyleciał z ringu, Adam więc na nic nie czekał. Gdy kowboj podniósł się za ringiem to Cole wymierzył mu rewelacyjny Suicide Dive. Panama City Playboy zyskał sobie sporą przewagę, do tego jeszcze szykował się on do Superkicku za ringiem. Storm dał radę uniknąć jednak tej akcji po czym to James wymierzył przeciwnikowi świetny Last Call Superkick za ringiem. Kowboj podniósł i wrzucił oponenta do ringu ..1...2...Kickout. To jeszcze nie koniec, jednak Storm szedł za ciosem i po podniesieniu przeciwnika wykonał mu genialny Double Underhook Slam. Adam wyleciał na krawędź ringu, Storm wykorzystał to wstrzymując jego nogi na linach po czym wymierzył mu on świetny Rope Hung DDT ...1....2...Kickout. Było bardzo blisko końca, Storm był wściekły, chciał więc wymierzyć rywalowi swój firmowy Superkick. Jednak Panama City Playboy uniknął tej akcji a następnie dołożył rywalowi świetny Lungblower, Cole jednak nie przeszedł do pinu. Wszedł on na narożnik, gdy jego rywal wstał to Adam chciał wymierzyć mu Missile Dropkick. James jednak dał radę uniknąć tej akcji, do tego jeszcze Storm wymierzył rywalowi Inverted Overdrive ..1...2....Kickout. Storm szykował się do Superkicku, jednak Adam uniknął kopniaka po czym sam wymierzył przeciwnikowi Superkick ! Jednak Cole nie przeszedł do pinu tylko dołożył jeszcze Florida Key ..1...2....3...Adam Cole pokonuje jednak Jamesa Storma !!

Po walce jeszcze Cole zapiął jeszcze swojemu rywalowi bolesny Figure Four Leg Lock. Na arenie zabrzmiała jednak muzyka Magnusa, Anglik wskoczył do ringu i zaatakował. Cola, więc Adam w końcu musiał uciekać z ringu. Wydawało się że Adam wróci do ringu, jednak w końcu postanowił się wycofać z areny.

***Reklamy***

Na zapleczu widzieliśmy jak po korytarzu przechodził Chavo Guerrero, jednak w pewnym momencie od tyłu zaatakował go Dean Ambrose. Ambrose zasypał rywala serią potężnych kopniaków, do tego dołożył on przeciwnikowi potężne DDT na betonową podłogę. Ambrose uśmiechnął się do rywala po czym posłał mu on jeszcze kopniaka w brzuch i odszedł.

Main Event – Six Man Elimination Chamber Match

Bill Goldberg vs AJ Styles vs El Generico vs Kevin Steen vs Sting vs Samoa Joe

Walkę rozpoczynają Samoa Joe i Kevin Steen. Na początek weszli oni w klincz, nikt nie mógł sobie zyskać przewagi. W końcu jednak Joe zasadził swojemu przeciwnikowi kopniaka w brzuch, posłał on jeszcze swojego rywala na liny jednak nadział się na Clothesline od Steena. Kevin wszedł na drugą linę jednak nie trafił z Diving Clotheslinem, Joe za to wykonał przeciwnikowi świetne DDT. Samoańska maszyna zniszczenia dołożyła rywalowi jeszcze doskonały Low Dropkick, Joe kontynuował akcję i wyniósł rywala pod Samoan Drop. Kevin jednak nie dał sobie wymierzyć tej akcji, Samoa puścił go na ziemię a Steen wykorzystał to dokładając rywalowi świetny Dropkick. Kevin wskoczył na narożnik i gdy rywal wstawał wykonał mu bolesne Crossbody ..1...2...Kickout. MR Wresling wyrzucił przeciwnika za liny, na stalowej rampie chciał on wymierzyć Powerbomb jednak Joe nie dał się wynieść i to on wykonał rywalowi znakomity Backbody Drop. Samoa wszedł jeszcze na narożnik i wymierzył oponentowi świetny Diving Leg Drop ..1....2....Kickout. Steen tak szybko się nie poddaje, Joe podniósł rywala jednak ten niespodziewanie wykonał mu Suplex. Do tego jeszcze Kevin posłał rywala na stalowe kraty, następnie dołożył on rywalowi świetny Splash. Kevin ponownie wrzucił przeciwnika do ringu, sam za to wszedł na narożnik, jednak Steen nie trafił w rywala z Suplexem, Joe więc szybko przeszedł do pinu ..1....2....Kickout. Samoa odbił się od lin i dołożył przeciwnikowi potężny Senton, do tego maszyna od poddań posłała przeciwnika w narożnik i tam Joe wykonał jeszcze świetne CCS Enzuigiri ...1...2....Kickout. Walka jeszcze trwa, jednak Samoa od razu przeszedł do kolejnej akcji zapinając przeciwnikowi świetne STF. Steen jednak przełożył głowę pod rękoma rywala i wyszedł z tej dźwigni. Joe był zły, szykował się więc do German Suplexu, jednak Steen chwycił się lin po czym wymierzył przeciwnikowi Clothesline oraz Standing Moonsault ..1....2...Kickout. Samoa mógł pożegnać się z walką, w tym czasie zaczęło się odliczanie ...5...4....3...2.....1...El Generico ! Generico od razu ruszył na rywali, wymierzył on świetny Yakuza Kick dla Stena oraz Springboard Monsault Joe. Steen wypadł na stalową podłogę, więc zamaskowany zawodnik na nic nie czekał tylko od razu ruszył na rywala wykonując mu świetną Planche za ring. Do tego Generico wskoczył na narożnik i wymierzył świetny Missile Dropkick dla Joe. Kanadyjczyk wyszedł do Steena jednak ten poczęstował go potężnym uderzeniem barkiem, do tego jeszcze Kevin cisnął przeciwnikiem o pustą komorę. Kevin wszedł do ringu by zająć się Samoańczykiem, ten jednak nagle wykonał mu świetny Clothesline. Joe jeszcze podniósł przeciwnika i wykonał mu rewelacyjny German Suplex, do tego jeszcze wejście na narożnik i Diving Elbow Drop ..1...2....Kickout. Było blisko odpadnięcia Steena, gdy za to Joe wstał na nogi zainkasował świetny Frankenstainer od Generico. Kanadyjczyk wskoczył jeszcze na narożnik, doskoczył jednak do niego Steen który wykonał rywalowi świetny Superplex na Samoa Joe, Steen dołożył jeszcze obydwóm rywalom świetny Senton Bomb ...1....2.....Kickout. Steen chciał przypiąć obydwu rywali naraz, nie udało mu się jednak zakończyć jeszcze tej walki. Kevin podniósł Joe pod Powerbomb, jednak El Generico wykorzystał nieuwagę Kevina i wymierzył mu Dropkick przez co ten wyleciał z ringu razem z Samoa Joe. Sami za to wskoczył na narożnik i wykonał im świetny Senton Bomb za ring ..1......2.....Kickout ! Kanadyjczyk podniósł przeciwnika i cisnął nim o pustą komorę, następnie chciał on wykonać jeszcze Front Dropkick lecz Steen zdołał się odsunąć i wykonać jeszcze Samoa Joe świetny Senton ..1...2...Kickout. Kevin wrzucił Samoa do ringu, jednak gdy sam wchodził to nadział się na kopniaka oraz STF od Joe. Wydawało się że to może być koniec Steena w tej walce, jednak Generico wszedł na narożnik i wykonał 450 Splash obydwu rywalom. ..5..4...3...2...1..AJ Styles ! Allen Jones wchodzi do gry, od razu na starcie świetny Dropkick dla Joe oraz Clothesline dla Generico. Styles wyszedł jeszcze za liny i wymierzył świetny Sptingoard Leg Drop Steenowi ..1...2...Kickout. Allen jeszcze wykonał świetny Suicide Dive Joe oraz Generico, Styles wrócił na krawędź ringu, wykorzystał on osłabienie Steena i wymierzył mu rewelacyjny Springboard 450 Splash ..1...2....3..Kevin Steen wyeliminowany. Styles cieszył się z pierwszej eliminacji, Kevin nie mógł za to uwierzyć że został wyeliminowany. Więc Steen najpierw zaatakował Stylesa wymierzając mu bolesny Powerbomb na stalową podłogę, do tego jeszcze Kanadyjczyk wymierzył Joe i Generico świetny podwójny Clothesline. Wtedy Kevin dopiero opuścił klatkę, więc Styles, Generico i Joe leżeli na ziemi nie mogąc się podnieść. Po pewnym czasie jednak cała trójka podniosła się, Joe od razu wyrzucił za liny Generico. Jednak gdy Samoa się odwrócił to od razu otrzymał kilka potężnych chopów w klatkę piersiową od Stylesa, AJ odbił się jeszcze od lin jednak od razu trafił pod Bicykle Kick od Joe. Samoańska maszyna zniszczenia wyszła za liny do Generico, Joe chciał go wrzucić w stalowe kraty, jednak luchador wskoczył na nie a następnie zaatakował rywala świetny Diving Clotheslinem. Następnie Kanadyjczyk wskoczył na narożnik i wymierzył świetny Missile Dropkick dla Stylesa. Teraz to Generico zyskał sobie przewagę, chciał on wynieść AJ'a pod Brainbuster jednak Styles nie dał wymierzyć sobie tej akcji a następnie sam wykonał świetny Pele Kick. AJ odbił się jeszcze od lin i wykonał świetną Planche za ring Joe. Styles chwycił za głowę Samoańczyka i zaczął ją uderzać o kraty, aż pojawiła się na niej krew. Do tego jeszcze Allen dołożył rywalowi świetne DDT na stalową podłogę ..1..2..Kickout. Styles nie wierzył że Samoańczyk jest ciągle w tej walce, gdy Jones się jednak zorientował to nagle Generico wymierzył mu świetny Suicide Dive, na arenie za to rozpoczęło się przed ostatnie odliczanie. ..1...2...3..4...5..Sting ! Joker od razu wymierzył potężną serię uderzeń Generico, następnie wrzucił on Kanadyjczyka do narożnika i wykonał mu tam świetny Stinger Splash ! Legenda wskoczyła jeszcze na narożnik i wykonała znakomity Diving Double Axe Handle wchodzącemu do ringu Stylesowi. Joker zaczął niszczyć rywalowi, w końcu za ringiem pchnął on przeciwnika w pustą komorę a następnie wymierzył mu w nią świetny Spear niszcząc ją. Sting zaczął świętować, jednak gdy się odwrócił nadział się na potężny Front Dropkick od El Generico. Do tego jeszcze Styles i Generic Luchador wykonali legendzie podwójny Suplex na stalową podłogę. Współpraca tych dwóch zawodników jednak nie trwała długo, ponieważ AJ chwycił za kawałek szkła z rozwalonej komory i uderzył tym przedmiotem Luchadora w głowę ..1....2...Kickout. AJ postanowił zrobić coś niesamowitego, ustawił on sobie przeciwnika po czym sam zaczął wchodzić na pustą komorę, jednak Generico szybko wstał i doskoczył do rywala. Na komorze rozpoczęła się walka między przeciwnikami, w końcu Kanadyjczyk uderzył głową rywala o kraty po czym dołożył mu świetny BRAINBUSTER Z KOMORY, to musi być koniec Stylesa w tej walce ..1...2....3...AJ Styles wyeliminowany. El Generico szalał w ringu, jednak nagle zaatakował go od tyłu Joe który dołożył mu do tego świetny Powerbomb oraz zapiął potężny STF. Generico długo walczył i w końcu udało mu się wyjść z dźwigni. Jednak Samoa na nic nie czekał tylko od razu wykonał rywalowi doskonały Muscle Buster ..1...2...3..El Generico wyeliminowany. Samoa był zadowolony z wyeliminowania Generico, na nogi jednak wstał Sting. Dwójka ta weszła w klincz i Joe wrzucił rywala w narożnik, nie trafił jednak z Clotheslinem. Stinger wykorzystał to wykonując swojemu rywalowi wiele uderzeń w brzuch, do tego jeszcze rozbieg i świetny Stinger Splash. Icon dołożył jeszcze Double Axe Handle, za to nadszedł czas na wejście Goldberga. ..5..4..3...2...1...Goldberg ! Wielka gwiazda WCW ruszyła na Stinga atakując go od razu Clotheslinem, następnie świetny Big Boot oraz DDT dla Joe. Goldberg na nic nie czekał tylko wyrzucił świetnym Body Slamem za ring Stinga, do tego jeszcze świetny Spear dla Samoa Joe !!! Goldberg jednak nie czekał na nic tylko wyszedł za ring do Stinga, chciał mu wymierzyć bolesny Spear jednak Icon uniknął tej akcji i Goldberg wpadł w kraty. Za to legenda weszła na narożnik i Joker dołożył świetny Clothesline Samoa Joe, następnie jeszcze kopniak w brzuch i Piledriver ..1..2..Kickout. Joe się jeszcze nie poddaje, Stinger szykował się zatem do Scorpion Deth Dropu, gdy jednak chciał wymierzyć tą akcję to Samoa Joe chwycił się lin po czym dorzucił świetny Senton rywalowi. Samoańczyk wszedł jeszcze na narożnik, jednak nagle doskoczył do niego Bill który wymierzył mu świetny Superplex prosto na Stinga. Goldberg od razu przypiął Stinga ..1....2....3...Sting wyeliminowany! Został tylko Samoa Joe oraz Bill Goldberg, Joe był bardzo zmęczony więc leżał na macie. Za to Goldberg stanął już w narożniku szykując się do Speara ! Gdy Samoańczyk się podniósł od razu zainkasował świetny Spear !!!! To musi być koniec ….1....2...KICKOUT !!! Bill nie wierzył że walka jeszcze trwa, więc podniósł on rywala i chciał mu wykonać Jackhammer. Niestety dla niego Joe uniknął tej akcji a następnie wykonał on rywalowi kopniaka w brzuch i wyniósł przeciwnika pod MUSCLE BUSTER, TO CHYBA KONIEC ..1...2....KICKOUT. Samoa Joe był wściekły, myślał że to będzie koniec walki, wrzucił on więc rywala w narożnik. Chciał wymierzyć mu tam Enzuigiri jednak Goldberg zrobił unik a następnie wykonał rywalowi świetny Spear !!! Do tego jeszcze Jackhammer, to koniec ...1..2....3....Samoa Joe wyeliminowany ! Bill Goldberg nowym WCW Championem !

Bill świętował na narożniku, w tym czasie cała wielka klatka ruszyła do góry. Gdy jednak tylko Goldnerg wszedł z narożnika zaatakował go Kurt Angle ! Mistrz Olimpijski wykonał przeciwnikowi świetny Angle Slam po czym podniósł do góry pas WCW i tym akcentem zakończyła się pierwsza gala WCW Nitro po reaktywacji.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

2

• Qba5000

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Wypadałoby skomentować, skoro pojawiło się nowe diary na forum. Roster ma trochę wysoką średnią wieku, ale przynajmniej jest doświadczony. Niestety, z estetyką nie jest za dobrze. O błędach językowych i stylistycznym nie wspomnę. Szkoda, nie jesteś nowicjuszem i takich rzeczy powinieneś przestrzegać.

Następnie zaproponował on za wielką ilość pieniędzy umowy gwiazdą, celem Bischoffa jest kolejna wojna ratingów z WWE.

Następnie zaproponował on, za ogromną sumę pieniędzy, umowy gwiazdom (bo liczba mnoga!). Celem Bishoffa jest kolejna wojna ratingów.

Vinca
- Vince'a

wielkich gigantów
- giganci z założenia są wielcy...

Są jeszcze takie kwiatki, ale już nie chce mi się ich wynajdywać. Przede wszystkim popraw interpunkcję, bo z tym też ciężko. Raz poprawnie stawiasz przecinki, ale zdanie dalej robisz spację przez znakiem. Ciężko się czyta taki długi tekst walki, bez żadnych urozmaiceń, często się gubię w tym co czytam. Skup się także na segmentach, bo to one odgrywają najważniejszą rolę w gali, mimo powszechnego przekonania, że są mniej ważne. Wytrwałości! ;)

116218737055c51bc30a173.jpg

• Reputacja:   1

WCW Nitro #2

Już tylko zostały trzy tygodnie do gali PPV Souled Out w Chicago. Tymczasem czas na drugi odcinek Monday Night Nitro, zapraszamy.

Galę za to otwiera pretendent do pasa WCW na gali Souled Out czyli Kurt Angle[/b[. Mistrz Olimpijski z Atlanty przy sporym buczeniu wszedł do ringu i kazał sobie podać mikrofon.

Kurt Angle – Za trzy tygodnie odbędzie się gala WCW Souled Out, gala na której wielki fenomen Billa Goldberga zakończy się. Nowym mistrzem WCW zostanie fenomen, legenda, mistrz praktycznie wszystkich organizacji czyli sam wielki Kurt Angle. Maszyna którą jest Bill zostanie zatrzymana, mógł on pokonać tydzień temu kogo tylko chciał. Jednak ja jestem lepszy od całej piątki zawodników których podejmował, jestem niczym wielkie legendy tej organizacji. Jak Hulk Hogan, Ric Flair czy Chris Jericho. Stop, nie jestem taki jak Hogan czy Flair, jestem od nich o sto razy lepszy. Od dwudziestu lat pokazuje wszystkim na co mnie stać, w zapasach klasycznych lub zawodowych, zawsze byłem najlepszy. W WWE czy TNA, zawsze rozdawałem karty. Na Souled Out Bill Goldberg zobaczy że jego kariera zakończyła się dziesięć lat temu, cały Goldberg zakończył się dziesięć lat temu.

W tym momencie na Tittantronie pokazała się szatnia Goldberga, Bill który wyszedł z niej a następnie ruszył w kierunku rapy z pasem WCW. Gdy wyszedł on na rampę otrzymał on wielki pop od fanów na arenie, Bill następnie wszedł z mikrofonem do ringu pokazując swojemu rywalowi z Souled Out pas WCW.

Goldberg – Angle, mogłeś być mistrzem w WWE, TNA a nawet wygrywać złoto na olimpiadzie. Jednak na Souled Out spowoduje że zostaniesz zniesiony na noszach, wykonam ci Spear, następnie podniosę cię i dołożę Jackhammer. Zrobię to dla siebie oraz dla tych ludzi, raz odszedłem jednak wróciłem tutaj gdzie piętnaście lat temu rozdawałem karty.

Kurt Angle – Ty chyba nie wiesz do kogo mówisz ? Toczyłem niesamowite walki, od Steva Austina po The Rocka. Ty będziesz kolejną osobą którą zniszczę, nie ważne jak. Czy odklepiesz czy sędzia klepnie trzy razy o matę ! Nie obchodzi mnie to, pas który trzymasz w swoich dłoniach za trzy tygodnie w Chicago to ja zawieszę go na swoich biodrach.

Goldberg – Masz rację ! Toczyłeś wiele niesamowitych i długich walk, ja za to w sekundy niszczyłem takie legendy jak Hulk Hogan czy Bret Hart. Mój Spear siał już kiedyś zniszczenia, Jackhammer wbijał w matę największych z wielkich. Na Souled Out kolejny będzie Kurt Angle, osoba która chyba zapomniała że jest na moim terenie, to są moi fani a ty tutaj jesteś gościem.

W tym momencie zagrała muzyka samego prezesa WCW czyli Erica Bischoffa, ten przy sporym aplauzie fanów pojawił się na rampie.

Eric Bischoff – Spokojnie panowie, dzisiaj każdy z was zawalczy w pojedynku. Goldberg zawalczy z Kevinem Steenem a Kurt Angle z El Generico. Osoba która zwycięży w szybszym czasie wybierze stypulacje waszej walki. To jednak nie koniec emocji, dzisiaj w walce wieczoru zawalczą dwie młode gwiazdy Adam Cole vs Magnus ! Nie będzie to jednak zwykła walka, będzie to walka o pas USA, w stypulacji Falls Count Anywhere Match. A ty Kurt zostań w ringu bo twoja walka jest już teraz.

***Reklamy***

Walka nr 1 – Beet A Clock Challange

Kurt Angle vs El Generico

Walka rozpoczęła się od klinczu, od razu Angle cisnął rywalem w narożnik i wykonał mu tam świetny Clothesline w narożniku. Następnie wymierzył on w narożniku serię potężnych uderzeń właśnie Generico, do tego jeszcze posłanie rywala na liny i świetny Dropkick od Kurta. Angle wszedł na narożniku jednak nie trafił z Diving Dropkickiem, Luchador wykorzystał to wykonując bardziej doświadczonemu rywalowi świetny Snap Moonsault ...1...2....Kickout! Kanadyjczyk podniósł oponenta, jednak ten uniknął Dropkicku i wykonał przeciwnikowi następnie świetny Powerslam ..1...2...Kickout. Olimpic Champion podniósł jeszcze rywala wymierzając mu Snap Suplex, następnie jeszcze kombinacja kilku German Suplexów ….1...2....Kickout. Kurt był zły, wszedł więc szybko na narożnik w celu wykonania Frog Splashu, lecz Generico wymierzył mu potężne Enzuigiri powodując upadek rywala za ring. Luchador na nic nie czekał tylko wziął rozbieg i zaatakował przeciwnika jeszcze świetny Slingshot Senton Bombem. Generico ponownie posłał oponenta do ringu, następnie sam wszedł na narożnik wymierzając rywalowi potężny Frog Splash ..1...2..Kickout ! Generico podnosił powoli przeciwnika, ten jednak nagle wykonał mu kopniaka oraz Belly to Belly Overhead Suplex, następnie jeszcze Kurt powoli zaczął wchodzić na narożnik w celu wykonania Moonsaultu. Jednak Generico doskoczył do niego i wymierzył rywalowi niesamowity Poisoned Frankenstainer ..1...2...Kickout ! Było bardzo blisko sensacyjnej porażki mistrza olimpijskiego, Luchador był na fali więc Kurt od razu po podniesieniu się na nogi wyszedł z ringu. Generico nic sobie jednak nie robił i od razu wykonał Kurtowi świetną Somersault Planche za ring. Od razu po tej akcji Kanadyjczyk wrzucił rywala do ringu, sam za to wszedł na narożnik. Nie udało mu się jednak trafić z Moonsaultem a Angle wykorzystał to zapinając mu od razu świetny Ankle Lock, Generico długo walczył ale w końcu musiał się poddać, Kurt Angle wygrywa.

Czas – 8.02

Na zapleczu Matt Striker był jednym z pretendentów do pasa US czyli Magnusem.

Matt Striker – Witaj Magnus, już dzisiaj w walce wieczoru Monday Night Nitro zawalczysz o pas US z Adamem Colem. Czy sądzisz że masz szansę w tej walce, zważywszy że będzie to Falls Count Anywhere Match.

Magnus – Tydzień temu Adam zaatakował mojego przyjaciela Jamesa Storma, dzisiaj nadszedł czas rewanżu. Nie tylko ośmieszę Cola przed tą publiką to jeszcze zgarnę pas Stanów Zjednoczonych. Adama musi ktoś nauczyć szacunku, i możesz być pewny że Panama City Playboy dzisiaj polegnie.

Matt Striker – To będzie twój ringowy debiut w WCW, Cole mógł się już sprawdzić tydzień temu, do tego pokonał on w swojej walce Storma.

Magnus – Matt, w TNA walczyłem od pięciu lat, Cole za to skakał po scenie niezależnej i walczył w salkach gdzie było po dwadzieścia osób. Dzisiaj pokażę mu jak dużo mu jeszcze brakuje do rywalizowania z najlepszymi, to będzie jego pierwszy Main Event ale i ostatni.

Matt Striker – A jak wpływa na ciebie fakt że jesteś z Anglii a walczysz o pas US ? Być może fani nie będą za tobą, ze względu na twoje pochodzenie.

Magnus – Nie obchodzi mnie to, ja chcę wygrać ten pas. Wiem że ma wiele kibiców w tym kraju, więc jeśli ktoś będzie kibicował mojemu rywalowi to trudno, jednak ja zasmucę takich ludzi. Ponieważ ostatnim fragmentem dzisiejszej gali będzie moje trzymanie pasa Stanów Zjednoczonych.

***Reklamy***

Do ringu przy nie najlepszej aprobacie fanów przyszedł It Factor Bobby Roode. Kanadyjczyk pewny siebie wszedł na narożnik a następnie chwycił za mikrofon.

Bobby Roode – Tydzień temu rzuciłem otwarte wyzwanie, powiedziałem że jeśli ktoś czuje się godny walki z najlepszym w tej federacji to niech wejdzie dzisiaj do ringu. Przed pojawieniem się jakiejś ofermy chciałbym powiedzieć kto by się tu nie pojawił, zrobi największy błąd swojego życia. Mimo to mam nadzieję że ktokolwiek ma tutaj na tyle jaja żeby zareagować na te wyzwanie.

W tym momencie zagrała muzyka Dudley Boyz, Devon oraz Bully Ray pojawili się ku wielkiej radości fanów na arenie. Następnie Bully wszedł do ringu chcąc zawalczyć z Bobbym w dzisiejszej walce.

Walka nr 2

Bobby Roode vs Bully Ray

Walka rozpoczęła się od widocznej dominacji Raya, wrzucił on oponenta w narożnik i dołożył Roodowi świetny Splash. Bully wrzucił jeszcze Kanadyjczyka na narożnik, jednak Bobby zadał mu potężnego kopniaka w głowę a następnie świetny Missile Dropkick. Do tego jeszcze świetny Clothesline po którym Bully wypadł z ringu, Devon do niego podszedł patrząc czy nic mu się nie stało. Wykorzystał to Roode wykonując tej dwójce świetną Running Planchę za ring, Bobby ponownie posłał oponenta do ringu. Gdy jednak chciał podnieść Raya to ten wyniósł go na barki i wymierzył mu genialny Samoan Drop, do tego odbicie się od lin i świetny Leg Drop ...1...2...Kickout. Bully zaczął podnosić oponenta, jednak Roode wymierzył mu kopniaka w brzuch oraz potężne DDT, Bobby wskoczył szybko na narożnik i gdy przeciwnik wstawał to Roode wymierzył mu znakomity Diving Neckbreaker ..1...2..Kickout. Walka zaczęła wchodzić na wyższy poziom, Bobby podniósł przeciwnika i wrzucił go w narożnik. Gdy zrobił on jednak nabieg to nadział się na kopniaka oraz Clothesline od Bully Raya. Bubba Ray Dudley szybko podniósł znowu oponenta wykonując mu znakomity Back Suplex, do tego jeszcze Elbow Drop z miejsca. Bully wszedł na drugą linę, jego celem było wykonanie przeciwnikowi Diving Senton. Jednak Roode dał radę w ostatniej chwili się odsunąć, Roode wykorzystał nieuwagę rywala wchodząc na narożnik i wymierzając przeciwnikowi znakomity Diving Knee Drop ..1...2...Kickout. Bobby poczekał aż przeciwnik wstanie, wtedy chciał on wykonać rywalowi świetny Spinebuster, jednak Bully nie dał się wynieść i sam wykonał rywalowi znakomity Samoan Drop ..1...2...Kickout ! Ray wrzucił oponenta na narożnik, następnie sam tam wszedł i szykował się do Superplexu, Roode jednak dal radę wykorzystać błąd przeciwnika i wymierzył on swojemu rywalowi świetny kopniak zrzucający z narożnika Raya. Do tego Bobby dołożył jeszcze oponentowi świetny Diving Elbow Drop ..1...2...Kickout ! Robert postanowił zakończyć walkę, podniósł on więc przeciwnika i wykonał mu świetny Pay Off ..1...2....3....Bobby Roode zwycięża.

Po walce Bobby kazał sobie podać mikrofon, od razu gdy go dostał ruszył w kierunku rampy gdzie się zatrzymał.

Bobby Roode – Pokazałem właśnie wszystkim wam i wszystkim zawodnikom Nitro że Bobby Roode jest tutaj najbardziej dominującą gwiazdą. Rzucam kolejne otwarte wyzwanie, za tydzień zawalczę z kolejną gwiazdą tej organizacji. Jeśli oczywiście ktoś ma tyle odwagi by wejść do ringu z największym z największych.

Devon pomagał podnosić się w ringu swojemu partnerowi czyli Rayowi, jednak w tym momencie zagrała muzyka NWO. Scott Hall oraz Kevin Nash ruszyli do ringu i zaatakowali Dudley Boys, na koniec wymierzyli im po potężnym Powerbombie i opuścili ring ku buczeniu fanów.

Matt Striker tym razem był z drugim uczestnikiem dzisiejszej walki wieczoru czyli z Adamem Colem.

Matt Striker – Witam Adam, tydzień temu pokonałeś Jamesa Storma, tym razem jednak zawalczyć z Magnusem a stawką będzie pas US. Czy sądzisz że twój rywal może ci stawić udany opór ?

Adam Cole – Magnus jest taki sam jak Storm, ja jestem młodym zmobilizowanym zawodnikiem który chce odnosić sukcesy. Walczyłem na początku za dwadzieścia dolarów na salkach gimnastycznych, dzisiaj moja kariera się jednak zmieni. Zawalczę ze swoim rywalem i zdobędę pas Stanów Zjednoczonych.

Matt Striker – Wiele osób twierdzi że nie jesteś gotów na bycie posiadaczem takiego pasa, część zawodników sądzi nawet że nie jesteś godzien walczyć w World Championship Wrestling.

Adam Cole – Chyba sobie żartujesz, na scenie niezależnej zrobiłem wszystko co można było zrobić. Byłem mistrzem CZW, ROH oraz PWG. Trzy największe niezależne federacje, jednak tamten okres mojego życia się zakończył. Dzisiaj dopiszę do swojej kolekcji kolejny pas, mistrzostwo Stanów Zjednoczonych WCW.

Matt Striker – Masz więc coś do powiedzenia dla Magnusa przed waszą walką ?

Adam Cole – Człowiek ten jest z Wielkiej Brytanii, nie jest on godny by nosić na swoich dłoniach mistrzostwo naszego kraju. Dzisiaj Panama City Playboy załatwi mu bilet w jedną stronę, prosto do Londynu. Gdy wykonam mu na koniec walki Florida Key kariera Magnusa w tej organizacji zakończy się. Za to Adam Cole pokażę że jest na szczycie, już dzisiaj.

***Reklamy***

Już za tydzień odbędzie się walka o pasy Tag Team, Kevin Nash i Scott Hall vs Dudley Boyz.

Do ringu przy swojej muzyce przyszedł sam Chavo Guerrero, wściekły Meksykanin kazał sobie podać mikrofon.

Chavo Guerrero – Tydzień temu zostałem zaatakowany przez Deana Ambrosa, zawodnik ten wymierzył mi na korytarzu wiele uderzeń oraz zaaplikował mi DDT na stalową podłogę. Eric Bischoff ustalił nam walkę na dzisiejszy wieczór, więc Dean wchodź do ringu, nadszedł czas zemsty.

Walka nr 3

Chavo Guerrero vs Dean Ambrose

Walka rozpoczęła się od klinczu, Dean ściągnął rywala do narożnika gdzie zasypał go potężną serią kopniaków w brzuch. Do tego jeszcze Dean posłał oponenta do narożnika jednak nie trafił Clotheslinem, Guerrero wykorzystał błąd rywala wymierzając mu świetny Backsuplex. Ambrose wypadł z ringu, Chavo szykował się do akcji w locie jednak gdy Meksykanin był już przy linach to Ambrose wykonał mu świetny Elbow Smash. Następnie Dean wskoczył na narożnik i wykonał Guerrero znakomity Missile Dropkick, luchador wypadł z ringu więc Moxley wymierzył mu świetny Suicide Dive za ring. Przy stole komentatorskim Dean chwycił głowę przeciwnika i chciał uderzyć nią o stalowy słupek, jednak Chavo uciekł rywalowi po czym sam cisnął rywalem o słupek. Do tego Chavo ponownie wrzucił rywala do ringu, sam za to wskoczył na narożnik i wykonał oponentowi znakomity Diving Legdrop ..1..2...Kickout. Guerrero wszedł na narożnik jednak nie trafił z Diving Clotheslinem, wykorzystał to jednak Ambrose wykonując oponentowi świetny Cutthroat Neckbreaker. Były zawodnik WWE podniósł Chavo i wykonał mu kopniaka w brzuch, Dean szykował się do wykonania Piledrivera jednak Chavo nie dał się wynieść i sam wykonał przeciwnikowi znakomity Frankenstainer. Członek legendarnej rodziny Guerrero wskoczył jeszcze na narożnik, kuzyn Eddiego wykonał przeciwnikowi niesamowity Senton Bomb z narożnika !!! ..1...2....Kickout ! Ależ było blisko końca walki, Chavo zrobił rozbieg do Springboard Moonsaultu jednak gdy chciał zaatakować przeciwnika to Dean wystawił kolana. Następnie Ambrose zapiął oponentowi świetny Mexican Splat, wydawało się że to może być koniec jednak Chavo dał radę dojść do lin. Gdy jednak Meksykanin tylko się podniósł to od razu zainkasował potężny Lariat od Deana, następnie jeszcze Ambrose podniósł oponenta i zainkasował mu potężny Piledriver !!! ..1...2.....3....Dean Ambrose zwycięża.

Po walce Ambrose wyszedł z ringu, wydawało się że już odpuści jednak on chwycił za krzesełko z którym wszedł do ringu. Zaczął atakować tym przedmiotem osłabionego Chavo, w końcu ustawił krzesło na samym środku ringu i Ambrose szykował się do Piledrivera na krzesełko, w tym momencie zagrała jednak muzyka Austina Ariesa. A Double wskoczył do kwadratowego pierścienia i uniknął uderzenia krzesłem, do tego Austin wymierzył przeciwnikowi świetny Running Dropkick. Dean wypadł po tej akcji z ringu, więc Sas Sexon szykował się do Suicide Divu. Lecz Dean szybciej uciekł na rampę więc Aries zrezygnował z lotu.

Austin Aries – Ambrose, możesz atakować ludzi na zapleczu czy w ringu krzesełkiem, jednak nadszedł kres twoich ataków. Ty oraz ja za trzy tygodnie na Souled Out, ty oraz ja za trzy tygodnie w Hardcore Matchu, co ty na to Dean ?

Dean Ambrose – Nawet nie wiesz o co prosisz, w Chicago dojdzie do egzekucji. Poślę cie na pinezki, zaatakuje krzesełkiem, gdy zaaplikuje Piledrivera twój los w tej federacji się zakończy.

***Reklamy***

Walka nr 4 – Beet A Clock Challange

WCW Champion Goldberg vs Kevin Steen

Czas do pobicia to osiem minut i dwie sekundy, walka rozpoczęła się od klinczu, Bill zepchnął przeciwnika do narożnika. Następnie zaczął w niego wymierzać serię potężnych kopniaków w brzuch, do tego jeszcze Bill cisnął oponenta na liny ale Steen wymierzył mu świetny Dropkick. WCW Champion wypadł z ringu, Kevin za to wyszedł za rywalem, jednak od razu otrzymał potężne uderzenie od Goldberga. Legenda federacji rzuciła jeszcze Steena w barykadę, Bill wrzucił rywala z powrotem do kwadratowego pierścienia. Jednak gdy mistrz podszedł do przeciwnika to Steen wykonał mu genialny Dropkick, do tego jeszcze MR Wrestling wykonał rywalowi świetny Standing Moonsault ..1..2...Kickout. Legenda sceny niezależnej powoli zaczęła wchodzić na narożnik, Goldberg jednak doskoczył do oponenta wykonując mu świetny Superplex z narożnika ..1...2..Kickout. Minęły już cztery minuty walki, champion odbił się od lin po czym wymierzył przeciwnikowi świetny Knee Drop. Bill podniósł rywala a następnie wykonał Steenowi świetny Body Slam, do tego zrobił on rozbieg jednak nie trafił z Leg Dropem. Kanadyjczyk wykorzystał to odbijając się od lin i wykonał rywalowi znakomity Low Dropkick. Kevin powoli zaczął wchodzić na narożnik, szykował się do Senton Bombu, tylko że w ostatniej chwili Goldberg zrobił unik. Goldberg szykował się do Speara, lecz w tym momencie zagrała muzyka Kurta Angle. Goldberg zupełnie się z dekoncentrował, mistrz olimpijski pojawił się na arenie. A Steen wymierzył przeciwnikowi w tym momencie znakomity Roll Up ..1...2...Kickout. Została minuta czasu do pobicia, Steen chciał wykonać rywalowi Body Slam. Bill jednak w tym momencie nie dał się wynieść i wykonał oponentowi świetny Spear ..1...2...Kickout. W tym momencie Bill szykował się do Jackhammera, zostało dwadzieścia sekund. Lecz na krawędzi ringu pojawił się Angle, sędzia się nim zajął a w tym czasie Steen wykonał mu Low Blow ..1...2...Kickout. ..5...4...3....2...1....Czas Kurta Angle nie został pobity.

Po walce Angle i Steen zaczęli obijać osłabionego Goldberga, następnie Kurt zapiął swojemu rywalowi z Souled Out potężny Ankle Lock. W tym momencie zagrała jednak muzyka Stinga, wskoczył on do ringu atakując dwóch rywali, wykonał on im podwójny Clothesline. Do tego szykował się do Scorpion Death Dropu dla Kurta, jednak w tym momencie wpadł do ringu Samoa Joe. Wymierzył on kilka potężnych uderzeń Stingerowi, grupa heeli zyskała lekką przewagę w tej bitwie. Jednak na arenę wpadł jeszcze z krzesełkiem El Generico, Sami przepędził całą trójkę a następnie zatriumfował razem ze Stingiem i Goldbergiem. To nie był jednak koniec emocji, bo zagrała muzyka chairmana Erica Bischoffa, szef stanął na rampie z mikrofonem.

Eric Bischoff – Spokojnie Kurt, stypulacje waszej walki przedstawisz za tydzień, a ja wpadłem na kolejny genialny pomysł. Na Souled Out dojdzie do dwóch kolejnych wielkich walk, El Generico vs Kevin Steen oraz Samoa Joe vs Sting.[/b]

***Reklamy***

Aktualna karta na PPV Souled Out.

WCW Championship Match – Bill Goldberg vs Kurt Angle

Samoa Joe vs Sting

Kevin Steen vs El Generico

Austin Aries vs Dean Ambrose – Hardcore Match

Big Show vs Michael Elgin

Przy swojej muzyce na arenie pojawił się żółtodziób ze sceny niezależnej czyli Michael Elgin, zawodnik ten ku owacji fanów wszedł do ringu i kazał sobie podać mikrofon.

Michael Elgin – Big Show, tydzień temu wszedłem do ringu z tobą ponieważ byłeś moim idolem, tworzyłeś ten biznes. Pokonanie ciebie było najważniejszym momentem mojej kariery, jednak ty po naszej walce zaatakowałeś mnie i obiłeś za ringiem. Show, za trzy tygodnie w Chicago czeka cię zemsta. Walczyłem na salkach gimnastycznych gdzie to dawniej moimi rywalami były takie osoby jak Daniel Bryan czy CM Punk. Na scenie niezależnej byłem uważany za największego z największych, niszczyłem wszystkich po kolei, to samo czeka ciebie gigancie.

Big Show – Ty chyba nie wiesz kim ja jestem ? Walczyłem na całym świecie, byłem w NWO. Gdy ty jeszcze sikałeś w majtki, tydzień temu nie oddałeś mi należytego szacunku. Wygrałeś przypadkiem, na Souled Out pokaże ci jak bardzo brakuje ci do poziomu który ja prezentuje.

Show zaatakował Elgina, wrzucił go do narożnika. Jednak gdy chciał zgnieść go Splashem to trafił na nogi rywala, Elgin chciał wynieść przeciwnika pod Body Slam jednak Show uniknął tej akcji i wyszedł z ringu.

***Reklamy***

Main Event – Us Championship Match

Adam Cole vs Magnus – Falls Count Anywhere Match

Walka rozpoczęła się od klinczu, Magnus rzucił przeciwnika od razu na liny i powalił go potężnym Shoulder Blockiem. Brytyjczyk pokazał swojemu przeciwnikowi że jest od niego silniejszy, szykował się także do Clotheslinu. Adam jednak szybko uciekł z ringu pod dolną liną, gdy Brytyjczyk wyszedł za nim to Panama City Playboy wykonał mu świetny Dropkick. Adam na nic nie czekał, chwycił od razu za jedno z krzesełek, chciał uderzyć nim przeciwnika w brzuch. Magnus uniknął tego ciosu a następnie pchnął oponenta w bandę, Anglik zrobił jeszcze rozbieg i wykonał oponentowi świetny Clothesline. Obydwaj zawodnicy wypadli za barierki prosto w trybuny, tam Brytyjczyk uderzył głową rywala o jedno z krzesełek. Następnie jednak wrócił z Colem w okolice ringu, gdy Anglik przechodził przez barierki to Adam wstał i wykonał mu doskonały Dropkick. Następnie wrestler z Florydy chwycił za krzesełko, po uderzeniu nim w brzuch oponenta Magnus padł na marę. Panama City Playboy zaczął iść z oponentem w kierunku rampy, gdy już tam byli to były mistrz Ring Of Honor chciał pchnąć oponenta w Titantron, lecz Magnus nie dał się tam posłać i sam wrzucił oponenta w ekran. Anglik chciał zrzucić oponenta z rampy na ustawiony pod nią stół, gdy jednak szykował się do Body Slamu to Cole ześlizgnął mu się i to Adam wykonał rywalowi Dropkick posyłając przeciwnika na stół pod rampą. Magnus spadł z ponad metra, za to Panama City Playboy dołożył rywalowi świetny Diving Elbow Drop z rampy. Obydwaj zawodnicy nie mogli się przez moment podnieść, jednak gdy tylko Cole doszedł do siebie to od razu przeszedł szybko do pinu ...1...2...Kickout. Adam był bliski wygranej, chwycił on za krzesełko ustawione obok, gdy Magnus się podnosił to Cole chciał wykonać mu uderzenie w głowę. Jednak Brytyjczyk uniknął ciosu a następnie wyprowadził Dropkick, wściekły Europejczyk chwycił przeciwnika i przeszedł z nim na zaplecze. Byli oni przy fanach którzy byli przy kasach, Magnus rozstawił tam stół i szykował się do Powerbombu, jednak Cole uciekł mu z ramion i sam wykonał oponentowi świetne DDT na betonową podłogę ...1...2....Kickout. Adam podniósł rywala, następnie cisnął nim o szklane drzwi przez co Magnus wylądował na parkingu ..1...2...Kickout. Cole był wściekły, chciał cisnąć przeciwnikiem o ustawione auto, jednak Anglik się nie dał i sam rzucił rywala na samochód. Europejczyk otworzył bagażnik samochodu i wyciągnął z niego gaśnice, gdy tylko Cole się ocknął to rywal wykonał mu potężne uderzenie właśnie gaśnicą ...1....2...Kickout. Brytyjczyk był wściekły wydawało się że może już zakończyć walkę, Magnus szedł jednak za ciosem i wrzucił przeciwnika na dach auta. Gdy jednak sam chciał wejść to nadział się na potężny kopniak od Adama, odrzuciło to Anglika od samochodu, za to Cole na nic nie czekał tylko wykonał rywalowi świetne Diving Crossbody z samochodu ..1...2...Kickout. Panama City Playboy chwycił rywala i wrócił z nim znowu do budynku, gdy stali oni przy stole z gadżetami to Cole wyczyścił go a następnie wyniósł rywala pod Body Slam, lecz Magnus uciekł mu z ramion po czym sam wykonał przeciwnikowi świetny Body Slam na stół który pękł ….1...2...Kickout. Anglik nie zakończył walki, jednak zyskał sobie sporą przewagę w walce, podniósł on Adama i po przejściu korytarza zjawili się oni kolejny raz na arenie. Gdy byli pod rampą to Europejczyk cisnął oponentem w barierki, chciał wykonać mu jeszcze Dropkick, lecz Cole szybko się odsunął i wykonał jeszcze genialny German Suplex ..1....2...Kickout. Teraz naprawdę było bardzo blisko, Cole przeniósł akcję znowu w okolice ringu, wrzucił on Magnusa do kwadratowego pierścienia a sam za to chwycił za krzesełko. Szykował się do potężne Chairshota, jednak Magnus uchylił się, następnie zrobił rozbieg i zawodnicy wpadli pod Double Clothesline. Obydwoje leżeli, w tym momencie na arenie pojawił się za to James Storm, chciał on się zemścić na Adamie za zeszłotygodniowy atak. Obydwoje zawodnicy wstawali, więc Storm chciał wykonać Colowi Last Call Superkick, Panama City Playboy zrobił unik i James trafił w Magnusa. Kowboj nie wierzył co właśnie zrobił, za to Adam wymierzył Stormowi świetny Florida Key i sam przeszedł do pinu ..1...2....3..Adam Cole nowym mistrzem US !!

Po walce Adam przy wielkim buczeniu fanów szybko wskoczył na narożnik, podniósł on swój tytuł i widokiem wiwatującego Cola, oraz leżących na macie Magnusa i Storma kończymy kolejny epizod WCW Nitro.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...