Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2013 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   50
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

1. Wrestler Roku -Adam Cole. Długo się zastanawiałem przy wyborze tej kategorii, bo zasłużyło na to wiele osób:Brayan, Oton ,Bully czy Gargano. Jednak zwycięztwo tego pana argumnetuję czymś oczywistym-mianowicie dominacja w pwg i roh. Dodatkowo zwsze mile mi się oglada tego wrestlera w innych fedkach niezależnych.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Freight Train -widziałem jedna jego walkę , więcej nie chce...

3. Najlepszy Babyface -Daniel Brayan. Zniszczył konkurencję- publika je mu z ręki, więcej dodawać nie muszę. Pod w zgląd bałem Aj ,Cena, Angle

4. Najlepszy Heel Tu już tak łatwo nie było. Głównie 2 osoby zasługiwały na tą nagrodę: Adam Cole oraz Bully Ray. Choć warto wyróżnić też min:Hardego. Głos na pana z tna. Więc jedynego ciekawego człowieka w dixilandzie w zeszłym roku.

5. Feud/Storyline Roku - Boże w tym roku nie było zupełnie nic ciekawego, co by na dłuższy moment utkwiło mi w pamięci...Z braku laku Rhodes vs Sandow. Dzięki nim choćby na chwilę z przyjemnością oglądałem niebieską tygodniówkę.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku -Shitu z kolei było dużo. Wymieniać bym mógł bardzo długo, a to strata czasu-więc Abyss/ Joseph Park i ich ,,rodzinne tajemnice''.

7. Tag Team Roku -Jest w czym przebierać , nie powiem. Forever hooligans, bad influence, Rhodsi , czy Bucksi. Głos oczywiście na ex generation me- bo nieważne gdzie są , dają najlepsze walki.

8. Najgorszy Tag Team -zbytnio nie przywiązuje uwagi do czegoś co mi się nie podoba, co urudnia mi wybór. Trochę na chybił ,trafił , głos oddaje na Axel i Rybacka. Ten team jest tak dobry, jak gimmicki w ddw...

9. Największy Postęp -Reigns , Big E , Magnus, Ciampa, Rory Mondo. Głos na Magnusa- za głowne złoto federacji... i to byłoby tyle

10. Najlepsze Mic Skillsy-Punk,HHH,Cena,Heyman,Steen,Daniels. Głos na HHH, ktróry przyciąga swoja uwagę, jak widać nie tylko swym nochalem.

11. Największa Charyzma -Sandow,Zayn,Steen, Bucksi. Głos dla Kevina Steena-wybija się z pośród wszystkich wrestlerów w roh i pewnie też w pwg...

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) -Tony Nese, Ricochet, AcH, Ar Fox, Adrien Nevile. Każdy z nich zasługuje na to wyróżnienie. Żal , że wybierać muszę tylko jednego. Uważam , ze najbardziej uniwersalnym, z wymienionych jest Ricochet, który świetnie spisuje się zarówno w singlach jaki i w tagach.

13. Najbardziej Przereklamowany -Kofi Kingston-być może niektórzy uważaja go za dobrego lotnika(nie przecze , jest przyzwoity), to jednak w tm roku sobie chłop wyrażnie odpuścił, a wwe w dalszym ciagu jakoś go promuje i na siłę wpycha w walki o midcardowe złota. Drugim powaznym kandydatem, do tegoż tytułu był Del Rio-11 walk na ppv o whc...za co?

14. Najbardziej Niedoceniony-w tej kategorii zawsze znajdzie się mnóstwo odpowiednio dobranych typów. Christian, Ziggler, Rollins, Cesaro, Daniels, Jacobs i wieleu wielu więcej. W sumie każdy z nich miał jakis tytuł ...no a CC tradycynie już kontuzję. Wrestler , na którego postawię, byłby przeze mnie wybierany w każdej edycjii tego notowania-Fallen Angel Christopher Daniels. Czy muszę komentować? Świetny za mikrofonem, jeden z lepszych ringowo w tna, a nadodatek w każdej roli spisuje się rewelacyjnie, nieważne czy to komedia czy gimmick psychola. Mam nadzieje, że kiedyś będę miał argumentację, by zagłosować na niego jako wrestler roku...

15. Najlepsza Gala TV -NxT. Bezapelacyjnie najlepsze walki, najlepsza publika, brak dobrych segmentów, ale w porównaniu do raw , na smartowej tygodniówce bardzo rzadko się nudzę. :)

16. Walka Roku (podać galę) W zasadzie mógłbym tutaj dać każdą walkę Bucksów, ale postaram się wybrać coś szczególnego. Dużo było walk w które prawdziwie wsiąkłem. Między innymi sd! mitb match czy też Bucksi vs Kendrick&London z hoh 1. Jendak zdecydowanym nr 1 jest pojedynek z Dg kpw- Richochet &Naruki Doi vs Tozawa& Hulk. Od początku do końca wciskało mnie w krzesło.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) Greg Excellent vs Freight Train- czw Cage of Death XV

18. Odkrycie Roku Aj Lee

19. Rozczarowanie Roku. Skoro nie dokońca jest napisane, że trzeba zagłosować na wrestlera, pójdę w kierunku feudu- Heyman vs Punk. Jakoże nie był to fatalny feud, nie mógłbym sobie pozwolić na wymienienie go w powyższej kategorii. Po takich firmach jednak oczekujemy znacznie więcej. Poteżne uderzenia na poczatek...a później długo dłuo nic. Spór zaczął się przed Payback a dla mnie zakończył się na Noc... Żenadka-po Lesnarze powinni zakończyć tego tasiemca.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Krótko i na temat Deport evryone- Zeb Colter

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Pan Pawłowski się wlicza? :twisted: Jeśli nie to Dixie-jeśli jest ktoś kto na nią nie zagłosował, to niech skontaktuje się z lekarzem...lub farmaceutą.

22. Najlepszy Komentator - William Regal poraz kolejny pokazuje jak wiele wie o prawdziwym wrestlingu, jakim to jest geniuszem. Myślałem jescze o Jbl, lecz us-o, skreśliło mi ten koncept.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Mitb

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) . Znacznie więcej opcjii niż w poprzednim punkcie- Noc było masakryczne. Chociaż równie dobrze mógłbym oddać głos na każde ppv po tragicznej nocy mistrzów.

25. Najlepszy Finisher More bang for your Buck.

26. Najlepszy Theme Song Shield theme

27. Kobieta Roku -Aj lee. Tuż za nią Gail Kim i Mickie James.

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku- Wiem , że to nie ten kaliber, a poza tym i tak to nie wygra, toteż wybieram emeryturkę Heńka. Ten genialny segment musi być gdzieś przytoczony. :D

163870508457e2d890447a3.jpg

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

5

• The Rock136

1

• Edgar

1

• GregOriOo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

1. Wrestler Roku - Daniel Bryan

2. Najgorszy Wrestler Roku - Curtis Axel

3. Najlepszy Babyface - Daniel Bryan

4. Najlepszy Heel - Bully Ray

5. Feud/Storyline Roku - Daniel Bryan vs Randy Orton

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Kofi Kingston vs Miz

7. Tag Team Roku - Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team - Rybaxel

9. Największy Postęp - Big E Langston

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

11. Największa Charyzma - Kevin Steen

12. Najlepszy Cruiserweight - ACH

13. Najbardziej Przereklamowany - Magnus

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler

15. Najlepsza Gala TV - WWE RAW

16. Walka Roku - CM Punk vs Undertaker (WM 29)

17. Najgorsza Walka Roku - Santino Marella and The Great Khali vs 3MB (9/27/13 Smackdown)

18. Odkrycie Roku - The Shield

19. Rozczarowanie Roku - TNA (jeśli nie to jako wrestler Ryback)

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepszy Komentator - JBL

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Summerslam 2013

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE TLC

25. Najlepszy Finisher - Package Piledriver

26. Najlepszy Theme Song - "Evil Ways" AJ Styles

27. Kobieta Roku - AJ Lee

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Heel turn Triple H'a i powstanie 'Authority'

13315742274f3f94ee33a37.jpg

1. Wrestler Roku - AJ Styles

2. Najgorszy Wrestler Roku - Joseph Park

3. Najlepszy Babyface - James Storm

5. Feud/Storyline Roku - Dixie Carter vs. AJ Styles

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - szopka z Parkiem

7. Tag Team Roku - Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team - Eric Young i Joseph Park

9. Największy Postęp - Magnus

10. Najlepsze Mic Skillsy - Bully Ray

11. Największa Charyzma - Christopher Daniels

12. Najlepszy Cruiserweight - Austin Aries

13. Najbardziej Przereklamowany - Joseph Park

14. Najbardziej Niedoceniony - Christopher Daniels

15. Najlepsza Gala TV - Impact Wrestling

16. Walka Roku - Bully Ray vs. Mr Anderson - No Surrender

17. Najgorsza Walka Roku - Norv Fernum vs. EC3 - Bound For Glory

18. Odkrycie Roku - Magnus

19. Rozczarowanie Roku - kompletne zignorowanie X-Division

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Brooke Hogan

22. Najlepszy Komentator - Mike Tenay

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Slammiversary

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania

25. Najlepszy Finisher - Canadian Destroyer

26. Najlepszy Theme Song - Aces & Eights

27. Kobieta Roku - Gail Kim

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Heel turn Bully'ego Ray'a

1. CM Punk-W tym roku po raz kolejny udowodnił że jest świetny w każdej roli. Czy jako heel na początku roku, czy jako face w dalszej jego części. Z pasem czy bez. Dźwigając na barkach wielkie feudy podczas RtWR, czy będąc trochę odsuniętym od main eventów pod koniec roku. Na ringu -robiąc dwie walki przy których będę miał poważny zgryz w kategori "walka roku"- i na micu udowadnia że jak był w zeszłym roku tak nadal jest Best in the World. Mam wielką nadzieje że wygra RR i występ w main evencie WrestleMani. Najwyższy czas.

2. The Great Khali- można powiedzieć że idę na łatwiznę ale kategoria w końcu nazywa się "Najgorszy" a nie "Najbardziej przereklamowany". Khali to kwintesencja złego wrestlingu i powinien zostać jak najszybciej odsunięty od ringu zanim zrobi komuś krzywdę. Nie potrafię wymyślić powodu dla którego nadal znajduje się w WWE. Dopóki zajmował jakąś tam pozycje czy nawet zdobywał pasy można było założyć że jest to podyktowane chęcią podniesienia widowni w Indiach. Teraz wydaje mi się to irracjonalne...

3. Daniel Bryan-Bezkonkurencyjny. Cały okrągły rok publiczność dosłownie je mu z ręki. Jest kochany gdziekolwiek nie odbywałaby się gala i z kimkolwiek by nie walczył. Zarówno przez marków jak i smartów. Babyface idealny. Nie ma się co rozpisywać, wystarczy obejrzeć segment kończący RAW przed TLC

4. Randy Orton - Co prawda CM był w tej materii równie dobry, jednak skok jakościowy jaki możemy zaobserwować u Randalla po przejściu turnu jest imponujący i właśnie dlatego zasłużył na głos.

5. Feud/Storyline Roku - Cody Rhodes/Goldust vs Authority- Niby taka nieduża pierdółka, a fajnie to wszystko wyglądało, był sens, były emocje, było fajne zakończenie no i dzięki temu powstał drugi najlepszy tag team roku. Zastanawiałem się nad Bryan vs Authority ale w tym przypadku było zbyt wiele niewykorzystanego potencjału.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku -

7. Tag Team Roku - The Shield (Seth Rollins & Roman Reigns)-Jako że nie ma kategorii najlepsza stajnia to mogę nominować tylko tą dwójkę. Pokonywanie podczas RtWM najbardziej terminatorskich drużyn, rozwalenie Takera, odebranie pasów mocno wypromowanemu Hell No i całkiem niekrótki run. Mimo że druga połowa roku należała do Goldusta i Cody'ego Rhodesa to nie zdołali oni w mojej opinii wyprzedzić tarczowników.

8. Najgorszy Tag Team - Bo ja wiem, Tons of Funk oglądało się średnio, toteż rzadko ich oglądałem. Niech będzie że mają moją nominacje.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk- Trudno uzasadniać to co już wiele razy zostało uzasadnione nie powtarzając się. Po prostu wiele razy pokazywał w tym roku ogrom swoich mikrofonowych umiejętności podczas feudów z The Rockiem, Undertakerem czy Heymanem. Walnął też moim zdaniem promo roku, podczas powrotu Rocka.

11. Największa Charyzma - Paul Heyman - Świetne Mic Skillsy + świetna gra ciałem + genialna mimika =gość obok któego nie da się przejść obojętnie.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Adrian Neville- exPAC został troche ograniczony na NXT ale mimo jak na warunki WWE szaleje i świetnie się go ogląda. Licze że w ciągu paru miesięcy zawita na RAW.

13. Najbardziej Przereklamowany - Ryback - Całę szczęście żę wbrew temu co mówiło się jeszcze jakiś czas temu Rybacka nie czeka push i nie dostanie (najprawdopodobniej) żadnej znaczącej roli na nadchodzącej WM. Za mikrofonem słabo, w ringu raczej słabo, w dodatku bywa niebezpieczny dla przeciwników, gdy ktoś taki feuduje o pas WWE to normalnie nóż się człowiekowi w kieszeni otwiera.

14. Najbardziej Niedoceniony - Antonio Cesaro

15. Najlepsza Gala TV- RAW

16. Walka Roku (podać galę) John Cena vs CM Punk, 25 luty, RAW - bardzo poważnie się zastanawiałem czy nie wstawić tu walki Punka z Lesnarem, jednak mimo wszystko ta walka podobała mi się bardziej. Jestem wielkim fanem prawie każdej walki Jasia z Punkerem a ta była wyjątkowo świetna, panowie pokazali wiele świetnych kontr, niestandardowych akcji i mnóstwo nearfalli. W swojej naiwności liczyłem na wygraną CM-a więc także emocji mi nie brakowało. Jeśli WWE po raz kolejny skrzyżuje drogi tych panów ze sobą to cóż że odgrzewany kotlet - ja jestem na tak.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - było mnóstwo przeciętnych i słabych walk w tym roku jednak żadna widocznie nie utkwiła mi w pamięci na tyle by się teraz pojawić. Staram się zapamiętywać dobre walki a nie słabe :P

18. Odkrycie Roku - Goldust- Rewelacja. Kto by pomyślał że Goldust po powrocie stanie się jednym z najlepiej prezentujących się zawodników rosteru. Jego tag team z Codym był najlepszy w drugiej części roku, jego walki są w większośći przynajmniej niezłe a moveset zadziwiająco dobry i szeroki. Kto by się spodziewał? Na pewno nie ja :D

19. Rozczarowanie Roku - Dolph Ziggler - Przykro mi że musze wymieniać go właśnie tutaj, bo nadal jestem jego fanem, ale oczekiwania po świetnej końcówce 2012 roku były duże, a wyszło jak wyszło. Szybko stacony pas, i zjazd do midcardu, po części przez własną głupotę i zbyt długi język. Szkoda, miejmy nadzieje że w 2014 się odbije, choć na razie na to nie wygląda...

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Paul Heyman-Patrz "Charyzma"

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Vickie Guerrero-kolejny rok nie da się jej słuchać, standard.

22. Najlepszy Komentator - JBL - Lawlera nie da się słuchać a Cole jest zwyczajnie przeciętny, więc zostaje całkiem niezły, pół-heelowy, pół-smartowy JBL który potrafi rzucić fajnym tekstem i ogólnie miło się go słucha.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Summerslam - 3 bardzo dobre walki, w tym 2 naprawde świetne (TOP 3 roku) na jednej gali. To trzeba zapamiętać bo się pewnie długo nie powtórzy.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Battleground - Prawie nic nie zapamiętałem z tej gali, poza powrotem braci Rhodes, gala mogłaby się nie odbyć i nic byśmy nie stacili. I mam nadzieje że już się nie odbędzie.

25. Najlepszy Finisher - Blackout- Drugi rok z rzędu głos leci na finisher Setha Rollinsa który niezmiennie podoba mi się za prostote, power i możliwość wykonania na każdym przeciwniku, niezależnie od gabarytów.

26. Najlepszy Theme Song- Broken out in love

27. Kobieta Roku AJ -zwyczajnie nie ma konkurencji, chyba że ktoś jest fanem TD, na szczęście ja się do nich nie zaliczam :P

28. Wrestlingowe Wydarzenie - Roku Hell turn Randy'ego Ortona i HHH

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Wrestler Roku - Daniel Bryan

Tutaj trudno wskazać kogolwiek innego. Wszyscy wiedzą, że to był rok Danielsona. Długi reign z pasem drużynowym i świetne odgrywanie roli komediowego wrestlera. Następnie olbrzymi push jako solowy wrestler (już w poważniejszej odsłonie) i pokazał, że można być zajebistym wiarygodnym face’em, pomimo niewielkich rozmiarów. Pokonał CZYSTO Johna Cene na drugiej najważniejszej gali w roku i skroił go ze najważniejszego złota. To samo miesiąc później zrobił z drugą twarzą federacji, Ortonem. Do tego brał udział w jednym z największych storyline’ów, gdzie to sam na czele walki ze skorumpowaną Korporacją. Niejednokrotnie uruchamiał mi się mark mode, gdy Dragon dissował na majku Stefcie, Huntera i Ortona. Uwielbiany zarówno przez marków jak i smartów, do tego chyba najbardziej over z fanami z całego mainstreamu. Bądź co bądź nadal wiem, że Bryan pokazuje tylko 70% swojego potencjału i wciąż jest mocno niedoceniany, szczególnie na majku (szczególnie jak N!KO to zawsze podkreśla to otwiera mi się nóź w kieszeniu ;) ). Wiem, że Daniel powinien wygrać w kilku następnych kategorii, ale postanowiłem, że dam mu najważniejszy tytuł, a w pozostałych dam szansę innym.

Najgorszy Wrestler Roku – Zack Ryder

Kategoria z dupy, bo nie wiem po co wręczać taką „statuetkę”. Jest multum chujowych wrestlerów lub takich co kompletnie nie zaistnieli w danym roku. Drogą losowania padło na Rydera, który jeszcze swego czasu był blokowany na solidnego midcardera z pasem US i tego najbardziej social-media wrestlera, tak teraz kompletnie wyparował. Dożywotni pracownik jobberki.

Najlepszy Babyface – Aj Styles

Tutaj logicznie rzecz biorąc również powinno paść na Bryana, ale postanowiłem zostawić furtkę dla kogoś innego. Tym bardziej, że naprawdę spodobał mi się rodzaj face’a jakiego odgrywał w tym roku Aj Styles. Fajny gimmick samotnego wilka, który ma wyjebane na wszystkich. Z ciekawym outfitem (skórzana kurtka, bluza z kapturem, czapka) pasującym do jego postaci. Początkowo tweener z krwi i kości, którego mi tak bardzo brakowało w mainstreamie. Aż chciało się oglądać Impacty by zobaczyć co może odpierdolić AJ’owi. Później gdy stał się już pełnym face’m nadał był ciekawy i to z niego zrobiono naczelnego buntownika, który przeciwstawiał się skorumpowanej władzy (Dixie). Zresztą Styles zawsze był twarzą TNA i nawet po jego odejściu to się nie zmieni. Fajne ukoronowanie 11 lat bycia główną gwiazdą Dixielandu.

Najlepszy Heel - Bully Ray

Wzorcowy przykład heela. Ten koleś naprawdę jest potężnym sukinkotem. Potrafi pojechać po bandzie, przypieprzyć się do bardziej prywatnych aspektów i ogólnie grać emocjami jak mało kto. I pomimo zajebistego, określonego gimmicku, stara się nie być jednowymiarowy. Ray ma pomysł na siebie, nic dodać, nic ująć. Choć to mało prawdopodobne to marzy mi się feud z Raya z Punkiem. Dwóch hardkorowych rebeliantów, ciętych na majku, uwieńczających swój feud w jakimś hardcore matchu.

Feud/Storyline Roku – Daniel Bryan (i spółka) vs Korporacja

Nie było w tym roku jakiś urywających dupę storyline’ów, więc tytuł idzie do wyruchanego Daniela walczącego z Korpo. Szczególnie początkową fazą mocno się jarałem, bo później to już to spieprzyli. Dwa olbrzymie heel turny (Hunter, Orton), irytująca Stefcia, skorumpowana władza, robienie mistrza z kogoś kto spełnia społeczno-firmowe standardy (Orton), a kogoś kto osiągnął to ciężką pracą (Bryan). Podobało mi się, że królewska para rządząca Fedkom, pomimo bycia po ciemnej stronie, wciąż starała się być „miła” i po stronie publiczności zamiast ją bezpośrednio hejtować. I do jeszcze ta niby dbałość i „docenianie” Dragona. Mocno wypromowany został tutaj sam Daniel, który sam szedł naprzeciw wszystkim (HHH, Orton, The Shield etc.), a cała reszta posrana stała i bała się o swoją pozycje (w tym dość mocno wypromowane nazwiska). Bardzo fajnie i realistycznie to wyglądało.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – Alter Ego Josepha Parka

No to jakaś parodia, a najgorsze, że tak długo cały czas to ciągną. Owszem Abyss już się wypalił, ale i tak łatwiej kupić Parksa jako potwora niż jako srającego ze strachu prawnika.

7. Tag Team Roku – Bad Influence

Tak się robi tag team. Dwóch gości dających bardzo dobre walki i mega zajebistą rozrywkę na najwyższym poziomie. Charyzma, świetna obsługa mikrofonu no i ta chemia między nimi. Do tego kilka trademarków i catchphrase’ów (..in the bi-ss-ness). Idealna receptura na świeżą autokreacje . Choć Kazarian trochę odstaje do Danielsa, to i tak mocno się podciągnął. Często też się łapię na tym, że głowa sama zaczyna mi się bujać, a noga tupać do nich rytmicznego theme songu. Obok Bully Raya i nowego Stylesa, zawsze stanowili najjaśniejszy punkt Impactów. Najsmutniejsze, że kiedyś będą musieli się rozpisać, ale mam nadzieje jeszcze na pierwszy i ostatni run Daniels z najważniejszych złotem. Należy mu się.

Najgorszy Tag Team – Ryback & Curtis Axel

Tag hybryda prosto z dupy. Jedyny wspólny mianownik to to, że byli ex-klientami Heymana i brak dalszych pomysłów na ich postać.

Największy Postęp – Roman Reigns

Gdy The Shield zadebiutowało pod koniec 2012 to ucieszyłem się, że do głównego rosteru awansowali Ambrose i Rollins. Pytałem tylko „po c**j tam ten Reigns?”. Teraz uwielbiam oglądać tego typa. Ciekawy powerhouse, z zajebistym finiszerem, wyglądem, fajnie gra mową ciała i mimiką (nie tak jak Ambrose, ale to zupełnie inne typy postaci) i ten strój nadaje mu oryginalnego wyglądu. Nie jest to typowy, przepakowany wielkolud „w gaciach”. Trzeba też zauważyć, że znacznie się poprawił na mikrofonie, jest o wiele pewniejszy siebie i swobodniejszy przed kamerami/publicznością, co tylko dodatkowo poprawia odbiór jego postaci.

Najlepsze Mic Skillsy – CM Punk

Punk miał tutaj konkurentów wśród Ceny, Bully Raya, Bad Influce, Miza i paru innych. I choć w tej materii nie był takim kozakiem jak 2011 i 2012 to nadal nie schodzi poniżej konkretnego zajebistego poziomu. Po prostu jak ten koleś zaczyna mówić to łyka się każde jego słowo. Ma mega swobodę za majkiem, do tego naturalne i spontaniczne reakcje.

Największa Charyzma – Daniel Bryan

Miałem już nie stawiać na Daniela, tym bardziej, że miał rywali wśród innych charyzmatycznych wrestlerów. Ale co poradzić gdy ludzi 99% kupuje go za każdym razem tylko za to, że po prostu jest? Tak było na scenie niezależnej, tak jest w WWE. Gość ma to mistyczne „coś”, energię, wibracje etc., że ludzie będą go kochać i prędko to się nie skończy.

Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Sami Zayn

Kolejny fajny, naturalny face’a, który ma coś w sobie. Do tego świetny lotnik. Dla mnie taki Daniel Bryan w wersji NXT. Niech zdobywa NXT title, a następnie niech leci do głównego rosteru. Tyle, że tam może mu być ciężko…

Najbardziej Przereklamowany – Jeff Hardy

Nigdy nie kumałem zachwytów nad nim. Owszem, marki go kupują, ale to tyle. Chujowy za majkiem, jednowymiarowy i do tego ten flegmatyczny styl walki. Jak smarty na Atti propsują jego ring skillsy to czasem nie dowierzam.

Najbardziej Niedoceniony – Wade Barrett

Wiem, że tak jak większość powinienem tutaj dać Antonio Cesaro. Ale jak widać paradoksalnie jest bardzo doceniany przez smartów i – nie bójcie się – zarząd WWE w nim też widzi duży potencjał. Spokojnie, na niego przyjdzie czas, teraz po prostu ma inne rzeczy do roboty. Aczkolwiek nie jestem w stanie zrozumieć czemu ludzie tak jadą na Barretta. Koleś jest unikalny, ma osobowość, jest solidnym brawlerem, daje radę za mikrofonem i ma ten „it” factor. Fedka w nim też to widzi, tylko problem w tym, że nie ma na niego pomysłu. Uważam, ze te eksperymenty mogą mu tylko zaszkodzić. Pozwólcie mu być sobą, pozwólcie mu być tweenerowym, brytyjskim fighterem walczącym za hajs (pamiętacie te videoproma przed jednym z jego powrotów?), a na pewno popłynie. Chyba, że każecie mu dalej wieść złą nowinę…

Najlepsza Gala TV – Raw

Tyle w temacie.

Walka Roku (podać galę) – CM Punk vs Brock Lesnar (WWE SummerSlam 2013)

Ta gala miały 3 świetne walki, ale ta, która podałem była odrobinę od nich lepsza. Świetna mieszkanka styli, dobry booking i stypulacja, która ją trochę urozmaiciła.

Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Bray Wyatt vs Kane – Ring Of Fire (WWE SummerSlam 2013)

Sami wrestlerzy aż tak tragiczni nie są, ale zablokowanie tej walki to jakaś tragedia.

Odkrycie Roku – Bray Wyatt

Wiadomo, że gimmick rodzinki psychopatów to najbardziej uwielbiany gimmick. Bray świetnie go odgrywa z mega wyjebaną ekspresją emocją. Do tego jest ostatnio mistrzem w kwestii wygłaszania najbardziej klimatycznych prom. Owszem, prędzej czy później to się znudzi, a i tak najlepszy moment Wyattów to był w video-zapowiedziach przed debiutem. Fakt faktem, trzeba docenić rzemiosło.

Rozczarowanie Roku – Curtis Axel

Nie chciałem go tu wrzucać, tym bardziej, że byłem jego największym adwokatem. Widziałem w nim cały czas ukryty głęboko potencjał i czekałem aż w końcu dostanie szansę. 2013 był dla niego zbawienny. Na początku. Dostał Heymana, dość star-powerowy theme song, dostał IC title i dość długi reign, promowano go jako przyszłość. I co? I nic, nie udźwignął tego. Na początkowo myślałem, że za szybko wrzucono go na głęboko wodę, ale jednak przyznaję, że go trochę przeceniłem. Jakby nnie było wciąż mu życzę jak najlepiej.

Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Renee Young

Miałem tutaj wrzucić Paula Heymana jak większość, bo obiektywnie mu się to należy. Ale on i tak wygra, więc postawiłem wrzucić kogoś kto mnie urzekł. Pokochałem tą blond dziennikarkę. Oprócz urody, ma naturalną osobowość, jest strasznie pozytywny i po prostu lubią ją za to, że jest. Oczywiście na tytuł divy się nie kwalifikuje, więc postanowiłem ją umieścić tutaj.

Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Vickie Guerrero

Bardziej mnie irytuje niż Dixie Carter. I nie to, że umie zajebiście grać heela, tylko ona naprawdę jest chujowa. I do tego jednowymiarowa do wyrzygania.

Najlepszy Komentator - JBL

Co tu dużo mówić, zajebisty heelowy komentator, który ze wszystkiego kręci bekę, nie olewając jednocześnie warstwy merytorycznej. Bradshaw to zajebista persona i lubię słuchać/oglądać tego gościa.

Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – WWE SummerSlam 2013

Najciekawsza karta, zajebista otoczka, 3 świetne walki (Punk vs Lesnar, Del Rio vs Christian, Bryan vs Cena).

Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – WWE Night Of Champions 2013

I pomyśleć, że następca świetnego PPV był tak słaby. Nic mi się tam nie podobało. Do tego słabo wytypowałem.

Najlepszy Finisher – Spear (Roman Reigns)

Nie wiem czy to kwestia odpowiedniego wypromowania czy technicznego wykonania, ale to naprawdę w wykonaniu Romka wygląda killersko. I jakoś do twarzy mu z tym ciosem.

Najlepszy Theme Song – „Lower The Boom” Sami Zayn

Wiele jest zajebistych kawałkow w tym biznesie, ale jak usłyszałem theme Samiego to aż kilka dni na repeatie leciał.

Kobieta Roku – AJ Lee

Najbardziej kompletna diva obecnie, najbardziej kompetentna. Zajebiste ring skillsy, dobre ogarnięcie mikrofonu, świetnie odgrywa gimmick i bycie heelem, do tego najdłużej panująca mistrzyni (za kilka dni przegoni Maryśkę). Przywróciła dywizje kobiet do łask i trzyma ją na swoich barkach.

Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Heel turn Bully Raya i jego ujawnienie jako lidera Aces & Eights na Lockdown 2013

No po prostu zamarkowałem jak za dzieciaka. Każdy niby wiedział, że dojdzie tutaj do Turnu Raya, ale zostało to tak mistrzowsko zrobione, że mark mode 100%. Ta szydera całej ekipy i to jak Ray wychujał każdego po kolei – PRICELESS!

1. Wrestler Roku - Daniel Bryan

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali

3. Najlepszy Babyface - Daniel Bryan

5. Feud/Storyline Roku - Daniel Bryan vs. Korporacja

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - MEM vs Aces & Eights

7. Tag Team Roku - Cody Rhodes & Goldust

8. Najgorszy Tag Team - 3MB

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

11. Największa Charyzma - Triple H

12. Najlepszy Cruiserweight - Austin Aries

13. Najbardziej Przereklamowany - Curtis Axel

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler

15. Najlepsza Gala TV - RAW

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs Brock Lesnar (SummerSlam)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Big Show vs Randy Orton (Survivor Series)

18. Odkrycie Roku - Bray Wyatt

19. Rozczarowanie Roku - Title reign Dolpha Zigglera

20. Najlepszy Nie-Wrestler - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler - Dixie Carter

23. Najlepsze PPV - Summerslam

24. Najgorsze PPV - Battleground

25. Najlepszy Finisher - Brock Lesnar - Kimura

26. Najlepszy Theme Song - Special Op (The Shield)

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Unifikacja głównych tytułów WWE

12658356164fd73b28cd7c3.jpg

1. Wrestler Roku - Daniel Bryan.

Chcąc nie chcąc rok 2013 należał do Dragona. Nadal jestem pod wrażeniem drogi jaką przeszedł w WWE, bo tak duży sukces jest dla mnie sporym zaskoczeniem.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Joseph Park.

NIE MA GORSZEEEEEEEEGOOOOO! Jeśli dobrze pamiętam, to w 2012r alter ego Abyssa zwyciężyło w kategorii "Najlepszy nie-wrestler". Rok później jednak dostaliśmy multum segmentów i walk z jego udziałem, które skutecznie odstraszały od produktu TNA.

3. Najlepszy Babyface - Daniel Bryan.

4. Najlepszy Heel - Bully Ray.

Lider A&8 był wyróżniająca się postacią w 2013r. W końcu dostaliśmy heela z krwi i kości, którego oglądało się z wielką ciekawością.

5. Feud/Storyline Roku - AJ wygrywa pas i odchodzi z federacji.

TNA postanowiło powtórzyć historie Punka z WWE. Warto odnotować, że w ich wypadku wyszło to zdecydowanie lepiej, a AJ walczący o pas TNA w innych federacjach, był dla mnie jak wisienka na torcie.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Joseph Park szuka brata.

Ta szopka nadal trwa i obawiam się, że TNA będzie raczyć nas tym gównem jeszcze przez długi czas, co zdecydowanie nie jest dobrym pomysłem.

7. Tag Team Roku - Young Bucks.

Najlepszy tag team na scenie indy. Bracia dają z siebie zawsze 100%, dzięki czemu ich każda walka jest mega przyjemnością.

8. Najgorszy Tag Team - Joseph Park & Eric Young.

No dość już ich mam :)

9. Największy Postęp - Big E Langston.

Nikt chyba nie wyobrażał sobie, że ochroniarz AJ Lee tak szybko zostanie jednym z najważniejszych zawodników w federacji.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Bully Ray.

Bully wielokrotnie udowadniał nam, czemu to on a nie Devon stał się kluczową postacią po rozpadzie ich drużyny.

11. Największa Charyzma - Kevin Steen.

Kevin to klasa sama w sobie. Jest chyba jedynym zawodnikiem przy którym bardziej czekam na jego interakcje z widzami niż sam wrestling.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Austin Aries.

Gość nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu i wielokrotnie był jedynym punktem dla którego warto było odpalić Impact.

13. Najbardziej Przereklamowany - Magnus.

Kompletnie nie kupuje nowego mistrza TNA.

14. Najbardziej Niedoceniony - Antonio Cesaro.

Ringowa czołówka WWE. Człowiek, który już dawno powinien wkroczyć na singlową ścieżkę kariery i zdobyć jakiś poważny tytuł w WWE.

15. Najlepsza Gala TV - RAW

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs. Brock Lesnar (SummerSlam)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sam Shaw vs Jay Bradley - Slammiversary

18. Odkrycie Roku - Big E Langston

19. Rozczarowanie Roku - Dolph Ziggler

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

25. Najlepszy Finisher - Package Piledriver

26. Najlepszy Theme Song - New Age Outlaws

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Unifikacja pasów w WWE

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Wyniki zostaną ogłoszone podczas najbliższego Attitude Mówi (w niedzielę). Zaraz po nagraniu pojawią się na głównej stronie portalu. Dziękujemy za oddane głosy!

50608915156a3743c1fa34.jpg

Wyniki AWA 2013 już na stronie głównej portalu! - KLIK

50608915156a3743c1fa34.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...