Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2013 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

1. Wrestler Roku - Hiroshi Tanahashi

Podobnie jak w zeszłym roku, miałem ogromny dylemat między dwójką asów NJPW - Tanahashim i Okadą. I podobnie jak w 2012, trafiło w końcu na "All over The World", "Once in a Century Talent", "Ace of The Universe", czyli wrestlera, który wraz ze wspomnianym już Okadą i imo Nakamurą tworzą maleńką ligę złotych dzieci nie tylko japońskiego, ale międzynarodowego wrestlingu. Klasyczne walki na niemal każdym PPV, świetne odgrywanie gimmicków i istny ocean charyzmy typu fighting spirit - oto walory tej trójki. O wyborze Tanahashiego zdecydowało głównie to, iż jeśli jego przeciwnikiem jest ktoś inny niż Okada, to z reguły nadal radzi sobie znakomicie. Do występu Kazuchiki warto natomaist zachować trochę rezerwy, jeśli w przeciwnym narożniku nie stoi akurat High Flying Star.

Przy oakzji chicałbym się ustosunkować do głosów do Daniela Bryana. Jako jego wielki fan od 2007 roku cieszę się, że w końcu osiągnął zasłużony sukces. IMO już w 2008 roku był to najlepszy amerykański wrestler wszechczasów i od tego momentu tylko potwierdza to prezentując wyjątkową pasję i morderczą etykę pracy. Ponadto jestem pod wrażeniem faktu, że w WWE tak dalece rozwinął kulejące u niego niegdyś speeche. Tym niemniej nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gloryfikowanie Bryana za dokonania w ostatnim roku to trochę tak, jak chwalić dziś Kamila Stocha za 7 miejsce w Pragelato w 2005 roku. Pewnie, skoki jak najbardziej solidne, no i który początkuący skoczek pogardziłby 7 miejscem w swoim pierwszym punktowanym wystepie w PŚ? Rzecz w tym, że z perspektywy czasu owo 7 miejsce miało się nijak do potencjału Stocha. :) O ile podczas nieobecności Jericho i Takera trudno wskazać w WWE workera o poziomie zbliżonym do Danielsona, to oglądając w ostatnich dniach jego walki z 2007 roku podobnie uświadomiłem sobie, jakim fenomenem był on wówczas. Oczywiście, o poziomie jego main eventowych klasyków z udziałem McGuinnessa czy Morishimy nie trzeba nikogo przekonywać. Inna sprawa to nieznaczące midcardowe starcia, które mu się zdarzyły np. podczas obu nocy Death Before Dishonor V. Nieomal bez bumpowania, bez skoków z ring, z narożnika, springboardów potrafił wprowadzić fanów w euforię. To sztuka, którą w pewnym stopniu przeniósł do WWE, lecz mi osobiście ciężko oprzeć się wrażeniu, iż jeśli obecnie Danielson ma pojedynek o pietruszkę w środku karty, to generalnie nie straci się nic a nic przewijając ją. Jeśli zaś o dużych single matchach mowa, to w tym roku tylko walka z Ceną na Summerslam zbliżyła się po poziomu main eventów iPPV NJPW. Nie chciałbym umniejszać zasług Danielsona, bo jak już wspomniałem, ubóstwiam go od lat i cieszę się, że odnalazł się w świecie wielkiej popularności i wielkich pieniędzy. Tym niemniej od dobrych 4-5 lat nie jest on już najlepszym wrestlerem na świecie, jeśli weźmiemy pod uwagę to, co autentycznie pokazuje w ringu (kto nie miał w swoim życiu etapu ROHBota powie nawet, że Bryan nie był nim nigdy :)). Jeśli bowiem o potencjale teoretycznym mowa, to nie wątpię, że ten wciąż jest gigantyczny i dobrze byłoby wykorzystać go jakiś rozsądny sposób na Wrestlemanii.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Captain New Japan

W plebiscycie tym nie wybieram Khaliego, gdyż Punjabi Playboy jest przynajmniej zabawny. Nie można tego powiedzieć o Hirasawie, który z niezrozumiałych dla mnie powodów otrzymuje od fanów świetną reakcję za swój gimmick Captaina. Może to jakieś dziedzictwo Ryumy Go polegające na celowych psuciu show? Trudno mi znaleźć inne wytłumaczenie dla uznania dla znajdującego się w fatalnej formie fizycznej i prezentującego jeszcze gorszy styl zawodnika.

3. Najlepszy Babyface - Daniel Bryan

4. Najlepszy Heel -Toru Yano

Uwaga - można mieć zastrzeżenia co do umiejętności ringowych Toru, lecz z wykorzystywania brudnych zagrywek uczynił on sztukę. To oraz wypracowanie unikalnej mimiki dało nam kolejną wyjątkową postać w NJPW. Co prawda fani cheerują go jak mało którego face'a, ale cóż, ich wola. :)

5. Feud/Storyline Roku - Hiroshi Tanahashi vs. Kazuchika Okada

Podobnie jak w 2012. Duży plus za to, że pomimo sporej ilości walk w ciągu roku udaje im się uniknąć syndromu Cena vs. Orton, zwanego również odgrzewanym kotletem.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Takashi Iizuka vs. Blue Justice

7. Tag Team Roku -Forever Hooligans - Alex Koslov & Rocky Romero

8. Najgorszy Tag Team - Lance Archer & David Hart Smith

9. Największy Postęp - Tomohiro Ishii

10. Najlepsze Mic Skillsy - Kevin Steen

11. Największa Charyzma - Daniel Bryan

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Naruki Doi

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton

14. Najbardziej Niedoceniony - Karl Anderson

Z jednej strony Anderson dostał niedawno walkę o IWGP Heavyweight Title (której tak na dobrą sprawę nie miał prawa wygrać) i przez cały rok pewnie trzymał się w uppercardzie. Tym niemniej na dzień dzisiejszy jest jednym z najjaśniejszych punktów NJPW pomijając wspomnianą już elitę. Na uwage zasługuje zwłaszcza znakomite odgrywanie dupka z Bullet Clubu, który to na dobrą sprawę powinien być stajnią jego, a nie Deivtta. Mam nadzieje, że wkrótce zdobędzie on z Gallowsem pasy tag teamowe, gdyż przy braku perspektyw na IWGP Heavy i solidnym gronie kandydatów do IWGP IC wydaje się to być najlepszym sposobem na wykorzystanie potencjału Andersona przy jednoczesnym podreperowaniu prestiżu pasów tag teamowych.

15. Najlepsza Gala TV - WWE RAW

16. Walka Roku (podać galę) - NJPW King of Pro-Wrestling 14.10.2013 - IWGP Heavyweight Title Match: Kazuchika Okada © vs. Hiroshi Tanahashi

Mała uwaga: o ile nie spsób wybrać jednej najlepszej walki w historii wrestlingu, tak jeśli miałbym dokonać podobego wyboru, wskazałbym właśnie ten pojedynek. Oglądając walkę Tana vs. Okada z kwietniowego Invasion Attack ktoś mógłby odnieść wrażenie, że już lepiej się nie da. A jednak :) Znakomity pokaz talentu dwóch najlepszych wrestlerów globu i nowego, hybrydowego stylu NJPW w buzującym emocjami Ryogoku Kokugikanie.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - WWE Summerslam - Kane vs. Bray Wyatt

18. Odkrycie Roku - Tomohiro Ishii

19. Rozczarowanie Roku - Chris Hero

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepszy Komentator - JBL

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NJPW Kizuna Road in Akita 20.07.2013

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Night of Champions

25. Najlepszy Finisher - Rainmaker (Kazuchika Okada)

26. Najlepszy Theme Song - Kaze ni Nare (Minoru Suzuki)

27. Kobieta Roku - Natsuki Taiyo

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Gala pożegnalna Kenty Kobashiego

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

5

• The Rock136

1

• Edgar

1

• GregOriOo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

1. Wrestler Roku- Daniel Bryan. Moim zdaniem zrobił duże postępy w tym roku i pomimo tego że jeśli zdobył główny pas tylko na chwilę, to publika właśnie jego kupowała najbardziej.

2. Najgorszy Wrestler Roku Khali walczył mało, ale nie mam innego pomysłu, wiec niech będzie on. Wiadomo, cały skład drewna jest lepszy w ringu od niego.

3. Najlepszy Babyface Daniel Bryan Nie trzeba uzasadniać, wystarczy posłuchać publiczności.

4. Najlepszy Heel Randy Orton Po hell turnie bardzo odżył, przez co bardziej zjadliwie się go ogląda. Właściwie to zbyt dużej konkurencji nie ma do tego tytułu.

5. Feud/Storyline Roku HHH z rodzinką vs Bryan Zabieranie pasa Bryanowi i utrudnianie mu życia jak się da to myślę dobry kandydat.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku Miz vs Kofi Ciągnie się bardzo długo i nic z niego nie wynika, a to przecież nie o to chodzi w storyline'ach.

7. Tag Team Roku Real Americans Świetni w ringu, swoje role jako prawdziwi amerykanie też odgrywają bardzo dobrze. Zresztą to mój ulubiony TT, więc właściwie muszę na nich zagłosować.

8. Najgorszy Tag Team 3MB pomimo tego że ogląda się ich nienajgorzej, to jednak wtapiali wszystko przez praktycznie cały rok.

9. Największy Postęp Big E Langston Zaczął walczyć w TV w tym roku i świetnie się spisuje. Zresztą zdobył pas IC, co jak na zawodnika z tak krótkim stażem jest dużym sukcesem.

10. Najlepsze Mic Skillsy Kevin Steen Niewielu jest takich, którzy za mikrofonem potrafią być tak swobodni jak on. No i w czasie walki też potrafi przygadać.

11. Największa Charyzma I tutaj znowu stawiam na Bryana, bo w walkę wkłada całe serce i widać że zależy mu na tym co robi.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) Adrian Neville Jak dla mnie to najlepszy mały latający w federacji i mam nadzieję że szybko zobaczę go w MR.

13. Najbardziej Przereklamowany Bo Dallas Dali mu wejść w RR, ale ja gościa strasznie nienawidzę, bo nie ma niczego w sobie, co mogłoby mi pomóc zachwycać się jego postacią.

14. Najbardziej Niedoceniony Antonio Cesaro On już dano powinien mieć jakiś pas, bo jest lepszy niż w czasach gdy miał US title. Choćby pasy drużynowe ze Swaggerem, a tym czasem mimo że są najlepsi to muszą wtapiać z teamami typu Los Matadores.

15. Najlepsza Gala TV Main Event. Nie no żartuję, niech będzie NXT, bo oglądam je z największą przyjemnością.

16. Walka Roku (podać galę) Inner City Machine Guns vs. The Young Bucks vs. DoJo Bros - PWG TEN To była moja pierwsza gala PWG i od razu dostałem taką perełkę. Cóż to były za emocje!

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) Nie umiem wybrać jednego śmiecia z całego stosu. Może coś jeszcze wymyślę.

18. Odkrycie Roku Sami Zayn Wszedł z buta do NXT, jest świetny w ringu i z mikrofonem.Mam nadzieję że MR już niedługo stanie się jego nowym domem.

19. Rozczarowanie Roku Dolph Ziggler Nagadał coś na zapleczu i teraz zamiast oglądać jego wygrane, to musimy oglądać jego porażki, a tak nie powinno być.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Zeb Colter We the People!

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Brad Maddox

22. Najlepszy Komentator Renee Young w NXT. Jej słodkiego głosiku mogę słuchać wiecznie.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Wrestlemania 29

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Survivor Series

25. Najlepszy finisher Running Knee od Daniela Bryana

26. Najlepszy Theme Song " Welcome Home" autorstwa Coheed and Cambria- theme song NXT

27. Kobieta Roku Oczywiście AJ Lee.Nikt jej nie dorównał charyzmą w tym roku wśród kobiet.

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku Unifikacja głównych pasów.

Edytowane przez Kowal

28054889252fa02dfba372.jpg

1. Wrestler Roku - Daniel Bryan

2. Najgorszy Wrestler Roku - Great Khali

4. Najlepszy Heel - Bully Ray

5. Feud/Storyline Roku - Punk vs Undertaker

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Park/Young vs Bad Influence

7. Tag Team Roku - Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team - Tons of Funk

9. Największy Postęp - Kyle O'Reilly

10. Najlepsze Mic Skillsy - John Cena

11. Największa Charyzma - CM Punk

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Ricochet

13. Najbardziej Przereklamowany - Big Show

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler

15. Najlepsza Gala TV - NXT

16. Walka Roku (podać galę) - Jeżeli miałbym wybierać z mian streamu jest to oczywiście walka Punka z Lesnarem z Summerslam. Wybierając jednak szerzej, z innych federacji, dla mnie niedościgniona walka to Katsyuori Shibata vs Tomohiro Ishii vs G1 Climax.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Matt Morgan vs Cassidy Reilly, Chase Stevens, Jessie Godderz, Johnny Devine, Johnny Swinger, Joseph Park, Mr. Anderson, Robbie E., Shark Boy z TNA Reunion.

18. Odkrycie Roku - Bray Wyatt

19. Rozczarowanie Roku - Ryback

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Summerslam 2013

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Survivor Series 2013

25. Najlepszy Finisher - Spear

26. Najlepszy Theme Song - "Broken out in love" od Braya Wyatta.

27. Kobieta Roku - AJ Lee

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Unifikacja pasów w WWE.

1. Wrestler roku - Daniel Bryan

Ze zwykłego skakajca jakich wielu przebił się do Main Eventów i to w WWE, gdzie pod uwagę biorą wiele czynników, a nie same umiejętności ringowe. Było kilku technicznych geniuszy, którzy jednak z uwagi na swoje gabaryty nie przebili się tak wysoko. Dragonowi się to udało.

2. Najgorszy wrestler roku - Wes Brisco

Drewniany pod każdym względem bez perspektyw na rozwój. Magia nazwiska jednak zawsze działa na Dixie Carter i nawet ktoś tak słaby dostał swoją rolę w ważnym feudzie i co najgorsze w tym wszystkim - walkę 1na1 z Kurtem Angle na Lockdown.

On nie musiał nic mówić, wystarczyła jedna aluzja do jego osoby, albo zwykłe przebywanie w ringu/jego okolicach i publika zaczyna szaleć. Wydawało się, że Yes-mania będzie tylko krótkim zjawiskiem. Okazało się, że ten zwrot przyjął się do wrestlingowego slangu, niczym "what?!" Austina.

Człowiek stworzony do roli tego złego, co pokazał jego face turn i uganianie się za córką Hogana, kiedy momentami miałem go dość. Na Lockdown powrócił ten najlepszy Bully i pokazał, że odnajduje się w tym najlepiej. Epicko marszczył Hoganów, a nawet fanów.

5. Feud/Storyline Roku - Buntownik Styles ucieka z pasem

Ta historia miała jeden słaby punkt - Dixie Carter. Wszystko inne w niej wypaliło, co nie było takie pewne w federacji mającej tendencję do psucia storyline'ów z potencjałem. W dzisiejszych czasach ciężko wymyślić nową historię, często wkrada się powtarzalność. Tak samo było ze storylinem Stylesa, łudząco przypominającego to Punka z 2011 roku, ale Brooks nie uciekał z pasem do innych federacji.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Joseph Park/Abyss

Długość trwania tego story mogło zmęczyć nawet najzagorzalszych fanów TNA. Mieli kilka okazji do zakończenia tego, jednak za każdym razem decydowali się przeciągnąć to dalej, a sama postać Josepha Parka - z początku fajnie grana aktorsko i komediowo - stała się bardzo irytująca i nużąca.

7. Tag Team Roku - Bad Influence

Mimo ani jednego title runu w 2013 roku i częstego szmacenia stawiam ich najwyższej, choć znakomici Young Bucks utrzymywali im kroku. Daniels z Kazarianem zapewniani mi rozrywkę na najwyższym poziomie. Ich głowy były pełne fajnych i świeżych pomysłów, a przy tym występy tej dwójki były często najlepszym wydarzeniem gal (np. E.G.O. Hall Of Fame).

8. Najgorszy Tag Team - BroMans

Samego Robbiego lubię i jako jobberzy byli spoko. Zdobycie tytułów zaważyło jednak o ich obecności w tym zestawieniu. To tylko pokazuje upadek tak świetnej do niedawna dywizji drużynowej, a rola mistrzów ogranicza się jedynie do obijania dwóch nerdów...

9. Największy Postęp - Magnus

W ciągu roku zaliczył ogromny skok w hierarchii, będąc ważną postacią TNA w całym roku (finał BFG Series, MEM), kończąc go ze złotem w rękach. Można mieć wątpliwości, czy 27-latek był już gotowy do wzięcia takiej odpowiedzialności na swoje barki, ale na pewno daje nadzieje na coś dobrego. Anglik jest młody i w dalszym ciągu będzie się rozwijał.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

Od wielu lat absolutna czołówka pod tym względem i nic się nie zmieniło w 2013 roku.

j.w.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Austin Aries

Skakajców zarówno w WWE jak i TNA nie brakuje, ale jakoś żaden nie wybił się ponad innych. Jeśli miałbym pod uwagę brać jedynie sukcesy, Chris Sabin byłby bezkonkurencyjny (3-krotny X Division Champion, World Heavyweight Champion), ale żaden z jego reignów nie był nawet dobry. Musiałem rozejrzeć się szerzej i wybór padł na Ariesa, bo oprócz samego skakania ma wiele innych cech wyróżniających go z towarzystwa, no i w tym roku dwukrotnie zdobył pas X Division.

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Regins

"Wielka nadzieja WWE" - samo brzmienie tych słów wywołuje we mnie śmiech politowania. Zagubiony Roman każdym swoim występem utwierdza mnie w przekonaniu, że nie zasługuje na push, a szczytem absurdu było wyeliminowanie w pojedynkę face'ów w SS matchu. Było ostatnio kilku dużych zawodników, którzy rzekomo mieli stać się twarzami WWE i Zagubiony Roman jest wielkim kandydatem do podzielenia losów Masonów Ryanów, czy innych Brodusów Clayów.

14. Najbardziej Niedoceniony - Antonio Cesaro

Kapitalne umiejętności ringowe i wygląd, czyli to, co wujek Vince lubi najbardziej. Mimo to Castagnoli kisi się w tagach, będąc często osobą, na której wybija się innych (karzeł w stroju byka gnojący łysola jest tego przykładem). Widocznie Zagubiony Roman jest lepszy...

15. Najlepsza Gala TV - Impact Wrestling

Oglądając regularnie IW oraz sporadycznie tygodniówki WWE nie miałem zbyt wielkiego pola wyboru. Mimo wielu problemów TNA, które przekłady się na poziom IW, to właśnie tą galę ogląda mi się najlepiej. Wiele pomysłów z zeszłego roku nie przetrwało (Gut Check, Open Fight Night, Championship Thursday), ale już organizowanie specjalnych Impactów w formule PPV okazało się strzałem w dziesiątkę. Te gale gwarantowały wysoki poziom.

16. Walka Roku - CM Punk vs Brock Lesnar - Summerslam

Starcie Dawida z Goliatem, które wywoływało u mnie wielkie emocje. Dawno tak nie potrafiłem się wczuć w jakąkolwiek walkę. Opowiedziana historia, psychologia ringowa, brutalność, agresja i ogólny poziom złożyło się na kapitaną walkę, do której lubię sobie wracać.

17. Najgorsza Walka Roku - Sam Shaw vs Jay Bradley - Slammiversary

Panowie udowodnili, że nawet 3 minutową walką można kogoś zanudzić niemal na śmierć. Brak płynności, składności i choćby jednej ciekawej akcji. Wyglądało to jak jakiś trening. A to wszystko na ważnym PPV dla TNA...

18. Odkrycie Roku - brak

Niestety muszę oddać pusty głos. Żaden ze świeżaków nie zapadł mi w pamięć: albo szybko gasł, abo niczym szczególnym się nie wyróżnił.

19. Rozczarowanie Roku - Dolph Ziggler

Od mistrza z szansą na stałą obecność w Main Eventach zaliczył zjazd do jobbowania. Czasem lepiej ugryźć się w język, niż powiedzieć kilka słów za dużo...

20. Najlepszy Nie-Wrestler - Paul Heyman

Klasa na mikrofonie, a swoją obecnością i zachowaniem przy ringu potrafił odwracać uwagę od tego, co dzieje się w kwadratowym pierścieniu,

Szefowa TNA wepchała się przed kamery zaniżając każdy segment, w którym brała udział (brak interakcji z fanami i proma, jakby były recytowane z pamięci). Każdy inny pracownik prezentujący tak żenujący poziom wyleciałby za drzwi na kopach zaraz po zejściu na zaplecze.

22. Najlepszy Komentator JBL

Jak przed rokiem. Bradshaw potrafi ciekawie mówić i popisać się ciętą ripostą w stronę innych komentatorów.

23. Najlepsze PPV - Slammiversary

W dzisiejszych czasach rzadko trafia się równe PPV jako całość. Zazwyczaj skupiają się na 2-3 walkach, a reszta traktowana jest jako wypełniacz czasu. Slammiversary pod tym względem było inne. Z 8 walk zdecydowana większość mogła się podobać: Angle vs Styles (walka gali), Ultimate X, Tag Team elimination, Sting vs Ray (choć irytowała fantazja bookerów w zbyt mocnym rozpisaniu Bordena), Terrell vs Kim (panie sprawiły niespodziankę. Potrafiło to wciągnąć nawet kogoś nie interesującego się wrestlingiem kobiet, jak mnie), a nawet przyzwoite Team TNA vs A&8's. Z tego zestawienia jedynie Shaw vs Bradley oraz Devon vs Abyss okazały się zapychaczami odstającymi od reszty.

24. Najgorsze PPV - Survivor Series

Mogłem tu zamieścić większość PPV zaserwowanych przez WWE i dowolne TNA One Night Only, ale to dla gali z tzw. wielkiej czwórki powinno być zarezerwowane to miejsce. ONO były robione jedynie for fun i z przymusu, natomiast od tak ważnego PPV dla WWE jak Survivor Series oczekuje się przynajmniej przyzwoitego poziomu. Ciężko znaleźć równie słabą galę, bez żadnego pozytywnego momentu, z beznadziejnym Main Eventem.

25. Najlepszy Finisher - Canadian Destroyer

Powrót Peteya Williamsa do TNA na kilka występów okazało się wystarczające, bym oddał na niego swój głos. Ten finisher dalej wygląda efektownie i cieszy oczy.

26. Najlepszy Theme Song - AJ Styles "Evil ways"

Jeden z lepszych theme songów jakie pojawiły się w ostatnim czasie. Takie klimaty idealnie pasowały do mrocznej postaci Stylesa.

27. Kobieta Roku - brak

Nie oglądam wrestlingu w wydaniu kobiet.

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - AJ Styles jeździ po świecie bronić swojego tytułu

Wspomniałem już o tym w pkt 5. Mistrz broniący swojego tytułu w innych federacjach - tego jeszcze nie grali. To było to "coś".

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

1. Wrestler Roku - Daniel Bryan - to nie konkurs popularności, bo wtedy bym na Danielsona nie zagłosował. Tag Team Champion, WWE Champion i największy progres z fanami. John Cena też zasługuje na wyróżnienie - wygrane RR, pokonanie Rocka i zdobycie pasa WWE, później WHC. Jednak głosuję na Bryana.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Great Khali - Chyba naturalny wybór.

3. Najlepszy Babyface - Daniel Bryan - w tym roku fani go pokochali.

4. Najlepszy Heel - Brock Lesnar. Jeden z niewielu, przy których z automatu czuję, że jest zły do szpiku kości. Ta morda...

5. Feud/Storyline Roku - Feud z Korporacją (wszystko dzięki Triple H)

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Cena vs Rock Second Time In A Lifetime

7. Tag Team Roku - Team Hell No. Przyjemnie ich się oglądało, dużo przyjemniej niż choćby The Shield.

8. Najgorszy Tag Team - Khali&Marella - znowu naturalny kandydat

9. Największy Postęp - Nie podejmę się wyboru, bo nie widzę postępu naprawdę wartego odnotowania.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Triple H, uwielbiam go jako Bossa, który wie co najlepsze dla biznesu. niszczył nawet Punka.

11. Największa Charyzma - Ponownie Triple H.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - AR Fox. Uwielbiam jego walki w PWG.

13. Najbardziej Przereklamowany - The Rock. Nijak nie kupowałem go po powrocie.

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler i Antonio Cesaro. Pierwszy powinien dostać większy push, ale wstrząśnienie mózgu zrobiło swoje. Drugi utknął w bardzo dobrym tag teamie ze swoim Giant Swingiem.

15. Najlepsza Gala TV - RAW

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs John Cena o miano pretendenta o pas WWE na WM29. (RAW)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Nie podejmę się.

18. Odkrycie Roku - Wyatt Family. Najmocniejsze wejście w tym roku.

19. Rozczarowanie Roku - Ryback, miał być przygotowywany na Goldberga, a po dobrym okresie po WMce został zeszmacony.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Bez dwóch zdań Brad Maddox. Świetny aktor, sprawdza się w swojej roli doskonale.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Josh Mathews

22. Najlepszy Komentator - JBL, na bezrybiu...

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Battle Of Los Angeles 2013

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Night Of Champions 2013

25. Najlepszy Finisher - Package Piledriver

26. Najlepszy Theme Song - Theme Wyatt Family

27. Kobieta Roku - AJ Lee, komentarz chyba zbędny

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - "Odejście" Marka Henrego - musiałem jakoś wyróżnić ten cudowny segment.

"Come Royal Rumble, understand, when you step in the ring... your arms are just too short to box with God."

Masz Twittera? Chcesz pogadać o wrestlingu? Kliknij!

2. Najgorszy Wrestler Roku - Sin Cara (Mistico)

5. Feud/Storyline Roku - Punk vs Undertaker

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Kofi Kingston vs The Miz

7. Tag Team Roku - Real Americans

10. Najlepsze Mic Skillsy - Bully Ray

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Seth Rollins

13. Najbardziej Przereklamowany - John Cena

14. Najbardziej Niedoceniony - Antonio Cesaro

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs CM Punk no.1 contender o WWE title na WM 29 ( RAW 25 luty)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Total Divas vs Team AJ (Survivor Series 2013)

18. Odkrycie Roku - Big E Langston

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Summerslam 2013

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Night of Champions 2013

25. Najlepszy Finisher - Spear (Roman Reings)

26. Najlepszy Theme Song - Evil Ways

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Unifikacja pasów w WWE.

• Urządzenie:  Windows

1. Wrestler Roku – Adam Cole - Trudno nie docenić gościa, którego można było oglądać na niezliczonych galach niezależnych, dającego zawsze przyzwoite/dobre show, i kończącego 2013 z głównymi pasami RoH i PWG (chyba, że stracił podczas Weekendu All-Star). Było wiadomo od dawna, że jest dobry, a w tym roku to przypieczętował osiągnięciami. ADAM COLE BABY!

2. Najgorszy Wrestler Roku – Joseph Park - Hardcore wrestler tonący w komedii. Fajne na krótką metę, od kilku miesięcy obrzydliwie nudne. To "wyróżnienie", to oczywiście spora zasługa TNA, które samo nie zna dalszej drogi tego Pana, i stara się to wszystko sztucznie wydłużać. Gość walczy w kółko z tymi samymi ludźmi, w tak samo nudnych walkach, które są oparte na tym samym, krwistym motywie.

3. Najlepszy Babyface – Daniel Bryan - Wystarczy posłuchać reakcji. Dawno publika tak kogoś nie kupowała. Widocznie był tam potrzebny ktoś skromny, nietypowy, który jeszcze miał szczęście z chwytliwym chantem. Spora w tym zasługa promocji, i tego kręcenia się wokół pasa, które stworzyło bożyszcza WWE Universe. Na jego wielki moment chwały, czekają nawet Ci, którzy nie rozpływają się w zachwytach na każdym kroku (patrz niżej podpisany), a to już książkowy przykład face'a w wrestlingu.

4. Najlepszy Heel – Bully Ray - Co do książkowych przykładów, u Bully'ego doceniam to, jak został przedstawiony. Czy dobry heel właśnie nie powinien się cechować długofalowym terrorem? Czy on nie powinien budzić strachu we wszystkich, by na jego barkach wypromować sobie bohatera? Tak ma wyglądać walka dobra ze złem, więc by dostać dobrego heela, nie takiego, który da tylko dobrą walkę i promo (to może zrobić kazdy dobry worker), ale takiego, w którego dominacje publika uwierzy... potrzeba czasu. Taki czas był mu dany, i choć cięzko mi wybaczyć wpadkę z Sabinem, to i tak Ray udźwignął rolę, będąc jasnym punktem TNA.

5. Feud/Storyline Roku – Rhodesi vs Korporacja - Krótkie, ale kolejny raz stawiam na "moment". Na to, kiedy jakiś underdog musi wygrać, a publika szaleje, gdy się to uda. Była dramaturgia, był happy end, był to też poważny kop w dupę dla dywizji tag-team, która nabrała kolorków. Potrzeba było postawienia jakiegoś duetu, w czymś więcej niż walka o pasy w openerze PPV.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Aces & Eights vs Main Event Mafia - Czy muszę pisać coś więcej? Sztuczne wydłużenie, na barkach stajni, która nie powinna w ogóle istnieć, będąc tylko tworem nacisków telewizji. Ratingi pewnie nie skoczyły, bo i MEM nie było MEMem. Nie było kolebką byłych mistrzów, było zlepkie face'ów, których celem było zakończenie terroru Asów. Gangu już nie ma, ale czy odpowiada za to Mafia? ... Dokładnie. Zadych soków nie wyciśnięto, żaden konflik się nie zrodził. Zwyczajnie zbędna idea, dla zabicia czasu.

7. Tag Team Roku – The Young Bucks - Ciekaw jestem, czy sprostałbym wyzwaniu sprezentowania słabej walki Bucksów. Chyba nie ma takiego wariata. Nawet jak jest gorzej niż zwykle, to i tak jest blisko showstealera. Goście są fenomenalni. Rozrywkowi, tak jako wrestlerzy, jak i postacie.

8. Najgorszy Tag Team - Usos - Wycięci z samoańskiego kartonu, bezbarwni, lecz wciąż stawiani w roli pretendentów. I choć tę lukę wypełniają co parę miesięcy, to nic dziwnego, że nie kończą ze złotem. Są to dobzi workerzy, ale co poza tym?

9. Największy Postęp – Big E Langston - Bardzo szybko zyskał status "future main event player". Wygrał pas NXT, wygrał pas IC, ale co ważniejsze, znalazł dla siebie miejsce na WrestleManii. Wymarzony rok dla tego chłopaka. Co więcej, w tej swojej krucjacie nie irytuje fanów. To nie jest przepchnięty na siłę koks, a ktoś, na kogo rozwój czekam(y). Wciąż nie zachwyca za mikrofonem, ale daje podstawy by wierzyć, że z czasem będzie lepiej.

10. Najlepsze Mic Skillsy – CM Punk - Czy to Rocky, czy Undertaker, czy Heyman, czy Bryan, Punk ciągle się bawi. Bawi się mikrofonem, a słucha się go najprzyjemniej. Weźmy nawet pod uwagę feud z Paulem. Która dwójka dałaby radę to ciągnąć przez tyle czasu? To ich mikrofonowy kunszt sprawił, że nie waliłem głową w ścianę, zadając sobie pytanie, o co oni jeszcze walczą.

11. Największa Charyzma – Triple H - Tak jak jest ringowym generałem, sterując swoim rywalem, tak też steruje publiką za sprawą swoich wypowiedzi. Wszyscy go pokochali za tę charyzmę. Za to, że nigdy nie był jednowymiarowy. Nawet jak wydaje się z kimś trzymać, to w promach zostawia ten margines błędu. Zawsze pojawiają się te niedopowiedzenia.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Tony Nese - Ciągle się dziwie, że nie ma kontraktu z jakąś czołową federacją. Za każdym razem, jak widzę go w karcie, to oglądam walkę od deski do deski. Ok, to może nie jest najlepsza latająca małpka jaką widziałem, ale cenię go za różnorodność. Oprócz latania, jest tam sporo powera na siłowe akcje. Taki Brian Cage, z tym, że szala przechyla się na tę drugą stronę - więcej latania, mniej powerhousowych akcji.

13. Najbardziej Przereklamowany – Magnus - Fajnie, że usilnie chcecie. Fajnie nawet, że to do końca dociągnęliście - bo u Was nie można być tego pewnym. Jednak Magnus zwyczajnie nie jest materiałem na mistrza. On nie błysnął niczym szczególnym, on po prostu tę szansę wygrał na loterii. I to nie jest tak, że dostaje to "wyróznienie" za końcówke roku, kiedy zdobył złoto. On na przestrzeni całego roku, był stawiany w jego okolicach, a i tam już jest za głęboko.

14. Najbardziej Niedoceniony – PrimeTime Players - Ilekroć dostają swoje 5min, i zbliżają się do title-shota, to WWE zamyka im drzwi przed nosem i wygania na linie startu. O ile Darrena mi jakoś nie szkoda - ale chłop nie wadzi - tak Titusa stać na więcej, i to przez niego ich tu umieściłem.

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs Brock Lesnar (SummerSlam) - This Was Awesome! Najprostszy z mozliwych scenariuszy, kiedy heroiczny face, mierzy się z niszczycielskim heelem. Jeśli mamy dobrych aktorów w tego typu walce, to nie można się wyłożyć. Publika jadła im z ręki przez caly czas! Miało wyglądać jak Dawid z Goliatem i zdało egzamin na szóstkę. Czuć było siłę Brocka, czuć było nieustępliwość Punka. Żaden na walce nie stracił absolutnie nic, a i Heyman był miłym, komediowym dodatkiem. Jakbym miał wrócić do jakiejś walki z main streamu, to byłoby to właśnie to starcie.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Big Show vs Randy Orton (Survivor Series) – Nieżywa publika, botche, niewykorzystanie fundamentów, jakim była cała historia. Czy były gorsze walki w tym roku? Jasne, były. Jeśli jednak weźmiemy pod uwagę prestiż, czy miejsce w karcie, to kogo karać, jak nie Main Event czegoś, co na papierze (i tylko tam) jest PPV z wielkiej czwórki?

18. Odkrycie Roku – Bray Wyatt - Mroczny, ciekawy, inny. Zamiłowanie Huskyego Harrisa do horrorów, spłodziło postać obok której cieżko przejść obojętnie. Co więcej, gość ma sporo pomysłów na siebie, i mam nadzieję, że w tej kwestii się jeszcze nie wystrzelał.

19. Rozczarowanie Roku – Dolph Ziggler - Zdobył pas, ale nie pokazał, że jest go godny. Nic dziwnego, że WWE szybko szukało alternatywy. Dostał na tacy naprawdę dobre podłoże do długiego runu, a nie sprostał wyzwaniu. Szkoda mi chłopa, bo wciaż go lubie, jak mało kogo w WWE, ale takie są fakty w tej sprawie. Świetny worker, który - jako fan - szybko załapał techniki ringowe, ale nie załapał tego, jak trzeba zachować się w tak wielkiej korporacji. Tutaj jest ciągle fanem, mówiącym zbyt wiele.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Paul Heyman - Punk dostał wyróżnienie za mic-skiller, Heyman jest pewniakiem w tej kategorii. Kogo by nie prowadził, ten zyskiwał prestiż. Nawet tak denna postać jak młody Perfect, może się już chwalić singlowymi sukcesami w federacji. Jakby mu dali kamieć pod przewodnictwo, to ten kamień by walczył w głownej karcie PPV.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Dixie Carter - Stop the Pain! Proszę przestań gadać, bo tak bardzo widac, jak się do tego biznesu nie nadajesz. To tak, jakbym dał mojej mamuśce mikrofon i wpuścił do ringu. Wydukałaby, co miała wydukać, ale byłaby zagubiona. Cienie we mgle, Pani Carter, cienie we mgle.

22. Najlepszy Komentator - JBL - Potrafi być świeży, a to podstawa. Poza tym, jego wartość komediowa przemawia do mnie najbardziej.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - SummerSlam - Z perspektywy czasu, tu naprawdę było sporo wartości. Sporo dobrze podpromowanych walk, na które się czekało. To chyba jedna z niewielu gal, w której nie byliśmy tak zgodni, jeśli chodzi o najlepszą walkę wieczoru. Zwykle kandydat jest jeden, tu było ich więcej.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TLC - Olali motyw PPV. To co zwykle było przyjemną końcówką, w 2013 było katorgą. Jeśli jakaś walka była lepsza od pozostałych, to i tak była przeciętna, bądź też tylko "ok".

25. Najlepszy Finisher – Spear (Roman Reigns) - Bo finisher też trzeba podpromować. Tu nawet nie mówie o tym, że lubie Spear, ale o fakcie, że: a - Reigns się poprawił go wykonując, b - został sprzedany, jako faktycznie niszczycielska broń.

26. Najlepszy Theme Song – ChaChaLaLa (Fandango) - Może nie gości na szczycie listy w winampie, może nie jest dzwonkiem telefonu, ale swoje 5min miał. To theme z kategorii tych debilnych, który podoba się większości. Trudno o lepszy komplement.

27. Kobieta Roku – AJ Lee - Totalna dominacja i to wydaje mi się, że nie tylko w tym roku. AJ nie tyle jest ciekawsza ringowo, co jest zwyczajnie inna. Lubimy ją, bo to taki mark. To nasz człowiek, starający się za każdym razem dać dobre show - w ringu, bądź za mikrofonem. Taki Dolph Ziggler, minus niewyparzona gęba. Ma szansę stać się jedną z wielkich div w historii federacji.

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Unifikacja pasów - Wielu czekało, by na tronie zasiadał jeden. Nie ma niedomówień, wartość mistrza skoczyła dwukrotnie w górę. Zwycięzca RR nie będzie się lesbijsko zastanawiał z kim walczyć. Przeciwskazań nie widzę żadnych. Tracą parę możliwości, kiedy to sprawdzali tych "mniejszych" w roli championów na SmackDown, ale może najwyższy czas sprawdzać ich, tak jak to być powinno - pasem IC.

50608915156a3743c1fa34.jpg

2. Najgorszy Wrestler Roku - Sin Cara

5. Feud/Storyline Roku - Bryan vs Authority

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Miz vs Kingston

7. Tag Team Roku - Cody Rhodes & Goldust

9. Największy Postęp - Cody Rhodes

10. Najlepsze Mic Skillsy - Bully Ray

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Sami Zeyn

13. Najbardziej Przereklamowany - John Cena

14. Najbardziej Niedoceniony - Wade Barrett

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs Brock Lesnar (SummerSlam)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - True Divas vs Total Divas (Survivor Series)

19. Rozczarowanie Roku - Chris Hero

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - SummerSlam

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Survivor Series

25. Najlepszy Finisher - Running Knee D. Bryan

26. Najlepszy Theme Song - "Live in fear" The Wyatt Family

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - unifikacja WWE Championship i WHC

I'll be your end of days

13763742594de11b25bc24b.jpg

1. Wrestler Roku Daniel Bryan

ten rok należał po prostu do niego mimo iż od zeszłorocznego TLC nie za często oglądam WWE to właśnie Daniel Bryan był jedynym powodem dla którego włączałem Raw, SD lub oglądałem skróty w This Week na Eurosporcie

2. Najgorszy Wrestler Roku Freight Train

Po jego wyczynach na CZW Cage of Death XV to jemu daje mój głos

a tu piosenka o nim :twisted:

3. Najlepszy Babyface Kevin Steen

Po face turnie wciąż jest świetny i mimo to że jest facem potrafi pokazać pazur

4. Najlepszy Heel Matt Hardy

Ten zawodnik budzi zdecydowanie najbardziej negatywne emocje wśród widowni ROH w sumie nie dziwie im się.

5. Feud/Storyline Roku ROH vs S.C.U.M

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku TNA vs A&8

7. Tag Team Roku Bad Influence

8. Najgorszy Tag Team Tons of Funk

9. Największy Postęp Daniel Bryan

10. Najlepsze Mic Skillsy Kevin Steen

11. Największa Charyzma Christopher Daniels

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) Jack Evans

13. Najbardziej Przereklamowany Jeff Hardy

14. Najbardziej Niedoceniony Christopher Daniels

15. Najlepsza Gala TV -----

16. Walka Roku (podać galę) Inner City Machine Guns vs. The Young Bucks vs. DoJo Bros - PWG TEN

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) Greg Excellent vs Freight Train - CZW Cage of Death XV gorszej walki w życiu nie widziałem

18. Odkrycie Roku Bray Wyatt

19. Rozczarowanie Roku Dolph Ziggler

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Truth Martini

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Dixie Carter

22. Najlepszy Komentator Kevin Kelly

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Summerslam

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Bound for Glory

Gala mnie rozczarowała

25. Najlepszy Finisher Packed Piledriver

26. Najlepszy Theme Song Kevin Steen Unsettling Differences

27. Kobieta Roku Scarlett Bordeaux

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku Hulk Hogan odchodzi z TNA

247782758521a06569bd9f.jpg

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs Brock Lesnar

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - The Miz vs Kofi Kingston

7. Tag Team Roku - Seth Rollins & Roman Reigns

8. Najgorszy Tag Team - Ryback & Curtis Axel

9. Największy Postęp - Daniel Bryan

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Austin Aries

13. Najbardziej Przereklamowany - Alberto Del Rio

14. Najbardziej Niedoceniony - Damien Sandow

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs Brock Lesnar (SummerSlam)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Big Show vs Randy Orton (Survivor Series)

19. Rozczarowanie Roku - The Rock

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WrestleMania

25. Najlepszy Finisher - Spear Romana

26. Najlepszy Theme Song - Special Op (The Shield)

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - unifikacja pasów WWE Championship i World Heavyweight Championship

1. Wrestler Roku – Adam Cole

2. Najgorszy Wrestler Roku – Santino Marella

3. Najlepszy Babyface – Daniel Bryan

4. Najlepszy Heel - Young Bucks

5. Feud/Storyline Roku – Punk vs Undertaker

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Aces & Eights vs Main Event Mafia

7. Tag Team Roku – The Shield

8. Najgorszy Tag Team – Outlaw Inc.

9. Największy Postęp – Kyle O’Reilly

10. Najlepsze Mic Skillsy – CM Punk

11. Największa Charyzma - Sami Zayn

12. Najlepszy Cruiserweight – Adrian Nevile

13. Najbardziej Przereklamowany – Magnus

14. Najbardziej Niedoceniony – Antonio Cesaro

16. Walka Roku (podać galę) - Inner City Machine Guns vs. The Young Bucks vs. DoJo Bros - PWG TEN

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Big Show vs Randy Orton – Survivor Series

18. Odkrycie Roku – Wyatt Family

19. Rozczarowanie Roku – Sin Cara

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Dixie Carter

22. Najlepszy Komentator – Steve Corino

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – Final Battle 2013

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – Bound For Glory 2013

25. Najlepszy Finisher – Spear Romana Reignsa

26. Najlepszy Theme Song – Kevin Steen Unsettling Differences

27. Kobieta Roku – AJ Lee

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Połączenie pasów mistrzowskich WWE i Wagi Cieżkiej

2 MIEJSCE - Typer WWE 2014

• Urządzenie:  Macintosh

1. Wrestler Roku- Bully Ray-głowa mówi że powinien to być Daniel Brayan, i pewnie nim zostanie, ale ja głosuje na Bully Raya, dawno nie bylo takiego heela jak on. Panował w TNA przez blisko pół roku i naprawdę czuć było jego moc, dzięki niemu nie zobaczymy już Stinga w walce o pas. W tm roku przeżył drugą młodosć, mimo wieku i rozmiaów jego walki oglądało się na prawde dobrze. po za tym jego turn na lockdown po zdobyciu pasa był chyba najlepszym heelturnem jaki widziałem.

2. Najgorszy Wrestler Roku: Wes Brisco drewno w ringu, jeszcze gorszy na majku. Mimo tego że nawet Garreth Bischoff wyglądał przy nim jak kozak, to dano mu wygrać z Kurtem na Lockdown, ręce opadają

3. Najlepszy Babyface: Daniel Brayan od lat wiadomo że jest przezajebistym wrestlerem i naprawdę cieszy nie że teraz odnosi triumfy w WWE, jeszcze bardziej mnie cieszy że kupili go nie tylko ani indysów, a zwykli oglądacze WWE.

4. Najlepszy Heel: Bully Ray heel kompletny, świetne proma, niszczył swoich rywali w ringu i w potyczkach słownych, gdy był facem, widać było że sie dusi, na szczęście fejsowanie okazało się tylko częścią storulingu a po turnie Bully naprawdę pokazał pazury. Do dzisiaj w głowie mam jego "I'M BULLY RAY AND I AM PRESIDENT OF ACES & EIGHTS!" z lockdown.

5. Feud/Storyline Roku: Styles ucieka z pasem naprawdę jest to niespotykane, żeby mistrz main stremowej, no i drugiej co do wielkośći w USA federacji bronił swojego pasa na galach innych federacji. Niby historia jest zerżnięta z WWE i sytuacji z Punkiem, ale TNA wyniosło to na inny poziom. Jedyny mankament to Dixie która jest strasznie słabą aktorką.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku Abyss/Joseph Park chyba wszyscy mają dosyć tej historii, jedyne co mam do dodania to to że szkoda mi BI, którzy zostali w to wkręceni

7. Tag Team Roku: Bad Influance zostali wkręceni w najgorsze story jakie mozna sobie wyobrazić, a mimo to wyciągają z tego segmenty które można oglądać. Jak już ktoś wspominał są to rodzynki w gównie, które zawsze gwarantują dobrą rozrywkę. Jeszcze jakiś czas temu w tym teamie było widać wyraźną "przewagę" Danielsa, jednak Kazarian przy nim niesamowicie się rozwinął i obecnie są niezastąpionym zespołem, który kiedyś będzie wspominany jak AMW czy Beer Money. BTW segment roku- EGO Hall of Fame, to też ich robota ;)

8. Najgorszy Tag Team: Garret & Wes nie wiem kto wymyślił aby to oni byli tagiem w A&8, zamiast DOCa i Knuxa, ale musiał to być idiota, dwaj najgorsi wrestlerzy w federacji złożyli się na najgorszy tag team. Nie przypominam sobie nic dobrego w ich wykonaniu.

9. Największy Postęp: Magnus od dłuższego czasu stopniowo promowany wyrósł na mistrza TNA. Jest jednym z nielicznych "projektów" TNA które nie zostały w głupi sposób porzucone/zepsute. Solidny worker, który który jest chyba jedynym TNA Originalsem ostatnich lat.

10. Najlepsze Mic Skillsy: Bully Ray przez długi czas jego proma otwierały tygodniówki i nie nudziły. Bully potrafił wygrać pojedynek już przed walką gdy po prostu zjadał swoich przeciwników, do tego dochodziła wspaniała interakcja z publiką.

11. Największa Charyzma: The Rock można go nie lubic, ale jest chyba najbardziej charyzmatycznym wrestlerem w historii.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Austin Aries wrestler kompletny, świetny za mikrofonem, w ringu jeszcze lepszy. Wg mnie można go stawiać na równi z Danielsonem.

13. Najbardziej Przereklamowany: Wes Brisco człowiek bez ziarnka talentu,chyba tylko dzięi nazwisku został zatrudniony w TNA. Mimo jego żenującej postawy zostal na tyle wypushowany że wygrał z Kurtem w klatce na Lockdown.

14. Najbardziej Niedoceniony: Daniels, jak co roku. Jakoś na początku roku mial mały feud z Hardym o pas HW, ale oczywiście go nie zdobył i wraz z Kazem znowu zepchnięty do midcardu, nawet nie powąchali pasów Tag Team. Potem epizod z EGO gdzie robił niesamowitą robotę i znowu spadek w hierarchii i feud z Parkiem i Youngiem...

15. Najlepsza Gala TV: Impact Wrestling znowu jest modne narzekanie na TNA, ale Impacty w zdecydowanej większości dawały dużo rozrywki i ciekawe walki. Tych drugich bylo szczególnie więcej na specjalnych edycjach, które wg mnie są strzałem w 10, naprawdę specjalne impacty są dla mnie dużo lepsze niż ppv tna.

16. Walka Roku (podać galę): Austin Aries vs AJ Styles Impact BFG series 1.08.13 przed wybraniem walki poomyślałem jakie walki z tego roku potrafie sobie przypomnieć. Pomyśłąme o HHH vs Lesnar z wrestlemanii, Bully Ray vs Sting ze Slammiversary, o tym jak Masada malo nie zabił piledriverem na cegły przseciwnika na ToD i właśnie walce Stylesa z Ariesem. Niby walka na tygodniówce, ale wkręciłem się jak mało kiedy zacięta walka od samego początku do końca, który nie wszystkim przypadł do gustu lecz ja przy ni markowałem jak pojebany.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Bischoff vs Brisco na jakimś gut cheku ta walka nie mogla wyjść dobrze no i nie wyszła. Zapamiętałem ją tylko dlatego że to było pierwsze historyczne i chyba jedyne zwycięstwo pretendenta w Gut Checku.

18. Odkrycie Roku: BroMans mają malo fanów, ale uważam że to po prostu ślepe powtarzanie opinii na forum. Robbiego zawsze lubiłem,świetnie się sprawdza w swoim gimmicku. Jessie jako chlopak Tary był słaby, ale razem z Robbiem tworzą naprawdę fajny do oglądania team. Pewnie jestem jednym z nielicznych osób, które pochwalaja danie im pasów. Jestem naprawdę miło zaskoczony tym połączeniem.

19. Rozczarowanie Roku: Powrót Stylesa jako buntownika story miało niesamowity potencjał, który zabito przy pierwszej okazji podkładając go Kurtowi, potem słaby pocżatek w BFG Series i z wielkiego balonika nic nie zostało. Na szczęście uratowano postać przy zdobyciu pasa na BfG.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Paul Heyman po prostu nie ma nikogo lepszego.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Dixie Carter po prostu nie ma nikogo gorszego :P

22. Najlepszy Komentator Taz bardzo podoba mi się jego dopingowanie heeli. Jego turn, mimo że był wzięty z dupy ostro odświerzył komentarz na IW.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) CZW Cage of Death XV grubo ponad 3h gali wciągnąłem jedną dzirką od nosa. Nie pamiętam jaka gala mnie tak wciągnęła, była dla mnie esensją tego co lubię. Wszystkie walki trzymały dobry poziom, ludzie ostro narzekali na starcie Grega z Freigh Trainem, ale po poprostu nie załapali komedii, ja sie przy tej walce nieźle bawiłem słysząc ten ekscytujący komentarz :D. powrót Monda w końcówce zrobiło mi rok, zamarkowałem chyba bardziej jak przy powrocie the rocka rok temu. Niby PWG dawało lepsze ringowo gale, lecz to przy CoD bawiłem się jak małe dziecko, a chyba o to chodzi we wrestlingu :)

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) TNA GENESIS PPV zostało w kalendarzu,chyba tylko dlatego że nie było czasu go usunąć przy redukcji PPV.

25. Najlepszy Finisher: Canadian Destroyer w tym roku znowu kilka razy można było zobaczyc tę akcje w TV i uznać, że dalej nikt nie wymyślił bardziej widowiskowej akcji.

26. Najlepszy Theme Song Evil Ways AJ Styles Bardzo limatyczny utwór, zagrany pierwszy raz na Slammi, był chyba najlepszym entrancem w tym roku. Aż dziwne że taki kawałek usłyszeliśmy w TNA, które zwykle ma słabe themy.

27. Kobieta Roku Mickie James odeszła już jakiś czas temu i chyba przez o teraz mocno zapomniana, bo aż się dziwie, że nikt na nią do tej pory nie zagłosował. Mickie jak wino, co roku ladniejsza :D, w ringu gwarancja dobrego starcia. W tym roku dostała gimmick głupiej gwiazdki, w którym sprawdziła się świetnie. Wg mnie jej brak przedłużenia umowy to dla TNA największa strata w tym roku. Mickie wróć :(

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku Styles broni pasa TNA po za granicami USA zjawisko niespotykane w dzisiejszym wrestlingu.

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali - człowiek ledwo chodzi, ledwo mówi, a wciąż w tym WWE jest. Kasa misiu kasa.

3. Najlepszy Babyface - Daniel Bryan - to publika zrobiła z niego głównego babyface'a i Main Eventera w WWE

4. Najlepszy Heel - Bully Ray - chyba najjaśniejszy punkt całego TNA w tym roku.

5. Feud/Storyline Roku - Big Show vs Korporacja - zakończenie było marne, ale sam feud przebiegał całkiem fajnie. Gnojenie Showa, nawet jego płacze nie wyglądały tak źle.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Del Rio vs. RVD i RR - bardzo słabo to wyglądało. RVD i RR kompletnie do siebie nie pasowali dlatego z tego feudu nie wycisnęli zbyt wiele.

7. Tag Team Roku - The Shield - na dość długo zdominowali dywizję Tag Team w WWE

8. Najgorszy Tag Team - Storm i Gunner - TT wzięty z niczego. Dostali szybko pasy ale niczym się nie wyróżniali. Najciekawszy jest dopiero ich rozpad.

9. Największy Postęp - Bo Dallas - heel turn spowodował, że ja go takiego kupuję.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Triple H

11. Największa Charyzma - Triple H

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Sami Zayn - szturmem kupił sobie publikę NXT

13. Najbardziej Przereklamowany - RVD - zbiera pop, co nie zmienia faktu, że wszystkie jego walki wyglądają dokładnie tak samo.

14. Najbardziej Niedoceniony - Drew McIntyre - drugim kandydatem był Cesaro, ale uznałem że ten drugi nie jest aż tak niedoceniany jak Drew, który kisi się w tym 3MB pod przewodnictwem Slatera...

15. Najlepsza Gala TV - RAW po Wrestlemanii

16. Walka Roku (podać galę) - Brock Lesnar vs CM Punk (SummerSlam)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Total Divas vs Pozostałe Divy- (Survivor Series)

18. Odkrycie Roku - Wyatt Family - po dość nudnym początku z Kanem wystrzelili na topowe gwiazdy i zrobili dobre wrażenie.

19. Rozczarowanie Roku - Storyline MEM vs A&8 - trwało to zbyt długo, skład MEM nie był z ME, a i za rozpad A&8 nie odpowiadało MEM.

22. Najlepszy Komentator - JBL - dodał trochę świeżości do rutyny Cole'a i Lawlera

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Hell in a Cell

25. Najlepszy Finisher - Triple Powerbomb (The Shield) - ten finisher odczuli chyba wszyscy wielcy w WWE z Undertakerem na czele.

26. Najlepszy Theme Song - A&8

27. Kobieta Roku - AJ Lee - AJ i długo, długo nic.

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - "Emerytura" Marka Henry'ego - Super segment.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Curtis Axel

3. Najlepszy Babyface - John Cena

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs The Rock

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - CM Punk vs Ryback

11. Największa Charyzma - Daniel Bryan

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

13. Najbardziej Przereklamowany - Ryback

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler

15. Najlepsza Gala TV - WWE RAW

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs Brock Lesnar WWE Summerslam 2013

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Big Show vs Randy Orton WWE Survivor Series 2013

18. Odkrycie Roku - Bray Wyatt

19. Rozczarowanie Roku - Title reign Dolpha Zigglera

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Zeb Colter

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Brad Maddox

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Summerslam 2013

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Battleground 2013

25. Najlepszy Finisher - Kolano Bryana

26. Najlepszy Theme Song - Evil Ways AJ Styles

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Wykorzystanie walizki przez Randy'ego Ortona na MITB

1. Wrestler Roku - Alberto Del Rio

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Miz

4. Najlepszy Heel - Triple H

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs Paul Heyman

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Kofi Kingston vs The Miz

8. Najgorszy Tag Team - Ryback & Curtis Axel

9. Największy Postęp - Big E Langston

10. Najlepsze Mic Skillsy - John Cena

11. Największa Charyzma - John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Seth Rollins

13. Najbardziej Przereklamowany - The Miz

14. Najbardziej Niedoceniony - Titus O'Neil

15. Najlepsza Gala TV - Raw Country

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs Brock Lesnar | Summer Slam 2013

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Ryback vs Mark Henry | WrestleMania XXIX

18. Odkrycie Roku - Luke Harper

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Triple H/Stephanie McMahon

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Summer Slam 2013

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Survivor Series 2013

25. Najlepszy Finisher - Spear | Roman Reigns

26. Najlepszy Theme Song - Jack Swagger/Real Americans

28. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - The Rock wygrywa pas WWE na Royal Rumble

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...