Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

MCW - Mine City Wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

nie wiem czemu nie mgę powiększyć filmików z atti, wiec nie mogłem się dobrze przyjżeć ale ten Kowal iKowal z forum sa jakby podobni... hmmm... pomyslmy... jesteście rodziną? :D

Jak Jeff Hardy i Willow albo Abyss i Joseph Park :smile:

A te filmiki to musisz kliknąć w ten napis yt żeby się przenieść na ich stronę na youtube bo tu Ci się nie powiększy, a tam tak :D

28054889252fa02dfba372.jpg

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Azibiel

23

• Kowal

13

• abeso

7

• WKSW

4

Top użytkownicy w tym temacie

Kowal, czy ty właśnie sugerujesz mi porównaniem do Abysa i Parka, że powinienem załatwić ci wizytę u psychiatry? :P

Kowal, czy ty właśnie sugerujesz mi porównaniem do Abysa i Parka, że powinienem załatwić ci wizytę u psychiatry? :P

Nie, raczej szukałem porównań nawiązujących do tego, że Kowal z forum i Michał ( albo jak kto woli Kowal) z MCW to jest ta sama osoba. Tylko mi nikt tego nie musi wmawiać bo ja to wiem :D

Zresztą kto wie co przyniesie czas :smile:

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Ten sam czy nie, i tak jest to 100 kilo żywego talentu!

1005187806541accfacb3d6.jpg

Nowe. Zapraszamy na fanpage, tam czeka ogłoszenie odnośnie terminu rekrutacji

:)

...BĘDĘ KIMŚ, KIM WY ZAWSZE CHCIELIŚCIE BYĆ...

2013

10024833945152d0b1740ad.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Na początek ogromne propsy za sam montaż. HD i do tego fajna muzyczka z NfS: Most Wanted w tle. :) Minus za statyczność ujęć i zbytnie oddalenie kamery. Na moje oko mogła ona stać trochę bliżej.

Za ring też plus, bo wiele fedek nawet tego PODSTAWOWEGO kryterium zrealizować nie potrafi. Możecie mówić co chcecie, ale materace nigdy nie będą dobrym odzwierciedleniem kwadratowego pierścienia.

Z pewnością macie jeszcze nad czym pracować, bo gościu w żółtej koszulce strasznie boi się bólu i nawet shoulder block sprzedał beznadziejnie nie mówiąc już o wykonywaniu zwykłych stompów. :) Przy giant swingu Kowala było widać za małą ilość siły, ale za sam pomysł warto docenić, bo wykonanie i przyjęcie tej akcji nie jest raczej łatwym zadaniem.

Ogólnie mówiąc macie potencjał, jednak nie możecie spocząć na laurach, bo zawsze znajdzie się jakiś element do poprawienia.

Minus za statyczność ujęć i zbytnie oddalenie kamery.

Kamera stoi, bo tak obraz jest najbardziej stabilny, a poza tym akurat zabrakło naszego kamerzysty. A odległość jest taka a nie inna, żeby było widać cały ring i wszystkie narożniki, żeby nie przeoczyć żadnej akcji.

Przy giant swingu Kowala było widać za małą ilość siły, ale za sam pomysł warto docenić, bo wykonanie i przyjęcie tej akcji nie jest raczej łatwym zadaniem.

Ja nie zapiąłem rąk i dlatego Azibiel trochę mi się wyślizgiwał. Ale to jest kwestia dopracowania, bo siła tu jest ważna bardziej na początku jak trzeba rozkręcić rywala, a później jakoś leci.

Kiedyś dojdziemy do 101 obkręceń i pobijemy Cesaro :D Tylko to wymaga nie tylko wytrzymałości, ale i nie jedzenia przez kilka dni :grin: Ale to jest w strefie moich marzeń, żeby pokręcić kimś choć 50 razy. Ze 20 robi się na lajcie, a potem ciężko maja obaj, ale bardziej ten kręcony :D

Witkacy, dzięki za komentarz. ;) Mogło być nawet Full HD, ale jakość YT i tak zrobi swoje, więc szkoda czasu na rendering. Ze statycznością ujęć jest tak jak mówi Kowal + efekt końcowy jest ładniejszy, niż kamera "biegająca" za akcją.

Z gościem o nazwie kodowej "żółta koszulka" masz 100% racji. Widzimy te błędy i staramy się je poprawiać, filmy z treningów sprawdzają się w tym wypadku znakomicie.

Za ring też plus, bo wiele fedek nawet tego PODSTAWOWEGO kryterium zrealizować nie potrafi. Możecie mówić co chcecie, ale materace nigdy nie będą dobrym odzwierciedleniem kwadratowego pierścienia.

WKSW - ma ring

PXW - ma ring

BWN - ma ring

HPW - czasem trenowało na ringu tylko że bokserskim

TWF - nie ma

Chłopie pisząc taki marne porównania mógłbyś na początku zobaczyć jak jest teraz a nie jak było 5 lat temu :|

Co do ustawienia kamery to fakt lepiej chyba by było zobaczyć filmiki z innej perspektywy bo oglądając ten czy inny ciągle ogląda się to tak samo. Poza tym jeżeli tak macie zamiar dalej nagrywać to po co wam kamerzysta?

Poziomu akcji dalej nie ma co oceniać bo w większości się powtarza wszystko co ostatnio(z lekkimi zmianami). Nie kręci to człowieka i serio nic nie pokazuje - tylko może irytować jak widać błędy albo cięcia filmiku(i danie lepszej wersji która wyszła).

WKSW - ma ring

PXW - ma ring

BWN - ma ring

HPW - czasem trenowało na ringu tylko że bokserskim

TWF - nie ma

Chłopie pisząc taki marne porównania mógłbyś na początku zobaczyć jak jest teraz a nie jak było 5 lat temu

Mi się wydaje że jemu chodziło jednak o ringi, które nie są miękkie i nie uginają się pod nogami. Bo z tego co wiem to profesjonalny macie tylko wy, a Azibiel zbudował ring, który wygląda, brzmi i amortyzuje ciosy jak profesjonalny. A trenowanie na ringu bokserskim to chyba nie jest szczyt marzeń jeśli chodzi o rzuty prawda. Nie chcę ujmować nic PXW, bo czasem oglądam ich produkt, ale oni mają miękki ring, czyli dobry do amortyzacji upadków, ale jednak nie czysto wrestlingowy. Wiem że VebVe czepiał się o lekko uginające się podłoże, ale zaręczam że przy upadkach tej pianki w ogóle nie czuć. Wiem że MCW jest nowe, ale czy tylko dlatego że przed wejściem na scenę Azibiel najpierw zbudował ring to źle? Każdy musi zaczynać od materaców?

Poziomu akcji dalej nie ma co oceniać bo w większości się powtarza wszystko co ostatnio(z lekkimi zmianami). Nie kręci to człowieka i serio nic nie pokazuje - tylko może irytować jak widać błędy albo cięcia filmiku(i danie lepszej wersji która wyszła).

Domyślam się że mam do czynienia z kimś, kto od razu kręcił wybitne walki i nagrywał świetne proma. Nie potrafisz zrozumieć że to są tylko urywki, m.in na ostatnim filmiku też z walki, w których uczymy się wykonywać akcje, a poprzez filmiki pokazywane jest to publice. Zajrzałbyś na fanpage to byś się dowiedział że start federacji i tygodniówek jest planowany za jakiś czas, wiec walki pojawią się dopiero wtedy. W tym filmiku nie było chyba żadnego cięcia, a co najwyżej przejścia do kolejnego, a w poprzednim była jedna taka sytuacja a piszesz jakby cały filmik to były klejone po kawałku akcje... Uczymy się i pokazujemy to, co robimy w danym tygodniu, więc jeśli czekasz na walki, to jeszcze trochę poczekasz. Jesteś już długo na scenie i czujesz się odpowiedzialny za to żeby nas w jakiś sposób pouczyć, bo wiesz więcej. Ok, ale o tym że trzeba zacząć kręcić walki to my wiemy. Wszystko jest odpowiednio zaplanowane i jak przyjdzie czas na walki to one się ukarzą, a na razie jest co najwyżej po kilka akcji pokazywane. Komentarze są mile widziane, ale pisanie co filmik że nic z pojedyńczych akcji nie wynika jest już za drugim razem zbędne bo wiemy to. Ale przynajmniej dowiadujesz sie jakich akcji staramy się nauczyć. Pozdrawiam!

Ring to pojęcie względne. Dla niektórych to 4 słupki, linki z bungee i opony przykryte plandeką; dla reszty to stalowa konstrukcja. Takich ringów jest niestety w Polsce jak na lekarstwo...

Tłumaczone było wiele razy, ale najwyraźniej trzeba powtórzyć: na ten moment na treningach skupiamy się na ruchach, aby każdy znalazł i przyswoił swój styl (tak, swój, nie zerżnięty z topowych gwiazd mainstreamu). Jest to kręcone w 90% dla nas, abyśmy zauważali swoje błędy i poprawiali je. Nie są one udostępniane na pokaz, w celu zaprezentowania jakich to szybkich i zabójczych ruchów nauczyliśmy się w trakcie naszej, bądź co bądź, krótkiej, wspólnej znajomości w ringu.

Niektórych może to nużyć, fakt. Takowe osoby zachęcamy do czekania na oficjalny start federacji.

Do filmików nie stosujemy selekcji "który lepiej wyszedł", z racji tego, że sekwencje są kręcone jednorazowo.

A, tak na marginesie... Nieładnie stawiać się w pierwszej kolejności ponad innymi. Ktoś mógłby pomyśleć, że uważacie się za jedynych słusznych i najlepszych, a tego byśmy chyba nie chcieli? To tak, jakby na czyichś urodzinach, nalać sobie piwa w pierwszej kolejności. ;)

Edytowane przez abeso

Kowal mi tam chodziło o ring jako normalnie ring a nie czy jest miękki czy twardy. Ring to jednak ring aczkolwiek trzeba przyznać rację że jakościowo to nie powalało bo pewnie mieli tam bardzo miękko - aczkolwiek mieli i o to głównie chodzi.

Ja rozumiem że urywki przecież - ale popatrz na to ze strony widza. Widzi ten widz znowu filmik,muzyczka w tle. Czytam i rozumiem co piszecie że do nagrania walk jeszcze ho ho czasu ale nie mówię że te filmiki to gówno czy coś - mówię że nic one takowego ze sobą nie prezentują bo każdy to widział już. Co z tego że tutaj pokażecie mi akcję która ładnie wygląda jak podczas walki może wszystko się posypać bo jest w końcu jakaś presja,historia do opowiedzenia - zachowanie zawodnika którego nie możemy zobaczyć i ocenić na takim filmiku;) Nie mówię sobie pod nosem "a to kutasy jebane żeby kurwa się zabił" tylko trzymam kciuki żeby się do wszystko rozwijało w dobrym kierunku bo przecież chcąc czy nie robimy to samo i wszystko powinno być dobre dla biznesu.

abeso jeżeli byłaby numeryczna kolejność to może i bym przyznał Ci rację aczkolwiek pierdolisz Pan głupoty;) Niestety nie da się wykazać emocji podczas pisania w takich jak to piszemy więc moje słowa odebrałeś jak odebrałeś. Jeżeli bym napisał tylko WKSW to fakt może i ktoś by mógł tak to odebrać bo przecież nie wspomniałem o reszcie lecz wymieniłem wszystkich a kolejność była o tyle losowa co mi przyszła do głowy - hej jednak do siebie mam najbliżej nieprawdaż? Bardziej lubię HPW niż BWN ale jednak to BWN jest wyżej - o czym ot świadczy? Że wolę BWN niż HPW? Według Twoje myślenia chyba tak. Tak można interpretować Twoje słowa bo przecież jakbym napisał PXW pierwsze to inna grupa mogłaby się obrazić że nie są na 1 miejscu na liście bo przecież są lepsi! Jak tak można! Na urodzinach nalewać piwa? Albo masz butelki 5 litrowe albo nie wypijasz całego piwa - bądź po prostu lubisz się nim dzielić. W obu wymienionych przypadkach(lista i urodziny) nie widzę nic złego. I to nie kwestia kultury to kwestia naszego codziennego zachowania. Bo jak ktoś przypadkowy nie wiedzący że trenujesz zapytałby Cię o to jakie są grupy wrestlingu w Polsce to byś na początku powiedział swoją - chamstwo! Jak tak można! Ale to przecież normalne zachowanie bo pyta Ciebie o coś co robisz "codziennie". Mówisz to co jest Ci bliskie i pewne a potem jedziesz z pamięci zupełnie losowo.

• 2 tygodnie później...

Proszę. Kilka ujęć z innej perspektywy.

...BĘDĘ KIMŚ, KIM WY ZAWSZE CHCIELIŚCIE BYĆ...

2013

10024833945152d0b1740ad.jpg

Kurczę...backyard omijam raczej. Od czasu do czasu coś tam zobaczę co się dzieje i tyle. No, ale widać tutaj, że pracujecie, co jakiś czas nowy filmik, cierpliwie czekam na coś więcej ;) Dzięki posiadanemu ringowi wyglądacie dość PRO :D trenujcie, będę to śledził :) Uwaga ode mnie, od fana, żadnego tam "speca", gimmicki postaci. Żeby na 10 kolesi nie było 8 w spodenkach z WF, jeden pomalowany w stylu Hardy i jeden w masce Reya. Fajnie by było do tego ringu, do tych starć, które mogą nieźle wyglądać, dodać różne postacie, odgrywane przez Was. Wtedy na pewno cała otoczka wyglądałaby lepiej. Sprawiacie póki co wrażenie bardzo profesjonalnych w tym co robicie i śmiem twierdzić, że macie potencjał na numer jeden w Polsce ;)

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Dzięki za pozytywna opinię :grin:

Fajnie by było do tego ringu, do tych starć, które mogą nieźle wyglądać, dodać różne postacie, odgrywane przez Was.

Co do postaci to tak jak z pełnymi walkami, a wiec wszystko w swoim czasie, zapewne w okolicach wakacji, lub bezpośrednio po nich będziemy pokazywać już pełne walki i każdy będzie miał swoją postać. Narazie to co widzisz na filmiku to jest zlepek z treningu, z którego materiału mamy o wiele więcej, a ja oglądam np. swoje poczynania wielokrotnie, żeby wychwycić jak mogę robić coś lepiej, albo z jakich akcji powinienem zrezygnować bo mi nie wychodzą mimo usilnych prób. Te filmiki które są teraz wstawiane to tylko pokazanie, ze dalej trenujemy i się uczymy, a nie zrezygnowaliśmy. A poprzez te filmiki widz może już powoli wychwycić co niektórzy będą mieli w swoim arsenale akcji, bo to też jest ważne i moim zdaniem trudne do realizacji, bo wiadomo ze chciałoby się robić wszystkie akcje jakie się da. Narazie mamy również nieustabilizowany roster, bo szukamy kolejnych talentów. Mi osobiście marzy się ktoś silniejszy ode mnie, żebym mógł poczuć np. jak to jest lecieć podczas suplexa, bo jak narazie mogę o tym tylko pomarzyć :grin:

I tak jakby nie patrzeć to reagujemy na wasze uwagi, bo usilne nalegania na zmianę sposobu nagrywania spowodowały, że czasem jednak robił ktoś za kamerzystę i nagrywał z bliska to co się dzieje. Tyle że wiadomo, nie jesteśmy w tym jeszcze za bardzo doświadczeni i często można zgubić akcję, a więc nie da się tego później wstawić do publicznego wglądu. Te prośby spełniliśmy, a pełne walki, proma i gimmnicki będą za jakiś czas i dostanie to z pewnością swoja promocję :grin:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 72 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 991 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 550 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE LFG: Legends & Future Greats #7 - Toughness & Grit Data: The exact taping date is unknown. Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Taped Data emisji: 30.03.2025 Platforma: A&E Komentarz: Jeremy Borash & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: ROH on HonorClub #110 Data: 29.03.2025 Federacja: Ring Of Honor Typ: Online Stream Lokalizacja: Milwaukee, Wisconsin, USA Arena: UW-Milwaukee Panther Arena Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: ROHWrestling.com Komentarz: Caprice Coleman & Ian Riccaboni Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Ring of Honor - dyskusja ogólna All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
    • Attitude
      Nazwa gali: TNA IMPACT Taping - Dzień 2 Data: 29.03.2025 Federacja: Total Nonstop Action Wrestling Typ: Event Lokalizacja: St. Joseph, Missouri, USA Arena: St. Joseph Civic Arena Karta: Wyniki: Powiązane tematy: TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: Marigold Spring Victory Series - Dzień 7 Data: 30.03.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 911 Format: Live Platforma: Wrestle Universe Komentarz: Katsuya Ichikawa, Kouki Amarei & Miki Motoi Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: TNA IMPACT Taping - Dzień 1 Data: 28.03.2025 Federacja: Total Nonstop Action Wrestling Typ: Event Lokalizacja: St. Joseph, Missouri, USA Arena: St. Joseph Civic Arena Karta: Wyniki: Powiązane tematy: TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...