Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude User Awards 2013 - Oficjalne Głosowanie + Wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Filmy mają swoje Oscary, muzyka ma swoje Grammy, WWE Slammy... i mogę kontynuować ten sztampowy wstęp, który i tak jest tylko dodatkiem, a każdy wie o co chodzi. Attitude oprócz głosowania na wydarzenia ze świata wrestlingu, stara się wyróżnic swoich użytkowników. Zresztą, nikt nie musi wiedzieć, że skopiowałem ten wstęp z zeszłorocznego tematu...

Święta przyszły wcześniej! Kolejny rok, kolejny raz zmieniamy nieco zasady głosowania. W zeszłym roku, to redakcja sprezentowała Wam swoje nominacje. W tym stosujemy tzw. "free 4 all", znane z drugiego plebiscytu (AWA - Attitude Wrestling Awards). Co za tym idzie, przy każdej kategorii macie puste pole, które wierzymy, że wypełnicie z głową - ubarwiając to odpowiednim uzasadnieniem (APELUJE!)

1. Użytkownik roku

2. Redaktor roku

3. Moderator roku

4. Tekst roku - czyli tekst (felieton, artykuł, wywiad), który został umieszczony na portalu Attitude. Nie chodzi o najśmieszniejsze zdanie. W grę wchodzą tylko te, które pojawiły się na łamach Atti w tym roku. Jeśli nie macie pewności, kiedy dokładnie pojawił się Wasz ulubiony tekst, wystarczy zerknąć w odpowiedni dział i sprawdzić "Najnowsze" wstawki (Felietony - prawy górny róg - bądź Wywiady - od góry)

5. Debiutant roku - ważne, by sprawdzić datę rejestracji w profilu usera. Jeśli pokazuje ona końcówkę 2012, również jest możliwość głosu na niego - zarejestrował się zbyt późno, by być branym pod uwagę w poprzedniej edycji. Inne głosy nie będą podliczane.

6. Progres roku - czyli jest z nami już jakiś czas (nie debiutant), ale wyraźnie podkręcił tempo w ostatnich 12 miesiącach

7. Regres roku - przeciwieństwo powyższego. Było go kiedyś pełno, a w 2013 gdzieś zniknął, lub zwolnił tempo

8. Inicjatywa roku - długofalowa działalność, która nie jest storylinem z Samoa Joe w roli głównej :wink:

9. Diary roku - Patrz - Booking Zone

10. "WTF?!" roku - What the fuck!

11. Avatar roku - Tutaj nie jesteśmy aż nadto restrykcyjni, ale miło będzie, jeśli faktycznie doceniane będą avatary wrzucone w 2013, niżeli te, które wiszą na danym koncie od lat

Głosowanie trwa do 24 grudnia (10dni), po czym nasze małpy podliczą Wasze głosy.

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

5

• -Raven-

2

• TakerFanKrk

2

• Ghostwriter

2

Top użytkownicy w tym temacie

Dobra to ja rozdziewiczę to głosowanie :D

1. Użytkownik roku to oczywiście N!KO ponieważ AM nic nie przebije, a to właśnie ten podcast moim zdaniem najbardziej promuje portal Attitude, tak więc to głównemu prowadzącemu należy się ten tytuł.

2. Sabinq za bardzo dobry debiut na forum i częste newsy, raczej w drugiej połowie roku, ale za to dobre i regularne.

3. Nie potrafię wybrać najlepszego moderatora, więc powiedzmy że mój głos idzie dla Sixa

4. Według mnie tekst roku to felieton Ghosta pt. Narkotykowy rajd Hacksawa i Sheika Nie będę uzasadniał, bo wystarczy przeczytać żeby wiedzieć że to dobry tekst.

5. Judas Nie zauważyłem innych osób tak często udzielaających się na forum i zarejestrowanych w tym roku. A może to dlatego że prowadzę z nim typera go tam dobrze kojarzę? W każdym razie bardzo fajny użytkownik, których oby było jak najwięcej na forum.

6. Może zmarnuję ten głos ale jakby się dało to zagłosowałbym na siebie, bo dopiero w tym roku zacząłem się na serio udzielać na forum. Przez dwa lata napisałem ok. stu postów, a w tym ponad siedemset, więc to się kwalifikuje pod podkręcenia tempa w tym roku... Nie mam pomysłu na kogo mogę oddać głos.

7. hadaszyszek za to że bywał w AM, a teraz go nie ma wogóle na widoku na forum.

8. Choć nie byłem, to inicjatywą roku jest dla mnie wyjazd na HCW, bo to pierwszy zagraniczny zlot Atti.

9. Nie znam się to nie wypowiadam się.

10. Zerwanie współpracy z DDW. Głosuję na to, bo Don myśli że wie wszystko, a tak na prawdę zerwał sojusz z ostatnimi życzliwymi mu ludźmi.

11. Nie wiem od kiedy ma ten avatar, ale glosuję na pablosssssss bo podoba mi się jej buzia :D

Edytowane przez Kowal
https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337620

Ale sobie pograliście z tym fre for all ; >

1. Użytkownik roku: N!KO - Attitude Mówi prowadzone regularnie tydzień w tydzień(!), wywiady, niezliczona ilość postów w przeróżnych działach - od wrestlingu i MMA, po filmy i gry, trzeba być naprawdę wielkim buntownikiem, by nie oddać na niego głosu, nie można także powiedzieć, że forum popadło w marazm, bo o ile mnie pamięć nie myli, w ubiegłym roku triumfowal -Raven- :wink:

2. Redaktor roku: Vercyn - generalnie był to bardzo trudny wybór, by nie ulegać złudnemu wrażeniu, że 2013 rok to tylko ostatnie 30 dni, przejrzałem listę newsów z calego roku, VG pracował przez 2 pierwsze miesiące roku i w okresie od maja do końca wakacji, jego paczki były bogate w informacje i..nie tylko, sporadycznie brał udział w AM, ma także na koncie felietony oraz kilka innych przedsiemwzięć, jak wiadomo tymczasowo zaprzestał działalonści z dużo ważniejszych względów. Warto również wyróżnić i podziękować Hammerowi, ktory godnie zastapił go na stanowisku newsmana oraz Sabinq, który prawdopodobnie za rok nie bedzie miał w tej kategorii równych sobie.

3. Moderator roku: Koper - praca moderatorów zazwyczaj jest niezauważalna, moim subiektywnym zdaniem to wlaśnie Koper wyróżnił się na tle innych "czyścicieli".

4. Tekst roku: NWA: wrestling leśnych dziadków - aby rzetelnie oddać glos, musiałbym ponownie przeczytać wszystkie felietony i wywiady z tego roku, jeśli sobie dobrze przypominam, to właśnie tekst SixKillera poświęcony NWA zainteresował mnie najbardziej, zgrabnie ujęty temat-rzeka, przekazany płynnie i przejrzyście, no i oczywiście element edukacyjny - mało kto ma okazję pamiętać owe czasy.

5. Debiutant roku: Edgar - jeśli chodzi o "rookies", do glowy przychodzą mi nieliczni, a i żaden znacząco się nie wyróżnił. Posty Edgara czyta się z przyjemnością, można stwierdzić, że dysponuje on sporą wiedzą i pomysłowością w swoich przewidywaniach :D

6. Progres roku & 7. Regres roku: - nie będę się wygłupiał i oddawał nieobiektywne głosy, nie mając porównania :)

8. Inicjatywa roku: Wyjazd na galę HCW - pierwszy zagraniczny wyjazd w 100% zainicjowany i zorganizowany przez forumowiczów, przetarł on szlaki dla kolejnych, w miarę możliwości i okazji kolejnych, może jeszcze bardziej egzotycznych podróży, na których postaram się już być osobiście, by ocenić wydarzenie w pełnym zakresie. Wahalem się rownież nad przejściem AM na odcinki cotygodniowe, ale nie była to chyba na tyle spektakularna zmiana, podcast ten w poprzedniej formule również był świetny.

9. Diary roku: - niestety działu Booking nie odwiedziłem chyba ani razu, stąd wstrzymam się od głosu.

10. "WTF?!" roku: zerwanie współpracy z Attitude przez DDW - zdecydowanie największe zaskoczenie in minus tego roku i jedno z nielicznych, po których forumowicze mogli śmiało krzyknąć "co oni odwalają? ;|", strzał w skroń ze strony Do or Die, srogie konsekwencje tej i innych decyzji poznamy pewnie już niedługo ;)

11. Avatar roku: Jack Doomsday - na myśli mam kolorowego Kassiusa Ohno, który widniał na avatarze Jacka jakiś czas temu, mam nadzieję, że mieści się on w standardach tej kategorii, nie wiem czemu, ale strasznie mi się podobał :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337628

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Pozwolę sobie na zagłosowanie, lecz nie będę rozpsiywał się jak uczynili to poprzednicy...

A więc:

1. Użytkownik roku- N!KO i Schoop. Ciężko byłoby mi wybierać pomiędzy gospodarzami attiitude mówi. N!KO dwoi się i troi, by użytkownikom było jak najlepiej. Dodatkowo jego posty czyta się z ogromną przyjemnosćią(w każdym z nich jest coś zupełnie innego, świeżego) ,, Czy jest taki temat , gdzie N!KO nic nie napisał? Chyba wie tyllko on''

Atti bez Schoopa to jak drużyna bez maskotki-co za tym idzie, traci dużo na wartości. Choć mało się udziela ,,pisemnie'' to ilość poswięconego czasu min: w Schoop Mówi, jest dla mnie godna podziwu. :D

2. Redaktor roku-Sabinq Niezliczona ilość paczek z newsami, wykonywana starannie i ciekawie-czego chcieć wiecej?

3. Ciężko mi stwierdzić , kto tak naprawdę zasłużył na to wyróżnienie-oddam głos na xero

4. Tekst roku- szczerze przeczytałem tylko jeden tekst, wytwór Sixkiller

5. Debiutan roku- zdecydowanie Edgar-jest po prostu wszędzie. Widać , iż posty nie są pisane od tak, a każdy znich wyaraża madrą , zrozumiałą i adekwatną na dany temat opinię. Bardzo pomocny użytkownik, z ogromną wiedzą o scenie niezależnej. Dla mnie jeden z głónych kandydató do użytkownika roku w 2014. :roll:

6. Postęp roku-Wachałem się czy zagłosować na niego w 2 kategorii, ale doszedłem do wniosku, iż obu paów mogę wyróżnić. Hammer- na niego leci mój głos- świetny newsman, który jeśli się nie mylę w tamtym roku był debiutantem roku.

7.Regres- mały619- jako gość w ubiegłym roku widziałem jaki kawał dobrej roboty ,,odwala''. Teraz jest go trochę mniej...a szkoda.

8. Inicjatywa roku-krótko i na temat- wyjazd na Węgry

9.Diary roku-hmm , na początku przygody na atti, toszkę czasu tam spedziłem. Najlepiej wspominam federacje xYoohas

10"WTF?!- sporo tego było... :) .Po dłuższym zastanowieniu, udzielam głos Turkom i Dropsom Niech cieszą się, iż w końcu zostali dostrzeżeni...

11. Avatar roku-Vaclav Właśnie z taką personą kojarzy mi się ten osobnik.

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337641

• Reputacja:   1

Użytkownik Roku – Wiele osób może się ubiegać o miano użytkownika roku 2013 na Attitude. Niko, Raven, aRo, SixKiller, Ghostwriter czy Blaze. Jednak nie oszukujmy się, zwycięzcą według mnie powinien zostać Niko. Być może chodzi o Attitude Mówi, wiadomo że bycie częścią najlepszego podcastu o wrestlingu w Polsce (nie wiem czy są jeszcze jakieś inne). Jednak Niko udziela się praktycznie wszędzie, komentuje gale, ocenia filmy, praktycznie jest on wszędzie na tym forum. Nie mówię oczywiście że inni się nie udzielają, broń Boże. No jednak to chyba ciężko porównywać, być może właśnie chodzi o AM, jednak dla mnie to właśnie Niko musi tutaj wygrać.

Redaktor Roku – Według mnie redaktorem roku powinien zostać Hammer, osoba która pisała w tym samym czasie co Vercyn i wcale nie pisała mniej od VG. Oczywiście był też Sabinq, był Niko czy Schoop, jednak Hammer to mój kandydat. Wiadomo że większość zagłosuje na Sabinq bo najlepiej pamięta się ostatnie miesiące a nie to co było pół roku temu, więc ja głosuję właśnie na Hammera.

Moderator Roku – Tutaj wygrać powinien Vercyn, patrzę tylko na dział „ostrzeżenia” bo my nie widzimy zbytnio tego co robią moderatorzy. Więc patrząc na ostrzeżenia to widzę głównie tam działalność Vercyna. Wiadomo że mogłem też dać takie Kopera, Streeta czy Przemka. Jednak Vercyn według mnie powinien tutaj wygrać i dlatego na niego głosuję.

Tekst Roku – Zwycięzca według mnie jest dosyć niespodziewany Zmarnowany Charakter – napisany przez AX Świetny artykuł, autor opisał tam doskonale jak zmarnować postać. Wiadomo że liczyć się mogły też takie artykuły jak felieton Vercyna o TNA czy Ghosta o NWA. Ja wolę jednak ten i dlatego głosuję właśnie na niego.

Debiutant Roku – Skoro możemy głosować też na osoby które zarejestrowały się w końcówce ubiegłego roku to ja głosuję na Morisona. Około pięciuset postów w rok to nie jest byle co, wiem że wiele osób pisało o wiele więcej postów ale jak na debiutanta właśnie według mnie powinien wygrać właśnie ten debiutant.

Progres Roku – W tej kategorii nie miałem zbyt wielu kandydatów, jednak według mnie zwycięzcom powinien zostać Pavlos, chłopa angażuje się w wielu tematach. Częste posty, udział w dyskusjach i wiele innych rzeczy. Ktoś powie że wiele osób tak robi jednak dla mnie ten użytkownik był jednym z aktywniejszych w tym roku, choć ktoś może twierdzić zupełnie inaczej.

Regres Roku – Chodzi mi tutaj o osobę która od dawna wcale się nie angażuje, ostatni raz na forum weszła w listopadzie. Wygrywa tutaj według mnie TakerFanKRK. Nie wiem czemu ten roku był taki słaby w jego wykonaniu, może znudził mu się wrestling albo coś innego jest powodem. Jednak dla mnie to właśnie jest regres roku na Attitude.PL.

Inicjatywa Roku – Chyba był to właśnie wyjazd na Węgry. Wiadomo że wyjazd w celu wrestlingowym do innego kraju i to sporą grupą jest czymś sporym. Były oczywiście inne zloty, przejście Attitude Mówi z mówionego felietonu na normalny podcast. Jednak wyjazd do HCW to według mnie jest właśnie wydarzenie roku.

Booking Zone – Głos leci dla Szpica i jego NXT Wrestling Federation, świetna sprawa. Każdy user mógł sobie wymyślić postać i się zgłosić, więc brawa tutaj dla Szpica za tak świetną inicjatywę. Oczywiście liczyć się mógł jeszcze liczyć np. Blaze, xYoohas czy Kari i jego TNA. Dla mnie jednak właśnie Szpicu miał najlepsze diary roku.

WTF Roku – Tutaj nie będę pisał o żadnych Turkach i Dropsach, DDW tylko o pewnym użytkowniku roku. Potrafił on rozbawić, większość osób na forum denerwował, jednak ja głosuję na posty Kornika. Genialne, Troll czyste postaci. Wiele osób próbowało i próbuje go naśladować jednak im się to nie udaje, dlatego brawa dla Kornika. Bo pisał on to tak doskonale że nie było wiadomo czy on chce zaistnieć czy naprawdę tak myśli ?

Avatar Roku – Zdecydowanie Avatar Badu, tego nie można opisać. Jego Avatar trzeba zobaczyć, świetna mina Jericho pod WWF oddaje wszystko :)

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337642

1. Użytkownik roku: Raven. Najmocniejszy powód, dla którego warto wchodzić na Attitude. W tym roku Kruk musiał ograniczyć swoją aktywność, ale nie zmienia to faktu, że i tak pisał najlepsze posty spośród wszystkich; ciekawe, nie opierające się na opinii innych, często zabawne. Trudno jest tak naprawdę napisać post na temat ppv, czy tygodniówki, który nie popadałby w sztampę. Ravenowi udaje się to od lat. I generalnie to sam nie wiem jak to robi. Zazdroszczę mu w każdym razie - przynajmniej w tej kwestii - pióra. Nie można też zapomnieć o ciekawych recenzjach filmów, opiniach o galach MMA i wpisach w temacie o ćwiczeniach na siłowni (a propos - zabrakło tej kategorii w AUA, ale to obok Byłatude, temat roku).

2. Redaktor roku: N!KO. Generalnie człowiek-orkiestra, bez którego trudno wyobrazić sobie Attitude. Podcasty można lubić lub nie, ale fakt pozostaje faktem: ludzie to chłoną, a oglądalność i liczba komentarzy na You Tube robi wrażenie. Poza tym ciekawe inicjatywy: wywiady z Renegatem, mistrzem HCW, Mattem Wichlinskim, trenerem WWE Performance Center (krytyka wywiadu, że gość tylko wychwalał federację, dla której pracuje była typowo z dupy - niektórym ludziom wydaje się, że jedyny dobry wywiad to taki, w którym gość nasra na WWE), czy Polish Giantem.

3. Moderator roku: SixKiller. Admiralicja to powinna raczej na dywanik poprosić co niektórych moderatorów, żeby ogarnęli się w sprawie rozdawnictwa bezsensownych warnów (przykład TakerFanaKrk, gdzie sprawę można było rozwiązać w zdecydowanie spokojniejszy sposób), pisania pierdół i przede wszystkim w sprawie ortografii (Street!), bo dają zły przykład. Głos idzie na Sixa, który nie napina się w powodu kolorku i jest dobrych duchem forumowego backsteagu. Odpowiada za inicjatywy, których na co dzień nie widzimy.

4. Tekst roku: Wywiad z Mistrzem HCW Renegade'm autorstwa N!KO. Z trzech przytoczonych przeze mnie wcześniej wywiadów ten był najciekawszy i co najważniejsze - pisany. Plus za pomysł i duży plus za realizację, zwłaszcza za nawiązania do Polskiej Sceny Wrestlingowej i sytuacji pomiędzy DDW, a publicznością. Najpoważniejszym konkurentem dla N!KO był tekst SixKillera o Brocku Lesnarze, ale nawet jeżeli ten lepiej mi się czytało, to nie mogę nie docenić udanej próby przeprowadzenia wywiadu specjalnie dla Atti.

5. Debiutant roku: Edgar. Powiem szczerze, że miałem ochotę zagłosować na Sabinq, który przy braku jakichś mocnych wejść w tym roku, przynajmniej ruszył newsy. Ale wobec ram wyznaczonych przez twórcę AUA byłby to głos stracony i dlatego pozostają właściwie Morison i Edgar (a przynajmniej z rookiech ci rzucili mi się w oczy). Postawię na Edgara, którego posty dobrze się czyta. Morison też dobrze rokuje na przyszłość, ale mogę postawić tylko na jednego usera.

6. Progres roku: Jack Doomsday. Pod względem jakości wpisów zdecydowanie wyróżnia się Doomsday. Posty zgrabnie pisane, raczej bezbłędne, a do tego Jack to materiał na dobrego dyskutanta. A takich na forum w ostatnim czasie jakby mniej. A propos - szkoda, że PH i Negatyvny nie piszą więcej. Śledząc wpisy tego drugiego czasami dochodziłem do wniosku, że w kwestii wrestlingu jestem jeszcze kompletnie zielony. Najpoważniejszym konkurentem w tej kategorii dla Jacka Doomsdaya był dla mnie aRo, który dla odmiany nie tylko w miarę ciekawie pisał, ale i dużo, i na wiele tematów. Ale posty Jacka - chociaż rzadsze - po prostu bardziej przypadły mi do gustu. Mam nadzieję, że aRo i Doomsday nie przepadną w tym głosowaniu.

7. Regres roku: Streetovs. Podobno to pozytywna kategoria, w której powinno nominować się tych, którzy odpuścili forum, a których brakuje nam w jakiś sposób. Nie ma wątpliwości, że z pola widzenia zniknęli nieco Vercyn, a maly619 też coś przycichł i udziela się głównie w piłce nożnej. Prawda jednak jest taka, że ja za nimi nie tęsknię. Poza tym traktuję tę kategorię w inny sposób, jako coś zdecydowanie negatywnego. Streeta było w tym roku "widać", ale tylko w przegiętych akcjach typu bezsensowne kasowanie wpisów przy jednoczesnych, naciąganych próbach pozowania na żartownisia. Poza tym jakieś odlotowe tezy (Luger zbanowany na WM X za użycie niedozwolonego ciosu) i kompletna załamka jeżeli chodzi o ortografię. Na forum piszemy posty, a nie sms-y. Jak dla mnie nie tylko regres roku, ale i kompletna pomyłka jeżeli chodzi o moderowanie.

8. Inicjatywa roku: Sprowadzenie Sabinq na forum (tak to sobie pozwolę nazwać) to zdecydowanie inicjatywa roku, bo gość ruszył kulejące newsy. Myślałem jeszcze nad "Złotoustymi" PH93, ale co innego luzackie typowanie hitów/shitów, a co innego praca na rzecz forum. Natomiast jeżeli chodzi o AM, to podcast jest niezwykle ważny dla Atti; chwała N!KO, że to ciągnie, ale w tym roku mogłoby wygrać coś innego. Zwłaszcza, że cotygodniowe polemiki N!KO z Kurczakiem (chociaż trudno to nazwać polemiką właściwie - N!KO gada, Kurczak potakuje albo Kurczak gada, N!KO miesza go z błotem) mogą się przejeść i osobiście tęsknię za formułą: N!KO zaprasza usera. Za zbrodnię uważam fakt, że nie wypaliło AM z udziałem Sixa na temat historii SummerSlam.

9. Diary roku - Zajrzałem tam, żeby - wzorem wcześniejszych głosowań - komuś dać punkt na podstawie pobieżnego przeglądu, ale to chyba nie ma sensu. Tutaj powinni głosować ludzie śledzący diary, a nie zlewający tę działkę forum.

10. "WTF?!" roku: Banowanie tematu o Byłej Czaqa. Pierdoła, która wzbudziła autentyczne zdenerwowanie niektórych forumowiczów z Kolorowymi na czele. O ile jednak mogę jeszcze zrozumieć, że temat wzbudzał irytację i mogę zrozumieć taką, a nie inną decyzję (nie pierwsza, która mi się nie podobała, a którą należy przyjąć na klatę, "bo to nie moje forum"), to już realizację ustaleń, zapadłych w zaciszu adminki, w wykonaniu Streeta określiłbym jako totalną pomyłkę (wybiórcze kasowanie wpisów i to jeszcze tych sprzed oficjalnego wprowadzenia zakazu), a dziwne zachowanie niektórych kolesi, z którymi - jak sądziłem - dobrze się rozumiem (pozwolę sobie nie przytaczać nicków kolegów, którzy poszerzyli grono osób, które mogą mnie pocałować w tyłek) sprawiło, że mogłem to skomentować tylko w jeden sposób: What the fuck?

Co do zerwania współpracy przez DDW, to jest to zapewne faworyt głosowania, ale jak dla mnie ta współpraca padła tak naprawdę dawno temu. Wtedy gdy fedka Dona po raz pierwszy pokazała środkowy palec Attitude, związała się z konkurencją, a później forum znowu zaproponowało współpracę. Ktoś słusznie porównał to do kochanki, która dała dupy innemu, a porzucony chłoptaś i tak ją przygarnął, gdy lafiryndzie z gachem zaczęło się psuć. Generalnie DDW słabo postępowało i kij im w oko. Atti jako tako obroniło honor sprawnym oświadczeniem przygotowanym przez SixKillera.

11. Avatar roku: Tramwaj Negatyvnego rządzi! Wbrew nickowi awek pozytywny. Zajebiście podoba mi się też sygna Negatyvnego - tym razem adekwatna do ksywki. ;) Miejsce drugie ma awek Ravena - połączenie nieśmiertelnego Bundy'ego z Hoganem.

Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337643

• Reputacja:   1

1. Użytkownik roku: N!KO

Wciąż czynny i mocno aktywny użytkownik. Facet jest wszędzie, każdy dział o wrestlingu, czy to WWE czy TNA, czy coś niższego jak RoH, MMA, rożne inne tematy (filmy, gry). Nie widziałem jego posta chyba tylko w temacie piłki nożnej. "Attitude mówi" i czasem jakiś news. Jest wielu innych, którzy również mają tysiaki postów i wciąż są w czołówce, ale głosuje na N!KO.

2. Redaktor roku: ...

Było trochę trudno wybrać. Obecnie Sabinq dwoi się i dostarcza nam masę informacji ze świata wrestlingu. Wcześniej, jednak Hammer zasypywał nas news'ami. Oboje dobrze piszą i miałem dylemat. Ostatecznie Sabinq, ale nie zapomniałem o Hamer'ze, który przystopował i nie jest już aktywny. Szkoda.

3. Moderator roku: Vercyn

Wydaję mi się najbardziej solidnym modem. Może i niektóre warny troszkę przesadzone to zagłosuję na niego. Stara się pilnować porządku, był okres gdzie dodawał dużo wiadomości.

4. Tekst roku: "Narkotykowy rajd Hacksawa i Sheika"

Ostatni dobry tekst, który czytałem niedawno.

5. Debiutant roku: Edgar

Bardzo fajne posty. Wiedza, poprawna polszczyzna i ortografia. Mądrze budowane zdania. Głos na niego.

6. Progress roku: Kowal90

Można dać sporo osób. Bastian, który zaczął się udzielać. Gość jest a forum dłużej ode mnie, ale dopiero w tym roku go zauważyłem. Bardzo aktywny w temacie o football'u. Współpraca z NalepRKO przy tworzeniu typer'ów. Sabinq kolejnym kandydatem. Jak już wspominałem w drugiej nominacji masa news'ów. Kowal zaliczył chyba największy, bo niedawno miał 100, a teraz ponad 800.

7. Regress roku: TakerFanKrk

Pierwszym, o którym pomyślałem. Nie dziwię mu się, bo ta uwaga za 2 pkt. to troszkę przesadzona, chociaż sam nie powinien też wylewać tak żali. Szkoda, bo gość uparty w swoich poglądach. Materiał na długą dyskusję. Ostatnio również mało coś... Małego619. W zeszłym roku udzielał się sporo, a teraz trochę go mniej. Podobnie jak Blaze9.

8. Inicjatywa roku: HCW

Wyjazd na Węgry na pewno był dobrym pomysłem. Wyprawa za granicę na zlot forum to duża rzecz. Wystarczająco duża na tą nominację.

9. Diary roku: -

Nie czytam dlatego nie głosuję.

10. "WTF?" roku: DDW

Myślałem, że Attitiude ma dobre stosunki z tą fedką. Nie zdziwię się jak odczują niedługo brak wsparcia.

11. Avatar roku: Morison

Bryan FTW. :grin: Po za tym to zagłosowałbym na Badu. Wyraz twarzy Jericho dosadnie odzwierciedla całą sytuacją.

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337666

1. Użytkownik roku - -Raven-, który będzie musiał przecierpieć fakt, że za każdym razem tłumaczenie wyboru kończy się bardzo podobnie. Znów trzeba wspomnieć o wartości postów, które często trafiają w sedno, jednocześnie bawiąc. Nie wiem, czy istnieje lepsza kombinacja. Plus fakt, że w większości mamy te same zainteresowania, więc na swoje wypociny jesteśmy skazani, omijając te same działy.

2. Redaktor roku - Choć doceniam Sabinqu, którego sprowadzenie było strzałem w "10", tak osobiście uważam, że do "rasy" Getorixów mu daleko. Vercyn był robotem, a jego brak jest odczuwalny. Przez większość czasu, to była jego fucha, gdzie w pojedynke potrafił iść łeb w łeb z innymi portalami - polskimi czy zagranicznymi. On wręcz spamował na portalu!

3. Moderator roku - O ile doceniam bezkompromisowość, jeśli chodzi o moderowanie, tak wiem, ile SixKiller włożył pracy od wewnątrz, co ciężko pominąć. Może nie rozdaje warnów na prawo i lewo, ale czy to źle? Nie wiem, czy "Moderator roku" to ten, który wywalił najwięcej userów, choć to na pewno podejście wielu.

4. Tekst roku - Dla mnie najtrudniejsza kategoria. Jedyna, w której jestem tak rozdarty. Podzieliłbym swój głos na trzy - dał Ghostowi za Lexa, Sixowi za NWA i AXowi za Doinka. Z racji, że to niewykonalne... idę za przedziałem czasowym jaki obejmował tekst, a co za tym idzie, ilością niezbędnych materiałów - Wrestling leśnych dziadków

5. Debiutant roku - Morison za sporą dawkę pozytywnego humoru przemycaną w swoich postach. Jeden z gości, który bardzo szybko stał się przeze mnie "rozpoznawalny" - o ile można o czymś takim mówić w kontekście forum. Oby po każdym House Show WWE, trafiał do nas taki user (głośny/zdzierający gardło)

6. Progres roku - Był nominowany rok temu do "progresu", ale teraz to zdominował tak bardzo, że gdybyśmy nominowali do usera roku, to miałby mój głos - aRo. Jeden z aktywniejszych w 2013.

7. Regres roku - Regres jest przeze mnie odbierany bardzo pozytywnie. To nie znaczy, że ktoś coś zrobił źle, a po prostu go w jakimś stopniu brakuje. I o ile spory czas pisał newsy, tak po rozstaniu się z tą funkcją straty były dramatyczne. Pisałem to już w kontekście redaktora, co tym bardziej może dziwić, że trafi i tutaj - Vercyn - Postów już nie ma, tłumaczenia też zniknęły, ale newsów szkoda najbardziej.

8. Inicjatywa roku - Nigdy więcej nie jedziemy za granicę! Wiele wskazuje na to, że wieloletnia dominacja AM zostanie przerwana. O ile nie wypada mi głosować na siebie, tak już na swoje dziecko zwyczajnie muszę :wink: Attitude Mówi. Wciaż to cholerstwo generuje u mnie jakieś emocje. Wciąż potrafie się uśmiechnąć po dobrym wyniku oglądalności, czy pozytywnym odbiorze, tak jak potrafie się zirytować słabszymi "ratingami" (...opinią już trochę mniej).

10. "WTF?!" roku - Była CzaQa i wszystko, co z nią związane. Szturmem przedarła się na nasze forum, i z jeszcze większym hukiem z niego wyleciała. Strasznie jestem rozdarty, bo rozumiem obie strony "konfliktu", i najchętniej ustawiłbym się po środku. Tak - była irytująca na dłuższą metę, szczególnie, że nie było umiaru, a podczepiania była wszędzie. Tak - bez niej jakoś pusto w SB (a raczej bez topowych dwóch zwolenników :wink: ). Złotego środka nie udało się znaleźć, ale ważna część 2013 - Tak Don, ważniejsza od Was :wink:

11. Avatar roku - Jack Doomsday, bo... pierwszy przyszedł do głowy, a to o czymś świadczyć musi.

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337693

1. Użytkownik roku - -Raven- czy N!KO, N!KO czy -Raven- oto jest pytanie. Obydwaj piszą świetne posty nie tylko w temacie wrestlingu, także w MMA, filmów czy choćby siłowni. Trudny wybór ... głos na N!KO, mimo iż zwykle lepiej czyta mi się posty -Ravena- . N!KO jest po prostu wszędzie, a posty to tylko mały procent tego co ten facet wyczynia na forum jak i na całym PSW

2. Redaktor roku - Sabinq czy Hammer? Hammer. Ostatnio nie pisze newsów, jednak większą część roku to on przejął schedę po Vercynie, wypuścił dużą liczbę newsów, mam nadzieje że mój głos na niego, przebudzi go troche z letargu i wróci do pisania newsów.

3. Moderator roku - na fourm przebywam często, jednak rzadko zalogowany więc koniec kónców nie widziałem całej pracy jaką nasi moderatorzy włożyli w tym roku. Oddam głos na SixKillera, raczej zachowawczo, myślę że ten głos nie zginie.

4. Tekst roku - Narkotykowy rajd Hacksawa i Iron Sheika autorstwa Ghostwritera. Bardzo dobry tekst, który zrewidował mój pogląd na Jim Duggana.

5. Debiutant roku - szczerze, to nie wiedziałem że Edgar jest debiutantem. Myślałem że tak dobrze piszący user musiał być na forum już jakiś czas (dłuższy niż rok). Skoro jednak jest debiutantem mój głos ma w 100%

6. Progres roku - aRo - ciekawi mnie ile czasu ze swojego życia ten facet spędza na forum, jak i w ogóle w wrestlingu. Po tylu postach ile on sypnął stwierdzić że aRo oddycha Attitude i Wrestlingiem. Na pewno na wyróżnienie zasługują Morison (choć można go też przydzielić do kategorii Debiutant), Pavlos, i ratujący nasz temat o Total Divas, Kowal90

7. Regres roku - Jest kilku userów których posty gdzieś zniknęły - Vercyn już odpuscił, TakerFanKrk gdzieś zaginął (nie znam szczegółów), maly619 pisze tylko kiedy Bundesliga rozgrywa swoje kolejki ... mój głos na Vercyna, brakuje takich userów na forum.

8. Inicjatywa roku - HCW. Nie byłem na Węgrzech, natomiast kusi mnie kolejna ekspansja na europejski wrestling. To jest inicjatywa której częścią warto być.

9. Diary roku - Patrz - Booking Zone - Szpicu i jego NXT Wrestling Federation. Czy ja się na tym znam? Nie. Ale zagłosować, zagłosuje ;)

10. "WTF?!" roku - What the fuck! Pomyślałem sobie pisząc posta (jakoś w sierpniu) w temacie NXT, kiedy napisałem słowo "była" a wyskoczyły mi słowa "Ciocia Ravena". Nie znam wszystkich szczegółów tej sytuacji, ale do był prawdziwy WTF. Głos na byłą Czaqa

11. Avatar roku - Negatyvny i jego tramwaj. Pocieszna sprawa, choć z sentymentu do Króla Lwa wahałem się też nad Skazą Blaze'a.

Edytowane przez Jack Doomsday
https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337758

• Reputacja:   228

1. Użytkownik roku - N!KO

Jedyny możliwy wybór w tym roku, który w tej odsłonie squashuje z biegu konkurencję. Prawdziwy człowiek-orkiestra, który wpisuje się chyba niemal w każdym interesującym mnie temacie, ma czas na śledzenie (i opisywanie) mainstreamu, Indys, MMA, oglądanie filmów itp., co musi robić wrażenie. Poza tym - duży plus za to, że nadal ma czas i chęć na robienie AM, którego - pomimo, że nadal nie oglądam - to doceniam nakład pracy i czas poświęcony inicjatywie. W prawdzie można mu zarzucić przerośnięte ego, masochizm filmowy, to że nie pija alkoholu (a jak wiadomo od dawna - kto nie pije, ten donosi! :D ) i kiepskie trzymanie ramy podczas tanga w tramwaju :D , ale nie zmienia to faktu, że Nikodem to obecnie bez dwóch zdań "twarz Attitude".

2. Redaktor roku - Sabinq

Prawdziwy jednoosobowy oddział newsowy, który sam, na swoich barach byłby w stanie (i przez jakiś czas tak było) pociągnąć tą działkę na Forum. Jeden z najlepszych "transferów" w historii Attitude, bo chłopak robił zajebistą robotę na WrestleFans i wiedziałem, że u nas da radę robić to samo.

Szkoda, że pod koniec roku Hammer zbastował, bo za całokształt tego roku, należała mu się ta nominacja i gdyby dociągnął do teraz, bez namysłu dostałby mój głos (bardzo lubiłem newspack'i w jego wykonaniu).

3. Moderator roku - SixKiller

Za to, że nadal ma sporo rozsądku w kwestiach moderatorskich i "magia kolorku" nie popiedoliła mu głowie jak co niektórym (a tego w tym roku było sporo, vide: sprawa z użytkownikiem TakerFanKRK który nie bez przyczyny przestał się udzielać na Forum, cenzura w SB, rozdmuchanie do rangi narodowego problemu czegoś tak trywialnego jak temat Byłej CzaQ'a, czy dojebanie warna Userowi z tak wyrobioną marką jak Ganzes, tylko za to, że słownie podziękował w dziale z laskami :roll: )

4. Tekst roku - Ghostwriter: "Wywiad z Danielem Bryanem dla Kuriera Szczecińskiego".

Świetna robota, Ghost. Wg mnie to najlepszy (najciekawszy) Twój wywiad, z tych które miałeś okazje przeprowadzać z zawodnikami WWE. Nie wiem, czy powodem jest to, że Daniel Bryan jest bardzo interesującą (a przynajmniej dla mnie) postacią i wdzięcznym rozmówcą, czy może jednak tak sprytnie poprowadziłeś go w tym „lingwistycznym starciu” :D , że facet zdrowo wyluzował i nie spinał dupy jak większość gwiazd WWE, które wolałyby umrzeć niż wychylić twarz spoza gimmicku. Faktem jest jednak to, że Dragon udzielił bardzo dużo ciekawych odpowiedzi i nie starał się na siłę być politycznie poprawny. Samo to, że jasno określił, że za ludźmi o niewielkich gabarytach stoją w McMahonlandii tylko fani, a za koksami – zaplecze i oficjele, mogłoby się bardzo nie spodobać Tryplakowi i Spółce :D Baaardzo podobała mi się ta otwartość Bryana, bo widać było, że mówi to co myśli, a nie zasuwa nam ściemy, by wylizać dupę McMahonowi.

Ponadto, bardzo mi się podobało, że zadałeś wiele z pytań, z tych które forumowicze zamieszczali w odpowiednim topicu (a nie: „wy sobie tu wypisujcie, a ja i tak popytam po swojemu”). Przez to sporo ludzi może mieć satysfakcję, że miało swój mały wkład w wywiad z zawodnikiem, który cieszy się ogromną estymą u niemal wszystkich smartów :wink:

5. Debiutant roku - Judas

Z debiutantami jest tak, że jeżeli któregoś posty się pamięta (w pozytywnym aspekcie) - to znaczy że już jest bardzo dobrze :wink: Mi najbardziej w pamięć zapadły teksty Judasa, z którym może i nie zawsze bym się zgodził w swoich opiniach, ale zawsze pisze ciekawie, treściwie i potrafi uargumentować swoje stanowisko. Poza tym ma dobry styl pisania i często wpisuje się w najbardziej interesujących mnie tematach. Zaraz za nim byłby pewnie Edgar, ale czytając posty, już kilka miechów temu stwierdziłem, że jeżeli ktoś czymś (co mnie ujmie) nagle nie zabłyśnie, to Judas będzie tą osobą, na którą oddam głos w tej kategorii.

6. Progres roku - aRo

Korciło mnie by oddać tu głos na Ghostwritera, ale nie byłbym sprawiedliwy, bo chociaż Ghost robił w 2013r świetną robotę, to robił to standardowo zajebiście, jak co roku (bardziej nadając się do nominacji "Usera Roku"), pisząc bardzo ciekawe posty, ostro dyskutując (lubię userów, którzy potrafią bronić swojego zdania i nie odpuszczają po jednym post'cie, kiedy ktoś napisze: "pierdolisz bzdury") i przeprowadzając ekstra wywiady oraz płodząc tłumaczenia.

Głos jednak idzie na aRo, który mocno uaktywnił się w porównaniu z zeszłym rokiem, pisał sporo i bardzo ciekawie, stając się jednym z najbardziej widocznych i interesujących Userów.

Odnośnie tej kategorii, to jednak przestrzegam przed głosowaniem typowo arytmetycznym (na zasadzie: "napisał najwięcej postów - ma więc największy progres"), bo są u nas Userzy, którzy napierdalają posty niczym z karabinu, ale ich zawartość merytoryczna jest taka, że momentami idzie się za głowę złapać, podobnie jak z walorami dyskutanckimi. Promujmy jednak "jakość", a nie typową "ilość".

7. Regres roku - Bonkol

W tej kategorii nie miałem ani cienia wątpliwości... Gdzie jest ku*wa, Bonkol? Nasz forumowy człowiek-orkiestra, omnibus, niezrównany kompan pijackich maratonów na Zlotach, człowiek ze świetnym gustem filmowym i wieloletni posiadacz winning streaku w kategorii "wrestlingowego eksperta roku"???

Bonkol ostatnio całkowicie zniknął z Forum, nie dzwoni, nie pisze i chyba też już nie kocha :D Przyznam szczerze, że jest to ten User ze starej gwardii, którego nieobecność jest dla mnie mocno odczuwalna na Forum, stąd też mój głos na niego w tej kategorii.

8. Inicjatywa roku - zagraniczny Zlot i wypad na galę

Niestety nie mogłem w tym uczestniczyć z przyczyn osobistych, ale sam pomysł był świetny i fajnie, że ekspansja Attitude przekracza granice kraju. Ogólnie warto w tym roku docenić "zlotowość" Attitude, bo udało się kilkakrotnie zebrać ekipę i spotkać poza Internetem, co dla mnie zawsze jest inicjatywą #1.

9. Diary roku - Patrz - Booking Zone - Szpicu i jego NXT Wrestling Federation

Przyznam się bez bicia, że nie mam czasu na śledzenie Booking Zone, ale kiedyś Szpicu odezwał się do mnie na PW, opisał jaki ma projekt i poprosił mnie żebym przygotował swoją postać (a on już ją będzie tam bookował po swojemu), tak co by jeszcze lepiej rozkręcić zabawę. Jako, że zawsze staram się pomagać, jeśli tylko mogę - jego prośbę spełniłem i choć nie wiem (bo nie śledzę), czy nie zajobował tam na śmierć mojego K.O.'s Machine, to nie wypada mi nie oddać głosu na wirtualną fedkę, w której jestem przecież "zakontraktowany" :wink:

10. "WTF?!" roku - What the fuck! - Usuwanie postów w Rozmowach Na Luzie

WTF roku to dla mnie zdecydowanie fakt wykastrowania SB z tego, co było istotą jego powstania - czyli możliwości rozmawiania o WSZYSTKIM i brechtania się ze WSZYSTKIEGO (o ile nie obraża innych userów i nie jest sprzeczne z regulaminem). Kilku "kolorowym" znudził się temat "Byłej CzaQ'a", poczuli "moc koloru" i postanowili sobie pousuwać posty jej dotyczące w SB. Wziąłbym to na klatę w każdym innym dziale (ale i tak nie byłoby co brać, bo w innych Działach jej temat był poruszany baaardzo rzadko), ale nie w Rozmowach Na Luzie, gdzie temat Byłej nikogo nie obrażał i nie był sprzeczny z regulaminem. A że niektórych irytował, nudził, czy drażnił? - Mam to w dupie. Mnie też drażni temat o piłce nożnej, który jest tam permanentnie wałkowany, ale nie śmiałbym nawet pierdnąć w tej kwestii, bo SB to miejsce na dyskusje o czym tylko się chce. Usuwając posty w SB, "kolorowi" wyszli na bandę hipokrytów, bo zrobili dokładnie to, co od dawna zarzucali Boryss'owi - a mianowicie cenzurowanie i sranie na regulamin, na zasadzie "to nie Twoje Forum, a więc dostosuj się, albo wypierdalaj". Ja więc z SB "wypierdalam", bo bez sensu jest dla mnie wpisywać się w miejscu będącym niejako wyznacznikiem "wolności słowa", która to wolność jest ograniczona przez "widzimisię" kogoś, kto dostał "kolorek" i usiłuje grać "Strażnika Teksasu".

I nie, N!KO, tak jak pisałem Ci na PW - nie ma żadnego konfliktu (choć niesmak pozostał). Po prostu, tak jak bez sensu byłoby iść do burdelu gdzie mogą mnie wykopać za to, że będę chciał sobie pobzykać, tak bez sensu jest dla mnie wpisywanie się w SB, gdzie "wolność słowa" to tylko fikcja - a więc nie mam zamiaru tego robić i tyle.

Można tu było oczywiście też wskazać DDW, ale dla mnie "współpraca" z Roidem od samego początku była formą pasożytnictwa (dostawał darmową reklamę, a faktycznie na Atti mial wyjebane po całości, sądząc że wystarczy nam sama świadomość wspierania jego Wielkiego Projektu) i jej zakończenie to dla mnie nie "WTF", ale "Finally!".

11. Avatar roku - Badu

Zabawny i pomysłowy fotomontaż, który potrafi rozbawić, a to akurat jest dla mnie podstawowy wyznacznik "fajnego avka".

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337772

1. Użytkownik roku

Raven- wciąż jego posty czytam z przyjemnością. Wciąż jest aktywny, choć jak sam twierdzi ma mniej czasu. Do tego sporo fajnych przemyśleń na luzie i w wielu kwestiach podobny gust.

2. Redaktor roku

NIKO[b/] świetne prowadzenie AM i jechanie inteligentne po wiadomych personach. Do tego wywiady, aktywnośc zlotowa i ciekawe posty.

3. Moderator roku

SixKiller w dziale adminki udzielajacy się w każdym temacie. Często fajne pomysly, które niestety nie zawsze przechodzą.

4. Tekst roku - ciekawostki z lat 90-tych Ghostwritera, ogólnie, bo każdy tekst mnie ciekawil i był dobrze napisany. Też dlatego wybieram akurat ten tekst, ze wzgledu na duży sentyment do tamtych lat, takie przypomnienie jest dla mnie przypomnieniem fajnego czasu w WWF.

5. Debiutant roku -

Edgar za wszechstroność. Wpisuje się tez w tematach puro. Do tego fajne posty.

6. Progress roku:

Kowal90 strasznie aktywny sie zrobił, wpisując się w każdym temacie.

7. Regres roku -

Bonkol zapadł się pod ziemie. Brakuje mi jego postów i tego avatara. Szczególnie wypowiedzi na tematy puro.

8. Inicjatywa roku - HCW w końcu zlot na zagraniczną gale. Oby na tym sie nie skończyło. W przyszłośći można jeszcze zaliczyć ze 2fedki z czołówki europejskiej, do tego to świetny pretekst do pozwiedzania miast ( choć osobiscie wole nature, lasy, góry)

9. Diary roku - Patrz - Booking Zone nie bywam, więc pusty głos.

10. "WTF?!" roku - Była CzaQa juz lepiej niech to wygra, niz DDW, ktore same w sobie jest WTF?

Lubie Ravena i Ghosta ( choć dla Ghosta, dołączyłem do kolejnej szminki na jego dupie, no trudno), w realu fajni goście i o żadnym konflikcie, przynajmniej z mojej strony nie ma mowy, ale wezwany do tablicy, wyjaśnie troche tą sprawe.

"Pierdoła, która wzbudziła autentyczne zdenerwowanie niektórych forumowiczów" no ta pierdoła, jak widać najbardziej wkurzyła Ciebie Ghost, że wylewasz tutaj żale jak jakas płaczka, pare miesięcy po sprawie.

W woli wyjaśnienia, moge pisać za siebie nie za innych (np; to nie ja wymyśliłem akcje "róbmy coś z tym" ani "przejście na ciocie Ravena"), Ja pokasowałem pare postów i tyle. Ale nie dla cenzury, tylko dlatego żeby was wkurzyć, tak jak wy wkurzaliście innych postami o byłej. Na chwile chciałem to porobić i na tym poprzestać, jak zadanie spelni role. Dziecinna akcja, ale wasza akcja tez była dziecinna, więc odpowiedz adekwatna. I to ty Ghost pozowałeś przy tym bardziej na "żartownisia", tylko że pokazales prawdziwy swój "luz", obrażając się, jak nagle, to ktoś Tobie zrobił na złość.

11. Avatar roku - Naseem Achmedov chyba avatar z Dextera. Rzuca sie w oczy i tyle.

Edytowane przez Streetovs
https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337783

Zabawny i pomysłowy fotomontaż, który potrafi rozbawić, a to akurat jest dla mnie podstawowy wyznacznik "fajnego avka".

To chyba nie fotomontaż, bo zdjęcie pochodzi z Instagrama Chrisa. A tak poza tym to REALLY?! :D Nie spodziewałem się, że będę kiedykolwiek wymieniony w jakiejkolwiek kategorii w AUA ani też, że mój av tak się spodoba. Ale mimo wszystko to miłe i dziękuję :)

1. N!KO - Wszystko właściwie zostało powiedziane. Facet tyra jak wół i poświęca się dla dobra portalu. Prowadzi program, organizuje ludzi do wywiadów, rzetelnie wypowiada się w prawie każdym temacie oraz czasem pisuje jakieś newsy (choć teraz już rzadziej). Z pewnością należy mu sie wygrana w tym roku co widać po głosach innych userów.

2. Hammer - Godnie zastąpił Vercyna na stanowisku newsmana, a jego newsy były ciekawe. Ostatnio niestety nieco zwolnił tempa, ale myślę, że nie zaprzestał pisania newsów na stałe. Owszem od ostatniego czasu mamy w naszej załodze Sabinq, lecz on jest krótko i z pewnością wygra za rok, więc głosuję na tego, który przepracował większość roku.

3. SixKiller - Nie będę się tu rozpisywal, gdyż tak jak już ktoś powiedział często pracę modów bardzo trudno dostrzec, ale wiem, że Six uważnie pilnował porządku forum i głos na pewno się mu należy.

4. Wrestling leśnych dziadków - Tekst ten bardzo mi przybliżył historię wrestlingu definitywnie nie mojej epoki i dzięki niemu mogłem się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy i jak to było z tym podziałem na regiony.

5. Morison - Dużo interesujących postów, a jest na portalu dopiero rok. Oby tak dalej.

6. Kowal90 - Nasz Total Divas fan #1 się rozszalał i widuję jego posty w prawie każdym temacie. Oby utrzymał swoją formę.

7. Bonkol - Bardzo ucichł i brakuje jego uwag w niektórych dyskusjach.

8. Wyjazd na galę HCW - Nie miałem okazji być, ale sam pomysł był bardzo interesujący i co najważniejszy wypalił. Śledziłem organizację wyjazdu tj. wybór samolotu, dojazdu, wymiany pieniędzy i co robić po gali. Wszystko było wg mnie elegancko zaplanowane, a sami obecni tam byli raczej zadowoleni.

9. W tym roku nie śledziłem zbytnio diary, więc bez głosu.

10. Koniec współpracy Attitude z DDW - Nasza rodzima federacja kończy współpracę z jedynymi, którzy choć trochę jej pomagają i ją promują. Rozwiązanie mało logiczne i bezsensowne, no ale Attitude to tylko fani i nie powinni się wtrącać do spraw amerykańskich profesjonalistów.

11. PH - A dokładniej jego nie aktywny już avatar z Miley oraz Fandango z logiem Attitude na tyłku :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337792

Użytkownik roku

N!KO - jego interesujące posty widać w bardzo wielu tematach. Do tego praca nad Attitude Mówi. N!KO ma swój oryginalny styl, który chce się chłonąć, np. poprzez oglądanie AM. Do tego plus za zdolności manipulacyjne, bo jak ktoś mądry kiedyś powiedział - mówiąc ludziom setki razy, że jesteś wyjątkowy, pewnego dnia sam to od nich usłyszysz. :D

Redaktor roku

Sabinq - w swojej argumentacji posłużę się porównaniami piłkarskimi. Sabinq na Attitude to trochę jak transfer na linii Real Madryt - FC Barcelona. Może i inni redaktorzy są na forum dłużej, może wykonali nieco więcej pracy w 2013 roku niż Sabinq, ale te kilka miesięcy w jego wykonaniu były jak runda jesienna w wykonaniu gościa, który z rezerwowego wyrósł na ulubieńca trybun...

Moderator roku

SixKiller za odpowiednie podejście do przyznawania wszelkiego rodzaju kar niesfornym użytkownikom...

Tekst roku

Vercyn ,,Grzechy główne TNA, czyli federacja Dixie na równi pochyłej" - koszula bliża ciału. TNA to moja ulubiona federacja, więc czytania o niej - nawet krytycznych artykułów - to dla mnie dobra rozrywka, a już zwłaszcza, gdy tekst jest ciekawy...

Debiutant roku

Edgar za umiejętne łącznie ilości i jakości...

Progres roku

aRo93 - jego posty są rzeczowe, sensowne, momentami zabawne i pojawiają się w wielu tematach. Więcej dodawać nie trzeba...

Regres roku

TakerFanKrk - jest kilku uczestników, którzy udzielają się mniej w porównaniu do ubiegłego roku, jednak posługując się wrestlingową terminologią były to upadki z main eventu lub upper mid cardu do mid cardu lub low mid cardu. W przypadku krakowskiego sympatyka The Undertakera doszło wręcz do przeistoczenia się w jobbera, a szkoda, bo ciekawie czytało się jego posty...

Inicjatywa roku

Attitude na HCW, czyli Atti stopniowo zaczyna podbijać świat pozostawiając po sobie dobre wrażenie... :P

Diary roku

Głos otrzymuje człowiek, który w jednym roku zdobył zaledwie WWE Championship jak i TNA World Heavyweight Championship, czyli Vacant...

,,WTF?!" roku

DDW zrywa współpracę z Attitude - podsumuję tę sytuację metaforycznie. Ktoś chciał pożyczyć pewnemu Amerykaninowi pieniądze na jedzenie, ten podtarł sobie nimi tyłek, po czym spojrzał do portfela i zdał sobie sprawę z uderzającej i przygnębiającej siły pustostanu...

marcel i jego avatar z Garrinchą - pozornie nie ma w nim niczego szczególnego, ale nie dla miłośnika lat 50. i 60. ubiegłego stulecia, a także legendarnego brazylijskiego skrzydłowego... :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337798

Dzięki za głosy generalnie, choć od razu stonuję nastroje z tym że za rok coś wygram, bo tak na bank nie będzie, jako że z Atti podjąłem raczej krótką współpracę na zasadzie rozruszania tu newsów, bo dalej moim numerem jeden jest oczywiście mój portal i to nim się będę zajmował ;)

A co do głosowania to choć na forum zbyt długo aktywny nie jestem to pozwolę sobie zagłosować w kategoriach w których mogę mieć jakieś zdanie, tak według tego co zdołałem dostrzec przez te parę miesięcy:

1. Użytkownik roku: N!KO

Myślę, że tu bez zaskoczenia ;) Człowiek orkiestra, bez którego Attitude długo by nie pociągnęło, a przynajmniej tak mi się wydaje.

2. Redaktor roku: Hammer

Swego czasu z tego co widziałem wykonał kawał dobrej roboty i to chyba on najbardziej zasłużył na miano redaktora tego minionego roku.

3. Moderator roku - SixKiller

Bo gość wykonuje fajną robotę od środka i to on właśnie stoi za tym, że widzicie Sabinq na Atti ;)

4. Tekst roku - Wywiad z Mistrzem HCW Renegade'm

Bardzo przyjemnie się ten wywiad czytało, a jako że nie śledzę tekstów tu na forum zbyt regularnie to ten wywiad z pewnością najbardziej zapadł mi w pamięć.

5. Debiutant roku - tu się poddaję

6. Progres roku - tu również

7. Regres roku - i tu się nie podejmę

8. Inicjatywa roku - wyjazd na HCW

Ostatnia kategoria w której mogę jakąś uzasadnioną decyzję podjąć, bo choć nie brałem w tym udziału to to z pewnością świetna inicjatywa z Waszej strony i brawo za to, że udało Wam się coś takiego zorganizować.

10. WTF roku - DDW zrywa współpracę z Attitude

No tak, zapomniałem o tym wydarzeniu, które mocno mnie zaskoczyło, bo DDW wbiło tym samym ostatni gwóźdź do i tak już w połowie zasypanej piaskiem trumny, która teraz spoczywa już zakopana na rzeszowskim cmentarzu.

Kategorie 9 i 11 też poddaję ze względu na brak odpowiedniej wiedzy ;)

Edytowane przez Sabinq
https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337804

1. Użytkownik roku - N!KO

Robi nieocenioną robotę dla portalu Attitude: od wypowiadania się praktycznie w każdym temacie, organizowania wywiadów, do prowadzenia podcastu. Trudno znaleźć drugą osobę, która tyle swojego prywatnego czasu poświęcałaby temu miejscu i tak mocno się w nie angażowała.

2. Redaktor roku - Schoop

Schoop, jako ten drugi "Voice of Attitude", także powinien zostać uwzględniony w podsumowaniu. Choć osobiście nie słucham AM, to doceniam czas poświęcony temu pomysłowi. Nie lada wyzwaniem jest ułożenie sobie planu dnia tak, żeby każdej niedzieli o tej samej godzinie zasiąść przed monitorem i omówić wydarzenia z całego tygodnia. Aha, no i jednak zebrał się w sobie i podliczył typera TNA 2012. :-)

3. Moderator roku - Euz

Zawsze mam z tą kategorią problem, ponieważ oprócz wlepiania ostrzeżeń, pracy moderatorów tak naprawdę nie widać. Postawiłem na Euza, bo jego osoba jeszcze w tym punkcie nie pojawiła się u nikogo.

4. Tekst roku - wywiad z Danielem Bryanem autorstwa Ghostwritera

Wreszcie doczekałem się wywiadu, w którym rozmówca potrafił się otworzyć, zamiast udzielać bezpiecznych odpowiedzi, żeby nie podpaść swojemu pracodawcy. Na pewno swój udział w tak dobrym wywiadzie miał autor rozmowy tworząc luźną atmosferę, a przy tym nie jechał oklepanym schematem i potrafił zadawać gwieździe WWE ciekawe pytania. Sam Dragon wydał mi się prywatnie fajnym gościem.

5. Debiutant roku - Morison

Ze wszystkich debiutantów to jego zapamiętałem najlepiej. Jak na "świeżaka", był bardzo aktywny przez cały rok, często popisując się ciekawymi postami, momentami nawet zabawnymi.

6. Progres roku - Bastian

Jest na forum od dwóch lat, a dopiero w tym roku dowiedziałem się o istnieniu takiego użytkownika. Jego wypowiedzi są przemyślane, a do tego jest bardzo aktywny w dziale piłka nożna, czyli bliskiej memu sercu dyscyplinie. Po każdej kolejce dzieli się swoimi wrażeniami z obejrzanych spotkań (imponująca jest ich ilość), które z zaciekawieniem czytam.

7. Regres roku - Bonkol

Kiedy się rejestrowałem, Bonkol wydał mi się jedną z osób cieszącą się największym szacunkiem i renomą, wręcz mówiąc żargonem wrestlingowym - Main Eventerem pełną gębą. W obecnym roku mocno zaniechał swoją aktywność na forum kompletnie znikając z pola widzenia. Obok Ravena pisał najlepsze highlighty gal.

8. Inicjatywa roku - Wyjazd na galę HCW

Nawet jeśli się w czymś nie uczestniczy, zawsze miło robi się człowiekowi na sercu, jeśli ludzie powiązani z tym samym forum z dobrej strony pokazują się na obczyźnie. Chłopaki pozwiedzali, pozdzierali gardła i na pewno pozostawili po sobie dobre wrażenie u miejscowych.

9. Diary roku - brak głosu

Nie interesuję się, nie czytam, nie głosuję.

10. "WTF?!" roku - Kult byłej CzaQa

Nie przeszkadzały mi podśmiechujki w shoutboxie na ww. temat, ale kiedy forumowa elita zaczęła się przenosić do niektórych tematów i tam kontynuowała konwersacje, zaczęło mi to już podnosić ciśnienie. Odczytując posty od ostatniej forumowej wizyty kilka razy zdarzało mi się natknąć na wpisy kompletnie nie mające nic związanego z danym tematem. Wywoływało to irytację i dobrze, że ktoś postanowił to zakończyć.

11. Avatar roku - -Raven-

Każdy avatar z Alem z miejsca wywoływał uśmiech na mojej twarzy, ale ten z facjatą Bundy'ego wklejoną w ciało Hogana centralnie powalił mnie na glebę.

https://forum.wrestling.pl/topic/34446-attitude-user-awards-2013-oficjalne-g%C5%82osowanie-wyniki/#findComment-337830

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...