Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

RAW Slammy Awards 2013, odrzucone plany na TLC, jeden z zawo

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   30
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Newsy zawierają częściowo otwarte spoilery z RAW!

Jak podaje portal WrestleZones, według źródła pochodzącego z wewnątrz WWE, oryginalne plany na TLC wcale nie zakładały połączenia dwóch głównych pasów mistrzowskich. Według dwóch, różnych źródeł (prawdopodobnie biorących udział w spotkaniach ludzi odpowiedzi...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc.html
https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Michcio

4

• Ghostwriter

2

• Wybielacz

1

• chaveiro

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Po co oni te pasy unifikują . Przecież to nie ma przyszłości. Po unifikacji o pas beda walczy tylko jasiu Orton Punk Brayan i sheamus a pozostałym zostanie pas interkontynentalny i US tittle. Bedzie tylko 1 money in the bank match i 1 walka o pas(główny) na gali... Bez sensu.

Heh Cena mnie rozwalił na raw mowiac ze orton jest samolubny hmmm Chyba zapomniał dzięki komu pasa nie zdobył SAndow(zrezta cena mowil ze wrocił chyba za wcześnie)i kto chciał by w WWE był tylko 1 mistrz.

I kto tu jest kur*a samolubny John ?????

https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337282

Dali Cenie pas bo chcieli podbić jego range bo jakby nie patrzeć stracił on na wartości. Sandow nie wygrał pasa bo nie był dobrze wypromowany, każdą walkę przegrywał. Jeszcze dostanie swoje pięć minut.
https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337283

Where is that Ruthless Agression now, Cena?" - najbardziej trafny tekst o Cenie jaki słyszałem ;) W tym wypadku zgadzam się z Randym.

A jeśli chodzi o Cenę, i Creative Team też, nie wybaczę im Sandowa...

https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337289

Gdzieś w pierwszej połowie roku czytałem, że Vince Mcmahon ma świetny pomysł, wydaje mi się, że wszystko co widzieliśmy do tej pory było drogą do tego aby połączyć oba pasy, nie znam się aż tak żeby rozumieć wszystko co robi WWE, ale od RR 2013 nie opuściłem w oglądaniu żadnego odcinka RAW, SMACKDOWN i wszystkich PPV, wydaje mi się że w ostatnich miesiącach właśnie coraz bardziej się dążyło do połączenia pasów a granica między RAW, a SD coraz bardziej się zacierała. Piszecie (nie tylko tu ale i na fb też czasem czytam o tym), że będą teraz tylko walki o główny tytuł kilku osób od paru miesięcy jest tak, że walki o tytuły odbywają się tylko między kilkoma głównymi osobami, duża ilość odcinków RAW i SD maja te same walki. Rozumie również to, że pierwsze RAW po jakimkolwiek PPV to walki rewanżowe, ale wygląda to jakby włączyli powtórkę tego co było dzień wcześniej. Ale cóż zrobić scenariusz to scenariusz, a serial to serial :)

Pozdrawiam fanów wrestlingu

https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337298

A jeśli chodzi o Cenę, i Creative Team też, nie wybaczę im Sandowa...

Nie wiem co ma do tego Janusz - poza tym, że podłożyli mu Sandowa, ale ja Kreatywnym za takie rozwiązanie składam dozgonne dzięki. Damien na złoto zwyczajnie nie zasługiwał. I jestem na tak dla unifikacji pasów. Kiedyś z większym rozmysłem przyznawano pas IC niż obecnie WHC. Ze złotem niebieskiego brandu biegali już Great Khali i Swagger oraz wrestlerzy, którzy może i na pas ten zasługiwali, ale fedka nie zdążyła ich porządnie wypromować. Pamiętacie run Bryana? Jak dla mnie mógłby być jeden najważniejszy pas, jeden pas midcardowy (zachowałbym IC) oraz pas tagów. A narzekania, że unifikacja dokona się na TLC, też do mnie nie przemawiają. Czy każdy ważny moment musi mieć miejsce na WM-ce?

https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337300

Nie wiem co ma do tego Janusz - poza tym, że podłożyli mu Sandowa, ale ja Kreatywnym za takie rozwiązanie składam dozgonne dzięki. Damien na złoto zwyczajnie nie zasługiwał.

Rozumiem co masz na myśli. Mi jednak chodzi o to, że dla mnie to wyglądało tak, że mieli pomysł na Sandowa, ale wpadli na pomysł z tą unifikacją i wiadomo - ludzie nie kupią Sandowa w walce unifikacyjnej, więc dajmy im Cenę. Po Hell in a Cell Cena już był World Heavyweight Championem. Sandow natomiast musiał być wystawiony na odstrzał, bo nie był już potrzebny.

Dla mnie też unifikacja nie jest złym pomysłem. Twoja wizja unifikacji jest naprawdę obiecująca. Tylko mam wrażenie, że jest to przeprowadzane "na szybko" i bez większych przemyśleń i nadal uważam że walka unifikacyjna Cena vs. Orton to tylko tani sposób na podniesienie buyrate'u gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337306

▪ Osobiście chciałbym, aby oba pasy zunifikowano i było po prostu jedno główne mistrzostwo, jak za dawnych "dobrych" czasów. Niestety jednak to oznacza tyle, że liczba tytułów zmniejszy się do pięciu, więc może będzie szansa na przywrócenie jednego z midcartowych pasów. Nie rozumiem marudzenia, że ma to nastąpić na TLC. Gdyby wszystkie ważne momenty miałyby następować na WM'ce, to nie byłoby sensu organizowania innych gal PPV. Poza tym TLC staje się już tym "stałym" PPV (nie chodzi mi o Wielką Czwórkę, a o kategorię PPV typu Backlash, Armageddon itp.), zaś zeszłoroczna gala była świetna, więc aby był sens wracania do obejrzenia tego PPV w przyszłości, trzeba dać jakiś "ważny moment".

▪ Zaraz, ale czy ADR przypadkiem nie stał później w ringu w ostatnim segmencie? Jeżeli się pomyliłem to niech mnie ktoś poprawi...

▪ Cóż... Po tym, że nie dali do nominacji walki Punka i Ceny z Raw wiedziałem, że wygra walka Dwayne'a z Przecenionym.

▪ Niech Cole raz jeszcze mnie nauczy pobierania WWE App, bo jestem zacofanym Amerykaninem. ^^

▪ Festiwal Spinerooni? Cholibka... Ciekawe jaką "owację" otrzymał Laurinaitis za People Power Spinerooni i jak mu to wyszło. Bryan naprawdę miał udany wczorajszy wieczór, z taką publicznością w "hołmtałn" to aż się chce występować. :D

▪ "[...] zostałem wysłany do domu przez The Shield, o czym jeszcze nie zapomniałem.". Można się spodziewać feudu Ambrose'a i Christiana o pas US? Kto wie... No i oczywiście gratuluję zostania ojcem. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337308

pomijając już sama unifikacje, po ostatnim mocnym zakonczeniem Raw uważam że naprawde godnym ME WMXXX byloby starcie heelowego, nowego "Corporate" Ceny z CM Punkiem jako RR Winner i taka walka to bylby strzał w 10! Vince niebyl przekonany do walki Punk/Bryan na WM ale powinien wkoncu zrozumiec że heel Cena (i to naprzeciw drugiej najwiekszej gwiazdy) to byloby pamiętne wydarzenie na jubileuszowej WM bo nawet krotki heel run Ceny jako nowego pupilka korporacji w czasie Road to WMXXX to byloby cos niesamowitego. dlatego na TLC jesli Cena mialby wygrac to tylko z pomoca HHHa tymsamym przechodząc turn w najwiekszej walce w historii a Orton moglby isc w odstawke bo na tego itak dzis niema juz takiego popytu, niestety zapewne HHH przeszkodzi Cenie co zapoczątkuje nudny feud Cena/HHH
https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337313

Rozumiem co masz na myśli. Mi jednak chodzi o to, że dla mnie to wyglądało tak, że mieli pomysł na Sandowa, ale wpadli na pomysł z tą unifikacją i wiadomo - ludzie nie kupią Sandowa w walce unifikacyjnej, więc dajmy im Cenę. Po Hell in a Cell Cena już był World Heavyweight Championem. Sandow natomiast musiał być wystawiony na odstrzał, bo nie był już potrzebny.

Chyba tak to właśnie wyglądało. Sandow "jobbnął z walizki" przez planowaną unifikację. Co nie zmienia faktu, że na żaden z najważniejszych pasów nie zasługiwał i jak dla mnie byłby kolejnym mistrzem na siłę. Sorry fani Sandała - dla mnie jest to zawodnik co najwyżej na midcard. Dobrze odtwarza swój gimmick, ale tak poza tym jakoś mnie nie zachwyca.

Tylko mam wrażenie, że jest to przeprowadzane "na szybko" i bez większych przemyśleń i nadal uważam że walka unifikacyjna Cena vs. Orton to tylko tani sposób na podniesienie buyrate'u gali.

Rzeczywiście, można mieć wrażenie, że wyskoczyli z tym pomysłem jak Filip z konopi. Być może dlatego, że Janusz przejął z dupy pas WHC, że Sandow musiał "oddać" walizkę i że nie było serii newsów informujących o planowanej unifikacji pasów. ;) Ale z drugiej strony wydaje mi się, że ten pomysł był jednak planowany od pewnego czasu. Przecież WWE zatarło już granicę między brandami i zaczęło łączyć wydarzenia na SD i RAW. Naturalnie zbliżało się do tej unifikacji. Być może miało to stać się później, być może przyspieszyli ten pomysł, bo zbliża się WM-ka, a story ze złym bossem Triple H siadło, być może w głowach mieli buyrate... Trudno powiedzieć. Ale jak dla mnie takie rozwiązanie jest ok, bo przynajmniej wokół czołowego storyline'u coś ciekawego zaczęło się dziać. Po tym jak wpieprzyli Danielsona w feud z Wyattami i na jego miejsce wciągnęli Big Showa zaczęło walić nudą na kilometr, a teraz przynajmniej można pogłowić się jak to wszystko zostanie rozwiązane. To jeszcze ten okres nadziei, że ktoś z dwójki CM Punk/Daniel Bryan wróci do walki o pas lub dostanie feud z Hunterem, a nie pójdą w sztampę serwując nam po raz kolejny bohaterskiego Janusza, który wymierzy HHH sprawiedliwość w main evencie WMXXX.

https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337320

No cóż. Pożyjemy, zobaczymy ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/34411-raw-slammy-awards-2013-odrzucone-plany-na-tlc-jeden-z-zawo/#findComment-337323