Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV - TLC 2013 (dyskusja, spoiler'y, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Modlę się, żeby WWE nie było aż tak głupie i zrobiło zakończenie:

A)Obaj zdejmują pasy, Cena WWE - Orton WHC

B)No contest

Wszystko inne chyba przeboleje.

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

8

• aglet

7

• Kowal

5

• Morison

4

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli chodzi o TLC to obawiam się jednego, Janusz superterminator ściąga 2 pasy, jako ta prawdziwa twarz federacji, a Orton niestety wygrywa RR, i mamy gotowy ME na Wrestlemanie... niestety Januszek i Orton to gwarancja kasy, a wiadomo co Vince lubi najbardziej. Obym nie wykrakał, bo chciałbym walki wieczoru Cena © vs Cm Punk, z wygraną Brooksa, i mógłbym sobie odpocząć od WWE.

Nie zgadzam się z przedmówcami odnośnie tego, jakoby program Cena - Orton miał się przełożyć na jakiś znakomity wynik finansowy. Ratingi i liczby wykupień PPV są niestety bezlitosne dla Ortona i pokazują jasno, że nie jest on drawem. Obecnie, spośród aktywnych wrestlerów (walczących regularnie), umieściłbym go co najwyżej na 4 miejscu jeśli chodzi o "drawing power", po Jaśku, CM Punku i Danielu Bryanie. Rock vs Cena = $$$ Brock Lesnar vs ktokolwiek = $$$. Randy nie zarabia wcale dla federacji nie wiadomo jakich pieniędzy. To jego przesadzony booking, będący wynikiem osobistych preferencji McMahona i Triple H'a sprawia, że ludziom wydaje się, że Orton jest większy niż jest w rzeczywistości.

Co do samego TLC, to cieszę się, że ten main event odbędzie się teraz, na mało ważnym PPV, a nie na Wrestlemanii.

Believe in The Shield

Co do tego Bryana to jabym polemizował. To jego WWE oskarżyło o słaby buy SummerSlam i odsuneli go od głównego pasa tłumacząc że się "nie sprawdza" (było coś o tym w newsach). Cena sam jest w stanie znacznie podwyższyć $$$ swą osobą, a fakt że dwóch mistrzów rywalizuje ze sobą bezpośrednio też swoje odbija.
  • 2 tygodnie później...

Ej...chwila, gdzie mamy Ladder Match, Tables match i Chairs match?! - wolałem zdecydowanie TLC z poprzednich lat z mnieszymi wagowo walkami ale przynajmniej wtedy dostaliśmy zawsze fajne pojedynki pod względem ringowym, no i były użyte wszystkie stypulacje. Teraz widać, że wszystko sie stawia na pojedynek o główny pas - oby w takim razie tam użyli TLC x2 niż w poprzednich Main Eventach tej gali, bo inaczej w RTWM wejde w nastroju nieciekawym.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ej...chwila, gdzie mamy Ladder Match, Tables match i Chairs match?! - wolałem zdecydowanie TLC z poprzednich lat z mnieszymi wagowo walkami ale przynajmniej wtedy dostaliśmy zawsze fajne pojedynki pod względem ringowym, no i były użyte wszystkie stypulacje.

W pewnych kwestiach muszę się tutaj nie zgodzić. Bo czy tables matche w WWE są ciekawe ringowo? Z pewnością nie. Jest według mnie najczęściej kiepsko, bo każdy boi się kontatu ze stołem i przez to ograniczone są akcje w ringu. Co do chairs matchów to były niezłe. Nawet ten Showa z Henrym, po którym Bryan wyorzystał walizkę jeśli dobrze pamiętam. A ladder matche też były średnie, jak to w WWE. Ale mimo wszystko jak nie zmienią zdania i w niedzielę zapowiadana będzie dalej tylko walka TLC, to mam to gdzieś i nie wstaję po nocy żeby ogląać live :|

28054889252fa02dfba372.jpg

Z tym ringowo, to nie tyle chodziło mi o sam poziom walk (chodż walki Ladder match były na warunki WWE - bardzo, ale to bardzo dobre) co po prostu o dodanie emocji do walk, jakieś urozmaicenie. W obecnej erze walki z takimi stypulacjami są "raz na ruski" rok i właśnie przy TLC człowiek był pewien ze zobaczy stoły, drabiny, krzesła i główne danie czyli wszystko razem...nawet jeśli to nie było czymś rewelacyjnym. Ciągle myślę, że w trakcie PPV Hunter wyjdzie na ring i doda stypulacje, tylko co im szkodziło zrobić to wcześniej? Aż się prosi by dali to Table match Divą (Natalya przeleci przez stół bez problemu) i Ladder Match walce o IC.

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

nie jestem skory do narzekań na WWE, bo kradnę tylko gale z torrentów, gadżetów nigdy w życiu nie kupiłem, no ale ograbienie nas z tables matchu i z ladder matchu to pani boziu za co takie karanie mnie?

• Reputacja:   547
  • Urządzenie:  Windows

Bardziej będziemy pokarani po ograbieniu nas z oglądania pasa WHC...

Serio aż tyle osób jest za unifikacją? Przecież w większości to są minusy...

Ale walka dzięki segmentom mnie wkręciła :P

Na gali żaden pas nie zmieni właściciela prócz undisputed co jeszcze bardziej podgrzewa atmosferę.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

W pewnych kwestiach muszę się tutaj nie zgodzić. Bo czy tables matche w WWE są ciekawe ringowo? Z pewnością nie. Jest według mnie najczęściej kiepsko, bo każdy boi się kontatu ze stołem i przez to ograniczone są akcje w ringu. Co do chairs matchów to były niezłe. Nawet ten Showa z Henrym, po którym Bryan wyorzystał walizkę jeśli dobrze pamiętam

Podałeś tutaj fajny przykład Showa z Henrym. Obie podanie typulacje ciekawe nie są ale dodają coś takiego do pojedynku, że ma się nadzieje, że może się udać. Zawsze to coś nowego niż oklepywanie się dwóch gigantów. Czy tables matche i chairs matche są ciekawe? Raczej nie i umówmy się, przynajmniej takie jest moje zdanie, nie można tego rozpatrywać jako coś dobrego czy złego ringowo. Ringowo dobry może być zawodnik.

Jakiś czas temu myślałem nad tym jaka może być przyczyna tylko jednej walki, i to głownej w stypulacji. Na ten moment przychodzi mi do głowy tylko jedno wytłumaczenie. Nochal boi się, że głowna walka wieczoru zostanie przyćmiona przez inny pojedynek. Dotarło to do mnie już po zakończeniu ostatniego fragmentu RAW gdy to robiono wszystko aby o unifikacji mówiono jak o czymś wielkim a tymczasem rozmawiano o Bryanie. Tak to jest jak wszystko się rozpisuje na kolanie i wprowadza w życie bez większego programu.

Jakiś czas temu myślałem nad tym jaka może być przyczyna tylko jednej walki, i to głownej w stypulacji. Na ten moment przychodzi mi do głowy tylko jedno wytłumaczenie. Nochal boi się, że głowna walka wieczoru zostanie przyćmiona przez inny pojedynek.

Jasne, że tak. Nawet gdyby 4 way Tag Team match dostal połowę tego czasu, co walka wieczoru, to w formule Ladder prawdopodobnie byłaby dużo ciekawsza. Do tego można dolączyć pierdoly typu "Main event nie będzie już tak wyjątkowy, bo wcześniej ktoś na tej gali ściągnał tytuł w podobny sposób",

Nie miałbym jednak nic przeciwko okraszeniu walki teamów stypulacją Tables, lub jeszcze lepiej - tables elimination, na pewno byłoby na co popatrzeć.

Reszta pojedynków nie bardzo nadaje się do wrzucania ich w takie gimmick matche - handicapy? Ladders odpada, tables i chairs również średnio mnie przekonują, a przede wszystkim samo "handicap" to już jakaś odmiana, dwa ostatnie starcia, czyli walki o tytuły Intercontinental oraz Divas - czy warto robić 6 minutowy Ladder match? :twisted:

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Swoją droga śmierdzi mi (może nie na kilometr...) tym, że to właśnie HHH opuści galę jako jednogłośny mistrz - co może prowadzić do feudu o pas z Punkiem na WM (dla Ceny i Ortona będzie szykowane coś innego). Brzmi to śmiesznie, ale HHH ciagle jest czynnym zawodnikiem, ciągle jest tym jednym z 4 najwiekszych w fedce (HHH, Orton, Cena, Taker...Punk) i nie bez powodu Stephanie ciągle podkreśla, że HHH zdobył tyle tytułów i tyle znaczył dla tych pasów, dodaktowo sam Trypel ciągle najeżdza, że to najważniejszy mecz w historii WWE - a co za tym idzie wypada, żeby ten pas był w posiadaniu tego najlepszego (HHH), bo to będzie "best for business". Sam nie wiem, może to fantazja...

PS: Dodaj autorze do karty mecz o pasy Tag Team który jeśli dostanie stypulacje Ladder match może być walką gali.

• Reputacja:   12
  • Urządzenie:  Android

Pora skomentować TLC (które obejżę na żywo bo akurat mam wolne w szkole 8) )

Kick-Off Match

Dolph Ziggler vs Fandango

Na pewno nie będzie to ciekawa walka, ale wynik nie do końca pewny. Z jednej strony Fandango, który może znowu (dzięki fanom) zyskać w oczach WWE i wrócić do mid cardu. Z drugiej mamy byłego WH Champa, Dolpha Zigglera, który ostatnio jest w low cardzie. Po mimo wszystko postawię na Zigglera, bo zasłużył na wygraną (nawet tak nic nie znaczącej walki). Mam też nadzieję, że podczas pre-show (albo podczas gali) odbedzie się głosowanie na WWE App (albo HHH wejdzie i sam zadecyduje) co do stypulacji do innych walk.

Intercontinental Championship Match

Big E Langston vs Damien Sandow

Walka nie bedzie zbyt dobra, pewnie będzie szybkim squashem pomiędzy dwoma ważnymi walkami (tak, będą takie :D ). Nie interesuje mnie ta walka, bo nie lubię Sandowa, a Big E średnio. Jednak obaj mają talent.

Mam jakieś dziwne przeczucie, że dojdzie do 2 (lub przynajmniej jednej z 2) walk : The Miz vs Kofi Kingston ; Sin Cara vs Alberto Del Rio.

Divas Championship Match

AJ Lee vs Natalya

Chociażby to był nawet handicap match Total Divas vs AJ, i tak postawię na AJ (z wiadomych osobistych przyczyn 8-) ). Mam nadzieję, że to będzie Tables Match. Przy okazji zastanawiam się czy te spjęcia pomiędzy AJ i Vickie nie doprowadzą do walki o pas na WM: AJ © vs Stephanie McMahon. Myślę tak, bo jakiś czas temu czytałem, że Stephanie podpisała kontrakt zawodniczki)

3 on 1 Handicaap Match

The Shield vs CM Punk

Walkę wygra Punk, bo Shield znowu się pokłócą. Ciekawe czy będzie tylko kłótnia, czy nie skończy się na Spearze na Ambrosa. Punk to wykorzysta i wygra.

3 on 1 Handicaap Match

The Wyatt Family vs Daniel Bryan

Kolejna walka bez wiadomego wyniku. Bryan nie jest bez szans, bo ... Bo to Bryan (w pozytywnym znaczeniu). Dodatkowo nigdy nie lubiłem Wyattów, więc na pewno nie będę za nimi. O ile Bray i Harper jakoś walczą, to nie mogę tego powiedzieć o Rowanie. Koleś butchuje prawie każdą akcje! Jest gorszy niz Sin Cara (Mistico). Już widzę stajnie za kilka lat The Butchors: Erick Rowan, Mistico and Eva Marie.

4-Way Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

Cody Rhodes & Goldust vs The Real Americans vs Rybaxel (Ryback & Curtis Axel) vs Rey Mysterio & The Big Show

Walka będzie długa i pełna emocji, ale Rhodesi raczej obronią pasy.

TLC Match for WWE & WH Championship (Undisputed WWE Championship)

John Cena vs Randy Orton

Na tą walkę czekam najbardziej. Wszystko może się wydarzyć! Może wygrać Cena, może wygrać Orton, może każdy ściągnąć po swoim pasie, mogą się zamienić pasami, może będzie no contest, ... Wyjść są miliony! Pewne jest, że bez HHH się nie obejdzie. On musi tam namieszać. Ciekawe tylko z kim będzie.

Kilku użytkowników pisało o heel turnie Ceny i dołączeniu do korporacji. Nawet jakby HHH pomógł Cenie to i tak Cenanie przeszedłby heel turnu. Raczej to korporacja miałaby face turn :P

Swoją droga śmierdzi mi (może nie na kilometr...) tym, że to właśnie HHH opuści galę jako jednogłośny mistrz - co może prowadzić do feudu o pas z Punkiem na WM (dla Ceny i Ortona będzie szykowane coś innego). Brzmi to śmiesznie, ale HHH ciagle jest czynnym zawodnikiem, ciągle jest tym jednym z 4 najwiekszych w fedce (HHH, Orton, Cena, Taker...Punk) i nie bez powodu Stephanie ciągle podkreśla, że HHH zdobył tyle tytułów i tyle znaczył dla tych pasów, dodaktowo sam Trypel ciągle najeżdza, że to najważniejszy mecz w historii WWE - a co za tym idzie wypada, żeby ten pas był w posiadaniu tego najlepszego (HHH), bo to będzie "best for business". Sam nie wiem, może to fantazja...

PS: Dodaj autorze do karty mecz o pasy Tag Team który jeśli dostanie stypulacje Ladder match może być walką gali.

Nie tylko tobie. Pal licho to, że sposób wygranej Huntera nie miałby sensu ( zakładam, że HHH przyjdzie na ring jak np. Orton i Cena będą leżeć i ściągnie pasy ), to byłoby to całkiem logiczne. Tryplak walczyłby wtedy z Ceną/Punkiem/Bryanem na WM'ce o pas, Randy wkurzyłby się na korporację i powróciłby do bycia psycholem a sam Mr. Levasque mógłby się nacieszyć pasem.

R.I.P. Maurice ''Mad Dog'' Vachon 1929-2013

R.I.P. Mae Young 1923-2014

R.I.P. Nelson Frazier, Jr. 1971-2014

R.I.P. Ultimate Warrior 1959-2014

Złotousty Attitude Czerwca 2013

3201046834ece6f0da99b6.gif

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Też się coraz bardziej przekonuję do tego, że to Hunter będzie głównym mistrzem po TLC. Punk obecnie jest dla mnie pewniakiem co do wygrania Royal Rumble i do tego ma mieć feud z HHH, który w sumie już się powoli rozpoczyna. Fajnie, że na WM Brooks będzie miał swój moment.