Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Raw is War by Arkao

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Raw is War by Arkao

Roster

Shawn Michaels

Dean Ambrose

Seth Rollins

Big E Langston

Curtis Axel

Big Show

Cody Rhodes

Roman Reigns

Alberto Del Rio

CM Punk

Antonio Cesaro

Damien Sandow

Austin Aries

Chris Jericho

Ryback

Brock Lesnar

HHH

Jack Swagger

Bray Wyat

Luke Harper

Eric Rowan

John Cena

Sheamus

Chris Jericho

Randy Orton

Kassius Ohno

Kane

Daniel Bryan

UnderTaker

Christian

Mark Henry

Dolph Ziggler

General Manager

Ric Flair

Tytuły mistrzowskie

WWE Championship - ???

Tag Team Championship - ???

Intercontinental Championship - ???

Stajnie i Tag Teamy

Wyat Family

Kassius Ohno i Antonio Cesaro

Austin Aries i Seth Rollins

Paul Heyman Guys [Ryback, Curtis Axel i Brock Lesnar]

images?q=tbn:ANd9GcSBOLf5NhcNVH7sHoaABTDTXsnq0i4PiMbD651Xafsk3kaaFxbmsQ

WWE Raw is War #1

Pierwsze Raw is War od kilkunastu lat rozpoczyna nowy General Manager brandu czyli Rick Flair.

Rick Flair – Wooo, jak dawno tutaj nie byłem, jak się bawi Nowy Jork ? Pierwsze miasto który znowu gości największą federację Wrestlingu na świecie, jak czujecie się widząc najlepszego wrestlera w historii ? Wooo, jednak to nie ja dzisiaj jestem najważniejszy, największe gwiazdy wracają, Brock Lesnar, Kane, Undertaker, Shawn Michaels. Oni wszyscy tworzą nowe, stare Raw is War. Wooo, jak wiecie nikt nie posiada pasów mistrzowskich, dzisiaj zobaczymy wszystkich mistrzów, o pas Interkontynentalny zawalczą osoby które dawniej tworzyły historię tego pasa, tak jest...Chris Jericho vs Shawn Michaels w Ladder Matchu ! Woo, to jednak nie koniec, o pasy Tag Team Wyat Family zawalczą z Sethem Rollinsem i Austinem Ariesem, wow. To jednak jest dopiero początek emocji, za miesiąc odbędzie się gala Royal Rumble, ale dzisiaj także zobaczymy walkę o pas WWE. Dwie wielkie gwiazdy sceny niezależnej, CM Punk oraz Daniel Bryan w pół godzinnym Iron Man Matchu...Woooo.

W tym momencie zagrała muzyka ...Chrisa Jericho, Y2J wściekły przyszedł do ringu a następnie kazał sobie podać mikrofon.

Chris Jericho – Czy Flair wiesz kim ja jestem ? Walka o pas Interkontynentalny ? Z Shawnem Michaelsem ? Flair taka osoba jak ja nie jest w ogóle wstanie wejść do ringu z kimś takim jak ty, a już zwłaszcza Michaels. Ladder Match ? Człowieku czy ty wiesz co ja mu zrobię, zniszczę Shawna dzięki mnie człowiek ten na zawsze odejdzie na emeryturę, to dzięki mnie wy wszyscy hipokryci z USA nie zobaczycie już nigdy Showstoppera, MR Wrestlemani, Michaels odejdzie dzięki mnie na zawsze, raz jego karierę zakończył Undertaker, po dzisiejszej walce były członek DX już nigdy nie będzie wstanie wejść do ringu.

Tym razem zagrało „Cult Of Personality”, więc wszyscy wiedzieli że chodzi o CM Punka.

CM Punk – Jericho, chwalisz się że zniszczysz dzisiaj Michaelsa, jednak ja chcę przypomnieć ci to kto zniszczył cię na Wrestlemani 28, kto zniszczył się na Payback 2013 ? To byłem ja, tak samo Bryan dzisiaj ucierpi z moich rąk, bo to ja wygram dzisiejszą walkę o pas WWE, po niej osoba która trzymała ten pas 434 dni zobaczy po raz kolejny swój pas, wiesz czemu Chris nie walczysz o główny pas ? Bo jesteś starym dziadem, dziadem a w dodatku dziadem z Kanady.

Ric Flair – Spokojnie panowie, a teraz mam dla was złą wiadomość, jesteście obaj tak samo słabi przy największej gwieździe Wrestlingu jaką widział świat WOOO. A teraz wynoście się z ringu, czas na otwarcie Show, mojego Show.

***Reklamy***

Walka nr 1 – Tag Team Championship Match

The Wyat Family vs Austin Aries i Seth Rollins

Pierwszą walkę na dzisiejszym Raw is War rozpoczęli Rollins oraz Harper, Luke oczywiście zdominował rywala, rzucił go na liny jednak nie udało mu się trafić z Clotheslinem. Rollins wykorzystał to wykonując przeciwnikowi świetny Dropkick w głowę, ta akcja jednak nie zwaliła z nóg Harpera, Rollins więc wyszedł za liny i dołożył oponentowi świetny Springboard Clothesline. Seth zmienił się z Ariesem, nowy nabytek federacji wykonał rywalowi kilka kopniaków w brzuch gdy ten był jeszcze na kolanach. Aries na nic nie czekał tylko wskoczył na narożnik, jednak na jego nie szczęście Luke szybko wstał i strącił go z narożnika za ring. A Double wylądował bardzo niebezpiecznie na podłodze, Luke na nic nie czekał tylko dołożył mu jeszcze potężny Big Boot za ringiem. Harper wrzucił oponenta do ringu i sam zmienił się z Rowanem, ten od razu cisnął przeciwnikiem o narożnik i dołożył mu świetny Splash. Następnie jeszcze Rowan chciał wykonać swojemu rywalowi potężny Body Slam, Das Sexon jednak dał radę to skontrować i sam wykonał przeciwnikowi potężny Dropkick. Aries zmienił się z Rollinsem a Rowan z Harperem. Seth uniknął kilku ciosów i sam wymierzył oponentowi świetne Tornado DDT, to nie był koniec jego dominacji, gdy rywal już leżał to Seth wykonał mu świetny Springboard Moonsault ..1...2..Kickout. Było bardzo blisko, Seth zmienił się z Ariesem. Ten wskoczył na narożnik i wykonał Harperowi świetny Missile Dropkick, ta akcja wyrzuciła aż z ringu olbrzyma. Austin więc na nic nie czekał tylko od razu wziął nabieg by wykonać mu Suicide Dive, jednak gdy A Double był już w locie to rywal go przechwycił a następnie cisnął nim Powerbombem o podłogę, wow! Ależ akcja, Harper wrzucił rywala do ringu, szykował się tam do Discus Clotheslinu, Austin dał radę jednak uniknąć tej akcji, teraz to Das Sexon miał zamiar wymierzył Dropkick, jednak Harper zrobił unik i wykonał Ariesowi potężny Big Boot w głowę. Luke zmienił się z Rowanem, ten wyniósł oponenta i wrzucił go w narożnik, chciał wykonać mu Front Clothesline jednak Austin dał radę zrobić unik, następnie to on zrobił nabieg i wykonał Rowanowi świetny Front Dropkick ..1...2...Kickout. Aries zrobił zmianę z partnerem, ten nie czekał na nic tylko od razu zaczął obijać rywala w narożniku, na koniec wymierzył mu jeszcze bolesne Enzuigiri, rywal Setha padł na matę. Rollins wykorzystał, zrobił on nabieg i wymierzył przeciwnikowi świetny Running Shooting Star Press ..1...2...Kickout. Rollins był wściekły, więc wszedł na narożnik, gdy tylko Rowan wstał wykonał mu świetne Crossbody, w tym momencie w ringu pojawił się Harper który zaatakował Setha, na ratunek przybył Austin Aries, wykonał on Harperowi Dropkick wyrzucając go z ringu, następnie Das Sexon wymierzył rywalowi także świetny Suicide Dive za ring. Rollins szykował się do Superkicku, jednak przy ringu pojawił się sam Bray Wyat który odwrócił jego uwagę, gdy Seth znowu odwrócił się to trafił pod bolesny Discus Clothesline od Harpera, ..1...2....3..Wyat Family Nowymi mistrzami Tag Team.

Po walce do ringu wszedł lider rodziny Wyata czyli sam Bray, podał on osobiście pasy swoim kompanom a następnie kazał sobie podać mikrofon.

Bray Wyat – Erick, Luke, jestem z was dumny, pokazaliście tym wszystkim osobą na trybunach że to wy jesteście najlepsi w tym biznesie. Kiedyś wasze życie było takie same jak tych wszystkich osób na trybunach, mieliście tak samo słabe życie jak te wszystkie osobniki na trybunach. Jednak pewnego dobrego dnia spojrzeliście do góry, zrozumieliście że musicie iść za myszołowem. Dzięki temu trafiliście na sam szczyt, Erick i Luke jestem z was dumny, dumny z tego że nie jesteście tak samo oszołomieni jak oni wszyscy, do tego jesteście mistrzami. Nie jesteście moimi wyznawcami, ponieważ nie mam wyznawców, mam tylko braci i siostry, a wy stoicie na czele mojej wielkiej armii, armii która kiedyś będzie rządzić.

W tym momencie niespodziewanie zagrała nie znana muzyka, na rampie pojawili się za to Antonio Cesaro i Kassius Ohno Dwójka ta ruszyła do ringu gdzie zaatakowała rodzinę Wyata, Bray sam uciekł z ringu a mistrzowie Tag Team zostali z niego wyrzuceni, za to Cesaro i Ohno pokazali że będą kolejnymi mistrzami.

Na zapleczu z Rene Young był Shawn Michaels, Young chciała widocznie przeprowadzić wywiad z pretendentem do pasa Interkontynentalnego.

Rene Young – Witaj Shawn, dzisiaj zawalczysz by kolejny raz po wielu już latach zdobyć mistrzostwo Interkontynentalne. Czujesz presje ?

Shawn Michaels – Tak, walczę w ringu od 30 lat, jednak przy każdym występie presja jest taka sama, dzisiaj jednak to ja wyjdę z gali jako mistrz, pamiętasz Rene może moją walkę na Wrestlemani 10 z Razorem Ramonem ? Była niesamowita, 5 Star Match, dzisiaj na pewno będzie tak samo, a Jericho zobaczy że ktoś jego pokroju nie ma szansy ze mną.

Rene Young – Wspomniałeś o swojej walce z Razorem Ramonem, jednak wtedy odniosłeś porażkę, nie dałeś radę, prawdą jest też to że wracasz do ringu po sporej przerwie, nie obawiasz się o kontuzję lub brak formy ?

Shawn Michaels – Słuchaj, MR Wrestlemania, MR Hall Of Fame, Showstopper zawsze jest w formie, dzisiaj będzie tak samo. Wszystkie osoby w Nowym Yorku, przed telewizorami i komputerami dzisiaj zobaczą nie tego Shawna który przegrywał z Razorem Ramonem, tylko tego który kończył karierę Rica Flaira.

Rene Young – Chris jest dziewięciokrotnym mistrzem Interkontynentalnym, ty byłeś nim tylko trzy razy, uważasz że bardziej faworyzuje to ciebie czy Kanadyjczyka ?

Shawn Michaels – Nie liczę swoich pasów, miałem ich tyle że nikt nie byłby wstanie tego zliczyć. Kogo to faworyzuje ? Nikogo, Jericho może się chwalić że miał ten pas ileś tam razy, jednak na koniec dzisiejszego Show zobaczymy Shawna Michaelsa z pasem Interkontynentalnym. A jeśli ktoś się na to nie zgadza mam dla niego dwa słowa … Suck It.

Walka nr 2 – WWE Championship Match

Daniel Bryan vs CM Punk – 30 Minutes Iron Man Match

Panowie rozpoczęli od podania ręki, następnie od razu weszli w klincz jednak nikt nie mógł zdominować rywala, Punk w końcu posłał rywala na liny jednak nie trafił z Clotheslinem. Wystraszyło to jednak Bryana, Daniel postanowił jeszcze raz wejść w klincz, tym razem jednak to on okazał się sprytniejszy wymierzając rywalowi potężnego kopniaka w brzuch, następnie wykonał on Punkowi także ładny Snap Suplex. Punk przestraszył się rywala, za to Bryan od razu wskoczył na narożnik, zawodnik z Chicago jednak od razu wyszedł z ringu, DB więc ruszył za nim Punk jednak wykonał za ringiem przeciwnikowi niespodziewanie kopniaka w brzuch i cisnął nim o schodki, następnie Phill wrzucił ponownie przeciwnika do ringu. W środku następnie były mistrz WWE wykonał jeszcze świetny Snapmare oraz Low Dropkick, Bryan po tej akcji wypadł z ringu. Punk wykorzystał to wykonując oponentowi świetny Suicide Dive za ring, Bryan jednak gdy tylko Brooks był w locie wykonał mu potężny Elbow Smash. Teraz to Danielson zyskał przewagę, wrzucił on przeciwnika do środka, wymierzył tam rywalowi jeszcze kilka potężnych kopniaków oraz świetny Tiger Suplex ..1..2..Kickout. Było bardzo blisko by było prowadzenie dla Daniela, Bryan jednak szedł za ciosem, zaczął bowiem atakować rywala serią kopniaków w brzuch, szykował się także ostatni w głowę, Punk jednak zrobił unik i sam wymierzył świetny Roll Up ..1..2...Kickout. Teraz to Punk wykorzystał błąd rywala wymierzając mu serię potężnych kopniaków, następnie szykował się jeszcze do Low Dropkicku, Daniel jednak zrobił unik. Teraz to Danielson szykował się do German Suplexu, ta akcja jednak się nie udała, Brooks wskoczył za plecy przeciwnika i wymierzył mu potężny High Kick w tył głowy. Do tego także doskonały Low Dropkick ..1...2..Kickout. CM Punk na nic nie czekał tylko zaczął wchodzić na narożnik, szykował się do MachoMan Elbow Dropu, jednak Bryan doskoczył do rywala i wymierzył mu niesamowity Frankenstainer z narożnika ..1...2..Kickout. Pierwsze osiem minut walki minęło, Daniel szykował się do Busaiku Kicku, Punk dał radę jednak uniknąć tej akcji a następnie wykonał rywalowi świetny Backbreaker. Punk nie przeszedł do pinu tylko czekał aż rywal wstanie, gdy ten to zrobił to Brooks wymierzył mu świetny Bulldog. 10 minut walki jest już za nami, zawodnik z Chicago za to sam chciał wynieść przeciwnika pod GTS, Bryan jednak nie dał sobie wymierzyć tej akcji i po wykonaniu kopniaka dołożył rywalowi świetny Tiger Suplex ..1...2..Kickout. Było bardzo blisko końca, Danielson szedł za ciosem i zapiął przeciwnikowi bolesny Single Leg Boston Grab, było blisko końca, Punk jednak dał radę dojść do lin. Daniel szykował się do wykonania Clotheslinu, Punk jednak zrobił unik i Daniel wyleciał z ringu. Phill na nic nie czekał tylko od razu wymierzył rywalowi genialny Suicide Dive za ring, teraz to Punka wszyscy na arenie nagrodzili wielkimi brawami. Ten za to wrzucił oponenta znowu do środka, sam za to wszedł na narożnik i wykonał rywalowi świetne Diving Crossbody ..1...2...Kickout. Punk był wściekły że walka ta jest ciągle na remis, Brooks zaczął powoli wchodzić na narożnik, szykował się Moonsaultu, jednak gdy były mistrz WWE był w locie to nadział się na kolana przeciwnika ..1..2..Kickout. Ależ było blisko by Daniel Bryan wyszedł na prowadzenie, Danielson jednak kontynuował akcję i wskoczył na narożnik, zrobił on to tylko po to by wymierzyć przeciwnikowi świetny Missile Dropkick ..1..2...Kickout. Daniel postanowił zapiąć przeciwnikowi bolesny Yes Lock, CM Punk długo walczył by dojść do lin, jednak był za daleko. Widać było że jest blisko poddania, jednak Punk dał radę obniżyć głowę pod ręce rywala i wyszedł z dźwigni, Daniel był wściekły, szykował się jeszcze do Buisaiku Kikc, jednak Punk uniknął tej akcji po czym sam wymierzył rywalowi świetny High Kick ..1....2..Kickout. Punk teraz zapiął przeciwnikowi niezwykle bolesną Anaconde Vise, było bardzo blisko końca, jednak Daniel niesamowicie wyszedł z tej dźwigni i sam znowu zapiął YesLocka, tym razem jednak Punk był bardzo blisko lin więc się ich chwycił, DB jednak zrobił nabieg i wymierzył rywalowi genialny Buisaiku Kick .1...2...Kickout. Ciągle jest 0-0, jednak właśnie mija 20 minuta walki, zostało niecałe 10 minut. Bryan był zły że nie jest jeszcze na prowadzeniu, powoli zaczął on podnosić oponenta, ten jednak szybko go wyniósł pod GTS !! ..1....2..Kickout. Obydwoje zawodnicy leżeli na macie, fani za to skandowali „This is Awesome”, i trudno z nimi się nie zgodzić. Sędzia zaczął wyliczać zawodników, obaj jednak wstali gdy ten był przy szóstce, rozpoczęła się między nimi walka cios za cios, w końcu jednak Bryan zyskał sobie przewagę, wykonał on wiele kopniaków jednak sam nadział się na potężny Elbow Smash od Punka. Brooks wyszedł za liny, chciał zaatakować przeciwnika Sprinboard Clotheslinem jednak nadział się na Jumping Dropkick od Daniela, Bryan dołożył jeszcze genialny Diving Headbutt ..1...2....Kickout. Daniel był wściekły, kłócił się z sędzią że było trzy, gdy się odwrócił zainkasował potężny Roundhouse Kick w głowę od Punka, zawodnik z Chicago na nic nie czekał tylko wszedł na narożnik by wykonać świetny MachoMan Elbow Drop ..1...2....Kickout ! Ależ emocje, zostało tylko pięć minut do końca. Widać było że obydwoje zawodnicy mieli już dość, pierwszy podniósł się Punk, podniósł on rywala jednak ten zaskoczył go Roll Upem ..1...2..Kickout. Daniel szykował się do Buisaiku Kicku, jednak nie dał rady wymierzyć tego ciosu, Punk za to szedł za ciosem i wykonał potężnego kopniaka w brzuch rywalowi oraz do tego genialny PILEDRIVER, Holly Shit ..1...2....Kickout !!! Żaden zawodnik nie daje za wygraną, nikt nie chce przegrać, Punk nie wierzył, podniósł on rywala pod GTS jednak DB zaskoczył go genialnym Tornado DDT ..1....2...Kickout ! Co tutaj się dzieje, zostały trzy minuty, Bryan postanowił zapiąć rywalowi Yes Lock, jednak Punk wykonał mu kopniaka w brzuch i sam zapiął mu Anaconda Vise, zostały dwie minuty, wydawało się że to będzie koniec, jednak Danielson doszedł do lin. Punk chciał go wynieść pod GTS jednak sam trafił pod Roll Up ..1...2....Kickout. Daniel wykonał przeciwnikowi jeszcze świetny High Kick, Danielson szykował się do Buisaiku Kick, jednak Punk uciekł z ringu i Daniel trafił w narożnik, Brooks szybko wrócił do ringu i wymierzył rywalowi GTS, jednak Daniel wylądował w narożniku więc kolejny GTS ..1...2.....3...1-0 dla Punka, ..5...4...3....2....1....CM Punk nowym mistrzem WWE !!! Ależ walka, ależ emocje.

Po walce Punk cieszył się na narożniku z pasem, Daniel Bryan nie wierzył że nie dał rady wygrać, jednak pogratulował on uściskiem, Bryan wyszedł za kulisy a Punk znowu wszedł na narożnik. Jednak w ringu pojawił się niespodziewanie Dean Ambrose, zrzucił on Punka z narożnika a następnie wykonał mu DDT na pas WWE. To nie był koniec, Dean wymierzył także rywalowi potężny Piledriver ! Ambrose następnie podniósł pas WWE po czym rzucił go na Punka pokazując mu kto będzie nowym championem.

***Reklamy***

Do ringu przy swojej muzyce przyszedł sam John Cena, przywitał on publiczność z Nowego Jorku a następnie poprosił o mikrofon.

John Cena – The Wyat Family nowymi mistrzami Tag Team, CM Punk nowym mistrzem WWE, jednak za cztery tygodnie odbędzie się coś o wiele ważniejszego, Royal Rumble. Rok temu wygrałem tą walkę, na samej Wrestlemani zdobyłem pas WWE, jednak wiele się zmieniło, nie ma już Smackdown, nie ma już pasa WHC. Jednak ja ciągle tutaj jestem, na pierwszym Raw is War mówię że jestem pierwszą osobą która wystąpi w tym pojedynku, nie tylko wystąpię w tej walce ale wygram ją drugi raz z rzędu.

Cena nie zdążył nic więcej powiedzieć ponieważ na arenie zagrała muzyka Randy Ortona, Viper pojawił się więc w ringu.

Randy Orton – John, chyba sobie żartujesz ? Jesteś tak samo przereklamowany jak cała publika z Nowego Jorku, mówisz że wygrasz tą walkę ? Chyba żartujesz, to ja wyeliminuję 29 rywali, tylko po to by na Wrestlemanii zdobyć po raz kolejny pas WWE.

Tym razem na rampie pojawił się Paul Heyman, razem z nim pojawili się Brock Lesnar, Curtis Axel oraz Ryback

Paul Heyman – John, Randy, nie macie o co się kłócić, żaden z was nawet nie ma szans na bycie w finałowej trójce, wiecie dlaczego ? Bo jedna z trzech moich wielkich gwiazd zostanie zwycięzcą tej walki, być może będzie to Brock Lesnar, bestia która niszczy kariery, osoba z którą wejście do ringu jest niczym antylopa przy lwie. Drugą osobą jest były mistrz Interkontynentalny, człowiek z legendarnej rodziny Henningów, czyli Curtis Axel. Osoba która jest przyszłością tej federacji, jego przodkowie tworzyli historię a on piszę aktualny rozdział tej federacji. Trzecim oprawcą jest Ryback, potwór który niszczy i dominuje, lista jego ofiar jest tak samo długa jak mój stopień inteligencji, Feed Me More.

Zagrała muzyka tym razem samego General Managera Raw is War czyli samego Rica Flaira.

Ric Flair – Wooo, skoro lubicie mówić to zobaczymy jak działacie w ringu, ty Cena zawalczysz już zaraz rewanż z Extreme Rules 2012 czyli walkę z Brockiem Lesnarem w Extreme Rules Matchu, za to Randy Orton, Curtis Axel, Ryback i Paul Heyman są zbanowani z okolic ringu.

Walka nr 3 – Extreme Rules Match

Brock Lesnar vs John Cena

Walka rozpoczęła się od klinczu, Brock od razu cisnął przeciwnika do narożnika gdzie zasypał go serią potężnych uderzeń kolanem w brzuch, Lesnar zrobił rozbieg i dołożył przeciwnikowi potężny Splash, Cena po tej akcji padł na matę a Lesnar wyszedł z ringu po krzesełko, jednak gdy wyciągnął je spod ringu to nagle od tyły zaatakował go właśnie Cena, John cisnął rywalem o metalowy słupek. Były mistrz WWE teraz zyskał sobie przewagę nad swym oponentem, wziął on kij do kendo i poczekał aż Brock wstanie, John chciał wymierzyć rywalowi uderzenie w głowę kijem jednak ten się uchylił, John uderzył kijem o słupek, gdy się za to odwrócił nadział się na potężny Clothesline od swojego przeciwnika. Paul Heyman Guy wrzucił swego rywala do środka, jednak wrzucił tam razem z nim także krzesełka, kije do kendo, śmietniki oraz stół. Brock w końcu jednak sam wszedł do środka, rozstawił on samym środku ringu stół, Cena wstawał na nogi, Lesnar wyniósł go więc pod F5. John nie dał sobie wymierzyć tej akcji, następnie Cena chwycił po kij którym zaatakował przeciwnika, po serii uderzeń w brzuch i plecy John powalił jeszcze oponenta potężnym Dropkickiem. Teraz to lider Cenation chwycił po kosz na śmieci, wsadził on go na głowę Lesnara i wymierzył mu on potężny Big Boot w głowę na której był śmietnik ..1..2..Kickout. John wyszedł kolejny raz z ringu, tym razem wrzucił on do środka drabinę, następnie JC powoli zaczął podnosić Lesnara, ten jednak wykonał niespodziewanie przeciwnikowi świetny Backbody Drop na stół ! ..1...2...Kickout. Ależ było blisko końca, Brock cisnął przeciwnika w narożnik a następnie wziął drabinę w ręce i wymierzył rywalowi wiele uderzeń drabiną w brzuch, do tego jeszcze Lesnar wymierzył przeciwnikowi potężny kopniak i Belly To Belly Overhead Suplex na drabinę, WoW ..1...2...Kickout. Lesnar był wściekły, wyrzucił on rywala z ringu, ustawił on jeszcze schodki obok bandy i szykował się na Powerobomb, Cena jednak niesamowicie skontrował to na DDT na schodki, John wrzucił rywala do ringu ..1...2...Kickout, ależ było blisko końca, Cena szykował się teraz do AA. Gdy tylko rywal wstał John wyniósł go pod AA, jednak Lesnar nie dał sobie wymierzyć tej akcji, Brock za to chwycił za krzesełko i zadał przeciwnikowi świetny Chair Shot w głowę. Lesnar jeszcze wyniósł oponenta pod F5, tak jest finisher wykonany ..1...2...3..Brock Lesnar zwycięża.

Już w przyszłym tygodniu CM Punk zawalczy z Deanem Ambrosem, jednak pas WWE nie będzie na szali.

Na zapleczu z Mattem Strikerem był Chris Jericho, widać było że Matt chce przeprowadzić wywiad z Kanadyjczykiem.

Matt Striker – Witaj Chris, już za moment odbędziesz walkę z Shanwem Michaelsem, to będzie powrót do przeszłości, jesteście legendarnymi posiadaczami tego pasa, jak sądzisz masz szansę z legendą którą jest HBK ?

Chris Jericho – Czy mam szansę, to tak jakby się pytać czy Kanada ma szansę w hokeju z USA. I ja i Kanada jesteśmy lepsi od swoich sąsiadów, więc dzisiaj zgarnę pas i zostanę mistrzem po raz dziesiąty. Uczynię to po raz pierwszy, stanę się wielką legendą.

Matt Striker – Jednak Michaels już nie raz walczył w walkach tego typu, wszyscy pamiętają jego niesamowity Ladder Match z Razorem Ramonem z Wrestlemani X właśnie o ten tytuł.

Chris Jericho – Chyba zapomniałeś Matt kto tworzył takie walki jak Money In The Bank ? Jestem osobą z największym doświadczeniem w walkach z drabinami, Michaels mógł mieć 5 Stara z Razorem, jednak minęło już dwadzieścia lat, jest on o 20 lat starszy, za to ja jestem tylko bardziej doświadczony.

Matt Striker – Na koniec powiedz może coś Shawnowi, czy powinien bać się ciebie w walce która odbędzie się za chwilę ?

Chris Jericho – Michaels, dzisiaj będzie twój koniec, Undertaker raz zakończył twoją karierę, ja zrobię to po raz drugi, po dzisiejszej walce będzie twój koniec, już nigdy nie zobaczą cie fani w Nowym Jorku, ani nigdzie indziej, a ja zostanę już za moment dziesięciokrotnym mistrzem Interkontynentalnym.

Main Event – Intercontinental Championship Match

Shawn Michaels vs Chris Jericho – Ladder Match

Jericho wszedł do ringu z drabinę, chciał ją zaatakować Shawna jednak ten szybko wyszedł z ringu, Chris zostawił drabinę i ruszył za Michaelsem, jednak HBK chwycił za krzesełko i zaatakował nim Kanadyjczyka. Shawn do tego wrzucił oponenta do środka, były członek DX wskoczył do środka i wymierzył rywalowi kilka uderzeń krzesełkiem w ringu, jednak gdy szykował się do uderzenia w głowę to Jericho zrobił unik a następnie wymierzył kopniaka w brzuch oraz DDT. Kanadyjczyk wskoczył na narożnik i gdy rywal wstawał wymierzył mu potężny Missile Dropkick. Y2J wyszedł z ringu, wrzucił do niego małą drabinkę, chwycił ją w ręce i czekał aż jego przeciwnik wstanie, gdy ten w końcu to zrobił to Jericho chciał nią go zaatakować, jednak Shawn przewidział to i wymierzył rywalowi potężny Dropkick. MR Wrestlemania wyrzucił z ringu małą drabinkę ale chwycił za to za normalną, rozstawił ją na środku, ringu, zaczął się nawet wspinać jednak Jericho wstał i zrzucił go z drabiny, Chris pchnął jeszcze rywala w drabinę i ten padł na matę. Kanadyjczyk złożył drabinę i ułożył ją w narożniku, chciał wrzucić w nią przeciwnika, jednak Shawn dał radę się zatrzymać przed drabiną, Jericho chciał więc powalić go Clotheslinem. Jednak Shawn zrobił unik i Jericho wpadł w drabinę, Shawn wyrzucił przeciwnika z ringu i sam wszedł na narożnik, wykorzystał on nieuwagę oponenta i wymierzył mu świetny Diving Double Axe Handle za ring. Shawn nie wrócił do ringu tylko chwycił za jedną część schodków, chciał on uderzyć nimi przeciwnika, jednak Chris zrobił unik i Showstopper uderzył w stalowy słupek. Spowodowało to że Michaels leżał za ringiem, Chris za to spojrzał pod ring skąd wyjął stół, wrzucił go do ringu, posłał on tam także kilka śmietników i na koniec samego Shawna. W środku Jericho podniósł oponenta jednak nadział się na potężny kopniak oraz DDT od rywala, Michaels wsadził przeciwnikowi śmietnik na głowę i sam wszedł na narożnik, Shawn szykował się do Moonsaultu jednak gdy był w locie to Jericho odsunął się w bok. Obydwoje zawodnicy leżeli na macie, jednak pierwszy podniósł się Kanadyjczyk, złożył on drabinę i położył ją na Shawnie, następnie zrobił rozbieg i wymierzył przeciwnikowi świetny Lionsault na drabinę. Żaden z zawodników nie mógł się nawet podnieść, w końcu jednak obydwoje zaczęli ku uciesze fanów dochodzić do siebie, gdy wstali na nogi rozpoczęła się walka cios za cios, jednak Michaels wykonał serię mocnych uderzeń oraz świetny Tornado DDT, teraz HBK chciał już wykonać przeciwnikowi końcowy Sweet Chin Music, Chris dał radę jednak uniknąć tej akcji po czym sam wykonał rywalowi potężny Codebreaker !! Kanadyjczyk rozłożył drabinę na środku ringu, zaczął powoli wchodzić po pas ponieważ był już bardzo osłabiony, gdy jednak był już przy pasie Shawn nagle się podniósł i bardzo szybko doskoczył do rywala, na samej górze rozpoczęła się walka o pas, Shawn wykonał Chrisowi mnóstwo uderzeń, następnie przeszedł na stronę Chrisa po czym wykonał mu niesamowity Bulldog z drabiny !!! „This is Awesome”, te skandy zaczęli krzyczeć nowojorscy fani, za to żaden z zawodników nie mógł dojść do siebie, jednak po chwili dochodzić do siebie zaczął Michaels, wyrzucił on rywala z ringu i wyczyścił jeszcze stół komentatorski, położył na nim przeciwnika i sam wszedł na krawędź ringu. Co on wykona ? WOW Springboard Moonsault dla Chrisa ! I Shawn i Chris leżeli prawie nieprzytomni za ringiem, widać było że Jericho mocno ucierpiał na tej akcji, jednak Shawn powoli zaczął wstawać. Wszedł do ringu, rozstawił kolejny raz drabinę i zaczął iść po pas, gdy jednak był już bardzo blisko by zostać mistrzem Jericho wszedł na narożnik i wymierzył Missile Dropkick na drabinę zrzucając z niej Shawna. Chris położył stół na narożniku opierając go o dwie liny, następnie wszedł na stół chcąc wymierzyć rywalowi akcję wysokiego ryzyka, jednak doskoczył do niego Shawn który wykonał mu świetny Superplex ze stołu który był na narożniku !! Wow ! Holly Shit, widać było że żaden z zawodników bardzo chce tego pasa jednak nikt nie jest wstanie go zdobyć. Michaels po wykonaniu Superplexu mogło się wydawać że zdobędzie sobie przewagę nad rywalem, szykował się nawet do Superkicku, jednak Jericho uniknął tej akcji po czym wymierzył rywalowi świetny Backbreaker i Lionsault ! Y2J ruszył po pas, jednak gdy był na samej górze Michaels wstał na nogi, nie zdążył by on dojść do rywala więc przechylił on drabinę tak że Chris wylądował na stole który stał za ringiem. Showstopper miałby pewne zwycięstwo, on jednak wyszedł po stół który wrzucił do ringu, to samo zrobił z Chrisem, ustawił on bowiem Kanadyjczyka na samej górze stołu, sam za to zawodnik z USA zaczął wchodzić na drabinę. Pokazał on gest Suck It i wymierzył rywalowi niesamowity Body Splash z drabiny na stół !!! What The Fuck ? Holly Shit ! Shawn leżał razem z Chrisem na macie, w końcu jednak HBK zaczął wstawać, za to Chris był ciągle nie przytomny ! Więc HBK wyrzucił go z ringu i sam zaczął iść po pas, wydawało się że nikt nie jest mu wstanie go zabrać, jednak gdy był już prawie na górze to zgasło światło ! Po chwili światło wróciło i na samym środku trzech zawodników w maskach obijało na samym środku ringu Michaelsa, do tego wykonali mu na sam końcu potrójny Powerbomb w stół !! W końcu opuścili oni arenę a do ringu wrócił Chris, wyrzucił z ringu Michaelsa i sam ruszył po pas, gdy był na górze odpiął on mistrzostwo i po raz 10 został mistrzem Interkontynentalnym !!!

Po walce Jericho cieszył się na drabinie z pasem, za to wszyscy ciągle byli zszokowani tym co stało się przed chwilą, i tą sceną zakończyło się Raw is War !

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

3

• TheVillain

1

• Witkacy

1

• Zabor

1

Top użytkownicy w tym temacie

images?q=tbn:ANd9GcSBOLf5NhcNVH7sHoaABTDTXsnq0i4PiMbD651Xafsk3kaaFxbmsQ

WWE Raw is War #2

Drugą galę Raw is War rozpoczęła muzyka wielkiego przegranego ostatniej gali czyli Shawna Michaelsa, HBK przyszedł do ringu wskakując na narożnik i pozdrawiając fanów, następnie poprosił o mikrofon.

Shawn Michaels – Chris Jericho, jesteś największym farciarzem w tym biznesie, przyjąłeś Body Splash na stół, Moonsault na stół komentatorski, poleciałeś z drabiny na stół za ringiem, wykonałem ci Superplex ze stołu ustawionego na narożniku, jednak ty i tak wygrałeś. Nie możliwe ? A jednak, jednak nie wygrałeś tej walki Chris uczciwie, trzech zamaskowanych zawodników zaatakowało mnie i wymierzyło mi potężny Powerbomb. Nie użalam się nad sobą, nie będę błagał na kolanach o rewanż, jednak chcę sprawiedliwości, chcę by te trzy dupki które muszą nosić maski by nikt nie widział ich strasznych pysków przyszło do ringu.

Shawn czekał na pojawienie się zamaskowanych osób jednak zagrała niespodziewanie muzyka Chrisa Jericho. Kanadyjczyk przyszedł do ringu w garniturze i pasie na ramieniu.

Chris Jericho – Shawn, nie potrafisz przyjąć porażki jak mężczyzna, a wiesz dlaczego ? Bo ja jestem dziesięciokrotnym mistrzem Interkontynentalnym, za to ty jesteś przegranym. Masz rację poleciałem z drabiny na stół za ringiem, zniszczono mną stół komentatorski, wykonałeś mi Body Splash z drabiny, jednak ja byłem facetem, wstałem po każdej z tych akcji, i to ja jestem mistrzem, trzymam zawieszony pas na swoich biodrach, zdobyłem ten pas dziesiąty raz.

Shawn Michaels – Shut Up ! Mam cię dość, nie obchodzi mnie ile razy zdobyłeś swój pas, jednak musisz wiedzieć że jeśli ty stoisz za tą trójką to w końcu cię dorwę.

Chris Jericho – Walczyłem w ECW, w WCW, w WWF/E, czy sądzisz że jest mi potrzebnych kilku typów by pokonać taką ofiarę losu jak ty ? Ja jestem Best In The World, ty za to nigdy nie byłeś nikim wartościowym, w DX stałeś zawsze na drugim miejscu, mówisz że walczysz tutaj już ponad 20 lat, jednak od dwudziestu lat dostajesz od każdego łomot. Ja jestem kolejny, nigdy nie byłeś osobą która jest w ogóle wstanie mi zagrozić.

W tym momencie na arenie zagrała muzyka General Managera Raw is War samego Ricka Flaira, legenda przyszła do ringu z mikrofonem, widać było że ma coś do przekazania.

Rick Flair – Chris gratuluje zdobycia pasa, jednak to że jesteś mistrzem znaczy także że musisz bronić swojego pasa, na gali Royal Rumble zawalczysz w rewanżu z Shawnem Michaelsem, jednak tym razem nie zawalczycie w Ladder Matchu, zrobicie to w TLC Matchu ! Co do ataku z zeszłego tygodnia Shawn mogę ci zapewni by osoby które cie zaatakowały zostały zidentyfikowane i ukarane. Jeszcze dzisiaj w walce wieczoru Shawn Michaels podejmie Daniela Bryana w Hardcore Matchu, a już za chwilę Chris Jericho podejmie Randy Ortona w walce Falls Count Anywhere, życzę wam miłego widowiska.

Walka nr 1 – Falls Count Anywhere Match

Chris Jericho vs Randy Orton

Walka rozpoczęła się od klinczu, Orton wściekle rzucił się na przeciwnika atakując go serią uderzeń pięściami w głowę. Randy wzucił przeciwnika w narożnik, jednak gdy chciał wymierzyć Corner Clothesline Jericho dał radę uniknąć w bok. Viper był w narożniku a Chris wymierzył mu świetny Front Dropkick, Randy wypadł po tej akcji z ringu. Intercontinental Champion ruszył za nim, Jericho wyciągnął spod ringu kij do kendo, wykonał on nim kilka uderzeń w plecy rywal, gdy jednak chciał trafić w głowę to Randy dał radę się usunąć. Teraz Viper na nic nie czekał tylko wykonał oponentowi potężny Dropkick w głowę, do tego jeszcze Randy wrzucił rywala w bandę, Legend Killer chciał dołożyć jeszcze Clothesline jednak Chris zrobił unik i Viper wyleciał za barierki w trybuny. Kanadyjczyk wyszedł do przeciwnika i zaczął wymierzać mu ciosy przy krzesełkach, jednak Randy zablokował jedno uderzenie po czym posłał rywala Irish Whipem za bandę. Tak więc zawodnicy znowu byli przy ringu. Jericho gdy tylko wstał wpadł pod bolesny Big Boot od Ortona, Randy wyciągnął jeszcze spod ringu krzesełko, wykonał przeciwnikowi serię potężnych uderzeń w plecy, Chris więc zaczął się czołgać w stronę rampy. Orton podniósł go i uderzył głową Ortona o barierki, do tego jeszcze Kanadyjczyk dołożył przeciwnikowi bolesny kopniak w kroczę ..1...2...Kickout. Jericho był wściekły, podniósł on przeciwnika i posłał go Irish Whipem w ekrany, Viper padł na podłogę. Jericho podniósł jeszcze głowę rywala, chciał on wymierzyć przeciwnikowi Bulldog z rampy, Randy jednak nie dał sobie wykonać tej akcji i Kanadyjczyk sam spadł z rampy na podłogę. Viper zszedł do rywala i szykował się nawet do Punt Kicku, jednak Intercontinental Champion uniknął kopniaka a następnie chwycił za śmietnik i uderzył nim w głowę oponenta ..1...2...Kickout. Y2J wrzucił przeciwnika w jakieś drzwi i zawodnicy nagle byli w jakimś korytarzu, była tam kontener na kółkach, Chris cisnął w niego rywalem, następnie położył Ortona przy drzwiach i chciał go przygnieść skrzynią, Orton jednak w ostatniej chwili uniknął uderzenia przedmiotem i do tego wymierzył rywalowi potężny Clothesline. Teraz to Viper zyskał przewagę, podniósł on rywala za włosy po czym jeszcze wyrzucił go z korytarza i zawodnicy znaleźli się przy drzwiach wychodzących z areny. Byli tam fani, Randy chwycił za krzesełko i szykował się do uderzenia w głowę rywala, jednak mistrz Interkontynentalny zrobił unik i wymierzył Dropkick, następnie Jericho poczekał aż przeciwnik wstanie i wymierzył Frankenstainer dzięki czemu Legend Killer wpadł w okno wybijając szybę. Na twarzy najmłodszego mistrza wagi ciężkiej w historii pojawiła się krew, Jericho więc przypiął od razu rywala ..1...2...Kickout. Chris nie mógł uwierzyć że to jeszcze nie koniec, był on wściekły i wyrzucił on rywala przez drzwi prosto na parking. Tam Jericho chciał posłać Irish Whipem w samochód, jednak Orton nie dał się tam rzucić i sam posłał rywala na samochód. Chris teraz leżał obolały na ziemi, Viper jednak wrzucił go na auto, Randy szykował także się do wykonania na aucie RKO. Gdy jednak miał już ustawionego rywala pod tą akcję to Jericho zeskoczył z samochodu, Y2J jednak gdy tylko się odwrócił to zainkasował Sweet Chin Music od Shawna Michaelsa !! Shawn odszedł a Randy zszedł z samochodu i podniósł przeciwnika wymierzając mu na koniec potężne RKO na podłogę ..1...2...3....Randy Orton zwycięża i pokonuje mistrza Interkontynentalnego.

***Reklamy***

Do ringu przy swojej muzyce przyszedł wściekły CM Punk, wszedł on do kwadratowego pierścienia i widać było że ma coś do powiedzenia.

CM Punk – Dean jeśli myślałeś że atak na mnie da ci szansę na lepszą przyszłość to się grubo mylisz, już za moment wejdziesz do tego ringu i oberwiesz tak jak nigdy wcześniej. Walczyłem z takimi jak The Rock, John Cena, Triple H, Brock Lesnar i nawet mierzyłem się na Wrestlemani z samym Undertakerem. Przez ostatnie lata byłem głosem nieobecnych, byłem mistrzem przez 434 dni, teraz ciągle nim jestem, za to ty wyjdź na arenę i właź do ringu bo musimy załatwić to co ty rozpocząłeś.

Walka nr 2

CM Punk vs Dean Ambrose

Walka rozpoczęła się od klinczu, jednak Punk od razu zdominował rywala serią uderzeń w brzuch, następnie posłał on rywala w narożnik i wymierzył mu potężny Corner Clothesline. Ambrose przestraszył się więc wyszedł z ringu, Punk ruszył za nim, jednak za ringiem nadział się na kopniaka i Dean wrzucił go w stalowy narożnik, a następnie do ringu. Dean zdominował przeciwnika po czym sam wszedł na narożnik i poczęstował go jeszcze potężnym Missile Dropkickiem, następnie były mistrz US odbił się od lin i wykonał rywalowi potężny Low Dropkick ..1..2..Kickout. Ambrose podnosił przeciwnika jednak Punk wykonał mu potężny kopniak w brzuch oraz DDT, akcja ta zwaliła z nóg przeciwnika. Dean wypadł z ringu, na to tylko czekał jego przeciwnik który wymierzył mu efektowny Suicide Dive za ring. Mistrz WWE miał teraz sporą przewagę nad rywalem, posłał on przeciwnika z powrotem do ringu i sam wykonał mu efektowny Springboard Clothesline. CM Punk szykował się już nawet do GTS, Ambrose jednak nie dał sobie wymierzyć tej akcji a następnie wymierzył on rywalowi ładny Cutthroat Neckbreaker ..1...2...Kickout. Dean podniósł rywala i wymierzył mu potężny German Suplex, następnie Ambrose odbił się jeszcze od lin i wymierzył przeciwnikowi potężny Leg Drop, po tej akcji Punk wyszedł z ringu, Dean więc odbił się od lin jednak gdy chciał wyskoczyć z ringu Suicide Divem to nadział się na łokieć Punka, Brooks wrócił do ringu i wykonał rywalowi ładny Swinging Neckbeaker, do tego mistrz WWE wskoczył na narożnik, jednak Ambrose niespodziewanie wstał i doskoczył do rywala wymierzając mu potężny Superplex ..1...2..Kickout. Dean był wściekły że walka ta jeszcze trwa, Ambrose podniósł więc przeciwnika by wykonać mu Powerobomb, jednak Punk wykorzystał nieuwagę rywala i wymierzył mu ładny Backbody Drop. Phill zyskał teraz przewagę nad przeciwnikiem, gdy tylko Dean chciał wstać i był już na kolanach to mistrz wykonał mu świetne Enzuigiri ..1...2..Kickout. Ambrose jeszcze walczy, Punk wszedł za to na narożnik, jednak gdy był na górze to Ambrose wpadł na linę przez co Brooks spadł na krocze. Dean wykorzystał to wymierzając jeszcze rywalowi świetny Front Dropkick, Punk spadł na matę, przeciągnął rywala na środek ringu i zapiął mu tam bardzo bolesny Figure Four Leg Lock, wydawało się nawet że Punk może się poddać, jednak dał on radę po wielkiej walce z bólem dojść do lin, Ambrose był wściekły, postanowił wykonał więc przeciwnikowi potężny Clothesline, mimo to Punk jednak schylił się i jego rywal wypadł z ringu. Zawodnik z Chicago na nic nie czekał tylko wymierzył od razu rywalowi efektowną Planchę za ring. Obydwoje zawodnicy leżeli za ringiem, widać było że obydwoje są bardzo zmęczeni, jednak pierwszy wstał Punk, wrzucił on do środka przeciwnika a następnie wymierzył mu efektowny Springboard Clothesline ..1...2...Kickout. Mistrz WWE był bardzo zły że to jeszcze nie koniec, więc gdy tylko Ambrose wstał to Punk wykonał mu potężny Bulldog, następnie mistrz pokazał że szykuje się do GTS'u, gdy jednak miał już rywala na barkach ten się ześlizgnął a następnie wykonał przeciwnikowi potężny kopniak oraz Headlock Driver ! ..1...2....Kickout ! Punk jeszcze się nie poddaje, więc Dean zaczął wchodzić powoli na narożnik, widać było że szykuje się do lotu, jednak niespodziewanie wstał Punk który wykonał rywalowi świetny Frankenstainer z narożnika ! Brooks nie przeszedł do pinu tylko zasygnalizował GTS, Dean jednak nie wykonał tej akcji, postanowił wykończyć więc przeciwnika Roundhouse Kickiem, jednak Dean uniknął tej akcji i oberwał sędzia. Arbiter leżał praktycznie nie przytomny, za to Dean wykorzystał nie uwagę rywala i wymierzył mu potężny Big Boot oraz Dropkick, następnie Ambrose wyszedł z ringu po krzesełko gdy tylko Punk wstawał uderzył on go krzesłem w głowę i wyrzucił je szybko z ringu, do tego dołożył on jeszcze potężny Pilderiver przeciwnikowi ..1...2....3...Dean Ambrose pokonuje mistrza WWE !

Po walce Ambrose chwycił za mikrofon, następnie wrócił z krzesełkiem do ringu i usiadł przy rywalu.

Dean Ambrose – Mówiłeś przed walką że walczyłeś z takimi jak Taker, Rock, Lesnar czy Cena. Gratulacje Punk, tylko mam dla ciebie wiadomość, oni wszyscy cie pokonali, tak samo zrobiłeś dzisiaj, jednak mnie nie obchodzą takie walki, przed walką rozmawiałem z Rickiem Flairem, powiedział mi on że jeśli cię dzisiaj pokonam zawalczymy na gali Royal Rumble o pas który trzymałeś ostatnio przez 434 dni, o pas który trzymasz teraz, więc już za trzy tygodnie pokonam cię ponownie Phil jednak tym razem zabiorę ci to co jest dla ciebie najważniejsze.

Dean wyrzucił mikrofon i wydawało się że opuści ring, jednak on chwycił jeszcze za mikrofon i wykonał przeciwnikowi kilka uderzeń tym przedmiotem w plecy.

***Reklamy***

Jeszcze dzisiaj odbędzie się walka o miano pretendentów do pasów Tag Team między Kassiusem Ohno i Antonio Cesaro a Sethem Rollinsem i Austinem Ariesem.

Were Here, w drodze do ringu jest już Bray Wyat z mistrzami Tag Team, Bray kazał Ericowi wsadzić do ringu bujany fotel na którym usiadł.

Bray Wyat – Odwaga Setha Rollinsa i Austina Ariesa jest niesamowita, tydzień temu dostali łomot od samego szatana, a dzisiaj znowu walczą o miano pretendentów. Eric Rowan i Luke Harper to moi bracia, zdobyli oni pasa Tag Team, jednak to dopiero początek, każda osoba która stanie przeciwko nam jest naszym sojusznikiem. Bowiem każda kolejna ofiara dodaje nam sił, pasy które posiadamy to dopiero początek, całe WWE uklęknie przez moimi kolanami. Już za trzy tygodnie wygram Royal Rumble Match, na Wrestlemani pokonam za to mistrza, nie ważne czy będzie to CM Punk, Dean Ambrose czy ktokolwiek inny, jednak już za chwilę ja i moi kompani spoczniemy koło ringu tylko po to by zobaczyć oczy naszych kolejnych ofiar, nie ważne kto to będzie, na Royal Rumble ich przygoda z WWE się zakończy.

Walka nr 3 – Walka o miano pretendentów do pasów Tag Team

Antonio Cesaro i Kassius Ohno vs Austin Aries i Seth Rollins

Walka rozpoczęła się od pojawienia się w ringu Cesaro i Ariesa, zawodnicy przywitali się na początek a następnie weszli w klincz, Antonio zdominował rywala i sprowadził go do narożnika, Szwajcar zaatakował przeciwnika serią kopniaków w brzuch. Następnie szwajcarska sensacja rzuciła przeciwnika na liny, jednak A Double następnie uniknął przeciwnika a następnie wymierzył Cesaro świetny Dropkick. Das Sexon od razu posłał rywala chcąc wymierzyć mu German Suplex, jednak Cesaro nie dał sobie wykonać tej bolesnej akcji, teraz Szwajcar szykował się do Big Boota jednak nie trafił. Więc Austin wymierzył przeciwnikowi świetny Elbow Smash, Aries powalił przeciwnika i zmienił się z Rollinsem. Seth wszedł na narożnik, poczekał aż przeciwnik wstanie i od razu wymierzył Cesaro świetny Missile Dropkick, następnie Seth odbił się od lin chcąc wymierzyć przeciwnikowi Running Shooting Star Press, Szwajcar jednak wiedział co się kombinuje i wystawił kolana, Rollins nadział się na nie a Cesaro zmienił się z Kassiusem. Ten ruszył na przeciwnika serią Clotheslinów, następnie dołożył on German Suplex oraz świetny Slingshot Leg Drop ..1...2..Kickout. Ohno wyrzucił z ringu rywala, następnie sam wziął rozbieg i wykonał rywalowi niesamowity Moonsault za ring !! Fani byli zszokowani tą akcją, za to Kassius na nic nie czekał tylko ponownie posłał rywala do ringu, Ohno chciał wymierzyć jeszcze rywalowi Springboard Dropkick. Jednak były członek Shield zdołał się odsunąć, Kassius gdy tylko wstał na nogi nadział się na Enzuigiri oraz Standing Moonsault od Setha Rollinsa ..1...2...Kickout. Rollins zmienił się z partnerem, Aries wskoczył na narożnik jednak nie trafił z Diving Leg Dropem, Ohno więc na nic nie czekał tylko od razu zmienił się z partnerem. Cesaro wszedł do ringu i wymierzył przeciwnikowi potężne Stereo, zachwiało to Austinem więc Szwajcar wykonał mu świetny Lariat ..1...2....Kickout. Antonio wszedł na narożnik, czekał aż przeciwnik wstanie jednak nie trafił wtedy z Diving Clotheslinem, Aries wykorzystał to wymierzając rywalowi świetne Tornado DDT ..1...2...Kickout. Austin na nic nie czekał tylko podniósł rywala i wykonał mu świetny German Suplex, jednak Das Sexon nie przeszedł od razu do pinu tylko wyniósł jeszcze przeciwnika pod Brainbuster, jednak Antonio nie dał sobie wymierzyć tej akcji i sam wykonał przeciwnikowi potężny Powerbomb w narożnik dokładając następnie jeszcze świetny Splash. Antonio nie przeszedł do pinu tylko tylko zmienił się z Kassiusem, ten wszedł na narożnik, szykował się do jakiejś świetniej akcji, i co ? MOONSAULT ! ..1....2...Kickout. Ależ było blisko końca, Kassius był wściekły, postanowił on coś zrobić niesamowitego i szykował się do Piledriveru, jednak Aries skontrował to na BackBody Drop, do tego zmienił się on szybko z Rollinsem. Seth od razu wskoczył na narożnik, szykował się on do akcji wysokiego ryzyka i wymierzył przeciwnikowi niesamowity SENTON BOMB, wow ..1...2...Kickout. Kassius jeszcze walczy, Rollins był wściekły, jednak wstał on na nogi czekając na wykonanie Superkicku, jednak gdy jego rywala się w końcu podniósł to Seth nie trafił z kopniakiem i Kassius wykonał mu bolesny Spear ..1....2...Kickout ! Coś niesamowitego, żaden zespół nie chce przegrać tej walki, ależ walka ! KO wszedł szybko na narożnik, jednak Rollins szybko wstał i szykował się do Superplexu, jednak nie mógł on wynieść przeciwnika więc doskoczył jeszcze A Double by mu pomóc, lecz także do ringu wskoczył Cesaro który wykonał SuperPlex Rollinsowi i Ariesowi a ci za to Ohno !!!!. Na nogach był tylko Antonio, podniósł on swojego partnera i wrzucił go w narożnik ale tylko po to by się zmienić, Szwajcar więc w końcu wszedł do ringu. Podniósł on nogi Rollinsa i zaczął wykonywać mu Giant Swing, wykonał on rywalowi wiele obrotów a publika doliczyła do trzydziestu, Antonio następnie od razu przeszedł do pinu ..1...2...Kickout. Aries przerywa liczenie, jednak w ringu pojawił się Kassius który wymierzył rywalowi świetny Bicykle Kick, Das Sexon wypadł z ringu więc Ohno wykonał mu znakomity Suicide Dive za ring. W ringu walczyli Cesaro i Rollins, zaczęli się oni podnosić na nogi jednak w tym momencie w ringu pojawili się Wyat Family atakując całą czwórkę i doprowadzając do podwójnej dyskwalikwikacji.

Ric Flair – Zaraz Wyat, sądzisz że jeśli zaatakujesz całą czwórką to nikt nie zawalczy z twoimi ludźmi ? Mylisz, się, na Royal Rumble ujrzymy walkę o pasy Tag Team, Wyat Family vs Kassius Ohno i Antonio Cesaro vs Austin Aries i Seth Rollins, Wooo.

Do ringu przyszedł przy swojej muzyce Show Off Dolph Ziggler, Ziggler stanął na narożniku po czym chwycił za mikrofon.

Dolph Ziggler – Jestem tutaj od około siedmiu lat, miałem na swoich barkach prawie wszystkie pasy, pasy Tag Team ze Spirit Squad, wiele razy miałem pas USA i pas Intercontinental, a także miałem dwa razy pas WHC. Jednak sporo się zmieniło, teraz nawet nie dostaje swojego miejsca w telewizji, jednak pojawiam się tutaj by pokazać wszystkim kto tak naprawdę jest przyszłością tej federacji, przyszłym mistrzem WWE. Możecie powiedzieć że jestem tylko jednym z wielu, jednak to nie prawda, ja jestem jak Triple H, Edge, Eddie Guerrero, UnderTaker czy Chris Benoit. Być może dostanę karę za wypowiedzenie tego nazwisko jednak nie dbam o to, moim jedynym celem jest dotarcie do pasa. Bo ten kto ma pas ma władzę, o pas Interkontynentalny walczą aktualnie Chris Jericho i Shawn Michaels, dwie legendy, jednak są to także osoby które zabierają czas antenowy takim osobą jak ja, zabierają ten czas przyszłości federacji. Jednak nie przyszedłem do ringu by się użalać, za 21 dni odbędzie się Royal Rumble, a ja jestem kolejną osobą która zapowiada udział w tej walce. Jeśli ktoś sądzi że jest chociaż w 10 procentach taki jak ja, to niech wejdzie do ringu, udowodnię mu że jest nikim przy osobie która kradnie Show.

Na arenie zabrzmiała muzyka Paula Heymana, przyszedł on do ringu z jednym ze swoich klientów, był to Curtis Axel

Paul Heyman – Dolph, Dolph, Dolph, popełniasz stanowczy błąd, wyzywając każdego z zaplecza chyba zapomniałeś o mnie. I o moich trzech ludziach, jednak żeby pokonać kogoś takiego jak ty potrzebny jest tylko Curtis Axel, osoba która jest z rodziny wielkich Wrestlerów już zaraz pokaże ci gdzie jest miejsce takiej osoby jak ty, Wrestlera o którym zapomniał świat. Wspomniałeś o takiej osobie jak Chris Benoit, według mnie jedyne co cię z nim łączy to to że może tak samo skończyć.

Walka nr 4

Curtis Axel vs Dolph Ziggler

Walka rozpoczęła się od klinczu, Axel zdominował przeciwnika zapinając mu potężny Headlock, jednak Ziggler rzucił go na liny a następnie powalił go potężnym Shoulderblockiem. Następnie Dolph posłał przeciwnika na liny, jednak Curtis nad nim przeskoczył więc Show Off wymierzył mu świetny Dropkick. Axel po zainkasowaniu kopniaka postanowił wyjść z ringu, poradził się on Paula co zrobić, Ziggler ruszył za nim za ring, jednak to Dolph nadział się na kopniaka i Curtis wrzucił jeszcze swojego rywala w stalowy słupek. Do tego powrót do ringu, Joe wszedł na narożnik i gdy jego przeciwnik wstawał to Paul Heyman Guy wymierzył mu świetny Diving Double Axe Handle. Curtis powoli podnosił przeciwnika, jednak nadział się na uderzenie w brzuch, Ziggler zrobił rozbieg jednak padł pod Big Bootem Henninga. Axel podniósł przeciwnika, szykował się do Suplexu, jednak Dolph nie dał sobie wymierzyć tej akcji i sam wymierzył rywalowi świetny Clothesline, gdy jego przeciwnik wstawał to Dolph wymierzył mu potężny Headbutt. Powaliło to na matę Axela, Dolph za to wskoczył na narożnik i gdy jego rywal wstał to Ziggler wykonał mu Crossbody z narożnika. Jednak niespodziewanie Curtis przechwycił rywala i wymierzył mu świetny Backbreaker ..1...2...Kickout. Axel szykował się do Perfect Plexu, jednak Dolph nie dał sobie wymierzyć tej akcji, Ziggler wykonał jeszcze wstającemu rywalowi świetny Jumping DDT ..1...2..Kickout. Ziggler zaczął wykonywać rywalowi Elbow Dropy ..1...2...3...4....5...6.....7...8.....9..i ostatni Jumping Elbow Drop 10 ! Dolph szaleje ...1...2...Kickout. Było bardzo blisko końca, Ziggler był zły że nie udało mu się zakończyć jeszcze tej walki, szykował się więc do potężnego Superkicka. Jednak gdy Axel wstał to dał radę uniknąć tej akcji, i do tego jeszcze sam wymierzył oponentowi świetny Neckbreaker ..1...2..Kickout. Curtis był wściekły że pojedynek ten jeszcze trwa, wszedł on na narożnik i gdy rywal wstał to Curtis wymierzył mu świetny Diving Crossbody, jednak Axel nie przeszedł do pinu tylko czekał aż rywal wstanie. Curtis chciał wykonać oponentowi Swinging Facebuster, jednak Ziggler chwycił się liny, Axel padł na matę a Show Off na nic nie czekał i gdy tylko Curtis wstawał to Ziggler wykonał mu efektowny Fameasser ..1...2...Kickout. Ależ było blisko końca, jednak Ziggler teraz szykował się już do Superkicka, i co ? Akcja udana, Superkick ! ..1...2....Axel chwyta się liny! Ziggler myślał że to już koniec, jednak walka wciąż trwa, Dolph był wściekły, szykował się więc do Zig Zagu ! Jednak Curtis chwycił się lin a następnie wykonał przeciwnikowi świetny Swinging Facebuster !! To powinien być koniec ! ..1...2....Kickout. Ależ Walka ! Axel był wściekły, postanowił więc wymierzyć przeciwnikowi Regal Plex, jednak Ziggler dał radę skontrować to na Roll Up ..1...2....3...Dolph Ziggler wygrywa tą niesamowitą walkę !

Po walce Axel był wściekły, zaatakował rywala a do ringu wpadł jeszcze Ryback. Obydwoje rzucili się na Zigglera, jednak zagrała muzyka Johna Ceny. On wpadł do ringu i wyrzucił obydwóch rywali z ringu, pomógł on wstać Zigglerowi. Tylko w tym momencie do ringu wskoczył Brock Lesnar. Wyrzucił on Cene i Zigglera z ringu pokazując że to on wygra Royal Rumble Match.

Dotychczasowa lista zawodników WWE którzy wystąpią w Royal Rumble Matchu

John Cena

- Curtis Axel

Dolph Ziggler

Ryback

Brock Lesnar

Randy Orton

Na arenie zgasło światło, na tittantronie pojawili się zawodnicy którzy tydzień temu zaatakowali Shawna Michaelsa, byli oni w jakimś budynku.

Masked Man 1 – Raw is War, stara wersja WWE w nowym obliczu, jednak nas tutaj nie ma. Pewnie ktoś zapyta czemu zaatakowaliśmy Shawna, to bardzo proste, jest to stary dziadek, a on dostał kontrakt, a my nie. Jest to wiadomość dla Rica Flaira, Triple H'a, Vinca McMahona oraz każdego pracownika tej federacji, będziemy atakować każdego po kolei, w końcu uda nam się zagarnąć tą federację w garść, i mogę wam obiecać że dostaniemy tego co chcemy. Nie jest na nas, trzech, są nas dziesiątki, setki, wszystkie osoby które zwolniliście z federacji usuwając Smackdown i NXT. Wszystkie te osoby zostały bez pracy, nie mają za co kupić chleba, my ich reprezentujemy, działamy siłą, i zmusimy was do zapłaty.

Main Event – Hardcore Match

Daniel Bryan vs Shawn Michaels

Walka rozpoczęła się od tego że zawodnicy uścisnęli sobie rękę, następnie weszli oni w klincz, i HBK założył przeciwnikowi Headlock, jednak Bryan pchnął przeciwnika na liny. Jednak Shawn powalił wtedy swojego rywala świetny Clotheslinem, Michaels odbił się następnie od lin i kolejny raz przeskoczył nad przeciwnikiem, jednak tym razem nadział się on na świetny Dropkick od Danielsona. Świetna akcja od American Dragona, Daniel podniósł następnie jeszcze swojego trenera i wymierzył mu świetny Suplex oraz Elbow Drop ..1...2...Kickout. Było blisko, jednak to było zdecydowanie za mało na Michaelsa, Daniel wskoczył na narożnik i szykował się do Missile Dropkicku, jednak nie trafił, The Showstopper wykorzystał to wymierzając rywalowi świetny Suplex, następnie trener Bryana szybko wbiegł na narożnik. Danielson jednak do niego doskoczył, rozpoczęła się walka na narożniku, w końcu jednak Shawn wykonał przeciwnikowi kopniaka i dołożył mu następnie świetne Diving Crossbody ..1...2...Kickout. Było blisko, Shawn wyszedł z ringu i wyciągnął spod ringu krzesełko, HBK chciał wrócić na ring, jednak gdy był na krawędzi to Bryan zrzucił go z ringu świetnym Dropkickiem, Danielson na nic nie czekał tylko odbił się jeszcze od lin i wykonał rywalowi świetny Suicide Dive za ring. Fani nagrodzili za to brawami Daniela, on za to wyjął spod ringu kij do kendo, zaczął atakować nim plecy przeciwnika, szykował się nawet do uderzenia w głowę. Lecz Shawn dał radę uniknąć tego ciosu i sam wymierzył przeciwnikowi świetny Dropkick wbijający w schodki. MR Wrestlemania spojrzał pod ring, ucieszył się gdy wyciągnął kij owinięty drutem kolczastym, szykował się on do uderzenia nim Daniela, ten na szczęście uniknął tego uderzenia, Michaels uderzył kijem w w stalowy narożnik. Wypuścił on z ringu kij, Daniel za to chwycił za krzesełko i uderzył nim rywala potężnie w brzuch, teraz to Danielson chwycił za kij owinięty drutem, jednak odwinął on łańcuch z kija i zawinął go sobie o rękę gdy Shawn wstawał to otrzymał potężne uderzenie łańcuchem, Daniel od razu wrzucił przeciwnika do ringu i szybko przeszedł do pinu ..1...2..Kickout. Daniel nie wierzył, był on wściekły i wyszedł z ringu, wyciągnął on następnie pół metrową szybę, wow. Wrzucił ją do ringu, szykował się do uderzenia szybą swojego trenera, jednak ten zrobił unik i wymierzył Michaelsowi Sweet Chin Music i do tego gdy Daniel miał szybę przy głowie, wydawało się że może to być koniec, jednak American Dragon wypadł z ringu. Michaels był wściekły, chwycił on kij do Baseballa i uderzył nim rywala w brzuch, wrzucił do środka Daniela po czym wyciągnął z ringu pinezki !! Gdy Shawn wrócił do ringu rozsypał część pinesek, chciał on wykonać rywalowi na nie Suplex, jednak Daniel nie dał się wynieść więc Shawn wykonał rywalowi Clothesline. Jednak Daniel nie wpadł w pinezki, więc Michaels wskoczył na narożnik, jednak jego uczeń szybko do niego doskoczył po czym wymierzył mu SUPERPLEX NA PINESKI ! Wow ! ..1...2....Kickout. Shawn jeszcze walczy, Daniel nie wierzył, nie wiedział już nawet co zrobić by wygrać tą niesamowitą walkę ! Danielson wyszedł z ringu, dość długo szukał on czegoś pod ringiem, w końcu wyciągnął kosz na śmietnik i wrzucił go do ringu, do tego wrzucił on także kolejny łańcuch, gdy tylko Michaels wstawał to zainkasował DDT od Daniela, ten jednak nie przeszedł do pinu tylko wsadził głowę rywala w śmietnik, za to Bryan sam wszedł na narożnik, jednak nie trafił z Headbuttem. Michaels ściągnął z siebie kosz po czym sam wsadził rywalowi kosz na głowę i zaczął go obijać kijem, następnie MR Wrestlemania chwycił za łańcuch i zaczął nim dusić rywala. Daniel jednak nie chciał się poddać, do tego ostatkami sił zadał przeciwnikowi potężnego kopniaka w głowę, następnie ściągnął z siebie łańcuch, jednak gdy się odwrócił zainkasował potężny SUPERKICK od Michaelsa ..1....2.....KICKOUT. Ależ walka, ależ emocje, HBK nie wierzył, był wściekły i wyciągnął spod ringu jarzeniówkę, następnie wszedł do ringu, by zaatakować nią przeciwnika, jednak ten uniknął ciosu i sam wykonał rywalowi świetny Dragon Suplex na pinezki !!! ..1...2...Kickout. American Dragon wyszedł z ringu, jednak zrobił to tylko po to by wrzucić z powrotem drabinę, gdy jednak sam wchodził zainkasował potężny cios jarzeniówką w głowę ..1....2...KICKOUT. Z głów obydwóch zawodników ciekła krew, obydwoje leżeli na macie, jednak HBK ustawił na samym środku ringu stół, na którym ustawił rywala, następnie zaczął wchodzić na drabinę, gdy był na samym szczycie postanowił wymierzyć przeciwnikowi Moonsault na stół. Jednak Dragon spadł ze stołu, więc Shawn zniszczył go swoim ciałem, Daniel miał pewne zwycięstwo jednak nie miał siły by położyć ręki na rywalu. Fani głośno zaczęli skandować „This Is Awesome”, dawno nie było takiej niesamowitej walki w WWE. W końcu po kilku chwilach Daniel położył rękę na rywalu ..1...2...KICKOUT !!!!! WHAT ? W tym momencie na arenie pojawił się Chris Jericho, podniósł on Shawna i wymierzył mu Codebreaker, następnie wykonał także Bryanowi Codebreaker !! Jednak w tym momencie zgasło światło, znowu pojawiło się trzech [b[Masked Manów[/b], zaatakowali oni Chris wymierzając mu potrójny Powerbomb, i tym właśnie widokiem zakończyło się Raw is War, więc nie dowiedzieliśmy się kto wygrał walkę Daniela z Shawnem.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

• Reputacja:   0

Gale w pełni skomentuję, gdy znajde na to czas. Narazie tylko rzuciłem okiem, ale dowodem na to, że diary jest słabe/średnio jest fakt, że z poprzedniego odcinka pamiętam tyle... że go przeczytałem. Postaram się obszerniej skomentować jutro/pojutrze

• Reputacja:   0

Narazie skomentuję twoje diary ogólnie, aby wyrazić moją opinię o twoim diary jak na ten moment.

Pierwsze co się rzuca w oczy jest to, że kompletnie przedstawiłeś alternatywę WWE, mianowicie wróciło Raw is War, jak i Shawn Michaels co według mnie nie jest tak świetnym ruchem, ponieważ według mnie HBK nie powinien już walczyć i nie pasuje mi on do twojego diary, no ale to twój ,,pamiętnik". Według mnie szkoda, że nie podałeś jakie będą się odbywać gale PPV, a także daty wydawanych gal, bo to zawsze dodaje smaczku i w sumie jest dość ważnym elementem diary według mojej opinii :) . Wiem, że podałeś, że najbliższa gala PPV to Royal Rumble, ale ja wolałbym mieć to podane od razu i na cały ,,rok w diary", nie wiem jak inni. Z tego co zauważyłem piszesz średnio/długie walki co w moim przypadku nie jest za fajne, bo nie lubię czytać tak długich walk, ale piszesz je niezłe, naprawdę dobre i nie wiem, ale chyba dzięki tobie przekonam się do pisania dłuższych walk i ich czytania :D .

Dla mnie mógłbyś jeszcze bardziej wydłużyć wydawane gale, a przede wszystkim segmenty, które w mojej opinii są przeciętne i za krótkie, więc radziłbym Tobie je wydłużyć jak i całą galę.

Ogólnie dla mnie gale są przeciętne/średnie. Polecam ci wydłużyć segmenty i poprawić ich jakość i gale będą według mnie lepsze! Pozdrawiam i powodzenia.

,,Best in the World''

56133381528766d123786.jpg

• Urządzenie:  Macintosh

Czeka Cię bardzo dużo pracy. Oto kilka błędów:

1. Dwa razy umieściłeś Chrisa Jericho w rosterze,

2. Erick Rowan, Ric Flair, Wyatt Family itd. - poprawna pisownia wybranych wrestlerów/stajni.

To tylko przykłady, bo nie chcę mi się szukać wszystkiego.

Do tego tygodniówki wyglądają bardziej jak PPV. Masa stypulacji i walki samych gwiazd przez co brakuje czasu dla trochę słabszych wrestlerów (wyłączając pasy tag team). Do tego długość walk mógłbyś ograniczyć, aby wprowadzić więcej feudów. Prawie w ogóle nie ma też backstage'u oprócz pojedynczych przypadków wywiadów. Mogłeś pierwszych mistrzów wyłonić na Royal Rumble, a nie już teraz. Ci zamaskowani agresorzy bardzo przypominają mi Aces & Eights.

Moim zdaniem masz bardzo wiele do poprawy w sprawach merytorycznych i technicznych.

images?q=tbn:ANd9GcQifrH7Aeq-vwPCqmymioFaufV1DIkLBqdE0HNR_5NyswAjceY57w

Raw is War

Przed ostatnią galę Raw is War przed Royal Rumble otworzył General Manager tygodniówki czyli sam Nature Boy Ric Flair.

Ric Flair – W ostatnich dniach do WWE napłynęło wiele krytyki ze strony fanów że nie dajemy szansy młodszym zawodnikom. Miliony komentarzy, maili i toutów doszło do nas, a skoro każdy wie że my słuchamy fanów więc od dzisiaj jako General Manager tej gali wprowadzam nowy tytuł, właściwie przywracam pas Cruiserhweight. Każdy z zawodników który nie ma warunków do sięgania po główne złoto może walczyć o ten pas, do tego do federacji doszło wiele kolejnych osób. Osiem gwiazd zawalczy w turnieju o mistrzostwo wagi lekkiej, a finał odbędzie się na samym Royal Rumble, osobami które wystąpią w tym turnieju są doświadczeni zawodnicy, lecz także ci młodsi, o to liczba uczestników.

Tyson Kidd

Justin Gabriel

Evan Bourne

Sin Cara

Hunico

Adrian Neville

Sami Zayn

Primo

Ric Flair – Mam nadzieję że zadowoli to wszystkich fanów naszej organizacji, jednak.

W tym momencie zagrała muzyka mistrza Interkontynentalnego czyli Chrisa Jericho, ten wściekły przyszedł do ringu w garniturze wyrywając jeszcze mikrofon Flairowi.

Chris Jericho – Czy ty wiesz na kogo patrzysz ? Patrzysz na dziesięciokrotnego mistrza Interkontynentalnego, na osobę która co tydzień jest tutaj najlepsza, tydzień temu zaatakowało mnie trzech typów, wymierzyli mi Powerbomb w tym ringu. W ringu w którym tworzyłem historię, to ja byłem częścią starego Raw is War, gali o której ty nie miałeś pojęcia. Ponieważ siedziałeś sobie w WCW i brałeś kasę od takich nieudaczników jak Vice Russo, Ted Turnen czy Eric Bischoff. Jednak ty jesteś taki sam jak oni, nie stać cię na to by zapewnić bezpieczeństwo największej z gwiazd, najlepszemu na świecie. Wiesz co, skoro tak to może wezmę swój pas, wyjdę z tego budynku i nie zawalczę z Shawnem Michaelsem na Royal Rumble w TLC Matchu ? Co ty na to ? Zajmujesz się jakimiś skaczącymi małpkami, 90 % osób na trybunach nie wie kim są te osoby, za to każdy wie kim jestem ja. W tym biznesie pokonywałem każdego, 10 razy zdobyłem pas Interkontynentalny, jestem dwukrotnym mistrzem WCW, trzykrotnym mistrzem WHC, 7 razy byłem mistrzem Tag Team, jeden raz mistrzem Europy, raz mistrzem Hardcoru, do tego byłem pierwszym i najdłużej posiadającym człowiekiem który zdobył pas WWE i pas WCW na jednej gali. Gdybym chciał mógłbym być nawet mistrzem Div, jestem kimś niesamowitym, za to ty Ric jesteś starym zdziadziałym leszczem który nie ma pojęcie przed kim właśnie stoi.

Ric Flair – Wiesz co Jericho ? Skoro chcesz wymieniać tytuły to chyba nie wiesz przed kim stoisz, byłem mistrzem gdy ty dopiero byłeś robiony przez swojego ojca i matkę, czyli parę tępych Kanadyjczyków, którzy spłodzili największego matoła jakiego widziałem. Chwalić się przy mnie tytułami to jakby wyzywać czarnych przed prezydentem USA, byłem mistrzem w NWA, miałem wszystkie pasy które ty miałeś. Do tego wygrałem Royal Rumble Match, byłem prezydentem WCW, takie osoby jak Sting, Goldberg czy właśnie ty Jericho nie mogły by istnieć gdyby nie ja. Jednak masz rację, zostałeś tydzień temu zaatakowany, dlatego dostaniesz dzisiaj szansę na odpokutowanie się, w walce wieczoru podejmiesz osobę która nie raz pokazywała że grawitacja to mit, Chris Jericho vs Rey Mysterio w walce wieczoru dzisiejszego Raw is War, do tego w stypulacji bez zasad. No Dq Match, koniec, wymiataj Chris z tego ringu bo zaraz ci w tym pomogę.

***Reklamy***

Walka nr 1 – Ćwierćfinał turnieju o pas Cruiserwight.

Tyson Kidd vs Justin Gabriel

Walka rozpoczęła się od podania sobie rąk, następnie zawodnicy od razu weszli do klinczu i silniejszy Kidd posłał rywala na liny, jednak ten po odbiciu uniknął Clothesline'u i sam wymierzył przeciwnikowi świetną Hurricanrane. Tyson przestraszył się przeciwnika, Gabriel od razu ruszył na przeciwnika jednak gdy tylko podniósł rywala to ten wymierzył mu kopniaka w brzuch oraz świetny Snap Suplex. Teraz to Kanadyjczyk zyskał sobie przewagę, członek rodziny Hartów kontynuował akcję i dołożył przeciwnikowi następnie znakomity Snapmare oraz Low Enzuigiri ..1...2...Kickout. Gabriel ewakuował się wyjściem z ringu, Tyson chciał to wykorzystać wykonując mu świetną Somersault Planchę jednak Justin uniknął tej akcji i Tyson spadł na podłogę. Zawodnik z RPA mógł teraz zyskać sobie przewagę, cisnął on bowiem rywala w bandę a następnie wykonał mu świetny Front Dropkick. Justin ponownie posłał przeciwnika do ringu, tym razem jednak sam wskoczył na narożnik i wykonał rywalowi ładne Crossbody ..1...2..Kickout. Było bardzo blisko by Justin wygrał tą walkę, Gabriel gdy rywal wstał wykonał mu wspaniałą Hurricanrane oraz Dropkick wyrzucający z ringu. Afrykańczyk chciał dołożyć Suicide Dive, jednak gdy był już przy linach to nadział się na Elbow Smash od Tysona, Justin wrócił do ringu trzymając się za twarz. Za to Kanadyjczyk wskoczył na narożnik i wykonał rywalowi świetny Missile Dropkick, powaliło to na matę jego przeciwnika. Jednak Kidd kontynuował akcję i wyszedł za liny, gdy jego przeciwnik wstał to Tyson wykonał mu świetny Springboard Frankenstainer ! ..1...2...Kickout. Ależ akcje, obydwoje zawodnicy byli już bardzo zmęczeni, jednak przewagę ciągle miał zawodnik z Kanady, podniósł on nogi rywala by zapiąć mu Sharpshooter, jednak Justin odkopał rywala. Kanadyjczyk chciał więc wymierzyć przeciwnikowi Clothesline, jednak Gabriel zrobił unik i sam wykonał przeciwnikowi świetny Neckbreaker, jednak Justin nie przeszedł do pinu. Wskoczył on na narożnik by wymierzyć 450 Splash, jednak Kidd w ostatniej chwili się odsunął. Następnie Tyson szybko wstał i wszedł na narożnik tylko po to by wykonać wstającemu rywalowi świetny Diving Neckbreaker ..1..2..3..Tyson Kidd w półfinale turnieju o pas wagi lekkiej.

Na zapleczu z Mattem Strikerem jest Shawn Michaels, oczywiście celem tej dwójki jest przeprowadzenie wywiadu.

Matt Striker – Shawn od dwóch tygodni atakuje cię cały czas ta sama grupa zawodników, czy boisz się że ci ludzie mogą zagrozić bezpieczeństwu gali Royal Rumble i twojej walki z Chrisem Jericho ?

Shawn Michaels – Czy mogą nam zagrozić ? Jeśli na ich nie szczęście znajdą się oni na Royal Rumble w tym ringu co ja to będzie ich ostatni występ w tej organizacji. Atakują mnie od dwóch tygodni, jednak czas to zakończyć. Nie obchodzi mnie czy Jericho mi pomoże, moim pierwszym celem bowiem na Royal Rumble jest wejście na drabinę i zgarnięcie pasa który już za dwa tygodnie będzie tkwił na moich biodrach.

Matt Striker – Tydzień temu zamaskowane osoby powiedziały że dawniej już tutaj pracowały, grozili panu McMahonowi, Triple H'owi oraz Ricowi. Czy masz podejrzenia kto może to być ?

Shawn Michaels – Nie obchodzi mnie to, może to być Goldberg, Sting czy Austin. Może to też być JTG, Marella i Slater, kto by to nie był w końcu ich dopadnę, i zapłacą mi za to że nie jestem teraz mistrzem.

Matt Striker – Chris Jericho zawalczy w walce wieczoru z Reyem Mysterio, ty nie dostałeś walki na dzisiejszy wieczór, czy jesteś o to zły na Rica ?

Shawn Michaels – Ric Flair doskonale wie co robi, moim celem nie jest dzisiaj walka, bo mogę to robić przez pozostałe 364 dni w roku, dzisiaj chcę dopaść osoby które mnie atakowały. Jeśli Jericho ich się boi, to najpierw musi zacząć się bać mnie.

Walka nr 2 – Ćwierćfinał turnieju o pas Cruiserweight.

Adrian Neville vs Primo

Walka rozpoczęła się od klinczu, Primo był silniejszy i posłał rywala do narożnika, następnie wziął rozbieg jednak nie dał rady wykonać przeciwnikowi Splashu. Neville wykorzystał to wymierzając mu świetny Frankenstainer, następnie jeszcze kilka uderzeń w brzuch i Adrian dołożył rywalowi niesamowity Standing Corkscrew Moonsault ..1...2..Kickout. To mogło się już zakończyć, Brytyjczyk był wściekły, wyszedł za liny a gdy rywal wstawał wymierzył mu niesamowity Slingshot Frankenstainer ! Fani na trybunach szaleli, za to Adrian poniósł przeciwnika i cisnął nim o narożnik, chciał dołożyć rywalowi świetny Splash jednak nadział się na Big Boot oraz potężne DDT od Primo ..1...2...Kickout. Neville mógł być szybko zaskoczony, za to zawodnik z Portoryko wszedł na narożnik, gdy jego rywal wstał wykonał Brytyjczykowi znakomity Missile Dropkick, akcja ta wyrzuciła z ringu Nevilla. Primo więc na nic nie czekał tylko wymierzył rywalowi świetny Suicide Dive za ring, jednak Neville w ostatniej chwili zrobił unik w bok i jego rywal wylądował na podłodze. Brytyjczyk wrzucił ponownie rywala do ringu, do tego wykonał mu ładny Low Dropkick oraz świetny Standing Moonsault Senton !! ..1....2...Kickout. Cóż za emocje w tej walce, obydwoje z zawodników dają z siebie wszystko, Adrian na nic nie czekał tylko wykonał przeciwnikowi świetny Running Shooting Star Press, co ciekawe Neville nie przeszedł do pinu. Wszedł on tylko na narożnik by wymierzyć przeciwnikowi 450 Splash, jednak Primo w ostatniej chwili się odsunął. Następnie Colon wskoczył na narożnik i dobił rywala świetnym Diving Headbuttem ! ..1....2....Kickout. Primo mógł zakończyć już tą walkę, Eddie wyszedł za liny by wykonać Springboard Dropkick, jednak Neville w ostatniej chwili się odsunął i wykonał jeszcze przeciwnikowi świetny Frankenstainer. Primo wyleciał z ringu, Adrian wykorzystał to i wszedł na narożnik, następnie wymierzył on rywalowi świetny Corkscrew Shooting Star Press Planche za ring !!!! „This is Awesome”, takie skandy pojawiły się na trybunach. Neville następnie wrzucił przeciwnika do ringu, tam wykonał mu świetny Tiger Suplex, jednak nie przeszedł po nim do pinu tylko Brytyjczyk wszedł jeszcze na narożnik, na koniec wymierzył on rywalowi niesamowity 630 Senton ..1....2.....3.....Adrian Neville w półfinale.

***Rekalmy***

„Cult of Personality”, do ringu przy swojej muzyce zmierza Best in The World, WWE Champion CM Punk.

CM Punk – 14, tyle dni jestem już mistrzem WWE, po pokonaniu Daniela Bryana po raz trzeci w swojej karierze sięgnąłem po ten tytuł. Jednak nie przyszedłem do tego ringu po to by się chwalić, chodzi oczywiście o Deana Ambrose'a. Tydzień temu pokonał mnie on po faulu którego nie widział sędzia, trudno nie raz sam oszukiwałem. Jednak na Royal Rumble zawalczę właśnie z tym człowiekiem, o swój pas. Mam więc propozycję Dean, więc przyłaź do ringu.

Zagrała muzyka Deana Ambrose'a, , jednak ten nie pojawił się w ringu tylko na Tittantronie. Widać było że jest on w domu.

Dean Ambrose – Czego Punk ? Pokonałem cię tydzień temu i stałem się pretendentem do tytułu który trzymasz teraz na swoich biodrach. Zrobiłem sobie dzisiaj wolne, więc sprężaj się bo nie chcę marnować czasu na ciebie.

CM Punk – Ukrywasz się w domu bo doskonale wiesz że gdybyś był dzisiaj tutaj to skopał bym ci dupsko tak że więcej byś na nim nie usiadł. Ale wracając do naszej walki, skoro tydzień temu użyłeś krzesełka to mam dla ciebie propozycję, może zróbmy to jeszcze raz ? Bo skoro Chris Jericho i Michaels zawalczą w TLC Matchu to my mamy być gorsi ? Słuchaj Ambrose ty vs ja już za dwa tygodnie na Royal Rumble w Hardcore Matchu ! Co ty na to ?

Dean Ambrose – Chyba nie wiesz do kogo mówisz ? Opowiem ci pewną historyjkę Punk, około siedmiu lat temu było sobie dwóch utalentowanych Wrestlerów. Jeden z Chicago, a drugi z Cincinatti. Dwie osoby które walczyły w małych salach gimnastycznych po całym kraju, jeden z nich był gwiazdą Ring Of Honor, a drugi Combat Zone Wrestling. Jednak ten pierwszy bardziej znany dostał ofertę życia, od WWE, od General Managera ECW Paula Heymana. Zawodnik z Chicago przyjął tą propozycję, od tego czasu stał się wielką gwiazdą, zdobył wszystkie pasy, walczył na Wrestlemani z samym Undertakerem. Jednak w tym czasie mniej znany zawodnik walczył w walkach z jarzeniówkami, koszami na śmieci, szkłem, pinezkami i nawet pułapkami na myszy tylko po to by zarobić na chleb. Jednak i ten drugi dostał szansę od największej z federacji, jednak Hardcore w którym walczył on przez lata mu został w krwi. Tak Punk, tymi osobami byliśmy ja i ty, ty w ostatnich latach byłeś gwiazdą a ja walczyłem w walkach gdzie krew lała się litrami. Proponując mi Hardcore Match popełniasz największy błąd swojego życia, ale ja się zgadzam. CM PUNK VS DEAN AMBROSE NA ROYAL RUMBLE W HARDCORE MATCHU. A teraz wybacz Punk mam ważniejsze rzeczy do robienia.

Sygnał z domu Deana się urwał, a Punk stał zadowolony na środku ringu z pasem WWE, więc ich stypulacja na gali Royal Rumble jest już pewna, to walka będzie Hardcorowa.

Walka nr 3 - Ćwierćfinał turnieju o pas Cruiserweight.

Evan Bourne vs Sin Cara

Walka rozpoczęła się od kilku kopniaków w wykonaniu Cary, następnie posłał on rywala na liny jednak ten po odbiciu wymierzył przeciwnikowi świetną Hurricanranę, do tego jeszcze Enzuigiri które wyrzuciło z ringu Evana, Luchador wziął za to mikrofon i wykonał przeciwnikowi świetną Corkscrew Planchę za ring. Meksykanin uzyskał sporą przewagę nad rywalem, następnie wrzucił on przeciwnika do ringu jednak sam nie trafił ze Springboard Dropkickiem. Bourne wykorzystał to wymierzając rywalowi świetny Frankenstainer, do tego jeszcze Evan zrobił nabieg na liny i wykonał przeciwnikowi świetny Springboard Moonsault ..1...2..Kickout. Sydal wyszedł za liny, chciał on wykonać przeciwnikowi świetny Springboard 450 Splash jednak Sin Cara zdążył się odsunąć. ..1...2...Kickout. Cara był wściekły, jednak walka ta wciąż trwa, Mistico podniósł przeciwnika i wymierzył mu świetny Dragon Suplex, do tego jeszcze Luchador wskoczył na narożnik jednak nie trafił z Moonsaultem. Bourne wykorzystał to wyrzucając Low Dropkickiem rywala z ringu, Evan za to odbił się od lin i wykonał rywalowi świetny Slingshot Somersault Planche za ring. Lotnik był teraz na fali, jednak ponownie wrzucił on oponenta do ringu, Bourne sam też wrócił do kwadratowego pierścienia i wykonał tam rywalowi świetny Headscissor, do tego jeszcze Springboard Moonsault oraz Running Shooting Star Press ..1...2...Kickout. Meksykanin jeszcze się nie poddaje, Bourne go podniósł jednak Mistico zaskoczył go Roundhouse Kickiem, Cara do tego wskoczył jeszcze na narożnik i gdy rywal wstawał to zamaskowany Wrestler wymierzył przeciwnikowi potężny Sunset Flip PowerBomb ..1...2...Kickout. Ależ było blisko końca, Meksykanin zaczął wchodzić na narożnik, widać było że chce on wykonać rywalowi Senton Bomb, jednak Bourne doskoczył do przeciwnika i wymierzył rywalowi świetny Avalanche Frankenstainer, jednak po tej akcji Evan nie przeszedł do pinu tylko ponownie wrócił na narożnik. Zrobił on to jednak tylko po to by wymierzyć oponentowi Shooting Star Press ….1.....2.....3....Evan Bourne w półfinale.

***Reklamy***

Na arenie zagrała muzyka Kassiusa Ohno i Antonio Cesaro, przyszli oni do ringu i ku uciesze fanów stanęli na narożnikach pokazując że na Royal Rumble to oni będą mistrzami.

Antonio Cesaro – Wyat Family, wasz kres nadszedł, od jakiegoś czasu robicie w WWE co chcecie, Bray i jego dwa matoły w ostatnim czasie zdominowali dywizję drużynową. Tydzień temu mogliśmy pokonać Rollinsa i Ariesa, jednak wy nam przeszkodziliście, więc na Royal Rumble dojdzie do niesamowitej walki, ja i mój partner Kassius pokonamy latające małpy oraz grubych goryli, pokazując tym samym że my Kings Of Wrestling jesteśmy prawdziwymi mistrzami.

Kassius Ohno – Walczyliśmy na scenie niezależnej wiele lat, byliśmy tak legendą, najlepszym Teamem w historii. Teraz nasz czas powraca, nikt w szatni nie jest w stanie nas pokonać, nikt nie jest tak utalentowany jak ja i mój partner. Jako królowie wrestlingu obiecujemy wam że za równe dwa tygodnie staniemy w tym właśnie ringu ale już nie jako zwykły Tag Team w gaciach tylko jako prawdziwi mistrzowie.

Antonio Cesaro – Pamiętacie doskonale takie legendarne tag teamy tej federacji jak DX, Dudley Boyz, Edge i Christian czy Hardy Boyz. My jesteśmy kolejnym wielkim teamem który sięgnie po chwałę, czas Wyata zakończy się już w następną niedzielę, człowiek ten mówi o wygraniu Royal Rumble Matchu, jednak niech pierwsze uważa by jego brudni „bracia” nie przegrali z Kings Of Wrestling.

Po tych słowach zagrała muzyka Ariesa oraz Rollinsa, kolejni pretendenci przywitali się z fanami a następnie przyszli do ringu.

Austin Aries – Królowie Wrestlingu ? Ok, mistrzowie tag team ? Chyba nie, jednak ja i mój partner zgadzamy się z wami co do jednego faktu, na Royal Rumble faktycznie Wyaci stracą tytuły, jednak to nie wy będziecie nowymi mistrzami, będzie nimi dwóch wspaniałych lotników, Austin Aries oraz Seth Rollins.

Seth Rollins – Mówiliście o takich teamach jak Dudley Boyz czy DX, jednak wy nigdy nie będziecie tacy jak oni, mówicie że na scenie niezależnej byliście najlepszymi z najlepszych w dywizji Tag Team, jednak my byliśmy inwidualnie najlepsi z najlepszych, za to wy zawsze byliście tylko nieznanymi nikomu drużynowymi frajerami.

Po tych słowach rozpoczęła się bójka między dwoma teamami, za to Bray Wyat i jego rodzina wyszli na rampę śmiejąc się ze swoich przeciwników z Royal Rumble.

***Reklamy***

Walka nr 4 - Ćwierćfinał turnieju o pas Cruiserweight

Sami Zayn vs Hunico

Hunico wściekle ruszył na rywala wrzucając go w narożnik i atakując go tam serią potężnych uderzeń w twarz. Meksykanin wziął jeszcze nabieg i wykonał rywalowi świetny Front Dropkick, Zayn wypadł z ringu a Hunico wykorzystał to wymierzając rywalowi świetny Suicide Dive za ring. Luchador zdominował przeciwnika, wrzucił on jeszcze rywala do ringu, jednak gdy chciał podnieść oponenta to nadział się na Roll Up od Samiego ..1...2...Kickout. Było blisko niespodzianki, Sami wziął rozbieg i wykonał przeciwnikowi znakomity Low Dropkick. Zayn wskoczył jeszcze na narożnik i dołożył przeciwnikowi świetny Diving Leg Drop ..1...2..Kickout. Hunico nie daje się szybko poddać, Kanadyjczyk więc go podniósł, jednak wtedy nadział się na potężny Roundhouse Kick od rywala. Powaliło to debiutanta, Hunico jednak szybko go podniósł po czym wykonał mu znakomity Backbreaker, akcja ta zwaliła z nóg Samiego, za to Hunico wykonał rywalowi świetny Standing Moonsault ..1...2...kickout. To mógł być koniec, Luchador powoli podnosił rywala, jednak Zayn wykonał mu świetne Enzuigiri, nie zwaliło to jednak z nóg Hunica, więc Kanadyjczyk wykonał mu niesamowity Poisoned Frankenstainer !! ...1....2...Kickout. Cóż za walka, Sami posłał przeciwnika do narożnika, jednak nie trafił z Corner Kickiem, jego rywal wykorzystał to wymierzając przeciwnikowi znakomite Tornado DDT .1..2..Kickout. Było bardzo blisko końca, jednak Zayn nie dał się jeszcze przypiąć, Hunico wskoczył więc na narożnik. Szykował się do Senton Bombu, tylko że jego rywal w ostatniej chwili wystawił kolana na które nadział się Hunico, Zayn skorzystał z błędu rywala. Wskoczył on szybko na narożnik, widać było że szykuje się on do czegoś niesamowitego, tak jest 450 Splash !! ..1....2..Kickout. Meksykanin jeszcze walczy, Zayn więc wstał i szykował się do Brainbustera, jednak Hunico nie dał sobie wykonać tej akcji i to Luchador wymierzył przeciwnikowi świetny Atomic Drop oraz Frankenstainer. Meksykanin wskoczył na narożnik, jednak niespodziewania Zayn do niego doskoczył po czym wykonał przeciwnikowi kilka uderzeń w brzuch a także świetny Brainbuster z narożnika !! To musi być koniec ..1....2.....3.....Sami Zayn ostatnim półfinalistą.

Półfinały które odbędą się w przyszłym tygodniu :

Sami Zayn vs Evan Bourne

Adrian Neville vs Tyson Kidd

Nadszedł czas na Paula Heymana, tym razem przyszedł on do ringu z Rybackiem, dwójka ta weszła do ringu po czym Heyman chwycił za mikrofon.

Paul Heyman – Tydzień temu pokazałem wam że Curtis Axel może wygrać Royal Rumble Match, dzisiaj przedstawiam wam drugiego z trzech mojego klienta. To Ryback, potwór który niszczy i dominuje od ponad roku w WWE. Mój wielki przyjaciel Brock Lesnar już dawno powiedział że gdy on już odejdzie na emeryturę niszczenie będzie za niego siał wspaniały człowiek, osoba której zaufałem, i teraz jestem pewien że Ryback może wygrać Royal Rumble Match. Takie osoby jak John Cena czy Dolph Ziggler mogą tylko zazdrościć takim osobą jak Ryback, umiejętności, siły oraz mnie. Najlepszego Managera w historii tego biznesu, jestem lepszych od takich legend jak Bobby Heenan, Ric Flair, Paul Bearer czy Jimmy Hart. Oni wszyscy przy moich mnie są nikim, ich klienci byli nikim przy mojej armii, przy armii zawodników którzy wkrótce zdominują tą federację. Żeby to udowodnić, i pokazać że Ryback może wygrać Royal Rumble Match już na tym Raw is War w tej chwili odbędzie się mini Royal Rumble Match, jeśli toś jest idiotą i sądzi że jest wstanie zawalczyć i wyrzucić przez górną liną Rybacka niech wyjdzie na arenę, wyzwanie jest rzucone.

Mini Royal Rumble Match

Ryback czekał na pierwszego rywala i okazał się nim JTG. Czarnoskóry zawodnik od razu zasypał przeciwnika serią uderzeń w brzuch jednak ciosy te nie zrobiły żadnego wrażenia na Rybacku. Więc JTG wykonał przeciwnikowi Dropkick jednak on nawet nie ruszył potwora. Gdy Jobber wstał to nadział się od razu na kopniaka w brzuch oraz Body Slam. Do tego jeszcze potężny Meet Hook Clothesline, następnie jeszcze wyrzut nad górną liną i pierwszy rywal wyeliminowany. Paul Heyman z Rybackiem śmiali się z ich rywala, jednak na arenie zabrzmiała muzyka drugiego rywala Santino Marelli, Włoch ku radości fanów przyszedł na arenę. Od razu rzucił się na Rybacka, jednak gigant rzucił go na liny a następnie wymierzył mu świetny Spear, to zwaliło z nóg Santino. Ryback mógł już wyrzucić swojego kolejnego rywala, jednak wyniósł on przeciwnika i wykonał mu świetny Jackhammer, fani zaczęli skandować „Goldberg”. Za to Ryback wyniósł jeszcze oponenta i wyrzucił go z ringu Body Slamem. Paul przybił piątkę ze swoim klientem, czas na kolejnego zawodnika. To Camacho, Meksykanin zaczął okładać rywala kopniakami, posłał go nawet do narożnika jednak gdy chciał zrobić nabieg to nadział się na Big Boot. Do tego jeszcze Ryback zadał rywalowi kopniaka oraz potężny Powerbomb, na koniec jeszcze tylko wyrzucenie z ringu i Camacho wyeliminowany. Ryback śmiał się z rywali, Paul Heyman krzyknął „Kto następny?”, jednak ku zdziwieniu Paula i Rybacka zagrał Theme Song Dolpha Zigglera, Show Off wbiegł do ringu i uniknął Clotheslinu po czym chwycił się lin, Ryback chciał go wyrzucić jednak Ziggler schylił się naciągając linę do dołu. Tak więc potwór robiąc nabieg wypadł z ringu ku radości całej areny.

Ziggler świętował na narożniku, jednak pod ring przybiegł Curtis Axel, razem z Rybackiem chciał on zaatakować rywala. Jednak w tym momencie zagrała muzyka Johna Ceny. Cena wbiegł do środka i razem z Zigglerem zaatakowali rywali, po wielu uderzeniach Axel i Ryback uciekli z ringu, na rapie pojawił się za to Brock Lesna, który pokazał Cenie że jego partnerzy mogli uciec ale na Royal Rumble to bestia wygra tą walkę.

Nagle urwał się sygnał i na Tittantronie kolejny raz pojawili się trzej zamaskowani zawodnicy. Tym razem przemawiać zaczął drugi z nich.

Masked Man # 2 – Od dwóch tygodni WWE żyje tylko jednym, naszymi atakami, najpierw Shawn Michaels, potem Daniel Bryan i Chris Jericho. Jednak to nie koniec, dzisiaj nadejdzie kolejna fala zniszczenia, możecie być pewni że zaatakujemy kolejny raz. Chris Jericho i Rey Mysterio, jesteście kolejnymi ofiarami na naszej liście. Jesteście osobami które zabrały nam pracę, więc my zabierzemy wam bezpieczeństwo, już nigdy nie możecie walczyć tak jakby nic się nie działo. Ponieważ jesteśmy wszędzie, mamy swoich ludzi także wszędzie, i na zapleczu, i na trybunach a nawet wśród zawodników, więc lepiej uważajcie, bo coś wam się stanie.

Main Event – No Dq Match

Chris Jericho vs Rey Mysterio

Walka rozpoczęła się od klinczu, oczywiście mistrz Interkontynentalny zdominował rywala zapinając mu Headlock a następnie posyłając w narożnik. Chris chciał wymierzyć rywalowi Corner Clothesline, jednak Rey przeskoczył za liny a do tego wykonał niespodziewanie rywalowi ładne Springboard Crossbody. Jericho wyszedł z ringu, widać było że jest wściekły, Mysterio ruszył za nim. Gdy byli za ringiem Kanadyjczyk pchnął schodki w Reya, następnie wrzucił go do ringu. Jednak sam mistrz Interkontynentalny wszedł na narożnik i wymierzył jeszcze rywalowi świetny Diving Senton ..1....2..Kickout. Było bardzo blisko by niespodziewanie walka ta tak szybko się zakończyła, Jericho podniósł przeciwnika jednak ten zaskoczył go świetnym Frankenstainerem ! Luchador posłał jeszcze przeciwnika na liny i wykonał mu świetny Tilt A Whirl Backbreaker. Meksykanin zdominował mistrza Interkontynentalnego, sam za to wyszedł on z ringu. Widać było że szuka on czegoś pod ringiem, w końcu wrzucił on do kwadratowego pierścienia kij do kendo. Gdy Jericho był na kolanach to Rey zaczął go wściekle obijać danym przedmiotem w klatkę piersiową, do tego dołożył on jeszcze także świetny Low Dropkick. Chris ewakuował się wyjściem z ringu, tylko że Rey tylko na to czekał wykonując rywalowi znakomitą Planche za ring. Mysterio kolejny raz chwycił za kij, poczekał aż rywal wstanie, jednak nie zdołał uderzyć go kijem bo mistrz zrobił unik i wymierzył Reyowi świetny Belly to Back Suplex na schodki. Chris był zadowolony z udanej akcji a następnie wyciągnął on spod ringu stół, ustawił go za ringiem. Następnie podniósł on Reya i chciał wymierzyć mu Powerbomb na stół, jednak Rey wykorzystał to wymierzając rywalowi znakomity Frankenstainer w schodki. Luchador podniósł przeciwnika i ustawił go na stole, następnie wszedł on na krawędź ringu po czym chciał wykonać przeciwnikowi świetny Asai Moonsault, tylko że mistrz Interkontynentalny w ostatniej chwili uciekł ze stołu. Rey zniszczył przedmiot własnym ciężarem, Chris wykorzystał to wrzucając rywala do ringu. Za to Jericho sam wszedł na narożnik i gdy jego rywal wstawał wymierzył mu świetny Missile Dropkick. To nie był jednak jeszcze koniec ofensywy Chrisa, podniósł on przeciwnika i dołożył mu świetny Release German Suplex ..1...2..Kickout. Chris był zły że walka jeszcze trwa, wyszedł on z ringu po czym wrzucił do środka kolejny stół, gdy jednak sam wszedł to trafił pod Roundhouse Kick. Rey chciał to wykorzystać i rozstawił stół na środku ringu, następnie zaczął wchodzić na narożnik, jednak Jericho wstał z maty i doskoczył do rywala. Do tego po kilku kopnięciach wykonał mu świetny Avalanche Frankenstainer na stół !! ..1....2..Kickout. Jericho nie wierzył, postanowił więc wykonać ostateczny krok, wyszedł on z ringu w celu znalezienia krzesełka, jednak gdy je wyciągnął spod ringu to Mysterio wykonał mu świetny Suicide Dive za ring. Rey cisnął przeciwnika do ringu, następnie posłał on tam także krzesełko, posłał on Dropkickiem jeszcze Chrisa na liny. Mysterio szykował się do 619, jednak Chris przechwycił jego nogi po czym zapiął Reyowi Walls Of Jericho. Wydawało się że to może być koniec, jednak w tym momencie niespodziewanie na arenie pojawił się Shawn Michaels, wskoczył on do ringu i powalił rywala Superkickiem. Następnie Rey tylko dołożył Splash z narożnika i przypiął Chrisa ..1...2....3..Rey Mysterio pokonuje mistrza Interkontynentalnego.

Po walce Michaels i Rey czekali z krzesełkami na pojawienie się zamaskowanych rywali, jednak na Tittantronie pojawili się właśnie oni kiwając głową dając znak że jednak dzisiaj nie zaatakują.

Nagle kamera przeniosła się do domu Deana Ambrosa, ten oglądał w telewizji Raw gdy nagle do jego domu z krzesełkiem wpadł CM Punk. Brooks skasował tym przedmiotem dwóch ochroniarzy, w tym czasie jednak Dean zaczął uciekać przed WWE Championem. Punk jednak ruszył za nim, wydawało się że Ambrose schował się przed Phillem. Jednak w końcu pretendent do pasa wybiegł zza pleców Brooksa atakując go kawałkiem szyby. Do tego Dean podniósł jeszcze wroga, ten jednak wtedy wykonał mu kopniaka z kolana oraz wyrzucił Deana z ringu przez szybę. Ambrose znalazł się w ogrodzie, za to Punk dołożył mu jeszcze Clothesline z krawędzi okna. Następnie jeszcze GTS w ogrodzie Deana i tym widokiem kończymy przed ostatnie Raw is War przed Royal Rumble.

Karta na Royal Rumble

WWE Championship Match – CM Punk vs Dean Ambrose – Hardcore Match

Intercontinental Championship Match – Chris Jericho vs Shawn Michaels – TLC Match

Tag Team Championship Match – The Wyat Family vs Kings Of Wrestling vs Austin Aries i Seth Rollins

Cruiserweight Championship Match - ??? vs ???

30 Man Royal Rumble Match

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...