Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Raw is War by Arkao

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Raw is War by Arkao

Roster

Shawn Michaels

Dean Ambrose

Seth Rollins

Big E Langston

Curtis Axel

Big Show

Cody Rhodes

Roman Reigns

Alberto Del Rio

CM Punk

Antonio Cesaro

Damien Sandow

Austin Aries

Chris Jericho

Ryback

Brock Lesnar

HHH

Jack Swagger

Bray Wyat

Luke Harper

Eric Rowan

John Cena

Sheamus

Chris Jericho

Randy Orton

Kassius Ohno

Kane

Daniel Bryan

UnderTaker

Christian

Mark Henry

Dolph Ziggler

General Manager

Ric Flair

Tytuły mistrzowskie

WWE Championship - ???

Tag Team Championship - ???

Intercontinental Championship - ???

Stajnie i Tag Teamy

Wyat Family

Kassius Ohno i Antonio Cesaro

Austin Aries i Seth Rollins

Paul Heyman Guys [Ryback, Curtis Axel i Brock Lesnar]

images?q=tbn:ANd9GcSBOLf5NhcNVH7sHoaABTDTXsnq0i4PiMbD651Xafsk3kaaFxbmsQ

WWE Raw is War #1

Pierwsze Raw is War od kilkunastu lat rozpoczyna nowy General Manager brandu czyli Rick Flair.

Rick Flair – Wooo, jak dawno tutaj nie byłem, jak się bawi Nowy Jork ? Pierwsze miasto który znowu gości największą federację Wrestlingu na świecie, jak czujecie się widząc najlepszego wrestlera w historii ? Wooo, jednak to nie ja dzisiaj jestem najważniejszy, największe gwiazdy wracają, Brock Lesnar, Kane, Undertaker, Shawn Michaels. Oni wszyscy tworzą nowe, stare Raw is War. Wooo, jak wiecie nikt nie posiada pasów mistrzowskich, dzisiaj zobaczymy wszystkich mistrzów, o pas Interkontynentalny zawalczą osoby które dawniej tworzyły historię tego pasa, tak jest...Chris Jericho vs Shawn Michaels w Ladder Matchu ! Woo, to jednak nie koniec, o pasy Tag Team Wyat Family zawalczą z Sethem Rollinsem i Austinem Ariesem, wow. To jednak jest dopiero początek emocji, za miesiąc odbędzie się gala Royal Rumble, ale dzisiaj także zobaczymy walkę o pas WWE. Dwie wielkie gwiazdy sceny niezależnej, CM Punk oraz Daniel Bryan w pół godzinnym Iron Man Matchu...Woooo.

W tym momencie zagrała muzyka ...Chrisa Jericho, Y2J wściekły przyszedł do ringu a następnie kazał sobie podać mikrofon.

Chris Jericho – Czy Flair wiesz kim ja jestem ? Walka o pas Interkontynentalny ? Z Shawnem Michaelsem ? Flair taka osoba jak ja nie jest w ogóle wstanie wejść do ringu z kimś takim jak ty, a już zwłaszcza Michaels. Ladder Match ? Człowieku czy ty wiesz co ja mu zrobię, zniszczę Shawna dzięki mnie człowiek ten na zawsze odejdzie na emeryturę, to dzięki mnie wy wszyscy hipokryci z USA nie zobaczycie już nigdy Showstoppera, MR Wrestlemani, Michaels odejdzie dzięki mnie na zawsze, raz jego karierę zakończył Undertaker, po dzisiejszej walce były członek DX już nigdy nie będzie wstanie wejść do ringu.

Tym razem zagrało „Cult Of Personality”, więc wszyscy wiedzieli że chodzi o CM Punka.

CM Punk – Jericho, chwalisz się że zniszczysz dzisiaj Michaelsa, jednak ja chcę przypomnieć ci to kto zniszczył cię na Wrestlemani 28, kto zniszczył się na Payback 2013 ? To byłem ja, tak samo Bryan dzisiaj ucierpi z moich rąk, bo to ja wygram dzisiejszą walkę o pas WWE, po niej osoba która trzymała ten pas 434 dni zobaczy po raz kolejny swój pas, wiesz czemu Chris nie walczysz o główny pas ? Bo jesteś starym dziadem, dziadem a w dodatku dziadem z Kanady.

Ric Flair – Spokojnie panowie, a teraz mam dla was złą wiadomość, jesteście obaj tak samo słabi przy największej gwieździe Wrestlingu jaką widział świat WOOO. A teraz wynoście się z ringu, czas na otwarcie Show, mojego Show.

***Reklamy***

Walka nr 1 – Tag Team Championship Match

The Wyat Family vs Austin Aries i Seth Rollins

Pierwszą walkę na dzisiejszym Raw is War rozpoczęli Rollins oraz Harper, Luke oczywiście zdominował rywala, rzucił go na liny jednak nie udało mu się trafić z Clotheslinem. Rollins wykorzystał to wykonując przeciwnikowi świetny Dropkick w głowę, ta akcja jednak nie zwaliła z nóg Harpera, Rollins więc wyszedł za liny i dołożył oponentowi świetny Springboard Clothesline. Seth zmienił się z Ariesem, nowy nabytek federacji wykonał rywalowi kilka kopniaków w brzuch gdy ten był jeszcze na kolanach. Aries na nic nie czekał tylko wskoczył na narożnik, jednak na jego nie szczęście Luke szybko wstał i strącił go z narożnika za ring. A Double wylądował bardzo niebezpiecznie na podłodze, Luke na nic nie czekał tylko dołożył mu jeszcze potężny Big Boot za ringiem. Harper wrzucił oponenta do ringu i sam zmienił się z Rowanem, ten od razu cisnął przeciwnikiem o narożnik i dołożył mu świetny Splash. Następnie jeszcze Rowan chciał wykonać swojemu rywalowi potężny Body Slam, Das Sexon jednak dał radę to skontrować i sam wykonał przeciwnikowi potężny Dropkick. Aries zmienił się z Rollinsem a Rowan z Harperem. Seth uniknął kilku ciosów i sam wymierzył oponentowi świetne Tornado DDT, to nie był koniec jego dominacji, gdy rywal już leżał to Seth wykonał mu świetny Springboard Moonsault ..1...2..Kickout. Było bardzo blisko, Seth zmienił się z Ariesem. Ten wskoczył na narożnik i wykonał Harperowi świetny Missile Dropkick, ta akcja wyrzuciła aż z ringu olbrzyma. Austin więc na nic nie czekał tylko od razu wziął nabieg by wykonać mu Suicide Dive, jednak gdy A Double był już w locie to rywal go przechwycił a następnie cisnął nim Powerbombem o podłogę, wow! Ależ akcja, Harper wrzucił rywala do ringu, szykował się tam do Discus Clotheslinu, Austin dał radę jednak uniknąć tej akcji, teraz to Das Sexon miał zamiar wymierzył Dropkick, jednak Harper zrobił unik i wykonał Ariesowi potężny Big Boot w głowę. Luke zmienił się z Rowanem, ten wyniósł oponenta i wrzucił go w narożnik, chciał wykonać mu Front Clothesline jednak Austin dał radę zrobić unik, następnie to on zrobił nabieg i wykonał Rowanowi świetny Front Dropkick ..1...2...Kickout. Aries zrobił zmianę z partnerem, ten nie czekał na nic tylko od razu zaczął obijać rywala w narożniku, na koniec wymierzył mu jeszcze bolesne Enzuigiri, rywal Setha padł na matę. Rollins wykorzystał, zrobił on nabieg i wymierzył przeciwnikowi świetny Running Shooting Star Press ..1...2...Kickout. Rollins był wściekły, więc wszedł na narożnik, gdy tylko Rowan wstał wykonał mu świetne Crossbody, w tym momencie w ringu pojawił się Harper który zaatakował Setha, na ratunek przybył Austin Aries, wykonał on Harperowi Dropkick wyrzucając go z ringu, następnie Das Sexon wymierzył rywalowi także świetny Suicide Dive za ring. Rollins szykował się do Superkicku, jednak przy ringu pojawił się sam Bray Wyat który odwrócił jego uwagę, gdy Seth znowu odwrócił się to trafił pod bolesny Discus Clothesline od Harpera, ..1...2....3..Wyat Family Nowymi mistrzami Tag Team.

Po walce do ringu wszedł lider rodziny Wyata czyli sam Bray, podał on osobiście pasy swoim kompanom a następnie kazał sobie podać mikrofon.

Bray Wyat – Erick, Luke, jestem z was dumny, pokazaliście tym wszystkim osobą na trybunach że to wy jesteście najlepsi w tym biznesie. Kiedyś wasze życie było takie same jak tych wszystkich osób na trybunach, mieliście tak samo słabe życie jak te wszystkie osobniki na trybunach. Jednak pewnego dobrego dnia spojrzeliście do góry, zrozumieliście że musicie iść za myszołowem. Dzięki temu trafiliście na sam szczyt, Erick i Luke jestem z was dumny, dumny z tego że nie jesteście tak samo oszołomieni jak oni wszyscy, do tego jesteście mistrzami. Nie jesteście moimi wyznawcami, ponieważ nie mam wyznawców, mam tylko braci i siostry, a wy stoicie na czele mojej wielkiej armii, armii która kiedyś będzie rządzić.

W tym momencie niespodziewanie zagrała nie znana muzyka, na rampie pojawili się za to Antonio Cesaro i Kassius Ohno Dwójka ta ruszyła do ringu gdzie zaatakowała rodzinę Wyata, Bray sam uciekł z ringu a mistrzowie Tag Team zostali z niego wyrzuceni, za to Cesaro i Ohno pokazali że będą kolejnymi mistrzami.

Na zapleczu z Rene Young był Shawn Michaels, Young chciała widocznie przeprowadzić wywiad z pretendentem do pasa Interkontynentalnego.

Rene Young – Witaj Shawn, dzisiaj zawalczysz by kolejny raz po wielu już latach zdobyć mistrzostwo Interkontynentalne. Czujesz presje ?

Shawn Michaels – Tak, walczę w ringu od 30 lat, jednak przy każdym występie presja jest taka sama, dzisiaj jednak to ja wyjdę z gali jako mistrz, pamiętasz Rene może moją walkę na Wrestlemani 10 z Razorem Ramonem ? Była niesamowita, 5 Star Match, dzisiaj na pewno będzie tak samo, a Jericho zobaczy że ktoś jego pokroju nie ma szansy ze mną.

Rene Young – Wspomniałeś o swojej walce z Razorem Ramonem, jednak wtedy odniosłeś porażkę, nie dałeś radę, prawdą jest też to że wracasz do ringu po sporej przerwie, nie obawiasz się o kontuzję lub brak formy ?

Shawn Michaels – Słuchaj, MR Wrestlemania, MR Hall Of Fame, Showstopper zawsze jest w formie, dzisiaj będzie tak samo. Wszystkie osoby w Nowym Yorku, przed telewizorami i komputerami dzisiaj zobaczą nie tego Shawna który przegrywał z Razorem Ramonem, tylko tego który kończył karierę Rica Flaira.

Rene Young – Chris jest dziewięciokrotnym mistrzem Interkontynentalnym, ty byłeś nim tylko trzy razy, uważasz że bardziej faworyzuje to ciebie czy Kanadyjczyka ?

Shawn Michaels – Nie liczę swoich pasów, miałem ich tyle że nikt nie byłby wstanie tego zliczyć. Kogo to faworyzuje ? Nikogo, Jericho może się chwalić że miał ten pas ileś tam razy, jednak na koniec dzisiejszego Show zobaczymy Shawna Michaelsa z pasem Interkontynentalnym. A jeśli ktoś się na to nie zgadza mam dla niego dwa słowa … Suck It.

Walka nr 2 – WWE Championship Match

Daniel Bryan vs CM Punk – 30 Minutes Iron Man Match

Panowie rozpoczęli od podania ręki, następnie od razu weszli w klincz jednak nikt nie mógł zdominować rywala, Punk w końcu posłał rywala na liny jednak nie trafił z Clotheslinem. Wystraszyło to jednak Bryana, Daniel postanowił jeszcze raz wejść w klincz, tym razem jednak to on okazał się sprytniejszy wymierzając rywalowi potężnego kopniaka w brzuch, następnie wykonał on Punkowi także ładny Snap Suplex. Punk przestraszył się rywala, za to Bryan od razu wskoczył na narożnik, zawodnik z Chicago jednak od razu wyszedł z ringu, DB więc ruszył za nim Punk jednak wykonał za ringiem przeciwnikowi niespodziewanie kopniaka w brzuch i cisnął nim o schodki, następnie Phill wrzucił ponownie przeciwnika do ringu. W środku następnie były mistrz WWE wykonał jeszcze świetny Snapmare oraz Low Dropkick, Bryan po tej akcji wypadł z ringu. Punk wykorzystał to wykonując oponentowi świetny Suicide Dive za ring, Bryan jednak gdy tylko Brooks był w locie wykonał mu potężny Elbow Smash. Teraz to Danielson zyskał przewagę, wrzucił on przeciwnika do środka, wymierzył tam rywalowi jeszcze kilka potężnych kopniaków oraz świetny Tiger Suplex ..1..2..Kickout. Było bardzo blisko by było prowadzenie dla Daniela, Bryan jednak szedł za ciosem, zaczął bowiem atakować rywala serią kopniaków w brzuch, szykował się także ostatni w głowę, Punk jednak zrobił unik i sam wymierzył świetny Roll Up ..1..2...Kickout. Teraz to Punk wykorzystał błąd rywala wymierzając mu serię potężnych kopniaków, następnie szykował się jeszcze do Low Dropkicku, Daniel jednak zrobił unik. Teraz to Danielson szykował się do German Suplexu, ta akcja jednak się nie udała, Brooks wskoczył za plecy przeciwnika i wymierzył mu potężny High Kick w tył głowy. Do tego także doskonały Low Dropkick ..1...2..Kickout. CM Punk na nic nie czekał tylko zaczął wchodzić na narożnik, szykował się do MachoMan Elbow Dropu, jednak Bryan doskoczył do rywala i wymierzył mu niesamowity Frankenstainer z narożnika ..1...2..Kickout. Pierwsze osiem minut walki minęło, Daniel szykował się do Busaiku Kicku, Punk dał radę jednak uniknąć tej akcji a następnie wykonał rywalowi świetny Backbreaker. Punk nie przeszedł do pinu tylko czekał aż rywal wstanie, gdy ten to zrobił to Brooks wymierzył mu świetny Bulldog. 10 minut walki jest już za nami, zawodnik z Chicago za to sam chciał wynieść przeciwnika pod GTS, Bryan jednak nie dał sobie wymierzyć tej akcji i po wykonaniu kopniaka dołożył rywalowi świetny Tiger Suplex ..1...2..Kickout. Było bardzo blisko końca, Danielson szedł za ciosem i zapiął przeciwnikowi bolesny Single Leg Boston Grab, było blisko końca, Punk jednak dał radę dojść do lin. Daniel szykował się do wykonania Clotheslinu, Punk jednak zrobił unik i Daniel wyleciał z ringu. Phill na nic nie czekał tylko od razu wymierzył rywalowi genialny Suicide Dive za ring, teraz to Punka wszyscy na arenie nagrodzili wielkimi brawami. Ten za to wrzucił oponenta znowu do środka, sam za to wszedł na narożnik i wykonał rywalowi świetne Diving Crossbody ..1...2...Kickout. Punk był wściekły że walka ta jest ciągle na remis, Brooks zaczął powoli wchodzić na narożnik, szykował się Moonsaultu, jednak gdy były mistrz WWE był w locie to nadział się na kolana przeciwnika ..1..2..Kickout. Ależ było blisko by Daniel Bryan wyszedł na prowadzenie, Danielson jednak kontynuował akcję i wskoczył na narożnik, zrobił on to tylko po to by wymierzyć przeciwnikowi świetny Missile Dropkick ..1..2...Kickout. Daniel postanowił zapiąć przeciwnikowi bolesny Yes Lock, CM Punk długo walczył by dojść do lin, jednak był za daleko. Widać było że jest blisko poddania, jednak Punk dał radę obniżyć głowę pod ręce rywala i wyszedł z dźwigni, Daniel był wściekły, szykował się jeszcze do Buisaiku Kikc, jednak Punk uniknął tej akcji po czym sam wymierzył rywalowi świetny High Kick ..1....2..Kickout. Punk teraz zapiął przeciwnikowi niezwykle bolesną Anaconde Vise, było bardzo blisko końca, jednak Daniel niesamowicie wyszedł z tej dźwigni i sam znowu zapiął YesLocka, tym razem jednak Punk był bardzo blisko lin więc się ich chwycił, DB jednak zrobił nabieg i wymierzył rywalowi genialny Buisaiku Kick .1...2...Kickout. Ciągle jest 0-0, jednak właśnie mija 20 minuta walki, zostało niecałe 10 minut. Bryan był zły że nie jest jeszcze na prowadzeniu, powoli zaczął on podnosić oponenta, ten jednak szybko go wyniósł pod GTS !! ..1....2..Kickout. Obydwoje zawodnicy leżeli na macie, fani za to skandowali „This is Awesome”, i trudno z nimi się nie zgodzić. Sędzia zaczął wyliczać zawodników, obaj jednak wstali gdy ten był przy szóstce, rozpoczęła się między nimi walka cios za cios, w końcu jednak Bryan zyskał sobie przewagę, wykonał on wiele kopniaków jednak sam nadział się na potężny Elbow Smash od Punka. Brooks wyszedł za liny, chciał zaatakować przeciwnika Sprinboard Clotheslinem jednak nadział się na Jumping Dropkick od Daniela, Bryan dołożył jeszcze genialny Diving Headbutt ..1...2....Kickout. Daniel był wściekły, kłócił się z sędzią że było trzy, gdy się odwrócił zainkasował potężny Roundhouse Kick w głowę od Punka, zawodnik z Chicago na nic nie czekał tylko wszedł na narożnik by wykonać świetny MachoMan Elbow Drop ..1...2....Kickout ! Ależ emocje, zostało tylko pięć minut do końca. Widać było że obydwoje zawodnicy mieli już dość, pierwszy podniósł się Punk, podniósł on rywala jednak ten zaskoczył go Roll Upem ..1...2..Kickout. Daniel szykował się do Buisaiku Kicku, jednak nie dał rady wymierzyć tego ciosu, Punk za to szedł za ciosem i wykonał potężnego kopniaka w brzuch rywalowi oraz do tego genialny PILEDRIVER, Holly Shit ..1...2....Kickout !!! Żaden zawodnik nie daje za wygraną, nikt nie chce przegrać, Punk nie wierzył, podniósł on rywala pod GTS jednak DB zaskoczył go genialnym Tornado DDT ..1....2...Kickout ! Co tutaj się dzieje, zostały trzy minuty, Bryan postanowił zapiąć rywalowi Yes Lock, jednak Punk wykonał mu kopniaka w brzuch i sam zapiął mu Anaconda Vise, zostały dwie minuty, wydawało się że to będzie koniec, jednak Danielson doszedł do lin. Punk chciał go wynieść pod GTS jednak sam trafił pod Roll Up ..1...2....Kickout. Daniel wykonał przeciwnikowi jeszcze świetny High Kick, Danielson szykował się do Buisaiku Kick, jednak Punk uciekł z ringu i Daniel trafił w narożnik, Brooks szybko wrócił do ringu i wymierzył rywalowi GTS, jednak Daniel wylądował w narożniku więc kolejny GTS ..1...2.....3...1-0 dla Punka, ..5...4...3....2....1....CM Punk nowym mistrzem WWE !!! Ależ walka, ależ emocje.

Po walce Punk cieszył się na narożniku z pasem, Daniel Bryan nie wierzył że nie dał rady wygrać, jednak pogratulował on uściskiem, Bryan wyszedł za kulisy a Punk znowu wszedł na narożnik. Jednak w ringu pojawił się niespodziewanie Dean Ambrose, zrzucił on Punka z narożnika a następnie wykonał mu DDT na pas WWE. To nie był koniec, Dean wymierzył także rywalowi potężny Piledriver ! Ambrose następnie podniósł pas WWE po czym rzucił go na Punka pokazując mu kto będzie nowym championem.

***Reklamy***

Do ringu przy swojej muzyce przyszedł sam John Cena, przywitał on publiczność z Nowego Jorku a następnie poprosił o mikrofon.

John Cena – The Wyat Family nowymi mistrzami Tag Team, CM Punk nowym mistrzem WWE, jednak za cztery tygodnie odbędzie się coś o wiele ważniejszego, Royal Rumble. Rok temu wygrałem tą walkę, na samej Wrestlemani zdobyłem pas WWE, jednak wiele się zmieniło, nie ma już Smackdown, nie ma już pasa WHC. Jednak ja ciągle tutaj jestem, na pierwszym Raw is War mówię że jestem pierwszą osobą która wystąpi w tym pojedynku, nie tylko wystąpię w tej walce ale wygram ją drugi raz z rzędu.

Cena nie zdążył nic więcej powiedzieć ponieważ na arenie zagrała muzyka Randy Ortona, Viper pojawił się więc w ringu.

Randy Orton – John, chyba sobie żartujesz ? Jesteś tak samo przereklamowany jak cała publika z Nowego Jorku, mówisz że wygrasz tą walkę ? Chyba żartujesz, to ja wyeliminuję 29 rywali, tylko po to by na Wrestlemanii zdobyć po raz kolejny pas WWE.

Tym razem na rampie pojawił się Paul Heyman, razem z nim pojawili się Brock Lesnar, Curtis Axel oraz Ryback

Paul Heyman – John, Randy, nie macie o co się kłócić, żaden z was nawet nie ma szans na bycie w finałowej trójce, wiecie dlaczego ? Bo jedna z trzech moich wielkich gwiazd zostanie zwycięzcą tej walki, być może będzie to Brock Lesnar, bestia która niszczy kariery, osoba z którą wejście do ringu jest niczym antylopa przy lwie. Drugą osobą jest były mistrz Interkontynentalny, człowiek z legendarnej rodziny Henningów, czyli Curtis Axel. Osoba która jest przyszłością tej federacji, jego przodkowie tworzyli historię a on piszę aktualny rozdział tej federacji. Trzecim oprawcą jest Ryback, potwór który niszczy i dominuje, lista jego ofiar jest tak samo długa jak mój stopień inteligencji, Feed Me More.

Zagrała muzyka tym razem samego General Managera Raw is War czyli samego Rica Flaira.

Ric Flair – Wooo, skoro lubicie mówić to zobaczymy jak działacie w ringu, ty Cena zawalczysz już zaraz rewanż z Extreme Rules 2012 czyli walkę z Brockiem Lesnarem w Extreme Rules Matchu, za to Randy Orton, Curtis Axel, Ryback i Paul Heyman są zbanowani z okolic ringu.

Walka nr 3 – Extreme Rules Match

Brock Lesnar vs John Cena

Walka rozpoczęła się od klinczu, Brock od razu cisnął przeciwnika do narożnika gdzie zasypał go serią potężnych uderzeń kolanem w brzuch, Lesnar zrobił rozbieg i dołożył przeciwnikowi potężny Splash, Cena po tej akcji padł na matę a Lesnar wyszedł z ringu po krzesełko, jednak gdy wyciągnął je spod ringu to nagle od tyły zaatakował go właśnie Cena, John cisnął rywalem o metalowy słupek. Były mistrz WWE teraz zyskał sobie przewagę nad swym oponentem, wziął on kij do kendo i poczekał aż Brock wstanie, John chciał wymierzyć rywalowi uderzenie w głowę kijem jednak ten się uchylił, John uderzył kijem o słupek, gdy się za to odwrócił nadział się na potężny Clothesline od swojego przeciwnika. Paul Heyman Guy wrzucił swego rywala do środka, jednak wrzucił tam razem z nim także krzesełka, kije do kendo, śmietniki oraz stół. Brock w końcu jednak sam wszedł do środka, rozstawił on samym środku ringu stół, Cena wstawał na nogi, Lesnar wyniósł go więc pod F5. John nie dał sobie wymierzyć tej akcji, następnie Cena chwycił po kij którym zaatakował przeciwnika, po serii uderzeń w brzuch i plecy John powalił jeszcze oponenta potężnym Dropkickiem. Teraz to lider Cenation chwycił po kosz na śmieci, wsadził on go na głowę Lesnara i wymierzył mu on potężny Big Boot w głowę na której był śmietnik ..1..2..Kickout. John wyszedł kolejny raz z ringu, tym razem wrzucił on do środka drabinę, następnie JC powoli zaczął podnosić Lesnara, ten jednak wykonał niespodziewanie przeciwnikowi świetny Backbody Drop na stół ! ..1...2...Kickout. Ależ było blisko końca, Brock cisnął przeciwnika w narożnik a następnie wziął drabinę w ręce i wymierzył rywalowi wiele uderzeń drabiną w brzuch, do tego jeszcze Lesnar wymierzył przeciwnikowi potężny kopniak i Belly To Belly Overhead Suplex na drabinę, WoW ..1...2...Kickout. Lesnar był wściekły, wyrzucił on rywala z ringu, ustawił on jeszcze schodki obok bandy i szykował się na Powerobomb, Cena jednak niesamowicie skontrował to na DDT na schodki, John wrzucił rywala do ringu ..1...2...Kickout, ależ było blisko końca, Cena szykował się teraz do AA. Gdy tylko rywal wstał John wyniósł go pod AA, jednak Lesnar nie dał sobie wymierzyć tej akcji, Brock za to chwycił za krzesełko i zadał przeciwnikowi świetny Chair Shot w głowę. Lesnar jeszcze wyniósł oponenta pod F5, tak jest finisher wykonany ..1...2...3..Brock Lesnar zwycięża.

Już w przyszłym tygodniu CM Punk zawalczy z Deanem Ambrosem, jednak pas WWE nie będzie na szali.

Na zapleczu z Mattem Strikerem był Chris Jericho, widać było że Matt chce przeprowadzić wywiad z Kanadyjczykiem.

Matt Striker – Witaj Chris, już za moment odbędziesz walkę z Shanwem Michaelsem, to będzie powrót do przeszłości, jesteście legendarnymi posiadaczami tego pasa, jak sądzisz masz szansę z legendą którą jest HBK ?

Chris Jericho – Czy mam szansę, to tak jakby się pytać czy Kanada ma szansę w hokeju z USA. I ja i Kanada jesteśmy lepsi od swoich sąsiadów, więc dzisiaj zgarnę pas i zostanę mistrzem po raz dziesiąty. Uczynię to po raz pierwszy, stanę się wielką legendą.

Matt Striker – Jednak Michaels już nie raz walczył w walkach tego typu, wszyscy pamiętają jego niesamowity Ladder Match z Razorem Ramonem z Wrestlemani X właśnie o ten tytuł.

Chris Jericho – Chyba zapomniałeś Matt kto tworzył takie walki jak Money In The Bank ? Jestem osobą z największym doświadczeniem w walkach z drabinami, Michaels mógł mieć 5 Stara z Razorem, jednak minęło już dwadzieścia lat, jest on o 20 lat starszy, za to ja jestem tylko bardziej doświadczony.

Matt Striker – Na koniec powiedz może coś Shawnowi, czy powinien bać się ciebie w walce która odbędzie się za chwilę ?

Chris Jericho – Michaels, dzisiaj będzie twój koniec, Undertaker raz zakończył twoją karierę, ja zrobię to po raz drugi, po dzisiejszej walce będzie twój koniec, już nigdy nie zobaczą cie fani w Nowym Jorku, ani nigdzie indziej, a ja zostanę już za moment dziesięciokrotnym mistrzem Interkontynentalnym.

Main Event – Intercontinental Championship Match

Shawn Michaels vs Chris Jericho – Ladder Match

Jericho wszedł do ringu z drabinę, chciał ją zaatakować Shawna jednak ten szybko wyszedł z ringu, Chris zostawił drabinę i ruszył za Michaelsem, jednak HBK chwycił za krzesełko i zaatakował nim Kanadyjczyka. Shawn do tego wrzucił oponenta do środka, były członek DX wskoczył do środka i wymierzył rywalowi kilka uderzeń krzesełkiem w ringu, jednak gdy szykował się do uderzenia w głowę to Jericho zrobił unik a następnie wymierzył kopniaka w brzuch oraz DDT. Kanadyjczyk wskoczył na narożnik i gdy rywal wstawał wymierzył mu potężny Missile Dropkick. Y2J wyszedł z ringu, wrzucił do niego małą drabinkę, chwycił ją w ręce i czekał aż jego przeciwnik wstanie, gdy ten w końcu to zrobił to Jericho chciał nią go zaatakować, jednak Shawn przewidział to i wymierzył rywalowi potężny Dropkick. MR Wrestlemania wyrzucił z ringu małą drabinkę ale chwycił za to za normalną, rozstawił ją na środku, ringu, zaczął się nawet wspinać jednak Jericho wstał i zrzucił go z drabiny, Chris pchnął jeszcze rywala w drabinę i ten padł na matę. Kanadyjczyk złożył drabinę i ułożył ją w narożniku, chciał wrzucić w nią przeciwnika, jednak Shawn dał radę się zatrzymać przed drabiną, Jericho chciał więc powalić go Clotheslinem. Jednak Shawn zrobił unik i Jericho wpadł w drabinę, Shawn wyrzucił przeciwnika z ringu i sam wszedł na narożnik, wykorzystał on nieuwagę oponenta i wymierzył mu świetny Diving Double Axe Handle za ring. Shawn nie wrócił do ringu tylko chwycił za jedną część schodków, chciał on uderzyć nimi przeciwnika, jednak Chris zrobił unik i Showstopper uderzył w stalowy słupek. Spowodowało to że Michaels leżał za ringiem, Chris za to spojrzał pod ring skąd wyjął stół, wrzucił go do ringu, posłał on tam także kilka śmietników i na koniec samego Shawna. W środku Jericho podniósł oponenta jednak nadział się na potężny kopniak oraz DDT od rywala, Michaels wsadził przeciwnikowi śmietnik na głowę i sam wszedł na narożnik, Shawn szykował się do Moonsaultu jednak gdy był w locie to Jericho odsunął się w bok. Obydwoje zawodnicy leżeli na macie, jednak pierwszy podniósł się Kanadyjczyk, złożył on drabinę i położył ją na Shawnie, następnie zrobił rozbieg i wymierzył przeciwnikowi świetny Lionsault na drabinę. Żaden z zawodników nie mógł się nawet podnieść, w końcu jednak obydwoje zaczęli ku uciesze fanów dochodzić do siebie, gdy wstali na nogi rozpoczęła się walka cios za cios, jednak Michaels wykonał serię mocnych uderzeń oraz świetny Tornado DDT, teraz HBK chciał już wykonać przeciwnikowi końcowy Sweet Chin Music, Chris dał radę jednak uniknąć tej akcji po czym sam wykonał rywalowi potężny Codebreaker !! Kanadyjczyk rozłożył drabinę na środku ringu, zaczął powoli wchodzić po pas ponieważ był już bardzo osłabiony, gdy jednak był już przy pasie Shawn nagle się podniósł i bardzo szybko doskoczył do rywala, na samej górze rozpoczęła się walka o pas, Shawn wykonał Chrisowi mnóstwo uderzeń, następnie przeszedł na stronę Chrisa po czym wykonał mu niesamowity Bulldog z drabiny !!! „This is Awesome”, te skandy zaczęli krzyczeć nowojorscy fani, za to żaden z zawodników nie mógł dojść do siebie, jednak po chwili dochodzić do siebie zaczął Michaels, wyrzucił on rywala z ringu i wyczyścił jeszcze stół komentatorski, położył na nim przeciwnika i sam wszedł na krawędź ringu. Co on wykona ? WOW Springboard Moonsault dla Chrisa ! I Shawn i Chris leżeli prawie nieprzytomni za ringiem, widać było że Jericho mocno ucierpiał na tej akcji, jednak Shawn powoli zaczął wstawać. Wszedł do ringu, rozstawił kolejny raz drabinę i zaczął iść po pas, gdy jednak był już bardzo blisko by zostać mistrzem Jericho wszedł na narożnik i wymierzył Missile Dropkick na drabinę zrzucając z niej Shawna. Chris położył stół na narożniku opierając go o dwie liny, następnie wszedł na stół chcąc wymierzyć rywalowi akcję wysokiego ryzyka, jednak doskoczył do niego Shawn który wykonał mu świetny Superplex ze stołu który był na narożniku !! Wow ! Holly Shit, widać było że żaden z zawodników bardzo chce tego pasa jednak nikt nie jest wstanie go zdobyć. Michaels po wykonaniu Superplexu mogło się wydawać że zdobędzie sobie przewagę nad rywalem, szykował się nawet do Superkicku, jednak Jericho uniknął tej akcji po czym wymierzył rywalowi świetny Backbreaker i Lionsault ! Y2J ruszył po pas, jednak gdy był na samej górze Michaels wstał na nogi, nie zdążył by on dojść do rywala więc przechylił on drabinę tak że Chris wylądował na stole który stał za ringiem. Showstopper miałby pewne zwycięstwo, on jednak wyszedł po stół który wrzucił do ringu, to samo zrobił z Chrisem, ustawił on bowiem Kanadyjczyka na samej górze stołu, sam za to zawodnik z USA zaczął wchodzić na drabinę. Pokazał on gest Suck It i wymierzył rywalowi niesamowity Body Splash z drabiny na stół !!! What The Fuck ? Holly Shit ! Shawn leżał razem z Chrisem na macie, w końcu jednak HBK zaczął wstawać, za to Chris był ciągle nie przytomny ! Więc HBK wyrzucił go z ringu i sam zaczął iść po pas, wydawało się że nikt nie jest mu wstanie go zabrać, jednak gdy był już prawie na górze to zgasło światło ! Po chwili światło wróciło i na samym środku trzech zawodników w maskach obijało na samym środku ringu Michaelsa, do tego wykonali mu na sam końcu potrójny Powerbomb w stół !! W końcu opuścili oni arenę a do ringu wrócił Chris, wyrzucił z ringu Michaelsa i sam ruszył po pas, gdy był na górze odpiął on mistrzostwo i po raz 10 został mistrzem Interkontynentalnym !!!

Po walce Jericho cieszył się na drabinie z pasem, za to wszyscy ciągle byli zszokowani tym co stało się przed chwilą, i tą sceną zakończyło się Raw is War !

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao