Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

#11 ODcinek:

Czytałem odcinek i miałem go skomentować, jednak... zapomniałem. Nie będę szczegółowo zagłębiał się teraz w segmenty, a napiszę tylko tyle, że wyszło Ci to dobrze. Ogólnie najlepiej na gali prezentuje się całe storyline między Main Event Mafia, a Asy i Ósemki. Podobało mi się rozpoczęcie gali, a szczególnie zakoćżenie - Peeps Show. Wyszło Ci to bardzo dobrze. Walk od deski do deski nie czytałem, "przeleciał" to na szybko i ogólnie ujmując walki trzymają poziom, choć nic więcej o tym napisać nie mogę.

#12 Odcinek:

- Rozpoczyna galę Anderson. Bardzo dobry, ba - według mnie świetny speech, bogaty w treść + ciekawy gimmick match żeś wymyślił na PPV :)

- Sting i Hogan coś knują i chodzi o Andersona, więc może być bardzo, bardzo ciekawie. Nie wiem co kombinujesz i jak toczyło się to story, jednak coś czuję, że tu MEM może wykiwać albo Ray'a albo Angle'a.

- Dobre przesłanie dla Gunnera od Storma. Speech zdecydowanie słabszy niż ten z początku gali Andersona, jednak dobrze się to czytało i wyszło przyzwoicie.

- Nie wiem, ale jakoś nie spodobał mi się segment braci Hardy.

- O next segmencie mogę napisać tyle, że czekał na trzynasty odcinek - nie wiem, co było kiedyś między tymi panami u Ciebie, jednak ta krótka pogadanka napwa optymizmem :)

- I na zakończenie gali bardzo dobey akctem podkreślający cały storyline MYM - A&E + za tydzień zabookowany pojedynek Sting vs. Knux - myślę, że wygra Knux :) a Sting coś będzie dalej knuł z Hoganem :D

Z góry przepraszam, że brakuje komentarzy do walk, ale ich z reguły nie czytał, bo wolę przeczytać segmenty, aniżeli walki na tygodniówce - w drodze ewentualności czytam je tylko na PPV.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

26

• Qba5000

9

• TheVillain

5

• Arkao

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

http://24wrestling.sescoops.netdna-cdn.com/24/wp-content/uploads/2011/05/impactwrestling.jpg

23.01.2014

Napięcie przed walką na Genesis Mr.Andersona z Kurtem Angle o TNA World Heavyweight Championship narasta! Obecny mistrz ogłosił stypulację walki - Ultimate Steel Cage Match! Ring będzie otoczony klatką i specjalną konstrukcją z Ultimate X Matchu, po której będzie trzeba wspiąć się po pas mistrzowski! Kowboj James Storm zaakceptował wyzwanie Gunnera i zawalczą w Street Fight Matchu! Evan Bourne po zwycięstwie z Chavo Guerrero potwierdził pojedynek z Samoa Joe o TNA X-Division Championship! Natomiast Chavo zarzucił Hernandezowi chęć odrzucenia go na bok i ponownego połączenia się w tag team z Homicidem. Zaczynamy dzisiejsze show!

Program otwiera... muzyka Teamu 3D! Bully Ray i Devon, którzy w pierwszej walce zmierzą się przeciwko Bad Influence o miano pretendentów do Mistrzostw Tag Team wzięli mikrofony. Bully stanął na środku, a Devon przy narożniku opierając się.

Bully Ray: Mam do Was jedno... następujące... pytanie! Czy Wy wiecie kim my jesteśmy?! Jesteśmy Team 3D! We wszystkich organizacjach w jakich walczyliśmy zdobyliśmy dwadzieściatrzy mistrzostwa tag team! Ja jestem dwukrotnym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej TNA! Devon to były dwukrotny Mistrz Telewizyjny! To co zrobili tydzień temu bracia Hardyz to wydanie samym sobie wyroków! Bo kim niby są Bad Influence? Kiedy patrzę na nich przypomina mi się film Głupi i głupszy! Ciężko tylko mi określić, który z tych kretynów jest głupszy... obydwaj są debilami! Daniels to tego jest łysy i spokojnie mógłbym sobie na jego głowie usmażyć jajko sadzone! Do tego podejrzewam, że jest alkoholikiem na podobnym poziomie co James Storm, bo ciągle chodzi ze swoimi drinkami i pije przed walką! Natomiast Kazarian... nie wiem czy umiałby przykręcić żarówkę! Jego poziom IQ jest niższy niż murzynów w najbiedniejszych krajach na świecie! Jak ich widzę to mam ochotę płakać... ale nie wiem czy ze smutku, czy ze śmiechu! Devon chcesz coś dodać?

Devon: Nie braciszku... sam bym lepiej tego nie ujął! Chcę natomiast powiedzieć wprost - Hardyz Boys to równie podobni głupcy! Chcą, by cztery tag teamy biły się ze sobą, by później jeden z tych zespołów skopał im dupy! Oczywiście to my będziemy! Reasumując jednak... popełnili olbrzymi błąd! Który na Genesis zemści się!

Po tych słowach Devon odrzucił mikrofon i ustawili się z Bullym w pozycje bojowe. Zabrzmiała muzyka Bad Influence, więc zaczynamy pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru!

Walka #1

Team 3D vs Bad Influence

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/585/team_3d_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3767/bad_influence_08.jpg

Zaczęli Bully i Kazarian. Frankie wściekły podszedł i uderzył rywala z liścia w twarz! Ten odpowiedział mocnym Punchem z prawej, po chwili z lewej, znowu z prawej... chwyta rywala za rękę i częstuje go potężnym Clotheslinem! Kaz pada na matę z dużym impetem, a Ray wykorzystuje moment, by powiedzieć kilka obraźliwych słów Danielsowi. Kazarian wstaje i próbuje uderzyć Bully'ego, ale ten robi unik... i Flapjack w liny! Do tego Ray odbija się od lin... i częstuje Kazariana Big Bootem! Przypięcie 1.....2.... Kick Out. Kaz już sygnalizuje chęć zmiany, ale Bully się kpiąco uśmiecha i zapina Head Lock w parterze. Frankiemu zaczął już odpływać tlen... ale nagle chyba przypływ adrenaliny i zaczął wstawać! Bully skarcił go Russian Legsweepem! Po chwili podnosi Kazariana i zapina Wrist Lock... po czym prowadzi go do swojego narożnika i robi zmianę z Devonem. Ten przechwytuje rękę Frankiego, a po chwili puszcza ją i wyprowadza Neckbreaker! Przypięcie 1....2... Kick Out! Kazarian próbuje wstać, ale zaraz pada w Waist Lock. W końcu pod wpływem przypływu siły zdołał skontrować kilkoma uderzeniami z łokcia, bo czym odbija się od lin... i Bicykle Kick! Obydwaj leżą powaleni na macie, a sędzia ich odlicza! 1....2....3....4.... wstaje Kazarian i natychmiast robi zmianę z Danielsem! Ten dopada podnoszącego się Devona i częstuje go znakomitym Enzuigiri! Do tego Dropkickiem wyrzuca z krawędzi ringu Bully'ego! Chris bierze rozbieg... Springboard Moonsault prosto w brzuch Devona! Przypięcie 1......2.... Kick Out! Christopher ma coś jeszcze dla rywala! Wchodzi powoli na narożnik i wznosi rękę triumfalnie ku górze! Leci na Diving Crossbody... ale Devon kontruje Powerslamem! Przypięcie 1....2.... nic z tego! Do ringu wkracza też wściekły Bully! Wstaje za Devonem. Obydwaj sygnalizują finisher! Kazarian jednak wstaje na krawędzi ringu... i Springboard Dropkick dla Bully'ego, który wypada z ringu! To ratuje Danielsa, który zostaje potraktowany "tylko" Flapjackiem! Devon zauważył jednak co się wydarzyło chwilę wcześniej i wyrzucił z ringu Kaza Clotheslinem! Nie widzi podnoszącego się Danielsa, który zaskakuje go Reverse STO! Przypięcie 1......2.... Kick Out! Chris ustawia Devona i szykuje się do ataku z narożnika! Best Moonsault Ever! W ostatnie chwili Bully odsunął swojego brata! A Chris trafia w pustkę, uderzając z impetem o matę! Jeszcze Devon robi zmianę z Bullym i ponownie ustawiają się do swojej akcji firmowej... jest 3D!!! Chris próbował jeszcze przeszkodzić w przypięciu, ale Devon powalił go Spearem! Obydwaj wyturlają się z ringu, a Bully przypina Danielsa 1....2....3! Mamy zwycięzców, którzy będą walczyć o miano pretendentów do mistrzostw tag team!

Zwycięzcy: Team 3D (Bully Ray&Devon) przez przypięcie

Po walce Kazarian i Daniels wyturlali się z ringu, a Team 3D celebrował swoje zwycięstwo. Robili to jednak dość krótko, bo zaraz uciekli z areny jakby obawiali się jakiegoś ataku.

Sting przechodzi właśnie zapleczem. Nagle przystaje i rozgląda się. Gdy postanawia iść dalej na skrzyżowaniu dopada go cała gromada Asów i Ósemek! Bradley i Knux przytrzymują Ikonę, a reszta wymierza mu kopnięcia i Punchy. W końcu podchodzi do niego Mr.Anderson ze swoim Mistrzostwem Wagi Ciężkiej i chwyta go ręką buzię.

Mr.Anderson: Wybacz Sting... wiem, że dzisiaj miałeś walczyć, ale... zmieniłem swoje plany do Twojej postaci. Stwierdziłem, że możemy Ciebie wykorzystać! Jak? Widzisz.... Mistrz Telewizyjny zawsze może się na coś przydać! Dlatego...

Ken nagle wykonuje Mic Check na Stingerze! Do tego Knux, Bradley i Lashley wyprowadzają potrójny Powerbomb! Na sam koniec Mike podnosi podnosi na barki Stinga i wraz z Aces and Eights wynoszą go!

PROMO GENESIS

Walka #2

Jeff Hardy© (TNA Tag Team Champion) vs Evan Bourne© (TNA X-Division Champion)

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/2506_Jeff_Hardy.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/bourne_wwe_tag_champ_01.jpg

Czas na pojedynek Champion vs Champion! Panowie podali sobie dłonie w geście fair play i mamy gong! Klincz wygrał Enigma i przeszedł w Head Lock. Ten odepchnął Hardy'ego na liny, on odbija się wraca... i obrywa Dropkickiem! Bourne od razu przeszedł do przypięcia... ale tylko one count. Evan czeka aż rywal będzie na kolanach i częstuje go kilkoma Low Kickami. W końcu odbija się od lin... i niski Front Dropkick! Do tego Springboard 450 Splash! Przypięcie 1....2.... Kick Out! Widać, że Evan chce mieć szybko za sobą tą walkę. Podnosi Jeffa... ale ten kontruje i próbuje wyprowadzić kopnięcie! Jednak Bourne zatrzymuje nogę rywala w powietrzu... na co ten odpowiada Dropkickiem! Evan powalony, więc Jeff dokłada swój tradycyjny Double Leg Drop w czułe miejsce przeciwnika! Przypięcie 1.....2.... Kick Out! Enigma nie przerywa ataku tylko... wyprowadza Reverse Twist of Fate! Mistrz X-Division po tym ataku wyturlał się z ringu, bo odetchnąć. Evan wstaje i opiera się o barierki. Jeff natomiast kontynuując natarcie wchodzi na narożnik... i mamy Diving Clothesline po za ring na Evanie! Obydwaj wbili się w barierki i odczuli atak Mistrza Tag Team. Jeff jednak wstaje i podnosi rywala... a potem ciśnie go Irish Whipem w metalowe schodki! Ten jednak zatrzymuje się... skacząc na schodki! I wyprowadza Moonsault zaskoczonemu Hardy'emu! Evan resetuje licznik sędziego i wraca po Jeffa, by wrzucić go do ringu. Sam zostaje na krawędzi... i wykonuje Springboard corkscrew senton! To nie koniec! Evan powoli wchodzi na narożnik i sygnalizuje swojego finishera! Air Bourne! Mamy unik Hardy'ego! Tag Team Champion czeka aż rywal się podniesie... i mamy Twist of Fate! Jeff zdejmuje koszulkę co sygnalizuje rychły koniec walki! Teraz on wchodzi na narożnik... i mamy Swanton Bomb! Przypięcie 1........2.....3! Zwycięstwo Jeffa!

Zwycięzca: Jeff Hardy (TNA Tag Team Champion) przez przypięcie

Po walce Jeff przez chwilę celebrował zwycięstwo, a potem podszedł do Evana i podniósł go. W geście fair play wzniósł jego rękę ku górze na znak dobrej walki. Następnie obydwaj wspólnie opuścili ring.

PROMO ASÓW I ÓSEMEK

PROMO GENESIS

Widzimy Kurta Angle, który zmierza do biura Prezesa. Już ma zamiar wchodzić, gdy to sam Hulk Hogan otworzył drzwi i zaskoczony spojrzał na Cyborga.

Hulk Hogan: Tak szukamy Stinga!

Kurt Angle: Chcę dorwać Mr.Andersona! Jeszcze dzisiaj!

Hulk Hogan: Nie Kurt... najpierw musimy...

Kurt Angle: Nie mów mi co musimy! Ken myśli, że jako Mistrz może sobie robić co mu się podoba. Muszę mu za to skopać dupsko!

Hulk Hogan: Ok... ale ktoś musi mieć nad Tobą kontrolę! Zmierzycie się dwóch na dwóch w stalowej klatce! Ty i Christian vs Mr.Anderson i Chris Sabin w Main Evencie zamiast pojedynku Stinga z Knuxem!

Kurt Angle: Świetnie! Jeżeli chcesz do pomocy przyślę Ci Team 3D i Samoę Joe.

Hulk Hogan: Dobrze. Przeczesujemy cały budynek, a ty zajmij się Mr.Andersonem! Może w ten sposób odwrócimy jego uwagę...

Walka #3

Beer Money Inc vs Austin Aries&Kenny King

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/123/james_storm_20.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/114/roode_15.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/llcutout.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1911/kk2.png

Zwycięzcy tej walki zmierzą się z Team 3D na Pre-Show Genesis o miano pretendentów do TNA Tag Team Championship na PPV! Zaczynają Storm i Aries. Z klinczu lepiej wychodzi Kowboj zapinając Head Lock. The Greatest skontrował wyprowadzając kilka ciosów z łokcia i wykonując Jawbreaker! Double A odbija się od lin... ale nadziewa się na Back Body Drop! Storm podnosi rywala i Irish Whipem ciska go w narożnik. Tam częstuje go kilkoma Shoulder Tackle i robi zmianę z Roodem! Ten wchodzi do ringu, obydwaj chwytają Austina... i wyprowadzają mu podwójny Suplex! Bobby przechodzi do przypięcia 1....2..... nic z tego. It Factor natychmiast zapina Arm trap crossface, by osłabić niegdyś swojego tag team partnera! Ten walczy z bólem i próbuje doczołgać się do lin. Jeszcze centymetr... i przerywa dźwignię! Bobby zmuszony przez sędziego puszcza rywala i wstaje. Jednak po chwili zaczyna znęcać się nad rywalem! Częstujego kopnięciami w różne kończyny. A to kopnięcie w nogę, a to w rękę... Podnosi w końcu Ariesa... a temu udaje się odpowiedzieć Jawbreakerem! Do tego dokłada Dropkick powalając przeciwnika! Roode chwiejąc się pada na narożnik... a Austin z drugiej strony szykuje się do ataku... i częstuje Bobby'ego Dropkickiem z rozbiegu! Double A wynosi oponenta na Brainbuster! Ale Roode się wydostaje i wyprowadza Russian Legsweep! Bobby robi zmianę ze Stormem, a Kenny King tylko przypatruje się temu bezczynnie ze swojego narożnika. James powoli podchodzi Ariesa... a ten wyprowadza European Uppercut z zaskoczenia! Do tego Double Axe Handle! I Aries robi zmianę z Kingiem! Ten wskakuje do ringu i powala Storma Clotheslinem! Do tego kolejny Clothesline! I Spinning Heel Kick! Storm powalony, a Kenny częstuje jeszcze Roode Clotheslinem wyrzucając go z ringu! King czeka aż Kowboj stanie... a ten robi to... i zaskakuje Kenny'ego Double knee facebreakerem! Austin Aries próbował zaskoczyć Storma atakiem od tyłu, ale ten robi unik... i Roode wykonuje Spinebuster Ariesowi! Kowboj robi zmianę z Bobbym! Ten wyprowadza Kingowi katapultę... a Storm dokłada Last Call Superkick! Roode przypina 1.....2....3! Ponownie czeka nas Team 3D vs Beer Money Inc, tym razem na PPV!

Zwycięzcy: Beer Money Inc (przez przypięcie)

Beer Money wykopują z ringu rywali i celebrują swoje zwycięstwo pokazując, że pasy mistrzowskie tag team będą ich. Dołączają do nich Bad Influence i w czwórkę świętują wygraną jako Fourtune.

Już za chwilę Chavo Guerrero będzie miał coś do zakomunikowania LAX

Potem walka Mistrza Tag Team Matta Hardy'ego z Kevinem Steenem

W Main Evencie Kurt Angle i Christian zmierzą się z Mr.Andersonem i Chrisem Sabinem w stalowej klatce!

W ringu jest już Chavo Guerrero! Trzyma mikrofon. Ciekawe co będzie miał do powiedzenia...

Chavo Guerrero: Wszyscy... dosłownie wszyscy jeżeli kojarzą mnie z występów w TNA to u boku jednego człowieka! Faceta, który towarzyszy mi od początku mojej obecności na Impact Wrestling. Jest nim Hernandez! Z tym człowiekiem zdobywałem Mistrzostwo Tag Team, byliśmy kumplami... ale pojawił się znowu w TNA Homicide! Przez niego dochodzi do sprzeczek. On myśli, że ja jestem głupi i nie wiem co planuje. Ale wiem, że chce reaktywować LAX! Już dużo było powrotów tag teamów w ostatnim czasie. Hardyz Boys, Beer Money Inc, Team 3D... wystarczy chyba tego! W TNA powinno być jeszcze choć trochę świeżości jeżeli chodzi o tag teamy. A nasz zespół należy do takich, bo istniejemy raptem półtora roku. Byliśmy dwukrotnie Mistrzami Tag Team, a Homicide chce teraz zniszczyć naszą przyjaźń. Dlatego... Homicide wołam Cię, byś ruszył swoje dupsko do ringu!

I... zabrzmiała muzyka Homicide'a! Pewnym krokiem i z lekkim uśmieszkiem wszedł do ringu i wziął mikrofon.

Homicide: Chavo drogi druhu! Coś Ci się zaczyna plątać w tej meksykańskiej główce... Nie chciałem się Ciebie pozbywać po powrocie do TNA, by być tag team partnerem Hernandeza. Chciałem byśmy stworzyli razem w trójkę stajnię!

Chavo Guerrero: Tak? To dlaczego do tej pory, odkąd jesteś w TNA nie zaproponowałeś mi tego osobiście?

Homicide: Bo...

Chavo Guerrero: No właśnie! Mam jedno rozwiązanie... Ty i ja na Genesis! Zwycięzca będzie tag team partnerem Hernandeza! Przegrany zostawia go w spokoju. Zgadzasz się?

Homicide: Ja... no dobra! Niech Ci będzie! Zgadzam się!

Chavo Guerrero: Wspaniale! Do zobaczenia w ringu amigo!

Wtedy Chavo już miał odchodzić, gdy nagle Homicide złapał go za rękę... i wyprowadził Gringo Stunner! Wszyscy byli zaskoczeni zachowaniem latynosa, a ten zapina jeszcze STF! Meksykanin klepie, ale Homicide nie przerywa dźwigni... dopiero gdy brzmi muzyka Hernandeza i ten wbiega do ringu, a następnie uwalnia Guerrero od submissionu Homicide'a. Używając siły Hernandez rzuca go na narożnik i zaczynają się kłócić. Po chwili Homicide odpycha swojego tag team partnera z czasów LAX i opuszcza ring patrząc na Hernandeza z wyrzutem.

Gail Kim idzie wściekła korytarzem. Pada na rozmawiającego przez telefon Taza.

Gail Kim: Taz! Taz! Wytłumacz mi jak to możliwe, że Brooke Tessmacher wciąż nie ma wyznaczonej walki o TNA Knockouts Championship na Genesis? O mój pas Knockouts!

Taz: Posłuchaj kobieto! Po pierwsze proszę zwracać się do mnie z szacunkiem! Jakby nie patrząc jestem Generalnym Managerem i mogę decydować o Twoim losie w tej organizacji! Po drugie cholera nie mam teraz czasu! Szukamy Stinga i on jest w tej chwili ważniejszy...

Gail Kim: Słucham?! To tak traktuje się pierwszą w historii mistrzynię tej organizacji?! No ładnie! Powiem inaczej. Jeżeli nie dostanę walki... odchodzę!

Akurat z biura Prezesa wyszła Brooke Hogan i przechodziła obok Taza i Gail Kim. Generalny Manager złapał córkę Chairmana za rękę.

Taz: Weź zajmij się Gail, to ty jesteś tu od spraw kobiet! Ja muszę znowu zadzwonić do ochroniarza...

Brooke Hogan: Dobrze Gail... o co chodzi?

Gail Kim: Jeszcze pytasz o co mi chodzi? Chcę walki z Brooke Tessmacher na Genesis!

Brooke Hogan: Z tego co pamiętam miałaś swój rewanż na Impact i przegrałaś...

Gail Kim: Przegrałam przez tą zdradliwą Tapę!

Brooke Hogan: Dobrze! Mam pomysł... dostaniesz swoją walkę na Genesis! Jednak nie będzie to pojedynek jeden na jeden. Aby załatwić całą sprawę odbędzie się Triple Threat Match! Ty kontra Lei'D Tapa, kontra Brooke Tessmacher o TNA Knockouts Championship! Jeżeli Brooke obroni swój tytuł to ty i Tapa na jakiś czas pożegnacie się z szansami na tytuł i będziecie musiały konflikt rozstrzygnąć między sobą. To moja ostateczna decyzja Gail! A teraz przepraszam...

I zostawiła jeszcze bardziej wkurzoną Gail...

Walka #4

Matt Hardy (TNA Tag Team Champion) vs Kevin Steen

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/Matt_Hardy_9_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/623_Kevin_Steen.jpg

Walka rozpoczęła się od klinczu. Lepiej z niego wyszedł Steen i natychmiast cisnął Hardy'ego Irish Whipem w liny. Matt odbija się... i wracając trafia na Dropkick od Kevina! Mr.Wrestling zapina w parterze Head Lock, by osłabić rywala. Hardy walczy z bólem. Próbuje się podnieść, ale Kevin siłą ponownie sprowadza go do maty. W końcu Matt zaczyna mieć przypływ sił i udaje mu się podnieść, a następnie wyprowadzić kilka ciosów z łokci oponentowi. Ten jednak zaskoczył Hardy'ego German Suplexem! Sensei of Mattitude wypada z ringu i postanawia chwilę odpocząć przy barierce i pomyśleć nad strategią. Steen jednak nie daje Mattowi czasu, bo wchodzi na narożnik... i mamy Diving Moonsault po za ring! Matt powalony! A Kevin się nieźle nakręcił. Podnosi Hardy'ego... i ciska nim w metalowe schodki! Kanadyjczyk resetuje licznik sędziego i wraca po rywala, by po chwili wrzucić go do ringu. Tam przechodzi do przypięcia 1....2.... Kick Out. Steen chyba traci cierpliwość, bo wchodzi na narożnik! Szykuje się akcja wysokiego ryzyka... 450 Splash! Ale unik Matta! Kevin z całym impetem uderza w matę. Po chwili Hardy go dopada... Twist of Fate! To chyba koniec 1.....2.... KICK OUT! Steen przerywa pin po finisherze Matta! Kevin powoli się podnosi, a Matt odbija się od lin... i wykonuje Running Bulldog! Teraz to Hardy decyduje się wejść na narożnik. Odwraca się do ringu, więc szykuje się Moonsault! Matt skacze... ale Steen podnosi kolana! Hardy upada na nie! Obydwaj się podnoszą... i Superkick od Steena! Ale to chyba nie wszystko, bo mamy jeszcze... Steenalizer!!! Czyżby pozamiatane dla Matta? Kevin chce w najbardziej bolesny sposób pokonać rywala, bo zapina Crossface! Hardy przez chwilę unosi rękę w górze pokazując, że będzie walczyć... ale po chwili odklepuje! Steen pokonuje Mistrza Tag Team!

Zwycięzca: Kevin Steen (przez dźwignię)

Matt dość szybko wyturlał się z ringu, a Kevin celebruje wygraną. Przerywa jego świętowanie... czyjaś muzyka! Wszyscy są zaskoczeni... to EL GENERICO WYCHODZI NA STAGE! Kiwa głową i klaszcze swojemu niedawnemu tag team partnerowi ze sceny niezależnej. El Generico w TNA!

PROMO GENESIS

W ringu już są Kurt Angle i Christian. Brzmi muzyka Asów i Ósemek! Tak jak na początku istnienia klubu wyszli z trybun. Bradley i Knux przytrzymują Stinga, a Mr.Anderson i Chris Sabin wchodzą do ringu. Kurt chce już rzucić się na Kena, ale przytrzymuje go Christian. Sędzia każe już zdecydować całej czwórce kto ma rozpocząć walkę. Mamy gong!

MAIN EVENT

Main Event Mafia vs Aces And Eights

Kurt Angle&Christian vs Mr.Anderson© (TNA World Heavyweight Champion)&Chris Sabin

Steel Cage Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/Christian_CutByJess_03November2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpg

Zostają jako pierwsi Ci, którzy zmierzą się w tą niedzielę o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej - Mr.Anderson i Kurt Angle! Wygra ten zespół, który zyska pin, podda rywala przez dźwignię lub obydwaj zawodnicy uciekną z klatki. Kurt od razu wściekle rzuca się na Mr.Andersona. Rozpoczyna się brawl. Z wymiany ciosów lepiej wychodzi Mistrz Olimpijski i po zrobieniu uniku przed Clotheslinem wykonuje German Suplex! Lider A&8 po tej akcji ucieka do swojego narożnika i właściwie wymusza zmianę, klepiąc po klatce piersiowej Sabina. Ten nieco zaskoczony, ale wchodzi powoli do ringu. Chris z kolei jakby próbował coś wytłumaczyć rywalowi... ale Angle nic sobie z tego nie robi i powala go Clotheslinem! Po chwili kolejny Clothesline! I Overhead Belly-to-Belly Suplex! Kurt idzie po Sabina i zapina mu Wrist Lock, a następnie doprowadza do swojego narożnika, by zrobić zmianę z Christianem. Ten przejmuje przeciwnika, a następnie Irish Whipem ciska go na liny. Kapitan Charyzma myślał, że Sabin odbija się od lin i chciał wykonać mu Dropkick, ale ten słabał się lin i poczekał, aż rywal upadł z impetem w matę. Po chwili Chris dopada Christiana Bicykle Kickiem! Przypięcie 1....2.... Nic z tego! Sabin wchodzi na narożnik. Wskazuje na swojego szefa, a potem Diving Bulldog! Ale mamy unik! Christian podnosi rywala na swój finisher... ale ten go odpycha w swój narożnik. Sabin robi zmianę z Mr.Andersonem i obydwaj wykonują podwójny Suplex Christianowi! Ken od razu przechodzi do przypięcia rywala 1....2... Kick Out! Kamikaze podnosi rywala i wyprowadza mu mocny Punch w głowę. Christian odpowiada kopnięciem, ale zaraz mamy Uppercut od Andersona. Próba Clothesline'u Kena, ale Christian zrobił unik i mamy zmianę z Kurtem Angle! Ten od razu dopada przeciwnika i jest German Suplex! Po chwili jeszcze jeden! I jest trzeci! Tradycyjna kombinacja Kurta! Cyborg zdejmuje swoją górną część stroju, co sygnalizuje Ankle Lock! Jednak Sabin wbiegł nielegalnie do ringu... ale mamy Ankle Slam dla Sabina!!! Klatka zostaje otwarta przez sędziego! Angle zajmuje się jednak zapięciem Ankle Lock Mr.Andersonowi! Czy odklepie? Pokazuje, że jest w stanie walczyć! Jakimś cudem jednak Sabin ratuje sytuację podnosząc się i Dropkickiem atakując Angle'a! Christian odpowiada Sabinowi Kill Switchem!!! Mr.Anderson nie zostaje dłużny i mamy Mic Check dla Christiana!!! Ale... jest Ankle Slam znikąd od Kurta dla Mr.Andersona! Kurt zapina Andersonowi ponownie Ankle Lock! Klatka jest już zamknięta. Czy Mr.Anderson ucieknie z dźwigni? Walczy z bólem, próbuje się doczołgać... ale Angle odciąga go do środka ringu! Ken jeszcze chwilę się nie poddaje... ale jednak klepie! Czy taki sam widok zobaczymy na Genesis?

Zwycięzcy: Kurt Angle&Christian (przez dźwignię)

Reszta Asów i Ósemek próbuje uciek ze Stingiem, ale nagle z tego samego wyjścia co oni wcześniej zaczęły wychodzić gwiazdy TNA! Jeff Hardy, Matt Hardy, Evan Bourne, Sin Cara, Austin Aries i Kevin Steen zablokowali drogę ucieczkli Aces and Eights! Kiedy ci przeskakują przez barierki i kierują się w stronę stage'u tam pojawia się Hulk Hogan, Samoa Joe, Bully Ray i Devon! W końcu Knux i Bradley decydują się puścić będącego w ciężkim stanie Stinga, ale to i tak kończy się brawlem! A wewnątrz ringu Kurt Angle i Christian zapinają Ankle Lock i Sabinowi i Mr.Andersonowi!

Tym obrazkiem kończymy ostatni Impact Wrestling przed Genesis!

Karta walk na Genesis:

:arrow: Mr.Anderson vs Kurt Angle (Ultimate Steel Cage Match for TNA World Heavyweight Championship)

:arrow: Hardyz Boys vs ??? (Normal Tag Team Match for TNA Tag Team Championships)

:arrow: Homicide vs Chavo Guerrero (Normal Match)

:arrow: Sting vs Bobby Lashley (Normal Match for TNA Television Championship) ???

:arrow: Evan Bourne vs Samoa Joe (Normal Match for TNA X-Division Championship)

:arrow: James Storm vs Gunner (Street Fight Match)

:arrow: Brooke Tessmacher vs Gail Kim vs Lei'D Tapa (Triple Threat Match for TNA Knockouts Championship)

Pre-Show Match:

:arrow: Team 3D vs Beer Money Inc. (Normal Tag Team Match for Number One Contenders to TNA Tag Team Championships)

Newsy:

:arrow: Do TNA dołączył El Generico. Mówi się, że kontrakt podpisze też Michael Elgin.

:arrow: Co raz bliżej sprzedaży swoich akcji w TNA jest Jeff Jarrett. Podobno już wkrótce mamy poznać nowego Głównego Inwestora.

Dawno nie czytałem tego diary. Czcionka mi odpowiada, ale w walkach czasem się zlewa i czytam kilka razy ten sam fragment. Liczę na jakiś wielki transfer (nowego inwestora). Walki przyjemne, ale potem policzyłem że połowa zawodników z nich występowała w WWE. :D Taka ciekawostka. Main Event Mafia vs. A&8 robi się coraz ciekawsze i z niecierpliwością czekam na kolejny epizod.

116218737055c51bc30a173.jpg

http://iv.pl/images/69773774661552711440.jpg

Typer:

Karta walk na Genesis:

:arrow: Mr.Anderson vs Kurt Angle (Ultimate Steel Cage Match for TNA World Heavyweight Championship)

:arrow: Hardyz Boys vs ??? (Normal Tag Team Match for TNA Tag Team Championships)

:arrow: Homicide vs Chavo Guerrero (Normal Match)

:arrow: Sting vs Bobby Lashley (Normal Match for TNA Television Championship) ???

:arrow: Evan Bourne vs Samoa Joe (Normal Match for TNA X-Division Championship)

:arrow: James Storm vs Gunner (Street Fight Match)

:arrow: Brooke Tessmacher vs Gail Kim vs Lei'D Tapa (Triple Threat Match for TNA Knockouts Championship)

Pre-Show Match:

:arrow: Team 3D vs Beer Money Inc. (Normal Tag Team Match for Number One Contenders to TNA Tag Team Championships)

Proszę podać typ (jeden punkt) i sposób wygranej (drugi punkt). Ostatnio wygrał arkao. On dostał swoją nagrodę i miał znaczny wpływ na przebieg diary w ostatnich odcinkach. To samo wyróżnienie czeka zwycięzcę typera Genesis. Powodzenia! Gala powinna pojawić się w niedzielę ;)

W kilku słowach...: diary stoi na bardzo dobrym poziomie. Jesteś w czołówce Booking Zone, potrafisz zaciekawić i zaskoczyć a oprawa graficzna jest dobra. Życze powodzenia w dalszym pisaniu.

A teraz czas na typy:

Mr.Anderson vs Kurt Angle (Ultimate Steel Cage Match for TNA World Heavyweight Championship) - myślę, że walkę wygra Anderson po ataku A&E, pas nie zmieni posiadacza tak szybko, a poza tym chyba nie ratwałbyś asów, gdyby zaraz mieli się rozpaść (a do tego musiałoby dojść 2-3 miesiące po stracie pasa przez lidera

Hardyz Boys vs ??? (Normal Tag Team Match for TNA Tag Team Championships) - Hardyz... zwykły pin po finisherze... raczej "randomowi" rywale nie mają sznas na pasy...

Homicide vs Chavo Guerrero (Normal Match) - Homicide via pin. Nie wróciłby do federcji tylko po to, aby jobbować takim ludzią jak Chavo...

Sting vs Bobby Lashley (Normal Match for TNA Television Championship) - dwie wielkie gwiazdy i ten niewiele znaczący TV title (choć budujesz go dobrze, i zaczynam akceptować ten pas jak ważne trofeum. Sting wygra przez pin ew. DQ. Jednak stawiam na przypięcie.

Evan Bourne vs Samoa Joe (Normal Match for TNA X-Division Championship) - Samoa! Joe dawno nie miał pasai czuję, że pojedzie Evana, choć pewien nie jestem. Napewno walka zakończy się czysto

James Storm vs Gunner (Street Fight Match) - hmmmm.... ciężko wskazać zwycięzcę tej walki. Story prwadzone dobrze, stawiam na Storma, a właściewie to strzelam na Jamesa Storma. :D

Brooke Tessmacher vs Gail Kim vs Lei'D Tapa (Triple Threat Match for TNA Knockouts Championship) - mówiąc krótko... Brooke przypnie Kim

Pre-Show Match:

Team 3D vs Beer Money Inc. (Normal Tag Team Match for Number One Contenders to TNA Tag Team Championships) - pretendentami zosataną Bad Influence to tym jak Kaz przypnie Roode'a

Pomiędzy początkiem a odcinkiem, który ukazał się ostatnio stoi przepaść. Ogromna. Zdecydowanie poprawiłeś swoje umiejętności. ;)

Mr.Anderson vs Kurt Angle by submission

Hardyz Boys vs ? (American Wolves) by dq

Homicide vs Chavo Guerrero pin

Sting vs Bobby Lashley pin

Evan Bourne vs Samoa Joe (Normal Match for TNA X-Division Championship) pin

James Storm vs Gunner (Street Fight Match) pin

Brooke Tessmacher vs Gail Kim vs Lei'D Tapa (Triple Threat Match for TNA Knockouts Championship) pin

Team 3D vs Beer Money Inc. (Normal Tag Team Match for Number One Contenders to TNA Tag Team Championships) pin

116218737055c51bc30a173.jpg

• 2 tygodnie później...

Niestety, ale mimo Waszych słów straciłem wenę do dalszeko pisania o TNA. Proszę moderatora o zablokowanie i przeniesienie tematu do "Nieaktywnych Diar". Być może kiedyś wrócę do pisania TNA, a na razie... chcę pisać o WWE alternatywną historię, więc lada moment będzie powrót

;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...