Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

TNA Raport 6

Kilka ogłoszeń przed PPV Final Resolution

- Ostateczny kalendarz PPV na rok 2014 w mojej diarze:

26.01.2014 - Genesis

23.02.2014 - No Surrender

16.03.2014 - Red Alert (new)

27.04.2014 - Lockdown

18.05.2014 - Sacrifice

22.06.2014 - Slammiversary XII

27.07.2014 - Destination X

31.08.2014 - Hardcore Justice

28.09.2014 - Hell Cage (new)

26.10.2014 - Bound For Glory

23.11.2014 - Turning Point

28.12.2014 - Final Resolution

Nastąpiła mała aktualizacja w porównaniu do ostatniej wersji - w lutym będzie No Surrender, a zamiast tej gali we wrześniu odbywać się będzie Hell Cage. Turning Point jednak pozostaje w kalendarzu i tak jak do tej pory będzie w listopadzie.

- Po Final Resolution umieszczę pierwszy wywiad Percy'ego Watsona z Hulkiem Hoganem.

- Zrezygnowałem jednak z gali One Night Only i Open Fight Night. Jeżeli na Final Resolution pojawią się wspominki na przykład w wypowiedziach o Old School to wybaczcie, ale pisałem PPV, zanim zdecydował się jednak o pisaniu samych tygodniówek.

Na razie jest tylko jeden post z typami na jutrzejsze Final Resolution. Czekam na więcej.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

26

• Qba5000

9

• TheVillain

5

• Arkao

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Ostatnia gala naprawdę fajna, Main Event to był odzwierciedlenie całego show, świetny pojedynek lidera Aces and Eights z samym mistrzem Olimpijskim. Jednak trochę mnie drażni kolorek, za dużo niebieskiego. :D

Wypowiem się o najbliższej gali, karta jest bardzo dobra. Sądzę że sporo wykręcisz z takich walk jak Main Event, jednak na najbardziej czekam na pojedynek o pas X Division bo możesz zrobić z tego niezłe Show.

Typy

Brooke Tessmacher vs Velvet Sky vs ODB vs Lei'D Tapa vs Mickie James vs Taryn Terrell

Six Pack Challenge for Numer One Contender to TNA Knockouts Championship

PPV

Suicide vs Evan Bourne

Ladders Match for TNA X-Division Championship

Main Event Mafia vs Aces and Eights - 3 on 3 tag team match

Bully Ray&Christian&Rampage Jackson& vs Bobby Lashley&Knux&Wes Brisco

Gunner&James Storm vs Hardyz Boys vs Chavo Guerrero&Hernandez vs Austin Aries&Kenny King

Fatal 4-Way for TNA Tag Team Championships

Gail Kim vs ??

Normal Match for TNA Knockouts Championship

Sting vs Christopher Daniels

Normal Match for TNA Television Championship

Kazarian vs Kurt Angle vs Chris Sabin vs Gunner vs Jeff Hardy vs Magnus vs Shelton Benjamin vs Mr.Anderson vs John Morrison vs Abyss

Gauntlet Battle Royal Match for TNA World Heavyweight Championship

Edytowane przez Arkao

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Moim zdaniem z show na show jest coraz lepiej! Obyś wytrzymał tempo i utrzymał poziom a za rok w Booking Zone Awards... :D A tak na poważnie to ciekawi mnie zbliżające się PPV...

Brooke Tessmacher vs Velvet Sky vs ODB vs Lei'D Tapa vs Mickie James vs Taryn Terrell

Six Pack Challenge for Numer One Contender to TNA Knockouts Championship - wybór jest ciężki. Broke, ODB i Velvet wydają się być faworytkami. Myślę, że ostatecznie na PPV zawalczy i wygra Brooke, bo Asy muszą zdobyć jakieś złoto.

Suicide vs Evan Bourne

Ladders Match for TNA X-Division Championship - nie kupuję u ciebie Suicide'a, jak dla mnie jest on słaby... zbyt słabo prowadzony... Wygrać MUSI Evan

Bully Ray&Christian&Rampage Jackson& vs Bobby Lashley&Knux&Wes Brisco - proszę.... nie zepsuj asów jak to zrobiło TNA... kiedy słyszą nazwę Aces and Eights to robi mi się słabo... stajnia zostało zeszmacona przez TNA, ale u ciebie... odzyskala blask! Dlatego teraz asy muszą wygrać, i myśle że Ty sam o tym najlepiej wiesz.

Gunner&James Storm vs Hardyz Boys vs Chavo Guerrero&Hernandez vs Austin Aries&Kenny King

Fatal 4-Way for TNA Tag Team Championships - skoro Hardysi nie dali rady miesiąc temu.... to czemu mieliby wygrac teraz? Ogólnie widzę dwie opcje: Hardyz albo Aries & King. BEz sensu byłoby połączenie dwóch tak dobrych wrestlerów po to, aby jobbneli na PPV, dlatego stawiam na nich.

Gail Kim vs ??

Normal Match for TNA Knockouts Championship - jeśli tą zawodniczką będzie Brooke, to wygra Brooke. Jeśli ktoś inny t Gail powinna wygrać. Tyle w temacie.

Normal Match for TNA Television Championship - Sting nie może walczyć o pas TNA, więc walczy o TV Title. I bardzo dobrze! Tylko niech jego drugi już u ciebie run będzie dłuższy....

Kazarian vs Kurt Angle vs Chris Sabin vs Gunner vs Jeff Hardy vs Magnus vs Shelton Benjamin vs Mr.Anderson vs John Morrison vs Abyss

Gauntlet Battle Royal Match for TNA World Heavyweight Championship - nie mogę się doczekać na tę walkę... jedna wielka nie wiadoma... totalny strzał. Niby Anderson jest liderem A&E, ale moze pojawić się np. Bully lub MEM... może ktoś z asów interweniuje i Anderson odpadnie przez kogoś ze swoich... opcji jest wiele.

Co do samej gali, to nie mogę się doczekać, aby ją przeczytać. Całość zapowiada się niesamowicie, a Main Event... Wow. Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko podać moje przewidywania:

Six Pack Challenge for Numer One Contender to TNA Knockouts Championship

Postacie Div u Ciebie są naprawdę Ciekawe. Co do samej walki, to myślę, że ODB i Lei'D zajmą się sobą i odejdą nieco od walki, przez co nie będą miały szans na wygraną. Tutaj widzę jedną faworytkę i myślę, że Velvet odniesie pewne zwycięstwo.

PPV:

Suicide vs. Evan Bourne

Evan już na poprzedniej gali PPV był bliski tryumfu. Wtedy we wszystko wmieszał się Sabin, ale teraz Evan nie będzie miał już tego problemu. Przyjacielska walka, ale Suicide cały czas jest w cieniu. Na tygodniówkach prawie nie istnieje... Nie widzę innej możliwości, jak nowy mistrz.

Tutaj sprawa jest ciężka. Z jednej strony mamy Bully'ego Ray'a, który jest u Ciebie postacią pierwszoplanową i wątpię, aby dane mu było przegrać, jednak mam pewien scenariusz w głowie, który mógłby się ziścić - W ringu są Lashley i Jackson, a poza nim leży nieprzytomny Christian. Knux i Brisco obijają Bully'ego, a Bobby niszczy w ringu swojego przeciwnika.

Myślę, że końcówka rozegra się pomiędzy dwoma Teamami - obecnymi Mistrzami, a Kingiem i Ariesem. Ostatecznie dla mnie są tylko dwie opcje - obronienie pasów, bądź zdobycie ich przez tych niesamowitych zapaśników. Stawiam jednak na pierwszą opcję.

Gail Kim vs ??

Nic dodać, nic ująć. Gail powinna obronić pas i raczej to uczyni.

Sting po raz kolejny broni pasa TV i moim zdaniem tym razem go nie straci, ale wygra przez jakiś Roll-Up, czy coś. Prawdopodobny scenariusz jest taki, że do ringu wbija Jay Bradley, ale Sting w ostatniej chwili wyrzuca go poza ring, potem na Stingera biegnie Daniels, a ten wykonuje sprytny School Boy, czy coś ; )

Niesamowicie ciężki wybór. W tej walce zdarzyć może się absolutnie wszystko. Moim zdaniem zobaczymy małą niespodziankę i pas zmieni posiadacza i zostanie nim... Magnus. Tak sensacja, na koniec gali :D

Pre-Show Final Resolution 2013

http://www.ringsidenews.com/file/attachment/b3082ebd11c569460d163d79e6470316.jpg

Po intro rozpoczynającym Final Resolution zaglądamy do specjalnego studia, gdzie gości ma Percy Watson.

Percy Watson: Witajcie w specjalnym Pre-Show Final Resolution 2013! Do oficjalnego startu gali PPV została około godzina. Zanim wybije ten pierwszy gong to porozmawiam z moimi goścmi. Wraz ze mną są Mistrzyni Knockout - Gail Kim oraz jedna z legend wrestlingu - Ric Flair!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2269/percy_watson_3.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/85/Gail1.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/29/Ric_Flair5_cutout_by_Crank.jpg

Percy Watson: Witajcie, zanim porozmawiamy o gali to chcę przypomnieć co nas dzisiaj czeka. W walce podczas Pre-Show sześć Knockoutek zmierzy się ze sobą o miano pretendentki do Twojego tytułu Gail. Z którą najchętniej byś zawalczyła?

Gail Kim: Szczerze? Nie skupiam się na tym która będzie moją przeciwniczką. Jestem najbardziej dominującą zawodniczką w historii TNA.

Percy Watson: Jednak Lei'D Tapa czy ODB to byłyby chyba najtrudniejsze dla Ciebie przeciwniczki.

Gail Kim: To jest pytanie czy stwierdzenie? Bo jeżeli to drugie to szybko Ciebie Percy zripostuję. Tapa jeszcze nigdy nie była Mistrzynią Knockout. Natomiast ODB nie raz pokonałam w swojej karierze. Dlatego nie obawiam się tych zawodniczek.

Percy Watson: No dobrze... Ric dzisiaj niemal cały roster będzie pochłoniony w walkach o tytuły mistrzowskie. To dla Ciebie dobry pomysł, by tak zakończyć rok 2013 w wykonaniu TNA?

Ric Flair: Myślę, że dzięki temu Hulk Hogan chce podkreślić siłę rosteru. Wie, że TNA przez cały rok miało spore problemy. Jednak stawia na to, by przyciągnąć uwagę widzów jak największą ilością gwiazd. Ja nie powiedziałbym, że to będzie walka o tytuły mistrzowskie. Dzisiaj będzie istna wojna.

Percy Watson: Ric fani mogą być zaskoczeni Twoją obecnością w Impact Zone, ale dzisiaj dostałeś specjalną rolę. Powiedz nam coś o tym.

Ric Flair: Owszem. Dzisiaj odbędzie się wręczenie nagród w kilku kategoriach za rok 2013. Ja będę wręczał główną nagrodę Wrestlera Roku.

Percy Watson: Ponadto będą też kategorie: Knockoutka Roku, Walka Roku i OMG Moment Roku. Jacy są Wasi faworyci? Gail?

Gail Kim: Jeżeli chodzi o mnie to oczywiste jest, że to ja dostanę nagrodę Knockoutki Roku. Nie ma innej opcji. W przypadku walki roku jest trudniej. Jednak stawiałabym na pojedynek Bully'ego Ray'a ze Stingiem lub Ray'a z AJ Stylesem. OMG Moment roku to dla mnie historia Asów i Ósemek z początku roku. Natomiast Wrestlera Roku wybrałabym Bully'ego Ray'a.

Ric Flair: Lepiej nie wypowiem się o tym kto ma zostać Knockoutką Roku. Wyjątkowa sytuacja jest jeżeli chodzi o walkę roku. We wszystkich trzech jest Bully Ray. To pokazuje jak dominującą postacią był. OMG Moment Roku to dla mnie odejście AJ Stylesa z pasem mistrzowskim. Nie powiem mojego typu na Wrestlera Roku, bo wtedy mógłbym zdradzić zwycięzcę.

Percy Watson: Dobrze. Dzisiaj porozmawiamy jeszcze o wyjątkowym Main Evencie, ale już za chwilę sześcioosobowy pojedynek Knockouts o miano pretendentki do TNA Knockout Championship należącego obecnie do Gail Kim! Dobrej zabawy.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/brooke2_by_dillhare.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/261/Velvet_Sky_CutByJess_04-09-13.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/645/ODB_8_CutByJess_27May2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5127/Leid_Tapa_CutByJess12March2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/216/Mickie_James_CutByJess_03November2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/651/97-tiffany_0024b.jpg

Six Pack Challenge for Numer One Conteneder to TNA Knockouts Championship

Wszystkie Panie już w ringu i zabrzmiał gong. Knockoutki przyjęły pozycje do ataku, ale nagle... ODB wypchnęła na środek ringu Lei'D Tapę! Ta zaczęła się kłócić z ODB, ale ona nic sobie z tego nie zrobiła tylko wykonała swój tradycyjny gest, krzycząc "BAM!" i rzuciła się na rywalkę! Co ciekawe inne zawodniczki też zaczęły atakować Tapę i gdy sprowadziły ją do parteru to każda okładała olbrzymkę kopnięciami. Widać, że chcą wyeliminować tą najgroźniejszą. ODB podnosi Lei'D i Irish Whipem posyła ją na Mick Kick od Mickie James! Tymczasem Brooke Tessmacher wchodzi na trzecią linę i... Diving Elbow Drop! Velvet Sky i Taryn Terrell też chyba jeszcze coś mają dla Tapy. Najpierw Velvet podnosi Lei'D i wykonuje In Yo Face, a Taryn dokłada Diving Leg Drop! Po przyjęciu tych wszystkich ciosów Tapa leżała bezwładnie na macie, a do Pinu podeszła ODB. 1...2...3 Lei'D Tapa wyeliminowana! ODB wstała i uśmiechnęła się. Ale nagle ruszyły na nią Brooke Tessmacher i Mickie James! Częstowały ODB serią ciosów, a potem kopnięć przy narożniku, natomiast po drugiej stronie ringu Velvet Sky walczyła z Taryn Terrell. Panuje olbrzymi chaos. Taryn chwyta za głowę Velvet, prowadzi rywalkę i uderza nią o narożnik z całej siły! Następnie kopnięcie i DDT dla Sky. Tymczasem Brooke i Mickie podniosły ODB, podwójny Irish Whip w stronę Terrell, a ta dokłada Flapjack!! Po chwili jednak Taryn zostaje zaskoczona Clotheslinem od Velvet Sky, a Brooke Tessmacher zaczyna obijać Mickie James serią ciosów z pięści. Taryn Terrell podnosi Velvet Sky, ale ta kontruje Jawbreakerem i mamy Standing Dropkick! Tymczasem Mickie James atakuje Uppercutem Brooke i mamy piękną Hurricanraną od Mickie! James podchodzi do Terrell i Irish Whipem posyła ją w narożnik. Tam wrzuca ją na trzecią linę i... Superplex! Do tego Terrell ląduje prost w Tessmacher! Po za ringiem jest odpoczywająca Velvet Sky, która odpoczywa, ale po chwili widzi Mickie James na narożniku i podcina ją chwytając za nogę! Sama Velvet wykonuje Enzuiguri z narożnika, a Mickie James wypada po za ring. Velvet wciąż jest na narożniku. Czeka aż wstanie i odwróci się Terrell... i mamy Springboard Hurricanranę! Dopiero teraz wraca do ringu ODB i mamy Belly to belly suplex dla Velvet! Chwyta jeszcze Brooke i wykonuje na niej Fallaway Slam! ODB widzi stającą na krawędzi ringu Mickie James i chwyta ją za włosy, po czym brutalnie wrzuca do narożnika! ODB dodatkowo wykonuje Powerslam na Taryn Terrell! Znikąd pojawia się ponownie Brooke Tessmacher i Small Package Pin! 1...2...3 ODB wyeliminowana! ODB chwyta się za głowę, a Brooke uśmiecha się i wysyła jej całusa. Po chwili zostaje jednak zaskoczona Bulldogiem od Velvet Sky! ODB już opuściła ring. Do akcji wraca Mickie James, która czeka aż Velvet Sky się odwróci... i Mick Kick! Pin 1....2....3!!! Velvet Sky wyeliminowana! Zostały już w trzy, zmęczone Brooke Tessmacher, Mickie James i Taryn Terrell. Brooke próbuje namówić Taryn, by wspólnie zaatakowały Mickie. Wyciąga nawet rękę na zgodę. Ta przybija piątkę, a potem wykonuje Clothesline! We dwie z Mickie James rzuciły się na Brooke, atakując ją kopnięciami. Terrell wchodzi na trzecią linę, a James podnosi Tessmacher. Taryn jest na szczycie narożnika i szykuje się Spear z trzeciej liny... ale Brooke robi unik i to Mickie James inkasuje tą akcję! Taryn jest zaskoczona, ale mimo wszystko przechodzi do przypięcia Mickie James. 1...2...3! Mickie James wyeliminowana! Zostały we dwie. Teraz jakby pojedynek rozpoczynał się na nowo. Rzucają się w klincz. Wygrywa Brooke i przechodzi w Head Lock. Jednak Taryn odpycha rywalkę na liny... i to z taką siłą, że ta wypada z ringu! Terrell decyduje się wejść na narożnik. Czeka aż Brooke wstanie... i mamy Diving Crossbody po za ring! WOW! Obydwie przy tym ucierpiały. Sędzia odlicza , już jest pięć. Taryn wstaje i wrzuca rywalkę do ringu. Nie chce tego wykończyć przez wyliczenie. Taryn podnosi rywalkę... a ta przechodzi w Schoolgirl Pin! 1...2...3!!! Brooke wygrywa!

Zwyciężczyni: Brooke Tessmacher (przez przypięcie)

Brooke szybko wyturlała się z ringu w stronę rampy i wstała triumfalnie unosząc rękę. Taryn siedziała w ringu zrozpaczona.

Percy Watson: Wracamy do studia, ale ta walka między Knockoutkami była emocjonująca! Tymczasem Gail Kim poszła przygotowywać się do gali, a w studio został Ric Flair.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2269/percy_watson_3.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/29/Ric_Flair5_cutout_by_Crank.jpg

Ric Flair: Rzeczywiście pojedynek między Paniami był emocjonujący, choć panował mały chaos. Jestem ciekaw co pokaże Brooke Tessmacher w pojedynku z Gail Kim.

Percy Watson: Został nam na dzisiaj jeszcze jeden, główny temat do dyskusji. Walka o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej. Czy jest ktokolwiek z tych dziesięciu zawodników do wytypowania przez Ciebie na zwycięzcę.

Ric Flair: Jest wielu głodnych tytułu. Na fali jest Mr.Anderson. Magnus też bardzo napalił się na te mistrzostwo.

Percy Watson: A Abyss?

Ric Flair: Abyss to nie wątpliwie potwór. Jednak rzadko kiedy takie olbrzymy wygrywały Gauntlet Matche. Cięższych i lepiej zbudowanych paradoksalnie łatwiej jest wyeliminować wyrzucając przez trzecią linę.

Percy Watson: No tak, ale Abyss ostatnio właściwie wyeliminował na kilka tygodni Samoa Joe. Zresztą zobaczmy te wydarzenia z czwartku.

Samoa Joe zaczyna sie denerwować, bo kończy mu się arsenał broni. Wstaje i próbuje wejść na narożnik.

Niespodziewanie wstaje Abyss i również próbuje wejść na narożnik. Zaczyna się wymiana ciosów! Jeden drugiego częstuje mocnym sierpowym w głowę i na odwrót. W końcu Abyss atakuje Headbuttem i to trochę znieruchomiało Samoę. Obydwaj są już na samej górze, a Abyss chwyta rywala za gardło!!! Czyżby? TAK! CHOKESLAM! Samoa Joe ląduje na metalowych schodkach!!! OMG! Sędzia zaczyna odliczać natomiast Joe ma poważne problemy z plecami. Mamy już 4...5...6...Abyss zaczyna tauntować w ringu, a Samoa Joe próbuje wstać, ale po chwili upada! 8...9.....10! Abyss wygrywa!

Sting: Samoa ma kłopoty z kręgosłupem po upadku na schodki. Rozmawiałem z nim oraz z lekarzami. Wątpliwe jest, by pojawił się przed Genesis. Martwi mnie to, bo Joe jest urodzonym zabójcą i Main Event Mafia go potrzebuje.

Abyss: Samoa Joe to pierwszy na mojej drodze do Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej. Zostało jeszcze dziewięciu przeciwników, których na Final Resolution wyeliminuje wyrzucając ponad trzecią liną z ringu. Dopiero poznajecie złość Potwora!

Percy Watson: Sytuacja z Samoa Joe jest nieciekawa.

Ric Flair: To tylko podkreśla jak można obawiać się Abyssa. Ale on też jest do pokonania. Pokazał to Sting odbierając mu Mistrzostwo Telewizyjne.

Percy Watson: Program się powoli kończy, bo już wkrótce rozpocznie się oficjalna gala. Jednak chcę jeszcze o coś spytać. Twój występ dzisiaj jest jednorazowy, czy wracasz do TNA na stałe?

Ric Flair: Cóż mogę to chyba powiedzieć, bo i tak niedługo wszystko będzie w internecie. Od teraz będę trochę częściej pojawiał się w Impact Zone. Dostałem też ciekawą propozycję od Hulka Hogana pracy w roli scouta w TNA. Będę jeździł również na gale innych federacji i wyszukiwać nowych talentów, między innymi do startującego wkrótce Gut Checka, który będzie w zupełnie nowej formie.

Percy Watson: Czyli nie możesz żyć bez wrestlingu.

Ric Flair: Widzisz Percy każdy ma swoje uzależnienia. Ja jestem uzależniony od tego sportu.

Percy Watson: Skoro tak to czekamy na Twoje występy na nadchodzących galach oraz życzę powodzenia w pracy scouta TNA.

Ric Flair: Dziękuję Ci Percy. Dziękuję również za zaproszenie do tego studia.

Percy Watson: Cała przyjemność po mojej stronie. Pre-Show Final Resolution 2013 dobiega końca. Jednak my za chwilę widzimy się w oficjalnym programie PPV. Będę zarówno ja jak i Ric Flair. Dzisiaj czeka nas mnóstwo emocji i niespodzianek. Do zobaczenia!

Tylko jeden stanie na szczycie...

Tylko jeden pozostanie w ringu do końca...

I zostanie Nowym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej TNA!

Który?

Bobby Roode: To ja...

Kurt Angle: Zostanę...

Magnus: TNA

Mr.Anderson: World....

Morrison: Heavyweight...

Jeff Hardy: Championem!

Dziesięciu zawodników, jeden zwycięzca...

KTO?!

TNA Prezentuje...

http://www.ringsidenews.com/file/attachment/b3082ebd11c569460d163d79e6470316.jpg

FINAL RESOLUTION 2013!

Pokaz fajerwerków i rozpoczynamy kolejne PPV! Za mikrofonów witają Was: Jeremy Borash i Mike Tenay.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1198/14_Jeremy_Borash.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1730/Mike_Tenay.jpg

Jeremy Borash: Witajcie na ostatnim PPV w 2013 roku! To dzisiaj poznamy nowego TNA World Heavyweight Championa!

Mike Tenay: Dzięsięć gwiazd w Gauntlet Battle Royal zmierzy się o wakatujący tytuł. Ale to dopiero w Main Evencie! Dzisiaj poznamy zwycięzców w poszczególnych kategoriach za rok 2013. Na początek czas ogłosić Knockoutkę Roku!

Jeremy Borash: Zrobi to sama... Generalna Manager Dywizji Knockouts! Brooke Hogan!

New Girl in Town

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/369/Brooke_Hogan_CutByJess_27May2013.jpg

Brooke uśmiechnięta zmierzała do ringu ze statuetką w kształcie dwóch walczący wrestlerów. Przywitana została niespodziewanie dosyć sporym popem. Weszła do kwadratowego pierścienia, wzięła mikrofon i zaczęła przemawiać.

Brooke Hogan: Cieszę się, że w taki optymistyczny sposób mogę zaczynać tą galę. W mojej ręce jest statuetka, dosyć ciężka, dla najlepszej Knockoutki Roku. Ten rok choć ciężki dla dywizji kobiet, mogę uznać za bardzo owocny. Mieliśmy możliwość obejrzeć kilka fajnych walk kobiet tak jak pojedynek Gail Kim z Taryn Terrell na Slammiversary. Osobiście powiem, że to najbrutalniejsze starcie pań jakie oglądałam kiedykolwiek w życiu. Ten tytuł jest natomiast dla zawodniczki, która zdominowała rok 2013 pod względem medialnym, popularności oraz to jak bardzo wpływa na wygląd TNA zewnątrz, czyli wśród fanów. Jest nią zawodniczka dosyć kontrowersyjna, ale też bardzo doświadczona poprzez walki dla różnych federacji. Obecnie ma trzeci reign jako TNA Knockout Championship. Jest pierwszą w historii TNA Mistrzynią Knockout. Wygrała turniej Królowej TNA na One Night Only. Chyba już wiecie od dłuższego czasu o kim mówię! To Gail Kim!

Puppet on a String

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/85/2690_Gail_Kim.jpg

Mistrzyni Knockout wraz ze swoim tytułem weszła do ringu. Pocałowały się w policzki z Brooke i Gail odebrala swoją stautkę i mikrofon.

Gail Kim: Dziękuję Brooke! To dla mnie zaszczyt. Aczkolwiek spodziewałam się zdobycia tej nagrody. Jestem najbardziej dominującą zawodniczką w TNA! Jestem pierwszą w historii TNA Mistrzynią Knockout! Jestem najdłużej panującą Mistrzynią! Wygrałam w tym roku tytuł Królowej TNA! Czy coś więcej potrzeba bym zdobyła tą statuetkę? Chyba nie! A dzisiaj pokonując Brooke Tessmacher udowodnię to, że jestem obecnie tą, która stanowi to czym jest Dywizja Knockout! Tyle!

Gail oddała mikrofon Christy Hemme i wraz z Brooke opuściły ring.

Jeremy Borash: Pierwsza nagroda rozdana, trafiła do Gail Kim!

Mike Tenay: Kilka statuetek jeszcze zostało, wiemy już, że pojawi się dzisiaj Ric Flair!

Jeremy Borash: To dla mnie duża niespodzianka! Gdy dowiedziałem się o tym przed galą byłem pozytniw zaskoczony tą informacją.

Mike Tenay: Czas na pierwszą walkę wieczoru! Fatal 4-Way o Mistrzostwa Tag Team!

Jeremy Borash: Żadnych eliminacji! Dwóch zawodników w ringu, a ten, który przypnie zapewni swojej drużynie zwycięstwo!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/123/storm_tna_tag_champ_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2494/gunner_tna_tag_champ_01.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_1_unconquerable.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/Jeff_Hardy_16_GD.jpg

vshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/8/mfl_chavo.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/251/Hernandez_02.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/aries_09.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1911/kk2.png

Gunner&James Storm © vs Hardyz Boys vs Chavo Guerrero&Hernandez vs Austin Aries&Kenny King

Zaczęli Gunner i Jeff Hardy. Przeszli do zwarcia, które wygrał Gunner i natychmiastowo wykonał Body Slam. Odbija się od lin... ale Hardy zaskakuje rywala Clotheslinem! Dodatkowo wstaje, chwytając Gunnera go za nogi i wykonuje Double Leg Drop w krocze rywala. Enigma chciał wziąć rozbieg i podszedł do narożnika, ale tego przy, którym byli Chavo Guerrero i Hernandez i to Chavo klepnął po plecach Jeffa robiąc zmianę! Hardy był zaskoczony, ale poszedł do swojego narożnika i do ringu wskoczył Meksykanin, od razu ruszając z Overhead Belly-to-belly Suplexem! Dodatkowo Gunner wstaje, ale poczęstowany zostaje Hurricanraną! Guerrero podnosi Gunnera i Irish Whipem wciska go w narożnik. Następnie sam bierze rozbieg i wykonuje Dropkick! Gunner powalony, więc Chavo przechodzi do pinu! 1...2.. Kenny King przerwał! Natychmiast Chavo częstuje Chopem Doble KK! Jednak na trzecią linę wchodzi Austin Aries... i Diving Crossbody! Najwspanialszy unosi ręce w geście triumfu, ale natychmiast zaskakuje go Clotheslinem Hernanez! Rozpoczyna się prawdziwa bitwa! Hardyz Boys też chcą dołożyć swoją cegiełkę i mamy Twist of Fate od Matta dla Hernandeza! Dodatkowo Swanton Bomb dokłada Jeff! Natychmiast przechodzi do przypięcia Hernandeza... ale James Storm się znalazł i przerwał pin, bo czym mamy Superkick dla Matta! Wraca do ringu Chavo Guerrero, czyli ten legalny i mamy Vertical Rolling Suplex dla Jamesa Storma! Kowboj wypadł z ringu, ale mamy kolejny Vertical Suplex dla Matta! Jeszcze jedna taka akcja dla Jeffa! Do ringu wraca też Gunner, dopiero po chwili zauważa to Chavo i odwracając się do rywala zostaje zaskoczony Clotheslinem! Do narożnika wrócił James Storm, więc mamy z nim zmianę przez Gunnera! Kowboj wchodzi do ringu i od razu gdy tylko rywal wstaje mamy Double Knee Backbreaker! Od razu pin 1...2... ale Austin Aries przerwał! Storm zaczyna pyskować z Ariesem, ale zaskakuje ich podwójnym Clotheslinem Hernandez! Dodatkowo olbrzym dopada barkiem stojącego przy narożniku Matta Hardy'ego! Hernandez wraca na swoją właściwą pozycję. Natomiast Chavo Guerrero wchodzi na trzecią linę! Frog Splash dla Jamesa Storma! Pin 1.....2... przerywa Gunner! Natomiast Jeff Hardy zaskakuje Gunnera Whisper in the Wind! Wraca do swojego narożnika, a zmianę z Austinem Ariesem robi Chavo Guerrero! Austin wskakuje do ringu i natychmiast przechodzi do przypięcia Gunnera 1...2... Kick Out! Ale dużo się dzieje! Gunner turla się... do narożnika Hardyz! Austin nie zauważa tego, bo kłóci się ponownie z Jamesem Stormem. Natomiast Gunner robi zmianę z Jeffem Hardy! Enigma nie czeka i zaskakuje Ariesa Front Dropkickiem w plecy! Jeszcze bierze Jeff rozbieg i kolejny, tym razem Missile Dropick dla leżącego AA! Jeff Hardy pozbywa się jeszcze z narożnika Kenny'ego Kina, a po za ringiem walkę zaczęli Matt Hardy z Gunnerem! Twist of Fate na podłogę! Gunner chyba wyeliminowany z tego pojedynku! W ringu Jeff wykonuje właśnie Monkey Flip Ariesowi. Próbuje wynieść go na Suplex, ale ten przeważa swoim ciężarem ciała i opada na nogi. On sam natomiast aplikuje Brainbuster Hardy'emu! Pin 1...2... Kick Out! Hardy sam przerwał! W ringu nie było nikogo po za nimi. Gunnerem zajęli się lekarze, a Matt Hardy walczył z Kennym Kingiem. Natomiast na rampie ciosy wymieniali Chavo i Hernandez właśnie wykonują podwójny Snap Suplex Stormowi! Totalny chaos! Wszystko w rękach Ariesa. Wchodzi powoli na trzecią linę. Skacze... i mamy Flying Clothesline! Widzi jeszcze idących do ringu Chavo z Hernandezem, więc Aries jeszcze raz wchodzi na trzecią linę... i podwójny Diving Crossbody! Wow! Pytanie co teraz? Z legalnych zawodników w ringu jest tylko Jeff Hardy. Wskakuje jednak do środka Kenny King i zaskakuje Enigmę Flapjackiem! Czeka jeszcze aż rywal wstanie... i znakomite Enzuiguri! Jednak sędzia sygnalizuje Double K, że musi opuścić ring. On to robi i idzie po Austina Ariesa. Podnosi swojego Tag Team partnera i wrzuca do ringu. Sam Kenny zostaje schwytany przez Chavo i Hernaneza i ciśnięty w metalowe schodki! Natomiast Jeff Hardy wchodzi na trzecią linę... i Swanton Bomb! Przejście do przypięcia 1...2...3! Hardyz Boys nowymi Mistrzami Tag Team!

Zwycięzcy: Hardyz Boyz (Jeff Hardy&Matt Hardy) przez przypięcie

Bracia Hardy celebrują zwycięstwo i wznoszą w geście triumfu swoje od teraz pasy mistrzów tag team!

Jeremy Borash: To było naprawdę wspaniałe! Mieliśmy niemal wszystko co dopuszczalne w normalnych walkach. Akcje drużynowe, wysokiego ryzyka, kilka finisherów... Czasami naprawdę cieszę się, że dostałem tą robotę w TNA!

Mike Tenay: A to dopiero jedna z wielu walk, które dzisiaj jeszcze przed nami! Już za chwilę pojedynek Stinga z Christopherem Danielsem o Mistrzostwo Telewizyjne, a potem walka trzech na trzech - Main Event Mafia kontra Asy i Ósemki!

Jeremy Borash: Main Eventem jest dzisiaj dziesięcioosobowa walka Gauntlet Battle Royal o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej. Mnie tylko zastanawia czy będzie w stanie w niej wystąpić Gunner. Zainkasował on przecież Twist of Fate na podłogę po za ringiem od Matta Hardy'ego!

Mike Tenay: Szczerze? Byłbym mocno zdziwiniony gdyby taki twardziel jak Gunner zrezygnowałby z tak ważnego pojedynku po tej akcji. Widziałem ludzi, którzy wracali do gry jeszcze w tym samym pojedynku, a zainkasowali dużo groźniejsze akcje.

Jeremy Borash: A teraz czas na kolejne nagrody. Tym razem wręczenie statuetki za Walkę Roku! Zrobi to... Chairman TNA - Hulk Hogan!

Immortal... Hulk Hogan z dwoma statuetkami zmierza do ringu! Oczywiście po drodze wykonuje kilka swoich tradycyjnych gestów.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/171/hogan_02.jpg

Hulk Hogan: Witajcie Hulkomaniacy! Rok 2013 był niezwykle ciekawy dla TNA. Dzialo się wiele. Także dla mnie i mojej rodziny, bo związaliśmy się niezwykle mocno z Impact Wrestling. Walk o najwyższym poziomie było też niezwykle dużo. Przed nami walka Asów i Ósemek z Main Event Mafią. Jeden z uczestników tej walki dostanie statuetkę za Walkę Roku 2013. Jest nią pojedynek... Bully'ego Ray'a ze Stingiem ze Slammiversary 2013!

Zabrzmiała muzyka Main Event Mafii i obydwaj - Bully i Sting wyszli wspólnie na stage. Sting poklepał Bully'ego po plecach i obydwaj weszli do ringu. Odebrali swoje statuetki i wzięli mikrofony.

Sting: Woo! Tak jest! Dziękuję za tą nagrodę. Jeszcze niedawno wraz z Bullym byliśmy przeciwnikami. Dzisiaj jesteśmy w jednej grupie i mamy wspólnego przeciwnika. Dlatego wyszliśmy razem tutaj do ringu, by to podkreślić. Co do samej walki z Bullym na Slammiversary... odbyliśmy świetny pojedynek! Nawet jeżeli końcówka nie była zbyt czysta to daliśmy dobre show. I mimo porażki to jestem wdzięczny Ray'owi, bo potrzebowałem tej walki. Dała mi dużo do myślenia i udowodniła, że czas na młodszych.

Bully Ray: Mam pytanie - czy wiecie kim my jesteśmy?! Jesteśmy Main Event Mafią! To, że to my dostaliśmy we dwóch statuetki za Walkę Roku 2013 to znaczy, że Main Event Mafia sporo namieszała w tym roku. A dzisiaj będziemy kontynuować nasze dzieło. Najpierw już za chwilę pokonamy trójkę z Aces and Eights, a potem w Main Evencie Kurt Angle zdobędzie TNA World Heavyweight Championship!

Bully dał statuetkę swoją Stingowi i za chwilę zabrzmiała muzyka Main Event Mafii i pojawili się Christian oraz Rampage Jackson. Następnie na ring wyszli członkowie Asów i Ósemek.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/2708_Christian.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_18.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1087/Quinton_Jackson_2_GD.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/621/Knux_CutByJess_03July2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/51/1065_Bobby_Lashley.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2597/wes_02.jpg

Zaczęli Bully Ray i Knux. Bully na początku zaczął wykrzykiwać coś wstronę Knuxa, a następnie uderzył go z liścia w twarz. Ten się wkurzył i zrewanżował się mocnym Punchem w głowę przeciwnika. Następnie Irish Whip w narożnik... i mocny Splash od Knuxa. Po chwili podnosi on Bully'ego, przechodzi w Wrist Lock i prowadzi do swojego narożnika robiąc zmianę z Bobbym Lashley'em. Ten przechwytuje rękę Ray'a i po chwili wyprowadza Belly to belly Suplex. Po chwili Lashley próbuje wynieść rywala do góry... ale ten okazuje się zbyt ciężki i przeważa go, po czym Bully wykonuje Russian Legsweep. Następnie mamy Elbow Drop z miejsca i przejście do pinu 1....2.... Kick Out! Bully chwyta przeciwnika i prowadzi do swojego narożnika, a następnie robi zmianę z Christianem. Ten przechwytuje rywala i wchodzi na drugą linę... po czym mamy Tornado DDT! Natychmiastowy pin 1....2..... Kick Out! Christian podnosi Lashley'a i częstuje go Back Kickiem. Następnie odbija się od lin... i mamy Springboard Back Elbow!! Christian podchodzi do narożnika Asów i Ósemek i pokazuje im Gest Kozakiewicza! Następnie wraca do Lashley'a, ale ten kontruje Gut Kickiem... a następnie Small Package Pin!!! 1....2..... Kick Out. Lashley skacze i robi zmianę z Brisco! Wes wchodzi natychmiast do ringu i natychmiast atakuje Christiana Dropkickiem! Gdy rywal wstaje mamy kolejny Dropkick od Wesa! Brisco podchodzi jeszcze do Kapitana Charyzmy po czym wyprowadza Back Suplex! Brisco jeszcze kpi sobie z członków Main Event Mafii po czym idzie z powrotem do Christiana, by chwycić go na Suplex... ale ten kontruje Back Body Dropem! Następnie gdy Wes podchodzi do niego, ale zostaje zaskoczony Flapjackiem! Christian wchodzi na trzecią linę... ale Knux nieczysto atakuje podcinając go! Sędzia ne widzi tego, bo akurat kłóci się z nim Bully Ray. W końcu nie wytrzymuje Rampage Jackson i wskakuje do ringu, by pozbyć się barkiem Knuxa z krawędzi. Następnie sam wychodzi ze ringu i ciska glową Knuxa o stół komentatorski. Natomiast Bully atakuje w ringu Wesa Brisco Clotheslinem. Po chwili kolejny Clothesline! Bully odwraca się... Spear od Lashley'a!!! Ale do Christian jest legalny w ringu! Podchodzi do Bobby'ego... i mamy Killswitch! Ale po chwili do ringu wskakuje Knux i atakuje Christiana Big Bootem. Jak widać wcześniej Mike pozbył się Rampage'a. Podchodzi do Wesa Brisco i go podnosi. Następnie ten idzie do Lashley'a i szepce mu coś na ucho. Chyba szykuje się zespołowa akcja! Tak! Mamy potrójny Powerbomb dla Christiana! Lashley przechodzi do pinu...1......2......... Bully Ray wskakuje do ringu i przerywa pin, po powaleniu podwójnym Clotheslinem Knuxa i Brisco! Następnie wynosi Lashley'a... Gorilla Press Slam!!! Po chwili Irish Whip dla Knuxa, którego wyrzuca z ringu. Natomiast Brisco ciska w narożnik, bierze rozbieg... i mocny Splash! Do tego jeszcze Spinning Side Slam! Po chwili w końcu opuszcza środek ringu i idzie do swojego narożnika. W ringu pozostają sami Christian i Wes Brisco. Kapitan Charyzma podnosi rywala... znakomity Northern Light Suplex! Widzi, że na krawędzi ringu staje Lashley... i sprowadza go z powrotem do środka Vertical Suplexem! Następnie mamy Clothesline, najpierw dla Brisco... potem dla Lashleya. Do ringu wchodzi jeszcze Knux... ale mamy Spear dla Knuxa od Christiana!!! Mike wyturlał się z ringu, natomiast Kapitan Charyzma wchodzi powoli na trzecią linę... Frog Splash dla Lashley'a! Wykopuje go z ringu i robi zmianę z Bullym Ray'em. Ten wchodzi do akcji i chwyta Wesa Brisco... po czym wyprowadza Piledriver!!! Przejście do pinu 1......2..........3!!!

Zwycięzcy: Main Event Mafia przez przypięcie

Jeremy Borash: Zwycięstwo Mafii to dobra zapowiedź dla tej grupy roku 2014.

Mike Tenay: A fakt, że wygraną zapewnił im były lider Asów i Ósemek może tylko podgrzać atmosferę przed nadchodzącymi Impact Wrestling.

Jeremy Borash: Wciąż jesteśmy w Impact Zone na Final Resolution! Trwa gala na żywo w systemie PPV!

Mike Tenay: Za nami już dwa pojedynki z sześciu oraz wręczenie dwóch statuetek dla Knockoutki Roku i za Walkę Roku. Przed nami jeszcze nagrody za OMG Moment Roku i dla Wrestlera Roku.

Jeremy Borash: Nagrodę Wrestlera Roku tuż przed Main Eventem wręczy sam Ric Flair!

Mike Tenay: A po Final Resolution rok 2014 rozpocznie kolejne PPV - wraca One Night Only!

Jeremy Borash: Będzie to gala Old School! Wrócą stare gwiazdy TNA. Kto wie? Może niektóre na stałe zagoszczą ponownie w Impact Zone?

Mike Tenay: Tymczasem mam wiadomość, że z jedną z aktualnych gwiazd wywiad już za chwilę przeprowadzi Percy Watson!

Percy Watson: Dokładnie Mike! Witam po raz pierwszy dzisiaj wszystkich fanów TNA. Ze mną jest uczestnik dzisiejszego Main Eventu, czyli dziesięcioosobowego battler royal o TNA World Heavyweight Championship! Witaj Magnusie. Powiedz jak przygotowania przed pojedynkiem?

Magnus: Świetnie Percy. Już nie mogę się doczekać skopania tyłków pozostałej dziewiątce rywali.

Percy Watson: Jak się czujesz ze świadomością, że jesteś jednym z niewielu tych co nie doświadczyli jeszcze smaku najważniejszych tytułów?

Magnus: Powiem tak - nie myślę nad tym. Do tej pory wszyscy nazywali mnie "przysżłością" tej organizacji. Dzisiaj chcę stać się jej teraźniejszością. Zdobywając po raz pierwszy w swojej karierze TNA World Heavyweight Championship udowodnię wszystkim, że mielu słuszność stawiając na mnie.

Percy Watson: Kogo z dzisiejszych rywali obawiasz się najbardziej?

Magnus: Na pewno trio Abyss, Angle i Hardy. Oni wydają się być najgroźniejsi. Ale to jest Battle Royal, a do tego Gauntlet. Wszyscy są na podobnej pozycji, a ja zamierzam wykorzystać swoją.

Percy Watson: Dzięki za wywiad i powodzenia w walce!

Zaglądamy do szatni byłych mistrzów tag team. Jest w niej na razie James Storm, który z butelką piwa w ręce załamany wbił spojrzenie w podłogę. Właśnie wchodzi Gunner...

Gunner: Wciąż przeżywasz naszą walkę?

James Storm: A jak mam nie przeżywać do cholery?! Straciliśmy pasy tag team, ja zainkasowałem podwójny Suplex na rampę, a najgorsze jest to, że to nie my właściwie straciliśmy nasze mistrzostwa, a ty!

Gunner: Ja?!

James Storm: Tak ty! To ty chciałeś dzisiaj walczyć o nasze pasy, mimo Twojego pojedynku o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej! Gdyby nie to Hulk nie ogłosiłby tag teamowego pojedynku... i to Fatal 4-Way'u! Spokojnie popijałbym piwko, patrząc jak dajesz łomot w main evencie!

Gunner: Słuchaj Storm... myślę, że tak naprawdę co innego przeżywasz. Ostatnio jesteś na fali porażek. Przegrałeś z Jeffem walkę o możliwość uczestnictwa w dzisiejszym main evencie. Teraz przegraliśmy Mistrzostwa Tag Team. A najbardziej przeżywasz swoje porażki! Nie interesuje Ciebie nasz zespół, tylko zwycięstwa.

James Storm: Każdy wrestler walczy o to, by wygrywać! Ale nie możesz mówić, że nie obchodzi mnie nasz tag team. Jestem specjalistą od tag teamów, a wszyscy doskonale wiedzą, że ja wiem najlepiej w TNA o co chodzi w zespołach!

Gunner: Wiesz czemu Bobby Roode przyłożył Ci butelką w głowę? Bo zrobiłeś się pewnie dla niego upierdliwy tak samo jak teraz dla mnie! Twoje ego przewyższa chyba wszystkich wrestlerów TNA razem wziętych, ale ty najchętniej popijałbyś tylko piwo!

James Storm: Lepiej cofnij ostatnie słowa!

Gunner: Bo co?!

James Storm: Bo za chwilę to ja przyłożę Ci butelką w łeb! Jeżeli chcesz w ogóle dzisiaj zawalczyć w main evencie to lepiej wyjdź stąd, bo inaczej lekarze wyniosą Ciebie z tej szatni!

Patrzyli sobie jeszcze przez chwilę w oczy i Gunner opuścił szatnię, a Storm ponownie usiadł i położył sobie ręcznik na głowie.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/85/Gail1.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/brooke2_by_dillhare.jpg

Gail Kim vs Brooke Tessmacher

Brooke w Pre-Show wygrała sześcioosobową walkę o miano pretendentki do mistrzostwa Knockouts. Za to Gail już dzisiaj dostała nagrodę Knockoutki roku. Zanim pojedynek się zaczął zabrzmiała muzyka... Main Event Mafii! Bully Ray wszedł na arenę, obszedł ring i usiadł obok stołu komentatorskiego. Brooke zaskoczona spoglądała w stronę swojego byłego partnera. Gong i zaczęły! Obydwie ruszyły w klincz. Wygrała go Gail Kim i przeszła w Wrist Lock. Brooke ręką odepchnęła rywalkę na liny, a ta nie chciała przerwać dźwigni, więc sędzia zaczął odliczać. Dopiero jak sędzia zmusił Gail to ta puściła rywalkę. Gdy tylko to zrobiła to zaraz poczęstowała Brooke kopnięciem w kolano. Następnie mistrzyni podniosła do góry głowę oponentki i zaatakowała ją z łokcia. Do tego jeszcze Uppercut. Gail odbija się od lin... ale nadziewa się na Dropkick od Tessmacher! Kim szybko wstaje, ale mamy kolejny Dropkick od pretendentki! Brooke jeszcze podnosi Gail Kim i Irish Whipem ciska nią w narożnik. Sama bierze rozbieg... i jeszcze jeden Dropkick! Przejście do pinu 1.......2....... Kick Out! Kamera pokazuje Bully'ego, który kiwa głową. Tymczasem Brooke czeka aż wstanie Gail i bierze rozbieg... ale mistrzyni zaskakuje ją Hurricanraną!!! Tessmacher po tej akcji opiera się na narożniku, by odpocząć, ale zaraz dostaje mocny Corner Clothesline od przeciwniczki, plus do tego One-Handed Bulldog! Po chwili Gail zapina Over the shoulder single leg Boston crab! Członkini A&8 walczy z bólem, ale po jakimś czasie udaje jej się doczołgać do lin. Brooke oparła się na drugiej linie, a Gail to wykorzystała i zaczęła przyduszać ją kolanem. Przez zaczęcie odliczania sędziego puściła rywalkę. Kim zaczęła pewna siebie krążyć po ringu i tauntować. Wraca po przeciwniczkę... i wyprowadza Snap Suplex! Natychmiast przechodzi do przypięcia 1..............2............ Kick Out! Gail nieczysto podnosi rywalkę za włosy. Brooke jednak nic sobie z tego nie robi, a kontruje Jawbreakerem i wykonuje do tego Russian Legsweep! Mamy Kip-Up pretendentki do tytułu! Wchodzi powoli na trzecią linę... i wysyła Gest Kozakiewicza w stronę Bully'ego Ray'a! Ten wściekły wstał po za ringiem, ale Brooke i tak wykonała Diving Elbow Drop! Chce przejść do przypięcia... ale Bully odwraca uwagę sędziego! Brooke wściekła odwraca sędziego i zaczyna się z nim kłócić. W końcu odwraca się do Kim... a ta wykonuje Dropkick! Gdy rywalka wstaje mamy Neckbreaker od mistrzyni! Przejście do przypięcia 1.......2........ Kick Out! Bully opuszcza już arenę. Tymczasem.... mamy Over the shoulder back to belly piledriver od Gail Kim! Pin! 1........2............. Kick Out! I Gail łapie się za głowę i Bully na stage'u! Tymczasem mamy kolejny Kip-Up Brooke! Częstuje zaskoczoną Gail Kim mocnym Chopem! Gail pada na matę i szybko wstaje, ale mamy kolejny Chop od Brooke! Po chwili jeszcze Flying Forearm Smash! Tessmacher jeszcze wchodzi na trzecią linę i czeka aż przeciwniczka wstanie. Gdy to się dzieje... mamy Diving Bulldog! Brooke przypina 1.......2....... Kick Out! Tessmacher traci cierpliwość. Patrzy w stronę stojącego na stage'u Bully'ego i wysyła mu całusa. Po chwili wynosi Kim... i wykonuje jej Piledrivera!!!! Przejście do przypięcia 1..........2................3!

Zwyciężczyni: Brooke Tessmacher (nowa TNA Knockouts Championship) przez przypięcie

Po walce wraz z pasem mistrzowskim Brooke pada na kolana i zaczyna płakać. Do ringu zmierzał już Bully Ray, ale z trybun wybiegł właśnie Mr.Anderson, który wszedł do kwadratowego pierścienia i wzniósł rękę swojej dziewczyny w górę w geście zwycięstwa, a następnie namiętnie się pocałowali przy wściekłej minie Ray'a. Po chwili Mr.Anderson wziął mikrofon.

Mr.Anderson: Panie i Panowie! Przed Wami stoi nowa TNA Knockouts Championship! Pochodząca z Saint Louis, Missouri.... Broooooooooookeeeeeee Teeeeeeeeesmaaaaaacheeeeeer! Teeeeeesmacheeeeeer!

Brooke wciąż płacząc ponownie rzuciła się w ręce swojego chłopaka.

Jeremy Borash: Wow, ale imponujące zwycięstwo Brooke!

Mike Tenay: Nie podkreślaj tak tego, bo Ken Anderson zrobi się zazdrosny i weźmie Ciebie na celownik.

Jeremy Borash: W sumie masz rację. Dzisiejszy wieczór jest skupiony wokół Main Eventu - Gauntlet Battle Royal Matchu o TNA World Heavyweight Championship!

Mike Tenay: Do tego pojedynku pozostały jeszcze dwa starcia!

Jeremy Borash: Przed nami walka o Mistrzostwo Telewizyjne!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/sting_10.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/119/cd2_by_dillhare.jpg

Sting © vs Christopher Daniels

Sędzia daje znak... i mamy gong rozpoczynający walkę! Christopher pochodzi do Stinga i wyciąga rękę jakby na znak walki fair play. Ikona rozgląda się na inne strony i jakby chciał zaakceptować ten gest... ale natychmiast częstuje kopnięciem rywala i zapina Waist Lock, pokazując, że nie da się nabrać na takie sztuczki. Stinger trzyma rywala w dźwigni, ale za chwilę wyprowadza Irish Whip, Daniels odbija się od lin, wraca... i mamy Jumping High Knee od Stinga! Przechodzi do przypięcia, ale mamy tylko jeden count. Stinger nie przerywa ataku i wyprowadza Vertical Suplex. Do tego dokłada Standing Elbow Drop. Jakby nie było dość szefowi Main Event Mafii to atakuje kopnięciem każdą kończynę rywala, a na sam koniec głowę. Sting wynosi Danielsa na barki.... a po chwili wyprowadza Military Press Slam! Przypięcie 1.....2..... Kick Out! Chris wstaje... i Sting chce wyprowadzić Dropkick, ale ten odpycha nogi, unikając ataku! Po chwili Daniels decyduje się na zapięcie Single Leg Boston Crab! Sting walczy z bólem i czołga się do lin. Widzi, że liny z boku są bliżej, więc do nich podąża... i po minucie udało mu się przerwać dźwignię. Chris odchodzi kilka kroków, ale zaraz dopada rywala i atakuje go serią kopnięć w plecy, a na koniec dokłada mocne kopnięcie w brzuch. Chris widzi, że przeciwnik leży na plecach, więc bierze rozbieg, odbija się od lin i Springboard Moonsault... ale Sting kontruje podnosząc kolana! Obydwaj leżą, ale to Ikona staje pierwsza. Po chwili podnosi się Daniels. Stinger częstuje go natychmiast potężnym Chopem na klatkę piersiową. Po chwili mamy kolejne uderzenie. Sting odchodzi kilka kroków... i mamy Stinger Splash! Daniels odchodzi od narożnika chwiejąc się, co wykorzystuje Ikona odbijając się od lin i wykonując One-handed bulldog! Przejście do przypięcia 1.......2....... Kick Out! Sting wynosi Danielsa... i wyprowadza mu Body Slam! Następnie wchodzi na trzecią linę... i jakby pokazywał gest Magnusa przy wejściu do ringu! Bierze oddech... i mamy Diving Elbow Drop!!! Przypięcie 1......2....... Kick Out! Sting nie ma dość. Podnosi Danielsa... a ten kontruje Gut Kickiem! Następnie wyprowadza łokieć, a potem Uppercut... i mamy Dropkick! Chris natychmiast wchodzi na trzecią linę... i mamy Diving Crossbody! Przypięcie 1.....2...... Kick Out! Christopher Daniels powoli traci cierpliwość. Zapina Crossface!!! Sting walczy z bólem, ale są oni na samym środku ringu! Ikona czołga się powolutku do lin... robi to naprawdę długo... ale w końcu udaje się z ostatkiem sił przerwać dźwignię dotknięciem liny! Chris czeka aż przeciwnik stanie i zapina Waist Lock, by pewnie zaraz przejść do Suplexa, ale Sting kontruje uderzając kilka razy łokciem. Do tego odbija się od lin... ale szybko zostaje zatrzymany kopnięciem Danielsa z kolana w brzuch rywala. Chris chwyta za głowę przeciwnika i prowadzi do narożnika, po czym ciska w nią Stingiem! Sting jest na narożniku... i teraz do Daniels wyprowadza mu mocny Chop na klatkę piersiową! Wrzuca rywala poziom wyżej, a ten kontruje łokciem. Sting sam wszedł na sam szczyt, a Daniels... także wchodzi na górę! Wymiana ciosów, a Sting atakuje Headbuttem. Chwyta przeciwnika i wynosi na Suplex! Trzyma w górze dosyć długo Danielsa... Vertical Suplex po za ring!!! Daniels z dużym impetem upada na podłogę! Sędzia już odlicza Chrisa, a Sting wznosi rękę w geście triumfu. 1.......2.........3........4.....5.........6...... Kazarian wychodzi z trybun! Podnosi swojego tag team partnera, a ten odpoczywa opierając się o Frankiego. Jest już dziewięć, więc Chris wturlał się do ringu. Stinger natychmiast przechodzi do pinu 1......2.... Kick Out! Ikona wynosi rywala... mamy Body Slam! Wchodzi ponownie na narożnik, ale robi to bardzo powoli. Widzi, że na krawędź ringu wskakuje Kazarian i kłóci się z sędzią... więc częstuje go Diving Dropkickiem! Przy okazji Sting ucierpiał, bo padł z impetem na krawędź ringu. Kaz wypadł po za ring. Chris w międzyczasie wstaje i podnosi za włosy przeciwnika. Przerzuca go między drugą, a trzecią linę... i wyprowadza DDT! Przypięcie 1.....2.... Kick Out! Daniels łapie się za głowę. Widzi, że rywal leży na plecach, więc kolejna próba... Springboard Moonsault!!! Pin 1.......2...... Kick Out! Daniels traci cierpliwość i zmierza do narożnika. Ciągnie za sobą Stinga. Jeszcze spogląda się na rywala i Best Moonsault Ever!!! Ale nie! Stinger zrobił unik! A za chwilę wstał i powalił przeciwnika Big Bootem! Sting patrzy na publiczność i wraz z nią krzyczy "Ou"! Zapina Scorpion Deathlock! Tego już chyba za wiele! Chris walczy z bólem... ale po chwili odklepuje!

Zwycięzca: Sting (Obronił TNA Television Championship) prze dźwignię

Sting celebruje zwycięstwo, a Kazarian wyciąga z ringu Danielsa i obydwaj opuszczają arenę.

Jeremy Borash: Znakomity pojedynek! Jestem pod dużym wrażeniem!

Mike Tenay: Obydwaj zawodnicy mimo sądziwego już wieku obydwaj dali pokaz świetnego wrestlingu!

Jeremy Borash: Mówi się, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, a dzięki tej walce o Mistrzostwo Telewizyjnej z chęcią czekam na dwa ostatnie pojedynki!

Mike Tenay: Ale zanim one nadejdą czas na kolejną nagrodę za rok 2013! OMG Moment Roku! Kto wręczy statuetkę JB?

Jeremy Borash: Zrobi to była gwiazda TNA, która na hardkorze zna się jak nikt inny. Panie i Panowie... Mick.... Foley!

Zabrzmiało Chic Chic Bang Bang i fani oszalei, gdy na stage'u pojawił się Mick Foley! Były, jednokrotny TNA World Heavyweight Champion z uśmiechem przybił parę piątek z ludźmi z trybun i wszedł do ringu. Tam wziął mikrofon od Christy Hemme i zaczął przemawiać.

Mick Foley: Powroty na stare śmiecie zawsze są wzruszające dla sportowców, tak też i teraz jestem niezwykle wzruszony ponownie stając przed Wami w ringu TNA! Ta organizacja przez ostatnie lata bardzo się zmieniała. Przybyło tu wielu wspaniałych wrestlerów. Część z tych, których poznałem będąc w organizacji wciąż tu walczy. To pokazuje, że TNA wpływa na ludzi i powoduje, że stają się oni lojalni! Wróciłem tu do Was z jednego, prostego powodu - chcę wręczyć statuetkę za OMG Moment Roku! Na pewno było kilka takich w 2013 roku na Impact Wrestling, czy też na PPV. Ale nagrodę dostanie jeden człowiek. Zanim ogłoszę kto... Chcę Was zaprosić na pierwsze PPV One Night Only w 2014 roku! Kiedy większość z Was będzie miało pewnie kaca po sylwestrowej zabawie, my w Nowy Rok będziemy walczyć na gali Old School! Dlaczego powiedziałem my? Bo ja też stoczę jeszcze jeden pojedynek w TNA! Z kim? Nie zdradzę Wam... bądźcie z nami pierwszego stycznia, w środę na żywo w ramach transmisji PPV! Natomiast wróćmy do nagrody, którą mam wręczyć. Dostanie ją człowiek, który w ciągu ostatniego roku okazał się najbardziej przebiegły ze wszystkich w historii TNA. Jest to założyciel Asów i Ósemek.... Myślę, że tylko przez to już wiecie o kim mówię. To Bullly Ray!

Zabrzmiała ponownie dzisiejszego wieczoru muzyka Main Event Mafii i Bully wyszedł na stage, rozkładając ręce jakby był zaskoczony. Wszedł do ringu i uściskał się z Mickem Foley'em, a następnie odebrał statuetkę i wziął mikrofon.

Bully Ray: No... czyli mam już drugą statuetkę! To tylko podkreśla jak dominującą postacią byłem w TNA w 2013 roku! Wiecie czego tylko żałuję? Tego, że nie ma mnie w dzisiejszym Main Evencie i nie dostanę szansy na podkreślenie swojej wartości, zdobywając TNA World Heavyweight Championship po raz trzeci! Ale i tak jestem dwókrotnym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej! Ok, chwila.... zadam Wam jedno pytanie! Do you know who I am?! Jestem człowiekiem, który wywrócił tą organizację do góry nogami! Jestem człowiekiem, który przez niemal cały rok 2013 main eventował na każdym PPV! Kiedyś Hulk Hogan... Tak, właśnie on! Kiedyś spytał mnie jak mogę go przekonać? Bo nie walczyłem w żadnej walce wieczoru... i od razu mnie skreślił z listy pretendentów do Mistrzostwa. Teraz już nikt nie może mnie skreślać! Mick, hej Mick czy widząc takiego olbrzyma jak ja... obawiałbyś się mnie w ringu? Słuchaj... czy sam Undertaker mógłby się obawiać o swój streak w walce przeciwko mnie? Jasne! To jest oczywiste! Jestem alfą i omegą w jednym! Przez ostatni rok spowodowałem, że jeżeli ktoś się spyta o największego sukinsyna tej organizacji to każdy mu odpowie - Bully Ray! To, że jestem w Main Event Mafii... to jest tylko tymczasowe. Dołączyłem do Mafii, by wspólnie zlikwidować Asy i Ósemki, które reaktywował Mr.Anderson. Wiecie co Wam powiem? Nie ważne kto dzisiaj zdobędzie TNA World Heayweight Championship! Ważniejsze jest to... czy w 2014 roku znowu będę najbardziej dominującą postacią w TNA! Właściwie... to pytanie jest zbędne! Tak, będę najbardziej dominującą postacią w TNA! Będę najbardziej dominującą postacią w całej historii TNA! A te całe Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej... ono nawet nie jest mi potrzebne, by ludzie się mnie bali! To jest tylko przykrywka. Chcę ostrzec przyszłego Mistrza - będąc nim jest się pod ostrzałem każdego. Sam się o tym przekonałem, że nawet we własnym klubie można być zdradzony przez swojego niby przyjaciela. Powiem Wam więcej - nie ważne jest czy zdobędzie się TNA World Heavyweight Championship. Ważniejsze jest, czy jako postać sama w sobie zostanę lub ktoś inny zostanie zapamiętany przez fanów! Nagrody za Walkę Roku i OMG Moment Roku na pewno trafią na półkę w bezpiecznym miejscu w moim domu. Kto wie, może postawię sobie statuetki na kominku, a może przed lustrem w łazience, by cały czas się im przyglądać jak będę srać i przypominać jednocześnie sobie wspaniałe chwile triumfu nad Jeffem Hardy, Stingiem czy Chrisem Sabinem. Rok 2014 dalej będzie rokiem dominacji Bully'ego Ray'a... i nie myście sobie... że... stałem się łagodny jak baranek. Wręcz przeciwnie... złość we mnie rośnie i kumuluje się, by z czasem... w pełni wybuchnęła! Bo nazywam się Bully Ray... i jestem Waszym prześladowcą!

Bully skończył swój monolog i wraz z Mickiem Foley'em opuścili ring.

Mike Tenay: Nigdy nie lubiłem Bully'ego... ale trzeba przyznać, że za mikrofonem jest prawdziwym mistrzem!

Jeremy Borash: Mick Foley wspomniał o specjalnym PPV - One Night Only Old School!

Mike Tenay: Potwierdził na niej obecność Foley. Doszła do nas wiadomość, że zobaczymy na niej także... Bookera T!

Jeremy Borash: Na gali odbędzie się siedem pojedynków, a Main Eventem będzie dziesięcioosobowy Gauntlet Battle Royal o miano TNA Legend Championship! Zwycięzca będzie mógł się pojawiać w Impact Zone jako Mistrz Legend!

Mike Tenay: Tymczasem przed nami przedostatnia walka wieczoru. Ladders Match o X-Division Championship Suicide vs Evan Bourne w Ladders Matchu!

Jeremy Borash: Będzie się działo!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1307/manik_ner2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpg

Suicide © vs Evan Bourne

Wokół ringu ustawione były drabiny. Suicide popatrzył w górę, a nad ringiem wisiał pas, który właśnie bronił. Podali sobie ręce z Evanem... i zaczęli pojedynek! Klincz wygrał obecny Mistrz i zapiął Wrist Lock. Bourne skontrował i sam zaraz zapiął Wrist Lock. Suicide wydostał się i przeszedł w Waist Lock. Bourne odpowiedział Snapmare... i zapiął Head Lock w parterze. Rywal skontrował ciosami łokciem i poczęstował go Back Kiciem, a następnie Jawbreakerem. Suicide odbija się od lin... i mamy Springboard Crossbody! Obydwaj szybko wstali, a Suicide znowu chciał natychmiast odbić się od lin... ale Bourne zaatakował go Dropkickiem, gdy ten był w powietrzu! Do tego Evan chciał osłabić przeciwnika kilkoma kopnięciami w plecy. EB szybko wskakuje na narożnik i czeka aż rywal się podniesie. Gdy ten to robi... mamy Diving Hurricanranę od Bourne'a! Sucide szybko wstaje, ale Evan natychmiast częstuje go Springboard Roundhouse Kickiem! Chce jeszcze wziąć rozbieg i odbić się od lin, ale Suicide chwyta go za nogę i Evan pada na matę. Mistrz wciąż trzymając oponenta za nogę wstaję... a ten kontruje przekręcając się na plecy i pozbywa się Suicide'a. Bourne wstaje... i mamy Enzuiguri dla obecnego Mistrza! Evan wykorzystuje to, że jego rywal obecnie leży na macie i wychodzi po za ring, by wnieść drabinę. Wchodzi z nią do kwadratowego pierścienia i widząc, że Suicide wstaje... atakuje go drabiną! Bourne powoli ustawia drabinę na środku ringu. Widzi, że Suicide się podnosi, więc wskakuje na drabinę, odbija się... i mamy Crossbody! Ale to nie koniec. Bourne przeskakuje nad linami na krawędź ringu... i mamy Springboard 450 Splash! Znakomicie wyglądała ta akcja! Evan zaczyna powoli wchodzić na górę drabiny. Suicide wstaje... odbija się od lin i Springboard Front Dropkickiem przewraca drabinę wraz z Bournem! Evan ze sporym impetem uderza o podłogę. To nie koniec, bo Suicide wskoczył na narożnik... i mamy Diving Splash! Teraz to "Samobójca" zmiierza ku drabinie i jeszcze spogląda czy jego rywal leży, ale po chwili zaczął się spinać ku swojemu tytułowi mistrzowskiemu. Już był prawie na szczycie drabiny, gdy Evan wstał, przeskoczył nad linami na krawędź ringu... i skoczył odbijając się od lin na plecy przeciwnika!!! Zaczął dusić obecnego Mistrza, przez co obydwaj spadli na podłogę. Tam Bourne dalej kontynuował dźwignię. Suicide pozbył się przeciwnika, dopiero gdy zaczął wstawać... i chciał wbić Evana w drapinę. EB to wykorzystał i wskoczył na drabinę, próbując szybko wejść na górę. Suicide dopiero po chwili zorientował się co się dzieje, więc zdjął rywala z drabiny... wykonując Powerbomb! Jednak Evan przy okazji sprytnie się zachował, bo nie puszczał rywala robiąc dźwignię ze swoich nog na ręce oponenta. Suicide nie mógł się wydostać... a Evan chwycił go za głowę i mamy Facebuster! Bourne nie miał dość i wszedł na narożnik. Zasygnalizował swojego finishera... ale Suicide wyturlał się sprytnie z ringu i opierając się o barierkę odpoczywał. Evan nie miał zamiaru jednak nie wykorzystać narożnika. Poczekał aż Suicide odwróci się w jego stronę... i mamy Diving Hurricanranę po za ringiem! Do tego Suicide przy okazji uderzył o barkierkę! Bourne wstał i przybił piątki z dwoma fanami. Poszedł po rywala i podniósł go, po czym chciał cisnąć go Irish Whipem w metalowe schodki, ale Suicide odwrócił Irish Whip i to Evan powędrował na schodki. Bourne jednak sprytnie rękoma zrobił salto i skoczył na schodki... a następnie z nich wykonał Moonsault powalając Suicide'a! Fani skandują "TNA!", a akcja chwilowo zamarła. Bourne powoli wstał i wturlał się do ringu. Zaczął stopień po stopniu wchodzić na szczyt. Już jest na górze i sięga ku tytułowi mistrzowskiemu, gdy po drugiej stronie drabiny pojawia się Suicide! Zaczęli wymianę ciosów między sobą. Evan poczęstował rywala Headbuttem, a ten cisnął jego twarzą w drabinę. W końcu Bourne wszedł już na samą górę drabiny... i wykonał Hurricanranę z drabiny Suicide'owi!!! Obydwaj z dużym impetem upadli na matę, ale Mistrz bardziej odczuł ten atak. Po jakiejś minucie powoli wstał Bourne. Ponownie zaczął wchodzić na górę drabiny. Będąc na górze jakby się nad czymś zastanawiał. W końcu patrzy na trybuny, a one odpowiadają chantami "Evan!". Ten pokazuje kciuk do góry i wchodzi na sam szczyt drabiny! Odwraca się do leżącego rywala, bierze oddech... i mamy Air Bourne z szczytu drabiny!!!!! Suicide już raczej się po tym nie podniesie! Evan też ma problemy, ale w końcu z trudnością wstaje. Podchodzi do drabiny i wykonuje tym razem spory wysiłek, by wspiąć się na samą górę. Gdy już jest na szczycie sięga po TNA X-Division Championship i ściąga pas!!!

Zwycięzca: Evan Bourne (Nowy TNA X-Division Championship)

Bourne po gongu bierze i przytula do siebie pas, po czym siada na górze drabiny i wznosi w geście triumfu tytuł mistrzowski niczym kiedyś Kurt Angle, gdy zdobywał Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej.

Mike Tenay: Przepiękny obrazek triumfującego Evana.

Jeremy Borash: Zauważ Mike, że właściwie po za Mistrzostwem Telewizyjnym każdy tytuł znajduje dzisiaj nowego właściciela.

Mike Tenay: Tak to prawda, daje to nowy porządek przed rokiem 2014.

Jeremy Borash: Wieczór zbliża się ku końcowi. Pozostały dzisiaj jeszcze tylko dwa akcenty - wręczenie nagrody dla Wrestlera Roku i Main Event o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej!

Mike Tenay: Statuetkę dla Wrestlera Roku wręczy sam Ric Flair!

Mamy Woo i już wszyscy na arenie po muzyce poznają kto za chwilę pojawi się w ringu! To Ric Flair! Idzie on ze statuetką dla Wrestlera Roku 2013.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/29/Ric_Flair5_cutout_by_Crank.jpg

Ric Flair: Stęskniliście się za mną? To świetnie, bo ja za Wami też! O tym, że pojawię się tutaj na Final Resolution było wiadomo już od jakiegoś czasu. Internet aż huczał od plotek nad moją rolą w TNA. Ja mogę się zająć tym co w tej chwili mogę robić najlepiej. Wraz z Hulkiem Hoganem pracujemy nad reaktywacją Gut Check. W jakiej formie on wróci? I czy w ogóle? Tego Wam na razie nie mogę powiedzieć, bo sam do końca tego nie wiem w tej chwili. Drugie zadanie jakie powierzył mi Hulkster to wręczenie statuetki dla Wrestlera Roku 2013. W tym roku było kilka czołowych postaci TNA. Jedni wybijali się i byli Main Eventerami. Drudzy może nie walczyli o pasy mistrzowskie, ale także stanowili ważne ogniwo na Impact Wrestling. Wszyscy obecni tu w Impact Zone i przed telewizorami wiedzą, że nie był to łatwy rok dla TNA. Ale dzięki takim postaciom jak Jeff Hardy, Kurt Angle, Samoa Joe... ludzie chcą oglądać nasze gale. Zastanawiacie się pewnie, czy wśród osób wymienionych przed chwilą jest zwycięzca tej statuetki. Odpowiedź brzmi: nie. Nagrodę zdobędzie człowiek, dla którego rok 2013 był przełomowy. Człowiek, który stał się już właściwie twarzą TNA i w swoich szeregach chciałaby go każda organizacja. Wygrał Bound For Glory Series 2013. Na Bound For Glory został Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej. Chyba już wiecie o kim mówię. Osobiście cieszę się, że to ten człowiek wygrywa tą statuetkę, bo czuję się jakbym był jednym z ojców jego sukcesu. Niestety obecnie nie ma go w rosterze TNA. Jest to AJ Styles! Nagrodę AJ-owi wręczę osobiście. Na kanale youtube TNA będziecie mogli obejrzeć ten moment. Ja mam nadzieję, że ta nagroda przekona AJ Stylesa, że TNA jest niczym bez AJ-a, a AJ jest nikim bez TNA. To on tworzył tą organizację. To on jest człowiekiem, któremu przysługuje tytuł "Twarzy TNA". Dixie Carter robiła duży błąd pozbywając się go. Ja mam nadzieję, że AJ w roku 2014 wróci do TNA. Wcześniej lub później. Tyle. Teraz chcę zrobić to samo co Mick Foley - zapraszam Was na sylwestrowe PPV One Night Only - Old School. Będzie się działo! To Wam gwarantuję. Myślę, że to tyle. Życzę przyjemnego oglądania Main Eventu dzisiejszego Final Resolution i udanego sylwestra!

Ric zakończył przemowę i przy swojej muzyce wraz ze statuetką opuścił ring. Przy stole komentatorskim pojawił się... Generalny Manager TNA - Taz!

Taz: Decyzja o wyborze na Wrestlera Roku AJ Stylesa jest mocno kontrowersyjna. AJ nie jest teraz zawodnikiem TNA, więc uważam, że nagroda powinna powędrować do zawodnika lojalnego TNA i aktualnego wrestlera naszej organizacji.

Mike Tenay: Jak już zauważyliście dołączył do nas Generalny Manager TNA- Taz. Widzę, że nie jesteś zbytnio zadowolony z decyzji w kwestii wyboru Wrestlera Roku. Nie uważasz jednak, że do takich rzeczy nie łatwo przykładać tak dużej uwagi?

Taz: Takie nagrody podsumują cały rok w TNA. Jeżeli nagrodę Wrestlera Roku dostaje zawodnik, który obecnie nie jest w rosterze to znaczy, że coś jest nie tak.

Jeremy Borash: Decyzji już nie cofniemy, ale za chwilę będziemy świadkami historycznej walki. Dziesięcioosobowy Gauntlet Battle Royal Match o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej! Taz kto jest Twoim faworytem?

Taz: Nie będę wskazywał jednego faworyta, bo to oznaczałoby, że kogoś w tej organizacji faworyzuje jako Generalny Manager. Nie chciałbym jednak, żeby tytuł powędrował do Asów i Ósemek, czyli Chrisa Sabina lub Mr.Andersona.

Mike Tenay: Bardzo dyplomatyczna odpowiedź. Ale nadszedł ten moment, na który wszyscy oczekiwaliśmy! Czas na Main Event dzisiejszego Final Resolution!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/641/kazarian_14.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2381_Kurt_Angle.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2494/Gunner_CutByJess_04October2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/2506_Jeff_Hardy.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1344/magnus_12.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/72/2579_Shelton_Benjamin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/johnmorrison_brwanti.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_05.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/106/abyss_05.jpg

#1 Chris Sabin

Chris Sabin przy olbrzymim buczeniu wyszedł na stage. Pokazał, że pas mistrzowski będzie jego i powolnym krokiem wszedł do ringu, gdzie pokazał znak Asów i Ósemek.

#2 Gunner

Gunner dostał znacznie przyjemniejszą reakcję publiczności, ale wszedł do ringu skupiony, jakby nie zważając na nikim innym, tylko na Sabinie.

Mamy gong i zaczęli! Co półtorej minuty nowy zawodnik wejdzie do walki. Gunner i Sabin zrobili kółeczko w ringu, okrążając siebie... i mamy klincz! Zwycięzko wychodzi z niego lepiej zbudowany Gunner i przerzuca Chrisa w narożnik. Tam częstuje go potężnym Chopem na klatkę piersiową. Sabin odpowiada tym samym, do tego dokłada cios z łokcia. Jeszcze mamy Uppercut i Hurricanrana z miejsca! Gunner zrobił fikołka i wstał opierając się o liny. Sabin wziął rozbieg... i Dropkickiem wyrzucił Gunnera po za liny, jednak ten został na krawędzi ringu! Gdy Chris chciał podejść do rywala, ten zaskoczył go uderzeniem z barka. Publiczność odlicza i czas na kolejnego zawodnika!

#3 Kazarian

Czas na trochę złego wpływu! Kaz od razu zaskakuje Sabina Springboard Dropkickiem! Gunner wszedł już do ringu, ale obrywa DDT. Kazarian wchodzi na narożnik... i mamy Diving Crossbody dla Gunnera! Gdy Kaz wstaje odwraca się... i Sabin częstuje go Superkickiem! Chris stoi plecami do leżących rywali i kpiąco się uśmiecha. Odwraca się powoli i przewraca Gunnera na plecy i szykuje się Standing Moonsault... ale Gunner kontruje podnosząc kolana! Tymczasem na arenie mamy sygnał, że czas na nastepnego uczestnika walki!

#4 Magnus

Magnus wbiega do ringu i natychmiast częstuje Sabina Clotheslinem. Brytyjczyk widzi, że wstaje Kazarian, więc jego też atakuje Clotheslinem. Gunnerowi za to wykonuje Irish Whip w narożnik... i mamy Stinger Splash! Gunner odchodzi od narożnika chwiejąc się, a Magnus ma dla niego jeszcze Body Slam! W międzyczasie Kazarian wszedł na trzecią linę... i atakuje Magnusa próbą Diving Crossbody, ale ten przechwytuje Kazariana i wynosi... na Vertical Suplex! Dopiero Sabin uspokaja napędzonego Magnusa Dropkickiem. Po chwili ma dla niego serię kopnięć, a publiczność skończyła kolejne odliczanie!

#5 Mr.Anderson

Gdy brzmi muzyka Asów i Ósemek uśmiecha się Sabin i pokazuje Andersonowi, by szybciej dołączył do niego. Obydwaj podnoszą Magnusa i wykonują mu podwójny Russian Legsweep. Za pleców członków A&8 próbuje zaatakować Gunner, ale Ci robią unik, a Gunner odbija się od lin, wraca... i mamy podwójny Dropkick od Sabina i Andersona! Dodatkowo obydwaj podnoszą jeszcze Gunnera, by go dobić... i jest Mic Check od Kena! Obydwaj wyrzucają Gunnera z ringu, eliminując go jako pierwszego z walki. Przybijają sobie piątkę Ken i Chris, ale zaraz zaskakuje ich podwójnym Clotheslinem Magnus. W międzyczasie czas na kolejnego wrestlera!

#6 Shelton Benjamin

Złoty Chłopiec od razu wskakuje do ringu i zaczynają brawl z Magnusem. Trochę niepotrzebnie, bo z tyłu obydwóch atakują Anderson i Sabin. Z ringu pod dolną liną uciekł Kazarian, a reszta jakby o nim zapomniała. Ten schował się pod ringiem! W międzyczasie w jednym narożniku Ken Anderson atakuje Magnusa, a w drugim Sabin częstuje kopnięciami Sheltona. Obydwaj członkowie Asów i Ósemek podnoszą swoich rywali... i Irish Whipem ciskają ich w siebie! Patrzą na stage, bo czas na siódmego uczestnika walki!

#7 Abyss

Sabin widząc, że czas na Abyssa otworzył lekko usta z przestraszenia. Potwór wszedł do ringu i natychmiast powalił obydwóch podwójnym Clotheslinem. Sabin szybko wstał, ale otrzymał Shoulder Block. To samo Anderson. Gdy Sabin wskakuje na plecy Abyssa... ten jakoś wynosi go na Millitary Press Slam... i wyrzuca z ringu!!! Sabin jest jako drugi wyeliminowany! Teraz to i Anderson zaczął się bać, odchodząc do narożnika. Abyssa próbuje zaatakować Magnus... ale ten chwyta go za szyję... i mamy Chokeslam! Abyss chwyta za nogi zrozpaczonego Kena i wynosi... po czym wykonuj Shock Treatment!!! Abyss tauntuje pokazując swoją siłę!

#8 John Morrison

John wyszedł na stage najpierw biegnąc, ale jak zobaczył w ringu Abyssa to przystopował i już powolnym, niepewnym krokiem wszedł do ringu. Pokazywał Abyssowi, żeby ten nic nie robił i że ma dla niego szacunek i chciał podać mu rękę. Ten jakby miał zaakceptować uścisk... ale zaraz powalił Morrisona Clotheslinem! Następnie wyniósł... o Gorilla Press Slamem rzucił w stającego Magnusa! Przy linach był Mr.Anderson, więc Abyss chce wyrzucić go z walki Clotheslinem... ale ten zatrzymuje się na krawędzi ringu i nie daje za wygraną, gdy Abyss próbuje jeszcze go wypchać z ringu. Czas na przedostatniego zawodnika!

#9 Jeff Hardy

Nowy Mistrz Tag Team wchodzi do akcji! Jeff jest na krawędzi ringu... i natychmiast atakuje Abyssa Springboard Splashem! Potwór powalony, więc Hardy dopada Mr.Andersona i wyciąga do nad drugą liną... wykonując z niej DDT! Magnus dopada jednak Hardy'ego Double Axe Handle w plecy. Do tego Irish Whip, ale Hardy odwraca i Magnus jest poczęstowany Black Hole Slamem przez Abyssa! Do tego Abyss wstaje i zmierza w kierunku Jeffa... ale Morrison próbuje odwrócić odwagę Potwora atakując Shoulder Blockiem! Jednak ten atak nie zrobił najmniejszego wrażenia na Abyssie. Wręcz przeciwnie, chwyta Morrisona za gardło... i Chokeslamem wyrzuca z ringu! Morrison trzecim wyeliminowanym! Czas na ostatniego zawodnika!

#10 Kurt Angle

Angle wchodzi do ringu i natychmiast zaczyna brawl z Abyssem! Złoty Medalista Olimpijski przejmuje inicjatywę serią Punchów, po czym odbija się od lin, robi unik przed Clotheslinem, ponownie odbija się od lin... i mamy Overhead Belly To Belly Suplex! W międzyczasie Magnus walczy przy linach z Hardym. Brytyjczyk jest po za linami, na krawędzi narożnika. Jeff próbuje go wyeliminować Uppercutem, ale ten utrzymuje się w ringu. W końcu... mamy Neckbreaker na linę i Magnus wypada po za ring! Magnus czwarty wyeliminowany z walki! Hardy'ego dopada Mr.Anderson, a Shelton łączy siły z Kurtem i w narożniku atakują Chopami Abyssa. Na zmianę, raz jeden, raz drugi. Potwór sobie jednak radzi, częstujac Kurta Headbuttem, a Sheltona ciosem z łokcia. Benjamin jednak odpowiada powalając Abyssa Superkickiem! Benjamin chwyta Abyssa za nogę... a Kurt za drugą! Obydwaj patrzą na siebie... i zapinają podwójny Ankle Lock Abyssowi! Po chwili wynoszą Abyssa... i robią mu karuzelę, po czym puszczają, a ten z impetem upada na matę! W międzyczasie Jeff próbuje wykonać Twist of Fate Andersonowi, ale ten odpycha rywala i podchodzi na Mic Check... ale teraz to Hardy kontruje łokciem! Po chwili mamy Russian Legsweep od Jeffa! Z drugiej strony ringu Abyss wstaje opierając się o liny... a Shelton i Kurt eliminują go podwójnym Clotheslinem! Abyss jest piątym wyeliminowanym! Benjamin podaje rękę, a Angle ją uściskuje... po czym wykonuje Belly to Belly Suplex! Shelton szybko wstaje... ale mamy German Suplex! Ale Kurt pozostał w Waist Locku, co oznacza kolejny German Suplex! I tradycyjnie mamy trzeci German Suplex! Na sam koniec Kurt wykonuje Olympic Slam! Angle jest nakręcony adrenaliną, a Jeff walczy właśnie, by nie wypaść z ringu. Stoi na krawędzi, a Ken... wykonuje mu Jawbreaker i eliminuje Hardy'ego! Jeff szóstym wyeliminowanym! Anderson powoli się odwraca... i napotyka wzrok Kurta. Obydwaj sobie patrzą w oczy... i Angle blokuje cios Kena! Następnie wykonuje mu Irish Whip... a ten Clotheslinem eliminuje jako siódmego Sheltona Benjamina! Ken się uśmiecha, ale po chwili się odwraca... a Kurt wykonuje Schoolboy, a po chwili przechodzi w Ankle Lock!!! Ken długo walczy z bólem... nawet odklepuje, ale po chwili przypomina sobie, że nie ma tu poddań. Przekręca się na plecy i odkopuje Angle'a. Następnie rusza na niego... ale mamy Powerslam od Kurta! Angle podnosi Andersona i próbuje wyrzucić go z ringu. Ten utrzymuje się na krawędzi. Wychodzi na nią także Angle

Main Event był chyba jedną z ciekawszych walk na forum w tym miesiącu. Kilka moich przewidywań się nie powiodło, ale cóż. Cieszę się, że Brooke wygrała tytuł.Fajnie wypadła też ceremonia wręczania tych statuetek ;)

116218737055c51bc30a173.jpg

W typerze brały udział cztery osoby. Żadna nie wytypowała wszystkich wyników poprawnie ;)

arkao 6/7 pkt

Qba5000 6/7 pkt

Paul Heyman 5/7pkt

Adik133 3/7pkt

Jako, że dwie osoby miały tyle samo punktów to postanowiłem zostać Świętym Mikołajem i obydwaj dostaniecie jakieś nagrody, wkrótce poinformuję Was o tym na PW ;)

Co do tego niebieskiego koloru to zmieni się trochę graficznie układ od następnego Impactu. Niektórzy może wiedzą, że diara była pisana na dwóch forach, teraz TNA przeniosłem wyłącznie tutaj na attitude i tutaj tylko będą pojawiać się nowe odcinki.

W święta stawię wywiad Percy'ego Watsona z Hulkiem Hoganem, więc jeszcze będzie czas na życzenia noworoczne, a z okazji Bożego Narodzenia życzę wszystkim wesołych świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze :)

Edit:// Poprawka, arkao trafił wszystkich, więc to on wygrywa. Nie zauważyłem jego typu przy knockoutkach ;) Sorry za błąd z mojej strony.

Hulk Hogan pod ostrzałem pytań #1 (31.12.2013)

Czas na pierwszy z serii obiecywanych wywiadów z Chairmanem TNA dla kanału na youtube na żywo! Jesteśmy w hotelu, w którym roster przebywa przed nagraniem kolejnego Impact Wrestlingl! W przyjemnie wyglądającej kawiarence siedzą Hulk Hogan i Percy Watson.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/171/hogan_02.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2269/percy_watson_3.png

Percy Watson: Witajcie w sylwestrowe popołudnie! Spora część osób pewnie przygotowuje się na szampańską zabawę wieczorem, ale ja mam nadzieję, że też liczna grupa widzów jest aktualnie zebranych na naszym kanale youtube, przez który wyłącznie na żywo możecie oglądać nasz wywiad! Jest ze mną Chairman TNA - Hulk Hogan. Hulkster jak samopoczucie przed wieczorną zabawą?

Hulk Hogan: Witaj Percy, witam wszystkich Hulkmaniaków zebranych przed ekranami. Moje samopoczucie ma się świetnie i przede wszystkim już nie mogę doczekać się tego co się wydarzy w TNA w 2014 roku!

Percy Watson: Z tego co wiem to już w hotelu są wszyscy Ci, którzy wezmą udział w nagraniu kolejnego Impact Wrestling. To prawda, że wszyscy wrestlerzy i wrestlerki będą się bawić w towarzystwie swoich partnerów, partnerek?

Hulk Hogan: Tak. Specjalnie wynajęliśmy salę, w której przygotowane jest zarówno miejsce na parkiet jak i na rozłożenie stołów i krzeseł. .

Percy Watson: Mam nadzieję tylko, że dzisiaj nie będziemy świadkami akcji wrestlerskich związanych z krzesłami lub stołami.

Hulk Hogan: Nie, raczej na dzisiejszej imprezie nie przewidujemy Chairs Matchu czy Tables Matchu

Percy Watson: Dobrze Hulk, teraz przejdźmy do poważnych spraw. Spraw biznesowych. Jesteś obecnie Prezesem TNA, a rok zaczynałeś będąc Generalnym Managerem. Co Ciebie przekonała do wykupienia organizacji od Dixie Carter?

Hulk Hogan: Przede wszystkim w TNA poczułem się jak w domu. Poczułem się jak za starych dobrych czasów stając w ringu Impact naprzeciw Matta Morgana czy Bully'ego Ray'a. Czułem się jakbym znowu był naprzeciw Andre The Gianta i wracały wspomnienia. Niektórzy tak mają, że są uzależnieni od wrestlingu i nie mogą żyć bez niego. Jak widać należę do nich. Dixie Carter jest matką TNA, Jeff Jarrett jest ojciem... a ja czuję się jakbym był nowonarodzonym w tej organizacji. Akurat jesteśmy na czasie, bo za nami Boże Narodzenie.

Percy Watson: Nie obawiałeś się problemów finansowych organizacji?

Hulk Hogan: Omówmy się, że raczej wszyscy wiedzą iż z pieniędzmi nie mam najmniejszych problemów. Problemy finansowe organizacji są już za nami. Włożyłem trochę swoich własnych pieniędzy, by wyrównać budżet. Ale dzięki temu mogliśmy zatrudnić takich zawodników jak John Morrison i Shelton Benjamin, dzięki czemu TNA jest jeszcze bardziej podpromowane.

Percy Watson: Wspomniałeś o Sheltonie i Johnie. Obydwaj mają już za sobą trzy pojedynki w TNA. Czy są szykowane dla nich jakieś większe storyline'y czy pushe w TNA?

Hulk Hogan: Jeżeli chodzi o wszelkie pushe i storyline to planujemy to co najwyżej dwa miesiące do przodu. Zresztą i tak jest to tylko szkielet. Często to jak wygląda karta walk czy danie czasu antenowego wrestlerom w różnych segmentach jest akceptowane nawet dzień przed galą. Chcemy zaskakiwać widza, a wszelkie spoilery powodują, że wrestling staje się sportem uważanym za udawany.

Percy Watson: Ostatnio w jednej z wypowiedzi dla pewnego portalu wspomniałeś o tym, że chcesz przywrócić wrestlingowi dawny blask. Co miałeś na myśli?

Hulk Hogan: Fani są spragnieni tego, by zobaczyć ponownie to co zwie się hardkorem. Chcemy stopniowo przywracać go na nasze gale. To spowoduje, że wrestling znowu dla oglądających stanie się "prawdziwy" i przyciągnie nowych kibiców.

Percy Watson: Uważasz, że rok 2014 może być przełomowym dla TNA? Jeżeli tak to w jakich aspektach?

Hulk Hogan: Przez wspomniane już wcześniej problemy finansowe TNA musiało zrezygnować z odbywania się gal w trasie. Musieliśmy wrócić do Impact Zone. Być może na No Surrender w lutym wrócimy do podróżowania po kraju i po reszcie świata. Dodatkowo chcemy skupić się na X-Division i przywrócić parę byłych gwiazd tej dywizji oraz wzmocnić ją nowymi zawodnikami.

Percy Watson: Chcę teraz przejść do głównego rosteru. Kończy się Wam współpraca z Bellatorem w 2014 roku. Czy to oznacza, że to ostatnie miesiące Kinga Mo, Rampage'a Jacksona i Tito Ortiza w TNA?

Hulk Hogan: Przyznam, że sytuacja z Bellatorem wygląda nieciekawie. Nie wiadomo czy przedłużymy umowę o współpracy. Ale być może wspomniana dla Ciebie trójka zrobi miejsce jakiejś jednej wielkiej gwieździe lub nowym zawodnikom do X-Division.

Percy Watson: O ile na początku przyjście zawodników z MMA było dobrze odbierane to później napotkało się z falą krytyki jako niewypał.

Hulk Hogan: Przyznam, że sam też więcej spodziewałem się po przyjściu tej trójki. Ale nie zrobimy z psa kota.

Percy Watson: Jeden z nich jest teraz członkiem Main Event Mafii, a wcześniej Asów i Ósemek. Mowa o Tito Ortizie. Ale ja chcę przejść do jednych z najgorętszych feudów we wrestlingu w tym roku. Czyli właśnie TNA vs Aces and Eight. Asy i Ósemki sporo wypromowały TNA.

Hulk Hogan: Rzeczywiście ten klub stał się już częścią TNA. Ale Asy i Ósemki tak jak NWO czy Immortal nie będą trwać wiecznie.

Percy Watson: Ale dzięki Asom Bully Ray stał się czołową w TNA.

Hulk Hogan: Nie da się tego ukryć, w końcu był dwukrotnym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej. Ale trzeba sobie przypomnieć w jaki sposób zdobywał tytuły z Jeffem Hardy czy z Chrisem Sabinem.

Percy Watson: Właśnie, jesteś rozczarowany jaką drogą poszedł Sabin?

Hulk Hogan: Po powrocie Sabina wiązaliśmy z nim spore nadzieje gdy zdobył Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej. Niestety stało się z nim to co z niejednym zawodnikiem, odbiła mu sodówka, a później zaakceptował propozycję Mr.Andersona.

Percy Watson: Ken Anderson wspominał, że dzięki zdobyciu TNA World Heavyweight Championship odbuduje potęgę Asów i Ósemek.

Hulk Hogan: Asy mają teraz mocny skład. Kto wie... może mocniejszy niż na początku. Ale nawet zdobywając Mistrzostwo mają oni ciężką drogę przed sobą, bo stoi na niej Main Event Mafia.

Percy Watson: Pamiętamy kto Mafii pomógł przy eliminacji Devona z TNA. AJ Styles. Fani są ciekawi co się dzieje z AJ-em.

Hulk Hogan: AJ obecnie walczy na niezależnej scenie po całym świecie. Z tego co słyszałem miał ofertę z WWE, ale ją odrzucił. To dobry znak dla TNA. Będę w nowym roku starał się rozmawiać ze Stylesem o jego powrocie do organizacji. W końcu ją tworzył.

Percy Watson: Dziękuję Ci Hulk za poświęcony nam dzisiaj czas. Życzę Tobie oraz wszystkim fanom szampańskiej zabawy dzisiejszego wieczoru!

Hulk Hogan: Ja też dziękuje Tobie Percy i życze wszystkim udanej zabawy w sylwestra, oraz szczęśliwego nowego roku!

Trochę krótki ten wywiad, ale czytało się go bardzo dobrze. Pytania nie są, jak to często bywa w wywiadach, z całkowitej dupy, ale jednak nawiązują trochę do treści gal. ;)

Impact Wrestling 2.01.2014

http://24wrestling.sescoops.netdna-cdn.com/24/wp-content/uploads/2011/05/impactwrestling.jpg

Pierwszą galę w 2014 roku otwiera pokaz sztucznych ogni! Po chwili przenosimy się do komentatorów w składzie Mike Tenay... i Generalny Manager TNA- Taz!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1730/Mike_Tenay.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/47/tazz_4.png

Mike Tenay: Witajcie na pierwszym Impact Wrestling w 2014 roku! Witają Was Mike Tenay i Generalny Manager TNA - Taz!

Taz: Witaj Mike, witajcie wszyscy fani TNA! Cieszę się, że znowu siedzę tutaj za stołem komentatorskim, a nie odwalam papierkowej roboty za biurkiem w moim pokoju. Wolę być jednak non stop świadkiem akcji.

Mike Tenay: Na Final Resolution mnóstwo się działo. Właścicieli zmieniły niemal wszystkie pasy mistrzowskie. Tylko Sting obronił swoje Mistrzostwo Telewizyjne.

Taz: Nowym TNA X-Division Championem został Evan Bourne, który pokonał Suicide'a. Dzisiaj w Impact zobaczymy rewanż za PPV!

Mike Tenay: Natomiast poprzez wygranie Gauntlet Battle Royal TNA World Heavyweight Championship zdobył...

Komentatorom nagle przerwała muzyka Asów i Ósemek! Cały Klub wraz z Mr.Andersonem na czele wyszedł na ring. Nowy Mistrz Świata Wagi Ciężkiej chwycił za mikrofon.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/51/Bobby_Lashley_4_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3257/Garett_Bischoff_2_CutByJess_03July2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1082/Jay_Bradley_2_CutByJess_11June2013.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2597/Wes_Brisco_Aces_and_Eights_2_CutByJess07March2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/621/knux_03.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/Brooke_Tessmacher_2_CutByJess_28May2013.jpg

Mr.Anderson: Panie i Panowie! O to przed Wami stoi nowy Mistrz Świata Wagi Ciężkiej TNA! Pochodzący z Greeeeeen Baaaayyy, Wiscoooonsiiiin..... Myyyyyysteeeeer Andeeersoooon.... Andeeeersooon! Udało się! Cała dziewiątka nie była w stanie pozbyć się z ringu mnie - Kena Andersona! Ledwo wszedłem do ringu jako piąty, a już po chwili wykonałem Mic Check na Gunnerze i wraz z Sabinem go wyeliminowaliśmy! Potem gdy straciłem pomoc Chrisa samodzielnie wyeliminowałem Sheltona Benjamina! Następnie kolejną moją ofiarą był Kurt Angle, którego pozbyłem się wykonując mu DDT na krawędź ringu! Jako ostatni został Kazarian... którego eliminacja podkreśliła to co nadchodzi. Sam wyrzuciłem z ringu niemal połowę zawodników, którzy brali udział w niedzielnym Gauntlet Battle Royal o pas, który w tej chwili ja trzymam! Na Final Resolution pokazałem, że mój arsenał nie kończy się na Mic Check i mogę wyeliminować przeciwników na różny sposób! Nawet w najbardziej bolesny.... te DDT na krawędź ringu było naprawdę niezłe co Knux? Ta niedziela była dla nas naprawdę wyśmienita! Mistrzynią Knockout została znakomita Brooke Tessmacher! W tej chwili nasza dwójka jest najbardziej dominującą parą w TNA! Jedynie czego żałuję... to porażka naszego klubu w pojedynku z Main Event Mafią. Tak do Was mówię Knux, Lashley i Brisco. Zastanawiam się jak do licha mogliście przegrać z wielkim misiem uszatkiem.... emerytem, który niedawno wrócił do TNA... i na sam koniec z ledwo poruszającym się w ringu totalnym amatorem! Wiecie co? Jako Prezydent tego Klubu muszę wiedzieć kto naprawdę nadaje się, by reprezentować nasze barwy. Kto da z siebie wszystko i nie splugawi kurtki Asów i Ósemek. Wes staje się, że to ty zostałeś przypięty na Final Resolution? Dzisiaj chłopie możesz udowodnić, że to był tylko przypadek. Daj z siebie wszystko! Taz, hej Taz! Powinniście mi dziękować, że tuż po sylwestrze daję Wam kolejną rozrywkę w postaci sześcioosobowego tag team matchu! W końcu jestem nowym TNA World Heavyweight Championem i w tej chwili to ja mam moc w tej organizacji! Ja! Mysteeeeeer..... Andeeersooooon! Andeeersoooon!

Po tej przemowie Ken uśmiechnięty rzucił mikrofon na ziemię, natomiast reszta bandy nie miała takiego dobrego humoru.

Walka #1

Ethan Carter III vs Homicide

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2530/ethan_carter_iii_3_cutbyjess_24october2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/121/48_Homicide_6th_Year_Anniversary.jpg

Sędzia daje znak na początek walki... i mamy gong! Obydwaj jakby niechętnie chcieli walczyć przeciwko sobie. W końcu zdecydowali się na klincz. Zwycięsko wyszedł z niego Homicide i zapiął boczny Head Lock. Ethan próbował siłowo pozbyć się rywala, ale ten zapiął dźwignię jeszcze mocniej i sprowadził Cartera do parteru. ECIII po chwili zaczął wracać do siebie i skontrował wyprowadzając kilka ciosów łokciem. Homicide zatrzymał starania rywala mocną maczugą w plecy. Do tego wynosi przeciwnika... i mamy Vertical Suplex! Latynos przypina 1........2....... Kick Out! Himicide podnosi Ethana i wyprowadza cios z łokcia, a potem Irish Whip... i Jumping High Knee! Ale to nie koniec, bo mamy wyniesienie... i kolejny Vertical Suplex! Po chwili jeszcze jeden.... i jest trzeci niczym kiedyś Eddie Guerrero! Homicide wchodzi na trzecią linę i sygnalizuje akcję wysokiego lotu... ale nagle Carter wstaje i atakuje Big Bootem w stopę rywala, a ten spada czułym miejscem na narożnik! Do tego Ethan wchodzi na drugą linę... i mamy Superplex z narożnika! ECIII już uśmiechnięty przechodzi do przypięcia 1........2...... ale jest Kick Out! Carter łapie się za głowę i już podchodzi do rywala, by wyprowadzić swój finisher... ale ten zaskakuje Ethana serią Punchów w brzuch i mamy Jawbreaker od Homicide'a! Do tego mocny Clothesline! Szykuje się kolejna próba akcji z narożnika... i jest Frog Splash!!! Po chwili.... mamy zapięte STF!!! ECIII próbuje walczyć z bólem... ale po chwili odklepuje! Homicide zwycięża!

Zwycięzca: Homicide (przed dźwignię)

Homicide triumfuje, a po chwili brzmi muzyka... Hernandeza! Olbrzym wchodzi do ringu i gratuluje Latynowi, a następnie obydwaj celebrują zwycięstwo Homicide'a!

Mike Tenay: Homicide wraca po debiucie, a na naszych oczach mamy chyba odrodzenia LAX! Ciekawe co na to Chavo Guerrero?

Taz: Myślę, że nie będzie zachwycony... choć mogliby stworzyć w trójkę ciekawą stajnię.

Mike Tenay: Uważam jednak, że Chavo już przyzwyczaił się mieć Hernandeza na wyłączność. Zobaczymy co wyniknie z tej sytuacji!

Taz: A jeszcze dzisiaj dowiemy się czy liczba członków Asów i Ósemek zmaleje. Knux, Lashley i Brisco zmierzą się z trójką gwiazd TNA. Jeżeli któryś z Aces and Eights zostanie przypięty to zostanie wyrzucony z klubu.

Taz: Natomiast jeszcze dzisiaj, w Impact Wrestling Evan Bourne będzie bronił swoje Mistrzostwo X-Division przeciwko Suicide'owi!

Mike Tenay: Tymczasem przypomnijmy sobie wydarzenia z Final Resolution!

Przenosimy się na Final Resolution! Trwa Gauntlet Battle Royal o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej! Obydwaj sobie patrzą w oczy... i Angle blokuje cios Kena! Następnie wykonuje mu Irish Whip... a ten Clotheslinem eliminuje jako siódmego Sheltona Benjamina! Ken się uśmiecha, ale po chwili się odwraca... a Kurt wykonuje Schoolboy, a po chwili przechodzi w Ankle Lock!!! Ken długo walczy z bólem... nawet odklepuje, ale po chwili przypomina sobie, że nie ma tu poddań. Przekręca się na plecy i odkopuje Angle'a. Następnie rusza na niego... ale mamy Powerslam od Kurta! Angle podnosi Andersona i próbuje wyrzucić go z ringu. Ten utrzymuje się na krawędzi. Wychodzi na nią także Angle i rozpoczynają wymianą ciosów. W końcu Ken... wykonuje Kurtowi DDT na krawędź ringu i Kurt wypada po za ring!!! Angle wyeliminowany! Ale jest ósmym wyeliminowanym. Został jeszcze... Kazarian! Wskakuje na krawędź ringu... i wykonuje Springboard Crossbody Andersonowi, który już się cieszył z wygranej. Ken jednak chwycił Kazariana i wynosi... a następnie wykonuje Fallaway Slam! Kaz wstaje opierając się o liny... a Mr.Anderson go wynosi... i Powerbombem wyrzuca z ringu! Koniec!

Kurt Angle: Byłem blisko... cholernie blisko! Po tym DDT na krawędzi ringu nie miałem nic do powiedzenia... a szkoda. Mogłem zacząć nowy rok jako Mistrz Świata Wagi Ciężkiej. Nie udało się... ale wciąż nie powiedziałem ostatniego słowa!

Mr.Anderson: I kto jest nowym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej? Co? No kto?! Ja, ja cholera... prawdę mówiąc wciąż nie wierzę, że to mi się udało! Ale jednak! Udowodniłem wszystkim, a zwłaszcza Bully Ray'wi, że nie powiedziałem ostatniego słowa w TNA i to ja zdobyłem ten pas! Teraz może wrócić nawet sam AJ Styles... ja i tak nie oddam swojego złota!

Przenosimy się do locker roomu Main Event Mafii. Przebywają w niej Bully Ray, Christian i Sting.

Bully Ray: Chłopaki mam dla Was złą wiadomość... TNA zakończyło współpracę z Bellatorem, a to oznacza, że Rampage i Tito kończą z nami współpracę...

Christian: Kurde jest źle... Magnus od nas odszedł, a Samoa Joe jeszcze nie wrócił po kontuzji.

Sting: A gdzie jest Kurt? Mieliście z nim kontakt?

Christian: Od Final Resolution nie było go widać. Teoretycznie jest nas teraz piątka, ale co mamy zdziałać przeciwko siódemce Asów?

Bully Ray: Słuchajcie w tej chwili jesteśmy nawet tutaj tylko w trzech. Nie wiem czy jest sens kontynuowania naszej działalności...

Sting: Dajcie mi tydzień! Jeżeli Kurt się nie pojawi to chyba zabierzemy stąd manatki...

Do pokoju wszedł Hulk Hogan.

Hulk Hogan: Witajcie bracia. Muszę z Wami porozmawiać...

Drzwi się zamknęły, a realizator przenosi nas ponownie na ring...

W ringu stoi James Storm! Kowboj jest jak zwykle z butelką piwa, które popija.

James Storm: W minioną niedzielę byliśmy świadkami Final Resolution. W Fatal 4-Way'u straciłem Mistrzostwo Tag Team na rzecz Hardyz Boys. Nie doszłoby w ogóle do takiej walki, gdyby nie pewien palant... Gunner o Tobie mówię! Przez Twoją głupotę Hulk Hogan zadecydował o takiej stypulacji. Co prawda w Fatal 4-Way'u kiedyś zdobyliśmy te tytuły... ale jeszcze tego samego wieczoru miałeś walczyć o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej TNA! Wiem co to oznacza walki o najważniejsze tytuły. Ale jak miałeś wystarczająco się skupić na naszym tag teamie skoro w w Twojej głowie siedział inny tytuł. W niedzielę może nas zbyt bardzo poniosło po przegranej walce. Jednak teraz możemy sobie wszystko wytłumaczyć i nawzajem sobie złożyć przeprosiny jak w prawdziwie zgranym tag teamie! Gunner rusz dupę na ring!

I rzeczywiście zabrzmiała muzyka Gunnera, który pojawił się na stage'u i z niewiele mówiącą o swoim humorze miną wszedł do ringu, a po chwili wziął mikrofon.

Gunner: Mam Ciebie przeprosić, a ty mnie przeprosisz? A dlaczego w ogóle mam Ciebie przepraszać? Znasz mnie! Wiesz, że uwielbiam walczyć! Nie robi mi różnicy czy jednego wieczoru stoczę jedną, dwie czy więcej walk! Oskarżasz mnie, że mogłem nie być wystarczająco skupiony na pojedynku o Mistrzostwa Tag Team przez walkę wieczoru o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej. Gówno prawda! Obydwa starcia były dla mnie tak samo ważne i tak samo się przykładałem! Jakbyś nie zauważył to Matt Hardy poczęstował mnie Twist of Fate po za ringiem! Chyba nie dlatego, że byłem statyczny w ringu i mi nie zależało na walce, prawda?!

James Storm: Nie mówię Ci, że nie zależało Tobie na naszym pojedynku. Mógłbyś jednak użyć czasami tego czegoś co mamy w głowie, a nazywa się mózgiem i nie prosić Hogana o dodatkową walkę, gdy już jedną masz wyznaczoną na ten sam wieczór. Nie jesteś Supermanem!

Gunner: Jesteśmy wrestlerami Storm! Do tego obydwaj byliśmy Mistrzami! A Mistrzowie powinni bronić swoje tytuły na takich galach jak PPV! Jakimi bylibyśmy Championami gdybyśmy sobie odpuścili?

James Storm: Wiesz co? Jakoś mnie nie przekonują Twoje argumenty! Zwłaszcza po tym co powiedziałeś mi na Final Resolution o moim ego!

Gunner: Bo z tego co teraz widzę to chyba miałem rację!

James Storm: Czyli nie zmienisz swojego zdania i mnie nie przeprosisz?

Gunner: Nie widzę takiej potrzeby.

James Storm: Skoro tak...

Kowboj jakby miał wyjść z ringu w kierunku stage'u... ale za chwilę zaskoczył Gunnera uderzając go butelką piwa w głowę!!! Gunner padł niczym rażony prądem, a butelka zbiła się na kawałeczki. James nie miał dość i wyniósł Gunnera... a potem wykonał mu Eye of The Storm na kawałki szkła po piwie! Kowboj jeszcze uklęknął nad swoim byłym tag team partnerem i powiedział: Sorry about you damn luck! Następnie zabrzmiała jego muzyka i przy sporych gwizdach opuścił ring.

Taz: Jestem kompletnie zaskoczony zachowaniem Storma. Przeszedł na ciemną stronę mocy niczym kiedyś Bobby Roode.

Mike Tenay: Ja mam nadzieję tylko na jedno - że E.G.O. nie będzie teraz chciało namówić Jamesa na reaktywację Fourtune!

Taz: Gdyby do Bobby'ego, Chrisa i Frankiego dołączył James Storm stworzyliby piekielnie silną ekipię!

Mike Tenay: A teraz czas na kolejny pojedynek! W ringu już jest członek Asów i Ósemek - Chris Sabin! Jego rywalem będzie wspomniamy wcześniej przez Taza Kazarian!

Walka #2

Chris Sabin vs Kazarian

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/641/kazarian_14.jpg

Kolejni zawodnicy związani z X-Division w akcji! Natychmiastowo rzucili się w klincz. Wygrał Sabin i zapiął Head Lock. Jednak Kazarian odepchnął rywala na liny i pozbył się go, po czym wyprowadził Irish Whip... który odwrócił Sabin i to Frankie odbija się od lin, wraca... i atakuje przeciwnika Jumping High Knee! Dodatkowo mamy Springboard Discus Leg Drop. Przejście do przypięcia... ale tylko jeden count. Kaz podnosi rywala i wyprowadza Uppercut. Po chwili mamy ponownie Irish Whip... i Sabin wracając nadziewa się na Dropkick. Frankie nie przerywa ataku tylko częstuje oponenta kopnięciami w kolano. Dodatkowo podnosi Sabina... i wykonuje Snap Supex! Pin 1.........2....... Kick Out. Kazarian powoli i lekceważąco podnosi przeciwnika za włosy... a ten zaczyna kontrować Punchami w brzuch i wyprowadza Backhand Chop. Podnosi Kaza i ciska go Irish Whipem w narożnik. Chris bierze rozbieg... i mamy Splash! Do tego wykorzystuje, że Kazarian chwieje się, więc odbija się od lin... i jest Bulldog! Przypięcie 1...........2......... Kick Out! Sabin jest lekko zdenerwowany, ale zaczyna przejmować inicjatywę w pojedynku. Wynosi rywala.... i wykonuje Crucifix Powerbomb! Ponownie przypina 1.........2....... znowu Kick Out! Sabin decyduje się na akcje wysokiego ryzyka. Wchodzi na trzecią linę... i mamy Diving Crossbody, ale jest też Roll Up Kazariana i to on przypina! 1..........2....... Kick Out! Obydwaj wstają w tym samym czasie... ale mamy podwójny Clothesline! Sędzia zaczyna odliczać! 1............2............3............4...........5...... 6............7...... wstaje Sabin......8..... wstaje też Kaz! Chris natychmiast próbuje wyprowadzić cios, ale rywal go blokuje... i mamy Enzuigiri! Sabin leży ogłuszony, a Kazarian powoli wchodzi na narożnik. Szykuje się do skoku... i mamy Diving Leg Drop!!! Przypięcie 1............2....... Kick Out!!! Kaz nie wierzy. Podnosi przeciwnika i ustawia się do Fade to Black... ale mamy Roll Up Sabina znikąd! 1..........2........ Kick Out! Obydwaj wstają... i jest Bicykle Kick od Chrisa!!! Sabin chce chyba wykończyć rywala, bo go jeszcze wynosi.... mamy Cradle Shock! Czy to jest kropka nad i? Przypięcie 1...........2........3! Sabin wygrywa!

Zwycięzca: Chris Sabin (przez pinfall)

Sabin wygrywa, ale jeszcze zaczyna lekceważąco kopać rywala. Sędzia próbuje zatrzymać Chrisa... ale ten wyprowadza mu liścia w twarz!!! Dopiero gdy brzmi muzyka Bad Inluence, przy której wybiegają Daniels i Roode to Sabin opuszcza ring i pomiędzy publicznością ucieka z areny.

Taz: Typowe zachowanie Sabina. Atakuje rywala, by później uciec, gdy nadchodzi pomoc przeciwnikowi. Pytanie - kto był w tej sytuacji ofiarą, a kto katem?

Mike Tenay: Cóż lepiej zostawmy odpowiedź na to pytanie w spokoju. Skupmy na tym co się dzieje na gali! Po powrocie Homicide'a byliśmy świadkami kolejnej akcji w stylu X-Division. Przed chwilą Chris Sabin pokonał Kazariana.

Taz: Hulk Hogan w niedawnym wywiadzie udzielonym Percy'emu Watsonowi wyjawił, że chce skupić się na X-Division. Na dodatek wyznał, że w najbliższym czasie może pojawić się kilka nowych gwiazd w TNA.

Mike Tenay: Hogan chce przywrócić galom dawny blask. Dostałem wiadomość, że w budynku pojawili się właśnie nowi zawodnicy TNA! Mają oni zmierzyć się w debiucie przeciwko Asom i Ósemkom.

Taz: Przypomnijmy - Ken Anderson, Prezes Aces and Eights postawił wyzwanie swoim kolegom. Knux, Lashley i Brisco zmierzą się z drużyną TNA. Jeżeli Asy przegrają to przypięty opuści klub.

Mike Tenay: A już za chwilę pojedynek, który zapowiadaliśmy już na początku gali. Walka o Mistrzostwo X-Division! Evan Bourne kontra Suicide. Z obecnym mistrzem już za chwilę wywiad przeprowadzi Jeremy Borash!

Realizator przenosi nas na backstage gdzie rzeczywiście stoją Evan Bourne i JB.

Jeremy Borash: Dokładnie Mike, ze mną jest Evan Bourne obecny Mistrz X-Division! Evan czy opijałeś zdobycie tego tytułu w sylwestra?

Evan Bourne: Myślę Mike, że specjalistą od picia w TNA jest James Storm, więc nie będę się wypowiadać, bo odebrałbym mu jeszcze ten tytuł... aczkolwiek jestem niesamowicie szczęśliwy. Zdobyłem ten pas, a wróciłem do Impact Zone dwa miesiące temu. Dokładnie w listopadzie stanąłem w ringu naprzeciw Kenny'ego Kinga i ludzie zastanawiali się co jestem w stanie jeszcze ofiarować w swoich walkach. Czy aby Evan Bourne się nie skończył? Nie, nie i jeszcze raz nie! Evan Bourne się nie skończył! Choć przegrałem z Chrisem Sabinem walkę o szansę pojawienia się w Main Evencie na Final Resolution to teraz nie żałuję. Mogę właściwie podziękować Chrisowi, bo dzięki jemu zdecydowałem się na ponowne wyzwanie Suicide'a i pokonałem go na Final Resolution! Dzięki temu zamknąłem rok 2013 jako mistrz i otworzyłem rok 2014 jako Champion. Mogę zapewnić, że szybko swojego tytułu nie stracę, bo nazywam się Evan Bourne... i jestem specjalistą w dawaniu rozrywki fanom!

Po tej wypowiedzi Evan uśmiechnął się i opuścił Jeremy'ego.

Walka #3

Evan Bourne© vs Suicide

Normal Match for TNA X-Division Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1307/manik_ner2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpg

Sędzia daje znak... i mamy gong oznajmiający start walki! Evan chce podnieść do rywala i podać mu rękę na znak walki fair play. Suicide jakby się chwilę zastanawiał... ale podał też swoją dłoń. Zrobili kółeczko okrążając siebie... i rzucili się w klincz. Trwali w klinczu, aż Suicide zdołał przepchać Bourne'a do narożnika. Sędzia zaczął odliczać 1.......2.......3...... Suicide puścił rywala. Po chwili poczęstował go jednak Backhand Chopem i wyprowadził Headbutt. Do tego jeszcze zaczął wbijać przeciwnika w matę serią kopnięć. Dopiero przerwał atak po interwencji sędziego. Suicide odszedł kilka kroków, wziął rozbieg... mamy niski Front Dropkick! Były mistrz chwyta Bourne'a i wynosi na Suplex... ale Evan się wydostaje i częstuje rywala Back Kickiem. Do tego odbija się od lin... jest Springboard Roundhouse Kick! Przypięcie.... ale tylko jeden count. Evan szybciej wstaje i decyduje się na atak z narożnika. Wskakuje na trzecią linę... ale Suicide wstaje i chwyta rywala.... wykonuje mu po chwili Powerbomb! Do tego po chwili przechodzi w mostek i zapina Bridging arm triangle choke! Bourne walczy z bólem, ale nie ma jak doczołgać się lin. Suicide trzyma jeszce przez chwilę dźwignię... a po chwili sam przerywa i wstaje po czym wyprowadza Snap Suplex! Przypięcie 1.........2...... Kick Out! Suicide podnosi się i przeskakuje nad linami tak, by stać na krawędz ringu. Szykuje się Springboard Senton Bomb... ale nie ma nikogo w domu! Evan zrobił unik... a po chwili wyprowadził Dropkick! Suicide szybko się podnosi, ale mamy Hurricanranę od Bourne'a! Suicide po tej akcji wyturlał się z ringu i chce odpocząć opierając się o stół. Mistrz jednak nie daje czasu na odpoczynek rywalowi, bo natychmiast wskakuje na narożnik, wstaje... DIVING CORKSREW SENTON PO ZA RING! Znakomita akcja! Fani wstrzymali oddech, a po chwili na arenie rozniosło się gromkie "Evan!". Ten potrzebował chwili, ale zaraz wstał. Wrzucił Suicide'a do ringu, a sam stanął na krawędzi... i mamy Springboard 450 Splash!!! Ale seria akcji Evana! Przechodzi do przypięcia 1.........2........ KICK OUT! Bourne nie wierzy. Podnosi rywala... ale ten kontruje Jawbreakerem! Do tego po chwili Suicide wyprowadza Russian Legsweep! Obydwaj leżą na macie... ale mamy Kip Up Suicide'a! Powoli wchodzi na trzecią linę i skacze na Diving Headbutt... ale Bourne zrobił unik! Suicide z dużym impetem spada na matę i natychmiast podnosi się łapiąc za swoją twarz. Evan częstuje go jeszcze Enzuigiri! Suicide powalony, a Mistrz sygnalizuje fanom akcję wysokiego ryzyka. Wchodzi na narożnik.... AIR BOURNE! Przypięcie 1............2........3! Evan broni tytułu!

Zwycięzca: Evan Bourne (przez przypięcie)

Bourne uśmiechnięty celebruje swoje zwycięstwo i całuje pas. Na arenie brzmi jednak muzyka... Samoa Joe!!! Wychodzi on na stage i pokazuje Evanowi, że pas będzie należał do Joe. Bourne patrzy na rywala lekko przestraszony.

Mike Tenay: Pierwsza skuteczna obrona tytułu mistrzowskiego przez Evana Bourne'a! Do tego mamy powrót Samoa Joe po kontuzji!

Taz: Jeżeli dojdzie do walki ich dwóch na Genesis to nie chciałbym być w skórze Evana...

Mike Tenay: Przesadzasz... uważam, że Evan przeszedł długą drogę do miejsca, w którym jest i nie straci tytułu zbyt szybko. Jest na fali!

Taz: Oby inna fala w postaci Samoa Joe go nie strąciła.

Mike Tenay: Niepotrzebnie skreślasz Evana.

Taz: Nie ważne... już za chwilę Main Event dzisiejszego Impact! Jeżeli Asy i Ósemki przegrają z drużyną TNA to przypięty opuści klub!

Mike Tenay: Jestem ciekaw kogo ściągnął Prezes Hogan do zespołu TNA. Przekonamy się tuż po przerwie reklamowej!

Wracamy po przerwie. Na arenie brzmi... Deadman's Hand, czyli muzyka Asów i Ósemek! Bobby Lashley, Mike Knux i Wes Brisco wyszli we trójkę na ring. Pojawił się też sam Ken Anderson, który zasiadł obok komentatorów i założył słuchawki, by komentować walkę. Gdy już Asy były gotowe na arenie zabrzmiała... muzyka Hulka Hogana! Chairman przy dużym popie, ale niezbyt zachwyconej minie Mr.Andersona wyszedł z mikrofonem na stage.

Hulk Hogan: Dziękuję Wam bracia za jak zwykle znakomite przyjęcie! Dziękuję Wam też za to, że wciąż z nami jesteście w 2014 roku! Wiecie co? Siedzę dzisiaj w swoim gabinecie i oglądam jak Pan Anderson chwali się w jaki to sposób zdobył Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej i wystosował wyzwanie zarówno swoim braciom jak i zawodnikom z rosteru TNA. Postanowiłem zaskoczyć całe Asy i Ósemki, oraz Was wszystkich tutaj w Impact Zone i przed telewizorami! Już za chwilę pojawi się trójka nowych zawodników w TNA! Obiecywałem niedawno nowe gwiazdy i dotrzymuję obietnic! O to nowi wrestlerzy TNA!

Hulk przestał przemawiać i wskazał na stage. Zabrzmiała czyjaś muzyka... i pojawił się... SIN CARA!!! Sin Cara w TNA!!! Publiczność oszalała. Meksykańczyk uścisnął sobie dłoń z Hoganem i stanął obok Prezesa. Gdy przestała grać jego muzyka zabrzmiała nowa piosenka... i Kevin Steen wyszedł na stage! Przy jego pojawieniu się reakcja była nieco mieszana. Kevin stanął obok Sin Cary i oczekiwali na pojawienie się ostatniego zawodnika. Po chwili okazało się, że to... DEVON! Devon wraca do TNA! Stanęli w jednym rzędzie i po chwili ruszyli na ring. Niemal natychmiast rozpoczął się potężny brawl! Jednak Ken Anderson wstał i kazał wycofać się swoim kolegom, a gdy to zrobili to zaczęli się naradzać w kółeczku.

MAIN EVENT

TNA Team vs Aces and Eight

3 on 3 Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/632/D-Von_Dudley_CutByJess14March2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/45_Kevin_Steen_6th_Year_Anniversary.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/975/cara.png

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/621/Knux_CutByJess_03July2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/51/1065_Bobby_Lashley.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2597/wes_02.jpg

Zaczęli najsilniejsi - Kevin Steen i Mike Knux. Od razu ruszyli w klincz, z którego zwycięsko wyszedł Kevin. Przepchał członka A&8 do narożnika i potraktował go mocnym Backhand Chopem na klatkę piersiową. Steen nie przerywa ataku i ponownie traktuje rywala chopem. W końcu chwyta go za głowę... i mamy DDT! Od razu przypięcie 1........2..... Kick Out! Steen podnosi przeciwnika i wrzuca go na narożnik. Wyprowadza mu Headbutt i sam również wchodzi wyżej, na drugą linę. Chwyta Knuxa na Suplex... ale ten kontruje Punchami w brzuch Steena. Do tego jeszcze mocny Headbutt i Kevin z impetem ląduje na macie. Natomiast Mike decyduje się na akcję wysokiego ryzyka... i mamy Diving Splash!!! Przypięcie 1......2..... Kick Out! Knux podnosi rywala, zapina Waist Lock i prowadzi do swojego narożnika po czym robi zmianę z Lashley'em. Mike jeszcze wyprowadza Kevinowi Clothesline, a Lashley dokłada Standing Leg Drop. Bobby przypina 1......2...... Kick Out! Nie przerywa jednak ataku... tylko po chwili wykonuje Snap Suplex! Lashley podchodzi do narożnika Devona i Sin Cary, aby pokazać im środkowy palec. Wkurzony Devon chce wejść do ringu, ale sędzia mu nie pozwala. Bobby wraca do rywala... a ten wyprowadza mu z zaskoczenia Backhand Chop. Do tego mamy Clothesline... jeszcze jeden Clothesline... A do tego mamy fantastyczne Enzuigiri!!! Obydwaj powaleni leżą na macie... ale Steen pierwszy robi zmianę z Devonem! Ten wbiega do ringu i chwyta za nogę Lashley'a.... i podnosi go robiąc helikopter i puszczając po kilkunastu obrotach Bobby'ego! Devonowi jakby samemu przez chwilę kręciło się w głowie, ale widząc, że rywal jest w narożniku bierze rozbieg... i mamy Corner Clothesline! Bobby spływa do parteru, ale Devon ma inny plan. Wrzuca przeciwnika na narożnik i sam też wchodzi na górę. Chwyta oponenta... i mamy Superplex z narożnika od Devona!!! Ale sam jeszcze coś ma do powiedzenia. Ponownie wchodzi na narożnik... wznosi rękę w górę i krzyczy "Team 3D!" po czym mamy Diving Headbutt!!! Przejście do przypięcia 1.........2....... Brisco przerywa! Do tego podnosi Devona i wykonuje Irish Whip... mamy jednak odwróconą akcję i to Wes odbija się od lin, a wracając nadziewa się na potężny Clothesline! Do tego na narożnik wskakuje Sin Cara... i wykonuje Senton Bomb na Brisco! Po chwili wykopuje go z ringu, a sam dokłada Springboard Crossbody po za ring na Wesie!!! Natomiast w ringu rozpoczął się brawl między Devonem, a Lashley'em oraz Knuxem, a Steenem. W tym samym czasie członkowie zespołu TNA cisnęli Irish Whipem narożnikami w przeciwne narożniki... i mamy jednocześnie Corner Clothesline... do tego Irish Whipem cisnęli prosto w siebie członków Asów i Ósemek! Do tego Kevin wyprowadza Superkick Knuxowi i ten pada niczym rażony prądem, a po chwili Steen wykopuje go z ringu. Obydwaj z Devonem patrzą na siebie i kiwają do głową. Kevin wraca do swojego narożnika... a Devon wykonuje Spinebuster Lashley'owi! Do tego robi zmianę ze Steenem, który wchodzi na narożnik... i mamy wspaniały Moonsault! Szykuje się przypięcie 1...........2........ Mr.Anderson wskakuje do ringu i przerywa pin, a po chwili częstuje Steena serią kopnięć!

Zwycięzcy: Team TNA (przez dyskwalifikację)

Devon wchodzi na trzecią linę... i częstuje Mr.Andersona Diving Clotheslinem! Jednak na arenie pojawia się reszta Asów i Ósemek - Bischoff, Bradley i Sabin. Zaczynają brawl z zespołem TNA. Początkowo walka jest wyrównana, bo walczyli trzej na trzej. Jednak po chwili do ringu wrócili Mr.Anderson, Lashley i Knux przez co zrobiło się niewesoło dla członków teamu TNA. Zabrzmiała jednak muzyka... Main Event Mafii! Bully Ray, Christian, Samoa Joe i Sting wbiegli do ringu i wspólnymi siłami z Sin Carą, Devonem i Steenem i wyrzucili z ringu zespół Asów i Ósemek. Mr.Anderson i spółka uciekli przez trybuny, a siódemka gwiazd TNA celebrowało swoje małe zwycięstwo.

Tym obrazkiem kończymy pierwszy Impact w 2014 roku!

Najważniejsza uwaga: nie pisz aż tylu kropek podczas odliczania. Trzy w zupełności wystarczą. Galę czyta się szybko i przyjemnie, nie zauważyłem rażących błędów. Strasznie podoba mi się to, jak prowadzisz Asy i Ósemki. Widać, że ta stajnia miała ogromny potencjał. Steen w TNA! Trochę za bardzo fantasy (ale co tam, ja u siebie mam jeszcze większe fantasy xD), ale ciekawe jak to rozwiniesz. Walki są w sam raz, nie są ani za długie, ani za krótkie. ;)

• Reputacja:   1

Bardzo dobre walki, widać że poprawiłeś ich poziom bo teraz się to nawet lepiej czyta. Zwłaszcza jak są dobre jak ta o pas X Division, Samoa Joe nowym pretendentem do pasa ? (Swietny pomysł :D ) Do tego bardzo dobrze prowadzisz Asy, dobrze że nie przegrali oni z Teamem TNA ! Debiutuje m.in Steen ? Czuję że dojdą do federacji jeszcze jakieś osoby ze sceny niezależne, wielkie brawa dla ciebie za ostatnie odcinki, bo wyraźnie podniosłeś ich poziom :smile:

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• 2 tygodnie później...

IMPACT WRESTLING 9.01.2014

http://24wrestling.sescoops.netdna-cdn.com/24/wp-content/uploads/2011/05/impactwrestling.jpg

Galę tradycyjnie otwiera pokaz sztucznych ogni... a po chwili brzmi muzyka Main Event Mafia! W całym składzie... a na dodatek z Devonem wychodzą na ring! Mikrofon przejmuje Sting!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray2bydillhare.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/joe_10.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/sting_04_2.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/2678_Christian.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/632/D-Von_Dudley_CutByJess14March2013.jpg

Sting: Yeah! Dawno nie widzieliście takiego widoku co? Cała Main Event Mafia razem w jednym ringu ponownie! Nasz skład znowu nieco ewoluował, nie ma Rampage'a i Tito.... mimo to zostaliśmy wzmocnieni! Dołączył do nas prawdziwy zwierzak, człowiek, który najpierw zdradził, a potem został zdradzony podobnie jak Bully Ray i się nawrócili... no dobra może przesadzam z nawróceniem, ale zrozumieli, że Asy i Ósemki, że stworzenie tego klubu to był jeden wielki błąd. Zaufali ludziom, którzy nie zasługują na zaufanie. Teraz są po tej właściwej stronie. I wiedzą, że to Main Event Mafia może zaprowadzić tu porządek! Nasz cel? Taki jak na początku reaktywacji, wciąż bez zmian - odzyskanie Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej i pozbycie się Asów i Ósemek raz na zawsze! Jak to zrobimy? Mamy dwa plany. Plan A i B. Plan A zdradzi Wam Kurt Angle. Plan B poznacie na Genesis jeżeli nie wypali Plan A. Chcemy Wam jednak przypomnieć, że Mafia wciąż jest w budynku! A ja chcę jednego z Asów i Ósemek do skopania tyłka na Genesis! Stawiam na szali Mistrzostwo Telewizyjne, a Wy Aces and Eights! Wy wystawcie jednego, godnego dla mnie rywala! Czekam na decyzję Panie Anderson!

Sting skończył przemowę i dał mikrofon Bully'emu Ray'owi.

Bully Ray: Mi zostaję przyjemność przywitania nowego członka Main Event Mafii. Devon bracie... cieszę się, że znowu jesteśmy w jednym teamie. Wiem, że w różny sposób rozwijały się stosunki między nami. Ale jesteśmy rodzeństwem... a w nim tak jak w małżeństwie są kłótnie. Mam nadzieję, że mi wybaczysz Devon! I że razem jako Team 3D z Main Event Mafią pozbędziemy się sztucznego tworu Kena Andersona!

Devon wyglądał jakby się chwilę zastanawiał... ale zdecydował się podejść do Bully'ego i poklepali siebie po plecach. Potem on przejął mikrofon.

Devon: Przejdę od razu do rzeczy - Mr.Anderson to niedorobiony sukinsyn! To on będąc viceprezesem przez swoją cholerną ambicję zaryzykował karierami wszystkich wtedy obecnych członków Klubu. Na szczęście Hulk Hogan to zrozumiał i zaproponował mi powrót do TNA. Od razu za moimi plecami stoi grupa ludzi dzięki, którym moja zemsta może być napraaawdę słodka. Osłania mnie mój brat Bully Ray, Ikona Sting, Złoty Medalista Olimpijski Kurt Angle, Samoańska Maszyna Samoa Joe i Kapitan Charyzma Christian. To dzięki nim, dzięki rodzinie Asy i Ósemki przestaną istnieć! Zeznajcie!

Po tej przemowie Devon dostał spory cheer, a mikrofon przejął Samoa Joe.

Samoa Joe: Każdy ma dużo do powiedzenia. Ja tylko tyle, że Evan Bourne nie może czuć się teraz bezpiecznie. Wrócił i niemal od razu zdobył pas X-Division. Za to należy mu się szacunek, przyznaję... ale X-Division było tworzone opierając się między innymi na mnie! Jeżeli Evan naprawdę chcesz się sprawdzić to przyjmij moje wyzwanie i zmierz się ze mną na Genesis! Pokaż, że masz jaja i stań twarzą w twarz ze mną!

Samoa Joe skończył i dał mikrofon Christianowi.

Christian: Jak widać jedni dzisiaj wykorzystują swój moment na sprawy indywidualne, a inni na sprawy Main Event Mafii. Ja skupię się na sobie. Jeszcze dzisiaj odbędzie się pierwszy Peep Show! Zapraszam, będzie gorąco ze względu na gości, których poznacie... w trakcie mojego programu! A teraz chyba coś najważniejszego ma do powiedzenia Kurt...

Kurt Angle: Rzeczywiście Christian to co mam do powiedzenia jest ważne... cholernie ważne! Nie będę owijał w bawełnę... na Final Resolution byłem bardzo blisko Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej! Jednak nie dałem rady... chcę jeszcze jeden szansy... być może ostatniej w TNA. Ken... ty i ja na Genesis! O TNA World Heavyweight Championship! Co ty na to?

Ktoś nie chciał chyba usłyszeć odpowiedzi Mr.Andersona i wziął sprawy w swoje ręce...

Zabrzmiała muzyka Bad Influence! Pojawił się Bobby Roode, Kazarian, Christopher Daniels i co ciekawe... James Storm! Stanęli na stage'u, a mikrofon miał Kaz.

Kazarian: Z całym szacunkiem Kurt... ale za kogo ty się do licha uważasz?! Jakbyś nie pamiętał na Final Resolution to ja byłem ostatnim zawodnikiem, który został wyeliminowany w Gauntlet Battle Royal. I to ja powinienem dostać szansę walki na Genesis! Ty już jesteś przereklamowany! Rzygam Tobą kiedy słyszę Twój themesong i widzę Twoje German Suplexy oraz te same od lat Ankle Lock i Ankle Slam! Zrozum Kurt Twój czas już dawno minął! Ktoś powinien przejąć tą pałeczkę!

Kurt Angle: I myślisz, że ten ktoś to będziesz ty? Debilowaty głupek, który trzyma z jednym kolesiem od kilku lat tak jakbyście byli parą gejów? Nie dziękuję! Dopóki takie bałwany będą w TNA to raczej nie opuszczę organizacji, bo spadłaby chyba na psy...

Kazarian: Słuchaj emerycie! Lepiej uważaj do kogo mówisz! Może i nas jest czterech, a Was sześciu, ale w każdej chwili możemy wparować do ringu i Was powybijać! Nie obchodzą nas żadne Asy i Idioci... nie interesują nas także grupa staruchów próbujących wciąż nieskutecznie ziać postrach. Chcemy jednego! Tytułów mistrzowskich!

Kurt Angle: Jeżeli chcesz walki z Kenem Andersonem to pokonaj najpierw mnie! Pokaż, że masz jaja i zmierz się ze mną w Main Evencie o miano pretendenta do Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej!

Kazarian: Wiesz co?! Z przyjemnością skopię Ci dzisiaj dupę!

Po tym Kazarian wściekły rzucił mikrofon... ale zabrzmiała jeszcze muzyka Hulka Hogana! Chairman TNA ma coś do dodania....

Hulk Hogan: Chwila, chwila, chwila... wyznaczać walki może Prezes TNA, czyli ja lub Generalny Manager czyli Taz! Wy jesteście tylko, albo aż zawodnikami. Dlatego, żeby to miało oficjalnie moc... ogłaszam, że dzisiaj w Main Evencie Kazarian zmierzy się z Kurtem o miano pretendenta do TNA World Heavyweight Championship! Żebym miał pewność, że nikt nie zaingeruje w tą walkę... będzie to Steel Cage Match! Powodzenia, bracia!

Hulk skończył przemowę, a Kaz i Kurt sobie jeszcze grozili na odległość.

CO NAS DZISIAJ CZEKA?

Będziemy świadkami reaktywacji Beer Money Inc i Team 3D!

James Storm i Bobby Roode zmierzą się z Bully Ray'em oraz Devonem!

Dojdzie do rewanżu o mistrzostwo Knockouts za Final Resolution!

Brooke Tessmacher vs Gail Kim!

A w Main Evencie Kurt Angle zmierzy się z Kazarianem...

O miano pretendenta do TNA World Heavyweight Championship!

Walka #1

Kevin Steen vs Kenny King

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/623_Kevin_Steen.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1911/Kenny_King_2_CutByJess22Feb2013.jpg

Steen debiutuje w solowej walce jeżeli chodzi o TNA. Po raz pierwszy mogliśmy go zobaczyć tydzień temu. King natomiast ostatni raz pokazał się nam na Final Resolution, gdzie w tag teamie z Austinem Ariesem walczyli o Mistrzostwo Tag Team. Zaczynamy pierwszy pojedynek wieczoru! Zwarcie wygrywa Kevin i dzięki swojej sile przepycha rywala do narożnika. Sędzia zaczyna odliczać 1...2...3... Steen puszcza, ale po chwili częstuje Kinga mocnym Punchem w głowę. Kenny ciśnięty Irish Whipem w przeciwny narożnik... i mamy Corner Clothesline od Kevina! Dodatkowo Steen odbija się od lin i wykonuje Bulldog! Przypięcie 1...2... Kick Out! Kevin wstaje i wynosi rywala... wykonując mu Body Slam! Steen pewny siebie decyduje się wejść na narożnik. Jest już na szczycie... gdy Kenny nagle wstaje i częstuje oponenta wspaniałym Enzuigiri! Dodatkowo dokłada Springboard Leg Drop! Przypięcie 1....2... Kick Out! Kenny próbuje wynieść przeciwnika na Suplex... ale ten go przeciąża i po chwili mamy Vertical Suplex od Kevina! Steen zapina Sharpshooter!!! King walczy z bólem. Próbuje doczołgać się do lin, ale sprawia mu to duże trudności... po jakiejś minucie jednak przerywa submission dotykając liny. Obydwaj wstają... jednak Kenny od razu wpada w ręce Kevina i... PACKAGE PILEDRIVER! Wydaje się, że to już pozamiatane, ale Steen chce to zakończyć efektowną akcją, więc wchodzi na narożnik... i mamy Moonsault! Przypięcie 1....2...3! Efektowna wygrana w debiucie Steena!

Zwycięzca: Kevin Steen (przypięcie)

Po walce King dochodzi do siebie w trakcie celebracji zwycięstwa na narożniku przez Steena. Kenny wyglądał na mocno nie pocieszonego i siedział trzymając się za głowę. Kevin podszedł do swojego rywala i wyciągnął do niego rękę. Ten przez chwilę popatrzył się... i uścisnął dłoń, a Steen pomógł mu wstać i przyjacielsko poklepał po plecach. Gdy Steen odchodził King lekko się uśmiechnął...

Przenosimy się do siedziby Asów i Ósemek. Realizator pokazuje twarz Mr.Andersona.

Mr.Anderson: Widzę, że show się rozkręca, a nie ma jakiejkolwiek potencjalnie dobrej imprezy bez Asów i Ósemek! Oglądam galę i z uśmiechem będę przyglądał się jak Kurt Angle i Kazarian będą się bić o to, by walczyć ze mną na PPV. Szczerze? Nie obchodzi mnie z kim będę walczył, bo i tak wygram! Mam za sobą szóstę braci i jedną wspaniałą kobietę. Ale fakt, że inni się kłócą o szansę, by walczyć ze mną uznaję jako komplement. Co do Ciebie Sting... chcesz walczyć z jednym z nas? Zgoda, masz to! Twoim rywalem będzie... Bobby Lashley! Na Twoim miejscu Stinger dobrze bym przygotował się do tego starcia. Mówicie, że macie Plan A i Plan B, by odebrać mi TNA World Heavyweight Championship? Nie obchodzi mnie to! Bo ja jestem Myyyyyysteeeeer Andeeeersoooon..... Andeeeersoooon! To ja jestem Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej!

Walka #2

Team 3D vs Beer Money Inc.

Normal Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/585/team_3d_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1059/6_Beer_Money_4-Anniversary.jpg

Zaczynają Storm i Ray! Wygrywa zwarcie członek Team 3D i zapina Head Lock. Storm odpycha przeciwnika na liny i pozbywa się go po czym mamy Irish Whip... i Dropkick od Kowboja! Przypięcie... ale tylko jeden count! Od razu wstają, James zapina Wrist Lock i prowadzi rywala do swojego narożnika, a następnie robi zmianę ze swoim tag team partnerem. Roode chwyta za drugą rękę i wraz ze Stormem częstują Bully'ego podwójnym Irish Whipem, a później jeszcze podwójnym Shoulder Blockiem. Storm opuszcza plac boju, a Roode przypina Ray'a 1...2... Kick Out! Bobby podnosi Ray'a... i z trudem, ale wyprowadza mu Snap Suplex. Po chwili częstuje go serią Punchy w głowę tak długo, aż sędzia jest zmuszony do interwencji. Bobby odchodzi od rywala przy okazji kłócąc się z sędzią. Roode wraca do przeciwnika... a ten wyprowadza znikąd potężny Clothesline!!! Bully wyprowadza Scoop Slam... a potem robi zmianę z Devonem i szykuje się charakterystyczna akcja dla Team 3D! Publika robi wrzawę... i mamy Wassssup?! Diving headbutt low blow od Devona! Przypięcie 1.....2...... Storm przerywa pin! Bully wraca na środek ringu, by pozbyć się Jamesa... ale znikąd mamy Last Call Superkick od Storma! Kowboj wykopuje z ringu Bully'ego... a gdy się odwraca mamy Spear! Spear! Spear od Devona!!! Devon się uśmiecha, odwraca się... i mamy Spinebuster od Roode'a! Przypięcie 1.....2..... KICK OUT! Bobby nie wierzy... ale po chwili zapina Crossface!!! Devon walczy z bólem i próbuje doczołgać do lin. Powoli... centymetr po centymetrze jest bliżej celu... ale ratuje go Bully atakując Double Axe Handle w plecy Roode'a! Po chwili podnosi It Factora, ciska nim Irish Whipem na liny, ten się odbija, wraca... i nadziewa się na potężny Big Boot!!! Sędzia zaczyna się czepiać Bully'ego, że dwóch z tego samego teamu nie może być jednocześnie w ringu... ale sprawę załatwia Storm, który wraca na nogi i częstuje Ray'a Double Knee Backbreakerem!!! James idzie do swojego tag team partnera, którego próbuje podnieść i jednocześnie widzi próbującego stać przy linach Devona. Beer Money rusza z podwójnym Clotheslinem... ale Devon podciąga w ostatniej chwili liny i pozbywa się przeciwników z ringu! Sam wstaje i podnosi swojego brata. Obydwaj biorą rozbieg, odbijają się od lin... i mamy podwójny Suicide Dive po za ring!!! Fani oszalei, ale sędzia odlicza, mamy już siedem! Rozchodzą się chanty "We want tables!" Bully resetuje licznik, a w międzyczasie Devon przygotowuje stół komentatorski do kolejnej akcji! Ray wstaje na stole, a Devon podnosi Roode'a... fani wstrzymują oddech... i mamy 3D NA STÓŁ KOMENTATORSKI!!! Nie widzą jednak, że Storm wrócił w międzyczasie do ringu. Devon wskakuje na krawędź... a Kowboj pozbywa się go Last Call Superkickiem! Bully jest zaskoczony, ale wchodzi do ringu i próbuje wykonać Clothesline, ale James zrobił unik, odbija się od lin... i częstuje przeciwnika One-Handed Bulldogiem!!! Przypięcie 1......2..... Kick Out!!! Storm nie wierzy. Decyduje się na ostateczność - Boston Crab!!! Bully walczy z bólem, próbuje doczołgać się do lin... ale jest mu bardzo ciężko. Pokazuje sędziemu, że będzie jeszcze walczyć.... ale odklepuje!!!

Zwycięzcy: Beer Money Inc. (dźwignia)

Storm zaczyna świętować zwycięstwo, a Bobby powoli wciąż do siebie wraca po 3D na stół komentatorski. Kowboj wchodzi na narożnik i otwiera butelkę z piwem.... nie widzi, że do ringu wskakuje Gunner! James schodzi z narożnika, odwraca się... mamy Gut Kick od Gunnera... i Powerbomb! A może GunBomb? Po ataku Gunner wziął mikrofon...

Gunner: Storm, hej Storm! Jeżeli mnie słyszysz to zapamiętaj moje słowa - wybrałeś złą drogę! Wkurzony Gunner to cholernie niebezpieczny Gunner! A wkrótce ty się o tym przekonasz! Ty i ja na Genesis! Zemsta będzie słodka!

Po tych słowach jeszcze uderzył mikrofonem w głowę Storma i opuścił ring przy dosyć sporym popie...

Widzimy przechadzającego się na zapleczu Christiana. Nagle na skrzyżowaniu wstanął naprzeciw... Generalnego Managera TNA - Taza!

Christian: O! Witam GMa! Dzisiaj nie przy stole komentatorskim?

Taz: Od dzisiaj na stałe gale komentują Percy Watson i Mike Tenay. Hulk w trakcie gali musiał wyjechać, by załatwić ważną sprawę, więc ogarniam wszystko. Christian chcę pogadać o Twoim programie...

Christian: Wiem.... wszyscy nie mogą doczekać się Peep's Show! Widzę, że GM też?

Taz: Christian kogokolwiek zaprosisz pamiętaj... nie rób głupot.

Christian: Nie rozumiem...

Taz: Wiesz, że sytuacja między Main Event Mafią, a Asami i Ósemkami jest mocno napięta. Mieliśmy już okres chaosu w TNA... teraz potrzebujemy stabilizacji.

Christian: Szefie stabilizacji nie będzie póki Aces and Eights są w budynku. Tylko Mafia jest w tej chwili wystarczającą siłą, by wyeliminować naszych wspólnych rywali!

Taz: Tak, wiem... ale nie chcę kolejnej rozwałki w moim ringu! Jeżeli chcecie załatwić międzysobą te sprawy to na PPV w walce!

Christian: Najpierw odbierzemy pas Mr.Andersonowi, a potem zabierzemy się za wykopanie stąd Asów na zawsze, obiecuję! A wiadomo już co w sprawie...

Taz: Ciiiiicho Christian! Ściany mają uszy! Rozmowy trwają. Nie martw się... mamy czas!

Christian: Jeżeli Kurt zawiedzie to on pozostanie ostatnią nadzieją...

Taz: Wiem o tym... ale pozostaje czekać.

Christian tylko westchnął, a Taz poklepał go po plecach i odszedł.

Walka #3

John Morrison vs Sin Cara

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/johnmorrison_brwanti.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/975/cara.png

Panowie przed walką podali sobie ręce w geście walki fair play. Sędzia gaje znak... i mamy rozpoczęcie pojedynku! Z klinczu do Waist Locku przeszedł Sin Cara. John Morrison skontrował w Waist Lock, a potem zapiął Front Face Lock i i wymierzył rywalowi Uppercut. Meksykanin ciśnięty Irish Whipem w narożnik, JoMo biegnie na niego... ale mamy cios z łokcia od Sin Cary, a potem Springboard Hurricanrana! Szaman Sexu dosyć szybko po tej akcji wstaje... ale po chwili nadziewa się na Arm Drag od Sin Cary, który dokłada serię kopnięć w barki przeciwnika. Międzynarodowa Sensacja wskakuje na narożnik... i mamy Diving Crossbody z przejściem do przypięcia! 1......2..... Kick Out! Sin Cara próbuje podnieść rywala... ale ten kontruje Jawbreakerem... a po chwili dokłada Dropkick! Morrison nie przerywa natarcia tylko wykonuje Standing Moonsault! Pin 1.....2.... Kick Out! John szybko wstaje i szykuje się Springboard Moonsault... ale Sin Cara w ostatniej chwili robi unik i mamy Springboard Roundhouse Kick! Meksykanin do tego wskakuje na narożnik, odwrca się do ringu... i mamy Diving Moonsault!!! Przypięcie 1.....2..... KICK OUT! Sin Cara łapie się za głowę, ale wstaje i czeka aż przeciwnik się podniesie. Morrison w ostatniej chwili orientuje się co go czeka i ucieka z ringu. Chce odpocząć opierając się o barierkę. Meksykanin jednak nie daje mu takiej możliwości... i mamy Suicide Dive!!! Sin Cara wrzuca rywala do ringu, a sam wskakuje na narożnik. Senton Bomb... ale mamy kontrę w postaci Superkicka od Morrisona! Superkick znikąd! Przypięcie 1......2..... Kick Out!!! Zdenerwowany JoMo przeciąga przeciwnika bliżej narożnika i Starship Pain... ale Sin Cara zrobił unik i mamy Enzuigiri!!! Sin Cara jeszcze raz wskakuje na narożnik... i tym razem udany Senton Bomb!!! Meksykanin nakręca publikę. Czeka aż podniesie się rywal... i mamy La Mistica!!! Czy Morrison odklepie?! Walczy z bólem... ale poddaje się! Mamy wygraną Sin Cary!

Zwycięzca: Sin Cara (dźwignia)

Sin Cara świętuje swoje zwycięstwo z fanami, a obolały Morrison powoli opuszcza ring.

Zaglądamy na zaplecze. Do wywiadu z Kurtem Angle gotowy jest Jeremy Borash!

Jeremy Borash: Ze mną jest jedyny w historii TNA Złoty Medalista Olimpijski w zapasach - Kurt Angle! Kurt... dzisiaj podejmujesz Kazariana w pojedynku o miano pretendenta do TNA World Heavyweight Championship! Co masz do powiedzenia przed tym pojedynkiem?

Kurt Angle: Kazarian... masz chyba naprawdę duże ego skoro nie boisz się przyjąć wyzwania do pojedynku od samego Kurta Angle! Musisz być jednak świadomy co Ciebie nadchodzi. A nadchodzi wielkie skopanie Twojej dupy! Ja, Kurt Angle wyznaczyłem sobie w tamtym roku jeden cel - jeszcze jeden, ostatni reign jako Mistrz Świata Wagi Ciężkiej zanim zostanę włączony do TNA Hall of Fame i wtedy będę mógł spokojnie odejść na emeryturę. Powiem Frankie tyle... źle trafiłeś! Pokonywałem już silniejszych, potężniejszych i lepszych technicznie od Ciebie! Dlaczego nasz pojedynek nie zakończy się niczym innym jak tym, że będziesz kwiczał z bólu odklepując po moim Ankle Lock! A ja na Genesis ponownie staną przed szansą pojedynku o TNA World Heavyweight Championship. Kto wie? Może przed jedną z moich ostatnich szans. To prawda! To cholerna prawda!

I Kurt odszedł pozostawiając samego Borasha.

JESZCZE DZISIAJ!

Już za chwilę pojedynek rewanżowy za Final Resolution o TNA Knockouts Championship...

Brooke Tessmacher vs Gail Kim

A w Main Evencie walka o miano pretendenta do TNA World Heavyweight Championship na Genesis!

Kazarian vs Kurt Angle!

ZOSTAŃCIE Z NAMI!

Walka #4

Brooke Tessmacher vs Gail Kim

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/2951_Brooke_Tessmacher.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/85/Gail_Kim_CutByJess11Feb2013.jpg

Mamy gong i panie natychmiast rzuciły się w klincz. Zwycięsko wyszła z niego Brooke i zapięła Waist Lock. Gail skontrowała kilkoma ciosami z łokcia w brzuch rywalki i przerzuciła nią Snapmarem. Po chwili poczęstowała przeciwniczkę solidnym Soccerball Kick w plecy. Brooke aż zgięła się, ale wstała i oparła się o narożnik. Gail to wykorzystała i zaatakowala rywalkę kilkoma ciosami z barku. Potem pociągnęła za włosy Brooke rzucając ją na matę, a sama weszła na narożnik... i mamy Diving Crossbody! Przypięcie 1....2... Kick Out! Sędzia zwraca jeszcze uwagę Gail za wcześniejsze, nieprzepisowe zagranie. Ta sobie nic z tego nie robi tylko chwyta rywalkę... i wykonuje Snap Suplex, a po chwili ponownie pinuje 1......2.... i znowu Kick Out. Już nieco zdenerwowana podnosi Brooke... a ta kontruje kilkoma Punchami w brzuch i Uppercutem. Do tego odbija się od lin... i mamy Flying forearm smash! Po chwili Kip Up i Brooke szykuje się do kolejnego ataku! Czeka aż rywalka wstanie... i mamy wspaniałą Hurricanranę! Nakręcona Brooke wchodzi na narożnik i rozsyła całusy publiczności, która nagradza ją sporym heatem. Szykuje się Diving Elbow Drop... ale Gail zrobiła unik! Obolałą Brooke oparła się o narożnik, a Kim wzięła rozbieg... i mamy Missile Dropkick! Po chwili przypięcie 1......2.... Kick Out! Gail czeka aż przeciwniczka się podniesie... i mamy Eat Defeat! Kanadyjka uśmiecha się, bo myśli, że czeka ją odzyskanie tytułu, ale... brzmi muzyka Lei'D Tapy! Tapa pojawiła się na stage'u i zmierza w kierunku ringu! Gail jest przestraszona, ale nigdzie się nie rusza. Lei'D przechodzi nad linami, a Kim momentalnie rusza na nią! Ta sobie nic nie robi z serii ciosów i bez problemu odpycha z całą siłą Gail, aż ta robi fikołka. Dodatkowo po chwili mamy Spear od Tapy!!! Brooke oczywiście broni tytuł.

Zwyciężczyni: Gail Kim (dyskwalifikacja)

Brooke siada przestraszona przy narożniku ze swoim tytułem, a Tapa jedynie podnosi Gail i wyrzuca ją z ringu. Spogląda jeszcze w stronę obecnej mistrzyni i przejeżdża palcem po swoim gardle na znak, że Tessmacher będzie następna. Po chwili tylko się śmieje i opuszcza ring.

MAIN EVENT

Kazarian vs Kurt Angle

Normal Match for Number One Contender to TNA World Heavyweight Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/641/Kazarian12_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpg

Od razu ruszyli w zwarcie. Zwycięsko wyszedł z niego Kurt, który... z całej siły odepchnął Kazariana, a ten wypadł z ringu. Wściekły Frankie kopnął w stół komentatorski, a Angle tylko się uśmiechnął na ten widok. Kaz wrócił do ringu i ponownie zaczęli od klinczu. Kurt zdołał zapiąć boczny Head Lock, a Frankie odepchnął go na liny. Ten odbija się, wraca i wydaje się, że będzie Suplex od Kazariana, ale to Angle zdołał wyprowadzić Belly to Belly Suplex! Kaz wstał przy narożniku... a Kurt zaatakował Corner Clotheslinem! Sprowadził rywala do parteru przy okazji zapinając Head Lock. Kaz powoli zaczął odpływać, ale nagle zaczęła gromadzić się w nim jakaś siła znikąd. Wraz z rywalem na tyłach zaczął Kazarian wstawać i skontrował kilkoma ciosami z łokcia w brzuch przeciwnika. Frankie odbija się od lin... i mamy Bicykle Kick! Przypięcie 1.......2..... Kick Out! Kazarian podnosi Kurta i wyprowadza mu mocny Uppercut, a po chwili dokłada cios z łokcia. Odbija się od lin... i Clothesline! Angle powalony... A Kazarian wykonuje Springboard Moonsault!!! Przypięcie 1.....2..... Kick Out! Frankie próbuje podnieść Angle'a, ale ten kontruje Jawbreakerem i częstuje oponenta Headbuttem. Kaz powalony, ale szybko wstaje i po chwili Irish Whipem zostaje ciśnięty w narożnik. Tam Kurt atakuje kilkoma Shoulder Tackle. Potem sprowadza Kazariana do parteru Russian Lesgweepem. Sam wchodzi na narożnik i wstaje odwrócony do ringu. Fani chyba wiedzą co się szykuje... wspaniały Moonsault z narożnika!!! Przypięcie 1....2... Nic z tego! Kurt wygląda na zaskoczonego, ale zaraz przechodzi do kolejnej akcji, a mianowicie Ankle Lock!!! Kaz walczy z bólem i próbuje doczołgać się do lin. Jest już dosyć blisko... ale Cyborg odciąga go! Kazarian dalej walczy... a w końcu przeniósł się na plecy i odkopał rywala. Po chwili wstał... ale nadział się na Overhead belly-to-belly suplex!!! Kaz po tej akcji wypada z ringu. Kurt nie przerywa akcji tylko... wchodzi na narożnik! Frankie leży na podłodze po za ringiem, a Angle... częstuje go Diving Elbow Dropem!!! Widownia zaczęła skandować "TNA!". Sędzia odlicza, już mamy cztery. Na sześć zaczął wstawać Kurt. Podniósł też Kazariana... i cisnął nim w metalowe schodki!!! Sam po chwili zrezestował licznik. Wrócił po przeciwnika... i wykonał na nim Snap Suplex na schodki! Angle wznosi triumfalnie rękę w górę, a fani odpowiadają potężnym cheerem. Cyborg chwyta przeciwnika za głowę i wrzuca do ringu. Tam przechodzi do przypięcia 1.......2...... Kick Out! Wkurzony Kurt wyszedł z ringu... i zaczął rozbierać stół komentatorski!!! Nawet nie zauważył jak Kazarian powoli wchodzi na narożnik... i gdy tylko Kurt się odwraca zostaje zaskoczony Diving Clotheslinem!!! Frankie wrzucił rywala do ringu... i zaczął przypięcie 1.....2..... Kick Out! Kazarian zaczął podnosić Angle'a... ale ten skontrował kopnięciem i wyprowadził DDT!!! Zmęczony Złoty Medalista Olimpijski zdjął górną część swojego kostiumu, a fani chyba już wiedzą co nadchodzi. German Suplex! Po chwili kolejny... i jeszcze jeden! Tradycjna kombinacja Kurta! Angle ustawia się do następnej akcji i czeka aż przeciwnik się podniesie. Kazarian wstaje... i mamy Olympic Slam od Cyborga!!! Przypięcie 1......2....... KICK OUT! Kurt trafi cierpliwość... i zapina Ankle Lock!!! Kazarian próbuje walczyć... ale tym razem nie daje rady! Odklepuje!

Zwycięzca: Kurt Angle (dźwignia)

Kurt triumfuje swoją wygraną. To on zmierzy się z Mr.Andersonem na Genesis o TNA World Heavyweight Champion! Natomiast Kazarian wyturlał się z ringu, a po chwili zabrali go Bobby Roode, Christopher Daniels i James Storm.

Ring gotowy i udekorowany. Fani nie mogą się doczekać. Brzmi muzyka Christiana, a to oznacza, że czas na... pierwszy w historii TNA Peep's Show!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4664/wwe_logo_render_by_psdd-dipset2.jpg

Christian: Witajcie! Jestem niezwykle podekscytowany... to pierwsze Peep's Show w TNA! Dziękuję, naprawdę nie musicie skandować mojego imienia, choć przyznam jest to przyjemne uczucie, gdy słyszę swoje imię z Waszych ust! Przejdźmy do rzeczy. Nie da się ukryć, że jakieś dziewięć dni temu weszliśmy w 2014 roku. Ten rok ma być przełomowym dla samej organizacji jaką jest TNA, ale także dla różnych rywalizacji i przede wszystkim dla gwiazd, które reprezentują swoje umiejętności na Impact Wrestling i galach PPV. Ostatni rok, rok 2013 był rokiem rywalizacji między Asami i Ósemkami, a TNA. Prawdopodobnie w bieżącym roku wszystko się wyjaśni, ale mnie poruszyła jedna sprawa. Aces and Eights w formie początkowej istniało dopóki... nie pojawiła się pewna kobieta! Ta Pani spowodowała, że Klub wygląda całkowicie inaczej przede wszystkim personalnie. Tą Knockoutką jest... Brooke Tessmacher, obecna Mistrzyni Kobiet! Dlatego Brooke... chciałbym Ciebie zaprosić do ringu! Wiem, że jesteś za kulisami, bo dzisiaj walczyłaś, więc zapraszam do odpowiedzenia na kilka pytań!

Christian przez chwilę czekał... ale niedługo, bo nagle zabrzmiała muzyka Asów i Ósemek i Brooke sama wyszła na stage. Mając na sobie pas TNA Knockouts Championship pewnym krokiem weszła do ringu i wzięła mikrofon.

Brooke: Widzisz Christian... nie wiem co kombinujesz, ale chcę mieć to szybko za sobą i iść świętować wraz z kumplami moje dzisiejsze zwycięstwo. Więc lepiej przyśpiesz tempo swoich jakże nudnanych wypowiedzi.

Christian: Dobrze Brooke, ale pamiętaj, że to jest moje show... Peep's Show! Zatem... droga Mistrzyni opowiedz nam jak tak właściwie udało Ci się najpierw omamić i wykorzystać Bully'ego Ray'a, a potem zacząć udawać głupią przed Mr.Andersonem.

Brooke: Nie do końca rozumiem to pytanie.

Christian: Dobrze, może jesteś po prostu tak głupia, albo tylko udajesz. Zadam je zatem inaczej... Dlaczego Mr.Anderson, a nie Bully Ray?

Brooke: Po pierwsze Christian proszę się zwracać innym tonem do DAMY. I do tego do Mistrzyni Knockouts! Po drugie odpowiedź jest bardzo prosta: Ken miał mi więcej do zaoferowania. Od razu Ci wytłumaczę, bo widzę, że wolno sobie przetaczasz informacje. Bully Ray miał kontrolę w Asach i Ósemkach do pewnego czasu. Do czasu gdy zaczął zadawać się ze mną i z Tito Ortizem. To się niespodobało Kenowi. Uważał, że jak to on ujmował... "laski nie mogą być ponad klubem". Bully myślał, że to on wykiwał wszystkich tworząc Aces and Eights i zdobywając TNA World Heavyweight Championship. Ale to tak naprawdę ja wykiwałam później jego. Kiedy Pan Anderson mnie "porwał" zaproponował mi bardzo konkretną propozycję... Miałam mu pomóc w zostaniu Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej, a on miał zrewanżować się pomocą w zdobyciu przez ze mnie TNA Knockouts Championhip. Wyprzedzając Twoje pytanie... Ken ostatecznie nie miał bezpośredniego udziału przy zdobyciu przeze mnie pasa, owszem... ale to on spowodował, że uwierzyłam w siebie! W to, że jestem komuś potrzebna, a Bully traktował wszystkich jak zwykłe szmaty. A mnie miał tylko dla zabawy, by zaplecami ruchać inne dziwki. Dlatego stwierdziłam, że Ken to dobry wybór. Jak to jest w jednej piosence "zamienię Cię na lepszy model"!

Christian: Świetnie! Takie odpowiedzi zatysfakcjonują mnie na moim show. Zastanawia mnie tylko jedno... czy będziesz w stanie powiedzieć to Bully'emu twarzą w twarz? Przekonajmy się, Bully zapraszam Ciebie do ringu!

Brooke wyglądała na zaskoczoną, ale zabrzmiała muzyka Bully'ego Ray'a, który wyszedł mocno wkurzony trzymając mikrofon. Wszedł do ringu, a Brooke miała minę... lekko zakłopotanej. Ray gwałtownie podszedł do niej wyglądając tak jakby miał ją zaraz zabić, ale Christian zdołał lekko odepchnąć go.

Bully Ray: Słuchałem Twojej wypowiedzi Brooke i mam Ci jedno do powiedzenia... jesteś dziwką! Dziwką, która sprzedała się za niewiadomo jakie obietnice! Dziwką gorszą od tych, które ruchałem w tyłek. Ty się sprzedałaś i tyle!

Brooke: To jest właśnie to czym się charakteryzujesz! To Twój poziom, umiesz tylko zwyzywać innych, a nie może dotrzeć do Twojego łba, że po prostu Ken jest dla mnie odpowiedniejszy!

Bully Ray: Gówno prawda! Nie wiem co zrobił z Tobą Ken kiedy Ciebie przetrzymywał... ale jak widać skutecznie wyprał Ci mózg. Jesteś Mistrzynią Knockouts... ale czy TNA potrzebuje taką mistrzynię jak ty? Wątpię... W tej chwili żałuję... ba wstydzę się, że wprowadziłem Ciebie wtedy do klubu!

Brooke: Za to teraz nie masz ani mnie, ani klubu, ani TNA World Heavyweight Championship!

Bully nie wytrzymał i uderzył Brooke w twarz. Ta przez jakiś czas wstała w jednej pozycji z przekrzywioną twarzą... a nagle rzuciła się na Bully'ego! Normalnie można powiedzieć, że Lou Thesz Pressem i zaczęła obijać go mocnymi ciosami. Z tyłu złapał ją Christian i odciągnął. Zabrzmiała muzyka Asów i Ósemek i siódemka z Andersonem na czele zaczęła wybiegać do ringu. Brooke potraktowała Christiana Low Blow Kickiem! Natomiast Knux zaczął kopać Bully'ego, a Bradley Christiana. Po chwili zabrzmiała muzyka Main Event Mafii i oprócz MEM wybiegli też Austin Aries, Kenny King i Kevin Steen. Rozpoczął się potężny brawl, którym...

Kończymy ten odcinek Impact Wrestling!

• 2 tygodnie później...

16.01.2014

Do pierwszego PPV w 2014 roku pozostało dziesięć dni! Znamy już przeciwnika Mr.Andersona o TNA World Heavyweight Championship na Genesis. Jest nim Kurt Angle! W Main Evencie poprzedniego Impact Wrestling pokonał Kazariana. Po tej walce doszło do pierwszego w historii TNA Peep's Show Christiana, który zakończył potężny brawl między Main Event Mafią i kilkoma zawodnikami X-Division, a Asami i Ósemkami. Jak dzisiaj rozwinie się sytuacja?

Dzisiejszą galę otwiera pokaz sztucznych ogni... i muzyka Aces and Eights! Mr.Anderson trzymając za rękę swoją dziewczynę - Brooke Tessmacher wyszedł z mikrofonem na ring.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/2951_Brooke_Tessmacher.jpg

Mr.Anderson: Nie będę pieprzył tylko od razu przejdę do rzeczy! Jestem wnerwiony, ba jestem wściekły! Jest tego powód i to naprawdę dużego kalibru - dosłownie i w przenośni! Tym powodem jest... Bully Ray! Kiedy wymawiam jego imię naprawdę rzygać mi się już chce... kiedy widzę jego twarz mam ochotę na nią nasrać! Ten człowiek nie dosyć, że jest pozbawiony kultury wobec kobiety to poziom jego bytu... można porównać do przedszkolaka, który ma bardzo organiczony zakres słownictwa! Bully naprawdę chce ode mnie oberwać! Ale... nie dojdzie do tego dzisiaj! Ani za tydzień, za dwa, czy też na Genesis... Apropos Genesis! Mam kolejny problem. Jest nim oczywiście Kurt Angle! Kurt! Wiem, że mnie w tej chwili słuchasz. Do naszej walki pozostało dziesięć dni! Na Genesis tak skopię Ci dupsko, że do końca życia zapamiętasz moje imię! Imię Myyyyyyyyysteeeeeeer..... Andeeeersoooooonaaa! Na Twoim miejscu zabrałbym ze sobą kulę, bo to nie będzie byle jakie starcie! Pierwsza obrona tytułu przez Pana Andersona musi być w wyjątkowej stypulacji! Dlatego odbiędzie się... Ultimate Steel Cage Match! Co to do diabła oznacza pewnie pytasz? Otóż jak sama nazwa mówi walczyć będziemy w klatce. Ale zwycięzca nie wygra poprzez wyjście z tej klatki. Zwycięzca zdobędzie Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej, Moje Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej zdejmując pas, który będzie wisiał nad ringiem! Wokół ringu będzie stworzona specjalna konstrukcja tak jak w Ultimate X Matchu, po której będziemy mogli się wspinać. A w walce możemy użyć wszystkiego! Żadnych dyskwalifikacji! Żadnych poddań! Żadnych przypięć! Wygra ten, który zdejmie ten pas należący obecnie do mnie znad ringu! Mam nadzieję Kurt, że się cieszysz, bo ponownie będziesz mógł przejść do historii. Nie tylko dlatego, że po raz pierwszy odbędzie się takie starcie. Ale dlatego, bo będziesz pierwszy, który poczuł siłę Mr.Andersona!

Po tym dosyć długim przemówieniu Ken rzucił mikrofon i z Brooke opuścili ring.

Walka #1

Ethan Carter III vs Kenny King

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2530/Ethan_Carter_III_CutByJess_27November2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1911/kk2.png

Zaczęli od klinczu. Zwycięsko z niego wyszedł Kenny, który zapiął Waist Lock. Ethan uciekł z tego łapiąc się najbliższej liny. Double K zmuszony przez sędziego puścił rywala. Przy okazji uśmiechnął się lekko kpiąco. ECIII wzruszył rękoma i po chwili ponownie ruszyli do klinczu. Tym razem wygrał go Carter i zapiął Waist Lock. King skontrował kilkoma uderzeniami z łokcia w brzuch rywala. Potem Snapmare... i Chin Lock! Ethan zdołał jednak wstać i wydostać się z dźwigni, a po chwili wyprowadził Gut Kick... i Northern Lights Suplex z przejściem do przypięcia! 1.....2..... Kick Out! Po tej akcji Kenny lekko się wycofał, a na jego twarzy widać było zaskoczenie. Tym razem to Ethan mógł się uśmiechnął. Obydwaj podeszli do siebie wstawając twarzą w twarz i zaczęli sobie pyskować. Kenny nie wytrzymał i wyprowadził Backhand Chop. Carter powalony, ale szybko wstał... ponownie inkasując Backhand Chop! ECIII wstaje... i zostaje Irish Whipem ciśnięty w narożnik! King bierze rozbieg... Ale nie trafia Dropkickiem, Ethan zrobił unik! Po chwili odbił się od lin... i powalił rywala Running Forearm Smashem! Kenny wstaje... ale zaraz zostaje poczęstowany Flapjackiem! Carter przechodzi do przypięcia 1.....2..... Kick Out! Ethan jest wściekły, ale natychmiast podnosi przeciwnika, który odpowiada wyprowadzając znikąd Spinning Heel Kick! Kenny nie przerywa natarcia. Wchodzi na narożnik! Czeka aż oponent się podniesie... i mamy Diving Neckbreaker! Do tego Coronation, które chyba przypieczętuje zwycięstwo Kingowi! Przypięcie 1.......2......3!

Zwycięzca: Kenny King (przez przypięcie)

Kenny po walce celebruje swoją pierwszą od dosyć długiego czasu wygraną, a Ethan szybko uciekł z ringu obolały.

Widzimy jak kamera ukazuje lekko uchylone drzwi do biura Chairmana TNA - Hulka Hogana. W środku rozmawia ze Stingiem...

Sting: Jak nasz plan?

Hulk Hogan: Spokojnie Stinger... mam wszystko pod kontrolą. Podpisał kontrakt.

Sting: Świetnie! O to chodziło!

Hulk Hogan: Reszta zależy od Twojej Main Event Mafii czy przekona Kena...

Sting: Hulk znam Andersona. On takich propozycji nigdy nie odrzuca... ma zbyt dużą ambicję.

Hulk Hogan: W razie czego jako Chairman mam jeszcze kilka asów w rękawie. Aces and Eights długo nie pobędą na moim terytorium...

Sting: Na razie daj nam czas Hulkster... my to załatwimy. Ty nic nie rób.

Hulk Hogan: Dobrze, ale w razie czego zainterweniuję.

Sting: Naprawdę nie będziesz musiał...

Sting zauważył uchylone drzwi i zamknął je szybko.

Kamera przenosi się na backstage... i ukazuje Jamesa Storma!

James Storm: Gunner! Naprawdę aż tak bardzo chcesz walki ze mną na Genesis? Naprawdę?! Dobra! Dostaniesz nią! Ale to nie może być zwykła walka! Pojedynki z Jamesem Stormem muszą mieć jakąś stypulację, by nie były nudne przez dominację Kowboja nad rywalem. Dlatego to będzie po prostu cholerny Street Fight Match! Z góry Cię informuję, iż nie musisz się martwić, że moi kompani zaingerują w te starcie. To się rozstrzygnie między mną i Tobą! Wszystko będzie jednak dozwolone, a pojedynek wygra ten kto zyska cholerne przypięcie w ringu! Gunnerze mówiłeś coś w stylu, że "wściekły Gunner to niebezpieczny Gunner"... mam to w dupie! Walczyłem z lepszymi od Ciebie i wygrywałem! A na Genesis to ja będę w swoim świecie niszcząc Tobą stół komentatorski, uderzając Ciebie z kija kendo czy przykładając z krzesełka prosto w Twoją głowę! Sposobów do skatowania Ciebie mogę znaleźć mnóstwo! Na Genesis na długo zapamiętasz imię i nazwisko Jamesa Storma na długo!

Walka #2

Chavo Guerrero vs Evan Bourne © (TNA X-Division Champion)

Normal Non-Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/8/chavo_05.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne_CutOut_Jess-x_2.jpg

Sędzia daje znak... i mamy gong rozpoczynający walkę! Panownie podali sobie dłonie w geście fair play, a po chwili ruszyli w klincz. Lepiej z niego wyszedł Chavo, który zapiął Wrist Lock. Evan wydostał się chwytając natychmiast lin. Guerrero puszcza rywala, ale triumfalnie się uśmiecha. Ten uśmiech znika mu z twarzy, gdy Bourne momentalnie podszedł do niego i wyprowadził serię Low Kicków w kolana Meksykanina. Do tego Roundhouse Kick, odbija się od lin... i Springboard Hurricanrana! Chavo powalony ucieka w narożnik i siada. Evan nie traci czasu tylko bierze rozbieg... i atakuje z Front Dropkicku! Przypięcie 1......2..... Kick Out! EB podnosi rywala, ale ten kontruje wyprowadzając European Uppercut i za chwilę Northern Lights Suplex! Przejście do przypięcia... ale tylko jeden count. Lekko zdenerwowany Meksykanin decyduje się, by wejść na narożnik. Powoli wchodzi już na szczyt... gdy Evan nagle wstaje i Hurricanraną zdejmuje rywala z narożnika!!! Do tego jeszcze jedna Hurricanrana... i Chavo znajduje się po za ringiem!

Wściekły wstaje i kopie w barierkę oddzielającą go od kibiców. Natomiast Bourne... zaskoczył go Suicide Dive! Publiczność zaczęła skandywać imię Evana, a ten wzniósł triumfalnie rękę ku górze, a potem chwycił rywala i wrzucił go do ringu. Tam przechodzi do przypięcia 1.......2...... Kick Out! Nic z tego! Zaskoczony Evan chce wykończyć rywala i wchodzi na narożnik, a fani już wiedzą, że zbliża się jego finisher! Wznosi ręce ku górze... i Air Bourne! Ale nietrafione! Chavo zrobił unik!!! EB z dużym impetem przykłada w matę, a Guerrero natychmiast go dopada... Mamy Rolling Vertical Suplex! Do tego jeszcze jeden... i jest trzeci! Three Amigos! Tradycyjna kombinacja Chavo! Teraz do on wchodzi na narożnik, szykuje się do finishera... i mamy trafiony Frog Splash! Guerrero przypina 1........2...... KICK OUT! Chavo łapie się za głowę. Podnosi Evana... a ten przechodzi niespodziewanie w Schoolboy Pin! 1.......2.......3! Evan wygrywa!

Zwycięzca: Evan Bourne (przypięcie)

Chavo załamany trzyma się za głowę. Evan podchodzi do Meksykanina i w przyjacielskim geście podaje rękę, by pomóc mu wstać. Guerrero akceptuje gest i z kiwnięciem głowy wyrażającym szacunek poklepał Bourne'a po plecach. Chavo zaczął opuszczać ring... a na stage wyszedł Hernandez! Chciał podać rękę swojemu tag team partnerowi, ale ten zignorował gest. Evan po zaobserwowaniu tej scenki i dokończonej celebracji swojej wygranej wziął mikrofon i trzymając na barku swój pas mistrzowski zaczął przemawiać.

Evan Bourne: Przed chwilą byliście świadkami jak Mistrz X-Division musi wykazać się sprytem i wytrzymałością, by wygrać swoją walkę! A to dopiero przedsmak, można powiedzieć, że to dopiero Impact na dziesięć dni przed Genesis! Dlaczego przedsmak? Bo prawdziwą wisieńką na torcie będzie pokonanie na PPV Samoa Joe! Tak, dobrze słyszycie! Akceptuję wyzwanie Joe! Dawno nie walczyłem z takim olbrzymem jak on, ale jeżeli w niecałe dwa miesiące po powrocie do TNA byłem w stanie zdobyć to oto TNA X-Division Championship to będę też w stanie pokonać Samoę. A jeżeli jego pokonam to znaczy, że kolejny mój cel, czyli TNA World Heavyweight Championship jest jak najbardziej realny! Także... Samoa Joe! Szykuj się na niezły wycisk! Mam nadzieję, że nadążysz za mną na Genesis! Do zobaczenia!

Po tym Evan rzucił mikrofon i żegnając się z fanami opuścił ring.

Czas na filmik w ramach...

#IMPACTNONSTOPACTION

Widzimy obecnych TNA Tag Team Champions, czyli Hardy Boyz. Panowie siedzą w jakiejś siłowni i mają coś do przekazania!

Jeff Hardy: Na Final Resolution wraz ze swoim bratem Mattem zdobyliśmy Mistrzostwa Tag Team. Tym samym stwory i wszystkie inne stworzenia na tej planecie musiały w pełni uwierzyć w powrót Hardy Boyz!

Matt Hardy: Pasy odebraliśmy Gunnerowi i Jamesowi Stormowi. Sądziliśmy, że będą chcieli rewanżu na Genesis, ale jak widać plany się pokrzyżowały i jest to niemożliwe...

Jeff Hardy: A przecież Genesis nie może się odbyć bez walki o pasy tag team! Wiemy, że jest wiele głodnych teamów do zdobycia naszych tytułów...

Matt Hardy: Bully Ray i Devon, czyli Team 3D...

Jeff Hardy: Bobby Roode i James Storm czyli Beer Money Inc...

Matt Hardy: Christopher Daniels i Kazarian, czyli Bad Influence...

Jeff Hardy: No i całkowicie nowy tag team, który pojawił się na Final Resolution - Austin Aries i Kenny King.

Matt Hardy: Reasumując na następnym Impact, ostatnim przed Genesis odbędzie się mini turniej. Zwycięzcy półfinałów zawalczą ze sobą na Pre-show PPV o miano pretendenta do naszych tytułów!

Jeff Hardy: Oczywiście jest to uzgodnione z samym Hulkiem Hoganem, a my jesteśmy tylko łącznikiem...

Matt Hardy: Także... życzę powodzenia całej czwórce tag teamów! Jestem ciekaw kto przegra z nami na Genesis!

Walka #3

Christian vs Shelton Benjamin

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/2678_Christian.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/72/Shelton_Benjamin_11_2.jpg

Zaczynamy! Klincz wygrywa Christian, który przechodzi w Waist Lock. Shelton skontrował i przeszedł w Front Face Lock. Następnie wyprowadził Uppercut... i Snap Suplex! Kapitan Charyzma odczuł atak, ale zaraz wstaje... i nadziewa się na Clothesline od rywala! Po chwili kolejny Clothesline Sheltona... i Dropkick! Złoty Standard przechodzi do przypięcia 1.....2.... Kick Out. Obydwaj się podnoszą... i mamy Arm Drag od Christiana! Benjamin pada plecami na matę, wstaje... ale jest Flapjack od Christiana! Człowiek Main Event Mafii podnosi rywala... i ciska go Irish Whipem w narożnik. Sam bierze rozbieg... i Dropkick! Ale mamy unik! Shelton odsunął się, czeka aż przeciwnik się podniesie... Stinger Splash! Do tego Northern Lights Suplex z przejściem do przypięcia! 1...2.... Kick Out! Wstaje szybciej Shelton i w podnosi rywala... ale ten kontruje Jawbreakerem! Do tego Hurricanrana! Benjamin leży na macie, a Christian natychmiast go dopada... i jest Cloverleaf! Gold Standard odczuwa ból, ale próbuje doczołgać się lin. Jeszcze centymetr... i udało się! Shelton odetchnął z ulgą, a Christian zmuszony przez sędziego puszcza rywala. Kapitan Charyzma wchodzi na narożnik... ale Shelton ucieka po za ring. Próbuje odpocząć opierając się o barierkę... ale Christian zaskoczył go Diving Crossbody po za ring! Przy okazji przewracają barierkę! Sędzia odlicza ich, już jest cztery. Christian powoli wstaje i podnosi Benjamina. Chwyta go... i ciska Irish Whipem w stalowe schodki! Kapitan Charyzma wraca do ringu, by zresetować licznik i ponownie idzie do rywala. Podnosi go i wyprowadza mocny podbródkowy, a po chwili wrzuca do kwadratowego pierścienia. Sam wchodzi na narożnik... Diving Headbutt! Przypięcie 1.....2... Kick Out! Christian nie przerywa tylko podnosi Sheltona na Unprettier... ale ten się wydostaje... i Superkick znikąd! Przypięcie 1......2.....3! Shelton wygrywa, choć większość pojedynku było pod kontrolą rywala!

Zwycięzca: Shelton Benjamin (przypięcie)

Po walce Shelton pomógł wstać Christianowi i dwaj starzy znajomi uścisnęli sobie dłonie.

Zaglądamy do szatni Chavo Guerrero. Wchodzi do niej Hernandez.

Hernandez: Chavo co się dzieje?

Chavo Guerrero: Nie udawaj głupa! Widziałem jak celebrowałeś z Homicidem jego zwycięstwo dwa tygodnie temu! Przyznaj się, proponował Ci reaktywację LAX?!

Hernandez: Nie wrzeszcz jak jakaś panienka tylko pogadajmy spokojnie....

Chavo Guerrero: Słuchaj jesteśmy dorosłymi ludźmi... ale kiedy ktoś wpieprza się trzeci to zawsze się to źle kończy!

Hernandez: Więc co mam zrobić? Homicide jest moim kumplem...

Chavo Guerrero: Będziesz musiał wybrać - ja lub on!

Hernandez: Co?! Żartujesz sobie...

Chavo Guerrero: Albo ja Ci ułatwię to zadanie... dowiesz się za tydzień jak.

I Chavo rzucił ręcznikiem w Hernandeza, a ten odszedł.

MAIN EVENT

Bully Ray vs Magnus

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_18.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1344/magnus_12.jpg

Mamy gong... i Magnus od razu rusza wyprowadzając Backhand Chop Bully'emu! Wściekły Ray łapie Brytyjczyka za rękę i ciska go Irish Whipem w narożnik. Sam bierze rozbieg... ale Magnus robi unik! Do tego wyprowadza European Uppercut! Magnus odbija się od lin... ale Bully zatrzymuje go Big Bootem! Ray od razu przypina 1....2... Kick Out. Bully decyduje się wejść na narożnik i szykuje się do ataku... ale w locie przechwytuje go Magnus najpierw na barki, a potem w Scoop Lift i mamy Vertical Suplex! Przypięcie 1.......2..... Kick Out! Brytyjczyk wydaje się być zaskoczonym, ale rywal jeszcze się nie poddaje. Obydwaj wstają... i to Bully wyprowadza pierwszy Punch w głowę przeciwnika! Ten odpowiada tym samym. Kolejny Backhand Chop od Magnusa... i potężny Clothesline Bully'ego! Ray zaczyna się w swoim stylu znęcać nad oponentem i częstuje go kilkoma kopnięciami w rękę. Następnie dokłada Double Axe Handle. Aby osłabić jeszcze Magnusa Bully zapina mu Head Lock w parterze. Brytyjczyk zaczyna odpływać... ale w końcu nagły przypływ sił i wstaje! Częstuje Bully'ego kilkoma uderzeniami z łokcia w brzuch. W końcu zdołał się pozbyć przeciwnika i mamy Snapmare! Do tego King's Lynn Cloverleaf zapięte! Bully walczy z bólem... jeszcze kilka centymetrów.... udało się! Chwycił liny i przerwał dźwignię!

Magnus próbuje z tyłu chwycić wstającego rywala... ale ten odpowiedział kilkoma tylnymi ciosami z łokcia. Brytyjczyk odkleja się od oponenta i pada na matę po czym wstaje, ale zaraz zostaje zaskoczony Atomic Dropem... i Samoan Dropem! Przypięcie 1....2.... Kick Out! Zmęczony już Bully wchodzi na drugą linę. Wznosi rękę ku górze w geście triumfu i... Diving seated senton... ale nie trafił! Magnus zrobił unik! Wstaje... i Mag Daddy Driver! Na tym nie kończy! Wchodzi teraz on na narożnik.... Diving Elbow Drop! Przypięcie 1....2....3! Niespodzianka! Magnus wygrywa!

Zwycięzca: Magnus (przypięcie)

Uśmiechnięty lecz zmęczony Magnus zaczął triumfować zwycięstwo... ale zabrzmiała muzyka Asów i Ósemek, więc szybko uciekł w trybuny przy wybuczeniu przez kibiców. Mr.Anderson wraz z kompanami i Brooke okrążyli klęczącego Bully'ego.

Mr.Anderson: W końcu... w końcu Cię mam! Jaki paradoks prawda? Lada moment możesz zostać zniszczony przez coś co stworzyłeś! Klub, który traktowałeś jako swoje własne dziecko! Tak Bully... wreszcie...

Przerwała Kenowi muzyka Main Event Mafia! Samoa Joe, Christian, Devon, Sting i Kurt Angle! Asy szybko uciekły z ringu, a Stinger wściekły wziął mikrofon.

Sting: Tchórze! Tchórze! Tak zachowują się Asy i Ósemki?! Na Genesis dorwę Bobby'ego Lashley'a, ale ja nie chcę czekać na pojedynek do PPV! Chcę dopaść jednego z Was już za tydzień! Przegrany zakończy swoją karierę w TNA raz na zawsze! Co wy na to? Ken jesteś gotowy poświęcić jednego ze swoich braci?!

Mr.Anderson: Naprawdę tego chcesz? Naprawdę chcesz końca swojej kariery?! Masz to! Zmierzy się z Tobą... Knux!

Mike zaskończony spojrzał na Kena, a ten zaczął go uspokajać. Natomiast w ringu Sting uśmiechał się triumfalnie...

Tym obrazkiem kończymy ten Impact Wrestling!

Karta walk na Genesis:

:arrow: Mr.Anderson © vs Kurt Angle (Ultimate Steel Cage Match for TNA World Heavyweight Championship)

:arrow: Sting © vs Bobby Lashley (Normal Match for TNA Television Championship)

:arrow: Evan Bourne © vs Samoa Joe (Normal Match for TNA X-Division Championship)

:arrow: James Storm vs Gunner (Street Fight Match)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...