Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Gala ok, pierwszy segment był na prawdę dobry, tylko Sabin słabo się zaprezentował. Taz ustala walkę wieczoru, Anderson nie był szczęśliwy :D KDouble przechodzi Face Turn, czyżbyśmy dostali nowy TT ? Jestem za, trzech zawodników MMA ma feud z EGO oby trzech geniuszy nie przegrało z trzema weteranami UFC :) Co do walki wieczoru to była fajna, plus bardzo dobry zwycięzca.

Karta na TP zapowiada się nie najlepiej mam nadzieje że dojdą tam jeszcze jakieś fajne walki, bo na razie tylko walka o główne złoto mnie ciekawi. Odcinek krótki ale na plus. :razz:

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

26

• Qba5000

9

• TheVillain

5

• Arkao

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

TNA Impact Wrestling 21.11.2013 (812 odc.)

http://24wrestling.sescoops.netdna-cdn.com/24/wp-content/uploads/2011/05/impactwrestling.jpg

Odcinek rozpoczynamy zaglądając na zaplecze. Jest tam Bully Ray. Jest wściekły. Idąc po drodze rozwala wszystko co się da. Rzuca krzesłami, przewraca stoły... Przechodzi obok niego TJ Perkins (Suicide). On go chwyta za gardło i przepycha ku najbliższej ścianie.

Bully Ray: TJ Perkins... wiem, że jesteś rozsądnym człowiekiem. Chyba widzisz, że jestem w nie najlepszym humorze, co? (TJ kiwa głową) No właśnie... Dlatego ja Ciebie grzecznie o coś spytaj, a ty zastanów się trzy razy i odpowiedz. Ok? Good. Czy widziałeś w ciągu ostatnich dwóch tygodni Brooke? Brooke Tessmacher? (TJ powoli kręci głową) Nie? Na pewno? Wiesz, taka sexi niska dziewczyna, pewnie nawet Tobie się podobała. Na pewno jej nie widziałeś (TJ powtarza gest). Dobrze... mam nadzieję, że nie kłamiesz. Bo wiesz, że jeżeli trzymasz z Kenem Andersonem i resztą to Ciebie później znajdę i udupię!

Po ostatnich słowach Bully klepną dłonią po policzku TJ Petkinsa i go puścił. Wydawało się, że go zostawi... ale wykonał mu Chokeslam! Wściekły poszedł dalej.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1730/Mike_Tenay.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1198/14_Jeremy_Borash.jpg

Mike Tenay: Bully Ray poszukuje swojej dziewczyny, która już właściwie dwa tygodnie jest więziona przez Kena Andersona i jego Klub.

Jeremy Borash: Czy ją odnajdzie? To dobre pytanie na dzisiaj. Na pewno natomiast poznamy rywala Suicide'a na Turning Point.

Mike Tenay: A tydzień temu poznaliśmy przeciwnika AJ Stylesa na PPV, które już w tą niedzielę. Będzie nim Mr.Anderson!

Jeremy Borash: Po Main Evencie oficjalne podpisanie kontraktu między nimi! Do gali PPV pozostały trzy dni! Wieczór otwiera natomiast pojedynek Garetta Bischoffa z A&8 z Ethanem Carterem III.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3257/Garett_Bischoff_2_CutByJess_03July2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2530/ethan_carter_iii_3_cutbyjess_24october2013.jpg

1. Garrett Bischoff vs Ethan Carter III (Normal Match)

Dosyć długo obydwaj trwali w klinczu. Wygrał go ostatecznie ECIII przechodząc w boczny Headlock. Bischoff skontrował kilkoma łokciami, a na koniec dołożył Jawbreaker, wydostając się z dźwigni. Garrett wziął rozbieg, odbija się od lin, wraca... i nadziewa się na Big Boota! Ethan pinuje 1...2... Kick Out! Nagle uwagę Cartera odwraca muzyka Asów i Ósemek. Ethan rozgląda się na wszystkie strony, ale nikt się nie pojawia. Sędzia także spogląda w trybuny co wykorzystuje Bischoff atakując Low Blow. Bischoff chce przejść do przypięcia... ale na titantronie pojawia się Bully Ray!

Bully Ray: Hej! Zdrajco! Do you know who I am? Jestem tym, który Ciebie stworzył! Dzięki mnie jesteś lepszy niż wcześniej! A ty jak ta ostatnia gnida dołączyłeś do Kena Andersona, który najpierw niszczył Klub od środka, a teraz próbuje oszukać wszystkich parszywą imitacją!

Garrett wściekły patrzy w titantron i kręci głową. Wykorzystuje to Ethan i wyprowadza Headlock Driver! Przypięcie 1...2...3!

Winner: Ethan Carter III by pinfall

Ethan szybko opuszcza ring i kieruje się w stronę stage'u, a tymczasem Bully wyszedł spod ringu (!) i wszedł do niego. Podniósł Garretta krzycząc do niego (gdzie jest Brooke?!). Ten nie chciał odpowiedzieć, więc wykonał mu Chokeslam. Dopiero po chwili zaczęły się zbierać Asy i Ósemki (bez Andersona), ale Bully już zdążył wyjść z ringu i uciec za kulisy.

Mike Tenay: Sytuacja robi się coraz ciekawsza....

Jeremy Borash: Rzeczywiście rozwija się coraz bardziej zaskakująco.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przenosimy się na zaplecze. Jest tam Ken Anderson stojący przed Brooke Tessmacher. Siedzi ona na krześle, ma przywiązane ręce i nie jest w najlepszym stanie. Ken klęka przed nią...

Mr.Anderson: Jej... wiem, że traktowanie tak takiej laski jak ty to okropieństwo. Jednak... musisz zrozumieć, że to konieczne. Bully Ray coś mi zabrał... chciał zabrać coś najważniejszego. Teraz ja zabrałem mu kogoś. Ale spokojnie... pewnie Twój rycerz niedługo przyjdzie po Ciebie. Tylko wtedy... on wpadnie w nasze sidła, nawet jak Ciebie wypuścimy.

Podniósł jej głowę, na lewym policzku miała ranę. Pocałował w ją w prawy policzek. Już nawet się nie wyrywała, była zbyt osłabiona. On jej szepną "wkrótce to się skończy"...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jesteśmy w pokoju Generalnego Managera TNA - Taza. Robi porządki, między innymi właśnie zdejmuje plakat Hulka Hogana ze ściany i chce go zetrzeć, ale wchodzi właśnie Sting.

Sting: Na Twoim miejscu bym z tym poczekał. Nie wiem czy wiesz, ale TNA jest w sprzedaży, a Hulk...

Taz: Oczywiście, że wiem! Ja jako Generalny Manager nie wiedziałbym takich rzeczy? Za kogo się uważasz?

Sting: Ja tylko... a z resztą mało ważne. Ja w innej sprawie.

Taz: Jakiej?

Sting: Nie masz zamiaru interweniować w porwaniu Brooke przez Kena Andersona?

Taz: Słuchaj Sting to jest sprawa między Kenem, a Bullym. Oni to sami załatwią. Wiem, że interesuje Ciebie wszystko co robią Asy i Ósemki, ale powinieneś zająć się swoimi interesami. Między innymi Twoim Mistrzostwem Telewizyjnym...

Sting: To znaczy?

Taz: Wiesz, wyjątkowo dzisiaj daruję Ci walki. Mimo, że to mistrzostwo powinno być bronione co tydzień. Dzisiaj jednak odbędzie się walka o miano pretendenta do Twojego tytułu. Chcę, żeby ten pas zyskał przy tobie na prestiżu. Zmierzą się ze sobą Jay Bradley z Magnusem. Zwycięzca będzie walczył z Tobą na Turning Point. Coś jeszcze masz do powiedzenia?

Sting tylko chwilę popatrzył się na Taza i wyszedł. GM porwał w końcu plakat Hogana. W drzwiach pojawił się Knux.

Knux: Taz masz pozdrowienia i wiadomość od naszego Prezesa.

Taz: Oh, jak miło...

Knux podał Tazowi jaką karteczkę i wyszedł. Na niej było napisane "Taz... mam nadzieję, że nie będziesz przeszkadzał Klubowi jako nasz stary członek. Pamiętaj, że to lepiej dla Twojego dobra jak nie będziesz się mieszał w sprawy klubu...Mr.Anderson". Taz usiadł, głęboko odetchnął i wziął cygaro.

Normal Match for Number One Contender TNA X-Division Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpg

2.Chris Sabin (w./Wes Brisco) vs Evan Bourne

Przy ringu stoi Wes Brisco, w kieszeni ma młotek, który nie raz uratował Bully Ray, oraz Chrisa Sabina na Destination X. Zaczęli od klinczu. W Wrist Lock przeszedł Sabin. Bourne skontrował robią gwiazdę i Low Kickiem w nogę rywala. Evan odbija się od lin i wspaniała Hurricanrana. Potem czeka aż rywal wstanie... i Springboard Roundhouse Kick. Przypięcie 1...2... Kick Out Sabina. Evan wchodzi na trzecią linę... ale Chris robi po chwili to samo i wspaniały Belly to Belly Suplex z narożnika! Niczym Kurt Angle! Sabin podnosi Bourne i Body Slam! Odbija się od lin... i Leg Drop! Pin... ale po jednym przerywa Bourne. Obydwaj wstają i zaczyna się wymiana sierpowych. Inicjatywę przejmuje Bourne i wyprowadza Dropkick! Przy linach pojawia się Brisco i odwraca uwagę Bourne'a i sędziego. Wykorzystuje to Sabin i mamy Jawbreaker. Odbija się od lin i Clothesline. Przypięcie 1...2... Bourne przerywa. Sabin już jest zły. Sędzia nie widzi tego, że Brisco pod linami podaje Sabinowi młotek. Nagle z drugiej strony ringu pojawia się Bobby Lashley! Zagaduje on sędziego, a Sabin atakuje Bourne'a młotkiem! Wyrzuca go i przypina. Sędzia oczywiście odlicza 1...2...3!

Winner: Chris Sabin by pinfall

Sabin już triumfował z Brisco i Lashley'em, ale zabrzmiała muzyka Generalnego Managera TNA - Taza! Bourne już był po za ringiem, zajmowali się nim lekarze.

Taz: Ej! Nie cieszcie się! Widziałem wszystko za kulisami. Sabin myślisz, że możecie mnie tak łatwo oszukać? Nie! Tak, dostaniesz swój rewanż na Turning Point. Ale będzie to Triple Threat Match! Suicide vs Evan Bourne vs Chris Sabin! Dodatkowo dodaję stypulację - Extreme Rules Match! Nikt jednak nie ma prawa zainterweniować w walce! Wtedy uznam walkę za nie ważną!

Sabin jest już wściekły. Nie może się pogodzić z tym. Evan wraca na nogi i Taz pomaga mu wyjść.

Mike Tenay: Kolejna walka dodana na Turning Point!

Jeremy Borash: Extreme Rules Match o X-Division Championship? To będzie niezwykłe połączenie!

Mike Tenay: Przypomnijmy jednak, że dzisiaj dojdzie do podpisania kontraktu o walkę między Mr.Andersonem, a AJ Stylesem! Zobaczmy jakie wydarzenia doprowadziły do tej walki!

24.10.13

Obydwaj wstają w tym samym czasie... i mamy podwójny Clothesline! Znowu sędzia odlicza obydwóch zawodników.

W tym czasie... brzmi Deadman's Hand! Do ringu zmierzają Garrett Bischoff, Mike Knxx, Wes Brisco i... Mr.Anderson! Mr. Anderson powraca! Cała czwórka wchodzi do ringu. Nie obchodzi ich AJ Styles. Oni chcą dorwać Bully'ego Ray'a! Nawet Brooke Tessmacher wbiega do ringu, by uratować swojego chłopaka! Mr.Anderson jednak nic sobie z tego nie robi... i mamy Mic Check! Bully przestraszony odpycha się po macie do narożnika. Mr.Anderson podchodzi do niego, a Bully patrzy na swojego, byłego kolegę jak na ducha. Ten poklepał go po twarzy. Zostawił go... i podszedł do reszty grupy. Coś im powiedział, a oni podnieśli Bully'ego. Bully ledwo stał na nogach, a Knux złożył mu Pocałunek Śmierci, taki jak Mr.Andersonowi na No Surrender! Całą trójką wynieśli Bully'ego... i mamy Powerbomb! Oczywiście AJ broni mistrzostwa przez dyskwalifikację, ale to i tak nie ma znaczenia. Teraz znaczenie ma to, że cała czwórka - Mr.Anderson, Mike Knux, Wes Brisco i Garett Bischoff swoją nad Bully'm Ray'em i triumfują!

7.11.13 (AJ Styles vs Samoa Joe)

Obydwaj już stali w ringu, gotowi do walki, lecz... zabrzmiał Deadman's Hand! To oznacza, że Asy i Ósemki w swoim tradycyjnym na początku istnienia stylu wyszli z trybun i otoczyli ring. Obecni byli: Mr.Anderson, Garrett Bischoff, Knux, Wes Brisco, Bobby Lashley, Jay Bradley... i Chris Sabin! A&8 w ciągu jednego wieczoru musiały pozyskać dwóch, nowych członków! Cała siódemka stanęła na krawędzi ringu... i przeszła pomiędzy linami. Otoczyli Samoa Joe i AJ Stylesa... i zaczęli ich atakować! Podzielili się na dwie grupy i okładali Joe oraz Stylesa. Na szczęście na pomoc przyszła Main Event Mafia - Kurt Angle, Magnus i Sting! Jednak oni też nie dali rady i po ciężkim brawlu polegli. A&8 wykopali ich z ringu. Mr.Anderson wziął mikrofon.

Mr.Anderson: Tak to od teraz będzie wyglądać! Nie pozwolimy aby ktokolwiek dostał walkę o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej aż nie dostanie jej ktoś z naszej grupy! Przy okazji... Panie i Panowie chcę Wam przedstawić dwa, świeże nabytki Aces and Eights! O to oni - Jay Bradley i Chris Sabin! Niech to będzie wiadomość dla całego świata, że Asy i Ósemki jeszcze nie poległy, wręcz przeciwnie, my rośniemy w siłę!

14.11.13

Taz: Ken, Chris powiem Wam coś... zamknijcie gęby! To nie jest koncert życzeń! To jest wrestling! Tutaj musicie udowodnić, że nadajecie się do posiadania pasów mistrzowskich! Sabin, tak należy Ci się rewanż, ale po wydarzeniach z Open Fight Night stwierdziłem, że nie możesz mieć tak łatwo. Jeżeli dzisiaj Evan Bourne wygra z Kennym Kingiem to przeciwko EB będziesz walczył za tydzień o możliwość walki z Suicidem na Turning Point! Co do Ciebie Ken... Pamiętam Wasz atak na AJ Stylesa i Samoa Joe. AJ Styles ma odpoczynek do Turning Point, jednak wiem jak znaleźć pretendenta do jego tytułu mistrzowskiego. Dzisiaj odbędzie się... Fatal 4-Way! Udział... tak, weźmiesz ty Anderson. Ponadto "co się odwlecze to nie uciecze". Szansę dostanie też Samoa Joe! W akcji zobaczycie też Charyzmatycznego Enigmę - Jeffa Hardy'ego! A ostatnim uczestnikiem jest... tak Ken, twój ulubieniec - Bully Ray! Jeżeli ktokolwiek interweniuje przy walce Bourne'a i Fatal 4-Way'u to zostanie zwolniony! Powodzenia Panowie!

14.11.13

Mr.Anderson: Nagle Ci tak zaczęło zależeć na Klubie, co?! Nagle nasze, sorry moje barwy zaczęły być dla Ciebie ważne? Wybacz, ale jeżeli tak to chyba tylko dlatego, że ja Ci je odebrałem. Tak jak ty wcześniej chciałeś to zrobić mi. Bardziej Ciebie jednak interesowała Twoja laska...

Bully Ray: Zamknij gębę! Nie masz prawa mówić do niej w takim tonie! Nie wiem czy pamiętasz, ale to ona w walce Twojej ze mną zgniotła Ci jaja jednym ciosem na No Surrender!

Mr.Anderson: Wiesz co Ci jeszcze powiem? Powiem Ci, że świetnie też je oblizuje!

To był dla Bully'ego cios poniżej pasa. Rzucił się wściekle na Mr.Andersona serią ciosów. Z trybun nagle wyszła reszta Asów i Ósemek - Garrett Bischoff, Wes Brisco, Knux, Bobby Lashley, Jay Bradley i Chris Sabin. Otoczyli oni ring z każdej strony i weszli do jego. Bully wyglądał na zdezorientowanego, oglądał się we wszystkie strony. Próbował coś wskórać u Knuxa zagadując go i przypominając mu kto stworzył A&8. Nie robiło to na Knuxie żadnego wrażenia, a nagle... Bobby Lashley zaatakował Low Blow od tyłu Ray'a! Cała szóstka rzuciła się na niego, a Mr.Anderson dochodził do siebie. Coś szepnął na ucho Knuxowi. Ten z Lashley'em, i Bradley'em wyprowadzili potrójny Powerbomb! W międzyczasie Bischoff wyciągnął stół. Zabrzmiała muzyka... Main Event Mafii! Sting, Kurt Angle, Magnus, Samoa Joe i Rampage Jackson rzucili się na Asy I Ósemki i rozpoczął się ciężki do opisania brawl! Jakoś Mafii udało się wyrzucić z ringu rywali mimo, że to tamci byli w przewadze liczebnej. Sting podszedł do Bully'ego Ray'a. Mr.Anderson kazał się wycofać swojej bandzie...

Trójka zawodników - Jeff Hardy, Mr.Anderson i Samoa Joe są już w ringu. Zabrzmiała muzyka Generalnego Managera - Taza. On przemawiał z titantronu.

Taz: Ta walka miała być Fatal 4-Way'em Elimination Matchem. Później jednak doszło do ataku na Bully'ego Ray'a i zmieniłem ten pojedynek na Triple Threat. Znalazłem jednak jeszcze jednego zawodnika, chętnego do walki z Waszą trójką. Znalazłem kogoś, kto przeniesie ten pojedynek na wyższy poziom. Jest to... Austin Aries!

Sędzia ich odlicza, więc Ken wraca do ringu i zajmuje się Jeffem Hardym. Obydwaj wymieniają prawe sierpowe na głowę. W końcu przerywa im Austin Aries, który odbija się od lin i mamy podwójny Clothesline! Wykorzystuje moment, by tauntować, ale wraca Samoa Joe i wyprowadza Samoan Drop! Pin 1..2... Kick Out Ariesa! Samoa wstaje i dopada go Mr.Anderson, który wykonuje Mic Check! Pin 1..2...3!!! Samoa Joe wyeliminowany!

Wstaje i rozciąga się, trzymając narożnika. Bierze rozbieg... a Hardy kontruje Dropkickiem! W ringu leży już cała trójka zawodników. Sędzia odlicza, już jest 6...7... Wstaje Mr.Anderson! Podnosi Austina Ariesa... Mic Check! Pin 1....2....3!!! Austin Aries wyeliminowany!

Jeff wstaje... i kolejny Shoulder Block od Mr.Andersona. Teraz próbuje on wykpić Hardy'ego tauntując w jego stylu i... Twist of Fate od Mr.Andersona!!! Przypięcie 1...2...3!!!

Mr.Anderson: Ladies and Gentlemans... przed Wami przyszły TNA World Heavyweight Champion, pochodzący z Green Bay, Wisconsin... Myyyyyysteeeer Andeeeeersooooon.... Andeeeersoooon

Normal Match for Number One Contender TNA Television Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1082/Jay_Bradley_CutByJess_11June2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1344/magnus_12.jpg

3.Jay Bradley vs Magnus

Obydwaj dosyć dobrze zbudowani. Jay na początku prowokuje Magnusa. Krzyczy coś do niego i... z liścia uderza go w twarz! Magnusa to wyprowadza z uwagi i rzuca się serią sierpowych na Bradley'a! Raz z lewego uderza, raz z prawego. Irish Whip... i Lou Thesz Press od Brytyjczyka! Magnus jest jednocześnie zły i nabuzowany, a to złe połączenie. Aż sędzia musi interweniować w tej akcji. Magnus odchodzi kilka kroków. Czeka aż rywal wstanie... i potężny Big Boot! Podnosi Jay'a... i wyprowadza swój tradycyjny Vertical Suplex! Pin 1... Jay przerywa! Magnus podnosi go, a ten wyprowadza Jawbreaker! Następnie dokłada kombinację Backbreakera i Neckbreakera! Przypięcie Bradley'a 1...2... Kick Out Magnusa! Bradley czeka aż rywal się podniesie... i Belly to Belly Suplex! Następnie odbija się od lin i Leg Drop! Kolejny pin... ale Brytyjczyk natychmiast przerywa. Widać jednak, że Magnus już jest zmęczony. Stając musi opierać się o matę. Jay bierze rozbieg... Drop To Hold od Magnusa! Dodatkowo zapina King's Lynn Cloverleaf! Są dosyć daleko od lin, ale Bradley walczy, czołga się powoli. W końcu po jakichś dwóch minutach udaje mu się dostać do liny, a Magnus rad nie rad musiał przerwać submission. On nie przerywa jednak ataku. Wchodzi na trzecią linę! Sygnalizuje Elbow Drop! Skacze... Bradley kontruje Boomstickiem! Pin 1...2...3!!!

Winner: Jay Bradley by pinfall

Magnus po walce długo dochodził do siebie, ale nie mógł uwierzyć w to co się stało. Na arenie zabrzmiała muzyka Stinga. Wszedł on do ringu i pomógł wstać Magnusowi. Ten jednak wciąż jest niepocieszony. Patrzy na Mistrzostwo Telewizyjne... i jakby coś w jego wstąpiło! Zaatakował Stinga Gut Kickiem i wyprowadził Powerbomb!!! Wszyscy są zszokowani! Magnus jedynie podniósł pas mistrzowski i ułożył go na Stingu. Opuścił arenę przy buczeniu trybun.

Mike Tenay: Wydawało się, że po Bound For Glory relacje między Stingiem, a Magnusem poprawią się, a tu jest kompletnie na odwrót!

Jeremy Borash: Jestem zaskoczony zachowaniem Magnusa. Nie wiadomo co siedzi w jego głowie. Skupmy się jednak na Jay'u Bradley'u, bo to oznacza, że mamy już piątą walkę wyznaczoną na Turning Point!

Mike Tenay: Tak, rzeczywiście czyste zwycięstwo Bradley'a to wielka sensacja! Ciekawe jak z nim poradzi sobie Sting na Turning Point.

O to jak wygląda obecna karta walk na Turning Point:

TNA X-Division Championship: Suicide © vs Evan Bourne vs Chris Sabin

TNA Knockout Championship: Gail Kim © vs ODB vs Mickie James

TNA Television Championship: Sting © vs Jay Bradley

Tag Team Elimination Match: E.G.O. vs MMA Stars

TNA World Heavyweight Championships: AJ Styles © vs Mr.Anderson

W ringu stoją TNA Tag Team Champions: Gunner i James Storm.

James Storm: Jak już zdążyliście zauważyć właściwie wszystkie tytuły mistrzowskie mają już wyznaczone walki na Turning Point. Wciąż jednak my nie mamy rywali. A jak wiecie mój kumpel Gunner aż rwie się do pojedynku właściwie na każdej gali. Dlatego rzucamy otwarte wyzwanie. Jeżeli są tacy, którzy chcą, by skopać im dupy to chętnie to zrobimy na Turning Point!

Zabrzmiała muzyka... Jeffa Hardy'ego! Charyzmatyczny Enigma przywitał się z fanami i z mikrofonem wszedł do ringu.

Jeff Hardy: Jak wiecie jestem jednym z najlepszych w historii zawodników tag team. Wraz ze swoim bratem wojowaliśmy na świecie przeciwko najlepszym i zdobywaliśmy tytuły mistrzowskie. I wiecie co? Mam ochotę zostać ponownie Mistrzem Tag Team!

Gunner: Hola, hola, hola! Nie wiem czy jesteś dobry z matematyki, ale Tag Team tworzy dwóch zawodników! Natomiast ty stoisz tutaj sam. Rozumiem, że chcesz walczyć sam przeciwko nam o nasze mistrzostwo?

Zaczynają się śmiać ze Stormem, ale Jeff nic sobie z tego nie robi. Nagle brzmi...

Oh yeahhh wooo. I can slap a tornado

Matt Hardy wraca do TNA! Wygląda dużo lepiej niż pod koniec jego przygody w WWE, schudł i jakby nabrał mięśni na siłowni. Zrzedły miny mistrzom tag team. Matt wita się z fanami i dołącza do Jeffa.

Matt Hardy: Nawet nie wiecie jak ja za tym tęskniłem! (Hardyz!) Oh Yeah! Bracia Hardy wracają! I wiesz co Jeff? Mam ochotę skopać parę tyłków!!!

James Storm: Chwila, chwila, chwila! Jest tutaj kilka tag teamów, które walczą w TNA od jakiegoś czasu i chętnie by się z nami zmierzyły o te tytuły. Myślicie, że kim jesteście, że możecie od tak sobie tu stać i chcieć od nas walki?

Breed... zabrzmiała muzyka Generalnego Managera TNA - Taza! Ma on dzisiaj sporo do roboty... wyszedł z mikrofonem na stage.

Taz: Wpadł mi właśnie genialny pomysł jak uzupełnić kartę walk na Turning Point! James wspomniałeś o innych tag teamach chętnych do walki o Wasz tytuł. Rzeczywiście są takie! Na PPV zobaczymy Fatal 4-Way Gauntlet Match! Zaczną dwa tag teamy. Jeżeli ktoś przypnie rywala to na miejsce przegranych do akcji wchodzi kolejny zespół. I później kolejny... Zwycięzcy zmierzą się z TNA Tag Team Champions. A udział wezmą... Chavo Guerrero i Hernandez! Garrett Bischoff i Wes Brisco! Kurt Angle i Samoa Joe! Oraz... Tak jest Hardyz Boys - Jeff i Matt! Powodzenia Panowie!

Taz opuścił arenę. Mistrzowie nie wyglądali na zadowolonych, a bracia Hardy wręcz przeciwnie.

Jeremy Borash: Z każdą chwilą jesteśmy coraz bardziej zszokowani wydarzeniami na dzisiejszej gali!

Mike Tenay: Matt Hardy wraca do TNA i wraz z Jeffem ponownie tworzą Tag Team!!!

Jeremy Borash: Na pewno doda to kolorytu dywizji Tag Teamów.

Mike Tenay: Czas na Main Event dzisiejszego wieczoru! Pierwszą swoją walkę po powrocie do TNA stoczy Bobby Lashley! Jego przeciwnikiem będzie Kurt Angle!

Main Event

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/51/1065_Bobby_Lashley.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2381_Kurt_Angle.jpg

Bobby Lashley vs Kurt Angle (Normal Match)

Zaczęli od klinczu. Angle przeszedł w boczny Headlock. Lashley skontrował go nieczysto, wkładając palec w oko Kurtowi. Następnie wyprowadza Shoulder Block. Kurt wstaje, ale Bobby odbija się od lin i kolejny Shoulder Block. Podnosi Angle'a... i Vertical Suplex! Ale Lashley nie ma zamiaru poprzestać ataku. Czeka aż rywal wstanie i... Fallaway Slam!!! Przypięcie 1...2...Kick Out! Bobby Lashley wstaje, bierze rozbieg... a Kurt kontruje Belly to Belly Suplexem! Angle wchodzi na trzecią linę! Diving Moonsault! Pin 1...2... Lashley przerywa! Wstaje... i mamy Spear od Bobby'ego!!! Członek A&8 przypina 1...2...... w ostatniej chwili Kurt odrywa bark. Lashley wstaje i odchodzi ku narożnikowi. Wyraźnie zachęca ręką, by Angle wstał. Kolejny Spear? Bierze rozbieg... Uppercut od Kurta! Następnie wyprowadza German Suplex! Wciąż trzyma rywala w uchwycie i kolejny German Suplex! No i trzeci do tradycyjnej kombinacji! Teraz on wykonuje tradycyjny gest, Lashley wstaje. Kurt bierze rozbieg... a Bobby robi unik i Medalista Olimpijski wypada z ringu, uderzając w stół! Lashley... wchodzi na trzecią linę!!! Suicide Dive! Ależ akcja Dominatora! Podnosi jeszcze Kurta... Spinebuster w osłonę stołu komentatorskiego! To chyba pozamiatane! Sędzia odlicza, więc Bobby wraca do ringu. Mamy 5...6...7....8...9... Kurt wraca w ostatniej chwili do ringu! Bobby w to nie wierzy i dopada przeciwnika serią kopnięć. Robi to aż sędzia jest zmuszony zareagować. Bierze po raz kolejny rozbieg! I Olympic Slam w kontrze od Kurta Angle'a!!! Ależ comeback! Kurt wygląda na naprawdę zmęczonego, ale jakoś udaje mu się zapiąć Ankle Lock!!! Bobby chwilę walczy z bólem, ale zaraz odklepuje!

Winner: Kurt Angle by submission

Po walce Kurt pada na matę. Leży i ciężko oddycha. Wygląda jakby odpływał... sędzia wzywa pomoc lekarską!!!

Mike Tenay: Kurt odnosi ważne zwycięstwo, ale jednocześnie może to być kosztem zdrowia.

Jeremy Borash: Za trzy dni będzie walczył na Turning Point, a nie wygląda najlepiej jego kondycja.

Mike Tenay: Apropos Turning Point już za chwilę podpisanie kontraktu na walkę o TNA World Heavyweight Championship title!

W ringu jest już Generalny Manager Taz. Stoi on przy specjalnie przygotowanym stole, na którym leży kontrakt. Przy stole są dwa fotele.

Taz: Panie i Panowie! Do Turning Point pozostały trzy dni! Czas na oficjalne podpisanie kontraktu przez AJ Stylesa, obecnego mistrza i Mr.Andersona, pretendenta do TNA World Heavyweight Championship. Najpierw zapraszam Kena Andersona!

Deadman's Hand... Mr.Anderson z największymi olbrzymami w swojej bandzie - Knuxem i Bradley'em jako ochroniarze idzie do ringu. Jest uśmiechnięty i wygląda na pewnego siebie.

Taz: Witaj Ken! Widzę, że jesteś dobrze nastawiony do pojedynku. Ciekawe czy tak samo ma AJ Styles. Zapraszam do ringu Mistrza Świata Wagi Ciężkiej!

Evil Ways... AJ Styles w drodze na ring! Spoglądał z poważną miną w stronę ringu, a jednocześnie po drodze przybijał piątki z fanami. Wszedł do kwadratowego pierścienia, usiadł naprzeciwko Andersona, nie podając mu ręki, mimo iż on to najpierw zaproponował.

Taz: Dobrze... widzę, że jesteście obydwaj już gotowi do działania. Chcę jednak dodać coś od Ciebie. Chcę, żeby ten pojedynek był ciekawszy. Dlatego... ustalam Falls Count Anywhere Match! Możecie robić wszystko w tym pojedynku, lecz nikt nie może zainterweniować! Mam nadzieję, że zgodzicie się ze mną iż dzięki temu ta walka stanie się atrakcyjniejsza dla oka.

Taz spojrzał na obydwóch. Pokiwali głową i przeszli do składania podpisów. Najpierw AJ Styles. Potem Mr.Anderson. Taz w międzyczasie spoglądał, a to na jednego, a to na drugiego, oraz na "ochroniarzy" Mr.Andersona. Gdy obydwaj zawodnicy podpisali kontrakt Mr.Anderson wziął mikrofon i stanął.

Mr.Anderson: AJ... nie wiem czy wiesz jakim dla mnie zaszczytem będzie skopanie Ci dupy w tą niedzielę na oczach wszystkich Twoich fanów! Będę to robił z taką przyjemnością, jaką nie miałem w tym ringu nigdy dotąd! Natomiast po pojedynku stanę nad Tobą leżącym u moich nóg i krzyknę... The new TNA World Heavyweight Champion is.... Myyyyyyyyyyyyyyyysteeeeeeer... Andeeeeersooooon! Andeeeersooooon!

AJ Styles: Wiesz co Ken? Ja na Twoim miejscu nie byłym tego taki pewny! Mam inną wersję wydarzeń. To ja najpierw obiję Ci każdą część ciała tak, że będziesz potem tylko błagał, abym przestał. Następnie jestem gotów przenieść walkę nawet na ulicy Orlando, by Ciebie upokorzyć na oczach wszystkich! A na koniec wykończę Cię moim finisherem, przypnę, sędzia odliczy 1...2...3 i będzie pozamiatane!

Spojrzeli obydwaj sobie w oczy. Nagle... zabrzmiało The Beaten Path - stara muzyka Bully'ego Ray'a! Ken wraz z Knuxem i Bradley'em odeszli od AJ Stylesa ku lin i patrzyli na stage. Pojawił się jednak obraz na titantronie... z ich siedziby! Wszystkie butelki były potłuczone, a Bischoff, Brisco, Lashley i Sabin leżeli poobijani! Ken był wściekły i jednocześnie nie wiedział co się dzieje. Zgasły na arenie światła... a chwilę potem, gdy zapaliły się za ich plecami Asów stał wściekły Bully Ray! Była z nim Brooke Tessmacher, którą trzymał za rękę. AJ Styles obserwował wszystko z po za ringu. Ken był kompletnie zaskoczony. Bradley i Knux ruszyli na Bully'ego, ale ten wyprowadził im podwójny Clothesline! Po chwili kolejny! Bradley jeszcze wstał... i Flapjack w stół, który momentalnie się łamie od ! Knuxa jeszcze podnosi i wyprowadza na nim Bully Powerbomb na leżącego Jay'a! Anderson wciąż przygląda się temu z zaskoczeniem i z otwartą buzią. Nagle na narożnik wchodzi AJ Styles i wyprowadza Flying Clothesline! Pokazuje Bully'emu, że teraz on może wykończyć Andersona. Ten jeszcze chwilę spogląda groźnie AJ Stylesa... ale mamy Piledriver dla Kena! Bully jeszcze coś mówi do nieprzytomnego Andersona i opuszcza z Brooke ring. Natomiast AJ zapina jeszcze Calf Killer!

Tym widokiem kończymy ostatni Impact Wrestling przed Turning Point!

Fight Cart at Turning Point 2013!

Falls Count Anywhere Match for TNA World Heavyweight Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ59_cutout_by_Crank.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/kennedy_01.jpg

AJ Styles © vs Mr.Anderson

Extreme Rules Match for TNA X-Division Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1307/manik_ner2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpg

Manik © vs Chris Sabin vs Evan Bourne

Normal Match for TNA Tag Team Championships

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/123/storm_tna_tag_champ_02.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2494/gunner_tna_tag_champ_01.jpgvs ?? ??

Gunner&James Storm vs ?? ??

Normal Match for TNA Television Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/Sting31_cutout_by_Crank.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1082/Jay_Bradley_CutByJess_11June2013.jpg

Sting © vs Jay Bradley

Triple Threat Match for TNA Knockout Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/85/Gail1.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/216/Mickie_James_30.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/645/ODB_8_CutByJess_27May2013.jpg

Gail Kim © vs Mickie James vs ODB

Tag Team Elimination Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/119/chris-daniels.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/641/kazarian_14.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/114/lmcutout.pngvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1087/Quinton_Jackson_2_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/561/Tito_Ortiz6_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2222/King_Mo_2_GD.jpg

E.G.O. (Bobby Roode, Christopher Daniels i Kazarian) vs MMA Stars (Rampage Jackson, Tito Ortiz, King Mo)

Fatal 4-Way Gauntlet Match for Number One Contenders to TNA Tag Team Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/2506_Jeff_Hardy.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_hardy_03.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/8/chavo_guerrero_5.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/251/hernandez_4.jpg

vshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3257/Garett_Bischoff_2_CutByJess_03July2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2597/Wes_Brisco_Aces_and_Eights_2_CutByJess07March2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/joe_10.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpg

Hardyz Boys vs Chavo Guerrero&Hernandez vs Wes Brisco&Garrett Bischoff vs Samoa Joe&Kurt Angle

Cieszę się, że u Ciebie Asy odradzają się :) Jestem ciekawy jaka teraz czeka ich przyszłość. Nie chce mi się szczegółowo komentować ostatnich odcinków. Powiem tylko tyle, że stoją na dobrym poziomie i już chcę przeczytać następne :smile:

Skoro karta na TP jest już pełna to spróbuje zatypować......

1. AJ Styles© vs. Mr. Anderson for TNA World Heavyweight Championship

Walka mistrza z nowym prezesem A&E. Skoro Asy się odradzają, przydało by się, żeby ich szef zdobył tytuł. Jednak może być też tak, że wygra Styles, a Anderson sięgnie po tytuł trochę później. Jednak mimo to postawię na Andersona.

Typ: Mr. Anderson

2. Manik© vs. Chris Sabin vs. Evan Bourne for TNA X-Division Championship

Znów mamy tutaj członka stajni. Jednak jest również debiutujący w TNA Evan Bourne. Stawiam, że wygra, któryś z nich i panowie rozpoczną singlowy program o pas. Manik jest raczej bez szans. Liczę na jakieś fajne spoty, bo Extreme Rules pozwoli na to.

Typ: Evan Bourne

3. Sting© vs. Jay Bradley for TNA Television Championship

Jakoś mi nie pasuje Bradley w tej walce. Taki ktoś jak on na przecziwko takiej legendy jak Stinger ? Bardzo wątpie w jego zwycięstwo. Zresztą niedawno Sting ten tytuł zdobył. Bradley nawet z ósemkami nie da sobie rady z legendą TNA.

Typ: Sting

4. Gountlent match for number one contenders TNA TT Championships

Tutaj sprawa jest raczej prosta. Hardy Boys powrócili więc nie wyobrażam sobie, żeby tego nie wygrali. A więc Hardasi pretendentami i na tej samej gali pokonują Storma i Gunnera zostając mistrzami TT. Inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy.

Typ: Hardy Boys w gountelnt matchu i w walce o TT titles.

5. Gail Kim© vs. ODB vs. Mickie James

Typ: Mickie James

6. EGO vs. MMA Stars

Tutaj chcę wygranej EGO. Panom z MMA powinieneś podziękować za współprace i się z nimi pożegnać. Ale zrobisz tak jak będziesz chciał.

Typ: EGO

TNA Prezentuje!

Turning Point 2013

http://images.wikia.com/prowrestling/images/f/f9/TNA-Turning-Point-Logo.png

Dwóch mężczyzn...

Jeden nie boi się porwać kobiety wroga, by się na nim zemścić

Drugi zrobi wszystko, by udowodnić, że to on jest Fenomenalny

Który udowodni wyższość nad rywalem?

Który wzniesie się na wyżyny, by zdobyć najważniejsze trofeum?

Przekonajmy się!

Pokaz sztucznych ogni i od razu zaczynamy galę od potężnej walki tag teamowej!

Fatal 4-Way Gauntlet Match for Number One Contenders to TNA Tag Team Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/2506_Jeff_Hardy.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_hardy_03.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/8/chavo_guerrero_5.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/251/hernandez_4.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3257/Garett_Bischoff_2_CutByJess_03July2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2597/Wes_Brisco_Aces_and_Eights_2_CutByJess07March2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/joe_10.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpg

Hardyz Boys vs Chavo Guerrero&Hernandez vs Wes Brisco&Garett Bischoff vs Samoa Joe&Kurt Angle

1.Chavo Guerrero&Hernandez vs Garett Bischoff&Wes Brisco.

Zaczynamy! Przypięci odpadają, a na nich miejsce wchodzi nowy zespół. Wygrani walczą dalej. Pierwsi w ringu Chavo i Garrett. Zwarcie wygrywa bardziej doświadczony Meksykanin i przeszedł w Waist Lock. Bischoff skontrował łokciem i mamy Snapmare. Dodaje do tego Soccerball Kick. Garett podnosi Chavo i prowadzi do ringu, robiąc zmianę z Wesem Brisco. Garett wciąż trzyma Guerrero za rękę, a Wes atakuje kopnięciem i przejmuje rękę Meksykanina zapinając Wrist Lock. Brisco wynosi rywala... i Vertical Suplex! Pin 1..2... Kick Out! Obydwaj wstają, Brisco próbuje zaatakować Clotheslinem, ale Chavo robi unik, Wes się odwraca i Dropkick od Guerrero! Obydwaj leżą na macie, a partnerzy namawiają ich do zmiany. Udaje się to Chavo! Do Akcji wchodzi Hernandez. Natychmiast powala rywala Shoulder Blockiem, po chwili kolejny Shoulder Block! Brisco wstaje i mamy Flapjack! Jeszcze Hernandez dopada Bischoffa i łokciem wyrzuca go z ringu. Hernandez wchodzi na drugą linę... i Flying Clothesline dla Brisco! Hernandez wykorzystuje moment i wychodzi po za ring. Bierze rozbieg... i Big Man Dive! Przypięcie 1...2... ale wraca Bischoff i przerywa! W tym momencie do ringu wskakuje Chavo i wykonuje Rolling Vertical Suplex! Po chwilę kolejny! I jest jeszcze trzeci! Tradycyjna kombinacja Meksykanina! Dopada go jednak Bischoff atakując Chopem! Wstaje też Hernandez i mamy podwójny Irish Whip... i podwójny Flapjack od Guerrero i Hernandeza! Bischoff wypada z ringu, jest w nim wciąż Brisco, a Hernandez częstuje go Clothesline From Hell!!! Chavo wchodzi na trzecią linę i Frog Splash! Przypięcie 1...2...3! Bischoff&Brisco wyeliminowani!

Garett Bischoff&Wes Brisco eliminated

2.Chavo Guerrero&Hernandez vs Hardyz Boyz!

Zaczynamy kolejny pojedynek! Chavo i Hernandez już nieco zmęczeni, ale gotowi, by walczyć z Hardyz. Jako pierwsi walczą Hernandez i Matt Hardy. Oczywiście ten pierwszy ma lepsze warunki fizyczne i wygrywa klincz. Przechodzi w boczny Headlock. Matt odpycha go na liny i kontruje łokciem pozbywając się go. Hernandez z drugiej strony odbija się od lin, wraca i nadziewa się na Uppercut. Irish Whip od Hardy'ego, ten znowu odbija się od lin i Clothesline! Wynosi Hardy'ego i Vertical Suplex! Hernandez podchodzi do Chavo i robi zmianę. Podchodzi on do Matta i mamy Belly to Belly Suplex! Jednak przy okazji robi on błąd, bo Matt pada w swój własny narożnik i Jeff Hardy przy okazji robi zmianę. Jeff wpada do środka ringu i atakuje Clotheslinem Guerrero! Jeszcze kopnięciem pozbywa się Hernandeza z narożnika Hernandeza. Jeff wchodzi na trzecią linę... i Whisper In The Wind dla Chavo!!! Przypięcie 1...2... Hernandez przerywa!!! Wpada jednak do ringu również Matt Hardy i mamy Twist of Fate dla Hernandeza! Dokłada do tego Standing Moonsault dla Chavo. Matt wykopuje Hernandeza z ringu, a na trzecią linę wchodzi Jeff... i Swanton Bomb! Przypięcie 1...2...3! Hardyz walczą dalej!

Chavo Guerrero&Hernandez eliminated

3.Hardyz Boys vs Kurt Angle&Samoa Joe

Czas na ostatnią walkę w tym Fatal 4-Way'u! Bracia Hardy odczuwają poprzednią walkę, ale Jeff jest gotowy, by rywalizować z Kurtem Angle. Klincz wygrywa Mistrz Olimpijski. Od razu robi Irish Whip w narożnik. Bierze rozbieg... ale nadziewa się na kopnięcie od Jeffa. Jeff wchodzi na drugą linę i mamy Tornado DDT! Pin 1...2... Kick Out. Obydwaj wstają, Kurt przechwytuje nogę Hardy'ego i mamy German Suplex! Następnie wyprowadza Overhead Belly to Belly Suplex! Robi zmianę z Samoa Joe, który wchodzi nabuzowany do ringu i częstuje Jeffa swoją tradycyjną serią Punchów. Samoa odbija się od lin... ale mamy Jawbreaker od Jeffa i robi on natychmiast zmiane z Mattem! Ten, choć zmęczony, szybko wchodzi do ringu i zatrzymuje sierpowy Joe. Sam natomiast wyprowadza odpowiedź prawym sierpowym. Zaczyna się wymiana uderzeń. Inicjatywę przejmuje jednak Samoa Joe i po chwili zaskakuje rywala Shoulder Blockiem. Odbija się od lin... i mamy Splash! Pin 1...2... Jeff przerywa! Samoa wyprowadza mu Atomic Drop, a Kurt wchodzi na trzecią linę... i Flying Clothesline! Jeff wypada z ringu, jednak Kurt po tym ataku leży na macie i źle do wygląda. Samoa podchodzi do niego, by sprawdzić co się dzieje. Matt to wykorzystuje i mamy Schoolboy Pin na Samoa! Sędzia odlicza 1...2...3!!! Hardyz Boys zmierzą się z Gunnerem i Stormem o Mistrzostwa Tag Team!!!

Winners: Hardyz Boyz (Jeff&Matt) by pinfall

Samoa jest zły, ale podchodzi do Kurta, by zobaczyć co z nim. Bracia Hardy już po za ringiem świętują zwycięstwo. Joe wzywa pomoc lekarską. Sanitariusze wchodzą do ringu i na noszach wyprowadzają Kurta Angle'a. Przenosimy się do komentatorów!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1730/Mike_Tenay.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1198/14_Jeremy_Borash.jpg

Mike Tenay: Za nami jeden z siedmiu świetnie zapowiadających się pojedynków!

Jeremy Borash: Imponujące zwycięstwo braci Hardy, ale martwi dyspozycja Kurta Angle'a. Przypomina się Bound For Glory i sytuacja po main evencie na ostatnim Impact Wrestling.

Mike Tenay: Rzeczywiście dyspozycja fizyczna naszego Mistrza Olimpijskiego jest niepokojąca. Skupmy się jednak na zwycięzcach. Jeff i Matt zmierzą się o TNA Tag Team Championships z Gunnerem i Jamesem Stormem!

Jeremy Borash: To już niedługo, a za chwilę pojedynek Triple Threat o TNA Knockouts Championship. Chwilę wcześniej jednak Percy Watson ma pierwszego rozmówcę dzisiaj. Percy jak leci?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Percy Watson: JB lepiej być nie mogło! Panie i Panowie trwa Turning Point PPV. Jest z nami Evan Bourne, który dzisiaj po powrocie do TNA będzie walczył o Mistrzostwo X-Division! Witaj Evan, jak samopoczucie przed walką!

Evan Bourne: Dzięki Percy. Jestem w świetnej formie i już nie mogę się doczekać dzisiejszego Triple Threat między mną, a Sabinem i Suicidem.

Percy Watson: Evan na Open Fight Night pomogłeś Sucide'owi przy ataku Sabina. Czy dzisiaj będzie jakaś koalicja między Wami?

Evan Bourne: Nie uzgadnia się takich rzeczy przed pojedynkiem. Natomiast jeżeli na przykład Chris Sabin będzie miał dodatkową pomoc z zewnątrz to być może moja współpraca z Suicidem będzie nieunikniona.

Percy Watson: Czujesz się pewnie przed tym pojedynkiem?

Evan Bourne: Jak Ci już Percy powiedziałem uważam, że jestem w świetnej formie. A jeżeli tak to powinienem czuć się pewnie, choć mam w tym pojedynku dwóch, a nie jak zwykle jednego przeciwnika. Będę się starał jednak jak najbardziej wykorzystać zasady Extreme Rules i wygram tą walkę.

Percy Watson: Dzięki za wywiad!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Triple Threat Match for TNA Knockout Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/85/Gail1.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/216/Mickie_James_30.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/645/ODB_8_CutByJess_27May2013.jpg

Gail Kim © vs Mickie James vs ODB

W tym pojedynku nie zapowiada się na jakikolwiek sojusz. Choć Gail podeszła do Mickie i próbowała ją namówić do współpracy. Ta najpierw się uśmiechnęła, a chwilę później odpowiedziała mistrzyni liściem w twarz. Następnie wściekle rzuciła się w Lou Thesz Press! Mickie odciągnęła ODB, która też miała ochotę trochę pomaltretować Gail Kim i zaatakowała ją serią kopnięć w rękę. Mickie odepchnęła ODB, i wyniosła Gail na podręcznikowy Body Slam. Jeszcze ODB podeszła do Mistrzyni i mamy znakomity Fallaway Slam! Od razu ODB zawołała "Boom!" i wykonała swój tradycyjny taunt. Wraz z Mickie weszły w klincz, jakby pojedynek dopiero się zaczął. ODB wykonała Snapmare, odbiła się od lin i poczęstowała Mickie James łokciem! Od razu przypięcie 1...2... Kick Out! Obydwie wstają i mamy Clothesline od ODB! Następnie podręcznikowy Samoan Drop! Do ringu niespodziewanie wpadła Gail Kim i zaatakowała ODB Missile Dropkickiem! Pin 1...2... Mickie James przerywa w ostatniej chwili. Gail zapina Wrist Lock i mamy Spinning Heel Kick! Wchodzi na trzecią linę... Crossbody! Jednak Mickie James przerolowała i jej przypięcie 1...2.. ODB przerywa! Podnosi Mickie James... i Irish Whip w narożnik. Podnosi też Gail Kim i też Irish Whip prosto w Mickie! Mamy kanapeczkę! Dodatkowo ODB bierze rozbieg i Stinger Splashem wbija obydwie rywalki w narożnik z potężną siłą! Sama wykonuje jeszcze Facebuster na Mickie James! Przypięcie... ale słyszymy muzykę Lei'D Tapy! ODB wstaje zła! Kamera uchwyciła jak Gail próbuje wrócić na nogi przy narożniku i się uśmiecha. Bierze rozbieg i gdy ODB się odwraca mamy Spear! Tymczasem Lei'D Tapa dopiero wchodzi na stage. Gail dokłada jeszcze Eat Defeat dla Mickie James i mamy przypięcie 1...2...3! Gail Kim pozostaje Mistrzynią Knockout!

Winner: Gail Kim by pinfall

Gail szczęśliwa zabiera szybko pas i biegnie na stage w ręce Lei'D Tapy. ODB jest wściekła. Mickie James dochodzi do siebie. Natomiast Gail najpierw przytula się z Tapą, ale chwilę potem Tapa chwyta ją za gardło! Mistrzyni zrobiła wielkie oczy, nie wie co nadchodzi... a nadszedł Chokeslam! Lei'D Tapa wznosi pas mistrzowski, wściekle krzyczy i kładzie pas na twarzy Gail Kim!

Do ringu wchodzi całe E.G.O., które po raz pierwszy będzie walczyć w całym składzie w jednym ringu na PPV. Christopher Daniels, ten najbardziej wygadany i tym razem ma coś do powiedzenia przed walką.

Christopher Daniels: Trójka półmózgich osłów wyzwała nas na pojedynek na PPV! Nas! Mnie, Kazariana i Czynnika Zawodowych Zapasów - Bobby'ego Rodde'a! Czy oni są naprawdę na tyle głupi, by z nami walczyć tutaj? Przecież zbiorą od nas takie baty jakich nigdy nie mieli w tym swoim MMA! Wiecie co Wam powiem? Po dzisiejszej walce Rampage'owi Jacksonowi, Kingowi Mo i Tito Ortizowi odechce się udawania wrestlingu i wrócą do swojego UFC, Bellatora czy co tam jeszcze mają i tam będą zarabiać na swoje emerytury!

Zabrzmiała muzyka Rampage'a Jacksona i cała trójka MMA Stars wbiegła do ringu! Rozpoczął się brawl! Tito na Kazariana, Rampage na Bobby'ego, a King na Chrisa Danielsa. Trójka z MMA zaczęła wyrabiać sobie przewagę. Wszyscy w tym samym czasie wykonali Clothesline na rywalach! Następnie Flapjack i jednocześnie Irish Whipem wygonili przeciwników z ringu! Ależ sytuacja!

Tag Team Elimination Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/119/chris-daniels.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/641/kazarian_14.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/114/lmcutout.pngvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1087/Quinton_Jackson_2_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/561/Tito_Ortiz6_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2222/King_Mo_2_GD.jpg

E.G.O. (Bobby Roode, Christopher Daniels i Kazarian) vs MMA Stars (Rampage Jackson, Tito Ortiz, King Mo)

Zaczęli oficjalny pojedynek Roode i Jackson. Rampage natychmiast powalił Bobby'ego Clotheslinem. Zapiął w parterze boczny Headlock. Rampage dosyć długo osłabiał rywala, ten już nawet zaczął powoli odpływać, więc Jackson przeszedł do przypięcie 1...2... Kick Out. Jackson nie przerywa ataku. Podnosi Roode'a i wyprowadza podręcznikowy Body Slam. Robi zmianę z Kingiem Mo. Obydwaj podchodzą do Bobby'ego i wykonują podwójny Suplex. Mo przechodzi do pinu 1...2... Daniels przerwał! Wkurzyło to Ortiza, który wszedł do ringu i natychmiast powalił Christophera Shoulder Blockiem! Kazarian wszedł na trzecią linę... i Diving Neckbreaker dla Tito! Kaz już zaczął tauntować, gdy powalił go Mo Clotheslinem. Jest i Bobby Roode, ale zatrzymał go Rampage Flapjackiem! W końcu w ringu zostają ponownie tylko Mo i Daniels. Kazarian wymienia ciosy po za ringiem z Ortizem, a Roode wbija Irish Whipem Rampage'a w stalowe schodki! Sędzia nie kontroluje sytuacji, ale właśnie mamy Schoolboy Pin Danielsa na Ortizie! 1...2....3!!! Ortiz wyeliminowany! Roode wrzucił do ringu Rampage'a. Daniels od razu przeszedł do pinu 1...2... Kick Out! Chris i Bobby nie wierzą. Wracają na swoje miejsca King Mo i Kazarian. Rampage próbuje odnaleźć swój narożnik, by się zmienić, ale Daniels chwyta go za nogę i prowadzi do swojego narożnika. Zmienia się z Kazarianem, który dopada Jacksona Lou Thesz Pressem. Sędzia odciąga Kaza. Rampage ledwo orientuje się gdzie jest. Kazarian częstuje go Standing Elbow Dropem. Pin 1...2... King Mo przerywa! Kaz szybko staje, ale Mo wykonuje Clothesline! Daniels wpada do ringu, ale nadziewa się na Flapjack!!! Dopiero Roode przerywa wszystko Headbuttem i wyrzuca z ringu Mo Irish Whipem. W środku zostają Bobby I Rampage, mimo iż nie było oficjalnej zmiany. Mamy Spinebuster! Roode przechodzi do pinu, ale sędzia nie odlicza! Tłumaczy Roode'owi, że on nie jest oficjalnym zawodnikiem w ringu i nie może przypinać rywala. Wchodzi do ringu Daniels... ale Rampage wstał i wykonał Big Boot! Dodatkowo mamy Drop To Hold dla Roode'a. King Mo odciąga Roode'a... wbijając go kroczem w narożnik!!! Tymczasem mamy Powerbomb od Rampage'a dla Danielsa! Pin 1...2...3!!! Christopher Daniels wyeliminowany! Kazarian nie zdążył przerwać przypięcia! Dopada jednak szybko Rampage'a jakby chciał się zemścić za kolegę. Irish Whip w narożnik... w którym akurat był Roode! On dołożył Shoulder Block! Obydwaj wykonują podwójny Suplex! Na szczęście jest King Mo, który wchodzi na trzecią linę... i podwójny Clothesline! Wraca na nogi Rampage i mamy Atomic Drop dla Kazariana! Jackson wynosi go na Flapjack, a Mo atakuje Clotheslinem! Rampage przypina Kaza 1...2...3!!! Kazarian wyeliminowany! Roode jeszcze przetrzymywany był za nogę przez Kinga Mo. Bobby wstaje i łapie się za głowę. W ringu zostaje one wraz z Kingiem Mo i Rampagem. Natychmiast powalają go podwójnym Shoulder Blockiem. Roode wstaje, ale mamy Atomic Drop od Jacksona i Clothesline od Kinga! W końcu sędzia wygania z ringu Kinga Mo, pozostaje Rampage Jackson. Podnosi on Roode'a... ale ten kontruje Jawbreakerem! Do tego dokłada Spinebuster! King Mo wbiega do ringu, by zatrzymać Bobby'ego, ale ten wykonuje na nim Spear!!! King wyturlał się z ringu, a Roode przypina Jacksona. 1...2...3!!! Rampage wyeliminowany! Pozostają tylko Bobby Roode i King Mo. It Factor wychodzi z ringu po rywala. Podnosi go... i Irish Whipem wbija w metalowe barierki! Dodatkowo prowadzi go do stołu i przykłada z całej siły głową Kinga w stół komentatorski! Wrzuca go do ringu. Wchodzi tam za Kingiem... i jest Crossface!!! King Mo walczy z bólem, ale w końcu nie rady. Odklepuje!!! Bobby Roode zapewnia zwycięstwo E.G.O.

Winners: E.G.O. (Bobby Roode, Christopher Daniels, Kazarian)

Realizator przenosi nas na zaplecze. Pokazuje jak Kurt Angle jest wyprowadzany na noszach. Nagle on... wstaje jak nigdy nic! Lekarze go przytrzymują. Samoa Joe także. On odpycha ich wszystkich i przy ścianie siada zrozpaczony i ręce podnosi do twarzy. Samoa Joe do niego podchodzi.

Samoa Joe: Co się dzieje? Kurt do licha co z Tobą?!

Angle nic nie odpowiada. Widzi po minie przyjaciela, że raczej nie wygrali pojedynku, choć pyta z nadzieją...

Kurt Angle: Wygraliśmy?

Samoa pokręcił głową.

Kurt Angle: Zostawcie mnie! Wszyscy! Wynocha!

Joe wzrusza ramionami i daje znak lekarzom, by odeszli. Sam też zostawia zrozpaczonego kolegę.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/Sting31_cutout_by_Crank.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1082/Jay_Bradley_CutByJess_11June2013.jpg

Sting © vs Jay Bradley

Czas na pierwszy dzisiaj pojedynek 1 na 1! Sting wygrywa klincz. Przechodzi w boczny Headlock. Snapmare i kontynuuje dźwignię w parterze. Bradley próbuje odepchnąć siłowo Stingera, ale mu się nie udaje. Decyduje się na nieczysty ruch - włożenie palca w oko rywala. Oczywiście sędzia zwraca uwagę Jay'owi, ale człowiek A&8 ma to gdzieś. Podchodzi do Stinga i wyprowadza Uppercut. Dorzuca do tego Big Boot! Przypina Stinga 1...2... Kick Out! Bradley podnosi rywala... i wykonuje Gorilla Press Slam! Dorzuca Soccerball Kick. Kolejny pin 1...2... ale Sting przerywa. Bradley odchodzi od Stinga kilka kroków, bierze rozbieg... ale mamy Tilt-a-whirl Backbreaker! Do tego dorzuca Clothesline. Podnosi Bradley'a i wbija Irish Whipem w narożnik. Sam wykonuje Stinger Splash! Prowadzi rywala do kolejnego narożnika i znowu Stinger Splash! Do tego mamy Facebuster! Pin Stinga 1...2... Kick Out Jay'a! Ale chwila! Właśnie ringa otacza trzech zawodników Asów i Ósemek - Bobby Lashley, Knux i Garett Bischoff! To dekocentruje Stinga, który skupia się na nowych rywalach. Sędzia dyskutuje z Knuxem stojącym przy linach. Bradley to wykorzystuje i mamy Low Blow! Do tego sam zapina Scorpion Deathlock czyli finisher Stinga! Ten odklepuje! Mamy nowego Mistrza Telewizyjnego TNA!!!

Winner: Jay Bradley (New TNA Television Championship)

Historia Mr.Andersona w TNA

Realizator przenosi się na parking. Pokazuje jak AJ Styles przyjechał na swoim motorze na początku gali. Na talii miał swój TNA World Heavyweight Championship title. Rozejrzał się, wziął swój plecak i poszedł do swojego locker room.

Normal Match for TNA Tag Team Championships

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/123/storm_tna_tag_champ_02.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2494/gunner_tna_tag_champ_01.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/2506_Jeff_Hardy.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_hardy_03.jpg

Gunner&James Storm © vs Hardyz Boys

Nie widać zbytnio zmęczenia po braciach Hardy. Zaczynają James Storm i Jeff Hardy. Klincz wygrywa ten drugi. Jeff dokłada sierpowy w głowę i Neckbreaker. Kowboj wstaje, ale nadziewa się na Dropkick! Jeff natychmiast wchodzi na trzecią linę... ale Gunner podcina go ciągnąc z linę! Matt zwraca uwagę sędziego, ale ten nic z tego nie robi, a Gunner dokłada Big Boota. Jeff wpada do ringu, a Storm wykonuje Standing Elbow Drop. Przypięcie 1...2... ale Matt przerywa! Natychmiast wchodzi też do ringu Gunner i Irish Whipem wbija go w narożnik. Dokłada do tego serię Punchów. W tym czasie Storm podnosi Jeffa i wykonuje Atomic Drop! Do tego dokłada Samoan Drop! Pin 1...2... Matt odkopuje! Po za ringiem ciosy wymieniają Gunner i Jeff Hardy. Ich walka przeniosła się na rampę! W tym czasie James Storm wciąż walczy z Mattem w ringu. Mamy Double Knee Backbreaker!!! Przypięcie 1...2... kick out! A Jeff Hardy po za ringiem wykonuje Twist Of Fate na Gunnerze! Jeff wbiega do ringu i chce pomóc bratu. Wykonuje Clothesline dla Storma... ale ten robi unik i ostatecznie to Matt ucierpiał! Jeff łapie się za głowę, odwraca się... Last Call Superkick od Storma!!! Przypięcie 1...2...3!

Winners: Gunner&Jamest Storm (Still TNA Television Championships)

W ringu jest Generalny Manager - Taz! Stoi z mikrofonem.

Taz: Witajcie! Jak Wam się na razie podoba Turning Point? Bo ja uważam, że na razie jest zajebiste! A przed nami jeszcze dwie walki o najważniejsze pasy mistrzowskie! Ale ja nie o tym. TNA podpisało kontraktu z dwoma nowymi gwiazdami! Obydwaj mają znakomite kariery, a na dodatek wiele tytułów mistrzowskich w swoim CV. Walczyli z największymi gwiazdami wrestlingu! Nie boją się jakichkolwiek wyzwań, a zna ich większość fanów TNA na świecie. Panie i Panowie! Nowymi zawodnikami TNA zostali... John Morrison i Shelton Benjamin!

Wow! Ależ reakcja zgromadzonych na trybunach! Przy muzyce z intro TNA John Morrison i Shelton Benjamin wspólnie wyszli na stage. Uśmiechnięci idąc do ringu witali się z fanami, przybijając piątki i żółwiki. Weszli w końcu do środka ringu, uścisnęli dłoń Tazowi i najpierw John Morrison przejął od GMa mikrofon.

John Morrison: Tak jest! Szaman sexu przybywa do TNA! Najbardziej przystojny zawodnik w tej branży od teraz Was będzie czarował swoją nienaganną techniką i akcjami na najwyższym poziomie ekstremalności! Zapamiętajcie ten dzień! Bo od dzisiaj John Morrison pisze nową historię TNA!

Shelton Benjamin: Obydwaj będziemy się bić o najważniejszy tytuł - TNA World Heavyweight Championship. Nie ważne czy walcząc przeciwko sobie czy z innymi zawodnikami z rosteru będziemy dawać z siebie więcej niż sto procent! Będziemy dawać z siebie wszystko! Nasze walki przeniosą TNA na zupełnie inny, o wiele wyższy poziom!

Taz: Dixie Carter chciała przekazać, że mimo iż kończy się jej przygoda z TNA, bo organizacja zostanie w grudniu sprzedana, to chciała dać coś jeszcze fanom. Chciała, by pamiętali ją także z dobrych decyzji. A jedną z takich jest zatrudnienie Johna Morrisona i Sheltona Benjamina. Obydwaj Panowie spowodują, że na Impact Wrestling zrobi się jeszcze bardziej gorąco! John, Shelton... dziękuję Wam za przybycie. Natomiast fani TNA zebrani na trybunach i przed telewizorami... zostańcie, przed nami dwie najciekawsze walki dzisiejszego wieczoru! Dobrej zabawy!

Zabrzmiało Breed Taza i przy jego muzyce wraz z Johnem Morrisonem i Sheltonem Benjaminem opuścili ring.

Extreme Rules Match for TNA X-Division Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1307/manik_ner2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpg

Suicide © vs Chris Sabin vs Evan Bourne

Zaczynamy przedostatni pojedynek na dzisiejszym PPV. Tym razem nie ma Velvet Sky przy ringu. Sabin chyba uznał, że to będzie zbyt niebezpieczne dla niej, by była przy tej walce. Od razu Suicide rzucił się na Sabina, atakując go sierpowym i sprowadzając do parteru przy narożniku. Mistrz, a to na zmianę częstował Chrisa Punchem, a to kopnięciem. Dopiero Evan odciągnął Suicide'a i przycisnął kolanem Sabina do narożnika. Chwilę to trwało, ale znowu to Suicide odepchnął Bourne'a i zajął się Chrisem Sabinem. Evan wyszedł z ringu i poszedł po krzesełko! Tak jak mówił, że ma zamiar w pełni wykorzystać zasady Extreme Rules tak też robi od początku walki! Suicide wciąż gnębi Sabina, a Evan ustawia krzesełko na środku ringu, bierze rozbieg... odbija się od krzesełka i Splashem uderza w plecy Mistrza! Jeszcze Irish Whip... i Suicide potyka się po drodze o to krzesło! Evan odwraca się do Sabina i częstuje go pięknym Enzuiguri! Ale ma coś jeszcze dla Sabina... Snap Suplex! Tymczasem Suicide wziął krzesełko... i Chair Shot prosto w głowę Bourne'a! Pin 1..2... Sabin przerywa! Do tego Chris wykonuje German Suplex! Suicide wypada z ringu, a Sabin zajmuje się Bournem. Ustawia krzesełko narożniku. Podchodzi do Evana i podnosi go. Irish Whip... ale Bourne zatrzymuje się przed narożnikiem! Dodatkowo przy próbie ataku Sabina Evan przeskakuje nad rywalem, a ten sam wpada w zastawioną przez siebie pułapkę! W międzyczasie Suicide... wyciągnął Kij Kendo spod ringu! Wstaje na krawędzi ringu, czego Evan nie widzi, bo podnosi Sabina i... Suicide odbija się od drugiej liny i uderza Bourne'a kijem w plecy!!! Suicide dokłada kolejne uderzenie w klatkę piersiową. Sabin sprytnie podchodzi z tyłu rywala i przyciska ten Kij do jego szyi! Przechodzą do parteru, gdzie Sabin cały czas dusi obecnego mistrza! W końcu po trzech, czterech minutach puszcza Suicide'a i przypina! 1...2... Bourne przerywa! Podnosi Sabina... i Vertical Suplex prosto w leżącego na macie Suicide'a! Do tego Bourne dokłada Standing Moonsault na obydwóch rywali! Evan odciąga Sabina i wykopuje go z ringu. Podchodzi do przypięcia obecnego mistrza! 1...2... Kick Out!!! Tego Evan się nie spodziewał! Powoli wchodzi on na trzecią linę. Sygnalizuje swój finisher! Sabin jednak zdążył złapać Bourne'a za nogę i go podciąć! Evan wylądował kroczami na narożniku, co wyglądało boleśnie! W dodatku Sabin wchodzi na krawędź ringu... i Enzuiguri! Evan ląduje na macie jak rażony prądem. Sabin się już cieszy i uśmiecha. Jednak Suicide wstaje i z drugiej strony wszedł na trzecią linę. Sabin dopiero po chwili to zauważa, ale mamy Dropkick od Suicide'a!! Chris Sabin wypada z ringu. Obecny mistrz jednak nie przerywa akcji. Wchodzi ponownie na trzecią linę... i Crossbody po za ring!!! Fani skandują "TNA! TNA! TNA!" W końcu wstał też Bourne, odbija się od lin... i Suicide Dive dla Suicide'a!!! Evan wznosi palec w górę. Bierze krzesełko. Rozkłada je po za ringiem i ustawia na nim zmęczonego Sabina. Sam Evan wskakuje na krawędź ringu... i wykonuje Flying Elbow!!! Sabin już chyba wyeliminowany z tego pojedynku! Evan coraz trudniej oddychający podnosi Suicide'a i wrzuca go do środka ringu. On sam... wyjmuje stół z pod ringu ku uciesze widzów! Evan wchodzi z tym stołem do środka kwadratowego pierścienia i rozkłada. Gdy już to zrobił idzie po Suicide'a i przeciąga go ku stołowi i kładzie na nim. Sam Evan wchodzi na trzecią linę. Szykuje się akcja wysokiego ryzyka! Air Boo.... nieeeee!!!! Suicide robi unik, a sam Evan łamie stół!!! Obecny mistrz czołga się z trudem do Evana i przypina 1...2...3!!!!! Ależ walka!

Winner: Suicide by pinfall (Still TNA X-Division Championship)

Po walce Suicide ledwo stał na nogach, ciesząc się ze swojego mistrzostwa. Udał się jednak dosyć szybko na stage. Sabin dopiero dochodzi do siebie. Widząc triumfującego Suicide'a złapał się za głowę. Evanem zajęli się lekarze.

Historia AJ Stylesa w TNA

MAIN EVENT

Falls Count Anywhere Match for TNA World Heavyweight Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ59_cutout_by_Crank.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/kennedy_01.jpg

AJ Styles © vs Mr.Anderson

Zaczynamy Main Event! W tej walce możliwe jest absolutnie wszystko. Wydawało się, że zaczną od klinczu, ale Mr.Anderson od razu kopnął rywala w kolano. Do tego dołożył Uppercut. Wykonał na mistrzu Irish Whip w narożnik i wbił się w niego kolankiem. Dodatkowo Ken wszedł na drugą linę i zaczął okładać głowę AJa serią prawych. Na koniec zszedł z niego, zrobił ręką niby helikopter i wsadził mu palec w oko. AJ padł na kolana, a Ken się uśmiechnął w swoim stylu. Anderson odbija się lin, a Styles kontruje Arm Dragiem! Dodatkowo dokłada Axe Handle. AJ podnosi rywala i mamy Body Slam! Wchodzi na trzecią linę. Diving Moonsault! Ale Ken zrobił unik! AJ Styles upada z całą siłą na matę, a Mr.Anderson chce to wykorzystać przypięciem. Jednak po jednym Styles przerywa. Szef A&8 chcąc osłabić rywala podnosi go i przeciąga ku linom. Tam kładzie głowę Stylesa na drugiej linie i przydusza go stając na jego plecach. Do tego Ken wychodzi po za ring i dokłada mocnego "liścia". Anderson wraca do ringu i znowu przypina, ale AJ również i tym razem szybko kikautuje. Anderson się wkurza i wychodzi z ringu. Idzie po krzesełko! Gdy już miał je w ręce AJ wstał i wykonał Suicide Dive na Andersonie!!! Natychmiast przeszedł do pinu po za ringiem 1...2... Kick Out! AJ postanowił wykorzystać stypulację tej walki. Trzyma rywala za głowę i prowadzi go do stołu komentatorskiego. Tam z całej siły przykłada głową Andersona w ten stół. Dalej go prowadzi i chce rzucić w metalowe barierki, ale Anderson kontruje i to AJ Styles plecami uderza w nie! Dodatkowo Ken bierze rozbieg i kolankiem uderza w głowę AJa!!! Przypina 1...2... Kick Out Stylesa! Nagle ktoś zaczął przemawiać przez mikrofon. Ken nie szukał wzrokiem kto to, a okazało się, że to Bully Ray stojący na górze trybun, wśród kibiców!

Bully Ray: Ken! Jeżeli myślisz, że tam Ci dotknął pasa mistrzowskiego, który należał do mnie to grubo się mylisz! Nadchodzę Anderson!

Bully zaczął powoli schodzić na dół, a Ken nie czekał tylko przeskoczył przez barierki i pobiegł w stronę Ray'a! Rozpoczęli między sobą Brawl. A to jeden, a to drugi wymieniał ciosy. AJ wykorzystywał ten moment na odpoczynek. Tymczasem Bully zaczął przejmować inicjatywę. W końcu przyłożył głową Andersona w metalowe barierki, które na górze oddzielały kibiców od schodów! Jeszcze wbija się w niego Spearem!!! Obydwaj spadają na sam dół ze schodów, przykładając w inne barierki! Anderson pada z bólu. Natomiast Bully nie ma dość! Wynosi Kena... i Gorilla Press Slam na barierki! Anderson zaczął odpływać, a Bully swoimi rękoma złapał jeszcze go za twarz i zaczął mówić "Trzeba było nie zaczynać ze mną Ken!" Jednak pojawiają się Asy i Ósemki w całym składzie! Bully pobiegł z powrotem na górę po schodkach, by wyjść z areny, a szóstka A&8 pobiegła za nim! AJ wrócił po Kena i podszedł do przypięcia! 1...2... KICK OUT! AJ nie wierzy, fani też! Podnosi Kena i prowadzi z powrotem do ringu. Już byli przy kwadratowym pierścieniu, kiedy obecnemu mistrzowi wpadł do głowy pewien pomysł. Wyniósł Kena... i wykonał Styles Clash na podłogę! Pin 1...2...3!!! AJ Styles wygrywa!

Winner: AJ Styles by pinfall (Still TNA World Heavyweight Championship)

Po walce Styles triumfuje, ale wziął jeszcze mikrofon od SoCal Val. Najwidoczniej ma coś jeszcze do powiedzenia...

AJ Styles: Udało się! Wygrałem ten pojedynek! Dzięki temu mogę teraz zrobić coś, co planowałem od dawna... coś co zszokuje Was i cały świat wrestlingu! Postanowiłem... że ODCHODZĘ!!!

AJ rzucił mikrofon na matę i bez słowa wytłumaczenia wyszedł z areny. Fani byli zszokowani. Skandowali na zmianę "AJ!" i buczeli. Tym obrazkiem kończymy Turning Point 2013!

Gala PPV zaskoczyła. Walki były dobre, a i niektóre wyniki wprawiły mnie w zdziwienie.

Pierwsza walka, a w niej wynik mógł być tylko jeden. Oczywiście dostaliśmy pewne zwycięstwo braci Hardy. Wygląda na to, że Kurt złapał jakąś kontuzję, oby nie było to długotrwałe. Szkoda tylko, że zakończyło się to przez Roll-Up, ale widzę, że dając zwycięstwo nowemu Tag Teamowi nie chciałeś nic ująć Samoa Joe i Angle'owi. (Ocena - 8/10)

Wywiad z Evanem na podgrzanie atmosfery przed walką. Bourne sam stwierdził, że był pewny siebie, jednak obawiał się ataku ze strony Asów i Ósemek. Tak w sumie to segment nie wprowadził nic nowego, ale był miłym urozmaiceniem. (Ocena - 6/10)

Gail Kim obroniła pas Knockouts, ale mam wrażenie, że nie potrzyma go zbyt długo, a wszystko za sprawą Lei'D Tapy. Dobre wejście olbrzymki, która przeszkodziła w wygranej ODB, a jednocześnie sama zbliżyła się do pasa. (Ocena - 7,5/10)

Walka eliminacyjna była... krótka. Strasznie krótka. Spodziewałem się lepszego i znacznie ciekawszego starcia, choć z drugiej strony nie ma za bardzo co oczekiwać ze strony byłych zawodników MMA. Dobrze, że dałeś zwycięstwo EGO. Kiedy wylecieli obaj przedstawiciele Bad Influmance, to myślałem, że będzie po walce, na szczęście Bobby sobie poradził. (Ocena - 6/10)

Króciutka walka o pas TV, która jednak mogła się podobać. Sting został wykiwany przez Asy i Ósemki, a dodatkowo odebrano mu pas. Gala chyba gorzej dla niego zakończyć się nie mogła. Co ciekawe Sting został zmuszony do klepania. Jestem ciekaw, jak nowy mistrz poradzi sobie z pasem, jestem pozytywnie nastawiony. (Ocena - 7/10)

Największe zaskoczenie gali - brak zmiany mistrzów. Cała walka była totalnie chaotyczna i Jeff powinien zostać wyliczony chyba z pięć razy. Nie zmienia to faktu, że Storm na koniec poskładał obu braci w kilka sekund. (Ocena - 5/10)

Znamy dwóch nowych zawodników, którzy zasilą roster TNA! John Morrison i Shelton Benjamin - obu panów darzę olbrzymią sympatią. Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że szykujesz dla nich coś ciekawego. (Ocena - 8/10)

Walka o pas X-Division. Świetny skład i to po prostu nie mogło się nie udać. Zdecydowanie najlepsza walka na gali, choć także napisana nieco chaotycznie i czasami miałem problemy z ogarnięciem, co tak naprawdę dzieje się w ringu. Końcówka świetna i ogromne zaskoczenie - Suicide broni pas... Byłem pewny, że jednak któryś z pretendentów go przejmie. (8,5/10)

No i przyszła pora na Main Event, który został przyćmiony wydarzeniami w trakcie walki (Wejście Bully'ego) i po walce (Odejście AJa). Walka stała na dobrym poziomie, a Anderson przegrał przez swojego dawnego przyjaciela. Mam wrażenie, że teraz odejdzie nieco od pasa i zajmie się Ray'em. (Ocena - 7/10)

Ogólnie gala dobra. Życzę powodzenia i wytrwałości w dalszym pisaniu ; )

• Reputacja:   1

Więc skomentuje Turning Point bo szykuje się ciekawa gala :)

Walka nr 1 – One Contender in Tag Team Championship

Chavo i Hernandez vs Brisco i Bischoff

Krótko, znaczy jak na ten rodzaj walki to czas był ok tylko że problemem jest to że panowie z Asów tylko na początku stawiali jakikolwiek opór rywalom, od 1/4 walki to był Squash, tylko czy mi to przeszkadza ? Nie ! Zwycięzców dobrałeś w tej walce odpowiednich.

Chavo i Hernandez vs Hardy Boyz

Walka krótsza ale o wiele lepsza, pierwsza część walki niespodziewanie była pod Meksykanów, jednak potem bracia Hardy doszli do głosu i zdominowali rywali. Trochę szkoda że walka taka krótka ale ostrzę sobie zęby na ostatnią :)

Hardy Boyz vs Kurt Angle i Samoa Joe

Trochę za krótko, tępo było świetne, ładne akcje jak Diving Clothesline od Kurta czy Splash od Samoa jednak czegoś mi tutaj brakowało, zwycięzcy jednak dobrani odpowiednio i nie wyobrażam sobie by nie wygrali oni pasów. A Kurt chyba doznał jakiejś kontuzji, ciekawe !

Ocena walki - ** i 1/2

Słaby wywiad z Evanem, jakoś nie zachęciło mnie to do tej walki, bo gadanie że jest się w dobrej formie przez cały wywiad nie wychodzi dobrze.

Divas Championship Match

Szczerze to mnie zaskoczyłeś, byłem pewien że Tapa odwróci tylko uwagę rywalem a Kim wygra walkę. I niby tak było ale po walce doszło do niespodziewanego ataku, jednak nie wiem czy widzę Tape w walce o pas mistrzowski, za duży kaliber jak na nią. Walka sama w sobie bardzo dobra jak na kobiety, cały czas coś się działo i mogła być nawet trochę dłuższa.

Ocena walki - ** i 1.4

Tak Daniels nie popisał się w tym segmencie za mikrofonem, znaczy było dobrze tylko że za krótko i bo nie da się wygłosić świetnego proma mając w ręce mikrofon 30 sekund, to jednak nawet na plus.

MMA vs Ego

W pierwszej części walki sporo się działo, ładna współpraca między gwiazdami MMA. Potem jednak sporo chaosu w ringu i poza nim, Tito odpada jako pierwszy i trochę się zdziwiłem. Środkowa część walki to czysta walka Wrestlingowa, bardzo dobra bo sporo było Danielsa, naprawdę było ok i wyeliminowanie Christophera jako drugiego trochę smutne ale logiczne...Dalej, Diving Clothesline od Kinga Mo ? Trochę dziwne, Kazarian wypada z akcji i nie wiem jak Roode poradzi sobie sam ? Bobby jednak przykoksił, czystko wyeliminował dwie gwiazdy MMA, przez Spear i Crossface. Jestem trochę w szoku ale świetne zakończenie walki, Bobby widać że będzie u ciebie kimś sporym. Sama walka nie najlepsza, dobry był środek jednak to nie był 5 star, jednak jak na razie najlepsza na gali.

Ocena walki - ***

Do Kurta wraca prąd, dziwny segment ale mam nadzieję że Samoa i Angle stoczą ze sobą feud bo to u ciebie było by świetne.

Bradley vs Sting – Television Championship Match

Walka za krótka, jednak dobra, agresywny styl Bradleya fajnie tutaj wyszedł. Było też kilka dobrych i ładnych akcji, Stinger Splashe czy Tilt A Whirl Backbreaker. Jednak to że Jay zdobył pas jest dla mnie szokiem, taki zielony zawodnik pokonuje Stinga ? Wytłumaczeniem jest to że Asy zdobywają pas telewizyjny.

Ocena walki - **

Styles jest na arenie !

Tag Team Championship Match

Kolejna za krótka walka, liczyłem na więcej. A dostałem sporo chaosu, żadnych efektownych akcji i do tego mistrzowie bronią pasów. Ciekawi mnie tylko czy teraz Matt i Jeff zaczną feud po tym przypadkowym ciosie.

Ocena walki - * i 3/4

Tak, dwóch nowych zawodników. O ile sam pomysł ich zatrudnienia jest świetny bo są to świetny Wrestlerzy to segment był słaby. To wyszło jakby to był Tag Team, i do tego dwóch kolegów z podwórka a nie osoby które mają walczyć o główne pasy, sam pomysł dobry wykonanie niestety nie !

Suicide vs Bourne vs Sabin – X Division Championship Match

Pierwszy raz na tej gali muszę ci naprawdę pogratulować poziomu ringowego walki, był świetny. Cały czas coś się działo, Moonsaulty, nie trafiony Air Bourne na stół i do tego świetna stypulacja złożyła się na genialną walkę. Początek może i nie był rewelacyjny jednak potem było świetnie, długość pojedynku była dobra, mogła być nawet dłuższa ale nie będę się czepiał bo dla takich walk warto czytać twoje diarry. Jest ich u ciebie mało bo widać że stawiasz na segmenty ale naprawdę ten pojedynek ci wyszedł, a na pisaniu walk ja się znam.

Ocena walki - **** i 1/4

Main Event – MR Anderson vs AJ Styles

Mało tutaj było czystej walki Anderson vs AJ, jednak pierwsza część walki była swietna. Bully pojawił się jednak za szybko bo jego brawl z Kenem trwał prawie pół walki, pojawiają się jednak asy ale i tak Styles wykonuje Styles Clash. Co do odejścia Stylesa to nie było one za dobre, bo czemu odszedł ? Nie mógł tego zrobić po BFG ? Czemu zrobił to teraz trochę bez logiki, ale ok twoje TNA, twoje decyzje.

Ocena walki - *** i 1/2

Gala raczej na plus, kilka dobrych walk, jednak kilka bardzo słabych i jednak rewelacyjna. Galę oceniam na ***, życzę udanego dalszego pisania.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

TNA Impact Wrestling 5.12.2013 (813 odc.)

http://24wrestling.sescoops.netdna-cdn.com/24/wp-content/uploads/2011/05/impactwrestling.jpg

Kurz po Turning Point jeszcze nie opadł, a już rozpoczynamy drogę na Final Resolution! Tradycyjny pokaz sztucznych ogni i przenosimy się do komentatorów: Mike'a Tenay'a i Jeremy'ego Borasha. Przypominają oni wydarzenia z niedzielnego PPV:

- Hardyz Boys wygrywają walkę Fatal 4-Way o miano pretendentów o mistrzostwo Tag Team, ale przegrali potem z Gunnerem i Stormem.

- Gail Kim przy pomocy Lei'D Tapy obroniła tytuł Knockouts Championship, ale Tapa wykonała potem Chokeslam na mistrzyni!

- E.G.O. dzięki Bobby'emu Roode'owi pokonali MMA Stars.

- Jay Bradley przy interwencji kolegów z A&8 zdobył tytuł TNA Television Championship pokonując Stinga.

- Suicide w morderczym pojedynku obronił swój tytuł przeciwko Bourne'owi i Sabinowi

- AJ Styles pokonał Mr.Andersona w Main Evencie o TNA World Heavyweight Championship. W walce zainterweniował Bully Ray, ale został wygoniony przez całą bandę A&8. Po walce AJ Styles ogłosił szokujące oświadczenie: odchodzi z TNA!

Breed... Generalny Manager Taz wychodzi na ring z mikrofonem. Jest wściekły, nic dziwnego. Przecież nie ma obecnie Mistrza Świata Wagi Ciężkiej.

Taz: Wyłączyć muzykę! To co zrobił AJ Styles na koniec Turning Point... brak słów! Jestem na niego wściekły! Wkurzony! Wy też możecie czuć się przez niego oszukani! Zachował się jak mały gnojek, który kradnie słodycze ze sklepu. Zabrał nasz pas TNA World Heavyweight Championship jak zabawkę, która jest dla niego nic nie warta! Ale mniejsza to. Gdybym chciał powiedzieć wszystko co mam na myśli na to zrobił to zajęłoby mi to przynajmniej godzinę. Trzeba znaleźć nowego mistrza. Wyłonimy go na Turning Point! W wyjątkowy sposób. Odbędzie się dziesięcioosobowy... Gauntlet Battle Royal Match! Uczestników wyłoni dwadzieścia pojedynków kwalifikacyjnych. Po to, żeby o pas walczyli nieprzypadkowi zawodnicy. Chcę, żeby Was Mistrz był prawdziwym Mistrzem przez wielkie "M"! To tyle, turniej zaczynamy już teraz! Na początek Hernandez kontra Kazarian, panowie... do dzieła!

#1 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

for TNA World Heavyweight Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/251/Hernandez_02.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/641/Kazarian12_cutout_by_Crank.jpg

Hernandez vs Kazarian

Zaczęli! Nie ruszyli jednak na siebie. Kazarian podszedł do rywala i z lekceważeniem uderzył go z liścia po twarzy. Hernandeza to wkurzyło i odepchnął z całej siły Kaza rękoma. Ten nawet zrobił fikołka, przewracając się. Kazarian powoli wstał, po czym rzucił się na Hernandeza Lou Thesz Pressem! Wykorzystał to, że rywal leżał i mamy Springboard Elbow Drop! Przypięcie, ale po jednym Hernandez przerywa. Kazarian wstaje i podnosi Hernandeza, po czym prowadzi go ku narożnikowi. Tam Kaz wstaje na drugiej linie i sygnalizuje Tornado DDT. Ale Hernandez wykorzystuje moment i mamy Back Body Drop! Po chwili dokłada potężny Shoulder Block. Irish Whip od Hernandeza w narożnik... i potężny Splash! Kazarian spłynął tylko na dół. Pin 1...2... Kick Out! Hernandez wynosi rywala... i wykonuje Vertical Suplex! Widzi, że Kazarian jest już lekko osłabiony, więc wychodzi po za ring na rampę. Bierze rozbieg... i Get Off Me!!! Hernandez jest nakręcony! Namawia rywala, by wstał... i Spinebuster!!! Pin 1...2... Kick Out!!! Hernandez nie wierzy. Wstaje i łapie się za głowę. Kazarian to wykorzystuje i niespodziewanie wyprowadza DDT!!! Czeka aż rywal próbuje wstać... i Shining Wizard!!! Pin 1...2...3!

Winner: Kazarian by pinfall

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaglądamy do szatni braci Hardy!

Matt Hardy: Jeff, co robimy? Mamy wziąć udział w walkach kwalifikacyjnych do Gauntlet Battle Royal matchu o Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej. A wiemy, że wróciłem po ty, by reaktywować Hardyz Boys i wywalczyć mistrzostwo Tag Team.

Jeff Hardy: Nie przejmuj się bracie! Na razie ja muszę pokonać Storma, a ty Gunnera. Potem zastanowimy się co zrobić jeżeli chodzi o Final Resolution. Jeżeli chodzi o mnie to mogę walczyć nawet we dwóch walkach w ciągu jednego wieczoru.

Matt Hardy: Ty może tak, ale wiemy, że ja nie. To było widać na Turning Point...

Jeff Hardy: Po prostu musisz popracować nad kondycją. I tak jest z Tobą lepiej niż na przykład rok, czy dwa lata temu. Zdecydowanie schudłeś i widać, że ćwiczyłeś na siłowni. Wszyscy to mówią.

Matt Hardy: Dzięki. Mam być dzisiaj dzisiaj przy ringu?

Jeff Hardy: Jasne, jeżeli chcesz! Za tydzień ja będę, gdy ty będziesz walczył!

MattHardy: No i to jest braterska solidarność!

Obydwaj krzyknęli "Hardyz Boys!", a Jeff wykonał swój tradycyjny taniec. Potem wrócił do przygotowywania się do walki.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROMO OPEN FIGHT NIGHT - 12.12.2013

Na nadchodzącym OFN...

Poznamy kolejne dwie osoby, które będą walczyć na Final Resolution w Gauntlet Battle Royal Matchu

o TNA World Heavyweight Championship...

Gunner zmierzy się z Mattem Hardym, a John Morrison zadebiutuje przeciwko Bobby'emu Roode'owi.

Ponadto pożegna się obecna Pani Prezes TNA - Dixie Carter...

I poznamy nowego Prezesa!

Nie zabraknie też kolejnych wyzwań zawodników, którzy są chętni do skopania jakiegoś tyłka!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#2 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2381_Kurt_Angle.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/119/chris-daniels.png

Kolejny członek E.G.O. w pojedynku tym razem z zawodnikiem Main Event Mafii. Panowie ruszyli w klincz, który okazał się wyrównany. Wydawało się, że podejdą do zwarcia po raz drugi, ale tym Daniels przejął rękę rywala i wyprowadził Wrist Lock. Angle przerwał chwyt, kontrując łokciem. Uderzył nim parę razy w klatkę piersiową Chrisa i po chwili sam wyprowadził Waist Lock, po czym przeszedł w German Suplex! Daniels zaskoczony wyturlał się z ringu. Wściekły przeszedł kawałek po za ringiem i zastanawiał się nad dalszą taktyką. Angle jednak nie czekał i ruszył za rywalem. Przez chwilę biegali wokół ringu jakby byli na wyścigach, po czym Daniels pierwszy wrócił do środka i kopnięciem w rękę Angle'a zaskoczył go. Christopher wykonał serię kopnięć, po czym przeszedł w Crossface! Kurt chwilę czołgał się do lin i udało mu się przerwać submission. Złoty Medalista Olimpijski wstał trzymając się lin, przez co Daniels nie mógł go zaatakować, bo odciągał go sędzia. Po chwili Chris został zaskoczony Back Elbow! Następnie Angle wyprowadził Overhead Belly-to-belly suplex! I jest kombinacja trzech suplexów z rzędu! To, co jest przed końcem każdego pojedynku! Kurt pokazał, że jest pełen adrenaliny i zapiął Ankle Lock! Niespodziewanie z trybun wybiegł Bobby Roode i stanął naprzeciwko ich na krawędzi ringu! Angle przerwał submission i podszedł do lin, ale Bobby już zszedł na dół. Wzrusza ramionami, a Daniels to wykorzystuje i wyprowadza Russian Legsweep! Następnie wchodzi na trzecią linę... Best Moonsault Ever!!! Pin 1...2..... KICK OUT! Angle przerywa w co nie wierzy, ani Daniels, ani Roode! Chris podszedł do lin i wymienia jakieś zdania z Bobby'm. W tym czasie Kurt powoli wstaje... i po chwili zaskakuje Danielsa Olympic Slamem! Przypięcie 1...2...3!!!!

Winner: Kurt Angle by pinfall

Roode złapał się za głowę. Kurt powoli wstaje i patrzy w kierunku swojego rywala z Bound For Glory. Niespodziewanie ruszył w jego kierunku! Już przeszedł pod dolną liną, ale Roode uciekł w kierunku stage'u. Angle chwilę pobiegł za nim, ale gdy zobaczył, że Bobby już jest za kulisami to darował sobie. Wrócił do celebracji swojej wygranej nad Christopherem Danielsem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaglądamy za kulisy. Pewnym krokiem do swojej szatni zmierza Evan Bourne. Zaczepił go Chris Sabin.

Chris Sabin: Wiesz, to śmieszne, że trafiamy na siebie w turnieju o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej.

Evan Bourne: Co jest takiego w tym śmiesznego?

Chris Sabin: No bo nie wiem jak ty, ale ja już byłem...

Evan Bourne: Słuchaj Chris! Nie jestem tu po to, by wysłuchiwać o Twoich osiągnięciach! Jestem tu po to, by to ludzie wiedzieli jakie ja mam sukcesy! By być cały czas na ustach wszystkich fanów!

Chris Sabin: No to dużo nas łączy!

Evan Bourne: Nie Sabin... nic nas nie łączy. Ja jestem tu po to, by ludzie mieli frajdę z moich walk, by o nich mówiły. Natomiast Tobie po być przed dwa lub trzy tygodnie Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej odbiła woda sodowa, tak jakbyś był najdłużej panującym World Heavyweight Championem. Sabin poradzę Ci coś... wróć lepiej na właściwe tory, zanim naprawdę Tobie odbije i źle skończysz.

Evan odszedł, a Sabin jakby nad czymś się zastanawiał...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jesteśmy w pokoju Generalnego Managera TNA - Taza. Spokojnie pali cygaro i ogląda galę w telewizji. Nagle wpada do środka wściekły Ken Anderson.

Taz: Witam Panie Anderson. Co Pana do mnie sprowadza?

Mr.Anderson: Widzę Taz, że jesteś w świetnym humorze, ja natomiast wręcz przeciwnie. Właśnie dowiedziałem się, że dzisiaj będę walczył o miejsce w Gauntlet Battle Royal z... sam zgadnij z kim, przecież wiesz to najlepiej.

Taz: Niech no zgadnę... z Bullym Ray'em?

Mr.Anderson: Brawo! Strzał w dziesiątkę! Normalnie postawiłbym Ci piwo, ale nie dzisiaj. Dlaczego do licha on?

Taz: Uznałem, po wydarzeniach z ostatniego miesiąca, że to będzie najlepsze dla Was obydwu.

Mr.Anderson: Co? hahahaha dobry żart!

Taz: Nie mówisz, że boisz się Bully'ego?

Mr.Anderson: Nie chce Ci nic mówić Taz, ale to ja wyzwałem go na No Surrender kiedy reszta bandy, w tym też ty lała przed nim w gacie. Także to ja, wraz z reaktywowanymi, lepszymi Asami i Ósemkami wyeliminowałem Bully'ego niemal na miesiąc! Mam się go bać?

Taz: To w czym problem?

Mr.Anderson: W tym, że nie mam ochoty się z nim użerać przed kilka miesięcy!

Taz: W takim razie załatw to dzisiaj. Mówiąc "załatw to" mówię, że to ty masz to załatwić, a nie cała Twoja zgraja. Dodatkowo mam Ci coś do powiedzenia. Po pierwsze - nienawidzę jak ktoś wpada do mojego biura bez pukania! A po drugie PRZYPOMINAM CI KENIE ANDERSONIE, ŻE TERAZ TO JA JESTEM TWOIM SZEFEM I TO JA O WSZYSTKIM DECYDUJĘ, MIĘDZY INNYMI Z KIM MASZ WALCZYĆ. TAKŻE POWIEM CI COŚ CO KIEDYŚ BULLY RAY - DO SZEREGU!

Ostatnie słowa Taz mówił podniesionym głosem. Anderson spojrzał tylko na niego spode łba i wyszedł. Taz wrócił do poprzedniego zajęcia, mówiąc "Gnojek".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tabela eliminacyjna do Gauntlet Battle Royal matchu o TNA World Heavyweight Championship na Final Resolution

Kazarian def. Hernandez

Kurt Angle def. Christopher Daniels

Evan Bourne vs Chris Sabin

Gunner vs Matt Hardy

James Storm vs Jeff Hardy

Mr.Anderson vs Bully Ray

Austin Aries vs Magnus

Chavo Guerrero vs Shelton Benjamin

John Morrison vs Bobby Roode

Abyss vs Samoa Joe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#3 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpg

Evan Bourne vs Chris Sabin

Sabin od razu rzucił się wściekle na Bourne'a Lou Thesz Pressem. Podniósł Evana i wykonał Body Slam. Następnie dorzucił Soccerball Kick. Do tego kilka razy wbił się kolanem w plecy Bourne'a. Dorzucił Neck Snap i przypięcie 1... i Kick Out! Sabin nie przerywa ataku. Nie czeka aż rywal wstanie, tylko od razu dorzuca łokieć z rozpędu. Wchodzi na trzecią linę... ale Evan w końcu kontruje szybko wstając i atakując Dropkickiem! Sabin spływa po narożniku. Bourne zapina w parterze boczny Head Lock. Chris kontruje nieczysto, wkładając palec w oko rywalowi. Następnie mamy Jawbreaker i Sabin jeszcze dorzuca Russian Legsweep! Chris wchodzi na trzecią linę... i Diving Crossbody! Pin 1...2... Bourne przerywa! Sabin jest zaskoczony. Wstają... i wymiana ciosów, prawy na prawy! Do tego Bourne odbija się od lin.. ale mamy Bicykle Kick od Sabina!!! Pin 1...2... Kick Out! Evan powoli wstaje... a Chris odbija się za nim od lin i mamy Bulldog! Sabin wchodzi na trzecią linę... i skacze na Moonsault, ale Evan robi unik, bierze rozbieg i mamy Springboard Roundhouse Kick!!! Sabin szybko wstaje, ale mamy Springboard Elbow od Bourne'a! Pin 1..2... Kick Out! Bourne wchodzi na trzecią linę... Air Bourne! Nie!!! Sabin przechwytuje go i mamy Cradle Shock!!! Pin 1...2... KICK OUT! Bourne przerywa przypięcie po finisherze Sabina! Chris Sabin łapie się za głowę. Wstaje i czeka aż rywal to samo zrobi. Ponownie wynosi na Cradle Shock.... ale Bourne wydostaje się i teraz on wykonuje Russian Legsweep!! Fani krzyczą "Evan! Evan! Evan!". Bourne niespodziewanie podskakuje na nogi i pokazuje, że jest pełen adrenaliny. Sabin powoli wstaje, opierając się kolanem o matę. Evan to wykorzystuje i mamy serię Low Kicków! Dodatkowo obija się od lin... i niski Front Dropkick! Pin 1...2...Kick Out Sabina! Ależ walka, raz jeden, raz drugi ma przewagę. Obydwaj wstają, Evan odbija się od lin... ale nadziewa się tym razem na Shoulder Block od Sabina! Dodatkowo Chris teraz odbija się od lin... i Running Big Boot! Sabin ma dość. Pokazuje, że nadchodzi koniec. Mamy All Hail Sabin!!! Przypięcie 1...2...3!!! Sabin wygrywa!

Winner: Chris Sabin by pinfall

Po walce Sabin wstaje i dopada Bourne'a serią kopnięć. Niespodziewanie przybiegają też Garett Bischoff i Wes Brisco! Cała trójka atakuje Evana! Na szczęście przybiegają na pomoc Kenny King i Suicide! A&8 uciekają po brawlu, a Kenny podnosi Evana i mimo jego porażki to oni zachowują się jak zwycięzcy.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/Brooke_Tessmacher_2_CutByJess_28May2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/261/Velvet_Sky_CutByJess_04-09-13.jpg

Brooke Tessmacher vs Velvet Sky

Czas dla odmiany na pojedynek Knockouts. Zaczęły! Zwarcia wygrała Brooke, która sprowadziła rywalkę do narożnika. Tam poczęstowała ją kopnięciem i mocnym łokciem. Uderzyła jeszcze z dwa, trzy razy rywalkę, aż sędzia musiał odciągnąć Brooke. Ta odeszła kilka kroków, ale wzięła rozbieg... i Velvet kontruje kopnięciem! Dodatkowo dokłada mocny Clothesline! Rywala to odczuła, ale Velvet Sky nie przerywa ataku. Northern Lights Suplex i od razu przechodzi do pinu! 1...2... Kick Out Tessmacher! Obydwie wstają... ale to Brooke zdążyła zaatakować piękną Hurricanraną! Do tego wchodzi jeszcze na trzecią linę, czeka aż przeciwniczka wstanie... Diving Bulldog! Pin 1...2... tym razem Sky przerywa! Ale mamy Small Package pin! 1...2... i Kick Out Velvet! Obydwie wstają... i podwójny Clothesline!! Sędzia zaczyna odliczać 1....2.....3.....4....5..wstaje Brooke! Irish Whip w narożnik... i częstuje Velvet świetnym Dropkickiem! Do tego dokłada Facebuster! Kolejny pin 1...2... Kick Out Sky! Brooke ją podnosi i częstuje potężnym Chopem, aż Velvey padła na matę! Brooke wchodzi zmęczona na trzecią linę. Czeka, aż rywalka będzie na plecach... i Diving Elbow Drop! Pin 1...2...3!!!

Winner: Brooke Tessmacher by pinfall

Po walce do ringu przybiega Chris Sabin, który jakby zaniepokojony chce pomóc wstać swojej byłej partnerce, ale ta go odpycha. Chris próbuje coś tłumaczyć Velvet, ale ta uderza go z liścia w twarz! Sabin zmienił wyraz twarzy, jakby coś w jego wstąpiło! Z całej siły popchnął Velvet Sky, aż ta upadła. Przeczołgała się ku narożnikowi, a ten groził jej palcem. Przybiegła jej na pomóc Brooke Tessmacher, ale ją z kolei uderzył w twarz! Oczywiście przez całą tą scenę towarzyszył heat ze strony publiczności. Nagle zabrzmiało...

The Beaten Path

Bully Ray biegnie ku ringu! Sabin nie ucieka, wręcz przeciwnie wymieniają serię ciosów! Nagle pojawia się Mr.Anderson od tyłu i mamy Low Blow dla Bully'ego! Przybiega też reszta A&8, czyli Jay Bradley, Bobby Lashley, Garett Bischoff, Wes Brisco i Knux. Atakują oni kopnięciami i ciosami w głowę Bully'ego. Brzmi jednak muzyka Main Event Mafii! Kurt Angle, Samoa Joe i Sting biegną na pomoc Ray'owi! Nie ma jednak Magnusa. W trójkę próbują wygonić A&8, ale przez zbyt małą liczebność nie dają sobie rady. Przybiegają też jednak bracia Hardy, Kenny King i Austin Aries! Trwa brawl siedmiu na siedmiu! Bully wraz z Brooke Tessmacher uciekli z ringu, a Velvet Sky została wyprowadzona przez Jeremy'ego Borasha.

Widokiem wielkiego brawlu kończymy Impact Wrestling!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Newsy:

- Postanowiłem przesunąć walkę Jamesa Storma z Jeffem Hardy'm na Open Fight Night. A to oznacza, że zobaczymy trzy, a nie dwie walki kwalifikacyjne do Gauntlet Battle Royal Matchu o TNA World Heavyweight Championship na Final Resolution.

- Każdy odcinek piszę pod wpływem impulsu i mimo zaplanowanego po części jakiegoś feudu to na przykład dzisiejszy ostatni segment był w pełni improwizowany i pisany "na life'a". Dlatego nietypowo dzisiejszy Impact był zakończony walką kobiet.

- Tak jak wspomniałem w promie Open Fight Night na następnej gali poznacie nowego Prezesa TNA. Liczcie się z tym, że od teraz będzie to totalne wrestleficition :)

- W styczniu 2014 roku mają pojawić się dwaj kolejni, rozpoznawani przez fanów wrestlingu, nowi zawodnicy.

- Na Open Fight Night dojdzie też do rewanżu między Stingiem, a Jay'em Bradley'em za Turning Point.

- Wracam do pomysłu z One Night Only. Na rok 2014 zostaną wydane co najmniej sześć takich PPV. Będą to:

Old School (powróci kilku zawodników, być może część na stałe, a część tylko na jeden wieczór - styczeń)

House of Pain (każda walka w poszczególnej stypulacji - marzec)

Jokers Wild II (najpierw sześć pojedynków tag team, a potem battle royal o 10000$ - kwiecień)

X-Travaganza II (wypromowanie zawodników X-Division - czerwiec)

Queen of TNA (pojedynki pań z TNA i sceny niezależnej o tytuł Królowej TNA - sierpień)

World Cup (pojedynek o Puchar Świata + 25000$ - listopad)

Nigdy nie ciekawiły mnie diary z TNA, może dlatego że oglądam głównie WWE, ale z szacunku dla twojej pracy postanowiłem ocenić ten odcinek :)

GM nie jest zadowolony z odejścia Stylesa z pasem mistrzowskim i organizuje turniej o pas. Dobre zagranie, krótko ale treściwie.

Kazarian vs. Hernandez

Krótka walka, i Kazarian ląduje w Gauntlet Matchu. Nie będę się rozpisywał, widać jak jest. Dla mnie dobra długość walki, nie jestem fanem długich pojedynków na tygodniówkach, bo według mnie na tygodniówkach trzeba stawać na segmenty, ale o tym później...

... no właśnie. Rozmowa Hardasów nie przemówiła do mnie. Brzmieli jakoś sztucznie, zwłaszcza ostatnie zdania wyglądały jak w "Trudnych sprawach" albo innej "Ukrytej prawdzie"

Angle vs. Daniels

Wygrana Kurta, ale nie bez problemów. Roode nie zaatakował złotego medalisty IO, ale skutecznie odwrócił jego uwagę. To chyba jeszcze nie koniec toy z udziałem tych 2 panów.

Segment z Evanem i Sabinem.

Bourne zaskakuje swoim zachowaniem, i atakuje Chrisa, oczywiście tylko werbalnie, a Sabin daje się zbić z tropu. Bourne i Sabin zawalczą w walce eliminacyjnej, i może być ciekawie.

Taz i Anderson. Taz wbija Anderonowi szpilke, i konfrontuje go z Bully Rayem. Lubie takie sytuacje, kiedy szef nie zapomina o dawnych porach, i wykorzystuje swoją władzę do swoich korzyści, za to + :)

Sabin vs. Bourne

Chris wygrywa, a po walce atakuje Evana razem z Brisco i Bischoffem, ale Evana ratują Kenny King i Suicde. Zalążek ciekawego feudu.

Broke Tessmacher wygrywa, ale najciekawsze wydarzy się po walce. Sabin zachowuje się skandaliczne w stosunku do obu pań, na ring wbiega Bully! wywiązuje się brawl do którego dołączają się A&E i MEM. Na kolejnym Impact pewnie dowiemy się czegoś więcej o tym, jak i o reszcie feudów, na co z resztą czekam :)

Impact Wrestling - Open Fight Night 12.12.2013 (Odc.814)

http://1.bp.blogspot.com/-pWSGdMgXzcc/T5TMGLQU_RI/AAAAAAAAAaE/jJGMc5duqYI/s1600/f2341fa0efc63cf40f8449430cf6a944_L.jpg

Po tradycyjnym intro Open Fight Night i pokazie sztucznych ogni w środku ringu widzimy zespół One Direction!

Wykonali piosenkę One Way or Another co podobało się zwłaszcza fankom na trybunach. Pożegnani zostali mieszanką szaleńczych wrzasków kobiet i buczeniem facetów. Po tym przenosimy się do komentatorów: Mike'a Tenay'a i Jeremy'ego Borasha. Przypomnieli oni sytuację z przed tygodnia w strefie Impact, kiedy to:

- Taz ogłosił dziesięć walk kwalifikacyjnych do Gauntlet Battle Royal Matchu o TNA World Heavyweight Championship na Final Resolution. Kazarian pokonał Hernandeza, Kurt Angle zwyciężył z Christopherem Danielsem, Chris Sabin nie dał szans Evanowi Bourne'owi.

- Brooke Tessmacher wygrała z Velvet Sky. Po walce do ringu wbiegł Chris Sabin. Zaatakował swoją byłą partnerkę oraz próbującą jej pomóc Brooke. Przybiegł Bully Ray, ale przybyła też reszta Asów i Ósemek. W całą siódemkę atakowali Ray'a dopóki nie przybiegła Main Event Mafia oraz zawodnicy X-Division. Impact zakończył potężny brawl.

W ringu stoi piękna Christy Hemme, która ma coś do głoszenia na początek dzisiejszej gali.

Christy Hemme: Panie i Panowie! Przywitajcie gorąco Generalnego Managera TNA - Taza, oraz...Prezes TNA - Dixie Carter!

Breed... zabrzmiała muzyka Taza, a ten trzymając pod rękę Dixie Carter wyszedł z nią na stage. Przywitała ich mieszanka gwizdów i chantów "TAZ!". Weszli we dwoje do ringu, a Dixie wzięła mikrofon.

Dixie Carter: Kolejny Impact Wrestling, kolejny Open Fight Night w naszym planie jazdy! A ja mam zamiar mówić o sobie... Na pewno czytacie facebooka, tweetera i wszystkie plotki na różnym portalach o wrestlingu dotyczących sprzedaży TNA. Ja też je czytałam. Część było zwykłą płotką, część po części prawdą. Ja, czując się wyzwana przez wszystkich, a dzisiaj przecież jest Open Fight Night czyli wieczór wyzwań, chcę w końcu wydać oficjalne oświadczenie. Tak - Total Nonstop Action zostało sprzedane! Przez te wszystkie lata, które poświęciłam TNA czułam jakbym stała się matką tej federacji. Wiem, że została założona przez Jeffa Jarretta, ale to pod wodzą rodziny Carterów TNA stało się drugą siłą w świecie wrestlingu. Przybyły do nas takie gwiazdy jak Sting, Jeff Hardy czy Kurt Angle. Wypromowaliśmy również znakomitych zawodników jak James Storm, Bobby Roode czy Austin Aries. Tak... przyznam się, nawet AJ Styles dzięki TNA stał się tym "Fenomenalnym", ale jego teraz tutaj nie ma. Zdecydował się opuścić nas. Teraz kiedy ja odchodzę, chcę przekazać mu kilka słów. Wiem, że on ogląda lub obejrzy ten program. AJ... przepraszam. Wiem, że to słowo powinno pojawić się w moich ustach dużo wcześniej, ale każda moja decyzja była bardzo przemyślana, a nie mogłam jej zmienić, bo pojedynczym jednostkom się nie podobają. Ostatni rok dla Ciebie był ciężki przez ze mnie. Mam nadzieję, że jeżeli wrócisz do wrestlingu w TNA lub innej organizacji to wybaczysz mi. Były przeprosiny, teraz czas na podziękowania. Chcę podziękować wszystkim zawodnikom . Jesteście niesamowici, to z jaką pasją i zaangażowaniem oddajecie się temu sportowi... wiele mnie to nauczyło. Chcę podziękować wszystkim pracownikom, Christy Hemme, Mike Tenay, Jeremy Borash czy Percy Watson, oraz wielu innym. Chcę podziękować Generalnemu Managerowi TNA - Tazowi, który mimo iż jest około miesiąca na swojej funkcji to podjął już kilka trafnych decyzji i umiał ogarnąć to wszystko co tu się dzieje. A nie było to łatwe, bo jesteśmy w okresie przejściowym dla TNA. Na koniec... chcę podziękować Wam! Wam, fanom TNA przed telewizorami i tutaj w Orlando. Jesteście znakomici. Wiem, że pod koniec mojej kadencji nieco Wam podpadłam, ale zrozumcie mnie... tu chodzi tylko o biznes. No dobrze... to tyle z mojej mowy pożegnalnej. Będę wciąż oglądać Impact Wrestling. Będę pojawiać się na galach. Ale nie będę już miała nic tutaj do powiedzenia....Teraz jest tu nowy szef, nowy Prezes TNA. Panie i Panowie, powitajcie Legendę, który niedawno nas opuścił, ale już wraca w całkowicie innej roli. O to i on... HULK HOGAN!

Immortal Hulk Hogan przy brawach wszystkich zawodników i zawodniczek TNA oraz ogromnym popie publiczności wychodzi na stage! Klaszcze mu nawet sama Dixie Carter! Ten wykonuje swoje tradycyjne ruchy i idzie do ringu. Tam bierze mikrofon od SoCal Val. Fani krzyczą "Hogan! Hogan!", a on uśmiechnięty wykonuje jeszcze kilka gestów w stronę publiczności. W końcu zaczyna mowę, choć wszyscy i tak wykrzykują jego imię.

Hulk Hogan: To wspaniałe uczucie wrócić do Strefy Impact w kompletnie nowej dla mnie roli, Bracia! Naprawdę się za Wami stęskniłem! A z tego co widzę Wy za mną również! Dlatego już jako nowy Prezes TNA przygotowałem Wam kilka niespodzianek. Po pierwsze - wraca odnowione One Night Only. Będzie sześć takich gal na rok. Pierwsza to Old School w styczniu. Wrócą stare gwiazdy, część na dłużej, część na jeden wieczór. Zmierzą się oni z obecnymi zawodnikami TNA. Finałem tej gali będzie dziesięcioosobowy Gauntlet Battle Royal samych byłych gwiazd TNA. To będzie wieczór samych niespodzianek. Ponadto będziemy starać się jeszcze wzmocnić TNA kilkoma mocnymi nazwiskami w nadchodzącym roku. Na razie nikt raczej nie pójdzie w odstawkę z obecnych gwiazd, ale chcę jeszcze bardziej wzmocnić rywalizację dwoma lub trzema nowymi wrestlerami. W roku 2014 odbędą się dwie nowe gale PPV: Red Alert i Hell Cage. Obiecuję Wam, że będą to jedne z najlepszych gal obok Slammiversary i Bound For Glory w ciągu roku. Na dodatek na Lockdown odbędzie się ośmioosobowy Ladder Match o miano pretendenta do Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej... na Slammiversary! W mojej głowie siedzi jeszcze mnóstwo pomysłów na nadchodzący rok, ale opowiadanie tego wszystkiego zajęłoby mi co najmniej trzy czwarte tego programu. A wiem, że wy chcecie walk! W końcu to jest Open Fight Night! Dixie dziękuję Ci za ostatnie lata i Twój wkład w rozwój TNA. Teraz ja przejmuję Twoją pałeczkę i spowoduję, że TNA stanie się potęgą w świecie wrestlingu! Taz teraz Twoja kolej. Jako Generalny Manager powiedz fanom co czeka dzisiaj wszystkich fanów!

W trakcie wypowiedzi wciąż był olbrzymi pop fanów. Mikrofon przejął Taz, który cały czas wcześniej stał z boku i się uśmiechał.

Taz: Dużo powiedziała Dixie Carter, dużo powiedział też nowy Prezes - Hulk Hogan... dlatego ja będę się starał mówić jak najszybciej. Dzisiaj jest Open Fight Night. Przynajmniej trzech zawodników będzie mogło rzucić swoje wyzwanie. Ponadto odbędą się kolejne dwie walki kwalifikacyjne o miejsce w Main Evencie wieczoru na Final Resolution. Austin Aries zmierzy się z Magnusem, a w Main Evencie James Storm zawalczy z Jeffem Hardy'm. Dzisiaj też odbędzie się rewanż za Turning Point, które w tym roku było ostatnią galą o tej nazwie odbywającą się w kalendarzu TNA. Sting zawalczy z Mistrzem Telewizyjnym - Jay'em Bradley'em.

W ringu pojawią się także Bully Ray i Mr.Anderson, którzy stoczą pojedynek słowny, a za tydzień zmierzą się w ringu na Impact Wrestling. To tyle! Udanej zabawy!

Zabrzmiało Breed i Taz wraz z Hulkiem Hoganem i Dixie Carter opuścili ring.

#4 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal aMatch

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/aries_09.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1344/magnus_12.jpg

Magnus ostatni raz w Strefie Impact pojawił się niemal miesiąc temu. Nie był obecny nawet na Turning Point. Od incydentu ze Stingiem (wykonanie na niego Powerbombu po swojej walce z Bradley'em) nikt go nie widział. Dzisiaj jednak walczy! I to nie byle z kim, bo z Austinem Ariesem. Z klinczu do Head Locku przeszedł Magnus. Austin próbował się uwolnić od niego ciosami łokciem. Udało mu się jednak dopiero po Jawbreakerze. Odbija się od lin... ale zatrzymany został mocnym Clotheslinem od Brytyjczyka! Następnie Magnus odbija się od lin, Double A wstaje... ale nadziewa się na Shoulder Block! Następnie Magnus wynosi Najwspanialszego... i Body Slam! Przejście do pinu 1...2... i Kick Out Ariesa! Wstają w tym samym czasie, odbijają się po przeciwnych stronach od lin... i podwójny Clothesline! Widać jednak, że bardziej odczuł to Aries. Sędzia odlicza 1....2....3...4....5...Magnus wstaje! Podnosi Austina... i Fallaway Slam! Coraz bardziej Magnus się nakręca! Próbuje podnieść AA, ale ten chwyta się lin i sędzia jest zmuszony do interwencji. Choć Brytyjczyk nie chce puścić rywala. Dopiero po Gut Kicku od Ariesa Magnus go puszcza. Następnie mamy Forward Russian Legsweep od "The Greatest"! Pin 1...2... Magnus przerywa! Wstaje... ale mamy Dropkick od Austina! Następnie Areis podnosi Magnusa i wykonuje Irish Whip w narożnik. Sam rozciąga się w swoim stylu trzymając się liny... i Dropkick! Następnie w parterze chwyta głowę rywala... i robi mostek przechodząc w Last Chancery! Magnus walczy z submissionem i ma duże szczęście, że byli dosyć blisko lin. Aries wchodzi na trzecią linę. Teraz to on czuje adrenalinę! Namawia fanów, by klaskali jak na stadionie lekkoatletycznym! 450 splash... ale Magnus go przechwytuje! Aries jest zaskoczony i próbuje się wydostać z pułapki... ale mamy Vertical Suplex!! Ale Brytyjczyk nie ma dość, bo wykonuje na dodatek swój stary finisher - Twisting Samoan Drop! (Tormentum) I jeszcze wchodzi na trzecią linę, a tam najpierw wskazuje na łokieć... a następnie pokazuje publiczności Gest Kozakiewicza, na co oni odpowiadają ogromnym heatem! Mimo wszystko mamy Diving Elbow Drop! Przypięcie 1....2...3! Magnus dołącza do Kazariana, Kurta Angle'a i Chrisa Sabina w walce o TNA World Heavyweight Championship na Final Resolution!

Winner: Magnus by pinfall

Po walce Magnus triumfuje, ale nie wykonuje już żadnych gestów w kierunku fanów. Sam celebruje swoją wygraną i zadowolony opuszcza ring na nikogo na zważając. Przenosimy się na zaplecze...

Zaglądamy za kulisy, a tam z mikrofonem czeka na nas Percy Watson!

Percy Watson: Witam Was! Nie ma ze mną żadnego gościa na razie, ale mam parę ważnych ogłoszeń. Między innymi dzisiaj odbędzie się pierwszy raz w ringu program ShowTime!, którego będę prowadzącym! Moimi gośćmi będą teraz chyba najwięksi wrogowie w TNA, a kiedyś kumple - Bully Ray i Mr.Anderson. Stoczą oni pojedynek słowny. Następną informacją jest, że wraz z Hulkiem Hoganem do TNA wraca Brooke Hogan, która będzie ponownie zajmowała się sprawami Knockouts! Brooke jeszcze dzisiaj zobaczymy w ringu i przekonamy się jakie plany będą jeżeli chodzi o najbliższą rywalkę Gail Kim na Final Resolution. Ostatnim ogłoszeniem jest to, że na koniec każdego miesiąca na kanale YouTube będą wywiady z Hulkiem Hoganem. Będę z nim podsumowywał najważniejsze wydarzenia w TNA. To tyle.

Zostajemy za kulisami. Sting rozmawia z Bully'm Ray'em i Brooke Tessmacher. Nagle jednak klepie Bully'ego po plecach i zostawia go, bo widzi przechodzącego obok Magnusa, który już jest po swojej walce.

Sting: Mam kilka pytań Magnusie. Pierwsze - gdzie byłeś przez prawie miesiąc? Drugie - czemu nie odpowiadałeś na jakąkolwiek moją wiadomość. I trzecie - dlaczego zaatakowałeś mnie po swojej walce z Jay'em Bradley'em i nawet tego nie wytłumaczyłeś?

Magnus: Stinger, Stinger, Stinger... (zawiesił na chwilę głos). Dobrze wiesz, że nie jesteśmy już małymi chłopcami, którzy żyją ciągłymi marzeniami. Zwłaszcza ty dobrze znasz smak spełniania swoich marzeń, zwieńczenia ich największymi sukcesami jakie mogą być. Zadałeś mi dużo pytań. Odpowiem Ci na nie, a jakże. Gdzie byłem? Dixie dała mi trochę urlopu, o który sam poprosiłem. Ale jako, że dzisiaj była zmiana Prezesa TNA to raczej musiałem wrócić na Impact. Czemu nie odpowiadałem na Twoje wiadomości? Myślałem, że wiesz. Odpowiedź na to pytanie pokrywa się z pytaniem o atak na Twoją osobę. Ostatnie miesiące mocno wpłynęły na moją osobowość. Mam 27 lat. Tak naprawdę wciąż nie zrobiłem jakiejkolwiek wielkiej rzeczy w TNA. Umówmy się - zwycięstwo nad Tobą na BFG było pod publikę, dobrze wiemy, że nie brałeś mnie na serio. To mnie rozbudziło. Dało mi znać w mojej głowie, że muszę w końcu działać tak, by za wszelką cenę być w elicie tych, którzy zdobywali najważniejsze trofea. Ty jesteś w Hall of Fame, w tym roku miał dołączyć Kurt Angle. A dobrze wiemy, że jeżeli skończę karierę z takimi osiągnięciami jakie mam teraz to nikt nie będzie traktował mnie poważnie i nie będą chcieli mnie w żadnym Holu Sławy. Powiem coś co kiedyś AJ Styles i zadziałało to na jego korzyść - teraz po prostu działam tylko dla samego siebie. Odchodzę z Main Event Mafii! Mam dość bycia pionkiem. Teraz ja chce stanowić tą grę! Dzisiaj postawiłem pierwszy krok. Wkrótce nadejdą kolejne, nie mówię, że już na Final Resolution zostanę Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej. Ale rok 2014 będzie należał do mnie! A teraz... lepiej skup się na swojej walce, by jakiś Żółtodziób znowu Ciebie nie zaskoczył.

I opuścił Stinga lekko zmieszanego mową Magnusa.

W ringu jest debiutujący w TNA - Shelton Benjamin.

Shelton Benjamin: Jestem z Wami od Turning Point. Ale nie odbyłem tutaj jeszcze jakiejkolwiek walki. A chciałbym się sprawdzić przed dosyć ważnym pojedynkiem przeciwko Chavo Guerrero kwalifikacyjną do Main Eventu na Final Resolution. Dlatego jeżeli jest jakaś osoba chętna na skopanie jej dupy to zapraszam na ring! Zrobię to z olbrzymią przyjemnością!

Gold Medal...rozbrzmiał theme song Kurta Angle! Mistrz Olimpijski tydzień temu pokonał Christophera Danielsa, jak widać jest w nieco lepszej formie niż w listopadzie, skoro odpowiada na wyzwanie Sheltona Benjamina!

Kurt Angle: Shelton! Lepiej uważaj o co prosisz! Znamy się bardzo dobrze, ale to nie uchroni Ciebie przed porażką! To jest mój teren, mój świat, a ty na razie jesteś w nim tylko gościem. Taka jest prawda! Cholerna prawda!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/72/2579_Shelton_Benjamin.jpg

Kurt Angle vs Shelton Benjamin (Normal Match)

Panowie zaczęli od klinczu. W Wrist Lock przeszedł Kurt Angle. Shelton Benjamin wykazał się niezłą techniką i wydostał się z dźwigni, samemu przechodząc w Wrist Lock. Kurt odepchnął rywala na liny, wykonał Irish Whip i ustawił się pod Back Body Drop, ale Shelton wracając skontrował kopnięciem. Następnie właściwie przeskoczył nad rywalem, przejeżdżając mu po plecach i gdy Kurt się odwrócił to dostał potężne Enzuiguri! Kurt leżał obalony na macie, a Shelton chciał go jeszcze osłabić Standing Knee Dropem w rękę. Po wykonaniu tej akcji odbija się od lin i jeszcze raz dorzucił Knee Drop! Następnie chwycił ręce Kurta i w parterze przyciskał z całej siły kolano o plecy rywala, wgniatając się w je właściwie. Benjamin nie miał zamiaru przestać w ataku. Ustawił przeciwnika w pozycji siedzącej, bierze rozbieg... i Neck Snap! Przypięcie 1...2... Kick Out Angle'a! Shelton podnosi szybko rywala... ale ten niespodziewanie kontruje Overhead Belly-to-belly Suplexem! Następnie Benjamin wstaje, próbuje uderzyć Angle'a, ale ten robi unik... i przechodzi w German Suplex! Nie przestaje jednak na jednym, dorzuca kolejny! I jest jeszcze trzeci do podstawowej kombinacji Kurta! Złoty Medalista Olimpijski sygnalizuje, że jest nakręcony i przechodzi w Ankle Lock! Shelton zdołał jednak po chwili przerzucić się na plecy i skontrować kopnięciem. Obydwaj wstają, Kurt bierze rozbieg... ale mamy Back Body Drop od Benjamina! Następnie mamy Paydirt! Pin 1...2... KICK OUT! Shelton nie wierzy. Jest już powoli zły. Czeka aż rywal wstanie... próbuje wykonać Superkick, ale Kurt kontruje Olympic Slamem!!! Przypięcie Angle'a! 1...2.... KICK OUT Benjamina! Kurt decyduje się na jeden z ostatecznych jego ruchów. Wchodzi na trzecią linę. Bierze głęboki oddech... i Moonsault!!! Teraz ma chyba Sheltona w garści! Sam ledwo wstaje, ale zapina jeszcze raz Ankle Lock! Shelton po chwili odklepuje! Wspaniałe zwycięstwo Kurta Angle'a!

Po walce ciężko oddychając Kurt wziął jeszcze mikrofon. Klęknął nad Sheltonem i zaczął mówić.

Kurt Angle: Mówiłem Ci Shelton... to jest mój świat! Musisz jeszcze trochę pobyć w TNA, by być tak pewnym siebie i wyzywać najlepszych. To prawda stary, cholerna prawda!

Ostatnie dwa słowa mówił przy reakcji publiczności, która niczym echo powtarzała po Angle'u. Ten rzucił mikrofon, wzniósł jeszcze ręce w geście triumfu i poszedł do szatni.

Zaglądamy do siedziby A&8. Członkowie pobijają piwo, ale nie są w najlepszym humorze. Zwłaszcza Mr.Anderson.

Mr.Anderson: Sabin... tydzień temu przez swoje kretyńskie zachowanie w stosunku do jakichś dwóch lasek naraziło nas klub na atak przez zawodników TNA. Masz szczęście, że wcześniej pokonałeś Evana Bourne'a, bo teraz miałbyś przerąbane.

Chris Sabin: Velvet nie jest zwykłą laską... dzięki jej wygrałem ponownie X-Division Championship na Bound For Glory.

Mr.Anderson: Które potem zdradziłeś jakieś dwa tygodnie po PPV na Open Fight Night. Po za tym wcześniej zdobywałeś tytuły bez jej pomocy, nie była tak Ci potrzebna. Nie wiem czy wiesz, ale w naszym klubie jedną z najważniejszą zasad jest to, że laski nie mogą być ponad klubem. Kapujesz?

Chris Sabin: Tak... raczej tak. Przepraszam za poprzedni Impact. Przestałem nad sobą panować...

Mr.Anderson: To Ci się zdarza coraz częściej, lepiej uważaj. Jay jesteś gotowy do skopania tyłka Stingowi?

Jay Bradley: Jasne szefie! Wygram z nim ponownie!

Mr.Anderson: Tak trzymaj. Dzisiaj nie będziesz miał żadnej pomocy. Chcę, aby nowy Prezes został trochę uśpiony. Za to będę potrzebował obstawy przy spotkaniu z Bully'm.

Garett Bischoff: Dzisiaj też chcesz się na nim wyżyć?

Mr.Anderson: Nie... na razie wystarczy tego. Chcę go pokonać w ringu... za tydzień. Będę miał wtedy na jakiś czas go z głowy. Wiem jedno - Bully ma problem. Nazywał siebie prześladowcą, teraz stał się zwykłym niedźwiadkiem, ba jakimś miśkiem niczym pluszak. W sumie to dobrze, nie jest aż tak niebezpieczny. Ale to też dlatego, że jest teraz oprócz Brooke sam. Dlatego Sabin ostrzegam Ciebie przed kobietami. One potrafią naprawdę zakręcić w kogoś głowie i ustawić kompletnie inne, niepotrzebne priorytety.

Wes Brisco: A jeżeli Bully dołączy do Main Event Mafii?

Mr.Anderson: Wątpię! A nawet jeżeli... gówno mnie to obchodzi. Chcę tą sprawę załatwić raz, a dobrze!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/Sting31_cutout_by_Crank.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1082/Jay_Bradley_2_CutByJess_11June2013.jpg

Sting vs Jay Bradley©

Rewanż za Turning Point. Sting na pewno jest w pełni zdeterminowany, by odzyskać Mistrzostwo Telewizyjny. I to on lepiej wyszedł z klinczu, przechodząc w Wrist Lock. Bradley czuje ból, ale wydostaje się z opresji, łapiąc się lin. Ikona zmuszona przez sędziego puszcza rywala. Mistrz czeka, aż przeciwnik odejdzie kilka kroków i próbuje zaskoczyć go Clotheslinem. Sting jednak robi unik, bierze rozbieg i odbija się od lin. Wracając zaskakuje rywala Atomic Dropem! Dodatkowo dokłada cios łokciem i Uppercut. I mamy Clothesline od Stingera! Bradley wstaje, ale od radu obrywa Dropkickiem! Przejście do przypięcia 1...2... i Kick Out. Sting podnosi rywala i wyprowadza Vertical Suplex. Sting wchodzi powoli na trzecią linę. Bradley jednak wstaje dosyć szybko i podnosi go, wyprowadzając Military Press Slam! Następnie mamy Half nelson backbreaker! Jay przechodzi do pinu 1...2... Sting przerywa! Mistrz czeka aż jego rywal wstanie... i mamy Shoulder Block! Następnie Bradley wynosi Stinga i mamy Fallaway Slam! Sting wyleciał po za ring. Sędzia zaczął odliczanie, ale Bradley natychmiast wyszedł po przeciwnika. Chwyta go za głowę i przykłada z całej siły w metalową barierkę! Następnie podnosi go i Irish Whip... odwrócony przez Stinga i to Bradley ląduje w schodkach! Sędzia doliczył już do 7. Sting podniósł Jay'a i stanęli na krawędzi ringu. Następnie na tą krawędź wyprowadził Jay'owi DDT!!! Ale to wyglądało! Fani już krzyczą "Sting! Sting!". Ten wraca do ringu, by zresetować licznik i ponownie wychodzi po Bradley'a. Coś jednak odwraca uwagę Stinga. To Bobby Lashley! Stoi on na stage'u. Sting czując, że coś się szykuje poszedł w jego stronę. Sędzia ruszył za nim, by namawiać go na powrót do ringu. W tym czasie z trybun wyszedł Chris Sabin i dał Bradley'owi kasket! Sting chwilę kłócił się z Lashley'em, ale po chwili odwrócił się, by wrócić do swojego rywala. Bobby wciąż jednak odwracał uwagę sędziego. Wykorzystał to Bradley, który kasketem zaatakował Stinga! Dopiero wtedy Lashley i Sabin się wycofali, a Jay wyrzucił kasket. Wykorzystał fakt, że sędzia wraca i wrzucił Ikonę do ringu. Przeszedł szybko do przypięcia 1...2.... KICK OUT! Bradley nie wierzy! Wydawało się, że mieli taki znakomity plan. Jay przeszedł do narożnika, by wziąć rozbieg. Czeka aż rywal wstanie i Lari.... nieee! Sting zrobił unik i mamy Gut Kick! Następnie chwycił rywala i przeszedł w Tombstone Piledriver! Pin 1...2....3! Sting wykorzystuje swój rewanż!

Winner: Sting by pinfall

Po walce Sting już się cieszył, gdy wrócili Lashey i Sabin atakując nowego mistrza! Pastwili się nad nim, kopiąc go, ale zabrzmiała muzyka Main Event Mafii! Kurt Angle i Samoa Joe wybiegli pomóc Stingerowi! Jednak Bobby i Chris uciekli, przy okazji wyciągając z ringu Bradley'a. Reklamy

Wracamy po reklamach. W ringu stoi John Morrison z mikrofonem.

John Morrison: W tej chwili stoi przed Wami marzenie każdej z kobiet! Wiem, że nie jedna z Was chciałaby być ze mną w łóżku. To jednak po programie, w razie czego zapraszam do mojej garderoby jakieś piękne dziewice. Na razie mam inną sprawę do załatwienia. Dzisiaj w ringu TNA zadebiutował Shelton Benjamin. Wraz z nim pojawiliśmy się na Turning Point po raz pierwszy w tej organizacji. Dlatego nie chcąc być gorszym od Sheltona też zapraszam kogoś do ringu. W końcu mamy Open Fight Night! Jeżeli jest ktoś chętny do skopania jemu dupy to zapraszam!

Bad Influence... Christopher Daniels z Kazarianem wyszli na stage! Mikrofon jest w posiadaniu Chrisa.

Christopher Daniels: Bla, bla, bla... patrz Frankie w ringu stoi jakiś goguś, który nie dosyć, że obraża wszystkie kobiety uważając, że każda chciałaby z nim być to jeszcze zaprasza do walki z nim w NASZYM ringu! Nie widziałem w życiu nikogo bardziej żenującego.

Kazarian: Chris chce przez to powiedzieć, że jeżeli uważasz iż jesteś tutaj raptem dwa tygodnie i możesz stać tam z mikrofonem i wyzywać kogokolwiek z TNA do walki to jesteś największym debilem jakiego widzieliśmy, bo sam robisz sobie wielki problem.

John Morrison: W tej chwili jedynym moim problemem jesteście Wy. Jesteście mocni w gębie, ale jestem ciekaw czy również w ringu.

Christopher Daniels: Wiesz co John, jeżeli tak bardzo chcesz zostać skompromitowanym w tym ringu to chętnie Ci w tym pomogę!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/johnmorrison_brwanti.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/119/daniels_10.jpg

John Morrison vs Christopher Daniels (w/Kazarian) (Normal Match)

Mamy gong. Obydwaj podeszli do siebie, by spojrzeć sobie w oczy. John zaczął wykonywać swój taniec biodrami. Chris skwitował to pokazaniem mu środkowego palca i rozpoczęli wymianę ciosów! A to na jednego, a to na drugiego spłynął mocny sierpowy w głowę! W końcu John zaatakował European Uppercutem. Daniels jakby to odczuł, bo złapał się za twarz, ale za chwilę zaskoczył rywala Dropkickiem! Chris chciał jeszcze podnieś przeciwnika, ale ten skontrował Jawbreakerem. Następnie mamy Capoeira Kick! John natychmiast wykorzystał to, że Daniels był obalony na macie i wykonał mu Springboard Crossbody! Pin 1...2... Kick Out! Oczywiście Kazarian od razu pojawił się na krawędzi ringu, przy linach. Sędzia zwracam mu uwagę, co wykorzystuje Christopher niespodziewanym Low Blow dla Morrisona! Następnie poczekał, aż John wstanie i mamy Running Neckbreaker! Natychmiastowe przejście do przypięcia 1...2... i Kick Out JoMo! Chris próbuje go podnieść, ale ten kontruje łokciem. Następnie mamy Russian Legsweep od Johna! Znowu przy linach pojawił się Kazarian. Morrison pozbył się go jednak Dropkickiem! Następnie wszedł on na trzecią linę. Chris go natychmiastowo dopadł i poczęstował maczugą w plecy. John to odczuł, ale odpowiedział sierpowym w głowę Danielsa. Dorzucił jeszcze z dwa takie ciosy i Daniels w końcu padł na matę jak rażony piorunem. Sam Morrison wykonał Diving Headbutt! Pin 1...2... Kick Out! Daniels jeszcze walczy. John czeka, aż on wstanie... i Superkick! Następnie przeciąga Chrisa bliżej narożnika... Starship Pain!!! Pin! Sędzia nie zważając na Kazariana odlicza 1...2...3!!! John wygrywa w swoim debiucie w TNA!

Winner: John Morrison by pinfall

John opuszcza ring, natomiast Kazarian klęka nad Danielsem i łapie się za głowę.

Promo One Night Only - Old School

W ringu stoi wcześniej zapowiadana przez Percy'ego Watsona - Brooke Hogan.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/369/Brooke_Hogan_CutByJess_27May2013.jpg

Brooke Hogan: Witajcie! Niezwykle cieszę się z powrotu do Strefy Impact! Dziękuję ojcu, że dał mi kolejną szansę. Jestem szczęśliwa przede wszystkim widząc wszystkie Wasze radosne twarze! Oznacza to, że show Wam się podoba, racja? Dzisiaj Was czekają jeszcze dwie walki, ale ja nie o tym. Moją rolą tutaj jest zajmowanie się dywizją kobiet. Zresztą tak jak kiedyś. Obecnie mamy siedem zawodniczek. W tym oczywiście naszą Mistrzynię - Gail Kim. Po Turning Point trzeba wyłonić nową rywalkę dla niej. Chcę dać także szansę wszystkim zawodniczkom. Uzgodniłam z moim ojcem, że przed Final Resolution odbędzie się Pre Show. W trakcie jego Brooke Tessmacher, Lei'D Tapa, Mickie James, ODB, Taryn Terrell i Velvet Sky wezmą udział w sześcioosobowym Battle Royal! Zwyciężczyni dostanie title shota i zmierzy się z Gail Kim na samym PPV! Natomiast za tydzień odbędzie się walka tag team: Brooke i Velvet Sky zmierzą się z ODB i Lei'D Tapą! To tyle, pa!

Brooke skończyła mowę i odchodząc została pożegnana niespodziewanie gromkim popem ze strony publiczności. Ona skwitowała to machając wszystkim ze stage'u.

#5 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_1_unconquerable.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2494/gunner_tna_tag_champ_01.jpg

Matt Hardy (W/Jeff Hardy) vs Gunner [TNA Tag Team Champion] (w/James Storm)

Pojedynek Jeffa Hardy'ego z Jamesem Stormem jest następny, ale i tak obydwaj stoją przy ringu, by wspierać tag team partnerów. Natomiast Matt i Gunner przeszli do klinczu. Wygrał ten drugi i natychmiast przeszedł do Head Locku. Następnie przeszedł do Back Suplexu. Gunner podnosi Matta i prowadzi do narożnika, uderzając od w razu jego głową o ten narożnik! Po chwili prowadzi do następnego narożnika i powtarza akcję. Potem dokłada mocny Headbutt. Matt to odczuł. Na razie ani Jeff, ani James nie zamierzają ingerować w pojedynek. Chcą dać swoim tag team partnerom szansę się wykazać. Gunner ponownie podnosi Matta, prowadzi kilka kroków do narożnika i Flapjack! Hardy uderza z całej siły głową. Gunner zaczyna tauntować odchodząc od rywala, wraca... i Drop To Hold od Matta! Teraz to Gunner uderza głową w narożnik! Matt czeka aż rywal się podniesie i wyprowadza Russian Legsweep. Hardy wchodzi na trzecią linę! Wykonuje taniec i mamy Diving Elbow Drop! Przypięcie 1...2... Gunner przerywa! Obydwaj wstają w tym samym czasie, próba Clothesline'u Gunnera, ale Matt robi unik, odbija się od lin... Running Bulldog! Następnie podnosi rywala, Irish Whip w narożnik... i Corner Clothesline! Matt ponownie wchodzi na trzecią linę. Moonsault... ale Gunner robi unik! I mamy Spinebuster!!! Gunner przypina Hardy'ego 1...2... Kick Out! Ale tępo nabrała ta walka! Gunner wstaje i podnosi Matta, ale ten kontruje Jawbreakerem i dokłada Dropkick! Następnie pokazuje palcem na Jeffa i wykonuje Double Leg Drop w czułe miejsce Gunnera! Kolejny pin 1...2... Gunner przerywa! Matt ma już powoli dość. Ponownie wchodzi na trzecią linę. Jest nabuzowany adrenaliną! Diving Leg Drooo... Spear! Spear! Spear od Gunnera! Przypięcia 1...2...3! Gunner wygrywa!

Winner: Gunner by pinfall

Jeff wchodzi do ringu i pociesza brata. Natomiast Gunner świętuje ze Stormem. Po chwili jednak Storm i Hardy skupiają wzrok na sobie, bo ich walka jest następna!

#6 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/Jeff_Hardy_16_GD.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/123/storm_tna_tag_champ_01.jpg

Jeff Hardy (W/Matt Hardy) vs James Storm (W/Gunner)

Ruszyli na siebie! Na początek wściekły brawl, potężna wymiana ciosów! A to Storm częstował rywala prawym sierpowym, a to Hardy. W końcu Jeff zaatakował Gut Kickiem i chwycił Jamesa za głowę, po chwili uderzając nią w narożnik! Potem kolejne kopnięcie w kolano Kowboja i Mistrz Tag Team po chwili spływa do porteru. Jeff nie przerywa serii kopnięć, aż sędzia go odprowadza. Ten odszedł tylko na chwilę, ale zaraz wrócił rywala przyciskając jego głowę kolanem do narożnika. Jeff czeka aż James się podniesie i mamy Atomic Drop! Enigma odbija się od lin... ale zostaje zatrzymany mocnym kolankiem od Kowboja! Storm podniósł rywala i wyprowadził Neckbreaker! Pin 1...2... Kick Out Jeffa! James podnosi przeciwnika i wyprowadza Uppercut. Odbija się od lin... ale rywal odpowiada Back Body Dropem! Jeff wchodzi na trzecią linę. Czeka aż rywal wstanie... Whisper In The Wind! Przechodzi do przypięcia 1...2... Storm przerywa! Jeff jest zaskoczony, Matt po za ringiem też, łapie się za głowę. Hardy ustawia się przy narożniku, bierze rozbieg... ale mamy Jumping High Knee od Kowboja! Storm zaczyna integrować się z publicznością poprzez różne gesty, ale to jego błąd, bo wracając nadziewa się na Dropkick! Następnie Jeff podnosi rywala, Gut Kick i.... Twist Of Fate! Enigma zdejmuje koszulkę i wchodzi na trzecią linę. Bierze głęboki oddech... i Swanton Bomb! Przechodzi natychmiast do przypięcia 1...2...3! Jeff wygrywa!

Winner: Jeff Hardy by pinfall

Tym razem to bracia Hardy triumfują! Gunner szybko zabiega Storma z ringu, natychmiast Matt, w zupełnie odmienionym nastroju niż po swojej walce, podnosi ręce Jeffa w geście triumfu!

Czas tym razem na pojedynek słowny! W środku ringu czekają trzy fotele. Przed środkowym stoi z mikrofonem Percy Watson.

Percy Watson: Witajcie! Czas na pierwszy mój program w Impact Wrestling. Czas na ShoooooowTiiiiiime! Dzisiaj moimi gośćmi będą dwaj zawodnicy, którzy ostatnim czasem są dla siebie śmiertelnymi wrogrami. Panie i Panowie. Na początek były Mistrz Świata Wagi Ciężkiej, obecny lider Asów i Ósemek... Myyyyyysteeeeeeer Andeeeersoooon!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/kennedy_01.jpg

Zabrzmiała muzyka A&8 i Ken Anderson wraz z całą obstawą - Jay Bradley, Chris Sabin, Bobby Lashley, Knux, Wes Brisco i Garett Bischoff z trybun weszli do ringu. Lider Asów od razu wziął mikrofon od SoCal Val i spojrzał groźnie na Percy'ego.

Mr.Anderson: Nie tak debilu! Jak ja Ciebie uczyłem? Myyyyyyyyyyyysteeeeeeer Andersooooooon.... Andeeeersooooon! Tak miało być! Przeproś, że Ci nie wyszła moja zapowiedź!

Percy Watson: Przepraszam, że nie wyszła mi Pana zapowiedź.

Mr.Anderson: Świetnie. Ja siadam, mam nadzieję, że moi kumple Ci nie przeszkadzają.

Ken usiadł po prawej stronie Percy'ego. Za nim stanęli wszyscy z Aces and Eights, niczym ochroniarze. Jay miał w kieszeni kasket, a Knux trzymał w ręku młotek. Watson trochę strachliwie się na nich spojrzał, ale przełknął ślinę i ponownie przemówił.

Percy Watson: Jest już Pan Anderson, czas na drugiego gościa! Jest nim dwukrotny Mistrz Świata Wagi Ciężkiej! Prześladowca - Bully Ray!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_18.jpg

Mr.Anderson jakby był zadowolony, że Percy nie wysilił się przy zapowiedzi Bully'ego. Ten wyszedł wraz z Brooke Tessmacher... i z Tito Ortizem! Wszedł do ringu i usiadł na fotelu naprzeciwko Mr.Andersona. Percy natomiast usiadł po środku, przodem do kamery. Wyglądało to jakby miała nadejść debata polityczna...

Percy Watson: Bully, Ray... chcę zadać kilka pytań do każdego z Was. Mam nadzieję, że nie pozabijacie się w międzyczasie . Po pierwsze powiedźcie, który z Was ma większe szanse na znalezienie się w Main Evencie Final Resolution i dlaczego?

Mr.Anderson: Pozwólcie, że ja pierwszy powiem. Bully... znamy się już kilka lat. Dobrze wiem co ty potrafisz, a ty dobrze wiesz czego po mnie można oczekiwać. Jednak... z całym szacunkiem do Twojej postaci... zrobiłeś się w ostatnim czasie małym, pluszowym misiaczkiem. Kiedyś, zwłaszcza na początku panowania A&8, byłeś Grizzly. Wszyscy się Ciebie bali. Teraz natomiast wszyscy się z Ciebie... śmieją. Pytasz Percy dlaczego to akurat ja powinienem wygrać? To proste. Mi bardziej obecnie zależy na tym mistrzostwie niż komukolwiek innemu w TNA.

Bully Ray: Kochanie on skończył? Zadam Ci Ken jedno, konkretne pytanie... Czy ty wiesz kim ja jestem?! Jestem człowiekiem, który na No Surrender potraktował Ciebie Spearem w stół oraz Piledriverem po walce. Mówisz, że jestem "pluszowym misiaczkiem"? A ty kim do licha jesteś?! Za kogo się masz do cholery?! Powiem Ci za kogo ja Ciebie uważam. Jestem zwykłym dupkiem ze zbyt przerośniętym ego, tak Ken EGO. Do tego jesteś największym zdrajcą i oszustem jakim znam. Nie wiem jak ich przekabaciłeś na swoją stronę , ale widzę, że popełniłem duży błąd. Mogłem się domyśleć, że skoro zdradzili wcześniej TNA to tak samo mogą zdradzić mnie. Dlaczego miałbym wygrać z Kenem za tydzień Percy? Ponieważ jestem największym prześladowcą w TNA i żaden dupek nie może mi podskoczyć.

Mr.Anderson: Prześladowcą? W tej chwili Bully to chyba ty jesteś prześladowany przez Was, nie uważasz? Nie zapomniałeś, że po Bound For Glory spowodowałem, że prawie na miesiąc wypadłeś z gry? A ponadto straciłeś szansę rewanżu z AJ Stylesem? Nie zapomniałeś, że tydzień temu to my Ciebie obijaliśmy, natomiast jak przybłąkała się na ring banda z TNA to ty uciekłeś? Masz chyba cholernie krótką pamięć Bully!

Percy chciał coś powiedzieć, ale Bully nagle wstał.

Bully Ray: Ken... doskonale pamiętam to wszystko. Jednak ty też musisz pamiętać parę rzeczy. Nie cofnąłem się przed niczym, nawet przez zniszczeniem rodziny Hoganów, by zostać Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej. Młotek, który trzyma w ręce Knux znokautował Jeffa Hardy'ego na Lockdown! I wiesz co Ci powiem Ken? Knux ma mi oddać ten młotek, bo to moja własność!

Mr.Anderson też wstał.

Mr.Anderson: Bully, Bully, Bully... teraz z kolei zachowujesz się jak małe dziecko pragnące jakiejś zabawki ze sklepu. Nie wiesz, że świat jest brutalny? Że raz coś się ma, a po chwili można to stracić? Ten młotek to symbol... symbol porażki największych, a także straty Twojej kontroli nad Asami i Ósemkami! Ten symbol może za chwilę wylądować na Twojej głowie jak za chwilę nie wyjdziesz z tego ringu!

Całą siódemką Asy stanęły w jednym rzędzie, a Sabin przewrócił fotel, na którym siedział Mr.Anderson. Percy już uciekł z ringu. Bully jakby chciał ruszyć na Knuxa, ale Brooke go powstrzymywała. Tito też próbował zachęcić do odwrotu. Bully postanowił nie ryzykować i całą trójką opuścili ring.

Mr.Anderson: Tak, doskonały ruch Bully! To pokazuje jaki teraz obecnie jesteś! Jesteś zwykłym pluszowym miśkiem! Gdzie jest ten prawdziwy Bully Ray, który normalnie przyłożyłby mi w mordę? Nie masz jaj Bully!

To dla Bully'ego było za wiele. Zatrzymał się na stage'u, a Brooke i Tito zrobili to samo. Ray ponownie wziął mikrofon.

Bully Ray: Wiesz co Ken? Przewidziałem też taki rozwój sytuacji (fani krzyczą What?!). Postanowiłem działać (What?!). Ostatnio pytano mnie dlaczego tak często rozmawiałem ze Stingiem. Wiesz czemu (What?!). Bo Main Event Mafia to zespół, który miał Asy i Ósemki wyeliminować raz na zawsze. Jeżeli ja nie mogę być szefem A&8 to nikt nie będzie, bo wtedy to nie jest prawdziwy Klub! (What?!). Dlatego teraz muszę zniszczyć Twój, który sam stworzyłem! (What?!) A Mafia może mi w tym pomóc! Dlatego zaakceptowałem ich propozycję i wraz z Tito i z kimś jeszcze dołączyłem do ich!

Zabrzmiała Muzyka Main Event Mafii i Kurt Angle, Rampage Jackson,Samoa Joe oraz Sting wyszli na stage i stanęli obok Bully'ego, Brooke i Tito. Ale facetów było sześciu, a wiemy, że Brooke raczej nie będzie walczyć z A&8. Sting i Bully pokazali palcem, że jest jeszcze jeden człowiek! Zrobili miejsce dla....

Take over... Christian! Kapitan Charyzma wraca do TNA!!! Wyszedł na stage między Stinga, a Bully'ego i uścisnęli sobie dłonie. Następnie cała siódemka po za Brooke ruszyła w kierunku ringu! Rozpoczął się wściekły brawl! Mafia zaczęła sobie wyrabiać przewagę, więc Mr.Anderson rozkazał odwrót i uciekli wszyscy z A&8 w trybuny! Bully i Sting stanęli na narożnikach i wykrzykiwali jeszcze coś w stronę Asów. Tamci stali kompletnie zaskoczeni.

Tą sceną kończymy kolejne Open Fight Night!

Tabela eliminacyjna do Gauntlet Battle Royal matchu o TNA World Heavyweight Championship na Final Resolution

Kazarian def. Hernandez

Kurt Angle def. Christopher Daniels

Chris Sabin def. Evan Bourne

Gunner def. Matt Hardy

Jeff Hardy def. James Storm

Mr.Anderson vs Bully Ray

Magnus def. Austin Aries

John Morrison vs Bobby Roode

Abyss vs Samoa Joe

Newsy:

:arrow: Bully Ray i Tito Ortiz dołączyli do Main Event Mafii, ale mimo to nie przeszli face turnów. Bully nadal zostaje tweenerem, a Tito heelem jako ochroniarz Ray'a.

:arrow: Na nadchodzącym Impact Wrestling poznamy przeciwników dla Suicide'a oraz Mistrzów Tag Team! Ponadto wspomniany na OFN pojedynek tag team kobiet oraz dwie kolejne walki eliminacyjne do Main Eventu Final Resolution - Chavo Guerrero vs Shelton Benjamin oraz w main evencie Impact Mr.Anderson vs Bully Ray

:arrow: Christian zgodził się na powrót do TNA. Być może już wkrótce będzie odgrywał czołową postać w rosterze. Nie tylko jako członek Main Event Mafii.

Tak jak wspomniałem tydzień temu teraz to będzie totalne wrestle fiction ;) Dołączył Christian, ale to nie oznacza od razu dołączenie Johna Ceny, Randy'ego Ortona czy Big Showa. Wykorzystałem to, że Christian już kiedyś walczył w TNA. Do rosteru być może dołączą jeszcze jakieś gwiazdy, które obecnie nie walczą dla żadnej wrestlerskiej federacji.

Lubię czytać twoje diary, bo często zaskakujesz i pokazujesz, że TNA nie jest nudne. Powinieneś wyrównać odcinki, by były tak samo jak na konkurencyjnym forum, bo czuję się trochę dyskryminowany. ;)

116218737055c51bc30a173.jpg

Staram się wyrównać ;)

Impact Wrestling 19.12.2013 (Odc.815)

Do Final Resolution coraz bliżej! Po pokazie fajerwerków witają nas stali komentatorzy - Jeremy Borash i Mike Tenay. Panowie przypomnieli nam wydarzenia z ostatniego Open Fight Night, czyli:

- Dixie Carter zaprezentowała nowego Prezesa TNA! Został nim Hulk Hogan.

- Odbyły się trzy kolejne pojedynki eliminacyjne do Main Eventu na Final Resolution. Magnus pokonał Austina Ariesa, Gunner wygrał z Mattem Hardy, a Jeff Hardy zwyciężył Jamesa Storma.

- Jay Bradley przy pomocy kolegów obronił swoje Mistrzostwo Telewizyjne przeciwko Stingowi

- Magnus odszedł do Main Event Mafii.

- Brooke Hogan ogłosiła Battle Royal Match o miano pretendentki do Knockouts Championship w Pre-Show przed Final Resolution

- Bully Ray odbył pojedynek słowny z Mr.Andersonem. Gdy Bully już miał zamiar odejść ogłosił, że dołączył wraz z Tito Ortizem i Brooke Tessmacher do Main Event Mafii! Po za nimi MEM wzmocnił wracający Christian!

I to właśnie muzyką Main Event Mafii zaczynamy dzisiejszą galę! Cała ósemka, która kończyła poprzedni Impact zmierza do ringu przy owacji publiczności. Wszyscy po za Rampagem i Ortizem byli ubrani w garnitury. Mikrofon bierze jako pierwszy - Bully Ray.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/Bully_Ray_08.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/joe_07.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/sting_10.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1087/Quinton_Jackson_2_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/561/Tito_Ortiz6_cutout_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/2708_Christian.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/Brooke_Tessmacher_2_CutByJess_28May2013.jpg

Bully Ray: Zadam Wam jedno, dosyć proste pytanie. Będę mówił wolno i powoli. Do you know who we are?! Jesteśmy Main Event Mafia! W tej chwili to najpotężniejsza stajnia w TNA! To dlatego, że dwóch genialnych ludzi - ja i Sting wpadliśmy na pomysł jak wzmocnić Mafię i jak zniszczyć Asy i Ósemki! Może wydawać się dziwne, że Sting zaufał mi ponownie. Zwłaszcza po tym jak go oszukałem na początku roku i Was wszystkich. Ja też jestem zaskoczony. Ale w tej chwili łączy nas jeden cel! A każdy kto ma wspólny cel, czyli wyeliminowania Twojego wroga jest wtedy Twoim przyjacielem! Sting nie powiem, że żałuję tego co zrobiłem, bo dzięki temu byłem dwukrotnie Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej! Chcę jednak żebyś wiedział... że teraz chcę za wszelką cenę zniszczyć Asy i Ósemki! A samemu mi to się nie uda. Dlatego wraz z Tito i wspaniałą Brooke do Was dołączyłem!

Bully skończył mówić, a mikrofon wziął Stinger.

Sting: Tak jest! O to chodzi! Przecież Main Event Mafia powstała głównie przez Asy i Ósemki. Właściwie Bully to jestem Tobie wdzięczny. Dzięki Tobie uświadomiłem sobie po Slammiversary, że przyszedł czas ponownie do stworzenia Rodziny! Rodzina, która zniszczy Asy i Ósemki i zdominuje TNA odzyskując Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej! Teraz jesteśmy bliżej celu przez to, że na Final Resolution odbędzie się dziesięcioosobowy Gauntlet Battle Royal. Bully masz dzisiaj walkę z Mr.Andersonem. Chcę byś wiedział, że będziemy Ciebie wspierać w razie ataku tamtej zgrai Asów i Głupków. Jeżeli na Final Resolution będziesz w jednym pojedynku z Kurtem Angle i Samoa Joe to Wasz cel będzie najpierw wyeliminowanie całej reszty, a potem walka między sobą o ten najważniejszy tytuł w TNA, kwintesencję tego wszystkiego - Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej.

Bully kiwał głową, a Sting był uśmiechnięty. Mikrofon wziął jednak jeszcze Kurt Angle.

Kurt Angle: Moment. Bully chcę żebyś wiedział jedno. Na Final Resolution stoczymy walkę o ten najważniejszy tytuł jeżeli dzisiaj pokonasz Kena Andersona. Gdybyśmy stanęli naprzeciw siebie to nie cofnę się przed niczym... absolutnie przed niczym, by wrócić w końcu na szczyt! To prawda! To cholerna prawda!

Stanął między Bullym, a Andersonem Christian, który również był z mikrofonem.

Christian: Panowie spokojnie. Final Resolution za jakiś czas. Nie zapominajcie, że nawet jeżeli w naszych szeregach będzie Mistrz Świata Wagi Ciężkiej to naszym głównym celem w roku 2014 będą Asy i Ósemki. Właściwie tylko dlatego przyjąłem propozycję Stinga by wzmocnić Main Event Mafię. Natomiast jeżeli już się ich pozbędziemy to moim jedynym celem będzie TNA World Heavyweight Championship. I nikt nie będzie mnie w stanie zatrzymać w drodze ku jemu!

Bully Ray: Dobra, wystarczy tych przechwałek! Prawda jest taka, że każdy z nas stojący tutaj ma predyspozycje do zdobycia tytułu, który pragnie niejeden zawodnik z rosteru TNA! Dzisiaj pokonam Kena Andersona. Potem na Final Resolution wraz z Kurtem Angle będziemy się starać o powrót TNA World Heavyweight Championship do Main Event Mafii. Potem krok po kroku będziemy eliminować Asy i Ósemki. Gdy się ich pozbędziemy to wtedy pomartwimy się tym kto powinien trzymać Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej!

Wszyscy się zgodzili kiwając głowami. Niespodziewanie zabrzmiało... Breed! Muzyka Generalnego Managera TNA - Taza! W garniturze wyszedł on na stage i uśmiechnięty zaczął mówić przez mikrofon.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/47/Tazz_6.png

Taz: Aaaach jak ja lubię gdy ktoś się wykłóca o to kto jest lepszy. Panowie pamiętajcie, że gdybaniem nie wygracie walk. Jak wiecie Bully Ray w Main Evencie zmierzy się dzisiaj z Mr.Andersonem. Natomiast za tydzień, w ostatnim Impactie przed Final Resolution w Main Evencie Samoa Joe zawalczy z Abyssem. Ale to jest wiadome od dawna. Ja wpadłem na genialną walkę na Final Resolution. Sześcioosobowy tag team match! Trzech na trzech! Main Event Mafia vs Aces and Eights. Proponuję tak: Christian, Rampage Jackson i Sting vs Bobby Lashley, Knux i Wes Brisco! Powodzenia!

I wciąż uśmiechnięty Taz przy swojej muzyce poszedł za kulisy, a w ringu Mafia zaczęła wymieniać między sobą jakieś uwagi.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/brooke2_by_dillhare.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/261/Velvet_Sky_CutByJess_04-09-13.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/645/ODB_8_CutByJess_27May2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5127/Leid_Tapa_CutByJess12March2013.jpg

Brooke Tessmacher&Velvet Sky vs ODB&Lei'D Tapa (Normal Tag Team Match

Zaczęły Velvet i ODB. Chociaż Tapa niezbyt była tym zachwycona. Zwarcie wygrała ODB, która sprowadziła rywalkę do narożnika i poczęstowała ją Headbuttem. Następnie zaatakowała serią kopnięć. Sędzia musiał odciągnąć ODB. Gdy Velvet Sky wstała wtedy przeciwniczka wykonała jej Atomic Drop. Następnie ODB odbiła się od lin i mamy Clothesline! Przypięcie 1...2... Sky przerywa! Wstają, ODB chciała zaatakować Velvet, ale ta zrobiła unik i mamy Facebuster! Velvet przypina 1...2... Tapa przeszkodziła! Irish Whip od Lei'D dla Velvet i Tilt-a-whirl- Backbreaker! Brooke weszła na narożnik i pozbyła się rywalki Flying Clotheslinem! W ringu pozostały Brooke Tessmacher i ODB. Mimo, że Brooke nie była legalną zawodniczką. ODB jednak wykonała Irish Whip jej i gdy odbiła od lin mamy Running Big Boot! Chce przejść do pinu, ale sędzia pokazuje, że nie może, bo nie było prawidłowej zmiany w drużynie przeciwnej. Wtedy do akcji weszła Velvet Sky wykonując Leg Drop Bulldog! Przechodzi do przypięcia 1...2... ale ponownie przerwa Tapa! Wtedy Brooke zaskoczyła Lei'D Clotheslinem i obydwie wyleciały z ringu! A w nim zostały legalne zawodniczki - Velvet Sky i ODB. Ta druga zaczęła częstować a to potężnym punchem, a to chopem, raz punch, raz chop. W końcu sprowadziła rywalkę do lin, wykonała jej Irish Whip, ta odbiła się od lin z drugiej strony i kolejny Atomic Drop od ODB! Następnie ODB odbiła się od lin i chciała wykonać Clothesline, ale Velvet zrobiła unik i mamy zmianę z Brooke Tessmacher! Ta od razu weszła do ringu i zaskoczyła rywalkę Small Package Pinem! 1...2... Kick Out! ODB zatrzymała rozpędzoną Brooke kopnięciem i wyniosła na Powerbomb, ale ta wydostała się i wykonała DDT! Czeka Tessmacher aż przeciwniczka wstanie... i Hurricanrana! Brooke jest na fali! Namawia przeciwniczkę gestami, by znowu powstała. Gdy ona to robi wspomagając się narożnikiem. Brooke bierze rozbieg i Dropk... unik ODB! Są w jej narożniku, więc ODB chce zrobić zmianę z domagającą się tego Lei'D Tapą. Jednak gdy chce dotknąć jej ręki.... ta odsuwa ją i zeskakuje! ODB jest zdenerwowana. Lei'D wchodzi do ringu i zaczynają się kłócić! Wtedy Tapa chwyta ODB za gardło i wykonuje na niej Chokeslam!!! Następnie ona sama opuszcza ring. Brooke robi zmianę z Velvet Sky, która wchodzi do ringu i mamy In Yo Face! Brooke w międzyczasie wchodzi na trzecią linę co widzi Sky i robi z nią zmianę. Tessmacher wykonuje na ODB Diving Elbow Drop i od razu przypina! 1...2...3! Znakomita współpraca Brooke i Velvet!

Winners: Brooke Tessmacher&Velvet Sky by pinfall

ODB wciąż nie może dojść do siebie po ilości przyjętych na siebie akcji. Jednak zdołała wyturlać się z ringu. W środku zostały cieszące się Brooke i Velvet. Tessmacher opuściła ringi zaczęła zmierzać ku wyjścia, gdy Sky wciąż pozdrawia fanów z narożnika. Wtedy z kulis wybiega Lei'D Tapa i zaskakuje Brooke Tessmacher Running Big Bootem! Velvet widzi to i wychodzi na pomoc swojej tag team partnerce, ale wtedy mamy kopnięcie od Tapy... i Powerbomb dla Velvet Sky po za ringiem! Velvet wyeliminowała wszystkie trzy pozostałe zawodniczki i wściekle krzyczy upuszczając arenę.

Zaglądamy za kulisy gdzie z mikrofonem w ręku czeka Percy Watson. Obok jego stoi Chris Sabin.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2269/percy_watson_3.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpg

Percy Watson: Hej, hej, hej! Jak wrażenia po zeszłotygodniowym ShowTime?! Działo się! Dzisiaj ze mną jest jeden z uczestników tamtego wydarzenia - Chris Sabin!

Chris Sabin: Wystarczy tej żenady Watson. Jestem tutaj jako reprezentant Aces and Eights. Najsilniejszej grupy w TNA. Klubu, który od ponad roku robi totalne zamieszanie w tej federacji. Ja wraz Mr.Andersonem na Final Resolution, które jest już za dziesięć dni zawalczę o powrót Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej do A&8. Czyli tam gdzie jest miejsce tego tytułu! Mam wiadomość do Main Event Mafii. Bully... przez ostatnie tygodnie oskarżałeś nasz klub o to, że jest podróbką i marną kopią pierwszej wersji Asów i Ósemek. Natomiast ty zbratałeś się teraz z tymi, którzy są kiepską próbą reaktywacji Main Event Mafii. Zrobiłeś dokładnie to co o co nas oskarżałeś. Ale... najpierw dzisiaj, a potem na Final Resolution pokażemy Ci, że tak naprawdę obecne Asy i Ósemki są dużo lepsze od tego co ty stworzyłeś! Udowodnimy Ci, że Klub pod wodzą Mr.Andersona jest najbardziej dominującą stajnią w historii TNA! I nikt z Was w ciągu najbliższych miesięcy nie powstrzyma naszej dominacji. Na pewno nie zrobi tego Ikona - Stinga. Na pewno nie jest w stanie tego dokonać Kurt Angle. Bez szans jest Christian. To samo dotyczy tych miernot Rampage'a Jacksona i Tito Ortiza. Samoa Joe? Wystarczy, że na niego dmuchnę, a on padnie. Natomiast ty Bully... nie masz w tej chwili wystarczająco jaj by się nam przeciwstawić! Dołączając do Main Event Mafii popełniłeś największy błąd w swojej karierze. A jeżeli nie Mr.Anderson dzisiaj, to ja na Final Resolution dopilnuję... by Twoja kariera skończyła się na dobre! A co walki ogłoszonej przez Taza... zgadzamy się! Udowodnimy, że nie ma w tej chwili lepszych od nas! Jak to mówi Kurt Angle - to prawda, to cholerna prawda!

#7 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/8/chavo_guerrero_5.pngvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/72/2579_Shelton_Benjamin.jpg

Mamy gong i Panowie zaczęli od gestu fair play, czyli podania sobie ręki. Klincz wygrał Shelton przechodząc w Head Lock. Trzymał rywala w duszeniu dosyć długo, aż ten skontrował kilkoma łokciami w brzuch Benjamina. Chavo robi unik przed sierpowym rywala, bierze rozbieg, odbija się od lin, wraca... i klasyczna Hurricanrana! Shelton dosyć szybko po niej wstaje, ale natychmiast zostaje powalony Dropkickiem! Guerrero chwyta przeciwnika za głowę, prowadzi do narożnika, sam wstaje na drugiej linie... i Tornado DDT! Przejście do pinu 1...2... Kick Out! Jeszcze nie teraz! Jednak zaraz mamy Northern Lights Suplex i od razu przypięcie... ale po jednym Shelton przerywa! Meksykanin próbuje go podnieść, ale Benjamin kontruje Jawbreakerem! Następnie mamy piękne Enzuiguri! Czeka aż rywal wstanie... i Springboard Bulldog! Shelton przypina Chavo 1...2... Kick Out! Chavo wstając zaatakował przeciwnika Rolling Wheel Kickiem! I mamy Rolling Vertical Suplex! Czy będzie jeszcze jeden? Dokładnie, jest kolejny! I po chwili trzeci suplex do tej kombinacji! Three Amigos drodzy państwo! Chavo sygnalizuje fanom akcję wysokiego ryzyka! Wchodzi na trzecią linę! Frog Splash... ale Shelton kontruje Samoan Dropem! Pin 1...2... Chavo przerywa! Wstają w tym samym czasie, ale Shelton zdołał jako pierwszy zaatakować German Suplexem! Guerrero jest powalony, natomiast Benjamin wchodzi na trzecią linę... i Diving Clothesline! Pin 1...2... ale mamy znowu Kick Out Chavo! Shelton jest rozpędzony... mamy Superkick!!! Meksykanin leży zamroczony na macie. Shelton zapina rywalowi Ankle Lock!!! To akcja Kurta Angle'a! Chavo odklepuje! Mistrz Olimpijski nie będzie zadowolony...

Winner: Shelton Benjamin by pinfall

Po walce Shelton wziął mikrofon.

Shelton Benjamin: To zwycięstwo dedykuję Kurtowi Angle! Kurt... mówiłeś coś tydzień temu o tym, że TNA to jest Twój świat. Muszę Ciebie rozczarować. Powoli to ja przejmuję ten teren! Możesz się spodziewać, że po Final Resolution jeszcze nie raz się spotkamy. I wtedy wynik walki będzie zupełnie inny wynik. Na Open Fight Night miałeś farta, cholernego farta. Jednak ja tak łatwo się nie dam! Znamy się już chyba ponad dziesięć lat i dobrze wiemy, że nikt z naszej dwójki nie odpuszcza. I ja nie odpuszczę póki nie pokonam Ciebie! Bo Złoty Standard to ja! Jedyny Złoty Chłopiec w tej organizacji stoi teraz w tym ringu! I jeszcze Ci to Kurt udowodnię!

Shelton rzucił mikrofon na matę po czym przy swojej muzyce opuścił ring. Reklamy.

W ringu stoi Evan Bourne. Jest on z mikrofonem w ręku. Posłuchajmy co ma do powiedzenia...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpg

Evan Bourne: Triple Threat mecze, a zwłaszcza bez jakichkolwiek zasad nigdy nie należały do najłatwiejszych. Na Turning Point się o tym przekonałem. W dodatku ostatnio przegrałem swoją pierwszą szansę na walkę o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej z Chrisem Sabinem. Nie jestem obecnie w miejscu, o którym marzyłem przybywając do TNA. A marzyłem o zdobywaniu tytułów mistrzowskich. O ciągłym byciu na szczycie! Byciu w elicie TNA! Fakt jest taki... że na razie nie realizuję swoich planów. Jednak chcę poprosić

Suicide'a o kolejną szansę. Chcę to rozwiązać w walce z nim na Final Resolution! Suicide... czekam na Twoją odpowiedź.

Ku uciecze publiczności zabrzmiała muzyka obecnego Mistrza X-Division i wraz z tytułem mistrzowskim wszedł on do ringu i wziął mikrofon.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1307/manik_ner2.jpg

Suicide: Wiesz Evan, że szanuję Ciebie jako wrestlera. Jesteś świetnym zawodnikiem, fenomenalnym lotnikiem. Szanuję też Ciebie jako człowieka, bo ciągle dążysz do upragnionego celu. Wiem, że pragniesz obecnie mojego tytułu mistrzowskiego. Dam Ci tą szansę. Szansę pomyślenia choć przez chwilę, że te mistrzostwo może należeć do Ciebie. Ale nie myśl, że tak łatwo mi je odzyskasz. Bo na Final Resolution spotkamy się w stypulacji wybranej przez ze mnie! A będzie to... Ladders Match! Zwycięży ten, który ściągnie pas mistrzowski wiszący nad ringiem! Zgadzasz się Evan na taki pojedynek?

Evan Bourne: Pewnie, że się zgadzam! Możesz Suicide zrobić co w Twojej mocy, ale TNA X-Division Championship title i tak będzie należeć do mnie!

Obydwaj wymienili spojrzenia i uścisnęli sobie dłoń co spodobało się fanom. Przy dużym popie najpierw Evan, a potem Suicide opuścili ring.

Jesteśmy w pokoju Prezesa TNA - Hulka Hogana! Hulk rozmawia z Tazem. Nagle do pokoju ktoś puka. Okazuje się, że to Gunner i James Storm.

Hulk Hogan: Witam Mistrzów, co was sprowadza?

James Storm: Właściwie to Gunner ma sprawę.

Gunner: Chcę by na Final Resolution na szali znalazły się nasze Mistrzostwa Tag Team!

Taz: Hola! Gunner bierzesz przecież udział w Main Evencie!

Gunner: Nie przeszkadza mi to! Im więcej dup do skopania tym lepiej!

Storm wzruszył ramionami jakby jemu było wszystko jedno. Hulk był uśmiechnięty. Taz chciał coś powiedzieć, ale Prezes był szybszy.

Hulk Hogan: W takim razie zgoda! Nie będziemy robić żadnych walk o miano pretendentów. Mam ciekawy sposób na tą walkę. Pamiętacie w jaki sposób zdobyliście po raz pierwszy te tytuły jako tag team? W takim razie na Final Resolution zrobimy powtórkę. Fatal 4-Way! Obecni Mistrzowie - Gunner i James Storm vs Hardyz Boyz vs Chavo Guerrero&Hernandez vs uwaga... Austin Aries i Kenny King! Prosili mnie nie dawno bym dał im szansę walki o miano pretendentów do tych tytułów, więc ucieszą się wiadomością, że i tak zawalczą o te mistrzostwa na Final Resolution. Prawda Taz, że to genialny pomysł?

Taz: Eeee... tak. W końcu ty tu jesteś Prezesem...

Hulk Hogan: A wy Panowie zgadzacie się?

Gunner: Jak najbardziej tak!

Storm chciał coś jeszcze powiedzieć, ale zrezygnował.

Hulk Hogan: W takim razie ustalone! Zmykajcie!

Mistrzowie opuścili gabinet. Gunner był uśmiechnięty, a James Storm wręcz przeciwnie.

Hulk Hogan: Jestem genialny co Taz?

Taz tylko kiwnął głową.

W ringu z mikrofonem stoi Ethan Carter III.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2530/ethan_carter_iii_3_cutbyjess_24october2013.jpg

ECIII: Tęskniliście za mną? Nie było mnie tu miesiąc, ale to tylko dlatego, że moja mega przystojna twarz promowała TNA na wszelki możliwy sposób. Ostatnio jednak jestem na fali. Pokonałem Garetta Bischoffa, Zemę Iona i Kenny'ego Kina. Nie są to byle jacy zawodnicy. Dlatego dzisiaj ogłaszam Open Challenge. Jestem w stanie walczyć na każdej tygodniówce i na każdym PPV z dowolnym zawodnikiem. Jest to do odwołania! Udowodnię Wam, że jestem w stanie pokonać każdego z rosteru TNA!

Zabrzmiała muzyka... Rampage'a Jacksona! Odpowiada on na wyzwanie Ethana!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2530/ethan_carter_iii_3_cutbyjess_24october2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1087/Quinton_Jackson_2_GD.jpg

Ethan Carter III vs Rampage Jackson (Normal Match)

Zaczęli. Zwarcie wygrał Rampage z całej siły odpychając przeciwnika tak, że ten się wywrócił. Ethan został lekko zaskoczony siłą rywala. Zasygnalizował, że ponownie chce podejść do klinczu, ale oszukał Rampage'a kopiąc go w kolano. Następnie mamy Standing Dropkick! Podejście do pinu 1...2... Kick Out! Rampage Jackson przerywa! Człowiek Main Event Mafii chce jeszcze walczyć. Ethan podnosi go, ale rywal kontruje łokciem. Dokłada kilka ciosów, odbija się od lin i Shoulder Block od Rampage'a! Następnie mamy Axe Handle! Rampage przypina rywala 1...Kick Out! Jackson odbija się od lin i Lou Thesz Press! Dopada Ethana serią ciosów w głowę! Sędzia musiał odciągnąć gwiazdę MMA od przeciwnika. Rampage podnosi Ethana... i wykonuje na nim Body Slam! Kolejny pin 1...2.... Kick Out! Ethan wstaje trochę szybciej od rywala i zaskakuje go Flapjackiem! Następnie wykonuje Northern Lights Suplex! Pin 1...2... Kick Out Jacksona, ale mamy Gut Kick i.... Man-Tastic! ECIII przypina Rampage'a...1....2...3! Dosyć szybka wygrana przypieczętowana na koniec zwycięstwem przez Cartera!

Winner: Ethan Carter III

Promo Final Resolution

W ringu są już Bully Ray i Mr.Anderson. Po za ringiem po lewej stronie ustawiła się Main Event Mafia, a po prawej Asy i Ósemki. Nagle zabrzmiało... Breed czyli muzyka Generalnego Managera TNA - Taza!

Taz: Bully, Ken... wiecie, że Was lubię. Dlatego postanowiłem uatrakcyjnić ten pojedynek. Dla Was zrobiłem ten jeden wyjątek i dodam gimmick tej walce. Będzie to... Lumberjack Match! Także powodzenia Panowie!

Taz uśmiechnięty opuścił arenę natomiast Bully i Anderson nie byli zbyt zadowoleni.

#8 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_18.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_05.jpg

Bully Ray vs Mr.Anderson (Lumberjack Match)

Ruszyli! Od razu na początek wściekły brawl. Bully zaczął przejmować inicjatywę w wymianie ciosów i sprowadził Mr.Andersona do narożnika. Tam poczęstował go potężnym liściem na klatkę piersiową! Potem seria dwóch, trzech Chopów. W końcu Bully chwyta za głowę Kena, prowadzi go do następnego narożnika i przykłada nim z całej siły! I jeszcze mocny Clothesline! Pin 1...2... Ken przerywa! Bully go podnosi i Irish Whipem wyrzuca z ringu w stronę czekającej już Main Event Mafii! Ken wstaje i przerażony widzi, że cała Mafia go otoczyła. Rzucili się wściekle na niego, nawet Brooke Tessmacher kopiąc i uderzając w każdą możliwą część ciała! Sting i Christian podnoszą Andersona i wrzucają do ringu. Bully od razu przypina 1...2.. Kick Out! Bully Ray zachowuje spokój, podnosi Mr.Andersona i z całej siły Irish Whipem wgniata go w narożnik! Następnie mamy podręcznikowy Body Slam! Bully jeszcze znajduje czas, by podejść do lin i popyskować w kierunku członków Asów i Ósemek. Wraca i zostaje zaskoczony Gut Kickiem, a następnie DDT przez Andersona! Natychmiastowe przypięcie 1...2... Bully przerywa. Teraz to Ken podnosi rywala i wyrzuca go z ringu, a po za nim całe Asy i Ósemki wściekle atakują swojego byłego lidera. Jay i Bobby podnoszą Bully'ego i wrzucają go do ringu, a Mr.Anderson próbuje podejść do Mic Check, ale Bully wydostaje się dzięki ciosom łokciem w głowę Andersona. Następnie mamy Forward Russian Legsweep! Ray czeka aż rywal wstanie... i mamy Cutter! Pin 1...2... Kick Out! Bully robi się zły i próbuje wyrzucić z ringu Andersona Irish Whipem w stronę Main Event Mafii, ale Anderson odwraca atak i to Bully wypada z ringu! Mafia podchodzi do Bully'ego, a ten niespokojnie się rozgląda. Jednak Sting podaje mu rękę, by pomóc wstać, a on się uśmiecha. Wstaje, a po chwili całuje Brooke. Niespodziewanie przybiega do ich zgraja Asów i Ósemek! Rozpoczyna się wściekły brawl po za ringiem, przenoszący się na rampę. Brooke odsunęła się od tego wszystkiego, a Bully wrócił do ringu. Anderson od razu chciał zaskoczyć rywala Clotheslinem, ale ten wykonał Back Body Drop! Następnie gdy Ken szybko wstał nadział się na potężny Running Big Boot! Pin 1..2... Kick Out! Bully podnosi Kena i chce wynieść na Powerbomb, ale ten się wydostaje po kilku ciosach w głowę rywala. Po chwili jednak mamy Gut Kick i szybkie przejście do Piledrivera przez Bully'ego, ale sędzia nie odlicza! Brooke Tessmacher odwraca jego uwagę stojąc na krawędzi ringu. Bully podchodzi do niej rozkładając ręce i będąc zaskoczony, natomiast ta... uderza go w twarz z liścia! Anderson wykorzystuje to Small Package Pinem! Po za ringiem nikt nie zwraca uwagi na to, bo wciąż trwa wściekły brawl. Pin 1...2....3!!! Anderson wystarczająco mocno przycisnął Andersona i zwycięża!

Winner: Mr.Anderson by pinfall

Po walce Anderson szybko się wyturlał z ringu dając znak na odwrót Asom i Ósemkom. Razem z nimi z areny wybiegła Brooke po drodze wysyłając całusa Bully'emu. Ten siedział w ringu nie wierząc w to co się wydarzyło. Dopiero teraz Mafia podeszła do Bully'ego i stanęli wszyscy przy nim.

Widokiem kompletnie zaskoczonego Bully'ego Ray'a i całej Main Event Mafii kończymy ten Impact Wrestling! Pozostało dziesięć dni do Final Resolution!

Obecna karta na Final Resolution:

:arrow: Gauntlet Battle Royal Match for TNA World Heavyweight Championship:

Kazarian vs Kurt Angle vs Chris Sabin vs Gunner vs Jeff Hardy vs Magnus vs Shelton Benjamin vs Mr.Anderson vs ?? vs ??

:arrow: Fatal 4-Way for TNA Tag Team Championships

Gunner&James Storm © vs Hardyz Boys vs Chavo Guerrero&Hernandez vs Austin Aries&Kenny King

:arrow: Ladders Match for TNA X-Division Championship

Suicide © vs Evan Bourne

:arrow: Normal Match for Knockouts Championship

Gail Kim © vs ??

:arrow: Main Event Mafia vs Aces and Eights

Christian&Rampage Jackson&Sting vs Bobby Lashley&Knux&Wes Brisco

:arrow: Six Pack Challenge for Numer One Contender to Knockouts Championship

Brooke Tessmacher vs Lei'D Tapa vs Mickie James vs ODB vs Teryn Terrell vs Velvet Sky

Sorry za znowu krótki odcinek, następny będzie dłuższy, a do samego PPV mocno się przyłożę ;)

Impact Wrestling 26.12.2013 (Odc.816)

Sytuacja wokół Asów i Ósemek oraz Main Event Mafii coraz bardziej się komplikuje. Brooke Tessmacher zdradziła Bully'ego Ray'a i pomogła w zwycięstwie nad nim Mr.Andersonowi. Dzięki temu A&8 mają dwóch przedstawicieli w walce o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej na Final Resolution (Chris Sabin i Mr.Anderson). Ponadto tydzień temu Taz ogłosił starcie 3 na 3 A&8 vs M.E.M. Dodatkowo Hulk Hogan zadecydował o Fatal 4-Way'u o Mistrzostwa Tag Team, a Evan Bourne wyzwał Suicide'a na pojedynek o Mistrzostwo X-Division! Do Final Resolution pozostały tylko trzy dni!

Deadman's Hand galę rozpoczyna muzyka Asów i Ósemek! Długo się zastanawialiśmy kto może jako ósmy dołączyć do Klubu skoro Mr.Anderson zaczął odbudowywać go od podstaw. Okazało się, że to Brooke Tessmacher! Całą ósemką weszli do ringu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/51/Bobby_Lashley_4_GD.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3257/Garett_Bischoff_2_CutByJess_03July2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1082/Jay_Bradley_CutByJess_11June2013.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2597/Wes_Brisco_Aces_and_Eights_2_CutByJess07March2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/621/knux_03.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/Brooke_Tessmacher_2_CutByJess_28May2013.jpg

Mr.Anderson: Tydzień temu zaczynaliśmy od innego widoku, prawda? Przede wszystkim ta szanowna Pani była w innej ekipie. Ale to była tylko idealna podpucha. Bully Ray myślał, że plan, którym podporządkował sobie całe TNA na początku roku 2013 spowoduje, że jest on geniuszem różnych gierek psychologicznych i zasadzek. Tym razem jednak to on sam wpadł w pułapkę. Brooke Tessmacher jest w Asach i Ósemkach! Zastanawiacie się dlaczego? To proste - mam dar przekonywania. Myślicie, że porwaliśmy ją miesiąc temu od tak?

Mr.Anderson zwrócił się do Brooke, ta kiwnęła głową i przejęła mikrofon, najpierw całując Andersona w policzek.

Brooke: Przez ostatni tydzień wysłuchiwałam najprzeróżniejsze opinie na mój temat. Że jestem suką, dziwką, która sprzedaje się każdemu, nawet nie patrząc komu... Mówicie to, bo mi zazdrościcie. Zazdrościcie pozycji jaką obecnie posiadam! Na Final Resolution pokonam pięć pozostałych zawodniczek, a następnie stłukę na kwaśne jabłko tą żałosną Gail Kim! Tym samym to ja po Final Resolution będę nową Mistrzynią Kobiet!

Po tych słowach Brooke podeszła do Mr.Andersona i... namiętnie się pocałowali! Nagle...

Zabrzmiała muzyka Main Event Mafii! Bully Ray wyszedł na stage!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_18.jpg

Bullly Ray: Wyłączyć to! Nie jestem w zbyt dobrym humorze. Ale przyszedłem tutaj w imieniu Main Event Mafii. Chcę żebyście wiedzieli, że w tag team matchu trzech na trzech wezmę udział zamiast Stinga! On będzie bronił swojego tytułu telewizyjnego. I wiecie co? Cholernie się z tego powodu cieszę, bo będę mógł skopać dupy ludziom, którzy okazali się najbardziej dwulicowi na świecie. Natomiast ty Brooke... ty jeszcze za to zapłacisz!

Mr.Anderson: Nie wiesz, że takie groźby są karalne? Mogę pójść w każdej chwili...

Bully Ray: Zamknij gębę! Ktoś Ciebie prosił o zdanie? Ciesz się, bo tydzień temu miałeś cholernego farta. Jednak nie myśl, że będziesz miał tak dobrze i sobie odpoczniesz dzisiaj przed Final Resolution. Wraz z Mafią rozmawialiśmy z Tazem. Ustalił na dzisiaj Main Event. Spokojnie Samoa Joe zawalczy z Abyssem, ale wcześniej. Natomiast ty... ty zmierzysz się z Cyborgiem, który ma olbrzymią ochotę skopać Ci tyłek! To prawda! To cholerna prawda!

I po chwili znowu zabrzmiała muzyka Bully'ego, a ten opuścił arenę. Mr.Anderson stał natomiast zaskoczony w środku ringu.

#9 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/johnmorrison_brwanti.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/114/lmcutout.png

John Morrison vs Bobby Roode (Normal Match)

Panowie zaczęli od klinczu. Zwycięsko wyszedł z niego Bobby Roode i zapiął boczny Headlock. John Morrison na początku próbował się pozbyć rywala siłowo, ale nie dał rady, więc odepchnął przeciwnika na liny. Bobby odbił się od lin, wrócił i powalił Johna mocnym Clotheslinem! Od razu pin 1...2... Kick Out! It Factor podnosi rywala za włosy, ale ten kontruje serią Punchów w korpus Bobby'ego. W końcu Morrison się wydostaje i wykonuje Standing Dropkick! Od razu przechodzi do przypięcia 1...2... Kick Out! Obydwaj podnoszą się powoli, ale mniej więcej w tym samym czasie. Roode atakuje rywala silnym uderzeniem z kolana w brzuch. Następnie mamy Neckbreaker! Bobby nie przerywa ataku i dopada leżącego Johna serią kopnięć, obijając przy okazji każdą jego część ciała. Roode zaczyna tauntować. Trochę to go dekoncentruje, bo gdy wraca John atakuje Jawbreakerem! Następnie mamy serię Low Kicków w kolano przeciwnika. Do tego Morrison dokłada Enzuiguri! John powoli zaczął wchodzić na trzecią linę. Jest już na górze, ale Bobby nagle wstał i dopadł rywala. Na narożniku rozpoczęła się wymiana ciosów! A to jeden, a to drugi częstował siebie mocnym uderzeniem w głowę. W końcu Morrison zaatakował Headbuttem i rywal jakby się odkleił od niego, spadając z hukiem na matę. John bierze oddech i mamy Diving Crossbody! Od razu przejście do przypięcia 1...2.. Kick Out! Morrison wstaje i podchodzi do Roode'a, ale ten zaskakuje go podcinając kopnięciem! John upada na ziemię, a Bobby zapina Arm Trap Crossface! Morrison walczy z bólem i próbuje doczołgać się do lin. Przy zapięciu dźwigni był nie był zbyt daleko i po chwili udaje mu się dostać do drugiej liny! Bobby rad nie rad puszcza rywala. Ale czeka aż wstanie... i mamy Spinebuster od Roode'a! Pin 1...2... Kick Out!!! Bobby łapie się za głowę i kłóci z sędzią. Morrison wykorzystuje to i mamy Small Package Pin 1..2... Kick Out! Roode szybko wstaje... ale natychmiast odpływa po Capoeira Kick od rywala! Morrison przysuwa Roode'a bliżej narożnika. Jeszcze spogląda czy ten na pewno leży na macie... i mamy Starship Pain! Pin 1..2...3! Morrison jako dziewiąty staje przed szansą zdobycia Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej na Final Resolution!

Winner: John Morrison by pinfall

Po walce John celebruje zwycięstwo z narożnika. Nie zauważa, że do ringu wbiegają Christopher Daniels i Kazarian, a Ci zaatakowali go od tyłu! Kazarian zdjął go z narożnika wykonując Powerbomb! Natomiast Daniels dołożył Springboard Moonsault! Frankie pomógł wstać Bobby'emu Roode'owi i całe E.G.O. wykrzykiwało jeszcze coś w kierunku ledwo przytomnego Morrisona. Z triumfalnymi minami opuścili ring.

Zaglądamy na backstage, a tam z mikrofonem stoi Percy Watson! Jego rozmówcą jest Sting!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2269/percy_watson_3.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/sting_10.jpg

Percy Watson: Siemano! Jest ze mną Ikona - Sting. Stinger, Bully powiedział, że nie weźmiesz udziału w walce trzech na trzech Main Event Mafii z Asami i Ósemkami na Final Resolution, bo będziesz bronił swojego Mistrzostwa Telewizyjnego. Powiedz nam coś więcej na ten temat.

Sting: Widzisz Percy... Final Resolution to gala kończąca 2014 rok w TNA. Niemal cały roster ma wyznaczone pojedynki o pasy mistrzowskie. Najwięcej osób zawalczy o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej i Mistrzostwa Tag Team. Nie miałem zbyt dużo możliwości wyboru rywala. Ale wybrałem przeciwnika o dużym mniemaniu o sobie. Jest nim... Christopher Daniels. Chcę, by Mistrzostwo Telewizyjne było bronione na każdym PPV jak inne tytuły.

Percy Watson: Skomentujesz zeszłotygodniowe zachowanie Brooke Tessmacher i właściwie zdradę przez nią Main Event Mafii?

Sting tylko popatrzył na Percy'ego. Chwilę jakby zastanawiał się i pokiwał głową, po czym odszedł zostawiając zdezorientowanego Watsona.

Widzimy jak do swojej szatni zmierza Bully Ray. Przypadkowo spotyka Brooke Hogan.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_18.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/369/Brooke_Hogan_CutByJess_27May2013.jpg

Brooke Hogan: Bully...

Bully Ray: Co? Jesteś zadowolona? Zostałem niemal tak samo oszukany tak jak ty.

Brooke Hogan: Bully....

Bully Ray: Słuchaj, nie mam zamiaru z Tobą o tym rozmawiać!

Brooke Hogan: Bully Ray! Chcę Ci powiedzieć, że nasza sprawa rozwodowa jeszcze się nie skończyła. Dlatego jako Twoja żona muszę tak czy inaczej Ciebie wspierać.

Bully Ray: Co chcesz?

Brooke Hogan: Nie co ja chcę... co ty chcesz? Widzisz kochany... najwidoczniej wybrałeś nie tą Brooke, którą trzeba było. Ale... Może nie wszystko zostało stracone.

Bully Ray: Jak to?

Brooke Hogan: Dobrze mnie znasz. Jestem jedną z Hoganów, a my mamy coś takiego w sobie, że zawsze walczymy do końca. Jeszcze Ci nie pokazałam mojej drugiej twarzy... Jeżeli będzie trzeba zajmę się Tessmacher. Ale musisz udowodnić, że na to zasługujesz.

Pocałowała Bully'ego w policzek, uśmiechnęła się i odeszła. Ray stał chwile zakłopotany i wszedł w końcu do swojego Locker Roomu.

W ringu stoi Ethan Carter III.

ECIII: Nazywam się Ethan Carter III! Jestem najbardziej przystojną twarzą w TNA! Dzisiaj jest gotów kontynuować swój streak. Który jest gotów na podjęcie ECIII Challenge?

Zabrzmiała muzyka Asów i Ósemek! Bobby Lashley wyszedł na stage! Chwilę rozgrzał się podskakując i wbiegł do ringu od razu rzucając się serią ciosów!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2530/ethan_carter_iii_3_cutbyjess_24october2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/51/Bobby_Lashley_4_GD.jpg

Ethan Carter III vs Bobby Lashley (Normal Match)

Sędzia odciąga Bobby'ego, ale ten po chwili ponownie rzuca się serią ciosów na Ethana i ten spływa na do parteru. Lashley wynosi rywala... Vertical Suplex! Przypięcia 1...2... Kick Out! Bobby podniósł Ethana i Irish Whipem rzucił go w narożnik. Następnie barkiem zaatakował kilka razy rywala. ECIII był już osłabiony, więc człowiek A&8 wrzuca go na wyżej na narożnik, obydwaj są już na trzeciej linie! Mamy Superplex! Pin 1...2... ale jest Kick Out! Bobby jest już wkurzony. Czeka aż przeciwnik wstanie... Spinebuster!!! Ale to chyba jeszcze nie koniec. Lashley ustawia się przy narożniku, bierze rozbieg... Spear!!!! Pin 1..2...3! Szybka wygrana Lashley'a!

Winner: Bobby Lashley by pinfall

PROMO FINAL RESOLUTION

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_1_unconquerable.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/Jeff_Hardy_16_GD.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1082/Jay_Bradley_2_CutByJess_11June2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/621/knux_03.jpg

Jeff Hardy&Matt Hardy (Hardyz Boys) vs Jay Bradley&Knux (A&8) (Normal Match)

Zaczynają Jeff i Knux! Klincz wygrał lepiej zbudowany Knux i przerzucił Jeffa w narożnik. Uśmiecha się i częstuje rywala potężnym liściem na klatkę piersiową. Następnie Knux wbija Hardy'ego w matę serią kopnięć. Podnosi Jeffa za głowę, na chwilę odprowadza od narożnika, ale potem wbija rywala barkiem w metalowy narożnik! Knux nie przestaje atakować i mamy maczugę w plecy. Wyniesienie i ... Samoan Drop! Knux przypina 1..2... Kick Out! Knux prowadzi rywala do swojego narożnika i robi zmianę z Bradley'em. Knux częstuje przy okazji Jeffa jeszcze jedną maczugą, a Bradley wykonuje Clothesline, trzymając za rękę rywala! Matt szaleje przy swoim narożniku, ale Jeff cały czas jest pod kontrolą rywali. Jay wykonuje Irish Whip, Jeff odbija się od lin... i mamy Dropkick od Enigmy! Jeff dokłada do tego Double Leg Drop w czuły punkt rywala! Hardy przypina Bradley'a 1...2... Kick Out! Jeff zaskoczony, ale wchodzi na trzecią linę. Czeka aż przeciwnik wstanie... i Whisper In The Wind! Po chwili Jeff robi zmianę z Mattem. Matt wchodzi do akcji i mamy Clothesline dla Jay'a! Bradley wstaje, ale zostaje poczęstowany kolejnym Clotheslinem! Matt ma coś jeszcze dla Knuxa, eliminując go barkiem z rozbiegu. Matt wchodzi na trzecią linę... i Diving Crossbody! Matt przypina Bradley'a 1...2... Kick Out! Bradley jest wkurzony. Wraca do narożnika Knux i robią zmianę. Obydwaj podnoszą Matta i wykonują podwójny Backbreaker! Knux jeszcze trzyma w rękach Matta... i Fallaway Slam! Pin 1...2... Jeff przerywa! Bradley wbiega do ringu i mamy Running Big Boot! Charyzmatyczny Enigma wyturlał się z ringu, a Jay poszedł za nim. Knux czeka aż wstanie Matt... i Byckle King! Przypina 1...2....3!

Winners: Jay Bradley&Knux by pinfall

Zaglądamy do pokoju Generalnego Managera TNA - Taza. Po zapukaniu do środka wchodzi Christian.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/47/Tazz_6.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/2708_Christian.jpg

Taz: Witam Kapitana Charyzmę! Co Ciebie sprowadza do mnie?

Christian: Cała trójka z Asów i Ósemek, która zmierzy się w tag team matchu przeciwko naszej Mafii na Final Resolution dostała dziś szansę walki.

Taz: I pewnie ty też chciałbyś się pokazać?

Christian: Dokładnie. Chcę sprawdzić siebie, czy jestem gotowy na niedzielne starcie.

Taz: Widzisz Christian dzisiaj mam zaplanowane jeszcze dwa pojedynki, a odbyły się już trzy... ale patrząc na długość walki między Bobbym Lashley'em, a Ethanem Carterm myślę, że zmieścimy Ciebie w czasie antenowym. Żebyś nie miał łatwo zmierzysz się... Jamesem Stormem!

Christian: Świetnie.

Christian zadowolony opuścił pokój. Reklamy.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/2708_Christian.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/123/james_storm_24.jpg

Christian vs James Storm (Normal Match)

No to Taz dał nam naprawdę świetnie zapowiadające się starcie! Zaczęli od klinczu. Wygrał Christian i przeszedł w Head Lock. Storm pozbył się rywala kilkoma ciosami łokciem w brzuch. Kowboj odbija się od lin, ale zatrzymany zostaje Hip Tossem. Po akcji Storm wyturlał się z ringu i zaskoczony opierał się o barierki, myśląc nad następnymi akcjami. Christian nie czekał, tylko odbił się od lin po drugiej stronie ringu i Dropkickiem pod pierwszą liną zaatakował Jamesa Storma. Następnie Christian wszedł jeszcze na trzecią linę i mamy Diving Crossbody po za ring! Rywal jest powalony, a Kapitan Charyzma się nakręcił! Przybił piątkę z jednym z fanów i wziął się za podnoszenie Kowboja. Chwilę poprowadził rywala i Irish Whip dla Storma, a ten ląduje w metalowych schodkach! Christian wraca dosłownie na sekundę na ring, by zresetować odliczanie sędziego. Wraca po Storma, ale zostaje zaskoczony Headbuttem! James jeszcze chwycił nogi Christiana i... mamy Catapult w barierkę!!! Ale akcja! Storm chwyta rywala za głowę, prowadzi do stołu komentatorskiego i przykłada nim w ten stół! Następnie wrzuca go do ringu i akcja przenosi się z powrotem do kwadratowego pierścienia. Storm jest na krawędzi ringu, chwyta się liny... i Springboard Crossbody! Pin 1...2... Kick Out! James jest zaskoczony. Ale po chwili decyduje się... na zapięcie Sharpshootera! Są oni na środku ringu! Christian ma dosyć daleko lin. Próbuje jednak walczyć z bólem. Czołga się do liny, jednocześnie pokazując sędziemu, że wciąż może walczyć! W końcu po dwóch, trzech minutach chwyta się drugiej liny, przerywając submission. Storm puszcza rywala i odchodzi kilka kroków. Gdy się odwraca... mamy Spear od Christiana! Pin 1...2... Kick Out! Kapitan Charyzma jest zaskoczony i chwyta się za głowę. Decyduje się wejść na trzecią linę. Bierze oddech i Frog Spla.... unik Storma! Christian przykłada z całym impetem w matę! Storm czeka aż rywal się podniesie i mamy Double Knee Backbreaker! Pin Jamesa Storma! 1....2... KICK OUT! Ale walka! Teraz z kolei Storm nie wierzy, że to nie koniec! Obydwaj się podnoszą w tym samym czasie i mamy Gut Kick od Christiana oraz próba przejścia w Killswitch, ale Storm odpycha go i jest Last Call Superkick! Pin 1...2... NIEEE! Kick Out Christiana! Storm już jest lekko załamany. Wynosi przeciwnika na Eye of the Storm, ale ten się wydostaje... i tak! Mamy Killswitch od Christiana! Ale to nie koniec! Kapitan Charyzma wchodzi jeszcze na trzecią linę... i Frog Splash! Pin 1...2...3! Christian wygrywa w tej morderczej walce!

Winner: Christian by pinfall

Zaglądamy do studia. Gościem Percy'ego Watsona jest Kurt Angle!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2269/percy_watson_3.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpg

Percy Watson: Witajcie! Ze mną jest kolejny rozmówca - Kurt Angle. Kurt skąd pojawił się pomysł Twojego pojedynku z Mr.Andersonem dzisiaj?

Kurt Angle: Anderson od kilku tygodni prosi się o solidny łomot. Rozmawialiśmy między członkami Main Event Mafii kto miałby dać mu wycisk przed Final Resolution i padło na mnie.

Percy Watson: Traktujesz to jako sprawdzian przed Final Resolution?

Kurt Angle: Właściwie tak to można określić. Ja się jednak sprawdzałem we wrestlingu przez ostatnie dziesięć lat, więc ta walka będzie dla mnie rozgrzewką przed Final Resolution.

Percy Watson: Myślisz, że na Final Resolution spełnisz swoją obietnicę z Bound For Glory, że udowodnić iż słusznie możesz należeć do Hall of Fame?

Kurt Angle: Jedna walka nie zmieni mojej decyzji. Ale przybliży mnie to spełnienia się. Tak jak mówiłem chcę zdobyć jeszcze raz Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej. Nie wiem czy uda mi się to na Final Resolution. Ale daję sobie cały rok 2014. Później będę podejmował wszelkie decyzje.

Percy Watson: Dzięki za wywiad i powodzenia w Main Evencie!

#10 Match Elimination to Gauntlet Battle Royal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/106/abyss_05.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/joe_07.jpg

Abyss vs Samoa Joe (Normal Match)

Kto ostatni uzupełni Gauntlet Battle Royal o TNA World Heavyweight Championship na Final Resolution? Panowie obeszli cały ring robiąc kółko i rzucili się w klincz. Wygrał Samoa Joe i poczęstował rywala Uppercutem. Irish Whip dla Abyssa, ten odbija się od lin, wraca i nadziewa się na Back Elbow. Samoańska Maszyna Submissiona odbija się od lin i Leg Drop... ale Abyss zrobił unik. Staje i mamy Clothesline dla Samoa Joe! Przejśćie do przypięcia... ale po jednym mamy Kick Out. Abyss próbuje podnieść rywala, ale ten kontruje Jawbreakerem. Następnie mamy Gut Kick od Joe i Irish Whip w narożnik. Potwór jest w narożniku i otrzymuje mocny Splash... a następnie Corner Enzuiguri! Ale efektowna akcja! Abyss spłynął na kolana, a Samoa Joe wykorzystuje to serią Low Kicków! Jeden, drugi, trzeci... w końcu Samoa przestaje i tauntuje, pokazując, że jest na fali. Odbija się od lin i... Abyss kontruje odpychając z całą siłą rywala! Samoa Joe się przewraca, ale szybko wstaje... i mamy Overhead belly to belly Suplex od Abyssa! Zrobił to z taką siłą, że Joe wypadł z ringu. Abyss idzie za rywalem i walka przenosi się na rampę. Samoa Joe zdążył już wstać i mamy wymianę ciosów! A to jeden, a to drugi częstuje przeciwnika sierpowym. Joe przejmuje inicjatywę i atakuje serią łokci. Obydwaj są blisko lin, co wykorzystuje Abyss i wykonuje Back Body Drop! Samoa ląduje w ringu, a Abyss wchodzi na trzecią linę! Mamy Diving Splash! Pin 1...2... Kick Out! Abyss jest zaskoczony. Wstaje i chwyta przeciwnika za głowę, po czym wrzuca do narożnika. Tam mamy Headbutt i kolanem Monster wciska rywala w matę. Sędzia chce odciągnąć Abyssa, ale gdy to robi zostaje wystraszony przez zawodnika. Abyss wraca po Samoę, a ten będąc na kolanach zaskakuje rywala Punchem w korpus. Następnie kolejny z lewej ręki. I w końcu częstuje przeciwnika swoją tradycyjną serią Punchów! Joe jest nakręcony, odwraca się, bierze rozbieg i mamy Big Boot! Następnie odbija się od lin i jest Leg Drop! Przejście do pinu 1...2... Kick Out! Samoa Joe się zaczyna denerwować, bo kończy mu się arsenał broni. Wstaje i decyduje się wejść na narożnik! Niespodziewanie wstaje Abyss i również próbuje wejść na narożnik. Zaczyna się wymiana ciosów! Jeden drugiego częstuje mocnym sierpowym w głowę i na odwrót. W końcu Abyss atakuje Headbuttem i to trochę znieruchomiało Samoę. Obydwaj są już na samej górze, a Abyss chwyta rywala za gardło!!! Czyżby? TAK! CHOKESLAM! Samoa Joe ląduje na metalowych schodkach!!! OMG! Sędzia zaczyna odliczać natomiast Joe ma poważne problemy z plecami. Mamy już 4...5...6...Abyss zaczyna tauntować w ringu, a Samoa Joe próbuje wstać, ale po chwili upada! 8...9.....10! Abyss wygrywa!

Winner: Abyss by countouts

Realizator prezentuje wypowiedzi przed nadchodzącym Final Resolution.

Evan Bourne: Final Resolution to będzie dobra okazja by pozytywnie zakończyć 2013 rok i jako mistrz zacząć rok 2014. Suicide to ciężki rywal. Pokazał to na Turning Point. Teraz jednak nikt nie będzie po za nami w tym ringu. Tylko ja i Suicide o TNA X-Division Championship.

Jeff Hardy: Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej to kwintesencja wrestlingu. Na Final Resolution wszystkie Stwory będą świadkami mojego powrotu na szczyt. Dziewięciu rywali to nie przelewki, ale zawsze lubiłem wyzwania.

Gail Kim: Nie obchodzi mnie, która zawodniczka będzie moją przeciwniczką na Final Resolution. Wygram z każdą, to ja jestem najlepszą Knockoutką w historii TNA!

Chris Sabin: Nie ważne czy ja wygram Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej czy Mr.Anderson. Ważne by na Final Resolution tytuł wrócił w szeregi Asów i Ósemek! Dzięki temu A&8 wrócą na szczyt i znowu będziemy czynnikiem decydującym o wszystkim w TNA!

MAIN EVENT

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2617_Kurt_Angle.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_05.jpg

Kurt Angle vs Mr.Anderson (Normal Match)

Przy ringu nie ma ani Asów, ani Mafii. Są tylko oni dwaj. Patrząc sobie w oczy zrobili kółeczko idąc po macie i rzucili się w klincz. Wygrał go Kurt i od razu poczęstował rywala solidnym ciosem z pięści w głowę. Anderson to odczuł i przewrócił się, a potem chwilę leżał na macie, trzymając się lin i patrząc na rywala. Wstał i ponownie rozpoczęli klincz. Tym razem Angle przerzucił rywala do narożnika i zaatakował Uppercutem. Następnie Headbutt i seria kopnięć, która sprowadziła Andersona do parteru. Sędzia odciąga Kurta, ale tylko na chwilę, bo ten wraca i przyciska rywala głowę kolanem do narożnika. Wchodzi Złoty Medalista Olimpijski reaguje na odliczanie sędziego i odchodzi kilka kroków. Gdy wraca Ken podcina go uderzając barkiem o nogi Angle'a. Następnie kopnięciami Anderson obija każdą kończynę rywala. Przechodzi Ken do pinu 1...2... Kick Out. Anderson podnosi rywala i tak mocno wbija go Irish Whipem w narożnik, że ten tylko się odbija i od razu pada na matę. Prezes A&8 uśmiecha się kpiąco i lekceważy przeciwnika przechodząc mu po plecach! Od razu od niechcenia Ken przeszedł do pinu... ale tylko jeden count. Gdy Kurt wstaje od razu zostaje poczęstowany Enzuiguri! Ken wchodzi na trzecią linę. Czyżby atak wysokiego ryzyka? Senton Booo.... unik Kurta! Angle w ostatniej chwili uniknął ataku i obydwaj natychmiast wstali, ale to Kurt wykonuje German Suplex Andersonowi! Nie puszcza rywala i kolejny German Suplex! I mamy też trzeci! Kurt w swoim stylu zdejmuje górną część swojego stroju zapaśniczego. Mamy Ankle Lock! Kurt zapina Ankle Lock, ale po chwili Anderson przeturlał się na plecy i odkopuje rywala. Wstają i... Mic Check! Mic Check od Andersona! Pin 1....2... KICK OUT! Ken krzyczy ze wściekłości na sędziego. Ale odwraca się i... mamy Olympic Slam! Olympic Slam od Angle'a! Pin 1....2............. Kick Out! I Kurt i Ken przetrwali już po jednym finisherze. Angle decyduje się zaryzykować. Wchodzi powoli na trzecią linę i odwraca się od ringu. Fani szaleją krzycząc "U.S.A."! Moonsau.... teraz unik Kena!!! Holy Shit! Kurt źle wygląda. Ze sporym impetem uderzył o matę. Ken widząc stan rywala znowu się uśmiecha. Tym razem zostawia sprawę sędziemu, który sprawdza Angle'a czy jest w stanie walczyć. Podnosi raz rękę, ona upada. Drugi raz i to samo. Trzeci raz... i ręka pozostaje w górze! Ken jest zaskoczony! Kurt nabuzowany wstaje i zatrzymuje nadchodzący sierpowy. Olimpijczyk sam częstuje rywala potężnym ciosem w głowę, a ten upada od razu na matę. Gdy wstaje... mamy kolejny Olympic Slam!!! Angle jest zdeterminowany! Mamy kolejny razy Ankle Lock!!! Ken walczy. Próbuje doczołgać się lin... ale Kurt odciąga go i jeszcze mocniej zapina dźwignie! Anderson odklepuje!

Po walce Anderson wyturlał się z ringu i leży na rampie, trzymając się za nogę. Natomiast Angle wykończony, ale szczęśliwy pada na kolana. Niespodziewanie przybiega Chris Sabin! Najpierw sprawdza stan Kena Andersona, a potem wskakuje do ringu i atakuje Kurta! Kopie go póki nie przybiega Jeff Hardy! Pojawiają się także Kazarian i Magnus, którzy zaskakują od tyłu Hardy'ego! Dołącza do nich Ken Anderson, ale zaraz przybiegają Gunner, John Morrison i Shelton Benjamin. Rozpoczyna się potężny brawl między uczestnikami walki o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej na Final Resolution. Pojawia się na rampie też Abyss! Gdy wchodzi do ringu zaczyna czyścić atakując najpierw Sabina, a potem Andersona potężnymi Clothesline'ami! Obydwaj wyturlali się z ringu. Abyss podszedł do narożnika, gdzie walczyli Kazarian z Gunner i obydwóch poczęstował podwójnym Chokeslamem! Kurt już w międzyczasie uciekł z ringu, a reszta zawodników widząc siłę Abyssa wycofała się w stronę sceny. W ringu pozostał sam Abyss, który zaczyna triumfalnie tauntować.

Tym widokiem kończymy ostatni Impact Wrestling w 2013 roku!

FINAL RESOLUTION JUŻ W TĄ NIEDZIELĘ!

KARTA WALK NA FINAL RESOLUTION 2013

http://www.ringsidenews.com/file/attachment/b3082ebd11c569460d163d79e6470316.jpg

Pre-Show Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/234/brooke2_by_dillhare.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/261/Velvet_Sky_CutByJess_04-09-13.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/645/ODB_8_CutByJess_27May2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5127/Leid_Tapa_CutByJess12March2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/216/Mickie_James_CutByJess_03November2013.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/651/97-tiffany_0024b.jpg

Brooke Tessmacher vs Velvet Sky vs ODB vs Lei'D Tapa vs Mickie James vs Taryn Terrell

Six Pack Challenge for Numer One Contender to TNA Knockouts Championship

PPV

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1307/manik_ner2.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpg

Suicide © vs Evan Bourne

Ladders Match for TNA X-Division Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/118/2708_Christian.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_18.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1087/Quinton_Jackson_2_GD.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/621/Knux_CutByJess_03July2013.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/51/1065_Bobby_Lashley.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2597/wes_02.jpg

Main Event Mafia vs Aces and Eights - 3 on 3 tag team match

Bully Ray&Christian&Rampage Jackson& vs Bobby Lashley&Knux&Wes Brisco

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/123/storm_tna_tag_champ_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2494/gunner_tna_tag_champ_01.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/25/matt_1_unconquerable.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/Jeff_Hardy_16_GD.jpg

vshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/8/mfl_chavo.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/251/Hernandez_02.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/220/aries_09.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1911/kk2.png

Gunner&James Storm © vs Hardyz Boys vs Chavo Guerrero&Hernandez vs Austin Aries&Kenny King

Fatal 4-Way for TNA Tag Team Championships

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/85/Gail1.jpg vs ??

Gail Kim vs ??

Normal Match for TNA Knockouts Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/sting_10.jpgvshttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/119/cd2_by_dillhare.jpg

Sting © vs Christopher Daniels

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/641/kazarian_14.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/2381_Kurt_Angle.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/117/2473_Chris_Sabin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2494/gunner_tna_tag_champ_01.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/2506_Jeff_Hardy.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1344/magnus_12.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/72/2579_Shelton_Benjamin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/johnmorrison_brwanti.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/anderson_05.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/106/abyss_05.jpg

Kazarian vs Kurt Angle vs Chris Sabin vs Gunner vs Jeff Hardy vs Magnus vs Shelton Benjamin vs Mr.Anderson vs John Morrison vs Abyss

Gauntlet Battle Royal Match for TNA World Heavyweight Championship

Spokojnie możecie typować wyniki. Wybór robicie poprzez podkreślenie lub pogrubienie zwycięzcy. Wygrany z typera wybierze jednego zawodnika, który na pewno wzmocni mój roster TNA :) Czas typowania do niedzieli 20:00 ;)

Gala jak zwykle fajna. Trochę za jasny ten niebieski. Podoba mi się to, że urozmaicasz diary nowymi postaciami i kolorami. Wywiady Percy'ego są zawsze jakieś sztuczne.

Brooke Tessmacher vs Velvet Sky vs ODB vs Lei'D Tapa vs Mickie James vs Taryn Terrell

Six Pack Challenge for Numer One Contender to TNA Knockouts Championship

PPV

Suicide vs Evan Bourne

Ladders Match for TNA X-Division Championship

Main Event Mafia vs Aces and Eights - 3 on 3 tag team match

Bully Ray&Christian&Rampage Jackson& vs Bobby Lashley&Knux&Wes Brisco

Gunner&James Storm vs Hardyz Boys vs Chavo Guerrero&Hernandez vs Austin Aries&Kenny King

Fatal 4-Way for TNA Tag Team Championships

Gail Kim vs ??

Normal Match for TNA Knockouts Championship

Sting vs Christopher Daniels

Kazarian vs Kurt Angle vs Chris Sabin vs Gunner vs Jeff Hardy vs Magnus vs Shelton Benjamin vs Mr.Anderson vs John Morrison vs Abyss

Gauntlet Battle Royal Match for TNA World Heavyweight Championship

116218737055c51bc30a173.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...