Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Mówi - Wrestling Podcast LIVE - Running Wild

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kowal90 - co do WrestleManii to do tej kwoty należy jeszcze doliczyć kilka rzeczy o których nie wspomniał Sabinq. Głównie są to pieniądze na wydatki na miejscu (jedzenie, zakupy, taxi, ewentualny nadbagaż i czasem różne opłaty hotelowe itp.) Dodatkowo, dla każdego kto nie mieszka w Warszawie lub okolicy, dochodzi jeszcze dojazd i hotel w stolicy czyli też kilka stówek. Wydaje mi się, że dodając do wspomnianej kwoty ok. tysiąc lub 2 tys. zł (w zależności od tego ile chcemy przeznaczyć na gadżety itd.) poznamy w miarę rzeczywisty obraz wypadu na WrestleManię w najtańszej opcji pakietowej czyli Silver. Wbrew pozorom, kupując wszystko oddzielnie i nie korzystając z pakietów koszty są bardzo podobne, chyba że ktoś chce mieszkać w jakiejś norze za $50:) Można przyciąć na hotelu (jeśli komuś nie zależy gdzie jest zakwaterowany) kupując lepsze bilety na gale, ale ogólnie wychodzi na to samo. Pozdrawiam ;)

Aha, gdyby ktoś miał jakieś pytania dotyczące WrestleManii, wyjazdu itp. to z przyjemnością odpowiem.

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

7

• FH

3

• kr3cik-bmc

3

• Kowal

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Aha, gdyby ktoś miał jakieś pytania dotyczące WrestleManii, wyjazdu itp. to z przyjemnością odpowiem.

Obawiam się, że Sabinq wyczerpał temat. Martwi mnie za to ilość komentarzy w temacie związanym z polskim wrestlingiem. Nie wiem, czy nie dostaje właśnie potwierdzenia wczorajszego podsumowania.

AM Draft (TNA Bound for Glory):

1. Funky Chickens - 105pkt

2. N!KOholics - 20pkt

AM Draft (Overall):

1. N!KOholics - 1115pkt

2. Funky Chickens - 960pkt

AM Draft - Top 10 Wrestlers

1. Alberto Del Rio (N) – 195pkt (-)

2. AJ Lee (FC) - 180pkt (-)

3. Dean Ambrose (N) - 145pkt (-)

4. Randy Orton (FC) - 140pkt (+1)

5. Seth Rollins (N) - 120pkt (-1)

6. Adam Cole (N) - 105pkt (-)

7. Bray Wyatt (FC) - 100pkt (-)

8. CM Punk (N) - 85pkt (-)

9. John Cena (N) - 75pkt (-)

. Michael Elgin (N) - 75pkt (-)

Obawiam się, że Sabinq wyczerpał temat. Martwi mnie za to ilość komentarzy w temacie związanym z polskim wrestlingiem. Nie wiem, czy nie dostaje właśnie potwierdzenia wczorajszego podsumowania.

Przecież nie tak dawno (tydzień-dwa temu?) był poruszany ten temat, więc nic nowego się nie znajdzie tutaj.

Ja tam uważam, że jest miejsce na wrestling w Polsce. Niekoniecznie w Rzeszowie, ale jakby gala była np. w Wawie to te 500-600 osób dałoby się zebrać. Problem w tym, że trzeba zrobić fanbase i do niego starać się dodawać "Januszy" a nie na odwrót. Żeby to miało jakikolwiek skutek to trzeba też nie potwierdzać i tak słabej opinii o wrestlingu. Powinno to pójść w walki, które pokazują, że to nie tylko faceci w majtkach przypinający się wzajemnie, a mężczyźni naparzający się (prawie) na poważnie. Potrzeba tu czegoś mocniejszego. "TV-16" a nie "PG". W ogóle dziwi mnie target DDW na poziomie wiekowym ~12-14 w mieście, które żyje tylko dlatego, że studenci mają zjazdy.

Przy okazji zauważyłem kilka plakatów na mieście odnośnie DDW9. Szkoda, że cena odstraszająca, bo serio 40zł za pierwszy rząd?! 30 za normalny!? No sorry, ale bilety na Hunter'a/Acid Drinkers kosztują tyle w dniu koncertu.

Wygląda na to, że na dłuższą metę to kurczak wybrał lepszą drużynę. Przewaga Niko jest już nikła :)

• Urządzenie:  Windows

Przecież nie tak dawno (tydzień-dwa temu?) był poruszany ten temat, więc nic nowego się nie znajdzie tutaj.

Tam było, co byście zmienili w DDW. Tutaj jest pytanie o to, czy jest w ogole szansa na polski wrestling. Tak jak tam mozna walic truizmy, tutaj już dyskusja nie jest jednoznaczna. I z przykrością stwierdzam, że tych szans na dzien dzisiejszy nie widze :?

Przy okazji zauważyłem kilka plakatów na mieście odnośnie DDW9. Szkoda, że cena odstraszająca, bo serio 40zł za pierwszy rząd?! 30 za normalny!?

Wychodzi na to, że poszły w górę od ostatniej gali... a poziom ten sam. No może poza Unchained, Unchained jakiś progres zrobiło. Tylko... who cares?

Wygląda na to, że na dłuższą metę to kurczak wybrał lepszą drużynę. Przewaga Niko jest już nikła

Tym lepiej, bo już Draft był niejednokrotnie spisywany na straty. U Schoopa od początku było wiadomo, że Bray zacznie robić robotę, bo punkty ma liczone podwójnie. Do Royal Rumble powinno być jeszcze bliżej remisu, a wtedy 30-osób będzie walczyło nie tylko o Main Event WrestleManii, ale i o nasze - jakże cenne - 100pkt.

Tam było, co byście zmienili w DDW. Tutaj jest pytanie o to, czy jest w ogole szansa na polski wrestling. Tak jak tam mozna walic truizmy, tutaj już dyskusja nie jest jednoznaczna. I z przykrością stwierdzam, że tych szans na dzien dzisiejszy nie widze :?

Ja tam nadal uważam, że jak ktoś się by wziął na poważnie to miałoby to szansę. Oczywiście nie w rok dwa, ale na dłuższą metę udałoby się pozbierać z 500 luda. W chwili obecnej jesteśmy skazani na Dona, który był (? - okaże się w piątek) głuchy na "nasze" wezwania. Unchained poszło do przodu to i gala może pójść do przodu. Trzeba poczekać co się zmieni przez te pół roku.

Ja tam uważam, że jest miejsce na wrestling w Polsce. Niekoniecznie w Rzeszowie, ale jakby gala była np. w Wawie to te 500-600 osób dałoby się zebrać. Problem w tym, że trzeba zrobić fanbase i do niego starać się dodawać "Januszy" a nie na odwrót. Żeby to miało jakikolwiek skutek to trzeba też nie potwierdzać i tak słabej opinii o wrestlingu. Powinno to pójść w walki, które pokazują, że to nie tylko faceci w majtkach przypinający się wzajemnie, a mężczyźni naparzający się (prawie) na poważnie. Potrzeba tu czegoś mocniejszego. "TV-16" a nie "PG". W ogóle dziwi mnie target DDW na poziomie wiekowym ~12-14 w mieście, które żyje tylko dlatego, że studenci mają zjazdy.

Zgadzam się z krecikiem. Renegade wspominał o tym, że oni zaczynali o hard core i gala na którą się wybieramy też będzie w takich klimatach. Summa summarum gdyby postawić na dobrze prowadzony projekt łączący w sobie elementy MMA z tym co można obejrzeć np. w CZW, to w Warszawie miałoby to szanse powodzenia.

[ Dodano: 2013-10-22, 06:00 ]

Przy okazji zauważyłem kilka plakatów na mieście odnośnie DDW9. Szkoda, że cena odstraszająca, bo serio 40zł za pierwszy rząd?! 30 za normalny!? No sorry, ale bilety na Hunter'a/Acid Drinkers kosztują tyle w dniu koncertu.

Dodając jeszcze. Gdyby takie przedsięwzięcie miałoby mieć miejsce w Warszawie, to i bilety musiałyby być odpowiednio droższe. O ile dobrze się ogarniam, to bilety na Acidów w dniu koncertu, to kosztują więcej niż cztery dychy...

Dodając jeszcze. Gdyby takie przedsięwzięcie miałoby mieć miejsce w Warszawie, to i bilety musiałyby być odpowiednio droższe. O ile dobrze się ogarniam, to bilety na Acidów w dniu koncertu, to kosztują więcej niż cztery dychy...

Gwoli ścisłości: 45zł :)

Problem w tym, że trzeba zrobić fanbase i do niego starać się dodawać "Januszy" a nie na odwrót. Żeby to miało jakikolwiek skutek to trzeba też nie potwierdzać i tak słabej opinii o wrestlingu. Powinno to pójść w walki, które pokazują, że to nie tylko faceci w majtkach przypinający się wzajemnie, a mężczyźni naparzający się (prawie) na poważnie.

Ciekawy pomysł i osobiście widziałbym to bardzo podobnie. Oczywiście nad szczegółami można się zastanawiać, ale realizm to podstawa.

[ Dodano: 2013-10-22, 08:12 ]

Obawiam się, że Sabinq wyczerpał temat.

Tego tematu nie da się wyczerpać :) Choćby o tym jakiego wybrać przewoźnika, w jakich miastach najlepiej się przesiadać itd. mogę napisać wypracowanie. Nie wspominam nawet o szczegółach związanych z pobytem, o galach innych federacji jakie warto dorzucić do gal WWE itp. Wiadomo, ktoś kto nie wybiera się na WM może uznać takie informacje za zbędne i nieistotne, ale pewnie znajdzie się kilka osób które to zaciekawi.

Zarówno AM jak i SM mam już za sobą i muszę przyznać, że po części zgadzam się z opiniami Schoop > N!KO. Atti Mówi było...normalne, z największą przyjemnością słuchałem pierwszego kwadransa - teraz już wiem, co zrobię, gdy wpadnie mi w ręce wolne 7-10 tys :) TNA oglądam bez większej przyjemności, indysy ogarniam sporadycznie, stąd i moje zainteresowanie pozostalymi tematami było niewielkie (tak na marginesie - omówienie karty w dniu gali i recenzja samego PPV tydzień później daje zupelnie wystarczającą wiedzę na temat samego show...po co ja się męczę z tym Dixielandem :twisted: ).

Zazwyczaj po audycji w ludziach miłe wrażenie pozostawia interakcja między Schoopem i Nikodemem (nie tylko docinki :)), mogę się domyślać, że w dobrze znanym duecie rozmawia się im na większym luzie, mając nowego współrozmówcę Niko po prostu przeprowadził podcast do końca - standard. Schoop natomiast poruszył masę tematów okołowrestlingowych, bardziej kameralna grupa słuchaczy posłużyla za wspólrozmówców, co jak wiadomo każdemu się spodobało, więc nie dziwią mnie takie wrażenia publiki. Co jest wadą tego typu show - Schoopowi kiedyś skończą się tematy, w 1 odcinku opowiedział sporo o sobie, nakreślił historię attitude.pl, połechtał ego N!KO :twisted: ,odpowiedzial na kilka bierzących pytań. Gdyby powstały kolejne edycje takiego after party wymyślenie ciekawych dla ludzi topiców byłoby coraz trudniejsze, raz na jakiś czas - jak najbardziej dobry pomysł, regularnie prowadzone - pewnie spowszednieje słuchaczom, ale zawsze można ograniczyć lczęstotliwość, skrócić show lub zapraszać gości :P

Gdyby powstały kolejne edycje takiego after party wymyślenie ciekawych dla ludzi topiców byłoby coraz trudniejsze, raz na jakiś czas - jak najbardziej dobry pomysł, regularnie prowadzone - pewnie spowszednieje słuchaczom, ale zawsze można ograniczyć lczęstotliwość, skrócić show lub zapraszać gości :P

Jestem dokładnie tego samego zdania. SM było fajną odskocznią, ale nie ma racji bytu, gdy normalnie jestem w AM. Oczywiście jeśli ludzie będą chcieli, to np raz w miesiącu, albo rzadziej mogę zostać po AM i luźniej pogadać na tematy mniej związane z wrestlingiem.

Problem w tym, że trzeba zrobić fanbase i do niego starać się dodawać "Januszy" a nie na odwrót. Żeby to miało jakikolwiek skutek to trzeba też nie potwierdzać i tak słabej opinii o wrestlingu. Powinno to pójść w walki, które pokazują, że to nie tylko faceci w majtkach przypinający się wzajemnie, a mężczyźni naparzający się (prawie) na poważnie.

Ciekawy pomysł i osobiście widziałbym to bardzo podobnie. Oczywiście nad szczegółami można się zastanawiać, ale realizm to podstawa.

W związku z tym można napisać, że jeżeli pojawi się jakiś ciekawy projekt, który warto wspierać, to droga do porozumienia się znajdzie.

[ Dodano: 2013-10-23, 11:54 ]

Obawiam się, że Sabinq wyczerpał temat.

Tego tematu nie da się wyczerpać :) Choćby o tym jakiego wybrać przewoźnika, w jakich miastach najlepiej się przesiadać itd. mogę napisać wypracowanie. Nie wspominam nawet o szczegółach związanych z pobytem, o galach innych federacji jakie warto dorzucić do gal WWE itp. Wiadomo, ktoś kto nie wybiera się na WM może uznać takie informacje za zbędne i nieistotne, ale pewnie znajdzie się kilka osób które to zaciekawi.

Może w mniejszym stopniu chodzi tutaj o wyczerpanie tematu, ale bardziej o to, że poruszyłeś aspekty, które wpływają na całą organizację takiego wyjazdu.

Nie ukrywajmy, że dla większości wszystko zamknie się tylko na samej WM, ewentualnie na WM Week. Tymczasem w ciągu tego tygodnia można także wziąć udział w innych wydarzeniach (o ile dobrze pamiętam to ROH w tym czasie coś organizuje). Tak czy owak jest to cenna wskazówka.

Tymczasem w ciągu tego tygodnia można także wziąć udział w innych wydarzeniach (o ile dobrze pamiętam to ROH w tym czasie coś organizuje). Tak czy owak jest to cenna wskazówka.

Dodatkowych eventów (poza WWE) jest podczas WrestleMania Week naprawdę masa. Do kwietnia 2014 jest jeszcze dużo czasu, ale w Nowym Orleanie i okolicach już są potwierdzone gale i eventy takich organizacji jak: ROH (dwie gale Supercard of Honor VIII), Dragon Gate USA, EVOLVE i SHIMMER, a legendy wrestlingu będzie można spotkać na zjeździe WrestleCon (autografy, zdjęcia, wywiady itp.).