Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Temat dla sklerotyków. Czasami po głowie chodzi nam jakaś piosenka, film, książka lub gra komputerowa, którą dawno temu słyszeliśmy/widzieliśmy/czytaliśmy/graliśmy, ale zapomnieliśmy tytułu. Nawet Wujek Google bywa zawodny. Na różnych forach tego typu tematy powstają i czasami udaje się cudownie poszukiwaną rzecz - nawet na podstawie mglistych opisów - odnaleźć. Zatem postanowiłem takowy topic założyć na Attitude.

Ja mam dwa takie problemy. Z góry przepraszam za tak małą dawkę informacji:

1. Teledysk. Gdzieś tak pod koniec lat 90 na Vivie czy jakimś innym szwabskim programie muzycznym (kawałek w języku angielskim jest, a narodowość kapeli jest mi nieznana) często puszczano klip, w którym jakiś gość w okularach jedzie autem przez ciemny las. Pasażerem jest jakaś czarnowłosa laska. O ile dobrze pamiętam - ubrana na czerwono. Mroczny klimat. Rodzaj muzyki: rock, ciężko-alternatywne brzmienia. Pytanie: co to za kawałek i kto go gra? Wiem, że informacji podaję dramatycznie mało. Słów piosenki nie pamiętam, a zanucić nie mogę (zresztą chyba nawet bym nie potrafił, a już na pewno mógłbym wprowadzić w błąd).

2. Lektura szkolna w Szkole Podstawowej. II wojna światowa. Jedno zdanie w tej książce było zaznaczane mazakami i budziło radość uczniów: "W karty grali skurwysyny". I na śmierć zapomniałem czyja to książka (raczej krótka, bardziej opowiadanie) i jaki był tytuł. Wiem, że to tylko jedno zdanie w książce, ale to była jedyna lektura szkolna, w której było przekleństwo. ;)

14453752125651e0a536c69.jpg

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• Ghostwriter

4

• Luzak

3

• Caribbean Cool

3

Top użytkownicy w tym temacie

Ta książka to może Zwiadowcy Jerzego Korczaka od razu piszę że strzelam w ciemno.

1239281010554942849e893.jpg

Prinse napisał(a):
Ta książka to może Zwiadowcy Jerzego Korczaka od razu piszę że strzelam w ciemno.

To może być to, ale nie jestem pewien.

• Reputacja:   289
  • Urządzenie:  Windows

Ghostwriter napisał(a):
Wiem, że to tylko jedno zdanie w książce, ale to była jedyna lektura szkolna, w której było przekleństwo. ;)

Nie. Nie jedyna. Do dzisiaj zapadło mi w pamięć, że w Starym Człowieku i Morze, pada tekst "stara kurwo!", który Santiago wali w stronę mewy :D

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Być może to "Dywizjon 303" Arkadego Fiedlera.Ale ta książka nie jest opowiadaniem i nie było w niej chyba żadnych wulgaryzmów.Raven to było w stronę agua mali,takiej meduzy :)

1239281010554942849e893.jpg

-Raven- napisał(a):
  Ghostwriter napisał(a):
Wiem, że to tylko jedno zdanie w książce, ale to była jedyna lektura szkolna, w której było przekleństwo. ;)

Nie. Nie jedyna. Do dzisiaj zapadło mi w pamięć, że w Starym Człowieku i Morze, pada tekst "stara kurwo!", który Santiago wali w stronę mewy :D

Haha! Rzeczywiście. Santiago m.in. z tego powodu stał się ulubionym bohaterem literackim kumpli z klasy.

Prinse napisał(a):
Być może to "Dywizjon 303" Arkadego Fiedlera.Ale ta książka nie jest opowiadaniem i nie było w niej chyba żadnych wulgaryzmów.

Na pewno nie "Dywizjon 303". Już prędzej ci "Zwiadowcy" Korczaka.

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Ja od dobrych kilku miesięcy poszukuje piosenki, której klip widziałem dosłownie przez 10 s na Rebel tv.

Video to ukazywało zespół, który grał w jakimś strasznie ciemnym pomiesczeniu.( kolory czarne i szare przelatują mi przez myśl) Kawałek oczywiście rockowy. Z tekstu pamiętam tylko kawałek refrenu, gdzie fronman śpiewał(bardziej darł się) silent ! silent !...jakiś tekścik...quiet! quiet!.

Tylko tyle wiem, jakby komuś obiło się cos takiego o uszy, to proszę o odpowiedź. Dźięki. :)

163870508457e2d890447a3.jpg

• 1 miesiąc temu...

Dobra, poraz kolejny zwröcé sié o pomoc w poszukiwaniu pewnej piosenki, która miała dla mnie kiedyś wielkie znaczenie sentymentalne. Jest to muzyka pop/dance. Klip ukazywał pewną kobietę, kradnącą pewien przedmiot (chyba jakiś naszyjnik) z muzeum. Kobieta miała brązowe włosy. W klipie było duźo zieleni- lasery alarmujące włamanie(nie wiem jak dokładnie nazywa się to 'często ukazywane w filmach szpiegowskich) Przyglądał się temu czarnosķry męźczyzna, kttóry tto wykonuje ten utwór. Jego fryzura jest pdobna do takiej, jaką nosił w wwe mvp. Głównymi słowami piosenki było ; name, bądź my name. Piosenka ta była prawdopodobbnie z 2010/2011. d..roku.

• Reputacja:   1

Okej, a nóż widelec ktoś skojarzy - dawno temu czytałem książkę, dokładniej kryminał mający miejsce we Francji. Seryjny morderca znany jako Chirurg powraca do zabijania(nie pomnę już czemu zniknął na lata, może siedział) i za swój cel obiera wydawałoby się przypadkowe osoby które potem okazują się składem ławy przysięgłych bodajże z jego sprawy, czy ze sprawy która w jakiś sposób go dotyczyła. Główny wątek książki koncentruje się na obronie starszej kobiety która właśnie wiele lat temu zasiadała w tej ławie, a teraz jest następna w kolejce do śmierci. Jej głównymi pomocnikami są młoda opiekunka i jej prywatny lekarz. W tytule książki była bodajże jakaś liczba, ale tego już pewny nie jestem.

MdAngel, Timbaland - If We Ever Meet Again ft. Katy Perry ?

Niestety nie, ale dzieki . :) Timbaland to jest jakaś tam światowa marka, a wydaję mi się , że wykonawca piosenki, o którą się ubiegam nie był aż tak popularny. Coś mi w głowie podpowiada, że tło było znacznie ciemniejsze(granat, czerń, tylko te zielone ,,czujniki ruchu'' oraz odrobina białego oświetlenia-w pewnych momentach). Sorry, że teraz dopiero to piszę, ale jeszcze dzis rano o tym nie pamiętałem :P

W przypadku tej piosenki poszukiwania zostały zakończone.

Też potrzebuję pomocy w znalezieniu pewnej piosenki. U mnie w mieście jest pierogarnia zrobiona w starym stylu, w środku pełno zdjęć za czasów komuny i ogólnie takie klimaty, to samo tyczy się muzyki. I właśnie czekając na obiad (świetny trzeba dodać ;) ) leciała raczej starsza piosenka, ze spokojnym podkładem i spokojnym śpiewem wokalisty. Jedyny tekst jaki pamiętam to kawałek refrenu "Tak bardzo Cię kocham (...) Tak bardzo Cię pragnę...". Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :P

To zes dal zagwostke, taki referen ma co druga popowa durna pioseneczka :D

Moze to byc Bem- Kocham i nie kocham Cię

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Zapomniałem dodać, że śpiewał tylko wokalista :D

Luzak - wujek Google twierdzi, że to piosenka Stachurskiego.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Dodaj nową pozycję...