Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Hell in a Cell 2013 PPV (Zapowiedź,spoilery,komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20130901192615/prowrestling/images/7/7d/Hell_in_a_Cell_2013_poster.jpg

Data: 27.10.2013

Miejsce: American Airlines Arena, Miami/Floryda

Oficjalna karta:

HELL IN A CELL KICKOFF:

Damien Sandow vs Kofi Kingston

http://i1200.photobucket.com/albums/bb331/2ndRules02/PSDMatchCard/HIACmain.jpg

WWE TAG TEAM CHAMPIONSHIPS TRIPLE THREAT MATCH:

The Usos vs Cody Rhodes & Goldust © vs The Shield (Seth Rollins & Roman Reigns)

http://i1200.photobucket.com/albums/bb331/2ndRules02/PSDMatchCard/HIAC3WAYSTAG.jpg

UNITED STATES CHAMPIONSHIP:

Dean Ambrose © vs Big E Langston

MIXED TAG TEAM MATCH:

Fandango & Summer Rae vs Great Khali & Natalya

2 ON 1 HANDICAP HELL IN A CELL MATCH:

Ryback & Paul Heyman vs CM Punk

http://i1200.photobucket.com/albums/bb331/2ndRules02/PSDMatchCard/HIACHIAChandicap.jpg

TAG TEAM MATCH:

Los Matadores vs Real Americans

http://i42.tinypic.com/34nfxw1.png

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP:

Alberto del Rio © vs John Cena

http://i1200.photobucket.com/albums/bb331/2ndRules02/PSDMatchCard/HIACWHC.jpg

WWE DIVAS CHAMPIONSHIP:

AJ Lee © vs Brie Bella

http://i1200.photobucket.com/albums/bb331/2ndRules02/PSDMatchCard/HIACDIVAS.jpg

VACANT WWE CHAMPIONSHIP HELL IN A CELL MATCH:

SPECIAL GUEST REFEREE: Shawn Michaels

Daniel Bryan vs Randy Orton

http://i1200.photobucket.com/albums/bb331/2ndRules02/PSDMatchCard/HIACWWE.jpg

Edytowane przez Morison
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Morison

4

• Ghostwriter

2

• 8693

2

• Napoleoni

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Mimo, że pewnie każdy z was jest niezadowolony faktem, że Cena stoczy pojedynek o pas WHC na HIAC, to ja jednak jestem zadowolony z takiego wyboru kolejnego pretendenta do drugiego, najważniejszego złota dablju, ponieważ... Od dłuższego czasu wokół pasa Wagi Ciężkiej nic ciekawego się nie dzieje. Pretendenci są wybierani w strasznie oklepany sposób- jak pokonasz del Rio, to dostaniesz walkę o pas WHC. Cena jest jedynym ratunkiem dla tego pasa, bo w końcu to kura znosząca złote jaja, która będzie otrzymywać jakieś lepsze programy (lepsze nie znaczy ciekawsze).

Mimo, że pewnie każdy z was jest niezadowolony faktem, że Cena stoczy pojedynek o pas WHC na HIAC, to ja jednak jestem zadowolony z takiego wyboru kolejnego pretendenta do drugiego, najważniejszego złota dablju, ponieważ... Od dłuższego czasu wokół pasa Wagi Ciężkiej nic ciekawego się nie dzieje. Pretendenci są wybierani w strasznie oklepany sposób- jak pokonasz del Rio, to dostaniesz walkę o pas WHC. Cena jest jedynym ratunkiem dla tego pasa, bo w końcu to kura znosząca złote jaja, która będzie otrzymywać jakieś lepsze programy (lepsze nie znaczy ciekawsze).

Osobiście uważam taki powrót Janusza za słaby. Pomijam już to, że chciałem odetchnąć od Bezcennego na dłużej, ale z dupy zapowiedziana walka przez Vickie potwierdza tylko to, co donoszą portale wrestlingowe - WWE Januszem chce przeprosić fanów za poprzednie ppv (aczkolwiek uważam, że przeprosiny są niepotrzebne, bo ostatnie gale trzymały po prostu przeciętny do bólu poziom ppv spod znaku WWE i żądanie zwrotu kasy za bilety przez fanów, bo "nie wyłoniono mistrza" jest fanaberią). Jak dla mnie dobrym okresem na powrót dla pupila McMahona jest Royal Rumble. To gala powrotów, wejście czołowego face'a federacji w rr matchu podgrzeje emocje bez względu na to, czy się go lubi, czy nie. A tutaj emocji nie ma - już robię się senny na myśl o walce Alberto z Ceną o pas WHC, który temu drugiemu jest potrzebny jak lód Eskimosowi. Promocja pasa? Być może. Ale trochę naciągana. Mam nadzieje, że po HIAC Janusz zawinie się z powrotem do domu i nie będzie go trzeba oglądać do Royal Rumble.

Swoją drogą - podoba mi się produkt WWE, gdy nie ma Janusza. Dzisiaj doskonale odczuwam jak słodkopierdzenie tego kolesia przez ostatnie lata zdążyło mnie mocno wymęczyć.

14453752125651e0a536c69.jpg

Generalnie od 2 lat przyzwyczajony jestem do nijakości drugiej części roku, od czasu storyline Punk-Cena w 2011 niewiele mnie "ujarało" w wykonaniu kreatywnych. Miał być push dla Zigglera i Codyego, gówno z tego wyszło, Dolph miał swoje pięć minut ale błyskawicznie zleciał do midcardu, albo i niżej. Cody niby teraz ma dostać push, ale jak dla mnie to Goldust wypada okazalej. Push dla nowych postaci? Przychodzi listopad i kto będzie główną twarzą w zapowiedziach HIAC? Orton? Big Show? Cena? Dla mnie nawet Bryan wypada obecnie słabo, nie widzę w nim kogoś kto miałby mnie jarać, poniżej pewnego poziomu nie schodzi, ale nie ma na niego pomysłu.

Cena wraca bo to jest najlepsze dla biznesu. Triple H-HBK na WM, bo to jest najlepsze dla biznesu. Mimo iż to tylko storyline, można odczuć że ratingi i sprzedaż produktów z logiem WWE jest w obecnym stanie najważniejsze

Kiedy nie wiadomo o co chodzi, to znaczy, że chodzi o pięniądze...

Myślałem sobie czemu WWE nie zrobiło takiego chwytu, że Vickie ogłasza "Mystery Opponenta", a potem na tygodniówkach różne gwiazdy ją proszą o zostanie pretendentem. Nawet wyjście Jasia na HiaC podgrzałoby trochę atmosferę (mam na myśli sam moment kiedy del Rio stoi w ringu a tu rozbrzmiewa muzyka Jasia) wrzawa dzieci, zdziwienie smartowych fanów i ogółem wielki szok. No ale wiadomo, że wcześniejsza zapowiedź Jaśka = większa ilość wykupienień... ah....

No ale wiadomo, że wcześniejsza zapowiedź Jaśka = większa ilość wykupienień... ah....

Mam co do tego wątpliwości. Przy ujawnieniu Janka, jako pretendenta, uderzamy tylko w target jego fanów i rodziców, ktorzy to PPV wykupią. Przy, tak jak wspomniałeś, nie ujawnianiu contendera do samej gali, na zakup PPV skusiliby się zarówo fani Ceny (z myślą, że to on), fani Rey'a (który byłby moim faworytem, najbardziej prawdopodobny) oraz pozostali ciekawscy, którzy podejrzewaliby najróżniejszych rywali. Co prawda, gdyby już w hali rozbrzmiała muzyka Felixa, część byłaby zawiedziona i źle wypowiadała się o gali (ja zażądałbym zwrotu pieniędzy :twisted:), a zarządowi zależy, by temu zapobiedz, po dwóch wcześniejszych nieudanych show. Jak to często bywa - WWE poszło po najprostszej linii oporu - kto lubi Jaśka - ten kupi, kto nie - zachęcimy go w inny sposób.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

A ja się zastanawiam czy ten Cena napewno się pojawi. Całkiem możliwe, ze Vickie zapowiedziała Cene tylko po to, żeby rozkojarzyć Del Rio i mu przeszkodzić. Możliwe, że na RAW lub SD! dostaniemy tego sprostowanie, ale nie wydaje mi się mimo wszystko żeby odpuścili Johna. Zastanawia mnie tylko wsadzenie go do walki o WHC, kto wie, może to powolna droga do feudu z Undertakerem 8) ?

1161423919541b3db89050d.jpg

Cena vs. Del Rio idealnie pasuje do koncepcji obecnego WWE :D dla mnie momenty powrotu gwiazd to zawsze element który "robi" wielkie napięcie, powrót Lesnara? Jericho? Takera? Urwanie dupy po prostu, emocje, zaskoczenie i generalnie piękna sprawa. A teraz? Punk wraca po WM, super, zapowiedzieli miesiąc wcześniej, wow jaka sensacja... RVD? To samo... Teraz Cena... Dojdzie do tego że zapowiedzą powrót Goldberga czy SCSA miesiąc wcześniej. Gdzie tu emocje, gdzie element niespodzianki ;/

A ja się zastanawiam czy ten Cena napewno się pojawi. Całkiem możliwe, ze Vickie zapowiedziała Cene tylko po to, żeby rozkojarzyć Del Rio i mu przeszkodzić. Możliwe, że na RAW lub SD! dostaniemy tego sprostowanie, ale nie wydaje mi się mimo wszystko żeby odpuścili Johna. Zastanawia mnie tylko wsadzenie go do walki o WHC, kto wie, może to powolna droga do feudu z Undertakerem 8) ?

Jeżeli chodzi o mnie to ja przestałem doszukiwać się w powrocie Ceny wielkiego story czy innych ukrytych znaczeń. Obecnie mimo bardzo fajnego jak na ten okres storyline'u, ratingi lecą na łeb na szyję więc taka decyzja nie dziwi. Jeżeli tylko oficjele poczuli, że Cena jest gotowy do powrotu to nie ma na co zwlekać. Podobna sytuacja ma się z HBK. Jak narazie nie widzę konkretnej przyczyny jego powrotu ale z czasem będzie można wymyśleć coś sensownego.

Podobnie było z Punkiem przed Payback. Rozpisywano storyline'y z różnymi możliwościami a wyszedł z tgo zwykły powrót. Tym razem może być podobnie.

blackrose, pozwolę sobie nie zgodzić co do kwestii wybierania pretendentów dla Del Rio - Alberto jest fighting championem więc nie ma sensu się silić na inne pomysły (pokonasz mnie to dam ci walke na ppv, na której i tak cie rozjadę), szczególnie że ten pas nie nadaje się w tej chwili do niczego innego - "Work Horse Championship" - tak należałoby tytułować teraz ten pas (aka dawny pas IC). Za dużo słabych mistrzów jak Swagger, Bryan, Ziggler, Sheamus czy wcześniejszy Del Rio (jako miałki face) się kręciło wokół tego pasa by teraz dało się to naprawić jednym brutalem ADR lub jednym Ceną.

Dabju powinno pozwolić ADR na promo w stylu "jako że pas WWE jest ciągle zwakowany, to z racji bycia WH Champem ja jestem najważniejszy w fedzie" (już nie mówiąc o tym że któregoś razu Alberto pokonał i Jacha i Punka w HiaC Matchu, więc można to wykorzystać).

Del Rio vs Cena ma potencjał, szczególnie w kontekście kontuzji RĘKI Jacha - aż prosi się o kilerskie wypromowanie armbara Del Rio. Jest mi daleko od narzekań, co więcej to jest mój headline tego PPV

Walka o pas WWE naprawdę może dobrze wypaść a nawet bardzo dobrze. Tak jak Brem powiedział Orton potrafił wykręcić świetną walkę z Christianem więc tym bardziej uda mu się z Bryanem. Na pewno smaczku walce doda sędzia specjalny czyli Shawn Michaels chodź sam nie wiem czy będzie miał jakiś udział. Jeśli będzie miał w tej walce swój udział to jedynie może pomóc Danielowi ale wydaje mi się że to Randy wyjdzie z pasem. HBK znowu heel turn ? Odpada... No chyba że wplątany zostanie Shawn w feud z Triple H na co czekam bo ich walka na WM XXX wcale głupim pomysłem by nie była. Shawn jako face a Triple H jak heel i kłótnia przyjaciół jeden po stronie Daniela a drugi po stronie Ortona. Oczywiście trochę fantazjuje, ale cieszy mnie że walka w stypulacji Hell in a Cell na pewno będzie ciekawie, wydaje mi się że może to być jedna z lepszych walk tego roku jeśli Randy się postara.

Walka o pas WHC i dziwna sytuacja, sam nie wiem co myśleć. Cena miał mieć przerwę około 6 miesięcy i mógł już wyleczyć sobie tą kontuzję do końca i wtedy wrócić bo byłby lepszy fejm. Teraz wraca po 2 miesiącach i ludzie jakoś nie wiadomo jak nie zareagują. Alberto jako mistrz chyba jeden z gorszych w ostatnich latach, pas traci na wartości i potrzebny jest nowy mistrz który odświeży pas czy takim byłby Cena ? Myślę że tak, Cena to postać najważniejsza w federacji i gdyby chodził z pasem WHC to znaczyło by że jest coś wart. Oczywiście Cena wygra, bo wątpię aby odklepał albo przegrał po przerwie dwu miesięcznej. Tylko nie wydaje mi się żeby Cena był tym mistrzem jakoś długo bo raczej będzie chciał wrócić do leczenia swojej kontuzji. Tak więc szansa dla Sandowa który nieźle by się wypromował gdyby pas odebrał Cenie, ale można by było jeszcze poczekać z tą walizką. Damien jednak raczej walizki nie wykorzysta, jeżeli przegrywa Kick-Offy z Dolphem który w federacji jest teraz bardzo nisko. Sam nie wiem co o tej walce myśleć, szkoda że bez stypulacji bo mogło być ciekawie.

No i ostatnia walka, powtórka z BattleGround i tutaj dużo nie będę pisał bo walka na pewno nie zachwyci i będzie tak samo nudna jak na poprzednim PPV. Gdyby do walki została dodana jakaś stypulacja to zmienia wtedy postać rzeczy chodź wątpię w taką sytuacje. Nie wiem ile jeszcze będzie ten feud trwał pomiędzy Punkiem a Heymanem przecież tym się już rzygać chcę. Walkę pewnie wygra Ryback żeby ich feud pociągnął się aż do Survivor Series a może i nawet aż do TLC co będzie już w ogóle całkowitym przegięciem ale to w końcu WWE więc wszystko jest możliwe.

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Tylko nie liczcie na Punka i Rybacka w Celi, rok temu mieliśmy nieprzyjemność oglądać to starcie i w sumie to była dla mnie duża trauma.

No to PPV już nie może być wpadką. Po takich tuzach jak Battleground czy Night Of Champions wreszcie "W" musi się przełamać. Od razu widać jak bardzo chcą promować to PPV. Bo chwila...sędzia specjalny o zvactatowany pas NWE w osobie HBK'a? Takie rzeczy to tylko na Wrestlemaniach i tych innych, a tu proszę niby podrzędne PPV a taka rzecz się trafiła. Swoją drogą fajny smaczek bo tutaj koleś którego trenował Michaels a po drugiej stronie "Triple H Guy" a korelacji Huntera i Shawna nie trzeba wspominać. Dalej ściągnięcie Ceny. Zabieg marketingowy? To by był kolejny kop od Vince'a w zadki tych, którzy już kupili PPV, albo zrobią to jakoś w najbliższym czasie. Czemu już teraz kupować PPV? Hej to John Cena! Dalej z zapowiedzianych Punk vs Ryback. Nawet nie chcę słyszeć o tej walce w HiaC. Zapomnijmy. To jest zaklepane dla Bryan vs Orton i koniec. W sumie ta karta póki co nie wygląda źle. Dziwi Cena z kolei Ryback vs Punk wcale a Michaels jako Guest Referee...plus za wielowątkowość.

• Reputacja:   2

No to PPV już nie może być wpadką. Po takich tuzach jak Battleground czy Night Of Champions wreszcie "W" musi się przełamać. Od razu widać jak bardzo chcą promować to PPV. Bo chwila...sędzia specjalny o zvactatowany pas NWE w osobie HBK'a? Takie rzeczy to tylko na Wrestlemaniach i tych innych, a tu proszę niby podrzędne PPV a taka rzecz się trafiła.

Nie powiedziałbym, że podrzędne. :P Dwie poprzednie gale potraktowali bardzo po macoszemu, a HiaC jest jedną z większych gal roku tak więc nie może wyjść już taki crap. Zabieg zrozumiały.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Odniosę się do HiaC Handicap Matchu - mam nadzieję że kreatywni mają mózgi i rozpiszą tą walkę jak walkę DX z Legacy - Punk jakimś cudem znokautuje Rybacka by mógł sprać trochę Heymana, a w tym czasie The Big Guy mocował by się z kłódką. Walka i tak będzie słaba, więc należałoby postawić na psychologię w której to jaskiniowcowy móżdżek Ryback będzie się łamigłówkował z jak otworzyć klatkę