Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Za honor muzyki i swój własny!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

==============

Wiślica

Łączka

==============

Akcja dzieje się na łączce w pobliżu jednego z wiślickich lasów. Jest tu The Chickasaw, który siedzi na kocyku i się opala. Nieopodal płynie strumień, na drugim brzegu pasą się owce, gdzieś w oddali słychać muczenie krów. Przy wygaszonym ognisku leżą koledzy Jimmy'ego spod sklepu spożywczego oraz kumpel-dres z lokalnego baru. Przypomnijmy sobie kim oni są:

a) Pan Ziutek, lat 67, rencista

b) Pan Stefan, lat 42, bezrobotny

c) Pan Mietek, lat 54, listonosz

d) Pan Janek, lat 50, budowlaniec

e) Dres Jędrzej, lat 22, fan żuzla i Grodu Wiślica

Ta piątka leży na ostrym kacu na trawie i nic im się nie chce. Jimmy duma na kocyku i popija piwko.

Jimmy: Kolejna walka, kolejna gala.

Cisza.

Jimmy: Chłopaki, porozmawialibyście ze mną.

Pan Ziutek: Nie.

Pan Stefan: Nie.

Pan Mietek: Nie.

Pan Janek: Nie.

Dres Jędrzej: Nie.

Jimmy: But why?

Pan Ziutek: Co?

Pan Stefan: Co on powiedział?

Pan Mietek: Hał du ju du?

Pan Janek: On nas obraził?

Dres Jędrzej: What the fuck?

Nie byli zbyt towarzyszcy dzisiaj. To pewnie dlatego, że wczoraj cała kompania ostro popiła. Wrzesień, robi się coraz zimniej, to ostatnia pewnie imprezka plenerkowa. Do tego nawet pierwsza, bo z żulami spod sklepu Jimmy zaprzyjaźnił się całkiem niedawno, a dres napatoczył się przypadkiem i w zasadzie to się wprosił.

Jimmy: Walczę z Gregorem Cordialem. To Niemiec...

The Chickasaw wiedział, że ta wzmianka zainteresuje jego kompanów.

Dres Jędrzej: Musisz mu wpierdolić!

Pan Ziutek: Jebać szwabów!

Pan Janek: Pierdolić szkopów!

Pan Mietek: Zemsta za Powstanie Warszawskie!!

Pan Stefan: Za rozbiory, za powstania, za sfałszowane referenda na Mazurach i za 1939 rok!!!

Dres: LKS Gród 1948 Wiślica pierdoli wszystkich szwabów i każdego z osobna też!

http://s2.fbcdn.pl/8/clubs/1608/templates/1415/img/user_top.jpg

Jimmy: Pokochałem Polskę, więc pomszczę wasze krzywdy.

Oklaski.

Jimmy: Gregor dopiero co debiutował. Wygrał dark match, później przegrał z Prinse'm. Ja ostatnio wygrałem z MN Raterem, więc jestem w gazie. To mój plus. Wygrywam walki, lubię wygrywać i nie mogę dać się pokonać jakiemuś niemieckiemu konusowi. On jest DJem, wyobrażacie to sobie. To dla mnie dodatkowa motywacja, bo ja przecież jestem też amatorskim muzykiem. Gram na gitarze i puzonie, lubię jazz i klasycznego rocka, a ten Gregor promuje jakieś euro-disco i inne discojebstwo. Wyobrażacie to sobie? Bez obrazy Jędrzeju, ale kiedyś dorośniesz. Wyobrażacie to sobie? Ja wychodzę do walki przy Rushu! To przecież legendarna rockowa grupa, rodem z Kanady! Poezja wśród muzyki, prawdziwa sztuka! A zaraz po mnie, albo przede mną, na ring wejdzie Gregor przy jakimś DJu Tiesto! No nie, przecież to profanacja! To tragedia! Ja tam palpitacji dostanę, bo jak takie coś można przeżyć? Ręce mi będą drżały, a ja przecież nie pękam!

Wszyscy: Nie pękasz!

Jimmy: To więc walka nie tylko o kolejne zwycięstwo w EWF, ale o honor prawdziej muzyki. Porażka z Cordialem będzie upokorzeniem nie tylko dla mnie, ale dla wszystkich fanów porządnego brzmienia. Chyba dostanę zawału jeśli umpa-pumpa-umca-bumca zatriumfuje nad prawdziwymi instrumentami muzycznymi, nad prawdziwym głosem prawdziwych ludzi! To nie tylko pojedynek mój, The Chickasawa z Gregorem Cordialem, ale do pojedynek Rusha z DJem Tiesto. Porażka będzie upokorzeniem. Jeśli przegram to ze wstydu chyba zmienię theme, bo Alex Lifeson, Geddy Lee i Neil Peart, a także Johny Rutsey i Jeff Jones mi tego nie wybaczą. Rutsey chyba ze złości wstanie z grobu i mi przypierdoli! Nie mogę do tego dopuścić. Muszę bronić honoru swojego, honoru Polski i wszystkich Indian, a także honoru prawdziwej muzyki.

Wszyscy: Chickasawie musisz!

Dres Jędrzej: I honoru i cnoty Mii.

Jimmy: Właśnie. Ten niemiecki typ zaczął dostawiać się do Mii ostatnio. Nie daruję mu tego, on wstydu nie ma, jak tak można? Pewnie słyszał różne opowieści i coś sobie ubzdurał, a to wszystko nie prawda! To wszystko kłamstwa!

Wszyscy (choć niepewnie): Kłamstwa!

Jimmy: Nie mogę pozwolić by ten gad Cordial zwyciężył. Nie mogę przegrać tej walki, po prostu nie mogę. Zdarzały mi się porażki w przeszłości. Mój debiut o Puchar Szczęściarza, walka z Vaclavem, turniejowa walka z Prinsem i MN Raterem. To wszystko przegrałem, tak wyszło, nie czuję już większego żalu z tego powodu. Co galę daje z siebie wszystko, nie pękam...

Wszyscy: Nie pękasz!

Jimmy: Wydaje mi się, że zdobywam doświadczenie i staję się coraz lepszy.

Wszyscy: Jesteś co raz lepszy!

Jimmy: No właśnie. Wpadki zdarzają się każdemu, ostatnio Vaclavowi.

Wszyscy: Dzieciorób!

Jimmy: No właśnie, ale na duchy przodków i kulawego Apacza z Wisconsin, nie mogę przegrać z niemieckim technozjebem, to się nie godzi, to nie wypada, tak być nie może bo to byłaby hańba i ujma na moim honorze którego nie chcę splamić bo moi przodkowie wypatroszyliby mnie jak dzikiego mustanga a potem zjedli ze smakiem i zapili wodą ognistą. Nie chcę takiego wstydu się dorobić. Wygram z Gregorem Cordialem bo po prostu jestem lepszy. Jestem w EWF już dłużej, walczyłem nawet z Vaclavem, a to jeden z największych obecnie wrestlerów. Wydaje mi się, że jestem lepszym wrestlerem od Cordiala. To tylko słowa, ale mam zamiar udowodnić to czynem w czasie najbliższej Wrestlepaloozy. Nigdy nie byłem w Legnicy, a chciałbym by ta gala kojarzyła mi się dobrze, by Legnica też kojarzyła się dobrze, a jedyną taką możliwością by tak się stało jest pokonanie Gregora Cordiala. Musze go zniszczyć, nie mam innego wyjścia, inaczej ze wstydu będę musiał uciec do Bułgarii. Będzie to finisher match, a więc walka w której by wygrać muszę wykonać finishera. Cordial za taką akcję ma jakiegoś winyla.

Pan Mietek: Skull Crushing Finale.

Jimmy: Dziękuję za pomoc. Mój Chickasaw Piledriver jest lepszy. Moja technika jest lepsza. Jestem w końcu reprezentantem stylu native-lucha, a kim jest Gregor? German disco style? Don't make me laugh.

Pan Ziutek: Hahahahaha!

Pan Mietek: To dobre!

Pan Stefan: Hihiihihih!

Jimmy: Za dużo pijecie panowie, stanowczo za dużo. Finisher match zakończy się zwycięsko dla mnie. Pokonam gada Cordiala i odeslę go tam, gdzie Bateman i Franz zimują. Zakończę karierę Gregora Cordiala! It's true, it's true!

Pełna pasji mowa The Chickasawa zostaje przerwana, bo z rzeki wychodzi cała mokra i ubrana w skąpy strój kąpielowy Mia. Wygląda zniewalająco. Wszyscy się na nią gapią.

Mia: What's up Jimmy?

Jimmy: Zrobię to dla ciebie.

Mia: What exactly?

Jimmy: Wygram.

Mia: Hell yeah!

Jimmy: Wooooooooooooooo!!

Mia: Wooooooooooooooooo!!

Wszyscy: Woooooooooooooo!!

==============

Koniec

==============

• Odpowiedzi 0