Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestlepalooza CXIX MaxiMasterMistrz

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

---------------Katowice--- Stacja lokalnej telewizji--------------------------------------------

Młody, czarujący prezenter uśmiechnął się do kamery. Zebrał myśli i powiedział:

-Witam serdecznie Państwa w kolejnym odcinku "Wiadomości Katowic". Jesteśmy z wami już 3 lata, dlatego postanowiliśmy w tym odcinku opowiedzieć Państwu o szczególnych osobach naszego miasta. Zaczniemy od sportu- kamera zmieniła ujęcie, a młody prezenter spojrzał w notatki- Pierwszy reportaż opowiada o wspaniałym lokalnym wrestlerze. Dostał życiową szansę. Zapraszamy na reportaż Macieja Dzyngały.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na ekranie pokazała się postać. Napis na dole ekranu pokazywał że jest to "Barman Ernest". Kamera oddaliła się pokazując barmana w całej okazałości.

-Zna pan MaxiMasterMistrza od dłuższego czasu, prawda?

Kiwnięcie głowy Ernesta, wskazywało że jest to prawda.

-Mógłby pan powiedzieć coś o tym więcej?

-Jak najbardziej. Pan Maxi jest stały klientem. Po swych walkach często wpada na kufel dobrego piwa.

-Co jeszcze może pan o nim powiedzieć? Na przykład, jaki jest?

-Jest to człowiek wspaniały. Zawsze stawia wszystkim kolejkę. Zawsze daje sute napiwki- powiedział klepiąc się po kieszeni- I co ważniejsze jest zawsze wierny Polskim ideałom.

-Jakim na przykład?

-Już mówię. O, bodajże dwa tygodnie temu był na paradzie równości. O!

-To naprawdę piękne- wzruszył się dziennikarz Maciej- że pan Maximilian popiera tak cudne inicjatywy.

-O tak! Racja. Przegonili tych pedałów że ho, ho!

---------------Gala lokalnej federacji-----------------------------------------------------------------

Kamera pokazała Macieja Dzyngałę pędzącego w nieznanym kierunku. Mówił cicho

-A niech to! Takie spóźnienie, takie spóźnienie

Nagle podeszła do niego korpulentna kobieta i powiedziała:

-No w końcu pan jest! MaxiMasterMistrz zaraz będzie wygłaszał ostatnie promo. No, szybko- powiedziała popychając reportera

-------------Gala lokalnej federacji--------------Ring------------------------------------------------

Kamera ukazała ring. Stał na nim mężczyzna. Jego broda spokojnie podnosiła się i opadała w takt oddechu. Poprawił pas na ramieniu i przyłożył mikrofon do ust.

-Przyjaciele! Jestem na prawdę szczęśliwy że mogłem przed wami występować aż 2 lata. W tym czasie zdobyłem złoto. Najważniejszy pas- zrobił krótką przerwę, a w tym czasie tłum zaczął krzyczeć : "Maxi!Maxi!Maxi!" - To dzięki wam, przyjaciele. Cały czas wspieraliście mnie. Byliście gdy przelewałem krew, pot i łzy w naprawdę okrutnych walkach. Teraz zachodzi pytanie: czy było warto? Z całą pewnością tak! Bo dzięki tym wszystkim wyrzeczeniom dostałem ważną propozycję. Zostałem dostrzeżony przez EWF. Dlatego opuszczam was, co zresztą wiecie i wyruszam w daleką drogę. W drogę na szczyt. Nasze ideały zaniosę na sam szczyt. Nie martwcie się o mnie. Wasz mistrz was opuszcza. Ale bierze ze sobą wasze serca- w tym momencie podszedł do sędziego i oddał mu pas- Żegnajcie przyjaciele. Pora bym wyruszył krzewić Polskę w EWF! Prawdziwą Polskę!

Rzucił mikrofon o ziemię i zszedł z ringu. Fani wstali, klaskali i wykrzykiwali : "Triple M!Triple M! Ttiple M!"

----------------Wnętrze samochodu-----------------------------------------------------------------

Kamera pokazała wnętrze jakiegoś samochodu. Za kierownicą siedział Maxi.

-Dziękujemy że zgodził się pan udzielić krótkiego wywiadu przed wyjazdem.

-Nie ma sprawy-odpowiedział Maxi- a tak w ogóle mów mi Max.

-A więc- powiedział dziennikarz- jakie ma pan plany na swą przyszłość w EWF?

-Maxymalne Mistrzostwo, oczywiście. No ale na razie pierwsza walka

-O tak, racja. Z Fegusonem Lumdenem. Jak ocenia pan przeciwnika?

- Każda walka jest wymagająca. Dla mojego przeciwnika.

Nagle Maxi zahamował. Wziął kamerę, i przybliżył sobie do twarzy.

-Słuchaj Fergus! To jest moja wiadomość dla ciebie. Zapamiętaj ją dobrze. Jesteś zupełnie nieznanym wrestlerem, co zresztą nie dobrze o tobie świadczy. Jedno co o tobie wiem to to że potrafisz dać z siebie wszystko.Więc zrób to! Bo wiedz że niszczyłem już lepszych od ciebie! Więc daj z siebie 100%! Zapamiętaj to.

Maxi odrzucił kamerę i wyrzucił ekipę z auta. Otworzył okno i jeszcze przed odjazdem krzykną:

-Legnico nadchodzę skopać ci dupę! Ferguson nadchodzę skopać ci dupę! EWF nadchodzę skopać ci twoją grubą dupę!

Kamera pokazała oddalający się wóz. Dziennikarz powiedział na zakończenie:

-Człowiek-zagadka.

..............................................KONIEC..........................................................................

Ps. I co? Jakie rady dla debiutanta?

1385547851557b0a1c80de4.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• funk

2

• Grishan

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   14
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Początek masz za sobą, teraz nadchodzi czas ciągłego doskonalenia swoich tekstów.

Twój zawodnik wydaje się postacią raczej humorystyczną, co sugeruje zarówno ksywka, jak i odjechana historia życia. Skoro tak, potrzebujesz więcej poczucia humoru w swoich erpach - im więcej, tym lepiej ;) Poza tym powinieneś popracować nad czytelnością swoich prac - na początek rób więcej odstępów, lektura jest wtedy łatwiejsza. Wracając do bohatera, to jest on jeszcze jakiś taki... niedopowiedziany. Po prostu mało dowiadujemy się na jego temat z tego tekstu. A im lepiej opiszesz swoją postać, tym łatwiej będzie ją wprowadzić w realia EWF, więc warto się postarać :)

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Po pierwsze, dzięki za pomocne rady!

Gdy pisałem RP nie do końca wiedziałem jaka ma być ma postać więc wyszło tak chaotycznie. A wrestlera zamierzam opisać dokładnie i określić jego charakter w następnych RPach. Dzięki wielkie za wskazówki.

1385547851557b0a1c80de4.jpg