Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE BattleGround (Zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

images?q=tbn:ANd9GcTbtCmUIW8G9uORgcyXp3hs2go3_tVCYSosgQV31NeLDJHni-Hv3w

Data - 6 Październik 2013

Lokalizacja - Buffalo, New York

Oficjalna Karta

Zapowiedziane Walki.

WWE Championship Match

Daniel Bryan vs Randy Orton

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2013/09/20130918_EP_LIGHT_battleground-matches_bryan-orton_C-homepage.jpg

WHC Championship Match

Alberto Del Rio vs Rob Van Dam

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2013/09/20130919_battleground-matches_HOMEPAGE_DelRioRVD.jpg

CM Punk vs Ryback

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2013/09/20130923_EP_LIGHT_battleground-matches_C-homepage_punkryback.jpg

Intercontinental Championship Match

Curtis Axel vs R-Truth

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2013/10/20131002_EP_LIGHT_battleground-matches_axeltruth_C-homepage.jpg

The Shield vs Cody Rhodes & Goldust (w/Dusty Rhodes)

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2013/09/20130930_EP_LIGHT_battleground-matches_C-homepage_tagteam.jpg

WWE Divas Championship Match

AJ Lee vs Brie Bella

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2013/09/20130930_battleground_HOMEPAGE_Divas.jpg

Bray Wyat vs Kofi Kingston

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2013/10/20131003_LIGHT_battleground_Kofi_Wyatt_HOMEPAGE.jpg

Damien Sandow vs Dolph Ziggler - Pre Show

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2013/09/20130930_EP_LIGHT_battlegroundKICKOFF_C-homepage_SUN.jpg

Edytowane przez Arkao

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

2

• Arkao

2

• Morison

2

• Kcramsib

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Benznadziejna karta się zapowiada. Znowu walka Oron vs bryan.

Taki Daniel Bryam to w latach 90 to by co najwyżej wiązał buty takim gwiazdom jak Ausitn, Rock, Undertaker, Hitman, itd... i zdodbyłby co najwyzej cruseiwight title.

To pokazuje jaki jest teraz poziom wrestlingu. Wole Ortona jako mistrza, przynajmniej jest wrestlerem drugiej generacji.

RVD to już przeszłośc i nie nadaje się na mistrza.

Wolałbym Kane jako mistrza WWE na koniec jego kariery.

• Urządzenie:  Windows

Karta jak karta, BG to przejściowe PPV (3 tygodnie po jednym, 3 tygodnie przed kolejnym) istniejące w sumie nie bardzo wiadomo po co. Prócz, oczywiście, nabicia fedce nieco kasy, z tym może być jednak różnie - poważniejsze feudy (Bryan vs. Korporacja, Punk vs. Heyman) zakończenia się raczej nie doczekają, kto zaś wyda $$$ by oglądać Del Rio czy innego Fandango?

A swoją drogą dopiero teraz widać jak bardzo WWE potrzebna jest promocja nowych gwiazd. Kilka kontuzji (Cena, Rudy, Mysterio, Christian), kilka urlopów (Taker, Rock oraz Kane), kilka innych zdarzeń (trasa Jericho, kontrakt Brocka) i w fedce zostaje nagle rozpaczliwie mało postaci mogących z miejsca wystąpić w ME dowolnego PPV. W efekcie oglądamy potem na takim NoC wynalazki pokroju Miz-Fandango czy też serię nastu starć dwóch tych samych gości (o ile zakład, że na HiC również będzie walka Orton-Bryan?)...

Ciekawe, co zafundują nam na BG? Kartę można już w sumie przewidzieć:

-Bryan-Orton

-ADR-RVD

-AJ-Natalya

-Ziggler-Ambrose

-The Shield-The Usos

-Ryback (i Heyman)-Punk

Dodać do tego ze dwa starcia (i to pewnie nie za długie: czuję, że pojawi się ulubieniec tego forum-Santino) i wsio.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Wiadomo że to jest PPV bez historii, mamy już 2 rewanże, zapewne do karty dodany zostanie pojedynek Zigglera z Ambrose'm oraz Usos i Shield. Wydaję mi się że rządy Tarczy po tym PPV dobiegną końca, ale mam nadzieję że tak się nie stanie. Co do Bryana z Ortonem wydaję mi się że wygra Orton jakimś kantem i na HIAC zobaczymy finałową walkę tej dwójki. Mam też nadzieję że RVD nie wygra pasa WHC z resztą niedługo ma wziąć sobie wolne a Alberto zajmie się powracający Rey Mysterio, feud pasowałby a Rey dostałby ostatni tytuł w swojej karierze. No i oczywiście feud na filmi Heyman & Ryback vs CM Punk, wydaję mi się a raczej pewne jest to że zobaczymy walkę Rybacka z Punkiem, ale dawaliby Rybacka Heymenowi żeby podłożył się Punkowi wątpię. PPV może zassać totalnie a WWE może coś z tego wykręcić zobaczymy :D

1807567559522728e3a44bf.jpg

arkao, dodałbyś theme song gali oraz przyciąłbyś te czarne tło przy bannerze i powiększył czcionkę przy zapowiedziach walk, bo brzydko to wygląda ;)

RVD vs Alberto Del Rio w Hardcore Matchu? Nie wiem jak u was ale u mnie smartowski nos wyczuwa gónwo :)

Aktualizacja karty.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Do karty podobno dodano Bray Wyatt vs Kofi Kingston

• Reputacja:   44
  • Urządzenie:  Android

Jest to chyba jedna z najmniej komentowanych ppv w historii attitude. Zresztą nie ma się co dziwić , skoro gala zapowiada się średnio...

1. Walka shield vs rhods, to najbardziej prze zemnie oczekiwana walka. Jest całkiem niezła promocja tego pojedynku. Mimo , że feud ten jest tylko wątkiem pobocznym, głównej opowieści (czytaj korporacja vs reszta), bardzo podoba mi się jak wyglada cała historia tego konfliktu. Bracia w końcu zawalczą razem(szkoda, że trochę odbija mi się ten team codim i hollim), z czego jestem bardzo zadowolony. Jako kilku-letni fan Dustina,nie spodziewałem się jego powrotu jako midcardera, czy cos w tym stylu. Stypulacja , raczej jasno wskazuje na zwycięzce złotego i ex dashinga...Pewnie później siegną pasy tt, co było by ciekawym odświeżeniem, zaś shield zostanie odciązona z pasów(jescze bardziej będzie do nich pasować rola ochroniarzy)

2. Co do walki Del rio z Rvd mam mieszane odczucia. Jako, że jest to ecw hardcore match, bardziej jako zwycięzce widzę rvd, lecz może to tylko zmyłka albercik cały czas jest obijany... Dodatkowo chodzą pogłoski ,że rvd juz do wwe nie wróci, widzi mi się kasacja walizki przez sandowa. Choć może być różnie...

Walki rybacka z punkiem, pojedynek babek , jak i starcie o pas wwe mało mnie interesują. 3. Zwycięzą raczej ryback , który musi być z przytupem wejść w swoją ,,nową postać''. Po za tym wątpie by po promocji , nagle dali mu przegrać... Z drugiej strony Punk przegra, każdą walkę z trylogii heyman vs punk? Brie bella ,to ta brayana, bo jeśli tak to raczej odbierze pas aj. Orton powinien pokonać brayana, innej opcji nie widzę. Ciągnięcie tego do heel in a ceel, też trochę sesnu nie ma, wolałbym rhodes vs orton o pas wwe, może nawet miz na jeden raz, ale kolejnego pojedynku randalka z b+ nie ździerżę! :mad:

4. Kickoff/pre show- Ziggler innej opcji nie widzę, tym bardziej, że jak już wyżej napisałem (ja)wierzę w zdobycie przez,, intellectual savior of the masses'' whc title.

5. No i walkę o pas i.c zostawiłem sobie na koniec, bo widzę w niej wiele możliwości/rozwiązań.

Wybuchowa to ona raczej nie będzie, ale na conajmniej poprawne starcie liczę...Pewnie czasu zbyt duzo nie dostaną, maksimum 8 min. Po zakończemiu tegoż starcia, wyobrażam sobie face turn axela(na gali stracił on pas na rzecz trufla). Powodem tego jest, porzucenie axela, przez paula. Nie chcę on kogoś , który wiecznie przegrywa, jest po prostu bezużyteczny. Curtis, ku uciesze fanów, sprzeciwia się heymanowi i atakuje go . R truth natomiast po zdobyciu ic , powoli będzie przechodzić na złą stronę mocy,(jego notowania pójdą w górę) zobaczymy starego dobrego trufla, lekko psychicznego. Będzie on odgrywał większą rolę w wwe,na co wzkazuje plakat hiac, bodajże. Resztę mojego fantasy bookingu nie będe przedstawiał, poczekam czy to o czym mówię wydarzy się za 2/3 dni. Mam takie szczęście (a może nie), iż premierową galę battleground obejrzę live. :P

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   2

Do karty podobno dodano Bray Wyatt vs Kofi Kingston

Nie słyszałem jeszcze o tym i na stronie WWE nic nie pisze, ale może to być prawda, bo nie bez powodu na RAW Wyatt pojawili się od razu po walce Kofi'ego, gdy ten nie opuścił jeszcze ringu. Aczkolwiek to też słaby powód do robienia pojedynku między nimi... .

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Pre-show: Ziggler vs Sandow

Walka jest tak bardzo wyciągnięta z anusa, że praktycznie nie ma czego analizować. Starałem się znaleźć kilka plusów: zarówno Dolph jak i Damien są na tyle ważnymi postaciami, że powinny znajdować swoje miejsce w karcie na każdym PPV, więc możemy się cieszyć, że przynajmniej starcie znalazło się na pre-show. Dobrze poprowadzony Sandow potrafi zrobić przyzwoity pojedynek (Summerslam), a pre-show matche ostatnio dostawały całkiem sporo czasu antenowego, więc oglądanie jej powinno być przyjemnością. Wygra zapewne Ziggy, który sam doskonale wie, że Mr. Money in the Bank musi moczyć wszystkie możliwe walki. 65-35 na korzyść DZ.

IC title: Axel vs Truth

Obaj zawodnicy to jedynie solidni rzemieślnicy, stąd nie oczekuję ani srającej bursztynem walki, ani dużej dawki czasu na pokaz swoich umiejętności przez tych panów. Moim zdaniem każde starcie ma jakiś cel, więc może wrzucono je do karty po to, by zdjąć tytuł z Curtisa, który w najbliższymczasie sturnuje i zajmie na chwilę czas Rybackowi, który skończy z Punkiem. 60-40 dla Axela, ale nad typem jeszcze się zastanowię.

Divas title: AJ vs Brie

Bella jak fejs została zbudowana w tydzień, AJ ma nowego ochroniarza, co jest niejako odświeżeniem jej mistrzowskiej persony, więc nie spodziewam się zmiany championa. Szkoda, że wspólpraca April z Bigim została ot tak urwana. 90-10 dla AJ.

Kofi vs Wyatt:

Szkoda, że feud ten został tak obsikany i zajął jakieś 3 minuty czasu antenowego, ale mnie to starcie się podoba: ringowo ma szansę wypaść świetnie, Bray zgarnie zwycięstwo, które mimo wszystko coś znaczy, nie bedzie tkwił na swoim bujanym krześle w oczekiwaniu na Kane'a, wolę oglądać tych panów niż np. Miza.

Do or Die: Rhodes & Goldust vs Shield

- Rhodesowie walczą o ponowne zatrudnienie

- porażka sprawia, że prace traci także ich ojciec

-tytuły TT nie leżą na szali

Według mnie jest to zbyt oczywiste, by bracia pokonali Tarczę. Ich porażka utrudnia jednak mocno pracę bookerów, którzy musieliby się ostro namęczyć, by w wiarygodny sposób przywrócić mimo wszystko chociaż jednego Cody'ego, który już teraz zbiera świetne reakcje i jest to chyba odpowiedni czas, by zacząc budowanie go jako solidnego face'a. 70-30 dla Runnelsów.

Ryback vs Punk

Tak jak wyżej - wszystkie argumenty wskazują na wygraną nowego Heyman guy'a: przegrana Rybacka nie daje podstaw na kontynuację programu, aby Punk był wiarygodnym faworytem do wygrania Royal Rumble, teraz powinien moczyć wszystko, Ryback nigdy nie miał szczęścia do Brooksa, no i jego triumf byłby jak najbardziej logiczny. Rewanż na HiaC nieunikniony, ale czy będziemy mieć Hell in a Cell match? Cięzko stwierdzić. 80-20 Ryback.

WH title: RVD vs ADR

Najnowsze doniesienia mówią, że jednak Rob nie podpisał kontraktu i uda się na przerwę, co zwiększa szansę Alberto na zachowanie tytułu. Do tej pory moim faworytem był Bob, ale WWE nie ma już takiego parcia jak miesiąc temu, by zmienić posiadacza jakiegoś tytułu. Tym razem będziemy mieli nowego mistrza WWE, więc drugi głowny tytuł może pozostać nienaruszony. Intuicja podpowiada mi, że Sandow będzie próbował skasowac walizkę, lecz nie sądzę, by doszło do drugiego tego wieczoru matchu o pas. 65-35 Alberto.

WWE title: Orton vs Bryan

Randy triumfował na RAW, Daniel na SmackDown, program stał się bardzo wyrównany, jednak minimalnie większe szanse upatruję w wygranej Ortona. Nie wykluczam również kolejnych 3 tygodni wakatu. Jeżeli nie będzie to miało miejsca w tag matchu, spodziewam się interwencji Big Showa, najlepiej byłoby, gdyby to z jego winy Bryan poniósł porażkę, a gala zakończyłaby się miną giganta mówiącą "szkoda, że nie ma takiego sznura, na którym mógłbym się powiesić". 60-40 Orton

Wbrew pozorom PPV na papierże wygląda całkiem dobrze, walka wieczoru i TT match zapewnią emocje, starcie o pas WH zapewni pierwiastek hardkoru (taaa jasne :>), Punk miło zapełni kartę, nie spodziewam się gali roku, ale patrząc na tegoroczny poziom może być jednym z lepszych.

Nie słyszałem jeszcze o tym i na stronie WWE nic nie pisze, ale może to być prawda, bo nie bez powodu na RAW Wyatt pojawili się od razu po walce Kofi'ego, gdy ten nie opuścił jeszcze ringu. Aczkolwiek to też słaby powód do robienia pojedynku między nimi... .

Na SmackDown pojedynek ten został oficjalnie zapowiedziany.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   19

Witam!

Karta jest już oficjalna, więc można skomentować to co nas czeka na Battleground PPV:

1. Dolph Ziggler vs. Damien Sandow - Szkoda że ci panowie nie dostali się do karty głównej a został im tylko Kick Off. Jednak walka nie miała dużej promocji, więc co się dziwić. Według mnie zwycięstwo odniesie Sandow, któremu wygrana jest bardzo potrzebna (po feudzie z Codym usunął się w cień). W końcu w przyszłości ma zdobyć pas wagi ciężkiej.

2. Bray Wyatt vs. Kofi Kingston - Ciąg dalszy promowania ex Harisa. Nie widzę innego rozwiązania jak wygrana Braya. Jednak Kofi to Kofi a żeby wejść do Main Eventu musi dostawać lepszych rywali. Póki co nie jest on przekonujący, lecz gdy Kane wróci i ich feud zostanie wznowiony to kto wie.

3. IC Match - Curtis Axel © vs. R-Truth - Kolejna obrona pasa IC przez młodego Pefecta. Tutaj również nie widzę innego scenariusza jak jego wygrana. R-Truth to już niestety tylko jobber i prędko pasa nie dostanie. Natomiast Axel ciągle jest promowany i pasa szybko nie straci. No chyba że na horyzoncie pojawi się ktoś godny do walki o ten tytuł.

4. Divas Title Match - AJ Lee vs. Brie Bella - Walka mało mnie interesująca. Myślę że tutaj zmieni się nam posiaczka pasa i będzie to Brie Bella. Były pogłoski że AJ ma stracić pas na rzecz jednej z uczestniczek programu Total Divas, by ten program został bardziej wypromowany. Szkoda bo AJ jako mistrzynia się sprawdza i to bardzo. I chciałbym by to ona wygrała.

5. CM Punk vs. Ryback - Ciekawiej zapowiadająca się walka od poprzednich. Fabuła walki również bardziej rozwinięta, mimo że Ryback do feudu Punk-Heyman doszedł niedawno. Tutaj obstawiam wygraną Brooksa, któremu wygrana by się bardzo przydała po 3 przegranych PPV z rzędu (w tym roku tylko jedna wygrana na PPV). Nie zdziwie się jednak, jeśli wygra Ryback, któremu również potrzebne jest zwycięstwo. Chciałbym jednak aby to CM Punk wygrał. Czuje że feud będzie miał swój koniec na gali Hell in a Cell. Potem Punk wróci do do walki o pas WWE, natomiast Ryback zajmie się pasem wagi ciężkiej.

6. WHC Match (Hardcore Rules Match) - Alberto Del Rio vs. Rob Van Dam - Walka średnio się zapowiadająca, jednak stypulacja dodaje smaku tej walce. Znając jednak WWE nawet taką walke są oni w stanie schrzanić. A nikt by tego nie chciał. Scenariuszy na tą walke jest kilka. Możliwa jest wygrana RVD, który po zdobyciu pasa może zostać na dłużej w federacji. Może się stać też tak, że Rob zgarnie pas ale po walce dojdzie do realizacji walizki przez Sandowa. Jeszcze inne rozwiązanie to interwencja w walce Ricardo, który pomoże wygrać Del Rio odłączając się tym samym od Van Dama.

I chyba ten trzeci wydaje się najbardziej prawdopodobny. Sandow jest zbyt mało wypromowany na ten pas a Rob chcę teraz zrobić sobie przerwe od występów. Choć kto wie, może to tylko zagrywka pod publike.

7. Roman Reigns & Seth Rollins vs. Cody Rhodes & Goldust - jedna z ciekawszych walk na gali. Goldust po raz drugi w tym roku zawalczy w ringu WWE, tym razem w drużynie ze swoim bratem. Najbardziej prawdopodobne jest to, że to bracia wygrają tym samym odyskując prace w federacji. Mi się jednak wydaje, że to jeszcze za wcześnie na ich powrót a zwycięstwo odniesie tarcza. Możliwy jest też scenariusz, że jeden z braci (przykładowo Goldust) zdradzi swojego partnera doprowadzając do celowej porażki. Byłby to pierwszy krok do ich walki na Wrestlemanii XXX.

8. WWE Vacant Title Match - Randy Orton vs. Daniel Bryan - Najważniejsza walka na gali. Pas zgarnie Orton w kuriozalny sposób a na Hell in a Cell odbędzie się rewanż , gdzie wygra już czysto z Bryanem i tym samym dobiegnie koniec feudu tych dwóch panów. Bryan zapewne dalej będzie feudować z 'korporacją', natomiast Randy dostanie kolejnego rywala do pasa. Póki co najlepszym kandydatem jest CM Punk.

Gala zapowiada się dobrze, jednak bez większych rewelacji. Zwykle PPV bez motywu wychodzą słabą ale tym razem moge się mylić. Liczę jednak że gala nas nie zawiedzie i dostaniemy dobre show.

image.png.615d5803081e98bddebc8bc11d5a17a6.png

Karta na BattleGround wydaje się być słaba jedyne dwie walki które mogą zaciekawić to :

The Shield vs Cody Rhodes & Goldust - walka napewno będzie dobra rodzinka kontra ochroniarze o być albo nie być.

i

WHC Championship Hardcore Match - jakoż, iż jest do walka typu Hardcore preferuje tu w pewnym stopniu RVD i są dwa wyjścia albo walka będzie ciekawa i najepszą na PPV albo ją kompletnie zniszczą i będzie to totalna klapa.

Tagże te dwie walki według mnie wydają się być interesujące.

9584741652456c1c72f7c.jpg

1. Pre-Show: Dolph Ziggler vs. Damien Sandow - walka wogle nie wypromowana. Tak naprawdę liczę na 10 minut niezłego wrestlingu a zwycięzca jest mi obojętny. Jeśli Sandow skończy walkę leżąc na macie t raczej nie wykorzysta dziś walizki, bo nie byłoby to zbyt wiarygodne, żeby nagle p kilku minutach (walka o pas WHC pewnie będzie openerem) nagle wbiegł do ringu i wykorzystał walizkę.

2. WWE Championship: Randy Orton vs. Daniel Bryan - wygrana Bryana tak naprawdę zamknie ten storylines i będzie to gwóźdź do trumny korporacja, dlatego możliwości są dwie: Orton lub dalszy wakat pasa po remisie, jednak ta druga opcja byłaby, moim zdaniem, bez sensu...

3. WHC Championship Hardcore: Alberto del Rio © vs. RVD - jeśli RVD zgarnie pas to albo Sandow zainkasuje walizkę albo Rob podpisze nowy kontrakt. Powiem szczerze, że nie chcę ani jednego ani drugiego z tym pasem, dla Sandowa też moim zdaniem nie jest jeszcze pora... od biedy dopinguję RVD'iego i liczę na kilka ciekawych przedmiotów (albo chociaż jeden... w końcu to WWE)

4.CM Punk vs. RyBack - no cóż... walka zapewne nie skradnie show, jeśli chodzi o poziom ringowy... Punk w tym roku przegrywa wszystko... NoC, SS, MitB, WM 29, EC, RR... wygrał tylko na gówno wartym PayBack w tak naprawdę niezbyt ważnym pojedynku... Pomimo, że jako face przegrywał dwa razy po interwencji to jednak CM musi, poprostu MUSI wygrać z Heyman Guy'em. Z drugiej strony wiemy jak to jest, odświeżony RyBack także powinien wygrać i mim zdaniem jest to wielka niewiadoma gali.

5. Rhodes Family vs. The Shield - po porażce braci tak naprawdę nie będzie można już przywrócić... Cody i Goldust poprostu muszą wygrać... Ich wygrana pozwoli powalczyć im o pasy TT na dwóch kolejnych PPV, a może nawet je zdobyć. Ewentualna wygrana po oszustwie Goldusta otworzy drogę do ich walki na WM30.

6. AJ Lee vs. Brie Bella - co tu dużo pisać... push za zaręczyny z Bryanem :D Bella pewie zdobędzie pas ale to raczej na HiaC lub Survivov. Liczę na kilka munut niezłego, jak na divy, wrestlingu.

7. IC Championship: Curtis Axel © vs. R-Truth - walka "zapchaj dziurę" w karcie Battleground. Spodziewam się 7-10 minut i wygranej mistrza, nie wykluczam jednak DQ i podownej walki za 3 tygodnie, a już trochę większą podbudową.

8. Kofi Kingston vs. Bray Wyatt - tak naprawdę Bray nie walczyć od SummerSlam z nikim poważnym. Kofi ma być tylko przystankiem przed czymś nieco większym. Tak jak dla RyBacka było znęcanie się nad pracownikami, tak Bray otrzymał Kofi'ego, żeby go zniszczyć... a kto wie... może jamajczyk zniknie z TV na jakiś czas i powróci jako odmieniony, hellowy Kofi Kingston?

1. Pre - Show: Walka bez żadnej historii ale o ringowym potencjale. Prawdę mówiąc może skuszę się na obejrzenie tego pre-showu dla samego poziomu ringowego. Uważam że Sandow ma bardzo małe szanse na wygraną. Traktowany jest jak śmieć a jobbuje bardziej niż Ziggler z walizką. Zigglypuff także stracił na pozycji w Dablju jednak jego położenie wciąż jest wyższe i to raczej on opuści Battleground zwycięsko.

Ziggler - 80%

Sandow - 20%

2. Wyatt vs Kofi: Fajnie że z Brayem zaczyna się coś dziać i w końcu pojawił się jakiś zarys tego co będzie on robił w najbliższym czasie. Szkoda że Kreatywni nie pomyśleli o tym wcześniej bo 3 tygodnie to chyba idealny okres na stworzenie takiego mini feudziku między Brayem a Kingstonem w którym ostatecznie Kofi zostanie poskładany.

Wyatt - 100%

Kingston - 0%

3. IC Title Match: Trzeci pojedynek z dupy i bez podbudowy. Znakomita karta jednak prawdę mówiąc tu już nieco bardziej się waham jeśli chodzi o zwycięzce. Sam brak podbudowy wskazuje na wygraną Perfecta juniora ale z Curtisem dzieje się tak mało i tak bardzo spadł w hierarchii że nikt się nie przejmie gdy po prostu straci ten tytuł. R-Truth wciąż jest najzwyklejszym jobberem a z Curtisa WWE jeszcze stara się coś zrobić. Myślę że fedce głupio jest przerwać push dla marki jaką jest bycie Paul Heyman Guy'em i ostatecznie Axel obroni tytuł.

Axel - 60%

Truth - 40%

4. Divas Title: Jak zwykle gówno mnie to obchodzi, pojedynek na 100% przewine bez najmniejszego zastanowienia nad poziomem ringowym. Może obejrze końcówkę by dowiedzieć się kto wygrał bo już chyba zawsze AJ będzie moją ulubioną divą i chciałbym aby jej title reign trwał jak najdłużej. Niestety panowanie panny Lee chyba nigdy nie było tak zagrożone. Po drugiej stronie jest Bellaska która jest teraz po face turnie a ba organizacja zaczęła stawiać na jej związek z Danielem Bryanem a więc też zaczęli ją wpychać w główny storyline federacji. Wygląda na to że w tym typie będę musiał pójść za sympatią a skoro za sympatią, w typerze postawiłem na AJ Lee.

Lee - 50%

Bella - 50%

5. CM Punk vs Ryback: Również starcie trudne do wytypowania ale raczej skłaniam się ku Rybackowi. Fakt faktem Punk moczy ale ja też patrze na to od tej strony że gdyby miał terminatorzyc i wszystko wygrywać też by wam się nie podobało. CM Punk jest facem który ma dobrą pozycje jednak podłoży się kiedy trzeba się podłożyć i myślę że i tym razem przyjdzie mu leżeć na macie z dwóch powodów. Powód a) Ryback potrzebuje utwierdzenia jako Paul Heyman Guy b) Idąc zasadą: Ten który oberwał na ostatnim Raw wygrywa na PPV, Ryback powinien Punka pojechać. O pozycje Punka wciąż się nie martwie bo on sobie to wszystko odpokutuje, w końcu WWE chce mieć go w federacji i w końcu da mu wygrywać. Jestem pewien że prędzej czy później skopie dupe Heymanowi jednak to wciąż nie ten czas. Jak dla mnie Punk wygra Royal Rumble a w Main Evencie Wrestlemanii pas WWE, wtedy nikt nie będzie myślał o tym co się działo w feudzie z Heymanem.

Ryback - 51 %

Punk - 49%

6. WHC Hardcore Match: Jest to mocny kandydat do walki która skradnie show. Oczywiście nie dostaniemy Hardcore Matchu, to będzie solidny Extreme Rules Match w którym powinny się posypać przedmioty, będą kosze na śmieci, krzesełka, kije do kendo. Myślę że na tym pojedynku zawiodą się tylko ci którzy oczekują Hardcore Matchu z krwi i kości a i tacy się znajdą. Albercik obroni pas, RVD'iemu kończy się kontrakt co jest jednym powodem dla którego pasa nie wygra. Drugi to najpewniej BRAK cash inu. Nie wyobrażam sobie jak po przegranej w pre-show Damian Sandow ma być wiarygodnym kandydatem do cashowania walizki. Trzeci to, jeśli RVD zdobędzie pas, oznacza to że cash in będzie musiał nastąpić, wtedy RVD będzie musiał się podłożyć a znając ego Szatkowskiego, bycie mistrzem przez 4 minuty mu nie leży a ba. Gdyby mi się kończył kontrakt a federacja zabookowałaby mi stratę pasa po czterech minutach panowania powiedziałbym im "Go to hell" i szukajce drugiego mnie. Albercika można nie trawić jednak mistrzem jeszcze pobędzie. Na razie nie ma wiarygodnych kandydatów do odebrania mu tytułu.

Alberto Del Rio: 60%

RVD: 40%

7. Shield vs Rhodesi: Jak dla mnie walka gali. Smarci nie czekają na Punk - Ryback ani na Bryan - Orton. W większości chcą zobaczyć to starci mimo że jego stypulacja spoileruje wynik pojedynku. Oczywiście zawsze jest ale. Jesli WWE pójdzie w stronę feudu braci Rhodes to możliwe że rodzinka przegra z winy Goldusta co oznacza ponowny heel turn Cody'ego. Ale Cody już pokazał jako Disfigured że i jako heel sobie poradzi. Rhodes dawno nie był tak ważny i można powiedzieć że wraca do łask w federacji VIncenta. Oby wszystko podążało dobrą drogą, może nawet do walizki dla Cody'ego.

Rhodesi - 70%

Shield - 30%

8. WWE Championship Match: Na NoC dałbym sobie urwać rękę że Orton obroni pas... no i teraz bym kurwa nie miał ręki. Dlatego już nie stawiam tak jednoznacznie na wygraną Randalla choć zdecydowanie jest on moim faworytem. Wygrana Bryana była gwoździem do trumny dla Korporacji. Wciąż uważam że Orton powinien zostać zdetronizowany dopiero na WM'ce ale teraz jego potencjalne panowanie mistrzowskie nie będzie mieć już takiej mocy jak to pierwsze. Szkoda, myslałem że WWE nie popełni tak głupiego błędu ale kolejny raz wylali na mnie wiadro zimnej wody. Mam nadzieje że teraz fedka mnie już nie zawiedzie i Randy doczołga się do Main Eventu Wrestlemanii jako WWE Champion, do walki z CM Punkiem.

Orton - 59%

Bryan - 41%