Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Liga Mistrzów 2013/14 - Typer

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Znalazło się kilku chętnych, a więc zakładam temat. Dzisiejsze mecze pominiemy w klasyfikacji ogólnej, ale do zatypowania też je tutaj umieszczę. Mogę się wszystkim zająć. Chodzi o wstawianie zestawów do typowania i podliczania. Pierwszy zestaw poniżej. Żeby było jasne: 1 pkt za poprawne wytypowanie zwycięzcy. Chyba, że chcecie bawić się w dokładne wyniki, to wtedy zrobi się to inaczej. :) Tymczasem typujcie, no i się wypowiedzcie jaki rodzaj wolicie. 1X2, czy dokładne wyniki?

---

Chelsea Londyn - FC Basel

Schalke 04 - Steaua Bukareszt

Olympique Marsylia - Arsenal Londyn

SSC Napoli - Borussia Dortmund

Atletico Madryt - Zenit St. Petersburg

Austria Wiedeń - FC Porto

AC Milan - Celtic Glasgow

FC Barcelona - Ajax Amsterdam

---

Dla chętnych. Tak dla funu, dzisiejsze mecze:

Manchester United - Bayer Leverkusen

Real Sociedad - Szachtar Donieck

FC Kopenhaga - Juventus Turyn

Galatasaray - Real Madryt

Benfica - Anderlecht

Olympiakos - Paris Saint-Germain

Bayern Monachium - CSKA Moskwa

Viktoria Pilzno - Manchester City

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/

• Odpowiedzi 568
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bastian

65

• NalepRKO

52

• Pavlos

32

• Caribbean Cool

28

Top użytkownicy w tym temacie

1, x lub 2 za 1pkt, a 1x lub x2 za 0,5. Dokładny można zrobić za 2pkt.
https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330969

• Urządzenie:  Windows

Proponuję wprowadzenie pewnego przepisu (na życie :P ) promującego dokładne typy. Poniżej przykład:

Chelsea Londyn - FC Basel (typ: 1-0)

Jeśli Chelsea wygra np. 2-0 (w rzeczywistości będzie 1-0) to użytkownik, który wytypował poprawnie tylko wygraną ,,The Blues" otrzymuje jeden punkt, a jeśli trafił dokładny wnik (1-0 dla Chelsea) to zdobywa trzy punkty. Co Wy na to? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330970

Jeśli chodzi o dokładny wynik to myślałem nad czymś takim:

Wytypowanie dokładnego wyniku - 5 pkt

Wytypowanie wyniku z taką samą różnicą bramek (np. typowałeś 2:1, a było 1:0, typowałeś 3:3, a było 2:2) - 3 pkt

Wytypowanie poprawnego zwycięzcy (nietrafienie z wynikiem, ale ze zwycięzcą) - 1 pkt

Dodatkowo wprowadziłbym coś takiego jak pewny typ. Czyli jak wyznaczysz na pewny typ np. Galata - Real 0:2 i będzie 0:2 to punkty mnożą Ci się i nie dostajesz 5, a 10 punktów. Co o tym sądzicie?

Edit: Plus to, że jak nie trafisz z pewniakiem to masz -5 pkt.

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330972

1, x lub 2 za 1pkt, a 1x lub x2 za 0,5. Dokładny można zrobić za 2pkt.

Ja jestem za tą opcją. Najbardziej powszechne obstawianie meczów właśnie za pomocą takiego systemu się odbywa, a dodatkowo będzie najprostszy dla podliczającego :D

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330973

Wytypowanie wyniku z taką samą różnicą bramek (np. typowałeś 2:1, a było 1:0, typowałeś 3:3, a było 2:2) - 3 pkt

Wytypowanie poprawnego zwycięzcy (nietrafienie z wynikiem, ale ze zwycięzcą) - 1 pkt

Dodatkowo wprowadziłbym coś takiego jak pewny typ. Czyli jak wyznaczysz na pewny typ np. Galata - Real 0:2 i będzie 0:2 to punkty mnożą Ci się i nie dostajesz 5, a 10 punktów. Co o tym sądzicie?

Myślę, że to zbyt złożona opcja. Optymalna opcja to punktowanie wyniku (remis) i lekka promocja tych, co dokładnie wytypowali rezultat (1-1). Pomyślałbym również nad wprowadzeniem opcji ,,mecz dnia", czyli po prostu najbardziej elektryzujący mecz w danym dniu, np. starcie dwóch gigantów (np. Bayern Monachium - Manchester City) lub mecz dwóch w miarę wyrównanych drużyn (Atletico Madryt - Zenit Sankt Petersburg). Poprawne wytypowaniu ,,meczu dnia" byłoby równoznaczne z podwojeniem punktacji, np. 2 punkty za trafiony wynik (remis) zamiast jednego i sześć zamiast trzech za trafiony rezultat (1-1). Widzę, że jest wiele do omówienia w kwestii regulaminu, więc najlepiej byłoby odpuścić całą pierwszą kolejkę, a już na pewno dzisiejsze mecze. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330974

Myślę, że to zbyt złożona opcja. Optymalna opcja to punktowanie wyniku (remis) i lekka promocja tych, co dokładnie wytypowali rezultat (1-1). Pomyślałbym również nad wprowadzeniem opcji ,,mecz dnia", czyli po prostu najbardziej elektryzujący mecz w danym dniu, np. starcie dwóch gigantów (np. Bayern Monachium - Manchester City) lub mecz dwóch w miarę wyrównanych drużyn (Atletico Madryt - Zenit Sankt Petersburg). Widzę, że jest wiele do omówienia w kwestii regulaminu, więc najlepiej byłoby odpuścić całą pierwszą kolejkę, a już na pewno dzisiejsze mecze.

Dzisiejsze mecze dałem do typowania dla zwykłej zabawy, żeby po prostu były. Opcja "mecz dnia" dla mnie odpada. Już lepsze jest to, żeby każdy wybrał sobie tego pewniaka i typował. Będzie ryzyko, bo można stracić przez to 5 punktów. Zobaczymy, co napiszą inni. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330975

Myślę, że ten tydzień należy poświęcić nie na samą zabawę, ale opracowanie jej reguł. Co powiecie na to, że np. do niedzieli do godziny 23.59 każdy wrzuca w tym wątku własną wizję rozgrywania Typera (sposób punktacji, dodatkowe atrakcje itd.)? W poniedziałek można zebrać wszystkie pomysły i przy pomocy ankiet wybrać tę najlepszą. Pewne jest na razie tylko typowanie 1 - X - 2. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330976

Ja byłbym za standardowymi zasadami. 1 pkt za trafienie zwycięzcy, 2 lub 3 za dokładny wynik :)
https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330977

Ja byłbym za standardowymi zasadami. 1 pkt za trafienie zwycięzcy, 2 lub 3 za dokładny wynik :)

Popieram :D

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330978

• Reputacja:   1

Edit: Plus to, że jak nie trafisz z pewniakiem to masz -5 pkt.

Głosuje na to. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330980

Zażarta dyskusja nad regulaminem trwa, a ja tymczasem obstawię dla zabawy. :-)

Chelsea Londyn - FC Basel 2-0

Schalke 04 - Steaua Bukareszt 2-1

Olympique Marsylia - Arsenal Londyn 0-2

SSC Napoli - Borussia Dortmund 1-2

Atletico Madryt - Zenit St. Petersburg 2-1

Austria Wiedeń - FC Porto 0-2

AC Milan - Celtic Glasgow 1-0

FC Barcelona - Ajax Amsterdam 4-0

---

Manchester United - Bayer Leverkusen 2-0

Real Sociedad - Szachtar Donieck 2-2

FC Kopenhaga - Juventus Turyn 0-3

Galatasaray - Real Madryt 0-3

Benfica - Anderlecht 2-1

Olympiakos - Paris Saint-Germain 0-1

Bayern Monachium - CSKA Moskwa 3-0

Viktoria Pilzno - Manchester City 0-2

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330981

Zażarta dyskusja nad regulaminem trwa, a ja tymczasem obstawię dla zabawy. :-)

Ja także. :P A z tymi głosowaniami to się wstrzymajcie do niedzieli. :D No i przedstawiajcie swoje pomysły. :)

Chelsea Londyn - FC Basel 2:0

Schalke 04 - Steaua Bukareszt 3:1

Olympique Marsylia - Arsenal Londyn 0:2

SSC Napoli - Borussia Dortmund 1:2

Atletico Madryt - Zenit St. Petersburg 2:0

Austria Wiedeń - FC Porto 1:4

AC Milan - Celtic Glasgow 2:1

FC Barcelona - Ajax Amsterdam 4:1

---

Manchester United - Bayer Leverkusen 2:0

Real Sociedad - Szachtar Donieck 3:2

FC Kopenhaga - Juventus Turyn 1:3

Galatasaray - Real Madryt 0:2

Benfica - Anderlecht 3:1

Olympiakos - Paris Saint-Germain 0:3

Bayern Monachium - CSKA Moskwa 4:0

Viktoria Pilzno - Manchester City 0:3

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330983

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Chelsea Londyn - FC Basel 4-1

Schalke 04 - Steaua Bukareszt 4-1

Olympique Marsylia - Arsenal Londyn 1-2

SSC Napoli - Borussia Dortmund 2-2

Atletico Madryt - Zenit St. Petersburg 3-1

Austria Wiedeń - FC Porto 1-3

AC Milan - Celtic Glasgow 3-1

FC Barcelona - Ajax Amsterdam 3-0

---

Manchester United - Bayer Leverkusen 2-1

Real Sociedad - Szachtar Donieck 2-1

FC Kopenhaga - Juventus Turyn 0-4

Galatasaray - Real Madryt 0-2

Benfica - Anderlecht 2-1

Olympiakos - Paris Saint-Germain 0-1

Bayern Monachium - CSKA Moskwa 2-1

Viktoria Pilzno - Manchester City 0-5

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330986

• Urządzenie:  Android

Co do zasad: Według mnie najprostsze rozwiązanie to te, które zaproponował Bastian (remis 1pkt, win 3pkt), ale bez pomysłu z meczem dnia. Tutaj na podwojenie swojej zdobyczy pomysł Nalepa jest całkiem w porządku (pewniak) i przy tych meczach punkty liczyłyby się razy 2.

Chelsea Londyn - FC Basel 3:0

Schalke 04 - Steaua Bukareszt 2:1

Olympique Marsylia - Arsenal Londyn 1:1

SSC Napoli - Borussia Dortmund 2:1

Atletico Madryt - Zenit St. Petersburg 1:1

Austria Wiedeń - FC Porto 0:2

AC Milan - Celtic Glasgow 2:0

FC Barcelona - Ajax Amsterdam 2:0

---

Manchester United - Bayer Leverkusen 3:1

Real Sociedad - Szachtar Donieck 0:1

FC Kopenhaga - Juventus Turyn 1:2

Galatasaray - Real Madryt 1:1

Benfica - Anderlecht 3:0

Olympiakos - Paris Saint-Germain 0:1

Bayern Monachium - CSKA Moskwa 2:0

Viktoria Pilzno - Manchester City 0:0

https://forum.wrestling.pl/topic/33882-liga-mistrz%C3%B3w-201314-typer/#findComment-330988

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...