Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Raw 17.04.2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Na samym poczatku gali na ring wchodzi Vince McMahon i zaczyna mowic m.in "wiele osob zadaje mi pytanie czy trafie do piekla? to same pytanie ostatnio zadal mi tez moj syn Shane kiedy bylem w kosciele pierwszy raz. Odpowiedzial jest na to .... NIE!" Zaczyna potem mowic ze jest wiele powodow dla ktorymch tam nie trafii i zaczyna je wymieniac. Po pewnym czasie stwierdza ze glownym powodem nie trafienia do piekla jest to ze ma on swoja wiare ktora praktykuje juz od 14 lat i jest to "McMahonizm" i nazywa siebie bogiem Sports-enterteiment. Zadaje rowniez pytania co by bylo gdyby nie praktykowal tego 14 lat a dluzej, co by bylo gdyby zyl w czas Michala Aniola (po czym zostaje pokazany Vince jako Michal Aniol), nastepnie mowi ze co by bylo gdyby byl muza i przytacza haslo "okradnijcie go zanim on okradnie was dwoch". Mowi ze to jest tak jak z tym ze nie wolno sypiac ze swoja sasiadka, lecz po pewnym czasie dodaje "no chyba ze jest cholernie goraca". Nasstepnie dodaje "ale co by bylo gdybym zyl w czasie ostatniej wieczezy?" (po czym zostaje ukazany McMahon przy stole z apostolami), "albo jakbym oszukal caly swiat np Azje? (Vince na tle Buddy)" po tym zaczyna mowic "albo jakbym caly swiat po kawalku oszukiwal jak ... (w tym momencie zostaje pokazany Vince z papiezem janem Pawłem II - btw tu troche mnie zdenerwowal :/ )". W tym momencie publicznosc zaczyna skandowac "nudne, nudne" na co Vince mowi "to nie jest nudne to jest przyszloscia". Nastepnie stwierdza "ze jak otworze swoj kosciol to zapraszam was do nie niego bo drzwi beda otwarte". Po tym wszystkim zaczynaja sie przechwalki jak to z synem pokona HBK i boga na Backlash a jesli klamie to niech bog da mu znak. Po kolejnych kilku slowach Vince odwraca sie tylko po to by runac na ziemie po "Sweet chin Music" ze strony HBK

Po jakims czasie akcja przenosi sie na zaplecze gdzie pokazany jest Vince, ktory jest podtrzymywany przez 2 sedziow. nagle natrafiaja na Triple H'a ktory mowi "nic Ci nie jest? wszystko jest ok? moze zadzwonic trzeba po policje?" po czym McMahon odchodzi kilka ktokow lecz sie cofa i mowi "ja widze wszystko co tu sie dzieje i czy nie nazwales mnei w zeszlym tygodniu starcem i "feables" (PS Hartfan jesli to czytasz powiedz mi co to znaczy bo nie mam zielonego pojecia :/ ani nawet nei wiem jak to sie pisze) i oglasza ze dzieijszym ME bedzie Edge & John Cena vs HHH.

1. Kane pokonal Rob'a Conway'a przez Chokeslam

Przed walka na ringu jest sam Rob i mowi "ze ma dosc popychania bo jest Rob Conway i kolejna osoba ktora go obrazi zostanie.. " niestety nie dal rady dokonczyc zdania bo zabrzmial theme Kane'a.

Koncowka walki: Kane wykonuje Big Boot'a po czym podchodzi nad lezacego Conway'a zeby go podniesc i wykonac Chokeslam po ktorym spokojnie pinuje przeciwnika.

Po walce Kane ma znowu male migawki po ktorych schodzi z ringu i udaje sie w strone Jilian. Zaczyna cos do niej mowic po czym chwyta ja za gardlo w celu wykonania Chokeslam, lecz nagle zabrzmiewa theme Big Show'a po ktorym Kane zostawia w spokoju Jilian i wchodzi na ring. Tam Big Show uspokaja swojego partnera z teamu lecz ten go nei slucha lecz chwyta go za gardlo. Tym razem Big Show sie nie poddal i wykonuje Chokeslam na Kane, Ten po chwili sie podnosi i zaczyna sie smiac.

Nastepnie jest pokazany wywiad JR'a z Chavo na temat jego jego zakonczenia kariery i czy nie zmienil zdania. W czasie wywiadu Chavo stwierdza ze potrzymuje swoja decyzje, swteirdza takze ze zawiodl swoich fanow, rodzine i Eddiego przez ta porazke i ma nadzieje ze podjal wlasciwa decyzje.

Na ring wchodzi Coach ktory zapowiade walke Sheltona Benjamina z warunkiem jesli wygra to zmierzy sie na Backlash z RVD o MITB a jesli przegra to o Interconinental title. Po czym zapowiada Sheltona. Ten czeka na swojego przeciwnika ktorego wybral mu RVD i okazuje sie nim byc .... Charlie Haas! Shelton nie umi w to uwierzyc i ma nie tega mine i tak dochodzi do walki nr 2

2. Charlie Haas pokonal Sheltona Benjamina

Koncowka walki: Shelton jest na narozniku i chce wykonac five frog lecz w ostatnim momencie zaczyna sie po upadku turlac gdyz Charlie sie odsunal. Nastepnie podchodzi to Haas'a lecze ten zakladu szybki roll up i wygrywa pojedynek.

Po walce akcja przenosi sie go gabinetu McMahona w ktorym zjawia sie Armando i stwierdza ze chce dac pewna "wplate" do kosciola McMahona a mianowicie oferuje swoje uslugi i swojego czlowieka Umagi. Za to chce tylko walki Umagi z HBK. Gdy Vince pyta dlaczego mialby to zrobic ten odpowiada czy nie widzial co ostatnio Umaga zrobil z Flair'em. Ten po chwili zastanowienia zgadza sie na walke ktora bedzie nastepna. Za chwile w gabinecie zjawia sie Benjamin ktory mowi ze widzial swiatlo i tym swiatlem jest McMahonizm i dlatego Vince musi mu pomoc (mowiac to Shelton kleczy) na co Vince z usmiechem stwierdza ze chyba co Banjamin musi zrobic a mainowicie to co ludzie robia w takiej pozycji (PS musze dac komentarz )

3. HBK pokonal Umage przez DQ

Koncowka walki: Podczas walki wchodzi "chairman" Mr.Mcmahon i zaczyna chodzic do okola ringu zeby po jakims czasie siasc sobie na krzesle. Kiedy HBK jest juz poturbowany Vince wchodzi na ring podnosi HBK i zaplatuje mu rece miedzy linami. Po tym schodzi z ringu po krzeslo i gdzy przechodzi kolo slupka ten wybucha. Probuje jeszcze raz z innej strony i znowu to samo po czym rezygnuje i chce wyjsc. Kiedy juz ma prawie wyjsc postanawia jeszcze raz wrocic na ring lecz droge odgradzaja mu plomienie z rampy.

Po przerwie na ringu znajduje sie Matt Striker ktory zaczyna swoje przemowienie , lecz przerywa mu je Carlito. Ten stwierdza ze siedzial sobie na zapleczu kiedy widzail te przemowienie i mowe o jablkach na co Matt mowi "jestem nauczycielem a nauczyciele maja jablka". Carlito bierze jablko do reki i mowi "kiedy bylem maly i chodzilem do szkoly nie myslalem by byc Cool lecz nauczyciele byli tacy jak ty glupi, lecz pewnego dnia wzial jablko nauczyciela i splunal mu w twarz i powiedzial dobra robota i stal sie najbardziej Cool kolesiem na swiecie". Po tym Carlito dodaje ze "wygladasz prawie jak on" na co Striker reaguej nastepujaco "wiesz co to moze byc tak znowu naplujesz nauczycielowi w twarz ale tym razem ten skopie Ci dupe jak nikt wczesniej" na co carlito stwierdza "trafiles w 10" i zaczynaja sie okladac. Kiedy tak CCC oklada swojego przciwnika nagle pojawia sie Chris Masters i zaklada mu "masterlock'a".

4. Spirit Squad pokonali RVD w handicap matchu 5 na 1

Koncowka walki: 4 osoby ze SS trzymaja RVD a jeden wykonuje Leg dropa z narozniku po czym spokojnie odlicza RVD.

na ringu znajduje sie Trish ktora ponownie wyglada jak Mickie a na srodku znajduje sie wielki prezent. Trish zaczyna mowic "pamietacie wielki prezent ktory dala mi mickie przed WM kiedy byla chalengerem? teraz ja bede chalengerem i mam dla niej odjazdowy prezent". Po tym w kierunku ringu zmierza Mickie ubrana znowu jak Trish i mowi "co ty wyrabiasz? wydaje mi sie ze nie chce twojego prezentu". Trish karze podniesc opakowanie i mowi "co my tu tamy to przeciez ex chlopak Trish - Jack" po kilku slowach padaaja slowa "hmmm ciekawe co Jack anm chce powiedziec co? hmm nic nei mowisz? aha masz zakneblowane usta wiec pomoge Ci" kiedy odkleja plaster Jack krzyczy "te 2 dziwki oszalaly niech mi ktos pomoze" lecz wiecej nie dal rady powiedziec gdyz ponownie Trish zakleila mu usta. Po tym Trish siada mu na kolanach i zaczyna mowic "Mickie jesli jestes naprawde Trish to pewnie obchodzi Ci co bedzie z jackiem ale jesli jestes tylko Mickie ktora mysli ze jest Trish to nic nie zrobisz z tym. Musisz sie przestac zachopwywac jak Trish, ubierac sie jak Trish i wogole" an co mickie mowi "tak ja rozumie ...... wiec wez rece od mojego chlopaka!" i wbiega na ring lecz szybko zostaje sprowadzona do parteru przez Spinbuster'a Trish. Gdy Trish opuszcza ring Mickie sie podnosi i podchodzi do Jacka i mowi "nic Ci nie jest kochanie? tak bardzo cie przepraszam" i gdy chce juz go pocalowac dodaje "zdradziles mnie dupku" i wykonuje na nim Chick Kick.

5. Edge & John Cena pokonali Triple H gdy Edge wykonal Spear'a na HHH

koncowka walki: w czasie walki dochodzi do tego ze jest to raczej kazdy sam niz handicap match. Triple H chce wykonac na Cenie "Pedigre" lecz ten kontruje i chce wykonac "Fu" lecz tym razem HHH kontruje i popycha Cene na sedziego i Edga. Po czym tylko Triple H stoi a reszta lezy. Ten zaczyna sie smiac i schodzi z ringu i biedzez mlot. Wchodzi na ring i chce uderzyc Edga lecz ten upada a Cena sie odwraca akurat w kiedunku Triple H'a i obrywa mlotem. Kiedy HHH sie odwraca i idzie w kierunku Edga obrywa "Spear'em" od tego drugiego poczym zostaje odliczony.

PS jak dla mnei bardzo dobry Raw :)

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Viruss

4

• Hartfan

3

• bignash

1

• Romo

1

Top użytkownicy w tym temacie

dzieki świetny raport!!

Z tego miejsca mowie, ze to Twoj ostatni post o podobnej tresci.. Zobacze wpis typu 'dzieki, fajne to', 'fajnie', 'zobaczymy', 'ten i ten jest glupi, nie lubie go' - leci ostrzezenie.. Wysil sie i napisz kilka zdan wiecej, bo nie wnosisz NIC do dyskusji..

Viruss, raport bardzo dobry.. Feud Kane'a z Big Showem moze byc bardzo ciekawy, Legend Killer cos z tych ruskich zrodel bral karty i widzial tam

SPOILER***

walke Kane vs Rey Mysterio na ktoryms PPV, wiec mozliwe, ze Kane wygra i powedruje na Smackdown :) Byloby ciekawie :) Widzialbym w takim wypadku Takera na RAW.. :)

HBK i HHH znow zrobili 'Suck It' i to chyba najwazniejsze momenty na RAW wg mnie :) Jestem jak najbardziej za reaktywacja DX, a kto wie, czy w niedalekiej przyszlosci do tego nie dojdzie..

Dla mnie byl to jeden z najlepszych, jezeli nie najlepszy, RAW w tym roku..

Pozdro, Luk :)

Raw bardzo dobre.

Viruss: to slowo to Feeble co znaczy slaby, kiepski.

The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Thx Hartfan probowalem nad tym siedziec i sluchac w kolko co to jest i za chiny ludowe nie umialem skumac co to jest ;)

Luk powiem krotko w 2 slowach "Suck IT" :D

Zawsze do uslug.

Ekstra raporcik :)

Faktycznie RAW na poziomie ;) Ale rozpoczecie z Vincem to czyste rzegiecie... poierwsze 5 min było zabawne ale pozniej miałem dosc dziada :P

Kane Vs Big Show faktycznie zapowiada sie byc dobre :D Miedzy nimi jest chemia

Co do DX... kurcze nawet na konferencji bcklash HHH i HBK mowili na ten temat ze wszystko jest mozliwe. Coraz bardziej jestem przekonany ze to nastapi :)

Largen then life.....

194233445040d59a169eb2d.jpg

• Urządzenie:  Windows

a mi sie podoba postawa Vinniego. jak komus nie podoba sie wysmiewanie z kosciowa to przewija to i tyle :).

Najlepszy byl moment w kosciele gdzie byz Shanem i ten sie od niego odsuwal, jednak ten w poniedzialek z HBK byl rownie ciekawy

Feud Trish z James jest swietny, ale i Masters - Carlito jest niezly. Main event do przewidzenia jezeli widzialo sie wyniki dwoch poprzednich RAW.

14412508044c725aa0e19e.gif

raw okej, jednak najlepszy byl dla mnie ten zaraz po wrestlemani.

myk z papiezem byl strasznie kurewski, gdyz nie wiem czemu mial sluzyc. caly segment byl kiepski, jednak pozniejsze nawiazania w rozmowie z armando i sheltonem byly super. jednak pozniejsze "znaki" od Boga to jakas kompletna popierdolka...nie wiem czy to bylo zamierzone, ale ja mialem wrazenie ze jak vince pakowal hbk-a miedzy liny to wygladalo to tak jakby shawn "byl ukrzyzowany" :/

razor, przewijanie to nie jest rozwiazanie. rownie dobrze mozna przewijac kazdy glupi segment, nawiazania do eduardo i mowic ze jest spoko.

zajebiscie ucieszylem sie jak zobaczylem Haas;a :) bardzo dobra niespodzianka ! szkoda ze charlie stracil troszke na masie...

ps. raport bardzo dobry :)

129287286446c8a666924a3.jpg

Feud Kane'a z Big Showem moze byc bardzo ciekawy

No pewnie, że tak.

Nie markuję nikomu, ale dobrze poprowadzony feud... odpowiednio wydłużony, może być ciekawy.

Dwa giganty niszczące siebie nawzajem i ring - to może być dosyć ciekawy widok, mimo, że wiele osób się ze mną nie zgodzi.

Raz mnie np to co Vinnie pokazuje na temat kosciola osobiscie zwiewa ;) ale moment w ktorym zostal ukazany papiez to troszke mnie ten tego - moze tylko z tego powodu ze jestem polakiem a nie jakims tam amkerykancem :P :)

Mi sie nie spodobalo ze pokazali papieza... Ale co zrobic ? Gosc ma kase i ma w dupie konwenanse... Robi co chce i nikt mu nie zabroni.

Hartfan masz racje - ale jak dobrze pamietam w momencie jak zostal pokazany papiez to chyba cala hala buczala (chyba ze tak komp dzialal ;) )

dzieki za raporcik, zaluje ze nie sciagnelem tego raw przed przeczytaniem hehe :)

co do pokazania Papieze to przegiecie, ale to USA popieprzone, w South Parku tez sie nabijali z Papieza :(

...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 124 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 018 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 583 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 884 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      Drugi dzień WM i tutaj może będzie się więcej działo i ogólnie dzień będzie lepszy niż pierwszy, w sumie na to liczę, bo tutaj zdecydowanie karta poza ME wygląda lepiej, więc wydaję mi się, że Hunter postanowił zrobić przeciętny dzień 1 z giga dowalonym ME, a tutaj będzie z kolei na odwrót, dostaniemy bardzo dobry albo świetny dzień drugi, ale z gorszym ME, ale zobaczymy, może okaże się, że nic nie dojedzie albo że ostatecznie wszystko dojedzie, przekonajmy się WELCOME TO WRESTLEMANIA!!! Zaczynamy od Steph i tym razem to ona nas powitała na WRESTLEMANIII!!   1.Iyo Sky vs Rhea Ripley vs Bianca Belair, Women's World Championship Triple Threat Match Oj i mam nadzieję, że zaczniemy o wiele lepiej niż zeszły dzień, ogólnie mam nadzieję, że będzie lepiej niż zeszły dzień, poza ME, bo tego to nic nie przebiję raczej, chociaż przekonamy się dzisiaj, liczę na Ripley, ale logika podpowiada, że wygra to jednak Pianek, niemniej jednak walka powinna oddać. WHAT A MATCH!!! Kurde jaka ta walka była świetna, halo dzień pierwszy? To był opener? Gunther i Jey to przy tym wyglądało jak walka w kick offie, ja nie mogę, nawet nie przeszkadza mi wygrana Iyo, jeszcze Pianek przypięty YEAAAAH STREAK IS OVER! Około 14 minut świetnej walki, dalej wolałbym Ripley pinujacą Pianka, ale Iyo też jest git, kurde no naprawdę świetny pojedynek ile to dostanie? Oby jak najwięcej, polecam obejrzeć, przegenialny opener! Brawa dla każdej z PAŃ!!!!   2.Drew McIntyre vs Damian Priest, Sin City Street Fight Match Kolejna walka, która może być takim bangerkiem, że to szok, ale dzisiaj to każdy pojedynek nawet ME może być bangerkiem tylko pod innym względem, oj lecimy z tym, Drew mam nadzieję, że to ugra, zeszły rok należał bardziej do Priesta, więc tutaj Drew może się odkuć, żeby potem skroić Usosa z tytułu! Ale to była świetna walka, druga już dzisiejszego wieczoru, dzień pierwszy to przy tym wygląda jak tygodniówka xD, Nie był to typowy Street Fight, gdzie stypka była jedynie dodatkiem, a użyli jedynie krzesła, tutaj było czuć, że stypka była wykorzystana i potrzebna, Panowie chcieli się pozabijać, a stypulacja tylko dodała tej walce mocno, świetnie napisana historia, świetna ringowo walka, liczyłem trochę na Razor's Edge z ringu na te dwa stoły poza ringiem, ale i tak było dobrze, prawie 14 minut świetnego Street Fightu, Drew teraz leci po WHC i mam nadzieję, że skroi Usosa z tego tytułu, oj waleczka wybitna, Priest nie stracił, a końcówka wybitna, sam bym tego lepiej nie wymyślił, ten Claymore przy krześle w narożniku wyglądał mocarnie i nic dziwnego, że Damian po tym odpadł.   3.Bron Breakker vs Penta vs Dominik Mysterio vs Finn Balor, Intercontinental Championship Fatal 4 Way Match Kolejna walka, która może być kolejnym bangerkiem, o story tutaj nie ma się co rozpisywać, po prostu jakoś zrobione i tyle, ale walka powinna oddać, a i tak każdy najbardziej pewnie czeka na problemy w Judgment Day, a przynajmniej ja czekam xD, liczę na Dominika oczywiście. MAMY TO!!!! W GOT IT!!!! DOM DOM W KOŃCU MISTRZEM!!!! ZASŁUŻYŁ OD TAK DAWNA I DOSTAŁ TO!!! NIE DOŚĆ, ŻE KOLEJNY BANGEREK 10,5 MINUTOWY TO JESZCZE DOM PINUJĘ BALORA I ZDOBYWA TYTUŁ NA WM!!! TO JEST WM MOMENT!!! GENIALNY POJEDYNEK KOLEJNY, JA CHCĘ WIĘCEJ!!!!!! CZUĆ WM CZUĆ TO!!!! TRYPLAK GOTUJĘ!!!!!! I THINK CARLITO IS DEAD PAT KOCHAM CIĘ!!!! ALE EMOCJĘ!!!!   4.Randy Orton vs Joe Hendry, Singles Match No i pora na Open Challenge Pontona! To co Rusev wbija? W sumie mógłby, nie będzie to coś wielkiego wtedy i trochę ochłoniemy po tych genialnych 3 bangerkach, a Orton powykonuję sobie RKO i będzie git, swoją drogą świetne wideo promo Ortona o jego WM'kach, muzyka bardzo dobra i samo promo świetne, ale ten dzień jest przegenialny. Ulala Joe Hendry, w sumie logiczny wybór dość, Orton powinien wygrać na tej WM jak dla mnie, bo ostatnio cały czas przegrywa, a jak masz do wyboru podkładanie zawodników po powrocie, a podłożenie typa z innej fedki, z którą masz współpracę, ale to dalej występ na WM i podłożenie się nie będzie problemem, bo będzie medialne dla tej drugiej federacji to wybór jest prosty. 3 minuty walki około, Joe miał swój moment, Randy wygrał na WM i po walce jeszcze kolejne RKO dla Hendry'ego, takie momenty też są spoko, fajne na ochłonięcie.   5.AJ Styles vs Logan Paul, Singles Match Kurde jeszcze tylko 3 walki, aż szkoda, naprawdę tak wybitnie się ogląda ten dzień, ale zaraz dostaniemy kolejny bangerek, nie ma znaczenia, że program był do dupy, liczę, że walka dowiezie. Bardzo dobra prawie 18 minutowa walka, powiem tak od WM 38 nie oczekuję od Stylesa nie wiadomo jak szybkich walk, po walce z Edgem mega się zawiodłem i teraz chcę po prostu dobrych technicznie walk i to dostaję od tego zawodnika, dlatego jego walka z Knightem mi się podobała i tak samo teraz z Loganem, fajny pojedynek, trochę specyficzny booking, bo wyglądało to tutaj jakby Logan był bardziej doświadczonym zawodnikiem, a AJ świeżakiem, ale jakoś to i tak wyglądało, mocne starcie, były fajne momenty, tempo takie nie za szybkie nie za wolne, Kross nawet tutaj nie przeszkodził, a tylko dodał tym pojawieniem się, fajny pojedynek, nie ma na co narzekać moim zdaniem, Logan wygrał zgodnie z moimi przewidywaniami.   6.Liv Morgan & Raquel Rodriguez vs Lyra Valkyria & Becky Lynch, WWE Women's Tag Team Championship Tag Team Match No i lecimy, jak dla mnie ten pojedynek może być naprawdę bardzo dobry, uważam, że Becky to idealna partnerka tutaj dla Lyry, duża historia z Liv, z Lyrą też ma historię w NXT, nie widzę innej opcji, chyba, że Alexa, to też dobry, ale jednak gorszy wybór, zobaczymy co wymyślą, ja liczę na Becky. JEST I ONA! Najbardziej logiczny wybór po wypadnięciu Bayley. Nie będę ukrywał, to był dobry moment na jej powrót, na RR jeszcze jej nie chciałem, ale przy WM już trochę się stęskniłem i banan na ryju się pojawił, dobrze jej zrobiła ta przerwa, odpoczęliśmy trochę od niej. Około 9 minut, w sumie okej pojedynku, taki main event Raw poziom jak dla mnie, Becky i Lyra wygrały ku mojemu zaskoczeniu, ale no niech będzie, solidny pojedynek dobry na ochłonięcie przed ME jak dla mnie, a jeszcze ponad godzina gali, ciekawe co się odwali w tym ME, czy jeszcze jakiś segment czy coś, bo w sumie miał być jakiś od Wyatt Sicks, tak mówiły newsy, ale walka w porządku.   Coś przed ME: No tak jak myślałem ponad godzina do gali to trzeba coś wymyślić, a to SCSA se wbija na quadzie xD, GDZIE ŻEŚ BYŁ ROK TEMU JAK STUNNERA TRZEBA BYŁO ZAJUMAĆ THE ROCKOWI?! A no podał sobie liczbę osób na arenie i tyle, można przechodzić do ME? Bo stygnę xD.   7.Cody Rhodes vs John Cena, Undisputed WWE Championship Singles Match Hehehehe no to powiem tyle powodzenia w pobiciu main eventu poprzedniego dnia. No i nie ma nowego theme songu na WM dla Johna, ale jest nowy titantron po prostu z napisem "John Cena" xD. Dobrze, że Cena jest heelem, nie musi wbiegać przez tak długą arenę, a to znaczy, że nie dostanie zadyszki, o kurde ale fajne wejście Kodeusza z tymi crossami. Chwila....Co?! xDDDD Nawet nie wiem jak to skomentować, mam jedynie takie wtf xDDDD Że Cody odlatuje po kopie w jaja i uderzeniu pasem? Rok Reignu Rhodesa, żadna obrona nie wywołała we mnie emocji kompletnie i po to to wszystko, żeby zakończyć go.....w ten sposób? Jakby walka do kitu nic ciekawego, Rhodes to wyglądał w tej walce jakby uczył się walczyć dopiero, leżał godzinę po najprostszych akcjach, emm słabo tyle powiem, gorzej niż się spodziewałem, znaczy walka taka jak się spodziewałem, ale booking to tragedia, ringowo nie oczekiwałem fajerwerków, ale bookingowo to wyszło gówno xD.    Match Of The Night: 1.Iyo Sky vs Rhea Ripley vs Bianca Belair, Women's World Championship Triple Threat Match   Plusy: Świetny opener i STREAK PIANKA IS OVER! Genialny i mocarny Street Fight Fatal 4 Way o tytuł Interkontynentalny i DOMINIK MISTRZEM!!! Joe Hendry dostał WM Moment, a Orton wygrywa od bardzo dawna na PLE! AJ Styles vs Logan Paul Powrót Becky i wygrana tytułów WWE Women's Tag Team   Minusy: Main Event i sekwencja końcowa   Podsumowanie: No to ten, tak jak napisałem na początku, dostaniemy gówniany ME drugiego dnia, a reszta dowiezie? Kto by przypuszczał, mogli zamienić obydwa main eventy, to pierwszy dzień w ogóle byłby do skipa, a drugi dzień byłby jednym z najlepszych o ile nie najlepszym dniem WM w historii, spodziewałem się, że ME drugiego dnia będzie taki, chociaż nie spodziewałem się tak słabej końcówki, ogólnie uważam tak jak pisałem na początku, cała gala mi się podobała poza ME, ten dzień to dla mnie takie 7-8/10, trochę vibe WM 38, gdzie też jeden ME był bardzo fajny w postaci KO vs SCSA i fajne zaskoczenie to było, a drugi to Roman vs Lesnar, wiadomo jak się skończyło, nie wiem Tryplak to jednak ma coś z Vinca, żeby na jednej WM stworzyć jeden z najlepszych ME w historii i jeden z najgorszych ME w historii xDDD, ale jako całość WM miała swoje momenty, Dom Dom z pasem IC i Heel Turn Heymana z Sethem to czyste złoto, ciężko jakoś ocenić obydwa dni tej WM, bardzo nierówna była, chyba jednak pierwszy dzień bym dał niżej, bo przez wzgląd na ME zawyżyłem ocenę, jako całość to obydwa dni WM hmm takie 6/10? 6,5/10? Coś koło tego imo raczej nie więcej, czyli w sumie WM wyszła tak jak cała droga do WM, te walki, które miały lepszy program niż wyjść i się nawalać to oddały czyli walka o pas Women's World, Punk vs Seth vs Roman, Drew vs Priest, a no i dodatkowo walki o tytuły mid cardowe były bardzo fajne, a te, które miały gorsze programy to walka też została olana w większości, Jey vs Gunther, Tiff vs Flair, Cena vs Rhodes, AJ vs Logan(była dobra jak na ich program, ale ogólnie można było się spodziewać więcej), TND vs War Raiders, El Grande Americano vs Rey Fenix(tutaj nawet nie było programu, ale musiało być zastępstwo), a no i strasznie dziwne bookingi w walkach o dwa główne tytuły mistrzowskie, znaczy bardzo słabo zabookowane końcówki, czyli w sumie jaka Road To WM taka WM w tym roku była, dobrze, że obniżyłem oczekiwania to przynajmniej była przyjemność jakaś z oglądania.
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE WrestleMania 41 - Sunday Data: 20.04.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Premium Live Event Lokalizacja: Paradise, Nevada, USA Arena: Allegiant Stadium Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Michael Cole, Pat McAfee & Wade Barrett Theme: Timeless (The Weeknd), FE!N (Travis Scott) Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Tomos
      Ja gardzę wódą w każdej formie innej niż jako część drinka, więc akurat jak się kurzy jakaś na półce, to robi za bazę W tym drinku natomiast lubię zastępować ją whisky, też dobrze smakuje. No i zamiast soku z limonki daję po prostu z cytryny, do tego jeszcze syrop cukrowy i trochę angostury - wtedy cud, miód, 11/10.   No i po nocy numer 1 jednak albo energetyk, dla wytrwałych, albo 2 piwka, żeby przysnąć i zrobić teleport do main eventu
    • Tomos
      No i co, pisałem w temacie o SmackDown, żeby Rollins wygrywał i odjeżdżał z Heymanem, w typerku też Rollins, tak że zarobiony jestem, mogę się nazywać znawcą. Fajnie. Tak więc - main event klasa, ale bardzo powoli się rozkręcało i myślałem że będzie gówno, a nie super pojedynek. Na szczęście jak już wrzucili czwórkę to polecieli do końca na wysokich obrotach. Triple threaty od WWE nie zawodzą, potrafią je rozpisywać idealnie, a w tej walce odkopywanie z kolejnych finisherów miało jak najbardziej sens. Bardzo mnie cieszy, że Roman zjadł pina, bardzo mnie też cieszy heelowy Rollins. No i mam nadzieję, że sobie odpuszczą już w kolejnych miesiącach gadanie o tym, jak to Punk odszedł (albo odeszedł, jak Szpilka) i miał innych w dupie, bo lepiej niż MJF tego nie ograją. Aha, no i aktorsko mi się bardzo podobało, pomimo mojej szczerej niechęci do aktorstwa Romana uważam że odrobił zadanie domowe. Ta ulga na twarzy, jak Heyman podał mu krzesło - top. A końcówka w ogóle KINO, to jedno, długie ujęcie, jak Roman przymierza się do chairshota, a potem następuje wiadomo co, to był miód na oczy. Muszę też się wyłamać i napisać, że opener był dla mnie drugą najlepszą walką tej gali, choć pewnie duża w tym zasługa tego, jak nisko powiesiłem poprzeczkę. Jey Uso nie jest wybitnym wrestlerem singlowym, nie jest moim zdaniem nawet dobrym, ale rozpisali historię tak, że ta jego ociężałość i momentami lekkie... zagubienie (?) idealnie się wpasowywały. Gunther już wychodząc wyglądał, jakby miał pełno w płaszczu, widać było że pewność siebie uleciała z niego już jakiś czas temu, a na dodatek spełnił się najczarniejszy scenariusz, bo Jey zapowiedział że przestanie być tym komediantem od yeetowania i go sklepie na poważnie. Całą walkę zatem mieliśmy powolne wygasanie pewności Gunthera i coraz słabszą ofensywę, nie za bardzo przypominającą metodyczne rozmontowywanie defensywy przeciwnika, by potem złożyć go na pół podczas pinu albo udusić. Z drugiej strony przez cały pojedynek Uso próbował położyć Gunthera swoją ofensywą, ale zdał sobie sprawę, że żeby ubić potężnego przeciwnika, czasem trzeba skorzystać z jego własnej broni. Albo nawet kilku. Jak więc zapowiedział 2 tygodnie temu, stał się innym człowiekiem. Gunther odklepał szybciutko, jak kiedyś Dragunovowi, tak więc psycha siedzi na leżaku i nawet drinka ma w ręce. Fajne to było, bardzo pozytywne zaskoczenie. A co mnie zdenerwowało? Aż mi się śmiać zachciało z irytacji, jak się okazało że Szarlota wejdzie jako druga, bo wielka pani oczywiście nie jest zwykłą pretendentką, żeby wchodzić jako pierwsza, jak to się przyjęło. No bez jaj. Dobrze, że zegarki nadal na Tiffy Time, bo w innym razie WMka w ogóle do wyjebania. A sama walka bez szału, widać było że chyba panie za sobą nie przepadają   O reszcie walk nawet nie wspomnę, bo mogły być na tygodniówce, no i przepraszam za 2 nieładne słowa w poście. Aha, no i podobno Becky ma wrócić za Bayley, która podobno nie jest kontuzjowana i potraktowali ją jak szmatę. Super, to niedzielna WMka popsuta przez Rudą, a już się nastawiałem.
    • -Raven-
      @ Streetovs  się w grobie przewraca...
  • Dodaj nową pozycję...