Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wyjazd na galę HCW (23 listopada, Budapeszt) + zlot

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

http://www.hcw.hu/fileok/fobanner.jpg

HCW Bloody November 2013

Data: 23.11.2013

Bilet na galę: 6 Euro (1800 Forintów)

Czas trwania gali: ok. 3,5h

Gala zaczyna się o 17:00 (16:00 otwarcie bramek wejściowych)

Miejsce: Budapest, 1146, Istvánmezei út 3- 5

Na mapie goole: http://tnij.org/0e8k

Wygląd hali: http://youtu.be/Qr9Bf1fvpfw

Ekipa wylatująca z Warszawy korzysta z następujących lotów linii lotniczej Wizzair (http://wizzair.com/pl-PL):

Wylot

22 listopada 2013

Wylot z: Warszawa Chopin (WAW) 12:50 -> Przylot do: Budapeszt - Terminal 2B (BUD) 14:10

Powrót

24 listopada 2013

Wylot z: Budapeszt - Terminal 2B (BUD) 11:10 -> Przylot do: Warszawa Chopin (WAW) 12:20

Regularna cena z dnia 26.09.2013, na nasz termin to 408 PLN (318 PLN jeśli ktoś ma zniżkę w Wizzair).

Inne możliwe przeloty na linii Warszawa - Budapeszt:

Wylot Ryanair'em (http://www.ryanair.com/pl‎) w sobotę (14:15 - 15:35) - Lot odwołany

Powrót Ryanair'em w poniedziałek (12:35 - 13:50) - Lot odwołany

Powrót Wizzair'em w poniedziałek (11:10 - 12:20) - Cena z dnia 26.09.2013: 119 PLN (74 PLN dla posiadających zniżki)

Z Krakowa jedziemy autobusem Orangeways:

http://www.orangeways.com (5750 HUF - 80 PLN w jedną stronę) (Do Budapesztu: 14:30 - 21:45, Powrót: 7:00 - 13:15)

Inne możliwości dotarcia do Budapesztu:

Wylot z Berlina (lotnisko Berlin-Schönefeld, linia EasyJet - http://www.easyjet.com/pl‎):

Ceny z dnia 26.09.2013 w obie strony (po zastosowaniu patentu praskiego, na PW chętnie wytłumaczę "o co chodzi") to:

236 PLN (Pt-Pon)

311 PLN (Pt-Nd)

Pociąg Eurocity "VARSOVIA" do Budapesztu (z Warszawy przez Katowice):

http://intercity.pl/pl/site/pojedz-za-granice/oferty-promocyjne/w-dzien-czy-noca-do-budapesztu-z-oferta-promocyjna.html

W pociągach kursujących na trasie Warszawa - Budapeszt i Budapeszt - Warszawa w sprzedaży dostępna jest kolejna pula biletów w promocyjnych w ofercie SparNight. Ceny biletów już od 29 euro w wagonach z miejscami do siedzenia i od 39 euro za miejsce w popularnej "kuszetce".

Inne koszty:

Bilet komunikacji miejskiej na 72h - 4150 HUF (ok. 59 PLN)

Oryginalny post Sixkiller'a:

Kto słuchał AM już wie, kto nie - właśnie się dowiaduje :) Pojawił się pomysł, by wybrać się na Węgry na galę Bloody November IV. Ostatnia afera wokół DDW trochę nas nakręciła, by się jeszcze raz spotkać i pozdzierać gardła - tym razem dla wrestlerów, którzy nie mają nas w dupie.

Ceny lotów się zmieniają. Na tę chwilę bilet w dwie strony (wyjazd 22.11, powrót 24.11) kosztuje 298 zł, ale być może ja nie umiem szukać i ktoś znajdzie taniej.

Cena samej gali, jak i noclegu jeszcze nieznana. Musimy wiedzieć, ilu z nas by się na taki wyjazd pisało.

Do tej pory zainteresowanie wyrazili: N!KO, Przemk0, SPoP, Streetovs, Kurczak i moja skromna osoba. Być może o kimś zapomniałem, ale powiedzmy, że jest nas już sześciu. Kto się dołączy?:)

Edytowane przez SixKiller

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 293
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

70

• filomatrix

48

• N!KO

38

• kr3cik-bmc

36

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Tu potwierdzenie co do biletów, jakby ktoś nie wierzył. w razie powrotu w pon jest taniej o 20 złotych. jak ktoś poleci na wakacje od środy do niedzieli to nawet 178 ogarnie Edytowane przez Alien_Deg

Jak wy szukacie? Tu jest za 178 w obie strony, powrot w pon niestety.

Raynar jeszcze taniej 118 w obie strony, wszystko sie zmienia,

Edytowane przez Streetovs
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   22
  • Urządzenie:  Windows

Ceny lotów się zmieniają dynamicznie, dziś może być po 57... a jutro po 100-200 w jedną stronę. Decyzja zatem musi być dosyć szybka. Sprzyja nam to, że dwaj najwięksi tani przewoźnicy latają do Budapesztu codziennie.

Trzeba też pamiętać, że Ryanair w listopadzie będzie już operował z Modlina. Na Wizzair (który lata z Okęcia) mam zniżkę na którą mogę kupić 10 biletów... więc jak już będziemy mieli listę osób to wybierzemy najkorzystniejszą opcję.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Ja bym się pisał, w sumie to jest zajebisty pomysł.

A SPoP żyje? Ufff, ulżyło mi.

Six, Ty przypadkiem nie siedzisz gdzieś w tamtych rejonach?

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Six, Ty przypadkiem nie siedzisz gdzieś w tamtych rejonach?

No nie do końca - do Budapesztu mam 300 km, czyli to tak jak z Katowic do Warszawy :wink: Trzeba jeszcze wziąć poprawkę na to, że to serbski pociąg, więc w jedną stronę to 6 godzin (a jeśli będę akurat w Belgradzie to 8 ).

Akurat wróciłem z Budapesztu w niedzielę. Dojazd z lotniska do centrum jest bardzo łatwy, a bilet autobus+metro (to jeden bilet) to wydatek rzędu 8 zł. Jeżeli chodzi o jedzenie, to można się nażreć u Chińczyka czy innego Wietnamczyka, gdzie za 7 euro jest opcja "zjesz ile chcesz". I jest to żarcie naprawdę dobre. Jeżeli chodzi o nocleg, to nie znam żadnego hostelu. Patrzę jednak na stronę hotelu, w którym spędziłem Sylwka 3 lata temu i widzę, że dormitorium jest za 14 euro, czyli 60 zł, od osoby. Nie jest to mało, ale tak jak mówię - piszę tylko o miejscach, które znam, bo nie chce mi się teraz szukać innych. A gdyby było nas więcej niż 10 (na co, bądźmy szczerzy, się nie zanosi), dostaniemy jakąś zniżkę.

Wygląda na to, że 400-500 zł w kieszeni trzeba mieć.

Lecimy z listą:

1. SixKiller

Tak, jak Przemek mówi, trzeba to szybko ogarnąć, żeby załapać się na tanie bilety. Przydałby się więc nieodległy dead line.

Six, piszesz o euro- po prostu Ty tam płaciłeś europejską walutą, czy bardziej się to opłaca niż płacąc forintami?

1. SixKiller

2. luki

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Six, piszesz o euro- po prostu Ty tam płaciłeś europejską walutą, czy bardziej się to opłaca niż płacąc forintami?

W niektórych knajpach możesz płacić w euro, w hotelach/hostelach też. Ale zawsze lepiej mieć forinty, bo wiadomo, że w euro to się zaokrągla, więc wszystko summa summarum jest trochę droższe.

Widzę, że Węgry leżą w strefie Schengen, więc przynajmniej z paszportami nie byłoby problemu. Jak uda się załatwić bilety w cenie 200 - 250 zł, to ja się piszę.

[ Dodano: 2013-09-10, 00:41 ]

Tylko jeszcze muszę dopisać, że nie mam dostępu do płatności elektronicznych, więc jeżeli byłoby to na cito, to ktoś musiałby za mnie założyć i wtedy ja bym się z tą osobą rozliczył.

[ Dodano: 2013-09-10, 00:50 ]

Przydałoby się też ustalić (chociażby wstępnie) gdzie ta gala się odbędzie. Jakiś czas temu poznałem mieszkankę Budapesztu, więc jeżeli udałoby mi się nawiązać z nią kontakt, to może ona mogłaby pomóc przy poszukiwaniu noclegu.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

Oj Panowie jak przeczytałem o tym wyjeździe to aż mi żal że nie mogę pojechać, głównie ze względów finansowych, bo jednak budżet studenta pozwala na max dwie wycieczki na wrestling. W dodatku musiałbym się dostać jeszcze do miejsca odlotu, więc u mnie cała operacja trwałby ze 4 dni... Nie powiem, byłbym chętny na taki wyjazd i teraz będę żałował, ale jeszcze rok studiów i mam nadzieję że potem będzie mnie stać na wszystkie możliwe zloty :D

28054889252fa02dfba372.jpg

1. SixKiller

2. luki

3. Przemk0

Zgodnie z tym co luki pisze, proponuje deadline do końca tygodnia.

Aby obniżyć koszty pewnie byśmy spali w Hostelu, koszt kilkuosobowego pokoju to średnio 10 EUR od osoby. Na obiad możemy wybrać się do takiego przybytku jak bar mleczny "Frici Papa Kifőzdéje" (http://www.fricipapa.hu/eng/index.php), gdzie najdroższe danie to koszt 999HUF (14PLN), a koszt kieliszka wina to 114HUF (1,4PLN!). W zeszłym roku bilety na galę były po 1500 HUF (21PLN), na jakieś inne show w tym roku były 2200 HUF normalne (31PLN) i 1800 HUF (25PLN) ulgowe.

Gala odbywa się w jakiejś hali przy stadionie Ferenca Puskása (tak, Street będzie można zwiedzić stadion). W okolice można dojechać metrem (niebieska linia, ta sama co z lotniska jedzie).

Hala jest tutaj:

https://mapy.google.pl/maps?q=Budapest,+1146,+Istv%C3%A1nmezei+%C3%BAt+3-+5&hl=pl&ie=UTF8&ll=47.503867,19.092093&spn=0.033688,0.074329&sll=47.503623,19.092120&hnear=1146+Budapest,+XIV.+ker%C3%BClet,+Istv%C3%A1nmezei+%C3%BAt+3,+W%C4%99gry&t=m&z=14

Wygląda tak: http://youtu.be/Qr9Bf1fvpfw

Teoretycznie koszty powinny się rozkładać w ten sposób:

100-200 PLN (Bilety lotnicze)

60 PLN (Bilet komunikacji na 72h - 4150 HUF)

80-100 PLN (Nocleg na dwie noce)

25-35 PLN (Bilet na galę)

??? PLN (Jedzenie, picie, pamiątki - Kwota już zależy od was, ceny są mniej więcej takie jak w Warszawie)

-----------

400-600 PLN

ps. Oczywiście tak piękne miasto jak Budapeszt trzeba też nieco pozwiedzać, dlatego proponuję jechać na 2 dni (sobota-poniedziałek, lub piątek-niedziela).

Szczerze odradzam kupno tego 2-dniowego biletu. Cena biletu jednorazowego to 350 HUF, a to oznacza, że żeby ten bilet się zwrócił, trzeba by przejechać się metrem aż 12 razy. To dość dużo, biorąc pod uwagę, że największe atrakcje Budapesztu, tzn. parlament, wzgórze zamkowe, baszta rybacka itd. są dość blisko siebie (w dodatku blisko centrum) i można spokojnie iść na piechotę. A zakładam, że jak już wyjedziemy, to nie będziemy wracać do hotelu/hostelu po trzy razy dziennie.

Każdy zrobi jak będzie chciał. Wiadomo, że fortuny się nie oszczędzi, ale zawsze starczy na jakieś piwo :)

[ Dodano: 2013-09-10, 09:14 ]

filomatrix, dopisz się do listy, a sprawę elektronicznej transakcji załatwiaj już na priv.

Szczerze odradzam kupno tego 2-dniowego biletu. Cena biletu jednorazowego to 350 HUF, a to oznacza, że żeby ten bilet się zwrócił, trzeba by przejechać się metrem aż 12 razy. To dość dużo, biorąc pod uwagę, że największe atrakcje Budapesztu, tzn. parlament, wzgórze zamkowe, baszta rybacka itd. są dość blisko siebie (w dodatku blisko centrum) i można spokojnie iść na piechotę. A zakładam, że jak już wyjedziemy, to nie będziemy wracać do hotelu/hostelu po trzy razy dziennie.

Dojazd na/z lotniska to już 4 przejazdy (2x autobus i metro), na galę i z gali (nie jest ona w centrum) to kolejne 2 przejazdy. Wszystko zależy od tego gdzie będziemy mieli hostel i gdzie będziemy jeść i gdzie pić. Jeśli hostel będzie gdzieś dalej to już kolejne 4 przejazdy dojdą. Moim zdaniem z 12 może się jednak uzbierać. Budapeszt to duże miasto i może się okazać, że aby zaoszczędzić kilka złoty na biletach będziemy robić sobie godzinne spacery (gdzie metrem to będzie kilka przystanków).

1. SixKiller

2. luki

3. Przemk0

4. SPoP

Na 90 procent i raczej nie w ramach zlotu, tylko indywidualną wycieczką - wyjazd całą rodziną :) Ale na jakieś piwko czy karafkę wina przed i po gali - bardzo chętnie.

A w sprawie biletów dwudniowych pełna zgoda z Przemk0: główne atrakcje Budapesztu wcale nie są tak blisko od siebie - sam spacer od parlamentu na Hosok Tere czy dalej do najsłynniejszych gorących źródeł Szechenyi to minimum 40 minutowy spacer. Oczywiście, spacer w doborowym towarzystwie i wśród pięknych widoków ma swoje plusy, ale mając tak mało czasu na dokładne zwiedzenie Budapesztu, metro wydaje się znacznie lepszą opcją ;)

A, i złe info dla miłośników jazdy na gapę - w Budapeszcie na KAŻDEJ stacji stoją kanary i sprawdzają bilety, więc przeskakiwać przez bramki będzie cokolwiek problematycznie

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

1. SixKiller

2. luki

3. Przemk0

4. SPoP

Na 90 procent i raczej nie w ramach zlotu, tylko indywidualną wycieczką - wyjazd całą rodziną :) Ale na jakieś piwko czy karafkę wina przed i po gali - bardzo chętnie.

A w sprawie biletów dwudniowych pełna zgoda z Przemk0: główne atrakcje Budapesztu wcale nie są tak blisko od siebie - sam spacer od parlamentu na Hosok Tere czy dalej do najsłynniejszych gorących źródeł Szechenyi to minimum 40 minutowy spacer. Oczywiście, spacer w doborowym towarzystwie i wśród pięknych widoków ma swoje plusy, ale mając tak mało czasu na dokładne zwiedzenie Budapesztu, metro wydaje się znacznie lepszą opcją ;)

A, i złe info dla miłośników jazdy na gapę - w Budapeszcie na KAŻDEJ stacji stoją kanary i sprawdzają bilety, więc przeskakiwać przez bramki będzie cokolwiek problematycznie

Postępuję zgodnie z radą SixKillera, a więc:

1. SixKiller

2. luki

3. Przemk0

4. SPoP

5. Filomatrix

Tak jak pisałem, nie mam dostępu do płatności elektronicznych, także sprawę biletów będę załatwiał przez priv z osobą, która będzie odpowiedzialna za rezerwacje.

Co do wyboru biletu komunikacji miejskiej, przychylam się do stanowiska Przemk0 i SPoPa. Nie znam Budapesztu, ale biorąc pod uwagę, że będziemy mieli ograniczony czas i to że pogoda może być różna, lepiej dopłacić i jakoś w miarę szybko przemieścić się z punktu A do punktu B.

[ Dodano: 2013-09-10, 12:36 ]

1. SixKiller

2. luki

3. Przemk0

Zgodnie z tym co luki pisze, proponuje deadline do końca tygodnia.

Aby obniżyć koszty pewnie byśmy spali w Hostelu, koszt kilkuosobowego pokoju to średnio 10 EUR od osoby. Na obiad możemy wybrać się do takiego przybytku jak bar mleczny "Frici Papa Kifőzdéje" (http://www.fricipapa.hu/eng/index.php), gdzie najdroższe danie to koszt 999HUF (14PLN), a koszt kieliszka wina to 114HUF (1,4PLN!). W zeszłym roku bilety na galę były po 1500 HUF (21PLN), na jakieś inne show w tym roku były 2200 HUF normalne (31PLN) i 1800 HUF (25PLN) ulgowe.

Gala odbywa się w jakiejś hali przy stadionie Ferenca Puskása (tak, Street będzie można zwiedzić stadion). W okolice można dojechać metrem (niebieska linia, ta sama co z lotniska jedzie).

Hala jest tutaj:

https://mapy.google.pl/maps?q=Budapest,+1146,+Istv%C3%A1nmezei+%C3%BAt+3-+5&hl=pl&ie=UTF8&ll=47.503867,19.092093&spn=0.033688,0.074329&sll=47.503623,19.092120&hnear=1146+Budapest,+XIV.+ker%C3%BClet,+Istv%C3%A1nmezei+%C3%BAt+3,+W%C4%99gry&t=m&z=14

Wygląda tak: http://youtu.be/Qr9Bf1fvpfw

Teoretycznie koszty powinny się rozkładać w ten sposób:

100-200 PLN (Bilety lotnicze)

60 PLN (Bilet komunikacji na 72h - 4150 HUF)

80-100 PLN (Nocleg na dwie noce)

25-35 PLN (Bilet na galę)

??? PLN (Jedzenie, picie, pamiątki - Kwota już zależy od was, ceny są mniej więcej takie jak w Warszawie)

-----------

400-600 PLN

ps. Oczywiście tak piękne miasto jak Budapeszt trzeba też nieco pozwiedzać, dlatego proponuję jechać na 2 dni (sobota-poniedziałek, lub piątek-niedziela).

W związku z tym ja albo musiałem wejść nie na tą stronę, albo to po prostu moje gapiostwo (ewentualnie późna pora) wpłynęło na to, że widziałem inny przelicznik. Ten podany przez Przemk0, jest oczywiście jak najbardziej aktualny.

Policzyłem, że jeżeli chodzi o mnie, to wersja ekonomiczna (czyli bez żadnych konkretnych szaleństw) powinna wyglądać tak: 10 000 HUF (czyli ok. 150 zł) i 40 EUR (co przy obecnym kursie daję ok. 170 zł), więc 400 złotych na sam Budapeszt może okazać się jak najbardziej spoko.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg