Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Night of Champions 2013-Dyskusja,zapowiedź,spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bądźmy poważni. Orton na 100% obroni pas... to nie jest TNA :D
Jeśli chodzi Ci o to, że mistrz traci pas na rzecz poprzedniego mistrza, to w WWE taki przypadek ostatnio był na Payback, a więc 2 miesiące temu :)

No ale czegoby nie powiedzieć na Zigglera jako mistrza nie mieli pomysłu. A TNA zabrało na tydzień pas X-Division Sabinowi, na którego było już budowane story a miesiąc póżniej zrobili to samo z Bully'm Ray'em i pasem TNA. Kiedy na kogoś nie ma pomysłu to lepiej mu pas odebrać po miesiącu, a w TNA strata i odzyskanie pasa w rewanżu miało dwukrotnie zaplanowane...

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pavlos

11

• Morison

8

• TakerFanKrk

7

• 8693

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Co do walki o pas WHC też się wypowiem. Trochę mnie niepokoi fakt, że RVD już może dostać taką szansę. Przecież dopiero walczył w pre-show o pas United States. Wydaję mi się, że jeżeliby doszło do tego pojedynku to Rob wyjdzie zwycięsko. Ostatnio Del Rio jest trochę nudny jako Champion, a jego postać na pewno odświeżyłoby coś innego. Może kolejny feud z powracającym Mysterio? Nie wiem. Kolejną opcją jest zrobienie triple threat matchu. Christian może poprosi jeszcze o szansę. Gdyby do tego doszło myślę, że to Kapitan Charyzma byłby zwycięzcą (i zapewne straciłby pas przed TLC -,-).

RVD nie dostanie teraz pasa, byłoby to niezbyt rozsądne ze względu na jego kontrakt. Podejrzewam że jego obecny title-shot (a także alians z Ricardo) spowodowany jest głównie opóźniającym się powrotem Mysterio. Nie zdziwię się, jeśli Rey dostanie po powrocie (i feudzie z ADR o miano bohatera latynosów) ostatni (i w pełni zasłużony) title run przed końcem kariery. Sądzę, że ten storyline miał się zacząć już teraz, powrót Reya się jednak opóźnił i, w ramach fillera, dali nam przepychanki RVD.

Cóż, zawsze to lepsze niż kolena walka z Christianem...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

No cóż, chyba nie po to Orton ma u boku Familię McMahonów, żeby nie zaakcentowała ona swojej obecności na PPV pomagając Viperowi Poza tym, jeśli Bryan przegrałby na starcie czysto z członkiem Korporacji, to dalsza część story wyglądałaby nieco dziwnie (jeśli oczywiście potoczyłaby się tak, jak wszyscy myślą, że się potoczy). Nie wykluczam oczywiście czystej końcówki, ale po prostu wydaje mi się ona mniej prawdopodobna.

Do NoC to Bryan Może dominować nad Viperem żeby potem Bryan przegrał bez większego bólu. Zauwazyłem że WWE tak często robi. Daje powariować przegranemu przed galą żeby potem ból fanów był mniejszy. :) Taka luźna obserwacja. Więc wykluczyć tego nie można. Jednakże nie przeszkadza mi fakt, że może do tej walki ingerować familia, a wręcz przeciwnie.

Nie zgodziłbym się - push pushem, ale od czasu SummerSlam (a byly to aż trzy gale! ) Randy polega na pomocy Familii, stąd logicznym byloby, gdyby zachował pas przy ingerencji Korporacji

3 razy nie zawsze. :twisted:

Zapraszam na fanpage! Jeśli możesz, zostaw like'a. Dzieki!

Sadiztik Fanpage

To jest podobna sytuacja do Jericho (i zapewne także do jego kontraktu). W związku z tym nie będzie niczym dziwnym, jeżeli RVD nie wygra pasa.

[ Dodano: 2013-08-27, 02:30 ]

Nie brałem pod uwagę, tego że ten program, to swego rodzaju "zapychacz". Z drugiej strony, tak długi title run (bo najpewniej wszyscy myślimy o końcu na WM XXX), mógłby być problemem nie tylko dla Reya ale i dla kreatywnych (przecież w międzyczasie jest TLC i Elimination Chamber, chyba że plany dla PPV się pozmieniały).

Wybiegając tak daleko w przyszłość, pozostaje jeszcze pytanie:"Jak to zakończyć ?" Rey wgrywa na WM, następnego dnia na RAW ogłasza koniec kariery i pas WHC zostaje bez właściciela ?

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

• Urządzenie:  Windows

Nikt nie mówi, że title run Mysterio musi trwać aż do czasu WM XXX. Przez ten czas spokojnie można dać mu tytuł, odebrać go po jakimś czasie (Sandow?) oraz rozpocząć inny storyline kończący się na WM...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Szczerze mówiąc myślę, że sam w sobie Rey jeszcze powalczy chociaż te 2-3 latka. Jeśli dostanie title run to prawdopodobnie w tym roku. Długa przerwa, a pasa chyba nie widział odkąd skopał go Kane na SS 11' (?). Co do ADR też mi się wydaję prawdopodobny feud tej 2. Rey mógłby przejąć pas na HiaC, a stracić np w okolicach RR (Walizka). Sandow pewnie gdyby potrzymał pas aż do WM nie sądzę, aby tam go obronił. Trochę wybiegam w przyszłość i wychodzi takie masło maślane, ale próbuję na swój sposób wszystko zrozumieć :twisted:

Ja natomiast sądzę, że po ostatnich newsach, w którym było pisane, że Rey zapowiedział swój comeback na wrzesień, ten powróci na NoC i rozpocznie z Del Rio feud, o pas WHC i o miano ulubieńca Latynosów. To nie przypadek, że Albercik wspomina o tym cały czas. Według mnie może nastąpić to po tym jak Berto będzie bombił swoją śpiewkę po walce. Jeżeli nastąpi feud, to najpewniej nastąpi zmiana posiadacza, co mnie ogromnie cieszy, bo Del Rio z pasem się nie da oglądać. Wtapia cały czas na tygodniówkach, a swoją postawą tylko zaniżył rangę posiadanego tytułu.

Co do WWE Title, to mi się wydaje, że Bryan może przejąć pas na NoC, jednak Orton może i go odzyskać na HIAC. I znowu bawimy się w bookera: The Shield wplątuje się do walki, wtedy kiedy sędzia jest nieprzytomny. Pomagają mu Show, Henry, Ziggler i dajmy na to Miz. Bryan wygrywa a dzien później Orton mówi, że wykorzystuje swój rewanż na nastepnym PPV w HIAC Matchu, aby nikt inny nie mógł przeskodzić im w walce. Mało realne, ale ja chciałbym takiego scenariusza.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

Co do WWE Title, to mi się wydaje, że Bryan może przejąć pas na NoC, jednak Orton może i go odzyskać na HIAC. I znowu bawimy się w bookera: The Shield wplątuje się do walki, wtedy kiedy sędzia jest nieprzytomny. Pomagają mu Show, Henry, Ziggler i dajmy na to Miz. Bryan wygrywa a dzien później Orton mówi, że wykorzystuje swój rewanż na nastepnym PPV w HIAC Matchu, aby nikt inny nie mógł przeskodzić im w walce. Mało realne, ale ja chciałbym takiego scenariusza.

Kiedy w TNA Sabin przejął pas od Ray'a na miesiąc i znowu Go stracił na jego rzecz to był hejt. A jeśli WWE zrobi dokłądnie to samo to jest dobrze?

Srry, ale twój pomysł jest, delikatnie mówiąc, do dupy. Jeśli Orton straci pas to straci także wiarygodność jako ten heelowy Viper, jeśli Randy nie zachowa pasa conajmniej do SSeries to będzie walka głupota ze strony WWE, tym bardziej gdyby posiadacz pasa miał się zmieniać co miesiąc...

Argumenty, które wytoczył przeciw temu pomysłowi Paul_Heyman, są niczym wobec faktu, że kolejnym PPV po Night of Champions jest Over the Limit :lol:

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Kiedy w TNA Sabin przejął pas od Ray'a na miesiąc i znowu Go stracił na jego rzecz to był hejt. A jeśli WWE zrobi dokłądnie to samo to jest dobrze?

Srry, ale twój pomysł jest, delikatnie mówiąc, do dupy. Jeśli Orton straci pas to straci także wiarygodność jako ten heelowy Viper, jeśli Randy nie zachowa pasa conajmniej do SSeries to będzie walka głupota ze strony WWE, tym bardziej gdyby posiadacz pasa miał się zmieniać co miesiąc...

Jeśli Orton pokona czysto Bryana, to nie będzie podstaw do kontynuowania feudu. Orton udowodni, że jest twarzą WWE, a Bryan się do tego nie nadaje. Dragon musiałby wygrać jakiś 1# contender match a mnie by to nie zadowoliło. Poza tym Bryan to nie Sabin. Chris wtedy był zwykłym mid carderem(który udupił z pasa gościa, który pokonał legendę jaką jest Sting, i gościa z kilku miesięcznym runem - Jeffa Hardy'ego), a Bryan jest teraz Main Eventerem, więc zmiana posiadacza była by całkowicie na miejscu. Wtedy Orton wykorzystałby swój rewanżyk na HIAC, a na Battleground ostateczne starcie tej dwójki. Też nie widzi mi się ten pomysł, ale jaką zasadę stosujemy? Kto obrywa na tygodniówkach (w tej chwili jest 3-0), ten wygrywa na PPV.

Argumenty, które wytoczył przeciw temu pomysłowi Paul_Heyman, są niczym wobec faktu, że kolejnym PPV po Night of Champions jest Over the Limit :lol:

To nie ma znaczenia. Przecież wszystko można przesunąć o jedno PPV, a w miejsce HIAC galę wczęsniej, mozna byłoby dać Steel Cage.

kolejnym PPV po Night of Champions jest Over the Limit

Fail. Kolejnym PPV po NoC jest Battleground...

106454733352d6a8573c2d7.jpg

A no tak, jeśli jest jeszcze jedno PPV to w miarę oki.

Jeśli Orton pokona czysto Bryana, to nie będzie podstaw do kontynuowania feudu. Orton udowodni, że jest twarzą WWE, a Bryan się do tego nie nadaje. Dragon musiałby wygrać jakiś 1# contender match a mnie by to nie zadowoliło.

A kto powiedział, że Orton musi wygrac czysto? Shield, HHH, McMahon, a można jeszcze zrobić DQ po ataku Ortona czymś. Ja widzę 4 sposoby zakończenia walki

Bądźmy poważni. Orton na 100% obroni pas... to nie jest TNA :D
Jeśli chodzi Ci o to, że mistrz traci pas na rzecz poprzedniego mistrza, to w WWE taki przypadek ostatnio był na Payback, a więc 2 miesiące temu :)

No ale czegoby nie powiedzieć na Zigglera jako mistrza nie mieli pomysłu. A TNA zabrało na tydzień pas X-Division Sabinowi, na którego było już budowane story a miesiąc póżniej zrobili to samo z Bully'm Ray'em i pasem TNA. Kiedy na kogoś nie ma pomysłu to lepiej mu pas odebrać po miesiącu, a w TNA strata i odzyskanie pasa w rewanżu miało dwukrotnie zaplanowane...

No cóż, musisz mi wybaczyć słabą znajomość kulis TNA, bo zwyczajnie tej fedki nie oglądam ;) Natomiast zgodzę się z brakiem pomysłu na Zigglera - przeciętne mic-skille raczej nie ułatwiają mu kariery w WWE :sad:

44775659151dfd1ab60abe.jpg

• Reputacja:   1

No cóż, musisz mi wybaczyć słabą znajomość kulis TNA, bo zwyczajnie tej fedki nie oglądam Natomiast zgodzę się z brakiem pomysłu na Zigglera - przeciętne mic-skille raczej nie ułatwiają mu kariery w WWE

Przeciętne Mic Skille ? :shock: Ziggler nie jest słaby na mikrofonie, jest lepszy niż 90 % rosteru. Wiem że mówi się że nie porywa on gdy ma mikrofon, ale czy Daniel Bryan nas porywa ? Czy Randy Orton nas porywa, czy Sheamus, Del Rio, Christian, RVD, Big Show, Henry, Axel, Lesnar nas porywają ? Nie, Ziggler jest od nich nawet lepszy, z Main Eventerów to chyba tylko Punk i Cena są od niego wyraźnie lepsi.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   1

z Main Eventerów to chyba tylko Punk i Cena są od niego wyraźnie lepsi.

Tak się nad tym zastanawiam i rzeczywiście ciężko jest przebić Cenę, który w swoich promach wygłasza to samo, opiera się tylko na Never Give Up i chyba ma to już nie tylko wryte w głowę, ale i w krew i kości :wink:

Tak na poważnie to Ziggler nie ma kto wie jakiego zajebistego, czy też świetnego mic skilla. Jest dobry i to wszystko... A kreatywnym nie dziwię się, że jest ciężko wymyślić dla niego jakiś solidny program, a dla niedowiarków proponowałbym się pobawić w bookerów (reklama działu) i z Dolpha to tylko solidny Mid-Carder bądź Upper Mid Carder będzie, ale nie Main Eventer.

Edytowane przez 8693

To nie ma znaczenia. Przecież wszystko można przesunąć o jedno PPV, a w miejsce HIAC galę wczęsniej, mozna byłoby dać Steel Cage.

Bez sensu. To tak jakby dać miesiąc przed Money in the Bank Ladder match, rozumiem, ze HiaC i Steel Cage to niedokładna kopia, ale mimo wszystko widze tu tylko monotonię.

Fail. Kolejnym PPV po NoC jest Battleground...

Całkiem możliwe, nie sprawdzałem, a nie pamiętam, czy to Ballteground zastapiło OtL w tegorocznym kalendarzu, czy na odwrót, konkluzją było to, że HiaC nie jest bezposrednio po najbliższym PPV.

Ziggler nie jest słaby na mikrofonie, jest lepszy niż 90 % rosteru. Wiem że mówi się że nie porywa on gdy ma mikrofon, ale czy Daniel Bryan nas porywa ? Czy Randy Orton nas porywa, czy Sheamus, Del Rio, Christian, RVD, Big Show, Henry, Axel, Lesnar nas porywają ? Nie, Ziggler jest od nich nawet lepszy, z Main Eventerów to chyba tylko Punk i Cena są od niego wyraźnie lepsi.

No nie wiem - RVD, Axel, Lesnar i Shemale na pewno mu ustępują pod tym względem, Christiana stawiałbym wyżej, obecnie ma bardzo niewiele możliwości do wykazania się za mikrofonem, ale wcześniejsze lata pokazują, że także pod tym względem jest w czołówce, Orton, del Rio i Show nie robią tego zbyt często, ale potrafią wykonać świetny speech, to samo dotyczy Henry'ego, ale ten zrobił to chyba tylko raz w życiu :D Natomiast nie przypominam sobie wybitnego proma Dolpha, stąd nie do końca mogę oceniać, czy stać go na porwanie nas swoją wypowiedzią. Ziggler bardziej sprawdza się jako typowy standuper, sypiący ciętymi ripostami, postać, ktorą próbują zrobić obecnie z Bryana.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg