Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Night of Champions 2013-Dyskusja,zapowiedź,spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

WWE PPV - Night of Champions

15 września 2013

Joe Louis Arena

Detroit, Michigan

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/60/Night_of_Champions_2013_poster.jpg

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://imageshack.us/a/img17/9917/p71u.png

WWE Championship:

Singles match

Randy Orton © vs Daniel Bryan

http://imageshack.us/a/img692/6972/rb37.png

World Heavyweight Championship:

Singles match

Alberto Del Rio © vs Rob Van Dam (wraz z Ricardo Rodriguez'em)

http://imageshack.us/a/img854/2739/g25k.png

Elimination Handicap match (2v1)

Curtis Axel & Paul Heyman vs CM Punk

http://imageshack.us/a/img706/3589/k8od.png

Diva's Championship:

Fatal Four-Way match

AJ © vs Natalya vs Brie Bella vs Naomi

http://imageshack.us/a/img24/6160/cqtk.png

Tag Team Championship:

Tag Team match

Seth Rollins & Roman Reigns © vs zwycięzcy Tag Team Turmoil match'u

http://imageshack.us/a/img547/5994/psk3.png

US Championship:

Singles match

Dean Ambrose © vs Dolph Ziggler

http://imageshack.us/a/img545/1013/f11f.png

Kickoff:

Tag Team Turmoil match o tytuł pretendenta nr. 1 do pasów Tag Team

The Prime Time Players vs Tons of Funk vs 3MB (wybrana dwójka)

vs The Usos vs The Real Americans (wraz z Zeb'em Colter'em)

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pavlos

11

• Morison

8

• TakerFanKrk

7

• 8693

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

TYLKO mnie interesuje plakat?

Plakat nie ma nic do rzeczy, bodajże 3 lata temu na plakacie MiTB też był sam Kofi, ale jak wiadomo walizki nie zgarnął ( na szczęście :twisted: ). Walka o pas WWE prawdopodobnie będzie Main Eventem, ciekawe czy Bryan i Orton są w stanie utrzymać wykupienia PPV na poziomie Ceny.

1161423919541b3db89050d.jpg

• Reputacja:   1

D panów wyżej. Przecież na plakacie ROyal Rumble 2011 (?) był Santino Marella. :twisted:
I Miejsce - Typer NXT 2017

Walka o pas WWE prawdopodobnie będzie Main Eventem, ciekawe czy Bryan i Orton są w stanie utrzymać wykupienia PPV na poziomie Ceny.
Tego nie wiem ale przeczuwam że walka nie zakończy się czysto (albo przez DQ albo rozproszenie Bryana przez rodzinkę- których interwencja jest więcej niż pewna)

Przy okazji trochę mnie smuci niekonsekwencja WWE. Gdy mistrzem był Punk czy Cena to zazwyczaj nie pojawiali się oni na niebieskiej tygodniówce, a tu naraz pas zdobył Orton i już nie ma żadnego problemu żeby mistrz WWE pojawiał się na Smacku regularnie? :?

Przy okazji trochę mnie smuci niekonsekwencja WWE. Gdy mistrzem był Punk czy Cena to zazwyczaj nie pojawiali się oni na niebieskiej tygodniówce, a tu naraz pas zdobył Orton i już nie ma żadnego problemu żeby mistrz WWE pojawiał się na Smacku regularnie? :?

Punk pojawił sie w ciągu 14 miesięcy na SD chyba dwa razy (raz nawet bronił pasa [maj-czerwiec 2012 vs. kane], Cena chyba też gościnnie ze dwa razy wystąpił na niebieskiej gali). Orton pewnie będzie też się tam pojawiał sporadycznie lub regularnie przez najbliższy miesiąc tylko.

Orton pewnie będzie też się tam pojawiał sporadycznie lub regularnie przez najbliższy miesiąc tylko.
Nawet jeśli masz rację to i tak wygląda to trochę dziwnie że tamci wpadali do niebieskich kolegów "od święta" a Orton jest tu i tu (czy dlatego że pierwotnie był przedtraftowany na SD?). Może niektórzy nie zwracają na to zbytniej uwagi, ale mnie osobiście to strasznie irytuje zważywszy na fakt że pojawiały się swego czasu głosy że gwiazdy "czerwonych" nie pojawiają się ze względu na ograniczony czas (2 godziny Smacka przy 3 godzinach RAW). Nagle pas zmienił właściciela i zniknęły te problemy jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki? Nie chcę żeby było że się czepiam tylko po prostu nie mogę zrozumieć że teraz nie ma problemu by obaj mistrzowie pojawiali się regularnie na niebieskim brandzie, a wcześniej było to prawie niemożliwością...

Orton sam jest kreowany na twarz federacji, jak mówią, więc może jako główna buźka biznesu musi się pojawiać na obu galach. Może to być spowodowane również brakiem Jasia. Szczerze to mnie od początku w ogóle nie podobał się brak draftu i pojawianie się zawodników na nie swoich brand'ach. Zrobił się z tym jeden wielki galimatias. A nikomu to nie przeszkadza, bo pewnie wszyscy się już przyzwyczaili. :P

Co do plakatu to mi osobiście się podoba. Jest ładnie wykonany. :) A na Kofi'ego bym nie narzekał. Na plakacie ONS 2007 był Marcus Corn Von. Ktoś go pamięta? :twisted:

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Na plakacie ONS 2007 był Marcus Corn Von
Pamiętam, big nigga z ECW (sukcesów brak, więc nie zdziwię się jak mało kto będzie typa kojarzył) ;D Poza tym oświeciłeś mnie, cały czas byłem bowiem przekonany że to Bobby Lashley widnieje na plakacie One Night Stand :D

Orton jest członkiem rosteru SmackDown (tak! rostery w chorej polityce WWE jeszcze istnieją :D) co można było zauważyć na długo przed zdobyciem trofeum przez Randalla. Ostatni Draft odbył się bodajże w 2011 roku i właśnie wtedy przeniesiono go na SD, i tak już zostało, od tamtego czasu Orton regularnie pojawia się na niebieskim brandzie, więc nie rozumiem dlaczego miałby tego zaprzestać jako mistrz :D

Nie chce mi się zbytnio rozpisywać na temat nadchodzącego PPV, póki co podam tylko kartę, jaką przewiduję i mam nadzieję, że nie zostanie to odebrane jako off-topic.

1. WWE title: Bryan vs Orton © - zapowiedziana

2. World title: del Rio © vs Rob van Dam - kwestia czasu, program już trwa.

3. Tag Team titles: Big Show & Mark Henry vs The Shield © - j/w

4. Intercontinental title: CM Punk vs Curtis Axel © - j/w

5. United States title: Dean Ambrose © vs ? - najbardziej możliwą opcją wydaje mi się Ziggler.

6. Divas title: AJ © vs ? - newsy sugerują Natalyę, co byłoby logicznym pickiem, patrząc przez pryzmat jej wygranej na SummerSlam.

do tego mam nadzieję na wepchnięcie do karty osób takich jak Christian, Bray Wyatt, może Ryback, szkoda, że odstąpiono od całkiem ciekawego story między byłymi Rhodes Scholars, wolałbym zobaczyć ich walkę o walizkę w głownej karcie, niż pre-show w postaci Usos vs Bracia Bray'a.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Orton sam jest kreowany na twarz federacji, jak mówią, więc może jako główna buźka biznesu musi się pojawiać na obu galach.
Trochę naciągany argument gdyż Cena jest (mimo wszystko) główną twarzą federacji a mimo tego na SD pojawił się chyba zaledwie dwukrotnie :wink:

[ Dodano: 2013-08-24, 22:25 ]

od tamtego czasu Orton regularnie pojawia się na niebieskim brandzie, więc nie rozumiem dlaczego miałby tego zaprzestać jako mistrz :D
Zdobył pas który należy (na papierze) do brandu RAW, ot co

Na plakacie ONS 2007 był Marcus Corn Von
Pamiętam, big nigga z ECW (sukcesów brak, więc nie zdziwię się jak mało kto będzie typa kojarzył) ;D Poza tym oświeciłeś mnie, cały czas byłem bowiem przekonany że to Bobby Lashley widnieje na plakacie One Night Stand :D

Bo był również. Są to dwie połówki twarzy obu panów połączone w jedną. ;)

Orton sam jest kreowany na twarz federacji, jak mówią, więc może jako główna buźka biznesu musi się pojawiać na obu galach.

Trochę naciągany argument gdyż Cena jest (mimo wszystko) główną twarzą federacji a mimo tego na SD pojawił się chyba zaledwie dwukrotnie :wink:

Powiedziałem, że może to być spowodowane nieobecnością Cena'y. :P Z resztą John ma dużo wyższą pozycję od Randy'iego i nie potrzebuje zjawiać się na obu galach.

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Zdobył pas który należy (na papierze) do brandu RAW, ot co

Chodzi o to, że równowaga singlowych pasów przypadających na roster, nie jest tak rygorystycznie przestrzegana, gdy ostatnio przeglądałem rostery, zarówno Barrett jak i Cesaro byli członkami SD, więc jedynym reprezentantem RAW z tytułem był Cena. Nie jestem pewien, co do del Rio, ale wydaje mi się, że obecnie wszystkie pasy sa w posiadaniu brandu SD :)

EDIT: według wwe.com głowni mistrzowie (i AJ) reprezentują SD, midcardowi należą do RAW.

Idąc tym tokiem, bardziej dziwi mnie, co na niebieskich galach robi Daniel Bryan.

EDIT2: Pavlos, mam tu dwie zgrabniejsze wersje graficzne zapowiedzianej walki, więc jeśli masz ochotę, można zmienić:

http://i43.tinypic.com/2rqd2xz.png

http://imageshack.us/a/img17/9917/p71u.png

Edytowane przez Morison
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Z resztą John ma dużo wyższą pozycję od Randy'iego i nie potrzebuje zjawiać się na obu galach.
Serio? Przecież każdy kumaty fan wrestlingu wie że pozycja Ortona na zapleczu jest równie mocna co Ceny (mimo że ostatnio Randal spędził trochę czasu z dala od pasa to nie uważam żeby jego pozycja choć o trochę zmalała). Nie popadajmy w skrajności...

Nie jestem pewien, co do del Rio, ale wydaje mi się, że obecnie wszystkie pasy sa w posiadaniu brandu SD :)
Tak, masz rację. Alberto jest w brandzie SD Edytowane przez TakerFanKrk

Tutaj mamy taki mały szczególik, że na tym plakacie Kofi trzyma pas, na innych plakatach tego typu zawodnik nie trzymał pasa. Na NoC 2012 na plakacie był Cena na tle pasa WWE, na plakacie RR 2011 był Santino z kulą ale tutaj możemy mieć do czynienia z faktycznym spoilerem. Albo to po prostu ma uwiarygodnić zwycięstwo Kofiego w walce o pas IC z Axelem (Punkiem?), do której raczej dojdzie, bo tak całkowicie z dupy go by raczej na plakat nie wrzucali, w dodatku z pasem Intercontinental.