Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Hall of Fame

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

I’m baaaaack! Na pewno mnie kojarzycie za sprawą mojego pierwszego ponad 2-letniego diary, jeśli nie to lepiej się zapoznajcie z WWE W NOWYM WYDANIU bo jest to diary, które 2 lata z rzędu było wybierane na najlepsze na forum przez jego użytkowników, zebrało wiele nagród za najlepsze diary w danym miesiącu, podczas gdy pisałem swoją pierwszą WrestleManię emocje udzielały się nawet w shoutboxie (jeden z użytkowników cudem uniknął ostrzeżenia za spoiler) gdzie są poruszane tylko najgorętsze tematy jak temat „byłej Czaq’a”(tutaj może akurat nie pasuje słowo najgorętszy). W każdym razie jestem Pinio, jestem autorem historycznego diary i to jest mój drugi powrót, tak to już mój drugi powrót a Derrick Rose dalej tego nie zrobił. Mam nadzieję, że ten powrót będzie lepszy niż poprzedni. Żałuję, że moja współpraca z Karim trwała tak krótko gdyż zapowiadało się bardzo fajnie ale po części z przyczyn niezależnych od nas musiało to tak szybko się zakończyć. Teraz współautorem jest arkao. Oboje liczymy, że nasze diary będzie stało na wysokim poziomie przez bardzo długi czas. Zaczynamy od roku 2014 a dokładniej od Royal Rumble. Koniec tego wstępu. Czas na to na co większość z Was czekała! WWE HALL OF FAME!

Obowiązuje podział rosterów. Są małe zmiany ale z czasem będzie wszystko bez problemu ogarniać dlatego daruje sobie wypisywanie wszystkich zawodników. Przypomnę tylko mistrzów:

WWE Champion: John Cena

World Heavyweight Champion: Alberto del Rio

Intercontinental Champion: Curtis Axel

United States Champion: Dean Ambrose

Tag Team Champions: Seth Rollins & Roman Reigns

Divas Champion: AJ Lee

RAW Money in the Bank: Randy Orton

SmackDown! Money in the Bank: Damien Sandow

Karta na Royal Rumble prezentuje się następująco:

1.30 man Royal Rumble Match

2.Normal Match for WWE Championship

John Cena© vs. Chris Jericho

3.Fatal 4-Way Match for World Heavyweight Championship

Alberto del Rio© vs. Big E. Langston vs. Dolph Ziggler vs. Sheamus

4.Normal Match for RAW Money in the Bank Briefcase

Randy Orton© vs. CM Punk

5.Normal Match for Divas Championship:

AJ Lee© vs. Layla

Teraz najważniejsze pytanie do Was, czytelników… Are You Ready?

http://2.bp.blogspot.com/-YDzmwOKQovM/Uc29f5yHGtI/AAAAAAAAKEg/y0Q2aJCcw9s/s320/royal-rumble.jpg

Na początku tradycyjny pokaz sztucznych ogni i w tle grany theme song pierwszego PPV w nowym roku. Następnie powitali nas komentatorzy Jerry Lawler, Michael Cole oraz JBL. Panowie przypomnieli wydarzenia z ostatnich tygodni. Chris Jericho wygrał Battle Royal i został pretendentem do mistrzostwa WWE. Zapowiada się bardzo uczciwy pojedynek zważając na ogromny szacunek jakim darzą się John Cena i Y2J. Alberto del Rio swoimi przechwałkami na temat Jego runu z mistrzostwem wagi ciężkiej załatwił sobie ciężki Fatal 4-Way Match na Royal Rumble. W dywizji div rządzi AJ Lee a jej kolejną przeszkodą na drodze będzie Layla. CM Punk chce sprawdzić czy Mr Money in the Bank nadaje się na mistrza WWE. Jednak nic nie dzieje się przez przypadek. Randy Orton przyjął Jego wyzwanie i zmierzą się w starciu o walizkę. 30-sto osobowy Royal Rumble Match zapowiada się również bardzo ciekawie. A to ze względu na świetną dyspozycję Kane’a, Rybacka a także człowieka Heymana Curtisa Axela. Nie należy także zapominać o dwóch niebezpiecznych stajniach Wyatt Familly oraz The Shield. Jak to wszystko się potoczy? Przekonajmy się już za chwilę!

---

Fatal 4-Way Match for World Heavyweight Championship

Alberto del Rio vs. Big E. Langston vs. Dolph Ziggler vs. Sheamus

Gdy już wszyscy zawodnicy weszli do ringu sędzia kazał uderzyć w gong, na początku walki Del Rio wyszedł z ringu, Big E Langston powalił obydwóch rywali potężnym Clotheslinem. Sheamus wypadł z ringu, Langston wrzucił więc Zigglera do narożnika jednak nie trafił ze Splashem, za to Dolph wykonał mu świetny Stinger Splash. Dolph ruszył za Alberto który stał za ringiem, jednak Meksykanin wrócił do ringu i gdy Show Off chciał to zrobić to nadział się na High Kick. Teraz to Alberto zyskał sobie przewagę, wykonał więc Langstonowi Dropkick i ten wpadł w Sheamusa. Del Rio wymierzył jeszcze świetny Clothesline Zigglerowi, aktualny mistrz wszedł na narożnik i wykonał jeszcze Dolphowi piękny Moonsault. Jednak gdy tylko wstał to nadział się na Lariat od Sheamusa, Del Rio wypadł na krawędź ringu, Irlandczyk wykorzystał to i wymierzył mu mnóstwo uderzeń w klatkę piersiową za pomocą lin. W ringu jeszcze Celtic Warrior dołożył aktualnemu mistrzowi świetny Fallaway Slam, Irlandczyk zaczął święować jednak pojawił się Langston, były mistrz NXT wrzucił rywala w narożnik i zaczął go tam okładać serią uderzeń w brzuch. Rywal padł na matę, więc czarnoskóry wrestler dołożył jeszcze Del Rio potężny Shoulder Block. Pojawił się jednak Dolph który wykonał Langstonowi potężny Dropkick, do tego wykonał jeszcze tą samą akcję Sheamusowi i Alberto. Zaraz po tym jeszcze wymierzył Langstonowi świetny Neckbreaker, Dolph zaczął wchodzić na narożnik, jednak zepchnął go Sheamus, Celtic Warrior wszedł sam na trzecią linę i dołożył oponentowi Diving Shoulder Block. Jednak pojawił się Alberto który dołożył rudemu zawodnikowi jeszcze świetny Backstabber, następnie jeszcze wymierzył Zigglerowi Double Knee Armbreaker. Alberto zaczął świętować, jednak gdy się odwrócił go Big E powalił go potężnym Big Bootem. Do tego jeszcze dołożył on swojemu rywalowi świetny Body Slam, Del Rio widać było że ma dość ataków od byłego mistrza NXT. Jednak ten cały czas osłabiał aktualnego mistrza świata wagi ciężkiej, wymierzył mu więc serię Shoulder Blocków w narożniku. Widać było że Langston dominuje, jednak gdy E się obrócił to nadział się na Big Boot oraz DDT od Sheamusa. Irladczyk jednak nie konczył akcji i wykonał rywalowi także świetny Front Powerslam, agresja Celtic Warriora przeniosła się teraz na Del Rio. Podniósł on Alberto i wymierzył mu bolesny Tilt A Whirl Backbreaker. Widać było że aktualny mistrz ucierpiał po tej akcji, Sheamus też jednak ucierpiał bo gdy wstał to nadział się na Superkick od Dolpha ..1..2..Kickout. Było blisko byśmy poznali nowego mistrza, Show Off był zły, więc wykonał swojemu rywalowi potężny Jumping Elbow Drop. Zapiął także Sheamusowi następnie jeszcze bolesny Headlock, jednak gdy Del Rio wykonał mu Low Dropkick to musiał puścić przeciwnika, Alberto poczekał aż Dolph wstanie i wymierzył mu Frankestainer który wyrzucił za ring Zigglera, tam Dolph wylądował koło Langstona, więc Del Rio wykonał im świetny Suicide Dive za ring. W ringu jeszcze Alberto dołożył Sheamusowi świetny Bridging German Suplex ..1..2...Kickout. Celtic Warrior nie dał się jeszcze pokonać, Del Rio był zły jednak w ringu pojawił się Langston który wymierzył przeciwnikom świetny podwójny Clothesline. Zaraz po tym wykonał on aktualnemu mistrzowi jeszcze świetny Hip Toss, Sheamus za to nadział się na Over Head Body Drop, gdy tylko jednak Dolph wstał to otrzymał bolesny Missile Dropkick od Zigglera. Doph wykonał jeszcze Langstonowi świetny Leg Drop Bulldog, do tego wymierzył oponentowi serię Elbow Dropów z ostatnim Jumping Elbow Dropem ..1..2..Kickout. Było bardzo blisko końca, Dolph kątem oka zauważył że Del Rio wstaje, więc wykonał mu świetne Jumping DDT, Dolph dostał brawa od publiczności, jednak chwilę później otrzymał Diving Shoulder block od Celtic Warriora. Zawodnik z Dublina wyrzucił z ringu Langstona oraz Del Rio, sam szykował się na Brogue Kicka dla Dolpha, jednak nie trafił, Ziggler za to nie dał rady wykonać Superkicku i skończyło się na Backbreakerze od Irlandczyka ..1...2...Del rio przerwał pin. Teraz to Meksykanin posłał Irlandczyka na liny po czym wymierzył mu świetny Backbreaker, do tego wykonał także świetny Suicide Dive za ring Zigglerowi. Del Rio wrócił do ringu i wymierzył jeszcze w środku Sheamusowi potężne Enzuigiri, to może być koniec ..1...2..Big E przerywa pin. Langston najpierw wymierzył świetny Big Boot Del Rio a następnie Irlandczykowi świetny Belly to Belly Suplex, E zobaczył że wstaje Alberto więc wykonał mu świetny Running Body Press. Langston chciał zrobić coś szalonego i powoli zaczął wchodzić na narożnik, jednak pojawił się Ziggler który wykonał mu Avalanche Sitout Facebuster ..1..2...Kickout. Dolph był zły że walka ta jeszcze trwa, zobaczył jednak że podnosi się Alberto więc zapiął mu potężny Sleeper Hold, było blisko by Alberto odklepał jednak w końcu dał radę dojść do lin. Show Off nie wierzył, wstał by szykować się Zig Zaga jednak niespodziewanie Sheamus wymierzył mu DDT oraz zapiął Texas Cloverleaf, Ziggler był blisko lin więc dał radę do nich dojść. Jednak Sheamus szedł za ciosem i gdy wyniósł oponenta po czym wymierzył mu bolesny High Cross, czy poznamy nowego mistrza ? ..1...2..Big E przerywa liczenie. Langston wyniósł Sheamusa i zaczął wykonywać mu serię Backbreakerów, następnie jeszcze dołożył mu Big Ending, to musi być koniec ..1...2...Alberto przerywa liczenie. Ależ było blisko wielkiej sensacji, Del Rio na nic nie czekał tylko wykonał Langstonowi potężny Superkick oraz Zigglerowi tą akcję, zapiął on jeszcze świetny Cross Armbreaker E, ten może i by odklepał jednak dał radę ostatnimi siłami dojść do lin. Del Rio nie wierzył, gdy wstał to za to Sheamus wykonał mu White Noise, teraz to Irlandczyk szykował się do Brogue Kicku i czy wykona tą akcję ? Tak ! ..1.....2....Ziggler przerywa. Dolph nie czekał na nic, wykonał od razu Sheamusowi Superkick, do tego wymierzył jeszcze tą akcję Langstonowi, za to gdy Alberto wstawał to wykonał mu Zig Zag, wszyscy leżeli a Dolph przeszedł do pinu na Del Rio ..1...2....3.....Dolph Ziggler po raz trzeci mistrzem świata wagi ciężkiej.

Po walce Dolph świętował na narożniku z fanami zdobycie mistrzostwa, za to Alberto nie mógł uwierzyć że przegrał swoje złoto.

---

Josh Mattews i jego gość…

Josh Mattews: Moim gościem jest CM Punk! Udało Ci się przekonać Randy Ortona na walkę, której stawką będzie walizka. To dla Ciebie ogromna szansa na stanie się z miejsca pretendentem do WWE Championship.

CM Punk: Masz rację Josh. To dla mnie znakomita okazja i wierzę, że uda mi się to zrobić. Zależy mi na pokonaniu Randy’ego i przejęciu walizki a następnie po raz 3 w karierze wykorzystać ją na mistrzu.

Josh Mattews: Argumentowałeś swoją propozycję tym, że Randy boi się wykorzystać walizkę…

CM Punk: Dokładnie. Ile to już razy widzieliśmy go w pobliżu ringu z walizką w momencie gdy John Cena leżał na jego środku bez jakichkolwiek szans na obronę tytułu w sytuacji gdyby Randy zdecydował się na realizację kontraktu. Trzeba być sprytnym i wyczekać odpowiednią chwilę ale nie ma też sensu czekać zbyt długo… Naszej żmii brakuje chyba sprytu…

Josh Mattews: Czyli w przypadku gdy dzisiaj pokonasz Randy’ego i staniesz się posiadaczem czerwonej walizki możemy się bardzo szybko spodziewać Ciebie realizującego kontrakt?

CM Punk: Kiedy nadejdzie moja realizacja kontraktu, tego nie wiem. Najpierw chcę stać się posiadaczem walizki a potem dopiero ją wykorzystać.

Josh Mattews: Dzięki za wywiad.

---

Normal Match for Divas Championship

AJ Lee© vs. Layla

Walka rozpoczęła się od klinczu, silniejsza była Layla która wrzuciła rywalkę do narożnika Irish Whipem, następnie zrobiła rozbieg jednak nie trafiła ze Splashem. AJ wykorzystała to wykonując jej serię uderzeń w narożniku, do tego jeszcze aktualna mistrzyni Div wymierzyła rywalce świetny Thesz Press, zaraz po tej akcji Lee wykonała jeszcze przeciwniczce mnóstwo ataków, do tego AJ wymierzyła Clothesline który wyrzucił z ringu Layle, mistrzyni kazała liczyć sędziemu, jednak Layla wróciła do ringu przed wyliczeniem, AJ nie trafiła w nią Clotheslinem i rywalka wykonała jej za to świetny Dropkick. Layla poczekała aż przeciwniczka wstanie, wtedy wykonała jej kapitalny Sringboard Reverse Crossbody ..1..2..Kickout. Pretendenta wykonała jeszcze rywalce kopniaka w brzuch jednak Lee nie dała sobie wymierzyć DDT i sama wykonała przeciwniczce świetny Backbody Drop, gdy tylko Layla wstała to wykonała jej Roll Up ..1...2...Kickout. Pretendentka nie dała rady nawet jeszcze wstac a Lee wykonała jej świetny Low Dropkick, akcja ta wyrzuciła z ringu Layle. Rywalka wyszła za nią, za ringiem AJ wrzuciła przeciwniczkę w schodki a następnie znowu do ringu, jednak gdy mistrzyni podnosiła oponentkę do ta wykonała jej kopniaka w brzuch oraz świetne DDT. El rzuciła przeciwniczkę na liny, jednak ta po odbiciu wykonała jej genialny Sunset Flip, AJ kontynuowała akcję i po wrzuceniu rywalki w narożnik dołożyła jej świetny Monkey Flip. Layla powoli podnosiła się w narożniku, wykorzystała to Aj która chciała wykonać jej Corner Clothesline jednak nie trafiła w przeciwniczkę. Layla teraz mogła wykorzystać błąd przeciwniczki i wymierzyła jej świetny Spinning Facebuster, następnie jeszcze była mistrzyni wykonała jej Snapmare oraz potężny Low Dropkick ..1..2...Kickout. Było bardzo blisko byśmy poznali nową mistrzynię, walka jednak wciąż trwa, Layla weszła na drugą linę i chciała wykonać rywalce Elbow Drop, jednak AJ dała radę odsunąć się wręcz w ostatniej możliwej chwili. Lee gdy tylko wstała wykorzystała błąd rywalki wykonując jej genialny Clothesline Takedown, to nie był koniec dominacji mistrzyni, ponieważ odbiła się ona jeszcze od lin i wymierzyła rywalce znakomity Tilt A Whirl Headscissor, do tego gdy tylko Layla wstała to Lee wymierzyła jej genialny Frankestainer oraz Leg Drop ..1..2...Kickout. Było bardzo blisko końca, AJ powoli podnisała przeciwniczke, jednak ta szybko wykonała jej Roll Up ..1...2...Kickout. Ależ było blisko końca, Layla gdy rywalka jeszcze siedziała na ringu wykonała jej świetny High Kick ..1...2...Kickout. El weszła na narożnik i gdy rywalka wstawała wykonała jej świetny Diving Clothesline, do tego jeszcze DDT oraz Elbow Drop ..1..2..Kickout. Layla nie trafiła z Clotheslinem a za to AJ wykonała jej bolesny Front Dropkick, Lee weszła jeszcze na trzecią linę i gdy tylko przeciwniczka wstała to wykonała jej świetne Crossbody ..1..2...Kickout. AJ chciała wykonać przeciwniczce Spinning Heel Kick, Layla zrobiła jednak unik i sama wymierzyła przeciwniczce świetny Roundhouse Kick, pretendentka chwyciła rywalkę i sama weszła na drugą linę by wykonać Finisher, nie udało się jej jednak wykonać Facelift bo AJ chwyciła się lin, Lee następnie sama wymierzyła rywalce Shinging Wizards po czym przeszła do pinu ..1...2...3..Lee broni pasa mistrzowskiego.

---

Po krótkiej przerwie reklamowej widzimy Randy Ortona, który trzyma w rękach czerwoną walizkę.

Randy Orton: CM Punk twierdzi, że brakuje mi sprytu by pomyślnie wykorzystać walizkę. Być może ma on tego sprytu więcej ode mnie gdyż już dwa razy udało mu się wykorzystać kontrakt. Lecz zanim on będzie mógł wykorzystać walizkę musi pokonać mnie! Pokonać żmiję, która ma wystarczająco dużo sprytu by wygrać walkę 1 na 1. Wiele razy udowadniałem swoją wyższość nad rywalami w ringu. Dzisiaj zamierzam zrobić to samo! Stawką jest walizka, którą zdobyłem poświęcając swoje zdrowie a nawet i życie. Ale udało mi się. Jestem jej posiadaczem, jestem zdrowy i gotowy w każdej chwili by wykorzystać kontrakt i zostać mistrzem WWE! Nie pozwolę by ktokolwiek mi odebrał walizkę zanim ją wykorzystam. To jest mój cel, moje marzenie. Chcę zdobyć tytuł jak najszybciej się da i na WrestleManii pojawić się jako mistrz, jako największa gwiazda WWE. I zrobię to! Wiem, że ten doping tysięcy ludzi na trybunach jest po to by mi się udało. Fani mnie wspierają i każdy okrzyk mnie nakręca. Czuję, że moment w którym zdecyduję się wykorzystać walizkę będzie wielkim wydarzeniem. Wydarzeniem, które wszyscy zapamiętają na zawsze i będą razem ze mną radowali się moim sukcesem. Punk… Nie pozwolę Ci byś odebrał mi walizkę! Nigdy!

---

Josh Mattews i jego gość…

Josh Matthews: Moim gościem jest nowy World Heavyweight Champion Dolph Ziggler! Gratuluje Dolph, jesteś kolejny już raz mistrzem świata wagi cięzkiej, rozpoczęłeś znakomicie dla siebie drogę do Wrestlemanii. Czeka cie jednak obrona pasa w strasznej walce typu Elimination Chamber.

Dolph Ziggler: Po pierwsze John to dziękuje za gratulacje, może i walka typu Elimination Chamber jest straszna, jednak to nic. Walczyłem całe życie by wyjść na arenę podczas Wrestlemani jako mistrz świata, nikt mi tym razem nie może przeszkodzić.

Josh Mattews: Widać że jesteś bardzo zmotywowany, jednak już wkrótce odbędzie się Royal Rumble Match, zwycięzca będzie mógł wybrać ciebie jako rywala do walki na jubileuszowej Wrestlemani 30. Nawet jeśli obronisz swój pas na Elimination Chamber to będziesz na celowniku kolejnych osób.

Dolph Ziggler: Nie po to walczyłem jak lew o odzyskania tego pasa bym teraz bał się o to kto wygra Royal Rumble Match, wejście historyczną Wrestlemanię XXX jako mistrz to tylko połowa mojego celu, kolejnym jest obrona złota w Nowym Orleanie. Ty oraz wszystkie osoby na arenie, przed telewizorami i komputerami zobaczą najwspanialsze panowanie z pasem wagi ciężkiej w historii. Chcę być wymieniany jednym tchem obok takich legend jak The Undertaker, Shawn Michaels, John Cena, Triple H i wielu innych.

Josh Mattews: Mam wielką nadzieję że ci się to uda, życzę miłego panowania jako mistrz świata.

---

Normal Match for RAW Money in the Bank

Randy Orton© vs. CM Punk

Starcie, w którym nie ma zdecydowanego faworyta. Publiczność również podzielona. Oboje są przez nich uwielbiani ale dzieli ich walizka, która jest stawką pojedynku. Wreszcie sędzia daje sygnał do rozpoczęcia i czas na jeden z większych pojedynków w ostatnim czasie w WWE. Zawodnicy rozpoczynają od zwarcia w samym środku kwadratowego pierścienia. Próba sił nie przynosi rozstrzygnięcia i oboje odpychają się. Mierzą się wzrokiem i znowu zwarcie. Tym razem dobrą taktykę obrał Punk, który nie bawił się tylko od razu przeszedł do head locku. Randy jednak szybko wychodzi spod tego uchwytu i odbija rywala od lin, Punk unika clothesline’u a następnie odbija się od lin i wykonuje dropkick! Szybko wstaje i podnosi rywala, irish whip o liny i tym razem Orton unika clothesline’u i odpowiada dropkickiem! Odpowiadają sobie tym samym! Viper podnosi Punka i irish whip w narożnik a następnie splash. Brooks padł na matę, Randy postanowił go osłabić, zaczął od zadawania kopniaków w kończyny, następnie jeszcze dołożył Punkowi potężny Knee Drop. Punk osłabiony powoli zaczął wstawać, jednak Viper wykonał mu świetny Dropkick który wyrzucił z ringu Punka, Orton wyszedł za przeciwnikiem, jednak ten zachował się sprytnie i za ringiem wrzucił rywala w schodki. Już w ringu Phil posłał oponena do narożnika gdzie wykonał mu kilka chopów, następnie jeszcze zrobił rozbieg i wymierzył świetny High Knee oraz następnie jeszcze Bulldog rywalowi ..1...2...Kickout. Zawodnik z Chicago powoli zaczął wchodzić na narożnik, nie trafił jednak z Missile Dropkickiem, Orton wykorzystał to wykonując mu świetny Dropkick który wbił w narożnik Brooksa. Legend Killer dołożył przeciwnikowi świetny Splash a także potężny Back Suplex, teraz to Randy zaczął wchodzić na narożnik. Jednak gdy był już u góry to nagle wstał Punk i doskoczył do Ortona wymierzając mu kapitalny Superplex ..1..2....Kickout. Viper wypadł po tej akcji z ringu, Punk długo się nie zastanawiał tylko od razu wykonał rywalowi świetny Suicide Dive za ring, była to piękna akcja. Punk ponownie wrzucił rywala do ringu, jednak gdy sam wchodził to nadział się na potężny Clothesline, Randy wszedł także na drugą linę i dołożył rywalowi świetny Knee Drop. Brooks zaczął wstawać więc Randy rzucił go na liny a następnie wymierzył jeszcze świetny Lhou Thesz Pres, Viper szykował się do Punt Kicku, jednak gdy robił nabieg to Punk wstał i wykonał mu świetny Snap Powerslam ..1...2..Kickout. Widać było że obydwaj zawodnicy chcą wygrać ten pojedynek, powoli Best in The World zaczął podnosić swojego rywala, rzucił go nawet na matę a następnie wymierzył mu świetny Tilt A Whirl Backbreaker, to nie był koniec dominacji Philla, najlepszy na świecie wyniósł także rywala i wymierzył mu świetny Falcon Arrow ..1..2...Kickout. Brooks powoli zaczął wchodzić na narożnik, gdy Randy wstał to chciał wykonać mu Crossbody jednak Randy wymierzył mu świetny Dropkick. Legend Killer po wykonaniu tej świetnej akcji zaczął okładać rywala ciosami na klatkę piersiową, do tego dorzucił mu jeszcze świetny Low Dropkick. Punk wyturlał się za liny, wykorzystał to Orton wykonując mu świetny DDT gdy Phil miał nogi na linach ..1...2..Kickout. Walka wchodziła na coraz większe obroty, Randy postanowił wspiąć się na narożnik, jednak kątem oka zauważył to i wykonał rywalowi znakomity Avalanche Frankenstainer z narożnika. Fani nagrodzili za to Punka wielkimi brawami, ten wrzucił jeszcze rywala do narożnika i wykonał mu świetny High Knee a także potężny Bulldog ..1..2..Kickout. Brooks podniósł rywala jednak ten wykonał mu niesamowity Powerslam, następnie jeszcze dołożył świetny Backbreaker oraz Rope Hung DDT ..1..2...Kickout. Viper był wściekły z faktu iż walka ta jeszcze trwa, jednak podniósł on przeciwnika, tylko że Punk wymierzył mu w tym momencie genialny High Kick. Ten kopniak w głowę odciął na chwilę prąd żmii, Phill za to wyszedł za liny i wykonał mu jeszcze genialny Slingshot Somersault Senton. CM Punk nie przeszedł do pinu tylko poczekał jeszcze aż przeciwnik wstanie, gdy Randy to zrobił to zawodnik z Chicago wykonał mu rewelacyjny Corkscrew Blockbuster, Punk chciał już go nawet przypiąć jednak Orton wyleciał z ringu. Punk jednak wykorzystał także to wymierzając rywalowi świetny Suicide Dive za ring, Brooks wrzucił ponownie rywala do ringu a sam wszedł na narożnik. Jednak Orton szybko wstał i doskoczył do przeciwnika wykonując mu świetny Superplex, ..1..2....Kickout. Randy był wściekły że nie udało mu się jeszcze obronić walizki, mimo to chwycił oponenta i wymierzył mu świetny Powerbomb, Viper szykował się nawet do RKO jednak Punk nie dał sobie wymierzyć tego finishera i sam wykonał GTS ..1...2....KICKOUT. Ależ emocje, Punk był wściekły że ten pojedynek jeszcze trwa, wszedł więc na narożnik by wykonać Diving Elbow Drop, jednak mu się to nie udało bo Randy w ostatniej chwili się odsunął. Obydwoje zawodnicy wstawali ale to Viper okazał się sprytniejszy i wykonał RKO rywalowi ..1...2...KICKOUT, coś niesamowitego. Randy postanowił się wspinać na narożnik, jednak Punk do niego doskoczył i wykonał mu świetny Avalanche Frankenstainer, jednak Brooks nie miał nawet siły by przypiąć rywala. Obaj zawodnicy leżeli zmęczenie na macie i żaden nie mógł się podnieść. Sędzia rozpoczyna odliczanie gdyż trwa to już zdecydowanie za długo. Obaj wykorzystują każdą sekundę by złapać oddech i być w stanie dokończyć walkę. 5…6…7… Punk podnosi się jako pierwszy, następnie podnosi Ortona i niespodziewane RKO!! To musi być koniec 1…2… kickout! Nikt nie może w to uwierzyć. Randy jest w szoku i zastanawia się co zrobić by wygrać ten pojedynek. Wstaje i ślizgiem oddala się od rywala. Chyba już wiemy czego chce spróbować Legend Killer. Teraz nie tylko walizka jest na szali ale również i kariera CM Punka. Jeśli Randy trafi z Punt Kickiem to będzie naprawdę nieciekawie. Teraz tylko czeka aż Best in the World będzie w odpowiedniej pozycji. Coraz większe emocje i coraz bardziej Apex Preador szaleje w narożniku. Zbliża się ten moment! Rusza… Punt Kick! Nie trafia! Punk już na nogach częstuje Ortona efektownym high Kickiem prosto w głowę i tym samym powala rywala. Na dodatek zapina jeszcze Anaconda Vise! Co zrobi Viper! Jest blisko lin i na pewno będzie próbował się ich chwycić. Jednak czy on jeszcze kontaktuje po kopnięciu w głowę. Na tę chwilę wygląda to tak, że za chwilę zmieni się posiadacz walizki. A jednak nie! Orton chwyta się lin w znakomity sposób! Punk zmuszony jest puścić. Wstaje i czeka aż Mr Money in the Bank wstanie by ruszyć do kolejnego ataku. Tak się właśnie teraz dzieje. Irish whip o liny ale Randy nie pozwala na to i sam w ostateczności odbija Punka od lin, na których ten się zatrzymuje i tym samym unika dropkicku. Szybko podbiega i wynosi Ortona pod GTS! Tak jest! Ależ fenomenalnie to zrobił. Legend Killer po przyjęciu uderzenia wpadł na narożnik a następnie odwraca się i ponownie wyniesienie i drugie GTS! Przypięcie 1…2…3! CM Punk od teraz jest Mr. Money in the Bank! Genialny pojedynek zakończony w niecodzienny sposób! CM Punk resztkami sił wspina się na narożnik by pokazać światu, że on jest teraz posiadaczem walizki i mistrz WWE musi pilnować swoich pleców!

---

Tym razem Matthews złapał kolejną gwiazdę do wywiadu, był to Daniel Bryan.

Josh Mathews: Jesteś szczęśliwy z numeru jaki otrzymałeś do Royal Rumble Matchu ?

Daniel Bryan: Nie powiem tego, jednak możesz być pewny że wygram tą walkę, w końcu po tylu ciężkich chwilach w tej federacji i całej swojej karierze trafię na Wrestlemanie jako pretendent do pasa.

Josh Mathews: Jak na razie różnie ci idzie na największej gali roku, rok temu obroniłeś z Kanem pasy Tag Team, jednak dwa lata temu w 18 sekund przegrałeś z Sheamusem.

Daniel Bryan: NO, NO, NO, nie chcę do tego wracać, to było dawno, teraz mam nowe cele, ta Wrestlemania będzie niesamowita, dlaczego ? Bo będzie to jubileuszowa, jak na razie największa gala Wrestlingowa w historii, większa od Superbowl, od mistrzostw świata w piłce nożnej czy Igrzysk Olimpijskich. Ale mimo iż się jeszcze nie rozpoczęła to wiem jak się zakończy, ze mną jako mistrzem świata YES, YES, YES, YES, YES, YES.

Josh Matthews: Ja oraz wszyscy fani bardzo ci tego życzymy, dziękuje bardzo Danielu za wywiad.

Bryan odszedł od Matthewsa cały czas krzycząc YES,YES,YES

---

Widzimy zapaloną lampę naftową, która podświetla twarz siedzącego na krześle Bray’a Wyatta i stojących za nim Erica Rowana i Luke’a Harpera.

Bray Wyatt: Dzisiaj Royal Rumble. Pierwszy raz w tym wydarzeniu weźmie udział Rodzina Bray’a Wyatta. Cieszę się, że razem z moimi braćmi wystąpię w tym pojedynku. Cieszę się, że wygramy ten pojedynek, razem! Właśnie po to tu dzisiaj jesteśmy. By okaleczyć innych uczestników a będzie ich sporo jak na jeden wieczór. A także by już dzisiaj sobie zagwarantować miejsce na WrestleMani XXX. Zresztą ktoś taki jak ja i moi bracia musi mieć udział na WrestleMani bez względu na to czy wygra Royal Rumble, czy będzie mistrzem czy będzie po prostu uprzykrzał życie innym. My nie patrzymy na trofea, nie patrzymy na osiągnięcia, patrzymy na siebie. Patrzymy na siebie by wzajemnie pilnować się i nie pozwolić by ktoś zrobił krzywdę jednemu z nas. Ale byśmy my wspólnie zrobili krzywdę komuś Innemu. I już dzisiaj w trakcie Royal Rumble Matchu. Gdy pierwszy z rodziny wejdzie do ringu… Będzie on częstował każdego potężną dawką bólu i strachu i tak do momentu gdy dołączy do niego drugi… I trzeci członek aż wreszcie razem będziemy to robić do momentu gdy w ringu zostaniemy tylko my. Ha ha… To takie proste… Ha ha ha… Nie możecie tego zrozumieć? Ból i strach… Ha ha ha ha haa!

---

Normal Match for WWE Championship

John Cena© vs. Chris Jericho

Na początku pojedynku rywale rozpoczęli od podania sobie rąk, w końcu jednak rywale przeszli w klincz, John okazał się trochę silniejszy i pchnął przeciwnika na liny, ten po odbiciu jednak wymierzył Cenie świetny Clothesline, zachwiało to Johnem, Jericho więc dołożył mu jeszcze Dropkick oraz Diving Senton z narożnika. Zaraz po tej akcji jeszcze Y2J wymierzył przeciwnikowi kolejny Senton, Kanadyjczyk jeszcze poczekał aż rywal wstanie i wykonał mu wtedy świetny Dropkick. Chris chciał wykonać także przeciwnikowi Lionsault, jednak Cena dał radę się odsunąć. Następnie gdy tylko Chris wstawał to John wykonał mu świetny Neckbreaker, po tej akcji Jericho wyleciał z ringu, John więc wyszedł za nim. Następnie za ringiem wrzucił on przeciwnika w schodki, do tego jeszcze wykonał oponentowi świetny Bulldog już w ringu. John szykował się do AA, Chris nie dał sobie wymierzyć jednak tej akcji i następnie sam wykonał świetny Belly To Back Suplex oponentowi, osłabiło to mocno aktualnego mistrza. Chris za to zaczął się wspinać na narożnik, gdy tylko John wstał na nogi to Kanadyjczyk wymierzył mu genialny Diving Back Elbow. Osłabiło to wyraźnie Johna, a do tego Jericho wykonał mu świetny German Suplex ..1..2...Kickout. Chris powoli zaczął podnosić Johna, jednak ten posłał go na liny po czym wymierzył mu potężny Clothesline, następnie jeszcze dołożył 5 Knuckle Shuffle, Y2J nie dał się jednak wynieść pod AA, mimo to John utrzymał ofensywę wymierzając rywalowi świetny Dropkick. Mistrz WWE wszedł na narożnik jednak nie trafił z Diving Clotheslinem, wykorzystał to Chris wymierzając mu świetny High Kick, zaraz po tym jeszcze Kanadyjczyk dorzucił oponentowi świetny Springboard Dropkick. Akcja ta wyrzuciła Cene z ringu, Y2J na nic nie czekał tylko od razu odbił się od lin po czym wykonał Johnowi Suicide Dive za ring. Fani nagrodzili go za to sporymi brawami, Chris kontynuował jednak akcję i za ringiem wymierzył Cenie Backbreaker i dopiero wrzucił go do kwadratowego pierścienia. Gdy jednak Jericho sam zaczął wchodzić do ringu to trafił na serię Shoulder Blocków od Johna, do tego jeszcze lider Cenation wymierzył pretendentowi świetny Side Walk Slam. Zaraz po tym wrzucił rywala do narożniku jednak nie trafił z Corner Clotheslinem, wykorzystał to Jericho wymierzając przeciwnikowi świetny Front Dropkick. John po tym ataku ustał na nogach, jednak Y2J wymierzył mu świetny Breakdown ..1..2...Kickout. Ależ było blisko zakończenia tego pojedynku, Chris zauważył że Cena wstaje i jest już na kolanach, więc odbił się od lin i wykonał Johnowi świetny Low Dropkick. Chris teraz wszedł na falę, podniósł Johna i po kopniaku w brzuch wykonał mu świetny Fisherman Buster ..1...2...Kickout. Y2J był zawiedziony że walka ta jeszcze trwa, powoli zaczął jednak podnosić Cene, lecz ten wykonał mu szybko kopniaka oraz potężne DDT. John nie miał jednak nawet sił by przypiąć przeciwnika, obaj rywala zaczęli się jednocześnie podnosić, Chris chciał wykonać Clothesline jednak nie trafił i John wykonał mu za to Belly To Belly Suplex. Arena się ożywiła, John za to zaczął wchodzić na narożnik, wykorzystał on nie uwagę Kanadyjczyka i wykonał mu świetny Diving Clothesline, John nie czekał na nic tylko od razu wykonał przeciwnikowi świetny Inverted Atomic Drop ..1...2...Kickout. Cena podniósł rywala jednak ten za pomocą narożnika wymierzył mu niesamowite Tornado DDT, zaraz po tym także dołożył kapitalny Northern Light Suplex .1....2...Kickout. Y2J nie mógł uwierzyć jak był blisko zdobycia pasa, postanowił nawet przypiąć rywala jeszcze raz ale znowu było dwa. Chris postanowił wytoczyć ciężką amunicję, gdy przeciwnik wstał to wymierzył mu rewelacyjne Enzuigiri, nie przeszedł jednak do pinu tylko chciał wykonać Lionsault, Cena dał radę się jednak odsunąć. Zawodnicy byli coraz bardziej wyczerpani, zaczęli wstawać jednak w końcu jednocześnie, John posłał oponenta na liny i wykonał mu świetny Hip Toss, do tego dołożył także Leg Drop. To nie był jednak koniec inicjatywy Ceny bo wymierzył on przeciwnikowi świetny Vertical Suplex ..1..2..Kickout. Y2J chyba miał chwilowo dosyć bo postanowił wyjść z ringu by złapać trochę powietrza, jednak John zrobił coś niesamowitego i wymierzył mu rewelacyjny Suicide Dive za ring, fani byli wręcz zszokowani. Cena za to wrzucił oponenta do ringu, jednak gdy sam wchodził to Chris wykonał mu Enzuigiri wyrzucające Cene z ringu. Jericho wykorzystał to wymierzając genialne Bermuda Triangle rywalowi za ring !! Obaj zawodnicy leżeli za ringiem, sędzia zaczął nawet ich wyliczać, jednak gdy doliczył do dziewięciu i Chris i John powrócili do środka. Rozpoczęła się tam walka na uderzenia, wydawało się że wygrywa Cena, jednak w końcu Chris uniknął Clotheslinu i sam wymierzył świetny High Kick oraz Lionsault ..1...2....Kickout. Coś niesamowitego, Jericho nie wierzył że jeszcze nie jest mistrzem, za to Cena ciągle leżał nieprzytomy. Chris szykował się do Codebreakera, jednak John chwycił się lin i nie dał sobie wykonać tej akcji, Cena następnie sam wyniósł rywala pod AA i wykonał mu swój finisher ..1......2...Kickout. Teraz to Cena był bardzo blisko zwycięstwa, Cena zapiął rywalowi STF, Chris walczył by wyjść z tej dźwigni, w końcu przełożył swoją głowę przez ręce rywala i wydostał się. To nie był jednak koniec bo to teraz Y2J zapiął Cenie Walls Of Jericho, mogło się wydawać że Cena jest bardzo blisko odklepania, jednak ostatnimi resztkami sił dał on radę dojść do lin. Chris sobie jednak nic ztego nie robił, poczekał tylko aż mistrz WWE wstanie i wymierzył mu świetny Codebreaker ..1...2....KICKOUT ! Co tu się dzieje, Y2J był pewien że było trzy jednak sędzia przekonał go że walka jeszcze trwa, Jericho zaczął wchodzić na narożnik, nie trafił jednak ze Splashem, Cena wykorzystał to i gdy Chris wstał to wykonał mu świetną Hurricanrane, następnie jeszcze AA dla Kanadyjczyka i przejście do pinu ..1...2....3.....Cena broni pasa WWE po niesamowitej walce.

Po pojedynku Jericho nie wierzył że nie udało mu się zdobyć pasa WWE, jednak po pojedynku pogratulował on Cenie obrony tytułu.

---

Na korytarzu widać było złego Sandowa który szedł z walizką w stronę wyjścia na arenę, jednak zaczepił go w pewnym momencie Christian.

Christian: Co się stało Damien, widzę że jesteś zdenerwowany, jest to powodem tego że zobaczyłeś się w lustrze czy to dlatego że wylałeś kawę na encyklopedie.

Damien Sandow: Twój humor jest jeszcze głupszy niż ty sam, mimo iż jesteś z Kanady jest taką samą szarą masą jak wszystkie te osoby na trybunach. Jednak miałeś rację, jestem zdenerwowany, powodem jest fakt iż wylosowany został mi numer 1 w Royal Rumble Matchu.

Christian: Ależ szkoda, jednak pewnie jesteś na tyle mądry że sobie bez żadnych problemów poradzisz.

Damien Sandow: Masz rację, wygram ten pojedynek, zrobię to z numerem jeden, możesz być także pewien że mimo iż wejdziesz po mnie to sprawiedliwość cię nie ominie. Jestem nauczycielem który tępi takich tępych ludzi jak ty, wyrzucę cię tak samo jak 28 innych istot, tylko po to by pokazać że dzięki mądrości można zdziałać wszystko, jednak ty tego nie zrozumiesz.

Christian: Może już lepiej idź, w końcu może się okazać że jesteś na tyle mądry jak punktualny.

Damien Sandow: Masz wielkie szczęście że się śpieszę. Inaczej twój występ w walce byłby zagrożony, bo bardziej prawdopodobna była by wizyta w szpitalu.

Damien poszedł w kierunku areny a Christian tylko się uśmiechnął.

---

30 man Royal Rumble Match

Czas na Main Event dzisiejszego Pay-Per-View. 30 zawodników w ciągu najbliższej godziny pojawi się w ringu. Na jak długo? To już zależy tylko i wyłącznie od każdego z osobna. Pewne jest jedno. Na zakończenie zostanie jeden, najmocniejszy, najsprytniejszy i zasłużony pretendent do dowolnego mistrzostwa WWE, o które zawalczy na jubileuszowej, historycznej WrestleMani XXX. Kto to będzie? Czy ktoś z aktualnie nic nie znaczących zawodników? Czy może jednak ktoś kto ma za sobą rzeszę fanów? Czy to będzie faworyt? Czy może będzie to ktoś niespodziewany? Odpowiedź już za chwilę!

W ringu jako pierwsi pojawia się posiadacz niebieskiej walizki – Damien Sandow oraz Big Show! Sandowa czeka bardzo trudne zadanie przez najbliższe 90 sekund. Gong rozbrzmiewa i czas rozpocząć to niesamowite widowisko. Big Show rusza wściekle na rywala ale ten sprytnie ucieka i męczy znacznie większego od siebie Showa. To dobra taktyka ale nie na długo bo wreszcie Olbrzym dopada Sandowa i zaczyna się walka. Akcja w narożniku, Big Show częstuje rywala porcją uderzeń w brzuch i jeszcze potężny chop w klatkę piersiową. Damien pada na matę a Największy Atleta Świata ma zamiar już się go pozbyć z ringu. Ze spokojem podnosi go i próbuje wyrzuć ale to nie będzie takie łatwe. Mr.Money in the Bank dzięki linom dalej jest uczestnikiem tego prestiżowego pojedynku. Czas jednak na kolejnego uczestnika…..

#3 Rey Mysterio

Oooo tak! Na to czekała ogromna grupa fanów. Rey Mysterio powraca po bardzo poważnej kontuzji. Cały i zdrowy pojawia się w ringu i rusza na Big Showa. Kilkanaście ciosów nie zrobiło na Showie żadnego wrażenia i tylko odepchnął Mysterio z całej siły i ten padł aż na drugą stronę ringu. W tym czasie Sandow wykorzystał okazję i wślizgnął się do ringu. Big Show przyjmuje to z uśmiechem na twarzy i nie zamierza odpuszczać mając taką fizyczną przewagę. Powoli ma zamiar zabrać się za Sandowa ale Mysterio takim niskim dropkickiem podcina Showa i ten pada na kolana. Następnie Rey odbija się od lin i wykonuje wspaniałą hurricanranę. Show na drugiej linie a to oznacza tylko jedno. 619!! Dawno nie było okazji by zobaczyć tę akcję! Czas na kolejnego zawodnika!

#4 Christian

Szybko dochodzi do kolejnego spotkania Christiana z Damienem Sandowem. Ten drugi niezbyt serdecznie przyjmuje Kapitana Charyzmę w ringu. Od razu seria ciosów w twarz, Christian jednak nie daje sobą pomiatać i odpowiada tym samym! Irish whip i Mysterio kapitalnie przyłącza się do tego wszystkiego wskakując na Sandowa i za pomocą hurricanrany posyła go na drugą linę a to oznacza tylko jedno! Kolejne 619! Do tego Christian dokłada Killswitch i Mr Money in the Bank na tą chwilę jest wyłączony z walki. W międzyczasie Big Show doszedł do siebie i rozpoczyna atak na Christiana. Tymczasem kolejna osoba czeka na wejście do ringu…

”We are here…”

#5 Luke Harper

Bray Wyatt wychodzi w towarzystwie swoich braci. Siada na krześle przy stole komentatorskim a obok niego staje Eric Rowan natomiast Luke wkracza do akcji. Tak oto w kwadratowym pierścieniu zaczyna coś się dziać. Luke atakuje każdego po kolei powalając na matę. Big Show mu nie uległ jako jedyny i mamy wymianę ciosów. Harper przejmuje kontrolę. Ma już Olbrzyma przy linach i szykuje się eliminacja. Jednak nie jest to nic łatwego zwłaszcza, że Show chwyta w tym momencie rywala za szyję i błyskawicznie wykonuje Chokeslam! Kto jest nastepny w kolejce?

#6 RVD

Legenda ECW wkracza do akcji i od razu pokazuje się ze znakomitej strony. Serią efektownych kopnięć przerywa dominację Big Showa, odbija się od lin i dropkick powala Olbrzyma! RVD wchodzi na narożnik! Szykuje się jakaś efektowna akcja ale co to ma być!? Bray Wyatt zrzuca RVD z narożnika i tym samym eliminuje go nie będąc jeszcze uczestnikiem pojedynku. RVD wściekły ale to mu nic nie da. Wyatt śmieje się jak opętany a Rowan cały czas pilnuje jego pleców. W ringu każdy powoli dochodzi do siebie ale czas na kolejnego zawodnika!

#7 The Miz

Miz z dużą porcją sił wkracza do akcji. Od razu atakuje każdego zawodnika nie pozwalając żadnemu z nich się podnieść. Tak oto 5 rywali leży w ringu a Miz tryumfuje jakby już wygrał całe starcie. To jednak nie będzie takie proste. W momencie kiedy Mike skupił się na czymś innym niż walka większość zawodników doszła do siebie i już nie jest tak miło. Christian kopie Miza w brzuch, następnie irish whip o liny i big boot od Big Showa dla Kapitana Charyzmy! Miz zatrzymał się na linach i Big Show rusza na niego by go wyeliminować ale Mizanin sprytnie uchyla linę i Big Show wypada poza ring! Tymczasem Rey Mysterio w narożniku kopie Sandowa a Christian jest okładany przez Luke’a Harpera.

#8 R-Truth

Kolejny uczestnik już wkracza do akcji i od razu rusza na Miza. Wymiana ciosów i Truth wygrywa to starcie. Odbija się od lin i zostaje powalony clothesline’em przez Harpera. Miz rzuca się na członka Wyatt Familly ale ten chwyta go i bez żadnego problemu wyrzuca poza ring! Ron już z powrotem na nogach i stawia sobie za cel powstrzymanie Harpera. To jednak nie będzie łatwe ale już na pomoc przychodzą mu Mysterio i Christian. W przeróżny sposób atakują Luke’a ale ten jakby nic sobie z tego nie robił. Odpycha po kolei każdego i to on rozpoczyna swój atak.

#9 Kane

Kolejny zawodnik już w ringu. Na nieszczęście innych uczestników jest to kolejny zawodnik dużych rozmiarów. Kane staje naprzeciwko Harpera, który przed momentem rozprawił się z trzema rywalami. Patrzą sobie głęboko w oczy. Bray Wyatt krzyczy by Luke nie atakował tylko czekał. I tak się dzieje. Kane nie wie za bardzo o co chodzi. Spogląda na Bray’a i w tym momencie Harper atakuje Potwora. Kane jednak nie daje za wygraną i odpowiada na ten szaleńczy atak równie szalonymi ciosami. Wyrównane starcie toczy się w ringu a tymczasem kolejny zawodnik szykuje się do wejścia do ringu…

#10 Ezekiel Jackson

Zeke powraca po bardzo długiej przerwie do ringu WWE. I decyduje się pomóc Kane’owi. Harper ma teraz poważne problemy i musi uważać. Kane i Jackson próbują wyrzucić za ring Luke’a. Nie jest to łatwe zadanie ale we dwóch mają przewagę nad rywalem. Eric Rowan nieproszony wchodzi do ringu i pomaga swojemu przyjacielowi. Na zmianę atakuje Jacksona i Kane’a. Tym samym Harper jest już bezpieczny i we dwóch mogą poradzić sobie z rywalami. Tak się dzieje. Big Red Monster i Zeke na macie a Rowan wraca do Wyatta.

#11 Primo

Primo melduje się w ringu i od razu zostaje zaatakowany przez Harpera. Seria potężnych ciosów kładzie na deski Colona. Luke podnosi go i bez problemu wyrzuca poza ring! To chyba najszybsza eliminacja w tym roku! W międzyczasie bójkę między sobą rozpoczęli R-Truth i Damien Sandow. Posiadacz niebieskiej walizki ma przewagę nad rywalem. Harper przerywa im pojedynek ale szybko Christian rusza na Luke’a i tym samym próbuje zażegnać niebezpieczeństwo w postaci tego olbrzyma. Póki co wisi na jego plecach i dusi go. Ten sposób okazuje się dobry i Harper już na kolanach coraz słabszy. Czas na kolejnego uczestnika.

#12 Eric Rowan

Ale już pomoc nadchodzi. Eric szybko wchodzi do ringu a następnie atakuje każdego powalając na matę a na końcu zabiera się za Christiana. Seria ciosów w twarz i już ma rywala w narożniku gdzie może się nad nim znęcać. Krótki rozbieg i splash. Powtarza ten atak jeszcze kilka raz aż wreszcie Rey Mysterio postanawia pomóc Cage’owi. R-Truth także i są na dobrej drodze by go powstrzymać. Ale to wszystko przerywa jednak Luke Harper i teraz zarówno on jak i Eric Rowan są gotowi na rywali. A będą nimi Kane i Ezekiel Jackson, którzy wykorzystali chwilę nieuwagi innych uczestników pojedynku i nabrali sił.

#13 Fandango

Wszystko jednak przerywa Fandango, który w ringu pojawia się by nie tylko walczyć o miejsce w karcie na WrestleMani ale pokazać także swoje umiejętności taneczne. Staje między czterema zawodnikami, którzy mieli zamiar stoczyć ze sobą bitwę i rozpoczyna swój pokaz. To wszystko nie spodobało się Kane’owi, który częstuje rywala potężnym podbródkowym a Zeke podnosi rywala i próbuje go wyrzucić poza ring. Tym samym pozostawia Kane’a samego wraz z członkami Wyatt Familly i ci bez zastanowienia ruszają na Potwora. W ringu także starcie Reya Mysterio z Damienem Sandowem i Christiana z R-Truthem.

#14 Ted DiBiase

Chyba już mało kto pamięta tego zawodnika. Jednak dzisiaj ma zamiar udowodnić swoją wartość. Rey Mysterio na narożniku! Skacze na Sandowa i przepiękną hurricanraną eliminuje go z walki o Main Event WrestleMani XXX! Christian wykonuje na Killingsie Killswitch i zaraz po tym niemalże został wyeliminowany przez Mysterio za pomocą dropkicka. Kapitan Charyzma trzyma się lin ale jest na krawędzi ringu. Wykorzystuje to DiBiase, który rusza na Christiana i eliminuje go! Million Dollar Dream świętuje swoją pierwszą eliminację, odwraca się i inkasuje dropkick od Mysterio i teraz to DiBiase jest na krawędzi ringu. Rey chce wyeliminować kolejnego przeciwnika jednak DiBiase sprytnie się zachowuje i sam przerzuca luchadora na drugą stronę lin i mamy starcie na krawędzi ringu.

#15 Jack Swagger

Rey Mysterio toczy zacięty pojedynek z Tedem DiBiase. Ten drugi wykorzystuje swoje świeże siły i udaje mu się wyrzucić Mysterio za ring ale ten fenomenalnie się zachowuje i wskakuje Christianowi na plecy. Christian z kolei nie wie o co tutaj teraz chodzi. DiBiase w szoku. R-Truth wykorzystuje jego nieuwagę i popycha go z całej siły. Ted wpada na Christiana i tym samym zarówno Mysterio jak i DiBiase są wyeliminowani. R-Truth zadowolony nie zauważył Swaggera, który zaszedł go od tyłu i bez problemu przerzuca nad górną liną! Ezekiel odpuścił sobie Fandango i postanowił wrócić do współpracy z Kanem, który cudem uniknął eliminacji.

#16 Kofi Kingston

Kofi gorąco przywitany efektownie rozpoczyna swój udział w tym pojedynku. Powala clothesline’em Jacka Swaggera, dropkickiem Fandango a Luke’a Harpera częstuje Trouble in Paradise. Eric Rowan szybko ruszył na szalejącego Kofiego i powalił go big bootem. Kane chce wykorzystać okazję i atakuje Rowana od tyłu. Przewraca go razem z Jacksonem kopią po całym ciele. Wreszcie przerywają ten atak i spoglądają na siebie. Czyżby uznali, że koniec współpracy? Chyba tak bo mamy zwarcie pomiędzy tymi dwoma zawodnikami. Próbę sił wygrywa Kane, który irish whipem odbija rywala od lin ale to Zeke powala Big Red Monstera clothesline’em. Ezekiel ma swój czas, jest jedynym zawodnikiem na nogach. Ale za chwile dołączy do niego ktoś wypoczęty.

#17 Cody Rhodes

Cody nie ma łatwego wejścia. Od razu musi rozpocząć walkę z Jacksonem, który jest na fali. Rhodes jednak ma pełen zapas sił i wykorzystuje to uciekając przed szaleńczym atakiem Ezekiela. Jest za jego plecami i sam rozpoczyna atak. Seria kopnięć w nogi powala na kolana czarnoskórego zawodnika, Cody odbija się od lin i dokłada dropkick. Cody był przekonany, że teraz to on jest jedynym na nogach w ringu ale po odwróceniu się czekała na niego niespodzianka w postaci Luke’a Harpera i Erica Rowana! Członkowie Wyatt Familly ruszają na Rhodesa i ten już nie ma najmniejszych szans by cokolwiek zdziałać. W ringu także toczą się pojedynki pomiędzy Fandango i Kingstonem oraz Swaggerem i Kane’em.

#18 Ryback

Jeden z faworytów dzisiejszego pojedynku melduje się z osiemnastym numerem. Wszyscy nagle przerwali starcia pomiędzy sobą i skupili się tylko i wyłącznie na Rybacku. Ten po jednej stronie ringu a cała reszta po drugiej. Pierwszy rusza Fandango ale zostaje powalony potężnym clotheslinem, kolejny jest Jack Swagger ale i ten nie ma najmniejszych szans z Rybackiem i już jest na deskach! Może Rhodesowi uda się coś zdziałać? Jednak nie, Ryback kopie go w brzuch odpycha. Kane ma na pewno większe szanse niż jego poprzednicy ale to i tak nie przynosi żadnego skutku. Ryback spearem powala Maszynę i jest gotów na kolejne wyzwania. Ezekiel Jackson chce pokazać, że jest silniejszy. Próba sił i rzeczywiście Zeke wygrywa ale to nie długo to trwało i Ryback już ma go pod kontrolą. Popycha z całej siły i Jackson ląduje pod nogami Harpera i Rowana. Ci nie zamierzają osobno rywalizować dlatego razem ruszają na Rybacka i udaje się im go zdominować.

#19 Tyson Kidd

Po strasznej kontuzji i długiej rehabilitacji nareszcie powraca! Wie jednak, że w ringu jest bardzo dużo zawodników, którzy są prawie 2 razy więksi od niego dlatego na spokojnie pojawia się w ringu i nie zamierza przeszkadzać Wyatt Familly w destrukcji Rybacka. Mają go w narożniku i na zamianę uderzają pięściami. Widać, że traktują to jako dobrą zabawę a Bray Wyatt jest bardzo dumny ze swoich braci.

#20 Antonio Cesaro

Zeb Colter jeszcze daje ostatnie wskazówki i Cesaro rusza do boju. Jednak pierwsze co robi po pojawieniu się w ringu to pomaga Swaggerowi dojść do siebie. Tyson Kidd uznał, że nadszedł czas na walkę i atakuje Cesaro. Jednak nie okazało się to dobrym pomysłem gdyż Jack Swagger nie zamierza na to patrzeć i pomaga swojemu Tag team partnerowi. Kane chwyta Fandango za szyję i to oznacza tylko jedno! Potężny Chokeslam! Aż Kane zwrócił na siebie uwagę wszystkich pozostałych uczestników Royal Rumble Matchu!

#21 Wade Barrett

Anglik bardzo śpieszy się by pojawić się w ringu i tutaj pierwszym jego celem jest Kane. Wymiana ciosów w twarz i Barrett wygrywa to starcie. Irish whip o liny i potężny clothesline powala Potwora! Barrett jest z siebie bardzo dumny ale już Harper i Rowan mają zamiar pokazać mu, że nie ma co się cieszyć. Przestali znęcać się nad Rybackiem i teraz ich obiektem zainteresowania jest Barrett, który bez najmniejszych szans zostaje zepchnięty do narożnika i skopany przez Wyatt Familly. Tag teamy dominują dzisiaj w ringu. Na wzór Wyatt Familly także Real Americans wspólnymi siłami osłabiają przeciwników. Ale eliminacji brakuje w dzisiejszym pojedynku!

#22 Bray Wyatt

Rowan i Harper od razu po wejściu Wyatta do ringu osłaniają go. Ten jednak każe im dokończyć interesy z Barrettem. Cała trójka rusza w stronę osłabionego Anglika i następnie podnoszą go i bez problemu wyrzucają poza ring! Real Americans niemalże w taki sam sposób pozbywają się z ringu Tysona Kidda! Wyatt Familly zamierzają się teraz zająć właśnie ludźmi Zeba Coltera. Trzech na dwóch i rozpoczyna się atak. Harper i Rowan bez problemu poradzili sobie ze Swaggerem i Cesaro. Teraz jeszcze Bray Wyatt ma zamiar ich dobić. Najpierw Sister Abigail dla Swaggera i chwilę później to samo dla Cesaro. Wyatt samotnie wyrzuca po kolei obydwu poza ring i dopisuje sobie 2 eliminacje. Cody Rhodes i Kofi Kingston ruszają na Harpera i Rowana. Ci jednak nic sobie z tego nie robią i spokojnie odpierają ich atak.

#23 Roman Reigns

Pierwszy z członków The Shield wkracza do akcji. Na niego czekał już Kane, który na pewno nie spodziewał się, że Reigns bez problemów powali go big bootem a następnie dołoży spear. Roman podnosi Kane’a! Ma go na barkach! I wyrzuca poza ring! Ileż on ma sił! Tymczasem po drugiej stronie ringu Bray Wyatt całuje na pożegnanie Cody’ego Rhodesa i Kofiego Kingstona a następnie wykonuje po kolei na nich Sister Abigail a eliminacja tej dwójki przez niego to już tylko formalność! Ryback wreszcie się obudził i zamierza zrewanżować się Wyatt Familly. Radzi sobie na razie bardzo dobrze. Każdego częstuje potężnymi uderzeniami w twarz. Jednak sam na trzech niema zbyt wielkich szans i już sytuacja ulega zmianie. Roman Reigns wykonuje Powerbomb na Ezekielu Jacksonie!! Podnosi go i bez problemów wyrzuca poza ring! Teraz skupia się na czyhającym w narożniku Fandango. Na pewno tancerz nie czekał na to! Nie odpuszcza i rusza na członka Shield. Ten jednak łapie go i bez problemu wyrzuca poza ring! Reigns na fali! A tymczasem po drugiej stronie ringu Wyatt Familly wspólnymi siłami wyrzucają Rybacka! W ringu pozostało tylko 4 zawodników! Roman Reigns sam na Wyatt Familly! Bray Wyatt klęka i śmieje się jak szalony. Chce by Reigns go zaatakował. Czas jednak na kolejnego uczestnika…

#24 Dean Ambrose

Pomoc nadchodzi! Jednak nie robi to żadnego wrażenia na Bray’u, który w dalszym ciągu klęczy i śmieje się jak opętany! Nie ma w sobie ani trochę strachu przed przeciwnikami a jest ich już dwóch a nie tylko jeden. Ambrose i Reigns uważają jednak i nie śpieszą się z atakiem. Wyatt jest pewny, że za chwilę ta dwójka zostanie wyrzucona przez niego i jego braci. W ringu przez 90 sekund nic się dzieje. Kto jest kolejny?

#25 Seth Rollins

Shield w komplecie! Dopiero teraz Wyatt daje rozkaz by jego bracia zaatakowali Ambrose’a i Reignsa zanim jeszcze Rollins wbiegł do ringu. Teraz już mamy 6 zawodników. Starcie Shield vs Wyatt Familly. Bray Wyatt od razu rzucił się na Setha. To co dzieje się teraz w ringu to jeden wielki chaos. Nie da się określić, która stajnia ma przewagę bo raz jedni raz drudzy mają swój moment. Ktoś musi im to przerwać bo to już nie jest Royal Rumble Match tylko wielka bójka!

#26 Curtis Axel

Człowiek Heymana jest na pewno świadom, że jego manager oczekuje od niego zwycięstwa. Dlatego posłusznie wchodzi do ringu i zgodnie z rozkazem atakuje każdego po kolei. Heyman wygląda na zadowolonego ale nie pomyślał chyba, że jego podopieczny nie ma najmniejszych szans z 6 przeciwnikami. Reigns poradził sobie z Harperem, Rowan poradził sobie z Ambrosem ale Reigns od razu wykonuje na Ericu spear. Roman jest dzisiaj świetnie dysponowany. Rusza na pomoc Rollinsowi, który nie najlepiej teraz wygląda w starciu z Wyattem. Reigns odciąga Bray’a od swojego kolegi i atakuje go. W międzyczasie Rollins wszedł na narożnik i czeka na Wyatta, który odpycha Reignsa a następnie odwraca się i tutaj czekała na niego niespodzianka w postaci uderzenia kolanem prosto w twarz! Piękna akcja Rollinsa!

#27 Daniel Bryan

Zbliżamy się powoli do ostatniego numerka. Daniel Bryan jest na pewno wśród zawodników, którym fani szczególnie dzisiejszego wieczora kibicują. Dragon w ringu atakuje Setha serią low kicków i tym sposobem członek Shield upada na kolana a następnie inkasuje potężnego kopniaka w głowę. Reigns chce się zrewanżować za kolegę ale Bryan unika clothesline’u a następnie powala Romana dropkickiem. Pozostał z The Shield jeszcze Dean Ambrose ale i z nim Daniel radzi sobie doskonale. Pokazuje się ze znakomitej strony. Jednak teraz już nie będzie tak pięknie. Wyatt Familly w komplecie i z uśmiechami na twarzy zbliżają się w stronę Daniela.

#28 Alex Riley

Ale przerywa im kolejny uczestnik, który na pewno pomoże Dragonowi. Wyatt Familly ruszają na Bryana a Riley próbuje mu pomóc. Jednak przewaga jest mimo wszystko. Zamieszanie w ringu rośnie a to ze względu na Shield, którzy włączyli się do tej bójki. Starają się powstrzymać Wyatt Familly ale jednocześnie też atakują Bryana i Alexa. Do tego dołącza też Curtis Axel i teraz wszyscy zawodnicy obecni w ringu znajdują się w kotle. Mało kto chyba teraz ogarnia sytuację w ringu. To jest niesamowite. Wszystkim zależy by zagwarantować sobie udział na jubileuszowej WrestleMani XXX!

#29 Mark Henry

Ale jeszcze przeszkoda w postaci Marka Henry’ego może wiele tutaj zmienić. Najsilniejszy człowiek na świecie pojawia się w ringu i odpiera ataki kolejno Axela, którego bez problemu wyrzuca poza ring! Następnie Rollins ale on też daje się łatwo wyeliminować! Ambrose i Reigns wściekli na to co się stało trzymają się póki co z dala od Henry’ego. Alex Riley rusza na czarnoskórego potwora ale ten powala go na matę bez najmniejszego problemu! Wyatt Familly ruszają całą trójką na Henry’ego i w tym momencie Shield ruszają także ale nie na Marka tylko na Harpera i Rowana. Reigns podnosi z trudem Luke’a i wyrzuca go poza ring! Tak jest! Shield vs Wyatt Familly trwa dalej ale już coraz mniej członków bierze udział w tym starciu. Co robi Rowan!? Jest bliski wyeliminowania Ambrose’a! Henry okłada Wyatt’a ale mimo wszystko Bray widzi, że Rowan jest bliski eliminacji lidera Shield i nie zwracając uwagi na Marka rzuca się na Rowana i tym samym wspólnymi siłami, takim dzikim atakiem eliminują Ambrose’a! Reigns wściekły rusza na dwóch członków Wyatt Familly ale Ci genialnie się zachowują i wrzucają go poza ring! Shield w całości wyeliminowane. Ale bracia nie mają powodów do radości gdyż Henry bez namysłu atakuje ich w momencie gdy jeszcze kiwają na pożegnanie Reignsowi i eliminuje obydwu za jednym razem! Alex Riley i Daniel Bryan próbują wspólnymi siłami wyrzucić Henry’ego…

#30 The Undertaker

Undertaker powraca! Powraca już na Royal Rumble! W pełni sił! Jubileuszowa, historyczna WrestleMania XXX nie może mieć miejsca bez udziału niepokonanego na tym PPV! Taker pokazuje, że jest gotowy na udział w niej już na Royal Rumble! Riley rusza na Deadmana ale ten powala go potężnym podbródkowym! Bryan próbuje kopniakami osłabić Takera ale i z tym radzi sobie żywa legenda WWE. Chwyta Bryana za szyję i wykonuje na nim potężny Chokeslam! Undertaker powrócił! Jeszcze silniejszy! Mark Henry próbuje powstrzymać szalejącego Umarlaka ale ten radzi sobie z rywalem i zatrzymuje go potężnym Big Bootem! W międzyczasie Alex Riley próbuje nabrać sił przy linach ale już nie ma po co gdyż Undertaker clotheslinem eliminuje go z dalszej walki! Phenom odwraca się i przyjmuje dropkick od Bryana i o mały włos wypada poza ring! Jest na Jego krawędzi i Daniel serią ciosów w twarz chce wyeliminować Deadmana! Mark Henry widzi to i z rozbiegu rusza w stronę walczących ze sobą zawodników. Undertaker odsuwa się i Henry eliminuje Bryana! Fenomen chwyta za głowę najsilniejszego człowieka na świecie i uderza nią o narożnik. Zdezorientowany Mark chwieje się na nogach i w tym czasie Taker wraca do ringu. Odwraca rywala i wynosi go do Tombstone Piledriver! Z lekkimi problemami ale jednak Undertaker wykonuje tę klasyczny finiszer na swoim przeciwniku! Teraz z trudem podnosi go i próbuje wyrzucić poza ring. Nawet dla Phenoma eliminacja Henry’ego to wielki trud ale chyba będziemy za moment tego świadkami. Mark oparty na linach i Taker teraz za nogi próbuje go przerzucić. Udaje mu się to jednak mimo wszystko Henry dalej jest w walce! Stoi na krawędzi ringu i Undertaker bierze rozbieg, chce w efektowny sposób wyeliminować ostatniego przeciwnika. Ale Henry fenomenalnie odpiera atak Deadmana wbijając się prosto w brzuch przeciwnika. I przerzuca do siebie Undertakera! Dwóch ostatnich uczestników Royal Rumble Matchu znajduje się na krawędzi ringu. Kto spadnie jako pierwszy? Undertaker czy Mark Henry? Kto już dzisiaj zapewni sobie udział na jubileuszowej WrestleMani? Wymiana ciosów trwa. Żaden z zawodników nie może zdobyć przewagi nad rywalem. Ale w tym momencie to Mark Henry serią ciosów osłabia Takera. Są przy narożniku i w tym momencie głowa Deadmana wylądowała na nim po potężnym pchnięciu przez marka Henry’ego. Undertaker chwieje się na nogach. World Strongest Man czuje, że to jest ten moment. Nigdy jeszcze nie był tak blisko wygrania Royal Rumble Matchu! Bierze lekki rozbieg i chce się na dobre pozbyć Undertakera. Rusza ale Taker wspaniałym big bootem zatrzymuje go i sytuacja zmienia się gwałtownie na korzyść Phenoma! Henry chwieje się na nogach, Taker chwyta go za szyję i Chokeslamem eliminuje! The Undertaker jedzie na WrestleManię! Cóż za powrót! Ostatnio widzieliśmy go na WrestleMani XXIX kiedy to pokonał CM Punka. Dzisiaj powraca, w pełni sił, gotowy na kolejne wyzwanie. WrestleMania zapowiada się niesamowicie. Legenda, niepokonany na WrestleMani, Undertaker na 30 edycji tego niesamowitego PPV zmierzy się z WWE Championem bądź World Heavyweight Championem! Na szali znajdzie się na pewno mistrzowski tytuł ale też i legendarny streak! Undertaker na środku ringu klęka na jednym kolanie a więc tauntuje w charakterystyczny dla siebie sposób. Fajerwerki i confetti zostają wystrzelone z logo WrestleMani XXX. Ogromna owacja dla Undertakera, który na pewno jest dumny z tego, że po raz drugi w karierze wygrał Royal Rumble Match!

Takim obrazkiem kończymy Royal Rumble 2014!

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

4

• xYoohas

3

• jakub97sc

2

• Qba5000

2

Top użytkownicy w tym temacie

What? What? Pinio is back! Czytałem końcówkę twojego 2-letniego diary. Musze przyznać, że mam wielkie oczekiwania, ale pierwszą galę tylko na szybko "przeleciałem" (bez skojarzeń :D ) wzrokiem, przeczytam dokładnie jutro i wtedy skomentuję.

Nareszcie! Welcome back.

Jestem ciekaw jak ułoży ci się współpraca z arkao, Walki jak zawsze dobre, szkoda tylko, że Orton stracił walizkę na rzecz Punka. Cóż.... Kilka powrotów w Royal Rumble, trochę żałuję, że nie zobaczyliśmy starych gwiazd, ale taki skład jak był był całkiem fajny. Czekam na RAW ;)

116218737055c51bc30a173.jpg

Uuuuuu... Booking Zone stracił szpica, ale zyskał Pinio! Nie wiem czy to korzystna zamiana, bo nie czytałem twojego poprzedniego diary, ale zdania o nim były baaardzo pozytywne :) Piszesz do spółki z arkao, którego diary już czytałem. Ciekawe co wyjdzie z takiego połączenia

Pierwsze spojrzenie na diary, i widać że jest bardzo jednolite. Możecie dodać jakiś kolorek w nazwach wrestlerów, zdjęcia z psd, i diary zyska w oczach, ale wygląd to nie wszystko, przejdźmy do gali :)

Fatal 4 Way o WHC - Wygrywa Ziggler, i bardzo mnie to cieszy. Na RAW prawdopodobnie rozpoczniesz story z Alberto i Dolphem. Zobaczymy jak wam to wyjdzie.

Dobra walka div. Sporo akcji, jak na divy :) WWE pokazało, że divy mogąstworzyćze sobą dobry program, więc, do dzieła panowie :)

Walka o walizkę - Punk przejmuję walizkę. No niby dobrze, bo wolę Punka od Randala, ale mogłeś zrobić taką walkę na następnym PPV, EC. Przez tych kilka tygodniówek mogłeś podbudować ten feud. Z innej beczki, trochę czekali na ten feud o walizkę, pół roku od MiTB :)

WWE Championship match - Cena broni tytułu. Chris pogratulował Johnowi po walce, i to chyba nie on będzie przeciwnikiem Johna na WrestleManii. A kto nim będzie...

Royal Rumble Match - ... a przeciwnikiem Ceny będzie Undertaker! walka która jest oczekiwana w prawdziwym WWE. Chociaż nie wiem, czy Taker wybierze akurat pas WWE, ale po zakończeniu walk o pasy WHC i WWE można dojść do takich wniosków. Alex Riley 28? No, to jest fantasy booking :)

Nie wiem jak pisać, wam, czy tobie, możesz/możecie powiedzieć w jakim topniu ta gala została napisana przez Pinio, a na ile przez arkao? Czekam na pierwsze RAW, bo teraz cóż mogłem napisać? Walki bardzo dobre, jednak potrzebuję zobaczyć rozwinięcia feudów żeby coś więcej powiedzieć. Życzę wam przynajmniej tak długiej przygody jak przy przedostatnim diary Pinia, Pozdrawiam :)

edit: Wiedziałem że o czymś zapomniałem :) Rzuca się to w oczy szczególnie przy walce Ceny i Jericho. Przed niemal każdą akcją wykonywaną przez któregokolwiek wrestlera piszesz świetny. Świetny Dropkick, świetny senton. Nie wiem dlaczego to robisz, ale to trochę przeszkadza i psuje obraz walki. Zamiast skupić się na czytaniu walki, w głowie cały czas siedziało mi to, że zaraz znów przeczytam słowo świetny lub genalny

Edytowane przez xYoohas

Pinio wraca!! To bardzo dobrze a w połączeniu z arkao może być bardzo dobre diary.Na wstępnie po tytule widzę ,że raczej będziecie stawiać na "stare" gwiazdy ale może się mylę.Co do walk już na początku walki o pas WWE sądziłem ,że pas obroni Jaś i tak się stało.Plus za nowego mistrza wagi ciężkiej.Mam nadzieję ,że i was Ziggy potrzyma pas nieco dłużej.Nie wiem jaki sens był dawać walizkę Punkowi ale czekam na rozwój wydarzeń.Co do Phila to jego wywiad jakoś mnie nie porwał.I wreszcie Royal Rumble match.Co tu dużo pisać wygrywa Taker i czekam na ciąg dalszy ale jakoś mam co do tego mieszane uczucia.Walki trzymają poziom tyle ode mnie.
2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

The Champ Is Here :D Obyś tym razem został na dłużej ;)

Pisanie o tym jak wyszła Ci gala ograniczę wyłącznie do oceny wyników. Po co poruszać kwestię stylu, czytelności czy ortografii, masz doświadczenie, którego nie mają inni pisarze, wiesz jak pisać dobre diary. A więc wyniki:

*Divy zostawiam gdzieś na dalszym planie, jednak sądzę, że tutaj możesz przypomnieć czytelnikom Michelle McCool. No bo która inna diva mogła zostać mistrzynią z obecnego rosteru? :twisted: Konieczny jest powrót kogoś z tej dywizji :)

*Punk wygrywa mecz o walizkę. Sympatycznie i to bardzo, już mam w głowie kilka scenariuszów, a właściwie jeden bardzo konkretny na realizację kontraktu. Choć to dość przewidywalne, to mam nadzieję, że będzie to akurat taki ruch ze strony Punka.

*Ziggler mistrzem. Dobry wybór, może wokół pasa zakręci się Bryan? Nie chcę, aby przeciwnikiem Dolpha na WM był Del Rio. Walka o WHC powinna być spektakularna, a Del Rio nie zagwarantuje emocji godnych tego starcia.

*Cena zachowuje pas. To konieczne, jeśli chcesz zrobić to o czym myślę ;)

*Taker wraca i wygrywa. Jakoś nie porwało mnie to RR, choć uwielbiam czytać właśnie tego typu walki. Ostatni numer jednak mnie zaskoczył. Phenom walczy na WM i to o pas. Nie sądziłem, że dasz go do walki o pas, jednak teraz mam mój scenariusz i zobaczymy, czy myślę tak samo jak Ty :) Czyli: Taker wybiera Cenę na przeciwnika, na Elimination Chamber Taker dostanie jakiegoś tymczasowego rywala lub zaingeruje w walkę Ceny. Ten zaś musi zachować pas, chyba że Taker woli walczyć z Ceną nawet jeśli będzie bez pasa. Na WM Taker przegrywa a Cena przechodzi turn lub Taker wygrywa i wchodzi Punk z walizką.

Dziękuję, pozdrawiam :twisted:

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Na Royal Rumble walki są autorstwa arkao z wyjątkiem końcówki walki o walizkę i całego RR Matchu. Przyjmuję do wiadomości, że nie był on jakiś porywający gdyż ciężko jest napisać coś świetnego po tak długiej przerwie. Czas na RAW, arkao znowu odpowiada za walki ale z czasem, gdy już się rozgrzeję, RAW będzie w całości mojego autorstwa.

http://img547.imageshack.us/img547/1087/wwerawnew2012logobywindr.png

Monday Night RAW

27.01.2014

RAW otwiera efektowny pokaz sztucznych ogni oraz grający w tle theme ”Tonight is the Night”. Zaraz po tym Jerry Lawler i Michael Cole witają nas a następnie przechodzą do krótkiej dyskusji. Przypomnieli oni najważniejsze wydarzenia z ostatniej nocy, której odbyło się Royal Rumble:

-AJ Lee obroniła tytuł div,

-CM Punk pokonał Randy Ortona i został nowym RAW Mr.Money in the Bank!

-John Cena obronił WWE Championship w starciu z Chrisem Jericho.

-Royal Rumble Match wygrał powracający po prawie rocznej nieobecności, legendarny The Undertaker!

---

Na hali gasną światła i przez kilkanaście sekund nic się nie dzieje. Wreszcie słychać uderzenie w dzwon i zaraz po tym przy ogromnej owacji do ringu zmierza zwycięzca Royal Rumble 2014 – The Undertaker!

The Undertaker: Stało się... The Undertaker po raz drugi został zwycięzcą Royal Rumble Matchu. 7 lat minęło od pierwszego zwycięstwa w tym pojedynku. 7 zwycięstw na WrestleMani. Zbliża się jubileuszowa WrestleMania, historyczna. WrestleMania XXX. Będzie to niezwykła gala dlatego postanowiłem, że nie będę tym razem czekał na wyzwanie którejś gwiazdy WWE. Nie miałem zamiaru siedzieć i czekać aż ktoś odważy się spróbować przerwać streak. Postanowiłem, że sam sobie poszukam przeciwnika, sam sobie postawie jakiś cel. Wróciłem w trakcie Royal Rumble Matchu. Wróciłem gdy nikt się tego nie spodziewał. Wróciłem i… wygrałem! Zostałem ostatnim zawodnikiem w ringu. Nikt nie był w stanie zatrzymać Deadmana. Nikt! Wiedziałem czego chce i robiłem wszystko by to osiągnąć. By osiągnąć zamierzony cel, którym było wygranie tego pojedynku i na historycznej 30. WrestleMani nie tylko sprawić, że streak dalej będzie żył ale też zdobyć jedno z mistrzostw WWE. Mam teraz możliwość wyboru. WWE Championship? World Heavyweight Championship? John Cena? Dolph Ziggler? Nie miałem okazji spotkać się na ringu WrestleMani z ani jednym ani drugim. Podejrzewam, że żaden z nich nie chce tego. Nie chce bym wybrał go jako swojego przeciwnika i odebrał mu tytuł… Nie pokonali mnie na WrestleMani tacy zawodnicy jak Batista, Edge, Triple H, Shawn Michaels czy CM Punk. Teraz mój wybór kto do nich dołączy. Nie mam zamiaru przeciągać w nieskończoność i trzymać wszystkich w niepewności. Decyzja została podjęta. Na WrestleMani XXX zmierzę się z Johnem Ceną o jego WWE Championship!

*My time is now!*

Euforia nie zdążyła minąć a John od razu pojawia się w ringu!

John Cena: Na początku chciałbym pogratulować Tobie wczorajszego sukcesu. To było coś niesamowitego. Jesteś już legendą ale pokazujesz tym najmłodszym, że aby dojść do Twojego poziomu muszą się bardzo postarać. Twoje wczorajsze zwycięstwo było pięknym, historycznym obrazkiem. Legenda powraca i wygrywa. Coś fantastycznego. Oglądałem to z zapartym tchem i w tym momencie jestem dumny, że spotkamy się na WrestleMani! Jubileuszowej 30. WrestleMani. Wspomniałeś, że ani ja ani Dolph Ziggler nie chcemy spotkać się z Tobą w ringu. To nie prawda! Nie boję się wyzwań, jestem mistrzem WWE i jestem gotowy na wszystko. To, że wybrałeś mnie na swojego przeciwnika jest dla mnie wielkim wyróżnieniem. Historyczna, jubileuszowa WrestleMania, WWE Champion przeciwko niepokonanemu na tej gali. To starcie będzie dla mnie czymś więcej niż walki z The Rockiem. Jestem gotów stwierdzić, że to największy pojedynek w mojej karierze. I jestem z tego dumny! Nie boję się Ciebie. Nie boję się z Tobą walczyć. Jestem przekonany, że stać mnie by przerwać streak. Może to brzmi dziwnie ale taka jest prawda. Nigdy nie było mi dane walczyć z Tobą w ringu WrestleMani, być może dlatego streak dalej jest kontynuowany? Dowiemy się na WrestleMani. Chcę dokonać niemożliwego! Chc…

*Look in my eyes, what do you see…*

RAW Mr.Money in the Bank CM Punk przy ogromnej owacji zmierza do ringu.

CM Punk: Chwila moment John! Nie rozpędzaj się, proszę. Nie unoś głosu bo jestem przekonany, że zdecydowana większość fanów nie ma problemów ze słuchem i usłyszy Cię nawet jeśli powiesz coś normalnym tonem. Teraz to po co tutaj naprawdę przyszedłem. Jestem podekscytowany! The Undertaker vs. John Cena na WrestleMani XXX! To może być najlepszy pojedynek w historii! Wszyscy o tym wiemy! Jednak John… Zapomniałeś chyba, że kilkanaście dni wejdziesz do komory, z której możesz nie wyjść cały i zdrowy bądź wyjdziesz już jako były WWE Champion. A może za chwilę wykorzystam kontrakt i odbiorę Ci tytuł? John… Droga na WrestleManię dla Ciebie ma wiele przeszkód. Nie ciesz się na swój największy pojedynek w karierze bo może on się nigdy nie odbędzie! Wszyscy się napalają na Twoje starcie z Undertakerem a tymczasem ta walizeczka może pokrzyżować wszystkie plany.

*I hear voices in my head…*

Randy Orton w drodze do ringu od razu rozpoczyna swoją mowę

Randy Orton: Dość! Koniec tego! Punk! Wczoraj pokonałeś mnie po zaciętym pojedynku. Gratulacje Ci się należą. Musisz przyznać, że nie było to łatwe. Ale skoro zgodziłem się postawić moją walizkę na szali jak każdy inny tytuł mistrzowski WWE tak samo mam prawo do rewanżu! Dlatego zanim zaplanujesz sobie realizację kontraktu przygotuj się na walkę rewanżową gdyż być może walizka wróci do poprzedniego właściciela! Chcę rewanżu Punk! Na Elimination Chamber!

CM Punk: Randy, nie ma problemu. Nie boję się wyzwań dlatego chętnie pokonam Cię raz jeszcze by udowodnić Ci, że to czy jesteś żmiją czy panterą to i tak nie ma żadnego znaczenia dla mnie. Umowa stoi. Widzimy się na Elimination Chamber. Ale pamiętaj, że być może do tego starcia nie dojdzie.

Randy Orton: Niby dlaczego?

CM Punk: Dlatego, że mam miesiąc na wykorzystanie walizki a wtedy Twoje marzenie o odzyskaniu jej po prostu się nie spełni…

Randy Orton: Dość tego! Chcę rewanżu już dzisiaj! Teraz!

CM Punk: Nie, nie Randy! Elimination Chamber to już oficjalna data!

Po tych słowach The Undertaker chwycił Punka i Ortona za szyje a następnie wykonał na nich Chokeslam. A zaraz po tym groźnie spojrzał na Cenę, który po chwili zawahania wzniósł w górę WWE Championship.

---

Normal Match – Elimination Chamber Qualifying

Kane vs. Jack Swagger w./Zeb Colter & Antonio Cesaro

Jack od początku unikał starcia cały czas schodząc do lin, w końcu jednak sędzia zagroził mu dyskwalikwikacją, więc walka rozpoczęła się od wejścia w klincz, Kane od razu zapiął rywalowi potężny Headlock. Mimo to Swagger jednak posłał na liny rywala, lecz Big Red Monster po odbiciu wykonał tylko Jackowi potężny Clothesline, do tego wymierzył mu także świetny Leg Drop. Spowodowało to że Jack powoli zaczął wstawać, zamaskowany wrestler wykorzystał to wykonując prawdziwemu Amerykaninowi potężne Running DDT ..1....2...Kickout. Kane powoli podnosił przeciwnika, posłał go także na liny, jednak Swagger po odbiciu wymierzył mu świetny Spear w nogi który powalił potwora. Jack jeszcze zaczął obijać serią kopniaków w narożniku Kane'a, gdy ten padł to Swagger wskoczył na drugą linę by wymierzyć mu Splash, jednak nadział się tylko na nogę rywala. Kane chwycił jeszcze za szyję rywala, nie dał rady jednak wykonać Chokeslamu, Jack przeskoczył za niego a następnie wykonał mu świetne DDT. Jack dołożył jeszcze rywalowi serię Elbow Dropów po czym zapiął także przeciwnikowi Ankle Lock. Było blisko by Kane zaczął klepać, jednak Big Red Machine dał radę dojść do lin. Jack podnosił oponenta, jednak ten wykonał mu kopniaka w brzuch a także świetny Big Boot. Ostatecznie zamaskowany zawodnik powalił przeciwnika potężnym podbródkowym, Kane szykował się do wykonania także Chokeslamu, jednak Swagger się nie dał i po kopniaku w brzuch sam wymierzył rywalowi Guntwrench Powerbomb ..1...2......Kickout. Swagger nie wierzyl że ta walka jeszcze trwa, Colter i Cesaro za ringiem także byli wściekli. Jack szykował się by powtórzyć Powerbomb, jednak tym razem Kane nie dał się wynieść, do tego sam wykonał rywalowi kopniaka w brzuch oraz Chokeslam, to nie był koniec problemów Jacka. Brat Takera poczekał aż ten wstanie i wymierzył mu świetny Tombstowne Piledriver ..1..2....3....Kane zawalczy o pas WWE.

---

Po walce w ringu ujrzeliśmy resztę drużyny Real Americans. Zeb Colter miał coś do powiedzenia.

Zeb Colter: Jack, nie przejmuj się tym, że nie udało Ci się zakwalifikować się do Elimination Chamber Matchu o WWE Championship. To nic takiego. Przed nami pojedynek, który wygra Antonio Cesaro i on będzie nas, prawdziwych Amerykanów, reprezentował w ringu podczas ostatniego PPV przed jubileuszową WrestleManią! Jack, Antonio. Jestem z Was dumny, walczycie dzielnie dla swojej ojczyzny i tak powinien robić każdy. A Ci to tak nie robią, nie potrafią nawet tego docenić. Siedzą na widowni buczą, przeklinają, obrażają dwóch najbardziej walecznych i utalentowanych zawodników w historii WWE! Koniec tego! Dawać tutaj przeciwnika dla Antonio!

---

Normal Match – Elimination Chamber Qyalifying

United States Champion Dean Ambrose w./Tag Team Champions Seth Rollins & Roman Reigns vs. Antonio Cesaro w./Jack Swagger & Zeb Colter

Walka rozpoczęła się od starcia siłowego z którego górą wyszedł Antonio, posłał on Irish Whipem w narożnika Deana, jednak nie trafił w niego Clotheslinem więc Ambrose wymierzył rywalowi serię kopniaków w brzuch. Szwajcar musiał ratować się ucieczką z ringu, jednak Dean nie dał uciec rywalowi i sam wykonał mu świetny Suicide Dive za ring. Do tego jeszcze Dean wymierzył jeszcze za linami oponentowi świetny Cutthroat Neckbreaker ..1...2...Kickout. Walka wciąż trwa, Ambrose wszedł na narożnik jednak Antonio do niego doskoczył i wymierzył mu świetny Superplex, obydwoje zawodnicy ucierpieli na tej akcji. Jednak to Ambrose wypadł z ringu, „Prawdziwy Amerykanin” wykorzystał to wykonując mu Suicide Dive za ring. Colter i Swagger bili brawo Szwajcarowi za to Shield było wściekłe, Cesaro za ringiem chciał wrzucić przeciwnika w schodki, jednak on nad nimi przeskoczył, do tego wykonał jeszcze rywalowi lariat za ringiem. Już w środku, członek grupy The Shield zapiął rywalowi świetny Mexican Splat, walka ta mogła już by się zakończyć po tej akcji jednak Cesaro dał rady dosięgnąć lin. Ambrose chciał wykonać przeciwnikowi DDT, jednak ten się nie dał i sam wymierzył rywalowi Backbody Drop ..1...2....Kickout. Antonio szykował się pod Powerbomb, jednak Dean wykonał mu kilka uderzeń pięścią w głowę i Cesaro musiał go puścić. Ambrose nie dał rady jednak wykonać Dropkicku i to Cesaro wymierzył mu świetne DDT ..1...2...Kickout. Colter odwrócił uwagę sędziego by Swagger mógł zainterweniować, jednak gdy ten wchodził do ringu to nadział się na Spear od Romana Reignsa, Rollins i Roman chcieli jeszcze zaatakować Cesaro jednak ten wyrzucił ich Clotheslinem z ringu. Lecz gdy się odwrócił zainkasował Headlock Driver od Deana ..1..2....3....Dean Ambrose wygrywa

---

Jesteśmy na backstage’u gdzie widzimy dumną mistrzynię div AJ Lee. Przechodząc się korytarzem napotkała Taminę.

AJ Lee: Hej nieudaczniku! Stoisz tak na tym korytarzu i co? Liczysz na szczęście? Popatrz na siebie. Żaden facet nie jest Tobą zainteresowany. Nawet żadna diva nie chce stoczyć z Tobą pojedynku. A Ty stoisz tutaj i czekasz nie wiadomo na co. Weź przykład ze mnie… Albo lepiej nie. Po co masz sobie wziąć za wzór kogoś do kogo nie jest w nawet najmniejszym stopniu się upodobnić. W takim razie popatrz na mnie. Piękna mistrzyni div, panująca od bardzo długiego czasu. Najlepsza diva w historii. Chcesz autograf?

Tamina: Skończ! Chcesz się spotkać w ringu?

AJ Lee: Niee. Nie mam potrzeby pokonania kogoś takiego jak Ty. Wiesz, pójdę sobie już. Straciłam tylko czas na rozmowę z Tobą.

---

Matt Striker i jego gość…

Matt Striker: Moim gościem jest mistrz WWE – John Cena! Witaj John, na początku chciałbym Ci pogratulować wczorajszego zwycięstwa nad Chrisem Jericho. Nie było to łatwe, prawda?

John Cena: Chris jest wspaniałym zawodnikiem i spotkać się z nim w ringu to olbrzymia przyjemność. To był bardzo trudny pojedynek ale udało mi się go wygrać i jestem z tego powodu szczęśliwy.

Matt Striker: The Undertaker wygrał Royal Rumble Match i wskazał Ciebie jako swojego przeciwnika na WrestleMani XXX…

John Cena: To dla mnie ogromne wyróżnienie. Możliwość bronienia tytułu mistrza WWE przeciwko legendzie i niepokonanemu na WrestleMani Undertakerowi. To coś niesamowitego. Jestem podekscytowany tym faktem. Mam okazję przerwać streak. Nigdy nie miałem takiej możliwości dlatego zrobię wszystko by tego dokonać.

Matt Striker: Plany na to wspaniałe wydarzenie może pokrzyżować czerwona walizka a dokładniej jej aktualny posiadacz CM Punk.

John Cena: Walizka w posiadaniu CM Punka jest na pewno nieprzyjemnym faktem dla posiadacza mistrzostwa WWE. Punk pokazał, że jest mądrym zawodnikiem. 2 razy wygrał Money in the Bank Ladder Match na WrestleMani i dwa razy kontrakty zamienił na mistrzostwo. Teraz ma po raz 3 szansę to zrobić ale ja zamierzam zrobić wszystko co mogę by do tego nie doszło. Wiem, że WWE Universe tak samo jak ja chcieli by zobaczyć starcie John Cena vs. The Undertaker dlatego chcę aby do tego doszło!

Matt Striker: To byłoby coś niesamowitego. Twarz WWE, przyszła legenda vs. Przyszły Hall of Famer, niepokonany na WrestleMani a do tego jubileuszowa 30. Edycja Największego Sportowego Widowiska na Świecie.

John Cena: Brzmi fantastycznie. A fantastyczne rzeczy w WWE mają miejsce od początku istnienia tej organizacji dlatego jestem przekonany, że moje marzenie z dzieciństwa się spełni i stanę twarzą w twarz z Undertakerem na WrestleMani.

Matt Striker: Wszyscy tego Ci życzymy John. Dzięki za wywiad.

---

Kofi Kingston vs. Ryback

Oczywiście od początku walki Ryback rzucił się na rywala, wrzucił Kofiego w narożnik gdzie wymierzył mu serię świetnych kopniaków w brzuch. Do tego jeszcze gigant rzucił Kingstona na liny i wymierzył mu potężny Clothesline, były pretendent do pasa WWE wyniósł Kofiego pod Sheel Schoked, jednak Kingston nie dał sobie wymierzyć tej akcji i sam wykonał rywalowi potężny High Kick w głowę. Ryback po tym kopniaku wyleciał z ringu, czarnoskóry zawodnik wykorzystał to wykonując mu ładny Suicide Dive za ring. Kingston niespodziewanie zdominował rywala, za ringiem jeszcze wykonał mu Dropkick oraz wrzucił do ringu potwora. Kofi wskoczył na narożnik jednak nie trafił z Missile Dropkickiem, wściekły Ryback chwycił rywala za głowę i cisnął nią z całej siły kilka razy o matę. Następnie przeszedł on po brzuchu przeciwnika, Kingston chciał wstać jednak Ryback mu wtym pomógł, lecz tylko po to by wykonać Kofiemu Belly To Back Suplex. Do tego jeszcze Irish Whip w narożnik, Ryback nie trafił jednak ze Splashem, Kingston wykorzystał to wykonując rywalowi świetny Front Dropkick gdy ten stał w narożniku. Ryback wyszedł z ringu by odpocząć, Kingston jednak na nic nie czekał tylko od razu wykonał przeciwnikowi świetną Slingshot Somersault Planche za ring, po tej akcji Kofi jeszcze wrzucił oponenta w schodki. Czarnoskóry wrestler wrzucił rywala do ringu, szykował się także Trouble in Paradise jednak Ryback dał radę uniknąć tej akcji, następnie potwór wykonał Kingstonowi potężny Clothesline. Ryback poczekał aż Kingston wstanie, wykonał mu wtedy świetny Big Boot i szykował się do Powerbombu, jednak nie dał rady wykonać tej akcji bo Kofi wymirzył mu świetny Frankenstainer, do tego jeszcze Boom Drop i Kingston szykował się do Trouble in Paradise, jednak nie trafił i Ryback wynióśł go pod Sheel Shock ..1...2.....3....Ryback kolejnym pretendentem.

---

Matt Striker: Moim gościem jest Randy Orton. Randy, wczorajsza noc nie była dla Ciebie udana. Jak skomentujesz to wszystko co się wczoraj wydarzyło?

Randy Orton: Jestem z tego powodu bardzo niezadowolony. Czuję się jakbym został okradziony. Przez pół roku byłem posiadaczem tej walizki i nagle nie mam nic.

Matt Striker: Od razu zażądałeś rewanżu ale sytuacja jest bardzo skomplikowana.

Randy Orton: Na Elimination Chamber dojdzie do rewanżu i zamierzam odzyskać coś co powinno należeć do mnie przez cały czas!

Matt Striker: Co jeśli CM Punk wykorzysta walizkę zanim dojdzie do rewanżu? On sam zapowiadał, że nie zamierza zwlekać.

Randy Orton: Nie jestem w nastroju na tą rozmowę, przepraszam Matt.

Matt Striker: Rozumiem Randy. Dzięki za wywiad.

---

RVD vs. Evan Bourne

Zawodnicy zaczęli od klinczu, Rob był wyraźnie silniejszy jednak Evan zasypał go serią kopniaków w nogi, Bourne wrzucił więc przeciwnika w narożnik gdzie wymierzył mu świetny Corner Clothesline, RVD utrzymał się jednak na nogach, Evan wykorzystał to wykonując mu świetny Jumping Calf Kick. Bourne kontynuował akcję, jednak nie trafił z Lariatem, wykorzystał to Rob wymierzając mu świetny Dropkick. Van Dam szedł za ciosem i dołożył potężny Backbreaker oraz Snap Moonsault ..1...2...Kickout. Było blisko końca, Van Dam szedł jednak za ciosem, jednak gdy chciał wykonać Running Crossbody to Evan nad nim przeskoczył a następnie wykonał mu Robowi świetny Frankenstainer ..1...2...Kickout. RVD wyleciał z ringu, Evan to wykorzystał, wykonując mu świetną Slingshot Somersault Planche za ring, do tego jeszcze tam Bourne wykonał przeciwnikowi genialny Cannonball Senton z krawędzi ringu. Evan wrzucił oponenta znowu do kwadratowego pierścienia, tam zapiął on Robowi Boston Grab. Było blisko doprowadzenia do tego by RVD się poddał, jednak od dał rady dojść do lin. Evan powoli podnosił przeciwnika, jednak ten wykonał mu Clothesline oraz Rollins Thunder, do tego jeszcze Rob wskoczył na narożnik by wykonać Evanowi Frog splash, jednak Evan doskoczył do niego i wymierzył mu świetny Avalanche Frankenstainer ..1...2...Kickout. Pojedynek ten mógł się już niespodziewanie zakończyć, Bourne szedł za to za ciosem i wykonał rywalowi świetny Running Shooting Star Press, sędzia jednak znowu doliczył tylko do dwóch. Evan poczekał tylko aż rywal wstanie, wykonał mu wtedy Frankenstainer oraz wszedł na narożnik by wykonać Air Bourne, jednak Rob uniknął tej akcji wystawiając kolana, następnie sam RVD wszedł na narożnik i wymierzył przeciwnikowi Shooting Star Frog Splash ..1...2...3.....RVD kwalikuje się do walki o pas WWE.

---

Bray Wyatt w./Eric Rowan & Luke Harper vs. R-Truth

Od początku Wyat rzucił się na swojego rywala, o wiele większa siła pozwoliła mu wrzucić rywala do narożnika i obłożyć go tam serią kopniaków w brzuch. Do tego jeszcze posłanie na liny przez Braya i potęzny Big Boot, Wyat zdominował zupełnie swojego rywala. Dołożył więc mu on także Elbow Drop, Wyat podniósł oponenta jednak ten wykonał mu kopniaka w brzuch oraz potężne DDT. Truth po słabym początku powoli dochodził do siebie, poczekał aż rywal wstanie i wymierzył mu bolesny Calf Kick, Wyat wypadł po tej akcji z ringu. Truth wykorzystał to wykonując mu Suicide Somersault Planche za liny, Harper i Rowan byli wściekli z tego jak ta walka wygląda. Truth za to wrzucił rywala za liny, jednak Eric i Luke odwrócili jego uwagę i Bray dał radę wymierzyć mu potężny Clothesline. Bray wszedł znowu na odpowiednie tory, rzucił więc rywalem o liny a następnie wymierzył mu Running Forearm Smash ...1...2...Kickout. Truth jeszcze się nie poddaje, Wyat jednak wrzucił go w narożnik gdzie wymierzył mu potężny Splash, Bray chciał dołożyć jeszcze Back Suplex jednak R-Truth wymierzył mu kilka uderzeń w głowę, do tego jeszcze Truth wykonał mu Superkick i Diving Leg Drop z narożnika ..1...2...Kickout. Mogło dojść do sporej niespodzianki, Truth chciał wynieść rywala pod Front Powerslam jednak nie dał rady, Bray odpowiedział mu więc potężnym Clotheslinem. Lider Wyat Family nie przeszedł do pinu tylko zapiął jeszcz rywalowi potężny Single Leg Boston Grab, wydawało się że Truth może odklepać jednak czarnoskóry zawodnik dał radę dojść do lin. Wyat był wściekły że Truth dał radę wyjść z jego dźwigni, rzucił więc go na liny jednak rywal po odbiciu wykonał mu świetne Running Crossbody. Do tego jeszcze raper wskoczył na narożnik i zwalił rywala z nóg Missile Dropkickiem, Bray wypadł z ringu, R-Truth nie czekał aż ten wróci tylko wykonał rywalowi od razu Suicide Dive za ring. Truth wrzucił oponenta do ringu, jednak gdy sam wszedł nadział się na kopniaka oraz potężny Release Suplex, widać było że Bray chce zakończyć ten pojedynek, więc wykonał on rywalowi potężny Forearm Smash, do tego jeszcze Reverse STO ..1...2....3.....Wyat kwalikuje się do walki o pas WWE.

Po pojedynku Bray wzniósł ręce w górę, kazał także swoim braciom podnieść rywala, Eric wykonał mu Big Boot, Harper Clothesline a na koniec Bray kolejny raz Reverse STO.

---

Matt Striker i kolejny jego gość.

Matt Striker: Moim gościem jest RAW Mr.Money in the Bank – CM Punk! Punk, gratulacje z powodu wczorajszego tryumfu. To nie było łatwe zadanie ale udało Ci się i masz okazję po raz trzeci w karierze wykorzystać kontrakt i zdobyć tytuł.

CM Punk: Matt, to było piekielnie trudne zdobyć tą walizkę dlatego najlepszym owocem tego poświęcenia będzie realizacja kontraktu z powodzeniem na Johnie Cenie.

Matt Striker: Na Elimination Chamber czeka Cię rewanż z Randy Ortonem i znowu stawką będzie walizka. Czy będziesz chciał ją wykorzystać wcześniej aby nie doszło po raz drugi do tego trudnego pojedynku?

CM Punk: Muszę to przemyśleć. Jeśli przejmę mistrzostwo WWE to w takim wypadku czeka mnie obrona tytułu w komorze. Nie boję się jednak żadnego z wyzwań dlatego realizacja kontraktu może nastąpić w każdej chwili.

Matt Striker: Już za chwilę w Main Evencie gali zmierzysz się z mistrzem WWE Johnem Ceną. Nie uważasz, że to dla Ciebie dobry sprawdzian przed realizacją kontraktu?

CM Punk: Oczywiście i zamierzam tę okazję dobrze wykorzystać by poznać słabe punkty Johna.

Matt Striker: Dzięki za wywiad. Powodzenia!

---

Normal Match – No Title

WWE Champion John Cena vs. RAW Mr.Money in the Bank CM Punk

Posiadacz walizki Money In The Bank czerwonego rosteru czyli CM Punk, kontra mistrz WWE John Cena. Podeszli oni do siebie z szacunkiem, nikt nie chciał na początku atakować, w końcu jednak weszli oni w klincz, silniejszy był aktualny mistrz, zapiął on przeciwnikowi Headlock, do tego rzucił rywala na liny jednak Brooks powalił go Clotheslinem. Cena wypadł z ringu, Phill więc na nic nie czekał tylko od razu wykonał Suicide Dive Cenie za ring. Wykonał on także tam serię chopów w klatkę piersiową, po tych akcjach wrzucił on rywala do ringu jednak nie trafił sam z Diving Elbow Dropem. Cena więc zapiął rywalowi Headlock, jednak Punk wstał i zaczął atakować Johna serią uderzeń łokciem w brzuch, sprawiło to że puścił on Punka, zawodnik z Chicago odbił się więc od lin jednak John powalił go potężnym Big Bootem, do tego wymierzył rywalowi także bolesne DDT. John chciał wynieść przeciwnika pod AA, jednak Punk skontrował to na świetne Tornado DDT ..1...2...Kickout. John ponownie wypadł z ringu, MR Money In The Bank wskoczył na narożnik by wymierzyć przeciwnikowi Crossbody za ring. Jednak tam John go przechwycił i wymierzył mu także świetny Fallaway Slam w barierki, sędzia doliczył już do ośmiu, Cena jednak wrzucił swojego rywala do ringu i sam tam wszedł. Zaczął się wspinać na narożnik jednak nie trafił z Diving Shoulder Blockiem, Punk wykorzystał gafę rywala i zapiął mu świetną Anaconda Vise, było bardzo blisko tego by John się poddał. Jednak ostatnimi resztkami sił dał radę dojść do lin, Punk chciał wyrzucić go z ringu, jednak Cena zrobił unik i to Brooks wyleciał, John wykorzystał to i to on tym razem ku zszkowaniu fanów wykonał rywalowi świetny Suicide Dive za ring. Obydwaj zawodnicy leżeli za ringiem, sędzia rozpoczął odliczanie, był już przy dziewięciu i wtedy właśnie obydwoje zawodnicy wrócili do kwadratowego pierścienia. Rozpoczęła się walka na pięści, w końcu mistrz WWE zdominował przeciwnika, wykonał mu kopniaka w brzych oraz potężny Powerbomb ..1...2....Kickout. John szykował się do AA, jednak Punk wylądował na prostych nogach, do tego jeszcze posiadacz walizki wykonał rywalowi High Kick, Phill wskoczył także na narożnik jednak nie trafił z Diving Elbow Dropem, obaj zawodnicy leżeli i nikt nie mógł się podnieść. Po chwili przerwy od walki w ringu wreszcie oboje są już na nogach i Punk rusza na Cenę lecz ten wynosi go pod AA! Posiadacz walizki z całych sił próbuje się uwolnić aż kopie sędziego prosto w twarz i ten pada na matę. Udaje się mu jednak spaść z pleców Johna i zażegnać niebezpieczeństwo. Sędzia poza ringiem. Zamieszanie to wykorzystują The Shield! Tarcza w ringu i atakują Johna Cenę! Punk nie wie o co chodzi. Po kilkunastu sekundowym ataku wreszcie mamy Triple Powerbomb! To tyle The Shield! Sędzia wraca do ringu resztkami sił. Punk przypina i mamy bardzo powolne odliczanie 1……2……3! Mr. Money in the Bank z pomocą pokonuje WWE Championa! Straight Edge Warrior widząc w jakim stanie znajduje się aktualnie mistrz bierze walizkę i wręcza ją sędziemu! Będziemy mieli realizację kontraktu! Czy za chwilę poznamy nowego mistrza WWE!? Sędzia już odnosi walizkę ale w tym momencie w ringu pojawia się Randy Orton i z zaskoczenia wykonuje na CM Punku RKO! A więc z realizacji kontraktu nici! Viper bardzo chce odzyskać walizkę!

Obrazkiem dumnie stojącego Randy Ortona nad leżącymi mistrzem WWE i posiadaczem czerwonej walizki kończymy Monday Night RAW!

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

No i mamy 1 odcinek RAW. Jestem można powiedzieć w komfortowej sytuacji, bo jestem z diary od 1 odcinka, więc nie mam zaległości i mogę na bieżąco wypowiadać się na temat waszej wersji WWE.

*RAW #1 otwiera Undertaker. Pierwsza część proma na +, Deadman mówi, że wielu wrestlerów nie dało ady go pokonać, itd. itd. typowa podbudowa pretendenta. Wybiera pas WWE i do ringu wchodzi Cena. Wychwala Takera, ale wkracza Punk i przypomina mu o Elimination Chamber, gdzie Cena może stracić pas. Do ringu wkracza Orton i wyzywa Punka na pojedynek na EC. Ciekawy segment, bez przestojów, początki zapowiadają się ciekawie, potrzebne jest jeszcze kilka odcinków żeby storyline'y nabrały kolorytu.

*Walka nr 1 Swagger vs. Kane. Kane wygrywa. No i co tutaj więcej powiedzieć, typowy pojedynek na tygodniówkę. Kane będzie walczył w EC Matchu o WWE Championship. Po walce Cesaro pociesza swojego Tag Partnera, i zapowiada że wygra swój pojedynek, i zawalczy na WM. Dobra wrzutka przed walką Antonio.

*Walka nr 2 Cesaro vs. Dean Ambrose. Zamieszanie w końcówce, i Ambrose wygrywa w swoim stylu, czyli po interwencji. Nigdy nie "kupowałem" Shield, i nie sądze że to diary to zmieni. Po prostu jestem do nich uprzedzony i tyle

*AJ zaczepia Taminę. Trochę słabe, wyzywa przeciwniczkę od nieudaczników, a potem nie chce walki. Wzięte znikąd.

*Wywiad z Ceną. Wyszedł dobrze i realistycznie. John jak w prawdziwym WWE lizał wiadomą część ciała wszystkim. +.

*Ryback wygrał z Kofim. Pojedynki eliminacyjne, więc nie ma się nad czym rozpisywać, więcej zapewne dowiemy się w kolejnych epizodach.

*Wywiad z Ortonem. Nie podoba mi się taki Orton. Po przeczytaniu tego fragmentu, wyobraziłem sobie jak Randy stoi z opuszczoną głową i odpowiada na pytania drżącym głosem. No i jeszcze przeprasza Strikera...

*RVD i Bray Wyatt wygrywają swoje walki. Tak jak już powiedziałem, trzeba czekać na rozwój wydarzeń.

*Punk za chwilę zmierzy się z Ceną. Podbudowa Punka, ciekawe co się stanie z walizką.

*Main Event. Cena vs. Punk. Shield atakuje Cenę, i Punk wygrywa walkę, jednak Cena jest na tyle oszołomiony, że Punk postanawia wykorzystać walizkę. Orton przeszkadza w realizacji kontraktu, i prawdopodobnie tak będzie już do końca, czyli do Elimination Chamber. Ciekawa końcówka gali.

Ogółem dobry początek, jednak te walki eliminacyjne nie miały w sobie emocji. Rozumiem że to początek i dalej będzie lepiej, dlatego czekam na kolejne odcinki.

• Reputacja:   1

images?q=tbn:ANd9GcQmVECZNyPpfk15OnCKB2Z2p57lJGHz_s0t902unZhrOwUYsZrB

Friday Night Smackdown – 31.01.2014

Na początku wyświetlono powtórki z gali Royal Rumble, Dolph Ziggler zdobył na tej gali pas World Heavyweight Championship.

Pierwszą galę Smackdown po Royal Rumble rozpoczęła General Managerka niebieskiego brandu czyli Vickie Guerrero.

Vickie Guerrero – Excuse Me ! Excuse Me !! Excuse Me !!! Jestem managerką tego rosteru więc należy mi się trochę szacunku, gala Royal Rumble była niesamowita, powróciła ikona tego biznesu czyli The Undertaker, John Cena obronił pas WWE, CM Punk odebrał walizkę Randy'emu Ortonowi, ale najważniejsze jest to że Dolph Ziggler został trzeci raz mistrzem świata wagi ciężkiej. Może to i wielkie osiągnięcie jednak bycie mistrzem oznacza to że jest się na celowniku, jak wiemy już za kilka tygodni odbędzie się gala Elimination Chamber. Show Off będzie musiał obronić tam pas, ale będzie miał nie trzech, nie czterech ale aż pięciu rywali, do tego wszystko będzie w stalowej klatce. Trzeba pierwsze jednak wyłonić uczestników tego pojedynku, pierwszym jest Alberto Del Rio, jako mistrzowi przysługuje mu prawo do rewanżu, na tej gali więc ten rewanż zostanie mu dany. Zostały jeszcze cztery miejsca, odbędą się walki a zwycięzcy dołączą do walki o pas WH na EC.

Na arenie zagrała muzyka Daniela Bryana, zawodnik ten przy wielkim popie od publiczności przyszedł do ringu z mikrofonem.

Daniel Bryan – No ! No ! No ! To ja miałem wygrać Royal Rumble Match, to ja miałem zrealizować swoje marzenie wygrywając pas wagi ciężkiej na największej ze scen, i nic się nie zmieniło. Walczyłem już dwa razy w komorze eliminacji, dzisiaj dostanę się do tej walki, następnie pokonam Zigglera i czterech innych zawodników i wejde na Wrestlemanie jako mistrz, tylko tym razem nie dość że nie przegram pasa w 18 sekund to obronię pas i przejdę do historii. Nie ważne kogo mi dzisiaj wyznaczysz do walki, pokonam tą osobę.

Vickie Guerrero – Cieszę się że jesteś Danielu taki pewien siebie, już za moment odbędzie swoją walkę eliminacyjną, twoim przeciwnikiem będzie były mistrz świata wagi ciężkiej, najsilniejszy atleta świata, Mark Henry.

Walka nr 1 – Walka kwalikwikacyjna do pojedynku o pas WHC na gali EC

images?q=tbn:ANd9GcSRG_v28FwOQDetSQ4vfl4zTcZLHA0RqKMrDvAc0WkkUpbpmhA1NA vs images?q=tbn:ANd9GcTXdQCUoOqZTlBEoq87-ioMA1klC50zxazQcq3ZFVq0QhDKt4GC

Walka rozpoczęła się od klinczu, oczywiście Henry był o wiele silniejszy i odrzucił od siebie swojego rywala, Mark zaczął się śmiać z przeciwnika. Henry chciał jeszcze raz wejść w starcie siłowe, jednak Daniel wykonał mu kilka kopniaków a także świetny Low Dropkick w nogi. Mark upadł na kolana, Bryan wykorzystał to wykonując mu drugi Low Dropkick tym razem w głowę, Henry padł na matę. Danielson wskoczył na drugą linę jednak nie trafił z Knee Dropem, gdy Daniel wstał od razu nadział się na Clothesline od Marka, wyrzuciło to Bryana z ringu, Henry wyszedł za nim jednak dragon posłał go Dropkickiem na schodki, zaraz po tym dorzucił jeszcze przeciwnikowi High Kick po czym z wielkim trudem wrzucił Henrego do ringu. Następnie już w ringu Danielson wykonał oponentowi świetny Rolling Elbow, jednak nie powaliło to Marka, Bryan chciał powtórzyć tą akcję jednak sam nadział się na potężny Clothesline. Widać było że Daniel poważnie odczuł uderzenie Henrego, teraz to Mark mógł zdominować rywala, rzucił on więc Danielsonem o liny a następnie zapiął mu świetny Bearhug, Bryan wymierzył przeciwnikowi wiele uderzeń łokciem w głowę i ten w końcu go pucił. Daniel do tego wymierzył przeciwnikowi Dropkick który wyrzucił z ringu Henrego, Bryan wykorzystał to wymierzając Markowi świetny Suicide Dive za ring. Daniel mimo trudu wrzucił najsilniejszego człowieka świata do ringu, tam po zrobieniu rozbiegu wymierzył mu kapitalny Running Chest Kick. Daniel kontynuował swoją ofensywę, szybko wskoczył na narożnik by wymierzyć przeciwnikowi Crossbody, Mark jednak przechwycił go w locie i wymierzył mu świetny Fallaway Slam ..1..2..Kickout. Daniel wyturłał się z ringu by przez moment wypocząć, Henry wyszedł jednak po niego, Daniel mimo to wykonał Markowi świetny kopniak w brzuch a także Dropkick który wbił Henrego w schodki. Danielson za to wszedł do ringu, jednak tylko po to by wykonać wstającemu rywalowi świetną Suicide Planche za ring. Fani zaczęli skandować This Is Awesome, Bryan za to wrzucił oponenta do ringu, następnie wskoczył na narożnik jednak nie trafił z Diving Headbuttem. Obydwoje zawodnicy leżeli, w końcu jednak zaczęli się podnosić, Henry uniknął Dropkicku od Daniela i sam wymierzył Clothesline Danielsonowi. Mark chciał wykonać World Strongest Man, jednak Daniel się nie dał a następnie sprytnie przeszedł do Yes Locku, Henry walczył ale w końcu musiał odklepać, Daniel Bryan trzecim uczestnikiem starcia o pas WHC.

Kamera przeniosła się na zaplecze gdzie to do szatni Damiena Sandowa weszła Vickie Guerrero.

Vickie Guerrero – Witaj Damien, zawalczysz dzisiaj o miejsce w komorze eliminacji z Christianem.

Damien Sandow – Stop, myślisz Vickie że jestem idiotom ? Nie będę ryzykował kontuzją walcząć w tak brutalnej walce, przecież jestem panem Money In The Bank, równie dobrze mogę wbiec po tej walce atakując zwycięzce i wykorzystując walizkę.

Vickie Guerrero – Trudno zastąpię cię kimś innym, jednak musisz wiedzieć że i tak dzisiaj odbędziesz walkę, będzie to pojedynek z osobą na której błąd czekasz, czyli już dzisiaj w walce wieczoru Ty vs Mistrz świata wagii ciężkiej Dolph Ziggler.

Damien Sandow - Chyba sobie ze mnie żartujesz ? Widocznie nie jesteś inteligentną osobą dając mnie do walki z Zigglerem, przecież mogę z kontuzjować mistrza świata, tylko koś tak głupi jak ty mógł ustalić ten pojedynek.

Vickie Guerrero – Rozumien Damien, więc nie zawalczysz w walce singlowej z Dolphem, zawalczysz z Zigglerem i Albertem Del Rio. A teraz życzę powodzenia.

Walka nr 2 – Walka kwalikwikacyjna do pojedynku o pas WHC na gali EC

images?q=tbn:ANd9GcRBDhGmSqwkowAJUysSKWuK64opU1gE1Vl2ABjX6aWYSyca-kp2 vs images?q=tbn:ANd9GcTXdQCUoOqZTlBEoq87-ioMA1klC50zxazQcq3ZFVq0QhDKt4GC

Walka się rozpoczęła, Henry zaczął powoli podchodzić do rywala jednak ten uciekł na drugą stronę ringu, Mark chciał wejść jeszcze raz w klincz jednak jego rywal wymierzył mu świetny Dropkick w brzuch. Kanadyjczyk chciał podnieść przeciwnika jednak ten go rzucił na liny a następnie wymierzył mu bolesny Tilt A Whirl Slam, Henry jeszcze ustawił sobie przeciwnika na drugiej linie i zaczął go podduszać. Sędzia kazał jednak puścić Christiana, Mark chciał więc wykonać mu Apron Body Splash jednak Cage dał radę uciec z liny i Mark wyleciał z ringu. Christian poczekał aż za ringiem Mark się podniesie i wymierzył mu wtedy ładnie wyglądającą Plance, za ringiem jeszcze Kapitan Charyzma wymierzył oponentowi DDT oraz już w ringu świetny Missile Dropkick ..1...2...Kickout. Było bardzo blisko by walka ta już się zakończyła, Kanadyjczyk jeszcze raz wszedł na narożnik, tym razem jednak jego Crossbody zostało przejęte przez Henrego i ten wymierzył przeciwnikowi świetny Fallaway Slam, do tego jeszcze Mark dołożył bolesny Big Splash ..1....2..Kickout. Henry powoli podnosił przeciwnika jednak ten wykonał Markowi mnóstwo kopniaków oraz chciał dołożył Dropkick jednak czarnoskóry zawodnik zrobił unik. Do tego wyniósł on jeszcze Christiana i wykonał mu potężny Millitary Press Slam, Henry wszedł na drugą linę by wykończyć przeciwnika Tope Rope Splashem, jednak Mark nie trafił, Henry wyleciał z ringu. Gdy wstał to Kanadyjczyk wymierzył mu genialną Triangle Planche za ring, Christian wrzucił z trudem rywala do ringu. Sam za to wszedł na narożnik gdy Mark wstawał wymierzył mu potężny Diving European Uppercutt, zachwiało to Markiem jednak ten nie padł na matę, Kanadyjczyk jednak na nic nie czekał tylko wymierzył mu świetne Tornado DDT ..1...2...Kickout. Cage nie wierzył że walka ta jeszcze trwa, jednak zaczął podnosić przeciwnika, jednak ten zaskoczył go potężnym uderzeniem w brzuch a także świetnym Powerslamem, Henry zaczął wchodzić na drugą linę by zeskoczyć na przeciwnika, jednak ten w ostatniej chwili się odsunął. Następnie Christian poczekał aż rywal wstanie i wymierzył mu świetny Spear ..1....2....3...Christian czwartym uczestnikiem walki w komorze eliminacji.

Zagrała muzyka Curtisa Axela, pojawił się on na arenie razem ze swoim managerem Paulem Heymanem

Paul Heyman – Czy wy wiecie kim jest człowiek który stoi obok mnie w ringu ? To mistrz Interkontynentalny, jednak nie jest on zwykłym mistrzem, jest najbardziej dominującą osobą w tej federacji. Syn oraz wnuczek legend, jednak jego ojciec MR Perfect, oraz dziadek Larry Henning w latach swojej świetności nie byli tak wspaniali jak Curtis. Jednak generalna manager tej tygodniówki czyli nie jaka Vickie Guerrero dobrze wie kto jest najlepszy, dlatego nie ustaliła mojego klienta, oraz jednocześnie przyjaciela w walkach kwalikwikacyjnych do pojedynku o pas mistrzowski na Elimination Chamber. To skandal, upokorzenie dla tego brandu, wstyd, najlepszy wrestler nie dostanie szansy na którą sobie doskonale zapracował.

Curtis Axel – Może i mnie nie lubicie jednak mam to gdzieś, Wrestling to mój zawód, robię to tylko dla kasy, nie jestem jak reszta tych dziwaków na zapleczu którzy przytulają się z wami, rozdają wam autografy na lotnisku o trzeciej w nocy, Boże, Paul trzymaj mnie bo zaraz zwymiotuję. Przez ostatnie osiem miesięcy szłyszę od wszystkich że nie jestem jak mój ojciec i dziadek, wszyscy mówią mi że oni robili to z pasji a ja tylko szukam zysku, naprawdę ? Jednak nie mówmy o finansach, nie dość że nie dostałem swojej szansy na walkę o pas WHC, to najprawdopodobniej nie wystąpie na Elimination Chamber, wiecie czemu ? Bo nie ma na Smackdown osoby która by mogła zawalczyć o mój pas Interkontynentalny.

Paul Heyman – Patrzałem dzisiaj na roster zawodników Smackdown, i się przeraziłem, nie ma osoby która by chociaż w jednym procencie była na poziomie Axela. Nikt nie jest godny walki z nim, tak jak wy nie jesteście godni by na nas patrzeć.

W tym momencie zagrała muzyka Codyego Rhodesa, zawodnik ten wbiegł do ringu po czym rzucił się wściekle ku zadowoleniu fanów na Axela, następnie jeszcze wymierzył mu świetny Beautiful Dicaster oraz CrossRhodes, Heyman wcześniej uciekł z ringu, Paul wyciągnął jeszcze swojego klienta z kwadratowego pierścienia a Cody pokazał palcem na pas Interkontynentalny.

Walka nr 3 – Walka kwalikwikacyjna do pojedynku o pas WHC na gali EC

images?q=tbn:ANd9GcRpNhFtWN4FA30-9A5woLErp8KzTdi-iLolxF9PxEpGV6f33epIHA vs images?q=tbn:ANd9GcT9RG7_EejcRQUk4i7VgDuwv0zyTKYwPBivhc1ArabirfPpiGN0FQ

Walka rozpoczęła się od klinczu, po chwili przewagę zaczął zyskiwać Sheamus, chciał nawet sprowadzić rywala do narożnika jednak ten wykonał mu serię kopniaków w brzuch, Wade posłał jeszcze przeciwnika na liny jednak ten po odbicu wymierzył mu zwalający z nóg Lariat. Barret wypadł na krawędź ringu, Celtic Warrior wykorzystał to blokując jego ręce o liny a następnie wykonując mu dziesięć potężnych uderzeń w klatkę piersiową, Barrett z wielkim bólem dał radę wrócić do ringu, jednak tam Sheamus od razu go chwycił oraz wymierzył mu potężny Fallaway Slam. Sheamus zebrał pozytywną reakcję od fanów, jednak gdy podnosił rywala to ten wymierzył mu świetny kopniak w brzuch oraz Powerbomb ...1...2....Kickout. Wade był wściekły że nie udało mu się zakończyć jeszcze tej walki, zaczął więc obijać swojego przeciwnika serią potężnych uderzeń, następnie Anglik wszedł jeszcze na drugą linę ale nie trafił z Elbow Dropem. Obydwaj zawodnicy wstawali w jednym czasie, Wade chciał uderzyć przeciwnika jednak ten uniknął ciosu a następnie sam wymierzył rywalowi potężny Headbutt oraz świetny Front Powerslam. Inicjatywa wróciła w ręce Irlandczyka, wrzucił on rywala w narożnik i wbiegł w niego potężnym Splashem, do tego jeszcze rzucił Barrettem o liny wykonując mu następnie jeszcze ładny Tilt A Whirl Backbreaker ..1...2...Kickout. Sheamus był zły że walka jeszcze trwa i zaczął wchodzić na narożnik, jednak nie trafił z Diving Shoulder Blockiem co wykorzystał jego rywal wymierzając mu Big Boot oraz potężne DDT. Teraz to Wade zaczął się wspinać na narożnik, zrobił to tylko po to by wymierzyć swojemu rywalowi potężny Diving Elbow Drop ..1....2..Kickout. Było bardzo blisko by to Wade walczył o pas, Barrett ściągnął ochraniacz na łokieć i szykował się do Bullhamera, jednak Sheamus uniknął tego ciosu i sam wykonał świetny Clothesline, następnie wyszedł jeszcze za liny i dołożył rywalowi świetny Slingshot Shoulder Block. Sheamus szykował się do Brogue Kicku, jednak nie trafił i to Wade wymierzył mu genialny Winds of Change ...1...2....Kickout. Ależ było blisko końca, Wade chciał wynieść oponenta pod Wasteland, jednak nie dał rady po czym Irlandczyk pchnął go na liny a następnie wykonał kończący Brogue Kick ..1....2...3...Sheamus wygrywa.

Na zapleczu Josh Matthews chciał przeprowadzić wywiad z Dolphem Zigglerem, więc wszedł on do jego szatni gdy ten się szykował do swojego pojedynku.

Josh Matthews – Witaj Dolph, w niedziele zdobyłeś pas mistrza świata wagii cięzkiej, dzisiaj za to zawalczysz w walce wieczoru z Damienem Sandowem oraz Alberto Del Rio, nie obawiasz się że po walce Damien może zrealizować na tobie walizkę ?

Dolph Ziggler – Serio Josh ? Myślisz że boję się wyjść do swojej walki tylko bo jedna osoba może wykorzystać na mnie walizkę ? Jestem nowym mistrzem, trzeci raz zdobywam te trofeum, nie będę uciekał przed rywalami, będę im co tydzień pokazywał że jestem lepszy.

Josh Matthews – Jednak już za czery tygodnie ty i pięć innych osób staniecie do walki w stalowej komorze, to najtrudniejsza walka w całym WWE.

Dolph Ziggler – Moje szanse to nie jest nawet 20 procent, jednak ja wejdę w jaskinie lwa tylko po to by chwycić te zwierzę za głowę i skręcić mu kark, obronie swój pas i na gali Elimination Chamber i na każdej kolejnej.

Josh Matthews – Zyczę ci powodzenia w dzisiejszej walce a także na Elimination Chamber.

Walka nr 4 – Walka kwalikwikacyjna do walki o pas WHC na gali EC

images?q=tbn:ANd9GcQsMiwcrCtmfXaSap0wkf-sN9FpDMDwSGbrt324OEDSrexA61oOCg vs images?q=tbn:ANd9GcR9WkxvlNDbo92e_0zdkymagfL9vTjx3OJU-cQC0kqAoNGXjMCM

Cara wymierzył rywalowi kilka kopniaków jednak ten rzucił luchadora na liny a następnie wymierzył mu świetny Clothesline. Big E wrzucił oponenta w narożnik gdzie zaczął okładać swojego oponenta serią uderzeń w brzuch. Następnie jeszcze rzucił rywala na liny po czym wymierzył mu potężny Shoulder Block. Cara padł na matę, Langston ponownie rzucił go na matę jednak po odbiciu zamaskowany wrestler wymierzył mu genialny Headscissor. Widać było że to zdziwiło to E, Cara za to nie czekał na nic tylko wykonał mu jeszcze świetny Dropkick wyrzucający z ringu. Luchador na nic nie czekał tylko od razu wykonał mu rewelacyjny No Hands Somersault za ring. Fani nagrodzili Meksykanina brawami, Sin Cara za to wrzucił oponenta do ringu jednak gdy sam wchodził to nadział się na bolesny Big Boot. Luchador padł na matę a E od razu go podniósł po czym wymierzył mu serię kopniaków w brzuch, następnie wyniósł oponenta i wymierzył mu świetny Body Slam, do tego jeszcze Elbow Drop oraz Leg Drop ..1...2..Kickout. Było naprawdę blisko końca, jednak to rozwścieczyło tylko Langstona. E wrzucił przeciwnika do narożnika i zaczął go tam atakować serią uderzeń barkiem rywala, następnie rzucił go na liny jednak Cara po odbiciu skontrował to na Tilt A Whirl Headscissor Takedown, powaliło to Langstona, Luchador dołożył jeszcze Slingshot Legdrop. E zaczął wstawać więc Cara wymierzył mu genialny Springboard Frankenstainer, następnie jeszcze dołożył on rywalowi Low Dropkick ..1..2..Kickout. Meksykanin zaczął wchodzić na narożnik, jednak rywal do niego doskoczył i wykonał mu Superplex, Langston kontynuował atak i wykonał swojemu rywalowi Body Toss. Luchador następnie jeszcze kilka kopniaków ale gdy chwycił przeciwnika pod Powerbomb to Sic Cara skontrował to na świetny Leg Trat Sunset Flip Powerbomb, do tego jeszcze świetny Sringboard i Luchador wszedł na narożnik by wymierzyć rywalowi świetny Senton Bomb, jednak nie trafił a następnie jeszcze Langston wykonał rywalowi potężny Big Ending ..1....2....3...Langston ostatnim uczestnikiem walki o pas WHC.

Na Backstagu wściekły Paul Heyman wszedł do biura Vickie Guerrero.

Paul Heyman – Co to było ? Curtis został zaatakowany przez Rhodesa, jest aktualnie badany przez lekarzy a możesz mi powiedzieć co ztym zrobisz ?

Vickie Guerrero – Po pierwsze nie jesteśmy na Ty, po drugie usiądź Paul. Każdy wie że jestem świetną managerką tego brandu, więc postanowiłam że twój klient zawalczy na Elimination Chamber.

Paul Heyman – Curtis broni swojego pasa od ośmiu miesięcy, nie ważne kto będzie jego rywalem, Axel go pokona, jednak mówi chyba o Codym.

Vickie Guerrero – No właśnie, stwierdziłam że rywalem twojego klienta będzie właśnie Rhodes.

Paul Heyman – What ? Co ty mówisz, ten człowiek zaatakował Axela, nie możesz tego zrobić !

Vickie Guerrero – Ale ja już to zrobiłam, a ty wyjdź z mojego gabinetu.

Paul Heyman – Pożałujesz, nikt ze mną nie zadziera.

Na arenie zapanowała ciemność, nikt nie wiedział co się dzieje ale nagle w swojej skurzanej kurtce ku zszokowaniu wszystkich pojawił się Chris Jericho Przywitał się z fanami a następnie wszedł do ringu gdzie poprosił o mikrofon.

Chris Jericho – Spokojnie, spokojnie, nadal jestem zawodnikiem Raw, jednak usłyszałem że na smackdown są tacy wspaniali fani że wręcz musiał się tu pojawić. Byłem pierwszym niekwestionowanym mistrzem , dziewięciokrotnym mistrzem Interkontynentalnym, sześciokrotnym mistrzem WHC, posiadałem pasy Tag Team z wieloma partnerami, byłem mistrzem w WCW. Także posiadałem pas telewizyjny w ECW, trzeba przyznać że miałem wspaniałą karierę, jednak na zapleczu jest wiele osób które nie dostały jeszcze szansy takiej jaką ja dostałem, więc wyzywam dowolną młodą gwiazdę do walki, fani muszą skorzystać z mojej obecności.

Zagrała muzyka Tysona Kidda, wrestler ten przyszedł do ringu a następnie przywitał się z Chrisem.

Walka nr 5

images?q=tbn:ANd9GcSSzOSgC1aYEqbPbtDp6nrpQ4LsKFO-WQI0aQAmjljD3pIj9g344Q vs images?q=tbn:ANd9GcQt1-mtypqEzz2qlwk9Tc2RpWbfOMwbqgee_L_kQYDHiTiwJhaMKg

Walka rozpoczęła się od klinczu, Y2J od razu chwycił rywala w Headlock i po rzuceniu go na liny wymierzył mu Shoulder Block. Chris wyszedł za liny jednak zrobił to tylko po to by następni wymierzyć rywalowi Slingshot Splash, Kidd źle rozpoczął ten pojedynek. Jednak gdy Chris go podniósł to Tyson wymierzył mu kilka kopniaków jednak nie trafił z Enzuigiri, wykorzystał to Chris wymierzając mu potężny Tilt A Whirl Backbreaker. Jericho zaczął podnosić przeciwnika jednak ten wymierzył mu kopniaka oraz Front Dropkick. Chris wyleciał z ringu, Kidd więc na nic nie czekał tylko od razu wykonał mu wspaniałą Slingshot Somersault Planche za ring. Następnie Tyson wrzucił Chrisa do ringu i wymierzył mu efektowny Springboard Elbow Drop ...1...2...Kickout. Było blisko by walka się zakończyła, Kidd jednak cały czas atakował rywala i tym razem wykonał mu Snapmare jednak Jericho uniknął Low Dropkicku, teraz to Y2J wrzucił przeciwnika w narożnik i zaczął go tam okładać serią kopniaków. Następnie Chris wrzucił przeciwnika w narożnik gdzie wymierzył mu świetny Splash, następnie jeszcze Jericho wymierzył rywalowi Lionsault. Chris szykował się do Codebreakera, jednak Kidd chwycił się lin a następnie wykonał rywalowi potężne Enzuigiri, Jericho wypadł z ringu, jednak Kidd tym razem nie trafił w rywala z Suicide Divem, Chris wrzucił więc oponenta znowu do ringu. Sam za to wskoczył na narożnik, gdy tylko przeciwnik wstawał to Y2J wymierzył mu Missile Dropkick, teraz to Tyson wyleciał z kwadratowego pierścienia, Jericho więc sam odbi się od lin i wykonał rywalowi Suicide Dive za ring. Chris chciał jeszcze wrzucić przeciwnika w schodki jednak ten nad nimi przeskoczył po czym wykonał rywalowi Tornado DDT za ringiem. Kidd posłał rywala do ringu, za to sam wszedł na narożnik jednak nie trafił z Moonsaultem, Jericho wykorzystał to zapinając mu świetny Walls Of Jericho, mogło się wydawać że Tyson się podda, jednak on dał radę dojść do lin. Gdy jednak tylko się odwrócił zainkasował Codebreaker ..1...2....3....Chris Jericho wygrywa.

Po walce Tyson Kidd pogratulował rywalowi zwycięstwa i zszedł na Backstage, Chris za to wskoczył na narożnik by sędziować z fanami, jednak od tyłu zaatakował to Damien Sandow, posiadacz niebieskiej walizki zaatakował nią rywala a następni wymierzył mu świetny Corkscrew Neckbreaker na walizkę.

Damien Sandow – Chris co ci jest ? Uuu, nie wyglądasz za dobrze, co ja mówię, wyglądasz fatalnie. Nawet jeszcze gorzej niż zazwyczaj, jesteś na tyle głupi że pojawiłeś się w jaskini lwa, w moim terytorium. Teraz panowie lekarze zabiorą cię na Backstage, za to ja mam coś ważnego do przekazania. Jak wszyscy wiedzą już za moment zawalczę z mistrzem świata wagi cięzkiej czyli Dolphem Zigglerem, a także z byłym championem Alberto Del Rio, nie dość że pokonam tą dwójkę, to do tego zrealizuję już dzisiaj walizkę i zostanę mistrzem, więc Del Rio i Ziggler wyłaźcie, będziemy mieli to już za sobą.

Main Event

images?q=tbn:ANd9GcSYpPT2nhQnjjb8WZ7qkJLcMMocOriOjXgvlHM1CU2zNQ_36ByH vs images?q=tbn:ANd9GcSNz_Dk_vCRNvOjh5ZwYZ7ZbtzmI-tPs09RsL3vdRj_1FNs6IDsVA vs images?q=tbn:ANd9GcQcs58XLG4CeeZRzmwshk20qgn3JjqN15xM75o68JayDjrk0Uprlg

Sandow i Del Rio od razu zaatakowali Dolpha, wrzucili go w narożnik gdzie wymierzyli mu serię kopniaków i wyrzucili go jeszcze z ringu. Sandow jednak zaraz potem wykonał mocnego kopniaka rywalowi po czym wykonał mu Clothesline, MR Money In The Bank wrzucił jeszcze rywala w narożnik jednak nie trafił ze Splashem, Alberto chciał wymierzyć za to Damienowi Enzuigiri jednak on także nie trafił. Sandow wykonał mu więc serię Shoulder Blocków w narożniku. Gdy jednak Sandow się tylko odwrócił to nadział się na Dropkick od Zigglera, teraz to Dolph wymierzył kilka uderzeń Alberto oraz Neckbreaker Damienowi. Do tego jeszcze Ziggler wykonał posiadaczowi niebieskiej walizki serię Elbow Dropów oraz na koniec Jumping Elbow Drop, gdy jednak się tylko odwrócił to zainkasował High Kick od Del Rio. Alberto wskoczył za to na narożnik i wykonał Zigglerowi potężny Moonsault, do tego dołożył jeszcze świetny Clothesline dla Damiena, Dolph wypadł z ringu więc Alberto wykonał mu świetny Suicide Dive za ring, Meksykanin wrócił do krawdratowego pierścienia jednak nadział się na Big Boot oraz DDT od Sandowa. Damien jeszcze uderzył kilka razy głową rywala o matę ..1...2....Kickout. MR Money In The Bank wymierzył także świetny Elbow Drop Meksykaninowi, do tego jeszcze poczęstował Alberto Knee Dropem ..1...2....Kickout. Damien był wściekły że pojedynek ten jeszcze trwa, jednak gdy się odwrócił zainkasował Missile Dropkick od Dolpha, mistrz świata wagi ciężkiej wymierzył jeszcze rywalowi Jumping Elbow Drop ..1....2..Kickout. Akcja ta nie dała przypięcia Zigglerowi więc zapiął on Sandowowi Headlock, Alberto jednak dał radę w porę zapobiec porażce. Alberto wykonał Dolphowi świetny Superkick do tego wymierzył mu potężny Backstabber ..1...2...Kickout. W narożniku Meksykanin wykonał Dolphowi świetną serię kopniaków, następnie jeszcze ładny Diving Splash, sędzia jednak znowu doliczył tylko do dwóch. Del Rio szykował się do Enzuigiri na Zigglerze, jednak pojawił się Sandow który wykonał mu świetny Corkscrew Neckbreaker, lecz gdy Damien podniósł Dolpha to ten nadział się na Superkick oraz świetny Zig Zac ..1...2...3...Dolph Ziggler zwycięża.

Ziggler ku radości fanów zaczął cieszyć się z wygranej, jednak pojawił się w ringu Del Rio który wykonał mu Enzuigiri oraz Superkick, Alberto pokazał że będzie mistrzem po gali Elimination Chamber jednak zaatakował go Sandow, Damien uderzył rywala walizką a następnie wyrzucił go z ringu. Sandow dawał już sędziamu walizkę by ten rozpoczął starcie o pas z Zigglerem, jednak pojawił się Chris Jericho z krzesełkiem więc Sandow uciekł z ringu z walizką, i tym obrazkiem zakończyliśmy pierwsze Smackdown po gali Royal Rumble.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Pinio, nie chcę mieć z Tobą jakiegoś konfliktu czy coś, ale w diarach Szpica napisałeś, że Najlepszy Booker powrócił, a na razie jakoś tego nie widać. Nie mówię, że odcinki są słabe, ale nie ma co porównywać Twoich tworów choćby do diar Austina, a co dopiero do Szpica. Ale to tylko taka moja mała uwaga, teraz jeśli chodzi o Raw to te było nawet dobre, a raczej średniawe. Takie bez błysku, chociaż pojawiały się dobre momenty jak początkowy segment Takera. Reasumując "najlepszy" bookerze w historii Attitude musisz jeszcze poćwiczyć, bo na razie jesteś jedynie na poziomie Mid-Cardera.

211437251853627083cc668.jpg

Pinio, nie chcę mieć z Tobą jakiegoś konfliktu czy coś, ale w diarach Szpica napisałeś, że Najlepszy Booker powrócił, a na razie jakoś tego nie widać. Nie mówię, że odcinki są słabe, ale nie ma co porównywać Twoich tworów choćby do diar Austina, a co dopiero do Szpica. Ale to tylko taka moja mała uwaga, teraz jeśli chodzi o Raw to te było nawet dobre, a raczej średniawe. Takie bez błysku, chociaż pojawiały się dobre momenty jak początkowy segment Takera. Reasumując "najlepszy" bookerze w historii Attitude musisz jeszcze poćwiczyć, bo na razie jesteś jedynie na poziomie Mid-Cardera.

Nie jesteś obiektywny, bo szpicu to twój kolega. ;)

Szczerze to nie widać różnicy między wami, co mnie dziwi, bo Pinio ma o wiele większe doświadczenie. Smackdown jak to Smackdown nie powalało, kompletnie nie rozumiem wyboru Big E jako uczestnika EC. Segmenty jakoś wyszły, również nie powalały, ale było zjadliwe. Czekam na graficzne zapowiedzi walk i kolejne odcinki.

116218737055c51bc30a173.jpg

Nie chce się wywyższać, bo moje diary nie jest doskonałe, ale zgadzam się z backyardowania. Zjadliwe to dobre słowo żeby opisać ten projekt. Nie zagłębiałem się w twoje poprzednie diary, ale ostatnie jego odcinki też nie powalały. Tak na marginesie, to nie wiem dlaczego twoje stare diary zostało przywrócone z nieaktywnych. Każdy kto chciałby się zapoznać z twoim starym projektem mógłby je odnaleźć w dziale nieaktywne.

Co do SmackDown. Kolejne walki eliminacyjne. Musicie koniecznie wydłużyć segmenty, dać wrestlerom się rozgadać. Ale to dopiero pierwsze SmackDown, feudy powoli się rozwiną, życzę powodzenia w dalszym pisaniu.

Po pierwsze to sprawa miedzy mna a szpicem. Po drugie nawet jesli nowe diary bedzie tragiczne to tego co osiagnalem z moim pierwszym nikt mi nie odbierze i nie zmieni tego bolesnego faktu. Bronisz kolegi, to mile ale nie ma potrzeby by ktokolwiek komu pomagal. Ostatnie odcinki byly slabsze, fakt ale napisz tyle na rownym zajebistym poziomie to nie bede mial zadnych uwag. Szpicu napisal bodajze jedno diary, bardzo dobre. Uznal to za najlepsze a ja uwazam ze jest inaczej. Dlatego jesli moje nowe diary bedzie katastroficzne to nie ma to znaczenia bo wojna toczy sie pomiedzy "nieaktywnymi" diary. Moje stare diary zostalo przeniesione, dlaczego? Popatrzcie jak dwa zdania przed napisalem wyraz nieaktywne... Czekajcie i nie zadawajcie zbyt wielu pytan...

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Proponuję niektórym osobom ogarnąć się z tymi komentarzami na temat najlepszego diary. Powoli robicie z tego wojnę, a przecież nie o to chodzi w tym wszystkim. Chyba zapomnieliście, że Pinio nie robi tego diary sam. Pomaga mu arkao, a więc decyzje także podejmują razem. Chcecie sobie porównywać szpica z Piniem? Weźcie więc pod uwagę stary projekt tego drugiego, który prowadził samodzielnie. Moja opinia jest taka, że to jednak Pinio był tym numerem jeden. Wszyscy piszą jakie to fantastyczne diary pisał szpicu, jakie długie odcinki, fantastyczne NXT itp. Osobiście sam bardzo dobrze spędzałem czas czytając SWF, ale to Pinio zdobył największą rzeszę fanów podczas swojej 2,5 rocznej przygody z WWE. Właśnie, z WWE, nieprzypominam sobie drugiego tak bardzo wciągającego i trzymającego poziom diary, w którym praktycznie nie było zmian w rosterze. Oprócz tego przypominam, że szpicu nie jako pierwszy wpadł na pomysł z forumowym rosterem, bowiem Attitude Wrestling Federation najpierw powstało pod wodzą Alvathena, potem zaś pałeczkę przejął arkao. I nawet nie piszcie, że szpicu wytrzymał najdłużej, bo każdy z tych panów wydał mniej więcej tyle samo materiału. Nie osądzajcie mnie, że zawsze zostawiałem pozytywne komentarze pod diary szpica, ale sam szpicu wywołał niemały konflikt swoją końcową wypowiedzią w swoim projekcie. A w takich chwilach po prostu trzeba stanąć po czyjejś stronie. Wracając do oceny - porównujecie zaledwie 3 odcinki z całym projektem szpica. I jeszcze raz to podkreślę - nie ma sensu doszukiwać się różnic między SWF szpica a WWE Pinia & arkao. Te diary prowadzą 2 osoby i nie ma możliwości, aby Pinio sam wszystko ustalał. Na tym polega współpraca.

Przepraszam autorów, że komentarz jest nie na temat, jednak sytuacja w tym dziale bardzo mnie irytuje i chciałem wyrazić swoją opinię.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• 1 miesiąc temu...

http://img547.imageshack.us/img547/1087/wwerawnew2012logobywindr.png

Monday Night RAW

03.02.2014

RAW otwiera efektowny pokaz sztucznych ogni oraz grający w tle theme ”Tonight is the Night”. Zaraz po tym Jerry Lawler i Michael Cole witają nas a następnie przechodzą do krótkiej dyskusji. Przypomnieli oni najważniejsze wydarzenia z zeszłotygodniowego Monday Night RAW kiedy to:

-Doszło do słownych starć pomiędzy Undertakerem, Johnem Ceną, CM Punkiem i Randy Ortonem.

-Poznaliśmy uczestników Elimination Chamber Matchu o Mistrzostwo WWE.

-CM Punk podjął próbę zrealizowania kontraktu, nie udało się to przez Randy Ortona.

---

*My time is now…*

WWE Champion John Cena przy sporej owacji publiczności pojawia się w ringu otwierając RAW.

John Cena: W zeszłym tygodniu w tym ringu spotkały się cztery gwiazdy WWE. Moment ten był na pewno pamiętną chwilą. WWE Champion, legenda i zwycięzca Royal Rumble Matchu, posiadacz walizki Money in the Bank i Legend Killer. Było to wielkie wydarzenie a dodając do tego, że jesteśmy w trakcie Road to WrestleMania i tegoroczna WrestleMania będzie jubileuszową 30-stą, tworzy się coś historycznego. To wszystko sprawia, że czuję się niesamowicie. To wspaniałe uczucie być w takim momencie, jak ten wspomniany przeze mnie, WWE Championem. Dzięki takim chwilom nabieram sił i motywacji by wyjść do ringu i ponownie zwyciężyć. Wierzę, że na 30-stej WrestleMani będę bronił tytułu przeciwko The Undertakerowi i nie tylko obronię mistrzostwo ale też zakończę streak. Wiem, wiem, wiem. Brzmi to dziwnie, jak szalone pomysły wygłaszane pod wpływem czegoś. Niczego nie brałem, nie jestem szalony, nie jestem dziwny. Jestem John Cena i wiem na co mnie stać. Wiem, że stać mnie na pokonanie Undertakera na WrestleMani!

*Look in my eyes, what do you see…*

Mr. Money in the Bank CM Punk gorąco przywitany przez fanów już w drodze do ringu mówi.

CM Punk: Jooohn. Przestań już! Wspomniałeś coś o zażywaniu czegoś niezdrowego a następnie zacząłeś wykręcać się, że niczego nie brałeś. Może dzisiaj nie zrobiłeś niczego złego ale nigdy nie będziesz taki jak ja! Ja przez całe życie jestem wolny od nałogów i dlatego myślę trzeźwo. I wiesz co mam w głowie? Widzę WrestleManię ale nie widzę na niej Ciebie pokonującego Undertakera. I jedyne czego mi brakuje to tego czy WWE Championem na WrestleMani będziesz Ty czy będę to ja. Musisz się pilnować Johnboy. Ta walizeczka może wiele zmienić, może zniszczyć marzenia, może dać mi szczęście. I tak zamierzam ją właśnie wykorzystać. By wiele zmieniła, by zniszczyła Twoje marzenia i by dała mi szczęście.

John Cena: Dobrze Punk, rozumiem Twój żal. Straciłeś tytuł ponad rok temu i przez ten czas nawet nie zbliżyłeś się do tytułu. Jest mi przykro z tego powodu bo jesteś niewątpliwie wspaniałym wrestlerem ale niestety szczęście nie było po Twojej stronie. Tak jak nie było po mojej gdy postanowiłem wykorzystać walizkę w inny sposób niż wszyscy, w sprawiedliwy sposób. Zrealizowałem kontrakt powiadamiając o tym wszystkich tydzień wcześniej. Zrobiłem błąd, nie powinienem tego robić, nie wykorzystałem znakomitej szansy. Teraz sytuacja się zmieniła. To ja jestem mistrzem a Ty masz walizkę i wiesz co? Nie jesteś w stanie wyobrazić sobie jaką sprawi mi radość pokonanie Cię w walce o tytuł. Kiedy to nie uda Ci się wykorzystać wal…

CM Punk: Skończ już te swoje wywody. Nie jestem idiotą żeby robić taki sam błąd jaki ty zrobiłeś za czasów mojego panowania jako WWE Champion. Nikt już tego błędu nie popełni a już na pewno nie jak ja będę mistrzem! Posłuchaj mnie uważnie. Twoje dni jako WWE Champion są już policzone, ta walizka to dla mnie gwarancja na zdobycie tytułu, rozumiesz? Walizka w posiadaniu CM Punka oznacza rychłą utratę tytułu przez aktualnego mistrza!

Randy Orton: Jest jeszcze inna możliwość Punk. Nie zamierzam patrzeć jak wykorzystujesz walizkę. Chcę byś stanął do walki i postawił ją na szali tak jak zrobiłem to ja. Należy mi się rewanż i mam zamiar go wykorzystać z powodzeniem. Nie kombinuj przez najbliższe tygodnie tylko zmierz się ze mną jeszcze raz. Boisz się? Chcesz usłyszeć to samo co ja słyszałem gdy byłem w posiadaniu walizki a Ty chciałeś ją zdobyć? Uważasz się za Best in the World a prostymi sztuczkami chcesz uniknąć walki. Udowodnij to, że jesteś najlepszy!

John Cena: Panowie, swoje sprawy mogliście załatwić na zapleczu. Nikt nie ma w tym momencie ochoty słuchać Waszej nudnej wymiany zdań o to kto jest najlepszy. Jesteście w ringu a nie piaskownicy dlatego zachowujcie się jak mężczyźni a nie małe dzieci!

Wypowiedź Johna kończy awaria światła na hali. Ciemno w całym budynku, nikt nic nie widzi. Ale już sytuacja opanowania i w ringu jest The Undertaker, który trzyma Punka i Ortona za szyje a następnie wykonuje Double Chokeslam. Cena w narożniku stoi bez ruchu i patrzy tylko na to co robi zwycięzca Royal Rumble. Taker spogląda na mistrza WWE i pokazuje mu znany wszystkim gest, który oznacza, że kolej na Johna nadejdzie…

---

Normal Match

Divas Champion AJ Lee vs. Tamina

Walka rozpoczęła się od klinczu, Tamina wściekle ruszyła na rywalke, posłała ona przeciwniczkę w narożnik, tam wymierzyła jej serię Shoulder Blocków, następnie posłała przeciwniczkę na liny jednak ta minęła Clotheslinu, zaraz po tym AJ wymierzył przeciwniczce Enzuigiri. Tamina wyleciała z ringu, Lee wykorzystała to wykonując przeciwnicze świetny Suicide Dive za ring. AJ zaczęła się kłócić z fanami, następnie Lee podniosła przeciwniczke, jednak ta wykonała rywalce świetny Backbody Drop. Tamina następnie wrzuciła przeciwniczke do ringu, tam szykowała się do Speara jednak Lee przeskoczyła nad rywalką, następnie jeszcze mistrzynia Div wykonała przeciwniczce kapitalny Frankenstainer, AJ wskoczyła jeszcze na narożnik jednak nie trafiła z Diving Elbow Drop. Tamina podniosła wściekła rywalka następnie wykonała pannie Lee serię Headbuttów, Tamina weszła jeszcze na narożnik jednak nie trafił z Frog Splashem, AJ wykonała jeszcze Senton i przeszła od razu do pinu ..1..2....3...AJ Lee wygrywa!

---

Jesteśmy na backstage’u, widzimy RVD przemierzającego korytarzami. Spotyka Rybacka.

Ryback: Co się tak dumnie wozisz? Za kogo się uważasz?

RVD: Jestem R-V-D! Jestem wrestlerem o wiele dłużej od Ciebie a także o wiele lepszym. Za kogo się uważam? Hmm… Zapewne jako przyszłego WWE Championa!

Ryback: Haahaa, to nie było śmieszne. I to co teraz Cię czeka też nie będzie.

W tym momencie Ryback rzucił się na Roba i rozpoczęła się bójka. Po wymianie ciosów oboje zaczęli wpadać na różnego rodzaju stoły i maszyny znajdujący się na zapleczu. Ochroniarze w dużej ilości po kilku minutach zdołali powstrzymać zawodników.

---

Matt Striker: Moim gościem jest RAW Mr. Money in the Bank – CM Punk. Do Elimination Chamber jeszcze 3 tygonie. Jaki masz plan na ten czas?

CM Punk: Plan mam jeden i nie ma on konkretnie ustalonego terminu. Chodzi o zdobycie WWE Championship i mam czas na to do lipca. Jestem czujny w każdej chwili, nawet teraz, w trakcie udzielania Tobie wywiadu Matt. Jeśli uznałbym w tym momencie, że jest to odpowiednia chwila na wykorzystanie walizki, zrobiłbym to!

Matt Striker: A więc na ma dla Ciebie znaczenia i nie zamierzasz się specjalnie śpieszyć aby wykorzystać walizkę przed Elimination Chamber. Wtedy broniłbyś tytułu na tym PPV a nie walczył w obronie kontraktu.

CM Punk: Ludzie stale mi to powtarzają. Słyszę to od tygodnia, ciągle to samo. Będziesz bronił tytułu, będziesz bronił walizki. Bez względu na to co będę robił na Elimination Chamber to zrobię to po mojej myśli i na koniec gali będę zadowolony. Jestem najlepszy na świecie i udowodnię to po raz kolejny. Nie boję się stanąć do walki z Randy Ortonem i postawić na szali walizki. Dlatego się zgodziłem na rewanż chociaż nie musiałem. Jestem Best in the World!

Matt Striker: W dzisiejszej walce wieczoru będziesz jednak musiał współpracować z Johnem Ceną i Randy Ortonem. Co o tym sądzisz?

CM Punk: Ja, John i Randy nie jesteśmy wrogami. Dzielą nas po prostu ta oto walizka oraz mistrzostwo WWE, które jest marzeniem każdego zawodnika w rosterze. Znamy się wiele lat, nie raz współpracowaliśmy w ringu i dzisiaj, gdy nie ma nic na szali będziemy dobrze ze sobą współpracować pomimo tych wszystkich kłótni a nawet sporów. Jednak jeśli Randy zamierza kolejny raz zrobić to co ostatnio podczas RAW, to nie będzie już tak przyjemnie.

Matt Striker: Dzięki za wywiad, powodzenia.

---

Tag Team Match

Rey Mysterio & Sin Cara vs. Epico & Primo

Walkę rozpoczęli Epico i Mysterio, weszli oni w klincz, Colon wykorzystał swoją siłową dominację, po wykonaniu kilku kopniaków, następnie wrzucił on rywala w narożnik jednak nie trafił ze Splashem. Mysterio następnie zaczął obijać rywala serią kopniaków w brzuch, do tego jeszcze dołożył Enzuigiri i Epico wypadł z ringu. Dołożył jeszcze wyrzucający z ringu Dropkick na Primo, do tego zmienił się z Carą i razem wymierzyli rywalom świetny podwójną Slingshot Somersault Planche. Fani nagrodzili ich brawami, Cara za to wrzucił oponenta do ringu, tam wszedł na narożnik, jednak Primo zaatakował go i zrzucił go z narożnika, Epico do tego wykonał świetny Senton Luchadorowi ..1..2...Kickout. Epico zmienił się ze swoim kuzynem, Primo poczekał aż rywal wstanie i wykonał mu wtedy świetny Tornado DDT, Sin Cara wypadł z ringu. Primo chciał wykonać mu Suicide Dive za ring, jednak nie trafił, Epico jeszcze chciał zaatakować Care Big Bootem, jednak nie trafił. Rey za to wykonał Primo Suicide Dive za ring, za to Sin zmienił się z Reyem. Ten w ringu zaczął okładać w ringu Primo, jednak Colon rzucił Meksykanina na liny, jednak Rey uniknał Clotheslinu i sam wykonał przeciwnikowi świetny Headscissor. Rey zmienił się z Sin Carą, wskoczył na narożnik jednak nie trafił z Senton Bombem, Primo za to zmienił się z Epico, ten wykonał przeciwnikowi świetny Low Dropkick oraz Running Shooting Star Press ...1...2...Kickout. Cara wypadł z ringu, Epico wyszedł do rywala, za ringiem wykonał on przeciwnikowi świetną serię kopniaków w brzuch, wrzucił on jeszcze przeciwnika do kwadratowego pierścienia, Epico wszedł na narożnik by wykonać Moonsault, jednak Cara do niego doskoczył i wymierzył mu kapitalny Avalanche German Suplex, Cara zmienił się z Reyem, za to Epico dokonał zmiany z Primo. Rey od razu wymierzył rywalowi kapitalny Tornado DDT, do tego wyszedł za liny i wymierzył oponentowi świetny Sprinboard Frankenstainer, Rey jeszcze wyrzucił z narożnika Epico, za to Rey posłał kopniaka rywalowi który posłał go na liny i wykonał 619, do tego zmienił się z Carą który zrobił zmianę z Carą, ten wykonał Epico Senton Bomb ..1...2...3...Cara i Rey wygrywają.

---

Normal Match

Kane vs. Antonio Cesaro(w. Zeb Colter & Jack Swagger)

Walka rozpoczęła się od tego że Szwajcar wyszedł do Swaggera i Coltera, Kane chciał ruszyć za nim, jednak Cesaro wrócił do ringu a gdy Kane chciał to zrobić to nadział się na Big Boot od Antonio. Big Red Monster wypadł z ringu, Antonio odwrócił uwagę sędziego udawając kontuzję a Swagger w tym czasie wymierzył bratu Undertakera potężne DDT na posadzkę. W końcu Cesaro wyszedł do rywala, wrzucił go do ringu i sam wszedł na narożnik, nie trafił jednak z Diving Clotheslinem, Big Red Monster wykorzystał to wykonując przeciwnikowi potężny Dropkick. Kane szykował się nawet do Chokeslamu, jednak gdy wyniósł rywala to ten za niego przeskoczył a następnie wymierzył oponentowi kopniaka a także świetny High Kick w głowę, Kane wypadł z ringu. Prawdziwy Amerykanin chciał to wykorzystać, jednak nie trafił z Suicide Divem, obydwaj zawodnicy byli bardzo osłabieni. Jednak to Kane miał więcej sił, posłał on więc rywala w schodki, widać było że Cesaro bardzo ucierpiał na tej akcji. Wielka czerwona maszyna jednak wrzuciła go z powrotem do ringu, Kane do tego sam wszedł na narożnik, zrobił to tylko po to by wykonał oponentowi świetny Diving Clothesline, następnie szykował się jeszcze do Chokeslamu, Antonio jednak dał radę uniknąć finishera potwora, do tego sam wykonał mu potężne DDT, Szwajcar szykował się do The Neutrilaizera, Kane jednak łatwo się nie dał. Nie dość że nie dał się wynieść to powalił jeszcze oponenta potężnym podbródkowym, do tego szykował się do swojego Finishera, jest Chokeslam ..1...2.....Kickout. Kane nie wierzył, szykował się więc do Tombstowna, Antonio był jednak sprytniejszy i gdy rywal go podniósł to wymierzył mu świetny Uppercutt, Kane wyleciał z ringu, wykorzystał to Szwajcar wykonując mu kapitalny Suicide Dive za ring. Cesaro nie czekał na nic tylko od razu wrzucił przeciwnika do ringu, gdy jednak sam wszedł załapał się pod Chokeslam oraz następnie Tombstown Piledriver ..1...2....3...Kane wygrywa.

Po walce jeszcze Swagger chciał zaatakować potwora, jednak sam nadział się na podbródkowy oraz następnie Big Boot i Chokeslam.

---

Po krótkiej przerwie wracamy na ring, gdzie jest już ubrany w garnitur The Miz.

The Miz: Witam wszystkich bardzo serdecznie w najlepszym programie w historii WWE oraz światowej telewizji MIZTV! Nazywam się The Miz i jestem pomysłodawcą, autorem oraz prowadzącym tego programu, do którego zapraszam różnych gości. Dzisiaj będę gościł osobę, która jest w posiadaniu jednego z tytułów WWE. Wszyscy zastanawiacie się kto to jest? Panie i panowie, Divas Champion AJ Lee!

AJ Lee wchodzi do ringu i siada na krześle.

The Miz: AJ, jak zawsze wyglądasz wspaniale.

AJ Lee: Dziękuje.

The Miz: Chciałbym z Tobą porozmawiać na temat Twojego panowania w dywizji div. Uważasz się za najlepszą divę w WWE. I wydaje się, że masz całkowitą rację. Można nawet Cię stawiać wśród legend jak Trish Stratus czy Lita.

AJ Lee: Można? Pozwól, że wprowadzę małą ale bardzo ważną poprawkę w Twojej podręcznikowej wypowiedzi. Mnie trzeba stawiać wśród legendarnych div, mnie trzeba stawiać ponad nie. Jestem najlepszą divą w historii całego WWE. Nie musiałam robić sobie operacji plastycznych, powiększać biustu ani robić nieprzyzwoitych rzeczy z ludźmi z zarządu aby wejść na sam szczyt. Moja ciężka praca zaowocowała w to, że jestem teraz mistrzynią div i nie ma aktualnie w rosterze takiej divy, która jest w stanie mnie pokonać. Nie ma!

The Miz: Nie wszyscy jednak wierzą w Twoje słowa. Co zamierzasz zrobić by udowodnić każdemu tutaj zgromadzonemu i przed telewizorami, że to co mówisz jest prawdą?

AJ Lee: Nic. Dalej będę sobą a każdy przekona się z czasem jaki był głupi twierdząc inaczej.

The Miz: Pozostaje Ci życzyć powodzenia. Jesteś pewna siebie i to jest bardzo ważne we wspinaniu się na szczyt.

AJ Lee: Chciałabym jeszcze dodać, że zarząd powinien postarać się o jakąś godną przeciwniczkę dla mnie ponieważ w innym przypadku nie mam zamiaru się wysilać. Dziękuję.

The Miz: Panie i panowie - AJ LEE!

---

Matt Striker: Moim gościem jest WWE Champion John Cena. Co powiesz przed dzisiejszym Main Eventem?

John Cena: To na pewno będzie emocjonujące starcie. Zawsze ciekawe jest połączenie rywalizujących ze sobą zawodników. CM Punk zamierza współpracować, ja także. Moi fani chcą oglądać moje zwycięstwa bez względu na to z kim walczę.

Matt Striker: Nie obawiasz się podstępu ze strony CM Punka? Że zechce wykorzystać tę okazję do wykorzystania walizki?

John Cena: Co ma być to będzie. Będę oczywiście czujny ale nie mogę niczego wykluczyć. Nie zapominajmy o moim ochroniarzu Randym.

Matt Striker: Randy na pewno nie pozwoli na wykorzystanie walizki. Ale nic nie można wykluczyć. Co zatem zamierzasz czynić aby nie dać się zaskoczyć?

John Cena: Będę sobą. Będę robił to co dotychczas i nie dam się oszukać.

Matt Striker: Dzięki za wywiad.

---

Jesteśmy w ciemnym pomieszczeniu, pali się jedynie lampa naftowa, która oświetla twarze członków Wyatt Familly. Trzyma ją Bray Wyatt.

Bray Wyatt: Po pierwsze… Nie wierzę… Nie wierzę w to jak mogliśmy polec w Royal Rumble Matchu… Ale Ha ha ha… To nic. Nie przejmuję się tym. Nie przejmujemy się tym. Wspólnie mamy inne cele. Dzisiaj pokażemy wszystkim jak świetną jesteśmy rodziną i jak świetnie radzimy sobie z takimi pseudo bohaterami jak John Cena. Ha ha ha. Randy Orton? Ha ha ha. CM Punk? Trzech takich wyjątkowych Waszych pupili w jednym miejscu. W jednym ringu. Przeciwko jednej rodzinie. Najniebezpieczniejszej. Wyatt Familly. Ha ha ha. Bray Wyatt i jego bracia… Eric Rowan… Luke Harper… Nie wiecie czego się po nas spodziewać. Nigdy nie będziecie tego wiedzieli. My się nie powtarzamy. Jeśli skrzywdzimy kogoś kończąc jego karierę. Ha ha ha. W porządku. Drugiemu zniszczymy psychikę. Ha ha ha. Trzeciemu? Trzeciemu możemy wybić zęby. Ha ha ha. Czwartemu? Możemy spalić włosy. Ha ha ha. Trzeba nad tym pomyśleć, moi bracia. Ha ha ha ha. Już dziś? Możeee. Pilnujcie pleców… Follow The Buzzer!

---

Normal Match

Dean Ambrose(w.Seth Rollins & Roman Reigns) vs. Kofi Kingston

Walka rozpoczęła się od klinczu, na początku nikt nie mógł zyskać przewagi, jednak Ambrose wymierzył rywalowi niespodziewanie kopniaka w brzuch, do tego rzucił go na liny, jednak zawodnik z Ghany wykonał mu rewelacyjne Running Crossbody, mistrz US wypadł z ringu. Podnieśli go partnerzy z Shield, Kingston wykorzystał to jednak wykonując całej trójce świetny Suicide Dive za ring. Kingston wrzucił jeszcze Deana do ringu, sam za to szykował się do Springboard Dropkicku, jednak nie dał rady trafić, Ambrose wykorzystał to i sam wymierzył rywalowi doskonału Cutthroat Neckbreaker ..1...2...Kickout. Dean zaczął wchodzić na narożnik, jednak nie trafił z Missile Dropkickiem, wykorzystał to czarnoskóry zawodnik który wykonał mu świetne Tornado DDT. Kofi wskoczył na narożnik, chciał on wykonać mistrzowi Stanów Zjednoczonych Diving Boom Drop, jednak Ambrose do niego doskoczył i wymierzył mu świetny Superplex z narożnika. Była to świetna akcja, jednak Dean nie dał rady nawet przypiąć rywala bo ten wypadł z ringu. Ambrose był zawiedziony że nie udało mu się jeszcze przypiąć oponenta, jednak gdy Kingston wstał za ringiem to Ambrose dołożył mu kapitalny Suicide Dive za ring. Teraz to US Champion był na fali, w ringu już szykował się do Piledrivera, jednak Gańczyk nie dał sobie wymierzył tego zabójczego finishera, bowiem sam wykonał rywalowi Back Body Drop. Do tego jeszcze były mistrz Interkontynentalny szykował się to Trouble In Paradise, jednak Dean dał radę zrobić unik, do tego jeszcze wymierzył kopniaka w brzuch oraz Piledriver ..1...2....KICKOUT. Coś niesamowitego Kofi w ostatniej chwili podrywa bark, Ambrose nie chciał w to uwierzyć, zapiął on więc rywalowi Armbreaker, Kingston jednak od razu doszedł do lin. Członek The Shield szykował się do Headlock Drivera, jednak Kingston uniknął tej akcji, Kofi nie trafił za to z TiP, za to Dean wymierzył mu drugi raz Piledriver ...1...2...3...Dean Ambrose wygrywa.

Po pojedynku Bray wzniósł ręce w górę, kazał także swoim braciom podnieść rywala, Eric wykonał mu Big Boot, Harper Clothesline a na koniec Bray kolejny raz Reverse STO.

---

Matt Striker i kolejny jego gość.

Matt Striker: Moim gościem jest Randy Orton. Chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje podejście do dzisiejszego Main Eventu.

Randy Orton: Nie lubię przegrywać bez względu na to jaki to pojedynek i o co on jest. Każda wygrana motywuje mnie coraz bardziej a to jest mi potrzebne jeśli chcę zdobyć WWE Championship.

Matt Striker: A co powiesz o dzisiejszych Tag team partnerach?

Randy Orton: Wszyscy chcemy wygrać i to nas łączy. Reszta nas dzieli. Mam zamiar jednak pokazać im w tym pojedynku jak małe mają ze mną szanse w starciu jeden na jednego.

Matt Striker: A więc zwycięstwo to priorytet a stosunki między każdym z Was schodzą na drugi plan?

Randy Orton Tak. Wiem, że na Elimination Chamber pokonam Punka a potem wyzwę do walki Johna Cenę. Tak więc na każdego znajdę czas.

Matt Striker: Dzięki za wywiad.

---

6 Man Tag Team Match

WWE Champion John Cena, Randy Orton & RAW Mr.Money in the Bank CM Punk vs. Wyatt Familly

Walkę rozpoczęli Harper i Orton, Luke od razu zdominował rywala, po seri uderzeń kolanem w brzuch Harper wrzucił przeciwnika w narożnik, jednak Luke nie trafił ze Splashem, Orton wykorzystał to i zaczął sam okładać Luke'a. Następnie chciał zmienić się z Punkiem, jednak ten zeskoczył z ringu, Viper więc wykonał przeciwnikowi świetny Knee Drop, do tego Legend Killer, od razu uderzył w klatkę Brooksa doprowadzając do zmiany z nim. Punk wszedł do ringu, zaczął on podnosić rywala jednak ten uderzył go potężnym chopem. Harper zmienił się z Rowanem, ten wrzucił przeciwnika w narożnik, tam zaczął w niego wjeżdzać potężnymi Shoulder Blockami, następnie Eric chciał wykonał rywalowi świetny Discus Clothesline, jednak nie trafił, wykorzystał to Punk który wymierzył rywalowi świetny Suicide Dive za ring. Punk wrócił z oponentem do ringu, chciał się zmienić z Randym, jednak to on teraz wyszedł z ringu, więc Phill zmienił się z Ceną. John od razu rzucił się z Shoulder Blockami na rywala, następnie wymierzyl mu 5 Knuckle Shuffle, Cena chciał jeszcze wynieść rywala pod AA. Jednak Rowan nie dał się wynieść, do tego powalił Johna maczugą w plecy, Eric zmienił się jeszcze z Brayem. Wyat poczekał aż John wstanie, wtedy wykonał mu świetne Crossbody, Bray zaczął wchodzić na narożnik, gdy Cena wstał Bray chciał wykonać mu Diving Clothesline, jednak Cena zrobił unik a następnie zapiął świetne STF, wydawało się że Bray zacznie klepać, Eric jednak w końcu wszedł do ringu i przerwał tą akcję, wkroczył także Punk który przeszkodził Rowanowi i wyrzucił go z ringu. Następnie uniknął Big Boota od Harpera, Randy chciał wykonać Harperowi Dropkick jednak Luke się odsunął i Viper trafił w Punka. Cena był zły na Ortona, jednak ten wykonał mu RKO, chciał dołożyć także Punkowi Punt Kick, jednak ten szybko wstał i wykonał Ortonowi świetny GTS, następnie jeszcze wykonał Cenie GTS, do ringu wrócił Bray który dołożył Johnowi Reverse STO ..1...2....3...The Wyat Family. Rodzina Wyata świętowała, wściekły Punk wyszedł z areny, za to Orton po walce wykonał jeszcze Cenie RKO.

Obrazkiem wściekłego Ortona stojącego nad mistrzem WWE kończymy Monday Night RAW!

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...