Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Siłownia i inne formy treningu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W rozstępach nie ma naprawdę nic dziwnego. Przybiera się masy, skóra nie nadąża i stąd one.

Euz, obowiązkowo?

Tak, obowiązkowo, max 2h po treningu masz zjeść pełnowartościowy posiłek jeśli chcesz jakichkolwiek wyników.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326913

Dobrze wiedzieć ;). Do tej pory jak miałem taki mocny trening nie jadłem bo nie miałem ochoty. A znajomy który załatwia siłownię powiedział żeby zrobić odrobinkę lżejszy i zjeść. Myślałem że pieprzył trzy po trzy, bo to żartowniś, ale widać miał rację. Dzięki Euz.
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326919

Do tego to powinien być najbardziej kaloryczny z posiłków w ciagu dnia, zawierający duzo białka węgli i oczywiście tłuszczów
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326925

Duzo jajek. Duzo miesa. Duzo Ryzu ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326933

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Panowie, takie pytanie, co obowiazkowo robicie po wyjsciu z silowni?

Zaraz po treningu - carbo. Po przyjściu do domu - białko. 2h po przyjściu na chatę - szamka. Co do wody, to powinno się ją popijać przez cały trening, a nie jakoś specjalnie po.

to dodatkowo wpierdzielam kreatyne. Wlasciwie co ona daje? Chyba nic ale napewno sprawia ze psychika inaczej dziala.

Daje, daje. Z pewnością daje siłę i większa wytrzymałość mięśniową. Poza tym - monohydrat uwodnia komórki, a to pozwala lepiej wchłaniać białko. Kreatyna to jeden z mocniejszych supli anabolicznych i jeżeli się ją przyjmuje także przed treningiem, to zdecydowanie czuć wówczas większy power, mniejsze zmęczenie i lepsze napompowanie mięśni.

Nie prawda, to zalezy od genow , organizmu i jeszcze paru innych rzeczy. Inni moga cwiczyc cale zycie i dupa, a inni nawet bez cwiczen wygladaja konkretnie, a jak dokladaja cwiczenia wygladaja jak koksy, choc wcale chemii nie biora.

Sam znalem przypadek ze gosc nic nie bral, nawet odzywek, tylko silownia i to tez domowym sposobem robiona, mieszka na zadupiu. Od malego byl duzy, silny, pozniej zaczol pracowac na roli to juz wygladal konkretnie jakby cwiczyl na silce, dodal silke i wygladal jak kwadrat, obecnie zarazilem go bieganiem, jak z nim gadalem to on nie znal nawet podstawowych odzywek jak np bcaa. Wiec mozna, nikt mi nie wmowi ze nie, tylko nie u kazdego.

Nic z tego, Street. Koleś może być wielki jak stodoła i naturalnie silny, ale nigdy nie złapie bez koksu takiego połączenia masy mięśniowej z definicją mięcha, oraz proporcji partii mięśniowych (żeby wszystko było wielkie, a nie np. tylko klata i biceps, a nogi jak 2 klubowe). Pewnej granicy bez sterydów się nie przekroczy. Oczywiście od genetyki zależy to, gdzie przebiega ta granica, ale nie da się na sucho zrobić sylwetki kulturysty. Cytując klasyka - mamusie oszukasz, tatusia oszukasz - natury, nie oszukasz :D

Jak to mawiają "typowe koksy" - "Nie ma zastrzyku, nie ma wyniku".

Tudzież: "nie ma metki - nie ma sylwetki" :D

Pojawianie się rozstępów nie jest skutkiem (a przynajmniej nie tym głównym) brania suplementów a już napewno nie koksu. Owszem jest to jedna z przyczyn ale osoby uprawiające kulturystykę, sporty siłowe będą na to narażone czy to na ramionach czy barkach czy klatce piersiowej. Wystarczy odpowiednia dieta która powoduje znaczny przyrost masy mięsniowej.

Z rozstępami jak z celulitem - kwestia organizmu i nie ma tutaj reguły. Można je załapać nawet jadąc na sucho, jeżeli ktoś ma mało elastyczna skórę, która przez to narażona jest bardziej na rozstępy. Dobrze stosować maści przeciwko rozstępom - nawet takie dla kobiet w ciąży - jeżeli ktoś wie, że ma predyspozycje do łapania tego shitu.

Ale ostatnio ogólnie mało jem bo zrobiłem sobie ostrą dietę.

Nie jesz - nie przyrastasz. Tego nie obejdziesz. A dobra dieta, to nie głodzenie się, ale racjonalne jedzenie wielu małych posiłków (rozłożonych równomiernie w ciągu dnia), dostarczających organizmowi potrzebnych składników. Zajedziesz organizm jeżeli będziesz doginał na chama na siłce, a później się głodził.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326934

Wiem ze to brzmi jakby byl laikiem, ale co to jest Carbo? :)
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326935

Carbo - z angielskiego Carbohydrates, czyli węglowodany.
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326937

Nic z tego, Street. Koleś może być wielki jak stodoła i naturalnie silny, ale nigdy nie złapie bez koksu takiego połączenia masy mięśniowej z definicją mięcha, oraz proporcji partii mięśniowych (żeby wszystko było wielkie, a nie np. tylko klata i biceps, a nogi jak 2 klubowe). Pewnej granicy bez sterydów się nie przekroczy. Oczywiście od genetyki zależy to, gdzie przebiega ta granica, ale nie da się na sucho zrobić sylwetki kulturysty. Cytując klasyka - mamusie oszukasz, tatusia oszukasz - natury, nie oszukasz :D

Wiesz wiadomo ze wiekszosc gosci ktorzy biora i cwicza tez regularnie wieksze miesnie wygladaja od niego,ale wielu z nich poprostu jest na pompie, chodzilo mi o to ze bez chemi mozna wygladac jakby sie chemie bralo i miec sile.

Inny przyklad to kumpel ktory cwiczyl codziennie, pod okiem trenerow, odzywki, zdrowy tryb zycia itp i byl 2razy mniejszy od przykladu kumpla z pierwszego opowiadania, po paru latach wygladal dobrze ale nie mial duzej masy miesniowej w koncu sie wkorwil i przyjebal anapolon i po miechu od razu inaczej i co mnie rozpierdala w takich sytuacjach, to zarzekal sie do wszystkich ze nic nie bierze, ze w koncu sa efekty jego pracy po latach :D . Dopiero pozniej sie przyznal i to tylko paru osobom.

Jeszcze jedno gosc naszczescie jest madry i bral chemie pod okiem lekarza, a nie jak wielu od znajomego z silki, bez zadnej konsultacji.

Ja uwazam ze co nie zabija od razu i nie powoduje trwalego uszkodzenia, to jest do sprobowania.

Wiec steryd jak ktos wezmie raz czy drugi na rozruch, to ok, gorzej jak sie wpierdoli w to na dlugo. Jak z narko, sprobowac mozna ( oczywiscie z pewnego zrodla), ale na dluzszy okres to zabija, jak ze wszystkim na tym swiecie, trzeba znac umiar i nie miec nalogow.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326939

@Blalight - tyle, że dieta nie zawsze znaczy odchudzanie (zapewne to wiesz) i ja, mimo, że nie wyciskam na siłce i nie wspomagam się niczym, tylko robię sobie zwykłe domowe ćwiczenia i trzymam jako tako sylwetkę (nie mówię o szcześciopaku, czy coś), a moja dieta składa się z sześciu posiłków dziennie i działa prawidłowo. Cała magia tkwi w przekąskach :twisted: Zawsze godzinę po większym posiłku (śniadanie, obiad, kolacja) warto wszamać jeszcze jakąś jedną/dwie kanapki i bardzo ważne jest pilnowanie czasu. Organizm przyzwyczaja się do tego, że za godzinę będzie większy/mniejszy posiłek i odpowiednio go spala. U mnie to jak najbardziej działa, od roku utrzymywania tej diety nie przybrałem ani jednego kilograma, ewentualnie coś tam zrzuciłem, no ale bieganie robi swoje. Tobie też polecam taką dietę + jakąś seryjkę zwyczajnych ćwiczeń domowych chociażby jako rozgrzewkę, bo wydaje mi się, że odchudzanie i ostre ćwiczenia nie idą w parze. Edytowane przez LASTRIDER
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-326944

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Wiec steryd jak ktos wezmie raz czy drugi na rozruch, to ok, gorzej jak sie wpierdoli w to na dlugo. Jak z narko, sprobowac mozna ( oczywiscie z pewnego zrodla), ale na dluzszy okres to zabija, jak ze wszystkim na tym swiecie, trzeba znac umiar i nie miec nalogow.

Sęk w tym, że koks zajebiście uzależnia psychicznie. Później po odstawieniu ciężko się zmotywować do porządnych treningów, bo efektów stosunkowo niemal (w porównania do tego co "na cyklu") nie ma widocznych. To tak jakby ktoś dał Ci przez kilka miechów jeździć Ferrari, a później nagle go zabrał i kazał się przesiąść do Fiata 126P. Aż się nie chce za kółko wsiadać :wink:

i co mnie rozpierdala w takich sytuacjach, to zarzekal sie do wszystkich ze nic nie bierze, ze w koncu sa efekty jego pracy po latach :D .

Wiesz, na koksie to i byle debil się jakoś rozbuduje (mniej lub bardziej), a każdy chce uchodzić za ten wyjątek od reguły, co to wyhodował 50cm w łapie na bananach i Danonkach :D Dlatego też mało kto Ci się przyzna (ewentualnie koks koksowi), że kuje sobie zad. Ot, taka siłowniowa hipokryzja...

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-327006

Mam prośbę czy ktoś mógłby mi pomóc co lepsze na początek ćwiczeń białko czy kreatyna ? No i jeszcze jedna prośba czy ktoś mógłby mi doradzić dietę podczas ćwiczeń. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. 8)
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-327242

Niestety nie mam dostępu do siłowni,więc jakie polecacie ćwiczenia na brzuch,żeby sadełko trochę zlikwidować. Chodzi mi ćwiczenia bez sprzętu.
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-327246

Niestety nie mam dostępu do siłowni,więc jakie polecacie ćwiczenia na brzuch,żeby sadełko trochę zlikwidować. Chodzi mi ćwiczenia bez sprzętu.

Jako, że w brzuchu jest najwięcej tkanki tłuszczowej, to przede wszystkim aktywnie spędzaj czas, czyli biegaj. Jak nie lubisz biegać, to pobiegaj za piłką (nieważne jaką) na boisku, w miarę często, ok. godziny dziennie. Jeśli nie grasz w piłkę, czy koszykówkę, to może być jazda na rowerze. Ważna jest także dieta. Nie musi być jakaś ścisła. Po prostu ogranicz jedzenie, czyli jedz mniej niż do tej pory. Do tego mogą być zwykłe brzuszki, ale sam po sobie wiem, że one do końca nie dają takiego efektu jakiego byśmy oczekiwali, dlatego też poniżej zamieszczam link do strony, która jest przydatna, a samo A6W to znane ćwiczenia.

http://www.a6w.pl/

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-327247

Clown, ale to nie ma tak, co lepsze. Liczy sie waga do wzrostu, czy zaczynasz cwiczyc na silowni pierwszy raz czy juz cwiczyles. Musisz dokladniej opisac ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-327248

Ważę 60kg i mam 178 wzrostu więc wydaje mi się że powinien przybyć na masie. Dopiero zaczynam, jak na razie byłem na 2 treningach.
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/6/#findComment-327249

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...