Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Siłownia i inne formy treningu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ważę ok 84-85 kg i mam 189 cm wzrostu, także waga jest prawidłowa.

I tak mało :shock: To ja tyle waże mając 10cm mniej :wink:

Jeżeli chodzi o wyrzeźbienie klatki jak najlepiej ćwiczyć? Wszyscy w okół ćwiczą 4 serie 12-10-8-6 ze stałym zwiększaniem ciężaru, ja do tej pory ćwiczyłem 14-13-12-11, bo czytałem gdzieś że tak jest dobrze, teraz dowiedziałem się że przy redukcji wiele osób pracuje 15-12-12-10, nawet nie wiem czy ze zwiększaniem ciężaru, możecie mi coś na ten temat doradzić?

Ja bym nawet powiedział, żebyś nie schodził poniżej 15. Małe ciężary, dużo powtórzeń. Do tego staraj się zmieniać ćwiczenia - naturalnie poza podstawowymi (płaska, skos)

2. Planuję również dołączyć do diety białko serwatkowe, które podobno przy redukcji pomaga spalać tłuszcz i budować mięśnie. Myślicie, że to dobry pomysł? Jeśli tak to jakie w rozsądnej cenie moglibyście mi polecić?

Białko Ci nie zaszkodzi, a cenowo nie musisz szarżować. To nie będzie najsmaczniejsza rzecz w Twoim życiu :wink: Jak chcesz redukcje robić, to białko pij z wodą, nie mlekiem. Także powodzenia. Jasne, jak kupisz jakiegoś Sci-Teca, to i z wodą pewnie bedzie ok, ale to nigdy nie to samo. Szczerze, w tańszych nie obracam się za dobrze. Parę stron wcześniej Raven z Euzem polecali jakieś w atrakcyjnej cenie.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-341719

I tak mało :shock: To ja tyle waże mając 10cm mniej :wink:

Waga niby prawidłowa, ale problem to pozostałości po sporej nadwadze z podstawówki i początków gimnazjum, dlatego za dużo tłuszczu, za mało mięśni ;)

Ja bym nawet powiedział, żebyś nie schodził poniżej 15. Małe ciężary, dużo powtórzeń. Do tego staraj się zmieniać ćwiczenia - naturalnie poza podstawowymi (płaska, skos)

Zawsze jest płasko, następnie skos w górę, skos w dół i na koniec rozpiętki na płaskiej. To jakie serie byś mi proponował? 18-17-16-15 z dokładaniem ciężaru co serie?

Białko Ci nie zaszkodzi, a cenowo nie musisz szarżować. To nie będzie najsmaczniejsza rzecz w Twoim życiu :wink: Jak chcesz redukcje robić, to białko pij z wodą, nie mlekiem. Także powodzenia. Jasne, jak kupisz jakiegoś Sci-Teca, to i z wodą pewnie bedzie ok, ale to nigdy nie to samo. Szczerze, w tańszych nie obracam się za dobrze. Parę stron wcześniej Raven z Euzem polecali jakieś w atrakcyjnej cenie.

Okej dzięki poszukam jeszcze, a będzie różnica czy kupię białko bez smaku czy jakieś np. czekoladowe? Nie znam się w sumie totalnie na jakichkolwiek "wspomagaczach" o ile tak można białko nazwać ;) Dzięki za pomoc N!KO.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-341723

kej dzięki poszukam jeszcze, a będzie różnica czy kupię białko bez smaku czy jakieś np. czekoladowe?

Teoretycznie lepiej naturalne, ale żebyś żadnych rewolucji żołądkowych po nim nie miał. Nie piłem wszystkiego, nie wiem - zależy od organizmu.

To jakie serie byś mi proponował? 18-17-16-15

Proponuje dochodzic do 15 i przestać liczyć robiąc dalej :twisted:

Zawsze jest płasko, następnie skos w górę, skos w dół i na koniec rozpiętki na płaskiej.

Na klatke jest więcej ćwiczeń mniej standardowych. Poczytaj trochę o nich i wypróbuj - nie daj się organizmowi przyzwyczaić.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-341850

Jeśli chodzi o białko, to może ja przedstawię swoje doświadczenia z tym produktem.

Więc tak pokrótce ważyłem 102kg i udało mi się zejść na 94. Bardzo długo na tym stałem i tak jakoś się stało, że postanowiłem wziąć sobie to białko. (Wcześniej brałem jakieś reduktory, ale wziąłem już tego tyle, że ostatnie już w ogóle nie działały). Więc odkąd to białko piję udało się zrzucić dodatkowe kilogramy i na chwilę obecną moja waga to 87kg. Co prawda ten kolejny super spadek przypłaciłem i utratą mięśni (staram się je chronić poprzez BCAA, ale teraz kupiłem jakiś słabszy produkt, polecam BCAA od Gaspariego - świetny towar), ale moim celem jest i tak zbić jak najwięcej tłuszczu (czyli zapewne dojście do jakiś 80kg) i wtedy budowa suchej masy. Ciekawy jestem co się stanie ze skórą, na razie jest ok, ale bym nie chciał, by została w nadmiarze (ale to nie Twój problem a mój), wracając do sedna i białka - to ja pije tanie białko z pod marki SFD (tak, jak ten sklep/forum) smakowe (malina, pomarańcz-wanilia - są całkiem niezłe, choć to drugie się ciut zbytnio pieni, ale sobie rozrobisz, zostawisz na te kilka minut i piana opadnie) dodatkowo na noc białko kazeinowe (wolnowchłaniające, by się rozprowadzało przez całą noc (to smakuje już gorzej).

Co jeszcze mogę powiedzieć, dieta to jednak podstawa, a może w sumie raczej nie sama dieta co wpojenie sobie pewnych nawyków. Wstaję rano i od razu jem śniadanie, później białko, około 12 kolejny posiłek, kolejny o 16 (choć te dwa są 'płynne' z racji pracy) i ostatni o 19. W między czasie jeszcze białko i na noc jak mówiłem kazeina. Co do tej diety to ja nie liczę kalorii, ilości białka, węgli itd. Po prostu wiem już jakie produkty wybierać, ale z miejsca odrzuciłem słodycze, alkohol i uważam na tłuszcze. Zero słodkich napoi (niegdyś pochłaniałem 2 litrową Pepsi dziennie,w zasadzie to się od niej uzależniłem), zrezygnowałem również z soków, pije wodę mineralną, herbatę(bez cukry), a jedynie co słodzę to kawę(piję jej max. jedną dziennie, czasami w ogóle). Ogółem dietę trzymam od listopada. Specjaliści radzą 5 posiłków, ale mi wystarcza 4, dobrze się czuję, energii nie brakuje, a zawsze białko zastępuje ten brakujący posiłek. Co jeszcze mogę powiedzieć. Śniadanie staram się jeść obfite, a kolejne posiłki już mniejsze.

Co do treningu, to bardzo się katuję, chyba za bardzo. Robię masę ćwiczeń i tutaj też cierpią moje mięśnie, trochę je za bardzo niszczę. Do tego po każdym treningu było 40 minut aerobów (głównie orbitrek, czasami zastępowałem bieżnią), ale jednak tak wejść i biegać, biegać po prostu nudzi. Dlatego zastąpiłem to 15/20 minutami przed treningiem i 20 minutami po treningu. Podobno takie rozwiązanie również wpływa niezbyt korzystnie na mięśnie, ale tak jak mówiłem, na razie chcę spalić jak najwięcej tłuszczu, no a przy tym niestety i trochę tych mięśni również zejdzie (nie oszukujmy się dużo to i tak ich nie ma :-) ) Po treningu sauna, więc dodatkowo się pocę. Tutaj długo nie wytrzymuję, ale zawsze coś. Ilość treningów w tygodniu - 4. Dodatkowo staram się choć raz na tydzień zajrzeć na basen, by się trochę zregenerować.

Miałem pisać o białku, a napisałem o jakiś swoich doświadczeniach, a dla ciekawości napiszę, że ćwiczę od 7 lat. Przy czym pierwsze 6 wyglądało tak, że poćwiczyłem kilka miesięcy, później a to jakaś kontuzja, a to mi się nie chciało, więc ćwiczyłem powiedzmy pół roku i kolejne 4 miesiące przerwy. Dodatkowo zero diety, opychałem się słodyczami, chipsami i alkoholu nie odmawiałem. Ostatni rok potraktowałem tą siłownię dużo poważniej i w końcu są jakieś efekty, które mnie zadowalają. A to wszystko dzięki diecie, którą zawsze bagatelizowałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-341857

Panowie, widzę że jest tu kilka obeznanych z tematem osób, więc mam pytanko o trening na 2 dni w tygodniu (wt i czw). Cel masa, siła. Trening tylko 2 razy ponieważ w pon i ptk mam sztuki walki.

Podrzućcie jakieś propozycje. Staż na siłowni długi, a wyniki mizerne (jak na staż):) trenowałem różnymi odmianami FBW, Splitami, Push Pull, ale może coś pominąłem. Może za dużo energii sw mi zabiera.

Obecnie zacząłem góra/doł ze stronki http://huntfitness.wordpress.com/2011/11/16/in-season-wrestling-workout/.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-341902

Luzak, stanowczo radzę jeszcze raz policzyć zapotrzebowanie...obstawiam żę średnio ćwiczyć 3-4 razy w tyg więc niemożliwe, żebyś miał zapotrzebowanie tylko 2500 kcal...spożywanie 1800 kcal przy treningu siłowym to stanowczo za mało organizm przez pewien czas spożywania będzie palił ten tłuszcz przy twoich 1800, ale po pewnym czasie zacznie się bronić i przestaniesz chudnąć i z czego potem obcinać. Proponuje policzyć zapotrzebowanie na potreningu.pl odjąć na początek 300-400 kcal od zapotrzebowania i obserwować wagę jak spada ok 0,5 na tydzień jest git jak mniej dodaj aeroby albo odejmij kalorie.

Poza tym robienie redukcji jeśli chodzi o sporty siłowe na niskich węglach to błąd, ja np robię swoją redukcje i węgle stanowią ok 50% zapotrzebowania...po pierwsze większa energia, po drugie wiadomo chcemy jak najmniej stracić wypracowanych mięśni na masie a weglowodany dają najlepsze środowisko dla mięśni...proponowałbym rozkład ok 40-50% węgli, 30-40% białka 10-20% tłuszczy

Co do ładowania gdzieś 15-20 powtórzeń na redukcji uważam za mit, wielu ludzi robi błąd napierdzielając po 20 powtórzeń lekkim ciężarek, a wracając na mase narzekają na mega spadki siłowe tłumacząc utratą wagi, a to nie prawda. Proponuje zawsze jedno ćwiczenie siłowe na większą partię mięśniową..Przykładowo na klatę...wyciskanie na płaskiej zrób ciężarem na maksa od 2-4 powtórzeń..na plecy zrób ciężki martwy ciąg też 1-5 powtórzeń, n barki wyciskanie OHP też na maksa, na nogi przysiady ciężkie. To pomoże w drastycznych spadkach siłowych na redukcji (co nie oznacza że zrzucając przykładowo 10-15 kilo nie będzie spadku siłowego). Podstawą jest to że redukcje robi się michą i kaloriami a nie ilością powtórzeń, ogólnie proponuje w reszcie ćwiczeń robić do 10 powtórzeń bo 15 powtórzeń to stanowczo za mały ciężar to ma być trening siłowy nie wytrzymałościowy. Ew. robić dropsety czy superserie wtedy się zgodze

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-341910

Ogólnie to chyba liczyłem na chujowym kalkulatorze, teraz wyszło mi o 1000 kalorii więcej, ale jakoś nie widzi mi się powrót do takiej diety, ucięcie o 1000 kcal czyli jedzenie 2500 będzie okej? Po prostu boję się, że w razie trzymania diety takiej delikatnej będzie zbyt kusiło ;) Co do treningów to każdy mówi inaczej, chyba przejdę do tego czego najwięcej znalazłem na redukcji i będę robił 15-12-12-10. Dzisiaj robiłem tak jak radził N!KO i jakoś nie za bardzo mi się to widzi na dłużą metę ;) Nie uciąłem węglowodanów całkowicie, bo to po prostu niemożliwe, podział na dzień dzisiejszy wygląda tak B 40% W 40% i T 20%. Dzięki za razy ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-341963

Po prostu boję się, że w razie trzymania diety takiej delikatnej będzie zbyt kusiło ;)

Przy liczeniu marko nie ma czegoś takiego jak luźna dieta. Jakie zapotrzebowanie by nie było, to wyliczać białka, węglowodany i tłuszcze tak, aby nie przekroczyć zapotrzebowania nie jest łatwo ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-341978

• Reputacja:   228

Cześć Panowie, szukam pomocy w dwóch sprawach bo nigdzie nie mogę znaleźć konkretniej odpowiedzi na moje pytania, a chcę być pewny. Staż na siłowni mam taki, że chodziłem ok pół roku od tamtej zimy, przed latem odpuściłem i od jakiegoś miesiąca znów zacząłem, jednak tym razem całkiem inaczej. Po pierwsze stosuję od kilku dni dietę niskowęglowodanową, ponieważ moim głównym celem jest redukcja tłuszczu, mam go ok. 20% w organizmie, z tego co wiem do zadowalających mnie efektów potrzebne jest 10%. Uciąłem dopływ kalorii do ok 1500-1800 dziennie przy zapotrzebowaniu 2500. Moim głównym celem jest wyrzeźbienie ciała i pozbycie się tłuszczu, szczególnie z brzucha i klatki piersiowej (priorytet!). Ważę ok 84-85 kg i mam 189 cm wzrostu, także waga jest prawidłowa. Pytania:

1. Jeżeli chodzi o wyrzeźbienie klatki jak najlepiej ćwiczyć? Wszyscy w okół ćwiczą 4 serie 12-10-8-6 ze stałym zwiększaniem ciężaru, ja do tej pory ćwiczyłem 14-13-12-11, bo czytałem gdzieś że tak jest dobrze, teraz dowiedziałem się że przy redukcji wiele osób pracuje 15-12-12-10, nawet nie wiem czy ze zwiększaniem ciężaru, możecie mi coś na ten temat doradzić?

2. Planuję również dołączyć do diety białko serwatkowe, które podobno przy redukcji pomaga spalać tłuszcz i budować mięśnie. Myślicie, że to dobry pomysł? Jeśli tak to jakie w rozsądnej cenie moglibyście mi polecić?

Tak jak N!KO napisał – nie schodź poniżej 15 powtórzeń w serii jeżeli zależy CI na wycince. Od siebie tylko dorzucę żebyś ograniczył trening na wolnych ciężarach na klatę i głównie skupił się na ćwiczeniach na maszynach, które podczas treningu definicyjnego stanowią podstawę. Przy takim treningu ciężar nie jest ważny, ale ważne jest żeby się „zajechać”. Obciążenie dobierz tak, żebyś w każdej serii, kiedy ją kończysz, czuł w robionej partii, że płonie jak szyby naftowe na bliskim wschodzie :D

Co do białka – polecam w ciemno WPC Łowickie (smak: kruche ciastka). Tańszego z podobnym składem (80% białego) nie znajdziesz. Poszukaj na Allegro. Naprawdę dość smaczne białko (nie spodziewaj się shake a z McDonaldsa, ale pije się je z przyjemnością, bez konieczności „zapijania” :D ) w świetnej cenie.

Co do smaku, to dla mnie jest on bez znaczenia. To ma dawać efekt a nie być przysmakiem. Jednak najczęściej cena nie zależy od smaku (choć są firmy, gdzie bezsmakowe białko jest tańsze. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś tak było w Trec’u), a więc możesz sobie dobrać taki jaki lubisz.

Z wagą bym nie przesadzał. Ważysz dość mało (przy takim wzroście jak Twój, 90kg to mniej więcej standard), a przy takiej formie treningu waga bankowo poleci Ci jeszcze w dół. Trening na rzeźbę jest jak najbardziej spoko, ale żeby to fajnie wyglądało, to trochę mięśnia musi jednak być :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-342002

Poza tym robienie redukcji jeśli chodzi o sporty siłowe na niskich węglach to błąd, ja np robię swoją redukcje i węgle stanowią ok 50% zapotrzebowania...po pierwsze większa energia, po drugie wiadomo chcemy jak najmniej stracić wypracowanych mięśni na masie a weglowodany dają najlepsze środowisko dla mięśni...proponowałbym rozkład ok 40-50% węgli, 30-40% białka 10-20% tłuszczy

Takie gadanie to można włożyć między bajki, znam zapaśników którzy do zawodów przygotowywali się na 0-50 ww/dzień robiąc przy tym recomp, więc o żadnych stratach mięśni nie było nawet mowy. Tłuszcz leciał drastycznie, a np. obwód bicepsa czy łydki po 6 tygodniach był o 0,5 cm większy. Osobom z łatwością nabierania masy tłuszczowej nie zaleca się np. redukcji z umiarkowanymi ww, kalorie powinny być czerpane z tłuszczy. Jeśli masz budowe "skinny fat" to tym bardziej.

Po co ma ćwiczyć wytrzymałość? :) standardowo 12-10-10-8, albo 12-10-8-6. Znam osoby, które się "pocięły" treningiem typowo pod siłę jak 6-4-4-2 albo 4-4-2-1. Nie dość, że siła po redukcji nie spadła prawie wcale to efekty były takie same.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-342003

to zależy jaki okres czasu zamierzasz redukować ja bym z początku z tych 2500 doszedł pomału zwiększając o 50-100 kcal tygodniowo do tych 3000 kcal czyli do deficytu 500 kcal jeśli twoje zapotrzebowanie to 3500...z początku może masa pójdzie do góry wiadomo zwiększasz kalorie, ale potem będziesz miał z czego schodzić jeśli zaczniesz na 2500 i powiedzmy będziesz chciał redukowac z 10 kg to skończysz gdzieś na 1500?? To za mało nie da się na takim deficycie normalnie ćwiczyć. Mówie z początku będzie schodziło, ale trzymając całą redukcje 2500 to nie zredukujesz bo organizm to szczwana bestia i w końcu zacznie się bronić, bo musi mieć zapas tkanki tłuszczowej ...raz na dwa tygodnie proponuje zrobić cheat day żeby to ciło oszukać żeby pomyślało że już jest ok. Wtedy jedz ile chcesz nie licz kalori..

Co do powtórzeń obstaje przy jednym ćwiczeniu na dużą partie siłowym a w reszcie próbuj dropsetów superserii giganserii najgorsza jest stagnacja, zaskakuj mięśnie...zaczynaj od innych ćwiczeń itp

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-342004

Co do białka – polecam w ciemno WPC Łowickie (smak: kruche ciastka).

Dokładnie, te białko i ten smak! Nie wiem jak N!KO serwatki mogą nie smakować, niebo w gębie w zacnej cenie!

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-342009

• Reputacja:   228

Znam osoby, które się "pocięły" treningiem typowo pod siłę jak 6-4-4-2 albo 4-4-2-1.

Tak, tylko do tego trzeba mieć wyjebaną w kosmos genetykę. Znałem typa, który robił wszystkie ćwiczenia "na 6 powtórzeń", a szła mu zarówno siła, masa i rzeźba. Koleś w życiu brzuszka nie zrobił na treningu a bebech miał pocięty tak jak można sobie tylko wymarzyć. Nikt jednak nie mówił, że życie jest sprawiedliwe :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-342010

Blacko, stara zasada największych koksów z siłowni - olej liczenia kalorii, zapotrzebować itd - redukcja - ogranicz żarcie a dodaj aero, masa - wpierdalaj żeby ci się uszy trzęsły, ogranicz aero. Spytaj jakiegoś ogromnego koksa na siłowni jakie ma zapotrzebowanie to zapyta się Ciebie - a co to znaczy?

W latach 70 NIKT nie liczył kalorii i wyglądali przynajmniej według mnie miliard razy lepiej niż obecna czołówka mutantów na hgh. Według mnie wszelkie liczenia, rygorystyczne przestrzegania diet jeśli nie jest się "zawodnikiem" mijają się z celem.

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-342013

Każdy ma swoje zasady...zazwyczaj największe koksy z siłowni są nabici jak autobus do Lichenia. Oczywiście nie jestem typem kolesia mówiącego o na koksie to tez potrafie, ale nie oszukujmy się będąc na redukcji biorąc przykładowo clen, wino to specjalnie nie musisz patrzeć ile jesz, co jesz (oczywiście je się mniej), ale tam nie boisz sie o spadki mięśniowe.

Ja daje poradę która na mnie działa, strata wagi na redukcji nie może byc przykładowo 2-4 kg na tydzień to stanowczo za dużo.

Poza tym największe koksy na redukcje zazwyczaj nie przechodzą. Tez zależy jaka sylwetka jest jego piorytetem. Ale jasne każdy ma swoje sposoby chłopak se wybierze co będzie wygodne

https://forum.wrestling.pl/topic/33495-si%C5%82ownia-i-inne-formy-treningu/page/14/#findComment-342018

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Caribbean Cool
      Troche pozno, ale to tylko zabawa co nie? Walne se, rowniez przewidywania aew, ktorego dla odmiany, takzd nie ogladam. 1. To bedzie ostatni rok full timera stylesa. Gdzies beda takie przecieki, badz sam to powiem. 2. Jak co roku xD Black wroci do W 3. Jericho zniknie z tv 4. Powroci gala unforgiven 5. Szajba nie skonczy z zadnyn pasem w tym roku 6. Cena ostatnim wyeliminowanym w rr i ec. 7. Gwiazdy tna beda, takze pojawiac sie w glownym rosterze 8. Punk nie wygra zlota na wm 9. O zloto w aew beda walczyc mjf z osprayem. 10. Zagina okada i penta w midzie glebokim. 11. Cole, Wardlow odejda z aew. 12. Allin wygra pas od moxa w jakims lms matchu/deathmatchu 13. Do new day przylaczy sie jakas laska 14. Obafemi bedzie rozpierdala wszystkich jak leci 15.  Dojdzie jeszczs jakies kolejne fowno, jak to trofeum u Arabow. 16. Dominik bedzie w rr najdluzej w tym roku. 17. Bedzie jakis mega dobry comiediowy spot z nieoczywistymi wrestlerami. 18. Vinca oczyszcza z zarzutow.  
    • Caribbean Cool
      Zycie ulotne jest jak mawial poeta. Dopiero co stracilem przyjaciolke, wiec wiem, z czym sie je takie odejscie. Kolegom wspoplczucia. Raczej nie moje lata, choc widzialem co pisal, ale no coz znalem go jako usera, nie czlowieka. Chwila, chwila pomija.
    • CzaQ
      Fuck Fuck FUCK.  Że co kurwa? CO gdzie jak?  Pamiętam jak jeszcze na zlocie w Łodzi nabijaliśmy się z mojej byłej, która była wtedy takim atti-memem.    Street siedział i pytał : - to jak tam CzaQ gdzie ta Twoja była?  - a która jest godzina?  <Street patrzy na zegarek>  16 - a to pewnie siedzi na jakimś bolcu.  <śmiech>    Co prawda jakiegoś kontaktu z nim nie złapałem (praktycznie się nie pokazał jako normalny ja -  byłem przybity na zlocie, bo w ostatniej chwili tuż przed wyjazdem pobili mi kolegę). Ponadto dowiedziałem się wtedy, że jego nick to StreetoVs. A ja głupi zawsze czytałem StreetoYs , bo myślałem, że to y takie ucięte jest - nie wiem czemu, czasem mam dauna. Ot taka ciekawostka. Zapamiętam go za fajne posty na atti w złotej erze kiedy userów było tyle, że na stronie głównej co chwilę przewijało się, że limit 500 nieprzeczytanych postów czy ile to tam było został przekroczony, więc posty, których nie zdołałeś przeczytać zostały oznaczone jako przeczytane. Dobre czasy.    Trzeba się napić za fallen brothera.   
    • Grins
      Kurde chyba już jednego pewniaka na WrestleManie mam, może to być Rollins kontra Zayn po dzisiejszym RAW mam wrażenie że coś chcą w tą stronę ruszyć albo skończy się to tym że Drew, Rollins, Owens skończą w teamie i dostaniemy Bloodline vs Drew, Rollins, Owens... Oni muszą dostać jakiś większe story a jestem niemal niż pewny że przy pasie raczej kręcić się nie będą, ja to widzę tak:  1. CM Punk vs Cody Rhodes albo CM Punk vs Reigns, Cody Rhodes vs Orton któraś z tych walk na bank się odbędzie na WM 41 Main Event drugi lub pierwszy dzień.  2. John Cena vs Gunther Main Event drugi lub pierwszy dzień. 3. Zayn kontra Rollins albo Bloodline vs Rollins, Owens, Drew coś z tego na pewno powstanie nie na darmo zaczęli to story z Drew'em i Rollinsem, do tego Zayn, razem z Owensem w tle.  4. Jacob Fatu vs Solo Sikoa po ostatnim SD mam wrażenie że ten projekt długo nie pociągnie a Fatu będzie szykowany na Solo.  5. Charlotte vs Tiffany Stratton dadzą się na cieszyć Stratton te parę miesięcy pasem ale wiadomo że Flair pierwsze co wróci pójdzie po pas i go oczywiście wygra i to tradycja, musi pobić rekord, w sumie nawet za nią się stęskniłem   6. Becky Lynch vs Rhea Ripley albo Alexa Bliss vs Rhea Ripley  7. Wyatt Sicks vs Judgment Day wydaje mi się że to będzie taki już większy storyline z udziałem Wyatt Sicks i jeśli Alexa nie ruszy na pas to dołączy do teamu spuszczając wpiernicz Morgan która i tak nie będzie miała co do roboty... To będzie takie definitywny koniec JD bo i tak nie ma na nich już pomysłu, a Wyatt Sicks muszą wygrać w końcu coś większego. 9. Penta vs Bron Breakker o pas IC i najprawdopodobniej duże zwycięstwo Penty w którego chyba chcą inwestować, Bron ruszy wyżej w kartę po WM może to on będzie miał w tym roku szansę na walizkę MITB. 10. Ladder Match o pas Womens IC albo US'a Championship któraś z tych opcji jest bardzo możliwa. Ogólnie mamy tutaj jeszcze pas US'a ale to już nie wiem z kim kogo tutaj można zestawić, na pewno Knight będzie się kręcił koło pas i tutaj też można z organizować Ladder Match co byłoby najsensowniejszą opcją.  No ja to widzę tak, ciężko ułożyć i przewidzieć tą kartę ale moje propozycje są najsensowniejsze po 5 walk jednego dnia i w sumie składa to się w logiczną całość  Zapomniałem że Oldberg może też stoczyć swoją pożegnalną walkę na tej WM   
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...