Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Siłownia i inne formy treningu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   288
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jeszcze proszę o rozwianie wątpliwości dotyczące smaku (kruche ciastko czy banan?) i zamawiam ;)

Dla mnie - zdecydowanie banan :wink:

Jednak mam pytanie czy to jest typowe WPC, cz z jakimiś dodatkami pszenicznymi czy też innymi? No i jak z rozpuszczalnością?

Typowe serwatkowe białko. Co do rozpuszczalności, to jest całkiem spoko - trochę się oczywiście pieni, ale bez przesady (spokojnie da się wypić) jak np. w Ostrowii, gdzie ciężko to było wypić, prosto z sheakera.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   0

Właśnie miałem przyjemność skosztować białka WPC Łowickie i mogę potwierdzić słowa Euza i Ravena. Białko naprawdę przepyszne (smakuje prawie tak samo jak zmiksowane banany z mlekiem). Z rozpuszczalnością jest bardzo dobrze, ale trochę się pieni bardziej niż się spodziewałem, a w sumie to bardziej niż np. białko Activlaba (w sumie to nawet nie odczekałem trochę, żeby piana opadła, bo nie mogłem się doczekać, żeby spróbować i pewnie z tego wynikło moje chwilowe niezadowolenie). Nie zauważyłem jakichkolwiek grudek pomimo, że długo nie mieszałem białka w szejkerze.

I dołączam się do kolegów i gorąco polecam, jak by ktoś chciał kupić jakieś białeczko :) .

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Czy ktoś się orientuje czy na odkwaszenie organizmu można stosować łyżkę octu jabłkowego dziennie? (wolę odkwasić organizm czymś naturalnym niż jakimiś tabletkami czy proszkami zasadowymi).

Jak to w końcu z tym octem jabłkowym jest? Pomaga czy szkodzi (w szczególności na wątrobę i nerki), bo opinie się różne.

Czy idąc na siłownię po raz pierwszy warto zaopatrzyć się w jakieś odżywki, białko czy to za wcześnie?

Nie warto, na początek dobra dieta to wszystko czego potrzeba :)

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

Nie warto, na początek dobra dieta to wszystko czego potrzeba :)

Dokładnie. Wykorzystaj najpierw naturalny potencjał tkwiący w Twoim organizmie. Jak przyjdzie stagnacja, pomyślisz o jakichś suplach.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ułożyłem dietke na redukcje(low carb). Jest na forum osoba która ogarnia te sprawy i której mógłbym ewentualnie podesłać ją na priva?
  • 2 tygodnie później...

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Po jakim czasie( w regularnych) treningach widać poważniejszy przyrost mięśnia piersiowego? Bo zastanawiam się, czy wykonuje ćwiczenia niepoprawnie. Z góry dzięki.

163870508457e2d890447a3.jpg

Nikt nie jest wróżką, nikt nie wie jak się odżywiasz, jak ćwiczysz, jaką masz regenerację, jaką masz genetykę.

Jeśli chodzi o trening to skup się na wyciskaniu na skosie dodatnim, płaską jeśli robisz to możesz ją wyjebać całkowicie, u mnie to pomogło.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Odżywiam sie prawdiłowo(za namową dietetyka), o swojim wygladzie itp już kiedyś pisałem.

Tak wyciskanie robię głównie na płaskiej. Spróbuję na skosie. Dzięki Euz.

163870508457e2d890447a3.jpg

MdAngel, poleciłbym Ci coś takiego:

trening zacząć od ciężkich serii wyciskania sztangi na skosie dodatnim, następnie wyciskanie hantli płasko, rozpiętki i na koniec krzyżowanie linek na wyciągu albo pompki na poręczach. Taki trening u mnie zrobił robotę, ale warto szokować swój organizm i zmieniać ćwiczenia, tj możesz np. co tydzień zmieniać kolejność niektórych ćwiczeń bądź dodawać coś innego.

Co do sztangi na płaskiej to jest nawet takie powiedzenie - rób płaską, będziesz miał klate płaską :)

Co do tych przyrostów na danej partii to tutaj genetyka odgrywa naprawdę wielką rolę, możesz wszystko robić dobrze, a klatka albo inna partia może rosnąć dużo gorzej od reszty :)

MdAngel, poleciłbym Ci coś takiego:

trening zacząć od ciężkich serii wyciskania sztangi na skosie dodatnim, następnie wyciskanie hantli płasko, rozpiętki i na koniec krzyżowanie linek na wyciągu albo pompki na poręczach. Taki trening u mnie zrobił robotę, ale warto szokować swój organizm i zmieniać ćwiczenia, tj możesz np. co tydzień zmieniać kolejność niektórych ćwiczeń bądź dodawać coś innego.

Co do sztangi na płaskiej to jest nawet takie powiedzenie - rób płaską, będziesz miał klate płaską :)

Otóż to. Dobrze znany wszystkim były gubernator Kalifornii ponoć wyłącznie ćwiczenie na górną partię klatki piersiowej, a jaką okazałą klatę miał wszyscy wiedzą.

Ja od siebie dodałbym do tego co poleca Euz wyciskanie hantli na wąsko na skosie dodatnim (wygląda to tak, tyle że tutaj akurat pokazane jest na płaskiej :

). To ćwiczenie u mnie dało bardzo dobre efekty.

http://www.youtube.com/watch?v=L3xhiVCPE2k

Polecam ten film. Jak oni wtedy zajebiście wyglądali, damn. Dzisiaj jak patrze na tych mutantów z pierwszej 50tki to nie chciałbym wyglądać jak żaden z nich. Gdzie się podziały tamte budowy? :(

A idź pan w chuj...dwa tygodnie temu mieliśmy jubileuszową Olympie czyli według definicji zawody o tytuł najlepiej zbudowanego człowiek na świecie...tymczasem na scenie same potwory, jasne nie od dzisiaj wiadomo że już od ponad dekady liczy się tylko masa masa. Ale cholera gdzie jest wycięcie np taki Dorian za czasów świetności (poza to on zapoczątkował ere "monster look") miał mega mase ale wycięcie kose każdy widoczny akton, a dzisiaj? Zwycięzca Phil Heath brzuch ala "6 miesiąc ciąży", a zawodnicy którzy wyglądają jak potwory ale tutaj chociaż wygląda symetrycznie i fajnie jak Rhoden czy Dexter na dalszych miejscach.

Ogólnie gdzie się podziała kulturystyka za czasów Arniego, Nuberta, Franka Zane czy nawet Shawna Raya Kevina Levrone czy Lee Haneya. Gdzie oczywiście masa była ważna, ale przede wszystkim liczyła się symetria i wąska talia.

Euz odp jest jasna wtedy koksowali mniej i może trochę inaczej działające rzeczy.Wiadomo nie od dziś że na każdej Olimpii występowali ludzie nabici jak Autobus do Lichenia...(tak beka z ludzi mówiących że za czasów Arnolda nie koksowali hahahaha)...Czytałem że dzisiejsze brzuszyska to wina HGH które powiększa narządy wewnętrzne.

Taki Arnold czy chłopaki z twojego video mogliby co najwyżej wystąpić w dzisiejszych czasach w Men's Physique. Co jak co ale kolesie wyglądają konkretnie to według mnie jest swego rodzaju ideał sylwetki

url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=JBzCnadZywGL2M&tbnid=JrKs3KHJ-STTgM:&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fforum.bodybuilding.com%2Fshowthread.php%3Ft%3D156126833%26page%3D112&ei=ad4wVOGUNoP2O6SLgZgN&bvm=bv.76802529,d.d2s&psig=AFQjCNE9lSSJJBH09zD-yGjoiltpaNL8ZQ&ust=1412575159795307

MdAngel jeśli klata nie rośnie proponuję inny sposób, a mianowicie mniej objętościowe treningi, a np robią ją 2-3 razy w tyg. Ogólnie według mnie dla "naturali" trening bardziej w typie FBW będzie skuteczniejszy niż dojeżdżanie partii na splitowym treningu.

A i według mnie szkoda czasu na rozpiętki wielu ludzi gada że to rozciąga klatę i poszerza....szkoda tylko że nie da się z anatomicznego punktu widzenia przestawić przyczepu mięśnia piersiowego. Proponuje zwykłe wyciskania raz hantlami raz sztangą na płasko, skos dodatni i ujemny...ew np w drugim treningu dodać pompki na poręczach czy różnego rodzaju pompki na dobicie

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 600 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      SD: WWE Women’s Championship - Tiffany Stratton (c) vs. Nia Jax Men’s Money in the Bank Qualifying Match - Jimmy Uso vs. Rey Fenix vs. Solo Sikoa Women’s Money in the Bank Qualifying Match - Chelsea Green vs. Alexa Bliss vs. Michin
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Early Summer Beer Garden Pro Wrestling - Dzień 1 Data: 13.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ueno Park Outdoor Stage Format: Taped Data emisji: 15.05.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT D Generations 2 - There's No Limit To Growing Pains Data: 14.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ueno Park Outdoor Stage Format: Taped Data emisji: 17.05.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Tomos
      Jaka francuska powieść przygodowa została zaadaptowana w 2004 roku na odcinkowe anime, którego akcja rozgrywa się w szóstym tysiącleciu?
    • Giero
      Za nami kolejny epizod TNA iMPACT w drodze do Under Siege 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń. Indi Hartwell w ringowym debiucie w TNA dość szybko rozprawiła się z Kelsey Heather. Ringowy debiut w TNA tego wieczora zaliczyła także Nikkita Lyons z NXT. Tworzyła tag team z Mashą Slamovich przeciwko Tessie Blanchard i Victorii Crawford. Walka zakończyła się dyskwalifikacją, gdy Slamovich zaatakowała rywalki krzesłem. Matt Cardona w Fatal 4-Way Matchu pokonał Ace’a Austina, Elijaha i Mance’a Warnera. Tym samym został nowym pretendentem do TNA International Championship. W walce wieczoru Jeff Hardy pokonał Nica Nemetha. Nic i Ryan próbowali jeszcze atakować Jeffa i Matta po pojedynku, ale z pomocą Hardym przybył Leon Slater. To on będzie tag team partnerem Matta podczas Under Siege. Wszystko przez to, że Jeff nie może udać się do Kanady. Za tydzień: * Joe Hendry i Elijah vs. Moose i Brian Myers * Ace Austin vs. Mustafa Ali * Santana i Sami Callihan vs. First Class * Santino Marella i Robert Stone… będą debatować Aktualna karta Under Siege, które już 23 maja: * TNA Knockouts Championship Match: Masha Slamovich vs. Victoria Crawford * TNA World Tag Team Championship Match: The Nemeths vs. Matt Hardy i Leon Slater * TNA International Championship Match: Steve Maclin vs. Matt Cardona * TNA Knockouts Tag Team Championship Match: Ash By Elegance i Heather By Elegance vs. Spitfire * Trick Williams i Frankie Kazarian vs. Joe Hendry i Elijah * Cody Deaner vs. Eddie Edwards Deanerowi zostanie przedłużony kontrakt, jeżeli wygra * Tessa Blanchard vs. Arianna Grace * Mike Santana vs. AJ Francis Fot. TNA
  • Dodaj nową pozycję...