Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Siłownia i inne formy treningu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No właśnie są wakacje i chciałbym zrobić lepszy "kaloryfer". Co prawda gram często w piłkę i mam wyraźny zarys mięśni, jestem chudy no, ale mimo wszystko chciałbym mieć bardziej widoczny ten zarys mięśni. No i natknąłem się w necie na artykuł w którym było napisane, że ta 6-ka daje szybkie efekty.

Co do problemu z plecami, to przyznaje że je mam. Od jakiś 2 - 3 miesięcy co dziennie robię 50 pompek i nie ukrywam że mam problemy z kośćmi - czasem mi strzelają. Czasem mnie bolą. Jeśli mógłby mi ktoś poradzić czy da się coś zrobić z tym "strzelaniem" kości to byłbym wdzięczny.

@Euz, co to za ćwiczenie, co napisałeś że daje ono lepsze efekty?

211437251853627083cc668.jpg

7 min abs - dobór ćwiczeń dowolny, ale na necie jest sporo różnych wersji. Najlepiej robić ćwiczenia takie, które angażują każdą z części brzucha. Na YT tego sporo jest.

Tylko tak jak mówiono wyżej, niech nikt się nie spodziewa paki mając smalec na brzuchu :P

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Pytanie troszeczkę z innej beczki.

Zastanawiał się ktoś kiedyś,jak to jest ze sterydami w WWE?

Generalnie wiadomo,temat tabu jak na całym świecie(niestety) ,ale przecież dzisiaj nikt normalny nie wierzy,że ludzie tacy jak Cena,Langston czy kiedyś Lesnar(okej ,teraz ma specjalne ulgi ,tak samo jak Rock) nie byli bądź nie są na koksie ...

Jednak mamy drugą stronę medalu,są przecież te kontrole antydopingowe jak dobrze mi wiadomo więc jak ,w rytm zasady" co wolno wojewodzie... "

Ktoś z was orientuje się w temacie?

• Reputacja:   2

Hardcore Holly w swojej autobiografii potwierdził, że funkcjonuje zasada "co wolno wojewodzie" i dlatego kontroli antydopingowej nie przechodzą głównie lower-carderzy ;).

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

W zawodach kulturystycznych też są kontrole i co? :D Żaden problem obejść coś takiego mając podstawową wiedzę, chociaż jak widać na przykładach wrestlerów WWE, niektórzy takiej wiedzy nie mieli i wpadali :D

Każdy jeden wali w każdym sporcie na poziomie profesjonalnym. Nikt nie jest czysty

Generalnie wiadomo,temat tabu jak na całym świecie(niestety) ,ale przecież dzisiaj nikt normalny nie wierzy,że ludzie tacy jak Cena,Langston czy kiedyś Lesnar(okej ,teraz ma specjalne ulgi ,tak samo jak Rock) nie byli bądź nie są na koksie ...

Jednak mamy drugą stronę medalu,są przecież te kontrole antydopingowe jak dobrze mi wiadomo więc jak ,w rytm zasady" co wolno wojewodzie... "

Ktoś z was orientuje się w temacie?

W sumie te kontrole mają pewnie tyle wspólnego z prawdziwą kontrolą antydopingową, co polscy piłkarze z graniem w piłkę :) (nawet V.McMahon swojego czasu wyglądał jakby koksował na śniadanie, obiad i kolacje).

Druga sprawa, że tak jak Euz mówi takie kontrole to można śmiało obejść i to niejednokrotnie (pewnie każdy wie, że mówię tutaj o pewnym kolarzu :P )

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Pewnie każdy wie, ale przypomnę.

Kontrole antydopingowe w WWE przyjowały różne oblicza. Kiedyś koksowali wszyscy, co było widać wyraźnie, teraz jest to ograniczane na tyle, na ile się da, ale nie można oczywiście ubić każdego karalucha ;)

Problem wyraźnie zarysował się po śmierci Chrisa Benoit i opiniach lekarzy, że to właśnie wszelakie sterydy i inne środki antydepresyjne spowodowały (do spółki z hedbutt-ami oczywiście) spore zmiany w jego mózgu. Powstanie Wellness Policy datowane jest na 2006 rok, faktycznie wdrożono ją w 2007 roku i stanowi, że co nie jest dozwolone przez lekarzy jest zabronione. Dozwolone przez lekarzy mogą być oczywiście wszelkiego rodzaju środki uśmierzające ból, przyspieszające gojenie kontuzji itp, nawet te na bazie hormonów i sterydów. Ważne, aby lekarz dał na to papier. Jak to z lekarzami w USA jest, to po śmierci Michaela Jacksona wiemy i nie przesadzę chyba twierdząc, że o niektóre środki łatwiej tam jest niż u nas o L4 kiedy nie mamy ochoty iść do pracy ;)

Jakby ktoś nie wiedział a chciał się dowiedzieć, to tutaj znajdzie całe Wellness Policy

Co do samego tematu, to jestem zdania, popartego testami na własnej osobie, że specjalistyczne ćwiczenia na brzuch nie dadzą żadnego rezultatu, jeżeli nie zostaną podparte odpowiednią dietą, która to stanowi około 60% sukcesu. Jak nie więcej.

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Mam kolejny kłopot. Z wielu przyczyn jestem zmuszony do treningu na siłce tylko 2 razy w tygodniu...

Jakie partie mógłbym ze sobą połączyć, by zmieścić je wszystkie tylko w 2 dni?

Jeśli by ktoś nie miał co robić :D i zechciał wymienić najkorzystniesze ćwiczenia dla ekto, to już w ogłole byłoby cudnie. :P Choc domyślam sie , że raczej trening zbytnio się nie różni i warto głównie stosować wielostawowe.

163870508457e2d890447a3.jpg

Bezsensu takie ćwiczenie, nie łudź się, że coś zyskasz ćwicząc 2 razy w tygodniu.

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

Można robić ewentualnie ogólnorozwojówkę, dla zdrowia i podtrzymania tego co już się ma. O piorunujących efektach można zapomnieć. 3 razy w tygodniu to absolutne minimum.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Sam jestem na FBW, ale to muszą być co najmniej 3 dni, a ja mam jeszcze czwarty z brzuchem i łydkami. Podobnie jak koledzy, nie słyszałem, by komuś trening dwudniowy się udał :)

Rozumiem, ale jeśli inaczej się nie da, to odpuścić w ogóle. Znaczy przeczekać do września?

Nie może się nie dać. Jak się bardzo chcę, to się znajdzie sposób. Jak nie, to znajdzie się wymówkę :wink: Najgorszy trening to taki, który się nie odbył, więc jak masz trenować 2-dni, a nie trenować wcale, to trenuj. Może nie będziesz widział efektów na sobie - nastaw się na starcie - ale poznasz odrobinę swoje ciało, jak i dopracujesz technikę ćwiczeń, żeby we wrześniu wjechać z jakimś bagażem doświadczeń.

Ja mam ambitny plan lipcowy, żeby wjechać 6x w tygodniu. Tylko tę walkę mogę przegrać mentalnie :wink: Przerabiałem coś zbliżonego (3-dni treningu pod rząd, potem dzień przerwy), ale nigdy nie 6 pod rząd.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nie może się nie dać. Jak się bardzo chcę, to się znajdzie sposób

Dokładnie, przecież można wyjść na dwór, poszukać drążków i robić jakieś podciągania czy cokolwiek. Dla chcącego nic trudnego, serio.

Miał ktoś kontakt z białkiem Mexa Matrix 10, czy kreatyną Muscle Pharma? Zbroje się powoli na ten lipiec :wink:

50608915156a3743c1fa34.jpg

N!KO, coś według mnie te zbrojenia są w złą stronę, bo bardziej zbroiłbym się pod kątem zakupu Kurczaków, jajek, ryżu itp to jest podstawa a tak na prawdę nikt nie udowodnił że ta kreatyna od np. Treca jest lepsza niż ta która dostaniemy np od Universala, tak samo z białkiem każda firma powie że no ten suplement ma to, to tamto sramto musisz zapłacić z 2x drożej za białko, a składniki które wymienili, albo są ci nie potrzebne albo one nie wpływają na efekt, a wszystko jest tylko do zdarcia kasy niczeg więcej...brałem mnóstwo kreatyn i np po droższej nie czułem różnicy niż po np Universal za 45 zł czy po Krecie z KFD za 3 dychy :twisted:
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
  • Dodaj nową pozycję...