Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Prezes: Charles Kosiński

Tygodniówka: Necropolis

Lista PPV:

1. Disrespect

2. Rasp

3. No Escape - każda walka ma gimmick lub stypulację

4. Lack of Compassion

5. SummerLotery - walka wieczoru odbywa się na takich samych zasadach jak Royal Rumble Match

6. End of the World

7. Peak of Glory - najważniejsza gala roku

8. Winter Shot

Roster Necropolis:

AJ Styles (face)

Antonio Cesaro (face)

Austin Aries (face)

Booby Roode (heel)

Bully Ray (heel)

CM Punk (face)

Cody Rhodes (heel)

Daniel Bryan (face)

Dean Ambrose (heel)

Dolph Ziggler (heel)

James Storm (face)

Joe Hennig (face)

Kenny King (heel)

Kevin Steen (heel)

Kevin Thorn (face)

Magnus (face)

Matt Morgan (heel)

Ryback (tweener)

Seth Rollins (face)

VNM (Big E) (heel)

Wywiady: Maryse

Pasy:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2381/heavyweight-championship_by_cs.png

HoP World Heavyweight Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2381/w04531.png

HoP Intercontinental Championship

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kari

3

• DestructionMachine

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Necropolis - Epizod 1

Pierwsze w historii Necropolis otwiera pokaz fajerwerków i sztucznych ognii. Zaraz po tym nasi wspaniali komentatorzy JBL i Matt Striker przechodzą do krótkiej dyskusji, którą przerywa theme song naszego pana prezesa Charlesa Kosińskiego!

-----

Charles Kosiński: Witam was wszystkich na pierwszej w historii gali spod szyldu House of Pain! Wiecie po co tu jestem? Doskonale wiecie, bo jestem tu w takim samym celu w jakim jesteście tu wy! Chcę w końcu, po tylu latach zobaczyć prawdziwy wrestling! Nie słodko pierdzących zawodników, nie leszczy, którzy boją się prawdziwych wyzwań. Chcę tu widzieć tylko twardzieli, którzy nie uciekają przed walką! Nie oczekujcie od nas hektolitrów krwi, czy połamanych ciał, no co najwyżej połamanych serc <śmiech> Chcemy dać wam prawdziwy wrestling i tylko to jest dla nas ważne! Chyba każdy doskonale zdaje sobie sprawę, że żadna federacja nie może dobrze pracować, jeśli nie ma swojego mistrza, albo i mistrzów... Dlatego jeszcze dzisiaj oba nasze mistrzostwa HOP World Heavyweight Title oraz HOP Intercontinental Title znajdą swoich posiadaczy! O ten drugi zawodnicy powalczą w Battle Royal, natomiast o główny pas federacji zawalczą AJ Styles , CM Punk , Daniel Bryan oraz Kevin Steen! To wszystko. Bawcie się dobrze!

-----

Kenny King vs Seth Rollins

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1911/king_02_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins5_cutout_by_Crank.jpg

Początek bardzo wyrównany I obaj panowie popisali się naprawdę świetną techniką. W końcu Kingowi udało się skontrować szarżę rywala i do tego poczęstował go Dropkickiem. Afroamerykanin ruszył z dalszą szarżą, lecz Seth miał dla niego Low Dropkick! Po tej akcji Rollins dorzucił jeszcze dwa Low Dropkicki w klęczącego rywala i spróbował przejść do Armbaru, lecz Kenny na to nie pozwolił i przerzucił rywala przez siebie. Publiczność skwitowała to głośnymi gwizdami. Zdekoncentrowało to Kenny'ego, co wykorzystał Rollins i zaskoczył rywala poprzez Backbreaker, po czym posłał rywala Clotheslinem poza ring! Były członek The Shield nie zastanawiał się długo i dorzucił Suicide Dive! Niestety dla niego upadł nieszczęśliwie na rękę co od razu poza ringiem wykorzystał King i nadział członek rywala na bandę, po czym dorzucił na nią Double Stomp, co w ringu dało 2 count. King postanowił popracować nad ręką rywala i skupił na niej swoje ataki. W końcu zapiął on Arm Breaker, z którego z łatwością wydostał się Seth i znienacka dorzucił Snapmare – 1 .. 2 .. Kickout! Kenny powstrzymał zapędy rywala dzięki Spinning heel kickowi, po czym dorzucił Gutwrench Suplex – 2 count! Kolejna akcja Kenny'ego nieudana i Seth dorzuca od siebie Sidewalk Slam, Forward Russian Leg Sweep i Running single leg drop! Na koniec oparł rywala o narożnik, lecz Kingowi udało się umknąć przed Corner forearm smashem i natychmiastowo doskoczył do rywala, wnosząc go na narożnik. Wymianę ciosów w narożniku wygrał czarnoskóry zawodnik i od razu spróbował Superplexu. Ta akcja jednak nieudana i King zaliczył matę, lecz Seth nie trafił ze Swanton Bombem! Były zawodnik TNA przeszedł do ofensywy i wykonał Springboard Clothesline, Cradle Suplex, a wszystko uwieńczył mocnym Enzuigiri! 2 count! Teraz to Kenny wszedł na narożnik i chciał wykonać Monkey Dive, lecz dopadł do niego Seth! Wymiana ciosów na narożniku i mamy Superplex od byłego mistrza NXT! 1 .. 2 .. Kickout! Rollins wszedł na narożnik i wykonał Crossbody 1 .. 2 .. znowu kickout! Do tej akcji dorzucił jeszcze Corner forearm smash i spróbował zapiąć Scissored Armbar. King przerolował go jednak i zaskoczył poprzez Cradle !1 .. 2 .. Rollins skontrował na Crossface! Po długim czasie Kingowi udało się dotknąć lin. Dodatkowo Kenny zaskoczył rywala Spinning heel kickiem, po czym posłał go katapultą na narożnik! Do tego Corner Clothesline i Death Volley Driver! 1 .. 2 .. Kickout! Szykował się Royal Flush, lecz Seth mądrze oparł się o narożnik. Po chwili przy próbie szarży King nadział się na piękny Standing Dropkick! Black dorzucił Rolling Elbow, po którym King bardzo mądrze wyturlał się z ringu! Świetnie dysponowany dzisiaj Seth szybko skarcił go za to Slingshot Corkscrew Splashem! Seth wrzucił przeciwnika do ringu, po czym postanowił chwilę poświętować z publicznością. To jednak zemściło się na nim, gdyż gdy wrócił do ringu nadział się wprost na Springboard DDT, po którym King przeszedł do Royal Flush – 1..2..3! Kenny King wygrywa pierwszą walkę w historii House of Pain.

-----

Na zapleczu znajduje się Maryse ze swoim gościem.

Maryse: Witam was drodzy fani! Jest ze mną zawodnik, którego większość z was na pewno zna to legenda sceny niezależnej i były zawodnik WWE Daniel Bryan! Powiedz nam Danielu, co skłoniło cię do podjęcia pracy w House of Pain? Z pewnością miałeś wiele innych ofert, mówiło się o zainteresowaniu twoją osobą ze strony ROH oraz NJPW. Dlaczego postawiłeś wybrać właśnie House of Pain?

Daniel Bryan: House of Pain to wspaniały projekt, który przy sumiennej pracy jego zawodników i ludzi z zaplecza może stać się jedną z największych o ile nie największą federacją wrestlingu w historii. Kiedy tylko Charles zadzwonił do mnie od razu wiedziałem, że chcę być w tym od początku.

Maryse: Jakie masz plany na dzisiejszą walkę? Masz szansę zostać pierwszym w historii mistrzem House of Pain. Jak zapatrujesz się na swoją przyszłość w federacji?

Daniel Bryan: Mogę was zapewnić, że dzisiaj pokonam moich trzech rywali i zostanę pierwszym w historii HOP World Championem! A jakie mam plany na przyszłość? Będę dumnie bronił tego pasy i należycie go promował.

Maryse: Zatem powodzenia...

-----

Na arenie rozbrzmiewa Cult of Personality i w drodze na ring, przy wielkiej owacji fanów zmierza CM Punk!

CM Punk: Wow! Jest tu dziś naprawdę gorąco! Fani House of Pain są niesamowici. Mam nadzieję, że tak samo ciepło powitacie mnie jako waszego World Championa. Ok, taka odpowiedź jest wystarczająco satysfakcjonująca. Serio, naprawdę świetnie jest zobaczyć to stare, znajome twarze i paru serdecznych przyjaciół. Jest tu taki mix zawodników a pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu wydawało się to nieprawdopodobne... Nigdy nie pomyślałbym, że jeszcze kiedyś będzie dane stanąć mi w jednym ringu z takimi zawodnikami jak Kevin Steen , AJ Styles , Bully Ray , Kenny King , czy...

Punkowi przerywa theme song Austina Ariesa, który z uśmiechem na ustach wszedł do ringu i od razu podał rękę CM Punkowi.

CM Punk: ...Austin Aries...

Austin Aries: CM Punk...

CM Punk: Tyle lat...

Austin Aries: Tyle lat... I pomyśleć, że gdy ty odchodziłeś do WWE przyrzekliśmy sobie, że jeszcze kiedyś gdzieś się spotkamy. Pamiętasz to? Paul Heyman chyba niezbyt w to wierzył. A jednak... dzisiaj stoimy w jednym ringu... ponownie. Tym razem jako legendy sceny niezależnej i zawodnicy, którzy mają stanowić o sile tej organizacji. Parę ładnych lat temu nie przypuszczałem, że mój przyjaciel CM Punk będzie mistrzem WWE, a ja w tym samym czasie będę mistrzem TNA. Gdyby ktoś wtedy powiedział mi o tym, uszczypnąłbym go i kazał się obudzić. Co prawda dzisiaj to ty walczysz o pas Wagi Ciężkiej, a ja tylko o pas Interkontynentalny, ale doskonale wiem, że pewnego dnia ja i ty, CM Punk i Austin Aries staniemy w tym ringu, podamy sobie ręce i stoczymy najlepszą walkę jaką kiedykolwiek widział ten świat! Gdy tak sobie gadam i gadam, dochodzę do pewnego wniosku. Wiesz co Punk? Starzy kumple powinni trzymać się razem. Co powiesz na to, bym stanął dzisiaj w twoim narożniku podczas walki wieczoru? Jeśli nie chcesz nie będę się w nią mieszał. Chcę tylko żebyś czuł moje wsparcie.

CM Punk: Wow... Powiedziałeś już wszystko Austin, nie mam nic do dodania. Jestem dumny, że obydwaj możemy stać w tym ringu i jestem dumny, że dzisiaj Austin Aries stanie w moim narożniku!

Panowie uściskali się i wspólnie opuścili ring.

-----

Maryse: Witam was ponownie moi kochani! Tym razem jest ze mną zwycięzca pierwszej w historii walki na ringach House of Pain Kenny King...

Kenny King: Oddawaj mi ten mikrofon tleniona blondyno! Spadaj stąd, dopóki jestem w dobrym humorze. Pozwólcie, że się wam przedstawię, bo śmiem twierdzić, że jesteście na tyle tępi, iż nawet nie zdajecie sobie sprawy kto przed wami stoi. Otóż nazywam się Kenny King i jest uosobieniem doskonałości. Możecie na mnie kochać i naśladować albo nienawidzić i prześladować, ale jestem tym, czym jest wrestling.

-----

VNM vs Ryback

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/bigelangston4_wfmashupz.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/2573_Ryback.jpg

Panowie rozpoczęli bardzo agresywnie I od razu weszli w zwarcie. Było one bardzo wyrównane i żaden z nich nie mógł przejąć inicjatywy. W końcu jednak VNM puścił ten uchwyt i udało mu się wykonać Shoulderblock. Nie zrobił on jednak najmniejszego wrażenie na Rybacku i Potwór wbił mocnym Irish Whipem przeciwnika w stalowy narożnik! Skip nie czekał tylko od razu dorzucił Corner Splash i Sidewalk Slam – 2 count. Nie zwalniał on tempa i Drop Tue Holdem nadział VNM'a w narożnik. Afroamerykanin postanowił wyturlać się z ringu, a za nim ruszył Wędkarz. Murzyn jednak mądrze wykorzystał ten fakt i nadział rękę Skipa o trzecią linę. VNM wrócił do ringu i dorzucił Body Slam i Elbow Drop! Szykował się on już wyraźnie pod koniec walki i złapał rywala pod VNM Ending, jednak Ryback nie dał sobie wykonać tej akcji i sam wyniósł przeciwnika, po czym wykonał mu Backpack Stunner! Wyczuwający zagrożenie VNM postanowił wyturlać się z ringu i złapać oddech. Tym razem jednak Ryback nie ruszył agresywnie za rywalem, tylko poczekał aż ten wróci do ringu. Gdy VNM wrócił do ringu szybko przejął inicjatywę po wykonaniu paru ciosów, dorzucił serię Headbuttów, po czym przeszedł do Abdominal Stretchu. VNM wykrzykiwał w stronę rywala, by ten się poddał, jednak Skip pomimo bólu po chwili się wydostał. Dodatkowo uniknął on Clothesline'u i sam wymierzył Midhug Clothesline! Ryback szykował się do wykonania Shell Shocku, jednak dawnego Langstonowi udało się przetrwać. VNM ruszył z szarżą, lecz przeliczył się i wpadł wprost pod Uppercut i German Suplex – 2 count. Ryback wszedł na narożnik i szykował się pod Flying Clothesline, jednak VNM uniknął tej akcji i sam wymierzył Spear – 1 … 2 .. Kickout! Gdy to nie przyniosło oczekiwanego skutku, VNM sięgnął po VNM Ending, po którym pewnie odliczył Rybacka do trzech tym samym wygrywając starcie tytanów.

-----

Maryse: Tu ponownie ja. Mam nadzieję, a wręcz jestem przekonana, że mój kolejny gość będzie znacznie milszy od poprzedniego. To wielokrotny mistrz federacji TNA – AJ Styles! Witaj AJ. Powiedz nam, jak Ci się podoba pierwszy dzień w nowej federacji?

AJ Styles: Witam, witam. Oczywiście mi się podoba. Dobrze jest zobaczyć znajome twarze i kilku moich serdecznych przyjaciół. House of Pain to naprawdę wspaniały projekt.

Maryse: Jak się czujesz będąc u podstaw powstawania kolejnej federacji?

AJ Styles: Czuję się bardzo dobrze. Wiesz, to tak, jakby rodziło Ci się drugie dziecko. Byłem Oryginalsem w TNA, będę i Oryginalsem w HoP.

Maryse: Jakie masz plany na dzisiejszą walkę? Widzisz siebie jako mistrza House of Pain?

AJ Styles: Gdybym nie widział siebie jako mistrza, uwierz mi nie stanąłbym do walki. Dzisiaj pokonam moich trzech rywali i zostanę pierwszym w historii HoP World Championem.

Maryse: Dzięki za wywiad AJ! Powodzenia.

-----

W swojej szatni Bully Ray przygotowywał się do walki... gdy nagle w jego szatni zgasło światło i zaczęła w niej grać muzyka Hulka Hogana! Ray wystraszył się nie na żarty i gdy zorientował się, że w szatni Hulka nie ma sam zaczął śmiać się ze swojej głupoty. Jego radość nie trwała długo gdyż światło ponownie zgasło i tym razem w szatni zaczęła grać muzyka Stinga! Ray ponownie był mocno wystraszony, lecz po chwili ponownie zaczął się śmiać. Jednak gdy w szatni rozbrzmiała muzyka Doinka The Clowna Ray wybiegł ze swojej szatni...

Gdy wracamy po reklamach Bully Ray jest już w gabinecie Charlesa Kosińskiego.

Charles Kosiński: Ooo! Mój przedstawiciel Nowego Jorku! Co się stało Bully? Wyglądasz na wystraszonego.

Bully Ray: Robisz sobie ze mnie jaja?!

Charles Kosiński: Nie, dlaczego?

Bully Ray: Posłuchaj, Charles. W mojej szatni dzieją się dziwne rzeczy... gasną światła i grają theme songi osób, z którymi... nie mam zbyt dobrych relacji.

Charles Kosiński: I co niby ja mam z tym zrobić?

Bully Ray: Pytasz się mnie co masz z tym zrobić?! Do chuja pana, jesteś prezesem tej organizacji! Ty możesz tu wszystko do jasnej cholery!

Charles Kosiński: Spokojnie, Bully. Nie unoś się. Najlepiej będzie jeśli pójdziesz teraz do ringu i sam wywołasz tego żartownisia.

Bully nic nie odpowiedział. Natychmiast wybiegł i kamera prowadziła nas za nim aż do ringu.

Bully Ray: POSŁUCHAJ MNIE TY SUKINSYNU! TO NIE SĄ JAJA! UJAWNIJ SIĘ, DOBRZE CI RADZĘ, BO GDY SAM CIĘ ZNAJDĘ NIE BĘDĘ JUŻ TAKI MIŁY!

Światło gaśnie... Na arenie zaczyna grać mix wielu theme songów: Big Showa, Marka Henry'ego, Kane'a, Braya Wyatta... Gdy światło ponownie się zapaliło pośrodku ringu leżał już nieprzytomny i krwawiący Bully Ray! Natychmiast Nowojorczykiem zajęły się służby medyczne, które w błyskawicznym tempie przetransportowały go na zaplecze.

-----

Battle Royal o HoP Intercontinental Title

Uczestnicy:

Antonio Cesaro, Booby Roode, Cody Rhodes, Dolph Ziggler, James Storm, Joe Hennig, Kenny King, Kevin Thorn, Magnus, Matt Morgan, Ryback, Seth Rollins, VNM

Końcówka walki:

Zostało czterech: James Storm, Magnus, Antonio Cesaro i Dolph Ziggler! Ziggler szybko doszedł do siebie i wrócił na krawędź ringu. Ruszył na niego Storm, lecz okazał się to błąd, bo Ziggler nadział go głową o liny. Do tego dorzucił Superkicka, który do tego stopnia zamroczył Storma iż ten wypadł z ringu!

James Storm wyeliminowany przez Dolpha Zigglera

Tak więc trójka: Antonio, Dolph i Magnus! Najwięcej w walce udzielał się jak dotąd Ziggler. Jednak to on zdecydował się na szarżę! Nie trafił w Antonio i ten wykonał mu Pop European Uppercut! Dla Magnusa miał Gutwrench Suplex! Do tego Monkey Dive dla Zigglera i próba ataku na Magnusa. Ten jednak w porę to zauważył i wykonał Clothesline! Do tego Irish Whip i Corner Splash! Następnie Belly to back suplex od Zigglera! Show Off złapał Antonio i próbował go wyrzucić, lecz ten skontrował. Wtedy z zaskoczenia Magnus wymierzył Shoulderblock i Antonio wypada!

Antonio Cesaro wyeliminowany przez Magnusa

Została dwójka Ziggler i Magnus! Panowie spojrzeli na siebie z szacunkiem. Ziggler ruszył w zwarcie, jednak to Magnus je wygrał! Zepchnął Dolpha do narożnika i tam miał dla niego Corner Dropkick! Następna akcja skontrowana i Dolph wykonuje Sitout Suplex Slam i Leg Drop! Show off wchodzi na narożnik i mamy próbę Crossbody, jednak Anglik przerolował, wyniósł rywala i biegnąc wbił Dolpha w narożnik! Do tego Powerbomb i Knee Drop! Anglik odsunął osłonę z narożnika i chciał na nią nadziać głowę Dolpha. Show off skontrował i mamy Snapmare, po którym nastąpił Beasemant Dropkick. Do tego Knee Dropk I Chicken Wings! Dolph chciał wyrzucić przeciwnika jednak ten skontrował. Mamy mocny Irish Whip i Ziggler wpada w odsłonięty narożnik. Do tego Clothesline w tył głowy i Magnus wygrywa tę walkę!

-----

Kamera przenosi nas na zaplecze, na którym sanitariusze pomagają Bully'emu Rayowi dostać się do karetki. Nagle na zapleczu gaśnie światło i jedynie słychać było dźwięk łamanego stołu...

-----

Jesteśmy w gabinecie Charlesa Kosińskiego, w którym nasz prezes rozmawia z kimś przez telefon.

Charles Kosiński: Do jasnej cholery, masz go znaleźć! Rozumiesz?!...

Charles Kosiński: Nie, nie obchodzi mnie to, że nie masz czasu! Z tego co pamiętam to wisisz mi przyszługę...

Charles Kosiński: Chyba nie chcesz żebym ci o tym przypominał, nieprawdaż? Więc rusz dupę i zadbaj o to, żeby ten skurwiel, który skatował Raya znalazł się!

Wyraźnie wściekły Kosiński rzucił telefon i gdy tylko zobaczył kamerę z całej siły trzasnął drzwiami.

-----

HoP World Heavyweight Title Match: AJ Styles vs CM Punk (w/Austin Aries) vs Daniel Bryan vs Kevin Steen

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/1ajstylesner2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/cmpunkner2_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/2533_Daniel_Bryan.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/2400_Kevin_Steen.jpg

Eliminacja następuje poprzez submisson albo pin.

Od razu na początku walki Punk zaatakował Stylesa ,a Daniel zajął się Steenem. Daniel miał dla Kevina serię No Kicków zakończoną Dropkickiem i pozbył się rywala z ringu. Punk miał dla Stylesa LegSweep DDT i AJ wyturlał się z ringu. Punk i Bryan wymienili spojrzenia i ruszyli do walki z sobą. Bryan wydostał się z zwarcia i złapał dystans dzięki Dropkickowi. Daniel dorzucił jeszcze Spin Kick, próba Suplexu jednak nieudana i inicjatywa przeszła na stronę Punka, który miał dla Bryana Step-Up Enzuigiri i złapał rywala pod GTS! Bryan wydostał się i wyturlał się ringu by złapać oddech. Długo jednak sobie nie odpoczął bo Styles wykonał mu Enzuigiri odbijając się ze schodków! Punk przyglądał się tej sytuacji gdy od tyłu zaatakował go Steen. Chciał on wykonać Neckbreaker rywalowi, ten jednak skontrował i posłał go Irish Whipem na wracającego do ringu AJ'a. Obaj zawodnicy ustawili się w narożniku i Punk postanowił wykonać High Knee. Przy próbie tej akcji AJ umknął i Punkowi udało się wykonać ją jedynie na Steenie. Gdy Punk odwrócił się w stronę AJ'a ten miał dla niego Spinning heel kick! Mamy jeszcze Knee Drop i Moonsault – 2 count! Styles próbował kolejnej akcji jednak otrzymał High Kicka! 1 … 2 … Kickout! Daniel zaczekał na koniec liczenia i poczęstował Punka Missle Dropkickiem. Dla Phenomenala miał on German Suplex, później Front Suplex dla Punka i na koniec Northern Lights Suplex dla Złotego Dziecka TNA! Kevin próbował zaskoczył Daniela atakiem od tyłu, lecz ten miał dla niego Cobra Clutch! Steen wydostał się z pomocą lin i Daniel wysłał go za ring przy pomocy Basaball Slidu! Po tej akcji interweniować próbował Punk, lecz dla niego Daniel miał Dragon Screw i po chwili przeszedł do Ankle Lock! Punk walcząc z bólem dotarł do narożnika i gdy Bryan puścił chwyt otrzymał Styles Clash od Stylesa! 2 count! AJ'a spróbował Springboard 450 splashu jednak Bryan umknął mu. Do tego mamy Surfboard! Styles wyraźnie zmaga się z bólem, a do ringu wrócił Punk i przyglądał się submission'owi czekając na eliminacje Stylesa Daniel zauważył go i puścił chwyt by zaatakować Punka. Best In the World nie dał się zaskoczyć European Uppercutem i mało tego dorzucił Underhook Backbreaker! 2 count! Punk złapał się na Facebuster od powracającego do ringu Steena. Do tego kombinacja Backbreaker/Neckbreaker, Irish Whip i Corner Splash! Styles otrzymał zaś od Steena Enzuigiri – 2 count! AJ wypadł z ringu a tam Bryan wbił go w schodki! Do tego Back Body Drop podczas którego Phenomenal One wpadł w barierkę dla widzów! W tym samym czasie Steen szykował 450 splash dla Punka, ten jednak umknął i Steen mocno przywalił w matę. Punk nie czekał długo i zapiął Anaconda Vice! Bryan powrócił do ringu i dopadł do Punka. Miał dla niego European Uppercut i Running Leg Lariant, po którym Best In the World wypadł z ringu. Bryan doszedł do wniosku, że nie ma sensu po niego iść i przeszedł do Steena. Daniel wyrzucił rywala na apron, a Styles uderzył Kevina mocnym Dropkickiem. Ten wpadł na kamerzystę z takim impetem, że stracił przytomność! Do Kevina od razu podbiegł lekarz i po konsultacji z sędzia zarządził, że Steena trzeba wycofać z pojedynku.

*Kevin Steen wyeliminowany via For Fit

Steen z pomocą dwóch sędziów odszedł na zaplecze, podczas gdy Punk powrócił do ringu i z zaskoczenia zaatakował Bryana poprzez Springboard Clothesline i Sitout Suplex Slam! Punk dorzucił Belly-to-back Suplex, lecz wystarczyło to jedynie na 2 count. Punk chciał ośmieszyć Bryana i chciał zapiąc na nim Anaconda Vice ten jednak pięknie skontrował i złapał rywala w No Lock! Punk jednak wydostał się i dorzucił Roundhouse Kick, jednak wtedy od tyłu zaatakował go Styles! AJ miał dla Punka Inverted Suplex Slam i Vertical Suplex! 2 count! Do tego jeszcze Knee Drop, lecz Moonsault już nieudany! Punk za to wymierzył udany Titl-a-whirl Backbreaker! Wtedy do akcji wkroczył Bryan i rozpoczął serie No Kicków! Punk przed ostatnim wydostał się z ringu i Daniel wyskoczył za nim! To był jednak błąd bo Punk poczęstował go soczystym Knee dropem, by po chwili pchnąć go w schodki koło ringu. Były TNA Champion próbował interweniować i rozpoczął wymianę ciosów z Punkiem. Panowie przeszli aż pod okolice stołu komentatorskiego i wtedy Styles nadział Punka o stalowy narożnik! AJ zdjął okrycie ze stołu komentatorskiego i przymierzył się na Powerbomb, jednak tę akcje skontrował Punk. Dla interweniującego Bryana miał za to Atomic Drop i Facewash! Phenomenal One otrzymał High Kicka i Punk wyjął monitory ze stołu komentatorów! Punk idealnie wiedział co ma zrobić w tej sytuacji i Powerbombem posłał Stylesa wprost na stół komentatorski! Punk próbował wrzucić AJ'a do ringu by go odliczyć, wtedy jednak od tyłu zaatakował go Bryan! Miał on dla Punka Clothesline, by po chwili wbijać go głową w mate! Punk zaczął krwawić, tymczasem mamy Drop Tue Hold od Bryana i Beasemant Dropkick! Próba Surfboardu skontrowana i Punk wykonał dwa Low Kicki, dorzucając chwilę później Bulldog na podłogę! Styles dochodzi do siebie w ringu tymczasem Punk wyciągnął kij do kendo! Zaczął on obijać nim Bryana i panowie doszli aż do drogi między rampą, a ringiem. Wtedy Punkowi przy uderzeniu złamał się kij i wykonał Short-arm Clothesline! Punk wyniósł rywala pod GTS, lecz wtedy od tyłu zaatakował go Austin Aries! Austin wyrwał Punkowi z ręki kij do kendo i zaczął go nim niemiłosiernie okładać. Aries wrzucił wycieńczonego Punka do ringu i wykonał mu Brainbuster, a Bryan korzystając z okazji przeszedł do pinu! 1..2..3. Punk wyeliminowany, przez swojego wydawałoby się, że przyjaciela...

*CM Punk wyeliminowany przez Daniela Bryana via Pinfall

Tak więc w ringu tylko Styles i Bryan, jednak AJ zmęczony siedzi w narożniku. Daniel z początku robił co chciał. Wykonał rywalowi Bulldog, Backbreaker i chciał dorzucić Dropkick, jednak AJ mądrze wystawił nogę przez co Dragon nadział się na Enzuigiri! Mamy też Styles Clash! 1 … 2 … Kickout! Styles postanowił Crossface, jednak po chwili mistrz submissionów wydostał się i mamy serię kopnięć zakończoną Corner Dropkickiem – 2 count! Bryan chciał błyskawicznie przejść do LeBell Locku, jednak Styles znowu wydostał się, a na dodatek podciął Daniela, a ten przywalił głową w stalowy narożnik! Do tego mamy kolejny Styles Clash! 1 … 2 … Kickout! Sfrustrowany Styles wszedł na trzecią linę i wykonał 450 splash! ZNOWU 2 count! Kolejna szarża nieudana i mocny już zmęczony Bryan mądrze przerzucił rywala Back Body Dropem. Mistrz submissionów poszedł za ciosem i dorzucił German suplex, po czym błyskawicznie wszedł na narożnik i wykonał Flying headbutt! 1 … 2 … Kickout! Bryan z uznaniem spojrzał na rywala i postanowił przejść do LeBell locku. Lecz Phenomenal One mądrze skontrował tą akcje dzięki Drop Tue Hold. Nie dało mu to dużo ponieważ Bryan uniknął dalszego ataku, nie dało mu to jednak dużo gdyż sam nie trafił z Clotheslinem i nadział się na Pele Kick! AJ szybko wyszedł na apron i mamy Springboard 450 splash!! 1 … 2 ...3!!!! AJ STYLES JEST PIERWSZYM W HISTORII MISTRZEM ŚWIATA HOUSE OF PAIN!

Widokiem bardzo mocno wzruszonego Stylesa i zawiedzionego Bryana kończymy pierwsze w historii Necropolis. Do zobaczenia za tydzień!

Sprawdź!

Widzę, że wracasz z nowym projektem. Pierwsza gala wyszła bardzo dobrze i widać, że zaliczasz się do czołówki bookerów, a poziom ostatnio jest naprawdę wysoki. Jednak, do rzeczy:

* Na początku wspominasz coś o komentatorach, ale bez ich wypowiedzi. Myślę, że mógłbyś czasem rzucić jakimś dialogiem JBL'a i Strikera, bo byłoby to oddzielenie walk, jak i również ciekawe podtrzymanie napięcia itd.

* Walki wydają się być dobre, ale moim zdaniem lepiej wygląda, jeżeli pisze się "1...2..." niż "1 ... 2 ...". Te spacje nie są potrzebne.

* Segmenty na wysokim poziomie, oprócz wywiadów. A dlaczego? Bo prowadzi je Maryse, która u Ciebie jest jakaś taka cukierkowa i w ogóle "fejsowa". :grin: Zupełnie nie ona. Jeżeli już przeprowadza wywiady, to powinna czasem rzucić jakąś ripostą (np. w sytuacji z Kingiem), albo zadawać prowokacyjne pytania (prowokacyjne - nie obsceniczne :D ). Możesz też zmienić reporterkę.

* Pozostając w temacie wywiadów - Rozumiem, że chcesz dać pogadać zawodnikom, bo to nowa federacja itd., a lepiej to zrobić w wywiadzie niż segmencie w ringu. W sumie przez kilka kolejnych gal tak powinno być i nimal wszyscy powinni się wypowiedzieć, ale 3 wywiady na jednej gali to trochę dużo i mam nadzieję, że w przyszłości zredukujesz ich liczbę.

* Na razie ciężko powiedzieć coś o programach, ale ciekawie zapowiada się story z Bullym. Będę również czekać na to, jak potoczy się dalej historia Punka i Ariesa.

Ogółem: Bardzo dobra gala, ale z kilkoma potknięciami. Mam nadzieję, że wyeliminujesz je w kolejnych odcinkach. Powodzenia w dalszym pisaniu!

Newsy:

:arrow: Pierwsza gala z pod szyldu House of Pain za nami. Wszyscy zawodnicy na zapleczu uważają ją za wielki sukces.

:arrow: Pierwsze PPV House of Pain - Disrespect zbliża się wielkimi krokami. Z całą pewnością Main Eventem będzie starcie o pas Mistrza Świata. Kto będzie rywalem AJ'a Stylesa? Jako głównych faworytów wymienia się Kevina Steena i Daniela Bryana. CO Main Eventem na 90% będzie starcie CM Punka z Austinem Ariesem. Z całą pewnością w karcie znajdzie się także walka o pas Interkontynentalny.

:arrow: Zarząd HoP z prezesem Charlesem Kosińskim na czele pokłada duże nadzieje w storyline'ie z udziałem Bully'ego Raya i jego tajemniczego wroga.

:arrow: W ciągu najbliższych trzech, czterech miesięcy zarząd nie planuje wprowadzać do organizacji pasów Tag Team.

:arrow: VNM (Big E Langston) jest ulubieńcem Charlesa. Kosiński pokłada w nim ogromne nadzieje i widzi w nim nowego Batistę.

Sprawdź!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Grins
      Panowie jeśli dziś zawalą i zrobią jakiś paździerz, to mam nadzieje że na początku roku tam wbije The Rock na kopach do tej firmy i coś z tym zrobi, może i AEW nie jest na takiej pozycji jak WWE ale z pewnością The Rock też tam coś podejrzy od konkurencji jak u nich działa produkt, jeśli są już plotki że The Rock kręci nosem że chujowo produkt jest rozpisywany to prędzej czy później wybuchnie tam jakiś kwas na zapleczu, poza tym pisałem już wcześniej na początku roku było info że Hunter sam z du
    • MattDevitto
      World Tag League 2025 (VII) Dzisiaj na szybko: War Dragons (Drilla Moloney & Shingo Takagi) vs. House Of Torture (Chase Owens & Yujiro Takahashi) - nic ciekawego. Owens z Yujiro to nie jest czołówka moich ulubieńców, a w połączeniu z HoT ciężko się ich po prostu ogląda...Za to Moloney z tygodnia na tydzień robi na mnie coraz lepsze wrażenie, Satoshi Kojima & Taichi vs. House Of Torture (Don Fale & EVIL) - vintage House of Torture El Desperado & Shuji Ishik
    • VictorV2
      Nie zdziwiłbym się gdyby WWE też nie wiedziało co WWE ugotuje na koniec Myślę ze co do Jade, to niefortunny timing bo reszta kobiecej elity jest uwiązana w ten jakże arcyważny i pasjonujący War Games match. Tylko że nawet po nim...Charlotte i Alexa mam wrażenie będą dalej uwiązane z Kabuki Warriors i cokolwiek to jest co złożyli z Nai i Lash, wygląda na to że Rhea pomoże Priest'owi z jego problemami, AJ będzie pracować z Becky...i...uhmmm...hmmmm...w sumie to tak...Jade nie ma z kim pracow
    • Attitude
      Nazwa gali: HKPW Live At The Black Rabbit Data: 27.11.2025 Federacja: Hard Knox Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Limerick, Ireland Arena: The Black Rabbit Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Real World Tag League 2025 - Dzień 3 Data: 29.11.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Kumamoto, Japan Arena: Kumamoto City Food Exchange Hall Publiczność: 378 Format: Live Data emisji: 28.11.2025 Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...