Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Grzechy głowne TNA, czyli federacja Dixie na równi pochyłej

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Grzechy głowne TNA, czyli federacja Dixie na równi pochyłej

Autor : Vercyn

Od kilku lat TNA bezskutecznie próbuje ruszyć z miejsca swój produkt. Oficjele prężą się i prężą, aby ratingi poszły w górę, ale jak szybko idą, tak szybko znów spadają. Jeden dobry Impact przeplatany jest serią kilku słabszych. Czasami można odnieść wrażenie, że TNA brakuje powietrza w płucach, aby tak dmuchnąć swój produkt, żeby pofrunął do góry na stałe i tam się utrzymał.

Każdy rok wydaje się być tym przełomowym dla federacji, która na rynku istnieje już (albo dopiero) 11 lat. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że to dopiero początek, że boom na wrestling zmalał, że w dobie powszechnego dostępu do Internetu wszystko traci swoją wartość. Oczywiście można się z tym zgodzić, ale śmiem wątpić czy TNA, gdyby startował w tym samym czasie co WCW, dałoby radę przetrwać chociaż rok. Przy obecnych pomysłach federacji jest to raczej mało realne.

W jednym z wywiadów ...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/grzechy-glowne-tna-czyli-federacja-dixie-na-rowni-pochylej.html
https://forum.wrestling.pl/topic/33336-grzechy-g%C5%82owne-tna-czyli-federacja-dixie-na-r%C3%B3wni-pochy%C5%82ej/

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• E_9

3

• Vercyn

3

• aRo

2

• Jack Doomsday

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Ech, ciężko mi napisać coś innego, niż "zgadzam się" - odnośnie wszystkiego. Ale nadal wolę ich tygodniówkę od tych z WWE i będę ich oglądał.........aż upadną. Jeśli ma się to zdarzyć, to oby jak najpóźniej. (N!KO to na szczęście nie prorok, #jawierzę że wytrzymają dłużej niż do 2015 :D)

...dobry artykuł. Wszystko na spokojnie, co najważniejsze - bez hejtu.

W 100% zgadzam się z Vercynem(brr jak to strasznie brzmi -,-). Ja osobiście lubię TNA ale te momenty w których nie ma byłych gwiazd WWE. Najbardziej przyszłościowym momentem jaki teraz mogła by zrobić Dixie to zwolnić Hogan Family. Ale to raczej niemożliwe. Ja bym widział jako głównego mistrza AJ Styles'a. Ma wszystko czego wymaga się od mistrza. :) Dziękuję Ci Vercynie(znowu ciarki. To straszne :D) za ten felieton.

Kurt Angle, Jeff Hardy, Bully Ray, Devon, Knux, DOC, Chavo, Wes Brisco, Mr. Anderson, Matt Morgan, Tara, Gail Kim, Mickie James, Taryn Terrell.

Boli to, że te postacie w większości sa wplątane w główny storyline. Dziwię się czumu TNA nie postawi na swoich "Originalsów" a na odpadki z WWE (nie licząc Angle'a, bo jeśli się nie mylę, to został jako jedyny wyszarpnięty z rąk WWE). TNA niczym się nie wyróżnia i wszystkie aspekty, które były po stronie TNA zostały wyrzucone do kosza (patrz. np. X-Division). Ogólnie cięzko się z tobą nie zgodzić. Wszystko co zostało zawarte w tym felietonie jest prawdą.

Lubię TNA i to wszystko o czym napisał Vercyn niestety optymizmem nie nastraja. Bardzo chciałbym by TNA było równorzędnym konkurentem WWE (bo na tym skorzystaliby wszyscy), ale pewnie długo (o ile w ogóle) tak nie będzie. Sam chciałbym by:

- inwestowano bez strachu w originalsów nie w weteranów,

- była jakaś konsekwencja w uzupełnianiu głównego rosteru o młodzików z OVW i jednocześnie dano sobie spokój z GutCheckiem (tu TNA może brać przykład z nowego NXT),

- zatrudniono dobrych writerów/bookerów, którym nie obce są takie rzeczy jak konsekwencja czy minimum logiki (szkoda, że nie zgarnęli Heymana gdy była okazja) :P oczękuję fajnych, wciągających storyline'ów z dobrymi walkami w całej karcie, a nie tylko dla maineventerów i od święta X-Division)

To w sumie niedużo, ale sądze by wystarczyło by skierować TNA na właściwe tory. Liczę, że ktoś w końcu wstrząśnie Dixie i oficjelami TNA, bo jak nie teraz, to kiedy?

TNA zacząłem oglądać późno, bo dopiero w 2009 - wtedy podobał mi się ich produkt, był inny niż WWE i miło było oglądnąć sobie tygodniówkę, a co dopiero PPV. Po przyjściu Hogana, TNA stało się gównem. Stało się takim WWE, tylko z gorszymi storyline'ami, gorszym prowadzeniem postaci i gorszą oprawą.

Jedyne co mi się podoba obecnie w postępowaniu TNA to promowanie Magnusa (chociaż teraz może zginąć, gdy jest w MEM).

TNA to gowno i przy storyline'ach WWE wygląda jak rozlazła sraczka, a co do celebrytów w TNA to Hoganów w klozecie powinni spuścić. Dajmy na ten przykład Hulka - debil chwali sie, że ma łapę poparzoną no przecież kogo to gówno obchodzi. Zamiast robić z siebie frajera powinien myśleć jak poprawić ratingi no bo te asy i ósemki no to było może ciekaw prze pierwsze 2 tygodnie. Hardego wyp******ić na zbity ryj i powrócić do sześciokątnego ringu!!!!!!

(N!KO to na szczęście nie prorok, #jawierzę że wytrzymają dłużej niż do 2015)

Jak to nie prorok?! Ty wiesz ile ja już "końców świata" przeżyłem?! Sam się sobie dziwie, że jeszcze nie chodzę po wodzie :wink:

co do tna ... był czas gdzie ta federacja naprawdę bardzo dobrze rokowała. mogliśmy w niej zobaczyć prawdziwy wrestling, bardzo dobrych zawodników i naprawdę ciekawie się to oglądało ... do czasu... do czasu gdy ściągnięto HOGANA < na jaki huj to ja do dziś nie wiem > i zaczęto po prostu lecieć w H. wiecie co mogło by uzdrowić tna? skoro tak kopiują WWE to najlepszym pomysłem obecnie było by zrobienie przez TNA coś podobnego do wwe attitude era. ściągneło by to mase ludzi < którzy naprawdę niecierpią PG > i tna trzepało by kase jak trzeba. ale na to trzeba mieć chcęci i nie nazywać się DIXIE CARTER.

Jedyne co mogę zrobić to zgodzić się z tym artykułem. Ja osobiście nie mam nic do tego, że federacja stawia także na wypromowanych już wcześniej przez WWE zawodników bo nie którzy z nich potrafią przyciągnąć uwagę do produktu TNA. Może ze względu na sentyment? Jednak wkurza mnie fakt, że jest ich aż tyle oraz, że na przykład tacy zawodnicy jak właśnie Devon, Wes Briscoe czy też młody Bischoff są wplątani w naprawdę duże story TNA, a w ringu nie pokazują nic ciekawego.. i to wszystko dzieje się kosztem takich zawodników, którzy powinni cały czas być w centrum federacji jak: AJ Styles, James Storm czy Christopher Daniels. Są to marki, które od początku były w TNA i wytłumaczy mi ktoś dlaczego Daniels jeszcze ani razu nie trzymał pasa Wagi Cięzkiej? Dlaczego Storm stoi w martwym punkcie? I dlaczego Styles zostaje po powrocie podłożony Kurt'owi tylko dlatego, że ten wstąpił do HOF? Cholernie lubie Kurt'a, ale ta sytuacja akurat mnie zdenerwowała i dopóki federacja nie wpuści do ME na stałe takich zawodników jak Storm, Daniels, AJ czy Sabin, którym to się należy... to nigdy żaden z produktów zarówno WWE jak i TNA nie będzie lepsze. WWE nie czuje się zagroźone.. nie zmienia się bo wie, że i tak fajni przy nich zostaną.. a TNA nie potrafi tego zmienić.. Wrestling staje się coraz bardziej monotonny, ludzie coraz bardziej wracają do dawnych lat... przydałaby nam się taka wojna raitingów pomiędzy tymi organizacjami, ale aktualnie... Impact nie potrafi dorównać nawet Smackdown.

Impact nie potrafi dorównać nawet Smackdown.

Jeśli się nie mylę, to trzecia tygodniówka WWE - Main Event osiąga regularnie ratingi 0.8, 0.9 a w Marcu pamiętam było chyba 1.0. TNA może tylko walczyć z ME, więc niech WWE przeniesie ME na czwartek to będziemy mieli "Thursday Noght Wars" :lol:

skoro tak kopiują WWE to najlepszym pomysłem obecnie było by zrobienie przez TNA coś podobnego do wwe attitude era. ściągneło by to mase ludzi < którzy naprawdę niecierpią PG > i tna trzepało by kase jak trzeba. ale na to trzeba mieć chcęci i nie nazywać się DIXIE CARTER.

Pomył mimo, ze fajny, to nie wiem czy mozliwy do wykonania. TNA mimo, że jest w TV 14 to w ogóle tego nie pokazuje. Sam pisałem kiedyś, że powinni przejśc na PG. Głównym celem TNA powinni być zwolnienie Chavo, DOCA i innych "odpadków" z WWE, a następnie wzmocneinie dywizji X, któa powinna stanowić siłę TNA.

Jak to nie prorok?! Ty wiesz ile ja już "końców świata" przeżyłem?! Sam się sobie dziwie, że jeszcze nie chodzę po wodzie :wink:

Też już parę przeżyłem, więc sorry, nie jesteś wyjątkowy :twisted:

TNA to gowno i przy storyline'ach WWE wygląda jak rozlazła sraczka(.......)

I tu jest różnica pomiędzy hejtem(cytat) a dobrą argumentacją(artykuł).

Jeśli się nie mylę, to trzecia tygodniówka WWE - Main Event osiąga regularnie ratingi 0.8, 0.9 a w Marcu pamiętam było chyba 1.0. TNA może tylko walczyć z ME, więc niech WWE przeniesie ME na czwartek to będziemy mieli "Thursday Noght Wars" :lol:

Tak, trzecia tygodniówka WWE osiąga wyniki ratingów podobne bardzo często do ratingów Impactu. To jest właśnie smutne. TNA na swoje największe eventy (Impact, PPV) przyciąga tyle fanów ile WWE na live eventy w Europie lub na tapingi SmackDown!

Czasem mam wrażenie, że Vince wymyśla kolejne tygodniówki, aby pośmiać się z TNA i pokazać, że on potrafi stworzyć kilka programów, które i tak będą miały wyższe (lub porównywalne) wyniki oglądalności niż flagowy program TNA :twisted:

Dzięki za pozytywny odbiór tekstu, myślałem, że będzie jednak więcej krytycznych uwag z powodu poruszenia świętego (dla niektórych osób) tematu :twisted:

Vercyn, świetna robota! Dobrze napisane, poruszone ważne kontrowersje, a sam tekst daje forumowiczom pole do dyskusji...

Ja odniosę się jedynie do jednej rzeczy, która mnie boli w TNA... prowadzenie historii. Nie wiem ile razy w ostatnim czasie pisałem, że TNA zaczęło coś zajebistego, ale uwierzcie, pisałem to bardzo często. Problem w tym, że po kilku tygodniach musiałem napisać, że to roztrzaskali o przybrzeżne skały...

Cały wątek z A&8 i planem Raya był świetny, a promo po ujawnieniu lidera kapitalnie to podsumowało, ale co mamy dalej? Aż się prosiło o kontynuowanie tego przede wszystkim pod szyldem Hogan vs Ray, a obecnie zeszło to na któryś tam tor... brak logiki i pomyślunku.

AJ Styles... tego nie mogę przeboleć najbardziej. Facet dostał gimmick roku i szansę na zostanie wrestlerem roku (a nie pamiętam żeby ktoś z TNA tego dostąpił w rankingu PWI), a wszystko jakoś się zepsuło. To za szybko odkrywamy karty, to podkładamy go Kurtowi, to tamto, to sramto...

Tag-team Ariesa z Roodem... dlaczego to zepsuto? Dlaczego zepsuto masę innych świetnych pomysłów? :roll:

Nie skłamię jak powiem, że TNA ma obecnie o wiele więcej ciekawych pomysłów na story niż WWE, ale to jak to psują przechodzi ludzkie pojęcie... a szkoda.